PDA

View Full Version : Scijentologija/dijanetika

Demo
01.01.2005., 08:06
Kakvo je vase misljenje o Scientology/Dianetics?

Nekako mi to tanko izgleda kao religijsko poimanje i religijska praksa a vise kao skup tehnika koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju svoje osobnosti, uma & razuma i duhovnosti. A to vec dolazi u domen znanosti prije nego religije.
Ne iskljucujem ni mogucnost manipulacije vjernicima ali niti tvrdim da takvo sta i jeste uobicajena prakse.

Your opinion please?

http://www.scientology.org/

Xerex
01.01.2005., 13:39
Glupi ameri i njihove sekte.

Al' čestitam tipu koji ih je osnovao i sada ima brdo love.

scanning
02.01.2005., 05:27
Ron Hubbard se nakupio para za zivota.
Licno ne svidja mi se nista sto je napisao.
Nikakva religija , ni filosofja nije u pitanju, vec cista manipulacija.

ivan_maks
06.01.2005., 13:42
cisto pranje mozga....samo glup i naivan covjek moze popustiti i povjerovati da se tu radi samo o nekakvom karitativnom radu, uskladjenom zivljenju, itd.

ma teska debilana

:flop:

apop
21.01.2005., 20:56
netko mora trenirati magove, kada je Krauli mrtav, a debela svinja Hubbard-živ.
pa tko će raditi za magijske odsjeke tajnih službi? babice i seoske drkađije? :lol:

Nikakva religija , ni filosofja nije u pitanju, vec cista manipulacija.

pa tko je ikada mislio da je reklama za duhovnost-stvarna? pa koga vi zajebavate?

relaxing music
30.05.2009., 15:52
Respect the Religious Beliefs of Others - By L. Ron Hubbard

http://www.youtube.com/watch?v=5POLgGqlxuA

relaxing music
30.05.2009., 16:10
Poštujte vjerska uvjerenja drugih

Tolerancija je dobar kamen temeljac za izgradnju međuljudskih odnosa.

Znajući koliko je , tijekom povijesti , krvi proliveno i patnji uzrokovani vjerskom netolerancijom , jasno je da ona silno ugrožava opstanak.

Vjerska tolerancija ne znači da osoba ne može izraziti svoja uvjerenja. Ona znači da je pokušaj potkopavanja ili napadanja vjerskih uvjerenja i vjere drugih oduvijek bio prečica do nevolja.

Filozofi su još od starogrčkih vremena međusobno raspravljali o prirodi boga , čovjeka i svemira. No , mišljenja autoriteta su poput plime i oseke. Primjerice , upravo sad filozofije «mehanizma»* i «materijalizma»* koje sežu još iz starog Egipta i Grčke , ponovo su «u modi». One se trude objasniti da je sve materija , a ne obaziru se na to da njihova objašnjenja evolucije , koliko god pametna bila , ne isključuju dodatne čimbenike koji bi mogli djelovati , a koji jedva da koriste nešto poput evolucije. To su danas «službene» filozofije koje se uče čak i u školama. One imaju gorljive pobornike koji napadaju vjerovanja i religije drugih : rezultat je netolerancija i svađa.

Ako se svi veliki umovi od 5.st.pr.n.e., ili čak od prije , nisu mogli složiti glede religije ili antireligije , to je ratna arena među ljudima u koju je bolje ne ulaziti.

Ali , iz toga mora sukoba jedno svijetlo načelo isplivavalo je na površinu : pravo na vlastita vjerovanja.

Nije obvezatno da su vjera i vjerovanje potpuno logični , no , ne može ih se označiti niti kao logične. One jednostavno mogu biti prilično «samosvojne».

Bio koji savjet , vezan uz ovu tematiku , najsigurnije je dati priznavanjem drugoga na njegova vlastita uvjerenja. Čovjek ima pravo ponuditi drugima svoja vjerovanja , no opasno je nasrtati na vjerovanje drugih , a posebno je opasno napadati i povrjeđivati druge zbog njihovih vjerskih uvjerenja.

Od najranijih početaka čovječanstva ljudi su nalazili mnogo utjehe i zadovoljstva u svojim religijama. Čak i «mehanisti» i «materijalisti» današnjice , kad propovijedaju svoju dogmu , zvuče vrlo slično propovjednicima iz davnina.

