PDA

View Full Version : Hranjive kreme za lice

Katrin
10.01.2005., 13:24
evo, ovako...trebam preporuku za neku hranjivu kremicu za lice za nadolazece zimske dane. trenutno imam niveu soft, no kad zahladi to mi nije dosta.
dakle, hranjiva krema za lice u ranim dvadesetim...? :D :)

smjeskica
10.01.2005., 14:22
par ljudi mi je spomenulo neku garnierovu sa bagremovim medom...ne znam je li za cure u 20-im:confused:

debelakrava
10.01.2005., 15:28
je , mogu je koristiti i cure u dvadesetima...al meni se nekako cini da mi ne upija koza bas najbolje tu...sta ja znam...nekako mi ne pase...al nije skupa pa eto...ne zalim (sad su mi pete fine meke:D )

Shtefitza
10.01.2005., 16:26
katrin kaže:
evo, ovako...trebam preporuku za neku hranjivu kremicu za lice za nadolazece zimske dane. trenutno imam niveu soft, no kad zahladi to mi nije dosta.

Ako ti je Nivea soft dobra u ostalom dijelu godine, a u zimi ti treba nesto jace, probaj obicnu plavu niveu. Mozda ti je ona premasna, pa visak mozes skinuti vlaznom maramicom, nakon sto si ostavila kremi par minuta da se upije.

Ako trazis novu kremu, zbog novog dozivljaj, :cerek: (ne trazimo li sve mi? ) probaj nesto sto ti se svidjelo (bilo po reklami, bilo po ambalazi), pazi da ima naznaku "za suhu kozu", jer ti je vec nivea soft dosta vlazna i masna. uzivaj! :) :cool:

Katrin
10.01.2005., 16:30
hvala cure, idem upravo u potragu :D

Shtefitza
10.01.2005., 16:34
Dobru zabavu! :D :w

Samo usput (ne bi ja bila Shtefitza da ne dodam svoje misljenje... :rolleyes: :D ) :
ako si zadovoljna najjednostavnijim kremama, bolje ti je ostat na njima. A potrebu za sarenim ambalazama zadovolji na kozmetici. Zasto? Zato sto je vecina krema za lice nepotrebno pretrpana kojekakvim (neefikasnim) sastojcima, koji obecaju brda i doline ali ti zapravo lice ostave iritirano, osuseno ili pretjerano masno.

Krema sto je jednostavnija, bolje za tebe... pogotovo ako nemas nikakvih znakova starenja ili probleam.... ;)

Katrin
10.01.2005., 16:54
Shtefitza kaže:
Dobru zabavu! :D :w

Samo usput (ne bi ja bila Shtefitza da ne dodam svoje misljenje... :rolleyes: :D ) :
ako si zadovoljna najjednostavnijim kremama, bolje ti je ostat na njima. A potrebu za sarenim ambalazama zadovolji na kozmetici. Zasto? Zato sto je vecina krema za lice nepotrebno pretrpana kojekakvim (neefikasnim) sastojcima, koji obecaju brda i doline ali ti zapravo lice ostave iritirano, osuseno ili pretjerano masno.

Krema sto je jednostavnija, bolje za tebe... pogotovo ako nemas nikakvih znakova starenja ili probleam.... ;)

naravno...sto jednostavnije, to bolje :top:
nivea soft mi je super, samo sto po zimi od hladnoce, vjetra i suhog zraka ne stiti dovoljno. a ne bih htjela samo neku masniju kremu, vec i neku hranjivu ak je moguce :)

Shtefitza
10.01.2005., 17:03
Hranjiva krema zapravo ne postoji. Postoje kreme obogacene dodacima. Naprimjer korisni dodaci su antioksidansi (vitamini A, E, C, polifenoli, ubiquinone= koenzime Q), humefacijensi (dimetikon, urea, saharoza...), ponekad su biljne masnoce korisne zbog antioksidantnih svojstava i ujedno masnoce koja pomaze kozi da zadrzi vlagu.

Vecina krema sadrzi mineralna ulja, koja su jeftina i dugotrajna, ali se zna da kozu zapravo isusuju, a pokazalo se da su i kancerogena. ako mozes naci kremu bez mineralnih ulja (kako se zove ona djecja u DM-u u zutoj kutiji, jeftina i bez mineralnih ulja) probaj je koristiti. Tim kremama je nedostatak sto se prije znaju pokvariti, a cesto nemaju jako ugodan miris. To te ne treba zabrinjavati jer su dodani parfemi zapravo opterecenje i cesto izazivaju iritaciju koze.

a uvijek se mozes dodatno namirisati na nekom dijelu tijela koji nema tako osjetljivu kozu kao sto je to koza lica.

