View Full Version : Kolika smo jad i bijeda kad mislimo da Mesić nema protukandidata
Na ovu temu me ponukao topic malo drugačijeg naslova.
Kako je moguće da osoba koja je toliko glupa kao naš predsjednik
ima toliku podršku u anketama (biračima).
Kako je moguće da je Jadranka Kosor druga. Da je pitaju šta misli o tamponima koje koristi ona bi rekla da nema stav o tome jer HDZ još nije o tome raspravio.
Činjenica je da ima i totalnih idiota koji su se kandidirali ali po mom skromnom sudu postoje dva kandidata koja drastično odskaču.
Mikšić je osoba koja se dokazala i koja o privredi zna puno. Nimalo nije nevažno što on stvarno ima novaca pa mu to nije glavni razlog kandidature.
Letica, koliko god bio prevrtljiv, uvijek zna govoriti sa argumentima. Bar me nebi bilo sram kada bi razgovarao sa stranim državnicima. Em nebi stalno gledao u prevoditelja (prevoditeljicu) em bi znao o čemu govori i o čemu je govorio prije dva dana.
Mislim da svi rezultati anketa govore o tome koliko smo mi glupi a ne kako Mesić nema protukandidata.
medion_cro
17.12.2004., 13:29
Mislim da su mediji tu najviše krivi jer za početak čuvaju "glavne" (Mesića i Kosoricu) od konfrontacije s ostalim kandidatima.
the edge
17.12.2004., 13:46
Corvin kaže:
[B]Na ovu temu me ponukao topic malo drugačijeg naslova.
Kako je moguće da osoba koja je toliko glupa kao naš predsjednik
ima toliku podršku u anketama (biračima).
Očito većina ne misli kao ti.
the edge kaže:
Očito većina ne misli kao ti.
U tome i je naš problem. Žalimo sa kako je sve loše i ide u kuraz a kad dođu izbori sami izaberemo ono najgore. Kako možemo očekivati da nam bude dobro kad sami biramo nesposobne?
papa štrumf
17.12.2004., 14:44
ljudi vide da mesić vodi pa žele i oni u to kolo, ko ovce, bez da imalo razmišljaju.
platit ćemo mi to a i naša djeca :(
stagediver
17.12.2004., 14:59
ocekivati da se miksic moze, takoreci niotkud, pojaviti i pobijediti nisu realna
pa da je i najbolji kandidat na svijetu
jednostavno, nece imati sansu u dva tjedna doci do prilike doprijeti do ljudi
s druge strane, za mene je slaven letica jedan od najvecih pozera i supljaka na ovim izborima
na stranu ovih par redikula, veseljaka i politickih luzera koji nesto pokusavaju
slaven letica glumi ugladjenog, finog i obrazovanog gospodina
zadnji je put laprdao o generaciji noci
danas se hvali kako zna koristiti emajl
ja ga dozivljavam kao ego-tripovca spremnog skoro na sve kako bi se promovirao
mislim da su mu ambicije puno vece od sposobnosti
to pokazuje njegovo koketiranje s hsp-om kako bi se domogao saborske klupe
i ja sam jutros nesto razmisljao kako je ustvari glupo da imamo predsjednicke izbore na kojima postoji samo jedan ozbiljan kandidat
i kako to i nema puno veze s demokracijom
a onda mi je palo na pamet nesto jos i strasnije - sljedeci put se stjepan mesic nece moci kandidirati
danas ne vidim nikoga dovoljno ozbiljnog da bi me mogao uvjeriti da mu dam svoj glas za par godina
za koga cemo tek onda glasati?
vjerojatno ce hdz-ovci istaknuti ivu sanadera, ali on se meni vec dosada pokazao toliko laznim da ne vjerujem da ce se moci nametnuti kao ozbiljan kandidat
znam da ce se mnogi sad smijati, ali jutros mi je palo na pamet da drazen budisa mozda i nije politicki mrtav :D
ne bi me iznenadio njegov laganini povratak u politiku za godinu, dvije
ako se dozove pameti i ne bude previse inzisitrao na tome da je bio u pravu (a racan u krivu), mozda ima realne sanse postati predsjednikom
protukandidata mu ne vidim, osim nekog hdz-ovog
sdp nece imati kandidata niti za 4 godine
hss, hns, dc, hsls ...
jednostavno ne vidim nikoga na obzoru
Da ne ispadne da branim Leticu, ali..
Za jednog sveučilišnog profesora nije baš zgodno reći da je neobrazovan. Ako je on neobrazovan onda je Mesić nepismen.
Što se tiče ambicija i sposobnosti upravo je Mesić dokaz da predsjednik jadne naše može biti baš svako. Nije bitno dali si neobrazovan, glup, zaboravan (senilan), nekompetentan, prevrtljiv, neznaš nijedan strani jezik,jer nažalost sadašnji predsjednik je sve to a i više
Colour of evil
17.12.2004., 17:51
A sta ces, da pitas bilo koju babu u gradu sve ce ti reci da ce glasati za Mesica, a sto se mene tice mislim da mu je i ovih pet godina bilo dovoljno, a dosta je i nama njegove zajebancije i viceva, pa nije tu da prica viceve i ide po kavama, ako cemo po tome birati predsjednika onda slobodno mozemo glasati i za Rojsa ili Kovacevica.
Istina da realno gledajuci ne vidim nikoga ko bi bio dostojan da dobije moj glas, eventualno Miksic koji se cini dovoljno pametnim iako sumnjam da ce dobiti vise od par postotaka, Letica mozda i je obrazovan ali ga ne smatram previse sposobnim za tu ulogu, pogotovo iz razloga koje je naveo i stagediver.
Nevidim razlog zasto bi ljudi morali birati izmedju dvojice kandidata? Prisjetimo se zadnjih izbora i kolike se sanse te famozne ankete davale Mesicu, vjerujem da ce ovaj puta iskrsnuti neko koji ce biti dostojan predsjednickog polozaja pa makar to bio i Ciro... :D
SETRA Samoborček
17.12.2004., 18:12
Ma sam nek Mesic ne bude opet predsjednik, moze bilo ko drugi, sam on ne :D:rolleyes: :D :D
A zašto ne?
Bar znamo donekle kakav je. :rolleyes: :D
Ludi konj
17.12.2004., 18:52
Corvin kaže:
U tome i je naš problem. Žalimo sa kako je sve loše i ide u kuraz a kad dođu izbori sami izaberemo ono najgore. Kako možemo očekivati da nam bude dobro kad sami biramo nesposobne?
Sad nećemo izabrat ono najgore jer predsjednik je samo titula kod nas. On ima jako male ovlsti naspram drugih instittucija. on je samo naš predstavnik, ništa drugo. i ako se žališ da ćemo loše izabrat, onda smo već birali za to.
Simba-OS
17.12.2004., 19:10
papa štrumf kaže:
ljudi vide da mesić vodi pa žele i oni u to kolo, ko ovce, bez da imalo razmišljaju.
platit ćemo mi to a i naša djeca :(
da, to je točno. Ljudi kao da misle da su izbori nešto poput sportske kladionice - ovaj ima najveće šanse. Ili - da mi ne propadne glas...
Simba-OS
17.12.2004., 19:15
stagediver kaže:
ocekivati da se miksic moze, takoreci niotkud, pojaviti i pobijediti nisu realna
pa da je i najbolji kandidat na svijetu
jednostavno, nece imati sansu u dva tjedna doci do prilike doprijeti do ljudi
s druge strane, za mene je slaven letica jedan od najvecih pozera i supljaka na ovim izborima
na stranu ovih par redikula, veseljaka i politickih luzera koji nesto pokusavaju
slaven letica glumi ugladjenog, finog i obrazovanog gospodina
zadnji je put laprdao o generaciji noci
danas se hvali kako zna koristiti emajl
ja ga dozivljavam kao ego-tripovca spremnog skoro na sve kako bi se promovirao
mislim da su mu ambicije puno vece od sposobnosti
to pokazuje njegovo koketiranje s hsp-om kako bi se domogao saborske klupe
i ja sam jutros nesto razmisljao kako je ustvari glupo da imamo predsjednicke izbore na kojima postoji samo jedan ozbiljan kandidat
i kako to i nema puno veze s demokracijom
a onda mi je palo na pamet nesto jos i strasnije - sljedeci put se stjepan mesic nece moci kandidirati
danas ne vidim nikoga dovoljno ozbiljnog da bi me mogao uvjeriti da mu dam svoj glas za par godina
za koga cemo tek onda glasati?
vjerojatno ce hdz-ovci istaknuti ivu sanadera, ali on se meni vec dosada pokazao toliko laznim da ne vjerujem da ce se moci nametnuti kao ozbiljan kandidat
znam da ce se mnogi sad smijati, ali jutros mi je palo na pamet da drazen budisa mozda i nije politicki mrtav :D
ne bi me iznenadio njegov laganini povratak u politiku za godinu, dvije
ako se dozove pameti i ne bude previse inzisitrao na tome da je bio u pravu (a racan u krivu), mozda ima realne sanse postati predsjednikom
protukandidata mu ne vidim, osim nekog hdz-ovog
sdp nece imati kandidata niti za 4 godine
hss, hns, dc, hsls ...