Ljudi bez vjere vrlo su tužan prizor. Čak im se ne može i dati nešto u što će vjerovati. No , kad imaju svoja vjerska uvjerenja , poštujte ih.

Put do sreće može biti popraćen sukobima ne poštujete li vjerska uvjerenja drugih.

Kazalo pojmova :

mehanizam : gledište da je cijeli život jedino materija u pokretu i da se u potpunosti može objasniti fizičkim zakonima. Unaprijeđen Leukipovim i Demokritovim radovima ( 460 – 370. pr.n.e. ) , vjerojatno utemeljenim na egipatskoj mitologiji. Pobornici te filozofije osjećali su da moraju zanemariti religiju jer je nisu mogli svesti na matematiku. Napao ih je religijski krug , a oni su za uzvrat napali religiju. Robert Boyle ( 1627 – 1691. ) utemeljitelj Boyleova zakona u fizici , opovrgao ga je postavljajući pitanje može li priroda imati oblik materije u pokretu.

materijalizam : bilo koja metafizička teorija koja govori da se svemir sastoji od čvrstih predmeta kao što je kamenje , vrlo veliko ili malo. Te teorije nastoje obrazloženjima otkloniti činjenice kao što je um , govoreći da se on može svesti na fizičke pojavnosti i njihova gibanja. Materijalizam je vrlo stara ideja , a postoje i druge.

Ron Hubbard

mandragora
02.06.2009., 18:40
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread468799/pg1

http://www.xenu.net/archive/infopack/5.htm

inspicous
05.07.2009., 17:32
Koliko sam shvatio oni naplaćuju tečajeve?!

Jesu li ti tečajevi u svezi upoznavanja s njihovom religijom ili su to tečajevi promicanja njihovih vrijednosti (zdravlje, uspjeh itd.)? Nadalje, može li se negdje sastati u Hrvatskoj (Zagrebu) sa nekom osobom koja predstavlja službeno mišljenje same crkve (pomogućnosti neki njihov svećenik) da mi objasni njihova stajališta (dogme ako ih imaju itd)?

Nemogu pronaći ništa zadovoljavajuće na netu, osim naravno neke općenite stvari, a htio bih baš popričati s nekim o tome sad kad mi prođu upisi na faks.

Cheers!

Beljki
06.07.2009., 08:38
Poštujte vjerska uvjerenja drugih

neka ljudi vjeruju u sto oce, pa i intergalakticko cudoviste koje nas je protjeralo na zemlju, ali kada ti isti ljudi prijete (cujem cak i smrcu) vrse drustveni pritisak, sude se za svaku mogucu glupost i iskoristavaju clanove onda to treba i te kako kritizirati.

Barron
16.11.2009., 23:56
Čim pročitam Kuran prebacujem se na Dijanetiku.

Frater HPK
17.11.2009., 00:36
Sajentologija ima nekoliko tehnologija za različite stvari. Materijal koji je ekstremno zanimljiv i upotrebljiv, recimo Slavinski uglavnom reciklira sajentološke tehnike i daje kao svoje kurseve pod raznim imenima. Kao organizacija sajentologija je već nešto drugo. Ako nekog interesje dakle o čemu se tu radi neka pogleda šta govore nezavisni sajentolozi koji su se odvojili od Crkve.

Beljki
17.11.2009., 08:44
Sajentologija ima nekoliko tehnologija za različite stvari. Materijal koji je ekstremno zanimljiv i upotrebljiv, recimo Slavinski uglavnom reciklira sajentološke tehnike i daje kao svoje kurseve pod raznim imenima. Kao organizacija sajentologija je već nešto drugo. Ako nekog interesje dakle o čemu se tu radi neka pogleda šta govore nezavisni sajentolozi koji su se odvojili od Crkve.

scientoloske tehnike su losa, zastarjela i neprofesionalna psihoterapija. Ako to nekom treba neka ode kod psihoterapeuta. Proci ce jeftinije i nece ga prcat sa sektaskim glupostima.

Frater HPK
17.11.2009., 08:52
scientoloske tehnike su losa, zastarjela i neprofesionalna psihoterapija. Ako to nekom treba neka ode kod psihoterapeuta. Proci ce jeftinije i nece ga prcat sa sektaskim glupostima.

