PDA

View Full Version : Koji firewall

Thurgood
20.03.2003., 14:01
koristite i preporučujute?
osim ZoneAlarma koji mi radi probleme sa izlazom na internet, i osim onog u XP-jima jer mi taj radi probleme u mreži
hvala :)

KRT
20.03.2003., 14:20
Za windowse ne postoji niti jedno dobro fw rijesenje...

Ali vec kad si na njima probaj jos nesto od nortona....

Thurgood
20.03.2003., 14:53
šta misliš o Tiny Personal Firewallu koji je PCchipovom CD-u?

KRT
20.03.2003., 15:15
nista, nisam ga probao...

daj mi prvo objasni za sto ti tocno treba firewall?

Thurgood
20.03.2003., 16:46
imam stalnu vezu na poslu (128K ali ipak je stalna) pa mi treba neka zaštita ipak... i imam znatiželjnih suradnika koji ne bi trebali znati da imam izlaz na net, koji se ni ne kuže u to pa ako zbrejkam izlaz bit će dovoljno za zavaravanje ;)
a više mi se ne da čeprkati po LAN settingsima svaki put kad idem doma i kad dođem :p
Zone Alarm mi radi problema, ne pušta ni programe kojima dozvolim pristup i kenjucka non-stop, a bilo je problema i sa upadima iz firme ali iz drugih gradova, netko je mislio da je zabavan i ostavio par virusa iz štosa. Zone mi je prijavio nekoliko pokušaja upada sa IP adresom unutar firme,ali iz drugih gradova,ali kad ne radi kak treba... :( uglavnom to je to.

KRT
20.03.2003., 17:03
imam stalnu vezu na poslu (128K ali ipak je stalna) pa mi treba neka zaštita ipak...

ma to mozes postici i bez firewalla koliko toliko, moras samo paziti da ti nisu ukljuceni razni servisi i sl. sranja, nabavi neki port scaner pa provjeri sto je otvoreno a sto nije....

i imam znatiželjnih suradnika koji ne bi trebali znati da imam izlaz na net, koji se ni ne kuže u to pa ako zbrejkam izlaz bit će dovoljno za zavaravanje

ne kuzim ovo, oni mogu znati da imas izlaz na net jer se fizicki nalaze za tvojim racunalom ili tvoje racunalo sluzi kao router za izlaz na net, daj mi malo to objasni...

a bilo je problema i sa upadima iz firme ali iz drugih gradova, netko je mislio da je zabavan i ostavio par virusa iz štosa.

ne moze se sao tako upasti u komp, za to treba stvarno dobro poznavanje racunala, ali ovo mislim da isto nije problem firewalla, vec provjeri sto sheras preko mreze, odnosno koji su ti direktoriji sherani i s kojim premisiona...

i usput koje windowse koristis?=

maleo
20.03.2003., 17:31
Thurgood kaže:
koristite i preporučujute?
osim ZoneAlarma koji mi radi probleme sa izlazom na internet, i osim onog u XP-jima jer mi taj radi probleme u mreži
hvala :)

Thur i meni je ZA pravio probleme dok ga nisam iskopcao, a onda je pocelo:D KaZaa i na kraju sam imao toliko sranja da je jedino rjesenje bilo nanovo instalirati Windoze, ali onda najprije firewall i AV (lava i S&D);) pa tek onda u net (i zadnji update naravno).
Sad je sve OK a ko zna kolko dugo, dok sa KaZaa opet ne povucem kakvo sranje uz film.
Metnul bi ja i SOPHOS AV al necu
:B nije bas bok zna kaj... ili:rolleyes:

Thurgood
20.03.2003., 17:35
gle KRTe, nitko za sada ne kontrolira tko ima izlaz tko nema. meni su zabranili izlaz i misle da je to sad tako, ali sam si ja sam vratio postavke i sad imam tu jednog kolegu za kojeg mi se čini da bi me vrlo rado cinkao šefu ali se ne kuži on u to, isto kao ni šef. on zna upaliti IE i ako otvori homepage bude otrčao šefu i rekao da mi radi. i onda ja za svaki slučaj kad idem doma uvijek otvorim LAN settings i pogasim sve, obrišem history i naravno, ne radi. to mi se već lagano penje na qrac, a ZoneAlarm se može podesiti tako da određenim aplikacijama ne dopušta prolaz, i onda ja fino uključim lock ili pogasim dopuštenja i, kao, internet ne radi. problem je u tome da taj ZA kenja i kad dopustim izlaz pa onda i mene yebe što već živcira, paliti i gasiti...

a za upade: nisam ja imao problema, već jedan kolega. dobio virus, pa mu je bilo sumnjivo i kad je instalirao ZA odmah dobio report. naravno da je u IP range unio range našeg LAN-a, a ovaj je bio vanjski ;)