Katrin
10.01.2005., 17:21
Shtefitza kaže:
Hranjiva krema zapravo ne postoji. Postoje kreme obogacene dodacima.
ma to sam i mislila :)
hvala na tips ;)

Paw
10.01.2005., 17:38
smjeskica kaže:
par ljudi mi je spomenulo neku garnierovu sa bagremovim medom...ne znam je li za cure u 20-im:confused:

To je odlična krema:top: ... dušu dala:s
Probala sam 'gotovo' sve, i Vichy i ostali skupi shit i na kraju kupila tu Garnierovu i pre, pre zadovoljna sam:top: :top:

Noemi
10.01.2005., 18:20
JA probala tu zutu djecju iz DM-a i super je kao zastita od hladnoce. Ima bebi facu gore,u tubici je.Wind &
nesto ili tako nekako :misli:
Jeste da smrdi,ali ajde:D A cijena je bila smjesna,neki 12-tak kuna mi se cini:misli:

hana
10.01.2005., 18:20
bekutan ti je masnija a sad da li je hranjiva... bo *slijeze ramenima*
i onu nivea baby su mnogo hvalili (frendice) a nije skupa ni jedna ni druga pa mozes probat i ako nis dat nekome dalje :D

a ima i ona jedna od ananasa, kako se zove uf... :misli: onako staklena ko posudica sa poklopcem (znam, grozan opis) u dm-u je ima za kupit i malo je skuplja ali odlicno mirisi... i ne smije se po ljeti koristit ... e da me ubijes nemogu se sjetit....

ja inace imam mjesovitu (masnu) kozu i koristim kozmetiku za taj tip koze ali zimi (na snjegu) mi je koza sva onako na mahove blijeda na mahove crvena, nekako isusena, ono smrzne jel :lol: strah me neku masniju kremu da ne budem krcata pristica sljedece jutro a ne znam sta? ima neko ideju sta i kako?

Noemi
10.01.2005., 18:24
Probaj br.2 zatraziti tester od Missing Linka u apoteci na KOrzu;)

hana
10.01.2005., 22:23
Noemi kaže:
Probaj br.2 zatraziti tester od Missing Linka u apoteci na KOrzu;)

broj 2?
missing link je proizvodac ili?
:confused:

Tijana
10.01.2005., 22:39
Neutrologie 2 i Thermal S2 od Vichy-a
Becutan dječja krema koju na dlanu pomiješaš s par kapi jojoba ulja

Nanusha
11.01.2005., 08:27
Tijana, zabunila si se za ime, krema se zove NOUTRIlogie:)

Hannah
11.01.2005., 09:04
ako je uopće bitno, zove se Nutrilogie ;)

meni je rekla teta u apoteci da je to prejaka krema za kožu ispod kasnih tridesetih, četrdesetih...iako je propagiraju da je za suhu kožu neovisno o godinama :confused:.
s druge strane jednom mi je druga teta u apoteci preporučila neku od vichyja koja se zove nešto lift...jer da je ta bolja od nutrilogie za suhu kožu. ja sam rekla da mi to lift vuče da je krema baš za stariju kožu, a ona kaže da ne...pa sad ti budi pametna.
:rolleyes:

Nanusha
11.01.2005., 09:52
aha, to je ona lift actif; valjda ovaj put nisam pogrijesila:D

kissa
11.01.2005., 11:46
jel netko probao ovu kremu -Vichy -Oligo 25?
i sto koristiti uz nju za ciscenje?
jel ona za nekog od 24.g? suha koza,ponekad osjetljiva?
hvala

Zmijica
11.01.2005., 11:52
Sinergie je super krema, ali nije za zimu. Onako dosta je hidratantna, brzo se upije i ne ostavi neki zastitni sloj.

Sestricna mi je preporucivala L'oreal Nutrissima (s omega ceramidima qurac palac necim), ona ima osjetljivu suhu kozu, i lice joj je :top:
Ali ja sam vec na Eucerinu za suhu kozu, s lipo necim (ne urea nizaboga), i ta mi je :s za zimu.

