PDA

View Full Version : Neiskusna kuharica-help!


Rapifen
09.01.2005., 11:34
Nisam baš iskusna kuharica, pa me zanima možete li mi preporučiti neku net stranicu, knjigu ili napisati sami ako znate, i čega se sjetite što se može i koliko dugo ponovno upotrijebiti za pr. ručak.

Primjer: smije li se pire krumpir drugi dan ponovno koristiti? Znam da neke kuharice od njega prave langošice, druge pak krokete, a čula sam da se pire ne smije drugi dan podgrijavati. Malo mi je nelogično, pa vas molim za pomoć.

Isto tako gljive iz umaka se kao ne smiju jesti drugi dan, a one u salati smiju, zašto?

Ista stvar me zanima i sa ostalim namirnicama. Ako se netko kuži u to, molim vas objasnite mi ili bar preporučite gdje mogu naći odgovor.

:rofl:

atlantis
09.01.2005., 11:37
za recepte coolinarka.com

za ostalo...

iskustvo :) i pomalo ces nauciti

Vanjushka
09.01.2005., 11:52
Rapifen kaže:
Primjer: smije li se pire krumpir drugi dan ponovno koristiti? Znam da neke kuharice od njega prave langošice, druge pak krokete, a čula sam da se pire ne smije drugi dan podgrijavati. Malo mi je nelogično, pa vas molim za pomoć.

Stavis malo mlijeka u njega i zagrijes ;)

Mada, svako jelo od krompira se treba pojesti prvi dan, ne znam zasto, ali cuo sam za to pravilo.

-STAnCE-
09.01.2005., 13:15
mislim da se obe stvari što si nabrojala nebi smjele koristit drugi dan. zašto ? iskreno pojma nemam. uglavnom pire se jede dok je topal , on i kad se ohladi nevalja

Inci
09.01.2005., 18:13
Pire krumpir ne podgrijavaj ni u ludilu. Ako ga ne pojedeš za ručak ili par sati nakon, baci ga u smeće, toplo ti preporučam. Inače budeš vidjela sve zvijezde na nebu (moj tata je sve to iskusio pa sve znam iz prve ruke).

Maree
09.01.2005., 18:28
Coolinarka,neki stari topici na ovom forumu i kuharica na indexu mi pomazu kod recepata.Citaj,guglaj i kuhaj:)