View Full Version : Tamponi
LaTiTeA
23.03.2003., 19:57
Nisam ih nikada koristila pa me zanimaju neke sitnice!
Ma lazem, ali moram nekako poceti! :D Jesam, jednom sam ga stavila kada sam bila na moru. Mislim da ga nisam dobro stavila pa sam imala osjecaj da ce ispasti dok plivam. :rolleyes:
Uglavnom, zanima me da li se moze tampon staviti i dok se nema menge? Vjerujem da moze, ali da li se treba onda mjenjati?
Imam problem jer mengu uvijek trebam dobiti taman u noci sa subote na nedjelju (kada sam vani) pa mi se ne da svaki 4-ti vikend nositi "pelene" :D
Isto me zanima za wc... da li svaki put kada idem na wc moram staviti novi tampon? Mislim, pretpostavljam da moram, necu ga valjda vracati, ali svejedno da pitam...
I znam da se tampon mora mjenjati cesce od ulozaka, ali da li isto vrijedi i ako nemam mengu? I da li je u redu da stavim tampon oko 8 navecer pa ga imam sve do 4-5 ujutro? S tim da mi obicno, kada dodjem doma, menga vec polako krene ali svejedno ne zelim riskirati fleke na hlacama :eek:
Hvala unaprijed :D
Cro-cutie
23.03.2003., 20:03
Uglavnom, zanima me da li se moze tampon staviti i dok se nema menge?
Pa, ja mislim da se moze:rolleyes: , jest da ce biti malo teze stavit, jer, ehm, nije dosta vlazno..:rolleyes: Ali mene zanima zasto bi stavljala tampon dok nemas mengu??:confused:
Vjerujem da moze, ali da li se treba onda mjenjati?
Yes. Mjenjaj.
Isto me zanima za wc... da li svaki put kada idem na wc moram staviti novi tampon? Mislim, pretpostavljam da moram, necu ga valjda vracati, ali svejedno da pitam...
Yes, svaki put ga mjenjaj. Obavezno. :rolleyes:
I znam da se tampon mora mjenjati cesce od ulozaka, ali da li isto vrijedi i ako nemam mengu? I da li je u redu da stavim tampon oko 8 navecer pa ga imam sve do 4-5 ujutro? S tim da mi obicno, kada dodjem doma, menga vec polako krene ali svejedno ne zelim riskirati fleke na hlacama
Jel se ti snama zajebavas????:confused: :confused: :rolleyes:
Uglavnom, zanima me da li se moze tampon staviti i dok se nema menge?
Moze, ali to moze biti pravi izazov. Narocito ga je ugodno onda vaditi. Probaj jednom sve to izvesti na suho pa ces vidjeti.:cool:
Ali, ja fakat ne kuzim zasto bi stavljala tampon ako nemas mengu.
Vracati? Si normalna?!? Promijeni ga i oboruzaj se vlaznim maramicama ako nisi doma. Valjda ne ides piskit svakih 15 minuta.
I znam da se tampon mora mjenjati cesce od ulozaka, ali da li isto vrijedi i ako nemam mengu? I da li je u redu da stavim tampon oko 8 navecer pa ga imam sve do 4-5 ujutro?
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Samantha
23.03.2003., 20:27
pa ti ga neces ni vaditi kad ides piskiti,pomaknes koncic u stranu i pisas.
A ne pishash iz rodnice pa ga moras micat.
LaTiTeA
23.03.2003., 20:36
Ma ne zajebavam se! Mogla sam si misliti da ce netko to pomisliti nakon ovakvih blesavih pitanja... :rolleyes:
Caka je u tome sto sam na pilulama vec dugo i znam tocno kada mi menga treba doci - u noci sa subote na nedjelju, a tada sam vani.
Ne krene to odma u slapovima (znate i same), ali svejedno krene pomalo. I onda ja svakog 4-og vikenda moram nositi "pampersice" i jos moram obuci normalne gace (sto me zivcira kada sam vani). I onda kada dodjem doma (u nedjelju ranom zorom) mi ulozak nije natopljen vec vise... zmazan (uh, zar vam moram to opisivati? :eek: )
Uglavnom, zato bih ja zeljela staviti tampon za tih par kapi da ne riskiram fleku na dupetu. Eto...
Pa ak ti tak malo krene onda kad si vani ljepo stavi si mali dnevni ulozak i sve OK.Fakat nije ugodno stavljat tampon na suho i izvadit ga .Nikad nemoj drzat tampon u rodnici duze od 3-4 sata.Kad pisas to nema nikakve veze s tamponom jer pisalina uopce niti ne dodje do njega,Osim sto moras koncic pomaknut u stranu.I ako vec mislis stavit tampon u 8 i izvadit ga u 4-5 to mi je ipak malo :rigo: pre dugo;)
BTW imas male usloske i za tangice od Alwaysa;)
Bez brige, ne ide krv iz iste rupe ko i pišalina :D
Mislim, nisam baš sigurna po gore napisanom da ti je to jasno..pa da znaš za ubuduće ;)
Blaise kaže:
Ali, ja fakat ne kuzim zasto bi stavljala tampon ako nemas mengu.