jednostavno ne vidim nikoga na obzoru
tko je taj ozbiljan kandidat? zar su ostali neozbiljni? mislim da smo ipak neozbiljni mi - glasači.
ono o mikšiću je možda točno. zašto? zato što se ljudi za kandidata ne odlučuju na temelju toga tko bi im mogao život učiniti lakšim, već gledaju i prate statistike - pa tko im se čini da će pobijediti - za njega glasuju. pa makar misle da je i glup i potpuno nesposoban. to je nevjerovatan fenomen.
Simba-OS
17.12.2004., 19:18
Simona kaže:
A zašto ne?
Bar znamo donekle kakav je. :rolleyes: :D
Ako si time ti zadovoljna, ja nisam. Znamo kakav je - nesposoban. Radije ću dati šansu drugome, koji će možda učiniti nešto za nas, nego onome koji sigurno neće učiniti ništa. Što je i dokazao.
medion_cro
17.12.2004., 20:46
Simba-OS kaže:
tko je taj ozbiljan kandidat? zar su ostali neozbiljni? mislim da smo ipak neozbiljni mi - glasači.
ono o mikšiću je možda točno. zašto? zato što se ljudi za kandidata ne odlučuju na temelju toga tko bi im mogao život učiniti lakšim, već gledaju i prate statistike - pa tko im se čini da će pobijediti - za njega glasuju. pa makar misle da je i glup i potpuno nesposoban. to je nevjerovatan fenomen.
Kod nas se sve svodi na statistike o popularnosti kandidata. Umjesto da se provode opsežna sociološka istraživanja u kojima bi kandidate usporedili po svim mogućim kriterijima i svakodnevno imali sučeljavanja na TV (ne moraju svi odjednom nastupiti) gdje bi gledatelji mogli glasati tko je bolje, a tko lošije odgovarao na pitanja - jasno uz sudjelovanje sadašnjeg predsjednika, jer na neki način su ovi izbori referendum o Mesiću. Ništa od toga! Mediji nam indirektno (npr. izborom prostora, odnosom voditelja prema kandidatima, izostankom Mesića i Kosorice) sugeriraju da je sve to samo kokošinjac i gubljenje vremena.
A da pojednostavimo stvar i prepustimo Mesiću da sam izabere hoće li i dalje ostati predsjednik? :confused: Barem se posle može hvaliti da je državi uštedio toliko i toliko milijuna kuna za izbore! :rolleyes:
robybaggio
17.12.2004., 20:52
Kod nas, a i drugdje u svijetu, ljudi su lijeni dati glas novome licu. Prosječan hrvatski glasač, dakle nekakav "Mate iz Imotskog", "Boro iz Čepina" ili "Štef iz Bedekovčine" nema pojma tko se sve kandidira i zna za možda 2-3 imena. Takav čovjek će zaokružiti kandidata kojeg mu drugi nametnu (seoske glavešine) . Ja ću glasati za Mikšića, ali on šanse nema. Ne ako će svi razmišljati "on će dobiti malo glasova pa neću na njega bacati glas". Ja isto mislim da nema šanse, ali svejedno ću glasati za njega.
Simba-OS
17.12.2004., 20:55
medion_cro kaže:
Kod nas se sve svodi na statistike o popularnosti kandidata. Umjesto da se provode opsežna sociološka istraživanja u kojima bi kandidate usporedili po svim mogućim kriterijima i svakodnevno imali sučeljavanja na TV (ne moraju svi odjednom nastupiti) gdje bi gledatelji mogli glasati tko je bolje, a tko lošije odgovarao na pitanja - jasno uz sudjelovanje sadašnjeg predsjednika, jer na neki način su ovi izbori referendum o Mesiću. Ništa od toga! Mediji nam indirektno (npr. izborom prostora, odnosom voditelja prema kandidatima, izostankom Mesića i Kosorice) sugeriraju da je sve to samo kokošinjac i gubljenje vremena.
A da pojednostavimo stvar i prepustimo Mesiću da sam izabere hoće li i dalje ostati predsjednik? :confused: Barem se posle može hvaliti da je državi uštedio toliko i toliko milijuna kuna za izbore! :rolleyes:
:top:
Simba-OS kaže:
Ako si time ti zadovoljna, ja nisam. Znamo kakav je - nesposoban. Radije ću dati šansu drugome, koji će možda učiniti nešto za nas, nego onome koji sigurno neće učiniti ništa. Što je i dokazao.
