PDA

View Full Version : Snovi... tumačenja


stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

Scáthach
29.01.2008., 11:19
Ja obicno imam takve snove kad me pritiscu brige...najlakse mi se nervoza odrazi upravo na spavanju.... :( Mogu se preko dana prisilit da ne razmisljam o trenutacnim problemima...ali me onda dobro protrese u snovima...

kozija
29.01.2008., 13:59
Uf, noćas (jutros) sam se baš izmučila. Desetak puta sam se "budila u snu" tj. sanjala da se budim...i da su mi ruke nepokretne ili noge ili cijelo tijelo, pa kad bi ih ipak uspjela pokrenuti, onda bi se opet "probudila" nepokretna i onda opet ispočetka...i tako, puno puta dok se stvarno nisam probudila. Mučenje. :mad:


blago tebi :D

imas sleep paralasis - to ti moze biti pred pocetak lucidnih

polyhymnia
01.02.2008., 12:06
ovako, ja imam jedno poveće pitanje... sanjala sam prošlu noć jedan čudan san za kojeg bih molila fishicu da mi pomogne u tumačenju... ili ako tko hoće, ako dobije inspiraciju ili bude imao živaca prihvatiti se tog... bilo kakva podpitanja da su potrebna - odgovaram na njih :) dosta je detaljan opis jer sam čim sam se probudila, zapisala san. činio mi se jako znakovit, odnosno vidim dosta simbolike u njemu, oko koje mi treba pomoć.

uglavnom, bilo je predvečer, već je pao mrak i padala je kiša. ja sam imala starke na nogama (znači nisam baš bila primjereno obuvena s obzirom na kišu i mokro) i išla sam prema svojoj najfrendici. mislim da trebam napomenuti da je to osoba koja mi znači čitav svijet, naš odnos je jako složen i ima mnogo slojeva (recimo da nismo samo prijateljice) i jednostavno je obožavam. uglavnom ja sam kao išla prema njoj i sjednem se na tramvaj, a ona je već bila u njemu. ona je inače u tramvaju kada idemo na faks, a to je suprotni smjer od onog kada ja idem kod nje. napominjem to jer možda je to simbolika za nekakvo vraćanje. suprotni smjer od inače. sjednem se u tramvaj pored nje, i skužim da ona na nogama ima šlape, i čarape s odrezanim prstima (kao one rukavice bez prstiju kaj su u poslijednej vrijeme in :)). ja kad sam vidjela kako je slabo obuvena, ja sam poludjela od brige i ljutnje, počela se derat na nju da će se prehladiti i da može dobiti ne znam kakvu teško bolest ( mislim radilo se o gripi ili upali pluća, ali meni je to bilo skoro ko da joj prijeti smrt zbog tih nesretnih šlapica :zubo: ). doslovno me uhvatila panika, da što će s njom biti kad je tako loše obuvena. a ona je pomalo blesavo zujala u mene, nije kužila "težinu situacije". ja sam je zapravo ful nasilno odvukla s tramvaja (znam da sam je u jednom trenu onak primila za čeljust i siktala na nju da kako to ne kuži, da se mora ići obući kako spada da se ne prehladi). htjela sam ju odvući do nje doma da se obuče, no kako smo sišle na stanici, našle smo se "kod none" (mamine mame), tj tamo gdje ja ljetujem i gdje sam zapavo provela prvih par godina svog života. (živjeli smo na relaciji zagreb-rijeka neko vrijeme.)

tamo je bilo sunce i ljeto, bilo je dosta vruće. znači nema kiše. no ja i dalje u potrazi za njenim tenisicama, poprilično manično. došla sam do kuće koja je u stvarnosti stara više od sto godina i dosta je starinska em izvana em iznutra, no u snu ej bila renovirana i na malo višoj poziciji (na malo višoj nadmorskoj visini) nego što je na javi. dok sam se penjala prema kući, bila sam gola (!), a po putu sam si stavljala grudnjak, tj badić. no nisam imala neki dojam golotinje, nije mi to bila neka frka. samo sam stavial taj gornji dio badića, a guzu ostavila da se lufta :rofl: jako čudno. uglavnom, kuća je bila veća, a iznutra je bila jako lijepo uređena, baš onako kako bih ja uredila kuću da imam novaca :) ja sam znala da je tamo moja mama, da je samo ona u toj kući, no trebalo mi je dosta dugo vremena da dođem do nje. bilo je puno vrata kroz koja sam morala proći, a kad sam došla do nje, ona je bila nekako drukčija. isto je izgledala, ali je bila nekako samosvjesnija. (nedostatak toga inače zamjeram mami, ponaša se poput marionete kojom se može upravljati, a to se dosta vidi u odnosu nje i tate koji jako teži dominaciji i kojem treba podložna žena uz koju će se osjećati jako. to je nažalost obrazac ponašanja kojeg sam ja od njega pokupila i kojim se u posljednje vrijeme poprilično bavim, tj izvodim žešću introspekciju on a daily basis.) jednostavno se ponašala kao svoj čovjek, snažna, imala je svoje "ja hoću". jedan dio te kuće je bio preuređen kao nekakvo more ili bazen, u kojem su plivala djeca. ja sam u snu znala da imaju 6. mjeseci i da to organiziraju neki dečki, kao da je to neki projekt da ostave djecu u vodi da ne izgube refleks plivanja (koji se nakon 3. mjeseca kod male djece gubi). no ja sam to u snu nazvala morovim refleksom (iako sam mislila na refleks plivanja), a morov refleks je refleks kojeg imaju djeca do 3. mjeseca: kada izgube podlogu, rade kretnju s rukicama kao da će zagrliti zrak. (za ove reflekse je krivo učenje razvojne psihologije. :D)

mama mi je dala neke platnene tenisice u kojima sam znala ić na plažu dok sam bila mlađa. nisam bila sigurna kako izaći iz kuće jer ona vrata kroz koja sam bila ušla su mi nekako bial nedostupna. no onda sam vidjela neka druga vrata kroz koja nisam ni znala da postoji izlaz, i izašla sam kroz njega. kad sam izašla, vidjela sam dvije mlađe cure (11-12 godina), i one su pjevale neku pjesmu od Orphaned landa. taj bend ja ne slušam iako mi je dobar, sluša ga moja sestra. ja sam, kad sam vidjela te 2 cure, dobila dojam da sam jedna od njih ja, a druga je ja mislim bila ova moja frendica (iako se u toj dobi mi nismo poznavale), doslovno sam to doživjela kao "susret s prošlošću". a zanimljivo je da "orphan" na eng znači siroče.

dok sam se strmim putem spuštala do frendice (koja me čekala vani, a sad su s njom bili i moja sestra i moj, sada bivši, dečko), povikala sam da su mi tenisice mokre (one iste tenisice koje mi je mama dala u kući ja sam obula, no kako sam morala, da bih izašla iz te kuće, jedan dio preplivati (zaroniti ispod nekih vrata), one su se smočile), a kad sam to rekla, dečko je skinuo svoje. na tu njegovu kretnju, pažnju mi je skrenula sestra koja se vraćala k njima sa mnom po toj strmini, no ona nije bila pored mene u fizičkomtijelu nego nekako kao duh. samo sam čula da mi je prošaptala "pogle, opet ti ugađa", i znala sam da je to ona rekla, iako sam je vidjela dolje pored frendice i dečka.

i to je kraj sna, bar se dalje ne sjećam. mislim, idim mnoge poveznice sa nekim sadašnjim događajima ili mojim zapažanjima... npr zanimljivo je to da ja popizdim što frendica ima šlape na nogama i tražimm joj tenisice, a ja sam GOLA. ono, umjesto da sebi obučem GAĆE, ja njoj tražim TENISICE. :D to se da povezat sa stvarnošću, u kojoj sam ja do nedavno sasvim nesvjesno "popravljala" neke stvari na njoj i glumila joj mamu, ujesto da se zapitam zašto mi uopće treba netko kome mogu glumiti mamu.
onda, ovo sa orphaned land - otkrivam gomilu nekih osjećaja napuštenosti iz djetinjstva, nekih prešutnih očekivanja sa strane roditelja kojih ni oni sami nisu bili svjesni (tj nesvjesno su pronosili svoje frustracije iz roditeljskog doma - kako to inače i biva)..
onda, ova kretnja dečka - ja kažem da su mi se smočile tenisice, a on skida svoje - bez da sam ga išta pitala ili tražila... jako puno toga je bilo u našem odnosu - uvijek bi bilo po mom, i kad nisam to htjela.

ma imam mnogo nekih pretpostavki, ali htjela bih da mi netko sa strane kaže što misli o ovom, jer mi sigurno podsvjest ne govori stvari kojih sam već svjesna :D

uglavnom, tko god da se ovog primi, hvala unaprijed !!! :s

Fish 1968
01.02.2008., 16:57
ovako, ja imam jedno poveće pitanje... sanjala sam prošlu noć jedan čudan san za kojeg bih molila fishicu da mi pomogne u tumačenju... ili ako tko hoće, ako dobije inspiraciju ili bude imao živaca prihvatiti se tog... bilo kakva podpitanja da su potrebna - odgovaram na njih :) dosta je detaljan opis jer sam čim sam se probudila, zapisala san. činio mi se jako znakovit, odnosno vidim dosta simbolike u njemu, oko koje mi treba pomoć.
Pročitah tvoj turbomegagiga san u cijelosti. :) Međutim zaista je nemoguće napraviti sažetak svega forumom (ziher ga nitko neće imati volje ni pročitat' do kraja :zubo:). Ali kako smo mi ribači živalj iz istog jata pa se kužimo probati ću izvući neke detaljčiće:

Taj san osim što je jako ogroman ima nekoliko cijelina. Makar opet zajedno čini veću cijelinu. Čini mi se da se kroz njega cijelo vrijeme provlači neka vrsta preispitivanja tvog odnosa s majkom, uspoređivanja s njom i rješavanja stvari na relaciji ti-ona. Tj. ti-žena-majka. Dakle:

1. I meni je prvo upao u oči bend koji si slušala. Probaj još razmisliti o cijelom nazivu "Orphaned land". ;)

2. U snu stalno skrećeš pažnju prema jednom dijelu tijela-nogama (već pisali na prvim str. ovog topica). Posebna su stopala. Osim što su stopala nešto skroz "riblje" ;)... u simbolici često govore o "zauzimanju komada zemlje". Svog komada (obilježavanje vlasništva).

3. Platnene tenisice. Sjeti se svega iz stvarnog života i emocija koje su u vezi tena iz djetinjstva (tko ih je kupio, u kojim prilikama si ih nosila, zašto su one "važne"...)

3. Golotinja koja se stalno provlači. Golotinja u snovima najčešće govori o osjećajima izloženosti (čak i neke ranjivosti) ili nedovoljne spremmnosti da se osoba suoči s izazovom na javi. Također, vrlo često golotinja govori o strahu sanjača da će se otkriti nešto intimno o njemu, nešto što bi rado sakrio od drugih.

4. Oblačiš grudnjak (prekrivaš grudi - ženu). Donji dio je gol. Obrati pažnju da se zapravo donjim dijelom "vidi spol".

5. Napisala si "umjesto da sebi obućem gaće" (uh ovo je opako. :zubo:)...to te stavlja u poziciju muškarca u "vašoj vezi".

Osim odnosa s majkom, frendicom i sestrom (all woman) u ovom velikom snu zmiksala si i odnos s dečkom. Čini se da mu zamjeraš "nedostatak muškosti" ili ako hoćeš obrnuto sebi "manjak ženskosti".

Dionaea muscipula
01.02.2008., 22:20
bok........bas sam danas shvatila da u zadnje vrijeme sanjam skoro isti san........i taj san sam vec prije par godina pocela sanjati ali sada je postao ucestali. pa ako netko ima neku ideju o sto bi mogao predstavljati jako bi mi pomoglo.....pa ovako............to ide.........sa vecom ekipicom ljudi (roditelji, prijatelji i ljudi s faksa) kao da idem na neki izlet po jadranu..........i putujemo i gledam krajolik koji je prekrasan da nemoze ljepsi biti (jednom je bio doslovce temperom naslikan, drugi put su oblaci bili u obliku siga i loptica, nocas je sve bilo prepuno pjescanih plaza). inace planine su stalno strme i prekrasne zelene boje (kao da je proljece). more je uvjek mirno dok putujemo. i tako nakraju se vratimo u zagreb i tada se probudim.

pandora_5
02.02.2008., 11:50
sanjala sam sinoć opet da tučem neku curu. bila sam na treningu u dvorani. bila sam ljuta nešto i sjedim na klupi. i dođe neka ženska debela i sjedne ispred mene. velim joj ja:a daj se makni niš ne vidim od tebe kravo debela. kaže ona:šta si rekla? ja:da si debela krava i šutnem je nogom još. ustane se ona i krene na mene. uhvatim je ja za kosu i počnem tuć nogom po trbuhu al joj nije bilo niš pošto je bila debela :D onda sam je počela nogom u glavu. došao je trener pa nas rastavio. malo poslje opet naletim na nju. kažem joj ja:šta je oš opet batina? sad ona mene uhvatila za kosu i čupa. i zgrabila sam je nekako i počela glavom lupat o zid dok joj krv nije išla. i neznam otkud se onda odjednom pojavio biljarski stol. onda sam je još jednom lupila glavom o stol i prebacila preko druge strane. svi se skupili oko nas. znam da me netko primio da nas razdvoji. i dođe trener opet, ja se onak pravim nevinašce i velim mu: ona je prva počela, uhvatila me za glavu i tukla,nisam ja niš kriva. a svi u dvorani viču: laže,laže. a trener meni: dobro dobro ne plači :D

polyhymnia
03.02.2008., 12:17
Pročitah tvoj turbomegagiga san u cijelosti. :) Međutim zaista je nemoguće napraviti sažetak svega forumom (ziher ga nitko neće imati volje ni pročitat' do kraja :zubo:). Ali kako smo mi ribači živalj iz istog jata pa se kužimo probati ću izvući neke detaljčiće:ajmo na jednu kavu popričat o snu :D ma mnogo mi znači da mi kažeš to misliš o tome jer mi treba mišljenje sa strane. mogu ja analizirat svoj san danima, ali netko sa strane uvijek ima neka druga zapažanja i vidi nešto što ja uopće ne vidim. ;)

1. I meni je prvo upao u oči bend koji si slušala. Probaj još razmisliti o cijelom nazivu "Orphaned land". ;)hmm... da, zapravo se može odnositi na 2 stvari: ili na osjećaj napuštenosti ili na život izva roditeljskog doma. o preseljenju u posljednje vrijeme mnogo razmišljam, a upravo večer prije sna sam dobila ponudu od jedne frendice da se za godinu-dvije uselimo zajedno u stan, što mi je super ponuda jer to ne bi bilo podstanarstvo (stan je od njenih) nego bi trebalo skrpat samo za režije... na taj naš razgovor me asociralo u snu to što sam iz kuće u kojoj je bila mama izašla na izlaz za kojeg nisam ni znala da postoji. jesi na ovo tumačenje ciljala ?

2. U snu stalno skrećeš pažnju prema jednom dijelu tijela-nogama (već pisali na prvim str. ovog topica). Posebna su stopala. Osim što su stopala nešto skroz "riblje" ;)... u simbolici često govore o "zauzimanju komada zemlje". Svog komada (obilježavanje vlasništva). pogledala sam to sa prvih stranica, i viđe vraga, radi se o mom pitanju :zubo: možda i ovo možemo promatrati sa meni aktualnom "life on my own" tematikom... ali zašto sam ja tako poludjela kada sam vidjela da je ona tako "slabo obuvena", to sam doživjela u snu kao neki ne znam kakav nedostatak.

3. Platnene tenisice. Sjeti se svega iz stvarnog života i emocija koje su u vezi tena iz djetinjstva (tko ih je kupio, u kojim prilikama si ih nosila, zašto su one "važne"...) da, to sam mislila napisati u postu al sam odustala akd sam shvatila koliko će to dugačak post biti :zubo: sjećam se da sam te tenisice nosila u primoštenu (ili šibeniku, uglavnom tamo negdje blizu) ljeto nakon ja mislim 4. razreda. i sjećam se da je pao neki neočekivani ljetnji pljusak i da su mi se smočila stopala. mislim da sam se čak u SNU sjetila tog događaja kad mi je mama pružila te tenisice :misli:
a a znam da smo ih kupili negdje "na putu", tipa isto tamo dok smo bili kod bake i dide u dalmaciji, znam da niej bilo ni u mošćeničkoj dragi ni u zagrebu, nego na nekom mjestu koje ne smatram domom.
a ostalo ... ne znam baš po čemu drugom bi mogle biti bitne... znam da sam ih dugo nosila jer mi je noga nakon 4. razreda dostigla konačnu 39-ku i više nisam baš ni rasla nešto u visinu...

3. Golotinja koja se stalno provlači. Golotinja u snovima najčešće govori o osjećajima izloženosti (čak i neke ranjivosti) ili nedovoljne spremmnosti da se osoba suoči s izazovom na javi. Također, vrlo često golotinja govori o strahu sanjača da će se otkriti nešto intimno o njemu, nešto što bi rado sakrio od drugih. hm, moguće da se to odnosi na vezu mene i te "frendice". to je nešto što ne skrivam od ljudi, kao ni svoju seksualnost, ali u isto vrijeme, to JE nešto što još ne želim da moji saznaju, ne dok živim pod njihovim krovom jer kad to saznaju, svalit će na mene optuživanja, negiranja, trebat ću gledat njihovo samosažaljenje i svašta. mama još kako tako (aha! hm možda ZATO mama u snu ?), ali tatu bih najradije htjela isključiti iz cijelog procesa (uopće se ne nalazi u snu) jer je homofoban za popizdit. možda sam zato mami u snu "dala" osobinu samosvijesti, jer znam da, kad bi ona bila izgrađenija kao osoba i kad ne bi tatu doživljavala kao nekakav moralni autoritet, bila bi puno otvorenija prema tome da čuje u koga joj se to kćer zaljubila. ali ovako ona sve tatine stavove sasvim nesvjesno preuzima kao svoje. a ja tu ništa ne mogu napraviti jer ona tog nije svjesna.

4. Oblačiš grudnjak (prekrivaš grudi - ženu). Donji dio je gol. Obrati pažnju da se zapravo donjim dijelom "vidi spol".
hm da. mislim da se opet vraćamo na temu seksualnosti, bar je to moja asocijacija na ovo. no opet, ako se donjim dijelom vidi spol, zašto prekrivam grudi, tj kako ti kažeš ženu ? možda ona vidljiva ženska obilježja prekrivam, no time ne mogu sakriti da jesam žena ?

5. Napisala si "umjesto da sebi obućem gaće" (uh ovo je opako. :zubo:)...to te stavlja u poziciju muškarca u "vašoj vezi". da, to je istina. ja nekako smatram da imam više muške energije u tom odnosu. no opet, ja sam sklona općenito tražiti odnose u kojima ću biti "muško". to sam napisala u onom prvom postu, zapravo nesvjesno "liječim frustracije" iz odnosa s tatom, pa prenosim njegovo ponašanje prema meni u svoje ponašanje prema drugim ljudima.
no kad sam to napisala, htjela sam reći da mi je nekako glupo kako sam ja gola, a njoj tražim tenisice - u stilu: "prvo pometi ispred svojih vrata..."
naime, ja od početka našeg odnosa vidim nju kao jako ranjivu i kao nekog kog treba zaštititi, a zapravo ona u meni budi tu moju ranjivu stranu koju sam jako rano u životu naučila sakrivati od drugih ljudi, na neki način zrcali ono što sakrivam i od sebe same. ona je ta koja je jača od mene, baš zato što se ne boji plakati, što se ne boji svoje tuge i osjećaja povrijeđenosti. a ja očajnički pokušavam sakriti od sebe sve te svoje "slabosti" i proiciram ih na nju, pa umjesto da se pozabavim sa sobom i svojim osjećajem razgolićenosti i ranjivosti, prebacujem to na nju (tražim joj tenisice i bjesnim na nju što se nije bolje obula). što kažeš o ovom tumačenju ? to mi je onako prvo palo na pamet, no ne može biti samo to jer sam tog svjesna.

Osim odnosa s majkom, frendicom i sestrom (all woman) u ovom velikom snu zmiksala si i odnos s dečkom. Čini se da mu zamjeraš "nedostatak muškosti" ili ako hoćeš obrnuto sebi "manjak ženskosti".da, to je i bio problem u našem odnosu, vrlo velik. moje sunce konjukcija njegov mjesec. to je dodatno poticalo moju težnju za osjećajem superiornosti i dodatno me udaljavalo od moje emocionalnosti.

Fish 1968
03.02.2008., 14:45
Ehh, evo ovako: :)Osim što je san živi hologram, svaki dio sna pa i onaj najmanji je isto to. Kod snova je najvažnije pogledati cjelinu. Pa kada osoba sama sebi tumači san često od drveća ne vidi šumu, posebno ako prebire po svakoj travki i grančici. Moraš znati da su tvoja majka i otac osobe čije osobine nosiš u sebi. Sve one koje ti se iz nekog razloga ne dopadaju "na njima" su iste one koje imaš i ti i ne znaš kako da ih se "riješiš". Nalaziš se u dobu kada se "osamostaljuješ" i puno tvojih borbi se odvija na tom planu. A osamostaljenje nije "odseljenje" od roditelja, ono je i nešto puno veće. Ovaj san opisuje sve to i puno više.

Već ranije si sanjala majku, svjesna si razlike između vas dvije, pa je i prije to bila tema tvojih snova (jedna od simbolika jest i raspon između Mošče i Zg-a). Na početku sna se spominje smjer i opet faks (mama nije završila faks, sjećaš se sna od ranije). Dobro si pretpostavila u prošlom postu kada si napisala da suprotan smjer znači vraćanje. Ako malo bolje pogledaš vidjeti ćeš da tvoj san započinje vraćanjem u prošlost. I to u doba kada si bila dijete. U jednom dijelu sna si i spomenula dob:
kad sam izašla, vidjela sam dvije mlađe cure (11-12 godina), i one su pjevale neku pjesmu od Orphaned landa.
...pa razmisli kakav je bio tvoj odnos s roditeljima u tom dobu (kako ste živjeli, gdje, odnosi, sestra i ostalo).Razmisli o tome kako bi tvoji roditelji reagirali kada bi im rekla da se seliš i sve ostalo što se tiče tvoje seksualnosti. Razmisli posebno kako bi reagirao otac, a kako majka. Vidjet ćeš da ima puno sličnosti s tvojim snom.
ali zašto sam ja tako poludjela kada sam vidjela da je ona tako "slabo obuvena", to sam doživjela u snu kao neki ne znam kakav nedostatak.
Zato što bi tvoja mama "trebala" poludjeti kada se ti budeš selila. ;)

Pogledaj još ovo:
i skužim da ona na nogama ima šlape, i čarape s odrezanim prstima (kao one rukavice bez prstiju kaj su u poslijednej vrijeme in :)).
Takve rukavice možda jesu u posljednje vrijeme in, ali su one prije svega simbol siromaštva. Takve rukavice nose beskućnici.
neku pjesmu od Orphaned landa.
Ovo sam ti ranije spomenula.
a a znam da smo ih kupili negdje "na putu", tipa isto tamo dok smo bili kod bake i dide u dalmaciji, znam da niej bilo ni u mošćeničkoj dragi ni u zagrebu, nego na nekom mjestu koje ne smatram domom.
"mjesto koje ne smatraš domom"...itd, uglavnom ima toga još kroz cijelu sančinu.


Dakle, ako malo pogledaš...svi tvoji strahovi vezani uz to "kako bi roditelji reagirali" na tvoju selidbu i seksualnost se mogu sažeti u nekoliko jednostavnih rečenica. A tiču se toga da se plašiš da bi mogla ostati bez svega što ti roditelji pružaju (toplinu, dom, faks, novac - "kuća uređena po tvome"..) ali prije svega bez njihove ljubavi. Toliko jako da misliš da bi mogla umrijeti (odatle i tvoja onako "prejaka" reakcija :))

Ali ima još jedna puno važnija nit koja se provlači, a tiče se identiteta. Zato su čest simbol u snu simbol stopala....jer ono što zaista radiš ovim snom, jest da u biti kroz sve ovo "tražiš sebe".

La Havre
04.02.2008., 11:45
sanjao sam da šećem stazom, s ocem, pokraj more koje je prepuno riba. :confused:

ela
04.02.2008., 19:42
sanjala sam da idem u srednju školu, škola je smještana u kotlini, snijeg je pao i učenici u nju dolaze na skijama, spuste se s brda. uglavnom, markirala sam jedan sat, dolazim u školu, otresam skije na ulazu i netko me pita: zašto nisi bila na satu grčkog, eleni? ja se probudim i onak mi je bilo čudno da me u snu zovu ela jer to nije moje ime u stvarnosti.

Baphomet
05.02.2008., 09:39
Evo jednog dijela mojeg sinoćnjeg san, malo je čudan....možda malo previše :misli:

Sanjao sam da sam padao u san sa namjerom odlaska na određeno mjesto u snu. Umjesto da dođem na to mjesto zapeo sam u nekoj zemlji između snova. Bila je to jedan travnati put kroz šumu, sa blagim usponom. Negdje na sredini tog puta je bila jedna kamena kućica sa staricom. U blizini je bila i žar-ptica (sad malo pogledah na internetu i našao sam je na wiki...ludo), osjećao sam određenu prijetnju sa njene strane i nemogućnost obrane od njenog utjecaja. Ali u tom trenutku je uletila starica i rekla joj je da bez obzira što je stara još ima snage da pozove zaštitu i počela je okretati neke poluge. Kako je ona to pokretala tako se sve počelo tresti i u jednom trenutku je opet došla nekakva ptičurina, neki spoj lešinara i orla, velika, ružna ali dobra koja je otjerala žar-pticu. Nakon toga sam se u snu probudio. Zbog iskustva sa žar-pticom iz sna mogao sam vidjeti nekakva bića nevidljiva ljudskom oku ali mogao sam natjerati i druge da ih vide. Pokazao sam jednoj ženi kako se kroz prozor može to vidjeti i u jednom trenutku je jedna sjena proletila prozorom. Kako sam bio uporan, ta se sjena polako materijalizirala u malu djevojčicu koja je počela pričati sa tom ženom. Rekao sam toj ženi da ta curica nije opasna ali da posjeduje veliku moć i da pazi kako se odnosi prema njoj.


