View Full Version : spolne razlike
Sanja :o)
20.01.2005., 14:51
Koje su vam spolne razlike zanimljive?
I za koje razlike mislite da su vise stvar stereotipa nego sto odrazavaju stvarnost?
Sanja :o) kaže:
Koje su vam spolne razlike zanimljive?
kako misliš?:D
Sanja :o)
20.01.2005., 15:43
eena_ kaže:
kako misliš?:D
Hehehe, ne TE spolne razlike :D
Razlike u snalazenju u prostoru, u emocionalnosti....
BlackStallion
20.01.2005., 16:19
Ko prvo, volio bi da ova rasprava ne preraste u šovinistička preseravnja određenih ljudi na forumu koji su doasdni ko proljev sa svojim ustaljenim spikama.
One razlike u inteliganciji su mi nezanimljive (tipa, žene su jače u verbalnoj inteligenciji, muškarci su bolji s brojevima i sa percepcijom prostora i sl.). Zanimljivo kod žena mi je koliko se boje da ispadnu glupe, pa onda nešto što mogu jednostavno, jezgrovito reći opisuju kolko su ne dugo i na široko.
A kod muškaraca mi je zanimljivo što se više bave princima, više ih zanima što je moralno ispravno, a što nije. A žene su pragmatičnijie, manje žive u oblacima tj. čvršće stoje na zemlji. Općenito, usmjenije su na činjenično stanje nego na isprazno romantiziranje. Mana muškaraca je agresivnost, ali im je prednost kaj su ko pojava zanimljiviji, manje su dosadni za slušat ih.;)
BlackStallion kaže:
Općenito, usmjenije su na činjenično stanje nego na isprazno romantiziranje.
Hoces li me upoznati s njom? :moli:
Nemruth Dagi
21.01.2005., 08:34
Sanja :o) kaže:
Razlike u snalazenju u prostoru, u emocionalnosti....
Da razlike su izražene statistički...recimo snalaženje u prostoru, muškarci imaju bolje rezultate od žena, ali to nije pravilo.
Ja se odlično snalazim u prostoru, ide mi i matematika a žensko sam.......:D
Žene su brbljavije...ja znam hrpu još brbljavijih muškaraca.
Zanimljivija mi je teorija da se muškarci i žene sve više preklapaju u onim tradicionalnim nazovi "muškim ili ženskim" sposobnostima, tj, da je razlika u psihičkim doživljajima i reakcijama manja nego što je to bila prije. Na to navodno utjeće promjena uloga, učenje uloge svojeg spola, liberalizacija odnosa, promjena drugačijih mjerila u odgoju itd.
BlackStallion
21.01.2005., 12:19
Josh kaže:
Hoces li me upoznati s njom? :moli:
Upoznam te s njih tri i pol miljarde:D
Tufir II
21.01.2005., 12:54
Evo nekih primjera spolnih razlika koje se navode u literaturi, kopirano sa jedne stare forumaške rasprave. Uglavnom se radi o razlikama statističke naravi i o "preklapajućim distribucijama".
1. Postoji niz čisto bioloških razlika - anatomija mozga, hormoni itd.
2. U svim kulturama muškarci su agresivniji, šešće ubijaju i ratuju.
3. U svim kulturama imamo spolnu podjelu rada s time da su žene više angažirane oko brige o djeci, a muškarci oko politike.
4. Razlike u inteligenciji - u prosjeku žene su bolje na verbalnim zadacima, a muškarci na spacijalnim zadacima (iako su žene bolje u spacijalnom pamćenju).
5. Muškarci su skloniji rizičnim ponašanjima (Koliko je muškaraca a koliko žena među dobitnicima Darwinove nagrade?).
6. Žene bolje prepoznaju neverbalnu komunikaciju.
7. Žene su empatičnije prema prijateljima.
8. Djevojčice se više igraju isprobavanja društvenih uloga, dečki su više uključeni u agresivne igre i manipuliranje objektima.
