View Full Version : Presuda
happygoose
28.12.2004., 10:10
Da li je kazna pravedna?
Da li bi trebalo stvoriti registar takvih prijestupnika u RH?
Imate li neki primjer iz svoje zemlje gdje je "seksualni predator" dobio vecu ili manju kaznu od ove, komparacije radi?
http://www.index.hr/clanak.aspx?id=241373
Secundo
28.12.2004., 10:39
Mislim da je najveća kazna to što je objavljen imenom i slikom, znači u svojoj sredini više nije opasnost, obzirom da će svi svoju djecu držati dalje od njega.
Ako je vjerovati da djevojčice zaista nisu oštečene (ne mogu ovo ocjeniti), onda neka duga zatvorska kazna po meni nije obavezna. Žalim jedino što je vrlo teško (ako ne i nemoguče) u HR takve ljude strpati doživotno u zatvor ukoliko se ponovo ogriješe, po principu "three strikes and you're out" koji vrijedi npr. u Kaliforniji. Čist' radi preventive.
Može li netko komentirati ovaj navod o "neoštečenosti" djevojčica? Iako naočigled dobro funkcioniraju, nisam siguran da neće imati poteškoča u seksualnom životu. A to onda baca posve drugo svijetlo na čin ovog župnika.
happygoose
28.12.2004., 10:52
Ti si mod, mozda da povezes i otvoris ovu temu i na psihologiji?
Mislim, pri tome na ovo pitanje" ostecenosti"?!Koja je to uopce glupa formulacija, ne nece biti "ostecene", pa nisu stvari da se ostete, to su ljudska bica....koji je to kreten od suca napisao?
Eto tako hrvatski pravni sustav nize svoje bisere, te sisacki monstrum kojeg puste na vikend(gdje to jos ima, osim kod nas, pustati kriminalce na vikend van), te onaj sto je pokusao silovanje u Puli(cini mi se) kad su ga pustili van na vikend, te balavc koji ubije one dvije cure u makarskoj pa ga puste u skolu u svicu...te onaj politicar koji pregazi curicu, a njemu nista i tako blize i tako dalje...a o kriminalcima veceg kalibra ne vrijedi ni trositi rijeci...:( ko je tu lud....
E koja faca,pa ja bi mu dao 10 godina.
I to svecenik,,kad ce crkva da stane na rep takim bludnicima.
U Australiji i zapadnim zemljama svaki dan skoro su na sudu ta crkva i svecenici.Ovakvih ludaka bi trebalo odma u zatvor ili jos bolje u ludnicu jer mala djeca nemogu da se brane mi moramo toj djeci pomoc.
Di roditelji mogu svoje djete slat na vjeronauk znajuci da moze biti zlostavljan od nekog manijaka.
Znam,znam sad ce me odma neki zvati da nisam katolik.
happygoose
28.12.2004., 10:57
Iskreno, ne zelim vidjeti da ova rasprava ode u pravcu pljuvanja odredjenih struktura, niti je to namjera ove teme koju sam postala, tvoje je pravo to sto si napisao...ali to nije tema..tema je presuda covjeku i to uvjetna za bludne radnje..predator je predator bez obzira sta u zivotu i koju funkciju obavljao...
@Happygoose
Ti kreteni suci nisu samo u Hrvatskoj ima ih i na zapadu koliko oces,zavisi ko je napravio prekrsaj i onda mu se tako i sudi.
Politicari,bogatasi,svecenici uvjek dobro produ :flop:
Secundo
28.12.2004., 11:01
Molio bi prisutne psihologe i ostale znalce da malo prokomentiraju poslijedice gore opisanog bludničenja. Dali takav postupak zaista ne ostavlja nikakve ili marginalne tragove, ili je ipak vjerojatno da će te curice kasnije u svojem seksualnom životu imati poteškoče?
pročitala sam komentar jednog psihoterapeuta koji je iznio slučaj da je jedna žena bila žrtva takvog sex. zlostavljanja, i izrasla je u posve normalnu ženu. Međutim, okolina ju je uvjerila da je ona bolesna, traumatizirana i tek je naknadno dobila "simptome".
Ne mora značiti da osoba nužno mora "skrenuti" i biti nenormalna.