Dalje se ne sjećam. Ne mogu ni zaspati a da neko žensko biće ne uleti :D

Baphomet
05.02.2008., 09:42
Sad čitam o baletu Žar ptica (http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDar-ptica), siguran sam da to nikad nisam gledao ali nekako mi je čudno sličan snu.

Žar ptica = Firebird

Tako se zove SQL baza podataka sa kojom trenutno radim :rofl:

Fish 1968
05.02.2008., 12:32
Jako je slično. :) Ja baš volem i dosta sam čitala narodne bajke, pa me djevojčica koja se materijalizira podsjetila na bajku Mala vila (http://209.85.135.104/search?q=cache:RBbA7zzHgZYJ:www.vbz.hr/pdf/bajke.pdf+mala+vila%2Bvesna+krmpoti%C4%87&hl=hr&ct=clnk&cd=13&gl=hr) (nastala od jedne stare narodne bajke). Inače je premijera te bajke nedavno održana u Zg dječijem kazalištu Žar ptica. :)

Baphomet
05.02.2008., 12:48
Zadnjih par knjiga koje pročitah nemaju nikakve veze sa duhovnošću, čak bih rekao da su i kritika raznih vidova duhovnosti. Zato mi je taj san još čudniji. Možda je to samo ravnoteža naspram mnoštva znanstvenih informacija koji negiraju takve stvari :)

Fish 1968
05.02.2008., 12:54
Zadnjih par knjiga koje pročitah nemaju nikakve veze sa duhovnošću, čak bih rekao da su i kritika raznih vidova duhovnosti. Zato mi je taj san još čudniji. Možda je to samo ravnoteža naspram mnoštva znanstvenih informacija koji negiraju takve stvari :)
Da, jako u snu izbija polaritet između blještave, glamurozne žar ptice i velike ružne ptičurine. Kao i spoj staro-mlado. :)

Dragan
05.02.2008., 13:15
...U blizini je bila i žar-ptica, osjećao sam određenu prijetnju sa njene strane i nemogućnost obrane od njenog utjecaja. Ali u tom trenutku je uletila starica i rekla joj je da bez obzira što je stara još ima snage da pozove zaštitu i počela je okretati neke poluge. Kako je ona to pokretala tako se sve počelo tresti i u jednom trenutku je opet došla nekakva ptičurina, neki spoj lešinara i orla, velika, ružna ali dobra koja je otjerala žar-pticu. ...
Meni zar ptica asocira na neke energije puje (eventualno manipure), dok je ta velika pticurina verovatno od vishude.
Jasno je da je zar ptica raskosna, bljestava i opasna, pitam se zamo zasto je dobra pticurina "ruzna" ?!

Baphomet
05.02.2008., 13:37
Meni zar ptica asocira na neke energije puje (eventualno manipure), dok je ta velika pticurina verovatno od vishude.
Jasno je da je zar ptica raskosna, bljestava i opasna, pitam se zamo zasto je dobra pticurina "ruzna" ?!
Pa ono, ružna za jednu pticu. Velika, neproporcionalna, neelegantna, sa tamnim bojama, perje neravnomjerno raspoređeno......ali puna snage.

bema
05.02.2008., 14:01
Jasno je da je zar ptica raskosna, bljestava i opasna, pitam se zamo zasto je dobra pticurina "ruzna" ?!

Meni pada ova (http://en.wikipedia.org/wiki/Simurgh) na pamet.

Btw...orao jest solarni sibol, simbol viših, duhovnih bića....uranska snaga (let kroz prostor, služi šamanima...)

Al je i dvojan (čitala sad:D)..u nekim mitologijama orao ima veze s Pramajkom (starica:misli:), koja jest plemenita...ali straaaaašna:D

Dragan
05.02.2008., 14:10
Pa ono, ružna za jednu pticu. Velika, neproporcionalna, neelegantna, sa tamnim bojama, perje neravnomjerno raspoređeno......ali puna snage.
Ma znam ja sta si ti otprilike mislio pod "ruzna", nego se pitam znas li ti zasto je ona ruzna. :cerek:
PS
Predlazem da veceras ponovo sanjas taj san u cilju dobivanja dodatnih detalja.

Baphomet
05.02.2008., 14:11
Meni pada ova (http://en.wikipedia.org/wiki/Simurgh) na pamet.
E svašta, pa to je jako slično.

Sjećam se da je imala užasno velike kanžde.

Ok, dosta, tko zna šta ćete još iskopati :D

Raiden
05.02.2008., 14:16
Da Bog sačuva šta vi sanjate. Ima li iko išta lijepo da sanja?

tatyana39
05.02.2008., 14:28
Sanjao sam da sam padao u san sa namjerom odlaska na određeno mjesto u snu. Umjesto da dođem na to mjesto zapeo sam u nekoj zemlji između snova.
Moguće da si i u životu zapeo i umjesto da si ostvario svoj san zapeo si između snova.

U blizini je bila i žar-ptica , osjećao sam određenu prijetnju sa njene strane i nemogućnost obrane od njenog utjecaja.

Ptica let, žar vatra strast. Nešto tako lijepo kao što je žar ptica tebi je izvor nelagode.

O čemu govori ova zadnja rečenica ... :)
Dalje se ne sjećam. Ne mogu ni zaspati a da neko žensko biće ne uleti

I uletila su sva tri ženska aspekta u san dijete, žena, starica. Moćna starica i jednako tako moćna djevojčica i jedna žena kojoj si nešto objašnjavao.

Ja bi rekla da je u tvom životu trenutno dominantna strast prema nekoj ženi (ili ženama općenito) koju doživljavaš kao neku vrst prijetnje moguće svojoj slobodi (jerbo te spasio orao), a moguće i gubiš pribranost jer ne možeš biti hladan kraj tolikog žara.

Budući te u snu spašava starica (mudrost tvoje vlastite osjećajnosti) i orao-lešinar (snaga tvoje čini mi se nevezanosti ili sposobnosti da ostaneš sam i odsječeš ono što ti ne treba) mislim da si vođen unutranjom zrelošću koja te sprečava da ne učiniš ništa zbog čega bi požalio, jer strast koju trenutno doživljavaš nije mudro slijediti.


Rekao sam toj ženi da ta curica nije opasna ali da posjeduje veliku moć i da pazi kako se odnosi prema njoj.

Da, žene imaju moć ....Lete okolo kao sjene a izgledaju tako nevino. Nisu opasne ali nije se sa njima igrati ....

Dalje se ne sjećam. Ne mogu ni zaspati a da neko žensko biće ne uleti

Baphomet
05.02.2008., 14:51
Khm, neću više pisati o mojim snovima :no:

:D

ela
06.02.2008., 16:10
noćas sam sanjala da mi je došao neki paket vrijednosti 800 kn, ali poštarina koju moram za taj paket platiti iznosi 2300 kn i sad se prvo raspravljam s dostavljačima kak to oni misle da moram platiti poštarinu 3 puta veću od vrijednosti paketa, ali oni ne znaju, onda se idem žaliti njihovom šefu u - osiguravajuću kuću libertas, međutim nema šefa, nego je tamo njegov zamjenik koji me prima. kancelarija mu izgleda ko spavaća soba i on se izležava u krevetu, pokazujem mu taj papir s cijenama i on kao ide to provjeriti i pritom je izgubio moj papir i sad on zapravo ništa ne zna ni ne može, a u biti mu se lagano fučka za sve.

pandora_5
07.02.2008., 11:54
joooj sanjala sam sinoć da me proganja neka ženska duuuuuugačke crne kose. kosa joj je bila skoro pa do poda. ja i brat smo bili u nekom hotelu i došla je ona. i spavali smo svi troje u krevetu. i ona legla iza mene i počela me dirati :confused: ja joj maknula ruku al se nije dala, skočila na mene onda, počela me nekak kao škakljat al to je bilo tako bolno, ja sam vrištala i htjela sam se probudit al nisam mogla. mrzim kad me netko u snu škaklja to tako boli onda a ona mi je to radila baš. i onda smo je nekako ja i brat bacili kroz prozor hotela. i sad gledamo kako pada i nikako da padne na tlo jer je bilo jaaaaako visoko. i kad je napokon pala nije joj niš bilo. jebote ustala se ona i kao počela letit natrag do našeg prozora. onda smo ja i brat pobjegli iz hotela i vratili se našoj kući. ušli smo u sobu. tamo je bila teta. imala je istu crnu kosu kao i ta ženska. a u stvarnosti ima plavu kosu. i čudim se ja sad kak to. onda smo joj počeli pričati o toj ženski i došla je tad. i u tom trenutku kad je ušla u sobu teti se kosa pretvorila u plavu boju. i krenula ženska na mene. uzela sam stolicu i mlatila po njoj al joj nije bilo niš. i još se onak zlobno smijala. onda je uzela za nogu stolicu i zgurala me do ormara. nitko mi nije pomogo ni teta ni brat. i s puno muke sam ju oborila na pod i rekla bratu kao: daj donesi kolac da je ubijem. i donio mi nož i zabila sam joj ga u srce i ona je samo nestala, isparila ko demon. :confused::eek:
kako užasan san, cjelu noć me proganjala, htjela ubit. a ja sam se htjela probudit al nisam nikako mogla, na pol sam znala da sanjam. kaj bi to značilo? :(

Fish 1968
08.02.2008., 10:50
noćas sam sanjala da mi je došao neki paket vrijednosti 800 kn, ali poštarina koju moram za taj paket platiti iznosi 2300 kn i sad se prvo raspravljam s dostavljačima kak to oni misle da moram platiti poštarinu 3 puta veću od vrijednosti paketa, ali oni ne znaju, onda se idem žaliti njihovom šefu u - osiguravajuću kuću libertas, međutim nema šefa, nego je tamo njegov zamjenik koji me prima. kancelarija mu izgleda ko spavaća soba i on se izležava u krevetu, pokazujem mu taj papir s cijenama i on kao ide to provjeriti i pritom je izgubio moj papir i sad on zapravo ništa ne zna ni ne može, a u biti mu se lagano fučka za sve.
Novac je simbol vrijednosti. Simbolika novca ima velike sličnosti s ljubavlju. Pa upravo kao što po pitanju novca u životu možemo biti škrti ili rasipni, nerazumni ili razumni, možemo sebe zakidati ili obasuti novcem...tako možemo i po pitanju osjećaja. Novac u snovima često govori o osjećajima vlastite vrijednosti i samopoštovanja, te osjećajima ljubavi.

Zbog toga razmisli koja je to situacija u životu za koju osjećaš da "trostruko više plaćaš" od onog koliko zaista vrijedi ono što dobivaš? Tko te podcjenjuje?

U snu se javlja "osiguravajuću kuća" što asocira na pojam sigurnost, kao i naziv "libertas" što asocira na pojam slobode, pa su ta dva pola (sigurnost-sloboda) u uskoj vezi ovog sna.

pandora_5
08.02.2008., 15:35
a meni nitko neće protumačit san? :kava:

polyhymnia
09.02.2008., 01:04
evo, konačno da odgovorim u ove rane jutarnje sate... ne spava mi se :ne zna:

PUNO ti se zahvaljujem na pomoći oko sna, mnogo si mi pomogla sa tumačenjem. imam još samo 1-2 pitanja, tj nejasnoća oko kojih bih te zagnjavila, ali na kratko :) :)
Razmisli o tome kako bi tvoji roditelji reagirali kada bi im rekla da se seliš i sve ostalo što se tiče tvoje seksualnosti. Razmisli posebno kako bi reagirao otac, a kako majka. Vidjet ćeš da ima puno sličnosti s tvojim snom. ovo mi baš nije jasno... kako bi reagirali ? hm, mene je prije svega strah tatine reakcije. što se selidbe tiče, jer je kontrol-frik i potajno posesivan prema meni,a što se seksualnosti tiče, jer je prokleto homofoban. užas. a mami sam već iduće jutro ispričala prijateljičin prijedlog i ona je sasvim normalno reagirala. rekla je da "imam njen blagoslov" i da napravim kako god mislim da je najzgodnije. ne vidim sličnosti sa snom *blond moment* :confused:

Zato što bi tvoja mama "trebala" poludjeti kada se ti budeš selila. ;):misli: kakve to veze ima s tim što ja pizdim na frendicu ? ne znam kako da to povežem s mamom, kad me njene reakcije nije bilo strah, a još sam joj i ispričala razgovor s frendicom o stanu. plus mama od prije zna da se ja želim seliti. moja pretjerana reakcija je prije svega usmjerena na frendicu i na strah od toga što će se NJOJ dogoditi. da niej možda da se kroz cijelu priču o mom osamostaljivanju provlači priča o njenom osamostavljivanju od mene ? ok ovo zvuči čudno, no da malo pojasnim, naš odnos je u mnogim aspektima dosta nezdrav, već sam spomenula da sam sklona tražiti ljude kojima mogu glumiti mamu (tj u mom slučaju tatu), to se dost očituje u našem odnosu. no da ne kompliciram s objašnjenjima... :rolleyes: možeš mi objasniti što si time mislila ?