Aja mislim da ti nemaš pojma o sajentološkim tehnikama. Što se tiče psihoterapije i sajentologije tamo gde Džanov, recimo, hvata bilo šta i tako se puno tiga jednostavno propusti i ostane kao rep da se vuče neočišćeno sajentološko oditovanje čisti sistematično sve redom. A št ose tiče cene mislim da sam bio jasan i precizan - niosam govorio o Crkvi Sajentologije, već o nezavisnim sajentolozima.

Beljki
17.11.2009., 09:52
Aja mislim da ti nemaš pojma o sajentološkim tehnikama. Što se tiče psihoterapije i sajentologije tamo gde Džanov, recimo, hvata bilo šta i tako se puno tiga jednostavno propusti i ostane kao rep da se vuče neočišćeno sajentološko oditovanje čisti sistematično sve redom. A št ose tiče cene mislim da sam bio jasan i precizan - niosam govorio o Crkvi Sajentologije, već o nezavisnim sajentolozima.

ma samo si pao na njihov marketing :D

Frater HPK
17.11.2009., 10:01

Ne, nego znam ljude koji su to odlično radili i proradili, bez da su imali neke formlane veze sa Sajentološkom Crkvom.

Beljki
17.11.2009., 10:08
Ne, nego znam ljude koji su to odlično radili i proradili, bez da su imali neke formlane veze sa Sajentološkom Crkvom.

znam ja ljude koji su svasta odlicno radili i svakakva cuda (bar u umovima "vjernika" ) izvodili da bi se kasnije jasno dokazalo kako su laznjaci.

Ako nesto ne moze proci znanstveno ispitivanja, a u kategoriji je gdje je takvo ispitivanje provedivo (dakle ne govorimo o misticnim nego psiholoskim procesima), onda je u pravilu bezvrjedno i izbjegava dokazivanje :D NNiti je scientologija jedina takva kvazi-psiholoska sljedbe, uvijek ista prica :D

Frater HPK
17.11.2009., 17:44
znam ja ljude koji su svasta odlicno radili i svakakva cuda (bar u umovima "vjernika" ) izvodili da bi se kasnije jasno dokazalo kako su laznjaci.

Ako nesto ne moze proci znanstveno ispitivanja, a u kategoriji je gdje je takvo ispitivanje provedivo (dakle ne govorimo o misticnim nego psiholoskim procesima), onda je u pravilu bezvrjedno i izbjegava dokazivanje :D NNiti je scientologija jedina takva kvazi-psiholoska sljedbe, uvijek ista prica :D

Dobro, ali to znači da se ti onda ne razumeš ni u psihologiju. Naime, psihoterapija je nepodvediva pod naučna ispitivanja, pri čemu izuzimam bihevioralne terapije koje su u osnovi zločin i to je razlog zašto se psihologija još uvek polemično tretira - nauka ili nije nauka? Sve psihoanalitičke i slične terapije su naučno neproverive. U onoj meri koliko su onio proverivi, toliko je i sajentologija proveriva. Inače ja sam nekoliko puta upotrebio izraz "nezavisni sajentolozi", što je dovoljno da shvatiš da ne govorim o Crkvi, već o tehnologijama koje je Hubbard razvio.

Barron
18.11.2009., 04:11
Ja predlažem da svi mi pročitamo Dijanetiku za početak.Što kažete?

Almsivi
23.01.2010., 02:23
Ja sam procitao.

Genijalna knjiga. :top:

Najbolja knjiga na svetu.

Razotkriva uzrok ludila, i uzrok vecinu bolesti. I nacin na koji se to moze resiti.

morbidangel
23.01.2010., 11:56
Par vrlo bistrih manipulaciji i moći sklonih individualaca i hrpa jadnih bezveznjaka koji, posve razumljivo, na svu silu žele poboljšati svoj mizeran život pa se, ni ne sluteći, uvaljaju u još veća govna:(
Ništa im ne štima, od literature koju koriste, preko zastarjelih i nevjerojatno primitivnih verzija detektora laži (koji ne zovu tako), loših psiholoških tretmana kojima bi čovjek postajao clear i koje često služe za kasnije sredstvo ucjene do imbecilno loše SF filozofije u pozadini svega toga (intergalaktički tiranin Xenu je protjerao svoje suparnike na Zemlju i uništio ih nuklearnim bombama, pa se sad oni bude i vraćaju stara sjećanja i moći:lol:).
Vać sam par puta opisivao moja iskustva sa Dijanetičkim centrom u Zagrebu prije 8,9 godina, pa mi se ne ponavlja još jednom. Uglavnom, može se vidjeti obrazac karaktera ljudi koji puše takva vjerovanja i pokrete. Naći ćete ih u Hare Krišna, mnogim školama joge, reiki radionicama i sličnim new age fiju briju mozak samo ciju ciju škrip skupinama. Šteta ljudi:(