Molio bi prisutne psihologe i ostale znalce da malo prokomentiraju poslijedice gore opisanog bludničenja. Dali takav postupak zaista ne ostavlja nikakve ili marginalne tragove, ili je ipak vjerojatno da će te curice kasnije u svojem seksualnom životu imati poteškoče?
da li ce takvo iskustvo ostaviti posljedice?
definitivno da
opcije su razne, nisam procitala detalje o tome sto se tocno dogadjalo,
a isto tako nisam procitala ni na koji nacin je to doslo na vidjelo, pod kakvim okolnostima,
da li su djeca bila poslusana odmah? da li su prolazila kroz osudu okoline, roditelja?
koji je izgovor imao on za vrijeme obavljanja tog cina? da li je upotrijebio religiju kao izgovor?
ima puno okolnosti na koje treba obratit paznju
mislim da bi trebalo ponovo razmotriti dvije stvari:
što znači da svećenik neće ići u zatvor pod uvjetom da u roku tri godine ne počini novo kazneno djelo.
znaci treba se cekat da opet nesto napravi? koja je vjerovatnoca za to ako vec nije bio kaznjen prvi put?
ne trebas bit ni psiholog, niti advokat da bi to znao
drugo:
a kao olakotne okolnosti navedene su životna dob okrivljenika, loše zdravstveno stanje, neosuđivanost, te doprinos i angažman u župnoj zajednici!?
te doprinos i angazman u zupnoj zajednici - a tko tvrdi da taj angazman nije bio posljedica i sredstvo, a ne inicialan cin?
moje misljenje, definitivno :flop: za sistem
Mljackavi
28.12.2004., 21:06
happygoose kaže:
Mislim, pri tome na ovo pitanje" ostecenosti"?!Koja je to uopce glupa formulacija, ne nece biti "ostecene", pa nisu stvari da se ostete, to su ljudska bica....koji je to kreten od suca napisao?
Nema veze sudac nego zakoni koji su potpuno normalni i u redu kao i svugdje u normalnom svijetu. Jedino što kod nas ne valja je infrastruktura i logistika sudova, al to je druga tema
Tu se konkretno misli na duhovnu štetu. I ona je isto pravni predmet.
A kazna je sasvim u redu. Nije bilo nikakve penetracije, fizičkog maltretiranja i slično. Ako sljedeći put napravi neko sranje odgulit će to i ovo sad zajedno (sa maksimalnom kaznom).
Vi ga baš laprdate bez veze. Da se unaprijed razumijemo, ni u kom pogledu ne opravdavam taj čin, dapače, najžešće ga osuđujem, al tip joj je jedino dotaknuo pičku. I sad će šatro ona imat neke katastrofalne životne traume:rolleyes:
Sanja :o)
28.12.2004., 22:43
Mljackavi kaže:
Vi ga baš laprdate bez veze. Da se unaprijed razumijemo, ni u kom pogledu ne opravdavam taj čin, dapače, najžešće ga osuđujem, al tip joj je jedino dotaknuo pičku. I sad će šatro ona imat neke katastrofalne životne traume:rolleyes:
Bitno je kako se drustvo odnosi prema zlocinu pa i onom najmanjem jer time saljemo poruku ne samo zlocincima, nego i zrtvama. Ako drustvo reagira ovako kako si ti reagirao, tesko nasoj djeci koja su zrtve zlostavljanja.
al tip joj je jedino dotaknuo pičku. I sad će šatro ona imat neke katastrofalne životne traume
mislim da ti nemas sto reci u vezi tog, a pogotovo sudit da li ce ona imat posljedice ili ne
Mljackavi
29.12.2004., 02:11
Sanja :o) kaže:
Bitno je kako se drustvo odnosi prema zlocinu pa i onom najmanjem jer time saljemo poruku ne samo zlocincima, nego i zrtvama. Ako drustvo reagira ovako kako si ti reagirao, tesko nasoj djeci koja su zrtve zlostavljanja.