Učinio je ono što je trebalo za zaštitu ustavnog poretka.
Za parlamentarnu državu dovoljno da to i ostane!
To mu i ne mogu zaboraviti neki koji su mu sada protukandidati.
U svakom slučaju ja ga prvi puta nisam birala!
Corvin kaže:
Mikšić je osoba koja se dokazala i koja o privredi zna puno. Nimalo nije nevažno što on stvarno ima novaca pa mu to nije glavni razlog kandidature.
A da je kandidat Todorić? Bi li onda glasovao za njega?
I on zna puno o privredi...
the edge
17.12.2004., 23:07
Xerex kaže:
A da je kandidat Todorić? Bi li onda glasovao za njega?
I on zna puno o privredi...
A tu je još Androniko Lukšić ili Anthony Maglica
kao prvo, kad bi kod nas sve ovisilo o anketama i procjenama popularnosti, trenutni predsjednik bi nam bio budiša, ne?
mesić je bio dobivao oko 3% glasova na početku prošle kampanje.
osim toga, sve da mesić i nije najbolji kandidat, dok postoji opasnost da nam počne predsjedati netko poput letice ili kosorice, potrudit ću se smanjiti im šanse za pobjedu.
cp.tar kaže:
kao prvo, kad bi kod nas sve ovisilo o anketama i procjenama popularnosti, trenutni predsjednik bi nam bio budiša, ne?
mesić je bio dobivao oko 3% glasova na početku prošle kampanje.
------------------------------------------------------------
Na jednoj anketi iz prošlih predsjedničkih izbora:
12% - granić
6% - budiša
4% - mesić
te ogroman broj neodlučnih
Na ovim izborima:
49-51% - mesić
16-18% kosorica
-5% - svi ostali
i nekih 10% neodlučnih
Ovaj puta je malo drukčije nego onda, zar ne?
papa štrumf
18.12.2004., 00:47
Simona kaže:
A zašto ne?
Bar znamo donekle kakav je. :rolleyes: :D :D da znamo je nikakav :D
naravno da je sada drukčije.
ja samo tvrdim da nije istina da se ljudi povode isključivo ocjenama popularnosti.
među ostalim i zato što bi onda predsjednik bio izabran sa 100% glasova.
Gaj Julije R!sXXXIV
18.12.2004., 08:24
tko je taj ozbiljan kandidat? zar su ostali neozbiljni? mislim da smo ipak neozbiljni mi - glasaci.ono o mikšiću je možda točno. zašto? zato što se ljudi za kandidata ne odlučuju na temelju toga tko bi im mogao život učiniti lakšim, već gledaju i prate statistike - pa tko im se čini da će pobijediti - za njega glasuju. pa makar misle da je i glup i potpuno nesposoban. to je nevjerovatan fenomen
Mesić je favorit jer je Predsjednik I što je kod mnogih ljudi stekao simpatije u prošlom mandatu.
Kosorica je favoritkinja jer je podržava HDZ.
I to je sva mudrost naših favorita.
Gaj Julije R!sXXXIV
18.12.2004., 08:26
Kod nas se sve svodi na statistike o popularnosti kandidata
Kao I svugdje u svijetu. Još od doba Gallupa. Taj trend traje već od 30-ih godina prošlog stoljeća.
Umjesto da se provode opsežna sociološka istraživanja u kojima bi kandidate usporedili po svim mogucim kriterijima
To nije stvar znanosti er je previše subjektivno, tj. Ne postoji (za znanost dovoljno) objektivna metodologija ili metodologije po kojima bi se moglo procjeniti takvi kriteriji I donijeti pravilan zaključak. Pogotovo ne pred izbore.
To je stvar novinarstva, a to naši mediji I rade (sad ne bi ulazio u ocjene medija).
svakodnevno imali suceljavanja na TV (ne moraju svi odjednom nastupiti) gdje bi gledatelji mogli glasati tko je bolje, a tko lošije odgovarao na pitanja
To se I događa. Ali u zadnji tren samo zbog toga što je vlada prekasno raspisala izbore.
Mediji moraju pozvati sve kandidate, ali kandidati se ne moraju odazvati. Bez obzira, štetilo im to ili koristilo. U krajnjem, kada bi neki kandidat (uključujući I Mesića) odbio sva nastupanja I sučeljavanja, to bi mu definitivno išlo na štetu.
