PDA

View Full Version : Alergija po tijelu

sunshine
22.04.2003., 10:07
Od jucer ujutro me uzasno svrbi koza, izbile su mi crvene flekice po nogama, rukama, dekolteu i vratu.
Flekice su kao male otekline, osjeti se ispupcenje pod prstima. :(

Pretpostavljam da mi je to od jaja ali nisam sigurna jer nikad do sada nisam imala nikakvu alergiju.

Nikako se ne smiruje pa mislim da cu morati do lijecnika.

Dal je to alergija i dal je uopce na hranu, pomislila sam i na macke ali onda bi se valjda javila vec puno prije s obzirom da mi je macka u kuci vec skoro godinu dana samo sto ih je sad puno vise.

Magic pomagaj ti uvijek sve znas. :(

shef Sale
22.04.2003., 10:12
Postoji i alergija na jaja, da...
Mislim da je u svakom slucaju najbolje konzultirati lijecnika (po mogucnosti alergologa) ;)

sunshine
22.04.2003., 10:14
shef Sale kaže:
Postoji i alergija na jaja, da...
Mislim da je u svakom slucaju najbolje konzultirati lijecnika (po mogucnosti alergologa) ;)

ma znam ja to i spremam se prvo svom lijecniku (koji bas danas ko za vraga radi popodne :( )
ali ja bih da se to nije dogodilo jer osim sto ruzno izgleda uzasno svrbi :(

magic
22.04.2003., 10:29
Svejedno mozhe biti preosjetljivost na mace iako si ih imala i ranije...jednostavno se pojavi...to se meni dogodilo s psom.

Ako je na mace, vjerovatno ce proci samo od sebe...kao i ako je od kakve "Prigodne" hrane ;)

Ukoliko nema respiratornih smetnji, nije bash jako zabrinjavajuce, urtikarije se dogadjaju za svaki drek :rolleyes:

Razmuti 1 zhlichicu sode bikarbone u vodi i prebrishi time kozhu, ublazhit ce svrbezh, a nece izmjeniti sliku i nek pogleda lijechnik.

Inache Prometazin krema, ali bolje nek dr pogleda.

Pozdrav i par dana malo pripazi shto jedesh ;)

sunshine
22.04.2003., 10:50
hvala magic :kiss:

pazila sam ja kaj jedem jer jaja i inace ne smijem jesti jer sam imala problema sa zuci zbog njih i samo sam jedno malo jajceko popapala :( i eto

a mace su me dosta izgreble po rukama pa sam pomislila da je to mozda od toga
joj vise ni sama ne znam
znam samo da svrbi
i sad dok radim malo zaboravim na to pa je bolje

a jutros sam se prbudila i sve se bilo povuklo
pogledam kad sam dosla na posao a ono opet sve crveno

magic
22.04.2003., 10:52
A da nisi ti malo ovih dana otkrila ruchice, dekolte i nozhice?

Pa je malo "sunchana" alergija napala nashu sunchicu ;)

sunshine
22.04.2003., 11:02
magic kaže:
A da nisi ti malo ovih dana otkrila ruchice, dekolte i nozhice?

Pa je malo "sunchana" alergija napala nashu sunchicu ;)
nisam :D
suncica nije alergicna na sunce :D

ali znam kako izgleda ta alergija
to su pono sitniji crveni pristici
a ovo su od sitnih do velikih crvenih povrsina (ima ih i po 2 cm promjera)
nije od sunca

magic
22.04.2003., 11:06
Ma to ti je jedna lipa urtikarija iliti koprivnjacha ;)

sunshine
22.04.2003., 11:07
a ja to nikad nisam imala :(
necu :(

lahor
22.04.2003., 15:01
Ja sam je imala...I urtikariju, i edem larinksa, i opcu pobunu svih sluznica...zbog 2 kriske manga. Sad znate recept da me se rijesite :D
Ni na pistacije ne reagiram bolje.

Alergija imam takvu zbirku da je to prekrasno....

Aenea
24.04.2003., 00:25
sunshine kaže:

"Od jucer ujutro me uzasno svrbi koza, izbile su mi crvene flekice po nogama, rukama, dekolteu i vratu.
Flekice su kao male otekline, osjeti se ispupcenje pod prstima. :(

Pretpostavljam da mi je to od jaja ali nisam sigurna jer nikad do sada nisam imala nikakvu alergiju.

Nikako se ne smiruje pa mislim da cu morati do lijecnika.