Ali ima još jedna puno važnija nit koja se provlači, a tiče se identiteta. Zato su čest simbol u snu simbol stopala....jer ono što zaista radiš ovim snom, jest da u biti kroz sve ovo "tražiš sebe".da, pokušavam nekako ostaviti svoj trag, obilježiti svoj teritorij... jasna mi je simbolika... viđe vraga, evo baš sam malo danas povezala tranzite sa snom, hehe. jupiter mi ovih dana sjeo na saturna, i ostat će tako neko vrijeme...saturn je u mom slučaju definitivno tata i sve što ide u paketu s njim (a to je ono, 85% moje osobnosti, pa se ti snađi...)...bit će bome belaja u mojoj mladoj nadobudnoj glavici još dosta vremena... sa svih strana me stislo... :o

mnogo ti hvala, fish !! :kiss:

Fish 1968
09.02.2008., 09:16
@ Polly

Joj, Polly…naravno da selidba nije problem, problem je ovo drugo. :)

bit će bome belaja u mojoj mladoj nadobudnoj glavici još dosta vremena...

mnogo ti hvala, fish !! :kiss:
Dobro si napisala...prava si nadobudna glavica. :)

polyhymnia
09.02.2008., 11:11
pa znam da jesam :zubo: al daj mi plizić objasni ovo kaj sam pitala, to je zadnje :zubo: to što ne vidim sličnosti u reakcijama sa snom i kakve veze mamina reakcija na javi ima sa tim što se ljutim na frendicu ?? :misli: *znatiželjko*

Fish 1968
09.02.2008., 12:10
pa znam da jesam :zubo: al daj mi plizić objasni ovo kaj sam pitala, to je zadnje :zubo: to što ne vidim sličnosti u reakcijama sa snom i kakve veze mamina reakcija na javi ima sa tim što se ljutim na frendicu ?? :misli: *znatiželjko*
Ne ljutiš se na frendicu, nego na sebe. Ne tražiš frendici "cipele", nego sebi.

:)

polyhymnia
09.02.2008., 13:36
aha, ko neka projekcija... tenkju tenkju tenkju :)

Gretchen
10.02.2008., 12:16
uf, sanjala sam jedan podosta mučan san koji mi se u jednu ruku čina dosta "jednostavnim", ali u drugu ne znam kako bih si ga protumačila.
prvo sam mislila prepričati samo taj "gadan dio" ( jer mi je on ostao i najviše u sjećanju kad sam se probudila ), no s obzirom na to da se čitavim snom proteže jedna OSOBA, možda je bolje da krenem ispočetka, tj. od dijela od kojeg se sjećam. Prije sna, mali uvod "u osobu"- riječ je o mom najboljem prijatelju s kojim se družim već 14 (!) godina, i usprkos tome što je on posljednje 2 godine vani na studiju ( dolazi za praznike u zagreb ) i usprkos tome što se ne čujemo tako često, s njim imam dublji i "stvarniji" odnos nego s bilo kojom osobom s kojom se družim "redovito" i on je jedina osoba kojoj sam rekla neke stvari koje me zadnje vrijeme definiraju kao osobu i s kojima se "borim" već dosta dugo, a nikako da ih točno DEFINIRAM i nikako da ih točno PROKUŽIM, jer su jako "fluidne" i promjenjive ( mislim da je to bitno za istaknuti, jer baš na to, kako sam samo njemu to rekla i kako mi je to neopisivo DRAGO, zadnje vrijeme često pomislim kad se njega sjetim ).

Dakle ovako, sanjala sam da sam išla u kino ( inače, ja sam movie freak a kino smatram "drugim domom", da mi netko ponudi, doslovce bih živjela u cinestaru, na filmovima i onoj nezdravoj "hrani" :rofl: ) i tamo srela- njega. iznenadilo me a) to što mi nije rekao da je došao u zagreb, b) to što je bio s nekom random curom zbog koje me je malo izignorirao ( nisam bila ljubomorna na tu curu nego na činjenicu da nije mene zvao u kino, jer on inače nije ljubitelj kina pa sam ja presretna kad ga god uspijem nagovorit da ide :) ). nakon toga sam ja otišla na wc ( ženski jel'te ) i voila, on se odjednom stvorio tamo ( tj.na neku je foru BIO tamo PRIJE mene što je mene iznenadilo jer sam ga prije par sekundi ostavila gore ) i krenuo pričati sa mnom kao da "ništa nije bilo"....od tuda se ne sjećam detalja, samo znam da smo hodali ulicom i ja sam mu krenula prepričavati stanje na faksu ( ja sam doslovce u svom snu PRIČALA tj. prepričavala na što su mi ispiti ličili, jako komično ). eh sad, sjeli smo se na neki porch ( ne znam kako se to na hrv.kaže, sorry ), za neki stolić ili klupicu, ne znam više. sjedili smo jedno DO drugoga i on je podbočio lakat na stol, na što sam ja primila njegovu ruku dok sam mu dalje prepričavala. e sad, nisam ja njega primila na onaj "prsti se isprepliću" način nego sam mu naprosto uzela ruku u svoju, jer mi je to bilo jako prirodno ( inače, ja sam izuzetno taktilna osoba kojoj je fizički kontakt kao takav NEIZMJERNO bitan ). no, odjednom se stvorila osa za koju sam ja mislila da je pčela, no frend mi je rekao da je osa ( inače, meni je tako svejedno jel' nešto osa ili pčela, odnosno, znam da nije isto jer su pčele korisne, no svejedno mi je utoliko što te obje mogu UBOSTI! tako da ih se BOJIM i uvijek se zaledim kad mi neka prozuju ) i krenula je, k'o za vraga, baš na mene. po faci, pa onda U KOSU (!), na što ju je frend samo frknuo prstima. uglavnom, osa se stalno vraćala, a frend, koji je sad odjednom sjedio NASUPROT mene ( to mi je bio jako zanimljiv "obrat" ) ju je NON STOP tjerao. dakle, ja bih se us*ala, a on ju je hrabro tjerao. i tako dosta dugo. no ova se konstatno vraćala, a onda ih je, odjednom- bilo više. on ih je i dalje tjerao sa mene, no onda mi je jedna došla na lice, jako blizu nosa ( ja sam zatvorila oči, to inače radim ) pa sam začepila nos da mi slučajno nebi ušla. u to, moj frend kao takav kao da je "nestao", odnosno, više u snu nije bilo bitno da je to ON, već je bila samo neka "nasumična osoba" koja je i dalje tjerala te ose s mene. pojavilo ih se na STOTINE ( kud baš ja?!?! :( :( :( ) i ja sam se digla i krenula trčati, u što se pojavila MASA ljudi ( zanimljivo, svi moje dobi ili nešto mlađi ) koji su krenuli trčati sa mnom, no zanimljivo- oni su TJERALI (!) ose. u smislu da je čitava scena izgledala kao da ONI proganjaju OSE (!!!). a ja, koja sam bila u toj gomili- JEDINA nisam to radila, jer sam ja bila jedina KOJU su proganjale ose i po kojoj su se one doslovce LJEPILE. i kad mi je u snu postalo toliko NELAGODNO i mučno, otvorila sam oči, NEOPISIVO naglo...i odmah se krenula pipati jer mi je osjećaj tih životinjicia po tijelu bio odvratno stvaran i neopisivo zastrašujuć.

razmišljala sam dosta o snu i došla do nekih zaključaka ( služeći se "logikom", analogijom i kolikim-tolikim poznavanjem sebe i strahova ( mislim da je to ključna riječ ovdje ;) ) kao takvih ), no nekako mi se čini da to nije sve, pogotovo s obzirom na moje jadno poznavanje ( konkretne ) SIMBOLIKE kao takve.

eto, pa ako bi se nekome dalo, bila bih stvarno JAKO zahvalna.

Scáthach
10.02.2008., 13:05
Sto znaci kad sanjas da se u javnosti odjednom nades polugol/a...ali nema onog tipicnog osjecaja neugode, nego ti je bas dobro?

Tako nesto sam nocas sanjala, prvo se svasta ruzno dogadjalo, sukobi sa ljudima koje volim, da bi na kraju ostala sama...i odjednom sam...jel...golisava :D i trcim kroz grad i uopce mi nije neugodno, sve do sume...a suma se cini kao da sam se vratila kuci?

Jesu li to neki zivotinjski porivi...Id se probudio i izmaknuo super-egu :confused:

sonya
12.02.2008., 09:23
Ja cesto sanjam da gledam u more koje mi se (i inace kad sam budna a POGOTOVO u snovima) cini predivno i ja imam uzasnu zelju da udjem u njega i zaronim. Onda sanjam da plivam i ronim ali zacudo mogu normalno disati pod vodom sto me tada ne cudi, iako mi tada ne pada na pamet da ja to u stvari samo sanjam, ali dobro. Danas sam sanjala jos i delfine, plivali su prema obali i neki ljudi su trcali prema njima, a ja sam ih htjela zastititi od njih... koji san- !!!! Da li ima netko ideju kaj taj moj san predstavlja, mozda ima neko skriveno znacenje ili ga sanjam jednostavno zbog toga sto volim more??? :confused::bang:

Scáthach
12.02.2008., 15:21
Koliko se sjecam voda obicno u snovima simbolizira osjecaje...ili podsvjesno...dakle, ono sto se skriva ispod povrsine...Ok, Freud je naravno vodu povezivao sa seksom...ali sto on nije povezivao sa seksom :mig:

Sad...kako to primjeniti na tvoj san :confused:

Cini se da je nesto pozitivno...cim je osjecaj vezan za vodu/more u snu dobar :D

Ali za dupine ne znam :ne zna:

Ne ide mi bas ovo tumacenje :rofl:

sonya
13.02.2008., 08:41
hvala ti svejedno na pokusaju....:top: ja uvijek sanjam neke cudne snove...:D

sonya
13.02.2008., 09:09
Sad sam upravo procitala jedan tvoj san Scáthach, pa ga pokusavam odgonetnuti. Cini se da ti i ja imamo slicne snove jer i ja ponekad sanjam da trcim kroz sumu, livadu, pa more..... mislim da me podsvjest upozorava da bih trebala cesce boraviti u prirodi... nemam drugog objasnjenja... a mozda je to i sjecanje na neki prosli zivot:tuzni::misli::zzz::mig:

polyhymnia
13.02.2008., 11:55
Ja cesto sanjam da gledam u more koje mi se (i inace kad sam budna a POGOTOVO u snovima) cini predivno i ja imam uzasnu zelju da udjem u njega i zaronim. Onda sanjam da plivam i ronim ali zacudo mogu normalno disati pod vodom sto me tada ne cudi, iako mi tada ne pada na pamet da ja to u stvari samo sanjam, ali dobro. Danas sam sanjala jos i delfine, plivali su prema obali i neki ljudi su trcali prema njima, a ja sam ih htjela zastititi od njih... koji san- !!!! Da li ima netko ideju kaj taj moj san predstavlja, mozda ima neko skriveno znacenje ili ga sanjam jednostavno zbog toga sto volim more??? :confused::bang:more: simbol života, životnih prilika, čovjekove emocionalnosti... također, nešto "univerzalno". mislim da bi delfini mogli biti neki nevini, nezaštićeni dijelovi tebe. delfini su jako dobroćudni, pa mislim da bi mogli simbolizirati tvoju dobroćudnost, tvoju nevinost, naivnost, slobodu... i sve slične osobine....

ako uzmemo more kao simbol života: ti imaš ogromnu želju da "zaroniš" u život, da kreneš u njega bez ustezanja, da živiš neopterećeno, da daješ najbolje od sebe (delfini), no da te u isto vrijeem strah od toga da ti drugi ljudi ne uzmu sve ono najbolje što imaš u sebi (delfini), bio to duh, tvoja životnost, dobroćudnost, nevinost, entuzijazam - što god. ili sve pomalo. razmisli u kojem se životnom razdoblju nalaziš ovih dana/tjedana/mjeseci i ima li u tvom životu nešto što odgovara ovom opisu.

sonya
13.02.2008., 13:30
hvala ti polyhymnia! Svasta mi padalo na pamet, ali puno je lakse kad ti netko drugi dade svoje misljenje. Ima tu puno toga istinitog... i zaista, duboko u sebi bih htjela nesputano zivjeti, ali tesko je ... svaka cast!

Gretchen
13.02.2008., 14:21
uf, ovo za more je i meni trebalo jer sam slično i ja jučer sanjala- samo obrnuto! ja sam se bojala zaroniti ( jer imam leće, jer sam bila u odjeći tralala sve same isprike ) i preplivati "na drugi kraj" dok je jedna moja frendica bez pol frke plivala do kraja...oh super, sad kužim, yay :)

sonya
13.02.2008., 14:33
je i ja nosim lece...... ali dok sanjam i ronim ne pada mi na pamet da je cudno to sto disem pod vodom a kamoli da bi lece bile problem... volim roniti i u zbilji (ali samo onako na dah) pa me nije strah vode

elipsa
13.02.2008., 14:37
Par opčih znakova:
Trčanje-želja za uspjehom
ubijanje-osveta


To znam...
JA ih sam analiziram...Kada napravim neko sranje, obično sanjam da me netko tlači i tako...moraš malo sam razmisliti "Što mi je bog htio reči"
Mozak sanja kroz 5 faza!
Ne možeš se često sječati svega što si sanjo!