Almsivi
23.01.2010., 12:40
Mrbidangel, ti si bombardovan sa svih strana netacnim podacima. :)

morbidangel
24.01.2010., 12:02
Mrbidangel, ti si bombardovan sa svih strana netacnim podacima. :)

:D
Naravno, svi su bombardovani netačnim podacima samo su iskreni sljedbenici sekte na putu istine.
Daj mi molim te objasni zašto su se krajem 80-tih i početkom 90-tih podizale tužbe protiv visoko pozicioniranih scijentologa koji su ih napustili i javno objavili gluposti na kojima se sekta temelji? Ili zašto su ljudi koji ih žele napustiti ucjenjivani, tuženi, a neki čak i natjerani na samoubojstvo...
Zašto umjesto auditinga i onog besmislenog E-metra ne uvedu novije i naprednije metode koje poznaje psihoterapija/psihologija/psihijatrija i nove dijagnostičke uređaje?
Jel ti uopće shvaćaš što je to e-metar? Najobičniji mjerač električnog otpora (kože).:rofl:
Pa mogli su barem početi koristiti multimetre koji mjere više različitih komponenti.
Npr. ovaj http://www.chipoteka.hr/www_new/uploads/proizvodi/pics/6022005100.jpg
košta niti 250 kn a ima pet puta više funkcija i precizniji je:mig:

Almsivi
25.01.2010., 13:13
Da si citao ovu temu kako treba video bi si da je spomenuta razlika
izmedju Sajentoloske Crkve, i ostalih praktikanta koji koriste Sajentoloske tehnike.

Da Sajentoloska Crkva je iskvarena. Vladari iza senke su je preuzeli,
i napravili kupus od nje.

Ali to ne menja cinjenice da izvorne Hubardove namere i tehnike ne rade.

E metar se koristi za jednostavno ocitavanje reakcije preklira.
Sad nisam ga nikad imao u rukama, niti nesto posebno citao o njemu,
ali to je prosta sprava koja meri REAKCIJE Priklira.

Znaci, ako se prikacis na E metar, i neko ti kaze "seti se nekog trenutka
iz detinjstva" i onda se na E metru moze ocitati neka reakcije iglice,
gore dole, naglo ili sporo, ili se zaglavi itd.

E onda postoje cake, svaki signal ima znacenje. Npr ako naidjes u secanje
na neku traumu onda E metar ima specificnu reakciju, i odna Auditor
zna sta trea da radi, kakvu direkciju da da svom prekliru itd.

Ne gledaj na pogresnu stranu. Hubard je bio dobar covek i pronasao dobre
tehnike za povecanje sposobnosti ljudi, za srecu i spoznaje.

ALi kada su vladari iz senke videli da se Sajentologija siri po svetu,
poceli su agresivno da napdaju Sajentologiju i preuzeli su je,
infiltrirali su svooje ljude unutra u organizaciju i eto danas Sajentoloska
crkva vise ne radi kako treba. Ne zbog Hubarda i tehnika, nego zbog
vladara iza senke koji ovaj svet programiraju po svojoj volji.

Ovo sto sam ti sad rekao gotovo da nigde drugde ne mozes saznati,
niko ti to nece reci. Niko ne zna za postojanje vladara iza senke i niko
ne sumnja na njih, a oni su ti bezobrazni manipulatori koji pokusavaju
ljude odvratiti od Hubardovih saznanja.

Recimo Tom Kruz radi za vladare iza senke, dal svesno ili nesvesno to radi neznam,
ali radi za njih.

Baphomet
25.01.2010., 16:54
A ko su ti vladari iz senke?

Frater HPK
25.01.2010., 17:27
A ko su ti vladari iz senke?

To su direktori sa manjkom pigmenta. pa se zato zadržavaju u sjenci zato ne bi li izbegli direktnu sunčevu svetlost? Na plažama se prepoznaju tako što su stalno ispod drveća ili suncobrana. :rofl:

Almsivi
28.01.2010., 00:31
Ma nije bitno ko su, nego se vidi da deluju vrlo aktivno.