Dal je to alergija i dal je uopce na hranu, pomislila sam i na...."
Nisam sigurna ali pretpostavljam da bi,da je od hrane,
alergija bila po cijelom tijelu.
S obzirom da su ti zahvaceni izlozeni dijelovi tijela,
vise lici na kontaktni dermatitis.
Prisjeti se da li si dirala ili upotrebljavala nesto s cime inace
ne dolazis u kontakt ili boravila u nekom npr.prasnjavom prostoru.

lahor
24.04.2003., 02:54
Ne mora biti kontaktni, ali ipak uzmi u ozbir ako si nedavno mijenjala nesto od kozmetike ili sredstava za higijenu (gel za tusiranje, detergent, omeksivac i sl.) Ja kad dobivam reakciju na hranu najvise flekova imam po trupu, tj. trbuhu,ali ima ih posvuda, pa i po nogama, rukama i vratu.

magic
24.04.2003., 07:43
Ja isto od hrane ne dobivam osip po cijelom tijelu.

sunshine
24.04.2003., 09:47
osip se jucer bio prosirio na cijele noge, vrat, cijele ruke, trbuh, cak je pocelo i po ledjima

i kad sam vidjela da je vrag odnio salu ostisla sam doktoru

dobila sam injekciju, bolovanje, dimidril tablete i tonu kreme

sad sam doma uslagirana od dimidrila do kraja tjedna

La magie
12.06.2004., 11:18
hello!

evo ovako,ja imam jedan problem. svakih nekoliko tjedana mi se pojavi neki cudan osip,nekad na ruci,tj na zglobu iznad sake, nekad na vratu, ali svaki,bas svaki put, na stomaku,uglavnom oko pupka. isla sam dermatologu,kaze da je to reakcija na vrucinu i odjecu (molim? nosim kvalitetno pamucno rublje,to mi je jako vazno, pazim sta stavljam na sebe,kako moze biti reakcija na odjecu?). uglavnom,davao mi je neke kreme,masti,svasta nesto,ali nista nije pomoglo.to valjda dodje i prodje samo od sebe. tih nekoliko dana me uzasno svrbi,trudim se ne reagirati,ali nekad stvarno nisam mogla izdrzati,pa je cak malo i krvarilo. pojavile su se neke sitne tockice i to nervira za neizdrzat! to mi je sad ko i proslo,ne znam kad ce se opet pojaviti, ali veci problem mi je to sto mi je sad na stomako ostalo to crvenilo,prvenstveno oko pupka. ne znam kako da to opisem,kao neki ruzni tamni oziljak,koza je tu jos izritirana ocito,ali me ne svrbi. eh sad, problem mi je sto se to vidi, npr kad obucem badic, pa mi je stvarno neugodno skinut se. mislim nije to toliko strasno,to je mozda 2-3 cm al odudara od ostatka koze i bar dok ne pocrnim uociljivo je. a uskoro trebam na more i ne znam sto da radim? heeelp!

petal
12.06.2004., 14:23
ne mogu ti bas puno pomoc sto se tice smirivanja crvenila ali mozda mogu sto se tice uzroka. naime vecina ljudi koji su alergicni na krom i nikal dobivaju crvenilo oko pupka zbog onog gumba na hlacama koji je najcesce napravljen od tih metala. pogledaj dal ti je crvenilo otprilike na tom mjestu gdje ti gumb dodiruje kozu.

La magie
12.06.2004., 15:25
hmm mislim da si upravu,otprilike mi je to crvenilo bas gdje se hlace zakopcavaju,a jos sam ja stalno u trapericama...uzas.

petal
12.06.2004., 21:49
e ako je tako onda ti mozda mogu pomoc i oko lijeka :D
ne znam sto ti je tocno dermatolog sve propisao ali meni (koja sam alergicna na krom i nikal ali zacudo to oko pupka nikad nisam imala, al zato me ostala mjesta ne stede :D ) dosta pomaze beloderm u belobazi, ne znam dal si to probala. u svakom slucaju bi trebala otic opet doktoru pa da ti naprave testiranja, s tim da mu probaj NAGLASIT da mislis da je na metale. :D bar ces znat sto moras izbjegavat. e da i ako je stvarno krom/nikal u pitanju ovo na vratu i zapescu bi ti moglo biti i od nakita. (bijelog zlata ili bizuterije; na srebro i zlato ne bi trebala imat reakciju).

vjeverica
12.06.2004., 22:22
ovo na ruci i vratu je moguce alergija na nesto , to i ja cesto dobim. Popi claritine ( tabletu za alergiju);)

magic
12.06.2004., 22:26
La magie kaže:
hmm mislim da si upravu,otprilike mi je to crvenilo bas gdje se hlace zakopcavaju,a jos sam ja stalno u trapericama...uzas.

I ja imam slichan problem.