Gaj Julije R!sXXXIV
18.12.2004., 08:27
Ništa od toga! Mediji nam indirektno (npr. izborom prostora, odnosom voditelja prema kandidatima, izostankom Mesica i Kosorice) sugeriraju da je sve to samo kokošinjac i gubljenje vremena
To je objektivna istina. No, takve objektivne istine mogu utjecati I na konstrukciju realnosti I u budućnosti (konkretno, velika je podrška Mesiću u narodu, ankete I mediji to otkriju I prezentiraju javnosti, a javnost reagira još većom podrškom Mesiću).
No, to nije ništa u usporedbi s stranim medijima. Krajnji primjer je USA. Tamo za medije (a njihovi mediji konstruiraju realnost I puno jače nego naši) postoje samo DVA kandidata.
Kod nas, a i drugdje u svijetu, ljudi su lijeni dati glas novome licu. Prosjecan hrvatski glasac, dakle nekakav "Mate iz Imotskog", "Boro iz Cepina" ili "Štef iz Bedekovcine" nema pojma tko se sve kandidira i zna za možda 2-3 imena. Takav covjek ce zaokružiti kandidata kojeg mu drugi nametnu (seoske glavešine) . Ja cu glasati za Mikšica, ali on šanse nema. Ne ako ce svi razmišljati "on ce dobiti malo glasova pa necu na njega bacati glas". Ja isto mislim da nema šanse, ali svejedno cu glasati za njega
Što se tiče bojazni I dvoumljenja glasati za “manje zlo” (pa onda pomogneš da tvoj favorit ispadne) ili glasati za svoga kandidata, pa da je izabrano “najveće zlo”, ta bojazan je totalno neopravdana.
Jer tu slobodno možeš dati glas svome favoritu, jer postoji I drugi krug. A ako je sve riješeno u prvom, onda tvoj glas ionako ne bi utjecao na ništa, bez obzira za koga glasao.
Tu se jednostvno radi o nezainteresiranosti za politiku, tj. “prezasićenju” politikom.
Simba-OS
18.12.2004., 10:23
Simona kaže:
Učinio je ono što je trebalo za zaštitu ustavnog poretka.
Za parlamentarnu državu dovoljno da to i ostane!
To mu i ne mogu zaboraviti neki koji su mu sada protukandidati.
U svakom slučaju ja ga prvi puta nisam birala!
Hm, što je to učinio za zaštitu ustavnog poretka? Ne sjećam se da je ustavni poredak bio ugrožen. Njegova jedina uloga u zaštiti ustavnog poretka bila bi zapovijed za uporabu oružanih snaga, ukoliko bi to bilo neophodno. Na planu unutarnje politike u parlamentarnom sustavu, uloga predsjednika jest upravo fikus. Uglavnom su svi konci u rukama vlade (premijera).
Uloga predsjednika očituje se uglavnom u vanjskoj politici, gdje predsjednik ima ulogu promoviranja RH, te lobiranja za nju.
Nego, idemo se malo spustiti na zemlju, demistificirati instituciju predsjednika:
poslodavac (RH, odnosno njeni građani) zaposlili su Stjepana Mesića na radno mjesto predsjednika RH. Jer, to je u osnovi posao, radno mjesto kao i svako drugo. To radno mjesto ima i svoj Opis radnog mjesta, te za isto slijedi i predviđena mjesečna plaća (u visini 20 i kusur tisuća kuna mjesečno, ako se ne varam).
Moje pitanje glasi - smatrate li da je djelatnik Stjepan Mesić, svaki mjesec tijekom razdoblja definiranog "ugovorom" (mandat) ispunio svoje obveze iz opisa radnog mjesta i zaradio plaću koju smo mu dali, ili je zabušavao (čohao se, kako bi rekla moja žena), te nije "zadovoljio normu" niti zaradio plaću koju smo mu dali?
Moje mišljenje: smatram da gospodin Mesić nije zadovoljio, niti zaradio tu i više nego pristojnu plaću, koju mu mi, građani, iz svojeg džepa, dajemo svaki mjesec. Jedina inicijativa, koju je pokazao tijekom svog mandata, bila je ova u slučaju POA.
A ja kao "poslodavac", od svojeg "zaposlenika" očekujem da radi "full time job" svakodnevno, iz dana u dan. I naravno, želim vidjeti rezultate tog rada. Ne poznajem nikoga tko svojeg djelatnika skupo plaća da bi ovaj ispijao kavice i pričao viceve. Takvi obično, prije ili kasnije dobiju - otkaz.
Ljudi moji, kad ćemo više shvatiti da građani nisu ovdje radi države i političara, već obrnuto. Da oni rade za nas, a ne mi za njih. Sve dok to ne shvatimo, pravit će nas budalama, iskorištavati, krasti i pljačkati.
Oni koji puno pričaju i galame, koji stalno "pronalaze" slučajeve i afere, podmeću i etiketiraju, time zapravo skrivaju vlastitu nesposobnost i nerad. Vjerojatno svi imate nekog takvog na svojem radnom mjestu, na fakultetu, školi.
I još nešto što sam baki htio reći, al sam zaboravio, a glede Mikšića:
jednom je jedan američki predsjednik, veliki čovjek i državnik rekao: "Govori tiho i nosi batinu sa sobom".
Simba-OS
18.12.2004., 10:29
papa štrumf kaže:
:D da znamo je nikakav :D
da, time bi naša sramota bila još veća kad bi dobio još jedan mandat.
stagediver
20.12.2004., 11:23
Corvin kaže:
Da ne ispadne da branim Leticu, ali..
Za jednog sveučilišnog profesora nije baš zgodno reći da je neobrazovan. Ako je on neobrazovan onda je Mesić nepismen.
nisam napisao da je neobrazovan, iako se , priznajem, iz konstrukcije recenice mogao steci takav dojam
iako mi nije simpatican, posve sam uvjeren u njegovu obrazovanost ;)
tim mu vise zamjeram njegove mane
Simba-OS kaže:
ozbiljan - vise sam to mislio u smislu sanse za pobjedu, nego u smislu nekakve osobne (ne)ozbiljnosti
posve je jasno da su svi, uz izuzetak mesica i kosorice, samo slucajni prolaznici
ne ulazim u to je li to dobro, ili nije
samo konstatiram
cini mi se da su neki zaboravili da je mesic, usprkos mizernoj podrsci na pocetku prosle predsjednicke kampanje, ipak bio osoba s imenom i prezimenom
da se nije pojavio niotkud
ipak je mesic par godina bio u najuzem politickom vrhu hrvatske
i sto ga nije bio nepoznat najsirim slojevima gradjana
usto, cini mi se da se zaboravlja i da su prosli izbori odrzani u trenutku kad je hdz dotaknuo dno dna
kad se stranka pocela raspadati po savovima
sto je otvorilo prostora za nekoga poput mesica
danas imamo posve drugaciju situaciju - hdz je monolitan kao u "najbolja" tudjmanova vremena
jasno je da kosorica prolazi u drugi krug
i da ce svi ovi politicki marginalci to i ostati nakon ovih izbora
opet ne ulazeci u njihove pojedinacne kvalitete
da su hrvati toliko skloni vicu i zajebanciji, sad bi se plebiscitarno odlucili za ciru blazevica
i tako postali vjerojatno prvom zemljom u kojoj bi nogometni izbornik postao predsjednikom
to bi se valjda moglo nazvati nekakvim pravim potvrdjivanjem maksime o nogometu kao najvaznijoj sporednoj stvari na svijetu :D
sanchez
20.12.2004., 12:18
Mesić je prije svega izdao svoje birače, a onda i cjelokupnu javnost jer je izabran u polupredsjedničkom sustavu. Prvo što je napravio, a to je i glavni izdajnički čin, jest što se tih ovlasti odrekao. Za vrlo mladu zemlju, punu korupcije i kriminala kojoj je čvrsta ruka više nego potrebna, prepustiti vlast 6 - članoj koaliciji propaliteta, udbaša, i ostalih mizerija jest krajnje zloban potez. Uostalom, na brzoj izmjeni ustava forsirao je Budiša, jer se uvrijedio što nije posta predsjednik. Već po nastupima tog mentalno poremećenog destruktivca (bludiše) moglo se zaključiti da od reformi i hapšenja kriminalaca neće biti ništa. Dodaj tome beskičmenjaka Račana, i imaš praktički HDZ sa drugim imenom i manje govora mržnje, ali ništa puno različito. Upravo u takvim situacijama je potreban jaki predsjednik što Mesić nažalos nije. ON je dovoljno pametan da shvati da od reformi neće biti ništa, smanji si ovlasti i funkcija mu se sastoji od toga da putuje po svijetu i priča viceve. Pa i cijela ova država je vic..... fino, 2 mandata, sveukupno od 8 godina za jednog 70-godišnjaka je super stvar. nevjerojatno bogatstvo putovanja i upoznavanja svega i svačega sigurno je lijepa stvar za nekoga tko će živjeti još možda 10 godina.... Mesić je svjesno od sebe napravio fikus i to je uvjerljivo njegova najveća greška.