A obicno, mozemo ih radi sporazuma nazvati da su Ilumnati.

Baphomet
28.01.2010., 08:11
Ma nije bitno ko su, nego se vidi da deluju vrlo aktivno.
Ako se vidi da djeluju onda se valjda vidi i tko djeluje.

Almsivi
28.01.2010., 21:50
Kada su oni u pitanju, onda tesko da mozes znati ko su oni tacno.

Evo ti primer. Ratovi. Dve nacije ratuju, izgube milione zivota, ratnika, ali nikad ne saznaju da je
rat promovisan od trece strane, koja je ostala nezapazena. Ni jedna strana ni druga strana nisu
htele rat, ali su ratovale jer je treca stranaka vrsila pritisak i izazivala, ali je ostala neotkrivena.

Svi ratovi su tako bili izazvani. Treca stranka su programeri. Deluju iza scene, skrivaju se i tajno uticu na
drugih da se sukobljavaju.

Baphomet
29.01.2010., 08:14
Ako znaš da su svi ratovi tako izazvani onda moraš znati i tko ih je izazvao. Ovako je to samo priča bez pokrića.

Netko je nešto negdje napravio što nitko ne zna ali zna se da je ipak netko iza toga ali njega se ne može vidjeti....

Almsivi
29.01.2010., 16:25
Dobro, imam ja odprilike predstave u glavi ko je napravio probleme, i ko je treca stranka.

Ali to nije konkretno. Ne znam dali je Bush, Obama, Hitler, ili neko iza njih, ali sve u svemu
neko iz tih politickih ekipa, i onih koji deluju iza scene, iza Politicara.

:)

morbidangel
06.02.2010., 13:18
Kada su oni u pitanju, onda tesko da mozes znati ko su oni tacno.

Evo ti primer. Ratovi. Dve nacije ratuju, izgube milione zivota, ratnika, ali nikad ne saznaju da je
rat promovisan od trece strane, koja je ostala nezapazena. Ni jedna strana ni druga strana nisu
htele rat, ali su ratovale jer je treca stranaka vrsila pritisak i izazivala, ali je ostala neotkrivena.

Svi ratovi su tako bili izazvani. Treca stranka su programeri. Deluju iza scene, skrivaju se i tajno uticu na
drugih da se sukobljavaju.
O :rofl: tko je onda izazvao rat između Hrvatske i pobunjenih Srba uz veliku pomoć JNA?
Iluminati!?

Evo ti čitava priča iza scijentologije. Baš me zanima koji će ti biti komentar. Vjerojatno ćeš reći da je to sve podmetnuto da se ismije prave scijentologe i Hubbarda. A odmah vidiš i kapacitet trećerazrednog SF pisca Hubbarda. Pa da je Asimov htio napraviti nešto slično to bi već na nešto sličilo:top:
Dakle, scijentologija:
Nekoć davno živio je veliki vladar Xenu koji je vladao mnogim planetama. Kako su one postajale prenapučene - imale su preko 170 milijardi stanovnika svaka Xenu je smislio podli plan: prevarit će ljude i većinu njih paralizirati, strpati u svemirske brodove koji izgledaju kao stari avioni DC-8 samo što umjesto propelera imaju avione na raketni pogon:rofl: njima ih dovesti do planeta Zemlja, poredati ih kraj vulkana i u vulkane postaviti nuklearne bombe i sve ih pobiti.
No postajao je i problem njihovih duša - thetana koje se nisu mogle ubiti pa ih je pomoću posebnog uređaja hvatao i "implantirao" im "ispiranjem mozga" različite priče. Kad je s tim završio oslobodio ih je i pustio da se takvi nasele u tijela živih ljudi. Cilj je oslobiditi se tih thetana, a to omogućava samo scijentologija.
A Xenu je tokom vremena svrgnut i čuva se u jednom super zatvoru u polju sile koje neće nikad oslabiti.:rofl::rofl::rofl:

Almsivi
11.02.2010., 02:03
Ma Hubbard je car. Ne znas ti nisa o njemu. Mislis da znas nesto al nemas pojma.

Ova prica o Xenu, NIJE TEMELJ Sajentologije, nego jedna sitna prica iz Sajentologije.

