PDA

View Full Version : Snovi... tumačenja


stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

katarina7
17.12.2011., 20:46
Ja sam sinoc sanjala da me jedan poznanik nosi golu. :eek: :ne zna: A i on je bio gol. :confused:
Ne osjecam nista prema njemu inace.

I onda citam na nekoj sanjarici da to znaci da ce mi svi planovi propasti. :eek:
A u zadnje vrijeme sam puna obaveza i puno toga moram napraviti.

Sta bi taj san znacio?
Ja mislim da planovi baš neće propasti, ali se zbog nečega osjećaš vrlo razotkriveno, razgolićeno, odnosno izloženo. U nekim ćeš situacijama biti previše ranjiva i izložena, pokazat ćeš ili reći više nego što bi trebala. Razmisli prije nego li otvoriš sve svoje karte, ma na što se to odnosilo (prepoznat ćeš).

katarina7
17.12.2011., 20:48
u zadnje vrijeme stalo sanjam jednog frenda koji mi se u snu upucava, zaljubljen je u mene, dira me, ljubi...a inače je oženjen i ima dvoje djece :ne zna: niti ja išta osjećam prema njemu. i u snu je uvjek on taj koji navaljuje na mene, ja sam onak suzdržana. sanjam to skoro svaku večer već nekih 3 tjedna. pa već mi ga je dosta :rolleyes:
Mislim da težiš nekoj promjeni, nečem novom. Malo si se ululjkala u vezi. Sanjariš. A zašto baš on? Na nekoj frekvenciji on je zanimljiv. To uopće ne znači da bi ti u stvarnosti nešto značio.

pandora_5
17.12.2011., 20:55
Mislim da težiš nekoj promjeni, nečem novom. Malo si se ululjkala u vezi. Sanjariš. A zašto baš on? Na nekoj frekvenciji on je zanimljiv. To uopće ne znači da bi ti u stvarnosti nešto značio.

al onda nebi njega sanjala stalno nego bi bio neki drugi :ne zna: neznam ni ja zašto baš on. možda zato što se viđamo svaki dan, u istom društvu smo. a možda mi san poručuje da se ja njemu sviđam :zubo: iako, u braku je :ne zna:

katarina7
17.12.2011., 20:57
cesta, dan... vozim auto. Na cesti ranjeni srndać.. ima rogove i ogrlicu. Prepoznam da je to moj srndać ( jer stvarno doma imam srndaća u zbilji). Istrčim i želim mu pomoć da ostane živ.Držim mu glavu u naručju.. krvav je oko vrata...tužna sam.. Neko ga je ranio, i zovem tatu u pomoć jer je on lovac( kao što i je). Osjećam da pomoć dolazi ali nigdje nikoga, budim se.

Čuvam dijete od svoga brata dok mu je žena negdje otišla. Pri tome kasnim na posa i ludim. Ostavlčjam dijete samo i odem radit. Cilo vrijeme neko malo preslatko kuče mi se vrzma oko nogu.. pa ga gladim, pa nosam ,pa mazim.... dolazi bratova žena, sa njom sjedam na drveni mol i skupa gledamo fotografije na kojima sam ja. Lijepa , sretna i divim se toj svojoj sreći i lipoti. a sve to se odvija u mojoj kući koja je pokraj mora, drvena je i imam taj svoj mol.Također drveni.
Ranjeni srndać najvjerojatnije nije on nego netko iz tvoga bliskog okruženja, ili možda čak ti. Osjećaš li se zbog nečega ranjeno, je li ti netko nanio kakvu bol (mislim na emotivnu, prije svega)?
Drugi dio sna bi mogao biti nastavak prvog? Jesi li koga napustila ili zanemarila? San je pun nostalgije, sjećanja na neko bolje vrijeme ili neko divno emotivno iskustvo. Ono bi se nekako moglo vratiti, barem u naznakama.
Kako bilo, ranjeni srndać upozorava te da u svemu ima puno boli koja nije zaliječena.

katarina7
17.12.2011., 21:03
Pozdrav svima! Sanjala sam da sam mrtva!!! nekim čudom, svjesna sebe i stvari oko sebe. Pratim truljenje svoga tijela, odnosno, svjesna sam da mi tijelo propada i ja to vidim ali osjećam to kao normalnu stvar . čak vidim svoju napola trulu glavu i otpadnutu kosu i režem škarama ostatke kose, jer ionako će otpasti.
Nisam osjećala nikakav strah. Bilo je nešto vezano i uz groblje, al toga se ne sjećam. Sad me malo strah kad se sjetim toga. Dal to znači neku bolest ili ružne stvari?
Nadam se da nije bolest. Mislim prije da je san alarm za to kako se osjećaš i kako ignoriraš te svoje osjećaje. A osjećaji su iznevjereni, ti trenutno ne živiš ništa od života kakav bi htjela ili kako si ga zamišljala.
Jesi li izgubila sve iluzije, odrekla se svega što si željela, jesi li zakopala sve svoje snove? San bi mogao biti odraz teške apatije, mirenja sa sudbinom, odricanja... Preispitaj malo svoje želje i pokušaj u svoj život unijeti malo živosti i svježine.

katarina7
17.12.2011., 21:10
pozdrav, sanjala sam jedan neobičan san, toliko čudan da sam se u snu mislila kako ga moram zapamtiti i rastumačiti... sanjala sam da moja sestra leži na kauču u dnevnom boravku, kao bezeveze se izležava, a crna mačka joj doslovno leži na glavi i šapicama joj je zagrlila glavu :confused: prije tog događaja u snu prethode još neki, ali sam ih zaboravila...ali ta scena sa mačkom mi se baš urezala u pamćenje..katarina7 ako možeš, molim te ratumači mi umiren od znatiželje :D
Mačka je vrlo mistična životinja, nikad ne znaš što će učiniti ni kako će reagirati. Ona je simbol te nepredvidivosti, divlje prirode i neovisnosti. Crna je boja pesizmizma, mraka, nepoznatog...
Mačka je obuhvatila šapicama glavu tvoje sestre. Mislim da je ona, sestra, u nekom svom filmu. Možda nećeš shvatiti /ili ne shvaćaš trenutno neke njene ideje, odluke i preokupacije. Možda se ne slažeš s tim što ona sada misli, radi li jest...
:ne zna:

katarina7
17.12.2011., 21:17
Prije današnjeg razgovora za posao sanjala sam da obavljam intervju s potencijalnom poslodavkom. S nama u sobi bila je još jedna žena, njena asistentica. Osjećaj u snu bio je onako, ni dobar ni loš...a žena je na kraju razgovora napisala na papir -11 (kao neku svoju bilješku) i da će mi se javiti...imam osjećaj da bi to moglo nešto značiti, razumije li se netko u numerologiju?
Numerologija imaš koliko voliš. Po kaldejskoj 11 nije baš dobar, ali mislim da u ovom slučaju to može biti pokazatelj nečeg drugog (da si tek 11. na redu, da ćeš odgovor dobiti za nekih 11 dana, ali sve je to možda). Ona je nešto pribilježila, nešto je uzela u obzir, možda si ušla u uži izbor. Ipak, čini mi se da zbog ozračja u snu, ili tebi baš taj razgovor pa ni mogući posao ne znače mnogo, ili je vrlo malo šanse da ipak taj posao dobiješ. Vjerojatno se još jako važe.

katarina7
17.12.2011., 21:23
prvi san kojega se sjećam - valjda sam imao 3 ili 4 godine - je žaba u mojoj spavaćoj sobi, samo što je bila ooogromna, crvena i sa zmajskim repom :O što to znači? :503:
To znači da si slušao priče, maštao, stvarao predodžbe na temelju onoga što si ču. Dječji su snovi specifični, u skladu sa svijetom u kojem djeca žive i dobi u kojoj jesu. Možda si se bojao nečega što si čuo, ogromna žaba je bila metafora za taj strah. Možda. Tko zna.
Ipak, ti taj san sve te godine pamtiš pa pretpostavljam da je bio odraz nekih vrlo intenzivnih osjećaja, odnosno straha koji si zbog nečega osjećao.

snow5
18.12.2011., 15:48
bok :)

sanjala sam da sam u ex firmi i da me šefica pita što bih htjela za rodjendan ( dok sam radila kupovale smo si medjusobno darove)...ja sam rekla da sam gledala jedan lijepi novčanik..sjećam se da je šefica bila izuzetno susretljiva i dobre volje kad smo pričale..vesela i lijepo izgledala...to je sve čega se sjećam..dakle izjasnila sam se za taj novčanik koji sam gledala u jednom izlogu..

hvala :)

vjecno@mlada
19.12.2011., 08:12
Draga Katarina molim te ako može tumačenje,sanjala sam svašta nešta :D
Sanjala sam da obilazim sa nekim ljudima spomenike poginulim herojima iz rata i nekakav vodić objašnjava njihove zasluge u ratu a ja plačem kao luda i govorim nekim ljudima da pamte što čovjek govori a skužim da ja ne mogu ništa zapamtiti,zatim odlazim na neko mjesto -restoran ili slično gdje vidim moju sestru kako pjeva i pokraj nje je njena kuma koja se i ustvari bavi pjevanjem,moja sestra je otpjevala pola pjesme i prestala,al stvarno je dobro pjevala ja ju pitam zašto nije otpjevala do kraja pjesmu a on kaže da je lijepo pjevati malo ali puno pjevati je jako teško.Poslije toga sam u svojoj kući sa kćeri i odjednom dolazi nekakvo nevrijeme i nestaje struje u kući,ja želim izaći van i isključiti peć od grijanja,jer je nestalo struje ali kad sam pogledala kroz prozor-toliko je na nebu bilo munja u daljini je nebo bez oblaka -vide se zvijezde ,ali i tamo su munje prekrile nebo--ja sam krenula van ,ali grom je tako blizu moje kuće "opalio"da je otvorio vrata--ja klečim i guram vrata rukama i glavom vrata da ih zatvorim i prije nego sam ih zatvorila u kuću mi je upala iskra koja se odmah ugasila i žuti cvijet.zatvorila sam vrata i čučnula sam sa kćeri na prolazu ismeđu hodnika i dnevne sobe--kao tu se osjećam najsigurnije,ali još jednom je grom opalio blizu kuće --toliko jako da sam se probudila--grozan san!!!!poslije sa opet zaspala i sanjala sam banane da mi vjese na žici za sušiti veš prošla sam pored njih-ne sjećam se da li sam uzela ijednu i došla sam do nekih vrata da uđem u neku kuću ali tamo je bilo dosta nekih malih zmija--ja sam preskakala preko njih!!
Pozdrav Katarina i nadam se da ćeš uspjeti ovo protumačiti :)

vjecno@mlada
19.12.2011., 11:02
Ha zaboravila sam-- sanjala sam još da sam otišla u svoju bivšu firmu tražiti da me prime natrag na posao a neka žensaka mi kaže kako ne može jer jednom sam otišla i nema povratka nisam bila baš sretna iako su mi bili rekli da se mogu vratiti i kao zabranili mi da ja prolazim tom ulicom gdje je ta firma,ali u mom snu je ona bila na drugom mjestu.svi su mogli prolaziti samo su meni zabranili..

Farrath
19.12.2011., 11:03
Ja bih zamolila za tumačenje mog sna, jer me sav isprepadao.. Nisam mogla zaspati poslije tog sna i bojim se da ću sanjati opet nešto slično.

Znači u jednoj noći sanjam:

-da sam u mraku i osjećam oko sebe neke loše stvorove i pokušavam ih puhanjem otjerati od sebe. Prikazuje mi se iz mraka oči sestre, ali to nisu njene već oči nekog zmaja (po kineskom horoskopu je ona zmaj,ako ima kakve poveznice) koje me gledaju i osjećam da me žele uplašiti. Čujem mnogo glasova koji mi govore da će uskoro to prestati i osjećam kao da sam u nekom zatvoru (ali je totalni mrak).

zatim se probudim naglo i opet zaspim..jer sam mislila da ću sanjati nešto lijepo, a sanjam:

-da sam u mraku i da mi se dečko probudio i da ne želi upaliti svjetlo već mi kaže da ne želi jer bih mogla nešto saznati. Tada odlazi, ja palim svjetlo i vidim da imam po sebi ožiljke (rukama, trbuhu i nogama) tj. opekline..strašne. Tada otvaram vrata i izderem se na njega, uglavnom psujem kao da sam nešto shvatila i nešto znam,ali ne znam što.Niz stepenice vidim da se spušta igračka majmuna koja ima u rukama ona zvonca i tako navijena se spušta prema meni..

Neznam kako bi protumačila ove snove,jer nikad nisam nešto tako loše sanjala. Zbilja sam u strahu bila nakon buđenja!

Pisces10
19.12.2011., 13:11
Numerologija imaš koliko voliš. Po kaldejskoj 11 nije baš dobar, ali mislim da u ovom slučaju to može biti pokazatelj nečeg drugog (da si tek 11. na redu, da ćeš odgovor dobiti za nekih 11 dana, ali sve je to možda). Ona je nešto pribilježila, nešto je uzela u obzir, možda si ušla u uži izbor. Ipak, čini mi se da zbog ozračja u snu, ili tebi baš taj razgovor pa ni mogući posao ne znače mnogo, ili je vrlo malo šanse da ipak taj posao dobiješ. Vjerojatno se još jako važe.

Hvala na odg.

Ma ja sam si to protumačila (u samom snu) kao broj odgovora s kojima ona nije bila zadovoljna (minus jedanaest) a pričali smo o svemu i svačemu, čak mi je ostalo u pamćenju da smo pričale i o politici što mi je bilo čudno....ne znam...bila bi jako zadovoljna da dobijem taj posao, ali nije baš da mi znači toliko da bi se jako bedirala. Vidjet ćemo.

Galateja
19.12.2011., 17:41
Pognute glave i ja odlučih potražiti nekoga tko mi može bilo što reći u vezi mojih vrlo (ne)ugodnih snova. :D

U zadnja dva mjeseca, otprilike 90% snova kojih se sjećam su upravo seksualne prirode i uključuju seks sa različitim osobama (bivšim dečkima, nepoznatim ljudima, poznanicima). Da se razumijemo, nisam nimfomanka, nisam seksualno isfrustrirana, nemam seksualnih kompleksa i ne razmišljam o seksu stalno da bi to bio uzrok mojih snova. Ali jednostavno, tih snova nikako da se otarasim. I postaju vrlo bizarni u zadnje vrijeme. :confused: Mislim da bi detalji bili suvišni ovdje i podlijegali cenzuri. :D
U čemu je kvaka? Inače, nemam problema sa seksualnim životom, očigledno su snovi alegorija za nešto drugo, ali što? :ne zna:

NAJBOLJA
19.12.2011., 20:39
Prvo, nisam shvatila postoji li ta kći koju bi trebala upoznati, ili je to samo fiktivna osoba iz sna. Ako postoji,
pripremi se za to upoznavanje. Očito te to muči i bojiš se njegove reakcije, misliš da nećeš biti na visini zadatka, da nisi dovoljno dobra, spremna za to, da si nedorasla.
Ako kći nije stvarna, onda je tvoj osjećaj iz sna odraz straha da ćeš iznevjeriti njegova očekivanja. Osjećaš li se pomalo inferiorno u odnosu na neka njegova očekivanja?

postoji, i to je istina , doci ce sad jedan dan ona... :503: :ne zna:

katarina7
19.12.2011., 20:46
Ja bih zamolila za tumačenje mog sna, jer me sav isprepadao.. Nisam mogla zaspati poslije tog sna i bojim se da ću sanjati opet nešto slično.

Znači u jednoj noći sanjam:

-da sam u mraku i osjećam oko sebe neke loše stvorove i pokušavam ih puhanjem otjerati od sebe. Prikazuje mi se iz mraka oči sestre, ali to nisu njene već oči nekog zmaja (po kineskom horoskopu je ona zmaj,ako ima kakve poveznice) koje me gledaju i osjećam da me žele uplašiti. Čujem mnogo glasova koji mi govore da će uskoro to prestati i osjećam kao da sam u nekom zatvoru (ali je totalni mrak).

zatim se probudim naglo i opet zaspim..jer sam mislila da ću sanjati nešto lijepo, a sanjam:

-da sam u mraku i da mi se dečko probudio i da ne želi upaliti svjetlo već mi kaže da ne želi jer bih mogla nešto saznati. Tada odlazi, ja palim svjetlo i vidim da imam po sebi ožiljke (rukama, trbuhu i nogama) tj. opekline..strašne. Tada otvaram vrata i izderem se na njega, uglavnom psujem kao da sam nešto shvatila i nešto znam,ali ne znam što.Niz stepenice vidim da se spušta igračka majmuna koja ima u rukama ona zvonca i tako navijena se spušta prema meni..

Neznam kako bi protumačila ove snove,jer nikad nisam nešto tako loše sanjala. Zbilja sam u strahu bila nakon buđenja!

Mrak nas plaši jer ne vidimo što je oko nas, ne možemo kontrolirati situaciju. Mrak nas ograničava, sputava, čini nas nesigurnima. U mraku i ono što je poznato i znano dobiva drugu dimenziju, postaje nepoznanicom.
Mrak može biti oko nas i u nama. Ti si se u ovom snu našla usred mraka. San ti govori da nemaš prave uvide u neku situaciju. Razmisli, što ti je u stvarnosti nejasno, mutno, razmišljaš li o čemu što nikako ne možeš dokučiti? Kao da ne znaš što se događa, a nešto se događa. Sestrine oči mogu biti doista njene oči (ona zna), ali one mogu biti i simbol (netko zna). Zašto su njene oči baš ovdje, teško je dokučiti; je li sestra inače malo promućurnija, vještija od tebe u otkrivanju zakulisnih igara? Može li ona imati neke uvide koje ti nemaš. I, konačno, ima li ona neki razlog da ti neke stvari ne kaže? Pazi, ovo su nagađanja, oči kao što rekoh, ne moraju biti oči tvoje sestre.
U nastavku sna ova se neugodna tajna ili slično, povezuje s tvojim dečkom. On ne želi da ti nešto doznaš. Očito bi te to moglo povrijediti (otud teške rane). Zamjeraš li mu što ili slutiš da ti nešto skriva? Mislim da bi san mogao imati veze s vašim odnosom. Igračka, majmun sa zvoncem, zbilja bi mogla predstavljati neku majmunariju, neku neprimjerenu i blesavu situaciju koja bi ti mogla dati nove uvide: ili u vašu vezu ili u nešto što se na vašu vezu odnosi, a tebi je to bilo skriveno.
Pokušaj to što sam ti napisala malo osvijestiti, povezati neke konce. Ako u čemu prepoznaš dio priče, mrak će se prorijediti, a s jasnijim uvidima i strah će nestati. Bitno je da znaš što se krije u mraku. Imaš snage i volje to dovesti u red (ti vičeš u snu, nisi ovca koja se povlači).
Da, taj majmun, to što ti se skriva ili ti netko taji, tako je blesavo, bezobrazno, to je odraz nečije totalne neodgovornosti, gluposti i prizemne bahatosti. Eto, tako se to meni čini. Vidi malo, ima li to smisla::ne zna:

katarina7
19.12.2011., 21:09
Pognute glave i ja odlučih potražiti nekoga tko mi može bilo što reći u vezi mojih vrlo (ne)ugodnih snova. :D

U zadnja dva mjeseca, otprilike 90% snova kojih se sjećam su upravo seksualne prirode i uključuju seks sa različitim osobama (bivšim dečkima, nepoznatim ljudima, poznanicima). Da se razumijemo, nisam nimfomanka, nisam seksualno isfrustrirana, nemam seksualnih kompleksa i ne razmišljam o seksu stalno da bi to bio uzrok mojih snova. Ali jednostavno, tih snova nikako da se otarasim. I postaju vrlo bizarni u zadnje vrijeme. :confused: Mislim da bi detalji bili suvišni ovdje i podlijegali cenzuri. :D
U čemu je kvaka? Inače, nemam problema sa seksualnim životom, očigledno su snovi alegorija za nešto drugo, ali što? :ne zna:
Zašto pognute glave?
Ovi su snovi odraz tvoje potisnute seksualne energije (možda) ili potrebe da s više ljudi otvorenije i slobodnije komuniciraš.
Tvoje otvoreno ponašanje u snovima govori o tvojoj potrebi da srušiš neka ograničenja i barijere. To se može odnositi na seks, i vjerojatno se i odnosi na to područje, ali kako sam ti rekla, može biti i odraz unutarnje slobode koja se u budnome stanju ipak kontrolira i sputava. Naravno, u skladu s nekim civilizacijskim postavkama, mi često svoje duboke i istinske potrebe potiskujemo i skrivamo. U snovima imaš tu neograničenu, nesputanu slobodu koju u budnosti nemaš, kao što je nema nitko od nas. Možda je u snu izražena ta tvoja duboka i prava priroda.
Razmisli malo o detaljima, oni će ti otkriti što je potisnuto ili što u nekom dijelu svoje podsvijesti priželjkuješ. Ako se to duboko sukobljava s tvojim moralnim načelima i ako se u budnosti stidiš toga što si usnula, znači da je to što jesi i to što želiš biti u neravnoteži, disharmoniji. Mislim da su snovi odraz i tvog golemog potencijala, goleme energije koja nije našla pravi kanal kroz koji bi se izrazila. Ako je dobro usmjeriš, ona može uroditi divnim plodom.

nidus
19.12.2011., 21:15
Stalno sanjam kako pri izlaženju iz svoje sobe, s druge strane netko povlači vrata a ja ih vučem natrag kako bi ih ponovo zatvorio, jer čujem zlo uzdisanje s druge strane. Isto tako, jako često kroz polusan imam osjećaj da me nešto gura s kreveta i tada bespomoćno ispuštam zvukove u snu, i svjestan sam da nisam budan, a čujem se kako vičem.

katarina7
19.12.2011., 21:15
bok :)

sanjala sam da sam u ex firmi i da me šefica pita što bih htjela za rodjendan ( dok sam radila kupovale smo si medjusobno darove)...ja sam rekla da sam gledala jedan lijepi novčanik..sjećam se da je šefica bila izuzetno susretljiva i dobre volje kad smo pričale..vesela i lijepo izgledala...to je sve čega se sjećam..dakle izjasnila sam se za taj novčanik koji sam gledala u jednom izlogu..

hvala :)
Bivša firma i šefica koja ti želi nešto darovati za rođendan, možda su odraz tvoga žaljenja za tim poslom, tom firmom, tim odnosima koje si tamo imala, a tu gdje si sada možda nemaš. Žališ li i za nagradom, plaćom? Očito je tamo bilo nešto jako dobro.
Konačno, jesi li zadovoljna ovim poslom na kojem si sada (ako jesi na nekom podlu) ili si možda zakinuta za nešto?

katarina7
19.12.2011., 21:16
Bivša firma i šefica koja ti želi nešto darovati za rođendan, možda su odraz tvoga žaljenja za tim poslom, tom firmom, tim odnosima koje si tamo imala, a tu gdje si sada možda nemaš. Žališ li i za nagradom, plaćom? Očito je tamo bilo nešto jako dobro.
Konačno, jesi li zadovoljna ovim poslom na kojem si sada (ako jesi na nekom podlu) ili si možda zakinuta za nešto?
Mislila sam poslu, a ne podlu, hahaha.:lol:

katarina7
19.12.2011., 21:28
Draga Katarina molim te ako može tumačenje,sanjala sam svašta nešta :D
Sanjala sam da obilazim sa nekim ljudima spomenike poginulim herojima iz rata i nekakav vodić objašnjava njihove zasluge u ratu a ja plačem kao luda i govorim nekim ljudima da pamte što čovjek govori a skužim da ja ne mogu ništa zapamtiti,zatim odlazim na neko mjesto -restoran ili slično gdje vidim moju sestru kako pjeva i pokraj nje je njena kuma koja se i ustvari bavi pjevanjem,moja sestra je otpjevala pola pjesme i prestala,al stvarno je dobro pjevala ja ju pitam zašto nije otpjevala do kraja pjesmu a on kaže da je lijepo pjevati malo ali puno pjevati je jako teško.Poslije toga sam u svojoj kući sa kćeri i odjednom dolazi nekakvo nevrijeme i nestaje struje u kući,ja želim izaći van i isključiti peć od grijanja,jer je nestalo struje ali kad sam pogledala kroz prozor-toliko je na nebu bilo munja u daljini je nebo bez oblaka -vide se zvijezde ,ali i tamo su munje prekrile nebo--ja sam krenula van ,ali grom je tako blizu moje kuće "opalio"da je otvorio vrata--ja klečim i guram vrata rukama i glavom vrata da ih zatvorim i prije nego sam ih zatvorila u kuću mi je upala iskra koja se odmah ugasila i žuti cvijet.zatvorila sam vrata i čučnula sam sa kćeri na prolazu ismeđu hodnika i dnevne sobe--kao tu se osjećam najsigurnije,ali još jednom je grom opalio blizu kuće --toliko jako da sam se probudila--grozan san!!!!poslije sa opet zaspala i sanjala sam banane da mi vjese na žici za sušiti veš prošla sam pored njih-ne sjećam se da li sam uzela ijednu i došla sam do nekih vrata da uđem u neku kuću ali tamo je bilo dosta nekih malih zmija--ja sam preskakala preko njih!!
Pozdrav Katarina i nadam se da ćeš uspjeti ovo protumačiti :)
Obilazak spomenika poginulih heroja vraća te u neko prošlo vrijeme. Vraćaš li se čemu u mislima, čemu što je prošlo i mrtvo? Nema od toga više ništa, samo sjećanje koja se okamenilo u vremenu. Nema u tome više života.
Tvoja sestra tek je malo zapjevala, ali ja mislim da si to ti. Teže ti je pjevati (sada) nego li se motati oko spomenika (prošlosti). U stvari, poruka je sna kako je teško živjeti punim životom, ne usudiš se.
Strah je tolik da strepiš od udaraca groma, munja, oluje koja se sprema.
Ovo bi mogla biti naznaka nekih naglih i neočekivanih promjena ili nekih prijetnji izvana, ali mislim prije da su te munje promjene koje se ti ne usudiš pokrenuti.
Banane koje vise na sušilu, falusni su simboli. Ti baš nisi uzela nijednu. Tamo su se negdje nazirale zvijezde, ali od straha (oluje) ti si ih jedva vidjela.
Poveži, bojiš li se doista nečega što bi te dobrano uzdrmalo, ali bi ti u život donijelo promjenu, dinamiku, novinu? Ima li to kakve veze s tvojim budnim životom?

katarina7
19.12.2011., 21:44
Stalno sanjam kako pri izlaženju iz svoje sobe, s druge strane netko povlači vrata a ja ih vučem natrag kako bi ih ponovo zatvorio, jer čujem zlo uzdisanje s druge strane. Isto tako, jako često kroz polusan imam osjećaj da me nešto gura s kreveta i tada bespomoćno ispuštam zvukove u snu, i svjestan sam da nisam budan, a čujem se kako vičem.
U budnom stanju pokušaj pogledati što je to iza vrata. Naravno, nije jednostavno, ali radi se o strahu s kojim se moraš suočiti. Potiskuješ li ga, što ga dublje guraš pod tepih, to će on neugodnije izbijati u snu.
Dakle, nešto te muči, nečega se opako bojiš, ali se ne suočavaš s tim, nemaš se snage suprotstaviti.
Pokušaj s ovakvim scenarijem: ne zatvaraj vrata, nego ih naglo otvori. Snagom pogleda rastjeraj zlikovce koji uzdišu iza vrata. Ili, pokušaj nekako drugačije, ali učini to kako ti se nametne u tom trenutku. Dok u budnome stanju budeš razvijao takvu priču, javljat će se asocijacije. Možda ti se otkriju neke zanimljive pojedinosti koje bi te mogle dovesti do rješenja. Pitaj tu podmuklu ekipu tko su i što žele. Tko ti se/ili što ti se prvo nameće kad si postaviš takvo pitanje? Odgovor ti je možda vrlo blizu.
Temeljno, suprotstavi se, nemoj se povlačiti.

Farrath
19.12.2011., 21:46
Mrak nas plaši jer ne vidimo što je oko nas, ne možemo kontrolirati situaciju. Mrak nas ograničava, sputava, čini nas nesigurnima. U mraku i ono što je poznato i znano dobiva drugu dimenziju, postaje nepoznanicom.
Mrak može biti oko nas i u nama. Ti si se u ovom snu našla usred mraka. San ti govori da nemaš prave uvide u neku situaciju. Razmisli, što ti je u stvarnosti nejasno, mutno, razmišljaš li o čemu što nikako ne možeš dokučiti? Kao da ne znaš što se događa, a nešto se događa. Sestrine oči mogu biti doista njene oči (ona zna), ali one mogu biti i simbol (netko zna). Zašto su njene oči baš ovdje, teško je dokučiti; je li sestra inače malo promućurnija, vještija od tebe u otkrivanju zakulisnih igara? Može li ona imati neke uvide koje ti nemaš. I, konačno, ima li ona neki razlog da ti neke stvari ne kaže? Pazi, ovo su nagađanja, oči kao što rekoh, ne moraju biti oči tvoje sestre.
U nastavku sna ova se neugodna tajna ili slično, povezuje s tvojim dečkom. On ne želi da ti nešto doznaš. Očito bi te to moglo povrijediti (otud teške rane). Zamjeraš li mu što ili slutiš da ti nešto skriva? Mislim da bi san mogao imati veze s vašim odnosom. Igračka, majmun sa zvoncem, zbilja bi mogla predstavljati neku majmunariju, neku neprimjerenu i blesavu situaciju koja bi ti mogla dati nove uvide: ili u vašu vezu ili u nešto što se na vašu vezu odnosi, a tebi je to bilo skriveno.
Pokušaj to što sam ti napisala malo osvijestiti, povezati neke konce. Ako u čemu prepoznaš dio priče, mrak će se prorijediti, a s jasnijim uvidima i strah će nestati. Bitno je da znaš što se krije u mraku. Imaš snage i volje to dovesti u red (ti vičeš u snu, nisi ovca koja se povlači).
Da, taj majmun, to što ti se skriva ili ti netko taji, tako je blesavo, bezobrazno, to je odraz nečije totalne neodgovornosti, gluposti i prizemne bahatosti. Eto, tako se to meni čini. Vidi malo, ima li to smisla::ne zna:

Hvala ti! Općenito mi je ovo mračno razdoblje života, nemam nekog oslonca ni
u svojoj sestri i stalno iznova joj vjerujem dok ona svaki puta iznevjeri to povjerenje. Još ću malo o tome promisliti. Istina je da sam imala dosta prepirki s dečkom,nerazumijevanja i u nekim ga stvarima ne mogu shvatiti, ali već neko vrijeme nam ide super i komunikacija nam je ljepša i općenito situacija, jer smo riješili stare stvari. Pokušat ću bolje promisliti o tim stvarima o kojima mi ovdje govoriš, možda potiskujem neke stvari. Ako je stvar u nečemu o čemu smo se dosta prepirali,ali ja mu baš nikad nisam potpuno vjerovala, već sam potiskivala stvari u sebe, zaista jest majmunarija. Nevjerojatno je kako se to sve posloži..Hvala ti što si mi dala uvid u to i razjasnila neke stvari!

snow5
20.12.2011., 06:40
Bivša firma i šefica koja ti želi nešto darovati za rođendan, možda su odraz tvoga žaljenja za tim poslom, tom firmom, tim odnosima koje si tamo imala, a tu gdje si sada možda nemaš. Žališ li i za nagradom, plaćom? Očito je tamo bilo nešto jako dobro.
Konačno, jesi li zadovoljna ovim poslom na kojem si sada (ako jesi na nekom podlu) ili si možda zakinuta za nešto?

hvala katarina
sad sam nezaposlena već godinu i četiri mjeseca.tamo su mi dosta toga bili srezali zadnjih godinu dana..jedino dobro je bila lova tamo dok je stizala u cijelosi i na vrijeme..ali uvijek skoro sam za jedan dio morala pitat.....vibra i odnosi ne baš..ne ne žalim za tom firmom..jedino mi je žao što sad nemam prihoda..

nije mi baš jasan san...možda kao želja da se novčanik napuni:)

katarina7
20.12.2011., 07:59
hvala katarina
sad sam nezaposlena već godinu i četiri mjeseca.tamo su mi dosta toga bili srezali zadnjih godinu dana..jedino dobro je bila lova tamo dok je stizala u cijelosi i na vrijeme..ali uvijek skoro sam za jedan dio morala pitat.....vibra i odnosi ne baš..ne ne žalim za tom firmom..jedino mi je žao što sad nemam prihoda..

nije mi baš jasan san...možda kao želja da se novčanik napuni:)
Da, definitivno. Premda ne žališ za tim poslom, nedostaje ti posao i zarada općenito. U tom je slučaju šefica samo simbol poslodavca, onoga tko te ipak nagrađuje za rad. Naime, bolje je očito i to nego ništa, to bi bila poruka sna.

snow5
20.12.2011., 08:07
Da, definitivno. Premda ne žališ za tim poslom, nedostaje ti posao i zarada općenito. U tom je slučaju šefica samo simbol poslodavca, onoga tko te ipak nagrađuje za rad. Naime, bolje je očito i to nego ništa, to bi bila poruka sna.

da tako sam i ja shvatila..ali bolje da je ovako jer psihički je postalo neizdrživo tamo

katarina7
20.12.2011., 09:22
da tako sam i ja shvatila..ali bolje da je ovako jer psihički je postalo neizdrživo tamo
Ima još nešto; možda ti se bivša šefica javi, pozove te natrag ili nešto slično. Kažem, možda jer u tom je slučaju san predviđački.

snow5
20.12.2011., 11:05
Ima još nešto; možda ti se bivša šefica javi, pozove te natrag ili nešto slično. Kažem, možda jer u tom je slučaju san predviđački.

hm..to mi nije palo na pamet...

Galateja
20.12.2011., 12:54
Zašto pognute glave?
Ovi su snovi odraz tvoje potisnute seksualne energije (možda) ili potrebe da s više ljudi otvorenije i slobodnije komuniciraš.
Tvoje otvoreno ponašanje u snovima govori o tvojoj potrebi da srušiš neka ograničenja i barijere. To se može odnositi na seks, i vjerojatno se i odnosi na to područje, ali kako sam ti rekla, može biti i odraz unutarnje slobode koja se u budnome stanju ipak kontrolira i sputava. Naravno, u skladu s nekim civilizacijskim postavkama, mi često svoje duboke i istinske potrebe potiskujemo i skrivamo. U snovima imaš tu neograničenu, nesputanu slobodu koju u budnosti nemaš, kao što je nema nitko od nas. Možda je u snu izražena ta tvoja duboka i prava priroda.
Razmisli malo o detaljima, oni će ti otkriti što je potisnuto ili što u nekom dijelu svoje podsvijesti priželjkuješ. Ako se to duboko sukobljava s tvojim moralnim načelima i ako se u budnosti stidiš toga što si usnula, znači da je to što jesi i to što želiš biti u neravnoteži, disharmoniji. Mislim da su snovi odraz i tvog golemog potencijala, goleme energije koja nije našla pravi kanal kroz koji bi se izrazila. Ako je dobro usmjeriš, ona može uroditi divnim plodom.

Hvala, Katarina. :)
Općenito mi je neugodno pričati o ovim snovima jer bi ljudi pomislili da nisam normalna ili da sam opsjednuta time. Što se tiče ovoga što si rekla, vjerojatno moja podsvijest nešto priželjkuje, ali mi to još ne dolazi do svijesti.
Složila bih se sa disharmonijom, jer to kod mene jest slučaj, ne nužno u seksualnom smislu već sam općenito u disharmoniji sa sobom. Trebam se nekako izbalansirati. Hvala još jednom na odgovoru :)

vjecno@mlada
20.12.2011., 22:55
Obilazak spomenika poginulih heroja vraća te u neko prošlo vrijeme. Vraćaš li se čemu u mislima, čemu što je prošlo i mrtvo? Nema od toga više ništa, samo sjećanje koja se okamenilo u vremenu. Nema u tome više života.
Tvoja sestra tek je malo zapjevala, ali ja mislim da si to ti. Teže ti je pjevati (sada) nego li se motati oko spomenika (prošlosti). U stvari, poruka je sna kako je teško živjeti punim životom, ne usudiš se.
Strah je tolik da strepiš od udaraca groma, munja, oluje koja se sprema.
Ovo bi mogla biti naznaka nekih naglih i neočekivanih promjena ili nekih prijetnji izvana, ali mislim prije da su te munje promjene koje se ti ne usudiš pokrenuti.
Banane koje vise na sušilu, falusni su simboli. Ti baš nisi uzela nijednu. Tamo su se negdje nazirale zvijezde, ali od straha (oluje) ti si ih jedva vidjela.
Poveži, bojiš li se doista nečega što bi te dobrano uzdrmalo, ali bi ti u život donijelo promjenu, dinamiku, novinu? Ima li to kakve veze s tvojim budnim životom?

Draga Katarina hvala ti na tumačenju.....pa da ovo itekako ima veze sa mojim budnim životom--radije obilazim spomenike nego da krenem dalje....

Balbala
21.12.2011., 15:23
Imala sam jednu noćnu moru i sanjala stalno nešto i sad sam kao da me vlak pregazio. :)
Bila sam u nekoj dnevnoj sobi i pojavila se "sila" koja je dolazila od neke planete koja mi je vukla cijelo tijelo u svemir kroz plafon da me nema više..i to je trajalo i trajalo, a ja sam se trgala cijelo vrijeme, za nešto lovila da me ne odnese i osjećala svaki pokret i toliko energije mi je potreošilo to odupiranje da je to strašno i nekako sam se uspjela probuditi, ali mi je trebalo dobrih 5 min da se uspijem dignuti jer me vuklo natrag u san. Onda sam popalila sva svjetla u sobi da dođem k sebi. :D užas!

Starija Sestra
21.12.2011., 17:51
Jedan prijatelj često sanja prijateljicu da se seksaju. Da li je on jednostavno napaljen ili san ima neko mističnije, dublje značenje?

snow5
23.12.2011., 14:14
bok :)

zanima me što znači kad osoba stalno sanja posao i šefa..tj često...radi se o mom dečku koji to često sanja zadnje vrijeme....jel to preopterećenost poslom?jer samo tj. najviše na to je fokusiran...

hvala :)

snow5
24.12.2011., 08:40
opet ja :)

sanjala sam jednog muškarca škorpiona..izrazito me se dojmio..privlačan, situiran, siguran u sebe, duhovan..uglavnom izašli na par kava..pričali..ništa fizički se nije desilo izmedju nas.nakon nekog vremena od želi nešto više ali vidi da kod mene postoji nešto...dakle ja sam paralelno u vezi i dalje -to je realnost dakle...veza je nekako postala a..malo platonska..neznam kao da smo braća..cimeri..
ovaj muškarac iz sna vidi da ja imam poveznice s tom osobom i povlači se iz mog života..sna...

zbunjena sam malo se probudila...hm...

hvala :)

pandora_5
24.12.2011., 14:18
sanjala sam sinoć da cijelo vrijeme nosim sa sobom svoj jastuk na kojem spavam :confused: ne sjećam se točno kaj je bilo, valjda sam ga nekome posudila pa mi ga vratio. i sad sam se vratila u bivši kvart u kojem sam stanovala. i cijelo vrijeme nosim jastuk. i mislim ja: pa šta ja tu radim, ionako više ne stanujem ovdje al svejedno sam pošla prema ulazu u zgradu., tamo naletim na jednog svog bivšeg. (s kojim ne pričam već 2g). u snu me ljubazno pozdravio, nasmješio se, pita me šta ima i tak. poslje se ponudio da me odveze doma. i ja u autu opet držim taj jastuk. neznam kud bi sa njim. lijepo se pričam s bivšim. i kad sam izašla iz auta, došao neki mačak žuti do mene. bio je stvarno debel i malo veći. a mazio se jako, mota se oko mene, ja ga češkam,dragam ....baš je bio sladak

dinozi
24.12.2011., 18:50
Cesto sanjam, bez obzira da li snovi bili dobri ili losi radujem se njima, cesto budu komplikovani i vjerujem sa nekom porukom.
Snove koji su vezani za dnevna desavanja ne pamtim, kao problemi na poslu, erotske fantazije i slicno, znaci snove koji se desavaju kao produkt opterecenosti svakodnevnicom.
Bitni su oni snovi koji dolaze iz nicega, koji imaju jasnu sliku kada ih sanjamo, koji ostavljaju dubok dojam na nas i kada se probudimo, koje sanjamo a nemamo uporiste u toj temi u dnevnom zivotu.
Koliko pamtite detalje u snovima?
Boju, oblik, uopce okolinu.
Koliko se trudite zapamtiti sve to i koliko ste svjesni da sanjate ? (lucidni snovi)

dinozi
24.12.2011., 18:53
bok :)

zanima me što znači kad osoba stalno sanja posao i šefa..tj često...radi se o mom dečku koji to često sanja zadnje vrijeme....jel to preopterećenost poslom?jer samo tj. najviše na to je fokusiran...

hvala :)

Budi sigurna da je preopterecenje i nezadovoljstvo poslom.
Tesko je u ovom vremenu nadati se promjeni pored armije nezaposlenih, ali ako ima priliku bolje da mijenja na vrijeme, govorim iz svog iskustva.

dinozi
24.12.2011., 18:54
Jedan prijatelj često sanja prijateljicu da se seksaju. Da li je on jednostavno napaljen ili san ima neko mističnije, dublje značenje?

Mislim da si odgovor na ovo pitanje znala i prije nego si postavila post :)

snow5
24.12.2011., 19:27
Budi sigurna da je preopterecenje i nezadovoljstvo poslom.
Tesko je u ovom vremenu nadati se promjeni pored armije nezaposlenih, ali ako ima priliku bolje da mijenja na vrijeme, govorim iz svog iskustva.

oon voli taj posao..kaže da je zadovoljan..zato mi je ovo malo čudan komentar

snow5
25.12.2011., 09:53
opet sam ja...sanjala sam hm...sad će se smijat neki koj budu čitali..ali da mi pobjeglo u gaće...samo toga se sjećam...ima li to uopće kakvo značenje :rolleyes:

Baby Collette
25.12.2011., 12:41
Sanjala sam da me poznanik ide tetovirati onako "home made" iglom i tintom. Prvo mi krene crtati dvostruko srce, a onda se predomisli i crta klizaljke. Na kraju ne dovrši i ostanu mi rane na ruci.
Sinoć sam sanjala da me ujutro zove dečko i pita što sam radila sinoć. Ja odgovaram da sam popila naše misno vino i zaspala. A još ga pijem.
Inače, u zadnje vrijeme stalno sanjam vlakove, kako kasne, sebe u krivim vlakovima, kriva presjedanja, gubljenje stvari po vlakovima...
:)

Monique.
25.12.2011., 18:27
Neki dan sam sanjala čudan san. Ja sam bila mala, možda sam imala 10ak godina i idem sa mamom i njenom drugaricom da vidimo mjesto gdje će se održati vjenčanje te mamine drugarice. I to je kao neka kula, tako nešto i sve je obasjano jakim suncem, po podu su sve neke žute latice koje se pomijeraju, kao lete po podu i ja trčim za njima i pokušavam da stanem na njih jer to donosi sreću. Onda nakon toga sanjam da sam odrasla i da ja sada idem sa svojim dečkom da vidimo mjesto gdje će biti naše vjenčanje.To mjesto je neka pećina. U njoj je mračno i zagušljivo, neka magla ili dim je u joj i jako je toplo. U toj pećini ima kao neki odvojeni dio, soba i ja uđem u nju i u njoj je neka crvena voda, meni do gležnjeva i ispod te vode je neznam nešto kao vosak ili nešto drugo što kad stanem se zgnječi i bila sam bosa. Ja osjećam kao da to što hodam po tome nije dobro ali mi je zabavno i ja skakućem i hodam to tome. Onda kada izađem iz te sobe saznam da će uskoro doći neka žena, neka vještica ili tako nešto i ja se jako prepadnem i uspaničim šta će mi ona uraditi i tad se probudim. Već duže vremena nisam sanjala čudniji san. Obično kad god nešto sanjam čim se probudim zaboravim šta sam sanjala, ali ovo nisam zaboravila pa sam pomislila da ovo možda nešto znači pa bih molila nekoga tko se razumije u tumačenje snova da mi kaže šta to znači. :kava:

dinozi
25.12.2011., 20:10
oon voli taj posao..kaže da je zadovoljan..zato mi je ovo malo čudan komentar

Da je sve tako savrseno ne bi bio toliko opterecen da cak i sanja o tome.
Vrijeme je najbolji pokazatelj.

chergi
26.12.2011., 00:03
Bi li imalo ikakvog znacenja sanjati sebe u ovakvoj odjeci ali crvene boje :misli:

http://farm8.staticflickr.com/7163/6571731843_2bf0f0f009.jpg (http://www.flickr.com/photos/69265536@N02/6571731843/)

i da drzim u ruci papir na kojem je ispisano vlastito ime,a ono u plamenu nestaje, izgara...???

cockateil
26.12.2011., 11:49
Pozdrav,

javljam se u nadi da ce netko mozda znati znacenje mojih snova, naime u snovima uvijek trcim cetveronoske kao zivotinja, nekada cak i sanjam da sam nekakva zivotinja/zvijer, ne znam koja jer se ne vidim. Cak i kada sanjam sasvim normalne stvari ako trcim u tom snu, trcim kao zivotinja, stvarno si ne mogu objasniti znacenje tog detalja u mojim snovima, nadam se da netko od vas mozda zna u cemu je stvar?

smedjišećer
28.12.2011., 12:34
Katarina, možeš objasnit ovaj san? Sanjala sam jednog dečka sinoć, koji mi se prije par dana javio i ponudio vezu..poslije smo se nešto sitno poriječkali. Inače sumnjam u njegove iskrene namjere.
Evo sna: Sanjala sam da smo oboje stariji, i to dosta, oko 60-tak godina...i kao da smo bili oženjeni. U svakom slučaju, u snu bili smo jedno pored drugog, kao neki stariji bračni par koji je već dugo skupa..ali smo se dosta fizički razlikovali. On se zdebljao , dosta, imao je veliki trbuh, ma cijeli se zdebljao i djelovao tromo, ali dobroćudno, nije se puno micao s mjesta. Ja čista suprotnost. Vidjela sam sebe kao veselu staricu, vitku, vižljastu, bila sam odjevena u suknju na falte (kakve su se nosile u starim američkim filmovima 50-tih), tanke najlonke i krasne cipelice salonke, na elegantnu petu. Bila sam dobre volje i plesala nekako na mjestu (ne sad valcer), nego nekako sam veselo skakutala. ( je li to znači da plešem oko njega?). Nisam plesala oko njega, već blizu njega, na mjestu. Osjećala sam se agilnom u snu, iako stara, puna energije.
:lol:

bourjois_girl
30.12.2011., 09:52
mene također zanima što je znacilo ovo nocas jer mi je sam san bio prilicno realan..i prilicno me uzdrmao jer sam sanjala djeda koji je umro pred par godina a za njega sam bila jako vezana...

Nalazila sam se na selu kod bake i pokojnog djeda... u staji gdje su nekad imali krave...i izbio je požar iznad te staje, a trebalo je spasiti krave i dva mala teleta u drugu staju koja se nalazi na drugom dijelu dvorista...vidjela sam vatru, osjetila toplinu, sve u bojama...i djed (koji je bio obucen tocno u ono u cemu je inace radio po dvoristu) mi je sve objasnjavao kako ih sad moramo odvesti dok nije kasno i ja grlim to malo tele i osjecam mu dlaku kovrcavo i bucmasto tele...i kao izveli smo mi njih u tu drugu staju i vraca se baka od tamo i vodi ih sve natrag da ne mogu biti tamo jer je tamo Grgur/Gregor/Gregur (jedno od toga..nisam to dobro zapamtiti uspjela) i ja pitam baku pa ko je taj Grgur/Gregor/Gregur...a baka kaže ŠTAKOR ... (!?) nije mi bilo ništa jasno vec u snu i okrenem se i djeda vise nema...i sad se kao ja moram sama borit sto cu s tim kravama i teladi.. ulovila me neka tuga

snow5
02.01.2012., 09:41
bok :

sve najbolje u novoj :)

sanjala sam da sam u Perthu u Australiji..na obali stojim i gledam kako dolaze novi ljudi avionom..jako puno ljudi...pričam s nekim curama.one idu radit u Irak:confused:..sjetim se da smo se dopisivale prkeo neta ranije...dole kraj more ugledam moju dragu frendicu iz RH...vrijeme je lijepo..ambijent ok...osjećam se mrvu nostalgično ali samo mrvu...nekako ok smireno..mirno

joj meni što mi snovi poručuju:confused::ne zna:

Leda13
02.01.2012., 18:50
Sretna Nova godina prije svega tebi KATARINA,
kao i svim ostalim na topiću!!!!!!!!!!!!!!
Ako ti nije problem evo mog zadnjeg sna od noćas:
Stojim pred ulaznim vratima od kuće i vidim da je brava obijena,ulazim u kuću,
gledam i ne mogu da vjerujem , u kući nema ni jedne jedine stvari,prazna i čista kao da ju je vihor pomeo,začuđena kako nema ni papirića,a iovako prazna je lijepa.
POzzzzzzzdrav!!!!!!!!!!!!!

dorothyzg
03.01.2012., 17:52
Dobro večer.. Inače ne obraćam puno pozornost na snove ali sad mi je sinulo da sam noćas sanjala jedan san, i da sam prije nekoliko noći sanjala još jedan san, i da me frendica sanjala prije nekoliko dana, pa me sve to skupa zainteresiralo.. Molim Katarinu ili nekoga tko zna ako mi može malo protumačiti ovo....
Dakle, kao što rekoh, sanjala me frendica - da se selim. To je bilo mislim na Staru godinu. E sad, ja sam prije nekoliko noći sanjala svog bivšeg dečka kojega nisam vidjela ni čula već godinama, negdje oko 6 godina. Sami smo u njegovom stanu, našli smo se nakon toliko godina... Nasmijani smo ali smo i sretni što se vidimo nakon toliko vremena. Zadnje, to je bilo ovu noć, sanjam nekog velikog pauka kako mi hoda po sobi... Možda to čak i nije veliki pauk, možda je i rak! Nisam sigurna ali vjerojatno je rak. Hoda mi po tepihu u sobi i želim ga uhvatiti ali ne mogu... Eto to je to.. Puno hvala .. Ako trebam još nešto napisati, slobodno recite!

nera23
04.01.2012., 13:17
Pozdrav svima i svima zelim sretnu i uspjesnu novu 2012. god.

eto da ispricam svoj san, jer me intrigrira osoba koja mi se pojavljuje u snu...

Sanjala sam svoju nekadasnju veliku bivsu simaptiju. Bila sam zaljubljena u njega krajem osnovne sk i cijelu srednju skolu... navodno je bila obostrana naklonost (sad s njegove strane u tom dugom periodu pretpostavljam da ne, ne znam, nikad nismo o tome pricali, ali on je u konacnici saznao da sam mu bila naklonjena i imao nekakve pokusaje nakon toga, ali nikad nismo ostvarili vezu, jer sam ja odustala na kraju).

San: bili smo u nekoj vecoj bijeloj prostoriji, nesto tipa ucionice i netko (ne znam tko) nas je oboje posjeo za stol koji je bio kao oni stolovi u razredima. Ta osoba otvorila je laptop i ukljucila snimku s neke njegove svirke (i u stvarnosti svira, ali nikad nisam niti vidjela niti cula njegov bend). On je svirao na bini gitaru s bendom, a ja sam u tom nekom klubu stojala do bine veselo plesuci. Moja reakcija u snu na tu snimku je bila na nacin da sam bila potpuno iznenadjena govorivsi kako se uopce ne sjecam kad je to bilo i da se ne sjecam da sam ga vidjela kako on svira na bini te veceri. On je onako pomalo cinicno odgovorio na to kako sam sklona trivijalnostima (?). I to je bilo to.

Inace i u stvarnosti mi se pomalo cinicno obraca, u nekim rijetkim situacijama. On mi se godinama pojavljuje u snovima, prije puno puno vise i u velikom broju slucajeva bih znala da cu se i susreti s njim nakon takvog sna, danas s vremena na vrijeme, ali se ne susrecemo vise kao nekad. Snovi su razliciti, al nikad s njim nemam intimnosti niti bliskosti u snovima. Ili budu nekakve takve situacije da budem s njim, ili hodam iza njega, pa se zna pojaviti u snu i njegova cura (koju znam samo iz vidjenja), bila sam jednom i sanjala njegovo vjencanje na kojem nisam bila prisutna, niti sam ista vidjela, samo sam izdaleka imala pogled na njegovu kucu i znala sam da on treba krenuti, a ja sam bila pomalo uzbudjena zbog toga, nisam bila tuzna u snu, samo sam pratila...

Sto se tice ovog sna od danas, ne znam u kojem smjeru bih ga pocela tumaciti, samo nailazim na neke podudarnosti iz stvarnosti (sviranje u bendu, cinizam)...

katarina7
04.01.2012., 20:04
Imala sam jednu noćnu moru i sanjala stalno nešto i sad sam kao da me vlak pregazio. :)
Bila sam u nekoj dnevnoj sobi i pojavila se "sila" koja je dolazila od neke planete koja mi je vukla cijelo tijelo u svemir kroz plafon da me nema više..i to je trajalo i trajalo, a ja sam se trgala cijelo vrijeme, za nešto lovila da me ne odnese i osjećala svaki pokret i toliko energije mi je potreošilo to odupiranje da je to strašno i nekako sam se uspjela probuditi, ali mi je trebalo dobrih 5 min da se uspijem dignuti jer me vuklo natrag u san. Onda sam popalila sva svjetla u sobi da dođem k sebi. :D užas!
Ne upuštam se obično u dublju analizu ovakvih noćnih mora jer one mogu imati ponekad vrlo duboke i složene razloge; traume, umor, duboki strah i nesigurnost koju možda osjećaš. Dakle, kako bilo, ponavljaju li se, valja potražiti stručnu pomoć.
Ovaj osjećaj da ne vladaš sobom, odnosno da si u rukama neke bezglave sile, strašan je i logično je da se nakon toga ne želiš vratiti u san.
Što možeš učiniti sama? Prvo, pokušati na javi osvijestiti sve dijelove sna, vratiti te slike i pokušati sagledati lice ili uopće obličje te sile. Pokušaj se suočiti s tim užasom, to je put da se suočiš sa svojim strahom i da mu možda nazreš korijen i uzrok. Sjeti se, jesi li te večeri bila strašno umorna, fizički i psihički?
Očisti svoj prostor u kojem boraviš i spavaš. Proguglaj, naći ćeš mnoge korisne upute kako osloboditi prostor suvišnih stvari, nakupljene negativne energije, tuđih utjecaja... Okadi ga, oslobodi. I svakako razmisli što te najviše muči i koji su se strahovi duboko u tebe uvukli. To bi mogao biti jedan put samopomoći.
Ponavlja li se mora i opterećuje li te i dalje, svakako potraži stručnu pomoć.

katarina7
04.01.2012., 20:11
Jedan prijatelj često sanja prijateljicu da se seksaju. Da li je on jednostavno napaljen ili san ima neko mističnije, dublje značenje?
Uf, neš ti mistike. Za ovako složenu interpretaciju, morat ću ostaviti vremena, hahahahahaaaa.
Šalu na stranu, ovako preko treće osobe govoriti općenito o nekoj temi bez priče i ozračja, nema baš nikakva smisla.
Iskreno, mislim da on to priželjkuje.

katarina7
04.01.2012., 20:14
opet ja :)

sanjala sam jednog muškarca škorpiona..izrazito me se dojmio..privlačan, situiran, siguran u sebe, duhovan..uglavnom izašli na par kava..pričali..ništa fizički se nije desilo izmedju nas.nakon nekog vremena od želi nešto više ali vidi da kod mene postoji nešto...dakle ja sam paralelno u vezi i dalje -to je realnost dakle...veza je nekako postala a..malo platonska..neznam kao da smo braća..cimeri..
ovaj muškarac iz sna vidi da ja imam poveznice s tom osobom i povlači se iz mog života..sna...

zbunjena sam malo se probudila...hm...

hvala :)
I ja. Što je san, a što zbilja i tako...
Trebaš svježine u vezi, ali o tome smo već dosta raspravljali.

katarina7
04.01.2012., 20:16
sanjala sam sinoć da cijelo vrijeme nosim sa sobom svoj jastuk na kojem spavam :confused: ne sjećam se točno kaj je bilo, valjda sam ga nekome posudila pa mi ga vratio. i sad sam se vratila u bivši kvart u kojem sam stanovala. i cijelo vrijeme nosim jastuk. i mislim ja: pa šta ja tu radim, ionako više ne stanujem ovdje al svejedno sam pošla prema ulazu u zgradu., tamo naletim na jednog svog bivšeg. (s kojim ne pričam već 2g). u snu me ljubazno pozdravio, nasmješio se, pita me šta ima i tak. poslje se ponudio da me odveze doma. i ja u autu opet držim taj jastuk. neznam kud bi sa njim. lijepo se pričam s bivšim. i kad sam izašla iz auta, došao neki mačak žuti do mene. bio je stvarno debel i malo veći. a mazio se jako, mota se oko mene, ja ga češkam,dragam ....baš je bio sladak
Bivši, jastuk iz nekog djetinjstva, žuti umiljati mačak, sve je puno nježnosti, potrebe za nečim toplim, starim, veći oprobanim, sigurnim. Nostalgično.

katarina7
04.01.2012., 20:20
opet sam ja...sanjala sam hm...sad će se smijat neki koj budu čitali..ali da mi pobjeglo u gaće...samo toga se sjećam...ima li to uopće kakvo značenje :rolleyes:
Ima. Bojiš li se da gubiš kontrolu nad svojim postupcima?

katarina7
04.01.2012., 20:34
Sanjala sam da me poznanik ide tetovirati onako "home made" iglom i tintom. Prvo mi krene crtati dvostruko srce, a onda se predomisli i crta klizaljke. Na kraju ne dovrši i ostanu mi rane na ruci.
Sinoć sam sanjala da me ujutro zove dečko i pita što sam radila sinoć. Ja odgovaram da sam popila naše misno vino i zaspala. A još ga pijem.
Inače, u zadnje vrijeme stalno sanjam vlakove, kako kasne, sebe u krivim vlakovima, kriva presjedanja, gubljenje stvari po vlakovima...
:)
Ova tetovaža koja počinje lijepom idejom, a završava ranama, govori o emotivnim povredama. To što si popila misno vino, možda je upozorenje da si načela ili potrošila nešto što nije trebalo. Jesi li prevarila dečka, maštala o tome, ili osjećaš da vam je veza u krizi?
Pazi, ja ti ne propovijedam, ti samu sebe u snu kažnjavaš: rane od tetovaže i upuštanje u nestručnu tetovažu... općenito, prtljanje s nekim i po nečemu što ni sama ne držiš ni vrijednim, ni dostojnim.
Ili, tek emotivna zbrka koja bi te mogla malo više koštati nego li ti se to čini.

katarina7
04.01.2012., 20:41
Neki dan sam sanjala čudan san. Ja sam bila mala, možda sam imala 10ak godina i idem sa mamom i njenom drugaricom da vidimo mjesto gdje će se održati vjenčanje te mamine drugarice. I to je kao neka kula, tako nešto i sve je obasjano jakim suncem, po podu su sve neke žute latice koje se pomijeraju, kao lete po podu i ja trčim za njima i pokušavam da stanem na njih jer to donosi sreću. Onda nakon toga sanjam da sam odrasla i da ja sada idem sa svojim dečkom da vidimo mjesto gdje će biti naše vjenčanje.To mjesto je neka pećina. U njoj je mračno i zagušljivo, neka magla ili dim je u joj i jako je toplo. U toj pećini ima kao neki odvojeni dio, soba i ja uđem u nju i u njoj je neka crvena voda, meni do gležnjeva i ispod te vode je neznam nešto kao vosak ili nešto drugo što kad stanem se zgnječi i bila sam bosa. Ja osjećam kao da to što hodam po tome nije dobro ali mi je zabavno i ja skakućem i hodam to tome. Onda kada izađem iz te sobe saznam da će uskoro doći neka žena, neka vještica ili tako nešto i ja se jako prepadnem i uspaničim šta će mi ona uraditi i tad se probudim. Već duže vremena nisam sanjala čudniji san. Obično kad god nešto sanjam čim se probudim zaboravim šta sam sanjala, ali ovo nisam zaboravila pa sam pomislila da ovo možda nešto znači pa bih molila nekoga tko se razumije u tumačenje snova da mi kaže šta to znači. :kava:
San je vrlo znakovit, a mislim da govori o tvojem strahu od odrastanja, obveza koje donosi veza, osobito brak.
Sjeti se dijela koji se odnosi na djetinjstvo; bezbrižno skakutanje i ružičaste latice, poželjeh ući u taj san.
A zatim, dečko, pa topla pećina. Topla, sigurna, ali mračna i puna ljigave podloge koja godi stopalima, ali ne i duhu. Tu je i zla vještica, neizvjesnost, što bi ti se to moglo tu dogoditi. Bajka s realnim elementima. Hm, istinita bajka.
Ako si doista pred nekom takvom odlukom, ozbiljnom vezom ili brakom, dobro razmisli želiš li to još.

Marian Oden
04.01.2012., 20:42
Što znači kad se sanja spuštanje oblaka da ih možete dotaći rukom? Ali da stvar bude bolja, počela su se spuštati razna nebeska tijela(planeti, meteori, zvjezde). I nekako su se smanjili, i bili na mojoj visini a ja sam bio na 7. katu.

Ja da ne ispadnem lud, slikam ih mobitelom kako bih mogao potvrditi priču. (Naravno to sve u snu). :D

katarina7
04.01.2012., 20:48
Bi li imalo ikakvog znacenja sanjati sebe u ovakvoj odjeci ali crvene boje :misli:

http://farm8.staticflickr.com/7163/6571731843_2bf0f0f009.jpg (http://www.flickr.com/photos/69265536@N02/6571731843/)

i da drzim u ruci papir na kojem je ispisano vlastito ime,a ono u plamenu nestaje, izgara...???
Da, ima smisla. Prikrivena strast, toliko intenzivna da papirić na kojemu je tvoje ime izgara. Izgaraš li u nečemu, za nečim, za nekim? Nadvladava li to sve tvoje pokušaje da održiš stvari pod kontrolom i u tajnosti?

katarina7
04.01.2012., 20:51
Pozdrav,

javljam se u nadi da ce netko mozda znati znacenje mojih snova, naime u snovima uvijek trcim cetveronoske kao zivotinja, nekada cak i sanjam da sam nekakva zivotinja/zvijer, ne znam koja jer se ne vidim. Cak i kada sanjam sasvim normalne stvari ako trcim u tom snu, trcim kao zivotinja, stvarno si ne mogu objasniti znacenje tog detalja u mojim snovima, nadam se da netko od vas mozda zna u cemu je stvar?
Mislim da su snovi odraz tvoje prikrivene animalne prirode koju u snu oslobađaš. Pazi, mi svi nosimo taj snažni animalni dio u sebi. Kod tebe je to možda naglašenije jer se tako osjećaš slobodnije?

katarina7
04.01.2012., 20:54
Katarina, možeš objasnit ovaj san? Sanjala sam jednog dečka sinoć, koji mi se prije par dana javio i ponudio vezu..poslije smo se nešto sitno poriječkali. Inače sumnjam u njegove iskrene namjere.
Evo sna: Sanjala sam da smo oboje stariji, i to dosta, oko 60-tak godina...i kao da smo bili oženjeni. U svakom slučaju, u snu bili smo jedno pored drugog, kao neki stariji bračni par koji je već dugo skupa..ali smo se dosta fizički razlikovali. On se zdebljao , dosta, imao je veliki trbuh, ma cijeli se zdebljao i djelovao tromo, ali dobroćudno, nije se puno micao s mjesta. Ja čista suprotnost. Vidjela sam sebe kao veselu staricu, vitku, vižljastu, bila sam odjevena u suknju na falte (kakve su se nosile u starim američkim filmovima 50-tih), tanke najlonke i krasne cipelice salonke, na elegantnu petu. Bila sam dobre volje i plesala nekako na mjestu (ne sad valcer), nego nekako sam veselo skakutala. ( je li to znači da plešem oko njega?). Nisam plesala oko njega, već blizu njega, na mjestu. Osjećala sam se agilnom u snu, iako stara, puna energije.

:lol:

San te upozorava na razlike koje su među vama vjerojatno vrlo naglašene.

Gabrijela13
04.01.2012., 20:56
Što bi značilo stalno sanjati bivšeg, jel to samo sto mislim cesto na njega i jer ga volim ili ima nesto drugo? Ponekada sanjam da me ljubi i da smo zagljeni, a ponekada da je uvijek tu njegdje gdje sam i ja, stoji po strani i uvijek je tu. I da, on je mene sanjao u vjencanici ili bijeloj haljini dok smo bili zajedno, sto je to znacilo?

tinna
04.01.2012., 21:04
Što bi značilo stalno sanjati bivšeg, jel to samo sto mislim cesto na njega i jer ga volim ili ima nesto drugo? Ponekada sanjam da me ljubi i da smo zagljeni, a ponekada da je uvijek tu njegdje gdje sam i ja, stoji po strani i uvijek je tu. I da, on je mene sanjao u vjencanici ili bijeloj haljini dok smo bili zajedno, sto je to znacilo?

ovo i mene muči... tu i tamo sanjam bivšeg ali kad ga sanjam imam feeling kao da je to nešto bitno.

negdje sam pročitala da sanjati bivšeg znači da gajimo neke emocije još prema njemu (ali to mi nema nekog smisla,jer naravno da ćemo prema bivšima uvijek imati neki osjećaj,pa bili smo skupa)

a drugdje sam pročitala da kad ti se bivši javlja u snu,znači da ti on želi nešto poručiti....:ne zna:

neka nam netko odgovori:)

smedjišećer
04.01.2012., 21:05
Sretna ti Nova Kate!

Sanjala sam odmah noć od 1.1. na 2.1. jedan san, za koji nisam sigurna je li proročki ili samo producira moj nesvjesni strah. Dakle, sanjala sam svog bivšeg. I nije bio neki sretan san. U snu, vidjela sam ga u autu s nekom nepoznatom curom. On je sjedio za volanom, ona do njega, ja sam stajala vani i promatrala sve što se dešava unutra, kroz prozorsko staklo. Nisu me vidjeli. Morala sam se malo sagnuti, da bolje vidim. U snu, ona je bila trudna:503:. Imala je već trbušić i kao da je trudna od 10mj, lani. Dakle 2 mjeseca trudna. Ja sam se čudila cijeloj toj situaciji, inače, izgledom nije njegov tip. Smeđa, ravna kosa, dosta suzdržana. On je djelovao zabrinut za nju brižno joj milovao trbuh. Pritom sam mu vidjela, zlatni vjenčani prsten na ruci. Čini mi se lijevoj. Inače, auto je bio parkiran na mjestu, gdje smo se u stvarnosti nas dvoje prvi put poljubili ( da stvar bude gora). Djelovao je kao da ga smotala oko malog prsta. U snu sam stekla dojam, da je namjerno ostala trudna, da bi se udala. i nije djelovala zaljubljeno, već coolerski.
Zatim sam se probudila. Začudo,, nisam osjećala neki šok poslije sna. Bila sam mirna. (Inače kod snova koja se ostvaruju osjećam bol, uznemirenost i neugodu u želucu). Svejedno mi nije drago.
Kaj ima drugu? Prsten znači vezu, a trudnoća novi početak s njom jelda?

snow5
04.01.2012., 21:13
I ja. Što je san, a što zbilja i tako...
Trebaš svježine u vezi, ali o tome smo već dosta raspravljali.

realnost je da sam u vezi ..ovog škorpiona nema u realnosti :) :(
znam znam za vezu...ali ništa se ne mjenja..nažalost...ja se ne osjećam dobro..a naizgled sve djeluje u redu i on je u redu prema meni..ne brani ništa..ali...ja sam sklona depri bila i prije njega..nekako sputano se ćutim..blokirano..više neznam ima li to veze s njim il ne...bol na srcu i knedla u grlu..probadanja u jajnicima i maternici...uf

ovo je sve realnost

snow5
04.01.2012., 21:18
Ima. Bojiš li se da gubiš kontrolu nad svojim postupcima?

hm..da..na trenutke da...nekako ne osjećam se slobodno dobro i sigurno...kao da me okolina stjerala pred zid i da se trebam zdefinirat što se tiče ove veze..il prekid il nešto novo...ja nisam sigurna..ne osjećam se neovisno i samostalno...kako se uopće osoba osjeća u vezi pitam se ..jer svi pričaju o kompromisima i blabla...po tom ispada da nitko nije sretan u vezi ni braku..zbunjuje me...a oko srca neopisivo steže..stalno.konstantno..od kad se probudim do kad ne zaspem...definitivno signal da niš ne štima u mom lifeu?
jako sam zabrinuta....

snow5
04.01.2012., 21:22
bok :

sve najbolje u novoj :)

sanjala sam da sam u Perthu u Australiji..na obali stojim i gledam kako dolaze novi ljudi avionom..jako puno ljudi...pričam s nekim curama.one idu radit u Irak:confused:..sjetim se da smo se dopisivale prkeo neta ranije...dole kraj more ugledam moju dragu frendicu iz RH...vrijeme je lijepo..ambijent ok...osjećam se mrvu nostalgično ali samo mrvu...nekako ok smireno..mirno

joj meni što mi snovi poručuju:confused::ne zna:

zaboravih napisat da u ovom snu nije bilo dečka..nisam čak ni pomislila na njega...

i Kate sretna nova :)

katarina7
04.01.2012., 21:39
Što bi značilo stalno sanjati bivšeg, jel to samo sto mislim cesto na njega i jer ga volim ili ima nesto drugo? Ponekada sanjam da me ljubi i da smo zagljeni, a ponekada da je uvijek tu njegdje gdje sam i ja, stoji po strani i uvijek je tu. I da, on je mene sanjao u vjencanici ili bijeloj haljini dok smo bili zajedno, sto je to znacilo?
To bi značilo da niste raščistili odnos, da još sanjarite jedno o drugom. To ne znači nužno da bi vezu trebalo obnoviti, uostalom, vi sami znate što vas je razdvojilo i koliko je to bilo snažno, ali, još ste uvijek vrlo, vrlo povezani.
Preispitajte svoje osjećaje.

katarina7
04.01.2012., 21:49
Sretna ti Nova Kate!

Sanjala sam odmah noć od 1.1. na 2.1. jedan san, za koji nisam sigurna je li proročki ili samo producira moj nesvjesni strah. Dakle, sanjala sam svog bivšeg. I nije bio neki sretan san. U snu, vidjela sam ga u autu s nekom nepoznatom curom. On je sjedio za volanom, ona do njega, ja sam stajala vani i promatrala sve što se dešava unutra, kroz prozorsko staklo. Nisu me vidjeli. Morala sam se malo sagnuti, da bolje vidim. U snu, ona je bila trudna:503:. Imala je već trbušić i kao da je trudna od 10mj, lani. Dakle 2 mjeseca trudna. Ja sam se čudila cijeloj toj situaciji, inače, izgledom nije njegov tip. Smeđa, ravna kosa, dosta suzdržana. On je djelovao zabrinut za nju brižno joj milovao trbuh. Pritom sam mu vidjela, zlatni vjenčani prsten na ruci. Čini mi se lijevoj. Inače, auto je bio parkiran na mjestu, gdje smo se u stvarnosti nas dvoje prvi put poljubili ( da stvar bude gora). Djelovao je kao da ga smotala oko malog prsta. U snu sam stekla dojam, da je namjerno ostala trudna, da bi se udala. i nije djelovala zaljubljeno, već coolerski.
Zatim sam se probudila. Začudo,, nisam osjećala neki šok poslije sna. Bila sam mirna. (Inače kod snova koja se ostvaruju osjećam bol, uznemirenost i neugodu u želucu). Svejedno mi nije drago.
Kaj ima drugu? Prsten znači vezu, a trudnoća novi početak s njom jelda?
Pa, ne mogu ti reći da je san totalno bezveze i da nema nekih temelja u stvarnosti.
Prvo, on može izraziti tvoj strah (neosviješteni i prikriveni) da se dosita spetljao s nekim ili da vaša veza nije dovoljno čvrsta, da je može poljuljati neka vještija, lukavija i koristoljubivija osoba. Dakle, to bi tek bio strah i nemir koji se odrazio u snu.
Ipak, priklonila bih se drugom tumačenju, a to je da se iza brda nešto valja i da tebi možda i nije tako jako stalo održati tu vezu. Možda je nesvjesno otpuštaš, prepuštaš nekoj drugoj ženi koja se vrlo nedolično i bezobzirno ugurala u vaš odnos (ili to pokušava).:ne zna:

katarina7
04.01.2012., 21:54
hm..da..na trenutke da...nekako ne osjećam se slobodno dobro i sigurno...kao da me okolina stjerala pred zid i da se trebam zdefinirat što se tiče ove veze..il prekid il nešto novo...ja nisam sigurna..ne osjećam se neovisno i samostalno...kako se uopće osoba osjeća u vezi pitam se ..jer svi pričaju o kompromisima i blabla...po tom ispada da nitko nije sretan u vezi ni braku..zbunjuje me...a oko srca neopisivo steže..stalno.konstantno..od kad se probudim do kad ne zaspem...definitivno signal da niš ne štima u mom lifeu?
jako sam zabrinuta....
Sretna i tebi nova i sve ti najbolje. Sretna svima!
Doduše, preležala sam je, safatala me angina ko klince, ono nešto što sam već odradila s devet godina, i sad, moš mislit, uguših se skoro.

Nitko u vezi, kažeš, nije sretan. Svi govore o kompromisima.
Istina, tako je to. I ono što se zove bezgraničnom srećom i zaljubljenošću, traje kratko.
Svemire traži u sebi, a ne u drugima. Tamo su, tamo ćeš ih naći.

Gabrijela13
04.01.2012., 22:07
To bi značilo da niste raščistili odnos, da još sanjarite jedno o drugom. To ne znači nužno da bi vezu trebalo obnoviti, uostalom, vi sami znate što vas je razdvojilo i koliko je to bilo snažno, ali, još ste uvijek vrlo, vrlo povezani.
Preispitajte svoje osjećaje.

Hvala na odgovoru, i pretpostavljala sam tako nesto, najgore je sto ja njega volim jos uvijek i razlaz je bio zbog gluposti i sada je tako kako jest. Nadam se da je i Tinna vidjela odgovor :). A mozes li mi reci sto je znacilo to kada me sanjao u vjencanici? Hvala unaprijed.

smedjišećer
04.01.2012., 22:13
Pa, ne mogu ti reći da je san totalno bezveze i da nema nekih temelja u stvarnosti.
Prvo, on može izraziti tvoj strah (neosviješteni i prikriveni) da se dosita spetljao s nekim ili da vaša veza nije dovoljno čvrsta, da je može poljuljati neka vještija, lukavija i koristoljubivija osoba. Dakle, to bi tek bio strah i nemir koji se odrazio u snu.
Ipak, priklonila bih se drugom tumačenju, a to je da se iza brda nešto valja i da tebi možda i nije tako jako stalo održati tu vezu. Možda je nesvjesno otpuštaš, prepuštaš nekoj drugoj ženi koja se vrlo nedolično i bezobzirno ugurala u vaš odnos (ili to pokušava).:ne zna:


Nismo više skupa. Bili nekad. Na javi, svjesno se točno takve situacije bojim. Teško mi ga je zaboraviti. Teško ga i otpuštam. Vjerojatno se nešto događa.
Ili će nešto biti. Doznat ću s vremenom.

snow5
04.01.2012., 22:14
Sretna i tebi nova i sve ti najbolje. Sretna svima!
Doduše, preležala sam je, safatala me angina ko klince, ono nešto što sam već odradila s devet godina, i sad, moš mislit, uguših se skoro.

Nitko u vezi, kažeš, nije sretan. Svi govore o kompromisima.
Istina, tako je to. I ono što se zove bezgraničnom srećom i zaljubljenošću, traje kratko.
Svemire traži u sebi, a ne u drugima. Tamo su, tamo ćeš ih naći.

hvala Katarina..ja mislim da ja nisam nikad bila zaljubljena...jako mi je drag ovaj dečko i volim ga...ali zaljubljena mislim da nisam...uvijek sam jako jako trezvena..uvijek taj um radi...tolko želim potrefit pravu stvar shvatit point da mi bude bolje unutra..jer ovo me iscrpljuje do zadnjih atoma snage...ja neznam dal ovo moje stanje može bit povezano što sam dosta smršavila?

Baby Collette
05.01.2012., 09:13
Hvala, Katarina :)

NAJBOLJA
05.01.2012., 12:22
Baš mi je gušt čitati što sanjate .... u zadnje vrejem pogotovo, zanimljivi snovi :kokice:

Ja sam sanjala sinoć da se je neka žuta buba zalijepila meni a kažiprst i nisam je mogla odlijepiti i jako me je peklo u snu (taj dio gdje je ona bila ) , tako jako da sam se probudila :rolleyes:

pandora_5
05.01.2012., 12:25
sanjala sam da me dečko zaprosio i izvadio veliki debeli zlatni prsten da sitnim dijamantima. tako je lijepo izgledao al kad sam ga stavila na prst, bio je prevelik. mogla sam još jedan prst stavit u njega :ne zna:

sto_sad
05.01.2012., 19:25
Ako može i meni tumačenje, zanima me baš što znači..
Ja sam sanjala sinoć kako mi je rođendan (i u stvarnosti se bliži) i da mama i ja pravimo tortu, pravile smo dvije. Samo, jedna je torta bila nepostojana, stalno se raspadala, smjesa od kreme se topila pa smo ju iznova i iznova popravljale i onda je to meni valjda u jednom trenutku dosadilo jer sam zaključila da pomoći valjda nema pa sam ju hitila na pod.
Tu su negdje bile i svjećice koje je mama kupila ali ih se meni nije dalo stavljati na tortu jer sam mislila da ih možda nema dovoljno s obzirom da više nisam klinka.
Sanjala sam i da sam na nekom placu i kupim kovanice sa poda. Možda da zaigram loto? :D

-Dulcinea-
06.01.2012., 03:07
U zadnje vrijeme stalno sanjam bivšeg, doslovno svaku večer.
Nekoliko noći za redom sam sanjala da prolazimo nekakvim hodnikom, sve je puno ljudi, ide mi u susret i pokušavam ga uhvatiti za ruku ali ne mogu, i kada uspijem ispusti moju ruku i produži. Osjećam se kao da u jednom tom snu prođe pokraj mene bezbroj puta.

Sanjala sam i da ga nagovorim da popričamo i kada se vidimo, malo pričamo i ja ga na neki način prisilim da me poljubi, kratko se ljubimo i on stane, i kaže mi da voli curu s kojom je sad i da ne može tako. Nakon toga se šetamo (sada kada razmišljam o tome detaljnije imam osjećaj kao da smo hodali iznad nekakvog grada, ili možda na nekakvoj velikoj uzvisini) i on mi priča o toj curi, da mu je stalo do mene ali do nje više, kako sam propustila svoju priliku i slično. :(

Inače, često razmišljam o njemu, trenutno sam u vezi i nesretna sam. On i ja imamo nekih neriješenih stvari od prije, zapravo mu ja želim reći neke stvari i jednostavno si olakšati to sve i riješiti se tih snova jer ne utječu dobro na mene. Zna li netko što to sve znači?

katarina7
06.01.2012., 13:19
Baš mi je gušt čitati što sanjate .... u zadnje vrejem pogotovo, zanimljivi snovi :kokice:

Ja sam sanjala sinoć da se je neka žuta buba zalijepila meni a kažiprst i nisam je mogla odlijepiti i jako me je peklo u snu (taj dio gdje je ona bila ) , tako jako da sam se probudila :rolleyes:
To bi mogao biti san situacije: je li te što doista boljelo na tom prstu ili na ruci toga trena? Ili, jesi li uopće bila u nekom nezgodnom položaju. Intenzivna bol, gušenje i slično u snu, alarm je za buđenje, to nas potiče da promijenimo nezgodan položaj i slično.
Drugo, je li ti nešto nametnuto ili ti se netko nametnuo u životu tako nezgodno da to "boli", prepoznaješ li kakav davež iz budnoga stanja u toj žutoj bubi? Možda neki kuruzni, hahaha? Šalu na stranu, žuto bi ti moglo ukazati na nešto. Razmisli.

katarina7
06.01.2012., 13:24
sanjala sam da me dečko zaprosio i izvadio veliki debeli zlatni prsten da sitnim dijamantima. tako je lijepo izgledao al kad sam ga stavila na prst, bio je prevelik. mogla sam još jedan prst stavit u njega :ne zna:
Nisi spremna, prevelik bi to zalogaj bio za tebe, kad bi se dogodio, naravno.
Drugo, u toj se vezi ne osjećaš dobro (pričaj ti što hoćeš i demantiraj to po ne znam koji put - usput, zato jer ne želiš vidjeti, sanjaš ono što sanjaš). Naizgled je sve divno (prsten je velik i lijep), ali nije za tvoje prste.
Možda još nisi dorasla odgovornosti i svemu što nosi ozbiljna veza.

katarina7
06.01.2012., 13:31
Ako može i meni tumačenje, zanima me baš što znači..
Ja sam sanjala sinoć kako mi je rođendan (i u stvarnosti se bliži) i da mama i ja pravimo tortu, pravile smo dvije. Samo, jedna je torta bila nepostojana, stalno se raspadala, smjesa od kreme se topila pa smo ju iznova i iznova popravljale i onda je to meni valjda u jednom trenutku dosadilo jer sam zaključila da pomoći valjda nema pa sam ju hitila na pod.
Tu su negdje bile i svjećice koje je mama kupila ali ih se meni nije dalo stavljati na tortu jer sam mislila da ih možda nema dovoljno s obzirom da više nisam klinka.
Sanjala sam i da sam na nekom placu i kupim kovanice sa poda. Možda da zaigram loto? :D
Dvije su torte odraz razmeđa, podvojenosti koju nose neke godine (još si mlada, a više nisi klinka). Jednu na kojoj nema dovoljno svjećica, bacaš na pod, odričeš se djetinje dobi, odnosno, bolje reći, odmičeš se od nje (prkosno i prgavo kako već dolikuje izđikaloj mladosti).
Želiš i raskrstiti s jednim dijelom života, krenuti novim stazama, ali nije se baš sve tako otvorilo kako bi tvoja milost htjela (tek su kovanice na podu, nema još velikih pomaka). Sitniš s poda, razmisli, i nije neko blago, a nije ni način na koji ga skupljaš baš najdostojanstveniji. Možda ćeš još malo pričekati da pokreneš sve što želiš, ali na putu si, krenula si, imaš volje i petlje.

pandora_5
06.01.2012., 13:36
Nisi spremna, prevelik bi to zalogaj bio za tebe, kad bi se dogodio, naravno.
Drugo, u toj se vezi ne osjećaš dobro (pričaj ti što hoćeš i demantiraj to po ne znam koji put - usput, zato jer ne želiš vidjeti, sanjaš ono što sanjaš). Naizgled je sve divno (prsten je velik i lijep), ali nije za tvoje prste.
Možda još nisi dorasla odgovornosti i svemu što nosi ozbiljna veza.

:( ali stvarno nije tako. ja sam uvjek bila više za ozbiljne veze nego za neke avanture :ne zna:

katarina7
06.01.2012., 13:37
U zadnje vrijeme stalno sanjam bivšeg, doslovno svaku večer.
Nekoliko noći za redom sam sanjala da prolazimo nekakvim hodnikom, sve je puno ljudi, ide mi u susret i pokušavam ga uhvatiti za ruku ali ne mogu, i kada uspijem ispusti moju ruku i produži. Osjećam se kao da u jednom tom snu prođe pokraj mene bezbroj puta.

Sanjala sam i da ga nagovorim da popričamo i kada se vidimo, malo pričamo i ja ga na neki način prisilim da me poljubi, kratko se ljubimo i on stane, i kaže mi da voli curu s kojom je sad i da ne može tako. Nakon toga se šetamo (sada kada razmišljam o tome detaljnije imam osjećaj kao da smo hodali iznad nekakvog grada, ili možda na nekakvoj velikoj uzvisini) i on mi priča o toj curi, da mu je stalo do mene ali do nje više, kako sam propustila svoju priliku i slično. :(

Inače, često razmišljam o njemu, trenutno sam u vezi i nesretna sam. On i ja imamo nekih neriješenih stvari od prije, zapravo mu ja želim reći neke stvari i jednostavno si olakšati to sve i riješiti se tih snova jer ne utječu dobro na mene. Zna li netko što to sve znači?
Mislim da tvoj Don Kihot ne osjeća kako niste dovršili ili definirali odnos, kao što ti misliš. Vidi, u snu ti izmiče, takne te tek usput, očešete se jedno o drugo, ali on govori o drugoj curi, o drugom životu koji nije tvoj.
Znam da bi između redaka voljela iščitati drugu poruku, ali san ne vara. Poruka je jasna, vaše je vrijeme prošlo, okreni se nekom drugom.
Pazi, ne kažem ti to ja, to ti kažeš samoj sebi u snu, dakle, tamo gdje je tvoja intuicija oštrija, nepogrešivija i okrutnija.

nera23
06.01.2012., 16:51
Pozdrav svima i svima zelim sretnu i uspjesnu novu 2012. god.

eto da ispricam svoj san, jer me intrigrira osoba koja mi se pojavljuje u snu...

Sanjala sam svoju nekadasnju veliku bivsu simaptiju. Bila sam zaljubljena u njega krajem osnovne sk i cijelu srednju skolu... navodno je bila obostrana naklonost (sad s njegove strane u tom dugom periodu pretpostavljam da ne, ne znam, nikad nismo o tome pricali, ali on je u konacnici saznao da sam mu bila naklonjena i imao nekakve pokusaje nakon toga, ali nikad nismo ostvarili vezu, jer sam ja odustala na kraju).

San: bili smo u nekoj vecoj bijeloj prostoriji, nesto tipa ucionice i netko (ne znam tko) nas je oboje posjeo za stol koji je bio kao oni stolovi u razredima. Ta osoba otvorila je laptop i ukljucila snimku s neke njegove svirke (i u stvarnosti svira, ali nikad nisam niti vidjela niti cula njegov bend). On je svirao na bini gitaru s bendom, a ja sam u tom nekom klubu stojala do bine veselo plesuci. Moja reakcija u snu na tu snimku je bila na nacin da sam bila potpuno iznenadjena govorivsi kako se uopce ne sjecam kad je to bilo i da se ne sjecam da sam ga vidjela kako on svira na bini te veceri. On je onako pomalo cinicno odgovorio na to kako sam sklona trivijalnostima (?). I to je bilo to.

Inace i u stvarnosti mi se pomalo cinicno obraca, u nekim rijetkim situacijama. On mi se godinama pojavljuje u snovima, prije puno puno vise i u velikom broju slucajeva bih znala da cu se i susreti s njim nakon takvog sna, danas s vremena na vrijeme, ali se ne susrecemo vise kao nekad. Snovi su razliciti, al nikad s njim nemam intimnosti niti bliskosti u snovima. Ili budu nekakve takve situacije da budem s njim, ili hodam iza njega, pa se zna pojaviti u snu i njegova cura (koju znam samo iz vidjenja), bila sam jednom i sanjala njegovo vjencanje na kojem nisam bila prisutna, niti sam ista vidjela, samo sam izdaleka imala pogled na njegovu kucu i znala sam da on treba krenuti, a ja sam bila pomalo uzbudjena zbog toga, nisam bila tuzna u snu, samo sam pratila...

Sto se tice ovog sna od danas, ne znam u kojem smjeru bih ga pocela tumaciti, samo nailazim na neke podudarnosti iz stvarnosti (sviranje u bendu, cinizam)...

katarina mozes li mi ukratko reci sto mislis o mom snu (snovima)? enigma mi j eto vec dosta godina...

2xmajka
06.01.2012., 19:40
Bok,ovo je sanjao moj muž sinoć pa nas baš zanima značenje!
Sanjao je da je morao otići na poslovni put na 6.mj.zbog financija,kada se vratio nisam ga dočekala nego je bila prazna kuća.kaže da me je tražio i našao kod drugog muškarca u kući sa našom djecom.ja nisam htjela kao razgovarati s njim a djeca ga nisu ni pogledala.taj muškarac mu je samo rekao da sam ja sad njegova žena.on je počeo da plače i otišao je .sjeo je pred kućom pod grožđe i plakao.sjeća se da su bile i posađene tratinčice. onda je naišao crveni auto i unutra žena koju on ne zna ali povezao se sa njom i ispričao joj zašto plače i rekao joj da će ubiti mene i tog muškarca!
Hvala na odgovoru!!!

smile4
07.01.2012., 10:08
dečko je sanjao sljedeći san:

da radi u firmi gdje ga je ubacio neki frend.u uredu ima ih jedno 6/ 7 dečki i jedno 4 cure..nešto s kompjuterima rade.. i to je lijepo šljakalo jedno vrijeme..a onda jednog dana taj frend ga pozvao sastrane da mu ima nešto za reći..kao u vrijeme dok je bio nezaposlen da on je njemu pomagao , davao lovu ovo ono..dečku to diglo tlak i pitao kolko para..5000 kn..ok.otvorio dečko novčanik istog trena-kaže nema trenutačno ali sutra će mu odmah vratit.drugi dan vratio mu lovu ali dečka je to jako iznerviralo i pozvao je frenda da popričaju.dečko mu je rekao da je bila obrnuta situacija-da on to nikad ne bi učinio frendu..i dečko je bio jako jako revoltiran i nervozan..i tu se probudio..
:confused:
sanjao je tri sna ovu noć i bio je siguran da će se svega sjetit ali sjeća se samo ovog jednog..ali ova druga dva su bila nekako slična isto nešto oko posla.
:ne zna:

dorothyzg
07.01.2012., 10:26
Dobro večer.. Inače ne obraćam puno pozornost na snove ali sad mi je sinulo da sam noćas sanjala jedan san, i da sam prije nekoliko noći sanjala još jedan san, i da me frendica sanjala prije nekoliko dana, pa me sve to skupa zainteresiralo.. Molim Katarinu ili nekoga tko zna ako mi može malo protumačiti ovo....
Dakle, kao što rekoh, sanjala me frendica - da se selim. To je bilo mislim na Staru godinu. E sad, ja sam prije nekoliko noći sanjala svog bivšeg dečka kojega nisam vidjela ni čula već godinama, negdje oko 6 godina. Sami smo u njegovom stanu, našli smo se nakon toliko godina... Nasmijani smo ali smo i sretni što se vidimo nakon toliko vremena. Zadnje, to je bilo ovu noć, sanjam nekog velikog pauka kako mi hoda po sobi... Možda to čak i nije veliki pauk, možda je i rak! Nisam sigurna ali vjerojatno je rak. Hoda mi po tepihu u sobi i želim ga uhvatiti ali ne mogu... Eto to je to.. Puno hvala .. Ako trebam još nešto napisati, slobodno recite!


Draga Katarina, molim te možeš li mi protumačiti ovo... (Ako uopće išta znači) :mig:

is_none
07.01.2012., 15:02
Draga Katarina! Danas popodne usnuo sam sljedeci san. Sanjao sam da sam volontirao u nekoj bolnici. U toj bolnici bili su moji prijatelji ali nisu lezali nit nista vec samo sjedili u cekaonici. Kad sam pozvan u jednu sobu jer kao nesto je bilo hitno vidio sam ispod sarene deke (neoubicajeno za bolnicu jer u bolnici su bijeli pokrivaci) veliku krvavu mrlju ali nisam vidio lice niti tijelo covjeka ali tijelo se ocrtavalo ti to jasno ispod deke. Tu sam se probudio. Mozes li mi protumaciti taj san draga katarina

katarina7
07.01.2012., 15:25
Draga Katarina! Danas popodne usnuo sam sljedeci san. Sanjao sam da sam volontirao u nekoj bolnici. U toj bolnici bili su moji prijatelji ali nisu lezali nit nista vec samo sjedili u cekaonici. Kad sam pozvan u jednu sobu jer kao nesto je bilo hitno vidio sam ispod sarene deke (neoubicajeno za bolnicu jer u bolnici su bijeli pokrivaci) veliku krvavu mrlju ali nisam vidio lice niti tijelo covjeka ali tijelo se ocrtavalo ti to jasno ispod deke. Tu sam se probudio. Mozes li mi protumaciti taj san draga katarina
Imaš li inače bilo kakve veze s bolnicom, odnosno, je li to tvoje volontiranje moguće u stvarnosti? Bitno je da bih znala kako pristupiti snu.
Uglavnom, tvoji su prijatelji u čekaonici, a ispod deke je krvava mrlja, netko je, dakle, bolestan ili ranjen.
Krv je život i njeno je mjesto unutar našega tijela. Bilo kakvo istjecanje, otjecanje te životne tekućine znači oslabljivanje, onemoćalost, gubitak snage ili imuniteta, bolest i ranjenost (i ranjivost). U bolnici si jedino ti u nekoj funkciji, dakle, u situaciji da pomogneš, svi drugi oko tebe čekaju, pacijenti su ili mogući pacijenti. Mislim da ćeš se naći u takvoj nekoj ulozi; osjećat ćeš se pozvanim da pomogneš nekomu tko je u vrlo nezavidnom položaju. Možda netko iz tvoga okruženja bude trebao (ili već treba) tvoju pomoć. To može biti doista bolest ili neko teško stanje. Manje je vjerojatno, ali ipak jest, da se radi o psihičkoj povredi, da je netko jako, jako jadan i povrijeđen.
Onjuši zrak oko sebe, možda prepoznaš komu treba dati ruku.
Treće, jesi li ti sam povrijeđen? U tom si slučaju u ulozi promatrača, dakle, povreda je duboka, ali si ti uspio stvoriti odmak od svega. Možda, kažem, ali priklonila bih se svom prvom objašnjenju.

katarina7
07.01.2012., 15:43
katarina mozes li mi ukratko reci sto mislis o mom snu (snovima)? enigma mi j eto vec dosta godina...
Ima ljudi koji su nam dani i nisu nam dani. Ono, ni uzmi, ni ostavi. Kad bi se pogledali paralelni horoskopi takvih osoba, odgovor bi se pronašao u tim zajedničkim aspektima, jedan vuče, drugi ne da (rekla bih da se radi o teškom aspektu između Mjeseca i Saturna, ali ima toga još i nije tema ovog foruma).
Dakle, kad bi se i dogodilo, bilo bi tako kao u tim vašim usputnim kontaktima; privlačnost i cinizam pomiješani u gorkoslatki spoj nečeg teško probavljivog.
Vi ste pozvani u učionicu i netko drugi objektivniji (jer vi oboje to niste) prikazuje vam isječak iz filma. U tom si filmu ti opuštenija i zaljubljenija, a on zna da ti se sviđa, međutim, zamjera ti što si takva kakva jesi. Sviđaš mu se, ali imaš manu, neoprostivu, kojoj se treba podsmjehnuti. On je superioran jer je ciničan. Vjerojatno je ranjiviji nego što pokazuje, skriva se iza cinizma. Između vas titra ta privlačnost koja se već godinama provlači kao lajtmotiv vaših života, ali vam nešto ne da da se sretnete, da postanete bliskiji i intimniji. Ja bih se povela za tom činjenicom, jasnom, neumitnom, okrutnom i nedvosmislenom. U snu ti je to rečeno: uvijek će biti nešto među vama, ali vi niste par. :kava:Razmisli, ima li to smisla što sam ti napisala.

2xmajka
07.01.2012., 15:51
bok Katarina ! da li vam se da protumačiti san?? Hvala!!Bok,ovo je sanjao moj muž sinoć pa nas baš zanima značenje!
Sanjao je da je morao otići na poslovni put na 6.mj.zbog financija,kada se vratio nisam ga dočekala nego je bila prazna kuća.kaže da me je tražio i našao kod drugog muškarca u kući sa našom djecom.ja nisam htjela kao razgovarati s njim a djeca ga nisu ni pogledala.taj muškarac mu je samo rekao da sam ja sad njegova žena.on je počeo da plače i otišao je .sjeo je pred kućom pod grožđe i plakao.sjeća se da su bile i posađene tratinčice. onda je naišao crveni auto i unutra žena koju on ne zna ali povezao se sa njom i ispričao joj zašto plače i rekao joj da će ubiti mene i tog muškarca!
Hvala na odgovoru!!!

katarina7
07.01.2012., 15:59
Bok,ovo je sanjao moj muž sinoć pa nas baš zanima značenje!
Sanjao je da je morao otići na poslovni put na 6.mj.zbog financija,kada se vratio nisam ga dočekala nego je bila prazna kuća.kaže da me je tražio i našao kod drugog muškarca u kući sa našom djecom.ja nisam htjela kao razgovarati s njim a djeca ga nisu ni pogledala.taj muškarac mu je samo rekao da sam ja sad njegova žena.on je počeo da plače i otišao je .sjeo je pred kućom pod grožđe i plakao.sjeća se da su bile i posađene tratinčice. onda je naišao crveni auto i unutra žena koju on ne zna ali povezao se sa njom i ispričao joj zašto plače i rekao joj da će ubiti mene i tog muškarca!
Hvala na odgovoru!!!
Priča iz sna mogući je scenarij (doista), ali vjerujem da je prije odraz njegove nesigurnosti i straha da će njegovo dulje izbivanje utjecati na vašu vezu i da bi mu ti mogla izmaknuti. Dakle, ljubomoran je i prestrašen.
Prazna kuća, stara loza i tratinčice: dom je tu, ali tebe nema, nema više njegove obitelji, praznina i rasulo ovladali su njegovom dušom u tom snu. Usputna žena u crvenom autu bolna je reakcija povrijeđene muškosti koja će poći s nekim tek tako, možda da se osveti, ali on ti ne može oprostiti i prijeti da će te ubiti.
Dakle, radi se o silnom strahu, mnogo većem nego što on sam sebi može priznati. Ti analiziraj taj san još jednom, razmisli ima li ikakva temelja taj njegov strah i pokušaj ga utješiti, odnosno, povratiti povjerenje koje je zbog nečega izgubio, ili ga po svojoj prirodi jednostavno nema (možda je samo takav, možda je inače ljubomoran i nesiguran, to ti najbolje znaš).
San je ozbiljno upozorenje: ne bih rekla kao prijetnja vašoj vezi ili tvojoj nekakvoj nevjeri, nego povjerenju koje je među vama.

katarina7
07.01.2012., 16:03
dečko je sanjao sljedeći san:

da radi u firmi gdje ga je ubacio neki frend.u uredu ima ih jedno 6/ 7 dečki i jedno 4 cure..nešto s kompjuterima rade.. i to je lijepo šljakalo jedno vrijeme..a onda jednog dana taj frend ga pozvao sastrane da mu ima nešto za reći..kao u vrijeme dok je bio nezaposlen da on je njemu pomagao , davao lovu ovo ono..dečku to diglo tlak i pitao kolko para..5000 kn..ok.otvorio dečko novčanik istog trena-kaže nema trenutačno ali sutra će mu odmah vratit.drugi dan vratio mu lovu ali dečka je to jako iznerviralo i pozvao je frenda da popričaju.dečko mu je rekao da je bila obrnuta situacija-da on to nikad ne bi učinio frendu..i dečko je bio jako jako revoltiran i nervozan..i tu se probudio..
:confused:
sanjao je tri sna ovu noć i bio je siguran da će se svega sjetit ali sjeća se samo ovog jednog..ali ova druga dva su bila nekako slična isto nešto oko posla.
:ne zna:
Pa ja bih rekla da će se (ili već jest) naći u nekoj zbrci, moralnoj konfuziji. Odnosno, netko bi mu mogao nešto ponuditi, ali to je nemoralna ponuda. Ni sam ne znajući kako mogao bi se naći u tim kombinacijama koje bi ga oštetile i koje se kose s njegovim uvjerenjima i moralnim načelima.

katarina7
07.01.2012., 16:07
Draga Katarina, molim te možeš li mi protumačiti ovo... (Ako uopće išta znači) :mig:
Bivši u praznoj sobi možda je odraz emotivne praznine u kojoj nema ničega trenutno, osim sjećanja. Sjećanja na nekoga tko više nije tu.
Mogla bi ga sresti (i to bi mogao značiti taj san), on je usamljen i ti isto, ali nema tu ništa dalje od toga, samo živina koja se kreće po praznom prostoru, neuhvatljiva.

dalmata40
07.01.2012., 17:20
..trenutno sam u raščićavanju svog života, jednom nogom na odlasku, ali sa nedostatkom dovoljne hrabrosti i materijalnom ovisnošću o životnom partneru sa kojim ima dvoje predivne djece, ali brak prazan i lišen svih emocija i bilo čega drugog što bi se nazvalo "zajedništvo". U takvom životu svjesno sam se vezala za nestabilnog i egoističnog muškarca jer mi je u pravom trenutku pružio sve što godinam nisam imala ljubav i sex...dugo mi je trebalo da shvatim da je to dio njegove igre i da sam se ja zaljubila, a on odlepršao drugom cvijetu. Pokušala sam više puta prekidati, ali bezuspješno, odlučila sam prvo rješiti pitanje braka, a onda krenuti možda u nešto drugo, borim se i nadam da ću uspjeti. Kako često meditiram , počela sam prakticirati i Meditaciju kidanja veze po Phyllis Krystal. Snovi su mi uvjek bili bogati, jasni i upečatljivi a evo opis i sna koje sam sanjala.
San sam usnula nakon meditacije kidanja veza:
Sanjam da sam u bolesničkoj sobi i da na meni izvode hitnu operaciju koja će mi spasiti život. Ne boli me ništa, ugodno mi je, doktorica koja operira i osoblje su jako ljubazni, a medicinska sestra objašnjava postupak. Radi se operciji žućne kesice, moraju je odrezati i smanjiti na 25 % . Operacija završava dobro a ja se već nalazim u društvu prijatelja, zgodna i lijepa u proljetnoj lepršavoj haljini s uzorkom cvijeća raznih boja na svjetloj bijeloj površini haljine, a haljina je golih leđa i veže se oko vrata. Međutim svjesna sam da u djelu trbuha ispod pupke ( predio maternice ) imam rez od operacije koji ne boli, ali kako imam menstruaciju trudim se da budem što mirnija dok se javljam i mašem priajteljima. Ali osjećam da sam prokrvarila od menstruacija (iako se ne vidi na haljini) i odlazim kući tražeći što veći i deblji uložak...tu se san prekida.
Rado bih da mi netko objasni san ako može i zna.
Također molila bih da mi se objasni što znači kadu snu meteš metlom gustu prašinu od cementa u kući koja je u izgradnji i u njoj je mrak i lešina mrtve mačke, ali ja otvaram prozore puštam svjetlo, izbacivam leš mačke van i pometem sve da bude čisto i prozračno.


hvala :)

snow5
07.01.2012., 17:22
bok :

sve najbolje u novoj :)

sanjala sam da sam u Perthu u Australiji..na obali stojim i gledam kako dolaze novi ljudi avionom..jako puno ljudi...pričam s nekim curama.one idu radit u Irak:confused:..sjetim se da smo se dopisivale prkeo neta ranije...dole kraj more ugledam moju dragu frendicu iz RH...vrijeme je lijepo..ambijent ok...osjećam se mrvu nostalgično ali samo mrvu...nekako ok smireno..mirno

joj meni što mi snovi poručuju:confused::ne zna:

kad stigneš Katarina :)

smile4
07.01.2012., 17:26
Pa ja bih rekla da će se (ili već jest) naći u nekoj zbrci, moralnoj konfuziji. Odnosno, netko bi mu mogao nešto ponuditi, ali to je nemoralna ponuda. Ni sam ne znajući kako mogao bi se naći u tim kombinacijama koje bi ga oštetile i koje se kose s njegovim uvjerenjima i moralnim načelima.

djelomice na ovom poslu osjeća konfuziju u smislu da se njemu prepušta rješavanje nekih delikatnih situacija i problema što nije zapravo na njemu.nego netko drugi fino pere ruke..ja mu ne pametujem jer ipak je on taj koji radi taj posao ..

nera23
07.01.2012., 18:16
Ima ljudi koji su nam dani i nisu nam dani. Ono, ni uzmi, ni ostavi. Kad bi se pogledali paralelni horoskopi takvih osoba, odgovor bi se pronašao u tim zajedničkim aspektima, jedan vuče, drugi ne da (rekla bih da se radi o teškom aspektu između Mjeseca i Saturna, ali ima toga još i nije tema ovog foruma).
Dakle, kad bi se i dogodilo, bilo bi tako kao u tim vašim usputnim kontaktima; privlačnost i cinizam pomiješani u gorkoslatki spoj nečeg teško probavljivog.
Vi ste pozvani u učionicu i netko drugi objektivniji (jer vi oboje to niste) prikazuje vam isječak iz filma. U tom si filmu ti opuštenija i zaljubljenija, a on zna da ti se sviđa, međutim, zamjera ti što si takva kakva jesi. Sviđaš mu se, ali imaš manu, neoprostivu, kojoj se treba podsmjehnuti. On je superioran jer je ciničan. Vjerojatno je ranjiviji nego što pokazuje, skriva se iza cinizma. Između vas titra ta privlačnost koja se već godinama provlači kao lajtmotiv vaših života, ali vam nešto ne da da se sretnete, da postanete bliskiji i intimniji. Ja bih se povela za tom činjenicom, jasnom, neumitnom, okrutnom i nedvosmislenom. U snu ti je to rečeno: uvijek će biti nešto među vama, ali vi niste par. :kava:Razmisli, ima li to smisla što sam ti napisala.

Ima smisla, svakako… cak kao da sam toga djelomicno svjesna jer sam se zarekla u proslosti sama pred sobom da je taj dio zivota zauvijek iza mene i da nema vise povratka (onaj svjesni dio mene). Ali jednostavno cudno mi je to sto je njegovo postojanje u mojoj svijesti kao sastavni dio mene, kao nesto sto je toliko pustilo korjene i koliko god ih ja cupala van u proslosti, nekakve klice, tragovi, neizbrisivi tragovi su ostali. Ne radi se tu o nikakvoj zaljubljenosti niti zaljenju za njim kao osobom (moj svjesni dio to porice), vec kao nekakav ideal (koji u stvarnosti nisam ostvarila) vjerojatno koji vise nikada necu dostici niti vidjeti u ikome, a kamoli osjetiti… Da napomenem imam decka, relativno duza veza (s njim sam u snovima bliska, ponekad i intimna, cak mi je san nagovijestio kad smo se upoznali da cemo uci u vezu), imala sam i prije osobu u koju sam bila pomalo zaljubljena (san me bio upozoravao na njega), ali sve osobe poslije doticnog su kao u jednoj kosari, ali on je tu negdje (u mom nesvjesnom dijelu) po strani izvan te kosare, odbacen, ali uvijek tu negdje… kao neka nedovrsena prica s puno enigme i misticnosti, kao nekakav dio mene koji se trudim shvatiti, ali nigdje odgovora, kao nekakvo prokletstvo… o tome nikome ne govorim… tko to nije dozivio, tesko da moze razumjeti :(

Hvala ti na odgovoru… Mozes li me uputiti kako da uspiem shvatiti o cem se doista radi? Preko astrologije ili? Ili da zivim s tim dijelom mene koji mi je samo smetnja…

dalmata40
07.01.2012., 19:19
..trenutno sam u raščićavanju svog života, jednom nogom na odlasku, ali sa nedostatkom dovoljne hrabrosti i materijalnom ovisnošću o životnom partneru sa kojim ima dvoje predivne djece, ali brak prazan i lišen svih emocija i bilo čega drugog što bi se nazvalo "zajedništvo". U takvom životu svjesno sam se vezala za nestabilnog i egoističnog muškarca jer mi je u pravom trenutku pružio sve što godinam nisam imala ljubav i sex...dugo mi je trebalo da shvatim da je to dio njegove igre i da sam se ja zaljubila, a on odlepršao drugom cvijetu. Pokušala sam više puta prekidati, ali bezuspješno, odlučila sam prvo rješiti pitanje braka, a onda krenuti možda u nešto drugo, borim se i nadam da ću uspjeti. Kako često meditiram , počela sam prakticirati i Meditaciju kidanja veze po Phyllis Krystal. Snovi su mi uvjek bili bogati, jasni i upečatljivi a evo opis i sna koje sam sanjala.
San sam usnula nakon meditacije kidanja veza:
Sanjam da sam u bolesničkoj sobi i da na meni izvode hitnu operaciju koja će mi spasiti život. Ne boli me ništa, ugodno mi je, doktorica koja operira i osoblje su jako ljubazni, a medicinska sestra objašnjava postupak. Radi se operciji žućne kesice, moraju je odrezati i smanjiti na 25 % . Operacija završava dobro a ja se već nalazim u društvu prijatelja, zgodna i lijepa u proljetnoj lepršavoj haljini s uzorkom cvijeća raznih boja na svjetloj bijeloj površini haljine, a haljina je golih leđa i veže se oko vrata. Međutim svjesna sam da u djelu trbuha ispod pupke ( predio maternice ) imam rez od operacije koji ne boli, ali kako imam menstruaciju trudim se da budem što mirnija dok se javljam i mašem priajteljima. Ali osjećam da sam prokrvarila od menstruacija (iako se ne vidi na haljini) i odlazim kući tražeći što veći i deblji uložak...tu se san prekida.
Rado bih da mi netko objasni san ako može i zna.
Također molila bih da mi se objasni što znači kadu snu meteš metlom gustu prašinu od cementa u kući koja je u izgradnji i u njoj je mrak i lešina mrtve mačke, ali ja otvaram prozore puštam svjetlo, izbacivam leš mačke van i pometem sve da bude čisto i prozračno.


hvala :)

katarina7 bila bih ti zahvalna ako bi ovo gore protumačila :)

2xmajka
07.01.2012., 20:21
hvala kate na odgovoru!!!

pralinica
08.01.2012., 13:16
ja ve zadnjih par puta sanjam bivseg decka...s kojim sam nedavno prekinula i koji me jako povrijedio i ne zelim cut za njega...ponekad ni ne pomislim na njega a opet ga sanjam i to me naljuti ujutro! :)

ovak bila je nedavno situacija da nesto pricamo i onda on stavi svoju ruuku na moje lice...a ruka mu je LEDENA al onak bas zastrasujuce ledena tako da se cak i u snu zacudim i osjetim neki strah zbog te ledene ruke.... sto bi to moglo znacit ta ledena ruka...

a onda je sljedeca situacija bila da sanjam da sam negdje u gradu...gomila ljudi...i on je isto tamo bio i primio me za rame kao da me pozove...i ja kad se okrenem pogledamo se bas ravno oci u oci ... i u njegovim ocima bas vidim neku tugu,zelju da se pomirimo i bas vidim savrseno dobro taj njegov pogled,zelene oci,bile su i nekako sjajne...a ja ga samo pogledam nekim pogledom punim mrznje i okrenem glavu i odem...
NIJE SAD NEKA POSEBNA RADNJA ALI SU BILE BAS NEKE JAKE EMOCIJE U TA DVA SNA...ako neko zna sto bi to moglo znacit..javite ;) hvala!

katarina7 hvala ti za prosli odgovor bio je poprilicno tocan! ...ali sada nove muke, opet mi je dosao u san ,opet on ,bivši :504: mrzim kad mi dolazi u san :504: moram napomenuti da moj bivsi nije bas normalan kako sam nekada mislila, poceo se ponasati cudno...u zadnjih mjesec dana mi je slao poruke sa nekog desetog broja praveci se da je netko drugi ( da znam zvuci kao 15-godisnjak,ali daleko je od toga -boze dragi skim sam posla imala :rolleyes: ) zvao me sa skrivenog broja. pricao svakakve stvari o meni (nase bivse privatne) tako da su me poceli neki cudni likovi dodavati na fejs ali po pitanjima vidim da su te stvari samo od njega mogli cut!...kad sam ga napala da je to on i da me ostavi na miru rekao je da sam drolja i da nije on! :o
međutim to je sto posto bio on (imam puno dokaza) nisam nista pogrijesila ali eto ispala sam budala a on je ludak koji uziva.

malo poslje toga sanjala sam san gdje se ja svim snagama derem da prizna da je on bio taj koji mi se javljao (ono u stvarnosti) . nije se dao. pocela sam nabrajati sve cime da se zakune da nije bio on i on je to ponavljao...kunio se zivotom, i svime ostalim da nije. medutim kada sam mu rekla da se zakune mamom (koju jako inace voli u stvarnosti) dabog da umrla aako ne govori istinu ( i to sam se derala svim snagama da kaze) onda je zastao i rekao da je on. nakon toga osjetila sam takvo olaksanje jer sam napokon cula priznanje.smirila sam se totalno,pogledala ga, okrenula se i otisla.

danasnji san :
trcim stazom i bas razmisljam kako mi je kosa nekako rascupana. odjednom pocinje kisa ja sam mokra do gole koze i sretna jer uzivam u toj kisi a i kosu mi je smocila pa vise ne izgleda rascupano :cerek: isto tako kisa je odma prestala padati. ispred sebe ugledam NJEGA, i nastavim trcati. on hoda u suprotnom smjeru. trcim i prolazim pokraj njega ali on me ne primjecuje, u zadnji tren shvacam da me skuzio ali nastavljam trcati. vec sam se udaljila dosta od njega kada zacujem kako se dere i doziva moje ime. zastanem i okrenem se. ne vidim ga dobro od ljudi koji hodaju stazom. kada ga dobro pogledam shvatim da mi sa rukom pokazuje da dodem do njega. dvoumim se.ali ipak krenem. u blizini je djecji vrtic (u kojem smo se znali cesto vidati u stvarnosti ) tamo stojimo, ja naslonjena na zid on nasuprot mene. stalno se naslanjao uz mene i poljubio me, nakratko. meni se u jednu ruku svidalo,u drugu ne. stalno se nesto priblizavao uz mene sve dok nisam opet poludila i rekla mu agresivno :'' cuj dosta je bilo! ako ovo moj decko sazna i kad mu kazem da me ne ostavljas na miru razbit ce te covjece!'' tada se u njemu stvori neki bijes, svom snagom udara rukom o zid i govori bijesno '' razbit cu ja njega!! '' ( u stvarnosti nemam decka a cini mi se da sam i u snu vise glumila) tada dolaze moja mama i sestra tamo i slucajno nas vide.mama je ljuta. odjednom zavrsavamo u mom stanu. on je na kompjuteru i gleda slike nekih zena. u meni se stvara ljubomora :504: nakon toga ja njemu sjedam u krilo i slikamo se. nakon toga on sjedi na nekom drugom stolcu.ulazi moja mama u sobu i nesto mu kaze, ne sjecam se sto ali on pocne plakati zbog toga. ja kleknem ispred njega i kazem mu '' cuj ima pravo, nisi uopce me trebao dolazit tražit. jos si me i droljom nazvao '' onda on jedva kroz suze nekako izgovori '' ali kad te previse volim!'' pogledam njegovo oko ( to se cesto dogada kad ga sanjam, kao i gore u proslom ) zeleno je ali zjenica mu je skroz sitna samo jedna tockica. i onda sam se probudila

katarina helpp :moli: znam da je dugacko ali molim te procitaj to mene tak muci :(

Katherine Doll
08.01.2012., 14:17
sanjala sam zlobnog duha.

znacenje??

is_none
08.01.2012., 17:21
Imaš li inače bilo kakve veze s bolnicom, odnosno, je li to tvoje volontiranje moguće u stvarnosti? Bitno je da bih znala kako pristupiti snu.
Uglavnom, tvoji su prijatelji u čekaonici, a ispod deke je krvava mrlja, netko je, dakle, bolestan ili ranjen.
Krv je život i njeno je mjesto unutar našega tijela. Bilo kakvo istjecanje, otjecanje te životne tekućine znači oslabljivanje, onemoćalost, gubitak snage ili imuniteta, bolest i ranjenost (i ranjivost). U bolnici si jedino ti u nekoj funkciji, dakle, u situaciji da pomogneš, svi drugi oko tebe čekaju, pacijenti su ili mogući pacijenti. Mislim da ćeš se naći u takvoj nekoj ulozi; osjećat ćeš se pozvanim da pomogneš nekomu tko je u vrlo nezavidnom položaju. Možda netko iz tvoga okruženja bude trebao (ili već treba) tvoju pomoć. To može biti doista bolest ili neko teško stanje. Manje je vjerojatno, ali ipak jest, da se radi o psihičkoj povredi, da je netko jako, jako jadan i povrijeđen.
Onjuši zrak oko sebe, možda prepoznaš komu treba dati ruku.
Treće, jesi li ti sam povrijeđen? U tom si slučaju u ulozi promatrača, dakle, povreda je duboka, ali si ti uspio stvoriti odmak od svega. Možda, kažem, ali priklonila bih se svom prvom objašnjenju.

Nemam veze cak nemam veze sa tom strukom nista a ne znam kako bih onda i mogao volontirat :confused: Nisam ja ranjen niti povrijedjen. Hvala na tumacenju draga katarina!

snow5
09.01.2012., 08:42
zašto se tako teško sjetit sna? jutros probudih se i rekla sam soamoj sebi-sjetit ću se kasniej i onda zaspala opet i ode.jedino čega se sjećam je malo dijete umotano u dekicu..nije moje bilo..samo to mi je u magli ostalo..

morat cu stavit olovku i papri kraj uzglavlja :)

sahara
09.01.2012., 09:37
Dobar dan, pozdrav svima puno u Novoj Godini!

Katarina... sanjala sam noćas da se noću vozim jahtom. Tu je moj bivši muž, u snu smo pomireni. Ja trebam na wc ali nema Wc-a. Gledam van i vidim kako jurimo morem kroz noć, taman izlazimo iz luke. netko me zove dolje, na donju palubu. Silazim samo u donjem rublju u kužim da sam ogoljena te putem uzimam majicu koja mi je preuska, dolazim pred cijelu obitelj bivšu. Mater otac brat i sestra od mog bivšeg. Počinju mi govorit svašta, kako sam ovaka i onakva.. u biti sve ono što su mi govorili u stvarnosti prije 10 god i što me dotuklo, a Moj muž jednako kao onda je i sada u snu mirno sjedio i nije me branio pred njima. zanimljiv detalj... kad sam stala pred njih odjednom sam počela navlačit vuneni đemper na sebe. Ali mi je bio toliko velik, skoro pa nisam vidila od pustog pletiva oko sebe ništa! Preveliki rukavi, ovartnik, ma sve.... . Bratu od muža koji me najviše povrijedio, njemu sam reka da je zaslužio sve što ga u životu snašlo, al da se nadam da će od sad bit sretan.

Probudila sam se, i počela plakati.. U SNU SE VRATILI SVI ONI OSJEĆAJI OD KOJIH SAM POBJEGLA PRIJE DESET GOD.

snow5
09.01.2012., 14:30
majka često sanja svog oca u snovima..ne sjeća se ničeg drugog samo da često sanja njega zadnje vrijeme..

što bi to značilo?..

katarina7
09.01.2012., 17:06
..trenutno sam u raščićavanju svog života, jednom nogom na odlasku, ali sa nedostatkom dovoljne hrabrosti i materijalnom ovisnošću o životnom partneru sa kojim ima dvoje predivne djece, ali brak prazan i lišen svih emocija i bilo čega drugog što bi se nazvalo "zajedništvo". U takvom životu svjesno sam se vezala za nestabilnog i egoističnog muškarca jer mi je u pravom trenutku pružio sve što godinam nisam imala ljubav i sex...dugo mi je trebalo da shvatim da je to dio njegove igre i da sam se ja zaljubila, a on odlepršao drugom cvijetu. Pokušala sam više puta prekidati, ali bezuspješno, odlučila sam prvo rješiti pitanje braka, a onda krenuti možda u nešto drugo, borim se i nadam da ću uspjeti. Kako često meditiram , počela sam prakticirati i Meditaciju kidanja veze po Phyllis Krystal. Snovi su mi uvjek bili bogati, jasni i upečatljivi a evo opis i sna koje sam sanjala.
San sam usnula nakon meditacije kidanja veza:
Sanjam da sam u bolesničkoj sobi i da na meni izvode hitnu operaciju koja će mi spasiti život. Ne boli me ništa, ugodno mi je, doktorica koja operira i osoblje su jako ljubazni, a medicinska sestra objašnjava postupak. Radi se operciji žućne kesice, moraju je odrezati i smanjiti na 25 % . Operacija završava dobro a ja se već nalazim u društvu prijatelja, zgodna i lijepa u proljetnoj lepršavoj haljini s uzorkom cvijeća raznih boja na svjetloj bijeloj površini haljine, a haljina je golih leđa i veže se oko vrata. Međutim svjesna sam da u djelu trbuha ispod pupke ( predio maternice ) imam rez od operacije koji ne boli, ali kako imam menstruaciju trudim se da budem što mirnija dok se javljam i mašem priajteljima. Ali osjećam da sam prokrvarila od menstruacija (iako se ne vidi na haljini) i odlazim kući tražeći što veći i deblji uložak...tu se san prekida.
Rado bih da mi netko objasni san ako može i zna.
Također molila bih da mi se objasni što znači kadu snu meteš metlom gustu prašinu od cementa u kući koja je u izgradnji i u njoj je mrak i lešina mrtve mačke, ali ja otvaram prozore puštam svjetlo, izbacivam leš mačke van i pometem sve da bude čisto i prozračno.


hvala :)
San je predivan premda u njemu nije sve idealno. On je, onako, savršen odraz opisane situacije i tvojih pokušaja da stvari u svom životu dovedeš u red.
Prvo, tu se odražavaju utjecaji meditacije koja očito ima učinka, ali još nije dosegla svoj vrhunac (tek si započela). Tako operacija kojom se smanjuje žučna vrećica (a ne uklanja se) govori o dobrom početnom rezu. Spremna si za kidanje veza, rezanje starih i bolnih uspomena, uspostavljanje novih odnosa i životnih prilika. Međutim, još si daleko do cilja - haljina u kojoj si se našla lijepa je i dopadljiva, ali u onom najosjetljivijem ženskom području ti krvariš. Rez koji je tamo izveden više ne boli, ali obilno krvari. U tom rezanju odnosa i veza možda će te najviše koštati upravo taj segment gdje si se realizirala kao žena (ili si mislila da si se realizirala dok tvoj jebivjetar nije otperjanio). I za to ti imaš privremeno rješenje, tražiš dobar uložak koji bi upio krv (dakle, ne možeš spriječiti krvarenje, ali ga možeš usmjeriti i prikriti).
Košta te sve ovo što poduzimaš, ali mislim da je mnogo, mnogo viša cijena prihvaćanja nepodnošljive situacije u kojoj si trenutno.
Drugi je san obećavajući. Prazna kuća puna prašine i s lešinom mačke na podu, tvoja je emotivna slika. Tako se ti trenutno osjećaš, prazno, prljavo ili možda bolje rečeno zapušeno tom prašinetinom, odnosno tragom nečega u čemu više nema života, a na podu je lešina; smrt emocija i praznina. I tu si u aktivnoj ulozi; uzimaš metlu i meteš, prozračuješ, čistiš i otvaraš prostor za novo.
Jednostavno rečeno, tvoj je san pratio tvoj pokušaj oslobađanja. On ti je rekao gdje si sad. Slijedi dalje snove i čitaj njihove poruke, očito su vrlo znakovite. I svakako nastavi s meditacijom. Kreneš li krivo na tom putu, budi bez brige, san će te upozoriti.
Odnosno, u snu ti već znaš.
Usput, onako ženski, bez obzira na snove: Vjeruj nikad, al nikad netko sa strane neće riješiti naše probleme. Uvedeš li novu osobu u već iovako zamršenu emotivnu situaciju, problem nisi smanjila, pače, udvostručila si ga. Otvorila si dva fronta, a imala si samo jedan. Oprosti ako sam se previše uplela, samo sam primijetila.:kava:

katarina7
09.01.2012., 17:12
kad stigneš Katarina :)
Lijep ti je san i obaćava. Daleko si i samo si malo nostalgična. Možda si ipak spremna na neke pomake. Od malo nostalgije za starim nećeš umrijeti. To može biti i dobar osjećaj, evo, pokušavaš nešto novo i to je dobro, dobro, pogledaj ozračje, nisi ni sama. Nostalgija je znak da imaš prošlost i da je dobro što imaš lijepe uspomene.

katarina7
09.01.2012., 17:30
katarina7 hvala ti za prosli odgovor bio je poprilicno tocan! ...ali sada nove muke, opet mi je dosao u san ,opet on ,bivši :504: mrzim kad mi dolazi u san :504: moram napomenuti da moj bivsi nije bas normalan kako sam nekada mislila, poceo se ponasati cudno...u zadnjih mjesec dana mi je slao poruke sa nekog desetog broja praveci se da je netko drugi ( da znam zvuci kao 15-godisnjak,ali daleko je od toga -boze dragi skim sam posla imala :rolleyes: ) zvao me sa skrivenog broja. pricao svakakve stvari o meni (nase bivse privatne) tako da su me poceli neki cudni likovi dodavati na fejs ali po pitanjima vidim da su te stvari samo od njega mogli cut!...kad sam ga napala da je to on i da me ostavi na miru rekao je da sam drolja i da nije on! :o
međutim to je sto posto bio on (imam puno dokaza) nisam nista pogrijesila ali eto ispala sam budala a on je ludak koji uziva.

malo poslje toga sanjala sam san gdje se ja svim snagama derem da prizna da je on bio taj koji mi se javljao (ono u stvarnosti) . nije se dao. pocela sam nabrajati sve cime da se zakune da nije bio on i on je to ponavljao...kunio se zivotom, i svime ostalim da nije. medutim kada sam mu rekla da se zakune mamom (koju jako inace voli u stvarnosti) dabog da umrla aako ne govori istinu ( i to sam se derala svim snagama da kaze) onda je zastao i rekao da je on. nakon toga osjetila sam takvo olaksanje jer sam napokon cula priznanje.smirila sam se totalno,pogledala ga, okrenula se i otisla.

danasnji san :
trcim stazom i bas razmisljam kako mi je kosa nekako rascupana. odjednom pocinje kisa ja sam mokra do gole koze i sretna jer uzivam u toj kisi a i kosu mi je smocila pa vise ne izgleda rascupano :cerek: isto tako kisa je odma prestala padati. ispred sebe ugledam NJEGA, i nastavim trcati. on hoda u suprotnom smjeru. trcim i prolazim pokraj njega ali on me ne primjecuje, u zadnji tren shvacam da me skuzio ali nastavljam trcati. vec sam se udaljila dosta od njega kada zacujem kako se dere i doziva moje ime. zastanem i okrenem se. ne vidim ga dobro od ljudi koji hodaju stazom. kada ga dobro pogledam shvatim da mi sa rukom pokazuje da dodem do njega. dvoumim se.ali ipak krenem. u blizini je djecji vrtic (u kojem smo se znali cesto vidati u stvarnosti ) tamo stojimo, ja naslonjena na zid on nasuprot mene. stalno se naslanjao uz mene i poljubio me, nakratko. meni se u jednu ruku svidalo,u drugu ne. stalno se nesto priblizavao uz mene sve dok nisam opet poludila i rekla mu agresivno :'' cuj dosta je bilo! ako ovo moj decko sazna i kad mu kazem da me ne ostavljas na miru razbit ce te covjece!'' tada se u njemu stvori neki bijes, svom snagom udara rukom o zid i govori bijesno '' razbit cu ja njega!! '' ( u stvarnosti nemam decka a cini mi se da sam i u snu vise glumila) tada dolaze moja mama i sestra tamo i slucajno nas vide.mama je ljuta. odjednom zavrsavamo u mom stanu. on je na kompjuteru i gleda slike nekih zena. u meni se stvara ljubomora :504: nakon toga ja njemu sjedam u krilo i slikamo se. nakon toga on sjedi na nekom drugom stolcu.ulazi moja mama u sobu i nesto mu kaze, ne sjecam se sto ali on pocne plakati zbog toga. ja kleknem ispred njega i kazem mu '' cuj ima pravo, nisi uopce me trebao dolazit tražit. jos si me i droljom nazvao '' onda on jedva kroz suze nekako izgovori '' ali kad te previse volim!'' pogledam njegovo oko ( to se cesto dogada kad ga sanjam, kao i gore u proslom ) zeleno je ali zjenica mu je skroz sitna samo jedna tockica. i onda sam se probudila

katarina helpp :moli: znam da je dugacko ali molim te procitaj to mene tak muci :(
Ti si očito osvijestila da imaš posla s psihopatom.
Sjećam se onog prvog ledenog sna i tvoje mržnje. Osim što je odrazio tvoje emocije (temeljno, zanemarimo nijanse), najavio ti je i ove neugodnosti koje ti je taj čovjek priredio. U snu on manipulira emocijama, a u stvari se radi i o čovjeku koji ne prihvaća kraj i poraz. Doista je teški manipulator, lažac i, konačno, bolestan um. Ti želiš u snu da ti prizna kako ti je priredio svinjarije i to na neki način uspijevaš. Moglo bi se dogoditi da i u budnome životu nešto slično postigneš, to njegovo priznanje. Ali pazi, tu je i zamka jer se tvoji osjećaji počinju mutiti, miješati, javlja se i određeno sažaljenje, tu je i trag nekih drhtaja i zagrljaja koji su bili ugodni. Mama i sve ono u tvojoj kući samo je dodatak: tu su još i brige kako se sve ovo emotivno koprcanje i muka odražavaju na tvoje bližnje.
Međutim, ja bih se uhvatila jedne vrlo važne pojedinosti u snu koja se javlja kao lajtmotiv: to su njegove oči s kojima nešto nije u redu. Ovo je vrlo jasno upozorenje i poruka: imaš posla s pomaknutom osobom i odmakni se od nje na sve moguće načine.
Evo, u prethodnom postu žena govori o svom pokušaju da meditacijom i kidanjem veza pokuša počistiti tragove emotivnih promašaja iz svoga života. Možda bi i ti mogla nešto slično. Mislim da je jako važno da se od toga tipa zaštitiš. U snu je tebi sve rečeno; i kako si još malo slaba na njega ikako ti je ipak jasno kakav je i kako doista ništa više s njim u vezi nema smisla.

katarina7
09.01.2012., 17:33
sanjala sam zlobnog duha.

znacenje??
Hop, inastant juhica.
Reci mu: Buuuu!

katarina7
09.01.2012., 17:34
Hop, inastant juhica.
Reci mu: Buuuu!
Šalim se, ali ne možeš postaviti pitanje na taj način. Instant pitanje, instant odgovor.

katarina7
09.01.2012., 17:37
zašto se tako teško sjetit sna? jutros probudih se i rekla sam soamoj sebi-sjetit ću se kasniej i onda zaspala opet i ode.jedino čega se sjećam je malo dijete umotano u dekicu..nije moje bilo..samo to mi je u magli ostalo..

morat cu stavit olovku i papri kraj uzglavlja :)
Ma možeš, ali ne znam tko je u tome ostao dosljedan.
Znaš što, ono što je važno i upečatljivo, zapamtit ćeš.

katarina7
09.01.2012., 18:12
majka često sanja svog oca u snovima..ne sjeća se ničeg drugog samo da često sanja njega zadnje vrijeme..

što bi to značilo?..
To mi baš ne govori mnogo. Neka mu zapali svijeću

katarina7
09.01.2012., 18:25
Dobar dan, pozdrav svima puno u Novoj Godini!

Katarina... sanjala sam noćas da se noću vozim jahtom. Tu je moj bivši muž, u snu smo pomireni. Ja trebam na wc ali nema Wc-a. Gledam van i vidim kako jurimo morem kroz noć, taman izlazimo iz luke. netko me zove dolje, na donju palubu. Silazim samo u donjem rublju u kužim da sam ogoljena te putem uzimam majicu koja mi je preuska, dolazim pred cijelu obitelj bivšu. Mater otac brat i sestra od mog bivšeg. Počinju mi govorit svašta, kako sam ovaka i onakva.. u biti sve ono što su mi govorili u stvarnosti prije 10 god i što me dotuklo, a Moj muž jednako kao onda je i sada u snu mirno sjedio i nije me branio pred njima. zanimljiv detalj... kad sam stala pred njih odjednom sam počela navlačit vuneni đemper na sebe. Ali mi je bio toliko velik, skoro pa nisam vidila od pustog pletiva oko sebe ništa! Preveliki rukavi, ovartnik, ma sve.... . Bratu od muža koji me najviše povrijedio, njemu sam reka da je zaslužio sve što ga u životu snašlo, al da se nadam da će od sad bit sretan.

Probudila sam se, i počela plakati.. U SNU SE VRATILI SVI ONI OSJEĆAJI OD KOJIH SAM POBJEGLA PRIJE DESET GOD.
Nešto te je podsjetilo na te nemile događaje, nešto je izvuklo na površinu svu tu bol, ogoljenost, nepravdu i, što je najgore, indiferentan i pasivan stav muža koji te je trebao braniti. More, voda, to su osjećaji. Uznemirena si i ponovno povrijeđena kao da se jučer dogodilo. Preuska majica i golotinja odražavaju tvoju izloženost i ranjivost, a prevelik džemper u čijem se pletivu gotovo izgubiš, neadekvatnu i nespretnu zaštitu.
Možda te ponovno pokušaju povrijediti i na neki način izazvati. Imaš li još nekih neriješenih računa i odnosa s njima? S mužem ne možeš računati, kako bilo onda, tako i sada, ništa se nije promijenilo. Ako na bilo koji način budeš morala s njima kontaktirati, ne dopusti da te vrijeđaju i provociraju. Umjesto da se povlačiš, zauzmi čvrst stav, ne daj se. Dovrši u budnome stanju taj san kako bi ti htjela da se završi i kako bi se ti osjećala bolje i u ulozi pobjednice.
San te može upozoriti i na moguću povredu i provokaciju na koju nisi spremna, a ne mora imati veze s tvojom bivšom obitelji. Razmisli odakle bi vjetar mogao zapuhati i pripremi se.

katarina7
09.01.2012., 18:38
To mi baš ne govori mnogo. Neka mu zapali svijeću
Ej, hebo te, ne znam je li čovjek još živ? Ne mogu vam odgovarati na ovako nemušta pitanja, treba malo više pojedinosti.

snow5
09.01.2012., 19:47
Ej, hebo te, ne znam je li čovjek još živ? Ne mogu vam odgovarati na ovako nemušta pitanja, treba malo više pojedinosti.

sve ok Kate..hvala na objašnjenjima...umro je djed..ima već dosta..zaboravih to napisat..
pita me za promjene nešto u meni...danas sam za promjenu otišla na jogu :)

pandora_5
09.01.2012., 21:48
sinoć sam sanjala da se vozim biciklom i idem preko drvenog mosta. ispod je bila rijeka jako čista, plava i bistra. i brzo sam prošla preko mosta, a inače se u snu bojim prelazit preko mostova. i došla sam na drugu stranu obale, i sad se idem opet vratit na istu stranu. al kad sam pošla, pola mosta je falilo pa je bila rupa između. i zaletim se ja biciklom, reko preskočit ću rupu ali sam se precjenila i zakačila se na sam rub mosta a ostali dio mi je visio u vodi. al ja i dalje sjedim na biciklu i okrećem pedale pod vodom. bicikl se malo pokrenio i taman kad sam pomislila da ću su se uspet, voda me povukla natrag. i opet ja pedaliram svom snagom i uspjela sam izać na most ali je počeo tonit, valjda od težine bicikla. i siđem s njega, reko: ma kvragu i bicikl idem pretrčat most. i kako sam trčala tako je most sve više tonuo iza mene. al uspjela sam pretrčat na drugu stranu. to valjda znači nešto dobro :ne zna:

dalmata40
09.01.2012., 22:05
hvala najljepša katarina7... :) svjesno sam sebe osudila na slijedećih 5 godina života u "zatočeništvu" je je to vrijeme kad djeca postaju toliko odrasla da pri razvodu neće biti potrebe za intervencijama raznih službi ...koji još put imam prijeć,i a vrijeme po prvi put doista ništa ne znači ako je krajnji cilj "sloboda"... možda se dogodi neko lijepo čudo pa uspijem malo prije završiti u nekom malom stančiću sa mirom u duši i jutrima koja obećavaju na predivana dan. Znam da si dobronamjerna kad savjetuješ o "neotvaranju drugih frontova" i nema opravdanja ali srce odluta pa se zavara ,a onda pati.

a sad ako si raspoložena i u buduće imam još snova za tebe :)

sahara
10.01.2012., 12:14
Nešto te je podsjetilo na te nemile događaje, nešto je izvuklo na površinu svu tu bol, ogoljenost, nepravdu i, što je najgore, indiferentan i pasivan stav muža koji te je trebao braniti. More, voda, to su osjećaji. Uznemirena si i ponovno povrijeđena kao da se jučer dogodilo. Preuska majica i golotinja odražavaju tvoju izloženost i ranjivost, a prevelik džemper u čijem se pletivu gotovo izgubiš, neadekvatnu i nespretnu zaštitu.
Možda te ponovno pokušaju povrijediti i na neki način izazvati. Imaš li još nekih neriješenih računa i odnosa s njima? S mužem ne možeš računati, kako bilo onda, tako i sada, ništa se nije promijenilo. Ako na bilo koji način budeš morala s njima kontaktirati, ne dopusti da te vrijeđaju i provociraju. Umjesto da se povlačiš, zauzmi čvrst stav, ne daj se. Dovrši u budnome stanju taj san kako bi ti htjela da se završi i kako bi se ti osjećala bolje i u ulozi pobjednice.
San te može upozoriti i na moguću povredu i provokaciju na koju nisi spremna, a ne mora imati veze s tvojom bivšom obitelji. Razmisli odakle bi vjetar mogao zapuhati i pripremi se.

E ovo boldano... to! Ja kad sam došla sebi od sna; dobila sam snažan osjećaj da mi se sprema nešto.. još samo to.. 'nešto' što moram odradit pa ču bit u miru. I taj me feeling pratio cijeli dan, samoj sebi sam se činila ko nakostriješena mačka... samo čeka da je nešto zaskoči a ona da uzvrati. :D

M Jena
10.01.2012., 16:03
:w

evo još jedan moj zbrkani san :zvrko:

sjećam se da ulazim u autobus i unutra prijatelj iz srednje škole... i još neki... ko da idemo na neku ekskurziju...
veselim se...
stižemo na odredište... priroda... i gledam krasan slap... i s gornje strane trčkara... potpom se spotakne i pada jarac s malo većim rogovima... kortrlja se... al se digne na sve 4 i ode dalje... :rofl: :facepalm: [inače imam u životu jednog jarca (horoskopski znak, ne od milja :zubo:) koji mi zadaje dosta ozbiljnih problema :kava:]

uglavnom odlazimo do neke planinarske kućice (više bi rekla kućica nego planinarski dom), malo je zapuštena... al nama to ne smeta... o toj kućici brine starija ciganka... ostavlja nas unutra... mi slavimo (ne znam kaj)... i negdje oko ponoći izlazimo na zrak... i u onom mraku gledamo dugu :D nebo crno, a duga velika i žakih boja... i polako nestaje... okrećemo se na drugu stranu... i vatromet... veliki, graciozan :cerek: al nije šaren... više u bijelo-zlatnim bojama...


i onda su me probudili :503:

pralinica
10.01.2012., 17:58
Ti si očito osvijestila da imaš posla s psihopatom.
Sjećam se onog prvog ledenog sna i tvoje mržnje. Osim što je odrazio tvoje emocije (temeljno, zanemarimo nijanse), najavio ti je i ove neugodnosti koje ti je taj čovjek priredio. U snu on manipulira emocijama, a u stvari se radi i o čovjeku koji ne prihvaća kraj i poraz. Doista je teški manipulator, lažac i, konačno, bolestan um. Ti želiš u snu da ti prizna kako ti je priredio svinjarije i to na neki način uspijevaš. Moglo bi se dogoditi da i u budnome životu nešto slično postigneš, to njegovo priznanje. Ali pazi, tu je i zamka jer se tvoji osjećaji počinju mutiti, miješati, javlja se i određeno sažaljenje, tu je i trag nekih drhtaja i zagrljaja koji su bili ugodni. Mama i sve ono u tvojoj kući samo je dodatak: tu su još i brige kako se sve ovo emotivno koprcanje i muka odražavaju na tvoje bližnje.
Međutim, ja bih se uhvatila jedne vrlo važne pojedinosti u snu koja se javlja kao lajtmotiv: to su njegove oči s kojima nešto nije u redu. Ovo je vrlo jasno upozorenje i poruka: imaš posla s pomaknutom osobom i odmakni se od nje na sve moguće načine.
Evo, u prethodnom postu žena govori o svom pokušaju da meditacijom i kidanjem veza pokuša počistiti tragove emotivnih promašaja iz svoga života. Možda bi i ti mogla nešto slično. Mislim da je jako važno da se od toga tipa zaštitiš. U snu je tebi sve rečeno; i kako si još malo slaba na njega ikako ti je ipak jasno kakav je i kako doista ništa više s njim u vezi nema smisla.

katarina puno ti hvala na odgovoru! sve sto si rekla je istinito i tocno. njegove se lazi i manipulacije i dalje nastavljaju ali nadam se da cu i to uspijeti rijesiti :rolleyes:

Nisam te dobro razumijela gdje je taj post nisam ga uspjela naci ? :ne zna:

katarina7
10.01.2012., 18:46
katarina puno ti hvala na odgovoru! sve sto si rekla je istinito i tocno. njegove se lazi i manipulacije i dalje nastavljaju ali nadam se da cu i to uspijeti rijesiti :rolleyes:

Nisam te dobro razumijela gdje je taj post nisam ga uspjela naci ? :ne zna:
dalmata40 piše na prethodnoj stranici. Citiram ti dio koji bi ti mogao biti zanimljiv jer upućuje na knjigu: "počela sam prakticirati i Meditaciju kidanja veze po Phyllis Krystal. Snovi su mi uvjek bili bogati, jasni i upečatljivi a evo opis i sna koje sam sanjala.
San sam usnula nakon meditacije kidanja veza."

pralinica
10.01.2012., 19:25
dalmata40 piše na prethodnoj stranici. Citiram ti dio koji bi ti mogao biti zanimljiv jer upućuje na knjigu: "počela sam prakticirati i Meditaciju kidanja veze po Phyllis Krystal. Snovi su mi uvjek bili bogati, jasni i upečatljivi a evo opis i sna koje sam sanjala.
San sam usnula nakon meditacije kidanja veza."

hvala ti :mig:

Marian Oden
10.01.2012., 20:55
Sanjao sam da se nalazim ispred nekog afričkog plemena koje ritualno spaljuje žive bebe i pleše oko vatre, sve to po danu na vrućini. Bilo mi je žao što nisam mogao ništa učiniti u svom tom ludilu. Iznenada čopor lavova je ganjao hijene.

Jedna hijena je naletila na mene da me proždere, a lijevo do mene se borio lav sa nekom drugom hijenom. Hijena za koju sam imao osjećaj da će mi pojesti stomak, ne znam jesam li je ja uspio skrenuti ili mi se ona smilovala i otišla na divlje pleme koje su već proždirali lavovi i hijene.

San je završio tako što je sve počelo goriti u vatri, imao sam osjećaj ko da je cijeli san izgorio a i ja u njemu.

Što bi ovo moglo značiti?

Gabrijela13
10.01.2012., 21:07
Draga Katarina, sto bi znacilo kada me momak sanjao u vjencanici?

dalmata40
10.01.2012., 22:18
hvala ti :mig:

... takva meditacija podrazumjeva prakticiranje meditacije svakodnevno sam ili u grupi, a savjet je da se prva meditacija kidanja veza obavi uz stručnu osobu koja će znati voditi takvu meditaciju ili ako već imaš iskustva onda možeš i sama ali moraš slijediti dobro upute iz knjige :)

http://www.google.hr/#sclient=psy-ab&hl=hr&source=hp&q=phyllis+krystal+kidanje+veza&pbx=1&oq=phyllis+kryst&aq=1&aqi=g4&aql=&gs_sm=c&gs_upl=0l0l1l7023l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=2ae9288f86337c82&biw=1280&bih=887 EVO DOWNLOAD KNJIGE (pod KODANJE VEZA - ZNAKOVI VREMENA )

pralinica
11.01.2012., 01:34
... takva meditacija podrazumjeva prakticiranje meditacije svakodnevno sam ili u grupi, a savjet je da se prva meditacija kidanja veza obavi uz stručnu osobu koja će znati voditi takvu meditaciju ili ako već imaš iskustva onda možeš i sama ali moraš slijediti dobro upute iz knjige :)

http://www.google.hr/#sclient=psy-ab&hl=hr&source=hp&q=phyllis+krystal+kidanje+veza&pbx=1&oq=phyllis+kryst&aq=1&aqi=g4&aql=&gs_sm=c&gs_upl=0l0l1l7023l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=2ae9288f86337c82&biw=1280&bih=887 EVO DOWNLOAD KNJIGE (pod KODANJE VEZA - ZNAKOVI VREMENA )

e hvala ti vec sam danas malo bacila oko na knjigu, a za koji dan kada cu imati malo vise vremena bacam se na citanje :)

sahara
11.01.2012., 09:20
Katarina... moji snovi noćas: u moje dvorište iza kuće sleti manji avion, naglo je sletio i razbio se. Ljudi su neozlijeđeni. zatim dolijeće veliki avion slupa se tako jako da se raskomadao u više velikih komada. pomislim kako ovi ljudi sigurno nisu preživili taj pad.
Drugi san: ja sam na mulu.. drvenom i visoko iznad mora. Pored tog mula iz mora se izdižu vezovi za čamce. Ali niti jednog čamca nema. Odjednom stiže čamac koji nije moj, al čini mi se da je od moje prijateljice. Kaži mi da ga uhvatim za špag i pokušam vezati. Jedva i na puste muke, povlačim špag i Vučem čamac. zavežem ga oko stupa ali uz veliki napor poto je čamac sam po sebi velik i težak.

San moje prijateljice koja je izgubila dijete prije 8 mjeseci točno:

U snu čuje malu da je zove da dođe na groblje. da je sama i da puše.

chergi
12.01.2012., 00:16
Da, ima smisla. Prikrivena strast, toliko intenzivna da papirić na kojemu je tvoje ime izgara. Izgaraš li u nečemu, za nečim, za nekim? Nadvladava li to sve tvoje pokušaje da održiš stvari pod kontrolom i u tajnosti?

Da, bilo je drzanje u tajnosti....ali se san doslovce i ostvario,nebitno je li prikrivena strast...uistinu i jesam nosila tu odjecu, saree, samo u drugoj boji i nedugo nakon sna sam uistinu i dobila novo ime.

_ribitza_
12.01.2012., 02:00
Dugi niz godina sam sanjala isti san stalno a to je da sam živa zakopana.
I obično bih se budila sva znojna, uplakana i sa odvratnim osjećajem paranoje nekakve. Nikad nisam saznala zašto me taj san pratio toliki niz godina... :ne zna:
Zna li itko što bi on mogao značiti?

Lovecat
14.01.2012., 13:22
Sanjam da sam nekoj paralelnoj stvarnosti i svjesna sam toga (nisam svjesna da sanjam :D). Tu sam s još jednom osobom, autom smo došli s namjerom da razgledamo neku staru, napuštenu kuću. Parkirali smo kraj mora, kuća je bila iza nas, bio je mrak i nigdje ni žive duše. Znam da smo nešto lutali onuda, ali nikad nismo zapravo bili u toj kući. Dosta radnje ovdje se ne mogu sjetiti. Na kraju sam se stvorila u nekoj zabačenoj uličici, sama, da bih tamo srela svoju majku. Zajedno smo ušle u neku trgovinicu koja je nekim čudom radila, a držao ju je neki mafijaš. :rofl: Pokušala sam nazvati nekoga iz te trgovine, s njihovog telefona, ne znam točno koga, ali nisam uspjela. Liku za pultom ništa nije bilo jasno, ali ga nije ni bila briga, bio je izvaljen u svoj naslonjač i samo me promatrao. Odjednom se tu pojavio neki drugi lik, s namjerom da me ubije....i stvarno me upucao. :rofl:

Klepsidra
14.01.2012., 13:43
Sanjam kolače i slatkise u posljednje vrijeme. Sanjam kako idem ulicom koja se nalazi susjedno od moje gdje sam odrasla i vidim duz cijele ulice ogromne kolace (veliki kao pola metra sa pola) i ja treba da izaberem jedan. U tom trenutku vidim svoju mamu kako odvaja jedan na oko lijep kolac i ja kazem da hocu taj.Ona mi donosi taj kolac i ja ga polovim sa svojom drugaricom.
Vrlo cesto sanjam drugarice cije ime pocinje sa A. Tako kad sam polovila kolac polovila sam ga sa drugaricom cije ime pocinje sa A. Druga moja drugarica (sa A.) mi je dala nekakav prsten. Stavila sam ga na ruku i primjetila da zulja.Kad sam ga skinula vidjela sam da mi je na ruci bio jos jedan manji a identican sam imala kuci samo druga boja kamena.Vratila sam joj taj prsten (sa plavim kamenom)i rekla da imam takav, zapazila sam da ima jos jedan pa sam vratila i taj(jer je i on bio isti kakav sam imala),no ostavila sam najveci sa najvecim kamenom na prstu.Cini mi se da je bio na desnoj ruci na prstenjaku.
Obzirom da sam upoznala skoro nekoga ko je u dilemi izmedju mene i jos nekog sumnjam da san ima veze sa ovim svim, pa eto ako neko moze da ga rastumaci.

Ifanos
15.01.2012., 00:29
Katarina molim te odgovori, što znači kad često sanjaamo da vodimo ljubav i imamo sex s istim spolom??

0merta
15.01.2012., 09:37
Ajme, mislim da sam nekih 10 puta sanjala u snu ovu noć da mi tlo propada pod nogama, raspada se sve, ceste se urušavaju, i svaki put me povuče dole u neku buktinju, oganj i izgorim, UMREM !!!! I onda se tobože opet probudim, ali u snu (znate onu foru; dream within a dream) i govorim u snu nekom kako svaki put sanjam da će se desit to i to, da će zemlja, cesta..počet se urušavat, naginjat...i eto za par minuta se to desi, i ja i svi koliko god pokušavali držati se za nešto, ne uspijeva nam, i to se uruši, sve se urušava u taj neki ponor, ogromnu duboku rupetinu i proguta nas taj neki oganj. I svaki put vrištim, ali smrt je prilično brza, i samo "osjetim" kako sam nestala, pretvorena u prah. Baš divni snovi. :503: (ja se nadam da ovo nema neko dublje značenje, možda samo podsvjest radi i preuveličava nakon gledanja Rata Svjetova jučer)

Regina Phalange
15.01.2012., 14:33
Sinoć sam sanjala da se udajem. U staroj sam bakinoj kući (koja više nije u vlasništvu moje obitelji i nalazi se u drugom mjestu), a vjenčanje i svadba je u mom sadašnjem mjestu boravka. Spremam se nabrzinu, kao da me vjenčanje iznenadilo: nemam bijele cipele pa sam obula žute koje su i prljave, vjenčanica je u obliku krinoline ali ispod koljena, noge mi nisu izdepilirane, a nemam ni kumu. U kući gdje se spremam je domaća mačka, tamnosmeđe boje, ali i jedna bijela perzijska mačka, na koju sam zaboravila ali se eto pojavila na mom vjenčanju.
Dolazim na svoje vjnčanje vlakom, održat će se u 9 sati navečer, ja sam jako nezadovoljna svime jer se nisam stiga pripremiti, pa mi budući muž kaže da odemo na piće u kafić u blizini, ali on ne radi pa mi muž uzima nečiji bicikl i idemo se malo provozati. Stignemo do neke vode, jezero čini mi se, i on mi govori da me ne voli i da odustaje od vjenčanja. Nisam jako razočarana, ali javljam mami da se nisam udala i ona krene zapomagati, kao opet ništa od tebe.


Katarina, molim te da mi objasniš san (dugo me nije bilo :D )

drvozivota
15.01.2012., 18:12
bok

sanjala sam da su me neke poznanice nešto pitale za šeficu...kao lijepe čizme da ima...da rekla sam i ja..nekoliko čizmi krasnih ima..sjećam se da se sve vrtilo oko čizmi..tudjih..lijepi..kožnih crnih..prekrasnih..ali ne na meni..nekom drugom...:ne zna:

znači li to nešto?

hvala

nera23
16.01.2012., 12:59
sanjala sam pomalo glup san. cini mi se da ima previse neke simbolike koju ovog puta ne znam uopce povezat sa svakodnevnicom.

san: nalazim se na prtenom putu negdje usred nicega. put je dosta sirok, zemlja suha ko u ljeto. s moje lijeve i desne strane siroka zelena polja, odnosno ravnica. nisam zagledala u tim smjerovima. uz mene je jedan pas. pas je mlad (do godine dana), crn, srednje velicine i nazivala sam ga istim imenom kao i svog psa u stvarnosti. par metara ispred mene je zeljeznicka pruga. nikakvi prometni znakovi ne postoje koji bi ukazivali na tu prugu koja presjeca taj prteni put. izdaleka, s moje desne strane vidjela sam da dolazi vlak i ja sam zastitnicki uzela psa u svoje narucje i prevela ga preko pruge. bojala sam se da ga slucajno vlak ne pregazi. prelaskom preko pruge nastavila sam dalje hodati, noseci psa. u susret mi je isla jedna zena (znam je iz stvarnog zivota, ona je mama mojeg nekadasnjeg kolege iz osnovne sk s kojim nisam bila u najboljim odnosima, ta zena je danas u stvarnosti dosta bolesna, ima neki tumor na mozgu, al je nisam vidjela jako dugo vremena). nesto mi je govorila, ne sjecam se sto, samo znam da sam je htjela zaobici, odnosno izbjeci taj direktan susret i mislim da sam bila malo skrenula s prtenog puta u stranu pa se ponovno vratila. hodajuci dalje, ispred mene je bila suma. siroki prteni put je i dalje presjecao sumu. nakon koju min ispustila sam psa. on je poceo trcati. ja sam vikajuci izgovarala ime svog psa jer sam se pomalo bojala za njega. vrlo brzo smo prosli sumu. nakon sume usli smo u gradsko dvoriste koje je bilo omedjeno stambenim zgradama i gdje su se djeca igrala. pas je poceo veselo trcati. dozivala sam ga sebi jer sam mislila da ce ganjati neku macku s kojom su se djeca igrala, ali iznenada u tom dvoristu su se pojavile kokosi koje je pas htio malo povijati (nije im htio nista nazao uciniti) ali one su se postavljale na njega a i na mene. pomalo su nas napadale, kao da se brane a ja sma se bojala da one ne ozljede mog psa. a i mene je bilo pomalo strah od njih. i to je bilo to.

nera23
16.01.2012., 13:00
ispricavam se na ovom postu. komp mi bio zasteko i dva puta mi je postalo san. stoga sam izbrisala san s ovog posta

pralinica
16.01.2012., 19:11
bok karatina, opet ja, oprosti ako sam pomalo dosadna ali danas mi se u snu desilo nesto sto nije nikada. a to je da sam pala kad sam pokusala letjeti. ja jako često sanjam da letim i nakon tih snova se osjecam odlicno,takvi snovi spadaju u moje najdraze snove :) ponekad kada moram pobjeci od nekog ili sl. u snu se sama sjetim kako mogu letjeti i tako pobjeci. ali najcesce sanjam da letim slobodno iznad ljudi i tako ih promatram,ponekad se ljuljam na granama drveca,pomocu letenja se penjem po krovovima, nekad se skrivam od ljudi jer u tim snovima cesto ne zelim da me vide kako letim (svjesna sam u snu da to nije uobicajeno,da bi se cudili...) prije nego poletim svaki put se javlja isti osjecaj,kao da se moram koncentrirati da bi poletila.dakle nekakva velika doza koncentracije,kao da moram usredotociti misli na to kako bi poletila pa tako nekada i zatvorim oci (kak bi se bolje konc.) ili rukama primim glavu,nakon toga lagano se uzdignem od tla i poletim.

danas, nazalost opet se tu javlja onaj moj bivsi :503: ( dakle bas me zanima za taj pad ali ti navodim cijeli san mozda je sa necim povezano :ne zna:) on i ja smo u nekom drustvu. sjedimo sa 3 zene. sjecam se da je jedna plavusa sa dugom kosom. razgovaramo.(ne sjecam se sta ali najvise je plavusa pricala) ja se osjecam nekako nelagodno u tom drustvu.dizem se ali jos nikome nije jasno sto cu napraviti.zaobilazim ih dok su sjedili i pocnem jednostavno trcati (da se maknem od njih) oni cudno gledaju. ja sam nekako tuzna ali i dalje trcim,dosta dugo...odlucim poletjeti. javlja se moja koncentracija. ubrzavam i skacem visoko u zrak jer sam sigurna da cu tako i ostati lebdjeti odnosno da cu poletjeti. medutim nakon visokog skoka koji je mozda cak bio i koja sekunda lebdjenja ja padam na pod,lijevo mi je koljeno krvavo.:( u snu sam zacudena ali ustajem i nastavljam trcati.shvacam da sam dospjela na nekakvu sportsku stazu i drugi ljudi oko mene trce,voze bicikl.nakon toga dolazim na neko cudno mjesto, ja znam da je neki disco klub ali zapravo izgleda vise kao neka pivnica.tamo upoznajem decka koji je malo deblji ali se u njegovom drustvu osjecam jako dobro i smirena sam jer sam se maknula od onog svog.nakon nekog vremena druzenja pogledam sat znam da je bilo nesto i 55min (__:55) ja se uplasim kazem mu da se moram vratit jer ce me ovaj ubit :confused:. sva sam zbunjena i uznemirena.decko kojeg sam upoznala pita me za broj ali se nemogu sjetiti kazem mu da me nade na fejsu :rolleyes: i pisem mu ime i prezime na papir i on meni svoje ali je jako spor a ja sam uznemirena. uzimam taj papir i trcim nazad. kada dodem do mjesta gdje smo bili sakrijem se iza ugla i vidim onog svog s leđa kako obavlja malu nuzdu (:rolleyes:) shvacam da se tek sad ustao iz drustva i da ga uopce nije bilo briga sto sam pobjegla.ja odlucim opet otici sa tog uzasnog mjesta ali me sa nekog balkona opet promatraju neke zene neke njegove prijateljice i javljaju mu da bjezim. ja sam trcala a on me lovio ali je dosta zaostajao. usla sam u nekakav hodnik i nisam vise imala gdje. a on je rekao ''izadi necu te ubiti samo cu te namlatit'' :confused::confused: i probudila sam se.

katarina bila bi ti jako zahvalna kada bi mi rekla sto bi ovo moglo znaciti.probudila sam se tuzna najvise zbog pada :(

katarina7
17.01.2012., 07:47
sinoć sam sanjala da se vozim biciklom i idem preko drvenog mosta. ispod je bila rijeka jako čista, plava i bistra. i brzo sam prošla preko mosta, a inače se u snu bojim prelazit preko mostova. i došla sam na drugu stranu obale, i sad se idem opet vratit na istu stranu. al kad sam pošla, pola mosta je falilo pa je bila rupa između. i zaletim se ja biciklom, reko preskočit ću rupu ali sam se precjenila i zakačila se na sam rub mosta a ostali dio mi je visio u vodi. al ja i dalje sjedim na biciklu i okrećem pedale pod vodom. bicikl se malo pokrenio i taman kad sam pomislila da ću su se uspet, voda me povukla natrag. i opet ja pedaliram svom snagom i uspjela sam izać na most ali je počeo tonit, valjda od težine bicikla. i siđem s njega, reko: ma kvragu i bicikl idem pretrčat most. i kako sam trčala tako je most sve više tonuo iza mene. al uspjela sam pretrčat na drugu stranu. to valjda znači nešto dobro :ne zna:
Vrati se svojim starijim snovima, most se ponavljao kao motiv i to upravo ovako; sve je dobro na početku i most izgleda sigurno, a onda se urušava. Da, san je dobar, ali nagoviješta priličan napor ili muku da bi premostila neki problem ili povezala nešto što je razdvojeno, raspuknuto, podijeljeno...

katarina7
17.01.2012., 08:01
:w

evo još jedan moj zbrkani san :zvrko:

sjećam se da ulazim u autobus i unutra prijatelj iz srednje škole... i još neki... ko da idemo na neku ekskurziju...
veselim se...
stižemo na odredište... priroda... i gledam krasan slap... i s gornje strane trčkara... potpom se spotakne i pada jarac s malo većim rogovima... kortrlja se... al se digne na sve 4 i ode dalje... :rofl: :facepalm: [inače imam u životu jednog jarca (horoskopski znak, ne od milja :zubo:) koji mi zadaje dosta ozbiljnih problema :kava:]

uglavnom odlazimo do neke planinarske kućice (više bi rekla kućica nego planinarski dom), malo je zapuštena... al nama to ne smeta... o toj kućici brine starija ciganka... ostavlja nas unutra... mi slavimo (ne znam kaj)... i negdje oko ponoći izlazimo na zrak... i u onom mraku gledamo dugu :D nebo crno, a duga velika i žakih boja... i polako nestaje... okrećemo se na drugu stranu... i vatromet... veliki, graciozan :cerek: al nije šaren... više u bijelo-zlatnim bojama...


i onda su me probudili :503:
San je načelno vrlo lijep i mislim da odražava tvoju potrebu za slobodom, za slobodnim izražavanjem emocija.
Izlet u prirodu, slap, duga, sve je to najava nekih emotivnih zanosa koji ti trebaju i koji slijede.
Naporni rogati jarac kotrlja se niz taj slap, ali odlazi. Voda inače predstavlja naše emocije, a silina slapa i njegova ljepota predstavljaju taj emotivni naboj, emotivni potencijal koji u sebi nosiš. Jarac je još tu, ali mislim da više nije presudan (smiješno se kotrlja niza slap tvojih osjećaja i odlazi).
Kućica u planini zapuštena je (to si ti, ti se trenutno osjećaš praznjikavo i nekako napušteno, neispunjeno), ali na mračnom nebu tvojih emocija pojavljuje se blještava duga. Duga najavljuje neke dobre pomake u tvom osjećajnom svijetu.

katarina7
17.01.2012., 08:04
Da, bilo je drzanje u tajnosti....ali se san doslovce i ostvario,nebitno je li prikrivena strast...uistinu i jesam nosila tu odjecu, saree, samo u drugoj boji i nedugo nakon sna sam uistinu i dobila novo ime.
Onda je san bio prekognicijski u neku ruku.
Sve ovisi u kojem si kulturološkom i tradicijskom okruženju.

katarina7
17.01.2012., 08:14
Katarina... moji snovi noćas: u moje dvorište iza kuće sleti manji avion, naglo je sletio i razbio se. Ljudi su neozlijeđeni. zatim dolijeće veliki avion slupa se tako jako da se raskomadao u više velikih komada. pomislim kako ovi ljudi sigurno nisu preživili taj pad.
Drugi san: ja sam na mulu.. drvenom i visoko iznad mora. Pored tog mula iz mora se izdižu vezovi za čamce. Ali niti jednog čamca nema. Odjednom stiže čamac koji nije moj, al čini mi se da je od moje prijateljice. Kaži mi da ga uhvatim za špag i pokušam vezati. Jedva i na puste muke, povlačim špag i Vučem čamac. zavežem ga oko stupa ali uz veliki napor poto je čamac sam po sebi velik i težak.

San moje prijateljice koja je izgubila dijete prije 8 mjeseci točno:

U snu čuje malu da je zove da dođe na groblje. da je sama i da puše.
Pad aviona u tvoje dvorište odražava tvoju slutnju da se nešto sprema što bi moglo unijeti dosta promjena u tvoj život. To su frkovite promjene, a neke će te od njih dosta koštati (ljudi u drugoj avionskoj nesreći vjerojatno su poginuli, odnosno: nešto ćeš morati žrtvovati, nečega se odreći, nešto izgubiti).
Čamci koje natežeš teškom mukom i želiš ih privezati za mul, predstavljaju tvoj pokušaj da sve održiš onakvim kakvo jest, da ne dopustiš novi poredak stvari, nekontrolirane promjene i slično, ali to te košta i to je gotovo nemoguće.
Ima tu i tuđih problema koji su ti se podvukli u život, pa ih svakako pokušaj eliminirati i rješavati svoje.

katarina7
17.01.2012., 08:22
Sanjao sam da se nalazim ispred nekog afričkog plemena koje ritualno spaljuje žive bebe i pleše oko vatre, sve to po danu na vrućini. Bilo mi je žao što nisam mogao ništa učiniti u svom tom ludilu. Iznenada čopor lavova je ganjao hijene.

Jedna hijena je naletila na mene da me proždere, a lijevo do mene se borio lav sa nekom drugom hijenom. Hijena za koju sam imao osjećaj da će mi pojesti stomak, ne znam jesam li je ja uspio skrenuti ili mi se ona smilovala i otišla na divlje pleme koje su već proždirali lavovi i hijene.

San je završio tako što je sve počelo goriti u vatri, imao sam osjećaj ko da je cijeli san izgorio a i ja u njemu.

Što bi ovo moglo značiti?
Ako se dobro sjećam, ti si već opisivao ovakve katastrofične snove pune nasilja, a negirao si bilo kakvu frku u životu: živiš mirno i izbjegavaš stres.
Imam li pravo?
Ako sam se dobro prisjetila, onda ovi tvoji snovi imaju veze s pokušajem da stvari kontroliraš, da se odmakneš od svega što bi te moglo povrijediti, da se "čuvaš života". Ali, život grize, izaziva, podmeće svoje kušnje. Mir koji si postigao u tom je slučaju samo površinski mir, a u dubini duše sve ključa i gori.
Drugo, meditiraš li ili primjenjuješ neke druge duhovne tehnike, onda se radi o vizijama koje vuku korijenje iz dubine podsvijesti, o nekim praslikama. Tada san izlazi iz osobnih okvira, donekle.

katarina7
17.01.2012., 08:25
Dugi niz godina sam sanjala isti san stalno a to je da sam živa zakopana.
I obično bih se budila sva znojna, uplakana i sa odvratnim osjećajem paranoje nekakve. Nikad nisam saznala zašto me taj san pratio toliki niz godina... :ne zna:
Zna li itko što bi on mogao značiti?

Prisjeti se što se događalo tih godina s tobom u budnome životu. Jesi li bila izuetno frustrirana, sputana, neslobodna na neki način? Jesi li živjela svoj život kao zombi slikovito rečeno, kao da postojiš, a stvarno ne živiš? Razmisli:ne zna:

katarina7
17.01.2012., 08:27
Draga Katarina, sto bi znacilo kada me momak sanjao u vjencanici?

Možda te želi vidjeti u vjenčanici. Ali, to je premalo elemenata da bih ti analizirla san.

katarina7
17.01.2012., 08:33
Sanjam da sam nekoj paralelnoj stvarnosti i svjesna sam toga (nisam svjesna da sanjam :D). Tu sam s još jednom osobom, autom smo došli s namjerom da razgledamo neku staru, napuštenu kuću. Parkirali smo kraj mora, kuća je bila iza nas, bio je mrak i nigdje ni žive duše. Znam da smo nešto lutali onuda, ali nikad nismo zapravo bili u toj kući. Dosta radnje ovdje se ne mogu sjetiti. Na kraju sam se stvorila u nekoj zabačenoj uličici, sama, da bih tamo srela svoju majku. Zajedno smo ušle u neku trgovinicu koja je nekim čudom radila, a držao ju je neki mafijaš. :rofl: Pokušala sam nazvati nekoga iz te trgovine, s njihovog telefona, ne znam točno koga, ali nisam uspjela. Liku za pultom ništa nije bilo jasno, ali ga nije ni bila briga, bio je izvaljen u svoj naslonjač i samo me promatrao. Odjednom se tu pojavio neki drugi lik, s namjerom da me ubije....i stvarno me upucao. :rofl:
Pogledaj ozračje u svom snu: mrak, ružna ulica, napuštena kuća, indiferentni mafijaš i konačno ubojica.
Pokušaj unijeti svježine u svoj život, malo svježih ideja, drugih navika, novih ljudi... Ne dopusti da te dosada, rutina i trenutna emotivna praznina povuku u svoje ponore. Jer, osjećaš se trenutno tako kao u snu...

katarina7
17.01.2012., 08:41
Sanjam kolače i slatkise u posljednje vrijeme. Sanjam kako idem ulicom koja se nalazi susjedno od moje gdje sam odrasla i vidim duz cijele ulice ogromne kolace (veliki kao pola metra sa pola) i ja treba da izaberem jedan. U tom trenutku vidim svoju mamu kako odvaja jedan na oko lijep kolac i ja kazem da hocu taj.Ona mi donosi taj kolac i ja ga polovim sa svojom drugaricom.
Vrlo cesto sanjam drugarice cije ime pocinje sa A. Tako kad sam polovila kolac polovila sam ga sa drugaricom cije ime pocinje sa A. Druga moja drugarica (sa A.) mi je dala nekakav prsten. Stavila sam ga na ruku i primjetila da zulja.Kad sam ga skinula vidjela sam da mi je na ruci bio jos jedan manji a identican sam imala kuci samo druga boja kamena.Vratila sam joj taj prsten (sa plavim kamenom)i rekla da imam takav, zapazila sam da ima jos jedan pa sam vratila i taj(jer je i on bio isti kakav sam imala),no ostavila sam najveci sa najvecim kamenom na prstu.Cini mi se da je bio na desnoj ruci na prstenjaku.
Obzirom da sam upoznala skoro nekoga ko je u dilemi izmedju mene i jos nekog sumnjam da san ima veze sa ovim svim, pa eto ako neko moze da ga rastumaci.
Pa da, ima san veze s tim tipom, najvjerojatnije. On dvoji između tebe i još nekoga, ali ti dijeliš kolač s prijateljicom.
Ni ti nisi načistu što želiš, mijenjaš prstenje, ono što već imaš, vraćaš (ne želiš nekoga koga već imaš ili si imala, to je potrošeno). Želiš lijep prsten, svoj, i to si zadržala. To je želja, ali djela su malo drugačija: kolač si prepolovila i dijeliš ga, a trebao bi biti samo tvoj. Možda je to odraz i te dvojbe, te neodlučnosti tvoje simpatije. Nešto dobivaš, ali ne sve. U tome odnosu i u perspektivi nešto nije potpuno tvoje.

katarina7
17.01.2012., 09:07
Katarina molim te odgovori, što znači kad često sanjaamo da vodimo ljubav i imamo sex s istim spolom??
Preispitaj svoje stavove i potrebe, to bi bila onako jasna i praktična poruka sna. Međutim, ako se u tome ne osjećaš dobro, ako misliš da to nije prirodno, da to nije tvoj izbor, onda pokušaj povezati s strenutnom situacijom u budnome stanju. Radiš li stvari koje ne želiš ili ne odobravaš, jesu li te neke okolnosti na to natjerale?
Međutim, sve to ima veze, ponavljam, ako ti snovi nisu ugodni. Inače, oni bi mogli ukazati i na tvoje prikrivene potrebe i želje koje se u budnome stanju ne usuđuješ izraziti. Mislim, doista dobro preispitaj svoje istinske želje i potrebe.

katarina7
17.01.2012., 09:13
Ajme, mislim da sam nekih 10 puta sanjala u snu ovu noć da mi tlo propada pod nogama, raspada se sve, ceste se urušavaju, i svaki put me povuče dole u neku buktinju, oganj i izgorim, UMREM !!!! I onda se tobože opet probudim, ali u snu (znate onu foru; dream within a dream) i govorim u snu nekom kako svaki put sanjam da će se desit to i to, da će zemlja, cesta..počet se urušavat, naginjat...i eto za par minuta se to desi, i ja i svi koliko god pokušavali držati se za nešto, ne uspijeva nam, i to se uruši, sve se urušava u taj neki ponor, ogromnu duboku rupetinu i proguta nas taj neki oganj. I svaki put vrištim, ali smrt je prilično brza, i samo "osjetim" kako sam nestala, pretvorena u prah. Baš divni snovi. :503: (ja se nadam da ovo nema neko dublje značenje, možda samo podsvjest radi i preuveličava nakon gledanja Rata Svjetova jučer)
Pa, neki dojmljiv film može nam prenijeti svoje slike i ozračje u snove, svakako. Ako te je jako uznemirio, onda je to to. Ali, prije ti podsvijest povuče neke nove slike i simbole i upotrijebi ih kako bi se izrazilo unutarnje stanje duha.
Osjećaš li se inače malo na nesigurnu terenu, osjećaš li u budnome stanju da ti izmiče tlo pod nogama, da ne kontroliraš neke stvari, da su neke okolnosti takve da na njih ne možeš utjecati, a htjela bi. Ugrožava li te tko ili što (na radnome mjestu ili slično, možda u obitelji)?

katarina7
17.01.2012., 09:15
bok

sanjala sam da su me neke poznanice nešto pitale za šeficu...kao lijepe čizme da ima...da rekla sam i ja..nekoliko čizmi krasnih ima..sjećam se da se sve vrtilo oko čizmi..tudjih..lijepi..kožnih crnih..prekrasnih..ali ne na meni..nekom drugom...:ne zna:

znači li to nešto?

hvala

Da. Čizmice su tu seksualni simboli. Svi oko tebe žive svoj emotivni i spolni život, a ti možda nisi zadovoljna onim što imaš/ili nemaš.

katarina7
17.01.2012., 09:23
[QUOTE=Regina Phalange;37648521]Sinoć sam sanjala da se udajem. U staroj sam bakinoj kući (koja više nije u vlasništvu moje obitelji i nalazi se u drugom mjestu), a vjenčanje i svadba je u mom sadašnjem mjestu boravka. Spremam se nabrzinu, kao da me vjenčanje iznenadilo: nemam bijele cipele pa sam obula žute koje su i prljave, vjenčanica je u obliku krinoline ali ispod koljena, noge mi nisu izdepilirane, a nemam ni kumu. U kući gdje se spremam je domaća mačka, tamnosmeđe boje, ali i jedna bijela perzijska mačka, na koju sam zaboravila ali se eto pojavila na mom vjenčanju.
Dolazim na svoje vjnčanje vlakom, održat će se u 9 sati navečer, ja sam jako nezadovoljna svime jer se nisam stiga pripremiti, pa mi budući muž kaže da odemo na piće u kafić u blizini, ali on ne radi pa mi muž uzima nečiji bicikl i idemo se malo provozati. Stignemo do neke vode, jezero čini mi se, i on mi govori da me ne voli i da odustaje od vjenčanja. Nisam jako razočarana, ali javljam mami da se nisam udala i ona krene zapomagati, kao opet ništa od tebe.
Vjenčanje je spona koja nagoviješta dugu povezanost (uglavnom). To je obred s mnogim simbolima, a u tvom su snu oni vrlo znakoviti.
Vjenčanica je nepriklada, noge neuređene, cipele prljave, tamnosmeđa mačka je tu, a bijela, primjerenijeg krzna je zaboravljena. Konačno, i taj te tip ne voli.
Veza nije veza, nije dobra i ne obećava (ako je imaš). Sve novo što bi ovoga trena ušlo u tvoj život, ne obećava, a postojeće se potrošilo. Ako planiraš ozbiljniju vezu, ona jednostavno nije ono što trebaš. Ništa od toga. Muči te što si iznevjerila mamina očekivanja, a ne svoja.

drvozivota
17.01.2012., 09:25
Da. Čizmice su tu seksualni simboli. Svi oko tebe žive svoj emotivni i spolni život, a ti možda nisi zadovoljna onim što imaš/ili nemaš.

hvala Katarina
sve to stoji..

katarina7
17.01.2012., 09:54
bok karatina, opet ja, oprosti ako sam pomalo dosadna ali danas mi se u snu desilo nesto sto nije nikada. a to je da sam pala kad sam pokusala letjeti. ja jako često sanjam da letim i nakon tih snova se osjecam odlicno,takvi snovi spadaju u moje najdraze snove :) ponekad kada moram pobjeci od nekog ili sl. u snu se sama sjetim kako mogu letjeti i tako pobjeci. ali najcesce sanjam da letim slobodno iznad ljudi i tako ih promatram,ponekad se ljuljam na granama drveca,pomocu letenja se penjem po krovovima, nekad se skrivam od ljudi jer u tim snovima cesto ne zelim da me vide kako letim (svjesna sam u snu da to nije uobicajeno,da bi se cudili...) prije nego poletim svaki put se javlja isti osjecaj,kao da se moram koncentrirati da bi poletila.dakle nekakva velika doza koncentracije,kao da moram usredotociti misli na to kako bi poletila pa tako nekada i zatvorim oci (kak bi se bolje konc.) ili rukama primim glavu,nakon toga lagano se uzdignem od tla i poletim.

danas, nazalost opet se tu javlja onaj moj bivsi :503: ( dakle bas me zanima za taj pad ali ti navodim cijeli san mozda je sa necim povezano :ne zna:) on i ja smo u nekom drustvu. sjedimo sa 3 zene. sjecam se da je jedna plavusa sa dugom kosom. razgovaramo.(ne sjecam se sta ali najvise je plavusa pricala) ja se osjecam nekako nelagodno u tom drustvu.dizem se ali jos nikome nije jasno sto cu napraviti.zaobilazim ih dok su sjedili i pocnem jednostavno trcati (da se maknem od njih) oni cudno gledaju. ja sam nekako tuzna ali i dalje trcim,dosta dugo...odlucim poletjeti. javlja se moja koncentracija. ubrzavam i skacem visoko u zrak jer sam sigurna da cu tako i ostati lebdjeti odnosno da cu poletjeti. medutim nakon visokog skoka koji je mozda cak bio i koja sekunda lebdjenja ja padam na pod,lijevo mi je koljeno krvavo.:( u snu sam zacudena ali ustajem i nastavljam trcati.shvacam da sam dospjela na nekakvu sportsku stazu i drugi ljudi oko mene trce,voze bicikl.nakon toga dolazim na neko cudno mjesto, ja znam da je neki disco klub ali zapravo izgleda vise kao neka pivnica.tamo upoznajem decka koji je malo deblji ali se u njegovom drustvu osjecam jako dobro i smirena sam jer sam se maknula od onog svog.nakon nekog vremena druzenja pogledam sat znam da je bilo nesto i 55min (__:55) ja se uplasim kazem mu da se moram vratit jer ce me ovaj ubit :confused:. sva sam zbunjena i uznemirena.decko kojeg sam upoznala pita me za broj ali se nemogu sjetiti kazem mu da me nade na fejsu :rolleyes: i pisem mu ime i prezime na papir i on meni svoje ali je jako spor a ja sam uznemirena. uzimam taj papir i trcim nazad. kada dodem do mjesta gdje smo bili sakrijem se iza ugla i vidim onog svog s leđa kako obavlja malu nuzdu (:rolleyes:) shvacam da se tek sad ustao iz drustva i da ga uopce nije bilo briga sto sam pobjegla.ja odlucim opet otici sa tog uzasnog mjesta ali me sa nekog balkona opet promatraju neke zene neke njegove prijateljice i javljaju mu da bjezim. ja sam trcala a on me lovio ali je dosta zaostajao. usla sam u nekakav hodnik i nisam vise imala gdje. a on je rekao ''izadi necu te ubiti samo cu te namlatit'' :confused::confused: i probudila sam se.

katarina bila bi ti jako zahvalna kada bi mi rekla sto bi ovo moglo znaciti.probudila sam se tuzna najvise zbog pada :(
U snovima u kojima letiš, uspijevaš nadići probleme ili ih promatrati s odmakom i s visine. Slobodna si i izmičeš dnevnim banalnostima.
Međutim, onome što te najviše muči, tome ne uspijevaš izmaći, tu padaš i čak si se ozlijedila. Radi na odmicanju od toga tipa, mislim da bi si raznim tehnikama meditacije i vizualizacija mogla pomoći. I mržnja nas povezuje s ljudima, ne da nam da ih otpustimo, privlači ih. Najbolje je ako nam uopće nisu u mislima. Proguglaj, potraži malo kako bi si mogla pomoći i radi na tome.

katarina7
17.01.2012., 10:02
sanjala sam pomalo glup san. cini mi se da ima previse neke simbolike koju ovog puta ne znam uopce povezat sa svakodnevnicom.

san: nalazim se na prtenom putu negdje usred nicega. put je dosta sirok, zemlja suha ko u ljeto. s moje lijeve i desne strane siroka zelena polja, odnosno ravnica. nisam zagledala u tim smjerovima. uz mene je jedan pas. pas je mlad (do godine dana), crn, srednje velicine i nazivala sam ga istim imenom kao i svog psa u stvarnosti. par metara ispred mene je zeljeznicka pruga. nikakvi prometni znakovi ne postoje koji bi ukazivali na tu prugu koja presjeca taj prteni put. izdaleka, s moje desne strane vidjela sam da dolazi vlak i ja sam zastitnicki uzela psa u svoje narucje i prevela ga preko pruge. bojala sam se da ga slucajno vlak ne pregazi. prelaskom preko pruge nastavila sam dalje hodati, noseci psa. u susret mi je isla jedna zena (znam je iz stvarnog zivota, ona je mama mojeg nekadasnjeg kolege iz osnovne sk s kojim nisam bila u najboljim odnosima, ta zena je danas u stvarnosti dosta bolesna, ima neki tumor na mozgu, al je nisam vidjela jako dugo vremena). nesto mi je govorila, ne sjecam se sto, samo znam da sam je htjela zaobici, odnosno izbjeci taj direktan susret i mislim da sam bila malo skrenula s prtenog puta u stranu pa se ponovno vratila. hodajuci dalje, ispred mene je bila suma. siroki prteni put je i dalje presjecao sumu. nakon koju min ispustila sam psa. on je poceo trcati. ja sam vikajuci izgovarala ime svog psa jer sam se pomalo bojala za njega. vrlo brzo smo prosli sumu. nakon sume usli smo u gradsko dvoriste koje je bilo omedjeno stambenim zgradama i gdje su se djeca igrala. pas je poceo veselo trcati. dozivala sam ga sebi jer sam mislila da ce ganjati neku macku s kojom su se djeca igrala, ali iznenada u tom dvoristu su se pojavile kokosi koje je pas htio malo povijati (nije im htio nista nazao uciniti) ali one su se postavljale na njega a i na mene. pomalo su nas napadale, kao da se brane a ja sma se bojala da one ne ozljede mog psa. a i mene je bilo pomalo strah od njih. i to je bilo to.
Jesi li trenutno malo usamljena i nekako emotivno ispražnjena? Previše je pustoši u tom tvom snu.
Pas je ipak živi dokaz neke emotivne veze, ali ta je veza stalno na kušnji; stalno se bojiš da ćeš psa izgubiti, da će ga vlak pregaziti, da će ga kokoši...
U šumi (osjećaja) on ti se pomalo gubi, ali onda izranja i ponovno je u nekoj frci.
Imaš li nekoga i je li taj netko baš takav kao ovaj tvoj pas koji ti stalno izmiče, odnosno, koji je tu, ali je vrlo nepredvidljiv?
Drugo, možda se i ti tako osjećaš, a pas je odraz tvoga emotivnog stanja.

šmizly
17.01.2012., 10:09
oj!ajd evo jedan od matere mi,juce je jadna cila bila shebana zbog sna pa da pitam...
uglavnom,sanjala je svoju mamu(pokojnu) i kad su se srele zagrlile su se jako i minut se tako grlile,u momentu je baka nestala a njoj je u zagrljaju ostala samo njena marama sa glave...:confused: e da,neznam jel bitno napomenit,kad je tek vidila promislila je kako ipak nije umrla iako je mislila da je..

Klepsidra
17.01.2012., 11:24
Pa da, ima san veze s tim tipom, najvjerojatnije. On dvoji između tebe i još nekoga, ali ti dijeliš kolač s prijateljicom.
Ni ti nisi načistu što želiš, mijenjaš prstenje, ono što već imaš, vraćaš (ne želiš nekoga koga već imaš ili si imala, to je potrošeno). Želiš lijep prsten, svoj, i to si zadržala. To je želja, ali djela su malo drugačija: kolač si prepolovila i dijeliš ga, a trebao bi biti samo tvoj. Možda je to odraz i te dvojbe, te neodlučnosti tvoje simpatije. Nešto dobivaš, ali ne sve. U tome odnosu i u perspektivi nešto nije potpuno tvoje.

Jeste,tacno je,svaka cast! Hvala :)

dalmata40
17.01.2012., 12:31
lijep pozdrav katarina7... dan prije sna sam imala poprilično popunjen sa raznim događanjima vezano za posao ali i ponovne komunikacije sa muškarcem ako se sjećaš sa kojim pokušavam raskinuti "odnos" i koji je također predmet mojih mediacija...komunikacija između nas je bila krajnje fer i staložena bez većih emocionalnih turbulencija za mene, puno lakše sam sagledala realnost situacije, što meni osobno znači da sam na dobrom putu da dovedem priču do mirnog završetka...Mlađe dijete koje se pojavljuje u mom snu je dijete zbog kojeg sam odlučila ostati još u braku dok ne postane punoljetno tj. dok ne dođe vrijeme da se mogu razvesti bez uplitanja raznih službi kao CZSS i sl.

Tu noć ( naravno nakon meditiranja) sam sanjala da živim u kući i da odjednom mojoj susjedi gore je poplava u stanu i da mi je strop pun vode i osjećam kap vode doslovno na mojoj ruci. Odlazim do susjede koja mi objašnjava da je njen stan napušten i da vjerojatno poplava je nastala u spojenoj kući do naše. Ja ulazim u njen stan i on je doista suh i napušten sa starim stvarima u njemu. Malo se pitam kako je voda našla čudan put prema mom stropu iz kuće do naše kad je taj stan van ravnine sa mojim.
Zatim sanjam kako moje mlađe dijete uzima zdjelicu u kojoj se nakupljala voda sa stropa i istu vodu prolijeva po tlu, i sad osim stropa , imam i mokar pod. Ja se ljutim jer je moram pokupit,i a on se igra na balkonu i provlači se kroz rešetke ( u stavrnosti nije toliko mali već ima 13 godina). U strahu da ne padne sa balkona hvatam ga rukom za kosu i vučem nazad na balkon, dok njemu veći dio tjela visi preko baklona.U snu ne osjećam neki strah za njega već se ljutim jer izvodi gluposti...tu san završava.


Hvala ti ako nađeš vremena da mi san protumačiš :)

smedjišećer
17.01.2012., 14:02
Haj Katarina!

Ako imaš volje ovo protumačiti..Sanjala sam da se nalazim u nekoj lijepoj sredini, negdje na jugu Hrvatske. Pješačila sam po tom turističkom mjestu, prolazila i ulazila u razne hotele. Čudila sam se kako je lijepo vrijeme, sunčano, vedro a sijećanj je. Još me čudilo što imaju tako puno turista u to doba godine i što su hoteli otvoreni. Meni je bilo žao što tamo ne radim. Bila sam u potrazi za nekakvim ključem. Ne sjećam se više što se moglo s tim ključem otključati. Dolazila sam u kontakt s tamošnjim rercepcionerima i svi su bili dobre volje i ljubazni. Tražila sam taj ključ po hotelima.
Onda sam ušla u jedan hotel i ja sam u snu, odjednom bila tamo nešto poput menagera ili šefa. Kao neki voditel nekog posla. Uglavnom o meni su ovisila radna mjesta. Vidi vraga, u tom hotelu je bila zaposlena jedna osoba koja mi u stvarnom životu nije draga. Odjednom, osjetila sam moć nad tom osobom. Tj. mogla sam joj u svakom trenu dati otkaz. Ovisila je o meni. Ta osoba to nije znala. U snu razmišljala sam hoću li ili neću joj dati otkaz.
Ne znam sad zbog čega, ali stalno sam osjećala da jednim jedinim postupkom mogu uništiti karijeru te osobe i da sve ovisi o meni, a ona to ne zna. Ključ još nisam bila našla, a i nije više bio bitan, otkad sam postala šef tamo. Onda sam se probudila.

smedjišećer
17.01.2012., 15:20
Haj Katarina!

Ako imaš volje ovo protumačiti..Sanjala sam da se nalazim u nekoj lijepoj sredini, negdje na jugu Hrvatske. Pješačila sam po tom turističkom mjestu, prolazila i ulazila u razne hotele. Čudila sam se kako je lijepo vrijeme, sunčano, vedro a sijećanj je. Još me čudilo što imaju tako puno turista u to doba godine i što su hoteli otvoreni. Meni je bilo žao što tamo ne radim. Bila sam u potrazi za nekakvim ključem. Ne sjećam se više što se moglo s tim ključem otključati. Dolazila sam u kontakt s tamošnjim rercepcionerima i svi su bili dobre volje i ljubazni. Tražila sam taj ključ po hotelima.
Onda sam ušla u jedan hotel i ja sam u snu, odjednom bila tamo nešto poput menagera ili šefa. Kao neki voditel nekog posla. Uglavnom o meni su ovisila radna mjesta. Vidi vraga, u tom hotelu je bila zaposlena jedna osoba koja mi u stvarnom životu nije draga. Odjednom, osjetila sam moć nad tom osobom. Tj. mogla sam joj u svakom trenu dati otkaz. Ovisila je o meni. Ta osoba to nije znala. U snu razmišljala sam hoću li ili neću joj dati otkaz.
Ne znam sad zbog čega, ali stalno sam osjećala da jednim jedinim postupkom mogu uništiti karijeru te osobe i da sve ovisi o meni, a ona to ne zna. Ključ još nisam bila našla, a i nije više bio bitan, otkad sam postala šef tamo. Onda sam se probudila.

Možda treba nadodati, da sam nedavno imala sličan san u vezi s tom osobom. U kojoj smo spavali na istom krevetu i usred noći u 1 h ujutro je kradomice izašla iz kreveta i upalila svijetlo (glupo) što je mene probudilo. Svijetlo je bilo jako. Bio je okrenut leđima i ja sam promatrala iza njegovih leđa što se događa. Otvorio je ormar, a u ormaru sef, a u sefu hrpa novčanica, dollara. Skrivečki je uzeo taj novac i namjera mu bila posuditi te novce nekim muljatorima, bogatašima na nekoj jahti. Kao neka vrsta kamatara. Nije uopće primjetio da ga promatram i kanio je to obaviti i kradomice se vratiti u krevet. Tu sam se isto probudila.

Inače, u stvarnom životu sumnjam u neke muljatorske poslove te osobe, ali nemam dokaza i nisam 100 posto sigurna jesam li u pravu.

Lovecat
17.01.2012., 15:21
Pogledaj ozračje u svom snu: mrak, ružna ulica, napuštena kuća, indiferentni mafijaš i konačno ubojica.
Pokušaj unijeti svježine u svoj život, malo svježih ideja, drugih navika, novih ljudi... Ne dopusti da te dosada, rutina i trenutna emotivna praznina povuku u svoje ponore. Jer, osjećaš se trenutno tako kao u snu...

Da, atmosfera je bila baš jezovita. Mrak i samoća. :D Mada nije baš tako u stvarnosti, jer upravo mi se i događaju velike promjene, ali mislim da pomalo i kužim san. Hvala :mig:


Ovaj san mi je djelomično jasan, ali dobro bi mi došao neki objektivni komentar:

Atmosfera je puno vedrija, dan je, sve je plavo i prozračno. Dakle, stojim na obali mora s jednom muškom osobom i on mi govori da moram krenuti prema dubini. Ispred mene je dugačak, ali enormno dugačak mol po kojem ja počinjem koračat. Bila sam bosa i more mi je dodirivalo stopala jer se prelijevalo preko tog mola. On je plivao cijelo vrijeme kraj tog mola, jednakom brzinom kojom sam ja hodala. S moje desne strane. Kako bih svako malo pogledala prema njemu, vidjela sam da dolazi u sve veću i veću dubinu. No hodajući, ozlijedila sam stopala i osjećala ogromnu bol. Nigdje nije bilo krvi, niti ikakvih opasnih ili oštrih predmeta, ali su ozjede bile vidljive. Bila sam i pomalo ljuta zbog toga. Ali išla sam dalje. Negdje otprilike na pola puta, ta se muška osoba pretvorila u jednu drugu osobu i sva se radnja nastavila kao da se ništa nije dogodilo. Naposlijetku, daleko, daleko od obale, u ogromnoj dubini, došli smo do kraja tog mola. Ta osoba odjednom nestaje, a ja ulazim u more i tamo susrećem svoju sestru i još jednu žensku osobu. Ta druga ženska osoba je iz nekog razloga napala moju sestru, radi čega sam ja nju potopila u moru. Nakon toga sam se ljutito ponovno vratila na mol i počela trčati prema obali. Na samom početku susrela sam onu osobu s početka sna, kako sjedi s nekim ljudima i zabavlja se. Počela sam ga napadati, vikala sam nešto, ali on kao da me nije doživljavao.

nera23
17.01.2012., 17:40
Jesi li trenutno malo usamljena i nekako emotivno ispražnjena? Previše je pustoši u tom tvom snu.
Pas je ipak živi dokaz neke emotivne veze, ali ta je veza stalno na kušnji; stalno se bojiš da ćeš psa izgubiti, da će ga vlak pregaziti, da će ga kokoši...
U šumi (osjećaja) on ti se pomalo gubi, ali onda izranja i ponovno je u nekoj frci.
Imaš li nekoga i je li taj netko baš takav kao ovaj tvoj pas koji ti stalno izmiče, odnosno, koji je tu, ali je vrlo nepredvidljiv?
Drugo, možda se i ti tako osjećaš, a pas je odraz tvoga emotivnog stanja.

nisam usamljena u smislu da nemam se kome povjeriti, izaci na kavu i sl, ali je velik nedostatak druzenja sa sirim krugom ljudi, a sto se tice emotivne ispraznjenosti mislim da je ne osjecam.
dosta uspjesno tumacis simboliku. mislim da je to odraz mog opcenitog stanja, moglo bi se reci i emotivnog u kojem sam ja pomalo nepredvidljiva i samoj sebi s vremena na vrijeme.

katarina zahvaljujem se na odgovoru :)

Gabrijela13
17.01.2012., 18:01
Možda te želi vidjeti u vjenčanici. Ali, to je premalo elemenata da bih ti analizirla san.

A nemam vise podataka nazalost :(, hvala Katarina7 :D.

M Jena
17.01.2012., 19:25
San je načelno vrlo lijep i mislim da odražava tvoju potrebu za slobodom, za slobodnim izražavanjem emocija.
Izlet u prirodu, slap, duga, sve je to najava nekih emotivnih zanosa koji ti trebaju i koji slijede.
Naporni rogati jarac kotrlja se niz taj slap, ali odlazi. Voda inače predstavlja naše emocije, a silina slapa i njegova ljepota predstavljaju taj emotivni naboj, emotivni potencijal koji u sebi nosiš. Jarac je još tu, ali mislim da više nije presudan (smiješno se kotrlja niza slap tvojih osjećaja i odlazi).
Kućica u planini zapuštena je (to si ti, ti se trenutno osjećaš praznjikavo i nekako napušteno, neispunjeno), ali na mračnom nebu tvojih emocija pojavljuje se blještava duga. Duga najavljuje neke dobre pomake u tvom osjećajnom svijetu.

hvala imenjakinjo :mig:
:zivili: za nove dobre pomake :D

0merta
17.01.2012., 19:53
Pa, neki dojmljiv film može nam prenijeti svoje slike i ozračje u snove, svakako. Ako te je jako uznemirio, onda je to to. Ali, prije ti podsvijest povuče neke nove slike i simbole i upotrijebi ih kako bi se izrazilo unutarnje stanje duha.
Osjećaš li se inače malo na nesigurnu terenu, osjećaš li u budnome stanju da ti izmiče tlo pod nogama, da ne kontroliraš neke stvari, da su neke okolnosti takve da na njih ne možeš utjecati, a htjela bi. Ugrožava li te tko ili što (na radnome mjestu ili slično, možda u obitelji)?
Hvala na objašnjenju... ma može bit i jedno i drugo. Ali istina je da nikako da dođem na svoje. Uvijek sam pomalo napeta i pod stresom, nikako dobit posao. Svako malo se zbog nečeg iznerviram ili napravim neke stvari ne razmišljajući pa kasnije lupam glavom o zid. :504: Nikako da nađem taj neki unutarnji mir, tu konačnu sreću.

katarina7
17.01.2012., 20:50
Možda treba nadodati, da sam nedavno imala sličan san u vezi s tom osobom. U kojoj smo spavali na istom krevetu i usred noći u 1 h ujutro je kradomice izašla iz kreveta i upalila svijetlo (glupo) što je mene probudilo. Svijetlo je bilo jako. Bio je okrenut leđima i ja sam promatrala iza njegovih leđa što se događa. Otvorio je ormar, a u ormaru sef, a u sefu hrpa novčanica, dollara. Skrivečki je uzeo taj novac i namjera mu bila posuditi te novce nekim muljatorima, bogatašima na nekoj jahti. Kao neka vrsta kamatara. Nije uopće primjetio da ga promatram i kanio je to obaviti i kradomice se vratiti u krevet. Tu sam se isto probudila.

Inače, u stvarnom životu sumnjam u neke muljatorske poslove te osobe, ali nemam dokaza i nisam 100 posto sigurna jesam li u pravu.
Onako općenito, ne ulazeći u pojedinosti svakog dijela sna, mislim da ti san potvrđuje ono što znaš, a to je da tip mulja. Mulja definitivno i opako, dakle, znaš da si na neki način orijentirana na beskrupuloznu osobu. Kad kažem da si na njega orijentirana, mislim, poslovno ili kao već povezana jer u snu ste u istom krevetu, a inače niste partneri ni prijatelji, zar ne?
Drugi san govori nešto o tvojim uvidima, novom pristupu problemu i superiornosti. Nešto ćeš doznati i moći ćeš upravljati tim situacijama ili nadzirati stvari. Ti će ti uvidi pomoći da na neki način kontroliraš stvari koje nisu krenule dobrim putem i to je dobro.

katarina7
17.01.2012., 20:55
Onako općenito, ne ulazeći u pojedinosti svakog dijela sna, mislim da ti san potvrđuje ono što znaš, a to je da tip mulja. Mulja definitivno i opako, dakle, znaš da si na neki način orijentirana na beskrupuloznu osobu. Kad kažem da si na njega orijentirana, mislim, poslovno ili kao već povezana jer u snu ste u istom krevetu, a inače niste partneri ni prijatelji, zar ne?
Drugi san govori nešto o tvojim uvidima, novom pristupu problemu i superiornosti. Nešto ćeš doznati i moći ćeš upravljati tim situacijama ili nadzirati stvari. Ti će ti uvidi pomoći da na neki način kontroliraš stvari koje nisu krenule dobrim putem i to je dobro.
Ne volim kad mi zbog jedne riječi iz koje mi je ispalo slovo, rečenica gubi smisao, dakle: ... poslovno ili kako već vi ste povezani jer u snu ste u istom krevetu. Postelja je vrlo intimno mjesto, a vi niste intimni partneri pa pretpostavljam da ste u nekom zajedničkom poslu ili slično. Njegove aktivnosti mogu utjecati na tebe i obratno, je li tako?

drvozivota
18.01.2012., 09:26
sjećam se samo jednog detalja iz sna...iza ugla kuće bila je parkirana crvena stara fiesta-stari dečkov auto kojeg sad vozi njegov brat...samo to mi ostalo u glavi:confused:

hvala

smedjišećer
18.01.2012., 09:55
Ne volim kad mi zbog jedne riječi iz koje mi je ispalo slovo, rečenica gubi smisao, dakle: ... poslovno ili kako već vi ste povezani jer u snu ste u istom krevetu. Postelja je vrlo intimno mjesto, a vi niste intimni partneri pa pretpostavljam da ste u nekom zajedničkom poslu ili slično. Njegove aktivnosti mogu utjecati na tebe i obratno, je li tako?


Pa u istoj smo branši, ali ne radimo skupa. Nekada smo izlazili skupa, imali nekakvu kvazi vezu. Danas si nismo više dobri.
Hvala ti za tumačenje:)

trešnjica
18.01.2012., 11:58
Sinoć sam sanjala da predajem nekim učenicima u školi (sjećam se da sam nešto objašnjavala) i idem razredom (izgledao mi je kao razred iz osnovne škole) sva nekako raspoložena, uživljena i onda dođem do kraja učionice, ugledam neku malu Indijku (imala je nacrtano treće oko, zapravo stavljeno, kao što to inače imaju) koja me pogledala i proderala se: Nema duše, nema duše (tako nešto, kao da sam isprazna, da nemam duše, govorila je nekome drugome to ali gledala u mene) i zatim sam pogledala desno, bila je neka žena na stolici, razgoračila je oči i tad sam se naglo probudila. Što bi to trebalo značiti? Nije bio baš ugodan osjećaj nakon buđenja :confused:

dalmata40
18.01.2012., 19:26
Draga katarina7 molim te poviri moj san na stranici 308...hvala :)

katarina7
19.01.2012., 07:40
lijep pozdrav katarina7... dan prije sna sam imala poprilično popunjen sa raznim događanjima vezano za posao ali i ponovne komunikacije sa muškarcem ako se sjećaš sa kojim pokušavam raskinuti "odnos" i koji je također predmet mojih mediacija...komunikacija između nas je bila krajnje fer i staložena bez većih emocionalnih turbulencija za mene, puno lakše sam sagledala realnost situacije, što meni osobno znači da sam na dobrom putu da dovedem priču do mirnog završetka...Mlađe dijete koje se pojavljuje u mom snu je dijete zbog kojeg sam odlučila ostati još u braku dok ne postane punoljetno tj. dok ne dođe vrijeme da se mogu razvesti bez uplitanja raznih službi kao CZSS i sl.

Tu noć ( naravno nakon meditiranja) sam sanjala da živim u kući i da odjednom mojoj susjedi gore je poplava u stanu i da mi je strop pun vode i osjećam kap vode doslovno na mojoj ruci. Odlazim do susjede koja mi objašnjava da je njen stan napušten i da vjerojatno poplava je nastala u spojenoj kući do naše. Ja ulazim u njen stan i on je doista suh i napušten sa starim stvarima u njemu. Malo se pitam kako je voda našla čudan put prema mom stropu iz kuće do naše kad je taj stan van ravnine sa mojim.
Zatim sanjam kako moje mlađe dijete uzima zdjelicu u kojoj se nakupljala voda sa stropa i istu vodu prolijeva po tlu, i sad osim stropa , imam i mokar pod. Ja se ljutim jer je moram pokupit,i a on se igra na balkonu i provlači se kroz rešetke ( u stavrnosti nije toliko mali već ima 13 godina). U strahu da ne padne sa balkona hvatam ga rukom za kosu i vučem nazad na balkon, dok njemu veći dio tjela visi preko baklona.U snu ne osjećam neki strah za njega već se ljutim jer izvodi gluposti...tu san završava.


Hvala ti ako nađeš vremena da mi san protumačiš :)
Kad ja sanjam da mi kaplje voda, onda se to doista i dogodi. Ma što kaplje, slap poteče od susjeda, a oni se ograđuju, hahahaaa...
Voda probija kad nema kamo. Ona se u simbolici snova uglavnom povezjue s osjećajima. Ako probija na krivom mjestu i ne možeš kontrolirati njeno otjecanje, to znači da se u tom tvom osjećajnom svijetu stvari otimaju kontroli. Da mi nisi napisala sve ovo što jesi u vezi sa svojim odnosima, nagađala bih, a ovako ti san mogu povezati s konkretnom situacijom. Meditacijom koju provodiš, raskidaš ovisnost, a ne odnose; tako bih to ja protumačila. Prije bih rekla da odnose dovodiš u red. Ono što nije dobro, otpada.
Ti si stvari iskalkulirala. Ovako, sad ću meditirati i raskinut ću sve veze koje me opterećuju, a kad mi dijete stasa, otići ću iz braka koji je mučan i ništa mi ne daje. To je zacrtano vremenski i plan je uredno posložen. Ali, u svemu su tome ljudi, konkretni i krvavi ispod kože. Tu si ti koja još godinama moraš glumiti da si supruga (na određeneo vrijeme), tu su djeca, osobito, tu je mlađi sin u najosjetljivijim godinama. On izvodi gluposti na ogradi u tvom snu. U stvarnosti, on je mnogo složenija prepreka tvom planu, nego što misliš. Voda koja prodire s neočekivane i nelogične strane, to je ono što ti ne možeš nadzirati, što je izvan svih tvojih promišljanja.
Dakle, što ja mislim da ti znaš (jer si ovo usnula), ali sve to još nisi osvijestila.
Mislim da znaš kako ne možeš sve izračunati i tako, prema toj računici, postupiti. Radi na tom kidanju veza, mislim da je to dobro. Što će se dalje događati kad stvari u svom emotivnom svijetu dovedeš u red, prepusti vremenu. Možda stekneš nove uvide, možda ti se otvore neke nove mogućnosti, tko zna. Samo, nemoj sebe dovoditi u to stanje da vodiš trostruki život koji će te potpuno iscrpiti.
Ne mudrujem ti i ne popujem, samo iščitavam poruku iz sna.

sahara
19.01.2012., 08:01
Katarina , ja ču skrenut od svojih snova... u zadnje vrime sve nešto sanjam povezano uz smrt.
Prvo nekidan sanjam samu bjelinu... vidim samo bijelo oko sebe. Probudim se i mislim da sam umrla.
Jučer: Kao trudna sam, ali tremin mi je davno prošao i nema ni trbuha. Odlazim liječniku i on mi kaže da je moje dijete umrlo u meni. Plakala sam kao kišna godina.
Samo Noćas: Ja i moj sin U karu, ( da, karu na konje) vozimo se nekim putem i cilo vrime mi zmije upadaju u kar i žele napast davida. Okrenem se prema Davidu i vidim da u karu vozim dva mala groba. Na jednom grobu je ogroman kameni križ. Ali kako ga ja gledam preko ramena vidim ga naopačke.
Odjednom Mrak, mrkli mrak. Osjećam kako me nešto grize za ruku. Osjećam neki rep kako me udara po ruci i skužim da je zmija. Pokušavm je otkinut s ruke ali NIKAKO! Grize i grize ja je čupam, i jedva jdeva je izčupam i zamarijam negdi. I to sve u mrklom mraku.

izluđuje me ovo sve, crpi mi energiju. bojim se... :(

katarina7
19.01.2012., 08:04
Sinoć sam sanjala da predajem nekim učenicima u školi (sjećam se da sam nešto objašnjavala) i idem razredom (izgledao mi je kao razred iz osnovne škole) sva nekako raspoložena, uživljena i onda dođem do kraja učionice, ugledam neku malu Indijku (imala je nacrtano treće oko, zapravo stavljeno, kao što to inače imaju) koja me pogledala i proderala se: Nema duše, nema duše (tako nešto, kao da sam isprazna, da nemam duše, govorila je nekome drugome to ali gledala u mene) i zatim sam pogledala desno, bila je neka žena na stolici, razgoračila je oči i tad sam se naglo probudila. Što bi to trebalo značiti? Nije bio baš ugodan osjećaj nakon buđenja :confused:

Dobar osjećaj dok prolaziš razredom i predaješ povezala bih s dobrim osjećajem koje izaziva tvoje ponašanje u nekoj situaciji gdje si izložena pogledima i prosudbama drugih ljudi. Ljudi te prihvaćaju i ti si zadovoljna, ali duboko u sebi skrivaš neku nesigurnost, neku nedorečenost i bojiš se da bi to moglo biti otkriveno, da bi te netko mogao prozrijeti.
Promisli, gdje i kad se ovako osjećaš ili si u sličnoj ulozi kao u snu? Misliš li da nisi dorasla nečemu što činiš ili da se prikazuješ drugačijom nego što jesi?
Mala Indijka s trećim okom (a to je osviješteni dio tebe), vidi ono što drugi ne vide. Žena koja je razrogačila oči (neosviješteni dio tebe), pokušava vidjeti. Prekopaj po svojim dubokim nemirima i strahovima. Suoči se s tim svojim nazovi nedostatkom i pokušaj to u sebi razriješiti. Naime, kad osvijestimo problem, već smo na pola puta da ga i razriješimo.
San te upozorava i na ovo: jesi li doista pomalo površna u odnosima s drugim ljudima ili uopće malo površno prilaziš problemima? Jedan dio tebe tozna i to osuđuje, a drugi to ne vidi.
I još nešto; san te priprema za neku situaciju u kojoj ćeš se osjećati vrlo izloženo. Netko možda pokušava prijeći granicu dopuštenog i kopa po tvojoj intimi, pokušava nešto razotkriti, a to ga se ne tiče.

katarina7
19.01.2012., 09:24
Katarina , ja ču skrenut od svojih snova... u zadnje vrime sve nešto sanjam povezano uz smrt.
Prvo nekidan sanjam samu bjelinu... vidim samo bijelo oko sebe. Probudim se i mislim da sam umrla.
Jučer: Kao trudna sam, ali tremin mi je davno prošao i nema ni trbuha. Odlazim liječniku i on mi kaže da je moje dijete umrlo u meni. Plakala sam kao kišna godina.
Samo Noćas: Ja i moj sin U karu, ( da, karu na konje) vozimo se nekim putem i cilo vrime mi zmije upadaju u kar i žele napast davida. Okrenem se prema Davidu i vidim da u karu vozim dva mala groba. Na jednom grobu je ogroman kameni križ. Ali kako ga ja gledam preko ramena vidim ga naopačke.
Odjednom Mrak, mrkli mrak. Osjećam kako me nešto grize za ruku. Osjećam neki rep kako me udara po ruci i skužim da je zmija. Pokušavm je otkinut s ruke ali NIKAKO! Grize i grize ja je čupam, i jedva jdeva je izčupam i zamarijam negdi. I to sve u mrklom mraku.

izluđuje me ovo sve, crpi mi energiju. bojim se... :(
Bjelinu u snu možemo povezivati sa smrću, ali smrt ne mora biti fizčka.
Smrt osjećaja, smrt nadanja, vjere, životne radosti, sve to može najaviti ta bjelina. Može i fizičku smrt nečiju, ali mislim da će prije biti ovo što sam ti napisala.
Ti si u snu u mraku jer u budnome životu ne vidiš neke čeinjenice, potpuno ti je zamračena slika stvarnosti koja te okružuje. Iz toga mraka napadaju te zmije. Dobro je što si uspjela tu odurnu zmijurinu zafijantiti nekamo.
U snu se najviše bojiš za dijete. Tvoja te teška situacija i nemoć da stvari pokreneš na bolje, najviše opterećuje zbog djeteta, ne znaš kako će se to odraziti na njega, njegovo fizičko i emotivno zdravlje.
Mrtvo dijete u tebi i dva mala bijela lijesa mislim da su tvoje nade nade i želje koje si u začetku pokopala. Nisu ni zaživjele.
Ovo je jedno od mogućih tumačenja, dakle, san je odraz toga mrtvila, straha i nijeme pomirenosti sa sudbinom koja te je obuzela. Povukla si se, ne činiš se živom, a još očekuješ opake napade sa strane.
Pokušaj te mračne i mučne slike urasvijetliti u budnome stanju. Pokušaj prepoznati tko je/ili prije, što je u tim lijesovima, i tko su zmije koje te napadaju. Propusti danje svjetlo u taj san i slijedi asocijacije. Ne bježi od tih slika ma kako bile ružne, jer ako ih potisneš, ko fantomi će izbiti nove. Pokušaj prepoznati prijetnju i odluči suprotstaviti joj se. Osjećat ćeš se bolje.

nera23
19.01.2012., 13:15
indentican san mene i moje mame:

sanjam da sam u nekakvoj prostoriji punoj jorgana (pokrivaca) ili je to sve jedan veliki jorgan. osjecam intenzivan strah u snu, kao da se nalazim u nocnoj mori. uzasavam se velicine tih/tog jorgana i bojim se da me ne poklope/pi.

dalmata40
19.01.2012., 17:41
Hvala ti draga katarina7 upotpunosti si u pravu u svakoj napisanoj riječi pa čak i zarezu i točci...defnitivno imaš moj respect i ne brini i ne mislim niti da mudruješ niti da mi popuješ, već si mi svojim tumačenjem skroz upotpunila neke praznine...onako iskreno od srca ti HVALA :) :top:

Regina Phalange
19.01.2012., 18:26
Katarina, hvala na prethodnom tumačenju, sad imam jedan mamin.

Sanjala je sinoć da smo u isto vrijeme trudne. Ja sam kao neudana i nemam dečka, a ona je trudna s mojim tatom (od kojeg se i u stvarnosti rastala, a on je prije godinu dana umro). On joj ne vjeruje da je dijete njegovo, jer su rastavljeni. Obje rađamo isti dan i obje su curice. Ja sam dobro nakon porodai imam svu opremu za dijete (bočice, dudice, itd), a ona nema ništa i mora u ljekarnu sve to kupiti. dok kupuje, shvaća da je između mene i nove kćeri razlika 30 godina i da je to jako velika razlika. nakon toga dolazi u vrt s visokom travom i mnogo stabala prepuih zrelog voća

katarina7
19.01.2012., 19:58
indentican san mene i moje mame:

sanjam da sam u nekakvoj prostoriji punoj jorgana (pokrivaca) ili je to sve jedan veliki jorgan. osjecam intenzivan strah u snu, kao da se nalazim u nocnoj mori. uzasavam se velicine tih/tog jorgana i bojim se da me ne poklope/pi.
Čekaj, i mama je usnula isti san?
Dakle, san je odraz nekog velikog pritiska, nečega što guši, onemogućava kretanje, disanje, akciju.
Osjećate li se (obje) nečim sputane, zagušene? Jesu li vas neke okolnosti tako stjerale u kut da ste potpuno blokirane? Razmisli, što vas to pritišće i pokušaj se suočiti s tim. Pazi, pritisak možda nije očit (veliki topli pokrivač može zavarati, ali i preveliki pokrivač nije dobar). Možda vas netko naoko štiti, a u stvari manipulira vama i sputava vas.

katarina7
19.01.2012., 20:05
Katarina, hvala na prethodnom tumačenju, sad imam jedan mamin.

Sanjala je sinoć da smo u isto vrijeme trudne. Ja sam kao neudana i nemam dečka, a ona je trudna s mojim tatom (od kojeg se i u stvarnosti rastala, a on je prije godinu dana umro). On joj ne vjeruje da je dijete njegovo, jer su rastavljeni. Obje rađamo isti dan i obje su curice. Ja sam dobro nakon porodai imam svu opremu za dijete (bočice, dudice, itd), a ona nema ništa i mora u ljekarnu sve to kupiti. dok kupuje, shvaća da je između mene i nove kćeri razlika 30 godina i da je to jako velika razlika. nakon toga dolazi u vrt s visokom travom i mnogo stabala prepuih zrelog voća
U maminom se emotivnom životu nešto događa. To što se događa ona povezuje s tatom jer on je bio partner pa je i ostao simbol za partnerstvo.
Možda se nitko nije pojavio (a možda jest), ali mama se još uvijek osjeća ženom. Negdje joj racio ne da da se opusti pa zato njena beba nema ono što ima tvoja (jer joj je u glavi da ti po svojim godinama imaš pravo na ljubav, a ona s tolikom kćeri nema). Ipak, ona zalazi u zapušteni vrt pun zrelog voća. Vrt su njene emocije, već dugo se tu nije kosilo ni uređivalo, ali voće je zrelo i rodi. Zrelo voće njena je zrela erotika. Ona je još poželjna žena koja može dati i primiti ljubav.

nera23
19.01.2012., 22:04
Čekaj, i mama je usnula isti san?
Dakle, san je odraz nekog velikog pritiska, nečega što guši, onemogućava kretanje, disanje, akciju.
Osjećate li se (obje) nečim sputane, zagušene? Jesu li vas neke okolnosti tako stjerale u kut da ste potpuno blokirane? Razmisli, što vas to pritišće i pokušaj se suočiti s tim. Pazi, pritisak možda nije očit (veliki topli pokrivač može zavarati, ali i preveliki pokrivač nije dobar). Možda vas netko naoko štiti, a u stvari manipulira vama i sputava vas.

u biti ovaj san nisam sanjala sad ovih dana, ali mi se u zivotu pojavio par puta do sada. zanimalo me oduvijek sto bi to moglo znaciti. tako i mojoj mami. obje se bojimo tog veeelikog jorgana. tvoje tumacenje mogu povezati sa stvarnoscu. mislim da se to odnosi na obitelj. mama mi je jako povezana sa svojim ocem koji ima veliku ulogu u njenom zivotu i dan danas, u smislu zastite i oslonca, ali i u vidu manipulacije i sputavanja da zivi svoj zivot,s njegovim mjesanjem i stvaranjem u nasim zivotima konflikata i napetih situacija. a ja sam opet jako povezana s njom (bez obzira na nasu karakternu razlicitost), pruza mi zastitu, oslonac ali i voli imati kontrolu nad mojim zivotom.
hvala ti na jeko dobrom tumacenju :)

pandora_5
20.01.2012., 21:41
sanjala sam da sam na faxu, penjem se stepenicama i neka dva dečka me počela zajebavat, nešto mi dobacivat. ja sam se naljutila i ovog jednog udarila dlanom u nos tako jako da mu je krv išla. srušio se na pod a krv je curila iz njega ko luda. cijeli hodnik je preplavila njegova krv :eek: već je polako počeo bljedit. čini mi se da je umirao. ja sam se prepala da će mene strpat u zatvor jer sam ga ja ubila. tako da sam jednostavno pobjegla :ne zna:

drvozivota
22.01.2012., 17:57
bok

sanjala sam da se okupila familija s mamine strane.došle su sestrične s djecom i muževima , dečkima...svi na okupu..i čitali smo jedno pismo u kojem se govori kako će dvoje vjenčati..ali total nepoznata imena su bila

:ne zna:

hvala

katarina7
22.01.2012., 20:59
bok

sanjala sam da se okupila familija s mamine strane.došle su sestrične s djecom i muževima , dečkima...svi na okupu..i čitali smo jedno pismo u kojem se govori kako će dvoje vjenčati..ali total nepoznata imena su bila

:ne zna:

hvala
Najvjerojatnije se u tom dijelu obitelji nešto zbiva. Pretpostavljam da ćeš čuti uskoro o čemu se radi, a najava vjenčanja je pozitivna: vjenčanje spaja i okuplja ljude. Međutim, nepoznata imena koja se javljaju u poznatom okruženju (jer to jest obitelj, ali gdje su ljudi, pojedinci?) govore da je sve to što se događa nekako otuđeno. Možda nećeš (nećete) sudjelovati u nečemu u čemu bi po prirodi stvari trebala biti. Možda te ne pozovu na neki događaj ili obiteljsko okupljanje, a bio bi red da si tamo?!:ne zna: U svakom se slučaju radi o određenoj otuđenosti ili izdvojenosti.
Ili, bit ćeš tamo ili ćeš na bilo koji način biti uključena u to (ma što to bilo), ali se nećeš osjećati kao dio toga.

katarina7
22.01.2012., 21:03
sanjala sam da sam na faxu, penjem se stepenicama i neka dva dečka me počela zajebavat, nešto mi dobacivat. ja sam se naljutila i ovog jednog udarila dlanom u nos tako jako da mu je krv išla. srušio se na pod a krv je curila iz njega ko luda. cijeli hodnik je preplavila njegova krv :eek: već je polako počeo bljedit. čini mi se da je umirao. ja sam se prepala da će mene strpat u zatvor jer sam ga ja ubila. tako da sam jednostavno pobjegla :ne zna:
Jedan od mnogih sličnih snova koje si usnula. Prokopaj po starim postovima.
Ukaratko, radi se o nakupljenom i potisnutom bijesu koji u snovima nalazi svoj ispuh (negdje mora izbiti).

pandora_5
22.01.2012., 21:13
Jedan od mnogih sličnih snova koje si usnula. Prokopaj po starim postovima.
Ukaratko, radi se o nakupljenom i potisnutom bijesu koji u snovima nalazi svoj ispuh (negdje mora izbiti).

ma znam, al čemu tolko krvi :ne zna: tako sam neku noć isto sanjala da gledam film kak dečko i cura rone pod morem i najedanput došao morski pas, zgrabio je curu za noge a ostatk tijela joj je virio iz njegovih usta :eek: i malo pomalo je sve više grizao i odgrizao joj noge do koljena. bilo je užasno za gledat. cura je vrištala i zvala dečka za pomoć al on je otplivao negdje dalje pa nije vidio. i krvi je bilo jako puno. cura je ostala bez nogu, do koljena. užasno

drvozivota
23.01.2012., 04:50
Najvjerojatnije se u tom dijelu obitelji nešto zbiva. Pretpostavljam da ćeš čuti uskoro o čemu se radi, a najava vjenčanja je pozitivna: vjenčanje spaja i okuplja ljude. Međutim, nepoznata imena koja se javljaju u poznatom okruženju (jer to jest obitelj, ali gdje su ljudi, pojedinci?) govore da je sve to što se događa nekako otuđeno. Možda nećeš (nećete) sudjelovati u nečemu u čemu bi po prirodi stvari trebala biti. Možda te ne pozovu na neki događaj ili obiteljsko okupljanje, a bio bi red da si tamo?!:ne zna: U svakom se slučaju radi o određenoj otuđenosti ili izdvojenosti.
Ili, bit ćeš tamo ili ćeš na bilo koji način biti uključena u to (ma što to bilo), ali se nećeš osjećati kao dio toga.

hm..hvala..malo me zbunio san..ali hvala u svakom slučaju...

katarina7
23.01.2012., 07:23
ma znam, al čemu tolko krvi :ne zna: tako sam neku noć isto sanjala da gledam film kak dečko i cura rone pod morem i najedanput došao morski pas, zgrabio je curu za noge a ostatk tijela joj je virio iz njegovih usta :eek: i malo pomalo je sve više grizao i odgrizao joj noge do koljena. bilo je užasno za gledat. cura je vrištala i zvala dečka za pomoć al on je otplivao negdje dalje pa nije vidio. i krvi je bilo jako puno. cura je ostala bez nogu, do koljena. užasno
Da je to usnuo netko drugi, rekla bih da se radi o vrlo uznemirujućem snu. Naravno, i tvoj je takav, ali tvoji su snovi uglavnom noćne more pune nasilja, krvi i užasa. Moraš to istjerati iz sebe, taj strah, bijes i užas. To je u tebi, ne dolazi izvana. Moraš se toga osloboditi i ako ne možeš meditacijama i nekim od oblika samopomoći (danas sve vrvi od različitih ponuda knjiga i radionica na tu temu), onda potraži stručnu pomoć.

pandora_5
23.01.2012., 12:38
ok. hvala. budem nekako :mig:

Fish 1968
23.01.2012., 14:48
ma znam, al čemu tolko krvi :ne zna:
Sjećam se tvojih snova još prije nekoliko godina dok sam ovdje pisala, isti su kao i sada. :) Trebalo bi pogledati tvoju natalnu kartu (čitaj karakter) - ne znači da to što sanjaš krvoprolića i šoru da nis normalna. :zubo:


Hoću reći postoje ljudi koji imaju naglašeni znak lava, vatru ili Mars uz neku kombinaciju "hladnog, zemljanog" a brutalno aspektiranog Mjeseca koji moraju taj svoj unutrašnji doživljaj svijeta i svu tu "brutalnost" nekako ispoljiti, kako je npr. Bret E. Ellis pisac Američkog psiha to pretočio u knjigu ili Kim Henkel recimo koji je napisao Teksaški masakr motornom pilom...tako i ti u snovima...da si završila režiju možda bi bila Tarantinu konkurencija. :usama:

pandora_5
23.01.2012., 16:00
aaa Fish pa di si ti :s

smile on me
24.01.2012., 21:42
U posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko puta sam sanjala slican san. Tema je u osnovi ista. Sanjam more i to kristalno cisto kako gazim po njemu i uvijek je neko sa mnom ali tog nekog ne vidim. Sam osjecaj sna je relativno ok. Nema straha nema bijesa. Dubina vode varira (prije je bila do clanaka, skakala sam po njoj i trcala, a u posljednje vrijeme je dubina do pasa i dalje je ok osjecaj, sigurna sam da mi ne prijeti nista lose), ali bez obzira na sve voda je konstantno bistra i ugodna. Pokusavala sam da upratim sta bi moglo to da znaci pa sam zapisivala desavanja koja su uslijedila nakon toga, medjutim ne mogu da nadjem neko pravilo.... Mozda tek treba da se desi... malo me to zbunjuje

europe
25.01.2012., 07:11
Uronit ćeš u čistu ljubav, polako uroniššššš :)

katarina7
25.01.2012., 07:44
Uronit ćeš u čistu ljubav, polako uroniššššš :)
:):):)

drvozivota
25.01.2012., 08:29
sanjala sam da sam se probudila i da kasnim na dogovor i da mi nikako nije jasno kako to jer mise to ne dešava i navila sam sat prije..i onda se stvarno probudih i vidim da još imam sat i pol vremena...i nakon pol sata sad zove frendica i otkaže dogovor:ne zna::confused:

hvala

Łittle Sunshine
25.01.2012., 14:49
Nekoliko godina za redom u vrlo velikim vremenskim razmacima ponavaljao mi se jedan vrlo neobican san. Sanjala sam da je moja obitelj obradiva neko polje koje je bilo 20-tak metara pod vodom i da smo mi svi radili na tom polju a da su plodovi bili zlato,ogromne skoljke pune bisera,dijamanti i slicno. Svi smo disali i normalno funkcionirali ali ispod vode. San je totalno smijesno-čudan. Zanima me zasto sam ga cesto sanjala i potpuno isto se sve ponavljalo, i cak sam sanjajuci san bila svjesna da sam ga vec nekoliko puta sanjala prije. ako mi netko moze protumaciti o cem bi se moglo raditi... hvala :)

katarina7
26.01.2012., 10:21
sanjala sam da sam se probudila i da kasnim na dogovor i da mi nikako nije jasno kako to jer mise to ne dešava i navila sam sat prije..i onda se stvarno probudih i vidim da još imam sat i pol vremena...i nakon pol sata sad zove frendica i otkaže dogovor:ne zna::confused:

hvala
To je ona čudesna snaga i moć snova. Ovo je običan i vjerojatno nebitan događaj u tvom životu, jedno dnevno događanje. Međutim, toga je trena bilo bitno. U snu si predvidjela da će dogovor nekako propasti, odnosno, da se na tom planu nešto događa.
Kako? Tko zna. Ja mislim da si na nekoj frekvenciji već primila poruku, odnosno osjetila si što je prijateljica naumila. U simbolici sna ta je poruka ovako prenesena.

katarina7
26.01.2012., 10:31
Nekoliko godina za redom u vrlo velikim vremenskim razmacima ponavaljao mi se jedan vrlo neobican san. Sanjala sam da je moja obitelj obradiva neko polje koje je bilo 20-tak metara pod vodom i da smo mi svi radili na tom polju a da su plodovi bili zlato,ogromne skoljke pune bisera,dijamanti i slicno. Svi smo disali i normalno funkcionirali ali ispod vode. San je totalno smijesno-čudan. Zanima me zasto sam ga cesto sanjala i potpuno isto se sve ponavljalo, i cak sam sanjajuci san bila svjesna da sam ga vec nekoliko puta sanjala prije. ako mi netko moze protumaciti o cem bi se moglo raditi... hvala :)
Pretpostavljam da je tvoja obitelj u tom razdoblju na jedan vrlo kvalitetan način (rekla bih, većini nevidljiv) gradila nešto dobro, stvarala nešto dobro. To može biti materijalno, ali i duhovno.
U svakom je slučaju obitelj rasla, ulagala, stvarala. Prepoznaješ li što?

drvozivota
26.01.2012., 12:27
To je ona čudesna snaga i moć snova. Ovo je običan i vjerojatno nebitan događaj u tvom životu, jedno dnevno događanje. Međutim, toga je trena bilo bitno. U snu si predvidjela da će dogovor nekako propasti, odnosno, da se na tom planu nešto događa.
Kako? Tko zna. Ja mislim da si na nekoj frekvenciji već primila poruku, odnosno osjetila si što je prijateljica naumila. U simbolici sna ta je poruka ovako prenesena.

maleni znakovi a simbolični opet..ovo što sad pišem nije san nego reality..
danas sam krenula nać se s njom-auto neće upalit..ona nije ni došla na dogovor jer je čekala moju potvrdu..sve nešto naopako..ja sam sutra mislila na jedan razgovor ali zbog auta ne mogu..stalno mi se putevi zatvaraju i to baš kad tolko želim probat vani otić radit...jednostavno ne kužim što tolko radim krivo..i onda promatram promatram...ali taj unutarnji glas ja više ne razumijem i paralelno se trudim bit dobro i vedro i pozitivno ali gubim energiju i tonem iscrpljena...nikako da shvatim sebe i svoje Ja...ovalo lagano umirem i venem jer ne mogu proniknut u sebe..

nera23
26.01.2012., 12:51
sto znaci sanjati zube u snu?

ne sjecam se cijelog sna, samo mi je ostala slika zubiju. nesto sam uglavnom htjela napraviti (valjda ih popravljati), ali prije te neke radnje sam odlucila da ih prije zelim oprati. izvadila sam zube iz usta (kao da sam izvadila protezu, ne doslovno svoje zube) i naumila ih oprati, iscetkati. ti zubi su izgledali grozno, ko u nekom horor filmu. bili su sivi, boja cementa, a meterijal zubi tesko opisati, proteza nije izgledala onako "prirodno" kako to u stvarnosti bude. ja sam cetkala tu necistocu, nije bilo ugodno za gledati, cak se jedan komadic proteze poceo kao stanjivati, odnosno guliti zbog mog jakog cetkanja. a jedan od tih zubi je bio klimav, kao da se napola drzi, a napola je vani. onak bilo je fuj za gledat cijelu sliku. dalje se vise ne sjecam nista.

katarina7
26.01.2012., 18:31
maleni znakovi a simbolični opet..ovo što sad pišem nije san nego reality..
danas sam krenula nać se s njom-auto neće upalit..ona nije ni došla na dogovor jer je čekala moju potvrdu..sve nešto naopako..ja sam sutra mislila na jedan razgovor ali zbog auta ne mogu..stalno mi se putevi zatvaraju i to baš kad tolko želim probat vani otić radit...jednostavno ne kužim što tolko radim krivo..i onda promatram promatram...ali taj unutarnji glas ja više ne razumijem i paralelno se trudim bit dobro i vedro i pozitivno ali gubim energiju i tonem iscrpljena...nikako da shvatim sebe i svoje Ja...ovalo lagano umirem i venem jer ne mogu proniknut u sebe..
Ma daj, budi sretna što imaš uvide. Male znakove s kojima možeš komunicirati i otkrivati ljepotu i tajnovitost života. Što, kad nešto ne ide i to ti se najavailo u snu, ti veneš i gubiš se? Ajde, trgni se i zbroji. Ne možeš proniknuti u sebe? A svi mi možemo? Evo, baš su na ovom forumu svi prokljuvili sve tajne života i sad su mirni i spokojni jer više ništa neugodno sutra neće pokucati na vrata.:lol:
Svi se mi tražimo, svi mi tapkamo i krčimo put. To nam je zadaća, to nam je dano. Takvi smo, ljudi.
I još ću ponoviti što mi je rekla Vesna Krmpotić na jednom književnom susretu: NISMO OVDJE DA BI NAM BILO LAKO.
Ne budi tužna zbog onoga što ne znaš (sa svakim novim uvidom otvorit će ti se nova pitanja), nego sretna zbog onoga što imaš i što znaš. I još više, sretna zbog onoga što te čini mislećim bićem, bićem koje postavlja pitanja i traži odgovore. To nije prokletstvo, to je blagoslov.
Usput, jedna silkonskoprsata ljepotica napućenih usana izjavila nedavno kako ne voli previše razmišljati, jer ako razmišlja, počinje se bojati. E, pa nećeš valjda...

drvozivota
26.01.2012., 20:19
Ma daj, budi sretna što imaš uvide. Male znakove s kojima možeš komunicirati i otkrivati ljepotu i tajnovitost života. Što, kad nešto ne ide i to ti se najavailo u snu, ti veneš i gubiš se? Ajde, trgni se i zbroji. Ne možeš proniknuti u sebe? A svi mi možemo? Evo, baš su na ovom forumu svi prokljuvili sve tajne života i sad su mirni i spokojni jer više ništa neugodno sutra neće pokucati na vrata.:lol:
Svi se mi tražimo, svi mi tapkamo i krčimo put. To nam je zadaća, to nam je dano. Takvi smo, ljudi.
I još ću ponoviti što mi je rekla Vesna Krmpotić na jednom književnom susretu: NISMO OVDJE DA BI NAM BILO LAKO.
Ne budi tužna zbog onoga što ne znaš (sa svakim novim uvidom otvorit će ti se nova pitanja), nego sretna zbog onoga što imaš i što znaš. I još više, sretna zbog onoga što te čini mislećim bićem, bićem koje postavlja pitanja i traži odgovore. To nije prokletstvo, to je blagoslov.
Usput, jedna silkonskoprsata ljepotica napućenih usana izjavila nedavno kako ne voli previše razmišljati, jer ako razmišlja, počinje se bojati. E, pa nećeš valjda...

istina..čim krene razmišljanje počnu razne opcije..i strahovi .to je istina...i onda treba tjerat strahove..i smirivat sebe...bolje bit glup i imat sreće :)...nego razmišljati..

sto_sad
26.01.2012., 21:25
Inače se detaljnije sjećam snova ali sada mi je u sjećanju ostalo samo kako sam krenula jesti neku ribu ali je bila puna kosti koje su mi zapele u ustima i totalno se urezale u meso, pa sam ih jednu po jednu vadila. Mislim da sam bila u društvu roditelja. Što bi to moglo značiti?

katarina7
27.01.2012., 07:21
Inače se detaljnije sjećam snova ali sada mi je u sjećanju ostalo samo kako sam krenula jesti neku ribu ali je bila puna kosti koje su mi zapele u ustima i totalno se urezale u meso, pa sam ih jednu po jednu vadila. Mislim da sam bila u društvu roditelja. Što bi to moglo značiti?

Nešto ćeš progutati, neku neugodnu riječ, poruku, nešto što bi trebala izgovoriti, a teško ti je. Želiš li što reći (vjerojatno roidteljima), ali riječi zapinju, ne izlaze, ne nalaziš pravu rečenicu, pravi izraz, pravo vrijeme...?
Nešto stoji između vas, neizgovoreno, nedorečeno, nejasno. Razmisli što bi to moglo biti i pokušaj naći pravo vrijeme, pravu riječ...

katarina7
27.01.2012., 07:30
Nešto ćeš progutati, neku neugodnu riječ, poruku, nešto što bi trebala izgovoriti, a teško ti je. Želiš li što reći (vjerojatno roidteljima), ali riječi zapinju, ne izlaze, ne nalaziš pravu rečenicu, pravi izraz, pravo vrijeme...?
Nešto stoji između vas, neizgovoreno, nedorečeno, nejasno. Razmisli što bi to moglo biti i pokušaj naći pravo vrijeme, pravu riječ...
Još bi nešto mogao značiti ovaj san: možda gutaš tuđe muke, probleme, tuđe jadanje koje ostavlja više traga na tebi nego što misliš.

sto_sad
27.01.2012., 12:13
Pomalo sam se otuđila od roditelja i htjela bih biti s njima bliskija i reći im i pokazati da ih volim ali mi to ne uspijeva jer iskreno nemam baš neke potrebe za bliskošću s njima u zadnje vrijeme pa mi ih poslije žao bude što uzmičem.
Ovo drugo što si rekla, moguće i to, dečko ima malo većih problema pa moguće da se to i na mene odražava. Inače razmišljam o prekidu ali je sad nezgodno vrijeme da to napravim.
Hvala ti na tumačenju, dobro ti to radiš. :)

katarina7
27.01.2012., 12:30
Pomalo sam se otuđila od roditelja i htjela bih biti s njima bliskija i reći im i pokazati da ih volim ali mi to ne uspijeva jer iskreno nemam baš neke potrebe za bliskošću s njima u zadnje vrijeme pa mi ih poslije žao bude što uzmičem.
Ovo drugo što si rekla, moguće i to, dečko ima malo većih problema pa moguće da se to i na mene odražava. Inače razmišljam o prekidu ali je sad nezgodno vrijeme da to napravim.
Hvala ti na tumačenju, dobro ti to radiš. :)

Ako želiš prekinuti vezu, a ne znaš kako to reći i izvesti, onda san savršeno izražava tvoju muku. Tada su roditelji u snu simbol obnavljanja odnosa koje si zanemarila (ali to je usput i nije toliko bitan element sna).

dalmata40
28.01.2012., 13:03
ej draga...evo mene opet...san je malo rascjepkan jer se ne sjećam svih detalja ali evo što mi je ostalo upečatljivo...Nalazim se sa nekom ženom u kući, ta žena ( zgodna i ne previše stara) predstavlja neku elementarnu nepogodu ili opasnost i boluje od neke zloćudne bolesti u smislu da sam primorana i da mi je dužnost paziti na nju i biti sa njom jer u suprotnom će se dogoditi nešto strašno za druge ljude...međutim kad ta žena zaspe ja se iskradama iz kuće i odlazim na obalu mora, a more je mirno, kristalno plavo-zelene boje , mir i tišina , osjećam sreću , ja se kupam u moru ali iako tu želim ostati tužna se vraćam u kuću, znajući da će biti problema ako žena primjeti da me nema. Po povratku u kuću saznajem da se ona probudila ali u iući se sad nalaze i driugi ljudi i jedan muškarac sa bradom mi govori "vidiš da se ništa strašno nije dogodilo i bit će sve u redu, ti možeš ići "...odlazim iako sa strepnjom da li će sve biti dobro.

katarina7
28.01.2012., 20:12
ej draga...evo mene opet...san je malo rascjepkan jer se ne sjećam svih detalja ali evo što mi je ostalo upečatljivo...Nalazim se sa nekom ženom u kući, ta žena ( zgodna i ne previše stara) predstavlja neku elementarnu nepogodu ili opasnost i boluje od neke zloćudne bolesti u smislu da sam primorana i da mi je dužnost paziti na nju i biti sa njom jer u suprotnom će se dogoditi nešto strašno za druge ljude...međutim kad ta žena zaspe ja se iskradama iz kuće i odlazim na obalu mora, a more je mirno, kristalno plavo-zelene boje , mir i tišina , osjećam sreću , ja se kupam u moru ali iako tu želim ostati tužna se vraćam u kuću, znajući da će biti problema ako žena primjeti da me nema. Po povratku u kuću saznajem da se ona probudila ali u iući se sad nalaze i driugi ljudi i jedan muškarac sa bradom mi govori "vidiš da se ništa strašno nije dogodilo i bit će sve u redu, ti možeš ići "...odlazim iako sa strepnjom da li će sve biti dobro.
Mislim da je zgodna žena srednjih godina tvoj alter ego. To je onaj dio tebe koji te cenzurira, koji ti ne dopušta živahnost, opuštanje, prepuštanje emocijama.
Ona može predstavljati i nekakvu samooptužbu, autocenzuru, formalniji dio tvoga bića koji vodi računa o tome što je red, kako se treba vladati, kakva biti u skladu s nekim društvenim normama i obzirima, ili što je još gore, s predrasudama. Evo, malo si se prepustila i ništa se nije dogodilo, ali ti se opet propituješ nisi li pretjerala u užitku, u slobodi, u životu?
Razmisli.

dalmata40
28.01.2012., 22:18
Mislim da je zgodna žena srednjih godina tvoj alter ego. To je onaj dio tebe koji te cenzurira, koji ti ne dopušta živahnost, opuštanje, prepuštanje emocijama.
Ona može predstavljati i nekakvu samooptužbu, autocenzuru, formalniji dio tvoga bića koji vodi računa o tome što je red, kako se treba vladati, kakva biti u skladu s nekim društvenim normama i obzirima, ili što je još gore, s predrasudama. Evo, malo si se prepustila i ništa se nije dogodilo, ali ti se opet propituješ nisi li pretjerala u užitku, u slobodi, u životu?
Razmisli.

tri puta sam ti pisala komentar i sve obrisala, šta god napišem ispada kao ljuto pravdanje, a u biti vodim bitku sama sa sobom, sa svijetom, vjerom i to je to :504:

dalmata40
29.01.2012., 11:53
tri puta sam ti pisala komentar i sve obrisala, šta god napišem ispada kao ljuto pravdanje, a u biti vodim bitku sama sa sobom, sa svijetom, vjerom i to je to :504:

a sinoć usnula dva nova...odlazim kod urara da pogledam zajedno s suprugom satove (u stvarnosti on me doista zvao taj dan i pitao da li da kupi neki sat za dnevni boravak) i ostajem začuđena jer je radnja prazna, virim kroz staklo i unutra vidim samo urarski pult, i velike komade kamenja za koje sam skoro uvjerena da su kristali ,a u u uglu na tlu ugledam razbacane krompire. Ja i on potom odlazimo u kafić i sjedamo za stol sa kćerkom urara ( u stvarnosti moja imenjakinja i išle smo skupa u školu, a kao dijete sam joj se divila na bogatstvu i životu kojim ži,v), ja je pitam da li su kamenja kristali ali ona baš ne zna o tome. Tijekom razgovora se uključiva i njen suprug ( ali u stvarnosti to nije isti čovjek) i ja se čudim kako se on fino i pristojno ponaša prema meni pri tom razmišljajući u sebi kako sam i ja trebala sebi nači čovjeka samozatajnog i pristojnog....i nastavljam razmišljati kako ipak u konačnici nisi siguran jer nikad ne znaš u što se osoba može pretvoriti.

Također sanjala sam i slijedeći san...nalazim se na nekoj ulicipored stabla, dan je sunčan i prilazi mi dečko starosti oko 18 godina , kulturno mi se obraća ali ja sam kao nešto ljuta. On se predstavlja i govori mi kako je siguran da ga nisam odmah prepoznala. Kad je šapnuo svoje ime tad shvatim da je to od mog šefa sin ( u stvarnosti šef ima kćer , a ja sam imala jednu situavciju gdje me šef namjerno zakinuo za nešto i već duže osjećam u sebi tu nepravdu) . Ja razgovarm sa njegovim sinom i ugodno sam iznenađena kako on razgovara veselo i otvoreno o svojim planovima nakon položene mature dok ja razmišljam kako moj stariji sin nažalost nema ambicje za ići na fakultet ( u stvarnosti sin doista ne želi ići na fakultet).

draga hvala ti :) za odgovore

smile on me
29.01.2012., 18:07
Uronit ćeš u čistu ljubav, polako uroniššššš :)

Nadam se, hvala vam drage moje dame, europe i Katarina7 :mig::moli:

katarina7
30.01.2012., 08:37
a sinoć usnula dva nova...odlazim kod urara da pogledam zajedno s suprugom satove (u stvarnosti on me doista zvao taj dan i pitao da li da kupi neki sat za dnevni boravak) i ostajem začuđena jer je radnja prazna, virim kroz staklo i unutra vidim samo urarski pult, i velike komade kamenja za koje sam skoro uvjerena da su kristali ,a u u uglu na tlu ugledam razbacane krompire. Ja i on potom odlazimo u kafić i sjedamo za stol sa kćerkom urara ( u stvarnosti moja imenjakinja i išle smo skupa u školu, a kao dijete sam joj se divila na bogatstvu i životu kojim ži,v), ja je pitam da li su kamenja kristali ali ona baš ne zna o tome. Tijekom razgovora se uključiva i njen suprug ( ali u stvarnosti to nije isti čovjek) i ja se čudim kako se on fino i pristojno ponaša prema meni pri tom razmišljajući u sebi kako sam i ja trebala sebi nači čovjeka samozatajnog i pristojnog....i nastavljam razmišljati kako ipak u konačnici nisi siguran jer nikad ne znaš u što se osoba može pretvoriti.

Također sanjala sam i slijedeći san...nalazim se na nekoj ulicipored stabla, dan je sunčan i prilazi mi dečko starosti oko 18 godina , kulturno mi se obraća ali ja sam kao nešto ljuta. On se predstavlja i govori mi kako je siguran da ga nisam odmah prepoznala. Kad je šapnuo svoje ime tad shvatim da je to od mog šefa sin ( u stvarnosti šef ima kćer , a ja sam imala jednu situavciju gdje me šef namjerno zakinuo za nešto i već duže osjećam u sebi tu nepravdu) . Ja razgovarm sa njegovim sinom i ugodno sam iznenađena kako on razgovara veselo i otvoreno o svojim planovima nakon položene mature dok ja razmišljam kako moj stariji sin nažalost nema ambicje za ići na fakultet ( u stvarnosti sin doista ne želi ići na fakultet).

draga hvala ti :) za odgovore
San rado posudi simbole iz nedavne svakodnevice; suprug želi kupiti sat i to je činjenica koja se pojavila i u snu. Ali dalje to ima i malo dublje značenje. Satovi otkucavaju vrijeme, a ti si sebi zadala neke vremenske okvire i rokove za djelovanje. Međutim, u urarnici nema satova, samo su krumpiri i nered.
Ja i dalje mislim da si se svojim rokovima i zadanim planom dodatno opteretila. Uživaj u svojim meditacijama i rezultatima koje njima postižeš korak po korak, naime živi sada, ne odgađaj život za neko bolje vrijeme. Naravno, tu se javlja i ugodan muškarac, povezan s osobom koja je bila uzor (u tvojoj se dječjoj mašti njoj nisu događale ružne stvari i ona je živjela u izobilju, pa i muž joj je kakvog bi ti htjela: nebitno kakav doista jest, mislim na onoga iz sna). Takvog bi čovjeka željela, ali imaš ovo što imaš i tu dolaziš do jednog malog ali lucidnog otkrića: a tko zan kakav je ovaj doista. S tom se spoznajom otvara još jedno područje, tu se razbija idealizirana slika uzorosobe; odnosno, tu se ti ti malo susrećeš s realnošću. Preispituješ i dolaziš do nekih novih uvida u odnose i karaktere. Pazi, osoba koja se javlja u snu samo je simbol tvojih težnji, onoga što bi ti željela. Ona kao osoba u tom slučaju nije važna, kao ni njen muž.
U drugom je snu možda najavljen neki postupak šefa koji bi te mogao ugodno iznenaditi (možda se iskupi za nepravdu koji ti je nanio), ali i nezadovoljstvo izborom tvoga sina. Taj tuđi divni sin želi studirati, a tvoj neće i ti si razočarana. To je činjenica koja te muči i želiš je promijeniti. Razmisli možeš li.

dalmata40
30.01.2012., 11:01
hvala. hvala , hvala :cerek: :cerek:

Belatrix
31.01.2012., 04:19
Pozdrav svima:) Bila bih zahvalna ako bi mi neko interpretirao ovaj san. Sanjala sam ga pre par godina, i puno me je dojmio, ali mi je ujedno i potpuno nejasan. Ide ovako:Na pocetku sna nalazim se sa drugovima is odelenja(sa kojima se nisam druzila, i trenutno nisam ni u kakvom kontaktu) u nekom pustom dvoristu. Sedimo na sidicu preko puta kuce, koja ima zabarikadirane prozore sa daskama. Kuca je dvospratnica i okrecena je u crno. Iznenada iz kuce izlazi starica i pita nas da li zelimo da razgledamo katalog kuce(?). Ostali se razbeze i ja ostajem sama sa njom.Tada iz kuce izlaze jos dve starice, fizicki veoma nalik na prvu, sve su sede, obucene u neke sivo-bele haljine i sve o pojasu nose kljuceve. Jedna me uzima za ruku , i pokazuje mi ogradu kojom je ogradjena kuca(koja se nevidi na pocetku sna).Tu je neka niska kapija koja vodi u dvoriste u kome je nesto nalik na kosti.Starica me vuce ka tom dvoristu i govori: "dodji, doji da ti pokazem". Ja sam u tom trenutku potpuno sledjena i kazem:" strasno mi je"( cudan odabir reci, posto tako nikad ne govorim, i nikad ne bih priznala da se plasim). Ona tad ispusta moju ruku i kaze: "onda nikad ne nasla mira", pocinje da se smeje. San se tada menja, ja sam dete i trcim kroz neku livadu sa zutim cvecem. U haljinici sam i obe noge su mi oguljene do krvi, ali na jako cudan nacin. Oguljene su u vertikalnimtrakama leva sa leve, a desna sa desne strane.JE jurim kroz livadu, i berem to cvece, i istovremeno razmisljam, kako svo( sa cele livade) da ga donesem kuci. San se po teci put menja, i ja sam u nekoj seoskoj vili, i stojim pred ogledalom. Samo sto nisam vise ja, vec neka mlada zena obucena u haljinu pocetkom 20 veka, i sa pundjom na glavi.Kako je ja(?) ogledam, ulazi covek sav u ritama sa turbanom i klanja se. Kaze :" Gospodjo gospodar je poslao cvece", i unosi par ogromnih vazni sa onim istim zutim cvecem. Rasporecuje cvece po celoj sobi, i dok to radi ja i dalje bezivotno zurim u ogledalo. Tada taj covek kaze:"znate gospodjo on vas puno voli" U tom trenutku se budim.

Galen Marek
31.01.2012., 10:11
Noćas mi se u snu pojavila jedna djevojka koju inače srećem rijetko (možda 1x mjesečno).
Ima dužu crvenu kosu, vitke figure, mlađa od mene.
U snu se vraćala kući iz grada, izašla na mojoj stanici.
Ali prije nego sam izašao, okrenuo sam se za njom (iz čiste znatiželje) da vidim gdje je, jer nisam znao da će tu izaći, kad sam vratio pogled prema vratima bila je pored mene, u trenutku otvaranja vratiju dala mi je pusu u obraz i nestala.
Gdje, što, kako? :ne zna:

Any hidden message(s)? :rolleyes:

dalmata40
01.02.2012., 07:58
....draga što znači kad sanjaš da gledaš snijeg na tlu kako se topi...hvala na odgovoru :)

katarina7
01.02.2012., 08:21
Pozdrav svima:) Bila bih zahvalna ako bi mi neko interpretirao ovaj san. Sanjala sam ga pre par godina, i puno me je dojmio, ali mi je ujedno i potpuno nejasan. Ide ovako:Na pocetku sna nalazim se sa drugovima is odelenja(sa kojima se nisam druzila, i trenutno nisam ni u kakvom kontaktu) u nekom pustom dvoristu. Sedimo na sidicu preko puta kuce, koja ima zabarikadirane prozore sa daskama. Kuca je dvospratnica i okrecena je u crno. Iznenada iz kuce izlazi starica i pita nas da li zelimo da razgledamo katalog kuce(?). Ostali se razbeze i ja ostajem sama sa njom.Tada iz kuce izlaze jos dve starice, fizicki veoma nalik na prvu, sve su sede, obucene u neke sivo-bele haljine i sve o pojasu nose kljuceve. Jedna me uzima za ruku , i pokazuje mi ogradu kojom je ogradjena kuca(koja se nevidi na pocetku sna).Tu je neka niska kapija koja vodi u dvoriste u kome je nesto nalik na kosti.Starica me vuce ka tom dvoristu i govori: "dodji, doji da ti pokazem". Ja sam u tom trenutku potpuno sledjena i kazem:" strasno mi je"( cudan odabir reci, posto tako nikad ne govorim, i nikad ne bih priznala da se plasim). Ona tad ispusta moju ruku i kaze: "onda nikad ne nasla mira", pocinje da se smeje. San se tada menja, ja sam dete i trcim kroz neku livadu sa zutim cvecem. U haljinici sam i obe noge su mi oguljene do krvi, ali na jako cudan nacin. Oguljene su u vertikalnimtrakama leva sa leve, a desna sa desne strane.JE jurim kroz livadu, i berem to cvece, i istovremeno razmisljam, kako svo( sa cele livade) da ga donesem kuci. San se po teci put menja, i ja sam u nekoj seoskoj vili, i stojim pred ogledalom. Samo sto nisam vise ja, vec neka mlada zena obucena u haljinu pocetkom 20 veka, i sa pundjom na glavi.Kako je ja(?) ogledam, ulazi covek sav u ritama sa turbanom i klanja se. Kaze :" Gospodjo gospodar je poslao cvece", i unosi par ogromnih vazni sa onim istim zutim cvecem. Rasporecuje cvece po celoj sobi, i dok to radi ja i dalje bezivotno zurim u ogledalo. Tada taj covek kaze:"znate gospodjo on vas puno voli" U tom trenutku se budim.
Ovo si sanjala pred nekoliko godina pa bi se prvo trebala prisjetiti okolnosti i događaja iz toga vremena.
U prvom si snu s prijateljima iz razreda, ali ti to i nisu pravi prijatelji jer su se razbježali kad se pojavila starica. Temeljno je ovo: ti si u tom snu sama sa svojim strahom i nelagodom koju duboko prikrivaš. Kad sanjamo kuće, onda u stvari otkrivamo u kakvom smo stanju mi sami. Crna je kuća odraz pesimizma i osamljenosti koja te je pratila u tom dijelu života. To je vrijeme bezvolje i straha s kojim se ne želiš/ili se nisi željela suočiti. Ima tu još starih rana i teških uspomena koje si potisnula, ali ih se nisi oslobodila (kosti u dvorištu). Starice u sivoj i biejloj odjeći, crna kuća, crna ograda, kosti... Zbroji malo, slika je krajnje pesimistična i izaziva nelagodu, uostalom, to ti u snu i osjećaš. Samo, odbijaš se suočiti s činjenicom da si (bila) sama, prestrašena i potpuno zatvorena za bilo koju otvorenu komunikaciju. Zatvorena u svoj svijet mračnih uspomena koje više nisu ni cjeloviti kosturi, nego, eto, samo kosti.
Drugi je san vedriji, on te vraća u djetinjstvo i ti slobodno trčiš livadom i bereš žuto cvijeće. Najradije bi ubrala sve to cvijeće i ponijela ga kući, to želiš. Cvijeće je boje sunca, životno i vedro, ali ti se ne prepuštaš toj vedrini bezuvjetno jer su ti noge ranjene. Mislim da je ovo cvijeće simbol djetinjstva i dobrih i lijepih uspomena koje s njim povezuješ, ali ne zaboravljaš ni one bolne koje su te ranile. Te te rane prate i dalje i ne dopuštaju ti da uživaš u životu, da se prepustiš ljubavi i dobrim vibracijama. Zato se gledaš u zrcalu gdje se odražava tvoja bezvolja. Soba je puna cvijeća, lijepog cvijeća i tu ti netko poručuje da te voli, ali ti nisi otvorena za ljubav. U dobrom ozračju ti se ne snalaziš i toneš u depresiju.
Tako je to u tim snovima. Pretpostavljam da su oni doista odrazili ne samo trenutak kad su usniveni nego i vrijeme koje im je prethodilo.
U snu ne znamo tko ti je poslao ljubavnu poruku, ali važno je to da je poruka odaslana i da je ti ne prihvaćaš, odnosno ne obraćaš na nju pozornost.
Pretpostavljam da sada sanjaš kuće vedrijih pročelja i da si se oslobodila tereta straha i pesimizma koji te je pratio kad si ovo sanjala.
Jedna rečenica (usputna napomena) vrlo je indikativna: tvrdiš da nikad ne bi pokazala strah i nesigurnost. Nije li to teret koji vodi u usamljenost? Razmisli.

katarina7
01.02.2012., 08:30
Noćas mi se u snu pojavila jedna djevojka koju inače srećem rijetko (možda 1x mjesečno).
Ima dužu crvenu kosu, vitke figure, mlađa od mene.
U snu se vraćala kući iz grada, izašla na mojoj stanici.
Ali prije nego sam izašao, okrenuo sam se za njom (iz čiste znatiželje) da vidim gdje je, jer nisam znao da će tu izaći, kad sam vratio pogled prema vratima bila je pored mene, u trenutku otvaranja vratiju dala mi je pusu u obraz i nestala.
Gdje, što, kako? :ne zna:

Any hidden message(s)? :rolleyes:
Djevojka ti se vjerojatno sviđa i ono što se u snu dogodilo, ti (nesvjesno) priželjkuješ.
San, međutim može najaviti susret, komunikaciju, razmjenu koje rečenice ili iznandani pozdrav. Nešto neočekivano, usputno, ugodno i lijepo. Kažem možda, jer sve može ostati samo odraz želje.
U svakom slučaju, ako još nisi osvijestio, san ti otkriva da ti se ta žena ili taj tip žene, sviđa.

katarina7
01.02.2012., 08:33
....draga što znači kad sanjaš da gledaš snijeg na tlu kako se topi...hvala na odgovoru :)

Snijeg je hladan i bijel. Kad ga usnemo, otkriva naše osjećaje, odnosno naše osjećano okruženje.
Kako se snijeg topi pred tvojim očima, mislim da će se otopiti (otopliti) osjećaji prema nekome, ili nekoga prema tebi.

dalmata40
01.02.2012., 09:30
Snijeg je hladan i bijel. Kad ga usnemo, otkriva naše osjećaje, odnosno naše osjećano okruženje.
Kako se snijeg topi pred tvojim očima, mislim da će se otopiti (otopliti) osjećaji prema nekome, ili nekoga prema tebi.

kad to bude tebi prvoj javim :)

nacafaca
01.02.2012., 12:23
Ja sam sinoc sanjala da idem ulicom i skupljam novcice od po 2e i 1e :D tipa idem i vidm na podu pa kazm vidi para pa malo dalje idem i opet nadjem i tkao setam i nalazim na podu novcice:D sta bi to moglo da znaci?

drvozivota
01.02.2012., 12:54
sanjala sam da mi je puknuo zub..komadić plombe i zuba da odlomio...ima li to neko značenje...nije valda da će se to desit...

a pred neko vrijeme sam bila sanjala stari dečkov auto da je parkiran iz kuće..

ima li to neko značenje

hvala :)

Belatrix
02.02.2012., 03:56
Ovo si sanjala pred nekoliko godina pa bi se prvo trebala prisjetiti okolnosti i događaja iz toga vremena.
U prvom si snu s prijateljima iz razreda, ali ti to i nisu pravi prijatelji jer su se razbježali kad se pojavila starica. Temeljno je ovo: ti si u tom snu sama sa svojim strahom i nelagodom koju duboko prikrivaš. Kad sanjamo kuće, onda u stvari otkrivamo u kakvom smo stanju mi sami. Crna je kuća odraz pesimizma i osamljenosti koja te je pratila u tom dijelu života. To je vrijeme bezvolje i straha s kojim se ne želiš/ili se nisi željela suočiti. Ima tu još starih rana i teških uspomena koje si potisnula, ali ih se nisi oslobodila (kosti u dvorištu). Starice u sivoj i biejloj odjeći, crna kuća, crna ograda, kosti... Zbroji malo, slika je krajnje pesimistična i izaziva nelagodu, uostalom, to ti u snu i osjećaš. Samo, odbijaš se suočiti s činjenicom da si (bila) sama, prestrašena i potpuno zatvorena za bilo koju otvorenu komunikaciju. Zatvorena u svoj svijet mračnih uspomena koje više nisu ni cjeloviti kosturi, nego, eto, samo kosti.
Drugi je san vedriji, on te vraća u djetinjstvo i ti slobodno trčiš livadom i bereš žuto cvijeće. Najradije bi ubrala sve to cvijeće i ponijela ga kući, to želiš. Cvijeće je boje sunca, životno i vedro, ali ti se ne prepuštaš toj vedrini bezuvjetno jer su ti noge ranjene. Mislim da je ovo cvijeće simbol djetinjstva i dobrih i lijepih uspomena koje s njim povezuješ, ali ne zaboravljaš ni one bolne koje su te ranile. Te te rane prate i dalje i ne dopuštaju ti da uživaš u životu, da se prepustiš ljubavi i dobrim vibracijama. Zato se gledaš u zrcalu gdje se odražava tvoja bezvolja. Soba je puna cvijeća, lijepog cvijeća i tu ti netko poručuje da te voli, ali ti nisi otvorena za ljubav. U dobrom ozračju ti se ne snalaziš i toneš u depresiju.
Tako je to u tim snovima. Pretpostavljam da su oni doista odrazili ne samo trenutak kad su usniveni nego i vrijeme koje im je prethodilo.
U snu ne znamo tko ti je poslao ljubavnu poruku, ali važno je to da je poruka odaslana i da je ti ne prihvaćaš, odnosno ne obraćaš na nju pozornost.
Pretpostavljam da sada sanjaš kuće vedrijih pročelja i da si se oslobodila tereta straha i pesimizma koji te je pratio kad si ovo sanjala.
Jedna rečenica (usputna napomena) vrlo je indikativna: tvrdiš da nikad ne bi pokazala strah i nesigurnost. Nije li to teret koji vodi u usamljenost? Razmisli.
Hvala na tumacenju.Okolnosti se dobro secam , jer je to period od kog je sve krenulo da mi ide naopako.(smrni slucaj u obitelji, razocarenje na ljubanom planu,otac mi bankrotirao, ja se razbolela, i jos mnoge toga)Zato sam pitala, nije li taj san mozda neka vrsta upozorenja, jer meni deluje da nosi neku prikrivenu simboliku(tri dela sna, sri starice, tri kljuca...)Za drugove iz odeljenja nisam ni rekla a su prijatelji, nisam se sa njima nikad druzila, tako da neznam sta ce uopste u mom snu)Sto se tice ljubavne poruke, nikad je ni od koga nisam primila,:ne zna: da jesam svakoko je ne bih odbila:cerek:. A sto se tice toga da ne bih pokazala strah, u pitanju je nacin na koji sam odgojena.

katarina7
02.02.2012., 07:52
Hvala na tumacenju.Okolnosti se dobro secam , jer je to period od kog je sve krenulo da mi ide naopako.(smrni slucaj u obitelji, razocarenje na ljubanom planu,otac mi bankrotirao, ja se razbolela, i jos mnoge toga)Zato sam pitala, nije li taj san mozda neka vrsta upozorenja, jer meni deluje da nosi neku prikrivenu simboliku(tri dela sna, sri starice, tri kljuca...)Za drugove iz odeljenja nisam ni rekla a su prijatelji, nisam se sa njima nikad druzila, tako da neznam sta ce uopste u mom snu)Sto se tice ljubavne poruke, nikad je ni od koga nisam primila,:ne zna: da jesam svakoko je ne bih odbila:cerek:. A sto se tice toga da ne bih pokazala strah, u pitanju je nacin na koji sam odgojena.

San nas upozorava, odnosno, duboko u nama skriveno je znanje koje nismo osvijestili. U ovom si pesimističnom i mračnom snu doista predvidjela niz nesreća koje su te snašle. Ipak, temeljno je upozorenje da si ti potonula, da te tvoja tuga povlači dublje u izloaciju.
Prijatelji iz razreda u snu simboliziraju druge ljude. Zašto baš oni? Zato jer nam se s tim u vezi nameće onaj obrazac odnosa u kojemu smo dio kolektiva, dio skupine, da toj skupini pripadamo. Ali, ti joj ne pripadaš, odnosno ne pripadaš nikomu, previše si usamljena. Ljubavna poruka uopće je poruka o ljubavi, o tome da te netko voli (možda Bog), da nisi sama, ali ti to ne vidiš.
San jest najavio teške i ružne događaje, ali i tvoj teški pesimizam (crna kuća).
Broj tri, tri ključa, sve se to može povezati s onim što si proživjela, ali mislim da je temeljna poruka sna činjenica da si vrlo usamljena. Možda bi mogla negdje naći izlaz (ljubavna poruka i soba puna cvijeća), ali ti si potpuno potonula u svoju tugu (ne obraćaš pozornost na tu poruku i to cvijeće i tužno gledaš u zrcalo - u svoju psihu, u mrak iz kojega ne vidiš izlaz).
Od toga si sna vjerojatno usnula mnogo drugih snova i vjerujem da su neki bili pozitivniji.
San je, u svakom slučaju, bio poziv da radiš na sebi, da se trgneš i hrabro nosiš sa svime što donosi život.
Nakon toliko godina pokušaj ispričati ovu snovitu priču na drugi način. Pričaj si je dok ta nova bolja priča ne potisne onu ružnu. Razgrni taj mrak, poplaši šugave starice, dovedi prijatelje u san i oboji sliku. Neka kuća bude lijepa, i okružena cvjetnjakom i pticama, zamisli vrt oko kuće, otvrena vrata i velike prozore. Daj svjetlu da rzgrne taj mrak. Neka iz kostiju iznikne cvijeće. Pričaj si tu priču i zamišljaj ovo kad god se sjetiš. Potrči slobodno livadama, iscijeli rane na nožicama te djevojčice. Svakako je važno iscijeliti te rane.
Čudesno djeluju dobre misli. Uživaj u ovim slikama koje možeš nadograđivati i obogaćivati. Taj osjećaj da stvari popravljaš i da ih imaš u svojim rukama, može ti itekako pomoći.
(Usput, mislim da ne moraš uzimati stvari zdravo za gotovo, u onom smislu: to mi je nametnuto odgojem, tako sam odgojena... Jesi, pa što. Svakako smo odgajani, ali to ne znači da ne možemo stvari mijenjati. Kad stvari uzmeš u svoje ruke, počinje samoodgoj. To je težak proces jer u tom slučaju sami smo odgovorni za ono što jesmo i što smo od sebe učinili. Ali, mislim da se isplati.)

sto_sad
02.02.2012., 17:18
Već sam dobila tumačenje jednog sna neki dan pa se ispričavam što opet upadam; vidim da trenutno nema puno snova pa valjda nije problem? :D

Dakle sanjala sam da su me "otele" neke dvije cure za koje sam pomislila da su izvanzemaljci prerušeni u ljudskom tijelu ili da su pak jako stare, preko stotinu godina mada su bile mlade, u srednjim dvadesetima.
Na trenutak sam pobjegla ali su me mislim dva muškarca dočekala na pokretnim stepenicama i vratili nazad njima.
I sad je jedna krenila da me probode u lijevi dlan s nekom iglom, injekcijom ili čavlem ali me nije jako boljelo. Nakon toga je krenila s drugim zahvatom kojeg se i sama pribojavala pa se psihički pripremala jer je bio neki kompleksniji - opet me probola u venu na gornjem dlanu, i gnjavila s tim, ali ni to nije strašno boljelo.

Ne sjećam se koji su mi razlog navele da to rade, kao to je nešto što se inače radi ili je pak se radilo o injektiranju nečega, ne sjećam se više.. Mislim da sam pomislila da mi hoće promijeniti osobnost, nešto strano nametnuti.
Mislim da se radnja zbivala u nekoj državi Bliskog istoka. Sjećam se pijeska, pa zato. :)

drvozivota
03.02.2012., 15:38
prošlu noć sam sanjala da se šetam negdje uz more...ugodno dobro sam se osjećala..ne sjećam se društva u kojem sam bila..ostalo mi je u glavi da je bilo dosta hladno ali bila sam jako toplo obučena...sunce je virkalo ali svejedno je bilo hladno jako ..kao sad vani..i dok sam šetala tako najednom sam ugledala jendu pa drugu pa tri šparuge i ful sam se razveselila..i nije mi bilo jasno -tako rano i još hladno pa izrasle van...eto to je to....
:)

dalmata40
04.02.2012., 20:16
draga katarina7 često u snovima se vraćam u doba srednje škole i rješavanje matematičkih zadtaka tako sam sinoć opet sanjala da sam u srednjoj školi i da pokušavam rješiti komplicirani matematički zadataka, a onda sanjam učionicu sa odraslim meni poznatim ljudiam, i među njima djevojku po imenu Meri ( u stvarnosti dosta je slično imenu suprugove kolegice sa posla). Iz konteksta rečenog između nje i još jednog muškarca u razredu shvaćam da ona ima ljubavnu vezu sa mojim suprugom i u mene ulazi sumnja. Kasnije u razgovoru sa prijateljicom i mojom radnom kolegicom saznajem da je ona ljubavnica moga supruga i ja se na radnu kolegicu ljutim što mi to nije i prije rekla. Također kako Meri ima kćer ja sumnjam da ona nije dijete moga supruga, međutim moja radna kolegica mi govori da je njenoj kćeri 25 godina, a pošto su ona i moj suprug tek odnedavno u vezi (par godina) tako bi njihovo dijete sad imalo možda 2-3 godine. U trenutku kad sam još htjela nešto pitati jer sam vidjela da je moja kolegica sve zapisala u jedna blokič probudila me buka sa ulice :(

neptun9
05.02.2012., 20:27
pozdrav katarina7
ako ti nije problem bili mi mogla protumacit ovaj san,moram priznat da se ne sicam detalja znam samo da mi je neka osoba zadala da moram nacrtat tj,dovorsit crtez svinje :D koja je nacrtana iz profila i samo prednji dio a ja sam trebala dovrsit straznji dio,i koliko god sam puta pokusala ta mi je osoba stalno govorila da ne tako,i nakon nekog vrimena mi je vise koncentracija pocela padat i znam da mi se pocelo uzasno spavat ali nisam tila odustat...i nakraju sam se probudila i ne znam da li sam dovrsila crtez hehe

Kaydee
05.02.2012., 22:01
Prije par dana sanjala sam da sam s nekim prijateljicama sjedila u crkvi, dosla je do mene jedna cura (s kojom sam prije mjesec dana prvi put progovorila nakon vise godina-u stvarnom zivotu) i dala nam svakom ponesto, a meni je dala lizalicu iz koje je izasao crv. Nisam tila jesti jer sam vidila crva a imala sam osjecaj da to nije napravila namjerno..

Taj san mi je stalno u glavi.. lizalice mi je stalno darovao decko od kojeg me je razdvojila cura iz sna....... postoji li kakva veza, ili je to samo slucajnost? :ne zna:

katarina7
06.02.2012., 07:53
Ja sam sinoc sanjala da idem ulicom i skupljam novcice od po 2e i 1e :D tipa idem i vidm na podu pa kazm vidi para pa malo dalje idem i opet nadjem i tkao setam i nalazim na podu novcice:D sta bi to moglo da znaci?
Mislim da san govori o otkrivanju sitnih radosti ili malih dobitaka. Ništa veliko, ali raduje. Možda počinješ uočavati neke male dobre stvari koje prije nisi zamjećivala.

katarina7
06.02.2012., 08:07
sanjala sam da mi je puknuo zub..komadić plombe i zuba da odlomio...ima li to neko značenje...nije valda da će se to desit...

a pred neko vrijeme sam bila sanjala stari dečkov auto da je parkiran iz kuće..

ima li to neko značenje

hvala :)
Otkidanje zuba i uopće šteta na zubima, ma kakva bila, govori o nekom gubitku: prije svega govori o gubitku imuniteta i zdrastvenim problemima, ali može skrivati i poruku o emotivnom gubitku. Tvoj se zub otkrhnuo pa se šteta može popraviti.
Kad je san neugodan i opterećuje svojom porukom, ja uvijek predlažem da ga u budnome stanju preinačimo, promijenimo priču s ružnim završetkom u sretnu priču s dobrim završetkom. Dakle, popravi si taj zub (možda treba popravak i u stvarnosti premda je san rijetko tako izravan u svojoj simbolici), zamisli blistav osmijeh sa zdravim zubima i ponavljaj tu sliku dok ne potisne onu ružnu iz sna.
Usput, je li neki emotivni odnos načet, krši li se nešto i u budnom životu? Ako to prepoznaš, razmisli treba li to popravljati ili pokvareni zub zamijeniti novim

katarina7
06.02.2012., 08:38
Već sam dobila tumačenje jednog sna neki dan pa se ispričavam što opet upadam; vidim da trenutno nema puno snova pa valjda nije problem? :D

Dakle sanjala sam da su me "otele" neke dvije cure za koje sam pomislila da su izvanzemaljci prerušeni u ljudskom tijelu ili da su pak jako stare, preko stotinu godina mada su bile mlade, u srednjim dvadesetima.
Na trenutak sam pobjegla ali su me mislim dva muškarca dočekala na pokretnim stepenicama i vratili nazad njima.
I sad je jedna krenila da me probode u lijevi dlan s nekom iglom, injekcijom ili čavlem ali me nije jako boljelo. Nakon toga je krenila s drugim zahvatom kojeg se i sama pribojavala pa se psihički pripremala jer je bio neki kompleksniji - opet me probola u venu na gornjem dlanu, i gnjavila s tim, ali ni to nije strašno boljelo.

Ne sjećam se koji su mi razlog navele da to rade, kao to je nešto što se inače radi ili je pak se radilo o injektiranju nečega, ne sjećam se više.. Mislim da sam pomislila da mi hoće promijeniti osobnost, nešto strano nametnuti.
Mislim da se radnja zbivala u nekoj državi Bliskog istoka. Sjećam se pijeska, pa zato. :)
Promotri u svojem okruženju tko bi mogle biti te cure. Naravno, to uopće ne moraju biti djevojke, to je netko tko ti želi nametnuti drugačije stavove, drugačije odnose ili drugačije poimanje stvari. Ti se ne želiš mijenjati, ali osjećaš taj pritisak odnekud. Netko te potajice tlači i pokušava utjecati na tebe.

katarina7
06.02.2012., 08:41
prošlu noć sam sanjala da se šetam negdje uz more...ugodno dobro sam se osjećala..ne sjećam se društva u kojem sam bila..ostalo mi je u glavi da je bilo dosta hladno ali bila sam jako toplo obučena...sunce je virkalo ali svejedno je bilo hladno jako ..kao sad vani..i dok sam šetala tako najednom sam ugledala jendu pa drugu pa tri šparuge i ful sam se razveselila..i nije mi bilo jasno -tako rano i još hladno pa izrasle van...eto to je to....
:)
Pa eto, sitne radosti u hladnom okruženju. San je odraz svakodnevice koja je obilježena tim ozračjem. Nije baš ugodno, hladno je, ali ti si se odjenula toplo i još pronalaziiš šparoge. Mislim da si našla dobar način kako ograničavajuću svakodnevicu učiniti ugodnijom.

Klepsidra
06.02.2012., 09:22
Zanimljivo …moj frend me sanjao kako mi organizira prijevoz iz zatvora, preksinoć, a ja sam isto preksinoć sanjala da bježim kroz podzemni labirint koji je javni wc i na zidovima ima grafite, sve je prljavo i smrdi i dole zive uličari….bježala sam od njih i kad sam izasla naisao je neki mladic koji je na glavi imao bijelu kapicu (kao sto imaju Židovi). Taj je na sebi imao plavu košulju…

A sinoć sanjam opet neka bježancija …Došla sam u robnu kucu (robna kuca mi se ponavlja drugi put u roku od 15 dana) i ostavila stvari:jaknu i torbu kao to se ne smije nosit sa sobom i tu sam davala intervju nekoj zeni u vezi mesa, gdje se najvise jede teletina u kojem dijelu BiH a janjetina se najvise jede u Hercegovini.To kao znam posto putujem. I kad sam se vratila nigdje mi torbe i jakne i to me iznerviralo…no nasla sam na kraju , a prvo sto sam uradila bilo je pogledala sam novčanik i vidjela da u njemu ima para (pare stalno sanjam u posljednjih 15 dana i eto meso sanjam)…

katarina7
06.02.2012., 09:26
draga katarina7 često u snovima se vraćam u doba srednje škole i rješavanje matematičkih zadtaka tako sam sinoć opet sanjala da sam u srednjoj školi i da pokušavam rješiti komplicirani matematički zadataka, a onda sanjam učionicu sa odraslim meni poznatim ljudiam, i među njima djevojku po imenu Meri ( u stvarnosti dosta je slično imenu suprugove kolegice sa posla). Iz konteksta rečenog između nje i još jednog muškarca u razredu shvaćam da ona ima ljubavnu vezu sa mojim suprugom i u mene ulazi sumnja. Kasnije u razgovoru sa prijateljicom i mojom radnom kolegicom saznajem da je ona ljubavnica moga supruga i ja se na radnu kolegicu ljutim što mi to nije i prije rekla. Također kako Meri ima kćer ja sumnjam da ona nije dijete moga supruga, međutim moja radna kolegica mi govori da je njenoj kćeri 25 godina, a pošto su ona i moj suprug tek odnedavno u vezi (par godina) tako bi njihovo dijete sad imalo možda 2-3 godine. U trenutku kad sam još htjela nešto pitati jer sam vidjela da je moja kolegica sve zapisala u jedna blokič probudila me buka sa ulice :(
Sumnja se uvukla u tebe i san je njen odraz. Ima li temelja ta sumnja? Pretpostavljam da nema prema jednom elementu iz sna, a to je nesrazmjer između godina koje "navodna kći" ima i koje bi mogla imati. Razmisli, sumnjaš li uopće u suprugovu vjernost i na čemu su te sumnje utemeljene. Možda se nešto kotrlja u zraku i to ne mora biti ništa veliko ni opako, ali ti to osjećaš, njušiš. Pokušaj jasno razlučiti što bi mogla biti eventualna realna opasnost, a što tek fikcija koja može ružno narušiti odnose i unijeti nemir u njih.
Rješavanje matematičkih zadataka kojima se baviš u snovima, odnosi se na niz problema koje rješavaš u životu, a oni su (ili ih ti tako doživljavaš) vrlo zapetljani i složeni.

katarina7
06.02.2012., 09:30
pozdrav katarina7
ako ti nije problem bili mi mogla protumacit ovaj san,moram priznat da se ne sicam detalja znam samo da mi je neka osoba zadala da moram nacrtat tj,dovorsit crtez svinje :D koja je nacrtana iz profila i samo prednji dio a ja sam trebala dovrsit straznji dio,i koliko god sam puta pokusala ta mi je osoba stalno govorila da ne tako,i nakon nekog vrimena mi je vise koncentracija pocela padat i znam da mi se pocelo uzasno spavat ali nisam tila odustat...i nakraju sam se probudila i ne znam da li sam dovrsila crtez hehe
Mislim da si u glavi počela definirati neku osobu, njen karakter. Započela si, ali nikako ne možeš konačno dovršiti, zaokružiti, definirati tu sobu kao svinju, odnosno neku situaciju ili nečiji postupak kao svinjariju. Ajde, okreni se malo, sigurno ćeš prepoznati, ili svinju, ili svinjariju (ili oboje):lol:

katarina7
06.02.2012., 09:38
Prije par dana sanjala sam da sam s nekim prijateljicama sjedila u crkvi, dosla je do mene jedna cura (s kojom sam prije mjesec dana prvi put progovorila nakon vise godina-u stvarnom zivotu) i dala nam svakom ponesto, a meni je dala lizalicu iz koje je izasao crv. Nisam tila jesti jer sam vidila crva a imala sam osjecaj da to nije napravila namjerno..

Taj san mi je stalno u glavi.. lizalice mi je stalno darovao decko od kojeg me je razdvojila cura iz sna....... postoji li kakva veza, ili je to samo slucajnost? :ne zna:
Mislim da se radi o onom malom predviđačkom snu koji navješćuje neku novu činjenicu o osobi koja ti je darivala lizalice. Ti je ne želiš jer je u njoj crv; ništa više u vezi s tim parom nije dobro ni onda kad se to naizgled čini. Možda se gospođica pokušava prikazati drugačijom nego što doista jest. U svakom slučaju, za tebe je priča završena i bolje se odmaknuti od oboje. Mislim da bi mogla doznati još nešto što ti se neće svidjeti.
U svakom slučaju, onako kako bi ti pisalo u sanjarici, neugodna vijest (a ja to tako ne volim pisati):rolleyes:

katarina7
06.02.2012., 09:55
Zanimljivo …moj frend me sanjao kako mi organizira prijevoz iz zatvora, preksinoć, a ja sam isto preksinoć sanjala da bježim kroz podzemni labirint koji je javni wc i na zidovima ima grafite, sve je prljavo i smrdi i dole zive uličari….bježala sam od njih i kad sam izasla naisao je neki mladic koji je na glavi imao bijelu kapicu (kao sto imaju Židovi). Taj je na sebi imao plavu košulju…

A sinoć sanjam opet neka bježancija …Došla sam u robnu kucu (robna kuca mi se ponavlja drugi put u roku od 15 dana) i ostavila stvari:jaknu i torbu kao to se ne smije nosit sa sobom i tu sam davala intervju nekoj zeni u vezi mesa, gdje se najvise jede teletina u kojem dijelu BiH a janjetina se najvise jede u Hercegovini.To kao znam posto putujem. I kad sam se vratila nigdje mi torbe i jakne i to me iznerviralo…no nasla sam na kraju , a prvo sto sam uradila bilo je pogledala sam novčanik i vidjela da u njemu ima para (pare stalno sanjam u posljednjih 15 dana i eto meso sanjam)…
Vjerojatno se osjećaš zarobljenom; neke te okolnosti guše, nešto ti se gadi i ti pokušavaš izići iz toga. Kako je i prijatelj sanjao kako bježiš iz zatvora, radi se o situaciji koja je poznata i ljudima s kojima si bliska.
Sad, pokušaj povezati, može i ne mora imati veze. Novac koji se pojavi
samo tako pa i mesina, sve je to obilje, ali slika nije ugodna. Više govori o obilju koje se steklo ili dogodilo na neugodan, neprimjeren način ili bilo kako, ali ne onako kako bi ti htjela.
Ja bih to ovako povezala: jesi li u nekoj situaciji u kojoj bi morala prekoračiti neka svoja načela da bi nešto dobila? Osjećaš li da te okolnosti ili ljudi, ili oboje, tjeraju da postupaš mimo svojih uvjerenja? Takvo bi postupanje moglo biti unosno, ali želiš li to? Pokušaj prepoznati.

Angang
06.02.2012., 12:14
pozz,rijetko kada sanjam tj, rijetko znam što sa sanjala,najčešće zapamtim samo detalje,rijetko san ako cjelinu(priču koja ima svoj početak i kraj)
često sanjam stepenice,i penjem se i silazim,često sanjam snijeg,mutnu vodu na čijoj površini su lopoči u cvatu...
jedan od rijetkih snova koje sam upamtila-ima više od dvije godine sanjala sam da idem uplatiti loto :D za ruku držim dijete od 2-3 godine(u zbilji nije nijedan od mojih sinova) moje je,ali ne prepoznajem ga,ne vidim mu lice i dolazimo do uplatnog mjesta(u stvarnosti je kiosk od pekare) i tamo radi jedna moja daljnja rođakinja,pružam joj listić,a ona kaže "a ne valjaju ti brojevi,imam ja za tebe jedne posebne brojeve" i daje mi prazni listić,diktira brojeve i ja uredno križam po listiću-odmah sam se probudila i zapisala sve brojeve i od tada ih igram-da li zbilja postoji povezanost sanjanja brojeva,srećki sa dobitkom?
što znači kad u snu jasno čujete muški glas koji kaže"samo izmoli 6 očenaša i bit će sve u redu"??

drvozivota
06.02.2012., 13:49
Otkidanje zuba i uopće šteta na zubima, ma kakva bila, govori o nekom gubitku: prije svega govori o gubitku imuniteta i zdrastvenim problemima, ali može skrivati i poruku o emotivnom gubitku. Tvoj se zub otkrhnuo pa se šteta može popraviti.
Kad je san neugodan i opterećuje svojom porukom, ja uvijek predlažem da ga u budnome stanju preinačimo, promijenimo priču s ružnim završetkom u sretnu priču s dobrim završetkom. Dakle, popravi si taj zub (možda treba popravak i u stvarnosti premda je san rijetko tako izravan u svojoj simbolici), zamisli blistav osmijeh sa zdravim zubima i ponavljaj tu sliku dok ne potisne onu ružnu iz sna.
Usput, je li neki emotivni odnos načet, krši li se nešto i u budnom životu? Ako to prepoznaš, razmisli treba li to popravljati ili pokvareni zub zamijeniti novim

hvala Katarina :)

zub je zaista i puknuo i otišla sam popravit i riješit to..radim i na jačanju imuniteta..čini mi se kao da po pitanju odnosa, veze i sexualnosti imam problem...blokiram ..prestrašim se...jako teško se opustim..i zaljubim..

neptun9
06.02.2012., 14:32
Mislim da si u glavi počela definirati neku osobu, njen karakter. Započela si, ali nikako ne možeš konačno dovršiti, zaokružiti, definirati tu sobu kao svinju, odnosno neku situaciju ili nečiji postupak kao svinjariju. Ajde, okreni se malo, sigurno ćeš prepoznati, ili svinju, ili svinjariju (ili oboje):lol:

Hvala draga na odgovoru!!!
Prepoznala svinju i svinjariju :D
Javljam se s ostalim snovima :)

Kaydee
06.02.2012., 15:00
Mislim da se radi o onom malom predviđačkom snu koji navješćuje neku novu činjenicu o osobi koja ti je darivala lizalice. Ti je ne želiš jer je u njoj crv; ništa više u vezi s tim parom nije dobro ni onda kad se to naizgled čini. Možda se gospođica pokušava prikazati drugačijom nego što doista jest. U svakom slučaju, za tebe je priča završena i bolje se odmaknuti od oboje. Mislim da bi mogla doznati još nešto što ti se neće svidjeti.
U svakom slučaju, onako kako bi ti pisalo u sanjarici, neugodna vijest (a ja to tako ne volim pisati):rolleyes:


Istina, ta cura se uvik prestavljala drugacijom nego sto jest,..Toliko neugodnih vijesti sam cula u vezi cijele te situacije, da ne mogu vjerovati da postoji jos...al opet nista me ne moze iznenadit!

Hvala vam od srca!

Kerefek76
06.02.2012., 15:01
Malo čitam ova vaše snove i fakat mi je smiješno kako "obične" snove sanjate. Sve situacije, događaji i ljudi iz stvarnog okoliša malo uvrnutog slijeda događaja. Niš posebno.
Ja nemam niti riječi u našem jeziku da opišem što ja sanjam i mislim da bi onaj koji bi tumačio moje snove imao veliki upitnik nad glavom jer sam sebi ne bi mogao predstaviti neke scene koje bi opisao.

dajte se ljudi malo otkačite bar u svojim snovima.

katarina7
06.02.2012., 20:11
Hvala draga na odgovoru!!!
Prepoznala svinju i svinjariju :D
Javljam se s ostalim snovima :)
:lol::lol::lol:

katarina7
06.02.2012., 20:22
Malo čitam ova vaše snove i fakat mi je smiješno kako "obične" snove sanjate. Sve situacije, događaji i ljudi iz stvarnog okoliša malo uvrnutog slijeda događaja. Niš posebno.
Ja nemam niti riječi u našem jeziku da opišem što ja sanjam i mislim da bi onaj koji bi tumačio moje snove imao veliki upitnik nad glavom jer sam sebi ne bi mogao predstaviti neke scene koje bi opisao.

dajte se ljudi malo otkačite bar u svojim snovima.
Ljudi sanjaju vrlo zanimljive snove i, što je najvažnije, oni su savršen odraz životnih situacija u kojima se nalaze.
S obzirom na rječitost koju si u ovom postu otkrio, pretpostavljam da bi ti doista teško bilo riječima opisati svoje snove. Evo, ostavljam te egzotici tvojih snovitih predjela i vraćam se običnim sanjačima i njihovim svakodnevnim snovima. U tim snovima koji se tebi čine kao "niš posebno" ja otkrivam pravu riznicu simbola...

Angang
06.02.2012., 20:26
katarina,molim te jel može osvrt na moj post gore?

dalmata40
06.02.2012., 22:06
Sumnja se uvukla u tebe i san je njen odraz. Ima li temelja ta sumnja? Pretpostavljam da nema prema jednom elementu iz sna, a to je nesrazmjer između godina koje "navodna kći" ima i koje bi mogla imati. Razmisli, sumnjaš li uopće u suprugovu vjernost i na čemu su te sumnje utemeljene. Možda se nešto kotrlja u zraku i to ne mora biti ništa veliko ni opako, ali ti to osjećaš, njušiš. Pokušaj jasno razlučiti što bi mogla biti eventualna realna opasnost, a što tek fikcija koja može ružno narušiti odnose i unijeti nemir u njih.
Rješavanje matematičkih zadataka kojima se baviš u snovima, odnosi se na niz problema koje rješavaš u životu, a oni su (ili ih ti tako doživljavaš) vrlo zapetljani i složeni.

hvala ti draga katarina 7...ma da to je jedna stara sumnja zasnovana na par elemenata kao onim kad ti suprug u kuću donese prvo jednu, pa drugu, pa treću...itd. sve do 6,7 teglice džema koje njegova kolegica koja mu u telef. razgovoru tepa "bidni moj" i "tako divno spravlja fine džemove" a tebi s obzirom na njegovu prošlost to ne miriše na dobro...kako on nakon dugo izbivanja (par mjeseci) se uskoro vraća doma tako prepostavljam je i ovo isplivalo iz moje podsvjesti.

a drugo.....doista su se zatopili nečiji osjećiji prema meni :) :top:

katarina7
07.02.2012., 07:51
pozz,rijetko kada sanjam tj, rijetko znam što sa sanjala,najčešće zapamtim samo detalje,rijetko san ako cjelinu(priču koja ima svoj početak i kraj)
često sanjam stepenice,i penjem se i silazim,često sanjam snijeg,mutnu vodu na čijoj površini su lopoči u cvatu...
jedan od rijetkih snova koje sam upamtila-ima više od dvije godine sanjala sam da idem uplatiti loto :D za ruku držim dijete od 2-3 godine(u zbilji nije nijedan od mojih sinova) moje je,ali ne prepoznajem ga,ne vidim mu lice i dolazimo do uplatnog mjesta(u stvarnosti je kiosk od pekare) i tamo radi jedna moja daljnja rođakinja,pružam joj listić,a ona kaže "a ne valjaju ti brojevi,imam ja za tebe jedne posebne brojeve" i daje mi prazni listić,diktira brojeve i ja uredno križam po listiću-odmah sam se probudila i zapisala sve brojeve i od tada ih igram-da li zbilja postoji povezanost sanjanja brojeva,srećki sa dobitkom?
što znači kad u snu jasno čujete muški glas koji kaže"samo izmoli 6 očenaša i bit će sve u redu"??
Prvo, izmolila bih te očenaše i igrala bih loto jer to ne košta mnogo, a možda pomogne. Osobito molitva, za loto baš ne bih stavila ruku u vatru,a li, nikad se ne zna.
Brojevi koje ti je dala prodavačica i rođakinja definitivno imaju neku poruku. Prouči ih, možda otkriješ u njima skrivene datume važnih događaja ili slično. Ali svakako igraj. Neki su ljudi odigrali i dobili upravo tako slijedeći poruku iz sna. Nažalost, mnogi nisu, ali bože moj, bar su se igrali.
Svaki broj ima određenu simboliku i značenje. Pogledaj koji dominiraju i ima li neke pravilnosti u njihovom poretku.
Uspinjanje je vrlo pozitivno u snu, a način kako se uspinjemo govori nam o tome kako napredujemo u nečemu: nekom projektu, na društvenoj ljestvici, u tom trenutku općenito... Silaženje je opadanje; utjecaja, snage, dobrih okolnosti... A život jest uspinjanje i silaženje jer se ne možemo stalno održavati na vrhu. Kako ti sanjaš često to uspinjanje i silaženje vjerojatno i sama osjećaš da podliježeš mnogim mijenama u raspoloženjima, dobrim okolnostima, napredovanju u poslu i slično.
Vodu povezujemo s emocijama, a kako je ona mutna i prljava, u tvom se emotivnom životu puno toga nakupilo što bi trebalo pročistiti i čega bi se trebalo riješiti. Kako na toj prljavoj vodi cvatu lopoči, ipak uspijevaš, bez obzira na neke teške i neraščišćene odnose i mučna emotivna iskustva, ili na kompliciran emotivni život uopće, voljeti i zanositi se. Drugo, jesi li u kakvom emotivnom odnosu koji je vrlo lijep i bogat na jednoj razini, ali je izgrađen na lošim temeljima, na nečemu što te opterećuje i kvari opću sliku?

U vezi s brojem šest, nešto sam ti kopirala. To sam našla u jednoj numerološkoj analizi, a odnosi se na karakteristike osobe koja ima negdje taj broj. Usput, malo sam ispravila pravopisne pogreške:
"Osoba mora naučiti pružati ljepotu ljubavi i sklada, simpatiju i razumijevanje, zaštitu i RAVNOTEŽU. Zajedno s uravnotežavanjem, lekcija ODGOVORNOSTI može biti također vrlo značajna. Osoba se može osjećati odgovornom više nego što bi to uistinu trebalo; njeno shvaćanje odgovornosti nadilazi potrebe koje zahtijevaju stvarne situacije kroz koje prolazi. Drugi prepoznaju njezinu snagu te ona može očekivati da oni zatraže od nje pomoć ukoliko im je ona potrebna ili pak onda kada si oni ne mogu sami pomoći. Ona će vjerojatno biti ta koja će morati održavati svoju obitelj zajedno, koja će usklađivati i rješavati problematične situacije. Ona može odabrati da ograniči sebe na svoju obitelj, prijatelje ili na bližu okolinu. Prijateljstvo i LJUBAV koju osoba izražava i dijeli drugima vraćat će joj se od onih kojima pomaže. Ona će uživati u slavi posla koji je dobro obavila te u spokojnoj nagradi koja je izražena u uzvraćenom prijateljstvu i ljubavi.

Sposobnost za usklađivanjem i postizanjem ravnoteže može također biti izražena na kreativan način - postoji mogućnost umjetničkog postignuća."

Ako to ima veze, onda bi šestica bila poziv da u život uneseš više ravnoteže, odgovornosti i sklada, ali to je već dosta nategnuto tumačenje.