Što se Kosorice tiče, ankete "famozne" agencije PULS, koja je lijepi sluga režimima kao i režimskoj televiziji i medijskoj prostitutki Hloverki, su smiješne. Ja mislim da je pitanje hoće li Jadra uopće preći prag. Ne šalimo se, glasači HDZ-a su kruta skupina, tradicionalitička skupina ljudi odrasli u patrijarhatu i ako zbog ničeg drugog, neće za nju glasati jer je žena, koliko god to glupo zvučalo.
Iako Miki dobiva malo glasova po "ekspertnim istraživanjima famozne agencije", masa ljudi s kojima pričam upravo njega simpatizira. Njegov problem je što se pojavljuje svake 4 godine u 5 do 12, umjesto da stalno bude aktivan. Morao je znati da zločinački HRT neće izaći u susret niti njemu niti bilo kojem durgom "outsideru" i trebao je puno više love uložit u kampanju (mislim tip je težak prek 50 milja €). Osnivanje stranke prije 4 godine mu uopće ne bi bio loš potez, ali jebi ga, čovjek je premekan da se ide suprostavit trenutnoj garnituri, tako da je pitanje kako bi i da u nekom slučaju postane predsjednik, obnašao dužnost. Bez velikih ovlasti, bez ijedne stranke koja ga podržava našao bi se vrlo marginaliziran. Još jedan problem je taj što je njegova baza Zagreb (kao uostalom i za svakoga tko želi promjene) i što će izvan Zagreba on proći jako loše. Jedina pozitivna stvar bi bila da dobije između 5-10% glasova, pa da na osnovu tog publiciteta osnuje stranku, ali da pažljivo filtrira ljude koji će u nju ući. jedino tako vidm njegovu šansu kroz sljedećih 5-10 godina, kao uostalom i šansu svakog drugog novog outsiderskog lica koje želi promjene.
Od ostalih kandidata, najviše me se dojmio Anto Kovačević. Iako se nekom može činiti kao primitivni desničar, i iako se ne slažem s njegovim stavovima, riječ je o čovjeku koji doktorirao u 20 i nekoj godini života, i to na malo izazovnijim sveučilištima nego što su to bila ona u Jugi. Najviše mi se svidio kad je prao po kriminalcima i kad je spominjao Falconea, koliko god to smiješno zvučalo, mislim da je pozitivno da ima ljudi koji nisu zaboravili najveći zločin u povijesti ove države i koji zahtjevaju da se oni koji su krali brutalno kazne.
Nažalost, stanje u kojem jesmo, stoka sitnog zuba kako nas je FT jednom prilikom nazvao, tapkamo na mjestu i slijepo slušamo Hloverku i slične kreature, koje su dobre u svemu samo ne u svom poslu, kao debili smo prijlijepljeni u 19.30 i slušamo cenzuru i jebeno filtrirane informacije, i na osnovu toga gradimo svoj stav. Nije kriv ni Mesić, ni HDZ, niti ne znam tko što je ova zemlja puna debila i što se nitko ne loži na to da treba reformirat obrazovanje, sudstvo, već ljude na ulice mogu izvući rukometaši i janica. Mi smo još u onoj fazi razvoja kada nam je važno da nas netko prepozna i priča o nama ( e bili smo na CNN-u kod dočeka janice i gorana, lmao), a manje nam je važno kako živimo i kamo ova država ide.
Zato je stvarno nebitno hoće li presidente biti Mesić ili netko drugi, oni koji bi mogli nešto promijeniti neće biti zabrani, a ostatak ekipe ne nudi ništa novo.
Očigledno će ljudi morati početi umirati od gladi da se ekipa malo skulira i da zahtjeva promjene, pa ako nikako drugačije, onda vrlo radikalnim i opasnim metodama.
stagediver
20.12.2004., 13:01
sanchez kaže:
Iako Miki dobiva malo glasova po "ekspertnim istraživanjima famozne agencije", masa ljudi s kojima pričam upravo njega simpatizira. Njegov problem je što se pojavljuje svake 4 godine u 5 do 12, umjesto da stalno bude aktivan. Morao je znati da zločinački HRT neće izaći u susret niti njemu niti bilo kojem durgom "outsideru" i trebao je puno više love uložit u kampanju (mislim tip je težak prek 50 milja €). Osnivanje stranke prije 4 godine mu uopće ne bi bio loš potez, ali jebi ga, čovjek je premekan da se ide suprostavit trenutnoj garnituri, tako da je pitanje kako bi i da u nekom slučaju postane predsjednik, obnašao dužnost. Bez velikih ovlasti, bez ijedne stranke koja ga podržava našao bi se vrlo marginaliziran. Još jedan problem je taj što je njegova baza Zagreb (kao uostalom i za svakoga tko želi promjene) i što će izvan Zagreba on proći jako loše. Jedina pozitivna stvar bi bila da dobije između 5-10% glasova, pa da na osnovu tog publiciteta osnuje stranku, ali da pažljivo filtrira ljude koji će u nju ući. jedino tako vidm njegovu šansu kroz sljedećih 5-10 godina, kao uostalom i šansu svakog drugog novog outsiderskog lica koje želi promjene.