Thurgood
20.03.2003., 17:38
maleo kaže:
Thur i meni je ZA pravio probleme dok ga nisam iskopcao, a onda je pocelo:D KaZaa i na kraju sam imao toliko sranja da je jedino rjesenje bilo nanovo instalirati Windoze, ali onda najprije firewall i AV (lava i S&D);) pa tek onda u net (i zadnji update naravno).
Sad je sve OK a ko zna kolko dugo, dok sa KaZaa opet ne povucem kakvo sranje uz film.
Metnul bi ja i SOPHOS AV al necu
:B nije bas bok zna kaj... ili:rolleyes:

nemam Kazaa na poslu, ni ništa sličnog. još da me i skuže :p
Ad-aware 6 i Norton sa auto-updateom već čuvaju ;)

AxMi-24
20.03.2003., 19:58
Thurgood kaže:
šta misliš o Tiny Personal Firewallu koji je PCchipovom CD-u?

Taj firewall je ZAKON. Stvar radi ko svicarska vurica. I daleko je sigurniji nego sranje koje ostali rade. Doduse ja bi radje kerio personal firewall jer on ima manje shita a na istoj je jezgri radjen. (americka mornarica ga koristi pa sigurno nije bas jako los)

loser_bolan
20.03.2003., 20:05
Sygate Personal Firewall Pro v5.0.1175

Jedan od najboljih na trzistu.
Ja ga koristim zajedno sa Nortonom i do sada mi nikakvo s'anje nije razbilo zastitu.

Najvaznije je sto ne pravi nikakve probleme.
Postavke ostaju uvijek iste, a vidim da je to tebi najvaznije.

Da smijem ostavio bih ti link...
No, modic mi je zaprijetio

:(

Jeremijajooj
21.03.2003., 18:29
Ja koristim Agnitum Outpost Firewall.
Vrlo jednostavan,pouzdan i besplatan je..:) .U usporedbi sa ZA,je mnogo bolji.
www.agnitum.com

AxMi-24
22.03.2003., 10:10
kerio personal je isto besplatan kad smo kod toga. Jedini problem je sto trazi da nesto znas o mreznoj komunikaciji. Ali ga je zato moguce nastimat jako jako detaljno za razliku od slicnih "kucnih" proizvoda.

tuzlak
26.03.2003., 18:44
Posto radim u jednoj kompaniji koja ima LAN od 10-ak racunara i svi su spojeni na internet kao FIREWALL koristimo linux SMOOTHWALL 1.0.
Jedini je problem sto se SMOOTHWALL 1.0. instalise na poseban racunar koji mora imati dvije mrezne kartice i min. konfiguracije 386, 4 MB RAM, HDD 850 MB. Kada sve instalises sa racunara mozes poskidati mis, tastaturu i monitor, staviti ga sa strane i zaboraviti da postoji. Kod mene ovo radi vec 1,5 dana i nisam imao nikakvih problema.
Ako ti bude trebala pomoc priliko instalacija JAVI SE.

sick_boy
31.03.2003., 17:41
Šta, čak 1,5 dan radi bez problema? Stvarno je dobar.:D

AxMi-24
31.03.2003., 23:50
Nemoj tako nisu svi ljeni pa da negase komp po par tjedana :D

slafko
01.04.2003., 08:05
tgood, a kak bi bilo da napraviš malu izvršnu datoteku kojoj je zadatak ispraznit history i temp internet files foldere? ono, ideš doma, skineš se s neta, pokreneš taj mali exe i on sve napravi. :)

Thurgood
01.04.2003., 08:14
joj,slafko, jesi nadobudan... pa da ja to znam ne bih tražio pomoć ;)
ali nije stvar u brisanju historyja, to je čas posla sa Norton Cleanupom (:p), nego klikanje po LAN settingsima svaki put kad idem doma ili na gablec, teren, bilo kuda...

ali ništa od vatrozida! svi mi rade nekakvih problema, nuspojave imaju, neugodne. razjebe mi cijelu radnu grupu, zamisli to! npr. svi muku muče jer su nedostupni, jedini ja mogu pristupiti u svaki komp, drugi nigdje. ups :D

sick_boy
01.04.2003., 10:18
AxMi-24 kaže:
Nemoj tako nisu svi ljeni pa da negase komp po par tjedana :D

Pa kad nemaju svi Windowse XPpro, kao ja, koji se ne ruše, pa stroj može bez gašenja ili restarta raditi koliko god treba. :D

AxMi-24
01.04.2003., 12:26
sick_boy kaže:
Pa kad nemaju svi Windowse XPpro, kao ja, koji se ne ruše, pa stroj može bez gašenja ili restarta raditi koliko god treba. :D

Mislis na svu srecu nemaju XP jer ga treba resetirat svakih pola sata :p I vidis nikad nisam mislio da bi se ti palio na vrtic ikone. :p

win2k je jedino od MS:a koje vrijedi ista (nakon excela koji je dobar program).

