PDA

View Full Version : Alfa 147 ili Fiat Stilo

Montenegro
09.12.2002., 20:30
Vozim Peugeot 206 1.1 vec 3 godine i rijesio sam da promenim autic.E sad, dvoumim se izmedju 147 i Stila.Oba mi se svidjaju,mada mi se Alfa malo vise svidja.Stilo mi se isto svidja,ali samo onaj sa troje vrata,ali su automobili sa troje vrata neprakticni.Razlog zasto se dvoumim je,naravno, cijena.Sta vi mislite koji od ova 2 je bolji izbor.
Ajde da iskoristim ovaj topic za jos 2 pitanja.
Koliko se u Hrvatskoj dodaju porez i carina na osnovnu cijenu vozila?Koja je godisnja kamata kada se uzme kredit?

pakleni_patuljak
09.12.2002., 21:08
Stilo sa 3 vrata je krasan auto. Više mi se sviđa i od Alfe.
Verzija sa 5 vrata je ružna da ne može bit ružnija. Oke, uspjeli su je još više poružnit sa karavanskim modelom... :D

Alfa je Alfa! Znaš i sam... Lijepa i sa 5 vrata, ali dosta manja od Stila. Ako ti nije važno koliko ima mjesta unutra... uzmi nju!

U biti se radi o 2 auta vrlo slične kvalitete. Fiat ti nikad neće stat i pokvarit se kao neki Folcvagen ili Mercedes, ali zato će ti svako malo nešto proškripit, odlijepit se, lupkat, izluđivat te... :D Vjeruj mi! Stari mi vozi Bravu i nakon 5 godina izgleda ko da je vozio safarije, a ne po cesti. U biti je sve u kurcu, ali nikako da se nešto pokvari! :D :D :D

Što se kredita tiče, mislim da je kamata koju ja plaćam nešto sitno manja od 9%... Za ukupna davanja ne znam...

Lord
10.12.2002., 20:01
Nisam bas upoznat sa interijerom stila ali opceniti dizajn mi je bolji od alfe. nemam iskustva ni sa jednim od navedenih, ali mislim da bi se prije odlucio za 147.

Brazil
10.12.2002., 20:53
Ja bi Alfu, ali kad se sjetim rezultata crash testa hvata me jeza.

Montenegro
11.12.2002., 15:07
Ma znam to sa Fiatom,zato sam i sve dalje od Stila.Ima moj drugar Fiata Punta,novog februar 2002,ali kad udjes u njega sva mi plastika nekako jeftino izgleda.Ne gledam ja da mi auto izdrzi 20 godina,ali treba da izgura bar 4-5 godina bez vecih kvarova.Ipak nijesam u situaciji da svake godine kupujem nov auto.
E sad,ovaj nas zvanicni distributer za Jugoslaviju je Delta M.Juce sam isa do njih da pitam za Alfu 1.6,ali mi rekose da imaju samo dvije Alfe na lageru,i to one 2.0 :confused: Ova ribica sto radi tamo (mnoooogo dobra, ne znam da li ona moze da se poruci kao dodatna oprema :D ) mi rece da moze da se poruci iz Italije i ako sam bas zainteresovan, moze da mi da OKVIRNU cijenu :confused: Pa kakvu okvirnu cijenu,zar nijeste vi GLAVNI distributeri?!?!Ja mislim da ovo moze samo kod nas da se desi :mad:

pakleni_patuljak
11.12.2002., 16:58
Sjedneš na trajekt, pravac Italija, uđeš u prvi Alfin autosalon i ako možeš iskeširat auto, uzmeš salonski model! Dobiješ ga odma i sa 20-ak % popusta.

Plus imaš 90% šanse da bude baš 1.6L model i to ona jača verzija od 120 KS... ;)

Sandra October
11.12.2002., 17:59
Presenting:D

malu, vražju, metalic sivu, poluautomatic, 150 KS,sa tiptroničićem da se osjećam ko' Schumi- Alfu 2.0 selespeed :D :D

I skuzi na pristranosti ali kakvi bloody Stilo stavit u usporedbu?:)

Sorry ja sam samo jedno žeMsko :D pa tehničke pro i contra padaju u vodu kad moj talijan pređe 4000 okretaja.......
:D
Alfa je čista emocionalna kupnja......nema tu razgovora o tehnici, il ju voliš il ju mrziš.....trese mi bubrege na kaldrmama od zg cesta, nisu sportski automobili za šugave hr ceste, true....... sve istina........al je voliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim:) i tu je priči kraj :)

pakleni_patuljak
11.12.2002., 18:24
Originally posted by Sandra October
I skuzi na pristranosti ali kakvi bloody Stilo stavit u usporedbu?:)