Hubbard je bio 10% SF pisac a 90% MUDRAC.

Na internetu se pise o tome kako je Hubbard SF pisac, a malo ko zna o
njemu stvarno.

:lol:

Prouci materiju. Ako te zanima. Ako ne, ok, tvoja stvar.

morbidangel
11.02.2010., 18:16
Ma Hubbard je car. Ne znas ti nisa o njemu. Mislis da znas nesto al nemas pojma.

Ova prica o Xenu, NIJE TEMELJ Sajentologije, nego jedna sitna prica iz Sajentologije.

Hubbard je bio 10% SF pisac a 90% MUDRAC.

Na internetu se pise o tome kako je Hubbard SF pisac, a malo ko zna o
njemu stvarno.

:lol:

Prouci materiju. Ako te zanima. Ako ne, ok, tvoja stvar.
Nisi mi odgovorio na pitanje tko je izazvao rat između Hrvatske i pobunjenih Srba uz pomoć JNA? Tko su nama bili ti programeri ili treća strana?

Daj molim te, objasni mi što je to temelj scijentologije, ja se kao laik lako izgubim u budem zaveden potpuno pogrešnim putokazima.

Almsivi
13.02.2010., 14:18
Ne znam ko je tacno izazvao rat, ali definitivno nije nastao samo zto sto su Hrvati i Srbi to hteli. Ljudi nikad ne bi ratovali zbog prostih i glupih stvari.

Neko je sigurno bio iza toga i huskao (izazivao) obe stranke na rat. Neko je komandovao politicarima da moraju izazivati konflikte itd.

To je problem sto taj neko iza scene nikada nije bio otkriven, a sve je zakuvao.

Nedavno sam nasao ova videa na Youtubu.

I odlicno opisuju Dijanetiku, Analiticki i Reaktivni um. Odgledajuci ova videa potpuno mozes shvatiti sta je Dijanetika.

Dijanetika je temelj Sajentologije.

Na Engleski.

Dianetics - A Visual Guidebook to the Mind (45 minuta traju celokupno, sva videa)

Part 1 // 7:35 min
http://www.youtube.com/watch?v=HUrjuXy3aUo&feature=PlayList&p=8F82B25F6E3B91DB&index=0

Part 2
http://www.youtube.com/watch?v=Jze9_lTQ0QI&feature=PlayList&p=8F82B25F6E3B91DB&index=1

Part 3
http://www.youtube.com/watch?v=nBr1Wdi0FoE&feature=PlayList&p=8F82B25F6E3B91DB&index=2

Part 4
http://www.youtube.com/watch?v=J1XFG1A9Jio&feature=PlayList&p=8F82B25F6E3B91DB&index=3

Part 5
http://www.youtube.com/watch?v=uRMOrTpnzPI&feature=PlayList&p=8F82B25F6E3B91DB&index=4

Part 6
http://www.youtube.com/watch?v=-OuRIpb9FMo&feature=PlayList&p=8F82B25F6E3B91DB&index=5

HRUŠT
22.03.2010., 14:55
Scijentologija je genijalno razrađen sustav za manipulaciju ljudima. Prati ih afera za aferom, ali silna lova zatvara usta svjedocima, potkupljuju se advokati. Bilo je slučajeva da su se osobe desetljećima borile da bi se uspjele istrgnuti iz krakova močne hobotnice koja siše lovu, imetak... doslovno sve. Prvo ti isperu mozak i ti im moraš sve reči što si počinio, koje skonosti imaš, bolesti,o čemu razmišljaš.... Sve te to jednog dana čeka ako ih se hoćeš riješiti. Pa nije Njemačka, a mislim i Švicarska uzaludno zabranila širenje te sekte. Graknuli su ko vragovi, ali nije im uspjelo osvojiti ovo tržište. Bio sam u njihovom glavnom centru u New Yorku u vrijeme velikog skandala u jednom njihovom velikom ogranku, kada je na svjetlo dana izbila afera o ucjenjivanju i drugim protuzakonitim radnjama te sekte. Afera se zvala Clean Wother. Ljudi su se raspitivali u predvorju raskošne zgrade o tom slučaju, a onu su im u ruke gurali pozamašnu knjigu za nekoh 12 dolara u kojoj će doznati pravu istinu. Bože, glupi amerikanci su to kupovali.