Mozhda se tako shtiti od trudnoce :D
Mislim ja stvarno ovo ne kuzhim...te ova ne zna kako pishat s tamponom, ona druga ne zna da li je trudna, a pije tablete i nije se yebala, ona treca ochito misli da ne mozhe ginekologu jer je nevina, ona chetvrta pak pochela sa sexom prije zavrshetka osnovne shkole...:rolleyes:
Prolaznica
24.03.2003., 10:26
magic kaže:
Mislim ja stvarno ovo ne kuzhim...te ova ne zna kako pishat s tamponom, ona druga ne zna da li je trudna, a pije tablete i nije se yebala, ona treca ochito misli da ne mozhe ginekologu jer je nevina, ona chetvrta pak pochela sa sexom prije zavrshetka osnovne shkole...:rolleyes:
:top: :s :s :s
north wind
24.03.2003., 10:50
magic kaže:
:top: :top : :top:
Zaboravila si još i onu koja je imala krvarenje 2-3 tjedna s jakim bolovima koji su se proširili od trbuha do pluća, a nije znala treba li ići doktoru, pa pita. :rolleyes:
sunshine
24.03.2003., 11:04
north wind kaže:
:top: :top : :top:
Zaboravila si još i onu koja je imala krvarenje 2-3 tjedna s jakim bolovima koji su se proširili od trbuha do pluća, a nije znala treba li ići doktoru, pa pita. :rolleyes: e ta je bila najbolja :( :rolleyes:
Na starom forumu bila je jedna josh bolja - ta je tvrdila i opisivala svoju pishku k'o dvodihalicu :D
LaTiTeA
24.03.2003., 11:32
Bas ste bezobrazne, samo se vi ismijavajte iz mene... :flop:
A ja lijepo zatrazila savijet / misljenje... :(
Sorry, uopce se ne osjecam bezobrazno...nemam poima koliko imash godina.No pretpostavljam - buduci si napisala da pijesh hormonalne tablete - da si posjetila ginekologa. Mogla si i njega konzultirati o uporabi tampona.
Pohvalno je shto se brinesh za kontracepciju. No mozhda bi bilo pametno da osim sexualno svoje tijelo upoznash i anatomski.
magic kaže:
Na starom forumu bila je jedna josh bolja - ta je tvrdila i opisivala svoju pishku k'o dvodihalicu :D
Ajme LOLČINA!!!!!!!!!:D
Magic, ovo je do suza.....
kiki-j-zg
24.03.2003., 14:35
Dajte pa niste normalne, skužiti će me na poslu da i pauzama sjedim na forumu. Odvalila sam se sad smijat ko' napušena, fala Bogu što nije nitko naišao. :s :s :D :D :D
Dajte pomognite djetetu, pa nije neki ekstreman slučaj, nije dvodihalica. :D
Prolaznica
24.03.2003., 14:47
Evo da se prihvatim odgovora
LaTiTeA kaže:
Uglavnom, zanima me da li se moze tampon staviti i dok se nema menge? Vjerujem da moze, ali da li se treba onda mjenjati?
Imam problem jer mengu uvijek trebam dobiti taman u noci sa subote na nedjelju (kada sam vani) pa mi se ne da svaki 4-ti vikend nositi "pelene" :D
I znam da se tampon mora mjenjati cesce od ulozaka, ali da li isto vrijedi i ako nemam mengu? I da li je u redu da stavim tampon oko 8 navecer pa ga imam sve do 4-5 ujutro? S tim da mi obicno, kada dodjem doma, menga vec polako krene ali svejedno ne zelim riskirati fleke na hlacama :eek:
Hvala unaprijed :D
Pa nije bas ugodno gurati na suho, ali ne kuzim nastavak - da li se treba mijenjati - pa naravno da treba, neces menopauzu s njim docekati. Promjeni tampon (bilo suho ili mokro :D ) svakih 3-4 sata. Vec su ti sve odgovorile, posto imas dvodihalicu :cool: , ne trebas vaditi tampon kad ides na wc (posto je tampon u rodnici, bilo suhoj ili mokroj) a mokris iz mokracnog kanala.
Bolje se nemoj zezati s tim tamponom na suho, stavi si radije onaj dnevni ulozak za tange (ili ako vec inzistiras na tamponu, upotrijebi onaj mini + tanga dnevni ulozak)
nije pametno staviti tampon kad nema menge, možda onaj najtanji moguć...zato kaj se poremeti flora rodnice i bla bla...uglavnom,mogući rezultat toga je kandidijaza..mislim,ako ča k i tangice i uske hlaće utječu na to
Sandra October
24.03.2003., 15:38
magic kaže:
pardon, al mislim da zbilja nije u redu zaboravit da je bila i jedna koja je tvrdila da joj mala zaudara na ribu i da joj dečko pada u nesvijest od smrada :D mislim da je zaslužila da ne padne u zaborav :D
latitea, okan' se tampona na suho... il zapravo, gle, probaj, tako ćeš najbolje shvatit zašto smo sve graknule :D
Prolaznica
24.03.2003., 15:56
Sandra October kaže:
pardon, al mislim da zbilja nije u redu zaboravit da je bila i jedna koja je tvrdila da joj mala zaudara na ribu i da joj dečko pada u nesvijest od smrada :D mislim da je zaslužila da ne padne u zaborav :D
joooj to je onaj legendarni post "smrad iz pice" .... e na to su mi suze danima isle :s :s :s
Samantha
24.03.2003., 16:00
mala zaudara na ribu i da joj decko pada u nesvijest od smrada mislim da je zaslužila da ne padne u zaborav
LOL :D
jao ova je legendarna...na ribu:D
riba je uvijek bila na cijeni...sta se imala zalit:D
Sandra October
24.03.2003., 16:03
Prolaznica kaže:
joooj to je onaj legendarni post "smrad iz pice" .... e na to su mi suze danima isle :s :s :s
jebate jadna žena pobjegla glavom bez obzira sa foruma, čak mi je i dragi postao pod mojim nickom zainteresiran za problem i sav u nevjerici :D
S.Jones- a jebi ga, rekla žena da samo šta mirišljavu sol nije nosila u krevet :D
LaTiTeA
24.03.2003., 16:05
Hvala vam svima!