9. Razlikujemo se po intenzitetu doživljavanja emocija.
10. Razlikujemo se u obrascima ljubomore.
11. Razlikujemo se u onome što nas privlači kod suprotnog spola i u cijelom nizu preferencija vezanih za seksualnost i intimne odnose (par pitanja za dečke i cure: a) S koliko biste još različitih partnera voljeli voditi ljubav do kraja života? b) Sortirajte po važnosti za vezu: ljubav, sex, sigurnost)
itd.
jedinstvena
21.01.2005., 13:26
BlackStallion kaže:
Zanimljivo kod žena mi je koliko se boje da ispadnu glupe, pa onda nešto što mogu jednostavno, jezgrovito reći opisuju kolko su ne dugo i na široko.
Pa to nije zato što se bojimo ispast glupe.. to je zato što su žene takve,vole komplicirati jednostavne stvari...ali naravno,nisu sve takve... :cool:
BlackStallion
21.01.2005., 14:30
jedinstvena kaže:
Pa to nije zato što se bojimo ispast glupe.. to je zato što su žene takve,vole komplicirati jednostavne stvari...ali naravno,nisu sve takve... :cool:
Di bi svijet bio da smo svi isti?:)
mislim da postoje velike razlike na emocionalnoj razini...
žene su općenito osjetljivije (nije da plačem na filmove) al se puno brže nađem povrijeđena nego moji muški prijatelji.
i što se tiče sexa...ženama je bitnije da su uključeni i osjećaji nego muškima...žene uglavnom više uživaju u dodirima i kada osjete partnera, a muški na ono što vide... :rolleyes:
Josh kaže:
Hoces li me upoznati s njom?
BlackStallion kaže:
Upoznam te s njih tri i pol miljarde:D
...
Dre kaže:
mislim da postoje velike razlike na emocionalnoj razini...
žene su općenito osjetljivije (nije da plačem na filmove) al se puno brže nađem povrijeđena nego moji muški prijatelji.
i što se tiče sexa...ženama je bitnije da su uključeni i osjećaji nego muškima...žene uglavnom više uživaju u dodirima i kada osjete partnera, a muški na ono što vide...
:B
BlackStallion
23.01.2005., 19:27
Josh kaže:
:B
Ako malo bolje razmisliš, vidjet ćeš da je Dre upravo potvrdila ono što sam ja napisao:mig:
BlackStallion kaže:
Ako malo bolje razmisliš, vidjet ćeš da je Dre upravo potvrdila ono što sam ja napisao:mig:
mislim da znam na sta mislis...
ali doslo je do mimoilazenja u misljenja, ma nema veze zaboravimo....
sto se tice inteligencije jer sam vidio da se spominje, u djelu od 80 do 120 vecina je zena, a ispod 80 i preko 120 muskaraca... to je isto interesantan podatak,..
vecina toga je nauceno. neki dan bas gledao emisiju u kojoj pitali curicu zasto ne igra nogomet kao decki, a ona odgovorila zato sto to nije za zene. ljudi se vec od malih nogu ponasaju stereotipno :rolleyes:
BlackStallion
25.01.2005., 11:38
0mega kaže:
a ona odgovorila zato sto to nije za zene.
joj ne isuse bože:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
BlackStallion kaže:
joj ne isuse bože:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
o cemu ti to?
BlackStallion
25.01.2005., 13:38
0mega kaže:
o cemu ti to?
Nogomet nije za žene i bok. Šta je u tome čudno?
BlackStallion kaže:
Nogomet nije za žene i bok. Šta je u tome čudno?
Pa ne vidim razlog zasto zene ne bi mogle igrati nogomet. Nije to ragbi.
BlackStallion
25.01.2005., 18:20
0mega kaže:
Pa ne vidim razlog zasto zene ne bi mogle igrati nogomet.
Ne radi se o tom da ne mogu nego nije ženstven sport. Meni je ružno vidjet ženu kak hakla fus:rigo:
BlackStallion kaže:
Ne radi se o tom da ne mogu nego nije ženstven sport. Meni je ružno vidjet ženu kak hakla fus:rigo:
ajme. ono nije bio fenomenalan humor. ti se treba nacrtati? :rofl:
BlackStallion
25.01.2005., 19:41
0mega kaže:
ajme. ono nije bio fenomenalan humor. ti se treba nacrtati? :rofl:
Ko je reko da sam se šalio? :confused: Ti si malo onak glupav, jel da?