Prelakiraj sve metalne dijelove prozirnim lakom za nokte, svakotoliko.

smjeskica
17.01.2005., 19:44
pretpostavljam da niko nece znati o cemu govorim ali da probam.
Prije par dana mi se pojavilo crvenilo na kozi...ma izgleda k'o kada vas ujede komarac (mozda malo vece) i svrbi.
Prvo mi se pojavilo po grudima i po stomaku-ja mislila da je alergija na novu potkosulju i proslo je to za 3-4 dana.
Ali sad mi se pojavilo po nogama.
Nisam promijenila gel za tusiranje,nisam promijenila losion za tijelo...nemam pojma sta bi moglo biti:confused:
Ovih dana sam strasno nervozna pred jedan opaki ispit ali cisto sumnjam da to ima ikakve veze.
Imal' ko slicno iskustvo?

eena_
17.01.2005., 20:09
jesi prebolila vodene kozice?

LadyInRed
17.01.2005., 21:24
po opisu - urtikarija. klasična. jer se prvo javlja na grudima, pa po stomaku i na kraju završava na nogama. ili se javlja samo na licu.
izgleda upravo tako kako si opisala, poput ujeda komarca i svrbi.

bilo bi dobro da odeš kod doktora, moj savjet. ja sam imala VRLO težak oblik urtikarije ovo ljeto, plikovi su izlazili gotovo 6 tjedana jer nisam bila disciplinirana i nisam shvatila to ozbiljno. a još i danas, nakon 5 mjeseci, imam bijele mrljice na nekim dijelovima tijela jer sam bila jako crna kad me "napala" urtikarija i doslovno mi nagrizla kožu. zaista sam prošla pakao s tim.

urtikarija ili koprivnjača je dosta česta i uglavnom bezopasna alergija na nešto u hrani, na neku namirnicu. a javlja se upravo u stanju stresa, pada imunuteta i sl.proguglaj malo a imaš i moj topic na Zdravlju o tome i odlične savjete forumaša.

ipak svakako odi kod doktora da to na vrijeme spriječiš lijekovima i kremama da se ne zakomplicira. također ako osjetiš bilo kakav pritisak u prsima ili gušenje, trči na hitnu..sretno:)

smjeskica
18.01.2005., 01:06
Lady hvala ti neizmjerno...mislila sam da niko nece pojam imati o cemu se radi.

Prepala si me malo ali evo sada sam malo proguglala i vidim da se cesto javlja (i pise da se pojacava svrab na toploti...stvarno,danas sam bila blizu grijalice,ma za poluditi)
Znaci obavezo doktoru-nista samolijecenje?
Je li se mozda sjecas koji su ti lijekovi bili propisani?

LadyInRed
18.01.2005., 09:00
smjeskica kaže:
Lady hvala ti neizmjerno...mislila sam da niko nece pojam imati o cemu se radi.

Prepala si me malo ali evo sada sam malo proguglala i vidim da se cesto javlja (i pise da se pojacava svrab na toploti...stvarno,danas sam bila blizu grijalice,ma za poluditi)
Znaci obavezo doktoru-nista samolijecenje?
Je li se mozda sjecas koji su ti lijekovi bili propisani?

prvo smo krenuli sa Claritineom pa Flonidanom i kremom belobaza-beloderm ali ništa nije pomagalo. pa sam završila na 3 Dimidrila dnevno i belobaza-Elocom. to je dosta težak lijek i Elocom je vrlo opasna krema tako da ništa od toga ne možeš sama uzeti bez preporuke liječnika. ono što možeš sama je probati malo na dijetu 2-3 dana, sve kuhano, bez začina i bez jaja, ribica, školjki, škampi, čokolade, jagoda i sl.

javi što je rekao doktor:)

energy
18.01.2005., 09:21
isti problem :(
desava mi se manje-vise stalno i jos u kombinaciji sa crvenim flekama po licu.alergija je posto mi je ukupni Ige 599 (normalno je 65).testovi nisu pokazali nista ali ja pokusavam skuziti sto je to sto mi izaziva probleme. do sada sam skuzila da je jedna od stvari crvena mljevena paprika.
u pocetku sam si upisivala sto sam jela i pila znas ono: jela grah,pila kolu i sl. ali sam skuzila da se evidencija mora voditi detaljno.
izbacila sam papriku i stanje je nesto bolje pa sam sada u lovu na slijedeceg "napasnika"

P.S. sa nervozom svakako ima veze jer ti pada imunitet.
da li si promjenila deterdzent za rublje ili omeksivac?
ja redovno stavljam duplo ispiranje u perilici posto nakon normalnog ispiranja ostane jos puno praska u rublju.

loler
18.01.2005., 10:17
ista stvar kod mene,,ja sam imala ekcem/dermatitis kad sam bila mala,,onda je to proslo,,i javilo se ponovno sa 20g.crvene fleke,ponajvise po licu,od cega mi cijelo kao nabuhne:rolleyes:
po laktovima i nogama
bila na testiranjima i alergicna na grinje i pelud,,al sam primjetila u zadnjih godinu dana,,da se najvise javljaju kad sam pod stresom i zivcana(ispit za tjedan dana,,a izgledam ko da iam fakin tifus)ili kad sam u bedu
e da,,ako placem,,drugi dan ista stvar,cijelo lice ponajvise onda ispod ociju opet crveno.