Paa... možda bi ovaj prošo... :D

Izvana (http://www.infomotori.com/foto/art_1287_4_fiat%20stilo%20pub%2004.jpg)
Iznutra (http://www.infomotori.com/foto/art_1287_5_fiat%20stilo%20pub%2005.jpg)

Stilo Abarth
5 cilindara 2.4L
170 KS
8.5 sec do 100
max 215 km/h

Možda bi prošo... :o

Sandra October
11.12.2002., 18:29
Originally posted by pakleni_patuljak
[B]Paa... možda bi ovaj prošo... :D

as i said pakleni...ne moš' argumentima na emocije.

ne ide:D ;)

pakleni_patuljak
11.12.2002., 18:32
Originally posted by Sandra October
as i said pakleni...ne moš' argumentima na emocije.

ne ide:D ;)

Ma znam...
Al yebiga kad ja volim... na vjetrenjače!!! :o :o :o

Tila
21.12.2002., 01:03
i? Jesi li odlučio/kupio?

Montenegro
21.12.2002., 01:15
Ne,rok isporuke je 2-3 mjeseca.Vjerovatno cu je ovih dana naruciti.

Tila
21.12.2002., 01:20
znači Alfa?

FRANCUSKA SALATA
22.12.2002., 23:24
Ovisi što prevladava: emocije ili u racio..

Stilo je jeftiniji, polovni bolje drži cijenu, nije toliko friziran, manje se kvari.....

Alfa: daleko atraktivnija, kvalitetnija i ljepša unutrašnjost, nabrijani motori......

ako si pun love , kupi alfu, ako tnemaš lovu za bacanje----stillo....

Kobayashi
23.12.2002., 09:36
prijatelju čim ti dvojiš između alfe i drugog auta nije ona za tebe....kupi si rađe novu ladu...:top:

Mirotvorac
10.01.2003., 11:44
Eto, inače sam poklonik "dojčera", ali moram se osvrnuti.
Ne sjećam se ergonomije, ali-sva elektronika, od autoradija do tempomata (ako ga tvoj model ima) upravlja se preko središnjih komandi - ima jako puno novih rješenja (bar za mene); npr:

- podešavanje dinamičke promjene glasnoće autoradija (kako raste buka, tako se radio pojačava)
-podešavanje najviše razine glasnoće autoradija
-grafički ekvalzator (graphic eq.), s mogućnošću individualnog podešenja na pet frekvencija (inače ima nekoliko predmemoriranih).
-kontrola zadnje brave preko tipke (znači nema otvaranja gepeka izvana, ako aktiviraš tipku, iako neznam koji će im to k...ionako se sve zaključava na daljinskom).

Ima još masu toga, ali nesjećam se više svega.

Što se vožnje tiče, čini mi se da je taj model bio 1.8 i nisam bio baš oduševljen, jer mi se činilo da kod oštrije vožnje zanosi prednji kraj (kao da je malo trom, pa kasni za ostatkom automobila), što prije nikad nisam doživio - to ti je najbolje da sam probaš, jer ne mora značiti da je auto loš.

Jedan detalj o izradi - prednja lijeva vrata su prilikom otvaranja i zatvaranja proizvodila ružne zvukove - pogledao sam i mulci nisu do kraja zašarafili dva šrafa koji spajaju zglob za otvaranje s vratima (valjda se neki robot u tvornici napio lošeg ulja).

Pozdrav,

V

Karakala
04.02.2003., 14:09
pakleni_patuljak kaže:
Stari mi vozi Bravu i nakon 5 godina izgleda ko da je vozio safarije, a ne po cesti. U biti je sve u kurcu, ali nikako da se nešto pokvari! :D :D :D

Hehe.
To definitivno stoji!!! :D

luca
05.02.2003., 13:00
pakleni_patuljak kaže:

Izvana (http://www.infomotori.com/foto/art_1287_4_fiat%20stilo%20pub%2004.jpg)
Iznutra (http://www.infomotori.com/foto/art_1287_5_fiat%20stilo%20pub%2005.jpg)

Stilo Abarth
5 cilindara 2.4L
170 KS
8.5 sec do 100
max 215 km/h

o da :o

taj je bio u igri kontra one Mazde 6... ali ipak mi smo putnici na duge staze pa je mazdina prostranost ipak prevagnula (narocito portapak u koji stanem ja cijela)

luca
05.02.2003., 13:02
Mirotvorac kaže:

- podešavanje dinamičke promjene glasnoće autoradija (kako raste buka, tako se radio pojačava)
-podešavanje najviše razine glasnoće autoradija
-grafički ekvalzator (graphic eq.), s mogućnošću individualnog podešenja na pet frekvencija (inače ima nekoliko predmemoriranih).
-kontrola zadnje brave preko tipke (znači nema otvaranja gepeka izvana, ako aktiviraš tipku, iako neznam koji će im to k...ionako se sve zaključava na daljinskom).