Zabavi se :) Bar ce ti pete bit mekane, kao sto kravica rece... ;)

Hannah
11.01.2005., 12:16
kissa kaže:
hvala

traži prvo tester pa vidi kakva ti je.

ja sam probala (varijantu za suhu kožu - roza, ima još za masnu/mješovitu kožu - zelena) i meni je dobra.

kissa
11.01.2005., 12:38
Hannah kaže:
traži prvo tester pa vidi kakva ti je.

ja sam probala (varijantu za suhu kožu - roza, ima još za masnu/mješovitu kožu - zelena) i meni je dobra.

a sto za ciscenje uz tu kremu?
prije sam koristila Penaten baby kamile bath,ali ga vise nemogu naci nigdje!:( :( :(

ljubaznagospodja
11.01.2005., 13:03
smjeskica kaže:

ima li toga u dm-u?
jel to novija krema?

Hannah
11.01.2005., 14:19
pa za čišćenje u principu nemam nešto specijalno za preporučiti. trenutno koristim neko mlijeko od afrodite i zadovoljna sam. oni mi imaju ok proizvode koji po ambalaži ne upadaju u oko, ali su, čini mi se, često puta best buy u rangu jeftinih proizvoda.

ionako kažu da je najbitnije biti dosljedan u čišćenju s odgovarajućim, dakle neiritantnim proizvodom.

Tijana
11.01.2005., 14:20
kissa kaže:
hvala

Ja probala za suhu kožu. Nije mi dobra, bar ne za ovo zimsko vrijeme. Nekak mi nije dovoljno masna. Možda bi bila dobra za proljeće/ljeto kao neka laganija kremica.

Tijana
11.01.2005., 14:23
kissa kaže:
hvala

Ja za čišćenje lica koristim gel za pranje (Vichy ili Avene) i tonik za suhu kožu (Vichy).

Trillian
11.01.2005., 14:57
Zmijica kaže:
Sinergie je super krema, ali nije za zimu. Onako dosta je hidratantna, brzo se upije i ne ostavi neki zastitni sloj.

Sestricna mi je preporucivala L'oreal Nutrissima (s omega ceramidima qurac palac necim), ona ima osjetljivu suhu kozu, i lice joj je :top:
Ali ja sam vec na Eucerinu za suhu kozu, s lipo necim (ne urea nizaboga) , i ta mi je :s za zimu.

Zabavi se :) Bar ce ti pete bit mekane, kao sto kravica rece... ;)

Ovo me kopka... Zašto ne urea nizaboga? :confused:

Billi
11.01.2005., 15:26
Shtefitza kaže:

pazi da ima naznaku "za suhu kozu", jer ti je vec nivea soft dosta vlazna i masna. uzivaj! :) :cool:

jesi ziher? u tim godinama prije bi koza bila isusena nego suha. a takva se drugacije tretira.
meni je kozmeticarka bas na to obratila paznju.

Trillian
11.01.2005., 16:13
hana kaže:
bekutan ti je masnija a sad da li je hranjiva... bo *slijeze ramenima*
i onu nivea baby su mnogo hvalili (frendice) a nije skupa ni jedna ni druga pa mozes probat i ako nis dat nekome dalje :D

a ima i ona jedna od ananasa, kako se zove uf... :misli: onako staklena ko posudica sa poklopcem (znam, grozan opis) u dm-u je ima za kupit i malo je skuplja ali odlicno mirisi... i ne smije se po ljeti koristit ... e da me ubijes nemogu se sjetit....

ja inace imam mjesovitu (masnu) kozu i koristim kozmetiku za taj tip koze ali zimi (na snjegu) mi je koza sva onako na mahove blijeda na mahove crvena, nekako isusena, ono smrzne jel :lol: strah me neku masniju kremu da ne budem krcata pristica sljedece jutro a ne znam sta? ima neko ideju sta i kako?

Ovo je i moj problem, i zbilja mi je prošle zime bila dobra ta Garnierova krema s bagremovim medom, zove se Total Comfort, i ja sam koristila onu dnevnu, jer mislim da bi noćna ipak bila prejaka za moje problematično lice. U DM-u dođe nekih tridesetak kuna, pa mislim da ti se to fakat isplati probati.

Sad imam nekakav dermatitis od hladnoće i svega skupa, onak, ljušti mi se koža i imam crvene flekice, a tu mi najbolje pomaže obična Belobaza koja se kupi u apoteci, jer nema nikakvih dodataka koji bi mogli dodatno iritirati kožu. Ima miris ubibože, ali za kožu je zaista jako ugodna.