Tijana
18.01.2005., 10:31
Ja sam urtikariju prvir put dobila od soka od naračne, drugi put od andola. Otišla na testove i pokazali da sam alergična na andol i onu neku kiselinu (koju nikak ne mogu ni izgovorit ni zapamtit :D ) koju on sadrži.

Najgore mi je bilo kada su mi plikovi iskočili na glavi :eek:

Tijana
18.01.2005., 10:33
loler kaže:
al sam primjetila u zadnjih godinu dana,,da se najvise javljaju kad sam pod stresom i zivcana ili kad sam u bedu

Ja sam imala urtikarije baš u jednom jako stresnom periodu života.

Kad se sve to riješilo - nestale su.

smjeskica
18.01.2005., 11:37
LJekaru idem sutra...istekla mi je zdravstvena knjizica pa sam danas morala dizati potvrdu da sam student da je produzim.

Ovo mi stvarno jeste jedan od stresnijih perioda u zivotu,obnovila sam godinu zbog ovog ispita i vec mjesecima samo o njemu razmisljam (a da upola ucim koliko se nerviram oko njega valjalo bi) a i koza mi je dosta osjetljiva.

Srecom po licu mi se jos nije nista pojavilo,sada je ograniceno na noge ali nervira me sto bas kada jedna grupa tih plikova pocinje da se povlaci javi se druga (evo prestaje mi na unutrasnjoj strani bedara ali sad ih ima po listovima).

U zadnje vrijeme sam se i dosta nezdravo hranila.....vrlo malo voca i povrca,uglavnom razne tjestenine i puno kafe.
energy, mama kaze da nije mijenjala deterdzent ni omeksivac.

energy
18.01.2005., 11:57
probaj reci mami da ti posteljinu i donji ves stavi na duplo ispiranje.mozda ti bar malo pomogne.
probaj komad opranog rublja iz perilice potopiti u mlaku vodu i vidjet ces koliko jos deterdzenta izlazi.

Earl Grey
21.01.2005., 15:22
A jel netko doživio anafilaktički šok?

creative
24.06.2006., 18:46
primjetih da mi u zadnjih par tjedana izbijaju crvene mrlje na licu, ušima i zglobovima - zglobovima na rukama, na laktovima i koljenima. koža mi se zacrveni, počne peći, a čini mi se da mi je i koža toplija na tim mjestima. potraje kojih pola sata i onda nestane. da li se to nekome dešava(lo)? što bi to moglo biti?

Martinka
25.06.2006., 16:35
Meni to bude zimi ali samo po rukama. Možda da odeš kod dermatologa? Znam jednu žensku kojoj tako bude par dana nakon farbanja kose i onda su otkrili da je alergična na blanš, srećom na vrijeme.

buks28
02.01.2007., 09:14
Pozdrav svima,

već duže vrijeme (6 mjeseci) muče me alergijske reakcije na koži. Dešava mi se da mi nateknu dlanovi, stopala, osip ( sitniji ili veći otoci crvenila po tijelu).
Ti crveni otco me ne svrbe i uglavnom prođu unutar 24 sata. neki dijelovi tijela oteknu nakon pritiska na taj dio (pr. naslonjen na rub stola isl.). Nakon mnogobrojnih pretraga još uvijek nema dijagnoze. na alergotestiranju pozitivan mi je test na pritisak. dali su mi terapiju Letizenom, ali nema promjene. zadnje što mi je jedna privatna dermatologica rekla da je sve to na psihičkoj bazi....!!! Nekako mi to ne drži vodu, jer nemam nekog prevelikog stresa ili problema...
jel ima netko sličnih problema,

pozdrav

MyAA
11.01.2007., 14:33
tako je i kod mene..uzasno me svrbe prsti,dlanovi i nozni prsti...:confused: ne znam sta je..mislim da je alergija na nesto...

metalka123
02.03.2007., 21:54
Čula sam da se takva alergija može liječiti crnim čajem, propisuju ga liječnici u njemačkoj, i ja ovih dana riješavam taj problem.

gottcha
02.03.2007., 22:45
eh uh oh.. bolje ti je poduzeti nešto prije nego uzme maha.. frendica je tako malo po malo pa joj cijelo tijelo bilo u tim flekama, godinu dana liječila ..

koži ti vjerojatno fali vlažnosti, razmisli da li ju na neki način isušuješ.. recimo konzumiranje alkohola ju može ubit.. uzmi si u ljekarni neko neutralno mlijeko za tijelo (malo je skuplje) i nakon tuširanja se maži time..

Orhidea
20.06.2007., 22:07
Imam po telu nekoliko crvenih fleka, na ruci i stomaku. Na sredini, jeva primetno kao da je bela tackica, ali samo ako se bolje zagledas, velicine dvodinarke, tvrde na dodir, i svrbe, kao alergija izgleda, ili kao alergijska reakcija na ujed komarca...

E sad vi se pitate zasto mislim da nije, jer imaju moje obe cerke i muz, i kako sam se zalila komsinici, vidim da ima i ona! Kaze mislila je da je ubod insekta, ali stoji joj vec duze vreme, a kroz pricu rece da su se i njoj dva rodjaka juce pozalila, i pokazala joj, te i kod njih izgleda identicno...a oni nisu iz nasih krajeva, vec iz Novog Sada su dosli u goste, a i u vezi ishrane nemamo nikakvih kontakata.

traje duze vreme, svrbi prvi dan, a posle vise i ne toliko, ali ostaje i dalje, hiodrociklin mi nije pomogao.

molim za savet, samo ne ono: Idi kod lekara, jer mislim cu otici, ali ovi nasi lekari, kad vide tako neku "sitnicu", kazu nije to nista...itd, ali meni bas i nije drago sto to imamo. Molim za savet

freya.k
21.06.2007., 09:34
jel vas bole zglobovi? da nije tifus? probaj na googleu potražit.

simple
21.06.2007., 19:26
jel vas bole zglobovi? da nije tifus? probaj na googleu potražit.

Boze sacuvaj ovakvih izjava. Strava. Ako se vec ne moze dati savjet, barem treba imati dovoljno obzira sutjeti i ne plasiti ljude.

simple
21.06.2007., 19:30
Imam po telu nekoliko crvenih fleka, na ruci i stomaku. Na sredini, jeva primetno kao da je bela tackica, ali samo ako se bolje zagledas, velicine dvodinarke, tvrde na dodir, i svrbe, kao alergija izgleda, ili kao alergijska reakcija na ujed komarca...

E sad vi se pitate zasto mislim da nije, jer imaju moje obe cerke i muz, i kako sam se zalila komsinici, vidim da ima i ona! Kaze mislila je da je ubod insekta, ali stoji joj vec duze vreme, a kroz pricu rece da su se i njoj dva rodjaka juce pozalila, i pokazala joj, te i kod njih izgleda identicno...a oni nisu iz nasih krajeva, vec iz Novog Sada su dosli u goste, a i u vezi ishrane nemamo nikakvih kontakata.

traje duze vreme, svrbi prvi dan, a posle vise i ne toliko, ali ostaje i dalje, hiodrociklin mi nije pomogao.

molim za savet, samo ne ono: Idi kod lekara, jer mislim cu otici, ali ovi nasi lekari, kad vide tako neku "sitnicu", kazu nije to nista...itd, ali meni bas i nije drago sto to imamo. Molim za savet

Moram biti okrutan :) i reci da je ipak najbolje otici kod lijecnika na pregled. Kod koznih promjena bez susreta u 4 oka nema se sto pametno reci. I ne zaboravite naglasiti da to nije izoliran slucaj!

pandora_5
21.06.2007., 21:12
ajme i evo i meni se neki dan izbacilo nešto po rukama. na lijevoj i desnoj tamo blizu dlana. sitne neke točkice. i svrbi. neznam od čega mi je to

chabad
10.01.2008., 12:37
u zadnjih par dana dobijem hrpu plikova po cijelom tijelu kad pojedem bilo što.
dobio sam prije par dana par injekcija, ali se sve već drugi dan ponovilo.
jučer nisam ništa jeo, ali se ipak alergijska reakcija pojavila.
pijem claritine svaki dan, ali uopće ne pomažu.

danas je doktorica rekla da moram na dijetu, odnosno da izbjegavam bjelančevine i ugljikohidrate.
ali budući da svaka namirnica sadrži jedno od tog, zanima me što uopće mogu jesti i kako da otprilike organiziram režim prehrane??

hvala! :top:

nina g
10.01.2008., 12:40
Ah, događalo se, i ne samo meni. Pomogni si, u googlu otipkaj URTIKARIJA i klikni na prvi, drugi ili treći link. :top:

Drizzt61
11.01.2008., 23:17
1.
Dakle, u subotu ujutro se ja probudim, imam neki mali osip po rukama, kontam si neke bube me izgrizle po noći, ništa zajebem prođe do popodneva. Popodne pijem neke sirupe protiv kašlja ( jer sam već 2 tjedna prehlađen ). Odem vanka navečer, popijem 2 pive, budem na -10 s frendicom vani 2 sata. :s Smrznem se, dođem doma, legnem spavat.