volio bih da mogu doista povjerovati da se radi o nekakvoj stvarnoj mogucnosti promjene
zasad je moguce da je on samo slaven letica ovih izbora
i da moze biti in u nekim urbanijim/intelektualnijim krugovima
a covjek stvarno moze biti najbolji i moze zeljeti najbolje
samo zasad nije moguce o tome nista zakljuciti
neprisutnost u medijima mu zasigurno u tome ne pomaze
iako su ljudi kod nas zamrzili politicare do krajnje moguce mjere
i iako im niti malo ne vjeruju
svejedno nisu spremni glasati za "svjeze lice"
ako to nije kontradikcija, onda nista nije :D
Colour of evil
20.12.2004., 13:34
Kad smo vec kod postenja, istine itd. pogledajte samo cifre koje su rekli da ce izdvojiti za kampanju. Pa po njima je Miksic ispao kao neki rastrosnik koji ce izdvojiti za svoju kampanju vise nego dva "vodeca" kandidata zajedno. A jeste li vidili njegovu reklamu na TV? Tu mesic i jadranka sa spotovima duzine kao da gledam film, a od ovoga jedino par jumbo plakata...
sanchez
20.12.2004., 14:02
Jep, no i da Mikšič pušta filmove u kojima ( s razlogom) glorificira sebe i svoje dosege, za razliku od M & K, i da potroši 5 milja eura ne bi mu smio nitko progovoriti.
A čiju lovu za kampanju troši ona propalica Kosor? Ili Mesić?
papa štrumf
20.12.2004., 18:28
Colour of evil kaže:
Kad smo vec kod postenja, istine itd. pogledajte samo cifre koje su rekli da ce izdvojiti za kampanju. Pa po njima je Miksic ispao kao neki rastrosnik koji ce izdvojiti za svoju kampanju vise nego dva "vodeca" kandidata zajedno. A jeste li vidili njegovu reklamu na TV? Tu mesic i jadranka sa spotovima duzine kao da gledam film, a od ovoga jedino par jumbo plakata... lopovi lažljivi, po cijelom su im gradu plakati a Mikšića nigdje, ma spiskat će 10 puta više love nego Mikšić. i to tuđu lovu će spiskat gamad jedna.
Jučer je Mesić bio na HTV-u (kao predsjednički kandidat). Znam da sam već tvrdio da je senilan ali nisam znao da je baš totalno otišo.
Gotovo u svakoj rečenici nije znao izabrati adekvatnu riječ (ili se je nije mogao sjetiti) tako da je jadni reporter stalno uskakao. Zašto zaboga nije šutio pa nek se Stipica pokaže u punom sjaju:confused:
medion_cro
21.12.2004., 09:56
Meni je najjadnije od Mesića u njegovom nastupu na HTV-u (20.12.) bilo kad je govorio da je, dobrim dijelom zhvaljujući njemu, "Hrvatska danas pravna država", pa kako "pravna država funkcionira" i slićne gluposti. Mene je još 1999. godine tip udario odstraga na raskršću gdje sam čekao na crvenom. Tip je uredno potpisao izvješće o nesreći gdje smo napisali točno što je bilo. Predao sam sudu i fotografije. Svejedno ne mogu doći do presude protiv osiguranja od onog koji me je udario, usprkos svim vještačenjima koja su tražili i plaćenim svim sudskim pristojbama! Do daljnjega! Da ne govorimo o korupciji i kriminalu u državi. Sjetimo se samo suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji. Revizija pretvorbe i privatizacije?
I to bi trebala biti ta Mesićeva "pravna država"?
:confused:
medion_cro
23.12.2004., 16:58
Zar su ljudi izgubili svaku kritičnost kad mogu probaviti sve ove Mesićeve gluposti?
- homoseksualci
- pašteta
- predsoblje Sanaderovog kabineta
- Suzana (za Jadranku Kosor)
. . .
Znam da on to sve ne izvaljuje bez razloga - očito je plan da se J. Kosor dovede u drugi krug, jer je neopasna po Mesića, ali bi ljudi trebali ponajprije doći do zaključka da je takvo ponašanje nedostojno jednog predsjednika i otkantati ga (skupa s J. Kosor).
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.