Katrin
11.01.2005., 16:32
pokupila sam danas (na probu) solea baby od frendice...super mi je :)
al moram ju isprobati jos par puta da vidim pravi ucinak. ak nije dobra, probat cu ovu total comfort.

Zmijica
11.01.2005., 17:16
Trillian kaže:
Ovo me kopka... Zašto ne urea nizaboga? :confused:
Isto ljetna krema :cool:

Inace skroz ok, samo nedovoljno masna, i prevlazna. Pojacala mi dermatitis :(

Trillian
11.01.2005., 17:22
Zmijica kaže:
Isto ljetna krema :cool:

Inace skroz ok, samo nedovoljno masna, i prevlazna. Pojacala mi dermatitis :(

Aha, ja sam već pomislila da urea iz nekog razloga nije dobra...

Za dermatitis je meni jedino belobaza pomogla, i što je više moguće izbjegavati puder!

eena_
11.01.2005., 19:47
Je li neka od vas isprobala Nivea Visage sa vitaminom C ili onaj NIvein serum za učvršćivanje kože lica koji se stavlja ispod kreme ?
Moja Vichy mi se pokazala malo presuha, pa mi treba nešto malo masnije, ali ne masno, if you know what i mean.:rolleyes:

club delicious
11.01.2005., 21:59
kissa kaže:
hvala

Koristim je skoro 4 mjeseca. U početku mi je bila premasna, i odgovarala mi je samo kad bi bilo jako hladno ili bura.
Onda me kozmetičarka prosvijetlila i objasnila mi da ja ipak imam suhu kožu (mislila sam da imam normalnu do mješovitu) i savjetovala nek Oligo 25 koristim kao noćnu varijantu.
Sve ok, super zadovoljna. :)
Mislim da 24 godine nisu neki upit za korištenje ove kreme.:W

Još da se nadovežem na tvoj post, Kissa; ujutro umivam s Vichy gelom (neki plava tuba) a navečer skidam make up i ostale nečistoće s Vichy 3 in 1 losionom za čišćenje (ovo mi je inače naj proizvod što sam ikad isprobala!!!)

tilla
11.01.2005., 22:06
eena_ kaže:
Je li neka od vas isprobala Nivea Visage sa vitaminom C

ja. imam crvenilo zimi. koristim je samo ujutro, vrlo je dobra. skuplja, a boljeg sastava je krema od environa s vit. C

klio
11.01.2005., 22:20
hana kaže:

Ja imam sličnu kožu. Probala sam skupljih i jeftinijih krema i najbolje mi je Vitaskinova br.15 čini mi se. Odlična krema, nekih 30 kn. To i Vitaskinov piling br.14 mi je preporučila dermatologica - super zadovoljna po prvi put:top:

croft
12.01.2005., 09:36
kissa kaže:
hvala

ja imam 24 i koristim Oligo 25 vec tri godine....imam masnu T zonu,a obrazi normalni pa koristim zeleni Oligo

ja sam i vise nego zadovoljna,sto ne znaci da ce i tebi odgovarati,ali pitaj u apoteci tester pa vidi....mislim da su njihove testere djelili i u nasem Cosmopolitanu

za ciscenje lica koristim Vichiyevo mlijeko Purete Thermale

Vichy freak:o :D

club delicious
12.01.2005., 21:20
croft kaže:

Ovo je zakon... :s :s :s

Ava Adore
12.01.2005., 21:25
Ja sam sad na Thermal S1, Vichy. Žena je tvrdila da mom licu ne treba 2.

kissa
12.01.2005., 21:38
evo ja danas provela 45 min.u ljekarni ,iscitala sve i Eucerin,Avene i Vichy,pricala sa super ljubaznom ljekarkom i na
kraju izasla sa Avene -gelom za umivanje i kremom Avene-Hydrance optimale sa UV 15 B 15 A,anti -oxyant-protective hydrating cream,sensitive skin !
inace kao sto rekoh imam normalnu kozu koja svremena na vrijeme postane suha i osjetljiva !
vidjet cemo kako ce djelovati!

Tijana
12.01.2005., 22:02
kissa kaže:
evo ja danas provela 45 min.u ljekarni ,iscitala sve i Eucerin,Avene i Vichy,pricala sa super ljubaznom ljekarkom i na
kraju izasla sa Avene -gelom za umivanje i kremom Avene-Hydrance optimale sa UV 15 B 15 A,anti -oxyant-protective hydrating cream,sensitive skin !
inace kao sto rekoh imam normalnu kozu koja svremena na vrijeme postane suha i osjetljiva !

Kissa, Avene gel za umivanje ti je super :top:

kissa
12.01.2005., 23:05
Tijana kaže:
Kissa, Avene gel za umivanje ti je super :top:

nadam se da jest ! godinama trazim nesto !:rolleyes: :rolleyes:
a krema ?

Tijana
13.01.2005., 11:10
kissa kaže:
nadam se da jest ! godinama trazim nesto !:rolleyes: :rolleyes:
a krema ?

Probala sam njihovu Cleance - odlična za masnu kožu s prištićima (koristila je preko ljeta).
Tonik s puderom Cleance mi nije dobar jer previše isuši kožu.
Njihova okoloočna kremica hranjiva (ali ne za bore) mi ništa ne valja - od nje me peku oči za popizdit.
Hydrance Optimal Legere i Riche- nisu mi dovoljno masne za zimu, ali ako nemaš jako suhu kožu trebale bi ti biti dobre.
Peeling i maska su dobre, slične kao Vichy, ali 40 ml košta skuplje nego 50 ml Vichy.
Termalna voda mi je super.

CrveniVrag
13.01.2005., 11:19
katrin kaže:

probaj od dr. schellera - mislim da se tako piše, u dm ih ima masu, meni su te kreme bile jako dobre..od marelice super miriši: )))

eena_
13.01.2005., 11:53
croft kaže:
ja imam 24 i koristim Oligo 25 vec tri godine....imam masnu T zonu,a obrazi normalni pa koristim zeleni Oligo

ja sam i vise nego zadovoljna,sto ne znaci da ce i tebi odgovarati,ali pitaj u apoteci tester pa vidi....mislim da su njihove testere djelili i u nasem Cosmopolitanu

Vichy freak:o :D

koristiš samo mlijeko ili i tonik?

kissa
13.01.2005., 12:48
kissa kaže:

probala sinoc i jutros i ljudi : divota :top:
moje liceko je very happy:cerek: :cerek: :tulum:
osjecaj svjez,dovoljno vlaznosti
ma super nesto :D

hana
13.01.2005., 14:12
CrveniVrag kaže:
probaj od dr. schellera - mislim da se tako piše, u dm ih ima masu, meni su te kreme bile jako dobre..od marelice super miriši: )))

e na te sam ja mislila
dr.scheller samo sta sam ja koristila od ananasa - ali cini mi se da od kojeg voca je ovisi za kakvu kozu je :)

Zmijica
13.01.2005., 16:34
hana kaže:
e na te sam ja mislila
dr.scheller samo sta sam ja koristila od ananasa - ali cini mi se da od kojeg voca je ovisi za kakvu kozu je :)
Tocno. Ova tvoja je za mjesovitu/necistu, a marelica :misli: ... ne znam za kremu od marelice. Ima od dunje za vlazenje, od stricka nocna za suhu kozu kojoj fali masti, bademova isto tako, ali dnevna....

Marelica?

Da, sad sam se sjetila: ima i od narance za svaki tip koze...

CrveniVrag
13.01.2005., 17:40
Da sad imaju i sa mineralima mislim, nisam sigurna, i točno ovisi kakvu kožu imaš pa takvu uzmeš, ali sjećam se da je ova mirisla baaas jako

croft
13.01.2005., 17:51
eena_ kaže:
koristiš samo mlijeko ili i tonik?
samo mlijeko

eena_
13.01.2005., 19:16
croft kaže:
samo mlijeko

ja sam ga danas nabavila, pa sam naknadno vidjela da se radi o tri proizvoda u jednom - mlijeko, tonik i skidač šminke sa očiju, a sve to totalno oil-free. Ne znam kako uspijeva, tek sam stavila pa ćemo vidjeti.

:moli:

Minerva
31.01.2005., 21:15
na www.SrbianCafe.com ima takodje dobar forum o kremama,ali su iskustva najcesce ljudi iz inostranstva.I forum.djesi.ba

Rhea
03.02.2005., 12:08
Ajme komedije,bas sam u online gloriji procitala intervju sa Milom Vasicem:D Bio je na spricanje botox-a,a koristi SISLEY kreme za lice:eek: :D Bilo bi dobro da nam se prikljuci na forumu:rofl:

tilla
03.02.2005., 14:57
Rhea kaže:
Ajme komedije,bas sam u online gloriji procitala intervju sa Milom Vasicem:D Bio je na spricanje botox-a,a koristi SISLEY kreme za lice:eek: :D Bilo bi dobro da nam se prikljuci na forumu:rofl:

ja bi ga na preodgoj poslala, plaća mu država doprinose, a on se tracka krema od 1000kn.

Vera Pavladoljska
04.02.2005., 19:22
katrin kaže:

moj je ten zaista dobar, sa svojih 3o + ne koristim puder jer mi ne treba, nikakve spesl kreme...ali sam odana uglavnom ROSALU - super rich, hranjiva s bademovim uljem, meka mi je kozha nakon nje i cista, sjajna , kremicu za bore oko ochiju, i vitaminsku nocnu ...taj spektar uvijek imam.

ponekad dodam i onu antistres sa mlijekom antistres

pobala eksperimentirati sa skupima....u dva navrata - osula sam se :rolleyes: , zaista lice mi je bilo u klincu.

otkrila sam hranjivu s vitaminom E i bademovim uljem iz kolekcije Holy plant....super mi je!

ali ako imas akne, pristeve necistu kozu nisam sigurna da je to to.....ma probaj!:)

I Afrodite kolekcija mi je dobra osim maske s beta karotenom od koje se ospem:rolleyes: :D

Hefty fine
09.01.2008., 14:48
Znate li za neku masniju, onako čvršću kremu za lice/ruke

Recimo da bude konzistencije onako slično maslacu (lol)

Recimo suprotno tome što tražim su neke hidratantne voedenaste kremice

frayla
09.01.2008., 20:20
Obična Nivea je jedino kaj mi pada na pamet...a za kaj treba biti krema, za koji tip kože tj.koji ti je problem bitan da ti takva krema riješava?

Hefty fine
09.01.2008., 23:49
Jednostavno više mi odgovara takva krema nego nekakva
hidratantna - vjerojatno imam takvu kožu da mi ne smeta ta masnoća i lako se upije

Znaš li možda neku drugu osim nivee s biljnim uljima npr?

Prije valjda 10 godina sam imal neku kremu sa bademovim uljem koja je bila dobra ali se ne sjećam marke a pitanje je dali se uopće i proizvodi

Grim
10.01.2008., 16:22
Ružina krema od Dr Hauschke
Holyplant ima kremu s bademovim uljem, al meni je to užas od kreme
Zg melem
...

Zapravo, bilo koja krema za jako suhu kožu.

chimavizza
10.01.2008., 17:08
avene trixera, ja sam ju jednom probala, jako je masna i inače s aveneom nećeš pogriješiti :)
uzmi tester

evo link
http://coner.hr/ljekarne/index.php?str=kozmetika3&proizvod=Avene%20Trixera%20krema

Brančika
10.01.2008., 18:21
Za ruke: Scheller Calendula Handbalsam (krema od nevena)

17 i po kuna u dm-u.

točno ono što tražiš, vrlo maslačasta :D

http://gmp-trading.de/images/img_little/ac/6964319.png

Za lice još nisam niti ja našla savršenu, sve su mi dosta vodnjikave, čak i za jako suhu kožu.

UlanBator
10.01.2008., 18:25
Za lice L'occitane Shea butter 8%. Meni je odlična! Isto mi treba masnija krema, ova je dosta masna i bogate konzinstencije, ali ne ostavlja onakav masan film kao npr. plava Nivea, upije se brzo a opet koža ostane vlažna i nahranjena.

jasmine
11.01.2008., 23:08
jedna od najmasnijih krema kuju sam ja vidjela je ova nova od afrodite od badema i meda,osobno meni je premasna i za ruke pa ju povremeno koristim po noci samo da ju nebacim,greskom kupljena.

epolon
13.01.2008., 02:34
jedna od najmasnijih krema kuju sam ja vidjela je ova nova od afrodite od badema i meda
:eek: a meni baš nekako vodenasta ko losion,moram je uglavnom na dva puta nanosit jer jednom mi je definitivno malo.

marija82
13.01.2008., 12:37
epolon, mozda ti imas hidratantnu, a jasmine hranjivu. ;)

Pafulja
14.01.2008., 11:57
ma sve ove koje navodite su masne, ali lako razmazljive kakobirekla. ako želiš baš tu tvrđu, da se malo teže razmaže, ali da se fino upija, najtoplije preporučam iva kremu od pčelarske centrale mellita, i to noćna! dnevne su više normalnije maznije teksture.
imaš za kupiti na dolcu, na mliječnom odjelu, odmah na zavoju onog hodnika koji se priključuje na glavni dolac. oko 40 kuna. ja lifram već drugu i prezadovoljna sam.

hrčkica
14.01.2008., 15:03
Jednostavno više mi odgovara takva krema nego nekakva
hidratantna - vjerojatno imam takvu kožu da mi ne smeta ta masnoća i lako se upije

Znaš li možda neku drugu osim nivee s biljnim uljima npr?