2.
Budim se u 6 ujutro sve me svrbi kontam jebene bube opet ustanem se bacim plahte i sranja, skuham čaj, vidim isti kurac osip kao i jučer samo kao malo rašireniji. Ništ kaže stara ne može bit nisu to bube, alergija je. :s reko kakva fakin alergija u životu nisam bio alergičan na ništa. :confused: no nvm, spremam se polako za put, faks u ponedjeljak. Oko 8 navečer temp 38,5 kašljem k'o tenkre, ništa od faksa, kontam gripa. ( ovo se u međuvremenu povuklo ) :s

3.
U ponedjeljak ujutro temp 39, opet osipan po rukama uglavnom. Odem do doktorice popodne, čekam 2 fakin sata, osip se manje više povukao, da mi neka sranja za gripu i kaže ako alergija ne prestane da dođem sutra al tek kad izbije da vidi ona. I da mi nek idem vadit krv. :)

4.
Utorak se budim, stara me pogleda skoro fras dobije, alergija po vratu i licu, natečeno oko etc. Čekam do popodne kad radi doktorica, odem tamo, dobijem Claritine ( valjda protiv alergija ) i kaže mi stroga dijeta ( 2 dana samo čaj, 3. dan tost i tako ). Reko oke, btw nalazi zakurac imam povišeno samo ono za bakterijske upale ( to je valjda zbog gripe ).

5.
Srijeda osip po vratu, tijelu i rukama, ništa ja na dijeti, pijem tablete i to je to.

6.
Četvrtak ujutro isto sranje vidim ništa ne ide na bolje, odem opet, dobijem 2 injekcije :rigo: pošalje me doma. Injekcije zakurac, povuklo se istom brzinom kao i inače ( 5-10 sati ).

7.
Danas se probudim i ništa, dvije točkice na rukama, kontam napokon. :s Do 6 sati, onda malo pomalo i evo sad pišem cijeli sam jebeno pod osipom; lice, vrat, ruke, noge, leđa, trbuh... nabijem alergije. :rigo: E da, temp nisam imao od utorka.

Dakle, od hrane ne može biti jer sam bio 2 dana samo na čaju i nije bilo ništa bolje. I lijekovi za alergiju ne pomažu, kao ni injekcije.

Et, jel zna netko od čega može biti i kako spriječit tu pizdariju? :s Jebeno svrbi i nervira me, izgledam k'o da su me spasili iz požara prije 5 godina. >>

EDIT: Eh, da, još mi doktorica rekla da mažem to s Belodermom, pa jesam i to je također zakurac.

moremal
12.01.2008., 12:17
Ne znam ti odgovor, osim da se ufrazim kad doktori za svaku pojavu na koži daju beloderm i slične kortikosteroidne masti i kreme koje su jako opasne.
Osim toga ako ti ta prehlada tako dugo traje i ne prolazi, možda ti imunitet šteka ili ti je kakva bakterija ušla u krvotok pa na neki način radi frku na koži.
S obzirom da ti je Dr. površna i da dimidril ne djeluje, vrijeme je za drugo mišljenje.:)

Drizzt61
12.01.2008., 18:16
Hvala na odgovoru, itko drugi? :s

duchess
12.01.2008., 18:23
moze bit da ti je mama promjenila prasak za pranje vesa pa si na to alergican, mozda si alergican na novi sampon/gel za tusiranje?
Mozda si kupio nesto novo od odjece i nisi oprao prije nego si obukao?

Drizzt61
12.01.2008., 18:53
moze bit da ti je mama promjenila prasak za pranje vesa pa si na to alergican, mozda si alergican na novi sampon/gel za tusiranje?
Mozda si kupio nesto novo od odjece i nisi oprao prije nego si obukao?

To sam i ja mislio, prašak za rublje je isti, kao i šampon i gel. :s >> a za novo od odjeće, bila je neka vesta, al ne nosim ju već 4 dana. :( razmišljao sam dosta šta bi moglo biti i nema ništa, promijenio i posteljinu i sve. Jebat ga. :rigo:

Skviki
12.01.2008., 18:57
1.
Popodne pijem neke sirupe protiv kašlja ( jer sam već 2 tjedna prehlađen ).

jesi pio ovo cijelo vrijeme? možda si osjetljiv na neki od sastojaka :ne zna:

Drizzt61
12.01.2008., 19:31
jesi pio ovo cijelo vrijeme? možda si osjetljiv na neki od sastojaka :ne zna:

Prestao odmah nakon drugog dana ( baš iz tog razloga jer sam mislio da je od toga ). :(

duchess
12.01.2008., 19:35
Mozda si (ne)sretni dobitnik neke vrste dermatitisa sto dodje samo od sebe..
Idi dermatologu na pretrage.
Ja sam isto tako dobila svrab po nogama prije par godina, bez razloga, dok nisam promjenila prasak za ves i prestala koristiti gelove za tusiranje s parfemima (naime alergicna sam na parfeme i bilo sta sto sadrzi parfeme).

