PDA

View Full Version : Gaj Julije Cezar

Xerex
31.12.2004., 15:25
Koje je vaše mišljenje o njemu?

Jel' on veliki vojskovođa, junak, domoljub?

Ili je on običan diktator, preljubnik i sramota rimskog naroda?

Ili nešto između?

Zimske Radosti
03.01.2005., 11:51
On je veliki vojskovođa i službeni diktator.

On je ambiciozni egoist.

Negativac.

Poput nekih modernih diktatora, tako je zaludio mase da i dan-danas misle da je bio velik čovjek. Imamo i mi toga...

go2slep
03.01.2005., 13:25
on bi bio nula da nije imao podršku krupnog kapitala

ivan_maks
03.01.2005., 15:11
bez burzuazije bio bi niko i nista...ali bio je vrlo sposoban i za razliku od mnogih nije bio glup-znao je sta radi...

:top:

Ante
08.01.2005., 13:30
Za vrijeme devetogodisnjeg ratovanja u Galiji ubio milion i dvjesto tisuca gala. Cijela naselja brisao sa lica zemlje ne stedeci ni zene ni djecu.Kad je na kraju porazio galskog vodzu (stao mi je mozak i ne mogu se sjetiti njegovog imena) naredio da se svakom desetom galu odreze ruka. Uklonio sve svoje politcke protivnike i ucvrstio vlast nevidzenom surovoscu. Usput bio najveci osvajac u povijesti Rima.

Tapirče
08.01.2005., 17:17
Ante kaže:
Za vrijeme devetogodisnjeg ratovanja u Galiji ubio milion i dvjesto tisuca gala. Cijela naselja brisao sa lica zemlje ne stedeci ni zene ni djecu.Kad je na kraju porazio galskog vodzu (stao mi je mozak i ne mogu se sjetiti njegovog imena) naredio da se svakom desetom galu odreze ruka. Uklonio sve svoje politcke protivnike i ucvrstio vlast nevidzenom surovoscu. Usput bio najveci osvajac u povijesti Rima.

Jel mozda Vercingetorix?

Tapirče
08.01.2005., 17:18
go2slep kaže:
on bi bio nula da nije imao podršku krupnog kapitala

A tko ne bi?

Ante
09.01.2005., 01:48
Tapirče kaže:
Jel mozda Vercingetorix?

Jeste a i njega je poslije sest godina smaknuo u Rimu. Hvala :top: