View Full Version : Časopis "M...l"-sramota...
merllin
19.01.2005., 10:49
** Imam S65 od 11 mj. 2004. - Super mob.
Manja je tipkovnica nego što smo "navikli",ali je to nauštrb velikog display-a...to je jedino kaj me malo smetalo u početku,pri navikavanju na novi mob...
** ... u jednom broju časopisa Mobil bila je recenzija tog "mog" moba...Nisam mogao vjerovat kaj su napisali....; "...malo je nezgodno kad umetnete memorijsku karticu u mob,jer ona strši iz mobitela..."...kaj su oni glupi,ili sam ju ja "na silu" nagurao cijelu u mob?....Koja blamaža za takav "stručni" časopis....Još su stavili i sliku tog moba sa karticom koja "strši" iz moba...Ne znam jel ih Siemens tužio za to,...ali fakat koma.Kao da veliš..."kupite Mercedes,ali je koma kaj imate rezervnu gumu jer vam zauzima mjesto na zadnjem sicu,pa se možete voziti samo troje..."...??!!:confused: :confused: :flop: :bljak:
Mad Scientist
19.01.2005., 11:21
Čitao sam taj članak
... a površno je odrađen posao, što ćeš ... a vidi u novom broju ... oni na temelju ankete na svojim čitateljima zaključuju kako je 49% građana zainteresirano za VoIP.
... btw. kad smo već kod S65, imam namjeru kupiti ga.
Jel' mi ga ti kao vlasnik tog modela možeš preporučiti?
(Kakva je baterija?)
Sada imam M65 i zadovoljan sam (osim baterije), S65 bih prije svega kupio zbog proširenja memorije i zbog BT-a (MP kamera je ok, ali nije mi ključna).
merllin
19.01.2005., 11:50
..nije neki savjet,ali najbolje da pogledaš na Siemensovim stranicama detaljan opis i specifikaciju tog moba.Imao sam skoro sve tipove mobitela,aliovaj me "gotovo" oduševio.Software sam apdejtao u Siemensovom servisu (badava),tek toliko da ima novi firmware....Ako ne kupiš "legalno" taj mob,možeš sam nadogradit firmware,ali preko data kabla,kojeg bi trebao nabaviti ili posuditi,ali postoji mogućnost da ti se sj...e software moba.Inače,odličan mob,mada neki moji frendovi prigovaraju da je sitna tipkovnica,....ali već sam napisao da je to nauštrb velikog,fakat velikog displaya.Barata sa multimedijom odlično....Uz njega dobiješ dobar software,ali je verzija za prebacivanje videa u format (video) za mob,shareware odnosno trial...Naravno,tome se može doskočiti tako da svoje spotove,video materijale i sl. ufuraš u QuickTime (mora biti full verzija),i tamo konvertiraš u MP4,pa klikneš bluetoothom na mob.Jedino je frame rate 15 (fps-a),ali šljaka.Dobro "zvone" sve mp3-ce koje ufuraš u mob i pridružiš grupama pozivatelja....Memorijska kartica,naravno,ne "strši" van,nego treba sa nje maknuti metalni adapter,da bi ona cijela ušla tranu.Čak ima jedan "pipac" kojeg stisneš,i to-je-to.Ima o tome i u uputstvima....
** Aparat je dobar,dakle ne i odličan,bez obzira na 1.3 Mpx,a isto tako i kamera,...ali može poslužiti...Uostalom,ako trebaš kvalitetne fotke,kupi digitalac.No da ne bude zabune,ako kod slikanja pričekaš da mob odfokusira i automatski odredi svjetlo,na 1024x768 dobiješ vrlo.vrlo dobre slike.Jedino što svjetlo (rasvjeta) mora biti (dovoljno) jaka.
** Organizer bi mogao biti i bolji,ali je bolji od svih dosadašnjih mobova (isključujem tu p800,900...accompli i njima sl.,dakle mobove koji su i PDA)...to "bolji" odnosi se na mene kao zahtjevnog korisnika a nikako na "loš" organizer...
** Zvonjava je glasna do boli (ako ju tak narihtaš)
** GPRS,e-mail rade super..
** Atraktivan izgled
** mijenjanje graf. sučelja po želji
** editiranje fotki,priloženim softverom-dobro....automatski konvertira slike u format za wallpaper ili kaj drugo...
** snimanje govora
** speakerphone (kad režeš špek a neko te zove )
.. .. ...
** Dakle,pogledaj "rewiev" na nekim stranicama...;)
Nipple Twister
19.01.2005., 11:50
Pa mora se priznat da je malo glupo da karticu moraš doslovce potrgat napola da bi je stavio u mob. Zašto je daju tako u komadu kad samo pola ide unutra. Jedino je malo glupo da su oni išli išta pisat o tome dok nisu sve isprobali.
merllin
19.01.2005., 11:55
...ne treba ju "potrgat" nego je uložena u metalni adapter,da bi ju mogao gurnuti u standardni čitač kartica.Kad ju treba staviti u mob,pritisne se metalni štift i kartica se odvoji od adaptera pa takva ulži u mob.Uostalom,ne treba ju vaditi da bi sa nje očitavao nekaj u standardnom čitaću,jer preko windows explorera (kada je mob konektiran BT-om ili IC-om) klikneš na fajlove na kartici i kopiraš sa nje ili na nju kaj hoćeš...
Mad Scientist
19.01.2005., 14:06
Thanx ...
Vidio sam ja specifikacije ... zanimalo me sto ti kao netko tko ga koristi neko vrijeme mislis ... ono da ponovo biras mob da li bi ga kupio? (pod uvjetom da je ponuda onakva kakva je bila ukad si ga kupovao) ...
Specifikacije su mu odlične, a cijena relativno niska.
I da, baterija, to je stavka s kojom sam najmanje zadovoljan (da ne kazem nezadovoljan) kod M65.
Dilema je bila SX1 ili S65 ... po cijeni su tu negdje, iako je SX1 stariji model, ali ima smartphone mogućnosti, iako je i nešto veći.
Doduše imam Palm, pa mi smartphone i ne treba.
Uglavnom, nekako naginjem ka S65.
emerald
19.01.2005., 14:12
Kad smo već kod recenzije:
Recenzija (http://www.bug.hr/zlocesta/index.asp?id=59559&page=1)
Nipple Twister
19.01.2005., 21:46
merllin kaže:
...ne treba ju "potrgat" nego je uložena u metalni adapter,da bi ju mogao gurnuti u standardni čitač kartica.Kad ju treba staviti u mob,pritisne se metalni štift i kartica se odvoji od adaptera pa takva ulži u mob.Uostalom,ne treba ju vaditi da bi sa nje očitavao nekaj u standardnom čitaću,jer preko windows explorera (kada je mob konektiran BT-om ili IC-om) klikneš na fajlove na kartici i kopiraš sa nje ili na nju kaj hoćeš...
Ma znam ... trebao sam stavit navodnike na "potrgat" al to je možda malo lošije izvedeno pa je zbunjujuće za nekog ko to prvi put vidi. Imao sam problem sa jednim tipom glede toga i nisi je mogao odvojit od adaptera samo tako. Izgledalo je doslovce kao da je moraš na silu "potrgat" je izgledalo malo glupo.
Sretnem se ja sa svačime... jedan mi se vratio s motorolom E398 da mu memorijska ne stane u utor. A zapravo je pokušavao adapter ugurat u mob a memorijsku koja je stvarno mala je "previdio" i ostavio doma u kutiji. Veli da ju je skoro bacio :)
KaKav NeReD
19.01.2005., 23:47
merllin kaže:
** Imam S65 od 11 mj. 2004. - Super mob.
Manja je tipkovnica nego što smo "navikli",ali je to nauštrb velikog display-a...to je jedino kaj me malo smetalo u početku,pri navikavanju na novi mob...
** ... u jednom broju časopisa Mobil bila je recenzija tog "mog" moba...Nisam mogao vjerovat kaj su napisali....; "...malo je nezgodno kad umetnete memorijsku karticu u mob,jer ona strši iz mobitela..."...kaj su oni glupi,ili sam ju ja "na silu" nagurao cijelu u mob?....Koja blamaža za takav "stručni" časopis....Još su stavili i sliku tog moba sa karticom koja "strši" iz moba...Ne znam jel ih Siemens tužio za to,...ali fakat koma.Kao da veliš..."kupite Mercedes,ali je koma kaj imate rezervnu gumu jer vam zauzima mjesto na zadnjem sicu,pa se možete voziti samo troje..."...??!!:confused: :confused: :flop: :bljak:
Malo bih prije svega provjerio o kojem je časopisu rijeć. Ako imaš taj magazin pored sebe provjeri naslov istog i shvatit ćeš da se ne radi o MOBIL-u nego nekom drugom :)
Mad Scientist
20.01.2005., 00:50
KaKav NeReD kaže:
Malo bih prije svega provjerio o kojem je časopisu rijeć. Ako imaš taj magazin pored sebe provjeri naslov istog i shvatit ćeš da se ne radi o MOBIL-u nego nekom drugom :)
Da ... onom sa "y".
flOorKilla
20.01.2005., 01:43
cekamo ispriku od merlina :)
(pod ovo 'cekamo' mislim na ekipu sa mobilovog foruma koju su one grde rjeci o casopisu mobil, a neistite, naljutile i povrjedile)
ovako kriva informacija moze dovesti do pada prodaje casopisa :D a ti merlin nauci citati :eek:
i jedan i drugi časopis živo sranje.
toliko krivih podataka da to nije istina.a kad nazoveš recimo nokiin dućan da pitaš dali je istina nešto iz recenzije ovi jadni se križaju i rukama i nogama i ne mogu vjerovati da su ovi takvi debili.
osobno sam kupila jedan mobitel koji su oni popljuvali,a meni se ne događa ništa od njihovih navedenih problema.pa kaj oni dube na glavi na mobaćima pa imaju uvjek neka sranja.
baš me zanima kaj su to novinari za mobitele?:D
merllin
20.01.2005., 11:03
..ako sam pogriješio,naravno da ću se ispričati...Pogledal bum doma....:confused: ....!!
CRO-Charlie
20.01.2005., 21:27
...da se i ja priključim u diskusiju...zašto govorite o nečemu ako nemate pojma...
..."merlin",ti si 100% pogriješio što dokazuje i ova "recenzija" http://www.bug.hr/zlocesta/index.asp?id=59559&page=1
*(Moj Moby 57, studeni 2004.) *
mobyXXL
21.01.2005., 16:16
Da pišu svakakve gluposti-pišu. Al ima tu i neke logike
Tip je vjerovatno pokušao nagurati običnu MMC karticu, dok u paketu sa S65 dolazi RS-MMC. No, kartica od 32 MB neće biti svima dovoljna a ako hoćeš kupiti veću u zagrebu i općenito u RH ćeš teško nać RS-MMC pa moraš uzet običnu koja je glomazna i strši.
A kad smo već kod samog aparata Jurić iz mobila ga je besramno ishvalio dok je moj moby popljuvao ovaj aparat no ja smatram da je to sasvim prosječan telefon koji nema ni glasovno a košta ko SX1 koji je mnogo bolji (tipkovnica je :flop: ). Konkurencija (N6230, K700) isto tako pati od nekih dječjih bolesti a sva tri karakterizira bezobrazno visoka cijena :flop:
andro2001
22.01.2005., 00:17
mobyXXL kaže:
. No, kartica od 32 MB neće biti svima dovoljna a ako hoćeš kupiti veću u zagrebu i općenito u RH ćeš teško nać RS-MMC pa moraš uzet običnu koja je glomazna i strši.
Stvarno je tesko naci RS-MMC posebno u Zagrebu. Pa je li ti uopce pratis sto se sve nudi u prodavaonicama diljem lijepe nase???
Pogledaj recimo npr. na www.hgspot.hr
mobyXXL kaže:
A kad smo već kod samog aparata Jurić iz mobila ga je besramno ishvalio dok je moj moby popljuvao ovaj aparat no ja smatram da je to sasvim prosječan telefon koji nema ni glasovno a košta ko SX1 koji je mnogo bolji (tipkovnica je :flop: ). Konkurencija (N6230, K700) isto tako pati od nekih dječjih bolesti a sva tri karakterizira bezobrazno visoka cijena :flop:
Ajde molim te nemoj pričati gluposti, već smo raspravljali o tome, telefon uopće nisam nahvalio, a ukoliko imaš problema sa sklerozom baci pogled na ovaj thread --> http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=66936 gdje si i priznao da dotični tekst nisi ni pročitao.
Gaf sa RS-MMC karticom je izašao u Moby-u, što se i može vidjeti iz priloženog linka...
CRO-Charlie
23.01.2005., 13:52
gog1 kaže:
Ajde molim te nemoj pričati gluposti, već smo raspravljali o tome, telefon uopće nisam nahvalio, a ukoliko imaš problema sa sklerozom baci pogled na ovaj thread --> http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=66936 gdje si i priznao da dotični tekst nisi ni pročitao.
Gaf sa RS-MMC karticom je izašao u Moby-u, što se i može vidjeti iz priloženog linka...
..."gog",ajd pusti ih nek bubaju gluposti,nek se zadovolje s tim da su pametniji od tebe (iako ti,ja i ostali sa našeg foruma znamo da tako nije ;) )...
EMIMEM
mobyXXL
23.01.2005., 20:26
andro2001 kaže:
Stvarno je tesko naci RS-MMC posebno u Zagrebu. Pa je li ti uopce pratis sto se sve nudi u prodavaonicama diljem lijepe nase???
Pogledaj recimo npr. na www.hgspot.hr
HGSpot :rolleyes:
Nebi ih dirao ni štapom :bljak: Od onog Prpića i njegove firme bježim ko vrag od tamjana :bljak:
A jel ima negdje drugdje RS-MMC il je taj pičvajzl u Utrini jedini u Zagrebu koji to ima?
mobyXXL
23.01.2005., 20:32
gog1 kaže:
Pa znam da je Moby pisao o S65 u studenom a mobil tj ti u listopadu. Tvoj text je još bio OK al ovi su se iskenjali s tom karticom.:D Trebali su prigovorit npr glasovno i mp3 al opet neznam zakaj su ovi u simensu stavili RS-MMC kad su mogli običnu MMC koja je najdostupnija a nije ni skupa
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.