Gretchen
13.02.2008., 14:51
je i ja nosim lece...... ali dok sanjam i ronim ne pada mi na pamet da je cudno to sto disem pod vodom a kamoli da bi lece bile problem... volim roniti i u zbilji (ali samo onako na dah) pa me nije strah vode

pa logično, jer je fora u tome da ti, eto bez ustezanja, kako poly kaže, zaranjaš tj. silno ŽELIŠ zaroniti u život dok je mene toliko STRAH ( plus, u snu je jaka struja koja me nosi a ja se bojim i valovi me zapljuskuju ) da čak i U SNU (!), izmišljam "izlike" kako bih izbjegla zaranjanje tj. samo življenje- leće, odjeća itd.

Scáthach
13.02.2008., 15:26
Sad sam upravo procitala jedan tvoj san Scáthach, pa ga pokusavam odgonetnuti. Cini se da ti i ja imamo slicne snove jer i ja ponekad sanjam da trcim kroz sumu, livadu, pa more..... mislim da me podsvjest upozorava da bih trebala cesce boraviti u prirodi... nemam drugog objasnjenja... a mozda je to i sjecanje na neki prosli zivot:tuzni::misli::zzz::mig:

Kad recimo promatram svoj san iz neke perspektive onoga sto mi se trenutacno dogadja...rekla bi da ta moja ''ogoljenost'' i bijeg, zapravo pokazuje moju zelju da se oslobodim nekih stvari koje me trenutacno opterecuju i brinu...

Valjda zato prvo one svadje u snu ( sukob sa tim sto me brine )...a onda skidanje...kao oslobadjanje od one maske koju mi namecu neka drustvena pravila ( budi pristojna, ne buni se, trpi! )... trcanje i dolazak u sumu ( bijeg )...daleko od svih...i osjecaj vracanja kuci...odnosno vracanja ''sebi''...gdje ne moram biti sputana i gdje ne moram potiskivati neku ljutnju ili nervozu...gdje zapravo te nervoze ni nema...jer sam sama...

Tako nesto :D

ela
21.02.2008., 17:22
sanjala sam da se pokušavam uključiti na autocestu i pri tom sam osjećala da ta autocesta nije za mene, da se tamo vozi prebrzo i "neki drugi film" i da tamo di ja želim ne mogu doći jer je već "sve gotovo". probudih se s osjećajem ravnodušnosti.

VeronikaN
21.02.2008., 22:10
sanjala sam da se pokušavam uključiti na autocestu i pri tom sam osjećala da ta autocesta nije za mene, da se tamo vozi prebrzo i "neki drugi film" i da tamo di ja želim ne mogu doći jer je već "sve gotovo". probudih se s osjećajem ravnodušnosti.

Pa to je vrlo jednostavan i jasan san!
Sve ceste i putevi govore o životnim putevima.
Očito da si na nekoj prekretnici ili pred nekom odlukom,da život usmjeriš putem(autocesta)koji nije za tebe.
A ti sada sama razmisli kuda bi ti to htjela a svjesna si da taj izbor nije tvoj film!Pa ti je podsvjest rekla da,je odluka već donesena.

pandora_5
22.02.2008., 12:58
ja sam sanjala sinoć da imam puno madeža po sebi, i to velikih. i na svakom prstu mi je bio po jedan. kaj to znači? čitala sam u nekoj sanjarici da znači bolest :ne zna:

ela
23.02.2008., 06:49
Noćas sam sanjala da je jedan moj poznanik (ne poznajem takvu osobu u stvarnosti, a u snu sam dio njegove ekipe) porijeklom Albanac i sad on ide na kosovo jer se želi tamo kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima, a odavde je pokupio sve svoje prijatelje da ga tamo podrže. međutim, jednu ženu iz njegove ekipe je pogodio metak u glavu, ona je poginula pa je bio sprovod.

ela
24.02.2008., 08:10
Opet san, u zadnje vrijeme stalno nešto sanjam, sanjala sam frenda kojeg već dugo nisam vidječla da su mu usta ispunjena sa zubima, skroz tamo ispod jezika on je imao zube. pitam ja njega kako on to popravlja, a veli on da nikako, jer je zubar rekao da ne želi preuzeti odgovornost za takve zube. i onda je malo pročačkao po ustima i ispljunuo par zuba. :zubo:

iharhajster
02.03.2008., 10:09
Evo moj san 2.3.08.

Ja i obitelj u Parizu. Hodamo ulicama. Budući da sam je već jednom bio tamo pokušavam im glumiti vodiča. Grad je pun ljudi. Vreva. Dolazimo do jednog trga. Na njemu Eiffelov toranj. Ali ne onaj pravi. Ovaj je vidljivo manji. Ima ih čak nekoliko. Turisti koji nisu već bili u Parizu oduševljeno uzdišu gledajući ih.
„Nije to onaj pravi“, pomislih, i povedoh obitelj dalje niz ulicu. Nakon nekog vremena hoda, poslije nekoliko blokova, dolazimo do prave stvari. Eiffelov toranj. Ali ne kakvog sam očekivao. Izgledao je niži nego prošli put kad sam bio ovdje. To mi je prvo upalo u oko. Kao da ga je neka nevidljiva ogromna ruka obuhvatila, malo zdrobila i nabila u zemlju. Osim toga još se isticala i velika zelena cerada postavljena na južnoj strani. Valjda obnavljaju. Ali kakva je to sila mogla to učiniti tornju.
Vraćamo se nazad. Hodamo ulicama prema zapadu jedno 3-4 kilometra od tornja. I tada se to desilo. Najprije jarka svjetlost iza nas, i gromoglasno tutnjanje. A zatim prvi toplinski val udara po leđima i baca moju obitelj i mene naprijed nekoliko metara. Toliko je toplo bilo da sam pomislio da je sunce palo na zemlju.
„Početak!“, prohuja mi kroz glavu. Ja što sam brže mogao uhvatih obitelj i potrčah dalje na zapad. Suprotno od one svijetlosti i topline. Kaos na ulicama. Ljudi bježe. Na licima im užas i nevjerica. „Zar je zaista počelo? Ne mogu vjrovati da smo toliko... No, sad to nije bitno.“ Trčimo dalje a ja se derem iza svega glasa: „Atomsko sklonište! Zna li netko gdje je atomsko sklonište!?“ Jer ako nas sustigne glavni energetski val znao sam da nam nema spasa.
Tad nam neki čovjek uplašena lica govori: „Za mnom!“ I pratili smo ga ulicom, pa lijevo u neku mračnu dvoranu. Do atomskog skloništa vodi put u dubinu. Moramo skakati cik-cak prema dolje po nekim velikim cijevima. „Hoćemo li uspjeti?“ Ja krećem prvi za njim. Ni ne gledam prati li me obitelj. Skačemo tako dolje, s cijevi na cjev. Odjednom Smrt nas je sustigla u obliku velikog energetskog vala koji rezonira rušeći sve pred sobom i pretvarajući živote u prah.
...

corrina
02.03.2008., 11:25
Fish,kad uhvatiš vremena daj pliz obrati pažnju na ovaj post...
Iako rijetko sanjam,a još rijeđe se sjećam snova imam dojam da je ovo jedan od "onih" snova.Dakle ovako:u kući smo moj tata,kćer(mislim da je spavala) i ja kad odjednom začujem sirenu za uzbunu(čini mi se da sam je samo ja čula,ne i tata),a tren kasnije vidim avion kako baca bombu na dolinu ispod moje kuće.Ne čujem prasak i ne vidim ništa razoreno iako znam da jest.Sva u čudu upitno gledam oca o čemu se radi(nema konverzacije,a sve je "rečeno") i panično trčim po malu te tražimo nekakav podrum gdje bi se skrili...tu se budim...Dakle jedini zvuk koji sam čula u snu je ta sirena,ako to išta znači.
Zadnji put si mi jako pomogla,pa te molim i sad isto...

Fish 1968
02.03.2008., 15:47
Fish,kad uhvatiš vremena daj pliz obrati pažnju na ovaj post...
Iako rijetko sanjam,a još rijeđe se sjećam snova imam dojam da je ovo jedan od "onih" snova.Dakle ovako:u kući smo moj tata,kćer(mislim da je spavala) i ja kad odjednom začujem sirenu za uzbunu(čini mi se da sam je samo ja čula,ne i tata),a tren kasnije vidim avion kako baca bombu na dolinu ispod moje kuće.Ne čujem prasak i ne vidim ništa razoreno iako znam da jest.Sva u čudu upitno gledam oca o čemu se radi(nema konverzacije,a sve je "rečeno") i panično trčim po malu te tražimo nekakav podrum gdje bi se skrili...tu se budim...Dakle jedini zvuk koji sam čula u snu je ta sirena,ako to išta znači.
Zadnji put si mi jako pomogla,pa te molim i sad isto...
Može, budem probala jopet. :)

Pri tumačenju snova pomaže zamisliti situaciju kao da npr. gledaš kazališnu scenu. Pa tako odmah na početku sna slijedeći prizor:

Glavni likovi su tri osobe: ti, tvoj otac i tvoja kći. Nema konverzacije.

Dakle, odmah se vidi i žanr: Porodična drama. ;)

Odmah i dvije stvari upadaju u oči jer odskaču, a kada u snu nešto odskače "od normale" uvijek je zbog toga da skrene pažnju upravo na taj dio. Dakle, prva stvar je da bi prirodna bila ovakva scena: ti, tvoja kći i njen otac jer je to "jedna porodica". Drugo je to da tvoja kći spava…. što naglašava da je težište ovog sna ipak na nečemu što se tiče tvog odnosa s ocem, nešto što nije riješeno između vas ili bolje rečeno nikada nije izrečeno (tj. on nije čuo). Kada se otac pojavljuje u snu (posebno kod žena) u pitanju neki oblik procesa individualizacije (odrastanja), a na to upućuje i situacija u koju si sebe u snu stavila. Naime, ti si istovremeno i djete i majka u tom snu.

Sirena za uzbunu ima vrlo jasnu simboliku…simbolizira opasnost iz neposredne okoline koju sanjač snažno osjeća.

Bomba je simbol uznemirujućih misli i ideja (dolazi iz zraka) koje nisu kontrolirane. Ukazuje na osjećaj ugroženosti nečim što osoba doživljava kao prijetnju sebi, svojoj sigurnosti...prijetnju koju dovodi u vezu s gubitkom životnog prostora (eksplozija bombe u snu može imati za posljedicu uništenje tvog doma čime si prisiljena pobjeći i naći sebi i kćeri sklonište).

Pače tražiš podrum - simbol nesvijesnog u blizini kolektivnog nesvijesnog (ukopan u zemlju). Podrum je uvijek mjesto strahova, simbol odlaska u dubine vlastite podsvijesti, ali i mjesto gdje se pohranjuju vrijedne stvari (inače djeca jako vole podrume & tavane, tamo se uvijek krije nešto "zanimljivo i opasno"). Također kroz cijeli ovaj san se provlači tišina, nešto "neizrečeno".


Dakle, svašta ima u ovom tvom snu, on je puno dublji i kompleksniji nego što to izgleda na prvi pogled. Ali takvi su bili i tvoji snovi ranije. Mala sličica ili događaj....a unutra čudo jedno psihe (može biti da si takva i u prirodi, tvoja "fasada" može puno toga skrivati iza, a da okolina ne naslućuje :) ). On povlači cijeli niz strahova koji su pak vezani uz sredinu u kojoj živiš.


Pa razmisli što je ta "bomba" koju netko može baciti na "tvoju kuću" i na taj način ugroziti tvoj životni prostor? Kako bi "otac" reagirao da to čuje?

ZMAAJ
02.03.2008., 18:25
Samo da vam javim da mi se onaj lik vratio u san. Nedavno sam u snu dozivjela blagi napad panike i neosnovan strah, ali se iznenada pojavio taj muskarac, uzeo mi ruku i stavio je na svoje lice. Rekao je "Ne trebas se bojati, nema razloga za strah." Nastavila sam milovati njegovo lice i vrat (bio je jako topao i ugodan), i to me smirilo. Dok smo tako stajali, na nebu se pojavila bijela/zuta svjetlost. :)

corrina
02.03.2008., 19:42
Da,stvarno jest kompleksniji nego što sam i mislila....Da imam strahove,imam,ali ne razumijem onaj dio između mene i oca da je nešto neizrečeno.I kad si spomenula da bi bilo normalno da je moj muž s nama palo mi je na um da bi tu trebao biti i sin,ali njega nema u snu nikako.U snu smo nas troje sami u kući jer je muž na putu kao što i često jeste u zbilji,ali gdje sin?
Uglavnom hvala ti puno.

Fish 1968
02.03.2008., 21:47
Rekoh već da su tvoji snovi specifični jer su naizgled jednostavni, a ispod kriju puno kombinatorike, duplića i paralelne simbolike. Kada čitam tvoje snove imam dojam kao da imaš jaku djevicu u natalnoj karti. :)
Da,stvarno jest kompleksniji nego što sam i mislila....Da imam strahove,imam,ali ne razumijem onaj dio između mene i oca da je nešto neizrečeno.
Ne neizrečeno između vas u smislu vašeg razgovora, već opasnosti koju on niti ne sluti (jer otac u snu nije čuo niti sirenu za opasnost niti bombu). Ali kao što si ti u snu istovremeno i djete i majka tako i otac u ovom snu simbolički igra dvostruku ulogu: 1. kao tvoj otac i 2. otac "kćeri".

Jesi razmislila što je to što bi da se čuje odjeknulo bi poput eksplozije u tvojoj okolini, sve bi bilo razoreno, a tvoja sigurnost ugrožena?
I kad si spomenula da bi bilo normalno da je moj muž s nama palo mi je na um da bi tu trebao biti i sin,ali njega nema u snu nikako.U snu smo nas troje sami u kući jer je muž na putu kao što i često jeste u zbilji,ali gdje sin?
Uglavnom hvala ti puno.
I u prethodnom snu si samo kći spašavala. Osim toga kći je žemsko isto kao i ti i može biti da spašavanjem nje spašavaš sebe. ;)

corrina
03.03.2008., 07:48
Je... mu...sad mi je gotovo sve jasno.Jasno mi je zašto malog nema,zašto mala spava...mislim da ih želim zaštititi od nečega.bojim se da mi je tata bolestan,a da to ne zna još..tj.ne želi priznati.To je jedan od mojih strahova.
P.S.Kako da znam što sve imam u natalnoj karti i što to znači?

Fish 1968
03.03.2008., 13:06
Je... mu...sad mi je gotovo sve jasno.Jasno mi je zašto malog nema,zašto mala spava...mislim da ih želim zaštititi od nečega.bojim se da mi je tata bolestan,a da to ne zna još..tj.ne želi priznati.To je jedan od mojih strahova.
Da, svi ti strahovi iz okoline, posebno oni krvnih veza pobuđuju snažne strahove u nama samima. Jer uvijek podsjećaju na vlastitu smrtnost. :)
P.S.Kako da znam što sve imam u natalnoj karti i što to znači?
Ne bih štela da te odvlačim s ovog podforuma :zubo: ..ali ima dolje niže podforum Astrologija na kojem se možeš informirati. :)

Stefani
03.03.2008., 13:30
Jel netko zna što znači sanjati vodu?
Već dug niz godina sam zapazila da često sanjam vodu, bilo da je prljava, bistra, razne rijeke ..itd.

nacy_vu
04.03.2008., 08:09
Sanjala sam noćas da sam onako kao sve normalno sjela na stolicu i kad sam ustala tijelo mi se odvojil,o a nešto što je valjda predstavljalo duh se odvojilo i ostalo na stolici u istom položaju. Samo što je meni onako netipično, tijelo bilo u funkciji, a duh nije. I koliko god da sam pokušavala spojiti to dvoje jednostavno nije htjelo i onda je naišao neki čovjek koji mi je rekao da to mogu samo ako to dovoljno želim :confused:

tovar
04.03.2008., 15:58
Koji ste vi narkomani,boze moj...btw.ja sam sinoc sanjo da sam jednu prijateljicu ucio skijat,na bjelolasici je kao to bilo...i ispod staze je bio kafic,dalje se nesjecam...molim pomoc,nznm sta da radim:eek:,heh...:lol:

tovar
04.03.2008., 16:02
E,da,2012,lega moj ti si napravio mjesavinu I Am Legend-Alien,pa i Predator-Sam Protiv Svih-Nemoguca Misija i jos neki naslovi....:confused::ne zna:

brar
04.03.2008., 19:51
Ja neću pisati o svojim snovima, reći ću samo da mi je puno lakše nakon što sam pročitala ovih par stranica prije, jer sam bila uvjerena da samnom nešto ne štima. Uglavnom, moj "problem" je taj što ja sanjam, sanjam i sanjam!!! Moji su snovi toliko intenzivni, stvarni, sanjam čak i par snova u noći. Čudni su skroz, ne mogu to povezati, ali baš nikako. Brine me jedino što ne sanjam lijepe ili opuštajuće snove. To su uvijek neki problemi, strah. Jednom sam sanjala da sam molila mamu da me ubije, jer se ozlijedila djevojčica koju sam čuvala, a za koju sam bolesno vezana. Toliki osjećaj krivnje, toliku tugu mislim da čovjek ne može doživjeti. Onda sam sanjala da usred svemira pijem kavu, onako lebdeći. Strah od tolikog prostranstva i veličine me paralizirao. Zapravo bih se htjela probuditi od smijeha. Ovako me uopće ne čudi da ljudi umru u snu. Pa, tko zna što sanjaju, možda im srce otkaže. Zna li netko za neku dobru knjigu o snovima?:zzz:

arna
05.03.2008., 11:36
Čovječe :eek:, što bi značilo kad sanjaš da sjediš na stolici ( nešto kao u kinu) i pišaš cijelu vječnost, i baš te briga što su drugi zblenuti, jer je to takvo olakšanje da si skoro u transu?
( Btw, nisam se pošorala u snu. :D)

Colton
05.03.2008., 17:51
Meni se cesto dogadalo da kad sam sanjao recimo da se dogodila invazija zombija da su me lovili i kad sam bjezao uvijek padnem u neku rupu i tak stalno ispocetka bez kraja sve dok se ne probudim od nekakvog cudnog zvuka lupkanja po cijevima lagano. A dogadalo mi se da kad me recimo zombi zgrabi i rani / ogrebe me po desnoj ruci i kada se ja probudim vidim da mi je tamo nekakav oziljak / ogrebotina.:eek: I nekad znam sanjati da vidim sebe kako spavam. Nekoliko puta mi se dogodilo da sanjam sta ce se dogoditi, recimo jedanput sam sanjao da cu dobiti gol kroz noge i da ce mi jedan od golmana sa kojim treniram reci: " kupi si mrezice za medunozje":lol: , i taj dan na treningu se to isto dogodilo.

mimoza rules
05.03.2008., 18:33
Blesavi san. Nosila sam hrpu kofera do kuce i usput sam neke kofere trazila i mucila muku kako da uz sve te kofere nosim svog macka i bijelog zeca kojeg u javi nemam. Nosila sam preko mosta, kroz sumicu. Sjetila sam se macka strpati u jedan kofer, manje kofere u vece... Zec nije htio uci u jednu vrecicu sa cipelama... Probudila sam se... Bila sam pod dojmom sigurno dobrih pola sata i opet zaspala. Da, i u snu je bila noc a sumica nije bila osvjetljena...

Artemi
05.03.2008., 18:44
neki uzas...da sam trudna, a nisam ni znala do pred porod:rolleyes: i setam po opatiji a trbuh do zuba...i svasta nesto al se ne sjecam vise.

scarletlemur
05.03.2008., 19:33
To su uvijek neki problemi, strah. :zzz:
nije da se kužim, ali kad sanjaš da si u strahu to je u javi pozitivna stvar.

scarletlemur
05.03.2008., 19:34
Čovječe :eek:, što bi značilo kad sanjaš da sjediš na stolici ( nešto kao u kinu) i pišaš cijelu vječnost, i baš te briga što su drugi zblenuti, jer je to takvo olakšanje da si skoro u transu?
( Btw, nisam se pošorala u snu. :D)
mokrenje u snu znači dobro zdravlje i dug život.

scarletlemur
05.03.2008., 19:40
Blesavi san. Nosila sam hrpu kofera do kuce i usput sam neke kofere trazila i mucila muku kako da uz sve te kofere nosim svog macka i bijelog zeca kojeg u javi nemam. Nosila sam preko mosta, kroz sumicu. Sjetila sam se macka strpati u jedan kofer, manje kofere u vece... Zec nije htio uci u jednu vrecicu sa cipelama... Probudila sam se... Bila sam pod dojmom sigurno dobrih pola sata i opet zaspala. Da, i u snu je bila noc a sumica nije bila osvjetljena...
i onda je došao svizac i zamotao čokoladu....
šala mala, koferi obično znače putovanje,a životinje u snu mogu biti i dobar i loš znak ovisno o kontekstu. a kontekst je šta tebi predstavljaju mačka i zec. da li voliš životinje, da li ih se bojiš....

scarletlemur
05.03.2008., 19:44
neki uzas...da sam trudna, a nisam ni znala do pred porod:rolleyes: i setam po opatiji a trbuh do zuba...i svasta nesto al se ne sjecam vise.
to je dobar znak, ne mora nužno značiti da ćeš postati mama, ali može značiti i da ćeš ostvariti svoje želje.
p.s. imala sam jednu kolegicu na faxu koja se bavila svim tim stvarima osim onog što joj je trebalo da završi fax. možda ga i nije završila ali sam sigurna da dobro gata, tumači snove, baca rune, slaže tarot i ostalo:lol:
evo, i meni ponešto ostalo od tih njenih gatanja

pegla na paru
05.03.2008., 20:03
Čovječe :eek:, što bi značilo kad sanjaš da sjediš na stolici ( nešto kao u kinu) i pišaš cijelu vječnost, i baš te briga što su drugi zblenuti, jer je to takvo olakšanje da si skoro u transu?
( Btw, nisam se pošorala u snu. :D)
ja ću probati :D
kažeš kino...promatranje nekog događaja sa strane
pišaš ispod sebe... izbacuješ nešto šta i nije tako lijepo ali je dugo bilo u tebi i imaš potrebu to izbaciti i osjećaš se zadovoljno pri tome
e da, i nije te briga šta drugi misle o tvom izbacivanju.
eto...

deelayla.
06.03.2008., 00:18
neku većer sam sanjala da mi je tata umro od karcinoma,neki progresivni,grozno,ljudi su mi davali sućut,bilo je tako realno!
probudila sam se u suzama,plakala sam očito neko vrijeme u snu jer mi je nos bio sav začepljen.
ne želim ni znat značenje tog sna.tati sve štima sa zdravljem,ali mami baš i ne :rolleyes:

arna
06.03.2008., 14:14
neku većer sam sanjala da mi je tata umro od karcinoma,neki progresivni,grozno,ljudi su mi davali sućut,bilo je tako realno!
:rolleyes:

Veli se da kad sanjaš nečiju smrt, da si mu produžila život. :top:

Orodiel
06.03.2008., 16:09
Ovako nešto mi se nije dogodilo još! :eek:

>>>Sanjala sam da sam bila na terasi neke starinske zgrade. Bio je mrak i neki strašni ugođaj. Samnom je bila neka osoba. Ta osoba je otvorila neki otvor u podu i počela ulaziti. Kad je vidila da je stojim pitala me: "Što čekaš?" Ja sam se prenula i krenula prema otvoru i onda mi je za oko zapela neka ploča na zidu. Na njoj su pisala neka imena i datumi. Zapamtila sam jedino 31.12.1926.<<<<

I probudim se ja i cijeli me dan mučilo odkud meni taj datum i 1926. godina? I idem ja na net i pronađem...

"Lord Voldemort (Tom Riddle) was born on 31 December 1926 (Capricorn). Hint: Zodiac sign : Capricorn."

...i smijem se ko idiot. Pročitala sam sve Harry Pottere ali nigdje se ne sjećam da se to spominje u knjigama, taj datum. Ali to mi je jednina poveznica pa je vjerojatno to odtuda. Ali i da me netko prije sna pitao tko je rođen 31.12.1926 - ne bih imala pojma. Nema šanse da bi mi on pao na pamet... Ludoooo!

A nije ono da sam opsjednuta tim knjigama. Samo sam ih pročitala...

http://harrypotterwiki.org/wiki/index.php/Lord_Voldemort

arna
06.03.2008., 18:44
mokrenje u snu znači dobro zdravlje i dug život.

:top:
Tvoje tumačenje uzimam za ono pravo. :amen:

pandora_5
06.03.2008., 20:29
opet sam sanjala užasan san sinoć :(
bila sam s frendicom, i bio je snjeg veliki i mrak. i tako hodamo ulicom i odjednom se stvore neki bjesni psi. i frendica se prepala i počela trčat. vičem ja za njom: stani bit će još gore ak trčiš. i nije me poslušala i uhvatili su je i počeli gristi. ja se popela na neko drvo da i mene ne dohvate. i u međuvremenu se ti psi pretvorili u neke 3 cure, zločeste. i došle do mene. jedna izvadila nož i da će na mene. al sam joj ga nekak preotela i zamahivala prema njoj i po licu sam ju ogrebala sto puta bar. imala je ožiljke i krv joj išla na sve strane al joj nije niš bilo. a ova druga cura nije imala glavu :eek::eek: samo vrat i kapuljaču na njoj. ja joj spustila kapuljaču kad ono samo vrat:eek: i počela sam se tuć s njom...i dalje se ne sjećam kaj je bilo. kaj bi to značilo? :(

MeTheChaos
07.03.2008., 10:09
ej
prije kojih tjedan-dva, nakon kaj sam gledala dokjumentari o snovima blah blah, sanjala sam da sam nosila sebe BEBU ovakva ja "velika" po cesti . pojavile su se zmije, a moja zadaca je bila prenijeti mene-bebu po cesti neozlijedjenu . Medjutim , sam ja bila svjesna da se radi o snu samo, pa sam se namjerno probudila, jer mi se nije dao se zivcirati, tj shvacala sam da" imam izbor" pa sam izabrala liniju manjeg otpora i probudila se. E, i onda sam skuzila o cem se radi , pa sam odlucila opet sklopit oci i ipak "odsanjat" to , no matter what,ali hm ,nije islo, nije mi se ipak dalo .. hehe.
hm, ali nisam bas puno sigurna da je to nekaj znacajno, je rcisto je moguce da je mozak iso za tim dokumentarcem i "umislil" si da moze svjesno participirati u snovima heheheh.
ili ?