Ima još masu toga, ali nesjećam se više svega.

radar za parkiranje, automatsko paljenje svijetla u mraku, automatski brisaci na kisi...

zaboravih dalje...

luca
05.02.2003., 13:04
ps: alfa je vrlo lijepa.
moj bratic vozi onu 156 (nisam valjda pobrkala brojeve) i ne kvari mu se nista vec godinama.

ali stilu mi je nekako "drag" :) i 170 KS i sva ona oprema, nisu za zanemarit...

Italian design
05.02.2003., 15:59
Well vi ste kao vrsni poznavaoci auta i sl. al nitko nije napisao ono najvaznije:
1. Nakon 5 godina (+/-) Alfa dosta manje vrijedi od Fiata
2. Svaka Alfa nakon odredjenog vremena "prosuska". Tu prvenstveno mislim na motor, jer su to visokoturazni motori... a zna se, sto vise okretaja, manja trajnost.
3. Usporedite potrosnju.....
Moj topli savjet ti je Fait Silo 3V. Veci je, prostraniji, ljepsi (barem meni) i mislim jeftiniji. A i jos nesto ne manje vazno, Stilo model je noviji. It's your call....

MaliFritZ
05.02.2003., 23:50
Gle, ovisi koliko zivaca imas.
Imao sam Stila 1.6 na jedno mjesec dana i crknuo mu je senzor za vozacev zracni. A auto je prava kanta. Lezanje na cesti totalna koma, jednostavno napravili su auto za raju. Nis posebno.
Cak i abarth nije "onaj" Abarth. 170 KS na 2.4 motor sramota!!!
Jedino sto je ok, je to sto imas gomilu gumbica, pa ako volis imati upute cijelo vrijeme u ruci, uzmi stila.

Sada imam 147 1.9 JTD i svakih tjedan dana je vozim da izvade vodu iz filtera za gorivo!!!
No svejedno je nikada ne bih mjenjao. Auto je totalni zakon.
Prava trkaca kola.
Jedino sto je veliki problem elektronika. Non stop ce ti javljati neke greske. kao npr. ugasis auto izadjes van, a tebi se odjednom upale svjetla ili jos bolje upalis ga a on ti kaze da ti ni jedno svijetlo ne radi!!!!

Frtajler
06.02.2003., 00:02
pakleni_patuljak kaže:

Stilo Abarth
5 cilindara 2.4L
170 KS
8.5 sec do 100
max 215 km/h

Katastrofalno loše performanse za motor tog obujma!

luca
06.02.2003., 12:00
ali nisu li dobre performanse ako gledas da je to relativno pristupacan auto?

Secundo
06.02.2003., 16:21
Bez razmisljanja: Alfu. Zivi se samo jednom, a u Alfi se zivi intenzivnije. Iako mozda krace :D.

Made In Zagreb
11.02.2003., 00:01
Montenegro kaže:
Vozim Peugeot 206 1.1 vec 3 godine i rijesio sam da promenim autic.E sad, dvoumim se izmedju 147 i Stila.Oba mi se svidjaju,mada mi se Alfa malo vise svidja.Stilo mi se isto svidja,ali samo onaj sa troje vrata,ali su automobili sa troje vrata neprakticni.Razlog zasto se dvoumim je,naravno, cijena.Sta vi mislite koji od ova 2 je bolji izbor.
Ajde da iskoristim ovaj topic za jos 2 pitanja.
Koliko se u Hrvatskoj dodaju porez i carina na osnovnu cijenu vozila?Koja je godisnja kamata kada se uzme kredit?

obadva su podjednaka - mislim alfa je u kurcu kada dode do sigurnosti jer to je auto najvise za digice - mislim oni ne razmisljaju o nicemu drugome osim brzini pa zato se mora paziti - a isto tako su alf poznate po tome da se nakon nekog vremena "istrose" i onda nastaju problkemi kojih se nikada nemoze rijesiti - a fiat stilo s druge strane koji j isto tako sportski autic je dobar ako nasljeduje starog abarta - jer stari abart je poznat po tome kako je dobar i izdrzljiv - a isto tako nudi puno bolju dodatnu opremu - tako da bi ja preporucio fiata bezobzira jer po mom misljenju alfa ima samo izgled i nista vise.

to sam ja
13.02.2009., 18:15
nije bas vezano za temu al kad se sjetim prijatelj je imao Stila i imao je jedan smjesni problem s njim naime vozi se on prema doma i auto od jednom krepa i zakljuca se u autu nije bilo stvari koja je radila nije imao kontakt bas nista nije mogao izaci iz auta a na mobitelu mu crkla baterija. Sjedio je u autu skoro 4 sata. Da ja biram izmedu ta dva auta uzeo bi alfu jtd.

