PDA

View Full Version : Ultrazvuk sinusa

te@
20.03.2003., 14:09
Nakon višegodišnje patnje i muke, ovih sam se dana odlučila "obračunati" sa prokletim sinusima. Otišla do svoje doktorice opće prakse, pokupila potrebne uputnice i krenula u mrska obilaženja čekaonica u našim zdravstvenim ustanovama.
Prvo sam obavila rtg snimanje, koje pokazuje "upalno zasjenjene maksilarne kao i frontalni sinus" ma šta to značilo.
Sad je na redu ultrazvuk sinusa, što znači uputnica pod ruke i put pod noge prema Šalati.
Zanima me ako je netko već bio na toj pretrazi ili, pak, ima neka saznaja, kako taj pregled uopće izgleda i što se njime postiže.
Thx!

te@
21.03.2003., 16:06
...zar je moguće da nema niti jedne spodobe na IMF-u kojoj su sondama rovarili po nosu? I zar je moguće da ću samo ja past u ruke nekom dr. Mengeleu sa Šalate? A tek ljubazno medicinsko osoblje: "Ma, šta sad? D't je uputnca? Imaš l' dopunsko? A 'el plaćeno? (sumnjičavo gledanje)"

nobrainatall
21.03.2003., 23:39
na kužim zakaj ultrazvuk?ja sam imao istih problema prije jedno tri god i nisu me slali na nikakav ultrazvuk(možda to ni nemaju na sv.duhu) več su mi svaki dan gurali u nos nekaj kaj liči na produžene štapiće za uši al naravno nije pomoglo....
za naš problem nema lijeka ,nije da te zezam ali nisam cuo da je itko izlječio kroničnu upalu sinusa do kraja.uvijek nekaj...

Shane
21.03.2003., 23:57
Ja sam prije nekih 10. godina isao na snimanja sinusa(nisam siguran da li je to bio ultrazvuk) ali nisu mi nista nasli.
Na srecu s godinama su ti problemi slabili i vec dugo nisam imao upalu sinusa :)

Nadam se da ce i tebe proci:top:

Karakala
22.03.2003., 03:33
Sa upalom sinusa se jednostavno mora živit.
Nema s njom obračuna. :(

I mene zezaju dobar dio godine. Plus toga sam i sportaš pa stalno mijenjam toplo/hladno, treniram po kiši, ledu pa nije ni čudno. :)

Ali ujutro mi nije baš bajno.

Patagonija
30.03.2003., 15:21
Sa upalom sinusa se jednostavno mora živit. Nema s njom obračuna.
Kak' nema?:confused: A operacija?
Osim nje, koja je daleko najučinkovitija, danas se primjenjuju i neke ''nove'' metode istjerivanja vraga antibioticima, al' je ovdje bed što oni teško prodiru u kost.. Long šat, al' može pomoć..
p.s. Teah, ja ću uskoro na CT sinusa, na Šalatu (by the way, tam su ti doktori:top: :D ), pa ti mogu docnije prenijet iskustva..;)

Pink Lemon
06.04.2003., 14:55
Jao sinusa mojih!
Redovite godisnje upale necu ni spominjat jer sam se s tim pomirila, al vec drugi put mi se desava nesto sto prije nikad nije - desna strana lica me boli, onako od zuba do ispod oka i imam osjecaj da je taj dio blago natecen i pun neceg :confused: Ne mogu nista ispuhat, a osjecam pritisak u tom dijelu. Kad i uspijem nesto sitno, to je onako gusto i :rigo: .Prosli put mi je proslo tako da mi je najednom, nakon par dana, popustio taj pritisak i nevjerojatan gnoj je izasao van.
Jel zna netko o cem se radi?
Ma bljak...

Guzo
06.04.2003., 15:34
jedini lijek vam je more
roniti i ušmrkavati more

promjena tlakova će tjerati šlajm van, a more će čistiti,
možete i ušmrkavati more i biti na suncu.

još imate sterimar, ublaženo more koje u obliku spreja

i još jedna je finta u barokomori, izmjena tlakova

operacija je pušiona; ispikaju ti sinuse (saće), a kasnije ti se rupe zapune

bokac

lilihip
28.11.2005., 12:07
Zna li netko kako se to izvodi ? Ako mi guraju neke kamerice kroz nos, odustajem. Ili je to klasican ultrazvuk s gelom ? hvala

bodul
28.11.2005., 23:07
Ultra zvuk je rezonantna neinvazivna metoda .
Znaci ne boj se , imas teoretsko pravo da pitas kako se to radi i onda uzmi ili ostavi , i moras potpisati da pristajes na te uvijete .
Bar je tako svugdi u svitu , a jeli kod nas isto , to ces viditi , pa nam reci .

Noemi
28.11.2005., 23:52
Ako se ne varam uvz ne prodire kroz tvrda tkiva,a sinus je supljina u kosti,tako da bas i ne vidim smisao u uvz spregledu sinusa:misli:

Da nije ct ili magnetna rezonanca?