PDA

View Full Version : Feministički ćorsokaci - o podjeli rada i ostalom


stranice : [1] 2

Druid
13.07.2013., 15:20
U zadnje vrijeme čujem i čitam u feminističkim krugovima stalno neke spike (jer su doslovce spike) o "neplaćenom kućnom radu žena" itd. Razumijem potrebu za emancipacijom i podržavam je, ali ne razumijem dok takvo jadikovanje postane samo sebi svrhom i dok se ne promišlja stvar dalje od te njihove "emancipacije" (kao da se, osim po nekim zabitim selima, žene nisu odavno emancipirale - samo što još uvijek većina njih nije prihvatila sve odgovornosti koje idu uz građanski svijet). Ne kužim, tko bi trebao točno prati veš, kuhati i ostalo u obitelji? Ako je to muškarac (i dozvoljavam tu mogućnost, uopće ne kažem da ne), tko će njemu platiti taj rad? Kakve su to gluposti? Pa brineš se za svoje vlastito domaćinstvo, to je neotuđeni rad. Zašto bi meni itko platio što perem svoje gaće koje ću nositi i što perem gaće svojoj djeci? Ako ne možeš prati gaće svojoj djeci, za koga si vraga radila/radio tu nesretnu djecu onda? Ja to zaista ne razumijem ali vjerujem da postoji netko tko razumije i tko mi može objasniti.

Pretpostavljam da bi za te ekonomistički osvještene feministice (koje su zapravo najčešće infantilne osobe nespremne za suradnju i gotovo sociopatski sebično nastrojene samo za svoje privatne interese) željele da svako pere svoje. I to je u redu. Ali onda npr. dolazimo do sljedeće situacije: u domaćinstvu imamo jednu veš-mašinu npr. (ako imamo dvije, to nije ekonomski, a nismo pijani milijuneri; ako jesmo, onda ova cijela priča o "neplaćenom radu" gubi smisao jer nas baš briga). OK, ja ću onda koristiti veš-mašinu za svoj šareni veš, a žena će koristiti za svoj veš (recimo da nema djece još, da ne kompliciramo stvar dodatno još). Ali to opet nije ekonomično. Potrošit ćemo više vode zbog takvih hireva. Gdje je tu ekonomija i ekonomičnost? Ja tu vidim samo glupe liberalno-feminističke hireve... Nadalje, ako ćemo i skupa prati šareni veš, kako ćemo se onda dogovoriti, da svatko stavlja svoj veš iz korpe unutra? Npr. nađemo se jedan dan onako u predsoblju ispred kupaonice svaki ponedjeljak u 15 h recimo i onda uzmemo korpu i svatko stavlja u mašinu svoj dio rublja. Nije li to neracionalno racionaliziranje stvari? Nije li to također na neki način neekonomično, kad bih ja npr. mogao raditi u to vrijeme nešto za novac ili bi žena mogla raditi nešto za novac, a ja bih prao veš. Ne bih imao ništa protiv, dokle god je stvar stvarno racionalna, a ne dok su u pitanju ovakve budalaštine kojima pojedinci i grupe u trenucima kad su sociopatski nastrojeni (nekad im to postane životnim stilom) idu zajebavati poštene ljude i liječiti neke svoje hiperbolizirane "traume iz djetinjstva" ili to što su eto, oh, trebali živjeti u zlom patrijarhalnom svijetu... To sve potonje je IMO jedan običan psihološki mehanizam opravdanja njihovih vlastitih sociopatskih tendencija. I pod sociopatijom ovdje mislim nedostatak osjećaja za druge ljude u zajednici, a onda i šire u društvu.

Pseudopod
13.07.2013., 17:38
Feminizam je izgubio bitku. Podsjećaju me na nekadašnje četnike iz tzv. "krajine" koji i dalje pričaju kako će izbiti na granicu Virovitica-Karlovac-Karlobag, a u pauzi između tih bulažnjenja pričaju ovakve slične pričice.

Anemona
13.07.2013., 19:21
Ne znam kako je tko uredio svoje kućanstvo - kakav je dogovor, sporazum između partnera u zajednici po pitanju podjele rada odn. kućanskih poslova.
Ali... :)
Ali danas je žena još uvijek vrlo opterećena kućanskim poslovima ukoliko unutar kućne zajednice ne postoji dogovor ili je muškarac jednostavno tako "predestiniran" da smatra kako bi žena trebala "potegnuti" više nego on ako uopće i "poteže".
Ondje gdje je na ženi - sve - a još uvijek ima jako mnogo zajednica koje tako funkcioniraju (postoje i žene, mahom su to ipak žene starije generacije ili one u izumiranju bar u našem današnjem, modernom društvu (sic!!) koje sebe rado vide i žive u toj ulozi - žena, majka, kraljica - iako vjerujem nijedna ne bi imala ništa protiv da joj je taj rad bio i priznat na način da je plaćen - da je i ona imala plaću za svoj rad a ne samo muž od čije se plaće živjelo (a ona bila o njemu ekonomski ovisna) a živi i danas, vjerujem, u mnogim kućanstvima) nije ni najmanje čudno ni nelogično što žene razmišljaju na ovaj način: ja to shvaćam kao (feministički) glas koji indicira kako žene i danas obavljaju većinu kućanskih poslova (a pomoć muškarca joj ovisi o njegovoj dobroj volji dok se njen angažman podrazumijeva) i ako je već takav "nepisani" status žene u obiteljskoj zajednici - tad bi bilo fer da on bude i nekako novčano valoriziran.

Kako bi to bilo moguće izvesti u praksi, ne znam (postoje li iskustva nekih razvijenih zemalja?) ali po meni najbolji je način - načelni dogovor među partnerima, jer brak je savez. Supružnici su dvije pruge što stoje paralelno jedna naspram druge a da bi kompozicija vlaka mogla nesmetano i sigurno voziti svoj vozni red - trebaju stajati ravnopravno usklađeni.

Druid
14.07.2013., 03:12
Feminizam je izgubio bitku.

Ja mislim upravo suprotno i mislim da je dobro da je tako. Naime, prvi val feminizma i drugi val feminizma su dobili bitku i do stanovite mjere je dobro da su je dobili. Priča bi trebala biti više manje završena (osim pojedinačnih korekcija tamo gdje treba, ali to će ionako trebati do kraja vremena, to su pojedinačni slučajevi koji nemaju veze s općim stanjem stvari pun) i postoje mnoge važnije bitke. Ovako se samo spama javni sektor i zahtjevaju (!) se neke stvari (pitanje tko je adresat zahtjeva) bez da se promišljanju njihove implikacije. Npr. s jedne strane imaš "slut parade" ili kako se to zove (prva riječ je svakako tu, samo ne znam je li "pride" ili "parade" ili kako već) gdje se žene "ponose što su kurve", a s druge strane ti ne bi smio reći da je neka žena "slut". Mislim, meni osobno je svejedno, nijedna od poznatih mi i bliskih osoba nije tako ništava egzistencija, ali neka mi netko kaže da to nije čista pojmovna shizofrenija. Što sad na kraju, jel se ponosiš što si kurva ili nisi kurva? Jesi li slut ili nisi slut? E da, "slut walk" se to zove, "slut fest" i razne druge stvari. Dokon pop i jariće krsti. Nije ni čudo da su oni Ameri na Vrhovnom sudu u Iowi (http://thinkprogress.org/justice/2013/07/12/2292691/iowa-court-firing-attractive/?mobile=nc) otišli onda u jedan pak drugi ekstrem. Jer što drugo očekivati u takvom duboko pobrkanom svijetu, u svijetu hipertrofije prava bez odgovornosti itd. itd.? Ja osobno ne bih išao tako daleko kao ovi u Iowi jer je to preširoko (mada nisam ni čitao taj zakon, vrlo je lako moguće da "novinari" kenjaju, još jedna stvar koja ne bi trebala biti njihov posao, ali eto jest, jer se sve izokrenulo, ima već neko vrijeme; "amerikanizacija života" rekao bi Gramsci), ali svakako recimo smatram da bi trebalo biti ilegalno da žene dolaze u nekim ultra kratkim suknjama na posao, osim ako taj posao ne bi bio striperski klub ili prostitucija. Isto bi se onda moglo i odrediti za tipove, da budu ravnopravni, da ne dolazi neukusno odjeven (čitaj, neke kratke hlače za kupanje itsl.) na neki posao koji zahtjeva drugačiji "dress-code". Evo, još jedna od perverzija suvremenog svijeta: na posao možeš doći odjeven kako želiš, ali na feštama i raznim "zabavama" imaš "tematski" dress-code. Čovjek bi se htio ići zabaviti, ali ne, on mora doma gubiti vrijeme smišljajući kako će se "tematski" odjenuti, hi-hi to je baš zabavno, hi-hi. Da ne spominjemo da nisu svi obijesni retardi koji imaju pune ormare odjeće koje će odjenuti jednom u životu... I da ne žele svi biti. I kupovati odjeću za jednu zgodu koja je banalna (vjenčanje se ne bi trebalo računati jer bi ono trebalo biti jednom u životu, za razliku od fešte gdje se ideš družiti ili šta već i vjenčanje nije banalno; osim možda za neke Amerikance i njima slične, itd.).

Druid
14.07.2013., 03:35
Ondje gdje je na ženi - sve - a još uvijek ima jako mnogo zajednica koje tako funkcioniraju (postoje i žene, mahom su to ipak žene starije generacije ili one u izumiranju bar u našem današnjem, modernom društvu (sic!!) koje sebe rado vide i žive u toj ulozi - žena, majka, kraljica - iako vjerujem nijedna ne bi imala ništa protiv da joj je taj rad bio i priznat na način da je plaćen - da je i ona imala plaću za svoj rad a ne samo muž od čije se plaće živjelo (a ona bila o njemu ekonomski ovisna) a živi i danas, vjerujem, u mnogim kućanstvima) nije ni najmanje čudno ni nelogično što žene razmišljaju na ovaj način

Tradicionalne žene sigurno ne razmišljaju na taj način. Tako razmišljaju one koje djecu nikad nisu imale niti će ju vjerojatno imati, a u ime tobože "oslobođenja" ovih prvih. Nerijetko su u pitanju i muški homoseksualci i homoseksualci općenito. Npr. kakve ovo veze ima sa zdravim razumom?

http://libcom.org/files/imagecache/article/images/library/Untitledas.png

To je s ove (http://oreaddaily.blogspot.com.au/2013/07/a-feminist-critique-of-marx-by-silvia.html) stranice, tu je i tekst koji je tobože protiv kapitalizma, feministička kritika Marxa :rolleyes:, glupi partikularisti :)...

"Homosexuality and heterosexuality are both working conditions... but homosexuality is workers' control of production, not the end of work."

???!

Šta?! :confused: :rolleyes:
Tko smišlja to? Kakvi napušeni i karijeristički "liberal arts" umovi to smišljaju (koji, btw, uništavaju sintagmu "artes liberales")? Ili je naprosto riječ o kronično (dugogodišnje) premalo namirnica životinjskog podrijetla kod nekog anarho-vegana-homoseksualca pa su počeli atrofirati centri za najviše kognitivne funkcije? Pitanje je ozbiljno jer je puno vegana ovih dana, pogotovo u tim nekim "kvazi-sve" vodama, a veganstvo kao isključivi oblik prehrane, pa... šta da ti kažem, da, vodi između ostalog i u gore navedene stvari... Možda jest "tužno" da čovjek mora jesti između ostalog i hranu životinjsko porijekla i da je brza cerebralizacija počela kad su naši biološki preci počeli jesti meso, ali tako je to... Osim ako to nije zavjera zle svjetske mesne kompanije koji su potplatili znanstvenike!!!


ja to shvaćam kao (feministički) glas koji indicira kako žene i danas obavljaju većinu kućanskih poslova (a pomoć muškarca joj ovisi o njegovoj dobroj volji dok se njen angažman podrazumijeva) i ako je već takav "nepisani" status žene u obiteljskoj zajednici - tad bi bilo fer da on bude i nekako novčano valoriziran.

Ne razumijem. Tko bi trebao novčano valorizirati taj rad? OK, Sj. Američke Države (no pun intended) nikad nisu imale socijalizam i razumijem da su oni barbari (to je preblaga riječ), ali kod njih je vjerojatno muškarac bio taj koji je valorizirao. Dakle, došao bi doma s novcem, dao bi ga ženi za hranu i ostalo (dakle prehranjivao ju je dok je ona radila jednako tako koristan rad kod kuće), a ostalo bi joj i za odjeću i slične stvari. Dakle, rad joj je valoriziran. S druge strane, kod nas si imala (i još imaš), pronatalitetnu politiku, dakle ženama takvim bi plaćala država. Ali čak ne vidim ni za time neku potrebu, samo hoću reći da postoji npr. kategorija "socijalne skrbi" koja je OK, neki smatraju da je i nepotrebna, ali ne idimo sad tamo. Mislim, de facto imaš majku državu koja ti plaća činjenicu da si se ti odlučio/la (ili ti se desilo, svejedno, što ne paziš, a-ha da, seksualni odgoj je sotonska stvar) prokreirati. Znači, perverzno na neki način. Mene još uvijek zanima, tko bi trebao plaćati taj rad? Hrvatska udruga poslodavaca? Porezni obveznici (kao u primjeru socijalne skrbi)? Muž (kao u prvom gore primjeru)? Pa plaćen joj je rad... To je kao da ja tražim da mi netko plati što si perem suđe... Svašta, pa ja sam ga zaprljao, ja ga moram i oprati da imam za kasnije. To što meni to može biti mrsko je potpuno druga stvar; ja moram poraditi na tome da naučim obavljati svoju dužnost pranja suđa, inače sam na tom području nezreo.Kako bi to bilo moguće izvesti u praksi, ne znam (postoje li iskustva nekih razvijenih zemalja?) ali po meni najbolji je način - načelni dogovor među partnerima, jer brak je savez. Supružnici su dvije pruge što stoje paralelno jedna naspram druge a da bi kompozicija vlaka mogla nesmetano i sigurno voziti svoj vozni red - trebaju stajati ravnopravno usklađeni.

:ne zna:

planinar
14.07.2013., 11:01
Dakle, došao bi doma s novcem, dao bi ga ženi za hranu i ostalo (dakle prehranjivao ju je dok je ona radila jednako tako koristan rad kod kuće), a ostalo bi joj i za odjeću i slične stvari. Dakle, rad joj je valoriziran. S druge strane, kod nas si imala (i još imaš), pronatalitetnu politiku, dakle ženama takvim bi plaćala država. Ali čak ne vidim ni za time neku potrebu, samo hoću reći da postoji npr. kategorija "socijalne skrbi" koja je OK, neki smatraju da je i nepotrebna, ali ne idimo sad tamo.

Moram ti reći da gledaš iz jedne perspektive, ajde poduzmi drugu, stavi se u nečiju kožu.

Muž, koji tebi, domaćici, daje sve potrebno, jednog dana veli da se zaljubio i da te ostavlja i tako si ti ostala na suhom.

Tko će ti dati sad "sve potrebno"? Imaš li neku vrijednost "minulog rada"? Možeš li od toga dobiti neku penziju? Tko će ti dati sad posao, jer država sigurno neće, nemaju ni fond za ostavljene? Što ćeš reći na nečiju primjedbu da si na takvu mogućnost trebala misliti ranije?

Druid
14.07.2013., 13:57
Moram ti reći da gledaš iz jedne perspektive, ajde poduzmi drugu, stavi se u nečiju kožu.

Muž, koji tebi, domaćici, daje sve potrebno, jednog dana veli da se zaljubio i da te ostavlja i tako si ti ostala na suhom.

Tko će ti dati sad "sve potrebno"? Imaš li neku vrijednost "minulog rada"? Možeš li od toga dobiti neku penziju? Tko će ti dati sad posao, jer država sigurno neće, nemaju ni fond za ostavljene? Što ćeš reći na nečiju primjedbu da si na takvu mogućnost trebala misliti ranije?

U pravu si, kao što često jesi.
Mislim da bi se to onda trebalo rješiti na sljedeći način: neka joj muž koji radi u tom slučaju fino uplaćuje staž, mirovinsko i sve ostalo i mislim da onda nema govora o "minulom radu" i problem smo riješili dosta dobro, zar ne? Ja nisam ni slučajno za to da žena ne radi izvan kuće, lol, nemoj me krivo shvatiti, samo gledam te neke ekstremne primjere gdje je to slučaj. Naravno da se nisam svega dotaknuo (kako bi to bilo i moguće?), zato si ti tu kao nadopuna i korektivni element.

Sigurno nije rješenje u seksualiziranju ekonomije i ovakvim gore pričama...

nitko drugi
14.07.2013., 14:19
Moram ti reći da gledaš iz jedne perspektive, ajde poduzmi drugu, stavi se u nečiju kožu.

Muž, koji tebi, domaćici, daje sve potrebno, jednog dana veli da se zaljubio i da te ostavlja i tako si ti ostala na suhom.

Tko će ti dati sad "sve potrebno"? Imaš li neku vrijednost "minulog rada"? Možeš li od toga dobiti neku penziju? Tko će ti dati sad posao, jer država sigurno neće, nemaju ni fond za ostavljene? Što ćeš reći na nečiju primjedbu da si na takvu mogućnost trebala misliti ranije?Pa mislim da je na sudu da taj problem riješi u brakorazvodnoj parnici. Znam da se smatra da je sva imovina stečena u braku zajednička imovina oboje supružnika, i kao takva se dijeli pri razvodu. Također, u gorenavedenom slučaju bi, pretpostavljam, muž imao obavezu plaćanja alimentacije bivšoj supruzi. Bi li ona nekako mogla dobiti i njegovu mirovinu (ili dio) ako ovaj odapne, to ne znam. Ali to je onda dosta usko pitanje nadopune zakona, bez potrebe za radikalnim rješenjima.

Sigmund
14.07.2013., 14:52
Pa mislim da je na sudu da taj problem riješi u brakorazvodnoj parnici. Znam da se smatra da je sva imovina stečena u braku zajednička imovina oboje supružnika, i kao takva se dijeli pri razvodu. Također, u gorenavedenom slučaju bi, pretpostavljam, muž imao obavezu plaćanja alimentacije bivšoj supruzi. Bi li ona nekako mogla dobiti i njegovu mirovinu (ili dio) ako ovaj odapne, to ne znam. Ali to je onda dosta usko pitanje nadopune zakona, bez potrebe za radikalnim rješenjima.

Postoji masa žena koje se s predumišljajem udaju, rađaju dijete (ili više djece) i onda se rastaju i dvadesetak godina žive od alimentacije. Poznato mi je to iz prve ruke. Tako da mislim da zaista više nije potrebno nadopunjavati zakon u korist žena, nego eventualno u korist muškaraca.

@Druid - sve si fantastično dobro formulirao i napisao. Slažem se s tobom 100%.

planinar
14.07.2013., 16:17
U pravu si, kao što često jesi.
Mislim da bi se to onda trebalo rješiti na sljedeći način: neka joj muž koji radi u tom slučaju fino uplaćuje staž, mirovinsko i sve ostalo i mislim da onda nema govora o "minulom radu" i problem smo riješili dosta dobro, zar ne? Ja nisam ni slučajno za to da žena ne radi izvan kuće, lol, nemoj me krivo shvatiti, samo gledam te neke ekstremne primjere gdje je to slučaj. Naravno da se nisam svega dotaknuo (kako bi to bilo i moguće?), zato si ti tu kao nadopuna i korektivni element.

Sigurno nije rješenje u seksualiziranju ekonomije i ovakvim gore pričama...

Da, sve je moguće riješiti sporazumom, jedino treba gledati kad sporazuma nema i nije moguć, tko više gubi, tu ne bi trebalo biti većeg nesrazmjera....

planinar
14.07.2013., 16:21
Pa mislim da je na sudu da taj problem riješi u brakorazvodnoj parnici. Znam da se smatra da je sva imovina stečena u braku zajednička imovina oboje supružnika, i kao takva se dijeli pri razvodu. Također, u gorenavedenom slučaju bi, pretpostavljam, muž imao obavezu plaćanja alimentacije bivšoj supruzi. Bi li ona nekako mogla dobiti i njegovu mirovinu (ili dio) ako ovaj odapne, to ne znam. Ali to je onda dosta usko pitanje nadopune zakona, bez potrebe za radikalnim rješenjima.

Sve je u redu ako ima imovine i ako se može podijeliti, no, ako nema, ili je opterećena kreditima, onda je opet važno tko je speman zarađivati od svog rada. Domaćice u tom smislu baš nisu konkurentne na "tržištu rada"....

protagora
14.07.2013., 17:51
Feminizam je izgubio bitku. Podsjećaju me na nekadašnje četnike iz tzv. "krajine" koji i dalje pričaju kako će izbiti na granicu Virovitica-Karlovac-Karlobag, a u pauzi između tih bulažnjenja pričaju ovakve slične pričice.

Naprotiv, kolega. Upravo retorika domaćih antifeminista neodoljivo podsjeća na četnička bulažnjenja:

8. mart i feminizam
http://www.youtube.com/watch?v=Eh_z3T-Lbr0

Prava čoveka tj. muškarca
http://www.youtube.com/watch?v=jmZ9aBLZeBE

Naši i prekodrinski desničarski pećinari kao da prepisuju jedni od drugih, međusobno se natječući u primitivizmu i retardaciji.
Npr. i jedni i drugi se groze civilizacijskih dosega iz razvijenijih sredina kao što su skandinavska društva. Paradoksalno, smatraju sebe domoljubima, patriotima, što već ne, ali ne žele da njihovi narodi žive na razini švedskog socio-ekonomskog standarda, jer tamo su muškarci diskriminirani.:rofl:

Sigmund
14.07.2013., 17:52
Sve je u redu ako ima imovine i ako se može podijeliti, no, ako nema, ili je opterećena kreditima, onda je opet važno tko je speman zarađivati od svog rada. Domaćice u tom smislu baš nisu konkurentne na "tržištu rada"....

Koliko ja znam, a možda griješim, ne postoji nikakav društveni problem napuštenih domaćica koje žive kao beskućnice, ili makar nešto približno slično tome. Prema tome, ne znam o čemu se ovdje raspravlja? O nekom hipotetskom budućem problemu, ili o čemu? S druge strane, postoji sasvim realni problem velikog broja muškaraca kojima iz raznoraznih razloga nije dopušteno da viđaju svoju djecu ili im je dopušteno da ih viđaju jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, a pri tome su prisilijeni plaćati trećinu svoje plaće za alimentaciju, dok se trošenje te alimentacije od strane žena koje od nje žive poput parazita ni na koji način ne kontrolira, tako da nitko ne zna u kojoj je mjeri ta alimentacija potrošena na dobrobit djece, a u kojoj mjeri na dobrobit njihove biološke majke.

Sigmund
14.07.2013., 17:56
Paradoksalno, smatraju sebe domoljubima, patriotima, što već ne, ali ne žele da njihovi narodi žive na razini švedskog socio-ekonomskog standarda, jer tamo su muškarci diskriminirani.:rofl:

Imaš neku konkretnu primjedbu u vezi s tim? Opčinjenost skandinavskim socijalnim modelom je već malo naporna. To će valjda ući u anale kao jedna od najvećih mistifikacija u evropskoj povijesti. Kao, imamo "dobar" kapitalizam. ma, moš mislit... Pitaj njih tamo što misle...

protagora
14.07.2013., 18:01
Koliko ja znam, a možda griješim, ne postoji nikakav društveni problem napuštenih domaćica koje žive kao beskućnice, ili makar nešto približno slično tome.

Socijalni problemi nisu samo osobe koje spavaju ispod mosta.

Prema tome, ne znam o čemu se ovdje raspravlja? O nekom hipotetskom budućem problemu, ili o čemu? S druge strane, postoji sasvim realni problem velikog broja muškaraca kojima iz raznoraznih razloga nije dopušteno da viđaju svoju djecu ili im je dopušteno da ih viđaju jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, a pri tome su prisilijeni plaćati trećinu svoje plaće za alimentaciju, dok se trošenje te alimentacije od strane žena koje od nje žive poput parazita ni na koji način ne kontrolira, tako da nitko ne zna u kojoj je mjeri ta alimentacija potrošena na dobrobit djece, a u kojoj mjeri na dobrobit njihove biološke majke.

Prosječne alimentacije u RH iznose oko 9oo kn. Troškovi uzdržavanja djeteta premašuju rečeni iznos. Dakle, o kakvom to parazitizmu naklapaš? Molim te da se suzdržiš od daljnjeg vrijeđanja zdravog razuma.

protagora
14.07.2013., 18:05
Imaš neku konkretnu primjedbu u vezi s tim? Opčinjenost skandinavskim socijalnim modelom je već malo naporna. To će valjda ući u anale kao jedna od najvećih mistifikacija u evropskoj povijesti. Kao, imamo "dobar" kapitalizam. ma, moš mislit... Pitaj njih tamo što misle...

Nakon duljeg boravka tamo znam što misle o svojim problemima (jer svako ih društvo ima), a znam i što misle o našim balkanskim rupama i pećinama i koliko se zgražaju nad našim 'modelom'. Sasvim opravdano, jer da, oni žive desetak puta bolje od nas, u svakom pogledu.

Druid
14.07.2013., 18:22
Da, sve je moguće riješiti sporazumom, jedino treba gledati kad sporazuma nema i nije moguć, tko više gubi, tu ne bi trebalo biti većeg nesrazmjera....

Dobro, s ovim nisi rekao ništa novo zapravo.

Sigmund
14.07.2013., 18:45
Prosječne alimentacije u RH iznose oko 9oo kn. Troškovi uzdržavanja djeteta premašuju rečeni iznos. Dakle, o kakvom to parazitizmu naklapaš? Molim te da se suzdržiš od daljnjeg vrijeđanja zdravog razuma.

Naklapam o ženama koje zloupotrebljavaju pravni poredak, a što sam napisao u ranijem postu. O ženama koje se s predumišljajem udaju i rađaju djecu samo zato da bi mogle živjeti od alimentacije. Ne vrijeđam zdravi razum, nego govorim iz vlastitog iskustva. Osim toga, nije li i majka dužna doprinijeti nešto novca za uzdržavanje djece?

Druid
14.07.2013., 18:45
Nakon duljeg boravka tamo znam što misle o svojim problemima (jer svako ih društvo ima), a znam i što misle o našim balkanskim rupama i pećinama i koliko se zgražaju nad našim 'modelom'. Sasvim opravdano, jer da, oni žive desetak puta bolje od nas, u svakom pogledu.

To naravno nema nikakve veze s njihovim geografskim položajem, s činjenicom da smo mi uvijek bili ratna zona (i to ne "sami od sebe" nego uvijek na čvorištu između raznih velikih imperija), s činjenicom da oni imaju otrpilike podjednaki broj stanovnika na višestruko većoj površini, da leže na nafti, da imaju fin geostrateški položaj što se tiče mira da se razvijaju stoljećima itd. itd.

No to više nije tema. Nisam vidio da je bilo tko odgovorio na neka pitanja iz uvodnog posta za koja nisam baš vidio da ih ljudi postavljaju na taj način nigdje... Nemojte sad samo početi se gađati klišejima i "platitudama" (navodnici jer ta riječ ne postoji u hrvatskom jeziku još uvijek ni kao tuđica, a mislim da bi trebala :D).

Sigmund
14.07.2013., 18:49
Nakon duljeg boravka tamo znam što misle o svojim problemima (jer svako ih društvo ima), a znam i što misle o našim balkanskim rupama i pećinama i koliko se zgražaju nad našim 'modelom'. Sasvim opravdano, jer da, oni žive desetak puta bolje od nas, u svakom pogledu.

A s kojom to podlogom, uvidom, i na temelju kojeg znanja misle o nama i o našim "pećinama" ? I tko to misli - skandinavci, crnci ili balkanci (poput tebe)? To da u materijalnom pogledu žive bolje od nas, to ne sumnjam. To nije sporno.

Druid
14.07.2013., 18:51
Naklapam o ženama koje zloupotrebljavaju pravni poredak, a što sam napisao u ranijem postu. O ženama koje se s predumišljajem udaju i rađaju djecu samo zato da bi mogle živjeti od alimentacije. Ne vrijeđam zdravi razum, nego govorim iz vlastitog iskustva.

Nemoj tako, ako je čovjek iz "Protagore", oni i slične udruge praktički imaju monopol nad "zdravim razumom". :)
Njihova retorika ti je jednostavna "mi, progresivci" i "oni/vi, nazadnjaci". :)
Nema puno ni dijalektike ni ičeg drugog, sve je vrlo jasno... Tobože...

Jasno da toga ima kao u priči i netko je gore spomenuo (ili na nekom drugom topicu) - ima brdo žena koje zlostavljaju svoje muževe u braku, što psihički, što fizički. Čitao sam prije koju godinu, tu u Hrvatskoj, žena tukla sustavno svog muža invalida i dobila je par mjeseci uvjetnog zatvora. Čovjek je baš pravi invalid bio ako se dobro sjećam, paraplegičar, ono full-blown invalid, netko tko se dakle teško može braniti. Valjda ne moramo govoriti kako bi bilo da je bilo obratno... Gdje je tu jednakost pred zakonom? :ne zna:

Dalaj Sanja
14.07.2013., 20:31
Ja to zaista ne razumijem ali vjerujem da postoji netko tko razumije i tko mi može objasniti.

Mogu ja.
Feministkinje su glupe.


Eto, toliko je prosto.

To sve potonje je IMO jedan običan psihološki mehanizam opravdanja njihovih vlastitih sociopatskih tendencija. I pod sociopatijom ovdje mislim nedostatak osjećaja za druge ljude u zajednici, a onda i šire u društvu.

Da.

Ne znam jesi li gledao ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=p5LRdW8xw70

Anemona
14.07.2013., 22:48
... Svašta, pa ja sam ga zaprljao, ja ga moram i oprati da imam za kasnije. To što meni to može biti mrsko je potpuno druga stvar; ja moram poraditi na tome da naučim obavljati svoju dužnost pranja suđa, inače sam na tom području nezreo.:ne zna:

Pa hoćeš li ga prati? Moja kolegica s posla, kad smo nedavno komentirale jednu (prema ženi) seksističku reklamu, kaže mi u razgovoru kako ona skuha ručak a muž pere suđe, i to je tako kod njih. Da li bi ga i ti prao? (ili obratno; ti kuhaš - ona pere) :)

planinar
14.07.2013., 22:52
Koliko ja znam, a možda griješim, ne postoji nikakav društveni problem napuštenih domaćica koje žive kao beskućnice, ili makar nešto približno slično tome. Prema tome, ne znam o čemu se ovdje raspravlja?

"Pritužbe vezano za zapošljavanje i rad, socijalnu sigurnost, zdravstveno i mirovinsko osiguranje predstavljaju 58,5% svih predmeta u 2012. Na diskriminaciju su se prituživale žene, u čak 62,5%. Statistički pokazatelji koji su postali dostupni tijekom 2012. pokazuju daljnje pogoršanje nepovoljnog položaja žena na tržištu rada. Posebno zabrinjava izuzetno niska stopa radne aktivnosti žena u Republici Hrvatskoj koja iznosi tek 39,1%. S aspekta promicanja vrednote stvarne društvene jednakosti spolova, ovako niska stopa aktivnosti problematična je iz niza razloga: 1) ekonomska neaktivnost velikog broja žena potiče njihovu ekonomsku ovisnost o muškarcima i perpetuira ustaljeni stereotip o „glavama obitelji“; 2) doprinosi izloženosti žena riziku od siromaštva, a posebno u starijoj životnoj dobi, čime veliki broj žena postaje „socijalni slučaj“; 3) u mjeri u kojoj značajan broj ekonomski neaktivnih žena ostaje u svom kućanstvu kako bi se posvetile brizi za djecu i obitelj, perpetuira rašireni rodni stereotip o ženama kao primarno odgovornima za ove društveno korisne aktivnosti, dok istovremeno žene za obavljanje istih aktivnosti od društva ne primaju nikakvu naknadu bez obzira na neupitnu korist koju društvo od njih ima; 4) ukazuje i na znatno smanjenu tržišnu konkurenciju općenito, ali i gledano iz rodne perspektive, što dovodi do gubitka ljudskog potencijala za hrvatsko tržište; 5) niska stopa aktivnosti društvene skupine koja predstavlja više od polovine ukupnog stanovništva utječe na razinu stope zaposlenosti"

(Iz Izvješća Odbora za ravnopravnost spolova s rasprave o Izvješću o radu pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za 2012. godinu)

Možda ipak griješiš... Inače, kolika je prosječna neto plaća u Hrvatskoj, da bismo vidjeli kolika bi bila trećina od koje se može parazitski živjeti? Oko 1.500 kuna?

Anemona
14.07.2013., 22:53
Muž, koji tebi, domaćici, daje sve potrebno, jednog dana veli da se zaljubio i da te ostavlja i tako si ti ostala na suhom.

Tko će ti dati sad "sve potrebno"? Imaš li neku vrijednost "minulog rada"? Možeš li od toga dobiti neku penziju? Tko će ti dati sad posao, jer država sigurno neće, nemaju ni fond za ostavljene? Što ćeš reći na nečiju primjedbu da si na takvu mogućnost trebala misliti ranije?

:top:

planinar
14.07.2013., 22:55
Dobro, s ovim nisi rekao ništa novo zapravo.

S obzirom na početne postove, pretpostavio sam da je tebi sve ovo više-manje novo.

Anemona
14.07.2013., 23:11
Koliko ja znam, a možda griješim, ne postoji nikakav društveni problem napuštenih domaćica koje žive kao beskućnice, ili makar nešto približno slično tome. Prema tome, ne znam o čemu se ovdje raspravlja? O nekom hipotetskom budućem problemu, ili o čemu? S druge strane, postoji sasvim realni problem velikog broja muškaraca kojima iz raznoraznih razloga nije dopušteno da viđaju svoju djecu ili im je dopušteno da ih viđaju jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, a pri tome su prisilijeni plaćati trećinu svoje plaće za alimentaciju, dok se trošenje te alimentacije od strane žena koje od nje žive poput parazita ni na koji način ne kontrolira, tako da nitko ne zna u kojoj je mjeri ta alimentacija potrošena na dobrobit djece, a u kojoj mjeri na dobrobit njihove biološke majke.

Kad pročitam ovakvo razmišljanje (uključujući i ona koja si napisao prije ovog posta) jasno mi je kako razmišljanja feministica o kojima je ovdje riječ i tema nisu nikakvo bulažnjenje - bulažnjenje je ovo što ti pišeš.

Imaš li ti pojma sa životom; sa životom tih žena i što znaš o njima? O čemu, kome ti pišeš? Parazitiraju? Fuuuuj, kakvo paušalno, proizvoljno, odurno i olako kvalificiranje o nečemu o čemu nemaš pojma, puno predrasuda koje ne znam otkud si pokupio. Što ti možeš znati kako netko živi - razvedena žena npr. (i otkud bi znao kako svaka od njih živi pa da možeš tako poopćavati) kojoj bivši muž - ma zamisli! - mora plaćati alimentaciju za vlastitu djecu?!

Davor000
14.07.2013., 23:16
Pa hoćeš li ga prati? Moja kolegica s posla, kad smo nedavno komentirale jednu (prema ženi) seksističku reklamu, kaže mi u razgovoru kako ona skuha ručak a muž pere suđe, i to je tako kod njih. Da li bi ga i ti prao? (ili obratno; ti kuhaš - ona pere) :)

Seksistička reklama koja je proizvod upravo ovakve ekonomske logike koja pretvara svaki oblik ljudske aktivnosti u njemu navodno ekvivalentan novčani iznos. Možete se onda dogovoriti želite li ekonomsku logiku ili ne želite. Jer, ako želite, onda ne vidim koji je smisao kukanja na seksističke reklame.

To je jedna vrsta šizofrenije dobrog dijela feminizma koji je pod utjecajem liberalizma. S jedne strane guraju taj egalitarizam među potrošačima i konzumentima (jesu li za njih ljudi išta drugo?), a s druge strane se čude pornografiji koja je svakodnevno na javnim i privatnim televizijama ne shvaćajući da je to samo korolar.

Davor000
14.07.2013., 23:17
Kad pročitam ovakvo razmišljanje (uključujući i ona koja si napisao prije ovog posta) jasno mi je kako razmišljanja feministica o kojima je ovdje riječ i tema nisu nikakvo bulažnjenje - bulažnjenje je ovo što ti pišeš.

Imaš li ti pojma sa životom; sa životom tih žena i što znaš o njima? O čemu, kome ti pišeš? Parazitiraju? Fuuuuj, kakvo paušalno, proizvoljno, odurno i olako kvalificiranje o nečemu o čemu nemaš pojma, puno predrasuda koje ne znam otkud si pokupio. Što ti možeš znati kako netko živi - razvedena žena npr. (i otkud bi znao kako svaka od njih živi pa da možeš tako poopćavati) kojoj bivši muž - ma zamisli! - mora plaćati alimentaciju za vlastitu djecu?!

A što s mlađom ženom zbog koje ju je muž ostavio? Koju ona ima ulogu? Je li ona također feministkinja koja brine o svojim pravima i zaslugama?

Davor000
14.07.2013., 23:43
A što s mlađom ženom zbog koje ju je muž ostavio? Koju ona ima ulogu? Je li ona također feministkinja koja brine o svojim pravima i zaslugama?

Baš me zanima je li odgovor na ovo da je muž zapravo kriv što je zaveo tu mladu ženu. Da, to je zato što su žene po prirodi stvari naivne i zavodljive? Ili ne? Ne, nije tako, to je seksistički.

Druid
15.07.2013., 00:06
Pa hoćeš li ga prati? Moja kolegica s posla, kad smo nedavno komentirale jednu (prema ženi) seksističku reklamu, kaže mi u razgovoru kako ona skuha ručak a muž pere suđe, i to je tako kod njih. Da li bi ga i ti prao? (ili obratno; ti kuhaš - ona pere) :)

U načelu nemam ništa protiv. Ali ja imam stopalo broj 45 i onda je teže stati bliže sudoperu dok su žene evolucijski se prilagodile sudoperima (koji su postojali od ranije kao dio okoline). Šta kažeš na to?

Druid
15.07.2013., 00:09
S obzirom na početne postove, pretpostavio sam da je tebi sve ovo više-manje novo.

Iznenadio bi se koliko nije...
Ali nekad treba krenuti ex nihilo, očistiti se od svih natruha onog što smo čuli, vidjeli pa i do sada razmišljali... Barem u filozofiji...

Hoću reći, taj tvoj post kojeg sam citirao, zvuči kao nekoliko para-truizama na jednome mjestu isprepletenih.

Druid
15.07.2013., 00:24
Pa hoćeš li ga prati? Moja kolegica s posla, kad smo nedavno komentirale jednu (prema ženi) seksističku reklamu, kaže mi u razgovoru kako ona skuha ručak a muž pere suđe, i to je tako kod njih. Da li bi ga i ti prao? (ili obratno; ti kuhaš - ona pere) :)

Nego, šalu na stranu, ovdje je zaista riječ o pitanju želimo li ekonomizaciju odnosa ili ne. Opet, čak i ako želimo, ne vidim zašto ne bi postojala normalna "podjela rada". Ja ću kosit travu, popravljat auto (da uštedimo na mehaničaru), ubijat pauke i tjerat šišmiše iz hodnika ili sobe ako u nju uđu, ponekad oprat stakla od balkona ako treba, ali ovo mi je bezveze, ako je kuhinja njezino područje, čak i ekonomično gledano, šta da se ja sad muvam tamo, kad jedna osoba bolje moze koordinirati svo to suđe.
Može biti i obratno. Vidim i planinar je dosta osjetljiv, a mislim da su pitanja sasvim legitimna. Tim više što bi sve što bi učitavalo nešto što ne piše bilo zlonamjerno i/ili pogrešno interpretiranje onoga što piše.

S druge strane, čini se da je problem baš u toj ekonomizaciji. OK, "tamo negdje" postoje takvi ljudi. Time nek se bave sudovi, država i ostali kako je napisao Nitko Drugi. Ali što je s nama koji ne ulazimo u brak pod pretpostavkom da će netko za 30-40 godina otići za mlađega? Zašto uopće kretati s tako glupim pretpostavkama? Zato jer par obijesnih pojedinaca to radi pa onda tabloidi poput 24sata jedva čekaju da pišu o tome i onda su oni poznati po tome, a ljudi to čitaju iz tjedna u tjedan i misle si "jebemu, pa mogao bih i ja tako"? To nisu onda baš ljudi s kičmom i principima nekim zdravim baš. Nego fino uđemo u brak pod zdravom pretpostavkom da ćemo do kraja života u istome i biti (mnogima je danas, siguran sam, sama pomisao na tako nešto sasvim eto "prirodno" omraženija nego što je to ljudima prije 30-ak godina na ovim prostorima; to će ti objasniti onaj tip iz "BigThink" koji je po zanimanju "sex columnist" pa mu je posao izmišljati takve stvari, da su ljudi hard-wired za promiskuitet i slične sociobiologijske gluposti), da smo oboje zaposleni i to je to. Da li i onda mora unutar kuće biti tih pizdarija ili ne možemo imati neku dobru staru podjelu rada? OK, nek se ljudi dogovore, po preferencijama, ne mora to biti "muški" i "ženski" poslovi, ali osobno ja ne bih volio da mi se žena muva dok popravljam auto, a vjerujem ni ona da se ja njoj muvam kad pere suđe. Može i obratno (ja konkretno u ovoj priči nisam važan nego opći problemi), ali mora se znati neki red.

Druid
15.07.2013., 00:37
Nego planinare, vidim ti dosta znaš ovako. Možeš li mi objasniti onda ovo iz jednog od gornjih postova:

"Homosexuality and heterosexuality are both working conditions... but homosexuality is workers' control of production, not the end of work."

Jesu li homoseksualnost i heteroseksualnost stanja rada? Kako nam homoseksualnost može kao radnicima omogućiti kontrolu nad produkcijom? Valjda nad reprodukcijom. Žena ženi gurne dildo i nema straha od reprodukcije. Jel se na to misli? Kao - "nećemo raditi malu djecu poslodavcima, dolje kapitalizam!". Ali kako se to točno odražava kod kuće? Ili na poslu? Ako rade u tvornici, kako će im homoseksualizam omogućiti da uspostave kontrolu nad sredstvima za proizvodnju?

E moj planinare, i ti isto brzaš; vidiš nešto što ti se ne sviđa i hop, ja onda kao nikad čitao ništa o feminizmu. Za boga miloga, ja jesam feminist, ali staromodni, za jednakost pred zakonom, za pravo glasa i sve takve stvari. Ove nove stvari mi ne tresu čamac. Npr. ne znam koliko je ovo baš "feminizam", a nije recimo jedan patološki narcizam:

http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/268525/Javnost-ne-voli-rijec-feminizam.html

Hoću reći, nemoj skakati prije nego što kažeš "hop", ja bih volio samo da se nekim riječima ostavi njihov dignitet, a vidi što rade iz toga...

Druid
15.07.2013., 00:43
Dakle ti si zaigrao igru "zamijenimo spol", pa zaigrajmo je još jednom, za zabavu čisto:

'Genijalna je moć koja proizlazi iz diskretnog orgazma na javnom mjestu. Zato sam masturbirala u vlaku', kazala je u intervjuu mlada multimedijalna umjetnica, dobitnica ovogodišnje nagrade Radoslav Putar

E sad, pogodi koje je ime za muškarca koji tako nešto radi (i k tome ispravno ime)? Drkadžija. I to je prekršajno djelo. Ali s tipom barem znaš kad to radi (više manje), ove luđakinje nikad ne znaš u vlaku kad vrebaju, prekriži noge i skida te pogledom. Pa ti dokaži. Meni osobno bi to bilo seksualno uznemiravanje, znam da bi se mnogim perverznim muškarcima svidjelo. Poanta ovoga nije - "i muškarci bi trebali imati to pravo" nego "prestanite raditi od svog drkanja nekakvu umjetnost". Bio je i tip prije par godina u MSU, budaletina neka čije ime nije vrijedno da ga se pamti kamoli spominje, isto tip drk'o, performans kao, on je umjetnik. Susjedov pas je po tome isto umjetnik, nekoliko puta dnevno. I pazi, ja volim avangardu; ovo nije avangarda, ovo je doslovce goli k**ac. :) Ili p**kin dim, ako želiš...

Druid
15.07.2013., 00:44
I kako moć može biti "genijalna"? Potpuna glupost...
Misliš da je toj "umjetnici" stalo do neplaćenog rada pojedinih žena ili samo parazitira na njihovom jadu? Misliš da ona svojom "umjetnošću" šalje nekakvu poruku i mijenja svijet na bolje? Whaaaat?

Druid
15.07.2013., 00:59
Ali ovaj gore intervju, kao da je radio neki DADA engine generator; sve ključne riječi su tu: "dekonstrukcija" (Derridu nikad čitala, a kad bi čitala ne bi shvatila jer za to treba barem 10 godina ozbiljnog studija filozofije - nije ni čudo da se razvijaju drugi ekstremi u akademiji poput sociobiologije), "društveni konstrukt", "rod", "živimo u patrijarhatu", moja druga po redu omiljena - "postoji taj kontekst našega društva u kojemu ženu koja uživa pregršt seksualnih odnosa pogrdno nazivamo droljom. Ona je drolja jer naše društvo ne donosi takav sud na temelju njezine odluke ili njezinog užitka, već na temelju patrijarhalne strukture." i apsolutni broj jedan:

Ženski ručni rad predstavlja djelatnost koja je ekskluzivno ženska, dolazi iz uvrnute ideje da žene moraju biti domaćice, dolazi iz vremena kada žene nisu smjele izlaziti van ili se zaposliti pa je logično da su ostajale kući kraj vatre i vezle cvijeće na jastučnice nakon što su muževima pokrpale čarape. Ta djelatnost, naravno, nikada nije bila plaćena, kao ni drugi kućanski poslovi koji se svaljuju na ženske ruke pa se tako o tom ženskom naslijeđu može govoriti iz ekonomske perspektive. Iz te iste možemo spomenuti i miraz, koji 'dodaje vrijednost' ženi, a u isto vrijeme, sadrži upravo taj neplaćeni ženski rad. S druge strane, taj je rad vrlo vrijedan, poseban i prekrasan. Sve to u kombinaciji vibrira jednu prilično neurotičnu točku ženskog identiteta.

Pazi s kojim implicitnim prijezirom piše "nakon što su muževima pokrpale čarape". I onda opet, ekonomska dimenzija, jer sve su naše bake bile gramzive liberalne kuje (nisu) koje nisu shvaćale bijedu života i važnosti da se držimo zajedno "u dobru i u zlu". Ekonomska dimenzija u svojoj najplićoj mogućoj varijanti.
I onda je odjednom taj rad prekrasan jer valjda čuva identitete naših baka (ali na način na koji ih mi intepretiramo - na feministički način) i ipak u kombinaciji VIBRIRA NEUROTIČNU TOČKU ŽENSKOG IDENTITETA. Zadaćnica treći razred gimnazije - petica. Internacionalna umjetnica koja pronosi nekakve poruke? Prrrrrd.

Iz cijelog intervjua ovo je valjda jedini iole pametan i vrijedan dio:

Grupna nastojanja funkcioniraju kada postoji jasan cilj borbe, zajednički svima. Feminizam to više nema, eklektičan je kao i vrijeme u kojemu živimo. Neke feministice žele raditi jednako kao i muškarci, druge žele biti plaćene jednako kao i muškarci. Neke žele hodati obučene kao drolje, ali da ih se zbog toga ne etiketira kao drolje, druge pak žele reafirmirati termin drolje. Neke će smatrati da će dobiti borbu ako pokazuju gole grudi u medijima, a druge će izbjegavati poziranje i uljepšavanje kako ne bi potpale pod normu mainstreama.

A koji jasno indicira da im je kulturna industrija popapala i kooptirala sve njihove impotentne partikularne identitete i da su sad samo meso za kulturnu industriju; sve ovisi tko će se, kako i gdje prodati. Svi su u startu pristali na to. A ovo što govore su im floskule da bi ispale i ispali "radikalni" valjda za nekog tko nikad nije ni izašao dalje od 40 km od svog sela od 800tinjak stanovnika, a danas više ni za njih uz ove razne TV pakete. Da bi se opravdale i opravdali da su "na liniji", da su izabrali baš taj đir, da se zna što predstavljaju... "A-ha, ti si ona koja dekonstruiraš, ti ideš u studio broj 48"...

felixx
15.07.2013., 05:51
Pa hoćeš li ga prati? Moja kolegica s posla, kad smo nedavno komentirale jednu (prema ženi) seksističku reklamu, kaže mi u razgovoru kako ona skuha ručak a muž pere suđe, i to je tako kod njih. Da li bi ga i ti prao? (ili obratno; ti kuhaš - ona pere) :)

Ne znam baš za takve reklame (seksističke prema ženi). Možda se neka reklama čini seksistička prema ženama, ali kako bi bilo da pitamo i muške, za promjenu?
Danas su reklame odvratno seksističke upravo prema muškarcima.

Uvijek ih se prilazuje kao djetinjaste bedake, nesposobne šonje, mačo morone...
Znade li itko neku reklamu gdje se muškarac prikazuje kao pametan i sposoban, a žena kao glupača?

Malo o tome ovdje:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=f4Jr8mpusE4

d@d@
15.07.2013., 07:03
Ne znam baš za takve reklame (seksističke prema ženi). Možda se neka reklama čini seksistička prema ženama, ali kako bi bilo da pitamo i muške, za promjenu?
Danas su reklame odvratno seksističke upravo prema muškarcima.

Uvijek ih se prilazuje kao djetinjaste bedake, nesposobne šonje, mačo morone...
Znade li itko neku reklamu gdje se muškarac prikazuje kao pametan i sposoban, a žena kao glupača?

Malo o tome ovdje:

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=f4Jr8mpusE4

Izvoliš:
http://www.youtube.com/watch?v=hhcY10QpJu0
i ni jedna feministica nije pizdila na tu reklamu, ali na salamu i auto gume jesu. :rofl:

felixx
15.07.2013., 07:37
Izvoliš:
http://www.youtube.com/watch?v=hhcY10QpJu0
i ni jedna feministica nije pizdila na tu reklamu, ali na salamu i auto gume jesu. :rofl:

Da pitaš muškarce, većina bi rekla da je reklama jednako ili više seksistička prema tom muškarcu nego prema ženi.

Provedi anketu u npr . Slavoniji (da nisu iz tih krajeva) među muškarcima i ženama - koliko znaju gdje su Senj, Sinj i Slunj. I vidjet ćeš da neuporedivo više muškaraca razlikuje ta mjesta.:cerek:

I ponavljam, takve reklame su izuzetno rijetke, a seksizam prema muškarcima u reklamama danas je pravilo.
Pogledaj link, a možeš ih naći koliko hoćeš. Samo guglaj 'misandry in media'.

Soul sister
15.07.2013., 07:48
A što s mlađom ženom zbog koje ju je muž ostavio? Koju ona ima ulogu? Ona ima ulogu mlađeg i manje istrošenog modela potrošne robe kojoj je naziv - žena.
Je li ona također feministkinja koja brine o svojim pravima i zaslugama?Ako je dovoljno inteligentna i mudra neće se boriti za svoja prava i zasluge niti će se deklarirati kao feministikinja, već će određenim metodama postići da joj takav muškarac ugađa i da je obožava, a da ona istovremeno poštedi sebe kućanskih poslova i smanji mogućnost zamjene novim, mlađim modelom.

Anemona
15.07.2013., 08:08
Seksistička reklama koja je proizvod upravo ovakve ekonomske logike koja pretvara svaki oblik ljudske aktivnosti u njemu navodno ekvivalentan novčani iznos.

Ne, reklama je ova (reklamiraju se krediti jedne banke) : "za siguran dom". Muškarac sjedi i čita novine a žena mu donosi čaj. :rolleyes:

Stereotip? zašto baš taj obrazac? Zato jer vjerno preslikava uloge iz života i kućne zajednice na ovako simboličan način? Žene su to primijetile i što se njih tiče taj tko je pravio reklamu za kredit, baš se zeznuo.

Anemona
15.07.2013., 08:15
Baš me zanima je li odgovor na ovo da je muž zapravo kriv što je zaveo tu mladu ženu. Da, to je zato što su žene po prirodi stvari naivne i zavodljive? Ili ne? Ne, nije tako, to je seksistički.

Baš si smiješan. :)

d@d@
15.07.2013., 08:17
Ne, reklama je ova (reklamiraju se krediti jedne banke) : "za siguran dom". Muškarac sjedi i čita novine a žena mu donosi čaj. :rolleyes:

Stereotip? zašto baš taj obrazac? Zato jer vjerno preslikava uloge iz života i kućne zajednice na ovako simboličan način? Žene su to primijetile i što se njih tiče taj tko je pravio reklamu za kredit, baš se zeznuo.

Zato u drugoj reklami kredita, žena izlazi iz ormara i pita "A s kim vi bankarite? Muško ili žensko je ograničeno ako uzima kredit prema sviđanju reklame, ali izgleda da funkcionira jer ne bi toliko ljudi najašilo na kredite u švicarcima. :ne zna:

Anemona
15.07.2013., 08:28
U načelu nemam ništa protiv. Ali ja imam stopalo broj 45 i onda je teže stati bliže sudoperu dok su žene evolucijski se prilagodile sudoperima (koji su postojali od ranije kao dio okoline). Šta kažeš na to?

Kažem da bi bilo baš zgodno da s tim velikim stopalima staneš uz sudoper, ali onako - moraš se malo izviti pozadinskim dijelom (jer su ti stopala velika pa prirodno ne možeš ni zauzeti drugačiji položaj) nagnut nad sudoperom a za koje vrijeme te žena može maziti i milovati, zavlačiti ruke ispod kuhinjske pregače. Kud ćeš bolje pranje od toga? Ja bih, da imam tako velika stopala, stalno se otimala za pranje suđa. :) :cerek:

planinar
15.07.2013., 08:31
Nego, šalu na stranu, ovdje je zaista riječ o pitanju želimo li ekonomizaciju odnosa ili ne. Opet, čak i ako želimo, ne vidim zašto ne bi postojala normalna "podjela rada". Ja ću kosit travu, popravljat auto (da uštedimo na mehaničaru), ubijat pauke i tjerat šišmiše iz hodnika ili sobe ako u nju uđu, ponekad oprat stakla od balkona ako treba, ali ovo mi je bezveze, ako je kuhinja njezino područje, čak i ekonomično gledano, šta da se ja sad muvam tamo, kad jedna osoba bolje moze koordinirati svo to suđe.
Može biti i obratno. Vidim i planinar je dosta osjetljiv, a mislim da su pitanja sasvim legitimna. Tim više što bi sve što bi učitavalo nešto što ne piše bilo zlonamjerno i/ili pogrešno interpretiranje onoga što piše.

Dobro, zar se nisi gore složio da bi odnos žene koja cijeli život obavlja kućanske poslove i muža koji radi i donosi plaću (nešto tipično, što je ipak u tendenciji izumiranja) zbog neravnotežne ekonomske izloženosti žene na njenu štetu trebalo baš ekonomski odrediti drugačije?

Znači, nije stvar u tome da rad u obitelji bude podijeljen (može i muž peglati, a da to ne promijeni bitno ženinu izloženost, tj. hazard), nego da je žena ekonomski sve karte položila na dugoročnu nepromjenjivost bračnih socio-ekonomskih odnosa, koji su pak realno krhki...

Anemona
15.07.2013., 08:32
Muško ili žensko je ograničeno ako uzima kredit prema sviđanju reklame...

Ma ne, to sam malo iskarikirala, ali point je da su žene (komentirale smo to u firmi) primijetile takav odnos koji implicira i reklama (mada im to nije bila namjera, pretpostavljam, što je i najznakovitije zapravo, jer se takvo što i ne primijeti, toliko je ušlo u nešto "prirodno" kao prirodan obrazac).

ZloPrase
15.07.2013., 08:37
1) ekonomska neaktivnost velikog broja žena potiče njihovu ekonomsku ovisnost o muškarcima i perpetuira ustaljeni stereotip o „glavama obitelji“; 2) doprinosi izloženosti žena riziku od siromaštva, a posebno u starijoj životnoj dobi, čime veliki broj žena postaje „socijalni slučaj“..."[/I]

A tko brani gospođama da mrdnu dupe, upišu neki suvisli faks, ili ne daj bože zanat (koliko kod nas uopće ima žena električara? vodoinstalatera? soboslikara? limara? krovopokrivača? itd itd), i da fino zarađuju i doprinose?

Zašto bi ikoga bilo briga ako odrasla osoba donese odluke koje ju poslije koštaju?

Kod Amerikanaca se sad češće dešava da žena više zarađuje, i nakon razvoda sud dodjeljuje alimentaciju mužu. I žene su bijesne. Sad to ne može tako, on je odrasla osoba, to što je zarađivao manje i brinuo se o djeci znači da sam ga uzdržavala dok je on laganini uživao, nešto brljao po kući a uglavnom gledao TV, živio u pidžami i papučama, i neka mi parazit sjaši s grbače.

Manimony (http://www.youtube.com/watch?v=809Afr8yieM)

Anemona
15.07.2013., 08:48
Nego, šalu na stranu, ovdje je zaista riječ o pitanju želimo li ekonomizaciju odnosa ili ne. Opet, čak i ako želimo, ne vidim zašto ne bi postojala normalna "podjela rada". Ja ću kosit travu, popravljat auto (da uštedimo na mehaničaru), ubijat pauke i tjerat šišmiše iz hodnika ili sobe ako u nju uđu, ponekad oprat stakla od balkona ako treba, ali ovo mi je bezveze, ako je kuhinja njezino područje, čak i ekonomično gledano, šta da se ja sad muvam tamo, kad jedna osoba bolje moze koordinirati svo to suđe.
Može biti i obratno. Vidim i planinar je dosta osjetljiv, a mislim da su pitanja sasvim legitimna. Tim više što bi sve što bi učitavalo nešto što ne piše bilo zlonamjerno i/ili pogrešno interpretiranje onoga što piše.

S druge strane, čini se da je problem baš u toj ekonomizaciji. OK, "tamo negdje" postoje takvi ljudi. Time nek se bave sudovi, država i ostali kako je napisao Nitko Drugi. Ali što je s nama koji ne ulazimo u brak pod pretpostavkom da će netko za 30-40 godina otići za mlađega? Zašto uopće kretati s tako glupim pretpostavkama? Zato jer par obijesnih pojedinaca to radi pa onda tabloidi poput 24sata jedva čekaju da pišu o tome i onda su oni poznati po tome, a ljudi to čitaju iz tjedna u tjedan i misle si "jebemu, pa mogao bih i ja tako"? To nisu onda baš ljudi s kičmom i principima nekim zdravim baš. Nego fino uđemo u brak pod zdravom pretpostavkom da ćemo do kraja života u istome i biti (mnogima je danas, siguran sam, sama pomisao na tako nešto sasvim eto "prirodno" omraženija nego što je to ljudima prije 30-ak godina na ovim prostorima; to će ti objasniti onaj tip iz "BigThink" koji je po zanimanju "sex columnist" pa mu je posao izmišljati takve stvari, da su ljudi hard-wired za promiskuitet i slične sociobiologijske gluposti), da smo oboje zaposleni i to je to. Da li i onda mora unutar kuće biti tih pizdarija ili ne možemo imati neku dobru staru podjelu rada? OK, nek se ljudi dogovore, po preferencijama, ne mora to biti "muški" i "ženski" poslovi, ali osobno ja ne bih volio da mi se žena muva dok popravljam auto, a vjerujem ni ona da se ja njoj muvam kad pere suđe. Može i obratno (ja konkretno u ovoj priči nisam važan nego opći problemi), ali mora se znati neki red.

Ma, naravno da nećemo shvaćati doslovno to što smo zapravo postavili (dobro, ja sam krenula postavljati tako) kao jedan tipični obrazac, simbolički prikaz uloga podijeljenih na one muške i ženske pa to tako i treba shvatiti - simbolično ali opet kao nešto - što upravo simbolično izraženo (zadato, zadate uloge, način na koji muškarac shvaća ženu ali i ona samu sebe kroz odgoj isl...) ne bi trebalo biti i bogomdano.
Ja npr. obožavam kuhati ali ne bih imala ništa protiv, naprotiv da muškarac poslije objeda napravi kavu i da zajedno raspremimo stol isl... (no, nećemo sad o detaljima, već bi trebalo ipak voditi raspravu načelno). Načelno, slažem se sa svime što je do sad rekao @planinar. A i @protagorini postovi su mi dobri iako si prema njemu bio neugodan (moram primijetiti).

planinar
15.07.2013., 08:49
"Homosexuality and heterosexuality are both working conditions... but homosexuality is workers' control of production, not the end of work."

Jesu li homoseksualnost i heteroseksualnost stanja rada? ...

Nije mi najjasnija rečenica, nije li prijevod "uvjeti rada"? U svakom slučaju, ne bih nikako vezao homoseksualnost ili heterosekualnost uz bilo koje pitanje rada, nego obratno - bilo kakva obiteljska zajednica treba biti uređena i na način da se valorizira rad za zajednicu, da članovi mogu nastaviti funkcionirati u socio-ekonomskom smislu zasebno i neovisno - što znači da zajednički život treba biti pitanje obostranog izbora i interesa.

planinar
15.07.2013., 08:51
Zašto bi ikoga bilo briga ako odrasla osoba donese odluke koje ju poslije koštaju?


Zato što taj račun ipak dolazi društvu na naplatu. Onda pametno društvo o tome treba misliti unaprijed.

nitko drugi
15.07.2013., 09:35
Dvije napomene.

Dok nekome tv-reklame određuju kako će razumjeti sebe, ili svog partnera, ili svoj odnos s partnerom, čini mi se da nije baš važno koji je sadržaj tih reklama.

Drugo, dok sam bio samac, čistio sam stan jednom godišnje. Što ću, svinja sam. Što sad znači, kad sam oženjen, ravnopravno podijeliti čišćenje stana? Po mojim higijenskim kriterijima (ako se manjak kriterija još može nazvati kriterijem): jedne godine ja, druge godine ona? :D

Mislim da je iluzorno takve stvari rješavati na nekoj općenitoj razini. Svi imamo u sebi osjećaj za ravnotežu između davanja i primanja, i valjda je jedna od važnih stvari u svakom odnosu paziti na taj osjećaj (a ne ga pretvarati u računicu).

Druid
15.07.2013., 09:38
Nije mi najjasnija rečenica, nije li prijevod "uvjeti rada"?

Je, "uvjeti rada" bi bio bolji prijevod vjerojatno, ali s obzirom da ni meni nije uopće jasna rečenica (a vjerujem da nije ni autoru/ici previše, zaista to vjerujem dok god mi netko ne objasni, ako uopće ima smisla :ne zna:) pa sam vrtio u glavi sva moguća značenja. "Uvjeti rada" mogu biti i "radni uvjeti" pa ne znam kako bi homoseksualnost i heteroseksualnost bili radni uvjeti. :ne zna: Pa sam se trsio da napravim smisao u rečenici, da ga učitam tamo gdje ga nema, očito bez puno sreće. :(


U svakom slučaju, ne bih nikako vezao homoseksualnost ili heterosekualnost uz bilo koje pitanje rada, nego obratno - bilo kakva obiteljska zajednica treba biti uređena i na način da se valorizira rad za zajednicu, da članovi mogu nastaviti funkcionirati u socio-ekonomskom smislu zasebno i neovisno - što znači da zajednički život treba biti pitanje obostranog izbora i interesa.

Pa naravno.

Ne mogu sad puno, niti pogledati sve ove jutjub linkove, idem na kratak put, možda navečer ako budem imao snage i vremena.

Anemona
15.07.2013., 10:04
i apsolutni broj jedan:
Ženski ručni rad predstavlja djelatnost koja je ekskluzivno ženska, dolazi iz uvrnute ideje da žene moraju biti domaćice, dolazi iz vremena kada žene nisu smjele izlaziti van ili se zaposliti pa je logično da su ostajale kući kraj vatre i vezle cvijeće na jastučnice nakon što su muževima pokrpale čarape. Ta djelatnost, naravno, nikada nije bila plaćena, kao ni drugi kućanski poslovi koji se svaljuju na ženske ruke pa se tako o tom ženskom naslijeđu može govoriti iz ekonomske perspektive. Iz te iste možemo spomenuti i miraz, koji 'dodaje vrijednost' ženi, a u isto vrijeme, sadrži upravo taj neplaćeni ženski rad. S druge strane, taj je rad vrlo vrijedan, poseban i prekrasan. Sve to u kombinaciji vibrira jednu prilično neurotičnu točku ženskog identiteta.

Pazi s kojim implicitnim prijezirom piše "nakon što su muževima pokrpale čarape". I onda opet, ekonomska dimenzija, jer sve su naše bake bile gramzive liberalne kuje (nisu) koje nisu shvaćale bijedu života i važnosti da se držimo zajedno "u dobru i u zlu". Ekonomska dimenzija u svojoj najplićoj mogućoj varijanti.
I onda je odjednom taj rad prekrasan jer valjda čuva identitete naših baka (ali na način na koji ih mi intepretiramo - na feministički način) i ipak u kombinaciji VIBRIRA NEUROTIČNU TOČKU ŽENSKOG IDENTITETA. Zadaćnica treći razred gimnazije - petica. Internacionalna umjetnica koja pronosi nekakve poruke? Prrrrrd.

Nisi shvatio. To jest -žensko naslijeđe. I kad kaže "vibrira neurotičnu točku ženskog identiteta" upravo točno artikulira ono što ja ne bih znala tako artikulirati ali shvaćam.
Kad s jedne strane imaš - nešto - a drugo nešto s druge strane - tad može postojati vibracija, i otud "vibrira" - to "vibrira" treba shvatiti kao jednu stalnu tenziju između dvije dimenzije ženskog postojanja, njene egzistencije - kao one koja "krpa muževe čarape" (shvati to simbolički) i koja svoju kreativnost i svoje slobodno vrijeme može izraziti i upotrijebiti jedino (ili pretežno) izrađujući čipke i vezove, razne rukotvorine dok s druge strane unatoč takvom njenom položaju, da se razumijemo ("da se razumijemo", trebalo je značiti to što je potom navela umjetnica o kojoj je riječ) ti radovi su prekrasni - oni su umjetnost i njihova takva vrijednost je nesporna.

Teško je malo to pojašnjavati nekom tko ne razumije ženu - ne razumije je na način koji može prodrijeti dublje u njen emocionalno-intelektualno-socijalni habitus a u povijesnom kontekstu.
Što ti npr. znaš o misaono osjećajnom biću svoje bake?
Ja ponešto znam o svojoj, što mi je sama rekla, a bila je umjetnica (glazba) koja je sve to morala napustiti kad se zaljubila i udala i kad joj se dogodio život u kojem za glazbu više nije bilo vremena. Itd....

Da bi razumio ženu, moraš imati senzibilitet koji može posegnuti i malo dublje u njenu "dušu".
No, da se razumijemo, razumijem ja i muškarce - O, itekako dobro - a razumijem se ponabolje s onima koji imaju taj senzibilitet bez kojeg (uzajamnog) razumijevanja i nema i teško ga može biti.

Anemona
15.07.2013., 10:07
Iz teksta: http://www.stocitas.org/ankica-bratska-zajednica.htm


- Središnja točka problema u ovom slučaju upravo naglašava i usmjerava pažnju na reproduciranje sistema ne kroz različite postojeće klase, već svakodnevnim životom. Kad se govori o patrijarhalnom sistemu modernih demokratskih država ova komponenta svakodnevnog života posebno dobija na snazi. Ono što uvijek iznova obnavlja nesimetriju muškog i ženskog nije isključivo zakon, ustav i sl., nego sustav navika, navika potčinjavanja, običajnih normi i potpuno simulakrumskih postavki.

- Inzistiranje na jednakosti je potpuna besmislica, osim ako nejednakosti ima. Liberalizam koji uz slobodu teži jednakosti zapravo naglašava postojanje nejednakosti. S obzirom da sa slobodom možemo baratati čak u smislu gradacija, znači više - manje slobode (što je također svojevrsni apsurd), to nije slučaj s jednakošću. Jednakost ne može biti viša ili manja, ona postoji ili ne postoji, osim, ako je u suodnosu s nečim, onda je ona nečemu više ili manje jednaka.

- Država kao biće u potpunosti ustrojeno prema biologijskim predrasudama i kao ona koja potencira nepostojeće muško-ženske uloge, stvara rodove, ne bi li na taj način potpuno simulirala muško-ženski svijet. Tu, na ovom mjestu ženin svijet postaje tzv.privacija - obitelj, a muškarčev svijet javni svijet - polis. Time jasnijim postaje da je država zapravo simulacija tj.pseudo opća zastupnica svih građana/ki. Ona se ustrojava na lažnim, i samim time prividnim temeljnostima, koje otuđuju ženu ostavljajući joj dojam zagarantirane sigurnosti. Ovdje, još jednom, žena svjedoči dvostrukoj otuđenosti - uopće državnoj, a onda iz toga i svijetu koji počiva na prividnim - spolno-rodnim - vrijednostima. Utoliko, ako je neophodno dekonstruirati rodnost u korist cjelovitije slike svijeta, neophodno je i dekonstruirati državu samu.

Anemona
15.07.2013., 10:14
Dvije napomene.

Dok nekome tv-reklame određuju kako će razumjeti sebe, ili svog partnera, ili svoj odnos s partnerom, čini mi se da nije baš važno koji je sadržaj tih reklama.


Niti ti nisi shvatio. Ne određuju reklame nekome kako će shvatiti sebe - već reklame demonstriraju (ako se to može uočiti, kao u konkretnoj reklami koju sam spomenula) kako se ženu shvaća - kako je shvaćaju ti koji su napravili reklamu tj. kako je shvaća društvo i kako je u društvu shvaćena (ako je suditi po reklami nprp. a naravno da je i reklama samo odraz jednog mentaliteta).

Druid
15.07.2013., 10:28
Mislim da je iluzorno takve stvari rješavati na nekoj općenitoj razini. Svi imamo u sebi osjećaj za ravnotežu između davanja i primanja, i valjda je jedna od važnih stvari u svakom odnosu paziti na taj osjećaj (a ne ga pretvarati u računicu).

Najbolje dvije rečenice u topicu :).
Osim nekih iz mojih prvih postova. :D
Sad stvarno begam, put pod noge...

Anemona
15.07.2013., 10:31
Najbolje dvije rečenice u topicu :).

Ovisi - o promatraču. :D

Naravno da nemamo svi "osjećaj za ravnotežu između davanja i primanja" - kakvo je to indoktriniranje?! ;)

Demagogija čista.

henry chinasky
15.07.2013., 10:33
Feminizam je izmišljen da bi se ružne žene integrirale u društvo.

Davor000
15.07.2013., 10:39
Ne, reklama je ova (reklamiraju se krediti jedne banke) : "za siguran dom". Muškarac sjedi i čita novine a žena mu donosi čaj. :rolleyes:

Stereotip? zašto baš taj obrazac? Zato jer vjerno preslikava uloge iz života i kućne zajednice na ovako simboličan način? Žene su to primijetile i što se njih tiče taj tko je pravio reklamu za kredit, baš se zeznuo.

Isto tako je prisutan stereotip muškarca primitivca koji pije pivu i navija na utakmici.

Baš si smiješan. :)

Nije mi bila namjera biti smiješan. Samo me zanima kako funkcionira ta ženska solidarnost. Ispada da kada muž ostavi ženu to ne čini ponekad i zbog druge žene koja je svjesna da nešto pokušava s oženjenim muškarcem. Misli li ta žena na rad žene koja će biti ostavljena? Dakle ako po nužnosti stvari neka žena uvijek radi protiv druge, onda sve te priče o ženskoj solidarnosti padaju u vodu.

Davor000
15.07.2013., 10:43
Ona ima ulogu mlađeg i manje istrošenog modela potrošne robe kojoj je naziv - žena.
Ako je dovoljno inteligentna i mudra neće se boriti za svoja prava i zasluge niti će se deklarirati kao feministikinja, već će određenim metodama postići da joj takav muškarac ugađa i da je obožava, a da ona istovremeno poštedi sebe kućanskih poslova i smanji mogućnost zamjene novim, mlađim modelom.

Promašila si poantu te situacije. Radi se o tome da žena u takvoj situaciji ne može biti feministkinja jer radi ženi iza leđa. Štoviše, takva žena će se boriti i protiv plaćanja alimentacije prvoj ženi. Tako da sva ta "teorija" nema veze s činjenicom da žena općenito ne može biti feministkinja. To je samo jedan manjinski klub.

Anemona
15.07.2013., 10:44
Feminizam je izmišljen da bi se ružne žene integrirale u društvo.

To je ono legendarno: "vi niste za mudraca već za madraca"?!

henry chinasky
15.07.2013., 10:51
To je ono legendarno: "vi niste za mudraca već za madraca"?!

ne, ovdje spominjem samo ružne žene, nisam spominjao inteligenciju.

Anemona
15.07.2013., 11:21
Nije mi bila namjera biti smiješan. Samo me zanima kako funkcionira ta ženska solidarnost. Ispada da kada muž ostavi ženu to ne čini ponekad i zbog druge žene koja je svjesna da nešto pokušava s oženjenim muškarcem. Misli li ta žena na rad žene koja će biti ostavljena? Dakle ako po nužnosti stvari neka žena uvijek radi protiv druge, onda sve te priče o ženskoj solidarnosti padaju u vodu.

Uopće nije bitno zbog koga ili čega muškarac ostavlja ženu - o nečijoj intimi ne možeš suditi ni spekulirati ako nisi u njegovim/ njenim cipelama a govoriti o ženskoj solidarnosti u tom slučaju za mene nema smisla - ono što je bitno je da - bilo kako, ako žena bude ostavljena a ekonomski je ovisna o mužu, takva situacija (bar) ekonomski za nju ne bude traumatična. Ono što je u planinarevom postu naznačeno kao "minuli rad" - njen život i rad koji ima svoju vrijednost - da bude vrednovan tako da joj sigurnost i nakon razvoda (gdje je ona ostavljena) bude zagarantirana.
Žena kućanica, žena u godinama nema takvu sigurnost. A što se tiče moje ženske solidarnosti ona nije usmjerena na sućut i velikodušnost ljubavnice koja bi iz solidarnosti sa ženom koja zbog nje može biti ostavljena, odlučila ostaviti sama tog muškarca. Moja solidarnost je na strani žene - ovdje one koja je ostavljena - da ako već nije do tad zadobije svoju neovisnost i NE OVISI o hiru životnih okolnosti ili što ja znam čega, odluci muškarca, u svakom slučaju. Nije rješenje solidarnost druge žene (to bi čak bilo i ponižavajuće za ženu u braku, kad bi to znala) a čak i kad bi bilo, to je "slučaj" krajnje nesiguran i nepouzdan i opet radilo bi se o ovisnosti o nečijoj "dobroj volji", nečijem sustavu vrijednosti itd.... a to ne smije biti slučaj (ako se već gleda rješenje) već žena treba znati (sustav bi joj to na neki način trebao garantirati) da ako bude i ostavljena neće ostati na ulici.

Anemona
15.07.2013., 11:23
ne, ovdje spominjem samo ružne žene, nisam spominjao inteligenciju.

A kako se to "ružne" žene mogu integrirati u društvo a da nisu i inteligentne?

Odnosno, je'l to sugeriraš da je važan izgled za integriranje u društvo te da "ružne" žene hendikepirane time što nisu i komadi, "dobre" nemaju druge nego se dovijati na razne subverzivne načine integrirati u društvo?

henry chinasky
15.07.2013., 11:47
A kako se to "ružne" žene mogu integrirati u društvo a da nisu i inteligentne?

Odnosno, je'l to sugeriraš da je važan izgled za integriranje u društvo te da "ružne" žene hendikepirane time što nisu i komadi, "dobre" nemaju druge nego se dovijati na razne subverzivne načine integrirati u društvo?

Ne mogu.

da, važan je izgled, i hendikepirane su, "dobre" mogu biti i pametne i glupe. Ne slažeš se?

blue bird
15.07.2013., 11:48
nitko drugi
Mislim da je iluzorno takve stvari rješavati na nekoj općenitoj razini. Svi imamo u sebi osjećaj za ravnotežu između davanja i primanja, i valjda je jedna od važnih stvari u svakom odnosu paziti na taj osjećaj (a ne ga pretvarati u računicu).

'Opcenita razina' je davno izborena (u vecem dijelu svijeta) tako da genealoski esencijalizam kojim se krenulo u bitku (fundamentalna pitanja jednakosti, kao nesto sto ih konsolidira i unificira kao grupu), danas se moze krenuti (i krenulo se) korak dalje, postavlja se pitanje postoji li neki metafizikci esencijalizam u smislu vjerovanja da postoji neka biloska bit spolova, koja je neovisna o socijalnom konstruktu i sto to zapravo znaci.

nitko drugi
15.07.2013., 11:51
Ne kužim zapravo što je prijedlog, nešto ovakvo:

Na kraju dana supružnici popisuju što su danas obavili, to uspoređuju s tržišnim cijenama, i ustanove tko je koliko u minusu naspram onoga drugoga?

Dakle, čišćenje stana, kuhanje - tržišna cijena po satu toliko i toliko kuna.
On njoj donio cvijeće - dostava cvijeća toliko i toliko kuna.
Čuvanje zajedničkog djeteta - bejbisiting je toliko i toliko kuna po satu.
Pričanje priče djetetu - dodatna usluga, toliko i toliko kuna.
Pružanje seksualnih usluga, ona njemu to i to, on njoj to i to - cijena na tržištu tolika.
Odustajanje od gledanja nogometa na TV u korist romantične komedije - cijena po dogovoru.


wtf? :confused:

blue bird
15.07.2013., 12:01
Ne kužim zapravo što je prijedlog, nešto ovakvo:

Na kraju dana supružnici popisuju što su danas obavili, to uspoređuju s tržišnim cijenama, i ustanove tko je koliko u minusu naspram onoga drugoga?

Dakle, čišćenje stana, kuhanje - tržišna cijena po satu toliko i toliko kuna.
On njoj donio cvijeće - dostava cvijeća toliko i toliko kuna.
Čuvanje zajedničkog djeteta - bejbisiting je toliko i toliko kuna po satu.
Pričanje priče djetetu - dodatna usluga, toliko i toliko kuna.
Pružanje seksualnih usluga, ona njemu to i to, on njoj to i to - cijena na tržištu tolika.
Odustajanje od gledanja nogometa na TV u korist romantične komedije - cijena po dogovoru.


wtf? :confused:

Evo, sve je vec reseno, postoji Medjunarodna konvencija o dostojanstvu rada zaposlenih u kucanstvima /usvojena 2011./:
Konvencija o dostojanstvu rada zaposlenih u kućanstvima na 100. konferenciji Međunarodne organizacije rada napokon je usvojena. 16. lipnja, 2011. vlade su se obvezale štititi ljudska i radna prava kućnih pomoćnica/ka. Isto tako postavljeni su i jasni standardi koji posluzi u kućanstvima omogućavaju dostojanstvene radne uvjete.

E sad, kaze 'zaposleni u kucanstvima', ne navodi se spol, znaci i musko doma za kuhacom i s metlom je zasticeno. :zubo:

ZloPrase
15.07.2013., 12:12
Ne kužim zapravo što je prijedlog, nešto ovakvo:

Na kraju dana supružnici popisuju što su danas obavili, to uspoređuju s tržišnim cijenama, i ustanove tko je koliko u minusu naspram onoga drugoga?

Dakle, čišćenje stana, kuhanje - tržišna cijena po satu toliko i toliko kuna.
On njoj donio cvijeće - dostava cvijeća toliko i toliko kuna.
Čuvanje zajedničkog djeteta - bejbisiting je toliko i toliko kuna po satu.
Pričanje priče djetetu - dodatna usluga, toliko i toliko kuna.
Pružanje seksualnih usluga, ona njemu to i to, on njoj to i to - cijena na tržištu tolika.
Odustajanje od gledanja nogometa na TV u korist romantične komedije - cijena po dogovoru.


wtf? :confused:

Samo trebaš zanemariti i obezvrijediti sve što rade muškarci, i imaš platformu opresije žena.

To je ono kako je dignuta WC daska problem, a spuštena nije.

Soul sister
15.07.2013., 12:13
Promašila si poantu te situacije. Radi se o tome da žena u takvoj situaciji ne može biti feministkinja jer radi ženi iza leđa. Štoviše, takva žena će se boriti i protiv plaćanja alimentacije prvoj ženi. Tako da sva ta "teorija" nema veze s činjenicom da žena općenito ne može biti feministkinja. To je samo jedan manjinski klub.Nisam ja promašila poentu situacije, već si ti promašio poentu mog posta.

Nije važno je li neka žena feministkinja, starleta ili "žena, majka, kraljica" ako joj je životni saputnik muškarac koji je doživljava kao potrošnu robu.

A o tome ko kome radi iza leđa, ko bi trebao biti s kim solidaran i šta je moralno ispravno u takvim situacijama bi se moglo diskutirati u okviru neke druge teme.

Anemona
15.07.2013., 12:26
da, važan je izgled, i hendikepirane su, "dobre" mogu biti i pametne i glupe. Ne slažeš se?

Pa hendikepirane su samo utoliko koliko ih društvo, neka sredina hendikepira tj. diskriminira temeljem izgleda. Nema hendikepa u drugom slučaju. A druga stvar je što tebi "ružno" nekom drugom ne mora biti već može biti lijepo, zanimljivo, privlačno, specifično, imati svoju privlačnost na netipični, stereotipni način.
Meni npr. koja smatram da imam "oko za lijepo" ljepotice kao "štancane na traci" nisu (uvijek, i najčešće ne) i lijepe. Ljepota je mnogo više od figure i proporcija, pravilnih crta lica isl.... i po meni, otkriva se u držanju, stilu, načinu razmišljanja, govoru, pogledu, glasu, mnoštvom sitnica koje čine baš tu osobnost kakva jeste (lijepu/ ružnu). A to mi je kriterij i kod muškaraca. Glupost mi definitivno ne može biti lijepa ni privlačna pa ni da izgleda kao Apolon. :cerek:

A za "dobre" koje mogu biti i pametne i glupe; pa naravno da pamet nema veze s izgledom, a to da li su nekom "dobre" dobre bez obzira (glede&unatoč ;)) na pamet, njihov izbor.

P.S. bit će da ja vas ovdje na temi zabavljam, :) pa idem raditi nešto društveno korisnije. :)

Samo jako! 1994
15.07.2013., 12:43
Drugo, dok sam bio samac, čistio sam stan jednom godišnje. Što ću, svinja sam. Što sad znači, kad sam oženjen, ravnopravno podijeliti čišćenje stana? Po mojim higijenskim kriterijima (ako se manjak kriterija još može nazvati kriterijem): jedne godine ja, druge godine ona? :D

Mislim da je iluzorno takve stvari rješavati na nekoj općenitoj razini. Svi imamo u sebi osjećaj za ravnotežu između davanja i primanja, i valjda je jedna od važnih stvari u svakom odnosu paziti na taj osjećaj (a ne ga pretvarati u računicu).

Ovo i mene jebe.Kad sam bio student,usisavo sam stan jednom u mjesec dana,kad mi se djevojka uselila usisavala je svako 2 dana i poslije meni srala kako sam lijen i ne usisavam.Meni stvarno ne pada na pamet usisavat svako 4 dana stan.Ili kad ronca što se ne brinem oko zavjesa i vaza.Alooooo? Da živim sam tih zavjesa i vaza nebi uopće bilo u stanu.To ni me treba.
Imam i ja ptičarku u podrumu i nikad te ne pilam što ti nikad ne padne napamet da je uzmeš i malo očistiš.:ne zna:
Ali društveno gledano,ona je ta koja se žrtuje radi meni (zbog stvarih koje mi uopće nisu važne nit mi trebaju ) a ja sam svinja :kava:

Zelenogorac
15.07.2013., 12:43
Npr. ne znam koliko je ovo baš "feminizam", a nije recimo jedan patološki narcizam:

http://www.tportal.hr/kultura/kulturmiks/268525/Javnost-ne-voli-rijec-feminizam.html


..."društveni konstrukt", "rod", "živimo u patrijarhatu", moja druga po redu omiljena - "postoji taj kontekst našega društva u kojemu ženu koja uživa pregršt seksualnih odnosa pogrdno nazivamo droljom. Ona je drolja jer naše društvo ne donosi takav sud na temelju njezine odluke ili njezinog užitka, već na temelju patrijarhalne strukture." i apsolutni broj jedan:

Pazi s kojim implicitnim prijezirom piše "nakon što su muževima pokrpale čarape".

Ja sam studirao u vrijeme kada su u nas upravo došli Ženski studiji, na faksu se otvarali prvi feministički kolegiji, feministicama i "feministicama" okružen sam više od 15 godina i feminizmima u mnogim njegovim pojavnim oblicima.

Feminizam je nažalost ništa drugo nego tumor, i to kancerogeni, na ostacima zdravog društvenoga tkiva kojega više nema puno. Feminizmi (jedino što je dobro primijetila mlada "umjetnica" jest to da je riječ o feminizmima a ne o feminizmu) nisu ništa drugo nego strategija liberalnoga društva da potpuno uništi sve tradiicionalne strukture, koje su zapravo već i uništene.

Feminizmi su jedna od glavnih strategija koja ima za cilj uništiti bilo kakve dublje međuljudske veze u društvu, o obitelj je bila jedna od najvažnijih. Cilj je da ljudi postanu bezglava masa "individua" kojima će se manipulirati kao klonovima ili Borgovima.

A tko brani gospođama da mrdnu dupe, upišu neki suvisli faks,

Kod Amerikanaca se sad češće dešava da žena više zarađuje, i nakon razvoda sud dodjeljuje alimentaciju mužu.

Ne samo u Americi. Cijeli je školski sustav u biti "ženski". To je tabu tema o kojoj se danas ne smije govoriti. Ali, u cijeloj Europi žene već čine većinu na sveučilištima, većinu diplomanta, neke su profesije skroz monopolizirale. Iako globalno još zarađuju manje (u ukupnoj sumi dohotka), to se neminovno mijenja. Tako da nije više nikakvo čudo da žena zarađuje više.

Recimo, u Hrvatskoj postoje mjesta puna neženja jer je većina djevojaka otišla na studij.

Ne kužim zapravo što je prijedlog, nešto ovakvo:

Na kraju dana supružnici popisuju što su danas obavili, to uspoređuju s tržišnim cijenama, i ustanove tko je koliko u minusu naspram onoga drugoga?

Dakle, čišćenje stana, kuhanje - tržišna cijena po satu toliko i toliko kuna.
On njoj donio cvijeće - dostava cvijeća toliko i toliko kuna.
Čuvanje zajedničkog djeteta - bejbisiting je toliko i toliko kuna po satu.
Pričanje priče djetetu - dodatna usluga, toliko i toliko kuna.
Pružanje seksualnih usluga, ona njemu to i to, on njoj to i to - cijena na tržištu tolika.
Odustajanje od gledanja nogometa na TV u korist romantične komedije - cijena po dogovoru.


wtf? :confused:

Pa, to izgleda kao zajebancija, ali ja mislim da nije daleko od istine. U bliskoj budućnosti očekuje nas kraj braka kakav poznajemo i nešto nalik ugovornom odnosu sa popisom dužnosti i obaveza. Možda najsličniji oblik Ugovoru o doživotnom uzdržavanju, npr. ovo bi mogli nazvati Ugovor o suživotu.

henry chinasky
15.07.2013., 12:53
Pa hendikepirane su samo utoliko koliko ih društvo, neka sredina hendikepira tj. diskriminira temeljem izgleda. Nema hendikepa u drugom slučaju. A druga stvar je što tebi "ružno" nekom drugom ne mora biti već može biti lijepo, zanimljivo, privlačno, specifično, imati svoju privlačnost na netipični, stereotipni način.
Meni npr. koja smatram da imam "oko za lijepo" ljepotice kao "štancane na traci" nisu (uvijek, i najčešće ne) i lijepe. Ljepota je mnogo više od figure i proporcija, pravilnih crta lica isl.... i po meni, otkriva se u držanju, stilu, načinu razmišljanja, govoru, pogledu, glasu, mnoštvom sitnica koje čine baš tu osobnost kakva jeste (lijepu/ ružnu). A to mi je kriterij i kod muškaraca. Glupost mi definitivno ne može biti lijepa ni privlačna pa ni da izgleda kao Apolon. :cerek:

A za "dobre" koje mogu biti i pametne i glupe; pa naravno da pamet nema veze s izgledom, a to da li su nekom "dobre" dobre bez obzira (glede&unatoč ;)) na pamet, njihov izbor.

P.S. bit će da ja vas ovdje na temi zabavljam, :) pa idem raditi nešto društveno korisnije. :)

Društvo diskriminira uvijek, pitanje je samo kriterija i intenziteta. Što se tiče ružnoće, tu mislim na univerzalnu ružnoću (dakle ne na simpatične, vrckave itd.) dakle na baš ružne. Da bi takve žene postale feministice, a njih je među njima više od velike većine, potrebna je i frustracija ružnoćom koja je obično pokretač feminističke aktivnosti. Zgodne feministice kao i feministice koje se bave stvarnim ženskim problemima i nejednakostima i one koje to rade iz empatije prema drugim ženama samo su iznimka koja potvrđuje pravilo. Feminizam je apsolutno nepotreban lijepim i neiskompleksiranim ženama. Da me ne proglasiš odmah šovinistom možemo ovdje ubaciti i usporedbu s iskompleksiranim frajerima kojima su sve žene kurve, "mudraci i madraci".
"Lijepi" ljudi, dakle i žene, puno bolje "prolaze" u životu bez obzira na njihovu inteligenciju, za to postoje rezultati socioloških istraživanja.

Davor000
15.07.2013., 13:21
Uopće nije bitno zbog koga ili čega muškarac ostavlja ženu - o nečijoj intimi ne možeš suditi ni spekulirati ako nisi u njegovim/ njenim cipelama a govoriti o ženskoj solidarnosti u tom slučaju za mene nema smisla - ono što je bitno je da - bilo kako, ako žena bude ostavljena a ekonomski je ovisna o mužu, takva situacija (bar) ekonomski za nju ne bude traumatična. Ono što je u planinarevom postu naznačeno kao "minuli rad" - njen život i rad koji ima svoju vrijednost - da bude vrednovan tako da joj sigurnost i nakon razvoda (gdje je ona ostavljena) bude zagarantirana.

Ne znam po čemu ne mogu suditi o nečijim odlukama ako nisam u njegovim cipelama. Ne sudim kao on, nego kao ja. I naravno da je bitno zašto muškarac ostavlja ženu. Tu se čak i ne radi samo o intimi, nego često i o sudskim sporovima koji se često dotiču upravo tih razloga. To uopće nije toliko stvar intime. Što se tiče tvoje zabrane o čemu se smije govoriti, ne razumijem otkuda tvoj poriv za zabranama. Živimo u slobodnom društvu.
Također, tvoja tvrdnja da nema smisla govoriti o ženskoj solidarnosti u takvim slučajevima je opet nešto o čemu ima smisla govoriti, ali ti to ne želiš jer pobija cijelu ideju o emancipaciji žena. Ja bih išao tako daleko da bih veći dio tih programa za emancipaciju žena proglasio prevarom koja otvara vrata mračnim pojavama da provode svoju volju. Poznato mi je nekoliko slučajeva u kojima bi se pojavila Sarnavka i prodavala priču o emancipaciji i feminizmu a radilo se o beskrajno zlim ženama koje su varale partnere da bi stekle imovinu od drugog tipa. Ispod tih prelijepih priča o progresu kriju se demonske i dijabolične naravi.

Žena kućanica, žena u godinama nema takvu sigurnost. A što se tiče moje ženske solidarnosti ona nije usmjerena na sućut i velikodušnost ljubavnice koja bi iz solidarnosti sa ženom koja zbog nje može biti ostavljena, odlučila ostaviti sama tog muškarca. Moja solidarnost je na strani žene - ovdje one koja je ostavljena - da ako već nije do tad zadobije svoju neovisnost i NE OVISI o hiru životnih okolnosti ili što ja znam čega, odluci muškarca, u svakom slučaju. Nije rješenje solidarnost druge žene (to bi čak bilo i ponižavajuće za ženu u braku, kad bi to znala) a čak i kad bi bilo, to je "slučaj" krajnje nesiguran i nepouzdan i opet radilo bi se o ovisnosti o nečijoj "dobroj volji", nečijem sustavu vrijednosti itd.... a to ne smije biti slučaj (ako se već gleda rješenje) već žena treba znati (sustav bi joj to na neki način trebao garantirati) da ako bude i ostavljena neće ostati na ulici.

Nisi odgovorila na ključno pitanje ženske naravi koja ide svjesno sudjelovati u uništavanju braka muškarca s drugom ženom. Jer, ta ostavljanja su najčešće zbog druge žene. Dakle ženska solidarnost je pobijena muškom prevarom jer automatski i druga žena sudjeluje u destrukciji tog braka.

Davor000
15.07.2013., 13:28
Nisam ja promašila poentu situacije, već si ti promašio poentu mog posta.

Nije važno je li neka žena feministkinja, starleta ili "žena, majka, kraljica" ako joj je životni saputnik muškarac koji je doživljava kao potrošnu robu.

A o tome ko kome radi iza leđa, ko bi trebao biti s kim solidaran i šta je moralno ispravno u takvim situacijama bi se moglo diskutirati u okviru neke druge teme.

Da, ali zašto ta žena odlučuje biti s muškarcem koji će je doživljavati kao potrošnu robu? U cijeloj toj feminističkoj priči kao da su žene pasivne i nemoćne odlučiti s kojim muškarcem će ući u brak. Kriv je muškarac što je doživljava kao robu, ali ne i ona koja odluči biti s tim muškarcem. Meni se čini pak da takvi ljudi zaslužuju jedno drugo i da bi bila šteta lupati teorijske modele s Filozofskog fakulteta u Zagrebu na takve situacije (recimo, onaj link na A. Čakardić).

nitko drugi
15.07.2013., 13:37
U cijeloj toj feminističkoj priči kao da su žene pasivne i nemoćne ...Pa naravno, moraju biti nemušte jer im tada trebaju glasnogovornice-feministice. Ako se prizna da žene nisu nemušte, da su u stanju odlučivati o sebi i svojim odnosima, onda tutorice-feministice gube smisao postojanja, onda više nikome ne trebaju.

blort
15.07.2013., 13:38
Da, ali zašto ta žena odlučuje biti s muškarcem koji će je doživljavati kao potrošnu robu? U cijeloj toj feminističkoj priči kao da su žene pasivne i nemoćne odlučiti s kojim muškarcem će ući u brak. Kriv je muškarac što je doživljava kao robu, ali ne i ona koja odluči biti s tim muškarcem. Meni se čini pak da takvi ljudi zaslužuju jedno drugo i da bi bila šteta lupati teorijske modele s Filozofskog fakulteta u Zagrebu na takve situacije.

Ne samo to, nego se zaboravlja koliko je dotična imala više mogućnosti za upoznavanje potencijalnih partnera (u usporedbi sa svojim muškim ekvivalentima) i opet je unatoč tolikim mogućnostima uspjela završiti u nakaradnom odnosu.:ne zna:

protagora
15.07.2013., 13:50
Društvo diskriminira uvijek, pitanje je samo kriterija i intenziteta. Što se tiče ružnoće, tu mislim na univerzalnu ružnoću (dakle ne na simpatične, vrckave itd.) dakle na baš ružne. Da bi takve žene postale feministice, a njih je među njima više od velike većine, potrebna je i frustracija ružnoćom koja je obično pokretač feminističke aktivnosti. Zgodne feministice kao i feministice koje se bave stvarnim ženskim problemima i nejednakostima i one koje to rade iz empatije prema drugim ženama samo su iznimka koja potvrđuje pravilo.

Ovom elaboracijom dotaknuto je dno dna. Osim ako se ne radi o nevještom pokušaju oblikovanja nekakve, recimo, humoreske.
U slučaju da autor misli ovo ozbiljno i stvarno decdirano dijeli žene na lijepe i ružne, kako bi procijenio svoju majku na primjer?

Feminizam je apsolutno nepotreban lijepim i neiskompleksiranim ženama.

Krivo. Njima je upravo najviše potreban. Njihov kapital, to što su fizički privlačne moćnom i bogatom muškarcu, nestalne je naravi. S vremenom, kako žena stari, ta će se vrijednost izgubiti, ona više neće biti reprezentativna pratilja i bit će zamijenjena mlađom. Zato se ona mora osigurati za budućnost, vlastitom karijerom i zakonima koji joj jamče pristojnu alimentaciju u slučaju razvoda.
Za razliku od njih, žene koje sebe smatraju neprivlačnima opterećene su osjećajem manje vrijednosti i stoga ne izvoljevaju puno, radije se priklanjaju tradicionalnim opcijama i vode se maksimom 'ne talasaj'.

Da me ne proglasiš odmah šovinistom možemo ovdje ubaciti i usporedbu s iskompleksiranim frajerima kojima su sve žene kurve, "mudraci i madraci".
"Lijepi" ljudi, dakle i žene, puno bolje "prolaze" u životu bez obzira na njihovu inteligenciju, za to postoje rezultati socioloških istraživanja.

Muškarcima koji su ružni, zapušteni, prljavi poput svinja, smrdljivi i odbojni u svakom pogledu, 'kurva' više nije uvreda broj jedan. Po novom to je 'feministkinja'. Oni su, naime, najžešći antifeministi.:D

blue bird
15.07.2013., 14:00
Feminizam je izmišljen da bi se ružne žene integrirale u društvo.

Fantasticno, zbilja. Preptpostavljam da ni ruzni muskarci ne trebaju biti integralni dio društva, pa hm, sta su oni, ti 'ruzni', neki autsajderi, cuce na nekim marginama, ne znamo niti da postoje (niti trebamo znati), bas zgodno.

Ovako kad citam neke od upisa, moguce anti-esencijalisti u feministickim pokretima grijese, mozda nije sjelo ni ono bazicno.

protagora
15.07.2013., 14:25
Ja bih išao tako daleko da bih veći dio tih programa za emancipaciju žena proglasio prevarom koja otvara vrata mračnim pojavama da provode svoju volju. Poznato mi je nekoliko slučajeva u kojima bi se pojavila Sarnavka i prodavala priču o emancipaciji i feminizmu a radilo se o beskrajno zlim ženama koje su varale partnere da bi stekle imovinu od drugog tipa. Ispod tih prelijepih priča o progresu kriju se demonske i dijabolične naravi.


Genijalno!!! :rofl: Ovo je još žešće od elaborata o ružnim i lijepim ženama. Jer ovim smo, ni pet ni šest, nego na korak od progona vještica!
Evo, da se podsjetimo:
Kako prepoznati vješticu?
http://traganje.wordpress.com/2013/05/02/kako-prepoznati-vjesticu/
:lol:

Soul sister
15.07.2013., 14:28
Da, ali zašto ta žena odlučuje biti s muškarcem koji će je doživljavati kao potrošnu robu? U cijeloj toj feminističkoj priči kao da su žene pasivne i nemoćne odlučiti s kojim muškarcem će ući u brak. Kriv je muškarac što je doživljava kao robu, ali ne i ona koja odluči biti s tim muškarcem. Meni se čini pak da takvi ljudi zaslužuju jedno drugo i da bi bila šteta lupati teorijske modele s Filozofskog fakulteta u Zagrebu na takve situacije (recimo, onaj link na A. Čakardić).Ponekad iz koristi, ali vrlo često zato što žene vjeruju u ideale, vjeruju u promjene i sl. Kada bismo svi unaprijed znali šta se sve može desiti i u kojem smjeru će se odvijati neki odnos, niko ne bi stupio u brak.

Po mom mišljenju najgore prolaze tradicionalne žene kojima su brak i porodica svetinja. A evo i zašto: starlete biraju muža na osnovu debljine novčanika, pa je jasno da njima to što ih gleda kao potrošnu robu i nije od velikog značaja.

Feministkinje uzimaju u obzir šta ih sve može snaći, pa fino izračunaju ekonomsku vrijednost svog rada i zalaganja, ulaze u brak s jasnim proračunom i ako se desi da ih partner ostavi radi neke mlađe, znaju na koji način sve to naplatiti.

Tradicionalne žene njeguju porodične vriednosti, uglavnom se udaju iz ljubavi i vjeruju u određene ideale. Najgora situacija je ona u kojoj su domaćice i potpuno posvećene porodici, a udaju se za nekoga kome u jednom trenutku postane potpuno nebitno što su predane majke i odane supruge, već mu postanu bitne neke druge stvari koje jedna takva žena opterećena kućom i djecom ne može priuštiti.

U takvim situacijama upravo tradicionalni odgoj i vrijednosti postanu ženska omča oko vrata.

S jedne strane je muž koji je pronašao "nove vrijednosti" u liku mlađahne ljubavnice, a s druge strane su feministkinje koje im govore kako bi se trebale ponašati i šta sve mogu učiniti u svoju korist.

Naravno, pomalo karikiram, ali ovo je neki uobičajeni šablon koji viđam veoma često.

I često se pitam koja je uopće svrha braka, kada ja veoma rijetko vidim na djelu ono što se zove "i u dobru i u zlu", a o vjernosti bolje da ne govorim.

I ko onda bolje prolazi u braku, kada se realno sagleda situacija?

Btw, ne znam otkud ti ideja da podržavam feminizam. Ja sam samo zagrebala površinu onoga što se svakodnevno dešava i što je realno.

A kada govorimo o razvodu realno je to da nakon razvoda uglavnom na ženu padne većina "tereta" dok muškarci ležerno odšetaju u novi život (bez obzira na to imaju li ljubavnicu ili ne). U svom okruženju za sve ove godine imam samo jedan primjer u kojem je otac preuzeo brigu oko djeteta i to zbog toga što bivša žena boluje od veoma teškog psihičkog oboljenja i nije se u stanju brinuti za dijete. U većini drugih slučajeva očevi se bore svim snagama čak i da ne plaćaju alimenatciju za djecu (bez obzira na to je li riječ o polupismenim muškarcima ili doktorima nauka). Meni je oduvijek bilo fascinantno koliko ljudi postanu okrutni kada se razvode. A to ne može biti slučajnost, jer ovo nisu izolirani slučajevi.

Fantasticno, zbilja. To gore citat je Bukowskog. :D

blort
15.07.2013., 14:39
Ponekad iz koristi,ali vrlo često zato što žene vjeruju u ideale, vjeruju u promjene i sl. Kada bismo svi unaprijed znali šta se sve može desiti i u kojem smjeru će se odvijati neki odnos, niko ne bi stupio u brak.Ne, najvećim dijelom zbog površnosti.

Možda se ne može znati sa sigurnošću ali se itekako može pretpostaviti u kojem će smjeru ići neki odnos tj kolika je vjerojatnost za određeni ishod.

henry chinasky
15.07.2013., 14:46
Ovom elaboracijom dotaknuto je dno dna. Osim ako se ne radi o nevještom pokušaju oblikovanja nekakve, recimo, humoreske.
U slučaju da autor misli ovo ozbiljno i stvarno decdirano dijeli žene na lijepe i ružne, kako bi procijenio svoju majku na primjer?Krivo. Njima je upravo najviše potreban. Njihov kapital, to što su fizički privlačne moćnom i bogatom muškarcu, nestalne je naravi. S vremenom, kako žena stari, ta će se vrijednost izgubiti, ona više neće biti reprezentativna pratilja i bit će zamijenjena mlađom. Zato se ona mora osigurati za budućnost, vlastitom karijerom i zakonima koji joj jamče pristojnu alimentaciju u slučaju razvoda.
Za razliku od njih, žene koje sebe smatraju neprivlačnima opterećene su osjećajem manje vrijednosti i stoga ne izvoljevaju puno, radije se priklanjaju tradicionalnim opcijama i vode se maksimom 'ne talasaj'.

Ovaj cijeli pasus govori mi da imaš vrlo nisko mišljenje o ženama. Ja nemam.

Muškarcima koji su ružni, zapušteni, prljavi poput svinja, smrdljivi i odbojni u svakom pogledu, 'kurva' više nije uvreda broj jedan. Po novom to je 'feministkinja'. Oni su, naime, najžešći antifeministi.:D

Žene se mogu dijeliti na osnovu različitih kriterija, a jedan od njih je lijepe i ružne..ali samo jedan od njih. Moja majka je naravno lijepa.

Krivo. Njima je upravo najviše potreban. Njihov kapital, to što su fizički privlačne moćnom i bogatom muškarcu, nestalne je naravi. S vremenom, kako žena stari, ta će se vrijednost izgubiti, ona više neće biti reprezentativna pratilja i bit će zamijenjena mlađom. Zato se ona mora osigurati za budućnost, vlastitom karijerom i zakonima koji joj jamče pristojnu alimentaciju u slučaju razvoda.
Za razliku od njih, žene koje sebe smatraju neprivlačnima opterećene su osjećajem manje vrijednosti i stoga ne izvoljevaju puno, radije se priklanjaju tradicionalnim opcijama i vode se maksimom 'ne talasaj'.

Ovaj cijeli pasus govori mi da imaš vrlo nisko mišljenje o ženama. Ja nemam.

Tu bi se mogao složiti s tobom. Što se tiče muškaraca svinja.

Davor000
15.07.2013., 14:48
Slučajno sam editirao a potom obrisao svoj post, a htio sam ga citirati. :rolleyes: :bonk:

Uglavnom, htio sam još napomenuti da postoji poseban slučaj s lezbijkama i biseksualkama. O tome se danas zbog političke korektnosti ne smije govoriti, ali tu je pravi pakao. Takve odnose nikome ne bih poželio.

EDIT: Evo, spasila ga ispod protagora.

protagora
15.07.2013., 14:49
Ja za razliku od tebe ne dijelim moderne predrasude o vješticama. Važno je razlikovati negdašnje estetske prikaze (šiljasti šešir, grbavi nos, metla...) od onoga što je danas preneseno na jezik karaktera i unutrašnjih emocija. Prijašnji estetski prikazi su samo posljedica nerazvijenog jezika primitivnog seljaka koji je morao crtati i davati slikovite prikaze.

I da, uopće nema spora o takvim pojavama. Ne moramo ih nazivati vješticama jer je to zastarjeli jezik, ali postoje takve dijabolične pojave. Ja sam naveo primjer oko kojega se Sarnavka angažirala a osobno znam da se radi o "vještici" (što su kasnije i psihijatri potvrdili, samo svojim jezikom). Dakle, prevare i manipulacije da bi se stekla imovina dok je Sarnavka prodavala maglu.

Uostalom, je li ovo slučajnost?

http://reelclub.files.wordpress.com/2012/06/tw2.jpg

http://www.libela.org/px/article/_s/sanjas.jpg


Izvrsno! Fenomenalno!!! Daj, molim te, nadopuni te šturo nabačene ideje, dok te još drži inspiracija.

Btw, kad smo kod primitivizma likovnih prikaza i njihovog doslovnog shvaćanja, mislim da se na priloženim fotkama radi o posljedicama kemoterapije. Ali, nema veze, nedaj se ti smetati, samo razvijaj dalje svoju demonologiju. Moram priznati, uživam u svakom retku.:rofl:

henry chinasky
15.07.2013., 14:50
Fantasticno, zbilja. Preptpostavljam da ni ruzni muskarci ne trebaju biti integralni dio društva, pa hm, sta su oni, ti 'ruzni', neki autsajderi, cuce na nekim marginama, ne znamo niti da postoje (niti trebamo znati), bas zgodno.

Ovako kad citam neke od upisa, moguce anti-esencijalisti u feministickim pokretima grijese, mozda nije sjelo ni ono bazicno.

Nisam rekao da se ružne žene ne bi trebale integrirati u društvo, dapače. Feminizam im je samo dao polje na kojem mogu učinkovito izbaciti svoje frustracije.

Soul sister
15.07.2013., 14:52
Ne, najvećim dijelom zbog površnosti.

Možda se ne može znati sa sigurnošću ali se itekako može pretpostaviti u kojem će smijeru ići neki odnos tj kolika je vjerojatnost za određeni ishod.Moguće je i to, ali je isto tako činjenica da ljudi nemaju isto životno iskustvo sa dvadeset i sa četrdeset i da se ne mijenjaju u skladu s očekivanjima druge strane.