Hiperaktivo
13.02.2009., 18:29
nije bas vezano za temu al kad se sjetim prijatelj je imao Stila i imao je jedan smjesni problem s njim naime vozi se on prema doma i auto od jednom krepa i zakljuca se u autu nije bilo stvari koja je radila nije imao kontakt bas nista nije mogao izaci iz auta a na mobitelu mu crkla baterija. Sjedio je u autu skoro 4 sata. Da ja biram izmedu ta dva auta uzeo bi alfu jtd.

Brijem da je ovo najsmješnija stvar koju sam čuo u životu :D

Al nekak mi je teško povjerovat u to :rofl:

to sam ja
13.02.2009., 19:33
Kazem ti covjek je ostao zakljucan u autu imao je cesto takvih problema s njim.
Elektronika ga je zajebavala strasno bio je 1.6 16ventilac. Znala mu je i kontrolna ploca divljat i jos svasta al kad se sjetim sto je radio sve s njim ajme meni, Taj auto je bio tolko puta zakucavan u blokadu na hladno,toplo da je to bilo nevjerojatno.

StormShadow
13.02.2009., 19:37
Nikad mi nije bilo jasno zašto neki ljudi imaju potrebu uništavat aute, i to još svoje. nije auto baš jeftina stvar. ono ulupaš nekoliko tisuća ili destaka tisuća eura u auto i ideš ga klat.

girling
13.02.2009., 23:22
volim i vozimTalijane, ali ne mogu odoliti:
Fix
It
Again
Toni. :s:rofl:

Secret
14.02.2009., 14:15
prijatelju čim ti dvojiš između alfe i drugog auta nije ona za tebe....kupi si rađe novu ladu...:top:

:top:

Nemaš se tu šta dvoumiti, to je kao da uspoređuješ Astru i A3 :rolleyes:
Inače za info, 1.6TS sa 105ks ti nema varijator faze ventila :top:

Alfa KT
14.02.2009., 14:50
:top:

Nemaš se tu šta dvoumiti, to je kao da uspoređuješ Astru i A3 :rolleyes:
Inače za info, 1.6TS sa 105ks ti nema varijator faze ventila :top:

a dijelovi, za alfu daleko skuplji servis i sve nego za fiat

frANZi50
14.02.2009., 14:54
volim i vozimTalijane, ali ne mogu odoliti:
Fix
It
Again
Toni. :s:rofl:

Ili kod Švaba:
Fehler In Allen Teilen (greška u svim dijelovima) :D

Inače, tema je stara još malo pa desetljeće. :rofl: ;)

to sam ja
14.02.2009., 15:32
Ili kod Švaba:

Ilitiga

Franjo
I
Ankica
Tuđman :D

girling
14.02.2009., 15:38
Ili kod Švaba:

da, i?:ne zna:

testdriver
14.02.2009., 15:39
ja sam imao 3 stila, jedan sa troje vrata 1.9 jtd, jedan karavan isto 1.9 jtd, ti dieseli su bili sa 115 ks mislim, a imao sam kratko vrijeme i ovaj abarth, 5 cilindara sa 170 ks, imao je i navigaciju te komande za mijenjane brzina na volanu ali su užasno sporo radile, jedno vrijeme je jedna firma u zagrebu imala akcijsku prodaju tih modela, mislim da se firma zvala fenoliga, išao je taj abarth ko metak...još kad sam mu ugradio remusa cijelo naselje se ježilo od tog zvuka :), od alfi imao sam samo 164 3.0 v6...ali za to ti treba cisterna za gorivo koliko je trošila

MaoaM
14.02.2009., 15:46
i jedan i drugi su komedije. Daj si malo pogledaj Made in Germany.

frANZi50
14.02.2009., 15:58
da, i?:ne zna:

Pa netko gore je davao savjet otvaraču teme.

StormShadow
14.02.2009., 16:08
i jedan i drugi su komedije. Daj si malo pogledaj Made in Germany.

da, golf 2 dizlo ili kadet dizlo su bolji od svake alfe, lancije, čak i ferrarija :rolleyes: