PDA

View Full Version : Snovi... tumačenja


stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Sapientia
28.12.2010., 09:48
Znimljivo je kako je priroda posložila nađ izbor partnera. Osobe u koje se zaljubimo uvijek ima ju dio naše duše, u smislu projekcije. Tako i tvoj partner u snu ne predstavlja samo njega nego i dio tebe.
Teško je bez dodatnih informacija točno reči značenje tog sna. U kakvoj je fazi vaša veza te kakvo je tvoje mišljenje o njoj. Kada je nešto na televiziji, to je onda javno i svima dostupno, da li to možeš dovesti u vezu sa realnošću vaše veze i svojih misli i emocija o njoj.
Protiv čega bi bio protest?
Plave oči koje svijetle. Očima vidimo, a svijetlo je spoznaja. Da li si uvidjela nešto o vašoj vezi nedavno, nešto što te prosvijetlilo?
Da li se osjećaš zbunjeno zbog toga i nemožeš naći riječi da to izraziš?
Da li se ti osjećaš posramljeno i neugodno? TO da ima crnu majicu moglo bi biti povezano da sve te misli i osjećaji još nisu potpuno svijesni.
Teško je puno reći o snu bez razgovora, ali ova pitanja bi ti mogla dati ideju koje bi bilo značenje tvog sna...
Pozdrav

Prvo da ti zahvalim i kazem kako si mi puno pomogao!:):top:

Ovako sto se tice protesta u snu,protest je bio vezan za njegov posao,koji se je dogadjao i u stvarnom zivotu.Jer mu je posao bio na kocki,sada se to vec rijesilo...
Sto se tice njegovih ociju,moram ti reci da si tocno postavio ovo pitanje,upravo sam i ja mislila identicno.
Njegove oci su zapravo moje oci,koje su prosvijetljene(progledale),jer sam uvidjela neke stvari vezane za njega.

Za drugi dio pitanja,ne bih rekla da se osjecam zbunjeno, neugodno,a ni posramljeno.
Rekla bi da se vise on osjeca tako.
A moguce je da si u pravu s ovime da ja jos i nisam svijesna svojih misli i osjecaja,to ce tek doci s vremenom.

Samo mi nisi rekao na sto bi se trebao odnositi taj njegov cudan glas?
Na nekakvu vijest koju cu cuti od njega?


Kod mene se inace dogadja da ono sto sanjam me upozorava na daljne dogadjaje u mom zivotu te moja dusevna stanja.
Naprimjer-tu sam na forumu pisala o snu,kad sam sanjala svoga tetka s kojim sam bila vezana,da u snu umire.I nitko ne place osim mene.
Ja sam mu to ispricala,a on se smijao i rekao pa necu ja umrijeti.Jer je bio zdrav,nije bolovao.
Nakon mjesec dana od moga sna on je iznenada umro od srca.
I ja sam jedina koja nazalost, spletom okolnosti nije bila na njegovom sprovodu.
Ugalvnom imam dosta takvih snova i zato se ponekad bojim i ne zelim ih se prisjecati...jer me znaju podosta opteretiti.

Eto bas sinoc sam sanjala da plivam u moru sa krokodilom,i da svi bjeze i boje se,a ja ga mazim i ljubim. Bas sam osjecala ljubav i dragost prema toj zivotinji.I taj krokodil me je cekao,nije se odvajao od mene,ni ja od njega..Kako bi plivali stalno bi se vracali jedno drugom.On je bio strasan ali isto tako nekako postojan.
Imam osjecaj kao da je taj krokodil simbolizirao ovoga moga muskarca?:confused:

Tourniquet_
28.12.2010., 18:02
Jezera su tajanstvena i neznamo što je ispod površine. Rijeka slijedi prirodan put. Voda ispod čije površine ne vidimo obično je povezana sa našom dušom i psihom u čije dubine ne vidimo. Ulazak u jezero može biti simboličan prikaz tvoga upoznavanja same sebe. Netko s kim trebaš ući u vodu i plivati može predstavljati prijatelja, partnera ili psihoterapeuta, no može predstavljati i onaj dio tebe koji ima snage i hrabrosti pogledati u sebe. Da li imaš psihoterapeuta?

Situacija je depresivna kažeš. Jesi li ti depresivna?

U takvim sluačajevima strah je prirodan jer se suočavaš s nepoznatim.

Trava ponekad može simbolizirati naivnost. Zavisi o tvojim asocijacijama na travu.

Cijeli san kao da govori o smjeru kojim moraš krenuti. Ambivalentnost između rijeke i jezera, gdje je jezero nesvjesno (recimo da jezero predstavlja izvor tvojih problema) a rijeka tvoj prirodan put može ukazivati na to da je možda to tvoj prirodan put, kao što rijeka samo ide, prirodnim putem.Neznam u kakvoj se životnoj situaciji nalaziš, i što pojedini motiv tvog sna znači za tebe, no ez tih informacija moja ideja o tvom snu bi išla u ovom smjeru.

Evo neznam koliko sam ti pomogao.
Pozdrav

Uf, puno si mi pomogao :) Stvarno.
Da, imam psihoterapeuta tj. žensku osobu i ona mi zbilja puno pomaže u prevladavanju nekih problema. Depresivna nisam baš klinički, al imam nekih svojih strahova i bojazni i puno se brinem oko svega pa je ovaj san vjerojatno povezan sa time.
još jednom ti hvala :top:

katarina7
28.12.2010., 21:46
ma znam da al eto tek tolko da napišem.al te snove sanjam već 3g :ne zna:
Napiši. Pišući možda neke stvari osvijestiš i posložiš. Tri godine sanjaš uznemirujuće snove i boriš se s fantomima. Znači da se sve to vrijeme boriš sa sličnim problemima. Ako se dobro sjećam, tvoj je san bio i onaj s automobilom koji voziš i to dobro, premda nemaš dozvolu. Snaga kojom se nakon bijega u snu upustiš u borbu s napadačem ukazuje ti na potencijal koji nosiš u sebi. Možda neke unutarnje strahove, traume i ružna iskustva prežvakavaš i daješ im veći značaj nego što zaslužuju - jer napadači iz sna preobliče se u nešto manje i bezopasnije nego što to na početku izgleda. I ono što te eventualno ugrožava na javi, nema tu snagu koju mu pridaješ. Snaga, je u stvari, u tebi. :rolleyes::eek::mig::kava::)

pandora_5
28.12.2010., 21:59
Napiši. Pišući možda neke stvari osvijestiš i posložiš. Tri godine sanjaš uznemirujuće snove i boriš se s fantomima. Znači da se sve to vrijeme boriš sa sličnim problemima. Ako se dobro sjećam, tvoj je san bio i onaj s automobilom koji voziš i to dobro, premda nemaš dozvolu. Snaga kojom se nakon bijega u snu upustiš u borbu s napadačem ukazuje ti na potencijal koji nosiš u sebi. Možda neke unutarnje strahove, traume i ružna iskustva prežvakavaš i daješ im veći značaj nego što zaslužuju - jer napadači iz sna preobliče se u nešto manje i bezopasnije nego što to na početku izgleda. I ono što te eventualno ugrožava na javi, nema tu snagu koju mu pridaješ. Snaga, je u stvari, u tebi. :rolleyes::eek::mig::kava::)

al ne bih rekla da me nešto veliko opterećuje u stvarnosti. nije da sam osoba koja je pod stresom. jedino što imam tanke živce :rofl: pa me svaki dan nešto naživcira. a i ljubmorna sam dosta. a ostalo i nemam baš nekih problema velikih :ne zna:

katarina7
28.12.2010., 22:33
Prije nekoliko godina sanjala sam jedan san koji mi je i danas ostao u živom sjećanju.

Bila sam u nekoj ogromnoj kući na kat. Sva je bila zamračena, a ja sam u njoj bježala od nečega kao pomahnitala. Sjećam se da me u snu bilo jako strah, kao nikada do tada. Nekako sam se našla u velikom hodniku na gornjem katu gdje se nalazila moja baka te mi je rekla neka se ne bojim. Sjećam se da sam u tom trenutku pogledala u sobu preko puta čija su vrata bila otvorena i da mi je za oko zapelo raspelo obješeno na zidu. Tada sam se naglo spustila niz stepenice i otvorila glavna ulazna vrata od kuće. Pred vratima je stajala smrt u onom svom klasičnom prikazu ljudske spodobe s ogrtačem čije se lice ne vidi, a u rukama nosi kosu i maše. Tu sam se probudila.
Ovo je jedan od velikih i snažnih snova i sigurno je obilježio :rolleyes:značajno razdoblje u tvom životu. To ne znači da se što veliko moralo dogoditi na svjesnoj razini i na javi (premda mislim da jest). Može se raditi o dubokoj unutarnjoj transformaciji, unutarnjem potresu.
San je usniven prije nekoliko godina i pitanje je sjećaš li se okolnosti i događaja koji su prethodili i slijedili.
Kuće u našim snovima često smo mi sami. Ova mračna kuća mogla je ukazivati na tvoje psihičko stanje. Dijelove kuće povezujemo obično s tijelom. Na gornjem je katu mračan hodnik, dakle i u onom dijelu gdje je obično svjesnost, tebi je bio mrak. Silan strah izaziva neizvjesnost, izgubljenost, nemogućnost jasnog sagledavanja i shvaćanja pojava i stvari koje te okružuju i koje na tebe utječu. Mračni hodnik, hodnik je duše, zakutak podsvijesti. Baka te tješi, što znači da to što te zastrašuje nije tako strašno kao što ti se čini. Naravno, vrlo je važno kakav si odnos imala ili imaš s bakom, je li ona živa... Raspelo je vrlo moćan simbol. Možda je bakina poruka bila da je utočište u vjeri (pa i onda kad ti se prikaže smrt, kao što se u tvom snu dogodilo). Svaka nova soba novo je područje koje otkrivamo u sebi, širimo svoje unutarnje vidike.
Silaženje je poniranje u dubinu podsvijesti. Kad konačno otvoriš vrata i vidiš smrt, susrela si se sa svom težinom i mukom koju preobrazba donosi. Ali smrt ne postoji, nema konačnoga kraja, samo drugi život - mislim da ti je to poručila baka i slika raspela koja se ukazala. Vjerujem da si nakon toga sna nešto bitno u svom unutarnjem svijetu promijenila, da si bila na nekoj duhovnoj prekretnici.
I drugo, možda je netko bio umro - ili je nešto bilo umrlo u tebi. Premda je izgledalo zastrašujuće, san je mogao najaviti jednu novu duhovnu fazu kojoj je ipak prethodilo bolno iskustvo.:):rolleyes::eek::ne zna::kava:

katarina7
28.12.2010., 22:48
al ne bih rekla da me nešto veliko opterećuje u stvarnosti. nije da sam osoba koja je pod stresom. jedino što imam tanke živce :rofl: pa me svaki dan nešto naživcira. a i ljubmorna sam dosta. a ostalo i nemam baš nekih problema velikih :ne zna:
Pa nekako i nisam mislila da su problemi veliki, nego više da im pridaješ veći značaj nego što zaslužuju.
Otkantaj sitnice i baci ljubomoru preko ramena. To je neugodan osjećaj koji izjeda. Pokušaj se ispucati u nekoj fizičkoj aktivnosti. Jer kužiš, ti znaš da nemaš nekih problema, ali snovi ti ukazuje da nešto potiskuješ i da to trebaš ispucati. Od snova jednostavno ne možeš pobjeći, jer tvoji su snovi ti; mi smo svoji snovi, oni nisu izvan nas. Mijenjamo ih ako uspijemo promijeniti nešto u sebi što ih čini baš takvima kakvi jesu.
Želim ti lijepe snove!:rolleyes::lol::eek::mig::kava::lol:

expressivo
29.12.2010., 18:46
Može li mi netko reći značenje broja 6 u snovima?
Evo zadnja dva dana mi se u snovima javlja broj 6. Prvi san je vezan uz moj najdraži nogometni klub, Manchester United. Znam, malo je djetinjasto, ali ipak. Dakle, bio sam kao novi igrač tamo i sad su se trebali dijeliti dresovi, ja sam dobio dres sa brojem 6, uzmem ga i taman kad je počeo trener pričati jbg probudim se, a san predobar, jako realan. :rofl:
Drugi san je bio vezan uz nekakve bicikle i moj podrum. Ne znam kakve veze je imao moj podrum s mojim snom, ali kad sam došao tamo vidio sam 6 bicikala, tri zelena i tri plava, s naljepnicama, a na njima broj 6. :rofl:
Dakle, broj 6, dal će se dogoditi nekaj za recimo 6 dana, mjeseci ili godina, neko drugo značenje? :ne zna: Hvala unaprijed.

the_angel
29.12.2010., 19:47
Ovo je jedan od velikih i snažnih snova i sigurno je obilježio :rolleyes:značajno razdoblje u tvom životu. To ne znači da se što veliko moralo dogoditi na svjesnoj razini i na javi (premda mislim da jest). Može se raditi o dubokoj unutarnjoj transformaciji, unutarnjem potresu.
San je usniven prije nekoliko godina i pitanje je sjećaš li se okolnosti i događaja koji su prethodili i slijedili.
Kuće u našim snovima često smo mi sami. Ova mračna kuća mogla je ukazivati na tvoje psihičko stanje. Dijelove kuće povezujemo obično s tijelom. Na gornjem je katu mračan hodnik, dakle i u onom dijelu gdje je obično svjesnost, tebi je bio mrak. Silan strah izaziva neizvjesnost, izgubljenost, nemogućnost jasnog sagledavanja i shvaćanja pojava i stvari koje te okružuju i koje na tebe utječu. Mračni hodnik, hodnik je duše, zakutak podsvijesti. Baka te tješi, što znači da to što te zastrašuje nije tako strašno kao što ti se čini. Naravno, vrlo je važno kakav si odnos imala ili imaš s bakom, je li ona živa... Raspelo je vrlo moćan simbol. Možda je bakina poruka bila da je utočište u vjeri (pa i onda kad ti se prikaže smrt, kao što se u tvom snu dogodilo). Svaka nova soba novo je područje koje otkrivamo u sebi, širimo svoje unutarnje vidike.
Silaženje je poniranje u dubinu podsvijesti. Kad konačno otvoriš vrata i vidiš smrt, susrela si se sa svom težinom i mukom koju preobrazba donosi. Ali smrt ne postoji, nema konačnoga kraja, samo drugi život - mislim da ti je to poručila baka i slika raspela koja se ukazala. Vjerujem da si nakon toga sna nešto bitno u svom unutarnjem svijetu promijenila, da si bila na nekoj duhovnoj prekretnici.
I drugo, možda je netko bio umro - ili je nešto bilo umrlo u tebi. Premda je izgledalo zastrašujuće, san je mogao najaviti jednu novu duhovnu fazu kojoj je ipak prethodilo bolno iskustvo.:):rolleyes::eek::ne zna::kava:

Djelomično sam taj san i ja tako tumačila. Podsvjesno me nešto jako muči i s time se bojim suočiti. No kako se u tom periodu nije ništa značajno događalo (sve se odvijalo nekim svojim tijekom, kako do tada tako i nakon toga) mrak u hodniku i turobnost cijele kuće tumačila sam da ni sama nisam svjesna što bi to točno bilo. Baka mi je umrla dok sam još bila dijete. Bila sam baš jako vezana za nju; bila mi je kao druga mama (da se tako izrazim). Znam da je bila jako pobožna i to je na neki način prenijela na mene. Tako vjerujem u zagrobni život. No, to me pitanje nikad nije posebno mučilo već to prihvaćam kao nekakvu činjeničnu stvarnost. U onu sobu nisam zavirila pa da ne znam je li u njoj bilo ičeg drugog osim tog raspela. Možda to nije niti bitno, nego bi ona jedostavno trebala označavati religiozni dio u meni. Ali, zato nikad nisam dokučila kako povezati onaj prvi dio (strah i bježanje od nečega) sa smrću. Te godine nitko meni blizak nije umro. Jedino ako se ljudi nikada skroz ne pomire sa činjenicom da im netko blizak umre. Ako je tako, onda je vjerojatno neobično da takav san s njom nikad poslije nisam sanjala, a i tada kad jesam prošle su godine i godine od njezine smrti. S druge strane, nisam sigurna je li nešto umrlo u meni jer ne vidim nikakvu unutarnju promjenu u sebi nakon toga. Jedino ako je taj san označio moju "fazu" odrastanja jer prva asocijacija na moje djetinjstvo bila bi moja baka. Moguće da bi strah označio da se bojim ući u svijet odraslih, a smrt bi s druge strane označila umiranje djeteta u meni. Ali to tumačenje stavljam pod upitnik jer bi se u to vrijeme po godinama već trebala smatrati odraslom osobom. Tako mi taj san još uvijek ostaje nepoznanica. A baš zbog toga, tj. zbog bakinog poticaja da se suočim s nečim što me proganja, a ja još uvijek nisam sigurna što je to, je moguće da je san još uvijek aktualan. :ne zna:

katarina7
30.12.2010., 09:05
Djelomično sam taj san i ja tako tumačila. Podsvjesno me nešto jako muči i s time se bojim suočiti. No kako se u tom periodu nije ništa značajno događalo (sve se odvijalo nekim svojim tijekom, kako do tada tako i nakon toga) mrak u hodniku i turobnost cijele kuće tumačila sam da ni sama nisam svjesna što bi to točno bilo. Baka mi je umrla dok sam još bila dijete. Bila sam baš jako vezana za nju; bila mi je kao druga mama (da se tako izrazim). Znam da je bila jako pobožna i to je na neki način prenijela na mene. Tako vjerujem u zagrobni život. No, to me pitanje nikad nije posebno mučilo već to prihvaćam kao nekakvu činjeničnu stvarnost. U onu sobu nisam zavirila pa da ne znam je li u njoj bilo ičeg drugog osim tog raspela. Možda to nije niti bitno, nego bi ona jedostavno trebala označavati religiozni dio u meni. Ali, zato nikad nisam dokučila kako povezati onaj prvi dio (strah i bježanje od nečega) sa smrću. Te godine nitko meni blizak nije umro. Jedino ako se ljudi nikada skroz ne pomire sa činjenicom da im netko blizak umre. Ako je tako, onda je vjerojatno neobično da takav san s njom nikad poslije nisam sanjala, a i tada kad jesam prošle su godine i godine od njezine smrti. S druge strane, nisam sigurna je li nešto umrlo u meni jer ne vidim nikakvu unutarnju promjenu u sebi nakon toga. Jedino ako je taj san označio moju "fazu" odrastanja jer prva asocijacija na moje djetinjstvo bila bi moja baka. Moguće da bi strah označio da se bojim ući u svijet odraslih, a smrt bi s druge strane označila umiranje djeteta u meni. Ali to tumačenje stavljam pod upitnik jer bi se u to vrijeme po godinama već trebala smatrati odraslom osobom. Tako mi taj san još uvijek ostaje nepoznanica. A baš zbog toga, tj. zbog bakinog poticaja da se suočim s nečim što me proganja, a ja još uvijek nisam sigurna što je to, je moguće da je san još uvijek aktualan. :ne zna:
Baka je već bila mrtva, znači da ima neke uvide koje mi živi nemamo. Ohrabrivala te je u snu. Kuća je mračna, ali i velika. Imaš u sebi golemo bogatstvo koje još trebaš osvijestiti/osvijetliti. Smrt pred vratima ti to još valjda nije dopustila, još nisi bila spremna. Kad drugi put otvoriš vrata, bit ćeš spremnija, vidjet ćeš. :mig:
Neko sam vrijeme sanjala kuće i stanove. U njima sam uvijek otkrivala nove sobe, nove hodnike (kojih u tim, inače stvarnim kućama, nije bilo). Tada sam počela otkrivati snove - područje koje me od tada neprestano intrigira.:s
Jedan je san bio izuzetno znakovit: stajala sam u nekom hladnom, mračnom hodničiću, memljivo i klaustrofobično mjesto, a onda se odjednom na zidu pojavio golem prozor širom otvoren. Kroz prozor je poput oluje probila zlatno-rumena svjetlost i jedan:rolleyes: me je snop svjetla udario u prsa. Osjetila sam silnu toplinu. Sve je bilo okupano svjetlošću i vidik je kroz taj otvoreni prozor bio prekrasan, svjetlovit. :lol::ne zna:
Ne umišljam si da me je tada što prosvijetlilo pa sam, eto, postala puno pametnija i osvještenija, ali taj mi je san definitivno ukazao na razdoblje novih uvida i drugačijeg pristupa životu.:kava:

mystery
30.12.2010., 19:44
zanimljivo je to sa kinezima jer sam i ja nedavno sanjao prometnu nesreću sa kinezima, treba se čuvat kineza u prometu :).
ne vjerujem da tvoj san nagovještava smrt, nije tipičan za smrt.
broj 4 primjećuješ jer želiš,jer ti je zanimljiv,možda broj 2 ili 3 u nekoj kulturi znači dug život ali mislim da ta simbolika nije bitna za taj san i tebe, da svi u snu nose dresove sa brojem 4 onda bi možda nešto značilo.
ne trebaš strepiti, smrt nikako nije kraj.
sanjaš svaku noć samo se ne sjećaš, čim se probudiš trebaš se pokušat sjetit sna, ako i ne uspiješ odmah možda ti dođe poslje.
poz

kinezi,haha, ;)

ok, onda se sjetim sna samo kad me nešto muči, a nisam sigurna što. Tako sam jedno vrijeme stalno sanjala dok sam bila u "lošem periodu" i tek kad sam počela raditi na sebi i protumačila te snove, onda sam to uspjela riješiti i u stvarnosti i nisu me proganjali više. Sad mi se rijetko dešava da se sjetim sna, pa me zanima što bi otprilike značilo pa ću sama shvatiti.
jučer sam sanjala:

Da idem sa dvoje ljudi(m i ž, nepoznati) i žena ima mali, dječji radio crveni, ja sam oduševljena s njim i želim isti pa odemo kupiti.Muškarac mi pokazuje žute, ali ja želim crveni, a takvih više nema. Dolaže prodavačica, žena i njeno hiperaktivno dijete.Ja se bojim da će mi uzet ili taj radio, ili torbu i novce. Stavljam torbu i novce na pod i 5-6 radia i pazim na sve da mi ne ukradu i gledam radie.LOL. i sad ovi dvoje s početka odlaze, ja se osjećam ostavljeno, i to žena što ima dijete komentira kak su me mogli tak ostavit. Odjednom sam sama i trgovina postaje ogromna. ustanem se a novci i torba su mi na podu, dolazi lik s pištoljem i ukrade mi te novce i otrči.

Ja odem za njim i pokažem policajcu gdje je otišao. On krene za njim i sad se pojavi brdo ljudi i svi smo u panici gdje je lik s pištoljem i onda odjednom svi hodamo oko niskih zidića onako poput zmije-ili što se napravi u redovima gardellanda. još je veća panika pa svi počnemo puzat na koljenima i idemo oko tih zidića.. neki stariji čovjek je stajao jer mu je bilo teško i sagne se samo jer ga je prijatelj zamolio, uhvati se za moje noge i zamoli me da budem blizu njega i ja budem. odjednom prema nama naleti ogroman val vode i vjetra.svi počnu bježati, i ja idem s nekom prijateljicom i blizu smo izlaza, ali na drugoj strani vidim svoju torbu skroz daleko i želim po nju, to mi je važnije, krenm prema njoj, a taj lik s stvori s kraja i prvi je uzme i pobjegne.

to je to.i bila sam jako ogorčena jer mi je ukrao novce, iako u stavrnosti ni ne razmišljam o novcima, jer imam više manje sve. pa ako netko zna:s , i oprostite što je dugo, neznam što nije važno pa nisam znala skratit.

Dorée
30.12.2010., 21:24
Sanjala sam da sam bila negdje s prijateljima i onda idemo doma mojim autom ,ali na mjestu vozača je moja prijateljica .Nekad se dogovorimo da voze umjesto mene u rl.I ja kažem da ću ja vozit , i prija se makne , a druga kaže pa loše je vrijeme kako ćeš ti tu izać , ne možeš ti vozit.
I ja ljuta odem u mokroj odjeći , a ključ bacim u vodu .Ubrzo nakon toga , vratim se po ključ , i odem kući pješke.A oni ostanu u autu.

marijakr
31.12.2010., 11:28
Sanjala sam da sam najedanput skužila da nemam prvog zuba i da sam ga tražila.
Pogledala sam se u ogledalu i vidla da mi fali cijela desna strana zuba i da sam namještala osmjeh kako
da sakrijem da nemam sve zube. Nije me ništa boljelo.Trudna sam i bojim se za zube pošto i imam dosta slabe zube.
Odnosi u novom kucanstvu di sam se po udaji doselila nisu baš sjajni ovaj tjedan. Nakon toga sam sanjala svoju dobru prijateljicu koja je isto trudna. Išle smo pješke na neko brdo i to je to. Inace nisam uopce ovu noć mogla spavati, zaspala sam tek u pol dva ujutro i probudila se u ol osam sva u strahu.
Sad me strah da neko ne umre jer u skoro svakoj sanjarici piše da ispadanje zuba znaci smrt drage osobe iz obitelji.
Posvađala sam se danas sa bratom i šogoricom, daj bože da taj sad znaci upravo svađu a ne smrt :(

Stablo
02.01.2011., 18:08
Mislim nekako da, pretvorimo li san u javu, ubijamo san, oduzimamo mu njegovu primarnu funkciju da nas spoji s nesvjesnim dijelom naše ličnosti. E sad, tu i jest kvaka, mi trebamo nesvjesno osvijestiti... Samo, pitanje je koliko mi to osvijestimo, a koliko potiskujemo dublje u podsvijest i manipuliramo li tako snovima. Ne znam, vrtim se u nekom krugu. Pozabavit ću se tom temom malo više da bih mogla kompetentnije raspravljati.

Ne bih se tu baš složio... naime, san i nema neku funkciju, naprosto je to ostatak moždane aktivnosti. Osnovna funkcija spavanja je da smiri i odmori i tijelo i um. San je zapravo smetnja u postizanju apsolutnog mirovanja. Naime, ono što je cilj spavanja, postizanje apsolutne praznine u umu traje samo nekoliko minuta, a ostalo vrijeme je samo odmaranje tijela. Međutim, za potpunu regenraciju je potrebno umiriti i um, a to se događa u tih par minuta. Što je to vrijeme duže, to je potrebno manje spavanja jer tijelu nije potrebno toliko odmora. Zato možeš primjetiti da ljudi koji imaju intenzivne snove, vole duže spavati jer produžuju san u nadi da će opet postići to stanje praznine.
Manipulacija ne postoji, ona može postojati samo ako netko treći sudjeluje, ali ovdje smo sve to mi, naše tijelo, naš um i naš duh.
Isto stanje relaksacije i približavanja našeg nadJa se postiže i meditacijom i još nekim tehnikama i tu se upravo radi o svjesnoj "manipulaciji" znači svjesnom zaustavljanju uma. Najpozitivniji efekt je što smo ipak u stanju svjesnosti, štoviše pojačane svjesnosti gdje tijelo osjeća, a um miruje, pa možemo i direktno pristupiti u područje našeg nadJa. Kada tamo potpuno uđemo, svi naši problemi su riješeni :).

Što se tiče prekognicijskih snova, tu treba paziti jer svima je poznata pojava da kada čujemo budućnost, njoj nesvjesno težimo :). Osim toga, tumačenje se uvijek može naštimati u smjeru kojem želimo :). Zato je dobro da nam drugi tumače snove, jer od drveća se obično šuma ne vidi.

Uglavnom, snovi su ti vrlo zanimljivi i bogati, međutim to je više opterećenje nego pomoć. Zamisli, tijekom cijeloga dana mozgaš, po noći mozgaš, jadan um, neprestano radi bez odmora :).
Recimo kada ja počnem intzenzivno sanjati, tada krenem više meditirati i onda se to smiri. U meditaciji obično dobijem sve odgovore ako ih zatražim pa nije potrebno da se po noći mučim :)

secret_agent♀
04.01.2011., 00:17
pozdrav..
eto zanima me, jel se desilo ikad nekome da je sanjao kako mu zubi ispadaju jedan za drugim, pokvareni su...i da je nakon takvog sna izgubio nekog iz blize obitelji ili mu se desila nesreca? :eek:

sanjala sam da mi ispadaju zubi, zaista se ne mogu sjetiti kad, prije 2 dana, 3,4..:ne zna: sad me lagano glupa paranoja hvata jer cula sam xy puta babe stare kak kazu kad sanjas zube da bu neko umro ili teska nesreca..tak nekaj? ima ko iskustva...osobna, da su culi?:confused:

tamara-tasha
04.01.2011., 02:04
Nova sam ovdje i neznam gdje uvrstiti svoju temu pa sam je stavila ovdje (ako sam profulala, obavijestite me :) )

Imala sam čudna 2 sna u zadnja 2 dana...A nigdje nemogu naći njihova značenja niti objašnjenja...

Preksinoć: Sanjam da sam u staroj trošnoj kućici, napuštenoj, svu od drveta, i prate me 2 mačića, od kojih ja cijeli san bježim u toj kući i užasno ih se bojim, ( u stvarnosti i ne baš :confused: ) i tako cijelu noć samo ta radnja.

Sinoć: Nađem se u velikoj bolnici i nađem se pred velikom staklenom stijenkom, iza koje je stotine bolesnih beba i k tome još u inkubatorima, i cijeli san stojim i plačem gledajući ih....

Neznam zašto, ali malo me taj san potreso...
pa eto zamoljavam Vas za pomoć, ako se itko razumije u snove da mi pomogne... Hvala :cerek:

nora100
04.01.2011., 12:05
Opet mi se dogodio san zadnjih par noći koji ne mogu nać objašnjenje.. Naime prvo sam sanjala da sam ja trudna, te da razgovaram sa jednom prijateljicom ko je u stvarnosti trudna,razgovaramo o trudnoći i tako to....
a drugi san: ja kuma na krštenju malom dječaku kojeg uopće nepoznam! Taj me poziv naravno iznenadio, jer nisam bila prikladno odjevena, te sam tražila svečaniju odjeću i štkle! Na kraju sam obukla skroz neprikladne štikle, neke ljubičaste sa puno remenčića po sebi! Neznam, nekako mi je sve to neobično.. Možda netko zna malo pojasnit?? :)

Wizard's daughter
04.01.2011., 12:26
Bok! ja taj san učestalo sanjam već dvije godine, i mogu ti reć iz iskustva da su to čiste besmislice:o. al san ko san je odvratan i vrlo je realan. ja sam u snu točno osjećala bol i jezu kao da mi stvarno ispadaju zubi. na kraju se uspostavilo da toliko jako škrgućem zubima i otad uredno svaku večer nosim protezu da ne polomim zube.

The Perkins
04.01.2011., 15:09
Agent, vjeruj mi da to nije glupost... Barem što se mene i sestre tiče...
Prije 8 godina smo ja i sestra skoro pa istu noć sanjale da nam ispadaju i krvare zubi, a mjesec dana kasnije je umro pradjed... Par godina poslije isto bilo i sa prapratetom! U 1. mjesecu 2010. sam isto sanjala i bilo je prilično gadno jer sam sanjala da mi zubi postaju sve mekaniji i uz krvarenje su poispadali! 2. mjeseca nakon tog mi je umro deda koji uopće nije bio bolestan... Što se mene tiče to stvarno nije glupost!
Nadaj se najboljem, ali svejedno budi dobra sa svima koji ti stvarno nešto znače da ne bi požalila poslije.... :(

kikicazg
04.01.2011., 15:16
Baš smo neki dan moj dečko i ja pričali o tom snu...on nije praznovjeran, štoviše on je super realni jarac,kaže da kad god je sanjao da mu ispadaju zubi za nekoliko tjedana netko iz bliže okoline je umro.Zadnji put je sanjao tri tjedna prije nego mi je umro djed....ne znam kako bih to objasnila.Baš zastrašujuće :ne zna:

The Perkins
04.01.2011., 15:23
Baš smo neki dan moj dečko i ja pričali o tom snu...on nije praznovjeran, štoviše on je super realni jarac,kaže da kad god je sanjao da mu ispadaju zubi za nekoliko tjedana netko iz bliže okoline je umro.Zadnji put je sanjao tri tjedna prije nego mi je umro djed....ne znam kako bih to objasnila.Baš zastrašujuće :ne zna:

Pa je! Užasno je!
Od sad kad god ću to sanjat pokušat ću si bit što bliža sa familijom i frendovima... 3put sam mislila da si to umišljam, al sad stvarno vjerujem u to!

secret_agent♀
04.01.2011., 15:48
uff..grozno..sad sam bas paranoicna :eek:
ja sam sanjala da su pokvareni, klimavi i da.. cini mi se da sam grizla nesto i da su samo padali..ja se nadam da je besmislica iskreno..

The Perkins
04.01.2011., 15:53
Al ipak posjeti sve koje dugo nisi ili ih barem nazovi, ak se na nekog duriš prestani se durit... Za svaki slučaj!
Ne bi te htjela plašit, al kaj je ziher je ziher... Ja sam svoje naučila tek nakon 3. puta... :(

madampomfrey
04.01.2011., 17:51
pozdrav! ja valjda otkad znam za sebe gotovo svaku večer sanjam more: ili se kupam u njemu, ili ga promatram ili plovim negdje u brodu. često sanjam i kitove, dupine i nešto rjeđe morske pse. to more je češće bistro, iako zna biti i mutno, ili se san odvija po noći pa je mračno. emocije u takvim snovima variraju, nekada uživam, a nekada se od straha probudim. proučavala sam na netu malo značenje takvih snova, ali sve je nešto uopćeno, nedefinirano. imate li vi kakvih ideja ili možda informacija o značenju mora u snovima, počelo me to stvarno zanimati budući da ga ja stvarno svaku noć sanjam. hvala!

smedjišećer
04.01.2011., 20:13
Nedavno sam sanjala san, kojeg sasvim dobro razumijem, jedino jednu sekvencu ne. Sanjala sam poznatu osobu kako pliva odjevena u moru? Ja mu se smijala dok je izlazio iz mora mokar do kože, sva se voda cijedila sa njega i kosa mu je bila čak mokra.:lol:

Maca.
04.01.2011., 21:24
Brat moje svekrve je prije 4 noći sanjao da je napravio cijelu zubnu protezu i probavao pred ogledalom.
To jutro ustao,pio kafu sa ženom,i javljaju mu iz bolnice da mu je umrla majka.
Bila je doduše u finim godinama,88,ali eto baš tu noć da zube sanja.:ne zna:
A davno sam čula za to,kao i za svatove,da nije dobro sanjati.

Danaide
04.01.2011., 21:53
Evo, mi baš jutros sjedimo na kavi i pričamo o zubima, o snovima vezanim za zube. I da, i ja imam slično iskustvo, sanjala sam zube i u kratkom roku umrla je meni jedna draga i bliska osoba. Ali priznajem, jednom sam isto sanjala zube i razlog tome je bio pokvareni zub :( koji smo ubrzo popravili.
(ja sam čula da kažu da će ti netko umrijeti ako ih vidiš u snu, a ne ako samo npr. sanjaš da te bole)

katarina7
05.01.2011., 08:56
Ne bih se tu baš složio... naime, san i nema neku funkciju, naprosto je to ostatak moždane aktivnosti. Osnovna funkcija spavanja je da smiri i odmori i tijelo i um. San je zapravo smetnja u postizanju apsolutnog mirovanja. Naime, ono što je cilj spavanja, postizanje apsolutne praznine u umu traje samo nekoliko minuta, a ostalo vrijeme je samo odmaranje tijela. Međutim, za potpunu regenraciju je potrebno umiriti i um, a to se događa u tih par minuta. Što je to vrijeme duže, to je potrebno manje spavanja jer tijelu nije potrebno toliko odmora. Zato možeš primjetiti da ljudi koji imaju intenzivne snove, vole duže spavati jer produžuju san u nadi da će opet postići to stanje praznine.
Manipulacija ne postoji, ona može postojati samo ako netko treći sudjeluje, ali ovdje smo sve to mi, naše tijelo, naš um i naš duh.
Isto stanje relaksacije i približavanja našeg nadJa se postiže i meditacijom i još nekim tehnikama i tu se upravo radi o svjesnoj "manipulaciji" znači svjesnom zaustavljanju uma. Najpozitivniji efekt je što smo ipak u stanju svjesnosti, štoviše pojačane svjesnosti gdje tijelo osjeća, a um miruje, pa možemo i direktno pristupiti u područje našeg nadJa. Kada tamo potpuno uđemo, svi naši problemi su riješeni :).

Što se tiče prekognicijskih snova, tu treba paziti jer svima je poznata pojava da kada čujemo budućnost, njoj nesvjesno težimo :). Osim toga, tumačenje se uvijek može naštimati u smjeru kojem želimo :). Zato je dobro da nam drugi tumače snove, jer od drveća se obično šuma ne vidi.

Uglavnom, snovi su ti vrlo zanimljivi i bogati, međutim to je više opterećenje nego pomoć. Zamisli, tijekom cijeloga dana mozgaš, po noći mozgaš, jadan um, neprestano radi bez odmora :).
Recimo kada ja počnem intzenzivno sanjati, tada krenem više meditirati i onda se to smiri. U meditaciji obično dobijem sve odgovore ako ih zatražim pa nije potrebno da se po noći mučim :)

Sa snovima kao i sa svime što nam može najvaiti buduće događaje, moramo biti vrlo oprezni da se ne bi dogodilo "proročanstvo koje samo sebe ostvaruje".
Slažem se s tobom. Ti u meditaciji nalaziš odgovore, pa su ti snovi balst koga se treba riješiti.
Ali, pustimo li prekognicijski fenomen u snovima (koji je prisutan, priznali mi to ili ne), ne možemo zanemariti :eek:sjajnu povezanost naše podvojenosti koja se snovima ostvaruje.:rolleyes:
Pogledaj koje je bogatstvo posijano na ovom forumu. Svi ti divni ljudi koji tako intenzivno i slikovito sanjaju, u ovom su virtualnom svijetu izgradili jedan čudesni vrt koji buja, raste, pulsira, čovječe, sve vrišti od života. :lol:
Umara li nas san? Da, ako smo opterećeni, ali to čini kako bi nas upozorio da promijenimo neke stvari u svojim životima. Može se to i nekim tehnikama u koje čovjek treba uložiti godine rada, vježbe i posvećenosti. Šišaj ga, ne možemo svi biti gurui - možda, u nekom budućem vremenu. Evo nam došlo doba Vodenjaka koje će nas pratiti dvije tisuće godina,:eek: pa ćemo vidjeti valjda iz neke nove dimenzije kako će se razviti ljudski rod i hoće li krenuti put neba ili se vratiti na granu.:mig: A mozak šljaka, veliš, sto na sat. Ma sve je to već ugođeno, tako smo složeni.
Koliko dugo meditiraš?

katarina7
05.01.2011., 08:57
Sa snovima kao i sa svime što nam može najvaiti buduće događaje, moramo biti vrlo oprezni da se ne bi dogodilo "proročanstvo koje samo sebe ostvaruje".
Slažem se s tobom. Ti u meditaciji nalaziš odgovore, pa su ti snovi balst koga se treba riješiti.
Ali, pustimo li prekognicijski fenomen u snovima (koji je prisutan, priznali mi to ili ne), ne možemo zanemariti :eek:sjajnu povezanost naše podvojenosti koja se snovima ostvaruje.:rolleyes:
Pogledaj koje je bogatstvo posijano na ovom forumu. Svi ti divni ljudi koji tako intenzivno i slikovito sanjaju, u ovom su virtualnom svijetu izgradili jedan čudesni vrt koji buja, raste, pulsira, čovječe, sve vrišti od života. :lol:
Umara li nas san? Da, ako smo opterećeni, ali to čini kako bi nas upozorio da promijenimo neke stvari u svojim životima. Može se to i nekim tehnikama u koje čovjek treba uložiti godine rada, vježbe i posvećenosti. Šišaj ga, ne možemo svi biti gurui - možda, u nekom budućem vremenu. Evo nam došlo doba Vodenjaka koje će nas pratiti dvije tisuće godina,:eek: pa ćemo vidjeti valjda iz neke nove dimenzije kako će se razviti ljudski rod i hoće li krenuti put neba ili se vratiti na granu.:mig: A mozak šljaka, veliš, sto na sat. Ma sve je to već ugođeno, tako smo složeni.
Koliko dugo meditiraš?:kava:

katarina7
05.01.2011., 09:12
Nova sam ovdje i neznam gdje uvrstiti svoju temu pa sam je stavila ovdje (ako sam profulala, obavijestite me :) )

Imala sam čudna 2 sna u zadnja 2 dana...A nigdje nemogu naći njihova značenja niti objašnjenja...

Preksinoć: Sanjam da sam u staroj trošnoj kućici, napuštenoj, svu od drveta, i prate me 2 mačića, od kojih ja cijeli san bježim u toj kući i užasno ih se bojim, ( u stvarnosti i ne baš :confused: ) i tako cijelu noć samo ta radnja.

Sinoć: Nađem se u velikoj bolnici i nađem se pred velikom staklenom stijenkom, iza koje je stotine bolesnih beba i k tome još u inkubatorima, i cijeli san stojim i plačem gledajući ih....

Neznam zašto, ali malo me taj san potreso...
pa eto zamoljavam Vas za pomoć, ako se itko razumije u snove da mi pomogne... Hvala :cerek:

Trošna kućica i dva mačića koji te progone! Kućica je stanje duha u kojem se trenutno nalaziš, što će reći, nekako si se skutrila i ne daš samoj sebi dovoljno prostora - za nove ideje, za nove pothvate, ma ni za što novo. Sve je već staro, potrošeno i skučeno. A čega se bojiš? Bogme, strašnih mačića. Dakle, bojiš se malih opasnosti, bilo koje preprekice, bilo čega što bi ti eventualno stalo na put.
San ti kaže (odnosno, ti sebi u snu kažeš): okreni se oko sebe, pogledaj svijet kolik je, kako je širok i koliko mogućnosti pruža. Ima tu nešto i za mene. Trebam nešto promijeniti i - krenuti!:mig::rolleyes:
Ova turobna slika bolesnih bebe u inkubatorima tvoje su zatomljene, odsanjane i nikad ostvarene (dobre) zamisli i ideje. Koliko ih je, a nijednoj nisi dala šansu da zaživi.
Bok!:):mig:
Želim ti lijep san s velikom, prostranom i svijetlom kućom u kojoj se otvaraju novi prostori u kojima šeću lavovi koji ti se pletu oko nogu i frnjauču, i mnoštvo zdrave novorođenčadi koja će odrasti u zdrave i produktivne ljude. To bi bila dobra simbolika, tvoj san s druge strane zrcala. Tako ti i na javi produži svoj san.:s:kava::

magic potion
05.01.2011., 13:19
Da, nažalost i ja imam jedno takvo iskustvo. Prije nekoliko godina sam sanjala da mi ispadaju zubi i za nekih mjesec dana, stvarno je jedna osoba umrla.

Echoe
05.01.2011., 13:26
Freud je još davno 'snove o ispadanju zubi' smjestio u tzv. tipske snove, u ovom slučaju izazvane osjetilnim podražajem, tj. iritacijom desni ili nekog drugog dijela usne šupljine. Tipski san istog roda je, primjerice, i san o padanju s neke visine i buđenje neposredno prije udara u zemlju ... Naravno, postoje i mnoge suvremene teorije. Ali Freudovo 'Tumačenje snova' svakako preporučam.

pandora_5
05.01.2011., 14:37
opet bolesnoće :rolleyes:
naime, bilo je neko tijelo muško, prepolovljeno do trbuha. a ja sam imala sjekiru i odrezala mu glavu :eek: al nije išla krv uopće. i onda sam opet odrezala mu pola vrata, koda režem kriške kruha. i uzela ga pod ruku i nosila,bez glave, imao je samo prsa i trbuh, bez ruku :facepalm:

mystery
05.01.2011., 21:22
... idem sa dvoje ljudi(m i ž, nepoznati) i žena ima mali, dječji radio crveni, ja sam oduševljena s njim i želim isti pa odemo kupiti.Muškarac mi pokazuje žute, ali ja želim crveni, a takvih više nema. Dolaže prodavačica, žena i njeno hiperaktivno dijete.Ja se bojim da će mi uzet ili taj radio, ili torbu i novce. Stavljam torbu i novce na pod i 5-6 radia i pazim na sve da mi ne ukradu i gledam radie.LOL. i sad ovi dvoje s početka odlaze, ja se osjećam ostavljeno, i to žena što ima dijete komentira kak su me mogli tak ostavit. Odjednom sam sama i trgovina postaje ogromna. ustanem se a novci i torba su mi na podu, dolazi lik s pištoljem i ukrade mi te novce i otrči.

Ja odem za njim i pokažem policajcu gdje je otišao. On krene za njim i sad se pojavi brdo ljudi i svi smo u panici gdje je lik s pištoljem i onda odjednom svi hodamo oko niskih zidića onako poput zmije-ili što se napravi u redovima gardellanda. još je veća panika pa svi počnemo puzat na koljenima i idemo oko tih zidića.. neki stariji čovjek je stajao jer mu je bilo teško i sagne se samo jer ga je prijatelj zamolio, uhvati se za moje noge i zamoli me da budem blizu njega i ja budem. odjednom prema nama naleti ogroman val vode i vjetra.svi počnu bježati, i ja idem s nekom prijateljicom i blizu smo izlaza, ali na drugoj strani vidim svoju torbu skroz daleko i želim po nju, to mi je važnije, krenm prema njoj, a taj lik s stvori s kraja i prvi je uzme i pobjegne.
.

itko :( :moli:

problematična_m
05.01.2011., 22:56
ima jedan san kojeg neću nikada zaboraviti...največu hororčinu nisam nikada sanjala:horor:
dakle mješavina srednjeg vijeka i ono moderne budućnosti..trg je sav u stilu srednjeg vijeka, a kuće su moderne...roboti vladaju svijetom i ubijaju ljude...love ih i vode na trg...a tamo na trgu ih poredaju u redove i jahač na konju prolazi pokraj njih i sjeće im glave mačem...mene i moje sestre su ulovili roboti i poslali na trg..poredali i jahač je krenuo...u jednom trenutku nešto mi je privuklo pažnju i kleknula sam pa me jahač promašio...digla sam glavu, a moje sestre bez njih na podu..sve puno krvi...sledile sui mi se žile...:mama:
ponovno su me prestrojavali i 3-4 puta bi se dogodilo isto da su me promašili...
posljednji puta je krenuo samo na mene..i zarezao me sa mačem po vratu...osjetila sam takvu neopisivu bol u vratu...ali ono..u jednom trenutku jahač je pao sa konja jer ga je u daljini neki dčko s crnom kosom prostrjelio...ja sam se digla...pogledala tog dečka i čula plač djeteta...bio je to moj nećak u rukame jedne od mojih sestara...ja sam ga uzela i počela trčati svom snagom po krvavom trgu preskačući leševe...sjećam se da sam se probudila uplakana...:cry: svaku večer se sjetim toga i molim Boga da ne sanjam više takve horore..no imam dojam kako taj san ima neku simboliku...srednji vijek i moderno doba- ispreplitanje prošlosti i budućnosti...tih 4-5 puta sto me umalo ubi...a onda kada krene da te dokrajči, zareže i netko te spasi...možda mi je san želio poručiti da uvijek treba imati nade iako su izgledi nikakvi....ne znammm...sto vi mislite????

LightRain
05.01.2011., 23:11
U zadnje vrijeme par puta sam sanjala vukove. U zadnjem snu sam stajala na rubu neke litice i gledala u mracnu spilju iz koje sam cula rezanje. Priblizila sam se i tad je vuk krenuo na mene. Ja sam se ukocila i cekala da dodje o mene , i u trenutku kada je skocio namene ja sam se izmakla i gurnula ga iza sebe i ona je pao sa litice. kasnije sam cula zavijanje u daljini.

Noc prije sam sanjala da mi je mama ubila tatu i sestru(zapravo jos uvijek nisam sigurna da li je to bila mama ili neko ko je stajao iza nje, a ne znam ko ). Vidjela sam kako ih je upucala u glavu. Bilo je uzasno . Kasnije me me mama tjesila a ja sam njoj govorila kako cu sad bez njih, a ona meni govori kako imam nju.

Takodjer nedavno sam sanjala da mi je sestra ubijena u pucnjavi. Kad sam vidjela njeno prekriveno tijelo plakala sam i molila boga da uzme mene, da ona zivi. I u tom trenutku ona se probudila a ja sam umirala.(tad sam se probudila).


Iko ista? :/

fionna
05.01.2011., 23:50
Puno puta sam to sanjala prije nego što će meni netko blizak umrijeti ili se razboljeti (a ishod čega je na kraju bila smrt).
Nekoliko puta se dogodilo i da dobijem vijest o smrću osoba s kojima nisam bila bliska. Svaki put nakon takvih snova me drži jeza i iščekivanje loše vijesti, grozno. :(

To nisu bapske priče i besmislice, postoji nešto što se zove kolektivno nesvjesno. Sve više psihologa i znanstvenika to prihvaća kao sredstvo kojim objašnjavaju ovakve pojave.

apollo.
06.01.2011., 00:06
Snovi su način na koji podsvijest komunicira sa svjesnim umom. Svaka podsvijest i svaki um je jedinstven. Zbog tog razloga su sanjarice i tumačenje snova od strane neke druge osobe, gluposti. Jedina osoba koja može objasniti nešto iz sna smo mi sami.

Svaki događaj u snu nosi svoju poruku, poruku NAMA, ne nekom drugom tko će ju drugačije razumjeti.
Vjerujte sebi i sami pokušajte tumačit svoje snove. I veliku pažnju obratite na to kako se osjećate u kojoj situaciji u snu.
Često su baš osjećaji direktna veza s tim što vam san pokušava reči o nečemu iz jave.

I ne brinite za smrt drugih, to je prirodna stvar. :D

I još nešto, zakon privlačenja. Ono na što se fokusiraš, dođe.
(da, privlačimo jako puno lošega ak paničarimo i paranoični smo)

Boki000
06.01.2011., 02:34
ja sam sanjo takve snove par puta i nista nije bilo. svi su ok (ne ureklo se) :moli:

Stigma7
06.01.2011., 14:08
Moze li mi netko reci sto se sa mnom dogadja??Ja vec 2 i po tjedna sanjam potpuno isti san :O ja i moji frendovi se kupamo u moru negdje a kad od jednom sunde pocrni a svi u panici poceli bjezat iz vode a ja jedini gledam u sunce i tada odjednom sunce kao da pocinje krvariti il nekaj -.-' i tad ja pocinjem bjezat a kad taman dodjem do onak 3 metra od obale nekaj me povuce u vodu i malo dalje u vodi vidim onako prozirni obris covijeka a iznad glave mu pise Sv.Josip _____ IV ovog srednjeg imena se nikako nemrem sijetit i tada vidim u vodi glave odrubljene mojih prijatelja i tad se probudim

MOZE LI MI ITKO POMOCI????????

LightRain
06.01.2011., 14:08
Nazalost moja mama kad god sanja zube neko umre. Kad joj je umro tata sanjala je da joj se citava vilica osusila i ispala. A za ostale kako je ko blizi ili dalji tako joj manje zuba ili vise ispada. :/

Stigma7
06.01.2011., 14:12
U zadnje vrijeme par puta sam sanjala vukove. U zadnjem snu sam stajala na rubu neke litice i gledala u mracnu spilju iz koje sam cula rezanje. Priblizila sam se i tad je vuk krenuo na mene. Ja sam se ukocila i cekala da dodje o mene , i u trenutku kada je skocio namene ja sam se izmakla i gurnula ga iza sebe i ona je pao sa litice. kasnije sam cula zavijanje u daljini.

Noc prije sam sanjala da mi je mama ubila tatu i sestru(zapravo jos uvijek nisam sigurna da li je to bila mama ili neko ko je stajao iza nje, a ne znam ko ). Vidjela sam kako ih je upucala u glavu. Bilo je uzasno . Kasnije me me mama tjesila a ja sam njoj govorila kako cu sad bez njih, a ona meni govori kako imam nju.

Takodjer nedavno sam sanjala da mi je sestra ubijena u pucnjavi. Kad sam vidjela njeno prekriveno tijelo plakala sam i molila boga da uzme mene, da ona zivi. I u tom trenutku ona se probudila a ja sam umirala.(tad sam se probudila).


Iko ista? :/

sorry nemrem ti pomoc al ja sam imo slicne sne... da su mi prijatelji i obitelj ubijani u pucnjavama i kako sam se molio da uzmu mene a ne njih i tad se oni probude a ja odapnem -.-

Klepsidra
08.01.2011., 09:19
Sinoc sanjam kako hodam nekim brdima i selima jer želim da dobijem kondiciju (a inace sam planinar). U putu srecem dekana mog fakulteta i on mi se pridružuje. Pricam mu da je njegov potpis na mojoj diplomi. U tom prolazimo kroz neku zgradu, kao neki trzni centar, ili skola, fax, stajaznam, znam samo da tu ima puno studenata i da neko prodaje puuuuno knjiga i da je taj dekan zastao da vidi naslove, sto sam i ja uradila jer volim pregledat nove knjige. Sjecam se da je na jednoj knjizi pocinjao naslov kao Filozofija tak nesto. Ah da zaboravila sam to reci u pocetku kad sam isla putem jela sam tresnje ali su bile velike, ogromnih plodova…kao jabuke.

katarina7
09.01.2011., 19:17
opet bolesnoće :rolleyes:
naime, bilo je neko tijelo muško, prepolovljeno do trbuha. a ja sam imala sjekiru i odrezala mu glavu :eek: al nije išla krv uopće. i onda sam opet odrezala mu pola vrata, koda režem kriške kruha. i uzela ga pod ruku i nosila,bez glave, imao je samo prsa i trbuh, bez ruku :facepalm:
Komadanje tijela žrtvovanih životinja ili ljudi povezujemo sa starim kultovima. Vjerovalo se da će se tim raskomadanim (žrtvovanim) tijelom "raskomadati" i uništiti sve staro i loše, kako bi se onda obnovilo i opet rodilo pročišćeno. :rolleyes:
Ti komadaš u snu druge ljude, ali oni mogu predstavljati samo rastrgane dijelove tebe same. Ti u snovima težiš preobrazbi, obnavljanju, temeljitom preispitivanju nekih svojih osobina i postupaka.
San teži obnovi i nije tako strašan kao što se čini.:eek::mig::kava:

katarina7
09.01.2011., 19:18
Moze li mi netko reci sto se sa mnom dogadja??Ja vec 2 i po tjedna sanjam potpuno isti san :O ja i moji frendovi se kupamo u moru negdje a kad od jednom sunde pocrni a svi u panici poceli bjezat iz vode a ja jedini gledam u sunce i tada odjednom sunce kao da pocinje krvariti il nekaj -.-' i tad ja pocinjem bjezat a kad taman dodjem do onak 3 metra od obale nekaj me povuce u vodu i malo dalje u vodi vidim onako prozirni obris covijeka a iznad glave mu pise Sv.Josip _____ IV ovog srednjeg imena se nikako nemrem sijetit i tada vidim u vodi glave odrubljene mojih prijatelja i tad se probudim

MOZE LI MI ITKO POMOCI????????
Mislim na tvoj san i napisat ću ti odgovor kad stignem.
:ne zna::mig::lol:

pandora_5
09.01.2011., 19:58
Komadanje tijela žrtvovanih životinja ili ljudi povezujemo sa starim kultovima. Vjerovalo se da će se tim raskomadanim (žrtvovanim) tijelom "raskomadati" i uništiti sve staro i loše, kako bi se onda obnovilo i opet rodilo pročišćeno. :rolleyes:
Ti komadaš u snu druge ljude, ali oni mogu predstavljati samo rastrgane dijelove tebe same. Ti u snovima težiš preobrazbi, obnavljanju, temeljitom preispitivanju nekih svojih osobina i postupaka.
San teži obnovi i nije tako strašan kao što se čini.:eek::mig::kava:

več sam se pitala di si pobjegla :D ma meni je bio strašan :eek:
e da sinoć sam sanjala da idem ponovo u školu i imali smo tjelesni. mislim da smo igrali rukomet i ja sam zabijala gol za golom. i sasvim mi je dobro išlo :mirko: :D pretpostavljam da to znači nešto dobro

katarina7
09.01.2011., 21:06
več sam se pitala di si pobjegla :D ma meni je bio strašan :eek:
e da sinoć sam sanjala da idem ponovo u školu i imali smo tjelesni. mislim da smo igrali rukomet i ja sam zabijala gol za golom. i sasvim mi je dobro išlo :mirko: :D pretpostavljam da to znači nešto dobro
Da, definitivno. Ma vidjet ćeš kako ćeš i sam polako prepoznavati simboliku u svojim snovima i kako će ti se otvariti jedan posve novi svijet.
Mislim da trebaš dobro usmjeriti svoju popriličnu količinu energije. Ovi ti golovi govore da si počela pronalaziti put - kužiš, zabiti gol u igri znači korak prema pobjedi. Dobro obavljene stvari u snu odraz su dobrih stvari u životu. :lol::eek::mig::rolleyes::kava:

katarina7
09.01.2011., 21:08
Da, definitivno. Ma vidjet ćeš kako ćeš i sam polako prepoznavati simboliku u svojim snovima i kako će ti se otvariti jedan posve novi svijet.
Mislim da trebaš dobro usmjeriti svoju popriličnu količinu energije. Ovi ti golovi govore da si počela pronalaziti put - kužiš, zabiti gol u igri znači korak prema pobjedi. Dobro obavljene stvari u snu odraz su dobrih stvari u životu. :lol::eek::mig::rolleyes::kava:
Vidim da sam brljala u odgovoru. Znam da si sama, a ne sam - mislim ženskoga si roda. Umorna sam ko peso pa ne pazim kako pišem.:ne zna::lol::s:p

katarina7
09.01.2011., 21:48
Mislim na tvoj san i napisat ću ti odgovor kad stignem.
:ne zna::mig::lol:
Sunce je svjesnost i život. Kad se sunce pomrači ili kad zapada, svjesnosti ustupa mjesto podsvijest. San te upozorava na svu silu neosviještenih i potisnutih osjećaja (voda).
Kad sunce krvari, a tvoji su prijatelji obezglavljeni, možda ti negdje u podsvijesti znaš, a na javi to ne vidiš, da ste u nečemu što nema perspektivu (ako ste zajedno u nekim aktivnostima, što god one bile) i što bi moglo biti vrlo opasno. To je tumačenje na razini objekta, tj. ako prijatelji jesu oni, a ne ti sam.
Pojava sveca u eteričnom tijelu upozorava, ali i štiti. Pa i ime sveca nije nevažno - sv. Josip može biti zaštitnikom obitelji - i sam je dio Svete obitelji. Ima tih zaštitnika još, ali ti ih ne vidiš (što je ono: IV, rimska četvorka ili inicijali?). Prepoznaješ li ove simbole u nekim područjima svojega života, bi li se to moglo odnositi na nešto u tvom životu trenutno?
San jest uznemirujuć, a kako se uporno ponavlja, on ti ukazuje i ukazuje na nešto što ti nikako ne prepoznaješ, ne vidiš i, konačno - ne mijenjaš u svom životu. Neka te sila povlači natrag u vodu; čemu se to ne možeš oduprijeti?
Za što to na javi možeš reći: to je jače od mene? :rolleyes:
Ako san tumačimo na razini subjekta, što znači da su svi prijatelji samo različiti aspekti tvoje ličnosti - tebe, obezglavljenost ukazuje na neke nepromišljne postupke koji te mogu skupo, vrlo skupo stajati:lol:. Ako što od ovoga što sam ti napisala možeš povezati s trenutnom situacijom u kojoj jesi, poslušaj svoj san i pokušaj konkretno djelovati.:ne zna:
Ako baš ništa ne prepoznaješ i ni s čim ne možeš povezati u stvarnosti, san ukazuje na silnu emotivnu uznemirenost koje nisi svjestan (ili možda jesi). Pokušaj otkriti uzroke toj uznemirenosti i strahovima koje ju prate, i bit ćeš na putu razrješenja.:s:kava:

katarina7
10.01.2011., 13:22
pozdrav! ja valjda otkad znam za sebe gotovo svaku večer sanjam more: ili se kupam u njemu, ili ga promatram ili plovim negdje u brodu. često sanjam i kitove, dupine i nešto rjeđe morske pse. to more je češće bistro, iako zna biti i mutno, ili se san odvija po noći pa je mračno. emocije u takvim snovima variraju, nekada uživam, a nekada se od straha probudim. proučavala sam na netu malo značenje takvih snova, ali sve je nešto uopćeno, nedefinirano. imate li vi kakvih ideja ili možda informacija o značenju mora u snovima, počelo me to stvarno zanimati budući da ga ja stvarno svaku noć sanjam. hvala!
Voda u snu uglavnom je odraz naših osjećaja. Kakva je voda, tako nam je u duši u onom razdoblju kad je sanjamo. More je široko, beskrajno, rekli bismo, pa su i tvoji osjećaji duboki i vjerojatno dominiraju tvojom osobnošću. U kakvu je stanju to more, u takvu si i ti: čisto i bistro, s dupinima i ostalom dobrohotnom ekipom,:eek::kava: odražava optimističku fazu, dobro raspoloženje i dobro ophođenje s ljudima. Svi su prijateljski nastrojeni, svi su ti prijatelji.
Kad je uznemireno, i u tvojoj je duši tako. Mutno i prljavo otkriva tvoju pesimističku fazu, neugodnosti koje su se dogodile ili tek slijede, i uopće vrijeme kad nemaš jasne uvide u sve segmente života, kad je pogled zamućen. Meni često prljava voda zna ukazati na neke zdravstvene tegobe.
A morski peseki oko tebe, to je ekipica koja ti u tom trenu kad su usniveni, nije nikako sklona. Pače, otkrivaju prijetnju, neprijatelje, podle tipove koji u svakome trenu mogu odvaliti komad mesa (s tebe, naravno). Kako vidim, baš ne grizu, samo se motaju okolo. Kad ih usneš, okreni se oko sebe. Prepoznat ćeš ih, kao i dupine, uostalom.:ne zna:
:lol:

katarina7
11.01.2011., 08:35
Može li mi netko reći značenje broja 6 u snovima?
Evo zadnja dva dana mi se u snovima javlja broj 6. Prvi san je vezan uz moj najdraži nogometni klub, Manchester United. Znam, malo je djetinjasto, ali ipak. Dakle, bio sam kao novi igrač tamo i sad su se trebali dijeliti dresovi, ja sam dobio dres sa brojem 6, uzmem ga i taman kad je počeo trener pričati jbg probudim se, a san predobar, jako realan. :rofl:
Drugi san je bio vezan uz nekakve bicikle i moj podrum. Ne znam kakve veze je imao moj podrum s mojim snom, ali kad sam došao tamo vidio sam 6 bicikala, tri zelena i tri plava, s naljepnicama, a na njima broj 6. :rofl:
Dakle, broj 6, dal će se dogoditi nekaj za recimo 6 dana, mjeseci ili godina, neko drugo značenje? :ne zna: Hvala unaprijed.
Ernest Aepli kaže da broj 6 znači nešto vrlo čvrsto utemeljeno, pa ga i u snu možemo povezati s nečim što najavljuje ili otkriva dobar temelj za neki projekt, ili općenito za bilo što započeto. :lol::lol::rolleyes:
Podrum je podsvijest, ono što je najmračnije i najskrivenije u nama. Ali tu nema ništa opako, tamo su bicikli. 6 mogućnosti, možeš ih sve iskoristiti, svi su bicikli u tvom podrumu. Bicikl voziš ti upiruću svoju snagu (za razliku od auta ili motora). Nešto ti se otvara, neka šansa. Moraš se potruditi, ali isplati se. Da, i to što su tri plava, a tri zelena, ukazuje na neku mogućnost izbora - poveži to sa značenjem boje.
Inače bi se bicikl mogao povezati i sa seksualnošću, ali kako su ovi tvoji:kava: plavi (intelektualna boja) i zeleni (životnost, početak ako je svježe zeleno), prije bih ih povezala s nekim novim mogućnostima koje su ti dane. Ti ih još nisi osvijestio, ali hoćeš. Sve ovo može značiti i neku dobru vezu na zdravim temeljima - može to biti i poslovna veza; ali ovo je već malo nategnuto. San je dobar.:lol:
Još, igraj nešto s brojem 6, nikad se ne zna, hahaha...:):mig:

sahara
12.01.2011., 08:55
Molim tumačenje ako netko zna. Noćas sam sanjala Da mi se Ukazala Gospa. Prostorija je bile u nekakvom polusvjetlu, perd očima su mi se pojavila tri bljeska jarke svjetlosti te se zatim pojavio lik Gospe u nekakvom oblaku iliti dimu, nisam je mogla vidjeti jasno niti čuti, Nešto je govrila jer se moglo vidjeti da pomiče usne ali ja nisam mogla čuti. Bila je pomalo ozbiljna. Ja sam sklopila ruke i nešto joj govorila ( ne sjećam se što). Bila sam jako ushićena i sretna. Jedan možda ne bitan detalj je da je to ukazanje bilo u Wc-u u mjoj kući. ???

Jako puno sanjam i ponekad po tri četiri sna u noći. Međuti ovo je prvi put u životu da sam sanjala Gospu.

:)

pandora_5
12.01.2011., 12:07
opet ja. a šta ću kad sanjam puno :D plivala sam u bazenu a voda bila mutna. smeđa skroz. prvo nitko nije htio se kupat a ja jedina idem. i još onak veselo skaćem i brćkam se :rofl: a bila je i duboka dosta. onda poslje je došla i moja frendica i par cura s faxa pa smo se natjecale koja će bit prva. u prvom krugu sam ja bila a u drugom nisam stigla prva. i izađemo van i kaže frendica: joj baš je mutna voda i nastavimo dalje plivat :rofl:

i drugi san. tak me uznemirio. bila sam kod dečka. i bili tamo njegov brat i cura od brata. ja ležala u krevetu a ta cura u drugom nasuprot mene. i moj dečko leži kraj nje. i čujem neš se smiju. ustanem se ja i kažem da zašto leži kraj nje a ne pored mene. ignorirao me. ustanu se i onak se neš grle i poljubio ju u obraz pa ona njega. ja već pizdim lagano i vičem na njih da sad ću to reć njegovom bratu. i uzmem ih za ruke i vučem do brata koji je bio u drugoj sobi. i zovem ga. dođemo do njega i kažem: evo pogledaj kak ti se brat i cura ponašaju. tu se ljube i grle. oni se počeli smijat. i brat se smijao i kaže: ma ne misle ozbiljno. ja gledam koji kurac :confused: i počnem se plakat i vikat da kako može biti takav, kako bi njemu bilo da ja se tak ponašam s njegovim bratom. a kaže dečko: pa nebi mi smetalo, šta onda. i još sam rekla njoj da je kurva jedna :rofl: vratimo se natrag u sobu. ja vičem na dečka a on meni: a odi u pizdu materinu. ja se rasplakala i sjednem kraj njega i kažem mu: zašto si takav? došao i njegov brat i sjeo kraj nas. dečko se ustao i otišao. i vidim neku bilježnicu, to je bio kao dnevnik njegov. i ja i brat počeli čitat.i ja se naslonila bratu namjerno na rame reko nek vidi on kako je to. i tak čitamo i na zadnjoj stranici pisalo da mu se sviđa bratova cura.on se uozbiljio kad je vidio to.i poslje smo se vozili u autu svi 4.i naprijed smo sjedili svi :rofl: ja do njegovog brata,a dečko do cure.on je vozio.i cijelo vrijeme s njom priča,smješka joj se.mene i brata ignoriraju.ja pogledam brata, a on mrtav ozbiljan,šuti, nije riječ rekao, a mislim si ja u sebi; eto ti sad a reko si da nisu mislili ozbiljno. i zamalo su se poljubili pred nama al nisu. i tu sam se probudila :tuzni:

btw imam 23g :D

mariaanamaria
14.01.2011., 22:45
Ovako:
Cijelu noć sam sanjala kako moram ići spavati i svi se deru na mene da moram ići spavati no ja i kad legnem, ponovno se dignem i hodam po kući, palim tv i slično... U snu su jedno vrijeme sa mnom bili i moja najbolja frendica i frend a jedno vrijeme sam bila sama.
Uz to sam (kad bi već na tren i legla u krevet), nešto bi skrivala iza kreveta.
15 minuta prije nego sam se trebala ustati, ja sam napokon zaspala i naravno, nisam se naspavala. No kada sam se probudila, shvatila sam da sam se probudila 2 sata prekasno znam, to nema smisla.
I onda sam žurila nekamo.

Šta bi taj san trebao značiti? Ima netko nekakvu ideju?
Bez obzira na to što sam ove noći dugo spavala i što se nisam budila, cijeli dan sam užasno umorna vjerojatno zbog tog sna. I par puta sam se pitala da li se to stvarno dogodilo.. ne znam..mući me taj san

madampomfrey
15.01.2011., 15:35
Voda u snu uglavnom je odraz naših osjećaja. Kakva je voda, tako nam je u duši u onom razdoblju kad je sanjamo. More je široko, beskrajno, rekli bismo, pa su i tvoji osjećaji duboki i vjerojatno dominiraju tvojom osobnošću.

Hvala puno na odgovoru! Istina je da osjećaji dominiraju mojom osobnošću, pa ako more stvarno predstavlja emocije, sve mi to skupa ima smisla.

U kakvu je stanju to more, u takvu si i ti: čisto i bistro, s dupinima i ostalom dobrohotnom ekipom,:eek::kava: odražava optimističku fazu, dobro raspoloženje i dobro ophođenje s ljudima. Svi su prijateljski nastrojeni, svi su ti prijatelji.

samo ne znam koliko je ovo baš uvijek slučaj. recimo, prije neka dva mjeseca sam bila u lošijoj fazi i pesimistična, a baš se jasno sjećam sna koji sam tad sanjala: u društvu sam par prijatelja, prekrasan je sunčan dan, stojimo na nekakvom brdu i promatramo plažu i more koje se nalazi ispod nas. more je bilo izrazito bistro i plavo, a u plićaku se igralo nekoliko dupina. :ne zna:

BUBI69
17.01.2011., 03:05
Ovako, sto bi moglo znacit kad sanjamo nekog tko je ziv da je umro??

Naime sanjam da je od najboljeg prijatelja brat ili tata umro, dolazim do njega, i saznajem da mu je i ta druga osoba umrla, nisam siguran tko je prvi, dali tata ili brat.

Cuo sam da se tako zivim osobama "produzuje" zivot, pa evo da pitam jeli to to, ili ima neko drugo znacenje.
Prije nekih mjesec dana sanjam da mi je kuma trudna, i ja se budim i ne znam jesam li sanjao ili mi je to receno, skroz pogubljen. Ali ja nazovem curu i cestitam joj na tome sto je trudna, ona sva pogubljena otkud mi to, nije... Prvo sam se izbezumio i onda shvatio da sam to ipak sanjao. Da bi nakon tjedan dana ona mene nazvala i rekla da je trudna ima 5 tjedana a da to nije ni znala, simptomi trudnoce krenuli nakon mog "cestitanja" njoj.

Ja sam sad skroz pogubljen, jel to moguce da se tako nesto sanja pa da se ostvari ili??


Hvala na odgovorima :)

katarina7
17.01.2011., 09:45
Hvala puno na odgovoru! Istina je da osjećaji dominiraju mojom osobnošću, pa ako more stvarno predstavlja emocije, sve mi to skupa ima smisla.samo ne znam koliko je ovo baš uvijek slučaj. recimo, prije neka dva mjeseca sam bila u lošijoj fazi i pesimistična, a baš se jasno sjećam sna koji sam tad sanjala: u društvu sam par prijatelja, prekrasan je sunčan dan, stojimo na nekakvom brdu i promatramo plažu i more koje se nalazi ispod nas. more je bilo izrazito bistro i plavo, a u plićaku se igralo nekoliko dupina. :ne zna:
Prekrasna slika. San te je ohrabrio i najavio bolju fazu. Je li?

katarina7
17.01.2011., 10:07
Ovako, sto bi moglo znacit kad sanjamo nekog tko je ziv da je umro??

Naime sanjam da je od najboljeg prijatelja brat ili tata umro, dolazim do njega, i saznajem da mu je i ta druga osoba umrla, nisam siguran tko je prvi, dali tata ili brat.

Cuo sam da se tako zivim osobama "produzuje" zivot, pa evo da pitam jeli to to, ili ima neko drugo znacenje.
Prije nekih mjesec dana sanjam da mi je kuma trudna, i ja se budim i ne znam jesam li sanjao ili mi je to receno, skroz pogubljen. Ali ja nazovem curu i cestitam joj na tome sto je trudna, ona sva pogubljena otkud mi to, nije... Prvo sam se izbezumio i onda shvatio da sam to ipak sanjao. Da bi nakon tjedan dana ona mene nazvala i rekla da je trudna ima 5 tjedana a da to nije ni znala, simptomi trudnoce krenuli nakon mog "cestitanja" njoj.

Ja sam sad skroz pogubljen, jel to moguce da se tako nesto sanja pa da se ostvari ili??


Hvala na odgovorima :)
Ne dopusti snovima da te zbune. To i nije njihova uloga. San o umiranju obično povezujemo s umiranjem nečega u sebi, odnosno s preobrazbama. Umire neki dio našega života, neki obrazac ponašanja, način života, navika...
Ljudi koji umiru samo su simboli toga dijela sanjačeve ličnosti. Zašto baš oni?
Kad bi se mogao udubiti, možda bi otkrio koje se asocijacije javljaju kad pomisliš na te ljude. Ponekad je to nešto tako banalno, da je vrlo teško pronaći vezu, ali ona je tu. No, nije bitno. Cura ti je trudna, zbogom stari živote. Mnogo će se toga sada u tvom životu promijeniti.
:lol:
A san o trudnoći bio je prekognicijski, predviđački. E sad, zašto si usnuo kumu, a ne curu - to je igra simbola u snovima. Zbog nečega se u tvojoj podsvijesti kuma povezuje s dobrim novostima, počecima, nečim plodonosnim... :mig::p:rolleyes:
:)Očito imaš dinamičan unutarnji život i dobru intuiciju, samo to nisi osvijestio. Umjesto da te taj tvoj dar pomete i zbuni, okreni stvar. Uzmi to što ti je dano i suoči se s tim. Skužit ćeš da sve to nije izvan tebe i da si ti gospodar svojih misli, pa i svojih snova.
Sretno!:)

katarina7
17.01.2011., 10:09
Prekrasna slika. San te je ohrabrio i najavio bolju fazu. Je li?
:):lol::rolleyes::mig::eek:

Twin
17.01.2011., 10:25
Često sanjam da sam se vratila živjeti u stari stan, kojeg smo prodali... Što bi to značilo, da podsvjesno žalim za nekim odlukama?

Stablo
17.01.2011., 13:13
Koliko dugo meditiraš?

A tko će ga više znati... 7 godina valjda iako ne redovito. Kasnim s odgovorom, ali ne mogu više pratiti redovito sve teme, treba mi još jedan život da sve stignem što bih htio :)

Stablo
17.01.2011., 13:21
Često sanjam da sam se vratila živjeti u stari stan, kojeg smo prodali... Što bi to značilo, da podsvjesno žalim za nekim odlukama?

Mislim da ne. Ako si tamo dugo živjela to je u tvom umu toliko urezano u pamćenje da ćeš još godinama to sanjati. ISto tako, ako ti je tamo bilo dobro i imaš lijepe uspomene, podsvijesno se vraćaš..

Zanimjivo je kako sam ja godinama sanjao kuću gdje sam proveo prvih 17 godina života. Kako sam poslije mjenjao mjesta stanovanja, u snovima često ne bih znao gdje ja zapravo stanujem :). Poslije sam počeo u snovima dolaziti tamo u posjetu, da vidim hodnik, dvorište gdje sam proveo djetinjstvo...

Perzijka
17.01.2011., 14:30
prvi put sam ovdje..
sanjala sam ovo par puta već..nalazim se kod nekog jezera, rijeke što li je. (često sanjam vodu). Jezero je mutno, prljavo, neke trave, a ja sam s još nekim i moram obaviti neki zadatak zbog čega moram ući u tu vodu i plivati. Cijela atmosfera je neugodna, depresivna, a ja se ne osjećam ugodno u toj vodi i imam osjećaj kao da se bojim.

možda ti je netko u bližoj okolini smetao, protivio se da se razvijaš kako želiš, iz sna bih rekla da je to majka, kao što to obično čine dok su im djeca u pubertetu. " s nekim sam", "moram" = kontrola, nužna servilnost, "atmosfera je neugodna" = guši, "kao da se bojim" = strah, panika= uzok panike, odnosi s majkom

Filis_Sa
17.01.2011., 23:24
E ako će mi netko probat protumačit, bila bih zahvalna. :s

Ide ovako: Nalazim se u prepunom kinu, među zadnjim redovima, došla sam sama i gledam neki glupi crtić koji je imao jako dobru reklamu pa sam otišla pogledat, ali sama. E sad kako je film tekao, ljudi su shvatili da je glup i ogromna sala se počela praznit. Dva-tri reda ispod mene sjedi osoba koja mi se jako jako sviđa (možemo reć da je čak i volim, muško je). On (18 god.) sjedi s nekim malcem koji ima 5-6 godina i malac se jako zabavlja. Ja imam isto 8 god. Ja sam njih skužila, oni mene ne i sad ja odlučujem preći u taj njihov red, te sjesti pored tog malog, s njegove lijeve strane, a taj dečko je s njegove desne. Pređem ja polako, mali me skontao, dečko ne. I prođe nekih 10 minuta, film dosadan, ubija, ljudi jako malo u kinu. Kad mali se meni obraća: "A je li, što ti sjediš sama? Što sama gledaš crtić?", a ja odgovaram: "Zato što mi je dosadno u životu..." Dečko se okrenu da nešto kaže i ja se probudim sva oznojena. :ne zna:

Što bi ovo sve moglo da znači? Da napomenem, nisam skoro bila u kinu niti sam sretala tog dečka (najmanje 20-ak dana).

Sniffy
18.01.2011., 07:59
Sinoć sam sanjala da sam trudnica...i to da sam trudnica u cca 5 mj trudnoće...i šokiram se. Kao - što je ovo??? U snu plačem jer ne želim biti trudna. Čitam po sanjaricama - piše kao da sanjati da si trudan znači da ćeš ostvariti neki svoj cilj...

Kaj bi to značilo? Da vjerujem sanjaricama? :ne zna:

Perzijka
18.01.2011., 12:27
E ako će mi netko probat protumačit, bila bih zahvalna. :s

Ide ovako: Nalazim se u prepunom kinu, među zadnjim redovima, došla sam sama i gledam neki glupi crtić koji je imao jako dobru reklamu pa sam otišla pogledat, ali sama. E sad kako je film tekao, ljudi su shvatili da je glup i ogromna sala se počela praznit. Dva-tri reda ispod mene sjedi osoba koja mi se jako jako sviđa (možemo reć da je čak i volim, muško je). On (18 god.) sjedi s nekim malcem koji ima 5-6 godina i malac se jako zabavlja. Ja imam isto 8 god. Ja sam njih skužila, oni mene ne i sad ja odlučujem preći u taj njihov red, te sjesti pored tog malog, s njegove lijeve strane, a taj dečko je s njegove desne. Pređem ja polako, mali me skontao, dečko ne. I prođe nekih 10 minuta, film dosadan, ubija, ljudi jako malo u kinu. Kad mali se meni obraća: "A je li, što ti sjediš sama? Što sama gledaš crtić?", a ja odgovaram: "Zato što mi je dosadno u životu..." Dečko se okrenu da nešto kaže i ja se probudim sva oznojena. :ne zna:

Što bi ovo sve moglo da znači? Da napomenem, nisam skoro bila u kinu niti sam sretala tog dečka (najmanje 20-ak dana).

sanjala si kino, kino projekciju, mislim sa se radi o obrambenom mehanizmu projekcije, "Ja sam njih skužila, oni mene ne" = oni su tebe skužili, ali ti nisi njih , pa se i u društvu osjećaš sama...i ja sam sanjala projekciju, ali na meni je ona sustavno vršena u negativnom smislu, u stvarnom životu :(

katarina7
19.01.2011., 10:01
opet ja. a šta ću kad sanjam puno :D plivala sam u bazenu a voda bila mutna. smeđa skroz. prvo nitko nije htio se kupat a ja jedina idem. i još onak veselo skaćem i brćkam se :rofl: a bila je i duboka dosta. onda poslje je došla i moja frendica i par cura s faxa pa smo se natjecale koja će bit prva. u prvom krugu sam ja bila a u drugom nisam stigla prva. i izađemo van i kaže frendica: joj baš je mutna voda i nastavimo dalje plivat :rofl:

i drugi san. tak me uznemirio. bila sam kod dečka. i bili tamo njegov brat i cura od brata. ja ležala u krevetu a ta cura u drugom nasuprot mene. i moj dečko leži kraj nje. i čujem neš se smiju. ustanem se ja i kažem da zašto leži kraj nje a ne pored mene. ignorirao me. ustanu se i onak se neš grle i poljubio ju u obraz pa ona njega. ja već pizdim lagano i vičem na njih da sad ću to reć njegovom bratu. i uzmem ih za ruke i vučem do brata koji je bio u drugoj sobi. i zovem ga. dođemo do njega i kažem: evo pogledaj kak ti se brat i cura ponašaju. tu se ljube i grle. oni se počeli smijat. i brat se smijao i kaže: ma ne misle ozbiljno. ja gledam koji kurac :confused: i počnem se plakat i vikat da kako može biti takav, kako bi njemu bilo da ja se tak ponašam s njegovim bratom. a kaže dečko: pa nebi mi smetalo, šta onda. i još sam rekla njoj da je kurva jedna :rofl: vratimo se natrag u sobu. ja vičem na dečka a on meni: a odi u pizdu materinu. ja se rasplakala i sjednem kraj njega i kažem mu: zašto si takav? došao i njegov brat i sjeo kraj nas. dečko se ustao i otišao. i vidim neku bilježnicu, to je bio kao dnevnik njegov. i ja i brat počeli čitat.i ja se naslonila bratu namjerno na rame reko nek vidi on kako je to. i tak čitamo i na zadnjoj stranici pisalo da mu se sviđa bratova cura.on se uozbiljio kad je vidio to.i poslje smo se vozili u autu svi 4.i naprijed smo sjedili svi :rofl: ja do njegovog brata,a dečko do cure.on je vozio.i cijelo vrijeme s njom priča,smješka joj se.mene i brata ignoriraju.ja pogledam brata, a on mrtav ozbiljan,šuti, nije riječ rekao, a mislim si ja u sebi; eto ti sad a reko si da nisu mislili ozbiljno. i zamalo su se poljubili pred nama al nisu. i tu sam se probudila :tuzni:

btw imam 23g :D
Prljava voda u kojoj se brčkaš upozorava da ne sagledavaš jasno situaciju oko sebe. Ima nešto mutno u tvom okruženju, trebaš nešto promijeniti (dio ekipe, neke okolnosti i situacije...). Ponekad se nađemo u nečemu (odnosu, prijateljstvu, vezi, poslu, čemu god), a nije nam jasno kako smo to mi u tome, s tim ljudima... Ne zadovoljava to naša očekivanja, a opet ostajemo u tome. Već ćeš shvatiti na što se to odnosi, a možda i slutiš.
Ovaj san s ljubomornom scenom koja (u snu) ima temelja, može biti dvojak:
a) možda te toliko izjeda ljubomora da vidiš sablasti tamo gdje ih nema...
b) možda se doista nešto kuha ili u tvom odnosu s dečkom nije sve na zdravim temeljima. U tom slučaju i mutna voda iz prvoga sna može ukazivati na mutež u odnosu. Samo, budi vrlo, vrlo oprezna prije nego li reagiraš na javi.
:eek: U snu smo ponekad mudriji nego li na javi, odnosno, bolje vidimo, ali pazi da se ne zaletiš pa počneš s optužbama i scenama, a da nisi sigurna kako su tvoje sumnje utemeljene. Ako si jako ljubomorna po svojoj prirodi, možeš postati robinjom svojih fiksacija, a to je loše. Preispitaj svoje emocije i pokušaj rasvijetliti svoje sumnje, ako si ih svjesna. I, reagiraj mudro. Ti si slobodno biće, ne dopusti da te zarobe emocije kojima ne možeš upravljati. :rolleyes:

pandora_5
19.01.2011., 10:43
Ovaj san s ljubomornom scenom koja (u snu) ima temelja, može biti dvojak:
a) možda te toliko izjeda ljubomora da vidiš sablasti tamo gdje ih nema...
b) možda se doista nešto kuha ili u tvom odnosu s dečkom nije sve na zdravim temeljima.

ma je, sve je u redu s nama. ma nisam ljubomorna tak jako, nego npr kad sam s njegovim bratom i curom i cura izvali nešto a on se počne smijat ko lud. onak šta je tu smješno :confused: al mislim da nema nekih emocija s njihove strane. osim šta se zezaju. a zajebavam se i ja s njegovim bratom jer mi je fora, ima smisla za humor al to ne znači odma da mi se sviđa. pa valjda to vrijedi i za njih :ne zna:

sahara
19.01.2011., 15:13
http://www.forum.hr/showpost.php?p=31044183&postcount=4287

katarina7 molim te ako nije problem da mi barem ukratko daš tumačenje vezano uz ovaj san koji sam sanjala.
strana 215

katarina7
19.01.2011., 21:03
Molim tumačenje ako netko zna. Noćas sam sanjala Da mi se Ukazala Gospa. Prostorija je bile u nekakvom polusvjetlu, perd očima su mi se pojavila tri bljeska jarke svjetlosti te se zatim pojavio lik Gospe u nekakvom oblaku iliti dimu, nisam je mogla vidjeti jasno niti čuti, Nešto je govrila jer se moglo vidjeti da pomiče usne ali ja nisam mogla čuti. Bila je pomalo ozbiljna. Ja sam sklopila ruke i nešto joj govorila ( ne sjećam se što). Bila sam jako ushićena i sretna. Jedan možda ne bitan detalj je da je to ukazanje bilo u Wc-u u mjoj kući. ???

Jako puno sanjam i ponekad po tri četiri sna u noći. Međuti ovo je prvi put u životu da sam sanjala Gospu.

:)
:rolleyes:Kad se u snu pojavi ovako jak, moćan simbol, teško je razlučiti radi li se o osobitom duhovnom stanju u koje si ušla, a Djevica Marija ti prenosi neku poruku i u to te stanje uvodi:ne zna:, ili je njezina pojava u funkciji sna; znači simbola čistoće, majčinstva, milosti i mudrosti.
Svjetlost koja prethodi pojavi Gospe svakako ukazuje na neku spoznaju, možda prelazak u neko više duhovno stanje, oplemenjivanje. Pazi, ne mislim da ti se, eto, nebo otvorilo pa će ti odsad sve biti jasno, ali si na dobru:eek: putu da neke stvari skužiš, da ti se otkriju. Što, to ti još nije jasno jer Gospu nisi razumjela.:mig:
Gospa je i zaštitnica. Možda te upozorava (ozbiljna je). Znaš, kad nam se stvari otkriju, lako je biti mudar. Ali, ovdje je samo najava, naznaka nečeg značajnog. Kažem, ne mora to biti sad neka velika prekretnica u životu, ali ovo je san koji ćeš sigurno dugo pamtiti. Pokušaj ga nastaviti u budnom stanju. Slijedi asocijacije koje se javljaju dok "budna sanjaš", možda ti zasvjetluca neka ideja - što ti to Gospa želi reći.
Kažeš da se sve odigralo u WC-u. Kako je to prostorija u kojoj se oslobađamo balasta, onoga što smo preradili i potrošili, možda te upozorava da se nečega trebaš riješiti, osloboditi onoga što ti više ne treba, ne koristi ti, samo te opterećuje i možda truje...
U svakom slučaju, ovo je pozitivan, dobar san, jer ako i jest u pitanju upozorenje, ono dolazi iz pravih usta, u svjetlosti, dakle nosi spoznaju i zaštitu.

:mig:Gospa može prenijeti i poruku za širu zajednicu, a tad bi ti bila medij i san bi prešao okvire osobnog. Čuda, pa i u snovima, događaju se mnogo rjeđe nego što mi to pretpostavljamo - ali se događaju. :ne zna::kava:

katarina7
19.01.2011., 21:14
ma je, sve je u redu s nama. ma nisam ljubomorna tak jako, nego npr kad sam s njegovim bratom i curom i cura izvali nešto a on se počne smijat ko lud. onak šta je tu smješno :confused: al mislim da nema nekih emocija s njihove strane. osim šta se zezaju. a zajebavam se i ja s njegovim bratom jer mi je fora, ima smisla za humor al to ne znači odma da mi se sviđa. pa valjda to vrijedi i za njih :ne zna:
Vrijedi, naravno. :rolleyes::lol:Mladi ste ljudi i dobro se zabavljate. A odnosi su ti ponekad vrlo složeni, ništa ti baš nije crno-bijelo u životu. Nešto ti je malo zasmetalo, pa je u snu dobilo tolike razmjere. Emotivka si, očito i temperamentna, ja mislim da ti sve dižeš na drugu potenciju. Opusti se - i zabavljaj...:)
:lol:

inessa7
20.01.2011., 09:45
ne znam kome bih se obratila... molim za pomoć... uvijek sanjam slične snove, već godinu dana... glavni lik u mom snu je bivša cura od moga dečka koja nam je pravila probleme kad smo prohodali, i to uporno nekih 4 mj... i iako on tvrdi da je ona sve izmišljala, ja sam nekako uvjerena da su se bar jednom našli, kad je moja i njegova veza bila na samom početku... svaki put sanjam da me vara s njom... da se ona petlja... evo i sinoć, to je već sigurno 100-i san po redu u kojem ona njemu šalje poruke, u kojem on sakriva mobitel od mene, navodno se nalazi s njom i tako to... istina je da ja puno razmišljam o njoj na javi, jer me muči već godinu dana, ali ne znam kako da se riješim tih snova :(... ako mi netko može pomoći, molila bih... hvala!

Twin
20.01.2011., 09:48
Hvala na tumačenju!

+KLEA+
20.01.2011., 17:10
nikako mi nije jasan jedan san pa ako netko ima kakvu ideju...
sanjala sam da me dečko zaprosio, stavio mi prsten na ruku i gleda me sav sretan ,a ja se prepala iako neznam zašto i okrenem se i pobjegnem. i došla sam kod prijateljice u kuću u pričam joj kako sam pobjegla i sad me strah da on neće shvatit, strah me da se neće više htjet ženit, a stvarno se želim udat ali ni sama neznam zašto sam pobjegla i mući me kako ću mu objasnit da neznam zašto sam pobjegla. i tu san završava jednostavno.
e sad, ono što me najviše mući oko sna je to što ja mislim da bi bila oduševljena zarukama, pa san izgleda kao totalna suprotnost.

katarina7
20.01.2011., 17:15
ne znam kome bih se obratila... molim za pomoć... uvijek sanjam slične snove, već godinu dana... glavni lik u mom snu je bivša cura od moga dečka koja nam je pravila probleme kad smo prohodali, i to uporno nekih 4 mj... i iako on tvrdi da je ona sve izmišljala, ja sam nekako uvjerena da su se bar jednom našli, kad je moja i njegova veza bila na samom početku... svaki put sanjam da me vara s njom... da se ona petlja... evo i sinoć, to je već sigurno 100-i san po redu u kojem ona njemu šalje poruke, u kojem on sakriva mobitel od mene, navodno se nalazi s njom i tako to... istina je da ja puno razmišljam o njoj na javi, jer me muči već godinu dana, ali ne znam kako da se riješim tih snova :(... ako mi netko može pomoći, molila bih... hvala!
Snovi će se ponavljati sve dok ne riješiš problem. Od snova ne možeš pobjeći. Ako ih ignoriraš,:rolleyes: oni će se pojaviti u nekoj drugoj priči, preobličiti, promijeniti simboliku, ali će se vraćati upozoravajući te da si uznemirena, da te nešto muči. San si ti, nije on izvan tebe. :mig:
U ovakvom snu dijelom oslobađaš i negativni naboj koji prikupljaš danju, ali odsanjati problem nije rješenje. Suoči se s tim što te muči i istjeraj stvari na čistac. Nemoj si dopustiti da gradiš nešto na tako poroznim temeljima. Pokušaj sve promatrati iz neutralne perspektive, kao da te se ne tiče. Možda dobiješ neke nove uvide. Nemoj se toliko mučiti, riješi to.:)

inessa7
20.01.2011., 17:27
hvala na odgovoru, Katarina :). Znam to sve, san se ponavlja svakih nekoliko dana, nekad bude mir tjednima pa onda opet... ne znam više kak bih to riješila, on govori da nije bilo ništa među njima, ona se pravi glupa kao da ne zna o čemu pričam, jer je sad s drugim dečkom u vezi. A ja i dalje živim u nevjerici... i kad god se svađamo, ja mu počnem i nju nabijat na nos, i tako stalno.
Mislim da će bit mir tek kad ja promijenim svoje ponašanje, i shvatim da sam ja ta s kojom je već godinu i pol, a ne ona. Nekad me drži ta činjenica, al većinom se osjećam tako malom ko da sam zrno pijeska. Čak sam dobila i uvrnutu ideju da bi me sve prošlo kad bih ju našla u gradu i ubila Boga u njoj :S eto, toliko sam popi*dila :D.

katarina7
20.01.2011., 19:37
hvala na odgovoru, Katarina :). Znam to sve, san se ponavlja svakih nekoliko dana, nekad bude mir tjednima pa onda opet... ne znam više kak bih to riješila, on govori da nije bilo ništa među njima, ona se pravi glupa kao da ne zna o čemu pričam, jer je sad s drugim dečkom u vezi. A ja i dalje živim u nevjerici... i kad god se svađamo, ja mu počnem i nju nabijat na nos, i tako stalno.
Mislim da će bit mir tek kad ja promijenim svoje ponašanje, i shvatim da sam ja ta s kojom je već godinu i pol, a ne ona. Nekad me drži ta činjenica, al većinom se osjećam tako malom ko da sam zrno pijeska. Čak sam dobila i uvrnutu ideju da bi me sve prošlo kad bih ju našla u gradu i ubila Boga u njoj :S eto, toliko sam popi*dila :D.
Joj, nemoj ući u onu zamku da se ti čuperaš sa suparnicom, a on jadno i nemoćno muško čeka da se to među vama riješi kao da ga se taj ženski kokošinjac ne tiče.
Vjerojatno je sve tvoja opsesija. Ali, ako i nije, ako je bilo nešto na početku vaše veze s njom, pa da je htio, ostao bi s njom, ne bi bio s tobom. Ti si očito njegov izbor. Ali, ovdje se udaljavam od sna, što ne bih željela. Tvoj san je postao tvoj mučitelj. Prebiješ li boga u njoj, osjećat ćeš se još jadnije. To nije put, nije način, ne bi ti pomoglo, mislim da bi te ponizilo. Pokušaj biti iznad, dokaži sebi prije svega da to možeš nadići, a san će ti pokazati jesi li na pravom putu.:rolleyes::eek::lol:

the_angel
20.01.2011., 21:57
Neki dan sam usnula jako čudan san pa se pitam što bi trebao/mogao značiti. Sanjala sam se da sam lutala po gradu i presjedala s jednog autobusa na drugi. Iako nisam imala nikakav uvid kamo zapravo idem, to moje "lutanje" me trebalo negdje odvesti pa ga zato nisam smatrala besmislenim. Iako je uvijek bila noć uvijek je bilo puno ljudi oko mene. Među nama ljudima bili su nekakvi "anđeli" (zapravo, neka duhovna bića)). Iako su izgledali kao ljudi, uvijek smo znali da su to oni. Znači, ni po čemu se nisu razlikovali od nas, ali smo to jednostavno nekako osjetili da nisu "naši". Kretali bi prema svakom čovjeku kojega su trebali prokleti, a to su radili tako što su ga dohvatili. Zato su ljudi uvijek bježali od njih. To je valjda bio kao nekakav armagedon. Zanimljivo je da nikad nisu djelovali po danu, nego uvijek po noći. Tako je jedne noći, kad sam sišla s busa na stanicu jedan odlučio krenuti prema meni. Iako sam instinktivno htjela pobjeći u glavi mi se vrtila misao da me možda ne želi prokleti jer nisam ništa skrivila i da bi ga trebala sačekati da vidim što će napraviti kada dođe do mene, ali se nisam usudila. Tu san završava.

inessa7
20.01.2011., 23:01
Katarina, u pravu si :)... hvala ti još jednom.

pandora_5
21.01.2011., 12:56
sanjala sam da sam u zgradi u kojoj stanujem, ispred svog stana na katu. i bila je jedna ženska s curicom malom. i mjenjala joj je pelene jer se mala zasrala :rofl: 4 ih je promjenila i svaku je dala meni a ja sam je bacala u lift :confused: :rofl: lift se već do pola napunio pelenama. uzela sam jednu a govna procurila sa strane :rigo: uglavnom bilo je govana posvuda. smrdilo je i zamalo sam se ispovraćala. kaže moja stara da govna znače novac :ne zna:

sahara
21.01.2011., 15:01
:rolleyes:Kad se u snu pojavi ovako jak, moćan simbol, teško je razlučiti radi li se o osobitom duhovnom stanju u koje si ušla, a Djevica Marija ti prenosi neku poruku i u to te stanje uvodi:ne zna:, ili je njezina pojava u funkciji sna; znači simbola čistoće, majčinstva, milosti i mudrosti.
Svjetlost koja prethodi pojavi Gospe svakako ukazuje na neku spoznaju, možda prelazak u neko više duhovno stanje, oplemenjivanje. Pazi, ne mislim da ti se, eto, nebo otvorilo pa će ti odsad sve biti jasno, ali si na dobru:eek: putu da neke stvari skužiš, da ti se otkriju. Što, to ti još nije jasno jer Gospu nisi razumjela.:mig:
Gospa je i zaštitnica. Možda te upozorava (ozbiljna je). Znaš, kad nam se stvari otkriju, lako je biti mudar. Ali, ovdje je samo najava, naznaka nečeg značajnog. Kažem, ne mora to biti sad neka velika prekretnica u životu, ali ovo je san koji ćeš sigurno dugo pamtiti. Pokušaj ga nastaviti u budnom stanju. Slijedi asocijacije koje se javljaju dok "budna sanjaš", možda ti zasvjetluca neka ideja - što ti to Gospa želi reći.
Kažeš da se sve odigralo u WC-u. Kako je to prostorija u kojoj se oslobađamo balasta, onoga što smo preradili i potrošili, možda te upozorava da se nečega trebaš riješiti, osloboditi onoga što ti više ne treba, ne koristi ti, samo te opterećuje i možda truje...
U svakom slučaju, ovo je pozitivan, dobar san, jer ako i jest u pitanju upozorenje, ono dolazi iz pravih usta, u svjetlosti, dakle nosi spoznaju i zaštitu.

:mig:Gospa može prenijeti i poruku za širu zajednicu, a tad bi ti bila medij i san bi prešao okvire osobnog. Čuda, pa i u snovima, događaju se mnogo rjeđe nego što mi to pretpostavljamo - ali se događaju. :ne zna::kava:

katarina7 hvala na odgovoru! :mig:

is_none
22.01.2011., 13:04
Ovako cesto imam nocne more i to dva puta u ovom tjednu sam imao,iskreno zaboravio sam sto je bila prva ali nocas sam sanjao zmije u krevetu i to mi je poprilicno cest sa,kad sam je ugledao bila je crvena vrlo lijepih sara mislim da je bila u pitanju koraljna zmija

klokanovac
22.01.2011., 16:06
Ja sam u zadnje vrijeme često sanjao uragane i pljuskove s grmljavinom. Bio sam kao u autobusu vozeći se prema Črnomercu u Zagrebu i vidio sam nekoliko divovskih uragana, a vrijeme je bilo kišno. Bilo je i dosta grmljavine, uglavnom stanje je bilo baš apokaliptično. Što je ono najgore, te uragane sam vidio izbliza što je izgledalo bogme jezivo. :trk: Pobjegao sam u neki restoran i čekao da se stanje smiri. I tako više puta po noći. Da li bi mi mogao netko objasniti značenje toga sna? katarina 7 ili netko drugi, bio bih vam zahvalan.

katarina7
22.01.2011., 21:32
Ovako cesto imam nocne more i to dva puta u ovom tjednu sam imao,iskreno zaboravio sam sto je bila prva ali nocas sam sanjao zmije u krevetu i to mi je poprilicno cest sa,kad sam je ugledao bila je crvena vrlo lijepih sara mislim da je bila u pitanju koraljna zmija
Kako si se osjećao kad si je ugledao? Zmija, pa još crvena, osobito u muškom snu može biti seksualni simbol. Možda se radi o potisnutoj :eek::mig:seksualnosti ili strahu da se ona izrazi. Što je dublje nešto potisnuto u našoj podsvijesti, to nas san opakije klepne po glavi ne bi li nas upozorio na tu potisnutu energiju. Kakav stav uopće imaš prema seksualnosti? Suoči se sa svojim strahovima, ili možda nekim predrasudama, preispitaj svoje stavove u vezi s tim. Možda ti se odgovor sam nametne.:rolleyes:

katarina7
22.01.2011., 22:03
Ja sam u zadnje vrijeme često sanjao uragane i pljuskove s grmljavinom. Bio sam kao u autobusu vozeći se prema Črnomercu u Zagrebu i vidio sam nekoliko divovskih uragana, a vrijeme je bilo kišno. Bilo je i dosta grmljavine, uglavnom stanje je bilo baš apokaliptično. Što je ono najgore, te uragane sam vidio izbliza što je izgledalo bogme jezivo. :trk: Pobjegao sam u neki restoran i čekao da se stanje smiri. I tako više puta po noći. Da li bi mi mogao netko objasniti značenje toga sna? katarina 7 ili netko drugi, bio bih vam zahvalan.
San se najvjerojatnije odnosi na tvoje osjećaje. Oluja je u tebi. Možda se bojiš suočiti s nečim što se duboko u tebi kuha, pa se sklanjaš - izbjegavaš pogledati u dubinu svoje duše (ili duša onih koji te okružuju). Međutim, san može ukazati i na neke velike emotivne izljeve i reakcije tvoje okoline. Najvjerojatnije si u emotivno vrlo nabijenom razdoblju, ali želiš izbjeći neke situacije koje bi prave osjećaje iznijele na vidjelo. Pokušaj proniknuti u svoje osjećaje, želiš li ih pokazati ili potiskuješ nešto što je vrlo snažno u tebi? Prati i reakcije ljudi koji te okružuju, osobito osoba koje su ti bliske, možda u njima prepoznaš oluju iz sna. :rolleyes::eek::) San ukazuje na vrlo nemirno razdoblje.:o:)

katarina7
22.01.2011., 22:18
sanjala sam da sam u zgradi u kojoj stanujem, ispred svog stana na katu. i bila je jedna ženska s curicom malom. i mjenjala joj je pelene jer se mala zasrala :rofl: 4 ih je promjenila i svaku je dala meni a ja sam je bacala u lift :confused: :rofl: lift se već do pola napunio pelenama. uzela sam jednu a govna procurila sa strane :rigo: uglavnom bilo je govana posvuda. smrdilo je i zamalo sam se ispovraćala. kaže moja stara da govna znače novac :ne zna:
Uf, neš ti love iz dre... :eek: Recimo, to bi bila lova samo ako si na ovom www.cistim.septicke.jame.hr. Jer, to ti se dobro plaća, hahahaha...
Ovako, neugoda i gađenje koje osjećaš u snu odraz su:lol: neke situacije koja ti se na javi doslovno gadi - ili će ti se zgaditi.
Nastavi san na javi: stani pod slap, saperi sve to sa sebe i odi na neko lijepo mjesto. Ne osvrći se.:)

katarina7
22.01.2011., 22:35
sanjala sam da sam u zgradi u kojoj stanujem, ispred svog stana na katu. i bila je jedna ženska s curicom malom. i mjenjala joj je pelene jer se mala zasrala :rofl: 4 ih je promjenila i svaku je dala meni a ja sam je bacala u lift :confused: :rofl: lift se već do pola napunio pelenama. uzela sam jednu a govna procurila sa strane :rigo: uglavnom bilo je govana posvuda. smrdilo je i zamalo sam se ispovraćala. kaže moja stara da govna znače novac :ne zna:

Neš ti love od dre... :rolleyes: Zezala sam se u odgovoru na tu temu i napisala onako bez veze www.cistimseptickejame. hr, jer to se dobro plaća pa bi eto značilo i lovu, a ono se stvorio link. Poništih odgovor pa sad pišem ponovno.
Sve to gađenje u snu koje osjećaš, odraz je neke situacije koja ti se u stvarnosti doslovno gadi, ili će ti se zgaditi. Netko je nameće (dijete nije tvoje u snu, druga žena ti daje pelene). Ti pelene stavljaš u lift, dakle ne na pravo mjesto - lift će to vozati gore, dolje. Koliko god paziš, ruke su ti uprljane.
Pazi što ti tko nudi, u što te tko uvlači, i okreni se oko sebe. Jesi na li na pravom mjestu i s pravim ljudima. Netko baš brlja.
Nastavi san na javi: stani pod topli čisti slap, operi to sa sebe,:) otiđi na neko lijepo mjesto i ne osvrći se.

is_none
23.01.2011., 00:19
Kako si se osjećao kad si je ugledao? Zmija, pa još crvena, osobito u muškom snu može biti seksualni simbol. Možda se radi o potisnutoj :eek::mig:seksualnosti ili strahu da se ona izrazi. Što je dublje nešto potisnuto u našoj podsvijesti, to nas san opakije klepne po glavi ne bi li nas upozorio na tu potisnutu energiju. Kakav stav uopće imaš prema seksualnosti? Suoči se sa svojim strahovima, ili možda nekim predrasudama, preispitaj svoje stavove u vezi s tim. Možda ti se odgovor sam nametne.:rolleyes:

hej hvala na odgovoru. Vrlo sam liberalan predrasude za mene ne postoje. A osjecao sam se kako pa ukakao sam se od straha xD a prije odnosno vec tri godine za redom cesto sanjam neku stariju zenu duge sjede kose koja se u mome snu raspade ali svai put je u drugacijem okruzenju: npr: nekad je negdje vani i ona gori doslovno osjetim miris spaljena mesa koje otpada sa nje ona vristi jako je strasno,zatim jednom dok sam bio potpuno budan pojavila mi se u skoli isto tako se raspala ponavljam nisam sanjao vec sam bio budan na satu isto se raspala ali sva srece nisam vrisnuo ali to je mozda druga prica vec ili sam sanjao da sam bio budan u svakom slucaju :eek:

katarina7
23.01.2011., 12:24
nikako mi nije jasan jedan san pa ako netko ima kakvu ideju...
sanjala sam da me dečko zaprosio, stavio mi prsten na ruku i gleda me sav sretan ,a ja se prepala iako neznam zašto i okrenem se i pobjegnem. i došla sam kod prijateljice u kuću u pričam joj kako sam pobjegla i sad me strah da on neće shvatit, strah me da se neće više htjet ženit, a stvarno se želim udat ali ni sama neznam zašto sam pobjegla i mući me kako ću mu objasnit da neznam zašto sam pobjegla. i tu san završava jednostavno.
e sad, ono što me najviše mući oko sna je to što ja mislim da bi bila oduševljena zarukama, pa san izgleda kao totalna suprotnost.

Osjećaš li se pomalo inferiorno u toj vezi, bojiš li se da ćeš nešto uprskati, da svemu nisi dorasla? rolleyes::) Tvoj bi san mogao ukazati na onaj neosviješteni strah da ćeš u tom odnosu iznevjeriti očekivnja?!:s
Razmisli malo o tome.:):rolleyes:

klokanovac
23.01.2011., 12:53
San se najvjerojatnije odnosi na tvoje osjećaje. Oluja je u tebi. Možda se bojiš suočiti s nečim što se duboko u tebi kuha, pa se sklanjaš - izbjegavaš pogledati u dubinu svoje duše (ili duša onih koji te okružuju). Međutim, san može ukazati i na neke velike emotivne izljeve i reakcije tvoje okoline. Najvjerojatnije si u emotivno vrlo nabijenom razdoblju, ali želiš izbjeći neke situacije koje bi prave osjećaje iznijele na vidjelo. Pokušaj proniknuti u svoje osjećaje, želiš li ih pokazati ili potiskuješ nešto što je vrlo snažno u tebi? Prati i reakcije ljudi koji te okružuju, osobito osoba koje su ti bliske, možda u njima prepoznaš oluju iz sna. :rolleyes::eek::) San ukazuje na vrlo nemirno razdoblje.:o:)

Pa da, to je istina, ima u meni i potisnutih osjećaja za koje ne želim da izađu na vidjelo. Ma dobro, poradit ću na tome u svakom slučaju. Hvala na tumačenju.:top:

+KLEA+
23.01.2011., 14:14
Osjećaš li se pomalo inferiorno u toj vezi, bojiš li se da ćeš nešto uprskati, da svemu nisi dorasla? rolleyes::) Tvoj bi san mogao ukazati na onaj neosviješteni strah da ćeš u tom odnosu iznevjeriti očekivnja?!:s
Razmisli malo o tome.:):rolleyes:

sad kad mi to tako kažeš sve mi ima smisla, a sama nebi nikad iz sna tako nešto zaključila.:kava:

+KLEA+
23.01.2011., 14:15
nije moj ali se radi o meni. naime, mama je sanjala da sam umrla??

sahara
23.01.2011., 19:59
sanjam ja tako noćas kako fino pijuckam kavu sa nekom ekipom u nekakvom klubu..( čini mi se kao na kruzeru, vani sunce more...) međutim za stolom nasuprot mene sjedi stariji čovik, sam. Bio je ljutitog izraza lica, i cijelo vrijeme je nešto govorio sam sa sobom.:rolleyes: vidno uznemiren
Svi oko mene se smiju, zabavljaju,ali ja uporno gledam u njega. Vidim vadi pištolj, veliki srebreni sa crnim kundakom.Niko ne kuži, ja jedina se pomičem u stranu jer vidim da je pištolj usmjerio prema meni :eek: ... Počne pucat i ubije par ljudi, meni ništa... ja sva zadovoljna kako sam izbjegla smrt.. nasmiješena... Izlazim i dolazim kući, vani snijeg, na pola puta do kuće susrećem nekakvu životinjicu ( nedefiniranu- nepostojeću u zbilji) koja me izvještava o smrti onih ljudi u klubu. Znači ona govori :confused: .... al ja joj sam kažem da već znam za to, i produžim dalje... ???


katarina7 kad stigneš..:kokice: pozzz

Grunf TNT
24.01.2011., 08:07
Noćas sam sanjao jednu stvar koja me kopka već cijeli da...pa eto ako netko ima koju suvislu da napiše :top:

Uglavnom sanjao sam da šetam gradom na proljetni dan, taman sunce izašlo i ljudi izlaze šetati po korzu....
Slušam na radiju kako spiker govori: imamo dobre novosti, od noćas na ina postajama je benzin pojeftinio na 12,60 kn?

WTF...prvo sam bio u čudu, a onda me san bacio na neki most visoki. I poslije mosta sam vidio neke građevine i to je kao bio grad Šibenik. I opet sam se našao na nekom visokom mostu i gledao kako da siđem do vode ispod mosta. Tako sam stao kraj neke kante za smeće i gledajući dolje spazim karj kante zgužvanu reg oznaku MA-324-XX

I onda najčudniji dio sna...koji me i zanima. Pošto nisam mogao sići s mosta nikako, prođem rukom kroz bradu (goatee nosim) i vidim da se zapetljala vlas kose od cure. (Inače svako malo vadim koju vlas kose od cure iz bradu :D).
Kad sam počeo izvlačiti tu vlas nisam mogao jer se zapetljala i to mi je bilo jako neobično pa sam potegnuo jaču....pa još jače...i na kraju si isčupam pola brade?!
WTF? I osjećam da me lice boli...i opipam da mi stvarno fali pola brade?

Gledam sanovnik i vele da brijanje brade znači nešto loše. I da sijeda brada znači nešto loše. Ova moja "isčupana" je bila crna kao što je i inače...i to cijeli bunt dlaka.

Da li brojevi možda imaju neku numerološku ulogu?

Marian Oden
24.01.2011., 11:16
Zna li netko što može predstavljati ovaj san? Naime bio sam na vrhu neke stare kuće i iz te kuće koja je i sama propadala, vidio sam kako sav vanjski prostor oko mene propada. I jedini izlaz iz svega toga je bio da uskočim u crnu rupu pomoću koje sam se uspio vratiti kući.

katarina7
24.01.2011., 19:42
nije moj ali se radi o meni. naime, mama je sanjala da sam umrla??

To se i ne odnosi previše na tebe osobno koliko na njen doživljaj tebe - ti u odnosu na nju. Vaš odnos prelazi u novu fazu, prešle ste stari obrazac, ona stara ti za nju si simbolično umrla. To ni u kom slučaju ne mora biti loše, i vjerojatno nije. Samo, neke stvari za nju više neće biti iste u odnosu na tebe, ti odsad nisi više ona njena djevojčica, jedno se poglavlje života zatvara, a drugo otvara. Odnos se transformira u neku novu kvalitetu koju uzrokuju faktori na koje se ne može utjecati (tvoje odrastanje, odvajanje, samostalan život, čak i udaja, što god, ovisi o godinama i trenutnim relacijama:rolleyes::mig::)...).

katarina7
24.01.2011., 19:58
sanjam ja tako noćas kako fino pijuckam kavu sa nekom ekipom u nekakvom klubu..( čini mi se kao na kruzeru, vani sunce more...) međutim za stolom nasuprot mene sjedi stariji čovik, sam. Bio je ljutitog izraza lica, i cijelo vrijeme je nešto govorio sam sa sobom.:rolleyes: vidno uznemiren
Svi oko mene se smiju, zabavljaju,ali ja uporno gledam u njega. Vidim vadi pištolj, veliki srebreni sa crnim kundakom.Niko ne kuži, ja jedina se pomičem u stranu jer vidim da je pištolj usmjerio prema meni :eek: ... Počne pucat i ubije par ljudi, meni ništa... ja sva zadovoljna kako sam izbjegla smrt.. nasmiješena... Izlazim i dolazim kući, vani snijeg, na pola puta do kuće susrećem nekakvu životinjicu ( nedefiniranu- nepostojeću u zbilji) koja me izvještava o smrti onih ljudi u klubu. Znači ona govori :confused: .... al ja joj sam kažem da već znam za to, i produžim dalje... ???


katarina7 kad stigneš..:kokice: pozzz
Hm, moram malo razmisliti. Pištolj može biti prijetnja, ali i seksualni simbol (što ćeš, sve takvo što puca, probada, uperi se u tebe, često se povezuje sa seksualnošću, ali ne mora biti:mig::rolleyes:). Tip je star, ljut i opasan, ali drugi ne vide to, nitko ne vidi osim tebe. A okruženje je bajno.
Ovako: ili je neka prijetnja koje si ti svjesna, a tvoja okolina nije, pa drugi stradaju, a ti se izvučeš; ili sva rulja oko tebe predstavlja različite dijelove tebe, tvoje ličnosti. Možda će te nešto povrijediti i dijelom uznemiriti, ali temeljno će ta, prilično ozbiljna prijetnja, završiti dobro jer ćeš prepoznati ono bitno i opasno u tome i na vrijeme se izmaknuti. Životinjica je posuđena iz kojeg hororca, crtića, tko zna što nam se sve nataloži u sjećanju. Ona te upozorava na stradale, mislim ipak na stradale dijelove tvoje osobnosti, nego li na druge. Međutim nema tu puno štete, ti sve znaš, a ona, glasnik, iovako je nestvarna - znači, više se toga moglo dogoditi, nego što doista jest. A snijeg, lijep je ali uvijek nagoviješta emotivno hlađenje, neki ćeš odnos možda zahladiti, ne razoriti nego baš zahladiti. U tom bi se slučaju i taj san mogao odnositi na taj odnos (s kim god, prepoznat ćeš).:eek::mig::):kava:

"friška mama"
24.01.2011., 21:51
imam jedan san koji me muči puno puta...i 100 put sam razmišljala da fakat snovi imaju značenje...

dakle,ukratko.jako često sanjam kako bivšeg nagovaram da mi zadnji put prizna da me voli još uvijek i da me volio...on uvijek pristane na nalazak,čak ponekad i on mene potraži,pa se dodirujemo rukama,kao da još nešto osijećamo,ali nikada ne uspijem u snu da kaže da me voli,uvijek se probudim prije....

prekinuli smo prije 5 godina i to nenadano zbog jednog događaja i mojim odlaskom,nikad poslije nismo razgovarali,ni pogledali se,a bili smo dugo zajedno...
tako da kao da osijećam da je među nama ostalo nešto nedorečeno,neka praznina...jedno nezatvoreno poglavlje u životu...jel to ima smisla nakon toliko godina i toga da smo oboje u braku i imamo dječicu??
ponekad znam razbijati glavu da li on isto osijeća i da li bi bilo drukčije da smo možda jednom prije porazgovarali o nekim stvarima...

Daisy28
25.01.2011., 18:21
Molim pomoć za jedno tumačenje sna. Noćas sam sanjala sebe u vjenčanici i kako sam pobjegla sa vjenčanja :) I nigdje ne mogu naći tumačenje ovog sna pa ako netko ima ideju što bi to moglo značiti, bila bih mu zahvalna :)

pandora_5
25.01.2011., 19:29
sanjala sam da sam se vozim u autu s nekim muškarcem. neznam ga uživo,neki izmišljeni iz mog sna :rofl: ja sam stavila svoje noge preko njegovih dok smo se vozili. i ušli smo u neki kafić. naručili piće. i on me počeo ljubiti u obraz. kažem ja:daj šta ti je, netko će me vidjeti,pa imam dečka. on malo stane pa opet. ja opet kažem: prestani, ovdje često zalazi najbolji prijatelj mog dečka,oćeš da me vidi. i bilo je nekih 4 sata popodne. ja se sjetim da sam se trebala nać s frendom još prije. i šaljem joj poruku da ću doć za 10min. al nisam stigla na vrijeme. i stalno u snu kasnim. spremam se da idem negdje al zakasnim,nikad ali nikad ne stignem na vrijeme :rolleyes:

katarina7
26.01.2011., 08:44
:rolleyes:imam jedan san koji me muči puno puta...i 100 put sam razmišljala da fakat snovi imaju značenje...

dakle,ukratko.jako često sanjam kako bivšeg nagovaram da mi zadnji put prizna da me voli još uvijek i da me volio...on uvijek pristane na nalazak,čak ponekad i on mene potraži,pa se dodirujemo rukama,kao da još nešto osijećamo,ali nikada ne uspijem u snu da kaže da me voli,uvijek se probudim prije....

prekinuli smo prije 5 godina i to nenadano zbog jednog događaja i mojim odlaskom,nikad poslije nismo razgovarali,ni pogledali se,a bili smo dugo zajedno...
tako da kao da osijećam da je među nama ostalo nešto nedorečeno,neka praznina...jedno nezatvoreno poglavlje u životu...jel to ima smisla nakon toliko godina i toga da smo oboje u braku i imamo dječicu??
ponekad znam razbijati glavu da li on isto osijeća i da li bi bilo drukčije da smo možda jednom prije porazgovarali o nekim stvarima...
Sve što nismo dovršili, zaokružili i definirali u životu, ostaje u nama kao neka rupa koja nam crpi energiju i emotivno nas i mentalno troši. Vraćamo se tome u mislima, premotavamo film, furamo po prošlosti, a sadašnjost pati.
Tvoja je veza završila naprasno, bez objašnjenja, niste je emotivno zaokružili. Zato ti se sve to vraća u snu. Nikad ne znamo kako bi bilo da je bilo, znamo samo kako jest. A ovako je: prekinuli ste vezu i kontakt, našli se u drugim vezama i odnosima. U snu ne uspijevaš dobiti odgovor jer ga nema. Da je ljubav bila jača, prevladala bi nesporazum i prepreke, ali nažalost nije. Kužim te savršeno (ne zato što sam mlada mama, bila sam to odavno), poklopila te naporna svakodnevica puna obveza i briga pa ti se čini da je moglo biti malo bolje i drukčije. Koliko god nam se to sviđalo ili ne, mislim da se :mig:stvari :pdogađaju upravo onako kako se trebaju događati. Pokušaj zaokružiti taj odnos u mislima uzimajući u obzir sve dobre i loše strane svog bivšeg dečka. Sagledaš li stvari realnije, možda ti sve postane jasnije. Naravno, ti najbolje znaš što vas je razdvojilo i koju je težinu to imalo. Ako je bila neka glupost, to je samo dokaz da vam nije trebalo puno da se raziđete. :)
Ma znaš, da umire za tobom, to bi ti se već u snu nakako otvorilo. Ovako, najvjerojatnije i on u mislima na mlako podgrijava odstajali čaj.:kava:

katarina7
26.01.2011., 09:34
Zna li netko što može predstavljati ovaj san? Naime bio sam na vrhu neke stare kuće i iz te kuće koja je i sama propadala, vidio sam kako sav vanjski prostor oko mene propada. I jedini izlaz iz svega toga je bio da uskočim u crnu rupu pomoću koje sam se uspio vratiti kući.
Vjerojatno bi morao iz temelja promijeniti nešto u sebi, možda navike, način razmišljanja ili stavove prema nekim bitnim stvarima u životu. Kuća u snu smo obično mi, a stara i trošna ukazuje na nešto potrošeno i prežvakano u nama. I okruženje je u istom stanju, a izlaz je kroz crnu rupu. Dobro je, imaš izlaz. :sOn ti se baš ne čini ni kao moguć, ni kao dobar način, ali je jedini. Razmisli što ti se čini tako ofucano i jadno oko tebe (i u tebi) što odgovara slikama iz sna. Već si odavno trebao nešto učiniti, ali nisi pa je sve tako propalo i urušilo se. Sad će te okolnosti natjerati na promjene. Osvijetli mao tu crnu rupu i sretan put!:):eek:
:kava:

Tesica
26.01.2011., 09:43
pozdrav svima. vidim da se ovdje međusobno tumače snovi, ali zar značenje snova nije individualno? ono što je kod nekoga s pozitivnim predznakom, kod nekog drugog može značiti suprotno. Ili se ne slažete sa mnom? ne znam....

Marian Oden
26.01.2011., 10:44
Vjerojatno bi morao iz temelja promijeniti nešto u sebi, možda navike, način razmišljanja ili stavove prema nekim bitnim stvarima u životu. Kuća u snu smo obično mi, a stara i trošna ukazuje na nešto potrošeno i prežvakano u nama. I okruženje je u istom stanju, a izlaz je kroz crnu rupu. Dobro je, imaš izlaz. :sOn ti se baš ne čini ni kao moguć, ni kao dobar način, ali je jedini. Razmisli što ti se čini tako ofucano i jadno oko tebe (i u tebi) što odgovara slikama iz sna. Već si odavno trebao nešto učiniti, ali nisi pa je sve tako propalo i urušilo se. Sad će te okolnosti natjerati na promjene. Osvijetli mao tu crnu rupu i sretan put!:):eek:
:kava:

O hvala ti na tumačenju. I stvarno si dobro opisala to moje stanje, samo mi sada treba mentalne snage da izađem iz tog.

Gdje si ti to naučila tako tumačiti?

katarina7
26.01.2011., 13:11
O hvala ti na tumačenju. I stvarno si dobro opisala to moje stanje, samo mi sada treba mentalne snage da izađem iz tog.

Gdje si ti to naučila tako tumačiti?
Ma čitam već godinama različitu literaturu, a potaknuli su me moji snovi koji su ponekad vrlo znakoviti i živopisni. :kava:
A snage ćeš naći, san ti daje izlaz (odnosno, ti ga u snu vidiš, samo ga trebaš osvijestiti).:eek::rolleyes::)

katarina7
26.01.2011., 13:28
pozdrav svima. vidim da se ovdje međusobno tumače snovi, ali zar značenje snova nije individualno? ono što je kod nekoga s pozitivnim predznakom, kod nekog drugog može značiti suprotno. Ili se ne slažete sa mnom? ne znam....
Da, vrlo su individualni pa ovakvo tumačenje ne može uvijek biti potpuno točno i nepogrešivo. Ipak, imaš opće simbole, arhetipove, neka opća značenja koja kod većine znače isto ili slično. Oni osobni simboli koje smo izgradili na temelju svojih iskustava i sjećanja, naše asocijacije, naše slike, toliko su naše da u njih ne može nitko proniknuti osim nas samih. Mnogo je lakše (i točnije) tumačiti san nekome koga poznaješ.
Ljudi imaju mnogo toga zajedničkog. Na temelju tog zajedničkog mogu se interpretirati snovi nepoznatih ljudi. U toj se interpretaciji mnogi prepoznaju, neki pak ne.:rolleyes:
E, da. Nema toliko suprotnosti u značenjima. Prije bih rekla da ima specifičnosti. Izmet je izmet, na javi i u snu, lijepa slika i dobro raspoloženje ukazuju na nešto dobro (zato sanjači ističu kako su se u snu osjećali) bez obzira na sanjača. Prljavština i gađenje u snu nikako neće odražavati obilje i radost na javi. Apsolutno ne. Toliko oprečnosti u doživljajima nema. :kava:

katarina7
26.01.2011., 13:30
Da, vrlo su individualni pa ovakvo tumačenje ne može uvijek biti potpuno točno i nepogrešivo. Ipak, imaš opće simbole, arhetipove, neka opća značenja koja kod većine znače isto ili slično. Oni osobni simboli koje smo izgradili na temelju svojih iskustava i sjećanja, naše asocijacije, naše slike, toliko su naše da u njih ne može nitko proniknuti osim nas samih. Mnogo je lakše (i točnije) tumačiti san nekome koga poznaješ.
Ljudi imaju mnogo toga zajedničkog. Na temelju tog zajedničkog mogu se interpretirati snovi nepoznatih ljudi. U toj se interpretaciji mnogi prepoznaju, neki pak ne.:rolleyes:
E, da. Nema toliko suprotnosti u značenjima. Prije bih rekla da ima specifičnosti. Izmet je izmet, na javi i u snu, lijepa slika i dobro raspoloženje ukazuju na nešto dobro (zato sanjači ističu kako su se u snu osjećali) bez obzira na sanjača. Prljavština i gađenje u snu nikako neće odražavati obilje i radost na javi. Apsolutno ne. Toliko oprečnosti u doživljajima nema. :kava:

Da, još nešto o predznacima. San ne mora najavljivati događaje, premda on ima i predviđačku dimenziju. On je prije odraz, a tek onda i predznak.:p

Lucy Sky
26.01.2011., 18:50
Sanjam svaku večer, po 3 - 4 sna, u većini slučajeva se sjećam svih snova narednih sat vremena, ima izuzetaka kada zaboravim san čim otvorim oči.
Ali jedan san, od sinoć, mi je u glavi. Pa bih molila, ako mi netko može pobliže objasniti značenje sna, ili bilo šta bila bih jako zahvalna.

Ovaj san je bio posljednji, nalazim se ispred osnovne škole (koja je bila 20m od stana gdje sam živjela, često znam sanjati tu školu i stan u kojem sam prije živjela). Na uzici držim malog čupavog bijelog psa kojeg pokušavam odvuć u prostoriju jer je dosta nestašan,a on se neda. U tom trenutku dolazi muška osoba mojih godina, sa ogromnim osmjehom na licu, oboje se smijemo psu. Sljedeći moment, trčim iza škole dižem glavu prema nebu i vidim gradove, tj. kao da je neka planeta jako jako jako blizu zemlji, pa se vide nastambe iz zemlje. Počinjem se smijati iz sveg glasa, vrištati od sreće, pa skoro i plakati i povičem "vidim drugu stranu zemlje", tada dolazi ista muška osoba, prima me za ruku. Skupa gledamo u nebo, tj. u gradove i smijemo se. Sretni smo što vidimo to što vidimo. Nakon toga spuštamo glavu, on me odovdi do ruba brežulja i pokazuje mi prema livadi. Na središtu livade nalazi se otvor kao otvor od vulkana, iz njega iskaču dvije nekakve čudne životinje, tipa zmajevi. On me zagrli, oduševljeno gledam u životinje. Pita me da li sam ikada vidjela životinje, ja mu odgovaram da nisam. Cijelo to vrijeme smo zagrljeni, naspram mene je visok i grlim ga kao što dijete grli oca ili majku, osjećam se zaštićeno. Odjednom me pušta i kreće dalje od ruba, prema autu i govori kak oodlazi. Trčim za njim i pitam ga "ali kako ću ja znati da se to stvarno dogodilo?" on mi odgovora "znati ćeš"... sjeda u auto, i ponovo ga pitam "kako ću znati da se to stvarno dogodilo?" on mi odgovara "jednostavno ćeš znati". Nakon toga mi počinje govoriti (tu se sad više ne sjećam točno detalja) kako se ne trebam brinuti, da se nikad nećemo rastati i da je on uvijek negdje u blizini. Čak mi je dao prsten u kojem su bile ugravirane riječi "znat ćeš"
I onda sam se probudila... cijeli dan sam se čudno osjećala, i ako mogu prizanti ovo mi je bio jedan od lijepših snova.

secret_agent♀
26.01.2011., 22:27
evo, da obavijestim...umro je dedin brat prije 7 dana...ne znam dal da povezujem s tim, ili je to jeeeeebena slucajnost?:eek::ne zna:

cmok_1
26.01.2011., 23:30
jeeeeeeeebena slučajnost:eek:

Zbunjevita :)
27.01.2011., 00:04
pozdrav..
eto zanima me, jel se desilo ikad nekome da je sanjao kako mu zubi ispadaju jedan za drugim, pokvareni su...i da je nakon takvog sna izgubio nekog iz blize obitelji ili mu se desila nesreca? :eek:

sanjala sam da mi ispadaju zubi, zaista se ne mogu sjetiti kad, prije 2 dana, 3,4..:ne zna: sad me lagano glupa paranoja hvata jer cula sam xy puta babe stare kak kazu kad sanjas zube da bu neko umro ili teska nesreca..tak nekaj? ima ko iskustva...osobna, da su culi?:confused:

Gle, ja sam sanjala da mi je glava otpala pa su mi još uvijek svi živi i zdravi :zubo:

Smart_bitch
27.01.2011., 08:33
Okej, molim da me netko smiri.

Sanjala sam san s meni najgorim predviđanjem, odnosno sanjala sam da su mi ispali prednji zubi.

San ide ovako. Negdje sam, trebam nešto pojesti. Gledam sama sebi u zube, i skužim da je jedan prednji malo uvučeniji. I u snu si velim, a jebote i taj aparatić (jako dugo ga već ne nosim), valjda sam ga previše zategla. Idem taj zub malo pomaknuti, poravnati da bude isti kao drugi, i na to mi naglo ispadnu prednji zubi, negdje njih 5-6 u ruku. Bijeli su, jako lijepi. Osjećaji su pomiješani. Kao bed mi je što će mi mama reći ( :confused: ) jer, ono, sjebala sam si zube aparatićem, prejako sam ga zategla i to će sad koštat u vražju mater ponovo srediti. Uzimam zube i stavljam ih natrag u čeljust, gotovo odmah nakon ispadanja, oni sjednu i sve je okej, mogu normalno jesti.

Molim lijepo, stvarno najljepše, probajte mi to protumačiti s vedrije strane, u užasnom sam grču radi iščekivanja nesreće i bolesti i govana životnih. Hvala.

Chansomps
27.01.2011., 08:34
Ja sam imao takve snove,i umrao sam jedanput-a drugi put kad sam sanjao imao sam sreću u nesreći. :mudri:

Gle, ja sam sanjala da mi je glava otpala pa su mi još uvijek svi živi i zdravi :zubo:
Onda tvoj nick Zbunjevita dosta govori o tvom snu i efektu istog :cerek:

(šalim se :D)

Samo se ti zezaj,rekle su stare babe ako mlada žena sanja da joj je otpala glava,da će joj prvo dijete imat teži oblik metalne retrandacije :o

Smart_bitch
27.01.2011., 09:38
http://www.forum.hr/showpost.php?p=31368723&postcount=4344

Ostavila sam post ovdje prije nego što sam uočila da postoji baš zasebni topik za to.

Molim lijepo, hvala svima.

sun.shine
27.01.2011., 09:38
Meni je dosad ispalo toliko zubiju u snu da su mi već triput mogli staviti protezu, a nikad nisam bila na sprovodu. :cheer:

Skejt
27.01.2011., 10:45
Meni je dosad ispalo toliko zubiju u snu da su mi već triput mogli staviti protezu, a nikad nisam bila na sprovodu. :cheer:

mora da lažeš jer svaki put kad sam ja sanjao da mi ispadaju zubi taj dan su u svijetu umrle stotine tisuća ljudi. i ne samo tad nego i inače.

jednom kad sam sanjao da mi je ispao zub mjesec i pol kasnije umro je bratić od pradjede iako je imao tek 97 godina i bio je zdrav ko dren osim dijabetesa, visokog tlaka i raka prostate. doduše, nisam siguran da li je to baš zbog toga ili zbog toga jer sam tjedan dana ranije sanjao pingvine kako me hvataju po željezničkom kolodvoru. a možda i zbog onog kad sam baš večer prije te tragične smrti sanjao kako opet idem u školu a nisam ponio torbu.

katarina7
27.01.2011., 11:22
Okej, molim da me netko smiri.

Sanjala sam san s meni najgorim predviđanjem, odnosno sanjala sam da su mi ispali prednji zubi.

San ide ovako. Negdje sam, trebam nešto pojesti. Gledam sama sebi u zube, i skužim da je jedan prednji malo uvučeniji. I u snu si velim, a jebote i taj aparatić (jako dugo ga već ne nosim), valjda sam ga previše zategla. Idem taj zub malo pomaknuti, poravnati da bude isti kao drugi, i na to mi naglo ispadnu prednji zubi, negdje njih 5-6 u ruku. Bijeli su, jako lijepi. Osjećaji su pomiješani. Kao bed mi je što će mi mama reći ( :confused: ) jer, ono, sjebala sam si zube aparatićem, prejako sam ga zategla i to će sad koštat u vražju mater ponovo srediti. Uzimam zube i stavljam ih natrag u čeljust, gotovo odmah nakon ispadanja, oni sjednu i sve je okej, mogu normalno jesti.

Molim lijepo, stvarno najljepše, probajte mi to protumačiti s vedrije strane, u užasnom sam grču radi iščekivanja nesreće i bolesti i govana životnih. Hvala.
Zubi su ostali zdravi, a ti si ih pospremila natrag. Zubi su lijepi, a ti u snu više strepiš od mame nego od nekih drugih posljedica. Tako prihvati taj san. Nema velike štete - razmisli samo ne činiš li možda nešto što mama ne bi odobrila pa podsvjesno strahuješ. :rolleyes:

Smart_bitch
27.01.2011., 11:27
Zubi su ostali zdravi, a ti si ih pospremila natrag. Zubi su lijepi, a ti u snu više strepiš od mame nego od nekih drugih posljedica. Tako prihvati taj san. Nema velike štete - razmisli samo ne činiš li možda nešto što mama ne bi odobrila pa podsvjesno strahuješ. :rolleyes:


Da, činim cijeli život to i ne živim s njom već 13 godina, zato mi je i bilo retardirano čak i u snu koji kurac moja stara ima veze s time, jer sam si ja platila i aparatić i plaćam sve ostalo (hint :confused: koji je ostavljen). :D

Ali hvala na pozitivnom tumačenju. :)

katarina7
27.01.2011., 13:01
Da, činim cijeli život to i ne živim s njom već 13 godina, zato mi je i bilo retardirano čak i u snu koji kurac moja stara ima veze s time, jer sam si ja platila i aparatić i plaćam sve ostalo (hint :confused: koji je ostavljen). :D

Ali hvala na pozitivnom tumačenju. :)
Mama ti je možda simbol (za sve što ne bi trebala, smjela ... sve ovisi kakve se asocijacije kod tebe povezuju s njom). Inače, majka je u snu jedan od najsloženijih simbola jer se upravo uz nju veže i najveći raspon osjećaja - pozitivnih i negativnih. Ona ovdje može predstavljati i jedan dio tebe, onaj aspekt tvoje ličnosti koji najviše podsjeća na nju.:confused::):mig:

Smart_bitch
27.01.2011., 13:15
Da, znam ovo za mamu, al mama me fakat ne brine u tom snu (odnosno filing u vezi nje), ispadanje zubi je trenutno priroritet. :zubo:

mirelala
27.01.2011., 14:12
Evo sam nabasala na ovu stranicu i poželila podijeliti svoj san. Naime, dva sna su mi se urezala u pamćenje, za sad, prvi ću presočiti a drugi ide otprilike ovako : Kad mi je 2005 umrla baka, par mjeseci iza toga sanjam da sam došla njezinoj kući, stojimo u kuhinji i ja sam svjesna da je ona mrtva al je se ne bojim nego je pitam za svoju bdućnost. Ona mi odgovori: između dvije stvari odabrat ćeš treću i biti sretna. Ja je molim da mi kaže što to znači, a ona mi ne odgovori nego kaže: doći ću ja opet. u tom trenutku izlazi iz kuće i na dvorištu se pretvori u bijelu pticu i odleti prema nebu. Sad dok ovo tipkam, ruke mi se tresu jer me san stvarno pogodio,ali ne na ružan način nego kao da sam svjesna da će zaista sve biti dobro. Što mislite?

secret_agent♀
27.01.2011., 14:53
http://www.forum.hr/showpost.php?p=31368723&postcount=4344

Ostavila sam post ovdje prije nego što sam uočila da postoji baš zasebni topik za to.

Molim lijepo, hvala svima.

ja sam danima živjela u grču i strahu..paranoja nenormalna..i eto umro je dedin brat..srecom nije nitko blizi(mama, tata, sestra, baka,deda..), nije da strica nisam voljela, ili da mi nije zao..neg sam ga vidjela par puta u zivotu, zadnji puta prije jedno 3-4 godine

Vidjeti zub - ne sklapajte nova prijateljstva. Lažni zub - predznak smrti. Umjetno zubalo - netko će vas prevariti. Veliki zubi - uskoro ćete biti jako tužni. Klimavi ili pokvareni zubi - predznak neke bolesti. Šuplji zubi - steći ćete nove prijatelje. Bijeli zubi - predznak dobrog zdravlja i počasti. Izvaditi zub - konačno ćete prekinuti odnose s jednom neugodnom osobom. Popravljati zube - poboljšat ćete svoje opće i materijalno stanje. Čistiti zube - očekuje vas neka šteta. Dobiti nove zube ili osjetiti da rastu novi zubi - predznak dobrog zdravlja. Ispadanje zuba - predznak nesreće ili smrti drage osobe u obitelji.

sahara
27.01.2011., 16:07
Evo sam nabasala na ovu stranicu i poželila podijeliti svoj san. Naime, dva sna su mi se urezala u pamćenje, za sad, prvi ću presočiti a drugi ide otprilike ovako : Kad mi je 2005 umrla baka, par mjeseci iza toga sanjam da sam došla njezinoj kući, stojimo u kuhinji i ja sam svjesna da je ona mrtva al je se ne bojim nego je pitam za svoju bdućnost. Ona mi odgovori: između dvije stvari odabrat ćeš treću i biti sretna. Ja je molim da mi kaže što to znači, a ona mi ne odgovori nego kaže: doći ću ja opet. u tom trenutku izlazi iz kuće i na dvorištu se pretvori u bijelu pticu i odleti prema nebu. Sad dok ovo tipkam, ruke mi se tresu jer me san stvarno pogodio,ali ne na ružan način nego kao da sam svjesna da će zaista sve biti dobro. Što mislite?

E pa ja sam se naježila :) .....

sahara
27.01.2011., 16:14
Hm, moram malo razmisliti. Pištolj može biti prijetnja, ali i seksualni simbol (što ćeš, sve takvo što puca, probada, uperi se u tebe, često se povezuje sa seksualnošću, ali ne mora biti:mig::rolleyes:). Tip je star, ljut i opasan, ali drugi ne vide to, nitko ne vidi osim tebe. A okruženje je bajno.
Ovako: ili je neka prijetnja koje si ti svjesna, a tvoja okolina nije, pa drugi stradaju, a ti se izvučeš; ili sva rulja oko tebe predstavlja različite dijelove tebe, tvoje ličnosti. Možda će te nešto povrijediti i dijelom uznemiriti, ali temeljno će ta, prilično ozbiljna prijetnja, završiti dobro jer ćeš prepoznati ono bitno i opasno u tome i na vrijeme se izmaknuti. Životinjica je posuđena iz kojeg hororca, crtića, tko zna što nam se sve nataloži u sjećanju. Ona te upozorava na stradale, mislim ipak na stradale dijelove tvoje osobnosti, nego li na druge. Međutim nema tu puno štete, ti sve znaš, a ona, glasnik, iovako je nestvarna - znači, više se toga moglo dogoditi, nego što doista jest. A snijeg, lijep je ali uvijek nagoviješta emotivno hlađenje, neki ćeš odnos možda zahladiti, ne razoriti nego baš zahladiti. U tom bi se slučaju i taj san mogao odnositi na taj odnos (s kim god, prepoznat ćeš).:eek::mig::):kava:

Kako mi se čini upravo to hlađenje se dešava trenutno i to bez kolaterlanih žrtava :D . U ovom odnosu glavna tema je prijetnja onim pištoljem odnosno seksualna energija usmjerena prema meni. Al nisam dopustila da me to prepadne,prepoznala sam opasnost; izmakla sam se ( baš kao u snu). ''više se toga moglo dogoditi nego što doista jest'' -- ISTINA živa! :top:

izidoraa
27.01.2011., 19:41
Sanjam svaku večer, po 3 - 4 sna, u većini slučajeva se sjećam svih snova narednih sat vremena, ima izuzetaka kada zaboravim san čim otvorim oči.
Ali jedan san, od sinoć, mi je u glavi. Pa bih molila, ako mi netko može pobliže objasniti značenje sna, ili bilo šta bila bih jako zahvalna.

Ovaj san je bio posljednji, nalazim se ispred osnovne škole (koja je bila 20m od stana gdje sam živjela, često znam sanjati tu školu i stan u kojem sam prije živjela). Na uzici držim malog čupavog bijelog psa kojeg pokušavam odvuć u prostoriju jer je dosta nestašan,a on se neda. U tom trenutku dolazi muška osoba mojih godina, sa ogromnim osmjehom na licu, oboje se smijemo psu. Sljedeći moment, trčim iza škole dižem glavu prema nebu i vidim gradove, tj. kao da je neka planeta jako jako jako blizu zemlji, pa se vide nastambe iz zemlje. Počinjem se smijati iz sveg glasa, vrištati od sreće, pa skoro i plakati i povičem "vidim drugu stranu zemlje", tada dolazi ista muška osoba, prima me za ruku. Skupa gledamo u nebo, tj. u gradove i smijemo se. Sretni smo što vidimo to što vidimo. Nakon toga spuštamo glavu, on me odovdi do ruba brežulja i pokazuje mi prema livadi. Na središtu livade nalazi se otvor kao otvor od vulkana, iz njega iskaču dvije nekakve čudne životinje, tipa zmajevi. On me zagrli, oduševljeno gledam u životinje. Pita me da li sam ikada vidjela životinje, ja mu odgovaram da nisam. Cijelo to vrijeme smo zagrljeni, naspram mene je visok i grlim ga kao što dijete grli oca ili majku, osjećam se zaštićeno. Odjednom me pušta i kreće dalje od ruba, prema autu i govori kak oodlazi. Trčim za njim i pitam ga "ali kako ću ja znati da se to stvarno dogodilo?" on mi odgovora "znati ćeš"... sjeda u auto, i ponovo ga pitam "kako ću znati da se to stvarno dogodilo?" on mi odgovara "jednostavno ćeš znati". Nakon toga mi počinje govoriti (tu se sad više ne sjećam točno detalja) kako se ne trebam brinuti, da se nikad nećemo rastati i da je on uvijek negdje u blizini. Čak mi je dao prsten u kojem su bile ugravirane riječi "znat ćeš"
I onda sam se probudila... cijeli dan sam se čudno osjećala, i ako mogu prizanti ovo mi je bio jedan od lijepših snova.

Nisam stručna u tumačenju snova ali ovo mi zvuči predivno i nije čudno što ti je najljepši
nekako je znakovit ,mislim da moraš to otkriti sama a najbitniji je tvoj osjećaj nakon sna ,jer nekad su snovi tako grozni i pokvare dan :)

Dumber
27.01.2011., 20:34
mora da lažeš jer svaki put kad sam ja sanjao da mi ispadaju zubi taj dan su u svijetu umrle stotine tisuća ljudi. i ne samo tad nego i inače.

jednom kad sam sanjao da mi je ispao zub mjesec i pol kasnije umro je bratić od pradjede iako je imao tek 97 godina i bio je zdrav ko dren osim dijabetesa, visokog tlaka i raka prostate. doduše, nisam siguran da li je to baš zbog toga ili zbog toga jer sam tjedan dana ranije sanjao pingvine kako me hvataju po željezničkom kolodvoru. a možda i zbog onog kad sam baš večer prije te tragične smrti sanjao kako opet idem u školu a nisam ponio torbu.

To sve je naravno bila posljedica toga što si ti sanjao da ti je ispao zub. Inače ti ljudi ne bi umrli da ti to nisi sanjao. :misli:

damir1976
27.01.2011., 21:58
Pozdrav
sad neznam dal se ovo računa kao san al mi se učinilo interesantno.Naime danas sam onako odrijemao (lagani san) i u tom lakom snu pojavio se jedan mladi muskarac u odijelu i sa mojom kemijskom olovkom koju ja inače obozavam i koristim je u poslu napisao mi na listu papira svoj broj mobitela ali brojeve nisam upamtio.I da jos sam ja kao rukom skrivao to sto on pise da ne bi jedan drugi muskarac vidio te brojeve.Imate li mozda neko objasnjenje za ovo?

Marian Oden
27.01.2011., 23:24
Da, znam ovo za mamu, al mama me fakat ne brine u tom snu (odnosno filing u vezi nje), ispadanje zubi je trenutno priroritet. :zubo:

Koliko znam ispadanje zubi nikad nije dobar simbol, obično je predznak bolesti i skore smrti. Znam to po svom djedi, koji je rekao kako je sanjao kako su mu zubi ispali i mjesec dana poslije toga preminuo je u mukama. I dok je bio budan stalno je viđao neki crni "otvor". Baš je jezivo i depresivno posmatrati zadnje trenutke nečijeg života.


I ja sam nedavno sanjao ispadanje zuba, ali stvar je u tome što su meni malo ispali zubi pa su se vratili na svoje mjesto i stajali su čvrsto tako. :D

Lucy Sky
27.01.2011., 23:29
Nisam stručna u tumačenju snova ali ovo mi zvuči predivno i nije čudno što ti je najljepši
nekako je znakovit ,mislim da moraš to otkriti sama a najbitniji je tvoj osjećaj nakon sna ,jer nekad su snovi tako grozni i pokvare dan :)

puno hvala na odgovoru...
i imala sam osjećaj da je punk znakova, samo što ih ne razumijem previše... možda je najbolje da pokušam sama otkrit o čemu se radi :)

FoxMulder
28.01.2011., 02:32
evo objasnite mi ovo,sanjam neki dan da sam oficir JNA i cuvam strazu sam samcat na Biokovu,usro sam se od straha kako je mracno bilo a godina je bila 1989..mislim godina radnje sna :d

Smart_bitch
28.01.2011., 06:42
Koliko znam ispadanje zubi nikad nije dobar simbol, obično je predznak bolesti i skore smrti. Znam to po svom djedi, koji je rekao kako je sanjao kako su mu zubi ispali i mjesec dana poslije toga preminuo je u mukama. I dok je bio budan stalno je viđao neki crni "otvor". Baš je jezivo i depresivno posmatrati zadnje trenutke nečijeg života.

Na ovom tu ti baš hvala.

I ja sam nedavno sanjao ispadanje zuba, ali stvar je u tome što su meni malo ispali zubi pa su se vratili na svoje mjesto i stajali su čvrsto tako. :D

Da, pa i ja sam ih vratila u čeljust i ostali su tamo.

katarina7
28.01.2011., 08:37
Sanjam svaku večer, po 3 - 4 sna, u većini slučajeva se sjećam svih snova narednih sat vremena, ima izuzetaka kada zaboravim san čim otvorim oči.
Ali jedan san, od sinoć, mi je u glavi. Pa bih molila, ako mi netko može pobliže objasniti značenje sna, ili bilo šta bila bih jako zahvalna.

Ovaj san je bio posljednji, nalazim se ispred osnovne škole (koja je bila 20m od stana gdje sam živjela, često znam sanjati tu školu i stan u kojem sam prije živjela). Na uzici držim malog čupavog bijelog psa kojeg pokušavam odvuć u prostoriju jer je dosta nestašan,a on se neda. U tom trenutku dolazi muška osoba mojih godina, sa ogromnim osmjehom na licu, oboje se smijemo psu. Sljedeći moment, trčim iza škole dižem glavu prema nebu i vidim gradove, tj. kao da je neka planeta jako jako jako blizu zemlji, pa se vide nastambe iz zemlje. Počinjem se smijati iz sveg glasa, vrištati od sreće, pa skoro i plakati i povičem "vidim drugu stranu zemlje", tada dolazi ista muška osoba, prima me za ruku. Skupa gledamo u nebo, tj. u gradove i smijemo se. Sretni smo što vidimo to što vidimo. Nakon toga spuštamo glavu, on me odovdi do ruba brežulja i pokazuje mi prema livadi. Na središtu livade nalazi se otvor kao otvor od vulkana, iz njega iskaču dvije nekakve čudne životinje, tipa zmajevi. On me zagrli, oduševljeno gledam u životinje. Pita me da li sam ikada vidjela životinje, ja mu odgovaram da nisam. Cijelo to vrijeme smo zagrljeni, naspram mene je visok i grlim ga kao što dijete grli oca ili majku, osjećam se zaštićeno. Odjednom me pušta i kreće dalje od ruba, prema autu i govori kak oodlazi. Trčim za njim i pitam ga "ali kako ću ja znati da se to stvarno dogodilo?" on mi odgovora "znati ćeš"... sjeda u auto, i ponovo ga pitam "kako ću znati da se to stvarno dogodilo?" on mi odgovara "jednostavno ćeš znati". Nakon toga mi počinje govoriti (tu se sad više ne sjećam točno detalja) kako se ne trebam brinuti, da se nikad nećemo rastati i da je on uvijek negdje u blizini. Čak mi je dao prsten u kojem su bile ugravirane riječi "znat ćeš"
I onda sam se probudila... cijeli dan sam se čudno osjećala, i ako mogu prizanti ovo mi je bio jedan od lijepših snova.

Ovo bi ti mogao biti san uvida, jer kako kaže onaj divni muškarac iz sna: znat ćeš. Naši se snovi najčešće odnose na naše trenutne osjećaje i raspoloženja, a odraz su situacija u kojima smo sada ili u kojima ćemo uskoro biti. Imamo i hrpe dnevnih, običnih snova koji, kako su usniveni, tako odmah propadnu u ropotarnicu zaborava. Ima snova koji to i jesu, i nisu - njima bi se mogao pozabaviti netko vrlo upućen, iniciran u neka viša znanja, ono, kad ne znaš je li to san ili se još nešto u njega uplelo.:rolleyes::mig:
Ovaj tvoj san spada u kategoriju velikih snova,:):s onakvih kakve pamtimo dugo i koji se pojavljuju rijetko. Ohrabruje, zaštićuje, usađuje vjeru i nadu. Možda ti najavljuje neke više uvide i saznanja. Taj drugi planet ti se približio, kao da su ti se približili neki novi svjetovi (uzmi to uvjetno, nove spoznaje). Dobila si i znak zavjeta s tim dobrim novim uvidima i sa svojim zaštitnikom. To je prsten (nije slučajno u Gospodaru prstenova na prstenu zapisano tajno znanje). Imaš tih simbola još,:mig: tu su zmajevi, bajkovita bića koja uvijek nešto čuvaju - sjeti se, u bajkama čuvaju kraljevnu, blago, tajne zapise... Ovi su tvoji dobrohotni.:) Bijeli razigrani psić, tvoja škola (prve spoznaje i učenje), pa to što ti se otkriva iza škole - spoznaje izvan oficijelnih ustanova... :mig: San je krcat simbolima i baš je divan.:kava:

katarina7
28.01.2011., 09:26
Da, znam ovo za mamu, al mama me fakat ne brine u tom snu (odnosno filing u vezi nje), ispadanje zubi je trenutno priroritet. :zubo:
O zubima sam već pisala na ovom forumu, pa da se ne ponavljam, ali ipak: zubima grizemo, žvačemo, prežvakavamo hranu. Zubi su odraz snage, moći, naših fizičkih potencijala. Životinja zubima ugrize kad se brani ili kada napada (zubima i ubija ako je predator). Što se sa zubima događa u snu, ukazuje na taj naš potencijal. Ovaj tvoj san može biti odraz neke trenutne, kratke krize koju vrlo brzo prevladavaš bez nekih posljedica. Kako sumnjaš da si sama skrivila stanje u kojima su se zubi našli (previše si stegnula aparatić), :rofl::ne zna:pretpostavljam da bi se to moglo odnositi na neku tvoju nesmotrenost, ali, ponavljam, bez velike štete.:)
Napisala sam ti dodatno objašnjenje jer mi se čini da te je san opako uznemirio. Ne boj se. :kava:Tvoji su zubi u tvojim rukama, i konačno, divni i opet na svom mjestu.:lol:

Smart_bitch
28.01.2011., 09:41
Puno ti hvala na ovom objašnjenju. :) Je, jako me uznemirio i drago mi je da si si dala truda da mi rastumačiš to na opširniji način.

Skejt
28.01.2011., 13:09
To sve je naravno bila posljedica toga što si ti sanjao da ti je ispao zub. Inače ti ljudi ne bi umrli da ti to nisi sanjao. :misli:

nisi baš u formi danas jel da? :D

Klepsidra
28.01.2011., 14:00
Priznajem da sam dosadna, ali sto neko rece, sta cu kad stalno sanjam :D
Mogla bih svakog dana napisati po jedan post snova. Svaku noc nekud "putujem" a sve za dzaba :D
Kazu da su drevni indijanci imali neke sprave koje su stavljali na prozor kako im snovokradice ne bi krale snove....navodno snovokradice su znale tajnu kako uci u neciji san, no nisu smjele previse da ukradu snova jer onda ne bi mogli izaci iz sna spavaca, kao kad gladan mis udje u kos pun zita, najede se a onda ne može izaci iz istog, tako su i snovokradice krale mali dio kolaca sna...to je eto zanimljivo reko pa da sa vama podijelim :)

Sto se tice samog sna evo da ispricam pa bih molila katarinu ili nekog ko zna da rastumaci. Zahvaljujem unaprijed.
Sanjam kako lezim u bracnom krevetu, sama (opet bracni krevet ponavlja se non stop), cujem kako u sobu ulazi neko bitan, neki bioenergeticar. Zgodan je, ima dugu kosu (opet muskarac duge kose-ponavlja se i to non stop). On stavlja ruke na moju glavu da mi da bioenergiju i oboje se smjeskamo....on kaze nekome da ja uopste nisam slucaj (kao nije mi nista ) ali se smjeska dok to govori i stavlja mi ruku na drugo uho (ja cutim, pretvraam se da spavam) i kako mi je stavio ruku na drugo uho toliko je jako krenula bioenergija da sam mu ja brzo maknula ruku i rekla uh sta je ovo tako jako, on se smjeska. Poslije smo pricali. On je atletski gradjen, crn, duga kosa, a na sebi je imao ciste gace i samo to :D a kao bavi se nesto kao sportom, ima veze sa tim.

pandora_5
28.01.2011., 14:01
svaki put kad sanjam dečka on je prema meni bezobrazan i na kraju me odjebe :cry: tak i sinoć. bio je mrak i neko parkiralište i vidim njegov auto. otvorim vrata a on unutra s nekim tipom, smiju senešto,napol pijani. kažem ja: zašto mi se nisi javio? a on: fuck off i pokazao mi srednji :rofl: i počne se smijati. i ovaj tip isto. ja ga gledam tužno i nešto sam rekla još a on mi opet odbrusio. i otišla sam plačući :(

sahara
28.01.2011., 16:33
svaki put kad sanjam dečka on je prema meni bezobrazan i na kraju me odjebe :cry: tak i sinoć. bio je mrak i neko parkiralište i vidim njegov auto. otvorim vrata a on unutra s nekim tipom, smiju senešto,napol pijani. kažem ja: zašto mi se nisi javio? a on: fuck off i pokazao mi srednji :rofl: i počne se smijati. i ovaj tip isto. ja ga gledam tužno i nešto sam rekla još a on mi opet odbrusio. i otišla sam plačući :(

Mislim da je ovo i više nego za :Snajper: ! Ne to dopuštat curo draga, NIKAKO! :amen:

pandora_5
28.01.2011., 16:37
Mislim da je ovo i više nego za :Snajper: ! Ne to dopuštat curo draga, NIKAKO! :amen:

hmm....to je bio san samo :misli: :D

sahara
28.01.2011., 16:39
hmm....to je bio san samo :misli: :D

Ups, ja mislial DA SI GA SANJALA PA SE OVO DESILO. :bonk:

pandora_5
28.01.2011., 16:41
Ups, ja mislial DA SI GA SANJALA PA SE OVO DESILO. :bonk:

hehe i mislila sam da si krivo shvatila. u snu je uvjek bezobrazan :p al u stvarnosti je čista suprotnost :misli:

katarina7
28.01.2011., 16:43
svaki put kad sanjam dečka on je prema meni bezobrazan i na kraju me odjebe :cry: tak i sinoć. bio je mrak i neko parkiralište i vidim njegov auto. otvorim vrata a on unutra s nekim tipom, smiju senešto,napol pijani. kažem ja: zašto mi se nisi javio? a on: fuck off i pokazao mi srednji :rofl: i počne se smijati. i ovaj tip isto. ja ga gledam tužno i nešto sam rekla još a on mi opet odbrusio. i otišla sam plačući :(
Šišaj ga, preispitaj taj odnos. Previše te snova upozorava, ipak je nemoguće da je sve:mig: samo u tvojoj glavi. :mig:

pandora_5
28.01.2011., 16:48
Šišaj ga, preispitaj taj odnos. Previše te snova upozorava, ipak je nemoguće da je sve:mig: samo u tvojoj glavi. :mig:

ma je :mama: to je samo glupi san :rolleyes: otkad smo skupa nije se ponaša tako kao u snu

damir1976
28.01.2011., 18:34
Pozdrav
sad neznam dal se ovo računa kao san al mi se učinilo interesantno.Naime danas sam onako odrijemao (lagani san) i u tom lakom snu pojavio se jedan mladi muskarac u odijelu i sa mojom kemijskom olovkom koju ja inače obozavam i koristim je u poslu napisao mi na listu papira svoj broj mobitela ali brojeve nisam upamtio.I da jos sam ja kao rukom skrivao to sto on pise da ne bi jedan drugi muskarac vidio te brojeve.Imate li mozda neko objasnjenje za ovo?*

Tesica
29.01.2011., 10:52
Da, vrlo su individualni pa ovakvo tumačenje ne može uvijek biti potpuno točno i nepogrešivo. Ipak, imaš opće simbole, arhetipove, neka opća značenja koja kod većine znače isto ili slično. Oni osobni simboli koje smo izgradili na ...

Hvala ti na odgovoru :) Napisala sam taj post jer me muči jedan san, a nisam bila sigurna ima li smisla pisati...Radi se o tome da sam sanjala da umjesto zubi s lijeve strane, imam metalne stupove koji predstavljaju zube. U sanjarici sam gledala, ali zubi mogu biit i dobar i loš znak, a ja nikako da intuicijom prevagnem ili na jednu ili na drugu stranu, pa ni sama ne znam...Osjećaj u snu je više bio u stilu iznenađenja, bez neke velike prevage prema + ili -... ?!? Možda da ipak taj san zaboravim?? :)

pandora_5
29.01.2011., 12:12
pa nemogu vjerovat kakve ja bolesnoće sanjam :eek: i to s dečkom opet. došle smo ja i moja najbolja frendica kod njega. al stan je izgledao potpuno drugačije nego što ustvari je. i ona otišla kod njega u sobu.i kako je na vratima bio mali prozorčić, vidim kak leže u krevetu i ljube se :eek: uđem ja bijesna unutra i kažem: pa dobro mogu ja i otić ako smetam!! oni prestali i počeli se oblačit. uhvatim ja frendicu za kosu i počnem je lupat glavom o pod i vičem: glupačo jedna, zašto si to napravila, prijateljica si mi :rolleyes:

katarina7
29.01.2011., 14:32
Hvala ti na odgovoru :) Napisala sam taj post jer me muči jedan san, a nisam bila sigurna ima li smisla pisati...Radi se o tome da sam sanjala da umjesto zubi s lijeve strane, imam metalne stupove koji predstavljaju zube. U sanjarici sam gledala, ali zubi mogu biit i dobar i loš znak, a ja nikako da intuicijom prevagnem ili na jednu ili na drugu stranu, pa ni sama ne znam...Osjećaj u snu je više bio u stilu iznenađenja, bez neke velike prevage prema + ili -... ?!? Možda da ipak taj san zaboravim?? :)
U snu si samo konstatirala da je stanje takvo, nema uzrujavanja, straha ni bilo kakve posebne emotivne reakcije.
Možda u neke stvari ne ulažeš dovoljno napora, snage, svog fizičkog angažmana. Zube je zamijenio hladni metal. Moglo bi biti upozorenje da ne grizeš dovoljno - možda bi u svoje aktivnosti trebala unositi više strasti, one vitalne, esencijalne energije. :rolleyes:
San se može odnositi i na neke prolazne zdravstvene tegobe koje ćeš riješiti vjerojatno hladnom glavom i čvrstom rukom neke stručne osobe - kažem možda, ali sam sklonija onom prvom tumačenju.:rolleyes::p:kava:

katarina7
29.01.2011., 14:47
*

Uzmi ovo uvjetno, ali meni se nameće ovakvo objašnjenje: mladi muškarac tvojom najdražom olovkom zapisuje svoj broj mobitela - tvoja je olovka, njome se služiš na poslu. Ti to skrivaš da ne vidi netko drugi, opet mladi muškarac. Pokušava li ti netko dati neku poslovnu ponudu ili otkriti poslovnu tajnu?:mig: Okreni se malo oko sebe? Kako je olovka tvoja, on time duboko zadire u tvoj prostor, u tvoj teritorij, upleće se u tvoj poslovni život. Radi se o nečem tajnom, ti ne želiš da to vidi netko drugi.:rolleyes:
E, sad, drugo i mslim vjerojatnije: nabacuje li ti se tko u tvom poslovnom okruženju? Olovka može biti seksualni simbol. U tom nabacivanju nema ničega odviše neprimjerenog, čovjek je mlad, nije neugodan, olovka je tvoja omiljena, samo, šišaj ga - krivi spol. Zato pokušavaš sakriti to što zapisuje.:s
Sorry ako sam bila na krivom putu. Pokušala sam.:ne zna:

Tesica
29.01.2011., 15:54
[QUOTE=katarina7;31415829]U snu si samo konstatirala da je stanje takvo, nema uzrujavanja, straha ni bilo kakve posebne emotivne reakcije.
Možda u neke stvari ne ulažeš dovoljno napora, snage, svog fizičkog angažmana. Zube je zamijenio hladni metal. Moglo bi biti upozorenje da ne grizeš dovoljno...


Uf, prošli su me žmarci kada sam pročitala prvi dio. Tražila sam tko zna što u značenju, ali je pravo ono najjednostvnije, kao uvijek...Totalno si u pravu. Tnx puno...

KraljicaSparoga
29.01.2011., 17:37
Prvo vam moram ispricat kracu pricu, da bi shvatili moje snove.
Kao dijete (9 god) odselila sam se od mame i živjela sa tatom i njegovom novom ženom. Njegova žena je prema meni bila dobra i stvarno ju ne mogu nazvat mačehom.:mig:
Kad sam bila u osmom razredu mama mi je umrla od moždanog udara. Nakon njezine smrti, cijela njena obitelj ( moja baka, i 2 tete s tim da je jedna teta mamina sestra blizanka) nije htijela čut za mene. i tako je bilo 7 god. Prije 2 godine mi je umrla i baka. S. tetama sam samo na bok. Jako me boli to sto jednostavno ne zele bit samnom u kontaktu
Dečko me zaprosio i imamo vjenčanje za pol godine. I tad je došlo i pitanje dal pozvat i moje dvije tete? !
I tad su počeli moji snovi. U snovima mi se stalno pojavljuju i mama i baka i tete. Pa samo mama.Ja nikad ne pričam s njima u snovima. One meni žele nesto rec, ali ih ja ne čujem. Vec sam pomalo psihički ubijena i svaku noć idem spavat oko 3 ujutro samo da nebi njih sanjala. Ne znam sto bi to značilo. Mozda se ljute jer sam ja ostala zadnja iz te obitlji koja nosi njihovo prezime,pa kad se oženim ta obitelj nece vise imat nasljednika? Jao..ako mi neko može pomoć neka mi se javi. Bit cu mu zahvalna

Lucy Sky
29.01.2011., 17:58
Ovo bi ti mogao biti san uvida, jer kako kaže onaj divni muškarac iz sna: znat ćeš. Naši se snovi najčešće odnose na naše trenutne osjećaje i raspoloženja, a odraz su situacija u kojima smo sada ili u kojima ćemo uskoro biti. Imamo i hrpe dnevnih, običnih snova koji, kako su usniveni, tako odmah propadnu u ropotarnicu zaborava. Ima snova koji to i jesu, i nisu - njima bi se mogao pozabaviti netko vrlo upućen, iniciran u neka viša znanja, ono, kad ne znaš je li to san ili se još nešto u njega uplelo.:rolleyes::mig:
Ovaj tvoj san spada u kategoriju velikih snova,:):s onakvih kakve pamtimo dugo i koji se pojavljuju rijetko. Ohrabruje, zaštićuje, usađuje vjeru i nadu. Možda ti najavljuje neke više uvide i saznanja. Taj drugi planet ti se približio, kao da su ti se približili neki novi svjetovi (uzmi to uvjetno, nove spoznaje). Dobila si i znak zavjeta s tim dobrim novim uvidima i sa svojim zaštitnikom. To je prsten (nije slučajno u Gospodaru prstenova na prstenu zapisano tajno znanje). Imaš tih simbola još,:mig: tu su zmajevi, bajkovita bića koja uvijek nešto čuvaju - sjeti se, u bajkama čuvaju kraljevnu, blago, tajne zapise... Ovi su tvoji dobrohotni.:) Bijeli razigrani psić, tvoja škola (prve spoznaje i učenje), pa to što ti se otkriva iza škole - spoznaje izvan oficijelnih ustanova... :mig: San je krcat simbolima i baš je divan.:kava:

o woow... puno puno hvala na odgovoru :D

damir1976
29.01.2011., 18:37
Uzmi ovo uvjetno, ali meni se nameće ovakvo objašnjenje: mladi muškarac tvojom najdražom olovkom zapisuje svoj broj mobitela - tvoja je olovka, njome se služiš na poslu. Ti to skrivaš da ne vidi netko drugi, opet mladi muškarac. Pokušava li ti netko dati neku poslovnu ponudu ili otkriti poslovnu tajnu?:mig: Okreni se malo oko sebe? Kako je olovka tvoja, on time duboko zadire u tvoj prostor, u tvoj teritorij, upleće se u tvoj poslovni život. Radi se o nečem tajnom, ti ne želiš da to vidi netko drugi.:rolleyes:
E, sad, drugo i mslim vjerojatnije: nabacuje li ti se tko u tvom poslovnom okruženju? Olovka može biti seksualni simbol. U tom nabacivanju nema ničega odviše neprimjerenog, čovjek je mlad, nije neugodan, olovka je tvoja omiljena, samo, šišaj ga - krivi spol. Zato pokušavaš sakriti to što zapisuje.:s
Sorry ako sam bila na krivom putu. Pokušala sam.:ne zna:

Hvala na tumačenju i sto si me nasmijala sa ovim "U tom nabacivanju nema ničega odviše neprimjerenog, čovjek je mlad, nije neugodan, olovka je tvoja omiljena, samo, šišaj ga - krivi spol." :)
Pa jedino sto mi pada na pamet po pitanju poslovne ponude to je da mi oko 15 ističe ugovor o radu pa mozda je to nekako sa tim povezano :mig:

katarina7
29.01.2011., 19:54
Priznajem da sam dosadna, ali sto neko rece, sta cu kad stalno sanjam :D
Mogla bih svakog dana napisati po jedan post snova. Svaku noc nekud "putujem" a sve za dzaba :D
Kazu da su drevni indijanci imali neke sprave koje su stavljali na prozor kako im snovokradice ne bi krale snove....navodno snovokradice su znale tajnu kako uci u neciji san, no nisu smjele previse da ukradu snova jer onda ne bi mogli izaci iz sna spavaca, kao kad gladan mis udje u kos pun zita, najede se a onda ne može izaci iz istog, tako su i snovokradice krale mali dio kolaca sna...to je eto zanimljivo reko pa da sa vama podijelim :)

Sto se tice samog sna evo da ispricam pa bih molila katarinu ili nekog ko zna da rastumaci. Zahvaljujem unaprijed.
Sanjam kako lezim u bracnom krevetu, sama (opet bracni krevet ponavlja se non stop), cujem kako u sobu ulazi neko bitan, neki bioenergeticar. Zgodan je, ima dugu kosu (opet muskarac duge kose-ponavlja se i to non stop). On stavlja ruke na moju glavu da mi da bioenergiju i oboje se smjeskamo....on kaze nekome da ja uopste nisam slucaj (kao nije mi nista ) ali se smjeska dok to govori i stavlja mi ruku na drugo uho (ja cutim, pretvraam se da spavam) i kako mi je stavio ruku na drugo uho toliko je jako krenula bioenergija da sam mu ja brzo maknula ruku i rekla uh sta je ovo tako jako, on se smjeska. Poslije smo pricali. On je atletski gradjen, crn, duga kosa, a na sebi je imao ciste gace i samo to :D a kao bavi se nesto kao sportom, ima veze sa tim.

Bračni krevet, a ti sama. Eto, već se nameće objašnjenje, naime, priupitaj se: jesi li uz partnera sama, ako ga imaš, ili težiš partnerstvu? Tip koji dolazi puni te energijom i to je vrlo sanžan impuls. Treba ti poticaj, čist, muški, zdrav impuls - a potencijala imaš, nisi ni svjesna koliko. Tip je prototip muškosti i nježnosti u jednom, pazi, tko to ne bi htio.
Dakle, spremna si za jedan vrlo potpun odnos u kojemu se prožimaju putenost i nježnost, krevet je već tu, a možda se pojavi i tip. Mislim da san govori o tvojoj otvorenosti i spremnosti za nešto vrlo dobro i potpuno, osobito. :eek::rolleyes::)
Ha, još mi je zapelo za oko što ima čiste gaće, a inače je pravi frajer s dugom kosom, atletski građen. Te čiste gaće nisu bez vraga, očekuješ nešto vrlo tvoje, netrošeno i odano. Duga kosa je snaga (sjeti se Samsona), i uopće ta njegova fizička spremnost dobrodošle su osobine. :lol: Dakle, dobro mi došli, gospodine Darcy, hahahaha...:rolleyes:

Klepsidra
29.01.2011., 20:35
Hvala ti katarina.
Dobro si rekla ovo za gace. :D Zaboravila sam dodati osim sto su bile ciste bile su i gajnc nove, hahah kao da je to neko cudo pa mi zapelo u oko :D Doduse u doba recesije svima bi nam to prvo zapelo za oko :D

katarina7
29.01.2011., 20:35
Prvo vam moram ispricat kracu pricu, da bi shvatili moje snove.
Kao dijete (9 god) odselila sam se od mame i živjela sa tatom i njegovom novom ženom. Njegova žena je prema meni bila dobra i stvarno ju ne mogu nazvat mačehom.:mig:
Kad sam bila u osmom razredu mama mi je umrla od moždanog udara. Nakon njezine smrti, cijela njena obitelj ( moja baka, i 2 tete s tim da je jedna teta mamina sestra blizanka) nije htijela čut za mene. i tako je bilo 7 god. Prije 2 godine mi je umrla i baka. S. tetama sam samo na bok. Jako me boli to sto jednostavno ne zele bit samnom u kontaktu
Dečko me zaprosio i imamo vjenčanje za pol godine. I tad je došlo i pitanje dal pozvat i moje dvije tete? !
I tad su počeli moji snovi. U snovima mi se stalno pojavljuju i mama i baka i tete. Pa samo mama.Ja nikad ne pričam s njima u snovima. One meni žele nesto rec, ali ih ja ne čujem. Vec sam pomalo psihički ubijena i svaku noć idem spavat oko 3 ujutro samo da nebi njih sanjala. Ne znam sto bi to značilo. Mozda se ljute jer sam ja ostala zadnja iz te obitlji koja nosi njihovo prezime,pa kad se oženim ta obitelj nece vise imat nasljednika? Jao..ako mi neko može pomoć neka mi se javi. Bit cu mu zahvalna

Pokušaj ih čuti na javi - to znači, nastavi san na javi i pusti asocijacijama da se nižu. Od snova nećeš pobjeći, nema teorije, progonit će te dok ne razriješiš taj svoj unutarnji konflikt. Kako se radi o vrlo složenoj obiteljskoj situaciji, teško je ovako točno ubosti u bit problema, ali jedno je savršeno jasno: ako si ti s 9 godina otišla k tati, ti si bila dijete i ni na koji način ne snosiš odgovornost za svoje postupke. Ti znaš zašto si otišla k tati; ako si mogla birati, što se događa ponekad u takvim situacijama kod razorenih obitelji, ti si slijedila svoje dječje srce. One, odrasle i odgovorne osobe, osudile su tebe, dijete, umjesto da sve učine kako bi te približeile sebi.
Ti se očito još nisi oporavila od te rascijepljenosti i muči te osjećaj krivnje. Komu si ti kriva, ti koja si kao dijete morala donositi tako bolne odluke zbog pogrešaka odraslih?
Prvo, skini sa svojih pleća taj mučni osjećaj krivnje jer svi su više krivi nego ti. Tete su nezrele, emotivno zakinute osobe i vrlo, vrlo nepravedne. Okreni se svojem novom životu, a njih pozovi na vjenčanje. Možda bi mogla u pozivnici napisati nešto kratko i toplo što bi ih moglo "probuditi", ali se ni u kom slučaju nikomu ne opravdavaj. Nemaš za što. Ako te odbiju ili ignoriraju, znači da nisu naučile ništa, a imaju dovoljno godina, Bože moj.
Oprosti ako sam previše zašla u problem i udaljila se malo od sna. :)
Htjela sam ti pomoći da malo stekneš uvide iz neke neutralne perspektive. Ako uspiješ to razriješiti u glavi, razriješit ćeš i u snu. I nemoj se razočarati ako od teta čuješ nešto što ti se neće sviđati (možda ih zato ne čuješ u snu jer to podsvjesno ne želiš čuti, jer ne očekuješ ništa lijepo?!:rolleyes:).
Misli na sebe i na svoje vjenčanje. :) Previše frustriranih žena opteretilo je tvoja sjećanja. Baci to iza leđa i punim krilima poleti u svoj novi život.:) Sretno. :)

katarina7
29.01.2011., 20:39
Hvala ti katarina.
Dobro si rekla ovo za gace. :D Zaboravila sam dodati osim sto su bile ciste bile su i gajnc nove, hahah kao da je to neko cudo pa mi zapelo u oko :D Doduse u doba recesije svima bi nam to prvo zapelo za oko :D
Fakat, gaće iovako kupujemo zadnje jer se one najmanje vide, hahahaha.
:)

Reina
30.01.2011., 20:55
san ide ovako.
sjedim u autU, parkiran je pored ceste, a malo dalje auta razgovaraju moj brat i suprug.
ja gledam u njih (oni su s moje desne strane), nasmiješim se suprugu i okrenem glavu ravno.
ugledam auto koji užasnom brzinom ide prema meni.:(

iduća scena - suprug i ja smo na otpadu gdje se nalaze samo automobili i on mi pokazuje neki auto, kao, ja sam bila u njemu.
auto je apsolutno neprepoznatljiv.:flop:

i kao, prošlo je dvije godine od tog događaja (tog "sudara" i našeg posjeta otpadu).

stravičan san.

Moje Ime je ...
01.02.2011., 14:20
Imam i ja pricu koju mogu podjeliti sa vama, i ja sam sanjao da su mi popadali zubi, i to jutro otisao na kavu i pogledam u novine kad ono min. 25 osmrtnica.. rekao jbt..
:|


ali salu na stranu, ne vjerujem u takve stvari iz razloga sto jednostvno prebedasto zvuci da jedan san ujece na tuđi zivot.. ili da tuđi zivot utjece na san.
A one babse fore o snu prorocanstvu, neznam... nekako mi to sve ne drzi vodu

denola
01.02.2011., 20:13
sjećam se da sam jednom bila bolesna i da su mi je taj dan u snu dolazio nekakav odvratan osjećaj...strah, bol, paraliza, sve u jednom.Mislim, nisam spavala, samo sam zaklopila oči i on bi bio tu, bezbojan, bezličan osjećaj koji nemože proći, a ja se tresem.
a ok, normalno, imala sam temperaturu.
ali onda je počeo dolaziti i po danu - kao da me tjera, pobjegni, požuri se, sve isto, samo u puno manjoj mjeri nego u snu.i dolazi u valovima, naletima...takvo nešto mi je teško opisati.

i nedavno sam sanjala da sam u jednoj kuhinji (izgleda prijateljičine kuhinje) i kraj mene je dečko moje najbolje prijateljice.u kuhinji je mrak, jedino jarko svijetlo dolazi iz vrata hodnika.
i vrtimo se mi malo po kuhinji, pričamo, on je inače amerikanac. i sjednem na stolicu i odlučim mu se povjeriti jer mu vjerujem. i ispričam mu o tom osjećaju.dok se ja mučim sa riječima na engleski on odjedanput postane opsjednut, oči mu se zacrne.
ja shvatim da je onaj osjećaj u hodniku, gmiže u obliku plina i opsjeda dečka koji je sad u ulozi da me ubije jer sam mu otkrila tu priču.
dečko se naginje, prvo mislim da će me poljubiti, a onda shvatim da me želi ugristi u vratnu žilu...i počnem vrištati i tiskati ga. tada se probudim.

ne znam jeli san ima ikakvo značenje, ali je tako crnog karaktera da me zabrinjava. tako nešto nisam nikada sanjala.

Vkitor
01.02.2011., 20:54
san ide ovako.
sjedim u autU, parkiran je pored ceste, a malo dalje auta razgovaraju moj brat i suprug.
ja gledam u njih (oni su s moje desne strane), nasmiješim se suprugu i okrenem glavu ravno.
ugledam auto koji užasnom brzinom ide prema meni.:(

iduća scena - suprug i ja smo na otpadu gdje se nalaze samo automobili i on mi pokazuje neki auto, kao, ja sam bila u njemu.
auto je apsolutno neprepoznatljiv.:flop:

i kao, prošlo je dvije godine od tog događaja (tog "sudara" i našeg posjeta otpadu).

stravičan san.

zigman bi ti to protumačio jednom veoma jednostavnom rečenicom. "To povlači korjene iz djetinjstva, trebamo tamo potražiti problem"

katarina7
02.02.2011., 13:16
sjećam se da sam jednom bila bolesna i da su mi je taj dan u snu dolazio nekakav odvratan osjećaj...strah, bol, paraliza, sve u jednom.Mislim, nisam spavala, samo sam zaklopila oči i on bi bio tu, bezbojan, bezličan osjećaj koji nemože proći, a ja se tresem.
a ok, normalno, imala sam temperaturu.
ali onda je počeo dolaziti i po danu - kao da me tjera, pobjegni, požuri se, sve isto, samo u puno manjoj mjeri nego u snu.i dolazi u valovima, naletima...takvo nešto mi je teško opisati.

i nedavno sam sanjala da sam u jednoj kuhinji (izgleda prijateljičine kuhinje) i kraj mene je dečko moje najbolje prijateljice.u kuhinji je mrak, jedino jarko svijetlo dolazi iz vrata hodnika.
i vrtimo se mi malo po kuhinji, pričamo, on je inače amerikanac. i sjednem na stolicu i odlučim mu se povjeriti jer mu vjerujem. i ispričam mu o tom osjećaju.dok se ja mučim sa riječima na engleski on odjedanput postane opsjednut, oči mu se zacrne.
ja shvatim da je onaj osjećaj u hodniku, gmiže u obliku plina i opsjeda dečka koji je sad u ulozi da me ubije jer sam mu otkrila tu priču.
dečko se naginje, prvo mislim da će me poljubiti, a onda shvatim da me želi ugristi u vratnu žilu...i počnem vrištati i tiskati ga. tada se probudim.

ne znam jeli san ima ikakvo značenje, ali je tako crnog karaktera da me zabrinjava. tako nešto nisam nikada sanjala.
San je mješavina noćne more i još nekih elemenata, možda čak i trenutne situacije (dogodi se da nas nešto guši jer smo tako zaspali, fizički nam je ometeno disanje, recimo - to je onda san sitaucije, a ružne slike i prijetnje pomažu nam da se probudimo i promijenimo pložaj). Međutim, ti imaš i neko čudno iskustvo otprije koje graniči sa snom, ali to i jest i nije san - mislim na one osjećaje koji su te progonili kad si bila u vrućici. Osnaži se vjerom da svaka slika i prikaza koja ti se u snu pojavi nije toliko moćna kao što si ti. Ona je samo prikaza, može te pokušati zaplašiti, ali ti ne može nauditi. Dozovi u pomoć neke dobre sile u koje vjeruješ - dobro postoji, nazivali ga mi bogom, anđelima, pozitivnom energijom...:mig::)
E sad san. Ti si u kuhinji, ali to nije tvoja kuhinja. U kuhinji spravljamo hranu, jedemo, snažimo svoj organizam. U njoj je obično toplo, njome se razliježu ugodni mirisi koji mame čula. Kuhinja je dobro mjesto koje se više povezuje s fizičkim nego li duhovnim svijetom. U tvom snu kuhinja postaje mjesto gdje se mučiš s drugim jezikom i otkrivaš nešto o sebi čovjeku koji ti nije najbliža osoba u životu, pretpostavljam. I pazi, mračna je. Mrak ukazuje da ne percipiraš dobro stvari oko sebe, ne vidiš ih dobro. I u tom mraku ti se otkrivaš nekome tko to očito ne zaslužuje. Pazi, ovaj je dečko samo simbol, mislim da on kao osoba i nije važan. Važno je to što ti govoriš engleski kojim se mučiš, a on je Amer pa je zato došao u san. Dakle, krivo odabrano mjesto, krivi trenutak, krivi jezik... Ti imaš potrebu govoriti o sebi nekomu, ali baš nisi sigurna komu bi to rekla, a nisi ni osvijestila dovoljno jasno što želiš reći, a što ne (mrak). I silno, silno se bojiš otkrivanja. Bojiš se da će te, otkriješ li se komu, odnosno povjeriš li se, to previše koštati. Jer, onaj tko nešto o tebi zna, pretvara se u moćnu i zlu silu koja ti želi nauditi. :mad:
Ne boj se sna. Suoči se sa svojim strahovima i dilemema, sagledaj ih i pokušaj pobijediti. Uspiješ li njih ukrotiti, ukrotit ćeš i snove. Nema te sile koja je od tebe jača!:)
Iz osvijetljenog hodnika treba doći dobra sila, a ne zlo, ne vampiri. Bojiš li se nekog saznanja, možda ne želiš nešto doznati? Preispitaj malo i tu opciju. Zagrizi u to znanje, pred tom tvojom odlukom i snagom vampir će se ukokati.:rofl:

denola
02.02.2011., 13:57
hvala ti što si potrošila vrijeme za moju pomoć.budem probala nešto popraviti :)

sahara
04.02.2011., 07:09
Jutros ležim skoro pa budna u krevtu. Sanjala sam neki san i razmišljala o njemu, i počem lagano tonit ponovno u san.... odjednom kao ponovno sanjam... mrak.
U desnom kutu tog mraka :rolleyes: ; vidim mačku kako sjedi; kremaste boje al joj je vrh dlake sivkasto crn. Gledala me. Oči su joj bile užareno narančaste i sijevale su :eek:. san je trajao možda par sekundi...

+KLEA+
05.02.2011., 17:07
ovaj san mi veze s vezom nema, ali ako netko ima kakvu ideju ... moja crna mačka je još uvijek živa i kao na vrhu repa joj se uhvatila neka buba sa smeđim oklopom onako kao štipaljka. i sad kao ja znam da joj ta buba jede rep po malo, i mačka dreči od bola a ja nikako nemogu skinut bubu. bojim je se a kao znam da ju nemogu skinut !??

katarina7
07.02.2011., 08:11
ovaj san mi veze s vezom nema, ali ako netko ima kakvu ideju ... moja crna mačka je još uvijek živa i kao na vrhu repa joj se uhvatila neka buba sa smeđim oklopom onako kao štipaljka. i sad kao ja znam da joj ta buba jede rep po malo, i mačka dreči od bola a ja nikako nemogu skinut bubu. bojim je se a kao znam da ju nemogu skinut !??

Mačka više nije živa? Ako si jako bila vezana uz nju, vjerojatno je to projekcija, ti si mačka. Buba koja (ti) grize rep može biti neki problem ili osoba, nešto što te izjeda, ali se ti ne usudiš ili ne znaš tome suprotstaviti. Oklop i štipaljka ukazuju na tvrdokornost i agresivnost toga :)neprijatelja/problema. Kako je stvar još na repu, dakle ne na vitalnom dijelu tijela, mislim da bi se moglo riješiti. Razmisli što bi to moglo biti i suprotstavi se tome.
(Dodatno:mig:, odi na pregled ako osjećaš da te nešto kopka, zlu ne trebalo.:rolleyes:)
:)

katarina7
07.02.2011., 08:15
Jutros ležim skoro pa budna u krevtu. Sanjala sam neki san i razmišljala o njemu, i počem lagano tonit ponovno u san.... odjednom kao ponovno sanjam... mrak.
U desnom kutu tog mraka :rolleyes: ; vidim mačku kako sjedi; kremaste boje al joj je vrh dlake sivkasto crn. Gledala me. Oči su joj bile užareno narančaste i sijevale su :eek:. san je trajao možda par sekundi...

Možda te netko "skenira" pogledom iz prikrajka.
Mrak je, ne vidiš tko je, odnosno, nemaš pojma da postoji, a ti si mu/njoj itekako važna. Možda.:rolleyes::mig::ne zna::)

katarina7
07.02.2011., 08:22
Mačka više nije živa? Ako si jako bila vezana uz nju, vjerojatno je to projekcija, ti si mačka. Buba koja (ti) grize rep može biti neki problem ili osoba, nešto što te izjeda, ali se ti ne usudiš ili ne znaš tome suprotstaviti. Oklop i štipaljka ukazuju na tvrdokornost i agresivnost toga :)neprijatelja/problema. Kako je stvar još na repu, dakle ne na vitalnom dijelu tijela, mislim da bi se moglo riješiti. Razmisli što bi to moglo biti i suprotstavi se tome.
(Dodatno:mig:, odi na pregled ako osjećaš da te nešto kopka, zlu ne trebalo.:rolleyes:)
:)
Dodala bih i ovo: muči li te nešto iz prošlosti što te sustavno troši i boli, a misliš da je nerješivo - neka bolna uspomena, ružno iskustvo? U tom slučaju, san ti kaže da je sve mrtvo, a ti se još uvijek tako bolno prisjećaš svega i truješ se time.:mig:

Candy!
08.02.2011., 20:56
Prije nekih dvije godine usnula sam san u kojem sam sanjala da vidim sebe u ogledalu i najednom mi počinju ispadati zubi, a ujedno su mi i cijela usta prokrvarila.
Tri ili četiri dana kasnije, u obitelji mi je umrla jedna osoba...da li je jednostavno puka slučajnost ili ne, nemam pojma ali kasnije više nisam nikad sanjala taj san a nadam se da ni neću.

mustang_925
09.02.2011., 07:38
ovaj san sm sanjao jos prije vise od godinu dana a sjecam ga se ko' da je bilo jucer. tj. ne cjelog sna nego jedne scene.
scena ide ovako: Cjela moja obitelj. tatine strane bila je kod strica u predgradju. Vjerojatno se nesto slavilo, neciji rodjendan...Mnogi u pusaci pa smo svi izasli ispred kuce na desetak minuta.Vecer se blizila, sunce je zalazilo, sumrak se spustao. Odjednom sam cuo jak, mocan zvuk u daljini koji se poceo replicirati sve vise i vise. Nakon nekoliko sekundi shvatih da su to zvukovi helikoptera u letu. Svi su pogledavali nebo, osjetio sam blagi adrenalin. Odjednom su se helikopteri poceli priblizavati, na stotinje vojnih helikooptera. Ona glavna vrata su bila otvorena, a na rubu su sjedili vojnici i noge su im visjele van. Dok su preljetali iznad nas bili su na visini od mozda oko 30metara ili manje. Vidio sam zabrinuta, tuzna lica mladih vojnika, njihovu zabrinutost i svijesnost onoga sto ih ocekuje. Zvuk helikoptera dok su nas preljetali bio je tako glasan i mocan; pridonjio je efektu...sve je bilo realno... I tako mi stojimo, gledamo, osjecam adrenalin, kad netko iz kuce izadje i kaze: " na vijestima vele da je prva fronta kod Češke i da su to americki helikopteri koji lete iz Jadrana. i tu san zavrsava. 99% svojih snova kojih se sjecam dan nakon snivanja, nakon nekoliko dana zaboravim. Ali ovaj je bio tako realistican u svakom pogledu i efektivan da ga se jos i sad sjecam. Imam osjecaj kao da se to stvarno desilo, da sam to stvarno dozivio...

+KLEA+
10.02.2011., 09:56
Mačka više nije živa? Ako si jako bila vezana uz nju, vjerojatno je to projekcija, ti si mačka. Buba koja (ti) grize rep može biti neki problem ili osoba, nešto što te izjeda, ali se ti ne usudiš ili ne znaš tome suprotstaviti. Oklop i štipaljka ukazuju na tvrdokornost i agresivnost toga :)neprijatelja/problema. Kako je stvar još na repu, dakle ne na vitalnom dijelu tijela, mislim da bi se moglo riješiti. Razmisli što bi to moglo biti i suprotstavi se tome.
(Dodatno:mig:, odi na pregled ako osjećaš da te nešto kopka, zlu ne trebalo.:rolleyes:)
:)

mačka nije živa, i da,bila sam jako vezana za nju . a što se tiće problema, imam "napasnika" kojem se ne usudim suprotstavit.

+KLEA+
10.02.2011., 09:59
e ,da, i sinoć opet jedan sa životinjama. napada me kuna. bijela je s malo crnog i uporno trči zamnom a ja ju izbjegavam jer kao ako me uhvati zabit će kanđe u mene i neću ju moć skinut sa sebe. a lijepa mi je i slatka i kao da mi se smješka ali znam u sebi da je opasna . i neka muška osoba je u snu koja mazi kunu kad mu dođe. njemu nije prijetnja niti je se on boji, ali ja svejedno znam da ja moram bježat od nje .

pandora_5
10.02.2011., 12:08
opet se probudila moja divljačka strana :eek: opet sam lupala neku curu glavom i zid i čupala je tak jako za kosu da sam je skoro očerupala :rofl: ne sjećam se kaj je bilo,al bilo sam tak jako ljuta na nju i psovala ju nešto i nabijala glavom o zid
p.s. katarina, više ne sanjam one snove o dečku :) imala si pravo. sad smo riješili neki taj problem kaj ga je mučio pa su prestali ti snovi. sanjam ga i dalje al je dobar prema meni :)

katarina7
10.02.2011., 12:52
mačka nije živa, i da,bila sam jako vezana za nju . a što se tiće problema, imam "napasnika" kojem se ne usudim suprotstavit.
San te upozorava da moraš jer te buba jako grize i njen hod napreduje. Samo, prije sagledaj problem sa svih strana. Kako si prepoznala o čemu se radi, to je već jedan korak naprijed. Ne potiskuj problem jer je neprijatelj agresivan i neće se sam povući.:mad::mig:
Odsanjaj prije svega san na javi, a završi ga pozitivno; dakle, učini nešto bubi, otkini je i odbaci. Ponavljaj tu sliku u kojoj pobjeđuješ toga kornjaša, možda ti se u tom ponavljanju slike gdje si pobjednik, otkrije najbolji put da se suprotstaviš tomu i riješiš se nametnika.:lol::)

shopgirl
10.02.2011., 13:08
vec danima mrtve macke.zadnji put na plazi leze za redom.jel to sanjam jer se ne mogu nikako pomirit da sam ga ozgubila.pet dana prije nego sto je umro sam sanjala da sam na rasksnici ispred auta stojim i odjednom mi obadvoj nestali.ja panicna di su.
o crnim debelim bubama sam prije par mjeseci sanjala i umro mi je u krevetu.

katarina7
10.02.2011., 13:14
e ,da, i sinoć opet jedan sa životinjama. napada me kuna. bijela je s malo crnog i uporno trči zamnom a ja ju izbjegavam jer kao ako me uhvati zabit će kanđe u mene i neću ju moć skinut sa sebe. a lijepa mi je i slatka i kao da mi se smješka ali znam u sebi da je opasna . i neka muška osoba je u snu koja mazi kunu kad mu dođe. njemu nije prijetnja niti je se on boji, ali ja svejedno znam da ja moram bježat od nje .
Da, mačka i kuna su svakako u vezi; obje su grabežljivci, imaju meko krzno, umiljate njuškice i opake kandže. Nešto se nudi što bi samo na prvu loptu :omoglo biti umiljato i ugodno, ali iza toga se krije podmukla i opasna ćud. Toga si ti, uostalom, savršeno svjesna i na javi i u snu. San te upozorava da ne dođeš u napast i ne zaneseš se nečim što bi te vrlo brzo :rolleyes:moglo jako povrijediti.
:rolleyes::)

katarina7
10.02.2011., 13:18
vec danima mrtve macke.zadnji put na plazi leze za redom.jel to sanjam jer se ne mogu nikako pomirit da sam ga ozgubila.pet dana prije nego sto je umro sam sanjala da sam na rasksnici ispred auta stojim i odjednom mi obadvoj nestali.ja panicna di su.
o crnim debelim bubama sam prije par mjeseci sanjala i umro mi je u krevetu.
Vjerojatno se ne možeš pomiriti. :mig::rolleyes:Pokušaj ovako, tko god nam blizak umro ili uginuo (ponekad se bol gotovo ne razlikuje), znaj da je njemu tamo gdje je sad, bolje nego ovdje. Raduj se što si ga imala.
:)

katarina7
10.02.2011., 13:20
opet se probudila moja divljačka strana :eek: opet sam lupala neku curu glavom i zid i čupala je tak jako za kosu da sam je skoro očerupala :rofl: ne sjećam se kaj je bilo,al bilo sam tak jako ljuta na nju i psovala ju nešto i nabijala glavom o zid
p.s. katarina, više ne sanjam one snove o dečku :) imala si pravo. sad smo riješili neki taj problem kaj ga je mučio pa su prestali ti snovi. sanjam ga i dalje al je dobar prema meni :)
Napisala sam ti odgovor. Ne znam zašto se ne pojavljuje.:ne zna:

katarina7
10.02.2011., 13:33
ovaj san sm sanjao jos prije vise od godinu dana a sjecam ga se ko' da je bilo jucer. tj. ne cjelog sna nego jedne scene.
scena ide ovako: Cjela moja obitelj. tatine strane bila je kod strica u predgradju. Vjerojatno se nesto slavilo, neciji rodjendan...Mnogi u pusaci pa smo svi izasli ispred kuce na desetak minuta.Vecer se blizila, sunce je zalazilo, sumrak se spustao. Odjednom sam cuo jak, mocan zvuk u daljini koji se poceo replicirati sve vise i vise. Nakon nekoliko sekundi shvatih da su to zvukovi helikoptera u letu. Svi su pogledavali nebo, osjetio sam blagi adrenalin. Odjednom su se helikopteri poceli priblizavati, na stotinje vojnih helikooptera. Ona glavna vrata su bila otvorena, a na rubu su sjedili vojnici i noge su im visjele van. Dok su preljetali iznad nas bili su na visini od mozda oko 30metara ili manje. Vidio sam zabrinuta, tuzna lica mladih vojnika, njihovu zabrinutost i svijesnost onoga sto ih ocekuje. Zvuk helikoptera dok su nas preljetali bio je tako glasan i mocan; pridonjio je efektu...sve je bilo realno... I tako mi stojimo, gledamo, osjecam adrenalin, kad netko iz kuce izadje i kaze: " na vijestima vele da je prva fronta kod Češke i da su to americki helikopteri koji lete iz Jadrana. i tu san zavrsava. 99% svojih snova kojih se sjecam dan nakon snivanja, nakon nekoliko dana zaboravim. Ali ovaj je bio tako realistican u svakom pogledu i efektivan da ga se jos i sad sjecam. Imam osjecaj kao da se to stvarno desilo, da sam to stvarno dozivio...
Pokušaj se prisjetiti jesi li ti u tom razdoblju bio u nekoj situaciji u kojoj si se trebao uhvatiti u koštac s nekim teškim problemom, "povesti rat" s nekim ili nečim.:ne zna:
Onda, imaš li bilo kakvih iskustava s vojskom i ratom?
Slike su žive, realistične, simboli vuku korijen iz nekih slika i iskustava koja si sam proživio - pazi, to je moglo biti i ono što si gledao na TV (nažalost, svi smo se ružnih slika nagledali tijekom rata a i poslije). Nadam se da to nije prekognicijski san i da nećeš jednoga dana reći: "E, vidiš, to što se sada događa, to sam ti ja sve sanjao." (hahaha):mig:
U svakom slučaju, ovo je moćan san. Ako nije obilježio neko tvoje burno životno razdoblje i neki gromovit događaj, nešto gdje si se morao boriti i izboriti za nešto, onda je to onaj od snova koji su skrpani od raznih slika i dojmova, a pojavljuje se kad smo vrlo, vrlo uznemireni. Istovremeno, događaji nas uznemiruju (helikopteri bruje, sve je vrlo bučno).
Kažem, mogao bi biti i jedan od predviđačkih snova, ali mi se uopće ne sviđa ta ideja, premda nije isključena.
:mad::):lol::eek::ne zna:

Brenda Bubamara
10.02.2011., 13:44
Heey a da li mi neko može reći zašto u zadnje vrijeme sanjam kako mi se trese krevet....i da je nešto teško na meni......i zbog toga što se toliko puno trese krevet meni u snu...ja se probudim...? O.o

Brenda Bubamara
10.02.2011., 13:44
Pokušaj se prisjetiti jesi li ti u tom razdoblju bio u nekoj situaciji u kojoj si se trebao uhvatiti u koštac s nekim teškim problemom, "povesti rat" s nekim ili nečim.:ne zna:
Onda, imaš li bilo kakvih iskustava s vojskom i ratom?
Slike su žive, realistične, simboli vuku korijen iz nekih slika i iskustava koja si sam proživio - pazi, to je moglo biti i ono što si gledao na TV (nažalost, svi smo se ružnih slika nagledali tijekom rata a i poslije). Nadam se da to nije prekognicijski san i da nećeš jednoga dana reći: "E, vidiš, to što se sada događa, to sam ti ja sve sanjao." (hahaha):mig:
U svakom slučaju, ovo je moćan san. Ako nije obilježio neko tvoje burno životno razdoblje i neki gromovit događaj, nešto gdje si se morao boriti i izboriti za nešto, onda je to onaj od snova koji su skrpani od raznih slika i dojmova, a pojavljuje se kad smo vrlo, vrlo uznemireni. Istovremeno, događaji nas uznemiruju (helikopteri bruje, sve je vrlo bučno).
Kažem, mogao bi biti i jedan od predviđačkih snova, ali mi se uopće ne sviđa ta ideja, premda nije isključena.
:mad::):lol::eek::ne zna:

Heey a da li mi neko može reći zašto u zadnje vrijeme sanjam kako mi se trese krevet....i da je nešto teško na meni......i zbog toga što se toliko puno trese krevet meni u snu...ja se probudim...? O.o

+KLEA+
10.02.2011., 17:20
Da, mačka i kuna su svakako u vezi; obje su grabežljivci, imaju meko krzno, umiljate njuškice i opake kandže. Nešto se nudi što bi samo na prvu loptu :omoglo biti umiljato i ugodno, ali iza toga se krije podmukla i opasna ćud. Toga si ti, uostalom, savršeno svjesna i na javi i u snu. San te upozorava da ne dođeš u napast i ne zaneseš se nečim što bi te vrlo brzo :rolleyes:moglo jako povrijediti.
:rolleyes::)

nedavno sam se zaposlila, posao mi savršeno odgovara, radne kolegice za deset, ali šef je veliki kurviš. i prvi dan je imao neugodne komentare, uglavnom, osjećala sam se grozno i danima me to mućilo. stalno sam razmišljala dali će se to nastavit tako, hoću li se morat svađat njim, čak sam razmišljala i o otkazu, jer sam već jednom prošla slična napastovanja koja sam moram trpit jer sam mlada i jer "muškarci tako pričaju" spike. u to vrijeme sam i usnula oba sna sa životinjama. ma sve mi se sad poklopilo kad si mi protumačila :o :rolleyes:

niki.
11.02.2011., 10:54
bilo je to prije puuuno godina... moja susjeda (koja nam je poput obitelji) je sanjala da joj je ispao zub... kad ga je primila, zub je imao oči, nos i usta... :eek: ali nije mogla prepoznati čije lice bi to bilo...
nakon par dana je umro moj tata... :( totalno zdav čovjek... samo se jedno jutro strušio a iduću veće je umro... :(
dugo, dugo je ona o tome šutila... kad sam odrasla onda mi je rekla za taj san...
tako da vjerujem u to...

Marian Oden
12.02.2011., 10:05
Sanjao sam kako mi se mobitel pokvario, kako sam bacio i njega i sitnije kovanice u sporu rijeku, zatim se vraćam doma nakon toga. Na putu doma mislim da mi je put presjekla neka mlada žena sa nekim kolicima. U snu sam sanjao kako se to sve događa dok se snijeg otapa.

Molio bih razrješenje sna. :D

+KLEA+
12.02.2011., 15:44
šta bi značilo kad sanjaš prekid veze? dečko je sanjao da smo prekinuli , kao da sam mu ja nešto lagala a on je saznao, i čak je razbio mobitel onda i dao mi ga tako da ga nemogu ni zvat više :o

sahara
13.02.2011., 13:17
KATARINA7 molim te ako možeš protumačit. Noćas mi je rođak doživio tešku prometnu nesreću. u komi je. njegova majka je noćas je prije nesreće sanjala da na nju iz kalašnjikova puca neka ženska. Ona je bježala kroz nekakav rov šuljajući se.. u jednom trenutku se našla u ŠEĆERU, u tom rovu. koprcala se da se izvuče i izađe na površinu. tad se probudila.

Molim te katarina, ako možeš protumači.... Hvala

Stablo
13.02.2011., 19:18
Heey a da li mi neko može reći zašto u zadnje vrijeme sanjam kako mi se trese krevet....i da je nešto teško na meni......i zbog toga što se toliko puno trese krevet meni u snu...ja se probudim...? O.o

Mislim da nije potrebno puno mašte za zaključak :rofl:

dinozi
13.02.2011., 22:06
Tumaciti snove iz nekih sanovnika i slicnih stvari nema smisla.
Nasi snovi su produkt naseg uma i kao takve ih samo mozemo tumaciti.
Svi sanjamo, do nas je samih koliko cemo paznje tome pridavati.

San moze zavisiti od dvije stvari, onoga sto vam se desava tih dana (to su kratki istrzani snovi) koji su obicno produkt problema koje imamo u toku dana i oni drugi duzi, konkretniji, bogatiji pa moze se reci i zanimljiviji.

Jeste li probali "lucidne snove" ?
Bit svjesni da sanjate i mijenjati san za vrijeme njegovog trajanja?

Zanimljivo je, ko nije neka proba :)

dinozi
13.02.2011., 22:21
Svi pricaju snove pa cu i ja jedan od mnogih.

Nalazim se u nekom objektu, zgradi...
Gledam oko sebe i vidim razne poslovne prostore, butike i slicno.
S obzirom na stepenice pretpostavljam da sam u suterenu, idem gore i zaticem slicnu situaciji, sa razlikom da ima nekoliko izlaza na svakoj strani.
Idem prema jednom od tih izlaza iz "trznog centra" i kada sam vani primijetim da sam preko puta svoje zgrade.
Nista neobicno na prvi pogled, ali na tom prostoru gdje sam sanjao trzni centar je u to vrijeme bila zelena povrsina, trava gdje su se djeca igrala.

Par godina poslije, sagradjen je trzni centar, identican, u to vrijeme kada sam sanjao nije bilo ni ideja ni nacrta o bilo kakvoj gradnji.
Bilo je neobicno uci, osjecaj kao "deza vu" :)

Naravno sada tamo provodim dosta vremena, nije ni cudo sto sam to sanjao hehehe.

katarina7
14.02.2011., 08:30
KATARINA7 molim te ako možeš protumačit. Noćas mi je rođak doživio tešku prometnu nesreću. u komi je. njegova majka je noćas je prije nesreće sanjala da na nju iz kalašnjikova puca neka ženska. Ona je bježala kroz nekakav rov šuljajući se.. u jednom trenutku se našla u ŠEĆERU, u tom rovu. koprcala se da se izvuče i izađe na površinu. tad se probudila.

Molim te katarina, ako možeš protumači.... Hvala

Pucnjava, bijeg, kalašnjikov, sve ukazuje na opasnost koja prijeti (nažalost, prijetnja je bila vrlo jasna i dogodilo se zlo). Zašto je u snu napadačica bila žena isto ima svoje značenje; tko je skrivio nesreću, okolnosti u kojima se nesreća dogodila... Kalašnjikov rešeta, manja je šansa da te promaši nego li kad se puca iz običnoga pištolja. Vidi rov, taj prokop ograničenog vidika, u zemlji, to je odraz ove trenutne situacije. Ona se koprca, ali još nije našla izlaz, probudila se u muci i koprcanju. Nekako zato što se našla u šećeru, a ne u zemlji, daje nadu da možda, možda, opasnost nije tako pogubna i da će sve završiti dobro. Kažem možda, jer ona se još nije iskoprcala. U rovu bismo očekivali zemlju. Šećer je sladak, ali i bijel i ima ga previše. Bijela je boja odraz nevinosti, čistoće, ali i onostranog, drugoga svijeta. U snu se nisu otvorila vrata, nije se vidio pravi izlaz. Neka na javi odsanja izlaz. Znam, teško je nekome tko se našao u takvoj nevolji mudrovati i davati savjete.
Šećer može značiti i to stanje bjeline, međuprostor između života i smrti, dakle komu u kojoj se sada nalazi njezin sin. Zamišljam kako oboje sretni izlaze na svjetlo dana i raduju se životu. To je moj mali doprinos, ako išta znači. :rolleyes:

katarina7
14.02.2011., 08:33
Pucnjava, bijeg, kalašnjikov, sve ukazuje na opasnost koja prijeti (nažalost, prijetnja je bila vrlo jasna i dogodilo se zlo). Zašto je u snu napadačica bila žena isto ima svoje značenje; tko je skrivio nesreću, okolnosti u kojima se nesreća dogodila... Kalašnjikov rešeta, manja je šansa da te promaši nego li kad se puca iz običnoga pištolja. Vidi rov, taj prokop ograničenog vidika, u zemlji, to je odraz ove trenutne situacije. Ona se koprca, ali još nije našla izlaz, probudila se u muci i koprcanju. Nekako zato što se našla u šećeru, a ne u zemlji, daje nadu da možda, možda, opasnost nije tako pogubna i da će sve završiti dobro. Kažem možda, jer ona se još nije iskoprcala. U rovu bismo očekivali zemlju. Šećer je sladak, ali i bijel i ima ga previše. Bijela je boja odraz nevinosti, čistoće, ali i onostranog, drugoga svijeta. U snu se nisu otvorila vrata, nije se vidio pravi izlaz. Neka na javi odsanja izlaz. Znam, teško je nekome tko se našao u takvoj nevolji mudrovati i davati savjete.
Šećer može značiti i to stanje bjeline, međuprostor između života i smrti, dakle komu u kojoj se sada nalazi njezin sin. Zamišljam kako oboje sretni izlaze na svjetlo dana i raduju se životu. To je moj mali doprinos, ako išta znači. :rolleyes:
Na ovakvo pitanje odgovorila bih ti već sinoć, ali mi kućno računalo nije trenutno u funkciji, a ovdje na poslu nemam baš vremena. Toplo se nadam da se situacija promijenila na bolje. Molim te, napiši mi što prije kako je.

katarina7
14.02.2011., 08:37
šta bi značilo kad sanjaš prekid veze? dečko je sanjao da smo prekinuli , kao da sam mu ja nešto lagala a on je saznao, i čak je razbio mobitel onda i dao mi ga tako da ga nemogu ni zvat više :o
Nešto ga muči, sumnja li na nešto, boji li se da mu nisi baš odana, što li? Pokušaj to prokljuviti.
U snu on rezolutno prekida komunikaciju što ne znači da će to i učiniti, ali na nekoj razini u podsvijesti to čini. Neki :rofl:ga crv sumnje razara.
:ne zna:

katarina7
14.02.2011., 08:45
Sanjao sam kako mi se mobitel pokvario, kako sam bacio i njega i sitnije kovanice u sporu rijeku, zatim se vraćam doma nakon toga. Na putu doma mislim da mi je put presjekla neka mlada žena sa nekim kolicima. U snu sam sanjao kako se to sve događa dok se snijeg otapa.

Molio bih razrješenje sna. :D
Snijeg se otapa, a tvoji se osjećaji polako zagrijavaju. Bio si u nekoj emotivnoj blokadi, zahladio si svoje emocije. Sad si spreman na nove početke, stare veze bacaš u rijeku, stare kontakte plako mijenjaš, nešto sitniša - neke vrijednosti koje ti više ništa ne znače, također bacaš u sporu rijeku. Neka prošlost sporo teče svojim tokom. Na tvom je putu žena s kolicima. Ako baš i ne uđe u tvoj život žena s djetetom, što bi doslovno značila ova prepreka, netko nov s novim idejama stat će ti na put. Kako se radi o prepreci, pretpostavljam da nećeš baš znati je li to tvoj izbor ili ti je samo "stalo na put". Oprosti, žurim. Mislim da bi se još moglo razraditi, zanimljivo je.:mig::rolleyes::)

sahara
14.02.2011., 09:00
Na ovakvo pitanje odgovorila bih ti već sinoć, ali mi kućno računalo nije trenutno u funkciji, a ovdje na poslu nemam baš vremena. Toplo se nadam da se situacija promijenila na bolje. Molim te, napiši mi što prije kako je.

katarina hvala puno.meni je san nekako pozitivan... i taj šećer... baš čudno. Za sad je rođak stabilno. Nadam se da će sve biti u redu. Javim ti ishod... Ja sam jako optimistična i mislim da će bit sve ok.. :)

+KLEA+
14.02.2011., 15:09
Nešto ga muči, sumnja li na nešto, boji li se da mu nisi baš odana, što li? Pokušaj to prokljuviti.
U snu on rezolutno prekida komunikaciju što ne znači da će to i učiniti, ali na nekoj razini u podsvijesti to čini. Neki :rofl:ga crv sumnje razara.
:ne zna:

hm...mislim da ga muće iste stvari ko i mene i moji snovi sa životinjama :rolleyes: napastan šef , a ja glupača mu ispričala sve :mad: ljubomora znači :kava:

sahara
15.02.2011., 06:19
Opet ja... :rolleyes:

Ovo se bojim ispričat.... čitajući od katarine7 tumačenja, slutim da nije baš najbolje. Ljeto je, kasno popodne, vidim sunčan dan, kao sunze pred zalazak. Ja se nalazim u moru, koje je ultra prljavo, kao zagađeno... masno ... plivam svom snagom da isplivam iz toga. Ispred mene ogromna bijela jahta. Nekako se stvorim na toj jahti... ( znači isplivala sam is onog) i skočim u bazen u čistu vodu modre boje; čista i osvježavajuća. Sjećam se samo da sam osjetila olakšanje... :confused:

katarina, ako će pomoć... imam jako velikih problema na poslu, u pitanju su novci, te vrlo zategnuti odnosi nas par sa jednom kolegicom. Rođak u bolnici... :(
Poztivnog trenutno jako malo. Jedino moje dijete koje zdravo Bogu fala. :)

katarina7
15.02.2011., 07:59
Opet ja... :rolleyes:

Ovo se bojim ispričat.... čitajući od katarine7 tumačenja, slutim da nije baš najbolje. Ljeto je, kasno popodne, vidim sunčan dan, kao sunze pred zalazak. Ja se nalazim u moru, koje je ultra prljavo, kao zagađeno... masno ... plivam svom snagom da isplivam iz toga. Ispred mene ogromna bijela jahta. Nekako se stvorim na toj jahti... ( znači isplivala sam is onog) i skočim u bazen u čistu vodu modre boje; čista i osvježavajuća. Sjećam se samo da sam osjetila olakšanje... :confused:

katarina, ako će pomoć... imam jako velikih problema na poslu, u pitanju su novci, te vrlo zategnuti odnosi nas par sa jednom kolegicom. Rođak u bolnici... :(
Poztivnog trenutno jako malo. Jedino moje dijete koje zdravo Bogu fala. :)
Naprotiv.:):rolleyes::mig::s Isplivala si iz prljavštine i oprala se u čistoj vodi. Negdje, u nekom kutku svijesti, ti znaš rješenje za izlazak iz neugodne situacije. San ima vrlo pozitivan kraj, najavljuje ti rješenje problema. I opet bih malo o tome "najavljuje". San nije izvan nas. Sve znanje pohranjeno negdje u nama može isplivati u snu. Mislim da je san (i) poveznica između svijesti i podsvijesti.:kava:

katarina7
15.02.2011., 08:01
Naprotiv.:):rolleyes::mig::s Isplivala si iz prljavštine i oprala se u čistoj vodi. Negdje, u nekom kutku svijesti, ti znaš rješenje za izlazak iz neugodne situacije. San ima vrlo pozitivan kraj, najavljuje ti rješenje problema. I opet bih malo o tome "najavljuje". San nije izvan nas. Sve znanje pohranjeno negdje u nama može isplivati u snu. Mislim da je san (i) poveznica između svijesti i podsvijesti.:kava:
Ah ,da, bijela jahta. Netko će ti vjerojatno u tome pomoći.:p:)

sahara
15.02.2011., 11:53
Ah ,da, bijela jahta. Netko će ti vjerojatno u tome pomoći.:p:)

Uljepšala si mi dan :cerek: :s

HVALA :angel:

shopgirl
15.02.2011., 12:47
svim sanjarima pozz.
sanjam da imam prvi rendezvous sa simpatijom sto imam duze vrijeme.on me pozvao sebi ali u zgradi nije normalan stan nego nesto poput vrtica;svugdje razbacane igracke po podu,sjedimo na stolicama itd.
odtud idemo na kruv -u stvari kuca bez krova ali velika terassa.na toj terassi
kao neka spuzva ili matrac il tak nesto ogromno a preko nje za zastitu zuta plasticna -jebi ga sad ne znam rijec-sto stiti,plana.
sa te terase silazimo i idemo ispred zgrade na drugu stranu ulice ,tu telefonska govornica i on mi govori da mora ici ca jer mora da napravi veliku nuzdu.
na ovo mi nista ne pada na pamet.cudan san.

katarina7
15.02.2011., 13:15
Uljepšala si mi dan :cerek: :s

HVALA :angel:
Gdje si izvukla ovog uhatog što mrda ušima?:rolleyes:

katarina7
15.02.2011., 13:21
svim sanjarima pozz.
sanjam da imam prvi rendezvous sa simpatijom sto imam duze vrijeme.on me pozvao sebi ali u zgradi nije normalan stan nego nesto poput vrtica;svugdje razbacane igracke po podu,sjedimo na stolicama itd.
odtud idemo na kruv -u stvari kuca bez krova ali velika terassa.na toj terassi
kao neka spuzva ili matrac il tak nesto ogromno a preko nje za zastitu zuta plasticna -jebi ga sad ne znam rijec-sto stiti,plana.
sa te terase silazimo i idemo ispred zgrade na drugu stranu ulice ,tu telefonska govornica i on mi govori da mora ici ca jer mora da napravi veliku nuzdu.
na ovo mi nista ne pada na pamet.cudan san.
Simpatiju ne doživljavaš baš ozbiljno. Mislim da nije dorastao, nešto tu nedostaje (vrtić, igračke, kuća bez krova, kužiš, nije baš neka čvrsta podloga za početak):ne zna:. Možda ti se i dogodi taj spoj, ali neće ispuniti tvoja očekivanja.

sahara
15.02.2011., 14:25
[QUOTE=katarina7;31766287]Gdje si izvukla ovog uhatog što mrda ušima?:rolleyes:[/QUOTE

hahaha, mali anđelić koji maše krilima. :mig:

smedjišećer
15.02.2011., 15:12
Imam i ja jedan san za tumačenje, ako može. Sanjala sam bivšeg dečka.
U snu, bili smo u mojoj nekadašnjoj dječjoj sobici, u mome krevetu, sretni i vodili smo ljubav. Oboje smo bili sretni i on se šalio. Činio mi se jako sretan, što smo opet skupa. Zatim čujem dolazak moje mame sa usisivačem i skrivam ga iza vratiju, bio je gol i vidjela sam ga do torza. Toga se sjećam. Otvorila sam vrata od sobe i mamu neljubazno otjerala, ali nisam izašla iz sobe, nisam htjela da ga vidi. Njemu je ta situacija bila zabavna i dobročudno se smješkao. Zatim smo sjeli na krevet i kao da je moja soba ujedno postala auto. Tj. bili smo u autu, koji je izgledao kao soba, s krevetom. Sjedimo tako, razgovaramo i igramo se svrhovima prstiju. Tada primjetim da on ima na srednjaku prsten, ne sjećam se od kojeg materijala, i bio je labav, prevelik, pa mu je pao s prsta. No ja sam prsten uspjela dohvatiti i vratila sam ga na njegov prst. Rekao mi je da me voli i obožava i odjednom, i na prozorsko staklo dolazi zaposlenica njegove majke i on joj maše. Mene je bilo sram i pokušala sam se sakriti od te žene (inače radoznale i odane njegovoj mami). Zatim, naglo, on uzima volan i naglo krene, pitam ga kamo nas to vozi i osjećam da je došao po mene.

shopgirl
15.02.2011., 19:51
da znas koliko si u pravu.danas je bio prvi pravi kontakt,tip je katastrofa.hvala ti:)

Ninđa-san
15.02.2011., 20:34
Kad sanjaš da ti ispadaju zubi ... ići čes kod zubara ....
ja sanjao ... ispalo mi 7 -8 zubiju .... i nakon mjesec -dva počeli me zubi bolit , otišo kod zubara i kaže moramo promjenit 8 plobmi , imaš karijes !
True story :p

Marian Oden
15.02.2011., 23:11
Snijeg se otapa, a tvoji se osjećaji polako zagrijavaju. Bio si u nekoj emotivnoj blokadi, zahladio si svoje emocije. Sad si spreman na nove početke, stare veze bacaš u rijeku, stare kontakte plako mijenjaš, nešto sitniša - neke vrijednosti koje ti više ništa ne znače, također bacaš u sporu rijeku. Neka prošlost sporo teče svojim tokom. Na tvom je putu žena s kolicima. Ako baš i ne uđe u tvoj život žena s djetetom, što bi doslovno značila ova prepreka, netko nov s novim idejama stat će ti na put. Kako se radi o prepreci, pretpostavljam da nećeš baš znati je li to tvoj izbor ili ti je samo "stalo na put". Oprosti, žurim. Mislim da bi se još moglo razraditi, zanimljivo je.:mig::rolleyes::)

Nisam baš siguran u vezi tih osjećaja. Ali upravu si za ženu, naime sreo sam staru prijateljicu. Što bi mi moglo omogućiti sasvim novu perspektivu, a i ne mora. :D

Hvala ti na pojašnjenju sna, daješ baš zanimljive odgovore. :mig:

katarina7
16.02.2011., 08:11
[QUOTE=katarina7;31766287]Gdje si izvukla ovog uhatog što mrda ušima?:rolleyes:[/QUOTE

hahaha, mali anđelić koji maše krilima. :mig:
Ajoj, ja ti imam popriličnu dioptriju. Ubi me u pojam, hahahaha... :mig::):rolleyes::(
Što ćeš, volim ove sličice:s:ne zna::kava::cerek:

katarina7
16.02.2011., 08:18
Nisam baš siguran u vezi tih osjećaja. Ali upravu si za ženu, naime sreo sam staru prijateljicu. Što bi mi moglo omogućiti sasvim novu perspektivu, a i ne mora. :D

Hvala ti na pojašnjenju sna, daješ baš zanimljive odgovore. :mig:
Otapanje snijega moglo bi nagovijestiti buđenje novih osjećaja. :ne zna:
Taj snijeg može značiti i da si neko vrijeme bio u odnosima koji te nisu emotivno ispunjavali. Koliko se sjećam, u jednom je snu baš ta osjećajna tema bila naglašena, kao da je najavljen jedan emotivni ciklon.
Kad budem imala vremena, pregledat ću malo stare postove, sad sam u frci.:lol::rolleyes::):kava:

Lea Sun
17.02.2011., 07:30
Sanjala sam da su se dva glisera zaletjela u more, brodska havarija i dolazi do eksplozije koju ne vidim, čujem je i znam da je bila u snu.
Potom masu ljudi koji pokušavaju izaći iz jedne zgrade kroz tijesne hodnike penju se uz stepenice i ja među njima ali ne paničarim. Imam mobitel ali se s njim nikako ne snalazim i ne uspjevam ostvariti poziv. Nastojim dozvati kćer i muža iako nisam sigurna da su oni bili na mjestu brodske havarije.
Potom gledam Velebit i odjednom posljednju večeru i govorim: "Eno Isus!"
Žena obučena u časnu sestru mi prilazi i ja osjećam da je to Gospa te mi ona govori: "Zašto bježiš od problema..." u smislu da se suočim sa problemima te da od njih ne bježim (to mi je najveća nepoznanica što mi je s time htjela reći) a potom naglo se u mene zalijeće velika crna ptica, rekla bih da je vrana ne da bi me napala, točno ne znam, i u tom sam se trenu probudila i osjetila neki čudan strah da sam se bojala dići na wc, osjećaj kao iza noćne more iako je samo ta ptica bila u snu "problem"...
Molim tumačenje...

(čitam u sanjarici da je crna ptica nagovještaj smrti u obitelji...:( )

pandora_5
17.02.2011., 10:32
sanjala sam da sam došla na ispit kod ovog jednog profesora koji je katastrofa. nikog ne pušta skoro. i dijeli nam testove a ono ispit ima 8 stranica :eek: i pitanja bila neka kilometarska,opširna. ja gledam i mislim si:šta je ovo, opet ću pasti, neću se ni trudit uopće pogledat pitanja. i kad sam malo bolje pogledala, ispit je ličio ko na križaljku :confused: ono osmosmjerka sa riječima iz tog predmeta, pa križaljka baš i tako. uspjela sam pola riješit. neznam dal sam prošla nije objavio rezultate :rofl:

i već drugi put sanjam kako sam uspjela napravit špagu onak do poda baš. nije me niš boljelo. na treningu sam bila i iznenadila sam se kak sam uspjela a ustvari mi uvjek fali kojih par cm do kraja

i uvjek sanjam da nekud kasnim. bila sam na faxu a poslje sam morala na trening. u 9 navečer, al bilo je još uvjek sunce :misli: i još zamolila profesora da me pusti jer moram na trening. i otišla doma još da spremim stvari. tražim robu, pa di je,ovo, ono, dok sam našla šta ću obuć već je bilo pol 10. i počela sam paničarit: joj pa oni su već počeli trernirat, gle kolko je sati, zakasnit ću. a baš sam htjela otić na trening. i tak često sanjam da kasnim negdje

sahara
17.02.2011., 15:02
Na ovakvo pitanje odgovorila bih ti već sinoć, ali mi kućno računalo nije trenutno u funkciji, a ovdje na poslu nemam baš vremena. Toplo se nadam da se situacija promijenila na bolje. Molim te, napiši mi što prije kako je.

katarina, evo da ti javim da je rođak izvan životne opasnosti :rock::tulum:

Doduše, cili je slomljen i nagnječen, al se probudio.. nije svjestan di je ni što se desilo, pa je počeo čupat sve sa sebe pa su ga uspavali opet. Valjda će se i tijelo bolje regnerirat u tom stanju. Ugl. doktori kažu da će bit ok. A sad jedino neznamo kako je psihofizičko stanje u glavi, jer je zado bio teške ozljede i hematome.

rejoflajt
17.02.2011., 22:59
Freud

"Naročito neobičan simbol sna je ispadanje ili vađenje zuba. To, prije
svega, svakako označava kastraciju, kao kaznu za onaniju."

http://img502.imageshack.us/img502/7901/jerk.jpg

damir1976
18.02.2011., 07:33
Bok svima
pošto mi se u zadnje vrijeme u snovima pojavljuje često bijeli snijeg koji pada zanima me sto to može značiti u snovima onako općenito ?
Hvala

katarina7
18.02.2011., 09:36
katarina, evo da ti javim da je rođak izvan životne opasnosti :rock::tulum:

Doduše, cili je slomljen i nagnječen, al se probudio.. nije svjestan di je ni što se desilo, pa je počeo čupat sve sa sebe pa su ga uspavali opet. Valjda će se i tijelo bolje regnerirat u tom stanju. Ugl. doktori kažu da će bit ok. A sad jedino neznamo kako je psihofizičko stanje u glavi, jer je zado bio teške ozljede i hematome.

hvala:)

COWEC
18.02.2011., 09:44
Bog sanjari...:)

ja u zadnjih godinu dana imam par snova koji su ostavili dosta veliki dojam na mene... simboli koji se pojavljuju u svim njima su dupini s kojima sam prijatelj i ronimo skupa i voze me na leđima ili mi pokazuju nove dubine velikog oceana koji je najprije mutan ali se izbistri nakon što krenem za dupinima...

također sam prijatelj sa kitovima orkama i s njima plovim prema obzoru najčešće na njihovim ledjima dok su mi noge do gležnja u vodi koja je isto tako na početku mutna jer se nešto gradilo ili se netko utapao i nakon što tu osobu spasim ja ili krenem za dupinom ili se nađem na leđima od orke i onda plovimo...

u svim snovima mi nešto pokazuju a samo u jednom mi kit ali ne orka već onaj mirni veliki govori kako se ne trebam bojati i da pogledam prema dolje... da su oni tu da me čuvaju... i stvarno oko mene orke, dupini , morski psi, čak i oni mali merkat se kupaju i brčkaju.... vidi se obala s moje lijeve strane i osjećam se sigurnom... i kad pogledam dolje imam što vidjeti..iako je duboko sve vidim: puno morskih bića, plove mirno, igraju se, magična bića i slično...

a u zadnje vrijeme sam prijatelj sa morskim psima i često spašavam male dupine i male orke iz zarobljeništva i onda vrištim na ljude da nisu normalni što jedu ribu jer one misle, one znaju, one su žive....

eto ako netko ima za protumačiti ovo tenks...

Stella1
19.02.2011., 11:56
Nedavno sam sanjala da sam došla u jedan stan i tamo moram nešto kupiti i sada kad idem platiti, cifra mi se čini mi preskupa, ja se kao nešto bunim i tip me onda želi opljačkat( uzeti sve novce iz novčanika). Uglavnom, nije me uspio opljačkat, nekako sam to izbjegla, mislim da čak nisam ni normalno platitla i ja odlazim( obučena sam u odjeću koju inače nosim-potpuno realno, moja torba kapa, novčanik- sve skroz realno), nalazim se pred vratima i u stanu je veći broj ljudi u hodniku i nekom dosta prostranom dnevnom boravku-prolaznoj sobi i svi stoje. Kad odjednom iz neke sobe iza, naglo dotrčavaju ljudi sa pištoljima, njih, ja mislim tri, i počnu vikat ovo je pljačka. I sad se ja mislim, ajme mislila sam da sam se izvukla od pljačke, a sada će nas ovi svih opljačkat i ovo se pretvorilo u razbojničku pljačku. Ra zmišljam o tome da je nezgodno što imam u novčsaniku veću cifru, više od tisuću kuna, a ne nešto malo love i kao će mi ovi sa pištoljima sve to uzeti. Međutim, oni uopće ne idu prema drugim ljudima nego samo prema meni sa svih strana i počnu pucat. Ja doslovce vidim metke kako lete oko mene i prema meni. Jedan metak me pogodi u prsa i onda ja skužim da to nisu pravi meci, da me nisu ubili i prođe mi misao: A vidi ove, pa šta je ovo, htjeli bi me opljačkat, a ni prave metke nemaju, svašta. I onda sam se probudila.
U snu me bilo i strah i bila sam zabrinuta. U jednom trenutku kada sam onom prvom prodavaču/lopovu izbjegla bila sam i zadovoljna.

Napominjem da taj dan jesam nešto kupovala za što dvojim da li mi je preskupo ili ne.
Ali najživlji dio sna je bio sa pucanjem, metcima i otkrićem da su to ćorci.

Ako može neko tumačenje, bila bi zahvalna.

ula_la
19.02.2011., 22:25
U zadnje vrijeme često sanjam da mi nešto visi iznad glave i to često u negativnom kontekstu (npr neka bodljikava školjka) i onda se probudim sva u panici da se me ubost.... i tako par noći zaredom
Zna mozda netko što bi to otprilike značilo ?
Tnx

coma black!
20.02.2011., 07:04
noćas sam imala moru koju nisam imala već duže vrijeme....

znači ono kad odjednom osjetiš kako ti se neka težina penje po tijelu i onda te poklopi svom snagom (stvarno zna biti teško) i onda osjetiš kako te sve više steže oko vrata:confused:...kako mi se to već ponavljalo skužila sam da kad počnem pokušavat pričat prestane, tako da sam viknula nešto kao odlazi ili ne:confused: i onda je prestalo....a prije toga sam ¨osjećala¨ kao da mi nekakav ventilator puše prema tijelu :zubo:
jel zna tko što bi to značilo?

čitala sam da se to javlja ako spavaš na leđima,kao prestaneš disati pa zbog toga, no bila sam na boku :zubo:....


i prije sam to znala sanjati , jedno vrijeme dosta često da sam izbjegavala ići spavati koliko me bilo strah:lol:.... i uvijek bude tako realno, čini ti se kao da si budan, a nisi, i onda se nešto pojavi iz mraka i poklopi te....

jednom sam čak ¨otkinula¨ nokat tome što me došlo daviti:D

jel zna tko što bi to moglo značiti?

moonlightlady
20.02.2011., 18:42
Pozdrav svim sanjarima :)...

Cesto sanjam sljedecu situaciju: Na moru sam, gledam to plavetnilo i silno se zelim okupati, ali me uvijek nesto sprijeci. Pokusavam iznova, ali ne uspijevam i patim zbog toga.

San je uvijek različit ali taj osjecaj bespomoćnosti jer se ne mogu okupati je uvijek isti...

Ima li neko pojma sta bi to moglo znaciti??

katarina7
21.02.2011., 08:24
Imam i ja jedan san za tumačenje, ako može. Sanjala sam bivšeg dečka.
U snu, bili smo u mojoj nekadašnjoj dječjoj sobici, u mome krevetu, sretni i vodili smo ljubav. Oboje smo bili sretni i on se šalio. Činio mi se jako sretan, što smo opet skupa. Zatim čujem dolazak moje mame sa usisivačem i skrivam ga iza vratiju, bio je gol i vidjela sam ga do torza. Toga se sjećam. Otvorila sam vrata od sobe i mamu neljubazno otjerala, ali nisam izašla iz sobe, nisam htjela da ga vidi. Njemu je ta situacija bila zabavna i dobročudno se smješkao. Zatim smo sjeli na krevet i kao da je moja soba ujedno postala auto. Tj. bili smo u autu, koji je izgledao kao soba, s krevetom. Sjedimo tako, razgovaramo i igramo se svrhovima prstiju. Tada primjetim da on ima na srednjaku prsten, ne sjećam se od kojeg materijala, i bio je labav, prevelik, pa mu je pao s prsta. No ja sam prsten uspjela dohvatiti i vratila sam ga na njegov prst. Rekao mi je da me voli i obožava i odjednom, i na prozorsko staklo dolazi zaposlenica njegove majke i on joj maše. Mene je bilo sram i pokušala sam se sakriti od te žene (inače radoznale i odane njegovoj mami). Zatim, naglo, on uzima volan i naglo krene, pitam ga kamo nas to vozi i osjećam da je došao po mene.

Kao da s bivšim nije sve gotovo, to ti kaže ovaj san. :rolleyes: On ima prsten koji mu spada s prsta, prevelik mu je: nije on dorastao ozbiljnoj vezi, ali ti mu ga vraćaš na prst, dakle ti si ta koja bi imala snage nositi vezu. Tvoja mama usisavačem želi sve to počistiti iz tvoga života (ta mama možeš biti i ti, onaj dio tebe koji sve to s bivšim želi pospremeiti i izbrisati iz svoga života).:lol:San se odvija u tvojoj dječjoj sobici, a to je mjesto dječjih sanjarenja pa ovo što se tamo događa baš i ne mora biti previše ozbiljno. Tvoj bivši očito nije osoba s kojom se može previše računati, ovisi o drugim ljudima (mamina prijateljica klepetuša sve bi mogla prenijeti mami, a čini se da ona ne gleda na to s previše simpatije).:rofl: Ipak, on uzima volan i odvozi vas nekamo. Mogao bi te iznenaditi nekim svojim potezom i odlučnošću.
Ako se pojavi, razmisli želiš li ti to?:ne zna: Drag je, ima puno nježnosti i te njegove gotovo dječje nevinosti u tvom snu, ali nije to dovoljno ozbiljno. Ne još (prsten mu je prevelik i na krivom je prstu, a automobil kojim te odvozi samo je preobrazba tvoje dječje sobice).:o Pa ipak, moglo bi biti lijepo. Uostalom, ako se i ne dogodi ništa, sigurno je jedno - ti ga još nisi potpuno izbrisala iz svoga srca, a bojim se, ni on tebe.:)

katarina7
21.02.2011., 09:46
Sanjala sam da su se dva glisera zaletjela u more, brodska havarija i dolazi do eksplozije koju ne vidim, čujem je i znam da je bila u snu.
Potom masu ljudi koji pokušavaju izaći iz jedne zgrade kroz tijesne hodnike penju se uz stepenice i ja među njima ali ne paničarim. Imam mobitel ali se s njim nikako ne snalazim i ne uspjevam ostvariti poziv. Nastojim dozvati kćer i muža iako nisam sigurna da su oni bili na mjestu brodske havarije.
Potom gledam Velebit i odjednom posljednju večeru i govorim: "Eno Isus!"
Žena obučena u časnu sestru mi prilazi i ja osjećam da je to Gospa te mi ona govori: "Zašto bježiš od problema..." u smislu da se suočim sa problemima te da od njih ne bježim (to mi je najveća nepoznanica što mi je s time htjela reći) a potom naglo se u mene zalijeće velika crna ptica, rekla bih da je vrana ne da bi me napala, točno ne znam, i u tom sam se trenu probudila i osjetila neki čudan strah da sam se bojala dići na wc, osjećaj kao iza noćne more iako je samo ta ptica bila u snu "problem"...
Molim tumačenje...

(čitam u sanjarici da je crna ptica nagovještaj smrti u obitelji...:( )

Havarija na moru možda je havarija u tebi ili u tvojim odnosima (najvjerojatnije s užim članovima obitelji). San te upozorava da neke probleme ne želiš vidjeti. Razmisli što bi to moglo biti, što negdje duboko u sebi naslućuješ, ali to ne želiš ili ne možeš osvijestiti. Pazi, san se ponekad služi pojačalom, sve ovo što poprima tako katastrofične razmjere može biti bura u čaši vode, ali u ovom trenutku to je tebi jako veliko i značajno.:ne zna:
Prtljanje s mobitelom otkriva ti da ne znaš kako uspostavi komunikaciju, ili to ne možeš.
Gužva u tijesnom hodniku vjerojatno je odraz bure u tebi, različite misli, različiti osjećaji, sve se to gura u malom prostoru, u tebi kojoj je svega toga previše.
Ipak, ti nekako znaš da ćeš kroz to proći, imaš jednu čistu trasu u sebi, jasnu stazu bez obzira na niz okolnosti koje se natiskuju kako bi te omele.
Velebit (Bože, odakle ga gledaš, imam tu sliku u svojoj glavi vrlo jasnu u tisućama nijansi) je planina, pa odražava visoke ciljeve i poziva na uspon. To je dobro. Tamo je Krist za posljednjom večerom, puno je kršćanskih simbola, opatica koja se pretvara ili jest prikrivena Madona, sve je to vrlo moćno. Krist je milost, a poljednja večera može te upozoriti na neku izdaju, ali i pozitivan obrat. Pa svi su s tobom, tko ti više može pomoći od onih koji su ti se u snu pojavili. Crna ptica može biti zloguka, ali ona te ne napada, samo je tu da je vidiš. Ne niječem da ćeš vjerojatno proći (ili prolaziš) kroz neke neugodnosti, ali u ovakvu društvu ti si pod divnom i moćnom zaštitom kojoj se utječi i sve će biti dobro.:)

katarina7
21.02.2011., 09:55
sanjala sam da sam došla na ispit kod ovog jednog profesora koji je katastrofa. nikog ne pušta skoro. i dijeli nam testove a ono ispit ima 8 stranica :eek: i pitanja bila neka kilometarska,opširna. ja gledam i mislim si:šta je ovo, opet ću pasti, neću se ni trudit uopće pogledat pitanja. i kad sam malo bolje pogledala, ispit je ličio ko na križaljku :confused: ono osmosmjerka sa riječima iz tog predmeta, pa križaljka baš i tako. uspjela sam pola riješit. neznam dal sam prošla nije objavio rezultate :rofl:

i već drugi put sanjam kako sam uspjela napravit špagu onak do poda baš. nije me niš boljelo. na treningu sam bila i iznenadila sam se kak sam uspjela a ustvari mi uvjek fali kojih par cm do kraja

i uvjek sanjam da nekud kasnim. bila sam na faxu a poslje sam morala na trening. u 9 navečer, al bilo je još uvjek sunce :misli: i još zamolila profesora da me pusti jer moram na trening. i otišla doma još da spremim stvari. tražim robu, pa di je,ovo, ono, dok sam našla šta ću obuć već je bilo pol 10. i počela sam paničarit: joj pa oni su već počeli trernirat, gle kolko je sati, zakasnit ću. a baš sam htjela otić na trening. i tak često sanjam da kasnim negdje
Uspjela si riješiti ispit koji je očito težak, možda se provučeš, veliš. Pa to što si pola riješila velik je uspjeh jer se očito radi o zahtjevnom profaču (zahtjevnoj životnoj situaciji, najvjerojatnije, premda to može biti i doslovno ispit).:lol:
Špaga je sjajna, uspjela si je razvući do kraja (pazi, u stvarnosti to ne možeš, malo ti nedostaje). Pozitivno, nešto ćeš iznenađujuće dobro obaviti, ili obavljaš.
A to što kasniš, to je puno želja, pomalo ti nedostaje jasan cilj, od svega ne znaš što prije pa prtljaš. Malo se presloži, resetiraj, i bit ćeš ko nova. Viš kako ti ide špaga!:mig::)

katarina7
21.02.2011., 10:00
Bok svima
pošto mi se u zadnje vrijeme u snovima pojavljuje često bijeli snijeg koji pada zanima me sto to može značiti u snovima onako općenito ?
Hvala

Bijelo, lijepo, čisto, ali distancirano. Snijeg nagoviješta da si u okruženju ili odnosu gdje je sve dobro, ali nema dovoljno topline, nema ugodnih, toplih osjećaja.
Osjećaš emotivnu distancu tamo gdje si (ili s kim si). Možda se tvoji osjećaji prema nekome hlade :rolleyes:

katarina7
21.02.2011., 10:07
Bog sanjari...:)

ja u zadnjih godinu dana imam par snova koji su ostavili dosta veliki dojam na mene... simboli koji se pojavljuju u svim njima su dupini s kojima sam prijatelj i ronimo skupa i voze me na leđima ili mi pokazuju nove dubine velikog oceana koji je najprije mutan ali se izbistri nakon što krenem za dupinima...

također sam prijatelj sa kitovima orkama i s njima plovim prema obzoru najčešće na njihovim ledjima dok su mi noge do gležnja u vodi koja je isto tako na početku mutna jer se nešto gradilo ili se netko utapao i nakon što tu osobu spasim ja ili krenem za dupinom ili se nađem na leđima od orke i onda plovimo...

u svim snovima mi nešto pokazuju a samo u jednom mi kit ali ne orka već onaj mirni veliki govori kako se ne trebam bojati i da pogledam prema dolje... da su oni tu da me čuvaju... i stvarno oko mene orke, dupini , morski psi, čak i oni mali merkat se kupaju i brčkaju.... vidi se obala s moje lijeve strane i osjećam se sigurnom... i kad pogledam dolje imam što vidjeti..iako je duboko sve vidim: puno morskih bića, plove mirno, igraju se, magična bića i slično...

a u zadnje vrijeme sam prijatelj sa morskim psima i često spašavam male dupine i male orke iz zarobljeništva i onda vrištim na ljude da nisu normalni što jedu ribu jer one misle, one znaju, one su žive....

eto ako netko ima za protumačiti ovo tenks...
San ti je prekrasan, ekološki osviješten, premda ne mora značiti samo to.
Okreni se oko sebe i pogledaj tko bi u tvom okruženju mogao pedstavljati dupine. Njega (njih) slijedi. Širi obzore i uvide, san te poziva na akciju, na dobro koje možeš učiniti za nekoga (možda baš doslovno za zaštitu prirode, ali, kažem, ne mora biti to). More je silna voda (silni emotivni potencijal). Imaš zadaću. Okreni se, pokušaj otkriti što ti je činiti - i čini! Ti to možeš.:s:lol::)

katarina7
21.02.2011., 10:16
Nedavno sam sanjala da sam došla u jedan stan i tamo moram nešto kupiti i sada kad idem platiti, cifra mi se čini mi preskupa, ja se kao nešto bunim i tip me onda želi opljačkat( uzeti sve novce iz novčanika). Uglavnom, nije me uspio opljačkat, nekako sam to izbjegla, mislim da čak nisam ni normalno platitla i ja odlazim( obučena sam u odjeću koju inače nosim-potpuno realno, moja torba kapa, novčanik- sve skroz realno), nalazim se pred vratima i u stanu je veći broj ljudi u hodniku i nekom dosta prostranom dnevnom boravku-prolaznoj sobi i svi stoje. Kad odjednom iz neke sobe iza, naglo dotrčavaju ljudi sa pištoljima, njih, ja mislim tri, i počnu vikat ovo je pljačka. I sad se ja mislim, ajme mislila sam da sam se izvukla od pljačke, a sada će nas ovi svih opljačkat i ovo se pretvorilo u razbojničku pljačku. Ra zmišljam o tome da je nezgodno što imam u novčsaniku veću cifru, više od tisuću kuna, a ne nešto malo love i kao će mi ovi sa pištoljima sve to uzeti. Međutim, oni uopće ne idu prema drugim ljudima nego samo prema meni sa svih strana i počnu pucat. Ja doslovce vidim metke kako lete oko mene i prema meni. Jedan metak me pogodi u prsa i onda ja skužim da to nisu pravi meci, da me nisu ubili i prođe mi misao: A vidi ove, pa šta je ovo, htjeli bi me opljačkat, a ni prave metke nemaju, svašta. I onda sam se probudila.
U snu me bilo i strah i bila sam zabrinuta. U jednom trenutku kada sam onom prvom prodavaču/lopovu izbjegla bila sam i zadovoljna.

Napominjem da taj dan jesam nešto kupovala za što dvojim da li mi je preskupo ili ne.
Ali najživlji dio sna je bio sa pucanjem, metcima i otkrićem da su to ćorci.

Ako može neko tumačenje, bila bi zahvalna.
Netko ti želi na silu oteti novac. Osjećaš opasnost i prijetnju, bojiš se. Međutim, lopovi koji te žele opljačkati i "ubiti" pravi su trapavci, nemaju pravo oružje, skužila si ih.
Vjerojatno se radi o nekoj seksualnoj "prijetnji", netko te vrlo nespretno i grubo pokušava osvojiti. Ti se bojiš, ali ćeš ga (ih) prozrijeti i shvatiti da je mnogo nemoćniji nego što to izgleda. Prijetnja može biti i druge narav:mad:i, ali kako god, opasnost je mnogo manja nego što ti se u snu čini. Aludirala sam na nečije seksualne pretenzije zbog pištolja koji su često seksualni simboli.:ne zna::kava:

katarina7
21.02.2011., 10:27
U zadnje vrijeme često sanjam da mi nešto visi iznad glave i to često u negativnom kontekstu (npr neka bodljikava školjka) i onda se probudim sva u panici da se me ubost.... i tako par noći zaredom
Zna mozda netko što bi to otprilike značilo ?
Tnx
Neka prijetnja. Dobro se osvrni oko sebe, pokušaj otkriti od koga (ili čega) ti ona može doći. Ako se nečega bojiš u stvarnosti i to pokušavaš izbjeći, možda se baš tu krije ta prijetnja. Na javi se pokušaj suočiti s tom opasnošću, nastavi san tako da jasno pogledaš gore i snagom misli zaustaviš prijetnju. Onda je pogledaj. Dobro je pogledaj. Pokušaj dovršiti san tako da ti pobijediš i da otkloniš to čudo.
I kažem, dobro razmisli što ti to u stvarnosti "visi nad glavom". Možda neki problem uporno otklanjaš:mad:, a on ti se onda ovako vraća i upozorava te da ga moraš riješiti.:rolleyes::ne zna::kava:

pandora_5
21.02.2011., 11:20
Špaga je sjajna, uspjela si je razvući do kraja (pazi, u stvarnosti to ne možeš, malo ti nedostaje). Pozitivno, nešto ćeš iznenađujuće dobro obaviti, ili obavljaš.


već sam se zapitala gdje si :cheer:

evo i sinoć sam sanjala da sam napravila špagu bez problema. i to već treći put sanjam. a valjda znači nešto dobro :ne zna: inače to nikad nisam sanjala

smedjišećer
21.02.2011., 16:51
Kao da s bivšim nije sve gotovo, to ti kaže ovaj san. :rolleyes: On ima prsten koji mu spada s prsta, prevelik mu je: nije on dorastao ozbiljnoj vezi, ali ti mu ga vraćaš na prst, dakle ti si ta koja bi imala snage nositi vezu. Tvoja mama usisavačem želi sve to počistiti iz tvoga života (ta mama možeš biti i ti, onaj dio tebe koji sve to s bivšim želi pospremeiti i izbrisati iz svoga života).:lol:San se odvija u tvojoj dječjoj sobici, a to je mjesto dječjih sanjarenja pa ovo što se tamo događa baš i ne mora biti previše ozbiljno. Tvoj bivši očito nije osoba s kojom se može previše računati, ovisi o drugim ljudima (mamina prijateljica klepetuša sve bi mogla prenijeti mami, a čini se da ona ne gleda na to s previše simpatije).:rofl: Ipak, on uzima volan i odvozi vas nekamo. Mogao bi te iznenaditi nekim svojim potezom i odlučnošću.
Ako se pojavi, razmisli želiš li ti to?:ne zna: Drag je, ima puno nježnosti i te njegove gotovo dječje nevinosti u tvom snu, ali nije to dovoljno ozbiljno. Ne još (prsten mu je prevelik i na krivom je prstu, a automobil kojim te odvozi samo je preobrazba tvoje dječje sobice).:o Pa ipak, moglo bi biti lijepo. Uostalom, ako se i ne dogodi ništa, sigurno je jedno - ti ga još nisi potpuno izbrisala iz svoga srca, a bojim se, ni on tebe.:)


Hvala ti Katarina na tumačenju sna. Zbilja si precizna. :kiss:

machkala
21.02.2011., 17:09
već se nekoo vrijeme želim javiti na ovu temu..

ja sada već skoro 5 godina živim u dugom selu,a inače sam iz siska..a ne sjećam se da sam ijedan san koji sam sanjala se odvijao u d.s.

sve se uvijek odvija u mom rodnom gradu...


i često sanjam da plivam kroz rijeku ili da sam na snijegu...

zna li netko što bi to moglo značiti?

Stella1
21.02.2011., 17:19
Netko ti želi na silu oteti novac. Osjećaš opasnost i prijetnju, bojiš se. Međutim, lopovi koji te žele opljačkati i "ubiti" pravi su trapavci, nemaju pravo oružje, skužila si ih.
Vjerojatno se radi o nekoj seksualnoj "prijetnji", netko te vrlo nespretno i grubo pokušava osvojiti. Ti se bojiš, ali ćeš ga (ih) prozrijeti i shvatiti da je mnogo nemoćniji nego što to izgleda. Prijetnja može biti i druge narav:mad:i, ali kako god, opasnost je mnogo manja nego što ti se u snu čini. Aludirala sam na nečije seksualne pretenzije zbog pištolja koji su često seksualni simboli.:ne zna::kava:

Hvala draga :) i meni se nekako činilo dobrim snom, jer kao "pljačka i ubojstvo" ne uspjevaju, ja se izvučem iz gabule, jer su razbojnici nesposobni i iako pogode cilj, pucaju ćorke, pa ispada tresla se brda, rodio se miš.:Server:
:klap:
Hm, ovo seksualno, fakat se svi napadači-pljačkaši bili muški, ali mislim da je ipak nešto drugo u pitanju.

sahara
22.02.2011., 07:25
E noćas je bila burna noć.... :hrk:
A di počet.... katarina7 evo ti malo štiva... i zagonetki :D
Prvi san. Ja radim za National Geographic i u Africi sam. Gledam i vatam neke životinje, slikam. Vidim dva majmuna u nekakbvom gnjzdu. Imaju mlade. Al to mlado je čovječje dijete. Ja ga gledam, zamotanog u nekakvu krpenu pelenu, majmuni odlaze, dolazi moja majka i cijela bijesna viče nešto na mene. Kraj djeteta stoje mala dva tek rođena štenca. Moja Majka uzme jednog, i zvrne mu vratom! iz glave šiklja krv :( :eek: ... jako je bijesna a ja neznam zašto. Ja vičem i plačem, odjednom dolaze neka dva stvorenja nedefinirana, sa velikim crvenim usnama, i ciljeli su tužni i stoje zagrljeni... okrenem se mama opet bijesna, vičem joj MAJKO NEMOJ NEMOJ molin te, i probudim se tako vičući i plakajući. :ne zna:


drugi san. U šumi sam, sve je mračno... provlačim se pokraj nekih stabala. Na svako stablo naslonjen ražanj i na njemu se peku janjci... :rolleyes: ;
stvorim se na nekom kao piru, sunčan je dan.... oko mene snjeg koji se polagano topi, prolazim kraj nekih ljudi koji leže na snjegu pijani, mislim si kao ajme vid ih a tu ovo dijete jadno kraj njih.... odjednom evo me na nekoj livadi, sa svojim djetetom. Tu vidim ogromnog sivog medvjede koji se igra/ bori sa nekom drugom životinjom. Neko mi govori da se ne bojim, da mi neče ništa, al ja se pokušavam maknuti i uspinjem se na neku gredu, odjednom onaj veki medo kraj mene, ide i on gore... :p AJME DALJE VIŠE NEZNAM... pa što je ovo noćas meni bilo???? :confused:

katarina7
22.02.2011., 09:24
Pozdrav svim sanjarima :)...

Cesto sanjam sljedecu situaciju: Na moru sam, gledam to plavetnilo i silno se zelim okupati, ali me uvijek nesto sprijeci. Pokusavam iznova, ali ne uspijevam i patim zbog toga.

San je uvijek različit ali taj osjecaj bespomoćnosti jer se ne mogu okupati je uvijek isti...

Ima li neko pojma sta bi to moglo znaciti??

More je općenito simbol silne, moćne, prostrane (kakvo već more jest) emocionalne energije. Tako bi se rado prepustila svojim osjećajima, zaronila u more osjećaja, ali ti to ne dopuštaju neke okolnosti. Osvrni se oko sebe:mig:i dobro pogledaj tko ili što ti to stoji na putu (vrlo je vjerojatno da si ti sama sebi zadala neke okvire koje ne smiješ prekoračiti). Pokušaj osloboditi taj svoj emocionalni potencijal, čini više stvari koje voliš. Možda previše robuješ dužnostima.:ne zna::kava::mig::):)

katarina7
22.02.2011., 09:35
već se nekoo vrijeme želim javiti na ovu temu..

ja sada već skoro 5 godina živim u dugom selu,a inače sam iz siska..a ne sjećam se da sam ijedan san koji sam sanjala se odvijao u d.s.

sve se uvijek odvija u mom rodnom gradu...


i često sanjam da plivam kroz rijeku ili da sam na snijegu...

zna li netko što bi to moglo značiti?

I ja uglavnom sanjam svoj rodni kraj i većina se mojih snova upravo tamo odvija. Te prve slike koje upijamo toliko su moćne da uđu u simboliku sna i teško ih bilo što drugo može potisnuti. :eek:
Rijeka, voda, to su osjećaji. Plivati u velikoj i k tomu protočnoj vodi koja te nosi, znači prepuštati se osjećajima. Ako se dobro osjećaš u tim snovima, vjerojatno živiš u skladu sa svojim emotivnim potrebama. Možda i voliš sanjariti. Sve ovisi o tome kakvo je ozračje u snu:lol::ne zna::) i je li ti u svemu tomu dobro.

anya
22.02.2011., 09:43
Ja sam noćas sanjala da sam rodila dijete i dobila na poklon puno slatkih dječjih cipelica...nikad ne razmišljam o tome pa mi je malo neobično.....a oprekjučer stablo puno lijepih crvenih jabuka koje berem...

katarina7
22.02.2011., 10:15
E noćas je bila burna noć.... :hrk:
A di počet.... katarina7 evo ti malo štiva... i zagonetki :D
Prvi san. Ja radim za National Geographic i u Africi sam. Gledam i vatam neke životinje, slikam. Vidim dva majmuna u nekakbvom gnjzdu. Imaju mlade. Al to mlado je čovječje dijete. Ja ga gledam, zamotanog u nekakvu krpenu pelenu, majmuni odlaze, dolazi moja majka i cijela bijesna viče nešto na mene. Kraj djeteta stoje mala dva tek rođena štenca. Moja Majka uzme jednog, i zvrne mu vratom! iz glave šiklja krv :( :eek: ... jako je bijesna a ja neznam zašto. Ja vičem i plačem, odjednom dolaze neka dva stvorenja nedefinirana, sa velikim crvenim usnama, i ciljeli su tužni i stoje zagrljeni... okrenem se mama opet bijesna, vičem joj MAJKO NEMOJ NEMOJ molin te, i probudim se tako vičući i plakajući. :ne zna:

drugi san. U šumi sam, sve je mračno... provlačim se pokraj nekih stabala. Na svako stablo naslonjen ražanj i na njemu se peku janjci... :rolleyes: ;
stvorim se na nekom kao piru, sunčan je dan.... oko mene snjeg koji se polagano topi, prolazim kraj nekih ljudi koji leže na snjegu pijani, mislim si kao ajme vid ih a tu ovo dijete jadno kraj njih.... odjednom evo me na nekoj livadi, sa svojim djetetom. Tu vidim ogromnog sivog medvjede koji se igra/ bori sa nekom drugom životinjom. Neko mi govori da se ne bojim, da mi neče ništa, al ja se pokušavam maknuti i uspinjem se na neku gredu, odjednom onaj veki medo kraj mene, ide i on gore... :p AJME DALJE VIŠE NEZNAM... pa što je ovo noćas meni bilo???? :confused:

Crknuto mi račuanlo pa ne mogu trenutno od doma raditi ništa, a evo, sad malo kradem vrijeme koje nemam.
San je pun neke animalne snage, energije koju potiskuješ. Mama je nekakav moralni stražar, pače egzekutor. :mad:Osjećaš li se previše sputanom? Duboko plačeš u sebi. Nađi si neki ispušni ventil koji će ti pomoći da prebrodiš teško razdoblje.

Šuma je je mračna. Krećeš se mračnim stazama podsvijesti, sve vrvi slikama, ali te slike nisu lijepe. Tu su pijani ljudi, nije ih briga što se oko njih događa. Nalaziš se u nekoj mutnoj i nejasnoj situaciji, a nisi sigurna radiš li sve kako treba. Sve su te životinje skriveni nagoni, ono animalno u tebi. To su tvoje borbe, unutarnje borbe. Ali vidi mede, krupni, trapavi, sivi medo. On želi biti s tobom. Dobar ti je taj medo. Bori se s nekom životinjom, nečim u tebi što želiš potisnuti ili izbaciti iz sebe.
Pijanka u mračnoj šumi, pa onda prosine sunce koje sve osvijetli (otkriva ti se situacija) i tvoje izdvajanje od te pijane rulje (prizor kao u nekoj ranoj Krležinoj drami), sve ti to odražava taj tvoj unutarnji nemir i traženje.
Kao što rekoh, imaš ti svoga medu, samo još ne znaš tko je (ili što je) to. Već ćeš ga otkriti.

katarina7
22.02.2011., 10:20
Ja sam noćas sanjala da sam rodila dijete i dobila na poklon puno slatkih dječjih cipelica...nikad ne razmišljam o tome pa mi je malo neobično.....a oprekjučer stablo puno lijepih crvenih jabuka koje berem...
Ako i nije dijete (što nije isključeno), svakako je nešto novo, dobro, divno na pomolu. Jabuke su ti i simboli ljubavi. Lijep, pozitivan san koji nosi nešto dobro.:) Ako imaš neki projekt u planu, nešto stvaralačko, novo, na dobru si putu.:):kava:.

anya
22.02.2011., 12:16
Hvala :), mada ja to sad ne vidim...

moonlightlady
22.02.2011., 17:04
More je općenito simbol silne, moćne, prostrane (kakvo već more jest) emocionalne energije. Tako bi se rado prepustila svojim osjećajima, zaronila u more osjećaja, ali ti to ne dopuštaju neke okolnosti. Osvrni se oko sebe:mig:i dobro pogledaj tko ili što ti to stoji na putu (vrlo je vjerojatno da si ti sama sebi zadala neke okvire koje ne smiješ prekoračiti). Pokušaj osloboditi taj svoj emocionalni potencijal, čini više stvari koje voliš. Možda previše robuješ dužnostima.:ne zna::kava::mig::):)

Radim posao koji ne volim, zaljubljena sam u muskarca koji nikad nece biti moj, zeljela bih neko vrijeme ici u inostranstvo ali ne mogu jer mi je mama bolesna, a ima samo mene.....Tako da je vjerovatno to to robovanje duznostima :(....Hvala ti puno na tumacenju :)

skorpionka87
23.02.2011., 00:00
Ja sam sanjaLa nešto preprepreprepreeeeužasnoooooo :eek::eek::eek::eek:

a to je...da se moj maLi utopio u moru.....

I ja sam to sve vidjeLa svojim očima, aLi naravno, nisam ni stigLa reagirat...

I biLa sam u snu tužna jer sam ostaLa bez njega :(:(

Sad me to baš muči...jer taj san nije ništa pozitivno, bojim se za njega :(

katarina7
23.02.2011., 08:22
Ja sam sanjaLa nešto preprepreprepreeeeužasnoooooo :eek::eek::eek::eek:

a to je...da se moj maLi utopio u moru.....

I ja sam to sve vidjeLa svojim očima, aLi naravno, nisam ni stigLa reagirat...

I biLa sam u snu tužna jer sam ostaLa bez njega :(:(

Sad me to baš muči...jer taj san nije ništa pozitivno, bojim se za njega :(

Mali je maleni klinac (sudim po onoj godini 87., ako se to odnosi na godinu tvoga rođenja). Razumijem tvoj strah, ali nemoj mu se prepustiti.
Prvo, završi san pozitivno (nastavi ga na javi); znači, uspjela si reagirati, izvukla si ga iz vode i sad se radosno smijete. Privini ga k sebi i mazi, sve je dobro.:lol:
Drugo, san vjerojatno otkriva da će se klinac malo oteti, početi svoju spiku:rofl:, da će ona privrženost koja veže majku i maleno dijete dobiti neku drugu dimenziju.
Možda san govori samo to da on više neće biti tvoja beba kakva je bila do jučer, da počinje faza prkosa (u dječjoj psihologiji govori se o fazama negativizma i normalna su pojava oko druge godine, pa negdje pred polazak u školu, pa u pubertetu...), ali to su nagađanja jer ne znam kolik je klinac. Tebi to može izgledati kao da si ga izgubila - onakvog kakav je do jučer bio.
Eventualno, možda ti je ubro neku virozu ili slično, a san govori o tvom strahu i nemoći. Svakako, misli pozitivno i pokaži (dovršavajući taj san na javi) kako su stvari u tvojim rukama, kako ti ne izmiču kontroli.
:)

katarina7
23.02.2011., 08:29
:)[/QUOTE]

Zašto više nitko ne odgovara sanjačima?:rolleyes::mig::ne zna:
Jesam li ja uzurpirala ovaj prostor? :rofl::eek:Definitivno me previše ima :rolleyes:pa ću se malo povući :confused:kako bi i drugi ljudi koji žele interpretirati :ssnove, :kava:došli na red.

pandora_5
23.02.2011., 12:14
Zašto više nitko ne odgovara sanjačima?:rolleyes::mig::ne zna:
Jesam li ja uzurpirala ovaj prostor? :rofl::eek:Definitivno me previše ima :rolleyes:pa ću se malo povući :confused:kako bi i drugi ljudi koji žele interpretirati :ssnove, :kava:došli na red.

neeeeeeeee. pa i prije tebe nije bilo nikoga da tumači

sahara
23.02.2011., 12:39
neeeeeeeee. pa i prije tebe nije bilo nikoga da tumači

Tako je! :top: katarina ne odlazi

Stablo
23.02.2011., 20:59
katarina ne odlazi

Pa stvarno ste zločeste :zubo: Znate li koliki je gubitak vremena pisati tumačenja? Tko bi od vas toliko vremena izgubio za osobe koje ne poznaje? Ako želite da vam se snovi tumače, onda morate dati nešto u zamjenu :)
Imaš kakvu ideju Katarina, što da rade oni kojima tumačiš? Da se uključe u neku humanitarnu akciju? :D

katarina7
24.02.2011., 08:02
Pa stvarno ste zločeste :zubo: Znate li koliki je gubitak vremena pisati tumačenja? Tko bi od vas toliko vremena izgubio za osobe koje ne poznaje? Ako želite da vam se snovi tumače, onda morate dati nešto u zamjenu :)
Imaš kakvu ideju Katarina, što da rade oni kojima tumačiš? Da se uključe u neku humanitarnu akciju? :D

Ma ne, ne pada mi na pamet da išta tražim, hahaha...:lol: Ovo je društvena mreža. Ako sam nekome pomogla svojim tumačenjem sna, evo, drago mi je. U stvari, ljudi koji prate ta tumačenja možda otkriju neke smjernice koje će im otvoriti vlastiti put kako se susresti s tajnim porukama svojih snova i uspostaviti vezu sa svojim unutarnjim bićem.:rolleyes::):rolleyes:
Moram priznati, i ja se nakon susreta s tako zanimljivim snovima osjećam bogatijom. Samo, ne želim biti nametljiva. Uključit ću se kad god stignem, samo bih se bolje osjećala da ima više ljudi koji to čine, jer bilo ih je, a sad se ne javljaju.:s
Stabalce, koje bi mi tehnike meditacije preporučio?:ne zna:

pandora_5
24.02.2011., 11:05
Samo, ne želim biti nametljiva. Uključit ću se kad god stignem, samo bih se bolje osjećala da ima više ljudi koji to čine, jer bilo ih je, a sad se ne javljaju.:s

ma nije. bila je prije ona neka fish a sad je već dugo nema

sahara
24.02.2011., 11:31
Ma ne, ne pada mi na pamet da išta tražim, hahaha...:lol: Ovo je društvena mreža. Ako sam nekome pomogla svojim tumačenjem sna, evo, drago mi je. U stvari, ljudi koji prate ta tumačenja možda otkriju neke smjernice koje će im otvoriti vlastiti put kako se susresti s tajnim porukama svojih snova i uspostaviti vezu sa svojim unutarnjim bićem.:rolleyes::):rolleyes:
Moram priznati, i ja se nakon susreta s tako zanimljivim snovima osjećam bogatijom. Samo, ne želim biti nametljiva. Uključit ću se kad god stignem, samo bih se bolje osjećala da ima više ljudi koji to čine, jer bilo ih je, a sad se ne javljaju.:s
Stabalce, koje bi mi tehnike meditacije preporučio?:ne zna:

Pa katarina draga, meni si jako pomogla, osvjetlila mi situacije u mom životu, dala neke uvide u ono što se oko mene događa. :)
Počela sam i sama malo analizirat na temelju tvojih tumačenja.Polako upoznajem svoju podsvijest, osluškujem što mi govori..... :mig: . Otvorila si mi taj put i zato molim da ne ideš nikud! :cerek: Rado ćemo čut i ostale koji se žele uključit. :)

Stablo
24.02.2011., 11:58
Stabalce, koje bi mi tehnike meditacije preporučio?:ne zna:

Ja bih tebi preporučio meditacije na 2. čakru :). Ima jedna jako dobra knjiga, Biharske škole yoge, Swami Satyananda Saraswati - Tantričke meditacije. Pa pročitaj uvodni dio, onda ću ti reći za dalje.

katarina7
24.02.2011., 12:16
Ja bih tebi preporučio meditacije na 2. čakru :). Ima jedna jako dobra knjiga, Biharske škole yoge, Swami Satyananda Saraswati - Tantričke meditacije. Pa pročitaj uvodni dio, onda ću ti reći za dalje.

hvala:):rolleyes::):eek::)

pandora_5
26.02.2011., 11:21
sanjala sam sinoć da se vozim u autobusu i neki tip šta je sjedio ispred mene, izvadoi pištolj i počeo pucati. i pogodio mene u desnu stranu trbuha. i još mi kaže da ako se pomaknem da će mi u glavu pucat :confused: i vozač autobusa vozio do bolnice i prolazimo kroz grad, al sve je bilo razrušeno i uništeno koda je rat. ljudi krali stvari po trgovinama i tak. i dođemo do bolnice, odvedu me do nekog doktora, on meni počeo gledat zube i zabio mi neku veliku iglu među zube :eek: i tak je bolilo jako. ja podignem majicu i pokažem ranu i kažem mu: ja imam metak u trbuhu a vi meni zube pregledavate?? on se počeo smijat, nije me shvaćao ozbiljno. al rana je već bila zacjelila samo se malo vidjela izbočina od metka. i ja se namjerno srušila na pod kao da mi slabo samo da neš poduzmu. i onda su me valjda odveli na operaciju,ne sjećam se....

snowee
26.02.2011., 12:03
Sanjala sam da sam ugušila /utopila neku ženu u kadi..cijelo to vrijeme pored mene je stajalo dvoje djece...mislim da su oni meni nešto napravili,zato sam ja morala ubiti tu ženu..al čim sam ju ubila ,počela sam histerizirat i zvala hitnu,al došlo je do nekakvih smetnji u kkomunikaciji i oni si ignorirali moj poziv.. zatim bježim iz stana,trčim do zgrade svog prijatelja,noć je i sama sam na cesti,odjednom me počinje loviti neki pas, režati na mene,napadne i prije nego će me ugristi ja se budim..
sad za psa i ubojstvo sam čitala da su neki problemi ,opasnost... ??