Davor000
15.07.2013., 14:54
Izvrsno! Fenomenalno!!! Daj, molim te, nadopuni te šturo nabačene ideje, dok te još drži inspiracija.

Btw, kad smo kod primitivizma likovnih prikaza i njihovog doslovnog shvaćanja, mislim da se na priloženim fotkama radi o posljedicama kemoterapije. Ali, nema veze, nedaj se ti smetati, samo razvijaj dalje svoju demonologiju. Moram priznati, uživam u svakom retku.:rofl:

Znam da se radi o kemoterapiji. Samo me prigodno podsjeća na film o vješticama koji sam gledao kao dijete. Zanimljivo da je H. Berlioz skladao na temelju svojih životnih iskustva s jednom osobom onaj poznati stavak iz Fantastične simfonije: http://www.youtube.com/watch?v=5n7qfRNzS3s (genijalno kako kombinira Dies Irae s vulgarnom poganom vještičjom melodijom)

Ne znam zašto su ti moje ideje šture, ali ako te nešto detaljnije zanima slobodno me pitaj.

protagora
15.07.2013., 15:01
Žene se mogu dijeliti na osnovu različitih kriterija, a jedan od njih je lijepe i ružne..ali samo jedan od njih. Moja majka je naravno lijepa.

Aha, svakako! Spreman si i potkrijepiti svoju tvrdnju fotografijom?:rofl:


Ovaj cijeli pasus govori mi da imaš vrlo nisko mišljenje o ženama. Ja nemam.

Smiješno. Samo pariram tvojoj primitivnoj shemi drugom, malo sofisticiranijom. Naime, umjesto podjele na lijepe i ružne i amen, predlažem podjelu po samoprocjeni - žene (i muškarci, naravno) koji doživljavaju sebe kao privlačne ili neprivlačne u određenom stupnju, te se sukladno svom osjećaju socijalno pozicioniraju. Inače, samosvijest čini čuda, kažu psiholozi.
Naravno da tradicionalisti ne vole takve smutnje, ometaju ih u njihovim crno-bijelim interpretacijama.

protagora
15.07.2013., 15:18
Znam da se radi o kemoterapiji. Samo me prigodno podsjeća na film o vješticama koji sam gledao kao dijete. Zanimljivo da je H. Berlioz skladao na temelju svojih životnih iskustva s jednom osobom onaj poznati stavak iz Fantastične simfonije: http://www.youtube.com/watch?v=5n7qfRNzS3s (genijalno kako kombinira Dies Irae s vulgarnom poganom vještičjom melodijom)

NIje čudno u modernoj, a osobito postmodernoj umjetnosti koja citira tradiciju po defaultu, naći motive iz demonologije. Umjetnici nisu dužni razmišljati racionalno pa zašto ih nešto iz RL ne bi privuklo mistične/magijskom narativu, kao npr. T. Manna dok je smišljao lik Doktora Faustusa?

Ne znam zašto su ti moje ideje šture, ali ako te nešto detaljnije zanima slobodno me pitaj.

Ma nastavi onako općenito, kako ti dođe, jako je interesantna poveznica između recepcije feminizma i reminiscencija na zastrašujuće htonske sile.

Davor000
15.07.2013., 15:34
NIje čudno u modernoj, a osobito postmodernoj umjetnosti koja citira tradiciju po defaultu, naći motive iz demonologije. Umjetnici nisu dužni razmišljati racionalno pa zašto ih nešto iz RL ne bi privuklo mistične/magijskom narativu, kao npr. T. Manna dok je smišljao lik Doktora Faustusa?

Ne radi se samo o motivu. Ja sam spomenuo Berlioza koji pripada romantizmu. Thomas Mann je posebno ciljao na problem koji otvara romantizam. On sam sebe smješta u "tradiciju" Goethe - Schopenhauer - Nietzsche koja romantizmu daje pesimističnu notu. Za razliku od filozofa koji su dotada (kao danas liberali) uglavnom služili da donosne radosne vijesti o progresu ili vječnom životu, s njima je došlo do ključnog obrata. Ako ćemo uzeti Nietzschea kao faustovsku figuru (a to je i tipična romantičarska figura) kako ga uzima i Mann, onda vidimo da je upravo bitna tema spornost tog tvog "racionalnog" pristupa. U Rođenju tragedije Nietzsche sam dovodi u pitanje racionalistički optimizam. Ključno je da Mann nije postmodernist i ne rabi motive iz demonologije kao "citat" poput postmodernista, nego da prikaže prisustnost tih demonskih sila u ljudima. No to je duga i zanimljiva tema za koju bih trebao više prostora za bolju elaboraciju.

Ma nastavi onako općenito, kako ti dođe, jako je interesantna poveznica između recepcije feminizma i reminiscencija na zastrašujuće htonske sile.

Nisam to činio. Upozorio sam na način na koji moderni feminizam poput onih starih racionalističkih optimista iz 18. stoljeća otvara vrata fenomenima koje ne poznaje jer ih ne može smjestiti u svoju usku racionalističku ontologiju.

Samo jako! 1994
15.07.2013., 15:35
Feminizam je izmišljen da bi se ružne žene integrirale u društvo.

Glupost.Kad tražim životnu partnericu bitna bi je ljepota.Za prijateljicu i kolegicu mi ljepota uopće nije na listi prioriteta.Čak bi više volio radit sa ružnom ženom nego sa nekim avijonom.Mogo bi se koncetrirat na poso i nebi gubio vrijeme blejeć u dupe ili dekolte.:rofl:

Mada možemo primjetit da muškarci puno više pažnje posvećuju lijepim ženama nego ružnim i tu se stvara ljubomora i određena doza mržnje prema muškarcima kod ružnih žena.Statistike pokazuju da su lijepe žene diskriminare od strane ružnijih prilikom zapošljavanja.

evo jednog teksta gdje se da uočit par stvari:

Imaju li lijepe žene manje šansi za uspjeh na poslu?

Jeste li znali kako su mnoga istraživanja pokazala kako atraktivne žene teže dobivaju posao nego one čiji je izgled manje atraktivan? I to ne zbog uvriježenog mišljenja da su glupe, već zbog ljubomore drugih žena. Toliko o tome kako vam izgled može pomoći pri zapošljavanju.

S druge strane, kod muškaraca veću šansu za zaposlenje imaju atraktivni muškarci. Ali, prije bilo kojeg atraktivnog muškarca, prednost će imati atraktivna žena. No, problem je u tome što su istraživanja pokazala da u odjelima za ljudske potencijale u čak 96% slučajeva odlučuju žene, koje imaju u prosjeku 29 godina i slobodne su. Uz bok im stoje i mlade mame, koje se pri povratku s porodiljnog osjećaju neprivlačno i ugroženo zbog mlađih i atraktivnijih kolegica. Dakle, slobodne ili zauzete - nije toliko bitno. Bitno je da su žene.

Pa ako ste dosad mislile da se atraktivne žene na poslu suočavaju samo sa groznim uletima muških kolega i da općenito lakše prolaze u životu, ovo je dokaz da nije tako. Spomenuto istraživanje pokazalo je i da atraktivne žene ne bi trebale slati svoje fotografije uz molbe za posao, jer im se tako smanjuju šanse da uopće budu pozvane na razgovor, što nam je istovremeno i smiješno i žalosno.

I ne radi se tu samo o diskriminaciji ljepote, već o tome da se ona može odraziti i na nejednakosti u plaćama. I upravo vas na to želimo upozoriti. S jedne strane, možete prihvatiti pravila njihove igre i osjećati se povrijeđeno ili se možete izboriti za ono što zaslužujete. Na kraju krajeva, ljubomornim bi ženama napokon trebalo pokazati da nemaju nikakvo pravo "kažnjavati" nekoga zbog vlastitog nezadovoljstva, igrati se s tuđom egzistencijom te ih upoznati sa zanimljivom činjenicom da žene koje smatraju konkurencijom njihov život, a posebno njihovi muškarci, nimalo ne zanimaju, jer sve to već imaju u boljem izdanju. Ono što im treba je posao, a za to su se i prijavile.

http://bljesak.info/web/article.aspx?a=e1e99e8d-2e75-440d-ad86-bc7a656dc1dc&c=5de70792-d2d5-4648-8125-5206af0d3357

Ono što ja vidim iz ovog teksta je:
da prioritet imaju ružne žene,zatim lijepe
mnoga istraživanja pokazala kako atraktivne žene teže dobivaju posao nego one čiji je izgled manje atraktivan
Pa tek onda na red dolaze lijepi muškarci
Ali, prije bilo kojeg atraktivnog muškarca, prednost će imati atraktivna žena
A zadnji su ružni muškarci
kod muškaraca veću šansu za zaposlenje imaju atraktivni muškarci

Ali naslov jasno kaže da su lijepe žene diskriminirane jer su druge na listi prioriteta.Muškarci koji su treći i četrvrti u redu nisu nikakav problem.:kava:

protagora
15.07.2013., 16:05
Ne radi se samo o motivu. Ja sam spomenuo Berlioza koji pripada romantizmu. Thomas Mann je posebno ciljao na problem koji otvara romantizam. On sam sebe smješta u "tradiciju" Goethe - Schopenhauer - Nietzsche koja romantizmu daje pesimističnu notu. Za razliku od filozofa koji su dotada (kao danas liberali) uglavnom služili da donosne radosne vijesti o progresu ili vječnom životu, s njima je došlo do ključnog obrata. Ako ćemo uzeti Nietzschea kao faustovsku figuru (a to je i tipična romantičarska figura) kako ga uzima i Mann, onda vidimo da je upravo bitna tema spornost tog tvog "racionalnog" pristupa. U Rođenju tragedije Nietzsche sam dovodi u pitanje racionalistički optimizam. Ključno je da Mann nije postmodernist i ne rabi motive iz demonologije kao "citat" poput postmodernista, nego da prikaže prisustnost tih demonskih sila u ljudima. No to je duga i zanimljiva tema za koju bih trebao više prostora za bolju elaboraciju.


Nisam to činio. Upozorio sam na način na koji moderni feminizam poput onih starih racionalističkih optimista iz 18. stoljeća otvara vrata fenomenima koje ne poznaje jer ih ne može smjestiti u svoju usku racionalističku ontologiju.

Razdjelnice između pravaca su dosta fluidne, pojam moderne umj. uzeh više u smislu novije. Većina teoretičara Manna uzima pod moderno, premda je suvremenik tada već aktualnih postmodernista. Neki opet vide anticipacije postmodernizma već kod nekih romantičara i sl.
Mann ne samo u Faustusu nego i drugdje npr. u Čarobnom brijegu ukazuje na paradoks demokracije i racionalizma. on je filozofski pisac, ali je prvenstveno umjetnik, ne politolog. Po strani mimetički suodnos umjetnosti i života, u realnoj politici racionalnost je poželjna. U svakom slučaju više nego drevnim mitovima i privatnim sudbinskim fantazmagorijama opijeni žrec na čelu države. I to se vidjelo u proteklom stoljeću i zna se kako je završilo.
Ratio nije savršeno oruđe, uvijek su mogući paradoksi i iznenađenja, ali što imamo - s tim klimamo. Kažem, daleko je bolje od snoviđenja ludih vizionara, njima je ipak mjesto u artističkoj sferi.

Davor000
15.07.2013., 16:13
Razdjelnice između pravaca su dosta fluidne, pojam moderne umj. uzeh više u smislu novije. Većina teoretičara Manna uzima pod moderno, premda je suvremenik tada već aktualnih postmodernista. Neki opet vide anticipacije postmodernizma već kod nekih romantičara i sl.
Mann ne samo u Faustusu nego i drugdje npr. u Čarobnom brijegu ukazuje na paradoks demokracije i racionalizma. on je filozofski pisac, ali je prvenstveno umjetnik, ne politolog. Po strani mimetički suodnos umjetnosti i života, u realnoj politici racionalnost je poželjna. U svakom slučaju više nego drevnim mitovima i privatnim sudbinskim fantazmagorijama opijeni žrec na čelu države. I to se vidjelo u proteklom stoljeću i zna se kako je završilo.
Ratio nije savršeno oruđe, uvijek su mogući paradoksi i iznenađenja, ali što imamo - s tim klimamo. Kažem, daleko je bolje od snoviđenja ludih vizionara, njima je ipak mjesto u artističkoj sferi.

Mislim da neopravdano omalovažavaš poziciju umjetnika. Uostalom, taj racionalizam sam počiva na opijenosti, počevši od Sokratovog demona pa do Descartesovog boga koji mu garantira vjerodostojnost predodžbi. Što je Rousseoov predcivilizacijski čovjek nego mit? Slično vrijedi i za prirodna stanja Hobbesa i Lockea. Taj tvoj ratio možda nije ništa drugo nego opet jedan mit. Pogotovo je ideja da su politolozi izuzeti od kušnji filozofa i umjetnika neopravdana. No kažem, izgleda mi kao da nemaš ništa bolju predodžbu naivnog umjetnika od mojih predodžbi ćelavih vještica.

protagora
15.07.2013., 16:21
Mislim da neopravdano omalovažavaš poziciju umjetnika. Uostalom, taj racionalizam sam počiva na opijenosti, počevši od Sokratovog demona pa do Descartesovog boga koji mu garantira vjerodostojnost predodžbi. Što je Rousseoov predcivilizacijski čovjek nego mit? Slično vrijedi i za prirodna stanja Hobbesa i Lockea. Taj tvoj ratio možda nije ništa drugo nego opet jedan mit. Pogotovo je ideja da su politolozi izuzeti od kušnji filozofa i umjetnika neopravdana. No kažem, izgleda mi kao da imaš predodžbu naivnog umjetnika ništa bolju od mojih predodžbi ćelavih vještica.

Da, sve su to narativi, veliki i mali. Samo tako ulazimo u noć u kojoj su sve krave crne, a ljudi se ipak bolje osjećaju kad se pusti malo svjetla, makar bilo varljivo i titravo.

Davor000
15.07.2013., 16:26
Da, sve su to narativi, veliki i mali. Samo tako ulazimo u noć u kojoj su sve krave crne, a ljudi se ipak bolje osjećaju kad se pusti malo svjetla, makar bilo varljivo i titravo.

Onda vjeruj u taj svoj racionalistički optimizam znajući da nije ništa bolji od mojih vještica, lezbijki i biseksualki.

1001 cipalica
15.07.2013., 16:38
sarnavka feministica? otkad to? izgleda da su neoliberalna propuh zicaroska 'placid schrott' drustva naplavila dosta takvih kreatura koje sa svojim emocionalnim samopromotivnim bestijarijem zare i pale medijima, a postfeminizmom se sluze samo kako bi se penjali po drustvenoj ljestvici i zicali gdje god stignu. feminizam je svoju ulogu u borbi za ravnopravnost odigrao. postfeminizam se necka izmedju toga da se definira kao nesto sto se treba emancipirati od feminizma ili jos dublje zaroniti u kuknjavu. a najgore od svih tih 'zenskih' metoda i nacina operacionaliziranja sto vise ni u wc ne mozes otici bez da se negdje zabiljezis i potpises. :rofl: ne zelim da me takvi predstavljaju. :D

Anemona
15.07.2013., 16:40
Društvo diskriminira uvijek, pitanje je samo kriterija i intenziteta. Što se tiče ružnoće, tu mislim na univerzalnu ružnoću (dakle ne na simpatične, vrckave itd.) dakle na baš ružne. Da bi takve žene postale feministice, a njih je među njima više od velike većine, potrebna je i frustracija ružnoćom koja je obično pokretač feminističke aktivnosti. Zgodne feministice kao i feministice koje se bave stvarnim ženskim problemima i nejednakostima i one koje to rade iz empatije prema drugim ženama samo su iznimka koja potvrđuje pravilo. Feminizam je apsolutno nepotreban lijepim i neiskompleksiranim ženama. Da me ne proglasiš odmah šovinistom možemo ovdje ubaciti i usporedbu s iskompleksiranim frajerima kojima su sve žene kurve, "mudraci i madraci".
"Lijepi" ljudi, dakle i žene, puno bolje "prolaze" u životu bez obzira na njihovu inteligenciju, za to postoje rezultati socioloških istraživanja.

Srećom, pa postoje intelignetne žene i rastu nove, mlade inteligentne i emancipirane generacije žena (i muškaraca, naravno) gdje će ovakva razmišljanja jednom otići u ropotranicu prošlosti. Istina, nekim djevojčicama i tinejdžerkama, podrugljivci mogu nabijati komplekse dok su još u školi, razmišljajući na ovaj način kao ti, ali osviještenih inteligentnih žena je sve više i one znaju da je i to "nelijepa i automatski valjda i iskompleksirana" samo zadah što još vonja iz kanalizacije nekih stereotipa naučenih i prihvaćenih tko zna na koji način. Žalosno.

felixx
15.07.2013., 17:07
Feministkinje uzimaju u obzir šta ih sve može snaći, pa fino izračunaju ekonomsku vrijednost svog rada i zalaganja, ulaze u brak s jasnim proračunom i ako se desi da ih partner ostavi radi neke mlađe, znaju na koji način sve to naplatiti.

Tradicionalne žene njeguju porodične vriednosti, uglavnom se udaju iz ljubavi i vjeruju u određene ideale. Najgora situacija je ona u kojoj su domaćice i potpuno posvećene porodici, a udaju se za nekoga kome u jednom trenutku postane potpuno nebitno što su predane majke i odane supruge, već mu postanu bitne neke druge stvari koje jedna takva žena opterećena kućom i djecom ne može priuštiti.

U takvim situacijama upravo tradicionalni odgoj i vrijednosti postanu ženska omča oko vrata.

Pogledaj priču s druge strane.
Nema više tradicionalnih žena.
Sve su žene danas 'feministkinje' , bar po svjetonazoru.
Danas se niti muškarci zbog toga više ne žele ženiti.
Nemaju razloga.

S jedne strane je muž koji je pronašao "nove vrijednosti" u liku mlađahne ljubavnice, a s druge strane su feministkinje koje im govore kako bi se trebale ponašati i šta sve mogu učiniti u svoju korist.

Naravno, pomalo karikiram, ali ovo je neki uobičajeni šablon koji viđam veoma često.

Taj 'šablon' izumire.
Danas su sve žene 'emancipirane'. Pa one lijepo čekaju da završe škole, da se situiraju, pa onda još i biraju. I cijelo vrijeme mjenjaju partnere.
I onda im biološki sat počne ubrzano tiktakati , i one se okreću za nekim 'stalnim' partnerom.
Ali gle vraga!
Oni muškarci koji su ih htjeli ženiti prije deset godina, sada su našli druge, mlađe, emancipirane žene koje (isto kao i one prije deset godina) ne žele trajnu vezu, nego samo seks i ONS. Karijera prije svega. I ovim muškarcima - iznenađujuće - to odgovara!
Postali su svjesni da im je brak 'smrt', da će u braku biti iskorištavani, da žena može uzeti djecu kada želi, a njima će ostati dugovi i alimentacije.
Malo o tome:
http://www.mgtow.com/
Naravno, ima muškaraca koji bi ih ženili, ali to je škart roba - omege i propale bete...
Alfe više ne trzaju na pomalo ofucane četrdesetogodišnjakinje.

Anemona
15.07.2013., 17:12
Ne znam po čemu ne mogu suditi o nečijim odlukama ako nisam u njegovim cipelama. Ne sudim kao on, nego kao ja. I naravno da je bitno zašto muškarac ostavlja ženu. Tu se čak i ne radi samo o intimi, nego često i o sudskim sporovima koji se često dotiču upravo tih razloga. To uopće nije toliko stvar intime. Što se tiče tvoje zabrane o čemu se smije govoriti, ne razumijem otkuda tvoj poriv za zabranama. Živimo u slobodnom društvu.

WTF? O čemu ti to? Pa slobodno govori, samo pucaj (iz prazne ne puca) :)

Također, tvoja tvrdnja da nema smisla govoriti o ženskoj solidarnosti u takvim slučajevima je opet nešto o čemu ima smisla govoriti, ali ti to ne želiš jer pobija cijelu ideju o emancipaciji žena.

To što ti ne shvataš smisao onog što sam rekla je drugi par rukavica. Ne kanim ti objašnjavati, za to ipak treba jedan malo ili mnogo drugačiji svjetonazor da bi to uopće imalo smisla.

Nisi odgovorila na ključno pitanje ženske naravi koja ide svjesno sudjelovati u uništavanju braka muškarca s drugom ženom. Jer, ta ostavljanja su najčešće zbog druge žene. Dakle ženska solidarnost je pobijena muškom prevarom jer automatski i druga žena sudjeluje u destrukciji tog braka.

A što da ti kažem? Imaš temeljnu pogrešku, polazište u prosuđivanju problema - ekonomska neovisnost i samostalnost žene u braku ili izvan njega (po razvodu; bez obzira što je uzrok razvoda a ima ih mali milijun; ne može brak ugroziti druga žena ako muškarac nije voljan s tom drugom ženom početi nešto; i što? - ti ćeš sad "soliti" nekome kako bi trebao živjeti?) U pitanju je problem: ekonomske neovisnosti jer ek. neovisnost je temelj mogućnosti da žena (neovisno o muževoj plaći) živi samostalno. I još da - ako je u braku i kućanica - ima sigurnost koja joj ne ovisi samo o mužu, da TAJ NJEN RAD nije onaj koji se "ne vidi" i da bilo kad može "ostati na cesti" ili se ne usuđuje izaći iz lošeg braka (i nakon godina služenja/ ulaganja) kao da nije ni bila i nikad ništa radila, ništa stvarala.... Kužiš li u čemu je bit? A sad ti opet opleti po ženskoj solidarnosti na "tvoj" način.

1001 cipalica
15.07.2013., 17:21
U pitanju je problem: ekonomske neovisnosti jer ek. neovisnost je temelj mogućnosti da žena (neovisno o muževoj plaći) živi samostalno. I još da - ako je u braku i kućanica - ima sigurnost koja joj ne ovisi samo o mužu, da TAJ NJEN RAD nije onaj koji se "ne vidi" i da bilo kad može "ostati na cesti" ili se ne usuđuje izaći iz lošeg braka (i nakon godina služenja/ ulaganja) kao da nije ni bila i nikad ništa radila, ništa stvarala.... Kužiš li u čemu je bit? A sad ti opet opleti po ženskoj solidarnosti na "tvoj" način.pa zar joj (ili njemu, nije bitno) ne ide pola od stecenog? ako je on (ili ona, nije bitno) radio, a ona (ili on, nije bitno) isto tako radio/la u kucanstvu, zar ne dijele po pola od toga sto su zajedno stekli?

saab
15.07.2013., 17:46
ti ćeš sad "soliti" nekome kako bi trebao živjeti?

A zašto ne?

Davor000
15.07.2013., 18:32
To što ti ne shvataš smisao onog što sam rekla je drugi par rukavica. Ne kanim ti objašnjavati, za to ipak treba jedan malo ili mnogo drugačiji svjetonazor da bi to uopće imalo smisla.

Ili ne možeš objasniti jer jer se nema što objasniti. Ako ne možeš ljudima s drugim svjetonazorima objasniti svoje stajalište, a ti drugi su pismeni i obrazovani ljudi, onda najvjerojatnije ni sama ne znaš što trebaš objasniti.
Dakle rekla si da nema smisla govoriti ono što sam ja govorio bez ikakvog argumenta, a prethodno si rekla da ne smijemo govoriti o razlozima razvoda. Možeš li manje diktatorski nastupati? Ne možeš ljudima govoriti što im ima smisla a što nema i o čemu se smije i može govoriti. ("o nečijoj intimi ne možeš suditi ni spekulirati ako nisi u njegovim/ njenim cipelama", čime bi de facto ukinula većinu ljudskih razgovora i književnosti)

A što da ti kažem? Imaš temeljnu pogrešku, polazište u prosuđivanju problema - ekonomska neovisnost i samostalnost žene u braku ili izvan njega (po razvodu; bez obzira što je uzrok razvoda a ima ih mali milijun; ne može brak ugroziti druga žena ako muškarac nije voljan s tom drugom ženom početi nešto; i što? - ti ćeš sad "soliti" nekome kako bi trebao živjeti?) U pitanju je problem: ekonomske neovisnosti jer ek. neovisnost je temelj mogućnosti da žena (neovisno o muževoj plaći) živi samostalno. I još da - ako je u braku i kućanica - ima sigurnost koja joj ne ovisi samo o mužu, da TAJ NJEN RAD nije onaj koji se "ne vidi" i da bilo kad može "ostati na cesti" ili se ne usuđuje izaći iz lošeg braka (i nakon godina služenja/ ulaganja) kao da nije ni bila i nikad ništa radila, ništa stvarala.... Kužiš li u čemu je bit? A sad ti opet opleti po ženskoj solidarnosti na "tvoj" način.

U braku ni muškarac ni žena nisu samostalni i donose zajedničke odluke, a ne svatko na svoju ruku. I neću ja ništa "soliti", nego ću ukazati na licemjerje žena koje uništavaju brakove i drugim ženama živote, a istovremeno pokušavaju glumiti nekakvu žensku solidarnost i feminizam. Naravno, i muž je tu gad, ali ništa posebno veći od te žene. Da se razumijemo, da se ta žena protivi brakovima i ženskoj solidarnosti, ne bi bilo ničega problematičnog u njezinom ponašanju sudjelujući u razaranju braka. Napisao sam da se radi o sudjelovanju, a ne isključivoj odgovornosti te žene za razaranje postojećeg braka.
Što se tiče ekonomske neovisnosti, to je redukcionističko gledanje na ljudsku egzistenciju. A zapravo i sama riječ etimološki upućuje na nešto sasvim drugo od onoga što si umišljaju moderni potrošači. Nije mi jasno zašto zagovaraš tzv. samostalnost života kao da je to neki životni cilj. Nadalje, nije jasno po kojoj cijeni želiš da se naplaćuje taj kućni rad (pranje suđa 15kn po satu?).

Anemona
15.07.2013., 18:38
A zašto ne?

A zašto bi? Kome? S kojim pravom? Ni rođenoj sestri ne bih solila pamet a kamoli nekom nepoznatom, susjedu, kolegici s posla isl... Donositi sudove o tuđim životima; ma tko si? To je malograđanština. :)

Anemona
15.07.2013., 18:39
pa zar joj (ili njemu, nije bitno) ne ide pola od stecenog? ako je on (ili ona, nije bitno) radio, a ona (ili on, nije bitno) isto tako radio/la u kucanstvu, zar ne dijele po pola od toga sto su zajedno stekli?

Ma, planinar je već ranije komentirao to: a što ako nema nikakve imovine za dijeliti, ako su u kreditima npr.. itd...

Davor000
15.07.2013., 18:41
A zašto bi? Kome? S kojim pravom? Ni rođenoj sestri ne bih solila pamet a kamoli nekom nepoznatom, susjedu, kolegici s posla isl... Donositi sudove o tuđim životima; ma tko si? To je malograđanština. :)

Ne, to je svakodnevna nužnost. Ti kada prigovaraš forumašu što donosi sudove o drugima opet sudiš o njemu.
Osim toga, ovdje se nije radilo o tome da je netko prigovarao drugome za sudjelovanje u prevari ili rastavi braka niti je to itko zagovarao. Govorili smo o ljudima koji to čine i o njihovoj dosljednosti, a ne o tome što će tko reći ili prigovoriti u životu nekoj konkretnoj osobi.

Sigmund
15.07.2013., 18:41
Naime, umjesto podjele na lijepe i ružne i amen, predlažem podjelu po samoprocjeni - žene (i muškarci, naravno) koji doživljavaju sebe kao privlačne ili neprivlačne u određenom stupnju, te se sukladno svom osjećaju socijalno pozicioniraju.

Inače, znanstveno je dokazano da su muškarci i žene u braku obično slične fizičke privlačnosti, prema neovisnoj procjeni promatrača koji ih osobno ne poznaju. Ukratko - ružne žene se udaju za ružne muškarce, lijepe žene za lijepe muškarce, a prosječne za prosječne. Uglavnom. Čini se da se radi o podsvjesnom psihološkom mehanizmu.

Davor000
15.07.2013., 18:41
Ma, planinar je već ranije komentirao to: a što ako nema nikakve imovine za dijeliti, ako su u kreditima npr.. itd...

Tko će onda platiti ženin rad?

Sigmund
15.07.2013., 18:43
Ma, planinar je već ranije komentirao to: a što ako nema nikakve imovine za dijeliti, ako su u kreditima npr.. itd...

Pa u tom slučaju ni muškarac nije "ekonomski neovisan".

1001 cipalica
15.07.2013., 18:54
Ma, planinar je već ranije komentirao to: a što ako nema nikakve imovine za dijeliti, ako su u kreditima npr.. itd...pa o tome i govorim, i muskarac je tad u istom dreku. ali to je manje bitno od toga da je zena u tom dreku. o tempora, o mores. :rolleyes:
mislim, bilo bi sjajno da smo bogato drustvo kao svicarska gdje samo jedan clan obitelji moze raditi i da je to dovoljno da pristojnim standardom zivi cijela obitelj. ali to nije nasa realnost, u nasim uvjetima ne mozes zeni ili muskarcu isplacivati kucanske poslove, a nekom tko je sam i nema nikakve prihode, ne isplacivati nista. razumiju li to postfeministice?

Anemona
15.07.2013., 18:56
Ili ne možeš objasniti jer jer se nema što objasniti. Ako ne možeš ljudima s drugim svjetonazorima objasniti svoje stajalište

Objasnila sam svoje stajalište. Ali ne objašnjava mi se i dodatno. Nema potrebe za tim. A tebi ionako ne vrijedi objašnjavati jer imaš svoj već tvrdo formirani stav. Mislim, meni je to jasno - da ga ti ne kaniš jer ne možeš promijeniti, toliko znam o ljudima. ;)

Nije mi jasno zašto zagovaraš tzv. samostalnost života kao da je to neki životni cilj.

Samostalnost kao izbor, solucija, mogućnost. Ako nemaš samostalnost ili je ne možeš realizirati, nemaš ni izbor.

Davor000
15.07.2013., 19:00
Objasnila sam svoje stajalište. Ali ne objašnjava mi se i dodatno. Nema potrebe za tim. A tebi ionako ne vrijedi objašnjavati jer imaš svoj već tvrdo formirani stav. Mislim, meni je to jasno - da ga ti ne kaniš jer ne možeš promijeniti, toliko znam o ljudima. ;)

Koji tvrdo formirani stav? O čemu? I poanta diskusije nije promijeniti tuđe mišljenje, nego obrazložiti ga.

Samostalnost kao izbor, solucija, mogućnost. Ako nemaš samostalnost ili je ne možeš realizirati, nemaš ni izbor.

Mda, stoljetni filozofski problem ljudske autonomije ili hetoronomije riješiti ekonomskom logikom preko koljena.

Anemona
15.07.2013., 19:10
Ne, to je svakodnevna nužnost. Ti kada prigovaraš forumašu što donosi sudove o drugima opet sudiš o njemu.
Osim toga, ovdje se nije radilo o tome da je netko prigovarao drugome za sudjelovanje u prevari ili rastavi braka niti je to itko zagovarao. Govorili smo o ljudima koji to čine i o njihovoj dosljednosti, a ne o tome što će tko reći ili prigovoriti u životu nekoj konkretnoj osobi.

Svakodnevna nužnost? Možda je to nužnost za one koji nemaju drugog posla i vole moralizirati; ja nisam u tom "điru".

Moj sud da ne sudiš o drugima ako ne hodaš u njegovim/ njenim cipelama, sud je mnogo mudrijih od mene, i sasvim je druge kakvoće od tvojih prosudbi na koje se i odnosi moj sud.

:rolleyes:

Davor000
15.07.2013., 19:13
Svakodnevna nužnost? Možda je to nužnost za one koji nemaju drugog posla i vole moralizirati; ja nisam u tom "điru".

Moj sud da ne sudiš o drugima ako ne hodaš u njegovim/ njenim cipelama, sud je mnogo mudrijih od mene, i sasvim je druge kakvoće od tvojih prosudbi na koje se i odnosi moj sud.

:rolleyes:

Kako nisi u tom điru kada upravo sada sudiš o ljudima koji tobože moraliziraju i nisi u njihovim cipelama?

Anemona
15.07.2013., 19:22
Pa u tom slučaju ni muškarac nije "ekonomski neovisan".

Ali ako on radi i ima plaću od koje otplaćuje kredit a žena ne radi, kućanica je (s dobrim "minulim stažem" u kućanstvu), tko je onda u nezavidnijem položaju? A odgovor je išao na komentar da se u slučaju razvoda imovina dijeli...

Ili ako i nemaju imovine, postanari su ali on radi a žena je kućanica, isto je...

Ili žive s njegovom obitelji u njihovoj kući, ona je kućanica...isl....

Anemona
15.07.2013., 19:23
Kako nisi u tom điru kada upravo sada sudiš o ljudima koji tobože moraliziraju i nisi u njihovim cipelama?

Davore, pozdravljam te, :) morat ćeš dalje bez mene. Ne znam kako ćeš - ali snaći ćeš se nekako. Ti si samostalan momak. ;)

Davor000
15.07.2013., 19:31
Davore, pozdravljam te, :) morat ćeš dalje bez mene. Ne znam kako ćeš - ali snaći ćeš se nekako. Ti si samostalan momak. ;)

Aha, dakle tako se izlazi iz nedosljednosti. Razumijem ja jako dobro što ti želiš reći, ali potreban ti je malo jači argumentacijski aparat od "nemoj suditi drugima". Primjerice, za početak je potrebno napraviti distinkciju između suđenja o tipovima događaja i izravnog moraliziranja osobi koja je napravila nešto što spada pod taj tip događaja. Ovo drugo je problematično i protiv toga sam i ja. No samo moralno rasuđivanje o principijelnim situacijama odbaciti kao "moraliziranje" je nešto što je na razini životinje, a ne čovjeka. Naime oduzeti čovjeku kapacitet za moralno rasuđivanje (pa makar i pogrešno) je isto što i uskratiti mu čovječnost.

1001 cipalica
15.07.2013., 19:41
Ali ako on radi i ima plaću od koje otplaćuje kredit a žena ne radi, kućanica je (s dobrim "minulim stažem" u kućanstvu), tko je onda u nezavidnijem položaju? A odgovor je išao na komentar da se u slučaju razvoda imovina dijeli...

Ili ako i nemaju imovine, postanari su ali on radi a žena je kućanica, isto je...

Ili žive s njegovom obitelji u njihovoj kući, ona je kućanica...isl....dakle, porezni obveznici bi, nametima na njihove place, trebali placati kucanici mjesecnu naknadu, doprinose (mirovinsko, zdravstveno...) zato sto se ona brine o svom, obiteljskom kucanstvu. pitanje za referendum. bilo bi lijepo kad bismo imali takav standard, ali nam i umirovljenici koji su citav radni vijek proveli radeci i placajuci porez, kopaju po kontejnerima.

1001 cipalica
15.07.2013., 20:03
a i sto cemo s onim muskarcima i zenama koji rade, a nakon posla se brinu o zajednickom kucanstvu, isplacivati im dvije place? sjajno, samo odakle?

Samo jako! 1994
15.07.2013., 20:11
Besposlen pop i jariće krsti.Kako su se žene u svim pravima izjednačile s muškarcima a u nekim i debelo prestigle muškarce onda feministice izmišljaju budalaštine jer treba opravdat pare koje se izmuzu iz proračuna i prikazat da se zapravo nešto radi i da njihova borba ima smisla.
Ne pegla ti se odjeća? Hodaj pogužvana ko te jebe.
Ne kuha ti se? Nemoj kuhat,naruči dostavu ili budi gladna.
Ne čisti ti se prašina? Živi u prašini.
Zahtjevaju li novac zato što se tuširaju? :misli:

alim
15.07.2013., 20:30
dakle, porezni obveznici bi, nametima na njihove place, trebali placati kucanici mjesecnu naknadu, doprinose (mirovinsko, zdravstveno...) zato sto se ona brine o svom, obiteljskom kucanstvu. pitanje za referendum. bilo bi lijepo kad bismo imali takav standard, ali nam i umirovljenici koji su citav radni vijek proveli radeci i placajuci porez, kopaju po kontejnerima.