Prije valjda 10 godina sam imal neku kremu sa bademovim uljem koja je bila dobra ali se ne sjećam marke a pitanje je dali se uopće i proizvodi

dr. pavlović bademova krema? imaš toga u dm-u. full masna, mene je mama mazala cijelu s tim kad sam bila mala.:cerek:a maaamica:cerek:

epolon
14.01.2008., 18:00
hrčkice preduhitrila si me :D,baš sam htjela spomenut pavlovićevu...
ja njom često mažem lice kad je vjetrovito,preventivno ili poslije da se smiri,a i ruke kad su mi jako suhe pred spavanje.
Uglavnom uvjek je imam u kući :)

epolon, mozda ti imas hidratantnu, a jasmine hranjivu. ;)
joj da,moja je hidratantna :cerek:

Sponza ri
20.01.2008., 13:05
becutan :top:

marija82
20.01.2008., 13:59
avene bogata hranjiva krema. najbolja krema na svijetu za moju suhu kozu!

chichita
20.01.2008., 19:53
avene trixera, kupila sam veliko pakovanje nakon maloga.... masna, za lice i tijelo... odlična!:top:

Shtefitza
21.01.2008., 04:10

Ono o cemu govoris je konzistencija "body buttera". Kako je "body butter" strasno moderan zadnjih nekoliko godina, imas jako puno marki koje ga proizvode i mozes naici na veliki raspon cijena. Nemoj kupiti najskuplji body butter, nego onaj koji je napravljen od samih biljnih ulja (dakle da ne spominju parafin, mineralna ulja ili vazelin kao sastojak).

Sastojci koje volim naci u body butteru (u raznim pripravcma stavljaju razne varijacije i razne omjere, nadji ono sto ti se vise svidja:) maslinovo ulje, ulje shea (karite), bademovo, avokado, glicerin, suncokretovo (nije bog zna kako kvalitetno, obicno ga stavljaju da prodju jeftinije, a izbjegnu mineralna ulja), kakao putar (iako izbjegavam takve kreme koristiti redovito, jer me miris po cokoladi potice da ju jedem :D i otvara mi apetit :eek: :) )

...

Ja kupim po cijeni $10 body buttere od Boots-a. FAntasticni su mi.
Skuplja varijanta: Originsov body butter sa dodatkom bijelog caja i ostalih antioksidansa. To zadovoljstvo kosta $25. Koristim oba s istim ucinkom (doduse, antioksidantni ucinak cu valjda vidjeti nakon nekoliko godina. :) )

Shtefitza
21.01.2008., 04:13

Aha... body butter ne bih stavljala na lice.
Dapace, slazem se sa ostalim zenama koje su ti preporuile obicnu plavu niveu. Ili moj zimski Repairwear nocna za suhu kozu od Clinique-a

simple mind
22.01.2008., 00:22
A ja kupila u dm-u dječju "magic cream" od Aventa. Gooolema tuba (što mi je definitivno draže i higijenskije od onih teglica), samo 46 kn, piše da je za lice i tijelo. Gusta je, fino se upija, smiruje kožu :D. Sada lice mažem uljima, ali ovu koristim za ruke. Možda da Patientia ili Phyto navrate pa prokomentiraju sastojke?:mig:

esperanza0905
22.11.2010., 10:42
imam osjetljivu, tanku i sklonu crvenilu kožu.
uvijek sam tražila neku kremu koja će mi dovoljno "natopiti vodom" lice, da nemam osjećaj zategnutosti, da mi fino "legne" na lice.
probala sam naravno (kao i većina forumašica) dosta kremica (EL, Lancome, Givenchy, blah blah) i nijedna mi nije sjela da bih rekla e to je HG!
sve dok nisam kupila zadnju,a to je HR Skin Life SOS krema. na jagodici je bila za 300kn,al 75ml u tubi.
čim ju nanesem osjećam olakšanje. što je najbitnije- cijeli dan imam osjećaj vlage na licu. ne zateže me uopće lice, ni nakon 10tak sati (za razliku od drugih).
fine je teksture, nije pre"tanka",a ni premasna. napokon sam sretna što sam našla "the creme supreme"- bez zategnutosti,a ne masti mi lice.
više nemam osjećaj da mi je lice osjetljivo. crvenilo se lagano umirilo (iako neće nikada nestati, to znam).
ova krema BAS dobro upada u ovaj naslov "hranjive kreme"!