Sad, kupaj se samo vodom par dana pa vidi sta ce biti :)
Kupi prasak za ves bez mirisa i boja u sebi, nesto kao Neutral (ako toga ima gdje ti zivis).
Uglavnom, kreni od toga pa vidi sta ce biti :ne zna:

Drizzt61
13.01.2008., 18:13
A izgleda da se povlači. :) al probat ću i to duschess. ^^ Hvala svima.

lady in red
13.01.2008., 18:42
urtikarija?

a gle, ne moze ti alergija tako brzo proci... mozda je ipak vesta bila u pitanju ili neka hrana...

Drizzt61
14.01.2008., 01:09
urtikarija?

a gle, ne moze ti alergija tako brzo proci... mozda je ipak vesta bila u pitanju ili neka hrana...

brzo? to je 8 dana. :confused: i nije prošla do kraja al' je na sve manje i manje mjesta sada. :)

i wtf je urtikarija? :ne zna:

alexxx
28.06.2008., 13:45
da si ne otvaram novu temu, poslužit će i ova :D

dakle, mislim da imam alergiju. u zadnjih mjesec dana mi se par puta dogodilo (uvijek navečer/po noći/u kontaktu s nekim/nečim što je bilo vani ili nakon što sam ja bila vani) da počnem kašljat u velikim količinama.

dakle, noćas se probudila, izašla na terasu na nekih pol sata, vratila se u sobu i malo kasnije sam počela kašljat. puno sluzi, jak podražaj na kašalj od kojeg leđa i prsa bole onako upaloplućno, "škripanje" dok dišem i tako. trajalo je dva sata cca.

sad mi nije ništa.

jednom se dogodilo kad je tata došao doma izvana, jednom nakon što sam se pokrila pokrivačem upravo unesenim nakon luftanja (kasno navečer i jedno i drugo), svaki put ista priča s kašljanjem i škripanjem.

pitanje broj jedan: dal to i vama izgleda ko alergija?
pitanje broj dva: s obzirom na to da su to respiratorne smetnje (nije da ne mogu disat, samo kašljem) dal trebam kod doktorice?
pitanje broj tri: ako ne trebam zbog toga, dal trebam na alergotest tj. dal imam neke koristi od toga da saznam na šta sam alergična? lijekove baš i ne bih pila.
pitanje broj četiri: šta je to čeg po noći ima a po danu nema i otkad do kad u godini tog ima?

Leina
29.06.2008., 08:13
Da, to je sigurno alergija... trebaš otić doktoru i napraviti alergo testove... S tim da ti klasični ubodni alergo testovi i nisu baš najpouzdaniji. Ja sam alergična na hrpu toga (od hrane do trave, bakterija, prašine itd.) ali mi je taj test pokazao sve negativno. Tek kad sam otkrila jednog doktora u Rijeci, saznala sam na što sam sve alergična. On radi alergo test putem biorezonance, a najbolje od svega što te može i izliječiti putem istog aparata... to ti je najbolje riješenje ako ne želiš piti lijekove.
Upiši na google biorezonanca i možeš pročitati o tome kako se ona koristi za otkrivanje i liječenje alergija. Doktore koji se s tim bave možeš naći u Zagrebu, Rijeci, Selcu, ali i u Sloveniji. A ja sam živi primjer da pomaže....

The Dutchman
08.07.2008., 09:52
Synopen, Solumedrol ili Dexić jedan u dupe i riješila se urtikarije..
Nemoj se zezati s time..

The Dutchman
08.07.2008., 09:53
pitanje broj dva: s obzirom na to da su to respiratorne smetnje (nije da ne mogu disat, samo kašljem) dal trebam kod doktorice?

Kašalj je prvi pokazatelj početka anafilaksije..
Kasnije ide gušenje...
Pa otkazivanje respiratornog sistema..
Smrt..

Idi po injekcije..Ne treba ti doktor odvezi se na hitnu..Oni znaju što treba.

tesla2
02.05.2009., 17:43
Imam alergiju na nešto a neznam što pa pitam vas za mišljenje.
To su neke male točkice neš slično ko vodene kozice al malo i to mi se tu i tam koja pojavi po rukama. A po trbuhu se pojavi par tih točkica a okolo crveno.

To se pojavi većinom kad se znojim ( na trčanju i slično )
Jel možda na neku vrstu odječe ili na šampon ili prašak ???
da napomenem: U pubertetu sam !! ( možda je to uzrok )

navaha
06.05.2009., 12:27
Imam alergiju na nešto a neznam što pa pitam vas za mišljenje.
To su neke male točkice neš slično ko vodene kozice al malo i to mi se tu i tam koja pojavi po rukama. A po trbuhu se pojavi par tih točkica a okolo crveno.