Nista onda, odustajem od tampona na suho... ali ovo sa tangicama i odgovarajucim uloskom mi se ne cini bas pouzdano. Radije onda ostajem pri svojim pampersicama. :D
Ah, vrijedilo je probati... :rolleyes:
Samantha
24.03.2003., 16:09
Znate onaj vic kad je Fata isla da kupi bakalar,pa nije znala kako se zove ta riba i poslije neuspjesnog objasnjavanja prodavcu....zavuce ruku u gacice i kaze ovako mirise
Love2Bounce
24.03.2003., 19:23
LaTiTeA kaže:
Radije onda ostajem pri svojim pampersicama. :D
ma ono... ne moras bas pampersice, probaj samo s uloskom:D :D :D :D :rolleyes: :D :D
Koliko ja znam, riba smrdi po ribi, a pica miriši po ribi...........i gotovo:B
Ruda kaže:
Koliko ja znam, riba smrdi po ribi, a pica miriši po ribi...........i gotovo:B
Ne znash ti ni shto je riba, ni shto je pica :D
vesnakuša
24.03.2003., 19:37
Mislim ja stvarno ovo ne kuzhim...te ova ne zna kako pishat s tamponom, ona druga ne zna da li je trudna, a pije tablete i nije se yebala, ona treca ochito misli da ne mozhe ginekologu jer je nevina, ona chetvrta pak pochela sa sexom prije zavrshetka osnovne shkole...
:top: :top: :s :s :s :D
magic kaže:
Ne znash ti ni shto je riba, ni shto je pica :D
Riba je ono kaj smrdi, a pica je ono kaj se jede........kak se piše?....PIZZA......može se papati, lizati, grickati itd
Meni ribe ne smrde - evo u subotu sam smazala jednog zubaca u soli...tako je mirisao...
Jel to piletina platio zubaca?:eek: :D
magic kaže:
Meni ribe ne smrde - evo u subotu sam smazala jednog zubaca u soli...tako je mirisao...
Ma ni meni ne smrdi.......a volim pastrve
Zašto je pička najbolji golman na svijetu? Brani odjednom dvije lopte, a glavnog napadača tjera na povraćanje.
Tija kaže:
Jel to piletina platio zubaca?:eek: :D
Prstace i zubaca...
ali...
uzalud vam trud, svirachi :D
Jeble vas ribe... od tog se covjek nemre najest, samo zasitit...
Daj ti meni krepanog kremiranog sisavca, e to je hrana :D
Reebok kaže:
krepanog kremiranog sisavca
vidi se da smo iz iste obitelji, imamo slican rijecnik :D
poison_girl
25.03.2003., 19:49
LaTiTea
zašto baš "pampersice" kad možeš stavit obični dnevni uložak. kažeš da ti prvi dan bude samo malo, par kapi, čemu onda "pampersice". i ja uvijek prvi dan nosim dnevni uložak. ako dnevni uložak nije dovoljan onda možeš upotrijebiti mini tampon, ako je baš neophodno.
Love2Bounce
25.03.2003., 20:23
mislim da je glupo toliko se zamarat.curo,sama si rekla da ti ne ide odmah jako.zar je toliki bed stavit ulozak,pa,ima i manjih,ne moras odmah stavit ultra night ili sta ja znam koji.pa nije to svaki jebeni vikend!a ne sad trpat si tampone dolje na suho,mislim,meni je uzasno kad pomislim na to.
i sta ako stavis normalne gacice,ajme,smak svijeta:confused: :rolleyes: ako ti je bed sto ti se vide crte od gacica,onda se spusti malo na zemlju!razmisljaj normalnije.mozda sam malo preburno reagirala,al jednostavno,nije mi jasno toliko zamaranje ovime:confused:
ili,jednostavno... odi van u petak! :D ;) :D :) ;)
Shtefitza
26.03.2003., 06:43
Love2Bounce kaže:
ili,jednostavno... odi van u petak! :D ;) :D :) ;)
Nego.... jel nisu bas tabletice fantasticne jer mozes planirati kad zelis mengu? Pa obicno pocnes piti nedjeljom, da bi mengu imala preko tjedna i vikend bio slobodan za... stogodhoces... :confused:
Shtefitza
26.03.2003., 06:49
magic kaže:
:top: :lux: :lux:
A... kad smo vec kod nabrajanja... da spomenemo i onu koja je zaboravila da kondom sluzi za sprecavanje spolnih bolesti... :B :no:
Love2Bounce
26.03.2003., 23:47
Originally posted by Shtefitza
:top: :lux: :lux:
A... kad smo vec kod nabrajanja... da spomenemo i onu koja je zaboravila da kondom sluzi za sprecavanje spolnih bolesti... :B :no:
ahaha vidim nagledali ste se vi svega na ovom forumu.
da,jos mi nije jedna stvar jasna;LaTiTea,zar je tako tesko promijenit ulozak?pa nije to tako tesko.i meni se znalo dogodit da odem van i dobijem menstruaciju ali sam u torbici uvijek imala zamjenski ulozak.na kraju krajeva,ne mogu se ni zamislit da imam jedan ulozak cijelu jebenu noc bez da ga promijenim,a vani se i plese,i malo oznoji...higijena...:s
LaTiTeA
27.03.2003., 14:18
Uh...
Ne, nije mi tesko promjeniti ulozak, naravno. Ali stvar je u tome sto kada se spremam za grad (oko 19 sati) NEMAM mengu. Dakle, dolje je sve cisto! A kada dodjem doma (oko 4-5 ujutro) je par kapi na ulosku. Jednom sam stavila onaj dnevni i skoro pa da je promocilo (nekak je bilo na knap).
Inace, imam grozan strah da ce mi promociti. To je nesto strasno, osjecam se ko invalid. Moram paziti kak cu sjesti, kak cu se kretati, kak cu ovo, kak cu ono... jer me stalno strah da ce se to dolje zguzvati, pomaknuti ili sto vec (a znalo se dogadjati, vjerujte mi).
I idu mi na zivce obicne gace! Kud i ovak i onak imam vecu rit, jos mi se i rub gaca vidi (jos nisam naisla na neke diskretne )
Originally posted by LaTiTeA
Uh...
Ne, nije mi tesko promjeniti ulozak, naravno. Ali stvar je u tome sto kada se spremam za grad (oko 19 sati) NEMAM mengu. Dakle, dolje je sve cisto! A kada dodjem doma (oko 4-5 ujutro) je par kapi na ulosku. Jednom sam stavila onaj dnevni i skoro pa da je promocilo (nekak je bilo na knap).
pa zašto ne staviš dnevni uložak kad odlaziš od doma, a oko 12 navečer (ili kad ti već otprilike dođe) staviš normalni uložak ili tampon? :confused:
LaTiTeA
27.03.2003., 18:04
U principu, poanta otvaranja ovog topica je bila da vidim ima li kakva mogucnost da mogu preko vikenda obuci tange, a ne obicne gace. Eto, 'ko bi rekao da mi to tak smeta... ali bas mi smeta!
Ako vec i obucem normalne gace, onda uopce nije bitno. Mogu staviti i prave pampersice, a ne samo dnevni...
A ovaj dnevni na tange mi se ne cini pouzdan jer se meni to sve manje vise zguzva i pomakne... odljepi... i uzas! :mad:
Tampon mi se cinio tako idealnim.... :(
nisam skuzila, zasto ne promjenis redoslijed uzimanja pilula (mozda treba s pauzom? pitaj svog ginica, nemoj na svoju ruku) tako da ti vise "dobivanje" ne padne na subotu navecer nego neki drugi pogodniji dan?
kiki-j-zg
27.03.2003., 19:42
Originally posted by luca
nisam skuzila, zasto ne promjenis redoslijed uzimanja pilula (mozda treba s pauzom? pitaj svog ginica, nemoj na svoju ruku) tako da ti vise "dobivanje" ne padne na subotu navecer nego neki drugi pogodniji dan?
Evo luca ti je dala najbolje rjesenje. Pomakni si mengu tako da ti ne pada pocetak vikendom i gotova stvar. Popij slijedecu prvu tabletu iz slijedeceg ciklusa dan ranije nego bi trebala i dobiti ces slijedecu mengu dan ranije tj. prije vikenda i gotova stvar.
Procitavsi prvih par postova nisam mogla vjerovat da nitko nije mogao doci do ovog ingenioznog rjesenja sa pomicanjem dana menge :eek:
Uostalom, uputstvo za isto imas na kutiji pillsa, a i inace ne mogu vjerovati da ti ginic nije isto napomenuo....:confused:
Ali ludo mi je s cime se ljudi zamaraju..to mi je fakat :s
Ovako studiozno promatrati vikend i dolazak menstruacije, a opet s druge strane ona provala sa "necu ga valjda vracati" me tako nasmijala, thx...
Ma najbitnije da ti imas u subotu tange, i na pillsama si, anatomija, kome jos to treba? :D
Mislim da ti je najpametnije prestat pit tablete i zatrudnit :)
Najmanje devet mjeseci necesh imati problema s uloshcima i vikend menstruacijama.
A i oveci trbuh stvorit ce optichku ravnotezhu s tvojom riti.
U principu, poanta otvaranja ovog topica je bila da vidim ima li kakva mogucnost da mogu preko vikenda obuci tange, a ne obicne gace. Eto, 'ko bi rekao da mi to tak smeta... ali bas mi smeta!
Evo žene..ko ovo do sad nije shvatio ozbiljno, nakon ove rečenice, nema šanse da neće :D
LaTiTeA
28.03.2003., 14:30
Ma razmisljala sam i o tome pomicanju, ali mi zapravo ovako odgovara za sljedeci vikend. Jel, racunam da menga pocinje u nedljeju (u ranojutarnjim satima, ali sto je tu je)... i onda je u cetvrtak zadnji dan i opet za petak i subotu sve cisto! :D
Znam, kompliciram tamo gdje nije potrebno... ali takva sam! :)
Ma razmisljala sam i o tome pomicanju, ali mi zapravo ovako odgovara za sljedeci vikend. Jel, racunam da menga pocinje u nedljeju (u ranojutarnjim satima, ali sto je tu je)... i onda je u cetvrtak zadnji dan i opet za petak i subotu sve cisto! :D
a da ti menga traje od ponedjeljka do petka...? tako imas sve vikende "slobodne" ;)
Love2Bounce
30.03.2003., 04:23
Originally posted by magic
Mislim da ti je najpametnije prestat pit tablete i zatrudnit :)
Najmanje devet mjeseci necesh imati problema s uloshcima i vikend menstruacijama.
A i oveci trbuh stvorit ce optichku ravnotezhu s tvojom riti.
apsolutno se slazem, mislim da je to definitivno najbolje rjesenje njenog problema ;) :top: :s :D :)
najbolje podvezat jajnike:cool:
cute_girl_bmw
16.03.2007., 22:15
ono kaj ja znam je da se tampon ne smije stavljat dok nemamo mengu, jer se može oštetit himen, naravno one koje ga još imaju:top:
buca_ljuca
16.03.2007., 22:46
Pa, ja mislim da se moze:rolleyes: , jest da ce biti malo teze stavit, jer, ehm, nije dosta vlazno..:rolleyes: Ali mene zanima zasto bi stavljala tampon dok nemas mengu??:confused:
zar u onom "uputstvu" ne pise da ne smije?
sad cu ga ja iskobeljat pa cemo vidjet.
ne pise nis :s. al sam 100% sigurna da sam nedje procitala da ne treba koristiti kad nemas menstruaciju.
zar u onom "uputstvu" ne pise da ne smije?
sad cu ga ja iskobeljat pa cemo vidjet.
ne pise nis :s. al sam 100% sigurna da sam nedje procitala da ne treba koristiti kad nemas menstruaciju.
pa npr kada očekuješ mengu (a kasni a moraš obući nekaj da ti se ne vidi uložak (jednodnevni). nadalje, ima prirodnih biljnih preparata koje se stavljaju u rodnicu (a protiv gljivica su, clamidije, candide te nekih sitnih upalica) a bazirane su na stavljenje i kapanje tampona i uguravanja u rodnicu..
Pa nije samo i isključivo tampon vezan uz menstruaciju
Pretpostavljam da je Latica u zadnjih 4 godine ili rijesila svoj problem sa tamponima ili odustala od njih. :D
buca_ljuca
17.03.2007., 12:52
Pretpostavljam da je Latica u zadnjih 4 godine ili rijesila svoj problem sa tamponima ili odustala od njih. :D
haha i ne vidjeh da je topic tak star
LaTiTeA
17.03.2007., 14:46
:rofl:
Da, dobro pretpostavljas.. :zubo:
Ah... bila sam mlada kad sam postavljala ovaj topic... :raspa: :o
meni su tamponi nešto najgore što mi se dogodilo u životu..nosila sam ih samo onda kad nije bilo drugog izbora i najkon toga - 3,4 dana nisam mogla sjediti
LaTiTeA
17.03.2007., 17:25
Nisi ga dobro stavila.
Pravilno stavljen tampon ni ne osjetis.
vraga, inače ne podnosim ništa takvoga...
vraga, inače ne podnosim ništa takvoga...
Nemaš tu šta podnosit ili ne podnosit. Da si ga dobro stavila, ne bi ga osjetila.
Nisi ga dobro stavila.
Pravilno stavljen tampon ni ne osjetis.
Pih, lako se sad praviti pametan kad si svu forumsku mudrost skupila :mig: :D
Pih, lako se sad praviti pametan kad si svu forumsku mudrost skupila :mig: :D
I lako se kurčit kako je lako stavit tampon kad je cijeli švedski bataljon preko tebe prešo. Nam djevicam ipak ide malo teže.
LaTiTeA
17.03.2007., 19:10
I lako se kurčit kako je lako stavit tampon kad je cijeli švedski bataljon preko tebe prešo. Nam djevicam ipak ide malo teže.
:eek:
Jel ovo islo mene?
Zvuci okrutno. :D
Ne, lako se sad pravit pametan kad imam iskustva u koristenju tampona. Prije 3-4 godine nisam imala. :D
:eek:
Jel ovo islo mene?
Zvuci okrutno. :D
Ne, lako se sad pravit pametan kad imam iskustva u koristenju tampona. Prije 3-4 godine nisam imala. :D
Ma nije išlo tebe, beba. :kiss:
To sto sam glumila u pornjavi ne znaci da nisam djevica :mad: :mad:
To sto sam glumila u pornjavi ne znaci da nisam djevica :mad: :mad:
Znam da jesi. Al zato pušiš ko zenička željezara, sestro.:cool: :D
Znam da jesi. Al zato pušiš ko zenička željezara, sestro.:cool: :D
Vidim, cura je pricala o meni :frajer:
Samo, ne znam otkud ona to zna :misli:
Ah, prirodni sam talenat :zubo:
malabudala26
15.08.2008., 19:47
Evo
sad sam kupila normal OB tampone jer me uzasno zivciraju ulosci na ovim vrucinama, a ne mogu nositi haljinice, pa rekoh da kupim tampone.
Medjutim ranije ih nisam koristila izuzev par puta na moru. Moj problem je sto nikako ne mogu staviti tampon tako da je sav u rodnici, ostane onaj mali rasireni dio van i on se ne vidi kad stojim, al osjecam tampon kad sjednem i malo dok hodam. Dakle, na kutijici pise da se ne smije osjecati jer tad nije dobro stavljen. Dakle, da li je potrebno da i taj mali siri dio, dakle kompletan tampon bude unutar rodnice pa je tako ispravno umetnut?
I jos jedno pitanje? Imaju li tamponi rok trajanja, jer imam neku kutijicu sa njih par od pretproslog ljetovanja???
I jos nesto, kad sam odlucila da izvadim tampon jer mi je bilo pomalo neudobno, primijetila sam da je onaj vrsak tampona kao ocufan, kao da se ona vata krenula izvlacit u sitne koncice??
morning star ♀
15.08.2008., 20:28
Ne samo da ne smije da viri van vec treba bit citav koji cenat unutra, meni citavu duzinu prstiju :zubo:
Vrh zna da se ofuca malo, to je normalno.
Ne znam za rok trajanja neotvorene kutijice tampona ali ti lakse je kupit novu nego se zezat sa sudbinom.
Miss Hyde
15.08.2008., 20:33
pa ako ti ovaj viri van (a ne smije) zašto ne uzmeš manje tampone? a uostalom, ima već ovakva tema, pogledaj tamo za rok trajanja, za to ne znam :ne zna:
Erato321
15.08.2008., 21:12
ja sam ga stavila prvi put ovo ljeto.. i dosta duboko :D i kad sam ga vadila van, nije islo :D i tako sam se prepala.. i jedva ga izvukla.. rekoh, ne hvala :/
Evo
sad sam kupila normal OB tampone jer me uzasno zivciraju ulosci na ovim vrucinama, a ne mogu nositi haljinice, pa rekoh da kupim tampone.
Medjutim ranije ih nisam koristila izuzev par puta na moru. Moj problem je sto nikako ne mogu staviti tampon tako da je sav u rodnici, ostane onaj mali rasireni dio van i on se ne vidi kad stojim, al osjecam tampon kad sjednem i malo dok hodam. Dakle, na kutijici pise da se ne smije osjecati jer tad nije dobro stavljen. Dakle, da li je potrebno da i taj mali siri dio, dakle kompletan tampon bude unutar rodnice pa je tako ispravno umetnut?
I jos jedno pitanje? Imaju li tamponi rok trajanja, jer imam neku kutijicu sa njih par od pretproslog ljetovanja???