BlackStallion kaže:
Ko je reko da sam se šalio? :confused: Ti si malo onak glupav, jel da?
fenomenalno :rofl:
Slonica Nelica
26.01.2005., 09:08
Tufir II kaže:
(par pitanja za dečke i cure: a) S koliko biste još različitih partnera voljeli voditi ljubav do kraja života? b) Sortirajte po važnosti za vezu: ljubav, sex, sigurnost)
itd. [/B]
Pošto još nitkonije odgovorio, evo ja ću (ja sam jedna ženka ):)
a) ne znam, ne razmišljam o tome. Trenutno imam dečka i želim da ih bude što manje (ne zbog dečka, nego zbog toga što uvijek rađe idem na kvalitetu nego kvantitetu)
b) teško mi je razdvojiti te tri stvari; sigurnost proizlazi iz ljubavi (i seks isto, barem meni)
Tufir II
26.01.2005., 11:30
Slonica Nelica kaže:
Pošto još nitkonije odgovorio, evo ja ću (ja sam jedna ženka ):)
a) ne znam, ne razmišljam o tome. Trenutno imam dečka i želim da ih bude što manje (ne zbog dečka, nego zbog toga što uvijek rađe idem na kvalitetu nego kvantitetu)
b) teško mi je razdvojiti te tri stvari; sigurnost proizlazi iz ljubavi (i seks isto, barem meni)
Tipično ženski obrazac odgovora! ;) Dečki uglavnom pretpostave kvantitetu kvaliteti i seks ljubavi i sigurnosti.
Tufir II kaže:
Razlikujemo se u onome što nas privlači kod suprotnog spola i u cijelom nizu preferencija vezanih za seksualnost i intimne odnose (par pitanja za dečke i cure: a) S koliko biste još različitih partnera voljeli voditi ljubav do kraja života? b) Sortirajte po važnosti za vezu: ljubav, sex, sigurnost)
itd.
slažemse s ovom zadnjoj stavkom :top:
evo ti još jedan tipični ženski odgovor ;)
a) ovo je malo glupo pitanje, da budem iskrena...pa šta ja znam...nije baš da sam si zacrtala neki cilj u vezi toga, niti na zidu vučem crte s kolko sam do sad :D
b) ljubav, sigurnst, sex (ljubav je najvažnija...iako je i sex bitan, al više mi znači kad mi se posveti pažnje...i samo nek je tu, pa ne mora uvijek bit i sexa)
eto... :top:
Veoma je jasno da je sigurnost zenama uvijek na prvom mjestu. (i ne samo sigurnost koja proizlazi iz ljubavi)
Josh kaže:
Veoma je jasno da je sigurnost zenama uvijek na prvom mjestu. (i ne samo sigurnost koja proizlazi iz ljubavi)
pa meni nije, nego je ljubav!!!
i sigurno nisam materijalista, ako si to s tim htio implicirat!!!
ja mislim na sigurnost u smislu da je tip uvijek uz mene kad ga trebam, nešto kao moralna potpora...
Dre kaže:
pa meni nije, nego je ljubav!!!
i sigurno nisam materijalista, ako si to s tim htio implicirat!!!
ja mislim na sigurnost u smislu da je tip uvijek uz mene kad ga trebam, nešto kao moralna potpora...
Nisam bas tako na to mislio. Jasno da nisam mislio da su sve zena takve, samo velika vecina.
A na sigurnost sam mislio bilo kakvu, i onu iz ljubavi a i onu iz materijalnog statusa, ali posto je ona iz ljubavi vec spomenuta sam sam nadodao i ovu drugu.
bez nerovze, nisam nista lose mislio... :W
Josh kaže:
Nisam bas tako na to mislio. Jasno da nisam mislio da su sve zena takve, samo velika vecina.
A na sigurnost sam mislio bilo kakvu, i onu iz ljubavi a i onu iz materijalnog statusa, ali posto je ona iz ljubavi vec spomenuta sam sam nadodao i ovu drugu.
bez nerovze, nisam nista lose mislio... :W
ok, drago mi je da se razumijemo :top: :W
Slonica Nelica
31.01.2005., 08:39
Tufir II kaže:
Dečki uglavnom pretpostave kvantitetu kvaliteti i seks ljubavi i sigurnosti.
Mislim da su muškima važne iste stvari kao i ženama, ali zbog prijatelja, kolega, muškog društva općenito moraju prodavati tamo neke spike i skupljati trofeje kako bi si održali rejting na određenom nivou (ne svi, fala bogu). Blesavo.