Ljudi brkaju pojmove i krivo poistovjećuju uvjetnu kaznu sa oslobođenjem. To su dve potpuno različite stvari. Taj tip će u slučaju krivog parkiranja odguliti za ovaj čin sa maksimalnom kaznom. To je po meni razumno
Mljackavi
29.12.2004., 02:12
judita kaže:
mislim da ti nemas sto reci u vezi tog, a pogotovo sudit da li ce ona imat posljedice ili ne
Tako ti ne razgovaraš sa mnom?:D :D Petica za trud:top: :top:
to se odnosilo na tebe a i na muskarce opcenito
ne zamaram se s tim tko si ti, ako vidim da je netko napisao tako nesto kao to o cemu raspravljam (da ne kazem glupost) onda si uzimam za pravo da komentiram
to ne znaci da i dalje ne mislim o tebi kako si prostak i drzak
petica i tebi za komentar bez psovke
Mljackavi
29.12.2004., 03:46
to ne znaci da i dalje ne mislim o tebi kako si prostak i drzak
A znači ti si neka high class pička? Jel se starom obraćaš sa 'gospodine'?:rolleyes:
opet pocinjes
uostalom ovo nije ni mjesto a ni osoba s kojom ces tak pricat
izivljavaj se na nekom drugom, ja se povlacim
mrkenangelo
29.12.2004., 08:34
Mljackavi kaže:
Taj tip će u slučaju krivog parkiranja odguliti za ovaj čin sa maksimalnom kaznom. To je po meni razumno a to će mu, kao, pomoći da shvati što je učinio? jebogati - on je jebeni svečenik, i kao takav (upravo zato što je svečenik) učinio je najveći mogući grijeh! naravno, to nema veze ni s tobom, ni sa mnom, ni s tom djevojčicom (ona će, ako ništa drugo, od sada znati da je katolička crkva leglo licemjerja i bolesti), ni s bilo kime...
a time će joj, pak, biti uskraćena mogućnost duhovnog uzdizanja u jednoj velikoj zajednici, čime bi dobila osjećaj pripadnosti i zajedništva sa svim ljudima. što je važno, mislim, jer kršćanstvo, pročišćeno od ovakvih gluposti, zaista može čovjeku puno dati .:top:
a što se tiče nje - nikakav sudac ne obuhvaća nikada nikakvu "duhovnu" dimenziju (štetu) - o tome se ne može razgovarati jer duhovnost nije znanstvena (kao psihologija, na primjer). tako da se govori (u ovom slučaju) o psihičkoj oštećenosti. da, djevojčica je oštećena, ali svi smo oštećeni na ovaj ili onaj način.
ja bih joj dala lovu za pretrpljenu traumu, a u životu nek se bakće sa time kao i svi ostali. znam da je grubo, ali ne vidim kako bi drugačije moglo biti.
dakle - njoj bih dala lovu, a on je kažnjen samim svojim postojanjem :rolleyes: barem dok katolici ne odluče uzeti stvar u svoje ruke i vilama izbosti sve te "posrednike između Boga i običnog puka" kojima tako velikodušno odvode svoju djecu - na ništa drugo nego fizičko maltretiranje
mrkenangelo
29.12.2004., 08:39
Mljac, molim te... nemoj se sutra pojaviti sa novim nickom jer ti je i ovaj banana :rolleyes:
osjeti blagdanski ugođaj i radost darivanja :D
Sanja :o)
29.12.2004., 10:18
Mljackavi kaže:
al tip joj je jedino dotaknuo pičku. I sad će šatro ona imat neke katastrofalne životne traume:rolleyes:
Mljackavi kaže:
To je po meni razumno
Covjek koji tako razmislja mi nema sto govoriti sto je za njega razumno...
Mljackavi
29.12.2004., 11:48
mrkenangelo kaže:
a to će mu, kao, pomoći da shvati što je učinio?
Ko je to reko?
Data mu je druga šansa. Suoči se s istinom - tip nije zaklo 25 ljudi i nije nikog silovao niti tuko.
Mislim da vi svi ovdje preuveličavate stvar.
ona će, ako ništa drugo, od sada znati da je katolička crkva leglo licemjerja i bolesti)
Da, da, kriva je Crkva, a ne konkretno taj tip. Joj što volim ovakve glupave komentare:rolleyes:
ja bih joj dala lovu za pretrpljenu traumu
E to je već nekaj :top:
Ekipa od te curice treba pokrenut novu parnicu protiv tog tipa za pretrpljenu duhovnu štetu.
Sanja :
Covjek koji tako razmislja mi nema sto govoriti sto je za njega razumno...
