PDA

View Full Version : kako napraviti dobre krokete?


TeenSpirit
09.12.2002., 23:34
kdakle, ako napraviti dobre krokete?

Pollux
17.12.2002., 07:39
Dobro tjesto, vrelo ulje i to je to...

Martinn
17.12.2002., 21:33
Brzo, jedan dobar recept za krokete!!! Kroketi su umjetnost, samo jednom u zivotu sam jeo famozne krokete, ostalo je zalosno ...

TeenSpirit
20.12.2002., 15:41
takoder Martinn.... :rolleyes:

a tako bi zelio jos jednom jesti onako dobre.

ajmo ljudi, recept. sigurno netko zna. pollux bas i nije bio pricljiv... ;)

Ardo
20.12.2002., 23:39
Nikada ne radim krokete. Znam samo napraviti dobre njoke. I onda ih "obucem" u poprzene krusne mrvice. To jedemo umjesto kroketa.

magic
21.12.2002., 17:11
Teen, zhao mi je ali spremam krokete samo kad mi ostane pire. U ohladjeni pire od krumpira dodam jedno jaje, brashna, malo parmezana, mushkatnog orashchica, soli i papra, od toga oblikujem krokete, przhim u dubokoj masnoci dok ne porumene i kasnije posolim.

Gospon Pes
21.12.2002., 17:34
Vis, sir mi nije pao na pamet! :D (Soli ne treba jer si pire presolim, orascic mi ne pase.)
Inace isto tak, samo kaj ih uvaljam u mrvice.

magic
21.12.2002., 19:37
Nisam imala mira pa sam samo zbogTeena ;) vecheras isprobala ovaj recept za krokete :

1/2 kg krumpira
2 shkalonje (ljutika)
3 rezhnja cheshnjaka
pola zhlichice djumbira - u receptu pishe 1 zhlica svjezheg ribanog korijena, ali tko bi to sad nashao
1 zhlica soja-sosa
sesam
brashno, ulje

Skuhati krumpir u kori, oguliti i protisnuti - ja sam to uchinila onime za pire.
pustiti da se rashladi.
Dodati usitnjenu ljutiku, protisnuti cheshnjak, djumbir, soja sos.

Formirati krokete, uvaljati ih u przhene sjemenke sesama, lagano pobrashniti i przhiti u dubokoj masnoci.

Staviti na papir da upije masnocu.

Evo, Junior i ja se mlatimo oko posljednja dva komada :D

TeenSpirit
22.12.2002., 15:43
odlicno....ovih dana cu pokusati (kazem pokusati, jer nikad se ne zna sto iz toga moze ispasti)... :D

zahvaljujem magic :)

mini_star
17.06.2007., 22:01
kdakle, ako napraviti dobre krokete?

Evo ti jednostavan i jako dobar recept: skuhaj oko 1kg krumpira u ljusci.Oguli ga i protisni. Posoli i pusti da se prohladi.
Dok se krumpir kuha zamijesi 200-250 g brašna s mlakom vodom, malo soli, na vrh žličice šećera i 1/2 paketa kvasca (možeš 1/2 vreećice suhog kvasca). Pokrij i pusti da dvostruko naraste.

Kad se krumpir prohladi, stavi na njega ovo tijesto i umijesi ga zajedno u veliku "salamu", uz dodatak još 10-ak dag brašna, vidjet ćeš već koliko treba da se lijepo mijesi. Odmah rastanji, reži tupom stranom noža, među dlanovima oblikuj u malo duži oblik i odmah stavljaj pržiti. Brzo je gotovo, pazi da nije pretoplo ulje , okreni i odmah, čim dobije lijepu boju vadi na papirnatu salvetu da popije višak ulja. Jako je dobro, jednostavno a jedino moraš paziti da se krumpir ne prekuha jer je onda pun vode i teže se radi, treba više brašna itd. Također je dobro znati da topliji krumpir veže na sebe više brašna, pa ćeš dobiti tvrđe, ali i kaloričnije krokete. Ja ga sasvim ohladim jer sam bomba :) :) :) Dobar tek :) :) :)