Ma svaka cura primjeti kako joj se dečko ponaša drukčije kad su sami, a drukčije kad je sa svojim kompanjonima. To je tak. :)
Tufir II
31.01.2005., 09:25
Slonica Nelica kaže:
Mislim da su muškima važne iste stvari kao i ženama, ali zbog prijatelja, kolega, muškog društva općenito moraju prodavati tamo neke spike i skupljati trofeje kako bi si održali rejting na određenom nivou (ne svi, fala bogu). Blesavo.
Ma svaka cura primjeti kako joj se dečko ponaša drukčije kad su sami, a drukčije kad je sa svojim kompanjonima. To je tak. :)
Ovo što sam ja spomenuo je dio rezultata jednog opsežnog kros-kulturalnog istraživanja (10000 ispitanika, 30 kultura). I točno je to da su muškarcima i ženima važne iste stvari! Naime, pitalo se ljude da rangiraju određene poželjne osobine potencijalnih partnera, i na prvom mjestu za oba spola je nešto što bismo mogli nazvali ljubav. Razlike se javljaju dalje, jer će muški, u prosjeku, veću važnost dati seksu i fizičkom izgledu, a žene sigurnosti i statusu. Opet ponavljam, radi se o prosjecima i naravno da postoje individualne razlike.
Puno suptilnije razlike se otkrivaju kada se muške i ženske ispita o odnosu prema kratkotrajnim i dugotrajnim vezama i kada se ispitaju spolne razlike u ljubomori ;)
Tufir II kaže:
Puno suptilnije razlike se otkrivaju kada se muške i ženske ispita o odnosu prema kratkotrajnim i dugotrajnim vezama i kada se ispitaju spolne razlike u ljubomori ;)
I što bi mi sad trebali? Sami otkriti o kakvim se to suptilnim razlikama radi, ako nas zanimaju ti detalji? ;)
Mogao si bar neki linkić postaviti ili ukratko iznijeti u čemu je stvar. :)
Tufir II
31.01.2005., 12:33
Meni se ne da prepričavati :o i ne da mi se tražiti stranice gdje je to jednostavno prikazano :p
Ali zato evo stranice od vodećeg evolucijski orijentiranoga istraživača, teoretičara i popularizatora po pitanju spolnih razlika u privalačnosti i ljubomori: Buss (http://homepage.psy.utexas.edu/homepage/Group/BussLAB/DBPublications.htm)
O dugoročnim i kratkoročnim seksualnim strategijama - dakle, ča dečki i divojke žele i ne žele kada bi samo na noć ili kad bi se vjenčavali - pogledati članak iz 1993
A o razlikama o ljubomori ima nekoliko članaka (1992, 1996). Hint: što vam se čini kao mračnija perspektiva:
a) da se vaš MUŽ/ŽENA na službenom putu poševi s neznankom/neznancem, da seks bude fantastičan, ali da mu/njoj ne pada na pamet to ponoviti jer ipak voli tebe.
b) da se upusti u dugotrajan duboki emocionalan odnos sa osobom suprotnog spola, koji uključuje svakodnevno viđanje i puno loše prikrivene međusobne privlačnosti, ali što ipak ne rezultira seksom.
I na ovom se primjeru dobivaju sustavne spolne razlike ;)
Whatever
31.01.2005., 13:06
BlackStallion kaže:
A žene su pragmatičnijie, manje žive u oblacima tj. čvršće stoje na zemlji. Općenito, usmjenije su na činjenično stanje nego na isprazno romantiziranje.
Jesi ti malo pobrkao lončiće? :D
BlackStallion
31.01.2005., 13:24
Whatever kaže:
Jesi ti malo pobrkao lončiće? :D
Kolko se žena udaje za pare, a kolko muškaraca?
Whatever
31.01.2005., 13:29
BlackStallion kaže:
Kolko se žena udaje za pare, a kolko muškaraca?
Muškarci se prižene pa slušaju punicu kako im prigovara :D
Ti govoriš sad o biranju partnera, tu ima specifičnosti, žene će tu bit možda racionalnije, tražit sigurnost, a muškarci će više past na sisu i trenutnu zaluđenost. Ali to ne znači da se to prenosi u druge sfere života gdje su obično žene emocionalnije, a muškarci pragmatični.
BlackStallion
31.01.2005., 13:36
Whatever kaže:
Ali to ne znači da se to prenosi u druge sfere života gdje su obično žene emocionalnije
A što bi to bilo naprimjer?
Whatever
31.01.2005., 13:39
BlackStallion kaže:
A što bi to bilo naprimjer?
Posao, npr.
Žene će prije bit na poslu gdje su dobri međuljudski odnosi, a muškarci radije tamo di je bolja plaća i šansa za napredovanje.
BlackStallion
31.01.2005., 13:43
Whatever kaže:
Posao, npr.
Žene će prije bit na poslu gdje su dobri međuljudski odnosi, a muškarci radije tamo di je bolja plaća i šansa za napredovanje.
Kakve to veze ima se emocionalnosti? Istina je da su žene usmjerenije na međuljdske odnose al ne bi ja reko da je to stvar emocionalnosti. I od kud ti to da žene ne bi voljele bolju plaću i mogućnost napredovanja:confused:
Whatever
31.01.2005., 13:57
BlackStallion kaže:
Kakve to veze ima se emocionalnosti? Istina je da su žene usmjerenije na međuljdske odnose al ne bi ja reko da je to stvar emocionalnosti. I od kud ti to da žene ne bi voljele bolju plaću i mogućnost napredovanja:confused:
Poznato je i da se žene u donošenju mnogih odluka vode emocijama. Pa onda recimo neće otić na drugi posao radi ekipe u uredu. Stvar je prioriteta, nije da žene ne žele bolje plaćen posao i napredovanje, ali će ponekad na prvo mjesto ipak stavit neke druge faktore.
Ako imaš recimo situaciju posao za 4000 kuna i odlični suradnici i prijatelji na poslu ili posao za 6000 kuna i potpuno novi, nepoznati ljudi, šta bi ti uzeo?
BlackStallion
31.01.2005., 14:04
Whatever kaže:
Ako imaš recimo situaciju posao za 4000 kuna i odlični suradnici i prijatelji na poslu ili posao za 6000 kuna i potpuno novi, nepoznati ljudi, šta bi ti uzeo?
Ovisi koji uvjeti tog novog posla. Ako ću iskapiti zadnju kap znoja za tu paru onda ću ovaj prvi. A ako sam u dobrim odnosima sa ljudima iz prvog posla ne znam zašto se ne bi viđali i izvan posla?
Pa onda recimo neće otić na drugi posao radi ekipe u uredu. Stvar je prioriteta, nije da žene ne žele bolje plaćen posao i napredovanje, ali će ponekad na prvo mjesto ipak stavit neke druge faktore.
Ja ne znam zašto se to kosi s onim što sam ja prvo napisao? Dobri odnosi sa ljudima na poslu sigurno nije isprazno romantiziranje već dosta pragmatično gledište. Nije pragmatizam vezan samo za opipljiva odbra;) to bi bio materijalizam a pragmatizam ja druga stvar
pa zene isprazno romantiziraju. Ono sto se prica o materijalnom statusu i nazovimo to iskrositavanjem zene se tu snalaze bolje za razliku od muskaraca, sto znaci da tu muskarci vise romantiziraju, znaci kod stvaranja ozbiljnijih veza, a dok zene vise isprazno romantiziraju, oko svega drugog...
... ako razumijete sto hocu reci, znam da nije bas previse citko napisano ali mi se neda opet pisati :D
Tufir II kaže:
4. Razlike u inteligenciji - u prosjeku žene su bolje na verbalnim zadacima, a muškarci na spacijalnim zadacima (iako su žene bolje u spacijalnom pamćenju).
Imaš li kakve (svježe) linkove koji govore o matematičkim sposobnostima?
Tufir II kaže:
A o razlikama o ljubomori ima nekoliko članaka (1992, 1996). Hint: što vam se čini kao mračnija perspektiva:
a) da se vaš MUŽ/ŽENA na službenom putu poševi s neznankom/neznancem, da seks bude fantastičan, ali da mu/njoj ne pada na pamet to ponoviti jer ipak voli tebe.
b) da se upusti u dugotrajan duboki emocionalan odnos sa osobom suprotnog spola, koji uključuje svakodnevno viđanje i puno loše prikrivene međusobne privlačnosti, ali što ipak ne rezultira seksom.
I na ovom se primjeru dobivaju sustavne spolne razlike ;) Evo da i ja odgovorim :)
Situacija b) je veća katastrofa nego a)
Poševio - poševio, što onda? Mislim, nije što onda, osto bi bez glave :D, a nakon toga bi mu možda oprostila ako bi dobro znao izlizat pod pod mojim nogama.
Ševa je manje opasna za vaš odnos od nove navale emocija.
Ok, muškarac koji jebe - grrrrr! :mad:
Ali ZALJUBLJEN muškarac - :(u tom slučaju sve definitivno odlazi kvragu!
Bilo bi idealno kada bi svi mogli bezuvjetno voljeti i poželjeti svom dragom da bude s kim god hoće samo neka je sretan :D ali eto, svi vmo ipak samo sebična gamad.
aurora_borealis
13.03.2005., 19:03
Upoznala sam puno fascinantnih muškaraca... one koje ću zapamtiti do kraja života, zato što su potpuno drugačiji od drugih... mnogo manje sam upoznala takvih žena.
Žene su onak dosta slične jedna drugoj... sve imamo neke iste karakteristike, dok su muškarci stvarno skloniji nekim ekcesima, čudnim ponašanjima, opasnim sportovima... ima puno više muških bendova nego ženskih, muškarci su bolji slikari, književnici, kuhari, kipari... ima dobrih i među ženama, al ona koja je najbolja, tek bi bila prosječna da je muško.
Ne znam... možda su mi muški zanimljiviji zato što sam žensko, a možda je to stvarno istina.
Npr. na nekom koncertu u KSETU ima možda 25% žena, a sve ostalo su muški... muški imaju i bolji ukus za muziku, filmove, čak i odjeću ja bi rekla, za tehničke aparate...
I fascinira me to što mnoge žene nisu nikad za ništa zainteresirane (nemaju hobije), a čak i kad imaju to nije ništa prema žaru i energiji kojima se muškarac predaje tom svom hobiju... bilo to nogomet, sport općenito, muzika, žene/seks, šah, bordanje, putovanja, droga, alkohol, playstation, sviranje gitare....
Žene često burno emocionalno doživljavanje stvari spriječava da budu predane i koncentrirane. Vidim ja po svojim suradnicima i kolegama. :)
No ne slažem se da žene ne mogu biti izuzetne u nekim stvarima, niti da su sve iste.
S kakvim se ti to ženama družiš? :D
aurora_borealis
13.03.2005., 19:08
Tufir II kaže:
I na ovom se primjeru dobivaju sustavne spolne razlike ;)
Normalno ovo drugo, al mi ni prvo ne bi bilo ugodno, blago rečeno. Za obadva slučaja bi se dogodila ista stvar kod mene: shvatila bi da nešto nije u redu samnom i sa njim kada je to mogao napraviti, da nije zadovoljan našim fizičkim tj. psihičkim odnosom, te bi ga ostavila, pobjegla bi u neki drugi grad/državu i nikad me više ne bi vidio. Valjda bi to napravila, a možda bi se i ubila.
aurora_borealis
13.03.2005., 19:10
Tinchi kaže:
Žene često burno emocionalno doživljavanje stvari spriječava da budu predane i koncentrirane. Vidim ja po svojim suradnicima i kolegama. :)
No ne slažem se da žene ne mogu biti izuzetne u nekim stvarima, niti da su sve iste.
S kakvim se ti to ženama družiš? :D
Ajde citiraj dio gdje sam rekla da žene ne mogu biti izuzetne, pa ću ti onda odgovoriti na pitanje.
aurora_borealis kaže:
Normalno ovo drugo, al mi ni prvo ne bi bilo ugodno, blago rečeno. Za obadva slučaja bi se dogodila ista stvar kod mene: shvatila bi da nešto nije u redu samnom i sa njim kada je to mogao napraviti, da nije zadovoljan našim fizičkim tj. psihičkim odnosom, te bi ga ostavila, pobjegla bi u neki drugi grad/državu i nikad me više ne bi vidio. Valjda bi to napravila, a možda bi se i ubila. Ma ne bi se valjda ubila :eek: :D
Ipak, ja vjerujem da u slučaju čistog sexa s drugom osobom ne mora značiti da nešto s vašim odnosom nije u redu.
Naravno, tu pak i stupaju individualne razlike na scenu, ali smatram da je moguće da muškarac umoči sastrane iako i dalje voli svoju dragu.
Naravno, u tom slučaju treba reagirati da se to ne pretvori u namjernu radnju. :D
Međutim, ako se zaljubi e to je banana. Definitivni krš za odnos.
Zaljubljeni mužjak 15 je puta luđi od žene, valjda zato što se inače trudi sakrit emocije. I puno je emocionalno labilniji, ako je ZBILJA bio zaljubljen teže se nosi sa svađama, prekidima i sl.
To je moje mišljenje :)
aurora_borealis kaže:
Ajde citiraj dio gdje sam rekla da žene ne mogu biti izuzetne, pa ću ti onda odgovoriti na pitanje. "al ona koja je najbolja, tek bi bila prosječna da je muško."
Ja sam to tako shvatila :)
aurora_borealis
13.03.2005., 19:21
young.but.dead kaže:
potpuno se slažem
O! :eek: :D Kak sam sad ponosna na sebe. :D
aurora_borealis
13.03.2005., 19:23
Tinchi kaže:
Ma ne bi se valjda ubila :eek: :D
Ipak, ja vjerujem da u slučaju čistog sexa s drugom osobom ne mora značiti da nešto s vašim odnosom nije u redu.
Naravno, tu pak i stupaju individualne razlike na scenu, ali smatram da je moguće da muškarac umoči sastrane iako i dalje voli svoju dragu.
Naravno, u tom slučaju treba reagirati da se to ne pretvori u namjernu radnju. :D
Međutim, ako se zaljubi e to je banana. Definitivni krš za odnos.
Zaljubljeni mužjak 15 je puta luđi od žene, valjda zato što se inače trudi sakrit emocije. I puno je emocionalno labilniji, ako je ZBILJA bio zaljubljen teže se nosi sa svađama, prekidima i sl.
To je moje mišljenje :)
Ne znam, meni je ovo fizičko skoro jednako grozno... ono kak ne kuiš... napokon imam samo svoj penis kojeg mi ne pada na pamet dat nekome: mazim ga, pazim, mislim na njega noć i dan :D i onda mi ga neko uzme na par sati sam tak. Droljetina jedna! Kog je pitala!
Baš sam pročitala tvoj reply na temi penis envy.
Si sigurna da nisi ljubomorna??? :D :D
aurora_borealis
13.03.2005., 19:27
Tinchi kaže:
"al ona koja je najbolja, tek bi bila prosječna da je muško."
Ja sam to tako shvatila :)
To sam rekla samo za umjetnost. Uzmi npr. ženu koja bi bila najveća književnica danas i usporedi je sa jednim Hemingwayem ili Šekspirom ili Danteom ili Zolom ili Dostojevskim....nema takve. Ili neku slikaricu usporedi sa Chagallom, Da Vincijem, Goghom.
aurora_borealis
13.03.2005., 19:29
Tinchi kaže:
Baš sam pročitala tvoj reply na temi penis envy.
Si sigurna da nisi ljubomorna??? :D :D
Pa kad su u pitanju jako veliki, malo i jesam. :D
harlequin
13.03.2005., 20:49
aurora_borealis kaže:
Upoznala sam puno fascinantnih muškaraca... one koje ću zapamtiti do kraja života, zato što su potpuno drugačiji od drugih... mnogo manje sam upoznala takvih žena.
Žene su onak dosta slične jedna drugoj... sve imamo neke iste karakteristike, dok su muškarci stvarno skloniji nekim ekcesima, čudnim ponašanjima, opasnim sportovima... ima puno više muških bendova nego ženskih, muškarci su bolji slikari, književnici, kuhari, kipari... ima dobrih i među ženama, al ona koja je najbolja, tek bi bila prosječna da je muško.
Ne znam... možda su mi muški zanimljiviji zato što sam žensko, a možda je to stvarno istina.
Npr. na nekom koncertu u KSETU ima možda 25% žena, a sve ostalo su muški... muški imaju i bolji ukus za muziku, filmove, čak i odjeću ja bi rekla, za tehničke aparate...