To se pojavi većinom kad se znojim ( na trčanju i slično )
Jel možda na neku vrstu odječe ili na šampon ili prašak ???
da napomenem: U pubertetu sam !! ( možda je to uzrok )

znoj moze izazvati koznu alergiju.najbolje da odes dermatologu koji ce te testirati pa ces znati na cemu si
probaj nositi samo pamucnu odjecu
ak nema razlike onda nemoj u odjeci koristiti omeksivac i malo manje praska koristiti.ako nije ni to onda dr-u
tak ti je i lakse i brze

msporis
05.02.2010., 18:57
Da vidim ima li tko ikakvih iskustava.... naime u zadnjih par dana mi se pojavljuje alergija...

prvi dan, na vratu i po leđima, iskočilo, nalik na onome kad vas upikne komarac ili se ofurite na koprive, samo su plikovi bili veći. otišao na hitnu, injekcija steroida i kroz infuziju još dodatno, problem solved.

drugu večer, u identično vrijeme, opet, popio contral koji mi je dao doktor, i za par sati se povuklo.

danas, eto opet, ovaj put zasad samo na usnici, zgledam ko neven ciganović, a uskoro će vjerojatno i po leđima itd. popio contral da pokušam to spriječiti.

e sad, da napomenem, imam i Chronovu bolest, ne bi reko da je povezano s time. Pijem imuran i folacin, već godinama.

danas apsolutno ništa nisam jeo isto što i jučer, tak da ne bi rekao da je u hrani. pića , isto čisto sumnjam, pijem jedan jedini sok, i to po cijeli dan, a tek navečer dobijem alergiju.

gelovi za tuširanje itd, odbacujem i tu ideju jer danas se još nisam ni istuširao , osim ujutro, i to promjenih gel za tuširanje, i ništa nije izbilo.

operil sam koristio prvi put neki dan, za sinuse, pa smo sumnjali na to, al eto već dva dana ga ne uzimam i opet se ponavlja, navečer.

any ideas, jer već lagano pizdim?

Samsung2007
13.08.2010., 14:44
Pozdrav

Zanima me da li netko zna nesto o ovome. Desava mi se evo vec trece ljeto zaredom. U predjelu obe noge, posebno od koljena ka stopalima sa zadnje strane, na predjelu misica imam brojne ujede i jako jako veliki i nepodnosljivi svrab koji ne prolazi dok ne raskrvarim ranicu .

Ovaj put mi se to desilo kada sam igrao nogomet. Igrali smo na jednom terenu koji se nalazi u blizini rijeke. Bilo je jako vruce i sparno i bilo je mnostvo komaraca u zraku. Odmah sam osjetio da grizu i ujedaju. No prvi dan se nista nije desilo. Dosao sam doma, istusirao se i otisao na spavnje. Svrab je poceo tek sutradan.
Javi se na jednom mjestu i tu se cesem i cesem dok se ranica na raskrvari. Nakon toga svrab pomalo popusti, no opet nakon nekog vremena se javi na drugom mjestu. Tako evo nakon par dana imam minimalno 50tak ranica na obje noge.
To mi se isto desilo i proslo i pretproslo ljeto. Jako je ruzno i za vidjeti, izgledam sav saren i u tockicama.
Zanima me da li su ovo komarci ili ne neka alergija?? Ako su komarci, zasto samo ujedaju po nogama? Ako je alergija, kakva moze biti i sta moze pomoci??

Mnogo hvala na dogovorima

mack83
11.10.2010., 18:56
Ovako... nikada nisam imao problema s alergijom ali jutros se probudim stomak i leđa crveni! Uhvatila me je jučer prehlada i reko ajde da popijem navečer jedan tylolhot (prašak koji se razmuti u vodi, protiv prehlade i gripe) Nikada ga prije nisam pio! Jutros se probudim mnogo bolji i osjećam da mi se vratila energija no stomak i ledja mi crveni, malo peckaju i na tim mjestima osjećam temperaturu. Ja se nadam da je to alergija a i gospođa u ljekarni mi je rekla da je moguće da mi neka supstanca iz tog lijeka ne odgovara. Pravo sam se zabrinuo no još mi se ne ide ljekaru jer se nadam da će to prestati samo od sebe. Da li je to uopće moguće ili moram ljekaru ili kupiti neku protualergijsku kremu? Jel netko slučajno imao ovakav slučaj, problem? Znači kao da sam se sunčao i izgorio (ne peče toliko nego samo pomalo pecka) :confused: :(

hvala

zdenka27
12.10.2010., 09:10
Ajde ti brže liječniku!
U sinoćnjoj epizodi dr Hausa, ženska umrla zbog reakcije na lijek protiv gripe.