jedino s čim ju mogu usporediti s Merlininom kremom koju mi je složila. Jedine mane Merlinine- jako je masna i nema SPF. Prednost Merlinine- cijena i prirodni sastojci, nakon mjesec dana korištenja možete i preskočiti jutarnje/večernje nanošenja, a zategnutost nećete osjetiti.

Dakle, moja best preporuka HR skin life,a jeftinija verzija Merlinina.
AMEN

Leonharda
22.11.2010., 10:48
Kakva je AVENE bogata krema? Imaju sad i neku novu ultra bogatu?

miss blondie
22.11.2010., 14:41
meni jako odgovara za zimu od Garniera krema sa bademom/medom za suhu kozu... Bas je masnija ali se fino upije, fino mirisi, dusu dala za hladnije dane

kad zatopli prebacim se na neku laganiju...

Mopsly
22.11.2010., 21:57
A ja kupila u dm-u dječju "magic cream" od Aventa. Gooolema tuba (što mi je definitivno draže i higijenskije od onih teglica), samo 46 kn, piše da je za lice i tijelo. Gusta je, fino se upija, smiruje kožu :D. Sada lice mažem uljima, ali ovu koristim za ruke. Možda da Patientia ili Phyto navrate pa prokomentiraju sastojke?:mig:

Moj dragi već godinama koristi tu Magic cream za lice kao kremu poslije brijanja i kaže da mu je to najbolja krema za lice :D

ljubaznagospodja
23.11.2010., 11:20
Kakva je AVENE bogata krema? Imaju sad i neku novu ultra bogatu?

nije uopće masna, lijepo se upije, jako ugodna na licu kao i sve od avena (meni), ali zimus, kad sam trebala spas u zdanji čas mi baš i nije bila dovoljno bogata.
možda je bolja ako se koristi kontinuirano neko vrijeme, pa se lice polako dovede u dobro stanje :ne zna:

ultrabogatu nisam probala.

ja sam 30+ s nekom čudnom isušenom kožom, koja stalno nešto pecka i zateže, ali stalno imam nekih sitnih prištića - očiti dokaz da nešto krivo radim.

kikibela
23.11.2010., 21:58
Dr hauscka krema od ruže. Ako imate suhu kožu dušu dala za zimske uvjete. A ovo je biser krema za vjetar i ledhttp://www.clinique.com/images/products/158x158/clq_6E2P01_158.jpg

eyedetox
23.11.2010., 22:47
Dr hauscka krema od ruže. Ako imate suhu kožu dušu dala za zimske uvjete. A ovo je biser krema za vjetar i ledhttp://www.clinique.com/images/products/158x158/clq_6E2P01_158.jpg

kiki, kolko ta krema košta i koji je toćno naziv? Baš bi mi trebala..inače dosad najhranjivije koje sam ja koristila je Lancome nutrixhttp://www.beauty-advices.com/wp-content/uploads/2007/10/lancome-nutrix-for-dry-skin.jpg

i najsuhijoj koži treba sat vremena da se upije kolko je gusta i hranjiva

kikibela
24.11.2010., 10:28
Imala sam ja Nutrix prije par godina, to ja kao nešto kao E.Arden 8 hours krema u Lancome varijanti, ne isključivo za lice. Nisam je već dugo vidjela kod nas. Ima li je još uvijek???

Ovo ti je Clinique Comfort on call, skupa je mislim oko 500 kn, ja sam imala tester normalne veličine pa je bio jeftiniji. To je baš krema za zimu.Evo link, vidi kakve dobre ocjene ima.http://www.beaute-test.com/comfort_on_call_clinique.php

Vidjela sam da je ima u Sephori a vjerojatno i drugdje gdje drže Clinique

eyedetox
24.11.2010., 10:33
Ima, ima Nutrix u Irisu, košta 414 kn ali nepotrošiva je:top:

kikibela
24.11.2010., 11:44
hvala, pogledat ću!