slafko
01.04.2003., 12:28
XP ikone su još dobre kakve ikone ima macOS X... a nejgove su još i veće. :eek:

AxMi-24
01.04.2003., 12:29
Thurgood kaže:
joj,slafko, jesi nadobudan... pa da ja to znam ne bih tražio pomoć ;)
ali nije stvar u brisanju historyja, to je čas posla sa Norton Cleanupom (:p), nego klikanje po LAN settingsima svaki put kad idem doma ili na gablec, teren, bilo kuda...

ali ništa od vatrozida! svi mi rade nekakvih problema, nuspojave imaju, neugodne. razjebe mi cijelu radnu grupu, zamisli to! npr. svi muku muče jer su nedostupni, jedini ja mogu pristupiti u svaki komp, drugi nigdje. ups :D

Samo ga trebas dobro nastimat i vidjet ces da ce radit. barem je tako za KPF. '

a kad smo kod toga ima da ubijem svakog ko radi mrezne programe bez da dokumentira jebeno sranje.

Kex Doomlich
01.04.2003., 12:35
Ako imaš para kupi hardverski firewall. Kroz taj ti ni Sveti Petar neće proć.:D

sick_boy
01.04.2003., 12:47
AxMi-24 kaže:
Mislis na svu srecu nemaju XP jer ga treba resetirat svakih pola sata :p I vidis nikad nisam mislio da bi se ti palio na vrtic ikone. :p

win2k je jedino od MS:a koje vrijedi ista (nakon excela koji je dobar program).

XP treba resetirati svakih pola sata samo ako idiot sjedi za njima. Općenito je problem nestabilnosti više vezan za korisnika nego za OS.

Velike ikonice i "igralasedjeca"(tm) look sam, hvala lijepo, isključio odmah po instalaciji (ni ne sjećam se više kako je to izgledalo, ali znam sa je moj buraz prokomentirao: "A gdje su Telettubisi?").

AxMi-24
01.04.2003., 20:50
De mi samo jos objasni sta je to jako cool sa XP??? Osim sto treba jos par sto Mb vise od 2kpro da se pathca :p

sick_boy
02.04.2003., 08:22
AxMi-24 kaže:
De mi samo jos objasni sta je to jako cool sa XP??? Osim sto treba jos par sto Mb vise od 2kpro da se pathca :p

Ništa nije cool. Jednostavno rade, obavljaju svoj posao dovoljno brzo i izuzetno stabilno (što se za 2K može reći tek nakon SP3). Nisam primjetio da su značajno zahtjevniji što se resursa tiče (ili ja to sa svojih 512MB memorije ne primjetim :B ). Sve u svemu, ne vidim razloge pljuvanja po njima, osim ako netko nema nekompatibilan hardware (rijetko, jer proizvođači PC hardware-a itekako žele biti kompatibilni s WinXP-om) ili se ne zna služiti računalom (što je najčešći slučaj).

AxMi-24
02.04.2003., 12:32
Kex Doomlich kaže:
Ako imaš para kupi hardverski firewall. Kroz taj ti ni Sveti Petar neće proć.:D Ma odakle tebi to??? I njih treba znat nastimat.

AxMi-24
02.04.2003., 12:34
sick_boy kaže:
Ništa nije cool. Jednostavno rade, obavljaju svoj posao dovoljno brzo i izuzetno stabilno (što se za 2K može reći tek nakon SP3). Nisam primjetio da su značajno zahtjevniji što se resursa tiče (ili ja to sa svojih 512MB memorije ne primjetim :B ). Sve u svemu, ne vidim razloge pljuvanja po njima, osim ako netko nema nekompatibilan hardware (rijetko, jer proizvođači PC hardware-a itekako žele biti kompatibilni s WinXP-om) ili se ne zna služiti računalom (što je najčešći slučaj).

Ha ha suplje ko stio bez patcheva. Nema tog firewalla koji bi ih spasio.

Je da tvojih 512 mora da su puno bolji od mojih 786 zato tako dobro radi. De reci kakvi su to Mb da si i ja nabavim. :p
Mada kad je nekom domet surfat na netu onda i nema veze ako OS zdere resurse ko lud.

sick_boy
02.04.2003., 16:20
AxMi-24 kaže:
Ha ha suplje ko stio bez patcheva. Nema tog firewalla koji bi ih spasio.

Je da tvojih 512 mora da su puno bolji od mojih 786 zato tako dobro radi. De reci kakvi su to Mb da si i ja nabavim. :p
Mada kad je nekom domet surfat na netu onda i nema veze ako OS zdere resurse ko lud.

Mojih 512 je bolje od tvojih 786 možda zato jer ih ja znam bolje koristiti.:B

Sad zaozbiljno, XP su sasvim stabilni (stabilniji od bilo kojeg linux-a sa X-ima), a što se sigurnosti tiče, nekakve sigurnosne rupe i rupice su ionako više marketinški trikovi nego ozbiljni problemi.