Jel ti ovo razumno: ti si glupa ko kurac
mrkenangelo
29.12.2004., 11:51
Mljackavi kaže:
Suoči se s istinom - tip nije zaklo 25 ljudi i nije nikog silovao niti tuko. idijote! to su DJECA
zamisli da je tvoje :bang:
Mljackavi
29.12.2004., 11:54
mrkenangelo kaže:
idijote! to su DJECA
Da, i? A djeca više vrijede od odraslih?:confused: Pa kaj onda da su djeca?
mrkenangelo
29.12.2004., 11:58
Mljackavi kaže:
Da, da, kriva je Crkva, a ne konkretno taj tip. Joj što volim ovakve glupave komentare:rolleyes:
da. kriva je Crkva jer na ovaj način ne samo da dopušta, nego potiče pedofiliju.
shvačaš li ti da ljudi vjeruju da je to nekakav hram u kojem su sigurni od svega zla na ovome svijetu... to je posljednje utočište (trebalo bi biti) i kamo će, ako ne tamo, poslati svoju djecu da bi naučila koje vrijednosti štovati u životu (pazi - ne govorim ovdje o ljudima poput tebe koji ne vjeruju u niki ***** :rolleyes: pričam isključivo i samo o katolicima)?????
a ako ih ta institucija ne samo da ne štiti, nego ih sama napada tim "zlima" - kamo da se onda ti ljudi sklone?
proći će još puno vremena dok se Crkva ne pročisti, ili ne nestane. ljudi su ofce - ne kuže na prvu.
mrkenangelo
29.12.2004., 12:02
Mljackavi kaže:
Da, i? A djeca više vrijede od odraslih?:confused: Pa kaj onda da su djeca? kaj bi ti rekao/napravio da saznaš da tete u vrtiću, koja čuva tvog trogodišnjeg sina, svaki dan posle ručka, kad drugi klinci spavaju, dođe do baš tvog sina i navlači ga za pimpač i gura mu prst u guzu? ha?
ubio bi kurvu droljavu?
razlika između djeteta i odraslog čovjeka je u tome što odrastao čovjek puno bolje poznaje svijet u kojem živi, pa ako ga je žena ostavila on će MOĆI, ukoliko nije baš totalni kreten, doći do zaključka da razlog koji je navela nije pravi razlog, i koji je pravi razlog. djete ne kuži uzročno-posljedični slijed događaja, i neće mu biti jasno kaj se događa.
još uvijek ti je nejasno? ili se samo praviš glup?
Mljackavi
29.12.2004., 12:43
mrkenangelo kaže:
razlika između djeteta i odraslog čovjeka je u tome što odrastao čovjek puno bolje poznaje svijet u kojem živi, pa ako ga je žena ostavila on će MOĆI, ukoliko nije baš totalni kreten, doći do zaključka da razlog koji je navela nije pravi razlog, i koji je pravi razlog. djete ne kuži uzročno-posljedični slijed događaja, i neće mu biti jasno kaj se događa.
još uvijek ti je nejasno? ili se samo praviš glup?
Ko prvo ne budi bezobrazna.
Drugo, ovo je topik o primjerenosti kazne, a ne o tvojim uzročno-posljedičnim pizdarijama.
Dakle, nije bitno za ovu konkretnu kaznenu parnicu stanje u glavi djeteta nego FAKTI. Točno utvrdit kaj je bilo, kaj nije bilo i kolika je težina njegovog nedjela
Ovo kaj ti laprdaš se može diskutirati u građanskoj parnici za duhovnu odštetu, al takva parnica se nije pokrenula
da. kriva je Crkva jer na ovaj način ne samo da dopušta, nego potiče pedofiliju.
A crkva je trebala pitat Boga da kaže sva nedjela koja će u budućnosti svećenici počinit da ih odmah mogu unaprijed izopćit iz crkve?:rolleyes:
mrkenangelo
29.12.2004., 12:49
ne, nego su ga sad trebali izbacit iz crkve.
btw obzirom na način na koji se ti izražavaš na ovom forumu, pa čak i u komunikaciji sa mnom - NIŠTA NE MOŽE BITI BEZOBRAZNO :W
Štrikalica
29.12.2004., 12:51
jao..pa ovo je na svakom forumu..
Mljackavi
29.12.2004., 12:52
mrkenangelo kaže:
ne, nego su ga sad trebali izbacit iz crkve.
Pa više ne obavlja crkvene zadatke nego je u Domu.
Treba sveukupno sagledati i dobre stvari koje je neki čovjek napravio, a ne samo loše.
btw obzirom na način na koji se ti izražavaš na ovom forumu, pa čak i u komunikaciji sa mnom - NIŠTA NE MOŽE BITI BEZOBRAZNO
:cerek: :cerek: :kiss:
mrkenangelo
29.12.2004., 13:01
Mljackavi kaže:
:cerek: :cerek: :kiss: i bolje ti je :rolleyes:
:cerek:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.