(.. a jebote .. koje sve popine pedere i udruge .. kurve političare pevaljke i lažne branitelje već plaćaju .. pa nikom ništa .. .. sjebite pizdeke .. te .. porezne obveznike ..
.. sve što možete protiv njih učiniti .. učinite .... ne dajte im ni trenutka vremena .. .. kuran .. parafraza ..
.. mislite da nije parafraza .. e jest .. pizda mu materina .. provjerite .. gdje god hoćete ..)

1001 cipalica
15.07.2013., 20:36
(.. a jebote .. koje sve popine pedere i udruge .. kurve političare pevaljke i lažne branitelje već plaćaju .. pa nikom ništa .. .. sjebite pizdeke .. te .. porezne obveznike ..
.. sve što možete protiv njih učiniti .. učinite .... ne dajte im ni trenutka vremena .. .. kuran .. parafraza ..
.. mislite da nije parafraza .. e jest .. pizda mu materina .. provjerite .. gdje god hoćete ..)
pa i radim na tome koliko je u mojoj moci. jedne sam utuzila, na druge sam se popisala, po trecima serem na forumu. iako me u ovom trecem apemant daleko sije.:rofl: ah, ne mogu ni ja sve sama.:o

blue bird
15.07.2013., 21:17
Nisam rekao da se ružne žene ne bi trebale integrirati u društvo, dapače. Feminizam im je samo dao polje na kojem mogu učinkovito izbaciti svoje frustracije.

Sta ja znam, mozda je nekima dao platformu, mozda je politika platforma za ruzne muskarce, policija za agresivne, ali izgleda da bi trebali definirati feminizam i postfeminizam, vidjeti u cemu je razlika, sto je na stvari ovdje, o cemu tocno pricamo.

1001 cipalica
15.07.2013., 21:39
inace, moze vas netko prijaviti kao kucne pomocnice/ke, ali vam netko mora uplacivati te doprinose, ako ste nezaposleni da vam ide staz. znam covjeka koji je susjedu prijavio kao svoju kucnu pomocnicu, a muz joj je uplacivao doprinose.

felixx
15.07.2013., 21:50
Sta ja znam, mozda je nekima dao platformu, mozda je politika platforma za ruzne muskarce, policija za agresivne, ali izgleda da bi trebali definirati feminizam i postfeminizam, vidjeti u cemu je razlika, sto je na stvari ovdje, o cemu tocno pricamo.

Imaš Gender feminizam, koji je mainstream, i u osnovi je zagovaranje povlastica za žene i diskriminacija muškaraca.
Imaš Equity feminizam, koji predstavlja izrazitu manjinu, a danas se upravo bori ponajviše protiv diskriminacije muškaraca na svim razinama. Equity feministice otvoreno govore da su 'teroristice preuzele pokret' , a zauzvrat dobivaju i prijetnje smrću.

Gender feminizam ponegdje je uspio prerasti u pravi institucionalizirani feminacizam, kao na primjeru potpunog ukidanja prava muškaraca na sudovima kada ih žene lažno optuže:
http://www.youtube.com/watch?v=GAIRyn_jvDQ
http://www.youtube.com/watch?v=GjgBfklmYj8
Kraća i duža verzija...
Ni u Švedskoj nije puno bolje. Niti u USA...

To je trend koji je sada prisutan, ne znam za podjelu feminizam/postfeminizam.

Soul sister
15.07.2013., 22:21
Naravno, ima muškaraca koji bi ih ženili, ali to je škart roba - omege i propale bete...
Alfe više ne trzaju na pomalo ofucane četrdesetogodišnjakinje.
Dražesno je na koji način vrednuješ ljude, pogotovo muškarce. (http://vukajlija.com/alfa-muzjak)

blue bird
15.07.2013., 22:34
inace, moze vas netko prijaviti kao kucne pomocnice/ke, ali vam netko mora uplacivati te doprinose, ako ste nezaposleni da vam ide staz. znam covjeka koji je susjedu prijavio kao svoju kucnu pomocnicu, a muz joj je uplacivao doprinose.
Pa ne treba ti susjed za to, svatko moze uplacivati mirovinsko, mislim da je 500 kn ono za minimalnu mirovinu.:ne zna:
Imaš Gender feminizam, koji je mainstream, i u osnovi je zagovaranje povlastica za žene i diskriminacija muškaraca.
Imaš Equity feminizam, koji predstavlja izrazitu manjinu, a danas se upravo bori ponajviše protiv diskriminacije muškaraca na svim razinama. Equity feministice otvoreno govore da su 'teroristice preuzele pokret' , a zauzvrat dobivaju i prijetnje smrću.

Gender feminizam ponegdje je uspio prerasti u pravi institucionalizirani feminacizam, kao na primjeru potpunog ukidanja prava muškaraca na sudovima kada ih žene lažno optuže:
http://www.youtube.com/watch?v=GAIRyn_jvDQ
http://www.youtube.com/watch?v=GjgBfklmYj8
Kraća i duža verzija...
Ni u Švedskoj nije puno bolje. Niti u USA...

To je trend koji je sada prisutan, ne znam za podjelu feminizam/postfeminizam.

Feminizam ni ne vidim osim kao elemantarni zahtjev za politickom, pravnom, socijalnom jednakoscu. Tako je pocelo, a ovi postfeministicki smjerovi, kao gender feminizam, cini si da su dio modernog, liberalnog koncepta koji zeli izbaciti biologiju kao osnovu u razlici spolova, koja razlika je, tako tumace, samo socijalno uvjetovana. iMa tu nonsensa cini se.
Ali ima tu i previse tendencija F rijec anatemizirati, nesto poput 'militantnog ateizma'.

Ovo u Spanjolskoj, hm, morat cu malo pogledati, ali ovako na prvi pogled cini se suludo da bi u demokraciji odgovornost za neka kaznena djela ovisila o spolu, i da bi se po spolu profiliralo, moguce je tome prethodilo neko stvarno iskustvo (doista nasilje u obitelji overvelmingli pocine muskarci, a bogami i opcenito, nema bas velikog broja zena koje potezu pistolje na ulici, tuku ljude i sl.), no svejedno, ne moze iskaz biti automatski tretiran kao istinit po spolnoj osnovi.

1001 cipalica
15.07.2013., 22:44
Pa ne treba ti susjed za to, svatko moze uplacivati mirovinsko, mislim da je 500 kn ono za minimalnu mirovinu.:ne zna:
to je bilo prije, bila je neka caka, valjda si morao biti negdje zaposlen, sad ne znam kako je.

blue bird
15.07.2013., 22:59
to je bilo prije, bila je neka caka, valjda si morao biti negdje zaposlen, sad ne znam kako je.

Sad mos i djeci pocet uplacivat za mirovinsko (http://www.mirovinaplus.hr/default.aspx?id=9).:D

1001 cipalica
15.07.2013., 23:04
Sad mos i djeci pocet uplacivat za mirovinsko (http://www.mirovinaplus.hr/default.aspx?id=9).:D
pa da, dok dijete navrsi 50 godina kad moze poceti primati tu mirovinu, ovi ce te novce 300 puta okrenuti, okamatiti, ustostruciti. to je odlican nacin kako da dobiju puno na vremenu i kamatama. ima li ljudi koji to uplacuju? :D

blue bird
15.07.2013., 23:14
pa da, dok dijete navrsi 50 godina kad moze poceti primati tu mirovinu, ovi ce te novce 300 puta okrenuti, okamatiti, ustostruciti. to je odlican nacin kako da dobiju puno na vremenu i kamatama. ima li ljudi koji to uplacuju? :D

Pojma nemam, valjda ima, za tri'est godina, tko zna ispod kojeg kamena ce se sakrit banka, al ajde, inace nije lose, prvo ti starci uplacuju do jedno 30, 35, pa onda malo muz i evo te u peMziji, danasnjih 50 je jucerasnjih 30, taman mos pocet zivit (pazis da se ne iscrpis, operes koji pijat, sve bacis na zdravu hranu, a najzdravije je nekuhano, samo narezes, danas se ionak nis ne pegla, vis dr. Hausa, odlucis se ne prokreirati, redovito trcis, pazis na sebe, izbegavas stres i prekrasno):D

car_je_gol
15.07.2013., 23:57
Feminizam ni ne vidim osim kao elemantarni zahtjev za olitickom, pravnom, socijalnom jednakoscu. Tako je pocelo, a ovi postfeministicki smjerovi, kao gender feminizam, cini si da su dio modernog, liberalnog koncepta koji zeli izbaciti biologiju kao osnovu u razlici spolova, koja razlika je, tako tumace, samo socijalno uvjetovana. iMa tu nonsensa cini se.


Možda žele baš više biologije, pored pojačane svijesti o socijalnim ulogama. Izgleda da konzervativne ideologije, najčešće religijski inspirirane, jako simplificiraju tu famoznu bazičnu biologiju. Zapravo je falsificiraju, prirodni fenomeni puno su kompliciraniji nego što piše u drevnim svetim objavama:

http://www.youtube.com/watch?v=6nEN3RKmSHQ

Ovaj BBC-jev dokumentarac pod naslovom Me My Sex And I daje kratak uvid u neke od prirodnih spolnih varijacija.

Druid
16.07.2013., 00:59
Moja reakcija na dosadašnji razvoj topica:

https://www.youtube.com/watch?v=tfslY_AvhLw

Ima dosta dobrih i osvježavajućih uvida... Sve u svemu razvilo se u dosta interesantnu polemiku...

ZloPrase
16.07.2013., 06:59
Feminizam ni ne vidim osim kao elemantarni zahtjev za politickom, pravnom, socijalnom jednakoscu. Tako je pocelo, a ovi postfeministicki smjerovi, kao gender feminizam, cini si da su dio modernog, liberalnog koncepta koji zeli izbaciti biologiju kao osnovu u razlici spolova, koja razlika je, tako tumace, samo socijalno uvjetovana. iMa tu nonsensa cini se.

Kad im paše. Kad im ne paše, itekako će u nebesa uzdizati biologiju kao neoborivi argument da žene moraju imati veća prava. Ima tema o "pravu muškarca na izbor", zapjenjeno se dokazuje da muškarac ne smije imati ni najmanje pravo ako bi impaktiralo ženino pravo.

A čak će se potegnuti i kvazi-biološke teorije, o ženama kao socijalnijim ili emotivnijim ili nešto - ako treba doći do posla koji tobože traži te kvalitete, uz naravno sveprisutno pozivanje na krhkost i slabost kad treba zaobići posao koji je težak ili prljav.


Ovo u Spanjolskoj, hm, morat cu malo pogledati, ali ovako na prvi pogled cini se suludo da bi u demokraciji odgovornost za neka kaznena djela ovisila o spolu, i da bi se po spolu profiliralo, moguce je tome prethodilo neko stvarno iskustvo (doista nasilje u obitelji overvelmingli pocine muskarci, a bogami i opcenito, nema bas velikog broja zena koje potezu pistolje na ulici, tuku ljude i sl.), no svejedno, ne moze iskaz biti automatski tretiran kao istinit po spolnoj osnovi.

O nasilju u obitelji bi ti Felixx svašta mogao polinkati, to evervelmingli je gross overstatement, a što se tiče potezanja pištolja bila je vijest neki dan, snimili su žensku kako veselo ugovara ubojstvo supruga...jel bi to bilo žensko, ili muško potezanje pištolja? Sličan slučaj kod nas je bila "fatalna ujna". "Žene ne tuku ljude"...yeah right.

1001 cipalica
16.07.2013., 07:25
Pojma nemam, valjda ima, za tri'est godina, tko zna ispod kojeg kamena ce se sakrit banka, al ajde, inace nije lose, prvo ti starci uplacuju do jedno 30, 35, pa onda malo muz i evo te u peMziji, danasnjih 50 je jucerasnjih 30, taman mos pocet zivit (pazis da se ne iscrpis, operes koji pijat, sve bacis na zdravu hranu, a najzdravije je nekuhano, samo narezes, danas se ionak nis ne pegla, vis dr. Hausa, odlucis se ne prokreirati, redovito trcis, pazis na sebe, izbegavas stres i prekrasno):D
je, to je predivno.
ma, problem je valjda s ovim ljudima koji imaju odvojene fiskalne blagajne, pa onaj koji radi ne da lipe onom koji ne radi. ili onaj koji bolje zaradjuje zivi luksuznije od onog koji manje zaradjuje (znam takve ljude). i sad je pitanje bi li se preko ledja poreznih obveznika trebalo anulirati to sto se netko udao ili ozenio kretenom.

planinar
16.07.2013., 07:32
Feminizam je klatno muško-ženskih odnosa zavitlano ekstremno u stranu s ciljem uspostavljanja nove ravnoteže. Kad pogledate reakcije na tu ekstremnost, one su također ekstremne, pa odjednom, kao i ovdje na našem forumu pristojni i kulturni forumaši za sebe izjavljuju da su npr. prljave svinje. Taj automatski, pretjerani odziv pak nije ništa drugo nego podsvjesna težnja zadržavanja sadašnje/prijašnje ravnoteže. A svo to komešanje se odvija na globalnoj razini.

Čovječanstvo ide - nužno - u smjeru jednakosti - ne onih različitosti koje su potrebne - nego onih nepotrebnih i pogubnih za bolju zajedničku budućnost, koje blokiraju razvoj jednog spola čovječanstva - ženskog, za iskazvanje svog punog potencijala (najprije intelektualnog, kreativnog, emotivnog, onda i svih ostalih) u doprinosu zajedničkoj snazi. Čovječanstvo je na taj način otvorilo i otvara novu mogućnost za ukupni razvoj.

U našoj kulturi žena i muškarac su već odmakli od tradicionalnih odnosa koji ženi nije dozvoljavao ravnopravnost, što znači da je feminizam tu, danas, tek odjek nekadašnjeg revolucionarnog zova, utoliko i više folklor, ali neravnopravnosti još ima, u detaljima - svakako je bolje da na to ukazujemo i mi muškarci....

planinar
16.07.2013., 07:39
pa o tome i govorim, i muskarac je tad u istom dreku. ali to je manje bitno od toga da je zena u tom dreku. o tempora, o mores. :rolleyes:

U prednosti je onaj koji radi, zaposlen je, čak ako i ima imovine za podijeliti. Ako je jedan član domaćinstva -na taj način - ulagao u posao i karijeru ovog drugog, tu ostaje na suhom...

1001 cipalica
16.07.2013., 07:46
U prednosti je onaj koji radi, zaposlen je, čak ako i ima imovine za podijeliti. Ako je jedan član domaćinstva -na taj način - ulagao u posao i karijeru ovog drugog, tu ostaje na suhom...pa meni je i u redu da je onaj koji radi u prednosti u odnosu na onoga koji ne radi. a ako je taj drugi isto radio na nacin da je ulagao u karijeru drugog, neka ugovorom izmedju sebe rijese da se za taj rad plati. to bi bilo nesto kao obiteljsko poduzetnistvo. da li bi porezni obveznik trebao placati rad onoga koji je ulagao u karijeru svog supruznika?

planinar
16.07.2013., 07:55
pa meni je i u redu da je onaj koji radi u prednosti u odnosu na onoga koji ne radi. a ako je taj drugi isto radio na nacin da je ulagao u karijeru drugog, neka ugovorom izmedju sebe rijese da se za taj rad plati. to bi bilo nesto kao obiteljsko poduzetnistvo. da li bi porezni obveznik trebao placati rad onoga koji je ulagao u karijeru svog supruznika?

Ne, nikakvi porezni obveznici...ne treba biti niti ugovora, sud bi na brakorazvodnoj parnici trebao uzeti u obzir da je jedan član domaćinstva bio zaposlen, a da je drugi održavao domaćinstvo kako bi ovaj prvi nesmetano mogao graditi karijeru, npr.

Tako ovom drugom ostaje posao, a prvi, koji posao nema treba primiti ekvivalent u vrijednosti svog rada - ili drugačijom raspodjelom imovine ili u novcu administrativnom zabranom na plaću zaposlenog.

1001 cipalica
16.07.2013., 08:02
Ne, nikakvi porezni obveznici...ne treba biti niti ugovora, sud bi na brakorazvodnoj parnici trebao uzeti u obzir da je jedan član domaćinstva bio zaposlen, a da je drugi održavao domaćinstvo kako bi ovaj prvi nesmetano mogao graditi karijeru, npr.

Tako ovom drugom ostaje posao, a prvi, koji posao nema treba primiti ekvivalent u vrijednosti svog rada - ili drugačijom raspodjelom imovine ili u novcu administrativnom zabranom na plaću zaposlenog.
zar taj drugi dok je odrzavao domacinstvo nije vec bio nagradjen u vrijeme odrzavanja domacinstva, nego mu se jos trebaju placati penali? tako i ovaj drugi moze reci da onaj koji je odrzavao domacinstvo treba njemu isplatiti to sto je bio izlozen daleko vecem stresu.
izvin'te me sad, moram ici raditi. :D

planinar
16.07.2013., 08:17
zar taj drugi dok je odrzavao domacinstvo nije vec bio nagradjen u vrijeme odrzavanja domacinstva, nego mu se jos trebaju placati penali? tako i ovaj drugi moze reci da onaj koji je odrzavao domacinstvo treba njemu isplatiti to sto je bio izlozen daleko vecem stresu.
izvin'te me sad, moram ici raditi. :D

Bježi ti opet iz fokusa - govorimo o tome da je onaj koji radi bolje opremljen za budućnost, a onaj koji ne radi treba bez kvalifikacija tražiti posao ili drugog muža...Za vrijeme postojanja i održavanja domaćinstva nije bilo egzistncijalnih problema, pa ne treba govoriti o toj nagradi.

Anemona
16.07.2013., 08:44
Bježi ti opet iz fokusa - govorimo o tome da je onaj koji radi bolje opremljen za budućnost, a onaj koji ne radi treba bez kvalifikacija tražiti posao ili drugog muža...Za vrijeme postojanja i održavanja domaćinstva nije bilo egzistncijalnih problema, pa ne treba govoriti o toj nagradi.

Dragi planinar, ti si birilađ ovog foruma.

(birilađ = jedini pravi lijek; lijek prva liga!)

nitko drugi
16.07.2013., 08:47
Kad pogledate reakcije na tu ekstremnost, one su također ekstremne, pa odjednom, kao i ovdje na našem forumu pristojni i kulturni forumaši za sebe izjavljuju da su npr. prljave svinje. Taj automatski, pretjerani odziv pak nije ništa drugo nego podsvjesna težnja zadržavanja sadašnje/prijašnje ravnoteže. Ne bih se složio da moje outanje kao ''svinje'' znači neku suviše emotivnu reakciju, ponajmanje ''podsvjesnu'' i ''automatsku''. Radi se o iskazivanju činjeničnog stanja moje visoke tolerancije na nečistoću životnog prostora, koja je poneke navela da mi kažu da sam svinja. A ja u ovom slučaju prihvaćam većinsko mišljenje o sebi kao netipično tolerantnom u tom smislu (dakle, ''svinja''), ali bez pripadnih negativnih konotacija. To sam naveo kao izrazit primjer kako mogu postojati vrlo raznolike potrebe za određenim poslovima između dvoje ljudi, i da je nejasno što u tom slučaju znači ravnopravna podjela tih poslova. I to budući da je jedna forumašica prethodno ukazala na tu neravnopravnost kao na društveni problem. Još je jedan forumaš, značajno manje radikalno nesklon čišćenju stana, potom naveo sličnu situaciju, tako da se ne radi o iracionalnom ispadu nego o primjeru za raspravu koji nije ostao usamljen.
Ne, nikakvi porezni obveznici...ne treba biti niti ugovora, sud bi na brakorazvodnoj parnici trebao uzeti u obzir da je jedan član domaćinstva bio zaposlen, a da je drugi održavao domaćinstvo kako bi ovaj prvi nesmetano mogao graditi karijeru, npr.To napisah u postu #8 (http://www.forum.hr/showpost.php?p=45889476&postcount=8).

ZloPrase
16.07.2013., 09:11
Još je jedan forumaš, značajno manje radikalno nesklon čišćenju stana, potom naveo sličnu situaciju, tako da se ne radi o iracionalnom ispadu nego o primjeru za raspravu koji nije ostao usamljen.[/URL].

S tim da je situacija prilično simetrična, jer koliko muški manje pokazuju sklonost za čišćenje, toliko žene manje pokazuju sklonost npr. pažljivom korištenju tehnike svakojake pa se ne može reći da je rješenje da "konačno muški shvate".

Bježi ti opet iz fokusa - govorimo o tome da je onaj koji radi bolje opremljen za budućnost, a onaj koji ne radi treba bez kvalifikacija tražiti posao ili drugog muža...Za vrijeme postojanja i održavanja domaćinstva nije bilo egzistncijalnih problema, pa ne treba govoriti o toj nagradi.

Kako razlikuješ požrtvovnu domaćicu/domaćina od obične lijenčine koja čitav život nije htjela raditi, nego je parazitirala na drugome?

nitko drugi
16.07.2013., 09:20
Dobro, mene manje zanima pokazati da ''mi nismo gori od njih'', ili takvo što, nego bih pokušao filosofski (valjda to nije preuzetno s obzirom na podforum) ukazati na ono što je još Platon u Državniku objasnio kao ''dva načina mjerenja''. Jedan je ''aritmetički'', ''demokratski'', jedan za jedan, znanstveno-ekonomski, koji se može svesti na broj, itd. - što bi u našem problemu izgledalo kao u #68 (http://www.forum.hr/showpost.php?p=45899739&postcount=68).

Drugi način mjerenja je ugođavanje ''prave mjere'', ''primjerenosti'', i tome slično, što ne počiva samo na računu pluseva i minusa nego na usklađivanju dvaju bića, o čemu rekoh ovo:
Svi imamo u sebi osjećaj za ravnotežu između davanja i primanja, i valjda je jedna od važnih stvari u svakom odnosu paziti na taj osjećaj (a ne ga pretvarati u računicu).

blue bird
16.07.2013., 09:29
Možda žele baš više biologije, pored pojačane svijesti o socijalnim ulogama. Izgleda da konzervativne ideologije, najčešće religijski inspirirane, jako simplificiraju tu famoznu bazičnu biologiju. Zapravo je falsificiraju, prirodni fenomeni puno su kompliciraniji nego što piše u drevnim svetim objavama:

http://www.youtube.com/watch?v=6nEN3RKmSHQ

Ovaj BBC-jev dokumentarac pod naslovom Me My Sex And I daje kratak uvid u neke od prirodnih spolnih varijacija.

Pogledala sam video, da, medjutim to je vise neki otklon poput crvene kose ili ablina ili stajaznam koje od silese anomalije je moguca, ali svako interesantno. Cinjenica je da se danas polako nametnula hipoteza, da je ta bioloska razlika u spolovima nedovoljna za opravdavanje rodnih razlika a koje su, prema toj ideji, uvjetovane iskljucivo socijalno, te zapravo takav smjer u 'feminizmu' (stavljam u navodne znakove, jer mi se cini da je to vec sasvim nesto drugo) odvojio se upravo tom hipotezom od esencijalizma (feminizma kako je zapoceo) da ne postoji nikakva koherntna grupa, nikakav skup koji bi bio vezan nekim nuznim zajednickim karakteristikama, pod nazivom 'zena', tu je osnova zapravo odrzavanje zajednickog naziva 'zene' samo kao prekurozor socijalne grupe. Nista vise.
Kad im paše. Kad im ne paše, itekako će u nebesa uzdizati biologiju kao neoborivi argument da žene moraju imati veća prava. Ima tema o "pravu muškarca na izbor", zapjenjeno se dokazuje da muškarac ne smije imati ni najmanje pravo ako bi impaktiralo ženino pravo.

A čak će se potegnuti i kvazi-biološke teorije, o ženama kao socijalnijim ili emotivnijim ili nešto - ako treba doći do posla koji tobože traži te kvalitete, uz naravno sveprisutno pozivanje na krhkost i slabost kad treba zaobići posao koji je težak ili prljav.O nasilju u obitelji bi ti Felixx svašta mogao polinkati, to evervelmingli je gross overstatement, a što se tiče potezanja pištolja bila je vijest neki dan, snimili su žensku kako veselo ugovara ubojstvo supruga...jel bi to bilo žensko, ili muško potezanje pištolja? Sličan slučaj kod nas je bila "fatalna ujna". "Žene ne tuku ljude"...yeah right.

Pa ne znam, meni je ovo smijesno uopce dovesti u ravninu, nasilje u obitelji muskaraca i zena (i opcenito u takvim kaznenim djelima) statisticki gledano, i vrlo lako provjerljivo.

Da, to famozno 'pravo na izbor', i tu imamo statistike, koliko i kako se na jedivite jade naplacuju alimentacije, hajde nemojmo. A izvan toga, nema tu nikavog prava na izbor, naime ima i to je pravo jedino na strani onog tko ga moze i koristiti a to je zena. Kad muskarci budu radjali, onda mozemo poceti govoriti o pravu na izbor. I sad odmah treba naglasti, da 'argument' koji se ovdje koristi a to je 'zasto onda moramo placati alimentaciju', je sasvim kriv, jer je alimentacija ustanovljena radi djeteta i jedino radi djeteta (o toim bednim sumama ne valja ni govoriti doduse, tu kod nas).
je, to je predivno.
ma, problem je valjda s ovim ljudima koji imaju odvojene fiskalne blagajne, pa onaj koji radi ne da lipe onom koji ne radi. ili onaj koji bolje zaradjuje zivi luksuznije od onog koji manje zaradjuje (znam takve ljude). i sad je pitanje bi li se preko ledja poreznih obveznika trebalo anulirati to sto se netko udao ili ozenio kretenom.
Pa da, to je taj problem, i to vise u zemljama u razvoju (zato je i donesena Konvencija), u svakom slucaju stvarno ne znam tko bi to trebao i po kojoj osnovi od poreznih obveznika, placati.

1001 cipalica
16.07.2013., 09:32
Bježi ti opet iz fokusa - govorimo o tome da je onaj koji radi bolje opremljen za budućnost,
pa zar bi onaj koji radi trebao biti losije ili jednako opremljen (ili kaznjen?) za buducnost od onog koji ne radi? ulozio je vise.

a onaj koji ne radi treba bez kvalifikacija tražiti posao ili drugog muža...eh, okrutni svijete. taj gad radi i zato treba biti kaznjen. jer nije lako staviti sudje u masinu izmedju prijepodnevnih sapunica, staviti ves u masinu izmedju pedikure i manikure, opeglati tri kosulje ispred tv-a u trajanju sulejmana... o zivote, tezak li si.


Za vrijeme postojanja i održavanja domaćinstva nije bilo egzistncijalnih problema, pa ne treba govoriti o toj nagradi.pa moze se dogoditi da u parnici i ona njega mora isplatiti ako on odluci naplatiti sav stres s posla, psihicko zdravlje, zivce koji mu takodjer trebaju za buducnost, a izgubio ih je boreci se za zajednicku egzistenciju, itd.

blue bird
16.07.2013., 09:42
pa moze se dogoditi da u parnici i ona njega mora isplatiti ako on odluci naplatiti sav stres s posla, psihicko zdravlje, zivce koji mu takodjer trebaju za buducnost, a izgubio ih je boreci se za zajednicku egzistenciju, itd.

Notneseserili, uzmi jednu (od tisuca) koja preko ruke prebaci nekoliko papira u 8 sati rada, popije nekoliko kafica, obavi pedikuru i frizera za vrijeme radnog vremena, procakula i evo 17h i ide se doma, neka na selu okopa njivu, nahrani zivotinje, sprema rucak, cisti, pere, brine o djeci, pa bogami i ona u gradu s recimo jedno troje djecice, gore navedena vrsta posla je samo takav iskejp u nerad:D

Isto za muskarce koji obavljaju ovakve 'teske' poslove. Ili zamisli 'stresa' koliko je neki recimo morao biti na poslovnim ruckovima, jos moras pojes i popit, sta je rinatnju po kuci prema takvom 'stresu' :zubo:

1001 cipalica
16.07.2013., 09:48
Notneseserili, uzmi jednu (od tisuca) koja preko ruke prebaci nekoliko papira u 8 sati rada, popije nekoliko kafica, obavi pedikuru i frizera za vrijeme radnog vremena, procakula i evo 17h i ide se doma, neka na selu okopa njivu,nahrani zivotinje, sprema rucak, cisti, pere, brine o djeci, pa bogami o na u gradu s recomo jedno troje djecice, gore navedena vrsta posla je samo takav iskejp u nerad:D

Isto za muskarce koji obavljaju ovakve 'teske' poslove. :zubo:a je, to je onaj glasacki birokratski aparat, zato posten svijet ne moze zivjeti od vlastite proizvodnje jer se njih mora naplacati, njihove kavice, besmisena sastancenja, trpiti njihove kisele face po salterima i uredima, kad ti, nedaobog, nesto od tih papira zatreba.:rolleyes:

blue bird
16.07.2013., 09:54
a je, to je onaj glasacki birokratski aparat, zato posten svijet ne moze zivjeti od vlastite proizvodnje jer se njih mora naplacati, njihove kavice, besmisena sastancenja, trpiti njihove kisele face po salterima i uredima, kad ti, nedaobog, nesto od tih papira zatreba.:rolleyes:

Pa kaj nije, ja bi joj radje kao porezni obveznik placala staz za rad doma, barem bi prosperirali i ne bi imali stetu od ovakvih parazita, mislim takav 'posao' i odrzavanje domacinstva i klinaca meni nije ni za usporedit'.:D

I sad zamisli takvog koji takve 'poslove' radi,a ova je kao kucanica, pa tko bokte vise ovdje rmba.:rolleyes:
Mozemo i dalje, gdje su radna mjesta za sve?

1001 cipalica
16.07.2013., 10:01
Pa kaj nije, ja bi joj radje kao porezni obveznik placala staz za rad doma, barem bi prosperirali i ne bi imali setu od ovakvih parazita, misl takav 'posao' i odrzavanje domacinstva i klinaca meni nije ni za usporedit'.:D
pa i ja bih. sav taj birokratski aparat rastjerati doma i platiti im nek odgajaju svoju djecu koja su u zadnje vrijeme postala neopisivo neodgojena jer mama mora poslije posla pogledati sulejmana.

blue bird
16.07.2013., 10:17
pa i ja bih. sav taj birokratski aparat rastjerati doma i platiti im nek odgajaju svoju djecu koja su u zadnje vrijeme postala neopisivo neodgojena jer mama mora poslije posla pogledati sulejmana.

Definitivno.:D

Ovdje se nesto zaboravlja, a to je da se ne moras zeniti i imati djecu. I sad, ako radis (a svakako je pametno i normalno da zena radi i da koristi svoj ljudski potencijal) peres i peglas i ne sprema i pises sa klincima zadace i vodis taj citav mikromenandjment kao nesto samo po sebi 'razumljivo' jer si hej 'zensko', a da druga strana u tome ne ucestvuje. Jer da zivis sam morao bi to sam raditi, odnosno nekog za to platiti, a da ti netko dodjeli djecu u razvodu itekako bi morao sve ovo 'pod normalno zenino' osigurati, pa ti vidi koliko kosta i jel to rad ili nije.

Pa tako, kad tu netko kaze 'ali meni nije vazno kako stan izgleda i kako mi odjeca izgleda' jednostavno ne stoji, kad recimo imas klince, jer bi ti mogli i oduzeti djecu koja zive u prljavstini, hodaju okolo u prljavoj robi, nitko im ne skuha rucak, s temelja zapustanja djece. Niako ovdje shvatiti da tvoju prokreaciju netko odrzava na zivotu, pa tako nemos reci, ja radim a ona ne radi. Sto su to uopce muskarci, kad ovako postave stvari. Nemoj se zenit i gotovo. Nemoj ni stvarati djecu izvanbracno, tvoja je odgovornost, kao i onog koji ih rodi, da im omogucite podizanje.

1001 cipalica
16.07.2013., 10:21
Definitivno.:D

Ovdje se nesto zaboravlja, a to je da se ne moras zeniti i imati djecu. I sad, ako radis (a svakako je pametno i normalno da zena radi i da koristi svoj ljudski potencijal) ne pere i ne pegle i ne sprema i ne pise sa klincima zadace i vodi taj citav mikromenandjment kao nesto samo po sebi 'razumljivo', a da druga strana u tome ne ucestvuje.
Pa tako, kad tu netko kaze 'ali meni nije vazno kako stan izgleda i kako mi odjeca izgleda' jednostavno ne stoji, kad recimo imas klince, jer bi ti mogli i oduzeti djecu koja zive u prljavstini, hodaju okolo u prljavoj robi, nitko im ne skuha rucak, s temelja zapustanja djece. Niako ovdje shvatiti da tvoju prokreaciju netko odrzava na zivotu, pa tako nemos reci, ja radim a ona ne radi. Sto su to uopce muskarci, kad ovako postave stvari. Nemoj se zenit i gotovo. Nemoj ni stvarati djecu izvanbracno, tvoja je odgovornost, kao i onog koji ih rodi, da im omogucite podizanje.pa dobro, to je sad pitanje treba li drustvo snositi odgovornost sto se netko udao ili ozenio za kretena. jer ako to postavis kao drustveni problem, opet imas neodgovorne budale koji jasu na ledjima odgovornijih.

Druid
16.07.2013., 10:22
Erekcija tvrda kao kamen.
www.potencija.net
Prirodno i učinkovito rješenje. Almea - plava tabletica.

:ne zna:
Ispod posta bijaše. :rolleyes:

blue bird
16.07.2013., 10:28
pa dobro, to je sad pitanje treba li drustvo snositi odgovornost sto se netko udao ili ozenio za kretena. jer ako to postavis kao drustveni problem, opet imas neodgovorne budale koji jasu na ledjima odgovornijih.

Da, ali sta cemo sa tisucama i tisucama nezaposlenih, koji bi rado radili a ne mogu, ovo drustvo bi trebalo bit presretno da jos svi ne traze posao i ostavljaju djecu po prihvatilistima, za koje bi opet porezni obveznici bili tereceni izdvajanjima.

Pa se vracamo opet na to da ako im mora placati muz, bolje on, jer on je i imao koristi od toga, jer bi to ionako placao da mu to nije netko 'gratis' radio, kaj nije.

:ne zna:
Ispod posta bijaše. :rolleyes:
Ispod kojeg posta?

1001 cipalica
16.07.2013., 10:53
Pa se vracamo opet na to da ako im mora placati muz, bolje on, jer on je i imao koristi od toga, jer bi to ionako placao da mu to nije netko 'gratis' radio, kaj nije.
pa je, ali on to ionako placa time sto u okviru njihovih zajednickih mogucnosti zeni, koja je nezaposlena, daje novce (ako podrazumijevamo da nije rijec o kretenima). sporno je ovo sto bi joj po rastavi trebao placati penale (ne mislim na alimentaciju nego na minuli rad).

1001 cipalica
16.07.2013., 11:01
(ako podrazumijevamo da nije rijec o kretenima).
ako je pak rijec o nekome tko radi ali ne daje nista novca ovom drugom, pa postoje za to ove mutne udruge koje se toboze bave takvim situacijama, ne znam s kakvim uspjehom. ili bi trebao/la imati pravo na besplatnu pravnu pomoc u takvim situacijama.

blue bird
16.07.2013., 11:05
pa je, ali on to ionako placa time sto u okviru njihovih zajednickih mogucnosti zeni, koja je nezaposlena, daje novce (ako podrazumijevamo da nije rijec o kretenima). sporno je ovo sto bi joj po rastavi trebao placati penale (ne mislim na alimentaciju nego na minuli rad).

Ne moze joj placati nikakve 'penale', jer se sve sto je steceno u braku smatra zajedničkom imovinom, pa kod rastave i ta zena, koja nije radila, dobija polovicu takve imovine. Tu bi se zapravo nalazio taj 'minuli rad'. :misli:

ZloPrase
16.07.2013., 11:09
Ne moze joj placati nikakve 'penale', jer se sve sto je steceno u braku smatra zajedničkom imovinom, pa kod rastave i ta zena, koja nije radila, dobija polovicu takve imovine. Tu bi se zapravo nalazio taj 'minuli rad'. :misli:

A cijela logika padne u vodu kad je žena ta koja bi trebala platiti.

The women are definitely more bitter... (http://www.youtube.com/watch?v=809Afr8yieM)

felixx
16.07.2013., 11:36
Ovo u Spanjolskoj, hm, morat cu malo pogledati, ali ovako na prvi pogled cini se suludo da bi u demokraciji odgovornost za neka kaznena djela ovisila o spolu, i da bi se po spolu profiliralo,
Svakako si to pogledaj.
Feminacizam na djelu, nimalo ne pretjerujem.
Španjolsko društvo je sada praktično razoreno, istraumatizirano, bez budućnosti.

Pratim ove teme već godinama, i osobno sam bio zapanjen koliko normalno društvo može zastraniti.

moguce je tome prethodilo neko stvarno iskustvo (doista nasilje u obitelji overvelmingli pocine muskarci,
To jednostavno nije istina.
Sva, ali baš sva stručna istraživanja ukazuju da je obiteljsko nasilje u većini slučajeva obostrano i podjednako često ga čine i muškarci i žene.

Evo ti spisak stručnih studija koje radi prava struka:
http://pubpages.unh.edu/~mas2/V70-Ge...Chap-11-09.pdf

i
http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm
Imaš navedenih nekoliko stotina stručnih studija koje su radili pravi stručnjaci, sa sažetkom najvažnijih zaključaka.
Svi ukazuju na obostranost nasilja.

Stranica Erin Pizzey, žene koja je osnovala orvo sklonište za žene žrtve nasilja u svijetu:
http://www.ejfi.org/DV/dv-144.htm#pizzey1998

Izjavila je da je od prvih stotinu žena koje su došle, njih 62 bile jednako ili više nasilne od partnera od kojih su pobjegle.
U svim tim studijama govori se o paritetu i uzajamnosti obiteljskog nasilja.

Malo neugodnih službenih podataka:
http://deltabravo.net/cms/plugins/co...hp?content.284

Majke zlostavljaju vlastitu djecu 3-7 puta češće nego biološki očevi.

Poanta: Obiteljsko nasilje je puno kompleksnije od jednostavnog prikaza - žena žrtva, muškarac nasilnik. Uključije sve kategorije -psihičko nasilje, provokacije, gdje žene i te kako prednjače.
Kada govorimo o tome da fizičko nasilje čine oba spola podjednako, trebamo razlikovati tu činjenicu od rezultata - žene u ozbiljnijem sukobu lošije prođu. Ali to ne znači da nisu nasilne.
Također, sve službene statistike su manjkave jer se sve veći broj lažnih prijava ubraja, a s druge strane muškarci mnogo rijeđe prijavljuju nasilje. Vrlo često kada muškarac prijavi nasilje, njega tretiraju kao zlostavljača i vode u pritvor.

Problem je što su 'autoriteti' feminizma i genderizma u pravilu isključivo - šarlatani! razni samozvani 'stručnjaci i stručnjakinje' koji su doktorirali razne društvene znanosti - filozofiju, jezike, ekologiju, ženske studije.
Među njima nema psihologa, neurologa, psihijatara , ostalih liječnika, i pravih znanstvenika iz drugih područja.
Feministička istraživanja sva su u startu pristrana , ili manipuliraju dobivenim podatcima.

Evo jako dobar filmić sa primjerima manipulacija:
http://www.youtube.com/watch?v=NKXVcUSBKH4&feature=youtu.be
Svakako pogledaj!

Savjetujem svima da si daju malo vremena i pogledaju ove linkove.

blue bird
16.07.2013., 11:37
A cijela logika padne u vodu kad je žena ta koja bi trebala platiti.

The women are definitely more bitter... (http://www.youtube.com/watch?v=809Afr8yieM)

Pa ne pada u vodu, vis da ova zena koja placa 4000$ mjesecno alimentaciju muzu, priznaje da je on prfkitstejhoumded, i jasno joj je da bi u U-ES-of-A, istu sumu platila nekome za tu uslugu (uz daleko vecu nesigurnost tko ti je sa djecom i sto se desava):ne zna:

I moramo se razumjeti, nema nikakve 'alimentacije' kao kod djece, to je samo neko vrijeme, dok se ne snadje zena/muz.

I vrlo je fer, ako to ide muzeve, zasto ne i zene.To jednostavno nije istina.
Sva, ali baš sva stručna istraživanja ukazuju da je obiteljsko nasilje u većini slučajeva obostrano i podjednako često ga čine i muškarci i žene.

Evo ti spisak stručnih studija koje radi prava struka:
http://pubpages.unh.edu/~mas2/V70-Ge...Chap-11-09.pdfPusti 'studije', evo statistike kod nas:

Službeni podatci Ministarstva unutarnjih poslova o obiteljskom nasilju:

Prema službenim podatcima policije, prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji od 2003. godine kada je donesen, svake godine prijavljeno je između 11 500 i 17 500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u 64 % do 71 % slučajeva, ovisno o godini.Što se tiče nasilničkog ponašanja u obitelji, prema Kaznenom zakonu (čl.215a), službeni podatci policije pokazuju da je svake godine prijavljeno između 1400 i gotovo 2000 kaznenih djela, pri čemu je oštećeno između 1500 i 2100 osoba, od čega su žene žrtve u 75 % do 80 % slučajeva.
Po broju žena koje su ubijene svake godine, iz podataka policije vidimo da se radi o zabrinjavajućem broju od 22 do 45 žena godišnje. Njihovi sadašnji ili bivši partneri/supruzi bili su počinitelji u 20 % do čak 65 % slučajeva.

I naglasimo, neprijavljeno nasilje, koje se krece u omjeru na 1 prijavljeno 10 neprijavljenih obiteljskih nasilja.

Thx. na linkovima, pogledat' cu.

ZloPrase
16.07.2013., 11:52
I vrlo je fer, ako to ide muzeve, zasto ne i zene.


Donedavno su kod njih alimentaciju plaćali 100% muškarci. Neke države su čak imale zakone koji eksplicitno kažu "alimentaciju plaća muškarac ženi".

Sadašnji omjer je 97:3. I krenula nekakva halabuka.

Dam ruku i nogu da će puno prije nego se postigne 50:50 "uvidjeti nepravednost sistema" ili pronaći način da se "žene poštedi neopravdanih tereta".


Pusti 'studije', evo statistike kod nas:


Tu govori o prijavama, ne presudama, a prijave su su pokazale 89% lažne (http://www.jutarnji.hr/89-posto-prijava-protiv-oceva-je-lazno/260583/). A čak ih i ministrica potiče (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministrica-opacic-bolje-je-nekada-prijaviti-lazno-zlostavljanje-nego-ga-ne-prijaviti/656805.aspx).

blue bird
16.07.2013., 11:55
Donedavno su kod njih alimentaciju plaćali 100% muškarci. Neke države su čak imale zakone koji eksplicitno kažu "alimentaciju plaća muškarac ženi".

Sadašnji omjer je 97:3. I krenula nekakva halabuka.

Dam ruku i nogu da će puno prije nego se postigne 50:50 "uvidjeti nepravednost sistema" ili pronaći način da se "žene poštedi neopravdanih tereta".

Pa naravno da je 'do nedavno', 'do nedavno' nisu imale ni pravo glasa, evo polako i to ide. Nemojmo zaboraviti, jer nam se sad cini, duh, naravno da mozemo glasati, naravno da nas roditelji nece udati za koga oni zele, naravno da mozemo studirati i raditi, da je to vrlo kartko u odnosu na duuugu povijest zena kao res (stvari).

blue bird
16.07.2013., 12:01
Tu govori o prijavama, ne presudama, a prijave su su pokazale 89% lažne (http://www.jutarnji.hr/89-posto-prijava-protiv-oceva-je-lazno/260583/). A čak ih i ministrica potiče (http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministrica-opacic-bolje-je-nekada-prijaviti-lazno-zlostavljanje-nego-ga-ne-prijaviti/656805.aspx).

Ne, tu se govori o žrtvama nasilja, rijec je 'pocinjenih zlocina', a ovo drugo sto si linakao govori o necem drugom (kad netko dobije batina, onda se to i vidi i lako ustanovi), ne o nasilju, iako je ovo alarmatno da bi majke ovako huskale djecu na oceve.

ZloPrase
16.07.2013., 12:08
Ne, tu se govori o žrtvama nasilja, rijec je 'pocinjenih zlocina', a ovo drugo sto si linakao govori o necem drugom (kad netko dobije batina, onda se to i vidi i lako ustanovi), ne o nasilju, iako je ovo alarmatno da bi majke ovako huskale djecu na oceve.

...

Službeni podatci Ministarstva unutarnjih poslova o obiteljskom nasilju:

Prema službenim podatcima policije, prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji od 2003. godine kada je donesen, svake godine prijavljeno je između 11 500 i 17 500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14 500 i 22 200, od čega su žene žrtve u 64 % do 71 % slučajeva, ovisno o godini.Što se tiče nasilničkog ponašanja u obitelji, prema Kaznenom zakonu (čl.215a), službeni podatci policije pokazuju da je svake godine prijavljeno između 1400 i gotovo 2000 kaznenih djela, pri čemu je oštećeno između 1500 i 2100 osoba, od čega su žene žrtve u 75 % do 80 % slučajeva.

blue bird
16.07.2013., 12:12
...

Ma da, ali kad se dodje po prijavi o tjelesnom nasilju, bez nekih tragova na tebi, nitko nece postupati.
Moglo bi se postupati kao urednom prijavom, samo ako se radi o psihickom nasilju.

Ali cekaj, nemoj mi reci da mislis da zene i to u vecini mlate muzeve, ajmo pipl, malo postenja. I onda, kako to da su za ista takva djela u zatvoru najvise muskarci, recimo tucnjave izvan kuce.

Pogledajmo ubojstva u obitelji Koliko jos zena treba biti ubijeno? (http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/100166/Koliko-jos-zena-treba-biti-ubijeno.html)
ako je ove godine, koja doduše, još nije gotova, bilo manje ubojstava u obitelji, činjenica da su žrtve u većini slučajeva žene i dalje je nepromijenjena. Ove je godine, prema podacima koje smo dobili od MUP-a, unutar obitelji ubijeno 13 žena i 5 muškaraca.

ZloPrase
16.07.2013., 12:21
Ma da, ali kad se dodje po prijavi o tjelesnom nasilju, bez nekih tragova na tebi, nitko nece postupati.
Moglo bi se postupati kao urednom prijavom, samo ako se radi o psihickom nasilju.


Eno ti slučaj Magaš. Njemu doduše viri nož iz leđa, ali ispalo je da je, naravno, *ona* bila zlostavljana. Bez tragova.

blue bird
16.07.2013., 12:23
Eno ti slučaj Magaš. Njemu doduše viri nož iz leđa, ali ispalo je da je, naravno, *ona* bila zlostavljana. Bez tragova.

Sve statistike govore suprotno, i to svi znamo, tako da vjerujem da je i ovo malo ubijenih, ubijeno nakon poprilicno nasilja (barem dio njih).

Soul sister
16.07.2013., 12:34
(birilađ = jedini pravi lijek; lijek prva liga!)Čini mi se da si ti Bosanka (porijeklom?). Bosanka feministkinja. :D:)
S tim da je situacija prilično simetrična, jer koliko muški manje pokazuju sklonost za čišćenje, toliko žene manje pokazuju sklonost npr. pažljivom korištenju tehnike svakojake pa se ne može reći da je rješenje da "konačno muški shvate".Ovo su klasični stereotipi. :rolleyes: Većina žena uopće ne voli čistiti niti "ima sklonost ka čišćenju" (šta god to značilo) i ne radi to iz ljubavi prema čišćenju već zato što nema izbor. One koje imaju izbor obično plate nekoj teti da im počisti ili se dogovore s mužem (partnerom).

A ovaj dio o korištenju tehnike nije ni vrijedan spomena, jer se susrećem s toliko obrnutih slučajeva da ga ne bih mogla ni uzeti u razmatranje.

Samo jako! 1994
16.07.2013., 12:47
A cijela logika padne u vodu kad je žena ta koja bi trebala platiti.

The women are definitely more bitter... (http://www.youtube.com/watch?v=809Afr8yieM)

Pa i imaju se pravo bunit,lako je reć sa strane dobile su što su tražile ali ipak je drugačije kad najebeš zbog nepravednog sistema.
Razvodni postupak je prilagođen da žena profitira,a muškarac najebe i ovi muškarci koji glume žene profitiraju na račun toga.Jebote ja tražim izazove u životu,kuća mi je nužno zlo,a pizdun se zabio u kuću i parazitira na ženinoj grbači i još ima obraza tražit da ga ona uzdržava kad se razvede.Ma nisi ti ni m od muška,samo sramotiš muški spol.
I koja je svrha ovakvog brakorazvodnog sistema - učit ljude da parazitiraju na tuđoj grbači?

Ovde se priča da bi se ženama trebalo plaćat peglanje i kuhanje jer je ona to radila u braku,a ko je kupio to što treba skuhat i ispeglat? Mislim da je tu muškarac ispunio svoju obvezu samim tim što je omogućio da ima šta skuhat i oprat.
Kupim joj haljinu i još joj moram plaćat da pere i pegla tu istu haljinu Donesem hranu na stol i onda joj moram platit da skuha zajednički obrok :confused:

ajmo dalje

Statistička činjenica da je razvedeni muškarac jedna od najsiromašnijih skupina u društvu.Nakon razvoda odlazi iz zajedničkog stana i još plaća 30-50% alimentacije.A kad ti je plaća 3-4 tisuće kn,ti si brate moj osuđen na prosjački štap i nijedna te neće htjet kasnije,koja to hoće 40-godišnjaka koji radi za minimalac,pizdu može vidit samo na televiziji? Ovo bi donekle i razumio u slučaju da je bivša žena kućanica,ali ako radi,što je u većini slučajeva onda je on debelo zakinut i ona živi na puno višljoj nozi nego on (ovo statistike pokazuju u skoro svim zapadnim državama,razvedene žene su malo iznad prosjeka,a razvedeni muškarci debelo ispod prosjeka državnog životnog standarda)


Ovo su klasični stereotipi. :rolleyes: Većina žena uopće ne voli čistiti niti "ima sklonost ka čišćenju" (šta god to značilo) i ne radi to iz ljubavi prema čišćenju već zato što nema izbor. One koje imaju izbor obično plate nekoj teti da im počisti ili se dogovore s mužem (partnerom).

Žene ne vole čistit,ali puno više opsjednute čistoćom nego muški i puno im je bitnije da se zavjese sjaje i da je kuća cakum pakum kad dolaze prijateljice u goste :mig:
Muški sebi uredi stan tako da ima što manje čišćenja i zajebavanja.
Žensko nakupuje svakakvih pizdarija koje zahjevaju puno veću brigu i onda pilaju muške da podjele tu brigu.
Nemogu ja sebi kupit motor i od žene očekivat da preuzme pola brige o njemu i ako ne preuzme govorit da je lijena,niškoristi....

Soul sister
16.07.2013., 12:54
Žene ne vole čistit,ali puno više opsjednute čistoćom nego muški i puno im je bitnije da se zavjese sjaje i da je kuća cakum pakum :mig:
Muški sebi uredi stan tako da ima što manje čišćenja i zajebavanja.
Žensko nakupuje svakakvi pizdarija koje zahjevaju puno veću brigu i onda pilaju muške da podjele tu brigu.
Nemogu ja sebi kupit motor i od žene očekivat da preuzme pola brige o njemu i ako ne preuzme govorit da je lijena,niškoristi....Bit će da žene i muškarci koje ja poznajem nisu ljudi, tj. nisu žene i muškarci. Kad malo razmislim, žene koje su opsjednute čistoćom su iz generacije moje mame i ona sama. Očito su one bile uzor mlađim generacijama u tome kakva ne treba biti kad je riječ o čišćenju.

Btw, većina žena koju poznajem uopće u kući nema zavjese. :D

Samo jako! 1994
16.07.2013., 12:59
Pa ja sam relativno nedavno završio faks,živio studentkim životom.družio se većinom sa studentima i obilazio studentske domove.Ono što sam primjetio,da su stanovi cimerica puno čistiji i uredniji nego u cimera koji održavaju kreativni nered.Naravno bilo je par iznimkih kao što i uvijek u svemu ima,ali generalno gledano ženama je to bitnije.Muški oko toga i ne razmišljaju puno niti im neurednost predstavlja ni upola problem kao što je slučaj sa ženama.
Primjetio sam isto jednu zanimljivost: automobili su većinom čišći i uredniji u muškaraca nego u žena.

planinar
16.07.2013., 13:06
To sam naveo kao izrazit primjer kako mogu postojati vrlo raznolike potrebe za određenim poslovima između dvoje ljudi, i da je nejasno što u tom slučaju znači ravnopravna podjela tih poslova.

Dobro, ali onda možda bolje usporediti ravnopravnost imanja/korištenja slobodnog vremena.

Anemona
16.07.2013., 14:02
pa zar bi onaj koji radi trebao biti losije ili jednako opremljen (ili kaznjen?) za buducnost od onog koji ne radi? ulozio je vise.

Ti ili nećeš ili ne možeš da razumiješ? A čudim se jer moja šesnaestgodišnja kćer ima zrelija razmišljanja od tebe (kako sam procijenila).
Ne kaže se - da bi onaj koji radi trebao biti jednako (a zašto ne?) ili lošije opremljen za budućnost već - da je ona koja ne radi (nije zaposlena u službi koja joj je plaćena) već radi u domaćinstvu - obavlja sve poslove domaćice (sjećam se kako mi je jednom medicinska sestra - kad sam vodila malu ljekaru a tad još nisam radila, bila sam domaćica, napisala u kćerkin karton pod moje zanimanje: Domaćica (s velikim D - kako mi je sama naglasila, jer je znala što to znači i cijenila to zanimanje :)) lošije opremljena za budućnost u kojoj, ako bi to bio slučaj - izlazeći iz braka, postaje izložena egzistencijalnim problemima zato jer je do tad bila samo Domaćica/ Kućanica i kao takva - što sad?!
Ti kažeš - uložio je više.
To je ono što sam znala čuti od žena dobi moje majke, kad sam bila mala: "naš posao se ne vidi".
A nije to lak posao - ni danas kad ima svih ti kućanskih aparata i tehničkih pomagala (ukoliko si ga kućanstvo može priuštiti) - nego je posao koji crpi (čak i ako nemaš djece) ovisi kako si naučena i koliko držiš do toga da sve dobro funkcionira i da je sve na svom mjestu i u redu (izglačano, pospremljeno, skuhano, oprano....itd.... I još da si ti u odličnom izdanju, dotjerana, raspoložena, s osmijehom) :)

Vjeruj, ja nekad jedva čekam da završi vikend (jer svima u kući je više vikend nego meni). :)

Kako god, omalovažavaš li posao domaćice, tad ništa ne znaš o njemu.

eh, okrutni svijete. taj gad radi i zato treba biti kaznjen. jer nije lako staviti sudje u masinu izmedju prijepodnevnih sapunica, staviti ves u masinu izmedju pedikure i manikure, opeglati tri kosulje ispred tv-a u trajanju sulejmana... o zivote, tezak li si.

Anemona
16.07.2013., 14:04
Čini mi se da si ti Bosanka (porijeklom?).

Od birvaktile. :)

Sigmund
16.07.2013., 14:20
Razvodni postupak je prilagođen da žena profitira,a muškarac najebe i ovi muškarci koji glume žene profitiraju na račun toga.

Zato je budućnost u predbračnim ugovorima. Pa će nevidljiva ruka tržišta bračnih partnera sve to uskladiti na pravu mjeru.

Druid
16.07.2013., 14:46
Ispod kojeg posta?

Ma meni, na prikazu foruma... Ne objektivno svima... Nego random add. Debilana... A mnogi moderatori još rade besplatno! Tko će moderatorima platili minuli rad? To recimo uopće nije posve beznačajno pitanje, pogotovo uz sve ove reklamurine...

Anemona
16.07.2013., 14:53
Bosanka feministkinja. :D:)

Nisam deklarirana feministkinja, ali razumijem ženske probleme, razumijem što je to "žensko naslijeđe". Nisam pak ni od onih koje sjede uz kavice, ispijaju ih i čavrljaju tužeći se na ovo ili ono, dosta sam osobenjakinja u nekim stvarima, npr. uvijek sam se držala podalje od drugih žena kad bih izvela dijete u parkić i malo dalje od pijeska gdje bi se žene s djecom skupile i čavrljale o pelenama, kakicama, temperaturama, svekrvama isl.... jer time što si majka nisi i "uvjerljivije žena" (što bi rekao Nietzsche) i dosta me smeta takvo shvaćanje žene sebe same (ne volim to).
Hoću reći, znam ja da ima i puno ženskog prenemaganja, osjetljiva sam i na položaj muškarca - muškarca koji odrasta, tog dečka u tijelu muškarca koje se naglo razvije; kako se on nosi sa svim tim; sam sa sobom i svim onim što se od njega očekuje, što će se očekivati? - nisam bez razvijene empatije za ljudsko biće, bez obzira na spol. Ali i kao netko s iskustvom i razumijevajući što znači biti ekonomski ovisan i uopće da je "žensko naslijeđe" još uvijek svojevrstan teret koji žena sama treba promišljati i osvještavati (te tako stvarati i izbore), unaprijed se radujem (eventualnoj) budućnosti kad će se i jedan i drugi - i muškarac i žena - uzajamno poštovati i nadopunjavati, bit partneri i prijatelji.

felixx
16.07.2013., 15:11
Sve statistike govore suprotno, i to svi znamo, tako da vjerujem da je i ovo malo ubijenih, ubijeno nakon poprilicno nasilja (barem dio njih).

Morat ćeš mrije ili kasnije prihvatiti istinu - da je sve što si slušala o obiteljskom nasilju - jedna velika laž.

Sve te statistike su fabrikacija - svaka treća žena trpi nasilje, 90 % studentica trpi seksualno nasilje na faksu, 30% žena koje traže pomoć na hitnoj žrtve su obiteljskog nasilja (pravi broj - oko 0,8 % !)... Stalno to slušaš, i to su same laži.
Prave statistike sam ti dao.

Kako nastaju laži? Jesi pogledala ovaj klipić:
http://www.youtube.com/watch?v=NKXVcUSBKH4&feature=youtu.be

Feministkinje pitaju žene iz ciljane grupe - 'Jeste li doživjeli nasilje unatrag godinu dana?' I dobiju neki postotak pozitivnih odgovora koji onda preslikavaju na opću populaciju.
Problem je što u populaciji imaš 3-5 % osoba sa psihičkim poremećajima, borderi, histrionski, itd. koji/koje će odgovoriti pozitivno jer 'imaju taj osjećaj'.
Na faksu pitaju studentice - 'Jeste li doživjeli seksualno uznemiravanje (uz pojašnjenje da je i svaki komentar kolege studenta na njen izgled - seksualno uznemiravanje). I onda dobiješ rezultat - 90%.
Pa onda nije čudo što se dečki više ne usude približit curi i nešto suvislo reći - odmah bi mogli biti seksualni napasnici...

felixx
16.07.2013., 15:17
Zato je budućnost u predbračnim ugovorima. Pa će nevidljiva ruka tržišta bračnih partnera sve to uskladiti na pravu mjeru.

Nije.

U budućnosti će nestati brak, kako se čini.
Nestat će čak i vanbračne zajednice.
Parovi će kod bilježnika ovjeravati ugovore o povremenim seksualnim susretima.
:503::rofl:

Anemona
16.07.2013., 15:22
Dobro, ali onda možda bolje usporediti ravnopravnost imanja/korištenja slobodnog vremena.

"u sridu!" ;)

PashkoPata'q
16.07.2013., 15:48
I naglasimo, neprijavljeno nasilje, koje se krece u omjeru na 1 prijavljeno 10 neprijavljenih obiteljskih nasilja.
Na čemu se temelji ovaj omjer?

felixx
16.07.2013., 16:02
Ali i kao netko s iskustvom i razumijevajući što znači biti ekonomski ovisan i uopće da je "žensko naslijeđe" još uvijek svojevrstan teret koji žena sama treba promišljati i osvještavati (te tako stvarati i izbore),

Vidim da ženske često izvlače tu kartu 'žensko naslijeđe' , patrijarhat prošlosti, bla, bla...
Nemojmo zaboraviti da je to razdoblje bilo drugačije, da je to bio način da društvo preživi i napreduje. To nije bilo samo vrijeme kada su žene bile zakinute, tada su žene imale i nezamislive povlastice.
Neki od najvećih tajkuna onog vremena ostali su na tonućem Titaniku, dok su nepismene seljanke iz treće klase iz potpalublja našle mjesto u čamcima. Da ne spominjemo milijune poginule u ratovima, oboljelih u rudnicima i drugim užasnim poslovima iz povijesti...unaprijed se radujem (eventualnoj) budućnosti kad će se i jedan i drugi - i muškarac i žena - uzajamno poštovati i nadopunjavati, bit partneri i prijatelji.
Nemaš se čemu radovati. Ekstremni feminizam stvorio je takav jaz da će muškarci i žene teško u skoroj budućnosti ostvariti takvo 'društvo poštivanja i nadopunjavanja'.
Pogledaj ovo :
http://www.mgtow.com/
Sve je više muškaraca kojima se toliko zgadio mizandrijski sustav koji je uspostavio feminizam, da se svojevoljno isključuju iz društvene zajednice. U kojoj mjeri, to je do osobnih afiniteta.

nitko drugi
16.07.2013., 16:08
Dobro, ali onda možda bolje usporediti ravnopravnost imanja/korištenja slobodnog vremena.Može se svašta uspoređivati, ali glavna je namjera s kojom se uspoređuje, a ne kriterij po kojem se uspoređuje.

Evo ti opet moj primjer. Moja žena voli peći kolače, voli nešto novo s tim pokušavati, voli kad joj dobro ispadne kolač, pročita često neki recept itd. Ja bih mogao bez kolača, u svakom slučaju bih radije u slastičarnicu i platio nego potrošio sat-dva na to. Mali najradije jede kiki bombone.

Sad imamo situaciju: ona peče kolače, ja pazim na maloga a budući da se zaigrao s lego kockicama malo mogu surfati po netu.

Kako ćemo to mjeriti? Može ovako: ''dok ja kuham za familiju, ti pišeš budalaštine po forumu''. Ili ovako: ''dok ja čuvam klinca, ti se igraš s kolačićima koji nikoga ne zanimaju osim tebe''. A može i neka perspektiva koja nije ja-protiv-tebe: ''super su ti kolači'', ''što je radio mali?'' itd. I ako mi uglavnom održavamo ovu zajedničku perspektivu, radi li ikome dobro neki društveni aktivizam koji potencira one prve dvije?

planinar
16.07.2013., 18:30
Može se svašta uspoređivati, ali glavna je namjera s kojom se uspoređuje, a ne kriterij po kojem se uspoređuje.

Evo ti opet moj primjer.....

Primjer nudi simpatičnu sliku i stvarno, tko je kriv tvojoj ženi što voli tebe i sina, pa vam peče kolače, ali gledaj jedan drugi; moj prijatelj radi za stranu firmu već više od 10 godina. Plaća je velika, za naše prilike. Dolazi doma svakog dana ne prije 19, 20 sati, a radi od 9, tako svih ovih godina.
Žena i on imaju dvoje djece, pri kraju su osnovne škole.

Kad on dođe doma, večera, strovali se na kauč i počne gledati TV, ali uglavnom brzo začori....I tako do vikenda, kad se s djecom igra i izlaze van svi na izlet, roštilj i sl.

Često je na službenom putu u inozemstvu, stalno neki testovi i treninzi ili konferencije. Upoznaje puno ljudi, poslovne večere, druženja po hotelima i sl.

Sad samo procjeni ulogu njegove žene (nema baka-servisa), kako izgleda njen život, pretpostavi njene mogućnosti, ja neću ništa reći, iako znam sve.

Da li po tebi ona sudjeluje u njegovoj karijeri i bi li on mogao raditi do 19-20 sati da ne zna da je kod kuće sve OK?

nitko drugi
16.07.2013., 18:45
Naravno da sudjeluje, nije sporno. Ali ako bih na osnovi toga što si napisao vidio kao žrtvu u toj situaciji, mislim da bi to bilo nepravedno. Ima žena u takvim situacijama koje potiču muževe na to da daju sve od sebe u karijeri, koje tu muževu karijeru smatraju, s pravom, i svojim uspjehom. Ne mislim da je to manji uspjeh za ženu, ako ona tako odluči, da joj muž ima uspješnu karijeru nego li da sama ima ''svoju'' karijeru.

nitko drugi
16.07.2013., 18:47
Mislim, da mene netko pita bi li radije doma čuvao djecu ili išao po hotelima na konferencije i upoznavao stalno nove ljude, ja bih odabrao ovo prvo.

blue bird
16.07.2013., 18:52
Morat ćeš mrije ili kasnije prihvatiti istinu - da je sve što si slušala o obiteljskom nasilju - jedna velika laž.

Sve te statistike su fabrikacija - svaka treća žena trpi nasilje, 90 % studentica trpi seksualno nasilje na faksu, 30% žena koje traže pomoć na hitnoj žrtve su obiteljskog nasilja (pravi broj - oko 0,8 % !)... Stalno to slušaš, i to su same laži.
Prave statistike sam ti dao.

Kako nastaju laži? Jesi pogledala ovaj klipić:
http://www.youtube.com/watch?v=NKXVcUSBKH4&feature=youtu.be

Feministkinje pitaju žene iz ciljane grupe - 'Jeste li doživjeli nasilje unatrag godinu dana?' I dobiju neki postotak pozitivnih odgovora koji onda preslikavaju na opću populaciju.
Problem je što u populaciji imaš 3-5 % osoba sa psihičkim poremećajima, borderi, histrionski, itd. koji/koje će odgovoriti pozitivno jer 'imaju taj osjećaj'.
Na faksu pitaju studentice - 'Jeste li doživjeli seksualno uznemiravanje (uz pojašnjenje da je i svaki komentar kolege studenta na njen izgled - seksualno uznemiravanje). I onda dobiješ rezultat - 90%.
Pa onda nije čudo što se dečki više ne usude približit curi i nešto suvislo reći - odmah bi mogli biti seksualni napasnici...
Ma okej pretjerivanje, ali nije to samo kod nas, imas statistike UN-a, uglavnom zene zrtve, imas ispitivanja klinaca -uglavnom svjeodce o samaranju i mlacenju majki, a sta cemo se pravit da ne znamo, di ce zensko moc namlatiti musko (ima, ali to su sve ekstra sitjuejsni).

Mislis da nema nabacivanja profesora na faksovima curkama, jako se varas, vidi se da nisi zeMsko, pa na poslu, uf.
Na čemu se temelji ovaj omjer?

Tako pise, bit ce po nekim bolnickim izvjestajima, informatorima policije, stajaznam, ali to je cinjenica, tog prikrivenog kriminala (osobito silovanje) u nas ima jos uvijek dosta, patrijarhalan sredina i tako.

1001 cipalica
16.07.2013., 18:53
Ne kaže se - da bi onaj koji radi trebao biti jednako (a zašto ne?) ili lošije opremljen za budućnost već - da je ona koja ne radi (nije zaposlena u službi koja joj je plaćena) već radi u domaćinstvu - obavlja sve poslove domaćice (sjećam se kako mi je jednom medicinska sestra - kad sam vodila malu ljekaru a tad još nisam radila, bila sam domaćica, napisala u kćerkin karton pod moje zanimanje: Domaćica (s velikim D - kako mi je sama naglasila, jer je znala što to znači i cijenila to zanimanje :)) lošije opremljena za budućnost u kojoj, ako bi to bio slučaj - izlazeći iz braka, postaje izložena egzistencijalnim problemima zato jer je do tad bila samo Domaćica/ Kućanica i kao takva - što sad?! pa domacica je po vlastitom izboru.

A nije to lak posao - ni danas kad ima svih ti kućanskih aparata i tehničkih pomagala (ukoliko si ga kućanstvo može priuštiti) - nego je posao koji crpi (čak i ako nemaš djece) ovisi kako si naučena i koliko držiš do toga da sve dobro funkcionira i da je sve na svom mjestu i u redu (izglačano, pospremljeno, skuhano, oprano....itd.... I još da si ti u odličnom izdanju, dotjerana, raspoložena, s osmijehom) :)

Vjeruj, ja nekad jedva čekam da završi vikend (jer svima u kući je više vikend nego meni). :)

Kako god, omalovažavaš li posao domaćice, tad ništa ne znaš o njemu.ma bas. sa 17 godina sam otisla od roditelja, sto mislis tko meni obavlja kucanske poslove? s 14 sam, kad su oba roditelja radila, a ja bila u skoli u popodnevnoj smjeni, kao najstarije od 3 djece spremala rucak i paralelno ucila (nije bilo vremena za sapunjare i kuknjavu). a sad me isti taj posao za koji kucanica ima cijeli dan na raspolaganju ceka kad zavrsim posao kojim se inace bavim, i nikad mi napamet nije palo da kuknjavim. a valjda imam i normalnog muza.
i sto bi ti sad htjela, da ti ja kao porezni obveznik uplacujem penale? ma necu, radije cu poslati starcima u mirovini ili dati bilo kojem prosjaku na ulici. a ti s muzem sklapaj ugovore kakve hoces, jebe mi se. cvili, ucjenjuj, glumi zrtvu, drzi moralke, otegnuto i vazno uzdisi, pa ako ti upali, dobro. mislim, u redu placanje kucanskih poslova, u redu podjela imovine, ali ovi penali, to je definitivno neposteno i sad bi ti mene prozivala za neku solidarnost u toj nepostenosti? nemam vremena za pizdarije.


inace, kad ste vec spominjali svinje, danas sam vidjela ovaj grafit, parafrazu na slogan dm-a 'tu sam covjek'. nisam se nikako mogla suzdrzati od smijeha, a zna se sto ljudi misle o onima koji sami hodaju ulicom i smiju se.

http://i40.tinypic.com/wv2udi.jpg

blue bird
16.07.2013., 18:57
inace, kad ste vec spominjali svinje, danas sam vidjela ovaj grafit, parafrazu na slogan dm-a 'tu sam covjek'. nisam se nikako mogla suzdrzati od smijeha, a zna se sto ljudi misle o onima koji sami hodaju ulicom i smiju se.


...ja procitala 'tu san svrsija', pa gledam sta je sad ovo :o:rofl:

1001 cipalica
16.07.2013., 19:01
...ja procitala 'tu san svrsija', pa gledam sta je sad ovo :o:rofl:

ja imam slican rukopis. :o

blue bird
16.07.2013., 19:07
ja imam slican rukopis. :o

Bice si i napisala ovo:D
Nego, mozda treba malo vidjet' o cemu govorimo, i kad se placa alimentacija zeni koja nije radila, to je samo neko vrijeme, to nije kao za klince, sto mi je sasvim okej, nemos odjednom nekog tako ostaviti, ali, kao sto kazem, to je na kratko.

I mos mislit da placaju, pa ne placaju alimentacije, sad su uveli zatvorske kazne za to, onda je jasno koliko je sati. Sta je ovim danasnjim muskarcima, nije u stanju bit otac i platiti alimentaciju vlastitom djetetu i sad udarili neku pricu (napad je najbolja obrana) kao oni jadni, zene ih tuku i maltretiraju, a nemos ih ulovit' za djecu, mnogi ni ne kontaktiraju ili vrlo malo s klincima. Katastrof,. koji slabici.

Stvarno ne mogu nista reci iz prve ruke, a niti nesto previse od frendova, nitko bas nije na taj nacin traumatiziran, ali cujem prica od drugih, i gotovo je svaka ista, nasao neku i adiomare, al ne zena, lako za to, nego djeca, nista, ono otac ko kolac, bice nije narod to bez veze izmislio.

zanzara
16.07.2013., 19:17
Kako ćemo to mjeriti?

Ili kako cemo i hocemo li mjeriti sat slusanja o teskom danu na poslu?
Sat mazenja dok se gleda neki film? Jedan poljubac? Za tri moze popust?

Problem je danasnjeg feminizma (mislim ne samo feminizma, ali ostanimo u okvirima teme) krajnost u mjerenju necijeg doprinosa obitelji. Sve na vagu, pa kalkulirajmo koliko tko doprinosi i koliko bi to kostalo. Bezveze i suludo u odnosima kojima bit ne bi trebala biti cijena necega.

Po meni, koliko god bilo lakse, jednostavnije, mozda i jeftinije, kupiti kolace, to sto je ih je tvoja zena ispekla je jednostavno kao ona kartica iz one reklame - neprocjenjivo.

Anemona
16.07.2013., 19:17
i sto bi ti sad htjela, da ti ja kao porezni obveznik uplacujem penale? ma necu, radije cu poslati starcima u mirovini ili dati bilo kojem prosjaku na ulici. a ti s muzem sklapaj ugovore kakve hoces, jebe mi se. cvili, ucjenjuj, glumi zrtvu, drzi moralke, otegnuto i vazno uzdisi, pa ako ti upali, dobro. mislim, u redu placanje kucanskih poslova, u redu podjela imovine, ali ovi penali, to je definitivno neposteno i sad bi ti mene prozivala za neku solidarnost u toj nepostenosti? nemam vremena za pizdarije.

Je li tebi sunce udarilo u glavu ili ti je ovo normalno stanje?
S kim se svađaš?

a zna se sto ljudi misle o onima koji sami hodaju ulicom i.....

svađaju se sami sa sobom.

1001 cipalica
16.07.2013., 19:19
Bice si i napisala ovo:Dmoglo je bit, ali nisam.:o

Nego, mozda treba malo vidjet' o cemu govorimo, i kad se placa alimentacija zeni koja nije radila, to je samo neko vrijeme, to nije kao za klince, sto mi je sasvim okej, nemos odjednom nekog tako ostaviti, ali, kao sto kazem, to je na kratko.a sto ako on dobije otkaz, hoce li ona njemu placati alimentaciju dok se on ne privikne ili se bar odreci dijela imovine? mislim, pa nek si od te imovine koja se dijeli rasporedi dok se ne snadje. a ako nisu imali imovine, odakle da on nju placa?

I mos mislit da placaju, pa ne placaju alimentacije, sad su uveli zatvorske kazne za to, onda je jasno koliko je sati. Sta je ovim danasnjim muskarcima, nije u stanju bit otac i platiti alimentaciju vlastitom djetetu i sad udarili neku pricu (napad je najbolja obrana) kao oni jadni, zene ih tuku i maltretiraju, a nemos ih ulovit' za djecu, mnogi ni ne kontaktiraju ili vrlo malo s klincima. Katastrof,. koji slabici.
to je druga stvar, ne radi se ovdje o tome. ali da, neshvatljivi su mi i ti, valjda misle da zena tu alimentaciju potrosi na novo rublje za ljubavnika.

Stvarno ne mogu nista reci iz prve ruke, a niti nesto previse od frendova, nitko bas nije na taj nacin traumatiziran, ali cujem prica od drugih, i gotovo je svaka ista, nasao neku i adiomare, al ne zena, lako za to, nego djeca, nista, ono otac ko kolac, bice nije narod to bez veze izmislio.kao da nema takvih zena? mislim, danas ako se zateknes u drustvu uspjesnih liberalki sramota je ako nemas mladog ljubavnika. pokrij se po usima i suti.

idem ca.:D

edit: zasto se slika ne vidi?

planinar
16.07.2013., 19:22
Naravno da sudjeluje, nije sporno. Ali ako bih na osnovi toga što si napisao vidio kao žrtvu u toj situaciji, mislim da bi to bilo nepravedno.

To da sudjeluje, to smatram bitnim za naglasiti - jer poslije iz toga mogu slijediti prava na plodove takve muževe karijere kao zajedničke. Naime, njen muž će u slučaju eventualne rastave, neovisno o njoj nastaviti raditi s takvom plaćom, a ona će biti ovisna o zakonskim kriterijima u zamjenu za dotadašnju dobrovoljnu ovisnost u ime obitelji. Bez nje, želi li se održati zdrav dom i obitelj, njegova karijera ne bi bila moguća.

Znači, ja nju i ne vidim kao žrtvu u ovom trenutku, ali njen egzistenijalni rizik je neusporedivo veći, što može imati reperkusije i na sadašnja ponašanja u braku, u kojem je ona ucijenjena upravo tim rizikom.

zanzara
16.07.2013., 19:31
Znači, ja nju i ne vidim kao žrtvu u ovom trenutku, ali njen egzistenijalni rizik je neusporedivo veći, što može imati reperkusije i na sadašnja ponašanja u braku, u kojem je ona ucijenjena upravo tim rizikom.

Ipak, taj je rizik sama odabrala i, po meni, nije rjesenje da je muz placa za poslove koje radi. Uostalom, on doprinosi obitelji na drugi nacin.

U slucaju rastave, slazem se, a to i zakon kaze, njihov je doprinos imovini jednak.

blue bird
16.07.2013., 19:41
moglo je bit, ali nisam.:o

a sto ako on dobije otkaz, hoce li ona njemu placati alimentaciju dok se on ne privikne ili se bar odreci dijela imovine? mislim, pa nek si od te imovine koja se dijeli rasporedi dok se ne snadje. a ako nisu imali imovine, odakle da on nju placa?

to je druga stvar, ne radi se ovdje o tome. ali da, neshvatljivi su mi i ti, valjda misle da zena tu alimentaciju potrosi na novo rublje za ljubavnika.

kao da nema takvih zena? mislim, danas ako se zateknes u drustvu uspjesnih liberalki sramota je ako nemas mladog ljubavnika. pokrij se po usima i suti.

idem ca.:D

edit: zasto se slika ne vidi?

Pa ako je bio domacica, i pala rastava, a zena radi, zasto mu neko vrijeme ne bi placala alimentaciju, tu se stvarno radi o nekom kratkom vremenu (mislim daje nesto oko godinu dana) a ako mu se dodjele djeca, alimentacija za djecu. Ako pak nitko ne radi, a onda nemas od cega u tom trenutku.

Ja bi apelirala na sudove, da pocnu dodjeljivati djecu tatam. Amo probat, cisto da vidimo kako je to i tko ce ih pozeljeti ter kakav ce im biti ljubavni i socijalni zivot. Samo malo, za probu, ovima koji tu sad naveliko glumataju, kako im je tesko i kako ih nema pravo nitko 'prikovat', nema osim dice, pa da malo vide. Ne bi bilo glasa vise iza toga, na koljenima bi molili zene da uzmu djecu i da im plate:D


Pa je, ima i zenskih takvih, sta ces, al i dalje ne ostavljaju bas djecu, kao sto to rade muskarci. Malo ljubavnika, nes ti, moze i on ljubavnicu, ako zna poredak stvari i sto je obitelj, sto su djeca:D

Di bizis?

alim
16.07.2013., 20:06
Ja bi apelirala na sudove, da pocnu dodjeljivati djecu tatam.

.. a ja bi apelirao na tate .. nek prestanu praviti djecu .. .. pa koji kurac misle .. da će ih neko paziti kad budu stari .. ?

Davor000
16.07.2013., 20:07
Još nitko nije pojasnio dvije stvari. Prvo, tko sili žene da ulaze u brak s muškarcima koji će ih ostaviti zbog ljubavnice? Drugo, tko ih sili da ulaze u brak u kojemu će biti kućanice?

Dakle, žene imaju jedini izbor koji je potreban za bilo kakvu "samostalnost", a to pravo na izbor muža. Sve ostalo su pokušaji da se žene izuzmu od odgovornosti za izbor muža. Naravno, ako žena nema nikakvu odgovornost što je odabrala živjeti s kretenom, onda sve ovo o nekakvim plaćanjima rada može još nekako proći. No ako žena nema odgovornost za svoje izbore, onda nema ni potrebnu autonomiju koju feministkinje zagovaraju. Prema tome, radi se o poricanju da žena može samostalno donositi odluke jer joj se poriče odgovornost za odabir muža. Zašto im poričete sposobnost odlučivanja?

Vrijedi ovdje napomenuti jednu prešutnu neistinitu pretpostavku u raspravi za koju su se izborile feministkinje. Radi se o pretpostavci da roditelji odlučuju umjesto žene za koga će se oženiti. Svi znamo da više tako ovdje nije, ali trik feministkinja i progresivaca je da počnu govoriti da je tako u Afganistanu ili gdje već, pokušavajući nabijati krivnju u odnosu na žene ovdje. Ili pak pokušavaju uzeti primjere muža koji tuče ženu te ga pretvoriti u opći slučaj.

alim
16.07.2013., 20:19
.. pogrešno .. ulaze žene u brak .. često .. pažljivo i precizno .. pizda im materina .. .. i poslije .. ako se nedaj bože nešto skurbi .. izvlače razne sarnavke i pedere .. na svoju stranu ..

(.. šta ti kažeš šefe .. neko kurčevo mišljenje valjda imaš .. ?)

Davor000
16.07.2013., 20:21
.. pogrešno .. ulaze žene u brak .. često .. pažljivo i precizno .. pizda im materina .. .. i poslije .. ako se nedaj bože nešto skurbi .. izvlače razne sarnavke i pedere .. na svoju stranu ..

(.. šta ti kažeš šefe .. neko kurčevo mišljenje valjda imaš .. ?)

Znam to i za konkretne slučajeve u kojima je tako bilo. No ne daj bože zamišljati proračunatu ženu koja jako dobro zna u što ulazi. Ne, one su na ovoj temi opisane onakve kakvima ih feministkinje zamišljaju: naivne, glupe, pasivne, nesposobne za procjenu kvalitetnog partnera itd.

alim
16.07.2013., 20:37
.. mislim da su ovdje feministice .. unutrašnji neprijatelj .. .. tica među prvima .. .. a za dvije tri godine .. će se okrenuti .. počet će shvaćati .. ali šta će ti tada .. .. jebi .. hi .. jebiga .. tada ..

Davor000
16.07.2013., 20:40
.. mislim da su ovdje feministice .. unutrašnji neprijatelj .. .. tica među prvima .. .. a za dvije tri godine .. će se okrenuti .. počet će shvaćati .. ali šta će ti tada .. .. jebi .. hi .. jebiga .. tada ..

Meni je posebno iritantno kako žele uglavnom zbog vlastite neodgovornosti i propusta svima pretvoriti brak u pijacu gdje će se naplaćivati posao po satu rada. I to ni zbog kojeg drugog razloga osim zbog fascinacije tržišnom logikom iliti radom pijace.

alim
16.07.2013., 20:41
.. radio sam na radnim mjestima gdje niti jedna ženska nije radila .. i niti jedna se feministica nebi gurala .. .. ali bi na tržištu rada trebale biti ravnopravne .. .. zar to znači da trebaju one prve izabrati .. .. a muški šta ostane .. ?

Soul sister
16.07.2013., 20:51
Ja bi apelirala na sudove, da pocnu dodjeljivati djecu tatam. Amo probat, cisto da vidimo kako je to i tko ce ih pozeljeti ter kakav ce im biti ljubavni i socijalni zivot. Samo malo, za probu, ovima koji tu sad naveliko glumataju, kako im je tesko i kako ih nema pravo nitko 'prikovat', nema osim dice, pa da malo vide. Ne bi bilo glasa vise iza toga, na koljenima bi molili zene da uzmu djecu i da im plate:DNe znam koliko bi ovo bilo dobro za djecu. Mislim da dobrobit djece mora biti na prvom mjestu. Evo, ja mogu potvrditi iz prve ruke da je u vrijeme rastave mojih roditelja sud kojim slučajem dodijelio tati mene i sestru, to bi bila noćna mora i za mene i za nju. Čak i nekoliko godina nakon njihove rastave, kada smo neko vrijeme živjele kod njega, ljubavnica koja je bila povod njegovog odlaska radila je čuda iz mržnje prema nama.

I sad kada neko počne pričati o tome kako žene gledaju svoju korist u rastavi, pa ko im je kriv što su se udale za kretene i slično, ja se naježim. Moja mama nije bila domaćica, ali veoma dobro znam šta je prošla u toj rastavi i kasnije kao samohrana majka. Moj otac jeste ispao kreten u konkretnoj situaciji i sada je svjestan svojih grešaka, ali daleko od toga da je bio kreten kada se moja mama udala za njega ili u toku mog odrastanja (do onog trenutka kada se zaljubio i odlučio ostaviti porodicu). I nije jedini kojeg poznajem. Ja ne znam šta se desi tim ljudima i šta ih navede da urade to što urade, ni on nikad nije imao logično objašnjenje, a razgovarali smo o nekim stvarima poprilično iskreno. Činjenica je da djeca uglavnom ostanu s majkom kada dođe do rastave i da u mnogo slučajeva očevi jako malo ili skoro nikako ne viđaju djecu. Mislim, imam neke pretpostavke, ali nijedna od njih ne može u potpunosti objasniti taj fenomen nedostatka empatije i brige za vlastitu djecu.

Jako sam osjetljiva na ovu problematiku, iako ne tvrdim da ne postoje žene koje se služe svim i svačim i da ne postoje drugačiji primjeri.

Soul sister
16.07.2013., 21:10
Od birvaktile. :)Znala sam da za onaj izraz može znati samo neko ko je duboko vezan za Bosnu. :)
Nisam pak ni od onih koje sjede uz kavice, ispijaju ih i čavrljaju tužeći se na ovo ili ono, dosta sam osobenjakinja u nekim stvarima, npr. uvijek sam se držala podalje od drugih žena kad bih izvela dijete u parkić i malo dalje od pijeska gdje bi se žene s djecom skupile i čavrljale o pelenama, kakicama, temperaturama, svekrvama isl.... jer time što si majka nisi i "uvjerljivije žena" (što bi rekao Nietzsche) i dosta me smeta takvo shvaćanje žene sebe same (ne volim to). Ovim pasusom kao da si mene opisala.
unaprijed se radujem (eventualnoj) budućnosti kad će se i jedan i drugi - i muškarac i žena - uzajamno poštovati i nadopunjavati, bit partneri i prijatelji.I ja mislim da su uzajamno poštovanje i uvažavanje najvažniji u bračnim odnosima, ali nisam optimistična. Činjenica je da se ljudi vode mnogočim, pa i raznim vanjskim utjecajima i mislim da feministički pokret samo produbljuje jaz između muškaraca i žena, a ne smanjuje ga. Ali, ja sam inače protivnica ideologija i organiziranih pokreta, tako da sam daleko i od toga da zastupam partijarhalno uređenje društva.

Samo jako! 1994
16.07.2013., 21:15
Ne znam koliko bi ovo bilo dobro za djecu. Mislim da dobrobit djece mora biti na prvom mjestu. Evo, ja mogu potvrditi iz prve ruke da je u vrijeme rastave mojih roditelja sud kojim slučajem dodijelio tati mene i sestru, to bi bila noćna mora i za mene i za nju. Čak i nekoliko godina nakon njihove rastave, kada smo neko vrijeme živjele kod njega, ljubavnica koja je bila povod njegovog odlaska radila je čuda iz mržnje prema nama.

I sad kada neko počne pričati o tome kako žene gledaju svoju korist u rastavi, pa ko im je kriv što su se udale za kretene i slično, ja se naježim. Moja mama nije bila domaćica, ali veoma dobro znam šta je prošla u toj rastavi i kasnije kao samohrana majka. Moj otac jeste ispao kreten u konkretnoj situaciji i sada je svjestan svojih grešaka, ali daleko od toga da je bio kreten kada se moja mama udala za njega ili u toku mog odrastanja (do onog trenutka kada se zaljubio i odlučio ostaviti porodicu). I nije jedini kojeg poznajem. Ja ne znam šta se desi tim ljudima i šta ih navede da urade to što urade, ni on nikad nije imao logično objašnjenje, a razgovarali smo o nekim stvarima poprilično iskreno. Činjenica je da djeca uglavnom ostanu s majkom kada dođe do rastave i da u mnogo slučajeva očevi jako malo ili skoro nikako ne viđaju djecu. Mislim, imam neke pretpostavke, ali nijedna od njih ne može u potpunosti objasniti taj fenomen nedostatka empatije i brige za vlastitu djecu.

Jako sam osjetljiva na ovu problematiku, iako ne tvrdim da ne postoje žene koje se služe svim i svačim i da ne postoje drugačiji primjeri.

I šta predlažete,da djeca idu očevima,a da matere nemaju nikakva prava :confused:

Mislim da se roditeljima koji nisu skrbnici trebaju povećat prava.evo par primjera
-Ja sretno oženjen: omogućujem djeci onoliko koliko mogu,dođe kriza - posao se prepolovi - normalno da će i djeca taj mjesec pretrpit.
-Ja razveden - dođe kriza-posao se prepolovi,nisam u mogućnosti platit onoliko koliko su drugi rekli da moram platit - moram te pare izmislit.
Mislim da bi se i otac trebao nešto pitat oko visine alimentacije.
Naravno ako je neki divljak onda ga treba stisnut,ali danas su u istoj poziciji i divljak i normalan čovjek.

-Ili recimo mater nađe ljubavnika ili posao u Australiji,ništa je ne sprečava da odvede dijete u Australiju da žive i onemogući viđanje oca i djeteta.Mislim da tu dijete nebi trebalo puštat preko granice bez suglasnosti oca.
Da ne govorimo o tome da muškarac mora plaćat alimentaciju i onaj mjesec kada je dijete kod njega - znam za jedan slučaj u Hr,a u novinama je neki dan bilo da onaj glumac Charlie Sheen već par mjeseci plaća alimentaciju od par desetaka tisuća dolara mjesečno bivšoj iako je bivša na odvikanju od droge a djeca kod njega :confused:

Feministički lobi je izlobirao da žena ima veća prava od djeteta tj. da se prava djeteta gledaju samo u slučajevima kada treba pritisnut oca na odgovornost,kada treba pritisnut ženu prava nema!
Oćete primjer? Evo:
Muškarac se može odreć djeteta ali ne može alimentacije jer dijete ima pravo na alimentaciju.
Ali mater može prešutit ime oca i bit samohrana majka djetetu nepoznatog oca. Majčino pravo na privatnost je jače od djetetovog na alimentaciju.
A ako majka odluči reć ime oca,onda je opet dužna podnijet zahtjev za alimentaciju jer ako ne podnese to se smatra zanemarivanjem djeteta.
A da ne govorimo kako mater ima pravo ostavit anonimno ostavit dijete u bolnici,onda abortusi gdje što je feminizam jači to se dijete duže smatra "nakupinom stanica"
Prava dijeteta ovise o tome kojeg će se roditelja zakinut i koji roditelj od toga može profitirat.

Davor000
16.07.2013., 21:16
Samo da malo pojasnim. Nije mi namjera ženi pripisati odgovornost za prevaru ili ostavljanje od strane muža zbog mlađe ljubavnice. Želim naglasiti paradoks koji se otvara zagovaranjem autonomije i samostalnosti. Osoba koja je samostalna ima upravo zbog toga veću odgovornost. Ovdje prigovaram idealističkim opisima koje daju feministkinje, opisima koji pretvaraju ženu u malu djevojčicu kada upoznaje muškarce. S druge strane, kada inzistiraju na autonomiji, onda izravno dolaze u proturječje s tom naivnom slikom jer ženu prikazuju odgovornom za odabir partnera.
Ukratko, postoji toliko nijansi i složenih situacija da je dovođenje ili trgovine ili države u situaciju krajnje dvojbeno. I opet, nekada i te ljubavnice znaju koješta raditi, a i one su žene. Teško je izuzeti žene iz svih tih situacija kao nevinašca kojima treba služiti država.

Soul sister
16.07.2013., 21:20
-Ili recimo mater nađe ljubavnika ili posao u Australiji,ništa je ne sprečava da odvede dijete u Australiju da žive i onemogući viđanje oca i djeteta.Mislim da tu dijete nebi trebalo puštat preko granice bez suglasnosti oca.Na ostatak posta i tvoje neshvatanje onoga što sam napisala neću se ni osvrnuti, ali ne znam otkud ti ideja da majka može maloljetno dijete odvesti u drugu državu bez saglasnosti oca. Čini mi se da tebe najviše mori činjenica da se bezobraznica usudila naći ljubavnika. :rolleyes:

Zagradica
16.07.2013., 21:24
Mogu ja.
Feministkinje su glupe.
Eto, toliko je prosto.

A ti si genij,ali onaj ograničeni tzv seljanko

Davor000
16.07.2013., 21:25
Teško je izuzeti žene iz svih tih situacija kao nevinašca kojima treba služiti država.

Ili bolje rečeno, ovdje se čovjek može jedino voditi moralnim načelima koja se dotiču opće ljudske pravednosti, a ne nekakvih tobože ženskih principa.

Zagradica
16.07.2013., 21:27
I šta predlažete,da djeca idu očevima,a da matere nemaju nikakva prava :confused:

Mislim da se roditeljima koji nisu skrbnici trebaju povećat prava.evo par primjera
-Ja sretno oženjen: omogućujem djeci onoliko koliko mogu,dođe kriza - posao se prepolovi - normalno da će i djeca taj mjesec pretrpit.
-Ja razveden - dođe kriza-posao se prepolovi,nisam u mogućnosti platit onoliko koliko su drugi rekli da moram platit - moram te pare izmislit.
Mislim da bi se i otac trebao nešto pitat oko visine alimentacije.
Naravno ako je neki divljak onda ga treba stisnut,ali danas su u istoj poziciji i divljak i normalan čovjek.

-Ili recimo mater nađe ljubavnika ili posao u Australiji,ništa je ne sprečava da odvede dijete u Australiju da žive i onemogući viđanje oca i djeteta.Mislim da tu dijete nebi trebalo puštat preko granice bez suglasnosti oca.
Da ne govorimo o tome da muškarac mora plaćat alimentaciju i onaj mjesec kada je dijete kod njega - znam za jedan slučaj u Hr,a u novinama je neki dan bilo da onaj glumac Charlie Sheen već par mjeseci plaća alimentaciju od par desetaka tisuća dolara mjesečno bivšoj iako je bivša na odvikanju od droge a djeca kod njega :confused:

Feministički lobi je izlobirao da žena ima veća prava od djeteta tj. da se prava djeteta gledaju samo u slučajevima kada treba pritisnut oca na odgovornost,kada treba pritisnut ženu prava nema!
Oćete primjer? Evo:
Muškarac se može odreć djeteta ali ne može alimentacije jer dijete ima pravo na alimentaciju.
Ali mater može prešutit ime oca i bit samohrana majka djetetu nepoznatog oca. Majčino pravo na privatnost je jače od djetetovog na alimentaciju.
A ako majka odluči reć ime oca,onda je opet dužna podnijet zahtjev za alimentaciju jer ako ne podnese to se smatra zanemarivanjem djeteta.
A da ne govorimo kako mater ima pravo ostavit anonimno ostavit dijete u bolnici,onda abortusi gdje što je feminizam jači to se dijete duže smatra "nakupinom stanica"
Prava dijeteta ovise o tome kojeg će se roditelja zakinut i koji roditelj od toga može profitirat.
Ja predlažem da uzmete pola godine porodiljnog te da se svakodnevno brinete o djetetu.Mislim na onih drugih 6 mjeseci i uz to da obavljate kućne poslove.Ionako žene na porodiljskom ništa ne rade.

Soul sister
16.07.2013., 21:29
Ili bolje rečeno, ovdje se čovjek može jedino voditi moralnim načelima koja se dotiču opće ljudske pravednosti, a ne nekakvih tobože ženskih principa. Problem je u tome što moralna načela opće ljudske pravednosti ne vrijede na sudovima u brakorazvodnim parnicama.

Davor000
16.07.2013., 21:38
Problem je u tome što moralna načela opće ljudske pravednosti ne vrijede na sudovima u brakorazvodnim parnicama.

Da, ali ne vrijede ponekad ni za muškarce kada se radi o manipulativnim i proračunatim ženama koje koriste feminističku retoriku za svoje interese. It goes both ways.

Samo jako! 1994
16.07.2013., 21:43
Na ostatak posta i tvoje neshvatanje onoga što sam napisala neću se ni osvrnuti, ali ne znam otkud ti ideja da majka može maloljetno dijete odvesti u drugu državu bez saglasnosti oca. Čini mi se da tebe najviše mori činjenica da se bezobraznica usudila naći ljubavnika. :rolleyes:

Nemoj mi ad hominem uvreda molim te.Nebitan je razlog zašto žena ode,bitno mi je nesmetano viđanje mog djeteta,kao što bi vjerujem i tebi bilo da si u mojoj poziciji :kava:
Udruga za ravnoprano roditeljstvo je inače predložila i lobira da se to onemogući i čini mi se da će se to uvest u zakon,ali babe,žabe i ostale ženske udruge smatraju da je taj prijedlog napad na ženu :rolleyes:

blue bird
16.07.2013., 21:58
Ne znam koliko bi ovo bilo dobro za djecu. Mislim da dobrobit djece mora biti na prvom mjestu. Evo, ja mogu potvrditi iz prve ruke da je u vrijeme rastave mojih roditelja sud kojim slučajem dodijelio tati mene i sestru, to bi bila noćna mora i za mene i za nju. Čak i nekoliko godina nakon njihove rastave, kada smo neko vrijeme živjele kod njega, ljubavnica koja je bila povod njegovog odlaska radila je čuda iz mržnje prema nama.

I sad kada neko počne pričati o tome kako žene gledaju svoju korist u rastavi, pa ko im je kriv što su se udale za kretene i slično, ja se naježim. Moja mama nije bila domaćica, ali veoma dobro znam šta je prošla u toj rastavi i kasnije kao samohrana majka. Moj otac jeste ispao kreten u konkretnoj situaciji i sada je svjestan svojih grešaka, ali daleko od toga da je bio kreten kada se moja mama udala za njega ili u toku mog odrastanja (do onog trenutka kada se zaljubio i odlučio ostaviti porodicu). I nije jedini kojeg poznajem. Ja ne znam šta se desi tim ljudima i šta ih navede da urade to što urade, ni on nikad nije imao logično objašnjenje, a razgovarali smo o nekim stvarima poprilično iskreno. Činjenica je da djeca uglavnom ostanu s majkom kada dođe do rastave i da u mnogo slučajeva očevi jako malo ili skoro nikako ne viđaju djecu. Mislim, imam neke pretpostavke, ali nijedna od njih ne može u potpunosti objasniti taj fenomen nedostatka empatije i brige za vlastitu djecu.

Jako sam osjetljiva na ovu problematiku, iako ne tvrdim da ne postoje žene koje se služe svim i svačim i da ne postoje drugačiji primjeri.

Naravno da ne bi bilo nimalo dobro, odnosno iznimno rijetko, ovo samo govorim poradi ove neke nove mode viktimologije muskarca, a sve govori sasvim suprotno, ne da ih jedva (i to i one poprilicno imucne) ufatit za alimentaciju, vec je sudjelovanje u zivotu te njihove djece, minimalno, cesto i nikakvo.

I sad valjda, te koje traze alimentaciju su one sa onom ruznom rijeci, koja pocinje sa 'f'.


Ili govorimo o situaciji da zena radi i muz radi i onda ona jos i doma radi, i to je normalno, ne nije normalno, mora tu biti neka podjela rada, zar je i to drti 'f' rijec?


.. a ja bi apelirao na tate .. nek prestanu praviti djecu .. .. pa koji kurac misle .. da će ih neko paziti kad budu stari .. ?

Pa bolje nek ne prave, ako ne mogu izdrzati takvo breme, ako im je to previse, baj ol mins, ne trebaju.
.. mislim da su ovdje feministice .. unutrašnji neprijatelj .. .. tica među prvima .. .. a za dvije tri godine .. će se okrenuti .. počet će shvaćati .. ali šta će ti tada .. .. jebi .. hi .. jebiga .. tada ..
Sta cu se okrenuti?

edit:
i ovo
.. pogrešno .. ulaze žene u brak .. često .. pažljivo i precizno .. pizda im materina .. .. i poslije .. ako se nedaj bože nešto skurbi .. izvlače razne sarnavke i pedere .. na svoju stranu ..

Mda, a muskarci siroceki, nevini i cisti ko suza, 'ufatila' ga siromaka, i sad bi jos trazila, zamisli, alimentaciju za djecu, a on bas napravio novo, potpuno zaboravio da ima nesto decice i od prije. Ovo ti je prilicno nepomaknuto, od ne znam koliko stoljeca misljenje, zene su seksualno objekti, a ne subjekti i kad prestanu biti kao objekti zanimljivi (jer to je taj glavni i najcesci razlog) onda pocinju ovakve konstrukcije, pa cak se i masovno mlade curke vole izrazit, ja nisam feministica...trebaju samo malo odrasti.

planinar
16.07.2013., 22:08
Ipak, taj je rizik sama odabrala i, po meni, nije rjesenje da je muz placa za poslove koje radi. Uostalom, on doprinosi obitelji na drugi nacin.

U slucaju rastave, slazem se, a to i zakon kaze, njihov je doprinos imovini jednak.

Da, (pre)uporno naglašavam da oboje imaju pravo na jednake dijelove zajedničko stečene imovine, a ipak, iz braka rastavom izlaze neravnopravni svojom nejednakom spremnošću za samostalni život. Zar se ova neravnopravnost stvarno tako teško vidi? Alimentacijom se nadoknađuju samo buduće mjesečne potrebe za život djece.

Što se tiče odabranog rizika, to nije opravdanje za neravopravnost. Ili, drugim riječima, zašto je prirodno da netko mora, ulazeći u brak, riskirati više? Zašto to ne bi unaprijed bila institucija uređena kao zajednica ravnopravnih? Ja uopće ne prejudiciram model kako bi se to ispravilo, ali naglašavam da se radi o problemu neravnoteže u pravima i obvezama bračnih partnera.

1001 cipalica
16.07.2013., 22:37
Pa ako je bio domacica, i pala rastava, a zena radi, zasto mu neko vrijeme ne bi placala alimentaciju, tu se stvarno radi o nekom kratkom vremenu (mislim daje nesto oko godinu dana) a ako mu se dodjele djeca, alimentacija za djecu. Ako pak nitko ne radi, a onda nemas od cega u tom trenutku.to se ne moze prejudicirati. ako bi se sudskim vjestacenjem ustanovilo da je vise ulagao onaj tko je radio, a manje onaj tko je bio domacica, tada bi ovaj koji je bio domacica trebao isplatiti ovog za kojeg se ustanovilo da je vise ulagao.

Ja bi apelirala na sudove, da pocnu dodjeljivati djecu tatam. Amo probat, cisto da vidimo kako je to i tko ce ih pozeljeti ter kakav ce im biti ljubavni i socijalni zivot. Samo malo, za probu, ovima koji tu sad naveliko glumataju, kako im je tesko i kako ih nema pravo nitko 'prikovat', nema osim dice, pa da malo vide. Ne bi bilo glasa vise iza toga, na koljenima bi molili zene da uzmu djecu i da im plate:Dne treba se s djecom igrati na taj nacin.
Pa je, ima i zenskih takvih, sta ces, al i dalje ne ostavljaju bas djecu, kao sto to rade muskarci. Malo ljubavnika, nes ti, moze i on ljubavnicu, ako zna poredak stvari i sto je obitelj, sto su djeca:Dnajbolje da si nabave kucnog ljubimca.

PashkoPata'q
16.07.2013., 22:43
Tako pise, bit ce po nekim bolnickim izvjestajima, informatorima policije, stajaznam, ali to je cinjenica, tog prikrivenog kriminala (osobito silovanje) u nas ima jos uvijek dosta, patrijarhalan sredina i tako.
Znači, rekla-kazala fiktivno prikazala se prodaje, pošteno naplaćuje kao činjenica. Okej.

Još i ti podupireš takvu manipulaciju podacima samo zato jer ih ima više nego što ih se prijavi. Okej.
Problem je što su 'autoriteti' feminizma i genderizma u pravilu isključivo - šarlatani! razni samozvani 'stručnjaci i stručnjakinje' koji su doktorirali razne društvene znanosti - filozofiju, jezike, ekologiju, ženske studije.
Među njima nema psihologa, neurologa, psihijatara , ostalih liječnika, i pravih znanstvenika iz drugih područja.
Feministička istraživanja sva su u startu pristrana , ili manipuliraju dobivenim podatcima.
Ali to nije problem. :zubo:

Mislim, drugačije ni ne može biti u takvim kvazi-disciplinama, nažalost studijima, ali to nije problem jer će im to ići sve više na štetu kako vrijeme prolazi.

K'o da će ljudima biti problem iz pete ili osme skužiti o čemu se radi.

blue bird
16.07.2013., 23:04
Znači, rekla-kazala fiktivno prikazala se prodaje, pošteno naplaćuje kao činjenica. Okej.

Još i ti podupireš takvu manipulaciju podacima samo zato jer ih ima više nego što ih se prijavi. Okej.Pa o prikrivenom kriminalu ima podosta studija, izgleda da je to tebi neka novost, uzmi da za to moze znati recimo psihijatar, pa ce u nekim podatcima to navesti, ne navodeci osobne podatke, ili lijecnik, ili zena iz susjednstva koja hoda u masnicama i svi vide, ali nije prijavila, sto je tu cudno, ti vjerujes da se svkao silovanje prijavljuje?

Josipovic upozorio na veliki broj neprijavljenih silovanja i 300 ubijenih zena u obiteljskom nasilju u 10 godina (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josipovic-upozorio-na-velik-broj-neprijavljenih-silovanja.html)
"Na jedno prijavljeno silovanje u Hrvatskoj dolazi između petnaest i dvadeset neprijavljenih (http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-jedno-prijavljeno-silovanje-u-hrvatskoj-dolazi-izmedju-petnaest-i-dvadeset-neprijavljenih-/380189.aspx):ne zna:

Zagradica
16.07.2013., 23:19
Nemoj mi ad hominem uvreda molim te.Nebitan je razlog zašto žena ode,bitno mi je nesmetano viđanje mog djeteta,kao što bi vjerujem i tebi bilo da si u mojoj poziciji :kava:
Udruga za ravnoprano roditeljstvo je inače predložila i lobira da se to onemogući i čini mi se da će se to uvest u zakon,ali babe,žabe i ostale ženske udruge smatraju da je taj prijedlog napad na ženu :rolleyes:

A što sa očevima koja otmu djecu? većina ih je muslimanske vjeroispovjesti ili npr kao u slučaju Čučić

PashkoPata'q
16.07.2013., 23:24
Josipovic upozorio na veliki broj neprijavljenih silovanja i 300 ubijenih zena u obiteljskom nasilju u 10 godina (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josipovic-upozorio-na-velik-broj-neprijavljenih-silovanja.html)
"Na jedno prijavljeno silovanje u Hrvatskoj dolazi između petnaest i dvadeset neprijavljenih (http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-jedno-prijavljeno-silovanje-u-hrvatskoj-dolazi-izmedju-petnaest-i-dvadeset-neprijavljenih-/380189.aspx):ne zna:
To si se ti došla zajebavati, e? Mora biti tako jer dnevnik.hr, index.hr i predsjednikov govor, su tebi temelji za da postoji 15 do 20 puta više silovanja u RH od onih prijavljenih.

Nemoj mi samo prodavati da je meni neka novost nešto samo zato jer ne pratim index.hr, ili dnevnik.hr.

Ako se govori o studijama onda hoću zaviriti u te studije, a ne neke tamo žute mudo-bubreg-prodavatelje i njihove interpretacije. Sasvim dobro čitam, čitam s razumijevanjem i mogu shvatiti istraživanja društvenih znanosti i onih koji pretendiraju na takvu poziciju.

Zagradica
16.07.2013., 23:32
Nego muška gospodo žene su se za svoju zaštitu pobrinule same u vidu udruga dok vi ovdje kmećite o ugroženosti te tvrdite da su sva prijavljena silovanja lažna.Tako da silovanja su samo privlačenje pažnje.Ja ne znam ko vama brani da osnujete udrugu ili više njih i Sigurnu kuću.U susjednoj Sloveniji i Srbiji su se isti za to obrinuli dok su cendrajuće muške Hrvatine skroz nesposobne išta poduzeti.

Samo jako! 1994
16.07.2013., 23:54
A što sa očevima koja otmu djecu? većina ih je muslimanske vjeroispovjesti ili npr kao u slučaju Čučić

Što s tim? Koliko mi je poznato kada otac uzme dijete i bez majčinog dopuštenja ga odvede u drugu zemlju to se smatra otmicom :ne zna:
Jedan poznati slučaj - Severina uzela malog i bez pitanja oca se vratila u Hr.Mogla je umjesto Hr otić u Australiju isto bi bilo,to se ne smatra otmicom :ne zna: Tako da ne razumim tvoje pitanje.

Nego muška gospodo žene su se za svoju zaštitu pobrinule same u vidu udruga dok vi ovdje kmećite o ugroženosti te tvrdite da su sva prijavljena silovanja lažna.Tako da silovanja su samo privlačenje pažnje.Ja ne znam ko vama brani da osnujete udrugu ili više njih i Sigurnu kuću.U susjednoj Sloveniji i Srbiji su se isti za to obrinuli dok su cendrajuće muške Hrvatine skroz nesposobne išta poduzeti.

Ko tvrdi da su sva silovanja lažna? Ima prijavljenih silovanja,ima neprijavljenih,ima lažnih...
Ja sam iznio neke činjenice gore što se tiče brakorazvodnog postupka i različitih kriterija kada djetetu treba dat pravo,ti umjesto da me pobiješ argumentima ili nečim drugim ti si me napala da pričam kako su žene lijene :confused:

Što se tiče udruga i one polako niču.Femi lobiji danas ugrožavaju i diskriminiraju muškarce.Dao sam link prije par stranica gdje se muškarce diskriminira pri zapošljavanju (od 2000. u Eu 75% novozaposlenih su žene,osobe koje odlučuju ko će bit zaposlen su u 96% slučajeva žene) i nema niti jedne udruge niti ureda za ravopravnost spolova koja je to kritizirala.Jer kad se muškarca diskriminira onda je to pozitivna diskrimanicija.Žene mogu radit šta hoće,zloupotrebljavat položaj i zakone bez da im se iko suprotstavlja.Kolinda Grabar-Kitarović je očistila ministarstvo vanjskih poslova od muškaraca - ostavila je 95% žena,onih 5% su bili portiri.I još se time javno hvali.:confused:
Bez udruga će se ovakve stvari gurat pod tepih,malo pričat i onda zaboravit.

Druid
17.07.2013., 00:11
Ne mogu naći ovaj post koji je napisao felixx u kojem (izvan konteksta je to sad malo, ali dobro) govori o lažnim znanostima i strukama kao što su ekologija i filozofija!!! Ti ekolozi i filozofi samo svi žele isto i stvaraju taj đenderizam koji oni učiju na svojim katedarma... To je loše! Ja zato sad stavljam link na istinu o čovjeku koju nam je iznijo doktor sociologije (dr. sc.) gospodin Ivan Poljakovič:

https://www.youtube.com/watch?v=yKX_63OaxVg

On je bio u Novome Zelandu a tamo znaju kako se radi znanosst! Znanstvena znanost, a ne ekologije i filozofije i slične discipline koje doprinose dženderizmu!

PashkoPata'q
17.07.2013., 00:12
Nego muška gospodo žene su se za svoju zaštitu pobrinule same u vidu udruga dok vi ovdje kmećite o ugroženosti te tvrdite da su sva prijavljena silovanja lažna.Tako da silovanja su samo privlačenje pažnje.
Uključimo i nešto matematike u ovaj feminizam, čisto da se možeš pozvati i na utemeljenost feminizma i na matematici.

Prvo, žene se ne bi mogle pobrinuti same za sebe kad bi zapravo bile same za sebe.
Drugo, samo zato jer netko izlaže argumente koji ne idu u prilog tebi i sličnima ne znači da će tvoja izjava o kmećanju tvog sugovornika biti ikako drugačije shvaćena nego kao blaćenje, ne više sugovornika, već protivnika, i izbjegavanje obraćanja na argumente.
Treće, lažeš da sam izjavio da su sva prijavljenja silovanja lažna. Ono što spominjem je manipulacija podacima radi novinarskih efekata, odnosno spektakularne tvrdnje zahtjevaju spektakularne dokaze, a senzacionalističke tvrdnje su karakteristika žutih mudo-bubreg-prodavatelja.
Četvrto, lažeš da netko tvrdi, a kamoli implicira, da su silovanja samo privlaćenje pažnje.
Ja ne znam ko vama brani da osnujete udrugu ili više njih i Sigurnu kuću.
Osnovati udrugu ili Sigurnu kuću samo zato jer sudjelujem na jednoj temi na nekom tamo forumu?
Nije potrebno, postoji već puno dobrih knjiga kojima se demistificira taj feminacizam, kao Who Stole Feminism?: How Women Have Betrayed Women (http://www.amazon.com/Who-Stole-Feminism-Women-Betrayed/dp/0684801566) i The Myth of Male Power (http://www.amazon.com/Myth-Male-Power-Warren-Farrell/dp/0425181448/ref=pd_sim_b_2/187-2219617-7596629).
Ljudima laganini dolazi do glave da samo zato jer je the new thing toliko zastupljena u medijima, ne znači da je ispravna jer se toliko naizmišljalo pa su gluposti sve očitije.
U susjednoj Sloveniji i Srbiji su se isti za to obrinuli dok su cendrajuće muške Hrvatine skroz nesposobne išta poduzeti.
Cendrajući muškarci... samo zato jer se iskazuju neki argumenti i mišljenja? To je provokacija slična onim koje provode pravovjernici na Religiji koji prozivke rade nad ateistima kao militantnim ateistima samo zato jer su se usudili reći dosta bi te opresije sa superiornošću i kvazi-elitizmom bilo.

Znači ako muški ne poduzmu točno ono što žele feministice, one ženske koje tvrde da je kapitalizmu i općenitom sadašnjem stanju direktan i većinski, ako ne i jedini, uzrok patrijarhat i to onaj koji je sličan masonskom udruženju, onda su nesposobni i to još Hrvatine.
"Zasigurno, kažem vam, muški su ujedinjeni u bratstvu opresije nad nama jadnim ženskama."
"Zasigurno, kažem vam, ženske na vlasti ne bi mogle napraviti ovakva sranja."
Ma super, jednostavno super, netko bi upravljao društvom na temelju jednostranih, površnih i iskrivljenih narodskih izjava.

Druid
17.07.2013., 00:18
Ne, stvarno, tip je najveći kralj ikad. :D

Nije ni on psiholog ili šta god već netko zamišlja da bi netko trebao biti da priča o tim stvarima, ali eto da vidite da nisu svi na istoj strani... :lol: :rofl:

EDIT: govorim o Poljakoviću naravno, sjeb'o me Paško Pataq s ovim postom između, tj. pošemerio KONTINUITET.

Druid
17.07.2013., 00:40
No, šalu i sve slično na stranu, činjenica jest da živimo u svijetu duboke terminološke, konceptualne i ine pomutnje.
Ja sam osobno iz ovog topica dobio što sam tražio, dosta dobre i životne argumente protiv radikalne (!) "ekonomizacije" ljubavnih veza, braka i tome slično, iako nisam glup da sporim braku ekonomsku i oikonomsku dimenziju - ja je naprosto ne želim reducirati na istu. Zanimljivo je koliko su ljudi počeli cinično gledati na "stvari" poput ljubavi, kao nečeg što ne postoji, što je fikcija, "narcistička projekcija", sve živo samo ne ono što zaista jest (a to se sigurno ne može analitički definirati - stvar je da se doživi i da se u nju ulaže, daje, sebe prvenstveno, ljubav je opasna i ljubav je rizik).
I tako. Neki problemi će i dalje postojati nevezano uz ovaj topic, neki će se novi možda javljati još i više, a da se stari neće rješavati itd.
Što se mene tiče (barem za sada, osim ako mi se ne javi nešto novo zanimljivo ili me netko ne kvouta pa ostanem "dužan"), ja sam raspravio ovu temu što se foruma tiče jer bih inače mogli ići u neku lošu beskonačnost gdje svatko tjera svoje...

Bokić! :W

Soul sister
17.07.2013., 07:49
Da, ali ne vrijede ponekad ni za muškarce kada se radi o manipulativnim i proračunatim ženama koje koriste feminističku retoriku za svoje interese. It goes both ways.Nisam to naglasila, ali mislila sam na oba spola.
Nemoj mi ad hominem uvreda molim te.Nebitan je razlog zašto žena ode,bitno mi je nesmetano viđanje mog djeteta,kao što bi vjerujem i tebi bilo da si u mojoj poziciji :kava:Ako je nebitan razlog, ne vidim poentu spominjanja ljubavnika. Btw, ovo glumljenje "žrtve" uvrede je smiješno.
Udruga za ravnoprano roditeljstvo je inače predložila i lobira da se to onemogući i čini mi se da će se to uvest u zakon,ali babe,žabe i ostale ženske udruge smatraju da je taj prijedlog napad na ženu :rolleyes:Navedi član zakona kojim se jednom roditelju dozvoljava da odvede maloljetno dijete u drugu državu bez saglasnosti drugog roditelja.

ZloPrase
17.07.2013., 07:52
Na ostatak posta i tvoje neshvatanje onoga što sam napisala neću se ni osvrnuti, ali ne znam otkud ti ideja da majka može maloljetno dijete odvesti u drugu državu bez saglasnosti oca. Čini mi se da tebe najviše mori činjenica da se bezobraznica usudila naći ljubavnika. :rolleyes:

Bio je točno takav slučaj, neki mislim Međimurac je oženio Kineskinju, koja ga je odlučila ostaviti, uzeti dijete, i otići kući (na Tajvan).

I u tome su joj pomogle ne samo ženske udruge, nego i mislim dječja pravobraniteljica, bez suglasnosti oca su djetetu uspjele isposlovati putovnicu i majka je otišla.

A s Tajvanom Hrvatska nema diplomatske odnose, i piši kući propalo.

Soul sister
17.07.2013., 08:12
Naravno da ne bi bilo nimalo dobro, odnosno iznimno rijetko, ovo samo govorim poradi ove neke nove mode viktimologije muskarca, a sve govori sasvim suprotno, ne da ih jedva (i to i one poprilicno imucne) ufatit za alimentaciju, vec je sudjelovanje u zivotu te njihove djece, minimalno, cesto i nikakvo.Ma ja ne tvrdim da nema dobrih očeva, postoje i neki koji traže skrbništvo nad djecom pa su zakinuti u tom segmentu, ali je činjenica da većina prestane brinuti o djeci iz propalog braka nakon razvoda. To je za mene tužno i poražavajuće.

Ili govorimo o situaciji da zena radi i muz radi i onda ona jos i doma radi, i to je normalno, ne nije normalno, mora tu biti neka podjela rada, zar je i to drti 'f' rijec?Pa i meni je iritantno da se na kućanske poslove u takvoj situaciji gleda kao na nešto što se podrazumijeva za ženu, a kada muškarac preuzme dio tih obaveza, samo što mu se ne iskleše bista za zasluge.

Ne možeš da se ne zapitaš koja je svrha muža, ako žena doprinosi finansijski više od njega, brine o kućanstvu i djeci, a on nakon "napornog posla" zaduži kauč i daljinski? Ja je ne vidim. Većina žena zna promijeniti i sijalicu i obaviti neke sitne popravke u kući, a uvijek može pozvati i majstora. Ikebane koje parazitiraju na kauču su bespotrebna obaveza.

zanzara
17.07.2013., 08:38
Da, (pre)uporno naglašavam da oboje imaju pravo na jednake dijelove zajedničko stečene imovine, a ipak, iz braka rastavom izlaze neravnopravni svojom nejednakom spremnošću za samostalni život. Zar se ova neravnopravnost stvarno tako teško vidi? Alimentacijom se nadoknađuju samo buduće mjesečne potrebe za život djece.

Slazem se s tobom, i svjesna sam nejednake spremnosti za samostalni zivot, samo sto nisam sigurna, u kontekstu feminizma i zenskih prava, da se radi o neravnopravnosti.

Zena ima pravo izbora, moze raditi ili ne, udati se ili ne, radjati ili ne, radjati djecu u braku ili biti samohrani roditelj (u ovom zadnjem su u prednosti u odnosu na muskarce). U tom je smislu feminizam ispunio svoju svrhu, i cini mi se da sada ide u krajnost. U zelji da zene budu sto zasticenije trazi, na neki nacin, povlasteniji polozaj zene.

Što se tiče odabranog rizika, to nije opravdanje za neravopravnost. Ili, drugim riječima, zašto je prirodno da netko mora, ulazeći u brak, riskirati više? Zašto to ne bi unaprijed bila institucija uređena kao zajednica ravnopravnih? Ja uopće ne prejudiciram model kako bi se to ispravilo, ali naglašavam da se radi o problemu neravnoteže u pravima i obvezama bračnih partnera.

Ali, nije prirodno da zena riskira vise niti ona to mora.
To je zajednica ravnopravnih s obzirom na izbore koje zena ima, a koji dolaze sve, sto ti kazes, prirodniji, te moze, kad je vec tako, urediti odnose sa suprugom, da budu sto ravnopravniji i na razini svakodnevnog zivota i obveza, pocevsi od izbora partnera, naravno.

Evo, svatko ima pravo na stan, nekakav krov nad glavom, ali ti ga nitko ne garantira. Sto s onim ljudima koji prodaju stan ili dignu hipotekarne kredite i uloze novac u posao koji im kasnije propadne? S onima koji nisu htjeli uciti, ili nisu dovoljno radili, ili nisu bili dovoljno sretni za neko nasljedstvo, ili nisu bili uporni, ili su se razboljeli, te nisu sredili stambeno pitanje prije malih i premalih mirovina?

Mislim da je, opcenito govoreci, vaznije inzistiranje na drustvu koje ce osigurati posao i standard onima koji zele raditi i pobrinuti se za svoju egzistenciju. Ravnopravnost u zaposlavanju i visini primanja, a ne, bar ne primarno, sigurnost za one koji ne zele raditi. Uostalom, ovo prvo je preduvjet nekakve socijalne drzave koja ce omoguciti pristojnu egzistenciju onim manje sretnim i sposobnim.

Zene koje rade i obavljaju vecinu kucanskih poslova imaju tezi zivot sada, ali i sigurniju egzistenciju u slucaju rastave. Usput, jesu li one ravnopravnije sada ili ce biti ravnopravnije tek u slucaju rastave?

Sto se tice prejudiciranja modela, evo, zasto zene domacice ne bi osnovale neku udrugu. U toj udruzi rade nekakav posao, na primjer, cuvaju djecu jedne drugima, a kako bi imale vremena za sebe, mozda neke svoje hobije ili vrijeme za druzenje s muzem. Te usluge se placaju i ulaze u nekakav fond solidarnosti, a koji se na trzistu moze jos oploditi, a iz kojeg ce se vuci novac u slucaju ugroze egzistencije neke clanice.

Ono, pobrinu se same za svoju sigurnost, bas kao i zene koje rade.

Hocu reci, bitno je da postoje mogucnosti, na svakome je ponaosob koliko ce te mogucnosti iskoristiti.

alim
17.07.2013., 10:28
Nego muška gospodo žene su se za svoju zaštitu pobrinule same u vidu udruga dok vi ovdje kmećite o ugroženosti te tvrdite da su sva prijavljena silovanja lažna.Tako da silovanja su samo privlačenje pažnje.Ja ne znam ko vama brani da osnujete udrugu ili više njih i Sigurnu kuću.U susjednoj Sloveniji i Srbiji su se isti za to obrinuli dok su cendrajuće muške Hrvatine skroz nesposobne išta poduzeti.

.. hm .. nisam znao ..
.. to .. tim hrvatima .. ipak .. diže ugled .. .. a to što su srbi i slovenci .. već napredni .. to me ne čudi ..
.. bojim se .. i hrvati će se unaprede .. za dan dva .. .. pizduni ..

alim
17.07.2013., 10:35
ne treba se s djecom igrati na taj nacin.
najbolje da si nabave kucnog ljubimca.

.. treba li se s djecom zajebavati .. to ne znam dobro .. .. ali vas molim da obratite pažnju na to da je .. zajebavati se s psom ili mačkom .. izrazito pizdunsko i nemoralno ..
.. od tebe bi se cipelice to .. kao od prosvješćenog intelektualca .. ma bila i iz dalmacije .. .. ipak očekivalo da to znaš ..
.. hoću da vas upozorim na sljedeće ..
.. mogao bi bog zaključiti da to što ste zajebali nekog žikana .. ko ga jebe .. bolje nije ni tražio .. .. a da u pizdu materinu završite za to što niste cjenili psa .. recimo ..
.. razumiješ .. ?

Dalaj Sanja
17.07.2013., 10:47
http://www.telegraf.rs/vesti/88512-sigurna-muska-kuca-skloniste-od-besnih-zena-video

:D

.. nisam baš pratila pažljivo ..
.. ali mi nije baš najjasnije kako se od feminističke sociopatije došlo do bračnih dužnosti .. i toga ko treba prati suđe ..

.. pre neki dan pljujem po toj gamadi .. po feministkinjama .. pred jednom mojom udatom za džibera drugaricom ..
.. i kaže ona .. i ja sam feministkinja ..
.. ma koji kurac .. otkud si ti feministkinja .. bog te tvoj .. živiš život domaćice dok mužjak ide u lov na pare i namirnice ..

.. kaže ona .. pa da .. muškarce treba iskorištavati .. to je moj moto .. i ja sam po tome feministkinja ..

.. nedavno na netu isto .. neka feministkinja .. kenja o pravu žena da budu jednako plaćene blabla .. i kažem joj ja .. pa ja ne znam za slučaj da je neka žena za isti posao bila plaćena manje .. samo zato što je žena ..
.. a ona kaže .. ali znam ja .. moj muž ima privatnu firmu i diskriminiše žene ..

.. wtf ..?
.. dal sam dobro razumela .. kenjaš ovde nama o feminizmu i zaštiti žena .. a živiš s mužem koji manje plaća žene ..
.. pa jesi li se obratila njemu s primedbom ..?
.. kaže ona .. ne želi da remeti skladne bračne odnose .. a sem toga nas se to i ne tiče ..
(.. apemant mi je svedok da je ta priča istinita ..)


.. elem .. preduslov za biti feministkinja ili feminista .. je biti retardiran ..
.. ima ona neka .. anita .. koja kuka o tome kako u video igricama žene prikazuju kao dame u nevolji .. koje treba spašavati .. a treba ih prikazivati kao muškarcima ravnopravne heroine ..
.. a ista ta kasnije traži lovu za otvaranje novih sigurnih kuća .. zove na .. zaštitu damica u nevolji ..


..

.. što se tiče braka .. brak je prevaziđena socijalna institucija ..

alim
17.07.2013., 10:56
.. a ja bi apelirao na tate .. nek prestanu praviti djecu .. .. pa koji kurac misle .. da će ih neko paziti kad budu stari .. ?
Pa bolje nek ne prave, ako ne mogu izdrzati takvo breme, ako im je to previse, baj ol mins, ne trebaju.

.. ali pitanje je jako komplicirano .. .. s jedne strane nagon .. užitak jebanja .. a sa druge velika vilosofija .. i .. dar božji .. .. ne znaš da je život .. dar od boga .. .. nikad .. jebiga nisi bila u crkvi .. .. bojiš je se ki vrag tamjana .. ?

.. mislim da su ovdje feministice .. unutrašnji neprijatelj .. .. tica među prvima .. .. a za dvije tri godine .. će se okrenuti .. počet će shvaćati .. ali šta će ti tada .. .. jebi .. hi .. jebiga .. tada ..
Sta cu se okrenuti?

.. feministice su isto što i popine .. isto što i udruge .. isto kao političari i murjačine .. .. režim .. .. čovjek se bori sam .. jedan jedini ..
.. a gdje se neke pizde trebaju udruživati .. udružuju se da bi nekog zajebale .. .. pizda im materina .. .. smrt režimu .. sloboda narodu ..
.. razumiješ .. ?

.. pogrešno .. ulaze žene u brak .. često .. pažljivo i precizno .. pizda im materina .. .. i poslije .. ako se nedaj bože nešto skurbi .. izvlače razne sarnavke i pedere .. na svoju stranu ..

Mda, a muskarci siroceki, nevini i cisti ko suza, 'ufatila' ga siromaka, i sad bi jos trazila, zamisli, alimentaciju za djecu, a on bas napravio novo, potpuno zaboravio da ima nesto decice i od prije. Ovo ti je prilicno nepomaknuto, od ne znam koliko stoljeca misljenje, zene su seksualno objekti, a ne subjekti i kad prestanu biti kao objekti zanimljivi (jer to je taj glavni i najcesci razlog) onda pocinju ovakve konstrukcije, pa cak se i masovno mlade curke vole izrazit, ja nisam feministica...trebaju samo malo odrasti.

.. pa na tu kartu igra najzemljanija ženskost .. .. kao .. teško da mogu nestati idioti koji .. još kad se malo napiju .. neće poželjeti da legnu na mene ..
.. i na šta se .. vidiš .. temelji .. budućnost zemlje .. ?
.. a vidiš .. jope .. pedere ..
.. oni tu ulazidu .. .. kao svjetla točka ..
.. jes .. malo ti izgleda .. kao .. prljavo .. i .. malo ti se .. dosta gadi .. .. ali ti je tamo mogućnost da stvoriš dete .. .. minimalna .. .. zbog ulaska kvantne fizike u moderni svijet na velika vrata .. nećemo reće .. nikakva .. nego mala ..
.. možda je stvar toga da se čovjek privikne .. na te .. homoseksualne odnose .. .. malo po malo .. .. iz početka povraćaš .. ali kasnije .. jebiga .. pobireš plodove .. .. jebeš se .. ono .. a bez tog tragičnog rezultata .. tog .. djeteta ..

felixx
17.07.2013., 12:04
Josipovic upozorio na veliki broj neprijavljenih silovanja i 300 ubijenih zena u obiteljskom nasilju u 10 godina (http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/josipovic-upozorio-na-velik-broj-neprijavljenih-silovanja.html)

Evo, zoran prikaz kako se i sa najviših položaja daju potpuno lažni podatci!
Pravi broj žena ubijenih u kategoriji 'obiteljsko nasilje' je u prosjeku 13 godišnje. Ali samo 3-5 žena u prosjeku ubije suprug ili partner. Ostalo su majke, sestre, kćeri, rođakinje - obiteljsko nasilje nije ograničeno samo na supružnike.
Istovremeno, i žene godišnje u prosjeku ubiju 1-2 supruga ili partnera.

Statistika postaje zanimljivija kada se ubistvima dodaju i pokušaju ubistva. Kad zbrojimo ubistva i pokušaje ubistva, ispada da žene i muškarci podjednako često pokušavaju ubiti partnera, ali muškarci češće 'uspjevaju' u tome.
Ova statistika je jako bitna, jer se ovi zločini detaljno istražuju, za razliku od ostalog nasilja i 'nasilja'. Tu nema muljanja , lažnih statistika i lažnih prijava.

I kad je tome tako, zašto se i dalje gvori samo o nasilju nad ženama?

Pa o prikrivenom kriminalu ima podosta studija, izgleda da je to tebi neka novost, uzmi da za to moze znati recimo psihijatar, pa ce u nekim podatcima to navesti, ne navodeci osobne podatke, ili lijecnik, ili zena iz susjednstva koja hoda u masnicama i svi vide, ali nije prijavila,
Sa tim obiteljskim nasiljem danas imaš situacije koje bi bile smiješne da nisu tragične.
Žena dođe na hitnu izgrebana i sa masnicom na licu, jer ju je napala šašava susjeda. Ali policija ženi ne vjeruje, nego privede njenog supruga.

S druge strane, ako muškarac sa 'šljivom' dođe liječniku, nitko neće pretpostaviti da ga je žena zveknula tavom, nego ' u kojoj se to birtiji potukao'.

A kada pričamo o neprijavljivanju obiteljskog nasilja, valjda treba svima biti jasno da muškarci u mnogo većoj mjeri ne pijavljuju nasilje.
Ne samo zato jer ih je sramota, nego i zato jer se u pravilu njih opet tretira kao nasilnike. Nije rijetkost da muž koji prijavi nasilje završi u pritvoru.


"Na jedno prijavljeno silovanje u Hrvatskoj dolazi između petnaest i dvadeset neprijavljenih (http://www.index.hr/vijesti/clanak/na-jedno-prijavljeno-silovanje-u-hrvatskoj-dolazi-izmedju-petnaest-i-dvadeset-neprijavljenih-/380189.aspx):ne zna:

To je jako, jako proizvoljno nabačena procjena.
Ima li kakva referenca?

U ovoj 'procjeni' zapravo se krije hajka protiv muževa i partnera, potiče se žene da prijavljuju sve i sva. Sve se proglašava silovanjem, dovoljno da žena tvrdi da je bilo silovanje.

blue bird
17.07.2013., 12:09
Ma ja ne tvrdim da nema dobrih očeva, postoje i neki koji traže skrbništvo nad djecom pa su zakinuti u tom segmentu, ali je činjenica da većina prestane brinuti o djeci iz propalog braka nakon razvoda. To je za mene tužno i poražavajuće.
Pa i meni je iritantno da se na kućanske poslove u takvoj situaciji gleda kao na nešto što se podrazumijeva za ženu, a kada muškarac preuzme dio tih obaveza, samo što mu se ne iskleše bista za zasluge.

Ne možeš da se ne zapitaš koja je svrha muža, ako žena doprinosi finansijski više od njega, brine o kućanstvu i djeci, a on nakon "napornog posla" zaduži kauč i daljinski? Ja je ne vidim. Većina žena zna promijeniti i sijalicu i obaviti neke sitne popravke u kući, a uvijek može pozvati i majstora. Ikebane koje parazitiraju na kauču su bespotrebna obaveza.

Problem i zalost je u tome, sto se radi o vecini.

Ako su kucaski poslovi (zena koja radi) i dalje, cvrsto povezani u interpretaciji zene i tih poslova kao 'podrazumijevajucih', je li potreban feminizam za daljnu reinterpretaciju ili je passe, sve je riješeno? Vezuju li se nuzno takvi poslovi uz biolosku esenciju (posjedovanja zenskog spolnog organa) ili se radi o dodjeljenoj kulturolosko-socijalnoj ulozi ili pak mozda treba osvjeziti povijesne paradigme, kako i kada je napravljen pomak i iz koje pozicije, cini se da je to zaboravljeno.


I kad je tome tako, zašto se i dalje gvori samo o nasilju nad ženama?


Sa tim obiteljskim nasiljem danas imaš situacije koje bi bile smiješne da nisu tragične.
Žena dođe na hitnu izgrebana i sa masnicom na licu, jer ju je napala šašava susjeda. Ali policija ženi ne vjeruje, nego privede njenog supruga.

S druge strane, ako muškarac sa 'šljivom' dođe liječniku, nitko neće pretpostaviti da ga je žena zveknula tavom, nego ' u kojoj se to birtiji potukao'.

A kada pričamo o neprijavljivanju obiteljskog nasilja, [B]valjda treba svima biti jasno da muškarci u mnogo većoj mjeri ne pijavljuju nasilje.
Ne samo zato jer ih je sramota, nego i zato jer se u pravilu njih opet tretira kao nasilnike. Nije rijetkost da muž koji prijavi nasilje završi u pritvoru.Ti ozbiljno vjerujes u ovo, ti zelis reci da su muskarci u jednakom (ako ne i u vecem) broju zrtve fizickog nasilja u obitelji? I hrvatske i statistike drugih zemalja (od nekih, nema ni govora da bi ista i znali o tome), EU, UN su narosto 'fabricirane', muskarce ustvari zene malte...wow.

blue bird
17.07.2013., 12:29
Mozemo sad polako vratiti temu u neke ipak teoretsko-filozofske vode, pitanje je sto je danas s feminizom, je li usao u 'corsokak', u kojem smislu, sta je ciniti i tako.

ZloPrase
17.07.2013., 12:31
Ako su kucaski poslovi (zena koja radi) i dalje, cvrsto povezani u interpretaciji zene i tih poslova kao 'podrazumijevajucih', je li potreban feminizam za daljnu reinterpretaciju ili je passe, sve je riješeno? Vezuju li se nuzno takvi poslovi uz biolosku esenciju (posjedovanja zenskog spolnog organa) ili se radi o dodjeljenoj kulturolosko-socijalnoj ulozi ili pak mozda treba osvjeziti povijesne paradigme, kako i kada je napravljen pomak i iz koje pozicije, cini se da je to zaboravljeno.

Kućanski poslovi se "podrazumijevaju" kao ženski jednako kao što se prljavi, teški, ili opasni poslovi "podrazumijevaju" kao muški.

Moglo bi se reći i da su za žene rezervirani lagani i bezopasni poslovi, što se i vidi iz statistika ozljeda na radu. Neš ti potlačenosti.

Koliko npr. imaš frendica koje su ikad, ali IKAD IŠTA prčkale po struji?

blue bird
17.07.2013., 12:36
.. feministice su isto što i popine .. isto što i udruge .. isto kao političari i murjačine .. .. režim .. .. čovjek se bori sam .. jedan jedini ..
.. a gdje se neke pizde trebaju udruživati .. udružuju se da bi nekog zajebale .. .. pizda im materina .. .. smrt režimu .. sloboda narodu ..
.. razumiješ .. ?


Iako ne vjerujem (mada, tko zna) u jedinstveni nazivnik 'zena' ili 'muskarac', cini se da povijesna scena, kao i ovo danas na repertorau ipak grupiraju stvari, barem u necem temeljnom u neke pozicije...vis, kako je bilo tesko bez udruga, nema ni revolucije bez udruzivanja...

.. a vidiš .. jope .. pedere ..
.. oni tu ulazidu .. .. kao svjetla točka ..
.. jes .. malo ti izgleda .. kao .. prljavo .. i .. malo ti se .. dosta gadi .. .. ali ti je tamo mogućnost da stvoriš dete .. .. minimalna .. .. zbog ulaska kvantne fizike u moderni svijet na velika vrata .. nećemo reće .. nikakva .. nego mala ..
.. možda je stvar toga da se čovjek privikne .. na te .. homoseksualne odnose .. .. malo po malo .. .. iz početka povraćaš .. ali kasnije .. jebiga .. pobireš plodove .. .. jebeš se .. ono .. a bez tog tragičnog rezultata .. tog .. djeteta .


Svakako, samo naprijed.

d@d@
17.07.2013., 12:38
Kućanski poslovi se "podrazumijevaju" kao ženski jednako kao što se prljavi, teški, ili opasni poslovi "podrazumijevaju" kao muški.

Moglo bi se reći i da su za žene rezervirani lagani i bezopasni poslovi, što se i vidi iz statistika ozljeda na radu. Neš ti potlačenosti.

Koliko npr. imaš frendica koje su ikad, ali IKAD IŠTA prčkale po struji?

Evo ja jučer, i otkrijem da mi je riknuo pancir, sad, ugrađeni su oni industrijski panciri, ako znaš možeš mi odmah reč gdje ima za kupit taj kvadratni osigurač i kako se to mijenja, prije su bili oni okrugli te sam znala zamjenit.

ZloPrase
17.07.2013., 12:45
Evo ja jučer, i otkrijem da mi je riknuo pancir, sad, ugrađeni su oni industrijski panciri, ako znaš možeš mi odmah reč gdje ima za kupit taj kvadratni osigurač i kako se to mijenja, prije su bili oni okrugli te sam znala zamjenit.

Ima na Vukovarskoj prije Trešnjevačkog placa dućan sa svim zamislivim za struju...i imaš pivu od mene. :top:

blue bird
17.07.2013., 12:52
Kućanski poslovi se "podrazumijevaju" kao ženski jednako kao što se prljavi, teški, ili opasni poslovi "podrazumijevaju" kao muški.

Moglo bi se reći i da su za žene rezervirani lagani i bezopasni poslovi, što se i vidi iz statistika ozljeda na radu. Neš ti potlačenosti.

Koliko npr. imaš frendica koje su ikad, ali IKAD IŠTA prčkale po struji?

Ah nije bas tako, prcka li se po sruji po dnevnoj bazi, kao ciscenje, pranje, spremanje za sebe i sve druge u obitelji, bedinanje klinaca:ne zna:

Kakve sad 'ozljede na radu', pa to je neciji posao, govorim o zeni koja radi i muskarcu koji radi te kad se vrate s posla i za jednog se podrazumijeva brzo se presvuc i na posao, a drugom je zavrsio radni dan.

Recimo, zena je kirurg i to je sad 'lagan' posao, a muskarac radi, stajaznam na nekoj naftnoj busotini i to je 'tezak' posao i njemu je onda 'tesko', i kirurgica kad se vratis pola mora pospremat, a ovaj s nafne busotine mora prilec?

Znam dosta cura, ali to ti sad ovisi koje si struke, pa ako si zavrsio tehnicki faks, naces podosta cura koje to znaju. Kao sto ces naci postosta sociologa ili filozofa koji ne znaju da je postavit elektroinstalaciju u knauf nesto malo drugacije od obicnog zida (ne preporucam petljat se u struju, nikome, tko bas nije ziher da zna :zubo:):ne zna:

ZgSash
17.07.2013., 13:14
blue bird, tko bi po tebi trebao sloziti ravnotezu izmedu dvoje ljudi??
i koji je to uopce argument "ocekuje se"??

blue bird
17.07.2013., 13:38
blue bird, tko bi po tebi trebao sloziti ravnotezu izmedu dvoje ljudi??
i koji je to uopce argument "ocekuje se"??

Sash, svakako bi to bilo zajedno, zajedno imaju domacinstvo i zajedno se dogovaraju, stvar je u ovom 'ocekuje se' kao povijesnom kliseu koji se vezuje uz biologiju (uz spol).

...pa tako bi se od mene ocekivalo da nakon posla (uzmimo da je prilicno zahtjevan), prionem na ove 'ne-za zbilja-poslove', iako sam ja mozda nedjelju odvojila da ipak skinem taj yebeni anlaser i vidim o cemu se radi (prijateljica prala moj stari, ali meni jako drag auto, prije toga ja nesto gledala u motor, auto upaljen i ona fino tako upaljen auto opere sa slaufom, i naravno ne pali, stavim novi akomulator, nista, sva mi je nada u anlaseru, da ga malo pocistim, namazem :zubo:) ali ceka pospremanje, kupovina, kuhanje bla bla.

femmelatin
17.07.2013., 13:43
Kućanski poslovi se "podrazumijevaju" kao ženski jednako kao što se prljavi, teški, ili opasni poslovi "podrazumijevaju" kao muški.

Moglo bi se reći i da su za žene rezervirani lagani i bezopasni poslovi, što se i vidi iz statistika ozljeda na radu. Neš ti potlačenosti.

Koliko npr. imaš frendica koje su ikad, ali IKAD IŠTA prčkale po struji?

Kućanski poslovi su lagani i čisti?
Ok, nisu cijepanje drveća, ali ja se umorim radeći ih.

Pranje poda, pranje wc-a, pranje suđa (pa čak i ako imaš suđericu suđe treba pokupiti, sastrugati s njega ostatke hrane, isprati, staviti unutra, staviti tablete i ostalo, nakon pranja izvaditi i pospremiti), presvlačenje posranih pelena - bilo da su od male bebe ili dementnog ili invalidnog roditelja - nisu baš čisti poslovi.
Osim toga, kućanski poslovi su svakodnevni i traju više sati, ako pridodamo i žene koje u pravilu uče s djecom i angažiraju se oko zadaća, vode dijete doktoru, idu na roditeljske sastanke itd. na kraju ispadne da žena:
-radi lagane i bezopasne poslove 8 sati na poslu (a što je sa stresom, npr.?)
-radi par sati kućanske poslove
-radi bar 2 sata dnevno oko djece, ako ih ima

Kuhati treba svaki dan, suđe se pere svaki dan, pospremiti krevete treba svaki dan, pomesti treba svaki dan, peglati, prati veš - barem jednom tjedno, o djeci se treba brinuti svaki dan (kupati, oblačiti, hraniti, učiti s njima it'd.), pranje prozora...

Muški u kućanstvu rade teške i prljave poslove, super - samo to su poslovi koje treba obaviti jednom godišnje.

Govorim o velikom broju kućanstava, naravno da ima i onih gdje se poslovi raspodjeljuju, ima ih sve više, i to prvenstveno među visokoobrazovanim i urbanim partnerima.

Samo 25 kilometara od Zagreba, jedan tipičan seoski muškarac, oko 60 godina, smatra da neudana kćer mora ostaviti sve kako bi došla na selo kuhati i pospremati ocu udovcu. Mislim, kad je već neudana, da je bar od neke koristi.
Tko bi ih uzdržavao nije bitno, nek posadi povrće u vrt i kupi par kokoši. Svjedočila tom razglabanju.

Inače, moj otac je inženjer, mađeutim nema blage veze o "muškim" poslovima, ne kosi travu, ne zna obaviti nikakve popravke i za sve takve poslove zove majstore.
Međutim, zna kuhati i oprati suđe.
Ne zna uključiti veš mašinu, ni peglati.
I tako...