Mr.SilverTongue
25.03.2010., 12:43
Inače ne pljujem po religijama, ali scijentologija po mom mišljenju nije religija. Pisac znanstvene fantastike ispriča priču o izvanzemaljcima i dušama i zlom vladaru galaksije, i onda to postane vjera? Ma daj....

Beljki
03.04.2010., 09:11
Ne gledaj na pogresnu stranu. Hubard je bio dobar covek i pronasao dobre
tehnike za povecanje sposobnosti ljudi, za srecu i spoznaje.

ALi kada su vladari iz senke videli da se Sajentologija siri po svetu,

predpostavljam da u te vladare spada i Hubardova najuza obitelj, posebno kada, oh tako bezocno zasigurno lazuci, tvrdi kako je on namjerno i planski osnivao sektu i cak izjavio kako to zeli napravit da bi lagodno zivio? :misli: barem mi se cini das tako nesto citao, ipak je s. preglupa sekta da bi pamtio :D

Martian7
03.04.2010., 20:00
predpostavljam da u te vladare spada i Hubardova najuza obitelj, posebno kada, oh tako bezocno zasigurno lazuci, tvrdi kako je on namjerno i planski osnivao sektu i cak izjavio kako to zeli napravit da bi lagodno zivio? :misli: barem mi se cini das tako nesto citao, ipak je s. preglupa sekta da bi pamtio :D
Po verziji koju sam ja čula, okladio se s dvojicom prijatelja da će osnovati novu religiju. I dobio okladu, dakako. :kava:

wave
17.06.2010., 09:55
Hello,

trazim skolovanog dijaneticara,imam informaciju da u Zagrebu postoji lik koji samostalno radi, ne pripada nikakvoj sekti, ja ga nisam uspjela locirati, znam da ljudi idu, da dozivljavaju velike katarze.
Tkogod mi moze pruziti bilo koju informaciju, iskustva,osobe koje odlaze kod njega neka mi se jave na j_wave5@yahoo.com.
Unaprijed zahvaljujem.Pozdrav

ahimsa
17.06.2010., 13:09
Po verziji koju sam ja čula, okladio se s dvojicom prijatelja da će osnovati novu religiju. I dobio okladu, dakako. :kava:

to je samo jedna od laži koja se uporno ponavlja već desetljećima. hubbard to nije nikada izjavio, to je, u zajebanciji, rekao isaac asimov, glasoviti sci-fi pisac na jednom sajmu znanstvene fantastike za što postoje i svjedoci.

ahimsa
17.06.2010., 13:13

beljki, scijentologija nema veze s psihoterapijom. ona se bavi duhom. dijanetika se bavi umom i neke njene tehnike mogu na prvi pogleda nalikovati na psihoterapiju.

dajte ljudi ote si na sveučilišnu knjižnicu posudit koju knjigu o toj temi, nemojte ovak napamet nešto napadat.

ahimsa
17.06.2010., 13:15
netko mora trenirati magove, kada je Krauli mrtav, a debela svinja Hubbard-živ.
pa tko će raditi za magijske odsjeke tajnih službi? babice i seoske drkađije? :lol:

pa tko je ikada mislio da je reklama za duhovnost-stvarna? pa koga vi zajebavate?

:bonk: hubbard je umro 1986.

ahimsa
17.06.2010., 13:23

ljudi ovo je jako zanimljivo. čim netko nešto iole pozitivno ili objektivno kaže o scijentologiji odmah ga se optužuje da je

a) scijentolog
b) isprana mozga
c) naivna budala ("pao na njihov marketing", kak beljki veli)

a svi drugi, koji bez ikakvog osobnog poznavanja ove teme i bez ikakvog osobnog iskustva s dijanetikom i/ili scijentologijom, su jako pametni.

e pa nemrem vjerovat. pa dobro dajte mi otkrijte otkuda vam takvi stavovi? čim netko nešto pozitivno ili objektivno izjavi odmag ga se napada, a istovremeno optužujete scijentologe da napadaju svoje kritičare. nema meni ovo previše smisla :ne zna:

UFOGOVERMENT
25.06.2010., 18:34
:bonk: hubbard je umro 1986.

Thetan je besmrtan.

Klik na link (http://unveiledsecretsandmessagesoflight.blogspot.com/2009/06/scientologists.html)