I jos nesto, kad sam odlucila da izvadim tampon jer mi je bilo pomalo neudobno, primijetila sam da je onaj vrsak tampona kao ocufan, kao da se ona vata krenula izvlacit u sitne koncice??
Ja sam koristila tampone prije nego sam rodila i sad vise nemogu...cijeli tampon ti mora biti unutra,najlakse ti je stati u polucuceci stav i staviti ga skroz dok ti ide prst. nesmijes ga osjetiti ni dok hodas, ni dok sjedis.probaj,vidjet ces da se moze,a i super je s tamponima,osjecas se kao da nemas mengu...probaj par puta i upraksat ces se,neboj se nemoze ti nista biti,samo ga guraj dok ide,ali spagica ti mora ostati vani. (ma to sigurno znas):top:
peyton17
16.08.2008., 14:10
ja ostajem pri ulošcima...kaj je sigurno, sigurno;)
Skattemus
16.08.2008., 14:12
pa kaj nema dole tampax,rekao je netko da ima u kozmu,on ima na sebi aplikator,bez problema se stavlja i nist ne viri
a ne mogu ga ni ja baš svaki put točno postaviti, ali se trudim manje više.
moraš si ugurati skupa s tamponom bar pola prsta da to uđe kako treba.
također me nervira kad ga ne stavim dobro i onda ga osjetim dok hodam ili sjedim, štoviše, zna zaboljeti.
ništa. samo moraš uložiti malo više truda i strpljenja pri umetanju i sve bi trebalo biti ok.
Hrabri_Bambi
16.08.2008., 16:05
Kad ga staviš, lagano se nagni naprijed, ak ga osjetiš, guraj dublje! :) ak ti vađenje teže ide, znači da još nije pun.
mya_7920
16.08.2008., 16:40
Samo za početak kupi što manje tampone, dok se ne navikneš na stavljanje. Kad jednom skužiš princip, ne budeš imala problema niti s većima. :mig:
moja frendica (ima 18 god) si nikako ne može ugurnut tampon.
ja sam joj stalno pričala kak je to super i puno jednostavnije i praktičnije od uložaka. prošli mjesec je napokon poslušala moj savjet, kupila je one najmanje, al ga nikako nije mogla stavit.
ne znam dal to ima ikakve veze, al još nikad nije imala seksualne odnose, pa se možda sad jednostavno boji ... il šta ja znam..
sad me zanima dal bi mogo postojat još koji razlog te nemogućnosti stavljanja tampona, ili je to samo zato što je "neiskusna"?
Hrabri_Bambi
16.08.2008., 19:30
Mislim da ne postoji razlog nemogućnosti stavljanja, ja sam ga koristila dok sam još bila nevina (bavila sam se sportom) i išlo mi je.. a nisam baš "široka". vjerovatno se boji i neće ga gurnut jer osjeća da ne ide ful glatko.. mislim, ne znam, to je sam moja pretpostavka :) moja frendica ga je pak gurala u kost i čudila se kaj ne ide nutra.. :rofl:
Mislim da ne postoji razlog nemogućnosti stavljanja, ja sam ga koristila dok sam još bila nevina (bavila sam se sportom) i išlo mi je.. a nisam baš "široka". vjerovatno se boji i neće ga gurnut jer osjeća da ne ide ful glatko.. mislim, ne znam, to je sam moja pretpostavka :) moja frendica ga je pak gurala u kost i čudila se kaj ne ide nutra.. :rofl:
:lol::lol:
ma tak sam joj i ja rekla da bi ga trebala malo jače gurnut i da je normalno da ju malo zaboli, al ona osjeća neki "otpor" i štajaznam... ma sere.
samo nek živi i dalje na ulošcima dok se ne opameti.
Miss Hyde
16.08.2008., 19:35
ne znam dal to ima ikakve veze, al još nikad nije imala seksualne odnose, pa se možda sad jednostavno boji ... il šta ja znam..
sad me zanima dal bi mogo postojat još koji razlog te nemogućnosti stavljanja tampona, ili je to samo zato što je "neiskusna"?
ma nema ti to veze što je još djevica... vjerojatno se nije dovoljno opustila kad ih je išla stavljati, ne znam, neka pokuša još koji put :ne zna:
Kristina19
16.08.2008., 21:01
Ja isto nikak nisam mogla stavit tampon kad sam prvi put isprobavala a nisam bila djevica. :D To je bio onaj običan bez skliskog sloja kak sad budu a ja sam bila presuha (menga je bila pri kraju) i nema šanse. Frendica me hrabrila ispred wc-a al niš... Definitivno treba probati s najmanjima i po mogućnosti ne baš na zadnji dan menge i ne ak je suha totalno jer ga od straha neće moć ugurat :mig:
Frendica me hrabrila ispred wc-a al niš...
znam kak je to, imale smo i mi tu situaciju... :D
al ne znam.. nju je sad strah i misli da ima neki veći problem (iako i ja znam da nema, zapravo se samo boji da će ju bolit, pa zato ne želi gurat) :) al nema veze, ja ne popuštam..
spremno čekam njenu sljedeću mengu i onda će i ona napokon otkrit čari tampona.. :top:
Kristina19
16.08.2008., 22:55
znam kak je to, imale smo i mi tu situaciju... :D
al ne znam.. nju je sad strah i misli da ima neki veći problem (iako i ja znam da nema, zapravo se samo boji da će ju bolit, pa zato ne želi gurat) :) al nema veze, ja ne popuštam..
spremno čekam njenu sljedeću mengu i onda će i ona napokon otkrit čari tampona.. :top:
Ma stavit će ga sigurno. Samo nek ne stisne mišiće, mora bit opuštena, nek čučne ko kad piški negdje u šikari i to je to! :mig:
nephthys
17.08.2008., 15:42
m, nemoj frendicu nagovarati na svu silu, ako ne ide, ne ide. ja ga isto nisam mogla staviti dok sam bila djevica, jednostavno nije išlo. tehnički sam djevičanstvo izgubila kad je dečko prst stavio u mene- nije išlo i nije išlo, namučili smo se, a krvi je bilo da bi svaka mlada na prvu bračnu noć bila ponosna :D kasnije, kad je stvarno došlo do seksa, nije bilo niti krvi niti bolova.
uspjela sam ih staviti tek nakon tog probijanja himena prstom (a prije spolnog odnosa).
tak da- ak ne ide, ne ide. i točka. ne ju tjerat. može probat još par puta, ali više će se istraumatizirati tako nego da malo sačeka.
a ako se nije samo ona stisla, nego je malo zahebaniji himen kao kod mene, ja bih ti preporučila da joj budeš u blizini (ne fizički!) kad će prvi put spavat s dečkom. i reci joj da ide polako.
ej, da se nadovežem :) i ja sam sad tek ovo ljeto počela s tamponima iz istih razloga i izgleda da nam je svima isto suđeno :) prvi put ne ide glatko al zato sve cure svijeta mogu potvrdit da će s vremenom ići brzinom munje ;) isto tako sam se bojala gurat ga ne znam koliko i zato sam ga osjećala a sad ode skoro cijeli kažiprst i amen...
a sad nevezano...
možda je kod mnogih obrnuto, boje se, odnosno ne vole stavljat tampone... meni to sad nije nikakav bed ALI! kad skužim da je vrijeme da ga idem promijeniti, uhvati me koma! nije ništ pretjerano strašno, niti me boli nešt previše ali ja imam jednostavno glupu fobiju od tih končića! npr. vučem ga, vučem i vadim van i samo molim boga, daj da ne pukne, daj da ne pukne :) nikad mi se naravno nije desilo al zanima me postoji li mogućnost da od otpora, dubine do koje je gurnut, pri vađenju konac pukne i tampon ostane na pola puta? vjerojatnost je možda 0.01% i ne znam koji mi je al jedino mi je to bed oko cijele cijelcate priče o tamponima... jel me neko razumije?
kiss :-D
Kristina19
19.08.2008., 20:52
Ma neće ti puknut! Ja ga npr. jako potegnem 2-3 puta prije nego ga stavljam da se uvjerim da je končić ok :mig:
malabudala26
19.08.2008., 23:25
E ovako da podijelim svoju radost, vec sam bila upropastila 2 tampona tako stavljajuci i kad shvatim da nije stavljen kako treba, vec da ga osjetim, od nervoze ga odmah izvadim. I odlucih da pokusam kako tako, najbolje je sjediti na wc-u, i ugurati ga odozdo, ja sam gurala i gurala dok nije usao skroz i vise ga nisam osjetila, suuuper bilo je olaksavajuce jer sam ga ipak uspjela staviti. Malo je neugodno kad se tako polako ugurava malo me bolilo, ali je sve proslo i zaboravljeno kad sam ga stavila. I na drugi dan menge sam fino obukla bijele tange i bijelu haljinicu i izasla u grad. Malo sam bila zabrinuta sat kad ustanem jer smo sjedili u kaficu, pa sam momka pitala da diskretno pogleda i NISTA, toooo. Kod kuce isto ni traga ni glasa LOL, ko da i nemam mengu. A vadjenje je bilo lako, nemojte se bojati.
silent scream
20.08.2008., 00:53
E ovako da podijelim svoju radost, vec sam bila upropastila 2 tampona tako stavljajuci i kad shvatim da nije stavljen kako treba, vec da ga osjetim, od nervoze ga odmah izvadim. I odlucih da pokusam kako tako, najbolje je sjediti na wc-u, i ugurati ga odozdo, ja sam gurala i gurala dok nije usao skroz i vise ga nisam osjetila, suuuper bilo je olaksavajuce jer sam ga ipak uspjela staviti. Malo je neugodno kad se tako polako ugurava malo me bolilo, ali je sve proslo i zaboravljeno kad sam ga stavila. I na drugi dan menge sam fino obukla bijele tange i bijelu haljinicu i izasla u grad. Malo sam bila zabrinuta sat kad ustanem jer smo sjedili u kaficu, pa sam momka pitala da diskretno pogleda i NISTA, toooo. Kod kuce isto ni traga ni glasa LOL, ko da i nemam mengu. A vadjenje je bilo lako, nemojte se bojati.
ja sam upropastila cijeli paket tampona :cerek:
isti problem sam imala....osjetim ga,uplasim se i odma van:rofl:
ali sada je sve :top: iako,jos uvijek se bojim trenutka vadjenja tampona....znate ono,postoji mogucnost da pukne koncic i to....:D
mirabelle
21.08.2008., 07:29
ne znam uopce kako sam mogla zivjet bez tampona sve ove god! nekako mi je to izgledalo tako neudobno, cak sam i stavila koji put da probam ,ali se nisam bas osjecala ugodno, i tek sad nedavno sam odlucila probati ih koristiti i odusevila se kako se lakse, bolje i sigurnije osjecam!
pa kaj nema dole tampax,rekao je netko da ima u kozmu,on ima na sebi aplikator,bez problema se stavlja i nist ne viri
kaj ima tampaxa u rh??
:s
kaj ima tampaxa u rh??
:s
ako ima ubit cu se jer sam se izmaltrala onim sranjem od OB ovo ljeto, na kraju skoro cijeli paket bacila u smece od muke, koji je to uzas od tampona (i jos kazu ginekologica to izmislila, ocito na sebi nije isprobala svoj izum) ja to nemogu ni opisat, navikla sam na fine stvari kao tampax:D
bubicaa
22.08.2008., 19:21
ja sam vidjela tampax negdje, ali ne mogu se sjetiti gdje točno :ne zna:
ako se sjetis definitivno javi jer kad sam u hr treba mi nesto a ono smece od OB nema sanse da kupim vise ikad
cuttie_123
23.08.2008., 18:24
meni su ob-i odlicni, ma da sam ovaj mjesec koristila jessa i takoder su mi :top:
Ivanicapeca
23.08.2008., 19:01
Kozmo:top:
bubicaa
23.08.2008., 19:48
moguće :D
a mislim da sam ih vidjela i u nekom od velikih shopping centara... ali to nisam sigurna
meni su ob-i odlicni, ma da sam ovaj mjesec koristila jessa i takoder su mi :top:
Ako kad naidjes na tampax probaj paket, ja sam stvarno putujuci svugdje probala svakojake marke ali moram iskreno rec ruku na srce OB su najgori koje sam imala priliku probat, tvrdi, ne flexibilni, skroz neugodni za koristit a nije da sam balavica pa ih nisam koristila. Koristim tampone skoro 15 godina ali sljedeci put kad budem isla u Hr nosim svoje tampax sa sobom.
Znam da kasnim jedno 5-7 godina (jedna pristojna zatvorska kazna xd) ali kada sam vidio i procitao ovaj topic tako sam se nasmijao da mi je cak mama usla u sobu da vidi kaj mi se desilo hehe(da ne bi bilo imam 15 god )
U svakom slucjau svaka vam cast na ovom topicu zbilja je zanimljiv i humoristican.
P.S. - nadam se da vam ne smeta jedan decko u Vasem "Zenskom Kutku":mig::):s
navigator1
08.09.2008., 10:04
OD 4 tjedna tebi je problem jedan ostat doma??? , tol'ka je ugroza? :eek:
valneahana
08.09.2008., 10:11
OD 4 tjedna tebi je problem jedan ostat doma??? , tol'ka je ugroza? :eek:
svaka tebi čast što si joj odgovorila,odgovorio pet godina nakon tog njenog posta koji si quotao,qoutala:lol:
cuttie_123
07.10.2008., 19:00
Ako kad naidjes na tampax probaj paket, ja sam stvarno putujuci svugdje probala svakojake marke ali moram iskreno rec ruku na srce OB su najgori koje sam imala priliku probat, tvrdi, ne flexibilni, skroz neugodni za koristit a nije da sam balavica pa ih nisam koristila. Koristim tampone skoro 15 godina ali sljedeci put kad budem isla u Hr nosim svoje tampax sa sobom.
vidjela sam jucer da tampax ima sad i u dm-u
baby doll
11.11.2008., 23:30
da, Tampaxa ima u svim DM-ima, Kozmima i Konzumima. Oduševljena sam Tampaxom!
state_of_grace
23.08.2011., 02:45
Vecer, ni sama nisam previse sigurna kako bi postavila pitanje a da ne ispadne previse jadno..
Zanima me da l ise ikome dogodilo da mu konac pukne na tamponu?
Znaci stavila sam tampon i poslije kad sam ga zeljela izvuci konca/tampona nije bilo, da li je moguce kojim slucajme da je sam skliznuo!?
Znam da je rodnica svega oko 10tak cm i da tampon ne moze zalutati te ako sam stavila prste unutra trebala bi ga moci napipati?
hvala
leeloo27
23.08.2011., 09:14
Ne može ti tampon samo tako iskliznuti a da ga ne skontaš.
Piše ti na uputama od tampona šta raditi kad pukne konac. Ako ne uspiješ sama napipati tampon morat ćeš ići kod ginekologa da ti ga on izvadi.
Sashica
23.08.2011., 09:23
Vecer, ni sama nisam previse sigurna kako bi postavila pitanje a da ne ispadne previse jadno..
Zanima me da l ise ikome dogodilo da mu konac pukne na tamponu?
Znaci stavila sam tampon i poslije kad sam ga zeljela izvuci konca/tampona nije bilo, da li je moguce kojim slucajme da je sam skliznuo!?
Znam da je rodnica svega oko 10tak cm i da tampon ne moze zalutati te ako sam stavila prste unutra trebala bi ga moci napipati?
hvala
Ubuduće, prije nego staviš tampon, obavezno snažno povuci konac da se uvjeriš da se čvrsto drži, tek onda stavi tampon.
E sad, s obzirom da se očito nekako izvukao konac, probaj čučnuti i gurnuti prste te tako dohvatiti tampon. Ako ne ide, poslušaj leeloo i pravac ginekologu.
Big Paulie
23.08.2011., 17:39
Tamponi su mi odlični ali mene jako brinu ti sati :confused: Što se može dogoditi u slučaju da ostanu dulje od 3-4 sata...to je jako malo vremena, i moram paziti stalno na sat kad ga imam :confused:. Zato ne koristim tampone često jer ga ne mogu imati dulje tj ako negdje idem na dulje vrijeme di nema wc-a npr....ili ako spavam...totalno mi to sve smeta i ne mogu se opustiti a jako me nerviraju ulošci..pogotovo po vrućinama ovakvim...
Dali će se nešto jako loše desiti ako tampon ostane unutra 5 sati npr?
leeloo27
23.08.2011., 17:43
Neće se ništa dogoditi, samo je krv idealno hranilište za bakterije i što duže stoji tampon to je veća mogućnost da će se nekakve bakterije nakotiti.
Big Paulie
25.08.2011., 11:51
Aha, hvala na odgovoru....čula sam da žene u bolnicama završavaju zbog ostavljenog tampona..:confused:
Big Paulie, ne trebaš se brinuti noću, čak piše na tamponima da mogu ostati unutra za vrijeme spavanja, a preko dana ako baš nemaš wc u blizini nije ni 5 sati predugo, naravno ovisno o obilnosti mjesečnice :)
Big Paulie
25.08.2011., 15:31
Hvala....ali ja dosta dugo spavam pa ono :D
A čuj 8-9 sati se smije, ne spavaš valjda pol dana :zubo:
Big Paulie
04.09.2011., 23:33
Spavam. :durica
Bitno da sam saznala da ga mogu imat dulje. :mig:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.