I fascinira me to što mnoge žene nisu nikad za ništa zainteresirane (nemaju hobije), a čak i kad imaju to nije ništa prema žaru i energiji kojima se muškarac predaje tom svom hobiju... bilo to nogomet, sport općenito, muzika, žene/seks, šah, bordanje, putovanja, droga, alkohol, playstation, sviranje gitare....
znači ti bi k.urac - one way or another :D:D:D
najzanimljivije mi je koliko su muškarci ružniji od žena,al me još više od toga iznenadi ružna žena
Tufir II
14.03.2005., 09:39
Tinchi i Aurora - opet odgovor u skladu s dobivenim rezultatima i sa teoretiziranjem iz evolucijske psihologije. Muškim je, tipično, puno veća noćna mora ono pod a)
Tufir II
14.03.2005., 09:47
VelmaX kaže:
Imaš li kakve (svježe) linkove koji govore o matematičkim sposobnostima?
Nemam, mogu potražiti ako stignem.
Ono čega se sjećam - ukratko (i možda ne i sasvim točno):
1) žene su u prosjeku bolje u brzom i preciznom računanju
2) muški su bolji u onim područjima koja zahtijevaju vizuo-spacijalne sposobnosti - dakle, geometrija
3) za ovo stvarno nisam siguran, ali negdje mi zvoni taj podatak: dečki su bolji u problemskim zadacima (npr. zadaci riječima u nižim razredima osnovne škole)
4) radi se o malim razlikama u prosjeku; međutim, muške su distribucije tipično razvučenije od ženskih (i to ne samo na području matematičkih sposobnosti, i to u oba smjera); što će konkretno značiti da ćemo imati više muških među onima koji su najlošiji u matematici, ali isto tako će ih biti više i među najboljima.
5) sasvim sigurno biološka osnova matematičkih sposobnosti tu nije jedini faktor, već sigurno važnu ulogu igra i cijeli niz socio-kulturalnih i motivacijskih faktora.
Tufir II kaže:
Nemam, mogu potražiti ako stignem.
Ono čega se sjećam - ukratko (i možda ne i sasvim točno):
1) žene su u prosjeku bolje u brzom i preciznom računanju
2) muški su bolji u onim područjima koja zahtijevaju vizuo-spacijalne sposobnosti - dakle, geometrija
3) za ovo stvarno nisam siguran, ali negdje mi zvoni taj podatak: dečki su bolji u problemskim zadacima (npr. zadaci riječima u nižim razredima osnovne škole)
4) radi se o malim razlikama u prosjeku; međutim, muške su distribucije tipično razvučenije od ženskih (i to ne samo na području matematičkih sposobnosti, i to u oba smjera); što će konkretno značiti da ćemo imati više muških među onima koji su najlošiji u matematici, ali isto tako će ih biti više i među najboljima.
5) sasvim sigurno biološka osnova matematičkih sposobnosti tu nije jedini faktor, već sigurno važnu ulogu igra i cijeli niz socio-kulturalnih i motivacijskih faktora.
Što se tiče vizualno spacijalnih sposobnosti, ima li iskustvo prostora (kretanje u prostoru) veze s time? Dječaci (zar ne?) u djetinjstvu dosta jurcaju i pentraju se, dok su djevojčice malo mirnije - to je dojam, naravno.
(Meni leži geometrija, a ja sam također puno jurcala i pentrala se u djetinjstvu, pa si mislim... :misli: :D )
Što se tiče zadataka riječima, malo mi je čudno da su dječaci u tome bolji, jer riječima vještije barataju djevojčice. Iako...kad se radi o preciznom i nedvosmislenom izražavanju, možda i nisu, ne znam. ;) :D
Znam za te muške distribucije, a meni se iz toga nameće zaključak (koji si i ti spomenuo) da su, kad se radi o izrazitom talentu, muškarci češće izrazito nadareni za matematiku.
(Upravo me ovo zanima, ovakav zaključak je prava hereza u nekim krugovima. ;) )
Općenito, zanima me biološka osnova više od vanjskih utjecaja.
Tufir II kaže:
Tinchi i Aurora - opet odgovor u skladu s dobivenim rezultatima i sa teoretiziranjem iz evolucijske psihologije. Muškim je, tipično, puno veća noćna mora ono pod a) Nelogično, obzirom na to da su oni sami skloni pravdati se kako sex "nije ništa"
E pa ako je tako, zašto im je to onda veći bad???
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.