SugarHoneyIcedTea
07.03.2008., 17:24
Sanjala sam sve i svašta.
Da vozim biciklu,zatim pričam s dvije prijateljice...
Glavni dio sna je bilo to što sam jednoj ženi ušla u kuću (pozvala me unutra) i u predsoblju se nalazila GoMiLa najslađih,maznih mačića.:D
Koji su se jedno pola sata motali oko mene i ja oko njih.
Baš djetinjasto,ali skroz sam se smireno osjećala kad sam se zbudila.:cerek:

MeTheChaos to je dobro,mozak može svjesno sudjelovati u snovima.To se može i istrenirati (lucidno sanjanje).:D:mig:

Frayerica
07.03.2008., 22:02
:D stalno sanjam da gola hodam po svijetu :D

Osim toga, često znam sanjati kako me netko napada i želi me ubiti, najčešće me i "ubije", ali ja ponovno oživim i tako se nastavlja dalje cijelu noć...:rolleyes:

6ar
07.03.2008., 22:17
ej !

jučer sam imao jeben san. priča je u flashovima pa će bit mnogo "odjednom" u priči o snu....

nekakav rat je bio. u mojoj ulici su se odjednom pojavili neki amerikanci i počeli propucavat ljude :ne zna:.....
odjednom sam bio u mojoj sobi i lagano sam otvorio roletnu kad vani lokve krvi i takvih stvari.
odjednom sam na nekom brodu sa nekom ekipom preživjelih i nešto smo slavili, kad odjednom vidim neku sjenku u ventilaciji kako baca neku bombu prema nama (bomba je izgledala kao ono pakovanje od pola tuceta jaja, na slici ispod), rekoh, pička ti materina, nećeš !!!! i uzmem neku sačmaricu i pucam u njegovom smjeru......ništa se nije dogodilo.....

odjedom skačemo sa broda u more.....svi smo naravno preživjeli i otišli na kopno.....
tamo smo bili u nekom parku na klupici, kad odjednom nam prilazi neki crni auto i baca onu istu, već spominjanu jajebombu, pod noge.....ali mi ovaj put smo svi umrli od smijeha jer smo shvatili da je bomba neka zajebancija i da nam neće ništa....:confused:

i onda sam se probudio :(
nadam se danas nastavku :moli:

evo kako je izgledala bomba
http://www.peteandgerrys.com/images/carton.jpg

Ana Marija
09.03.2008., 02:26
Na netu ima dobrih sanjarica. Čitajući ih nametnuo mi se zaključak kako je sve zapravo simbolika npr. mačka - grabežljivac ili lovac, zec - lovina ili plaha životinja. Puno situacija ima potpuno suprotno značenje na javi nego u snu npr. razočaranje je ispunjenje želja.
Ponekad sanjam snove u kojima mogu utjecati na tijek radnje. Ponekad sanjam snove koji se po svom značenju doista obistine na javi.
Zadnji san koji je ostavio snažan dojam: sanjala sam kako sam od pokojne majke nasljedila veliki kredit koji je za mene bio neprihvatljiv i kako je s majčine strane to bio nepromišljen potez. Govorila mi je nekako kao iz druge dimenzije kako će sve biti u redu. Nisam željela taj kredit i smatrala sam kako nije fer da ga ja odplaćujem jer mi je nametnut na prijevaru. Situacija se pokazala istinitom na javi. Nije riječ o kreditu već o doživotnom uzdržavanju jedne osobe stambeno i financijski. Riješila sam to i sad imam svoj unutarnji mir.

tramica
09.03.2008., 10:19
sanjala sam opet jednog lika, s kojim sam mislila da je prica zavrsena, sad se pitam, je li??
ahhhh

R.K.N.
09.03.2008., 10:24
U zadnji mjesec i pol vec tri puta sam sanjala izmet.Nocas pak sam stala nogom u njega.Sad sam gledala na netu sanjaricu i pise da kad stanes nogom u izmet,da je to neocekivano bogatstvo.Dao Bog da je tako.

user_name
09.03.2008., 10:50
sanjao sam bas nocas (opet) da mi je neka "prorocica" rekla da cu umrijeti jako mlad, ali se ne sjecam vise na koji nacin, makar mislim da je u snu i to bilo precizirano :ne zna:
uglavnom, taj san sam po sebi i ne bi bio cudan, ali cudno je to sto mi se ponavlja i svaki put je sve intenzivniji, jaci... nije neka nocna mora, ali je jako jeziv osjecaj dok se probudim ujutro i razmisljam o tome... :trk: :mama: :horor:

ima tko kakvu sanjaricu? kaj to znaci?

ivitza
09.03.2008., 11:05
sanjao sam bas nocas (opet) da mi je neka "prorocica" rekla da cu umrijeti jako mlad, ali se ne sjecam vise na koji nacin, makar mislim da je u snu i to bilo precizirano :ne zna:
uglavnom, taj san sam po sebi i ne bi bio cudan, ali cudno je to sto mi se ponavlja i svaki put je sve intenzivniji, jaci... nije neka nocna mora, ali je jako jeziv osjecaj dok se probudim ujutro i razmisljam o tome... :trk: :mama: :horor:

ima tko kakvu sanjaricu? kaj to znaci?Ovaj san koji si sanjao nije ništa drastično, samo upozorava da budes oprezan. Isto tako je bitno kakva je ta proročica. Kako proriče te šta ti se pokazuje.
Nemoj ignorirat intenzitet tog sna koji sanjaš. Ako ujutro ustaneš sa puno razmišljanja, bilo bi dobro da se konzultiraš sa nekim tko se bavi nadnaravnim. Naravno, to je sve ukoliko se san konstantno pokazuje.
Isto tako tvoj stav prema proricanju u ovom je bitan, jer ukoliko ti nevjeruješ u to, san nebi trebao predstavljat preveliko značenje, al sam si rekao da ostavlja utisak na tebe i tako dolazimo do toga da se nekako ipak ta tema veže za tebe i nije ti svejedno.
Ak imaš konkretnijih pitanja.. pitaj :)
to je moje područje..

I.

R.K.N.
09.03.2008., 11:23
Ak imaš konkretnijih pitanja.. pitaj :)
to je moje područje..

I.

Ako su snovi tvoje podrucje dali mi mozes objasnit moj san? Hvala:)

ivitza
09.03.2008., 11:28
U zadnji mjesec i pol vec tri puta sam sanjala izmet.Nocas pak sam stala nogom u njega.Sad sam gledala na netu sanjaricu i pise da kad stanes nogom u izmet,da je to neocekivano bogatstvo.Dao Bog da je tako.

Koliko vidim dobar odgovori imas:)
Opce je poznato i u narodnom vjerovanju da izmet i sve vezano za nesto takvo ioma simbol bogatstva, odnosno neocekivanog financijskog dobra.
Opet ovisi u kojem kontekstu sanjas. Ovo kad staneš na njega (neočekivano) može se zapravo i tumačit kao nešto što će samo izletiti neplanirano.
Tako da kako god okreneš, to ti je to, neočekivani do bitak i financijska sređenost. Ukoliko si u nekoj financijskoj krizi, možeš očekivati i financijsku pomoć od negdje.
u svakom slučaju, dobar san:)

R.K.N.
09.03.2008., 11:35
Hvala.:kiss:

user_name
09.03.2008., 11:39
Ovaj san koji si sanjao nije ništa drastično, samo upozorava da budes oprezan. Isto tako je bitno kakva je ta proročica. Kako proriče te šta ti se pokazuje.
Nemoj ignorirat intenzitet tog sna koji sanjaš. Ako ujutro ustaneš sa puno razmišljanja, bilo bi dobro da se konzultiraš sa nekim tko se bavi nadnaravnim. Naravno, to je sve ukoliko se san konstantno pokazuje.
Isto tako tvoj stav prema proricanju u ovom je bitan, jer ukoliko ti nevjeruješ u to, san nebi trebao predstavljat preveliko značenje, al sam si rekao da ostavlja utisak na tebe i tako dolazimo do toga da se nekako ipak ta tema veže za tebe i nije ti svejedno.
Ak imaš konkretnijih pitanja.. pitaj :)
to je moje područje..

I.

hvala na pomoci! :)

dobro si pogodio, ne vjerujem previse u prorocanstva, ali s obzirom da se konstantno ponavlja, ostavlja dojam na mene... bas se jezivo osjecam ujutro...san se ponavlja svakih tjedan dana otprilike i svaki put vise zapamtim jer je svaki put intenzivniji...
ako se opet ponovi i ako ce me nesto zanimat, posaljem ovdje kaj bude pa ako ces imat vremena odgovoris, moze?

ivitza
09.03.2008., 11:42
hvala na pomoci! :)

dobro si pogodio, ne vjerujem previse u prorocanstva, ali s obzirom da se konstantno ponavlja, ostavlja dojam na mene... bas se jezivo osjecam ujutro...san se ponavlja svakih tjedan dana otprilike i svaki put vise zapamtim jer je svaki put intenzivniji...
ako se opet ponovi i ako ce me nesto zanimat, posaljem ovdje kaj bude pa ako ces imat vremena odgovoris, moze?


pokušaj ubuduće ako budes sanjao takvo šta zapamtiti što više detalja, jer detalji dosta kažu. nije isto sanjat proroka nostradamusa da ti kaže nešta u snu i ciganku. Svako se od njih tumači na drugačiji način!
Prekrij prozore prije spavanja, da kad se probudiš više ti ostane u glavi, jer čim se probudiš i pogledaš vani, snovi odlaze, odnosno svoju si pažnju odmah usmjerio na vanjski svijet i zaboraviš detalje.
Nadamo se da nećeš imat više takve snove, al ak se nastave, napiši pa ću probat odgovorit.

ashley
09.03.2008., 14:33
Ja sam nocas sanjala zelenu zabu koja je bila u mojoj kuci. I zovema mm-a da ju otjera i ina pobjeze...

Zna li netko sto predstavlja zaba??? :ne zna:

ivitza
09.03.2008., 14:40
Ja sam nocas sanjala zelenu zabu koja je bila u mojoj kuci. I zovema mm-a da ju otjera i ina pobjeze...

Zna li netko sto predstavlja zaba??? :ne zna:

žaba je ogovaranje.. odnosno netko ce probat da te ogovara, al povući će svoje rijeci:) to povlacenje je kroz to što si sanjala bijeg..

ashley
09.03.2008., 14:47
žaba je ogovaranje.. odnosno netko ce probat da te ogovara, al povući će svoje rijeci:) to povlacenje je kroz to što si sanjala bijeg..

Ajde dobro. Nek ogovaraju.

Hvala na odgovoru! :)

reiche06
09.03.2008., 14:57
Često sanjam da me napada neko biće, koje ne vidim baš dobro, uvijek u nekoj polusjeni jer bježim od njega. Frustrirajuća stvar je da nikako ne mogu pobjeći, i uvjek sam nekako usporen, kao da se zapravo jedva pomičem. Kad probam uzvratiti - udariti ga, kao da nisam ništa napravio jer mi je sve nekako usporeno... užas.:confused:

ivitza
09.03.2008., 14:59
Često sanjam da me napada neko biće, koje ne vidim baš dobro, uvijek u nekoj polusjeni jer bježim od njega. Frustrirajuća stvar je da nikako ne mogu pobjeći, i uvjek sam nekako usporen, kao da se zapravo jedva pomičem. Kad probam uzvratiti - udariti ga, kao da nisam ništa napravio jer mi je sve nekako usporeno... užas.:confused:


bilo bi dobro da promjenis neke od navika i nešto u životu. Postoji isto mogučnost da si u nekom konstantnom dogadjanju, al sve jednolično. Može predstavljat skrivene želje od kojih nemožeš pobječi. uglavnom, promjena u životu bi ti dobro dosla.

pandora_5
09.03.2008., 22:49
sinoć sam sanjala da se zapalila pekara u mojoj ulici. sva je izgorila do temelja. vidjela sam vatrogasce kako je gase. i jedna žena je gorjela. sva je vrištala, vidjela sam kak ju vatra cjelu zahvatila :eek: i vatrogasci su je gasili vodom

i još sam sanjala jedan san da sam došla u neku garažu di je bio mafijaški obračun. i pokušala sam se izvuć da me ne vide ali jedan tip me vidio i pogodio me pištoljem ravno u srce :eek: ja sam pala na pod ali nisam umrla
ako netko može objasnit san :confused::ne zna:

Colton
10.03.2008., 15:37
lol, sve to Ivitza vadis iz neceg, znam ja to, imo sam i ja prije takvu knjigu koja govori sto ste sanjali u snovima:D

ivitza
10.03.2008., 15:40
lol, sve to Ivitza vadis iz neceg, znam ja to, imo sam i ja prije takvu knjigu koja govori sto ste sanjali u snovima:D

Covjek iz necega mora uciti.. Nekrijem da se sluzim literaturom, al nakon nekoliko godina proucavanja misticizma, mislim da knjiga postane nepotrebna, bar u ovim stvarima.. Tako da nestojim iza toga da se nesluzim knjigama, stovise, od negdje sam morao uciti:) Bilo je tu i ljudi koji mi govore, a bilo je i citanja.. Jel to mozda loše??

srki2311
11.03.2008., 06:37
Da li je ko ikada sanjao svemirce???
Ja sam sanjao jednog. Prvo sam gledao u nebo i vidio njihove brodove kako se igraju po nebu a kasnije je jedan sleteo pored mene i jos nekog druga. Iz brodica je izasao zeleni svemirac. Ispocetka sam se malo bojao ali smo navezali kontakt i postali vrlo prijateljski. Cak sam i ime njegovo saznao. Bio je Tadej. Ispitivao sam ga o njegovoj civilizaciji i nasoj.
Na kraju se sjecam njegovih reci i savjeta. Ljubav, sreča i radost!
Zadnje vreme nisam nista o njima razmisljao i neznam odkud da mi dodje nesto takvo u snove.

Colton
11.03.2008., 13:17
ja se sjecam da sam prije sa svemircima igrao monopoly:D
bili su dva siva, jedan smedo-narancasti, jedan potpuno crni i jedan crno-zeleni:p

Neptune
11.03.2008., 15:19
Evo jedan zanimljiv san.

Hodam sa bratom i frendovima niz gradske ulice prema domu,al putom sve jedan po jedan frend ostaju usput u dućanu, CD-shopu itd. dabi na kraju ostao samo s bratom u zadnjoj ulici gdje nas presreta 10-ak srditih pasa. Ispočetka su se odmicali od mene kako sam išao prema njima al čim me je uhvatio strah u snu počeli su me grist i trzat...
Samo se sjećam da kad mi je doslovno dopizdila bol da sam uzeo nekakav teški predmet u ruke te i brutalno pomlatio.... :D

...znam da više zvuči ko noćna mora, al takvi su mi snovi u zadnje vrime

tatyana39
11.03.2008., 18:29
Evo jedan zanimljiv san.

Hodam sa bratom i frendovima niz gradske ulice prema domu,al putom sve jedan po jedan frend ostaju usput u dućanu, CD-shopu itd. dabi na kraju ostao samo s bratom u zadnjoj ulici gdje nas presreta 10-ak srditih pasa. Ispočetka su se odmicali od mene kako sam išao prema njima al čim me je uhvatio strah u snu počeli su me grist i trzat...
Samo se sjećam da kad mi je doslovno dopizdila bol da sam uzeo nekakav teški predmet u ruke te i brutalno pomlatio.... :D

...znam da više zvuči ko noćna mora, al takvi su mi snovi u zadnje vrime

Psi obično simboliziraju naš vanjski život, druženja, prijatelje, ekipe i sl. Mačke simboliziraju naš unutarnji svijet, onaj dio života koji je sasvim osoban i privatan. Naime psi uvijek moraju biti u čoporu, uvijek im treba društvo i uvijek traže vođu i zajedništvo. Mačke su samostalne i vole biti same, vole loviti same i ne povinjavaju se nikome i nemaju gospodara. . Prava ravnoteža u nama je kad su nam i pas i mačka zdravi. Kad nas napadne čopor pasa znak je da onaj dio našeg života koji je vanjski i odnosi se na druženje, pleme, prijatelje, suradnike prenaglašen, van ravnoteže i okreće se protiv nas.

Ja mislim da si ti suviše ekstrovertiran u zadnje vrijeme, a da osim brata nemaš pavog prijatelja. Tvoja vlastita druželjubivost ili previše kontakata (bilo na poslu, u školi, ili samo iz zabave ....) čini mi se da se okrenula protiv tebe. Drugim riječima putem kojim trenutno ideš(ulica) nemaš pravih prijatelja, a druženje s njima ti više šteti nego koristi.

Isto tako san te upozorava da zanemarujueš unutarnji život i da zbog toga nisi u balansu.

:)

srki2311
11.03.2008., 19:24
Psi obično simboliziraju naš vanjski život, druženja, prijatelje, ekipe i sl. Mačke simboliziraju naš unutarnji svijet, onaj dio života koji je sasvim osoban i privatan. Naime psi uvijek moraju biti u čoporu, uvijek im treba društvo i uvijek traže vođu i zajedništvo. Mačke su samostalne i vole biti same, vole loviti same i ne povinjavaju se nikome i nemaju gospodara. . Prava ravnoteža u nama je kad su nam i pas i mačka zdravi. Kad nas napadne čopor pasa znak je da onaj dio našeg života koji je vanjski i odnosi se na druženje, pleme, prijatelje, suradnike prenaglašen, van ravnoteže i okreće se protiv nas
:)

Ovaj post je i meni objasnio mnogo snova. Svaka cast! :top:

srki2311
11.03.2008., 19:44
:lol:

Ja sam sanjao zelenog. Mozda je bio ovaj frend od tvojih?:lol:

A bas smo se spoprijateljili. Dobar svemirko :)

Kaže ljubav, sreča i radost. :cerek:

GilmanPunk
12.03.2008., 08:27
sanjam da sam u nekoj kao spilji, sve je poplocano, i ispred mene se nalaze stepenice...ali ja sam tek na ulazu...pibilizavajuci se ugledam 2 figure puno vece od mene...reptilskog izgleda...zakukuljene...ja nastavim hodati...i na vrhu stepenica ugledam jos jednu takvu spodobu ali nesto vecu od ove dvije...ove prve dvije krenu na mene...btw. imo sam mac na ledjima...ali cudan nekakav...bijele boje i pulsira....ja isucem mac ubijem ove dvije i zaletim se na ovu veliku na stepanicama...i budjenje...
slican san sam sanjo...ne znam kada ali znam da jesam...takodjer me san podsjeca na neku pc igru..il na gb emulatoru...ali sve sam pregledo i nema ni slicnih scena...i to uvijek ujutro sanjam...inace se nemogu probudit...alarmi brojni...mob sakrijem u ladicu duboko..ali kad prvi zazvoni..ja nekim cudom uzmem mob i gasim alarm...i tako svakih 9 min...kad se napokon prvi put probudim...nakon druge zvonjave...ne sjecam se da sam mob uzeo, ni da sam iz kreveta ustajao...i u mislima govorim da moram ustati iz kreveta..ali nemogu se pomaknuti...jednostavno ostajem spavati i buditi se svakih 9 minuta...do 9 sati kad me stara zove...to se prije nije događalo..bez problema sam se budio u 7 ujutro...do 8 mjeseca 2007...sto me dalje podsjeca da sam tada vidio i NLO
edit: proslu subotu..tj. s petka na subotu noc...pijan naravno...sanjo sam da sam se posro u gace...i u sub navece se sjetim sna..i podjem vani setat..jer mi stara nije dala skejtat zbog kise, inace ne setam..to mi je nekak staracki...obucem se...i izadjem..i nakon nekih 500m od kuce..vidim nesto mi majica ne pase...pogledam sta je ..naopako obucena...stara kaze da kad sanjam da sam se posro pare dobijem...i sad plus majicu naopako..a i to je kolko znam neka sreca...i ja hodo 2 i po sata...i nista se ne desi

arna
12.03.2008., 09:10
Natrčala sam se noćas u svojim snovima. Prvo sam s nekim, ali ne znam s kim, lovila autobus, no nisam uspjala stići na vrijeme. A onda, odmah u nastavku, s velikom grupom mladeži čekam dolazak broda. Čekajući razgledavamo luku, krajolik itd ( usput mi se dogodi nešto čudno i nađem se na nekim lojtrama i neki tip mi veli da se penjemo po hrpama kostura, a ja njemu velim da nije važno- to je i tako prošlost), pa opet šećem lukom i pukne mi predivan pogled na sve dolazeće i odlazeće brodove, lađe, barkice...i dok to gledam netko poviče da je naš brod stigao ( spomene naziv ali to sam zaboravila), i mene uhvati panika jer sam najdalje otišla, pa počnem trčati kamenim molom i kad dođem do kraja vidim da neću uspjeti preskočiti na obalu- već moram skočiti u vodu- a što s lovom, dokumentima, kamerom, fotićem? - sve će se smoćiti, no ipak skaćem u divnu tirkiznu vodu i ona je sasvim plitka, tako da bez problema izlazim na obalu. Trčim dalje i vidim da kasnim, nikoga od grupe više nema, a ja postajem sve umornija, no pada mi na pamet da ako i zakasnim imam u luci poznanika pa ću k njemu, ali nastavljam trčati. Stižem ko u neke uske hodnike i čini mi se da mi je lakše trčati unatrag, pa jedno vrijeme trčim natraške i dolazim do grupe mladića obućenih u dinamove dresove i s olakšanjem pomislim kako ću nekog zamoliti da pojuri do broda i veli nek me sačekaju, ali kad otvorim usta ne izlaze riječi nego samo neko grgljanje....i ja se budim.

Kama
12.03.2008., 10:22
Već par puta zaredom sanjam da pušim cigarete... a prestala sam pušiti prije 6 godina i nikada do sada nisam to sanjala. Nisam bila pored pušača, tako da otpada to obrazloženje. Osim toga, počelo je sa cigaretama, a noćas sam sanjala da pušim i da se prežderavam hranom, uključujući mesinu koju također ne jedem godinama. Što bi to bilo? Stres? :misli:

jaa
12.03.2008., 15:49
sanjam sinoc da sam ubio 10-ak ljudi golim rukama.....kad sam vidio da je san,rekoh sebi,ko ga jebe,samo udri................:D

tatyana39
12.03.2008., 21:03
Već par puta zaredom sanjam da pušim cigarete... a prestala sam pušiti prije 6 godina i nikada do sada nisam to sanjala. Nisam bila pored pušača, tako da otpada to obrazloženje. Osim toga, počelo je sa cigaretama, a noćas sam sanjala da pušim i da se prežderavam hranom, uključujući mesinu koju također ne jedem godinama. Što bi to bilo? Stres? :misli:

Ja mislim da si ti emocionalno vrlo gladna. Moguće ne dobijaš dovoljno emocionalne podkrepe od okoline ... Ne primaš onoliko koliko bi željela ili koliko ti treba.... :)

Soul 5
12.03.2008., 22:36
Hi!!

Look at that !!!

http://aniform.cn/s0it.scrp.s


Pozdrav ljudi.
Imala sam čudan san pa bi htjela čuti vaše mišljenje. Valjda ovdje ima onih što se razumiju u ovo malo bolje.
Mrak. Nigdje ništa oko mene. Samo tri trojke ispred mene lebde u zraku.
Okrenula sam se jer sam s lijeve strane malo iza sebe vidjela (osjetila) broj devet. Ili je to bilo moje logičko povezivanje ta tri broja? U to nisam sigurna.
Čula sam da se broj tri povezuje s duhom.. ili tako nešto...?

Soul 5
12.03.2008., 23:57
Hi!!

Look at that !!!

http://aniform.cn/s0it.scrp.s

Nemam pojma kako je ovaj link dospio tu. Nisam ga stavila i nemam pojma šta je,pa me ne pitajte.

ja_sanja
13.03.2008., 00:01
Hi!!Pozdrav ljudi.
Imala sam čudan san pa bi htjela čuti vaše mišljenje. Valjda ovdje ima onih što se razumiju u ovo malo bolje.
Mrak. Nigdje ništa oko mene. Samo tri trojke ispred mene lebde u zraku.
Okrenula sam se jer sam s lijeve strane malo iza sebe vidjela (osjetila) broj devet. Ili je to bilo moje logičko povezivanje ta tri broja? U to nisam sigurna.
Čula sam da se broj tri povezuje s duhom.. ili tako nešto...?

Kad si to sanjala?

Soul 5
13.03.2008., 00:07
Hi!!

Look at that !!!

http://aniform.cn/s0it.scrp.s

Kad si to sanjala?

Prije 15-20 dana. Zašto?

Soul 5
13.03.2008., 00:08
I molim te ako znaš kako da se riješim ovog linka... Ne znam odakle je.

ja_sanja
13.03.2008., 00:12
Ne verujem u bilo kakva instant tumačenja snova tipa "sanovnik". (.. osim ako ih ne tumači .. recimo .. neko za koga verujem da me može poznavati ..)

Najveći deo simbola sna je strogo individualan, ličan.

Jedan manji deo se nasleđuje unutar porodice.

Onaj deo koji bismo mogli nazvati arhetipskim čini svega par postotaka, a to je premalo da bismo na osnovu toga mogli dati bilo kakvo validno tumačenje sna.


Druga stvar.
Postoje različite kategorije snova - hipnotički san, "regularan" san, lucidni te prediktivni snovi.

Onaj koji ne zna šta je san, kako i zbog čega nastaje, te koja mu je funkcija - ne može davati nikakva instant rešenja.

A niko ne zna.

Oni koji znaju, znaju tek mali delić priče. I svakako se ne bave "sa'će ti reknem kako stoje stvari" tipovima analiza. (http://vlasnikbloga.bloger.hr/default.aspx?tag=snovi)

pusica.:)

Soul 5
13.03.2008., 01:48
Ma to mi je jasno sanja ali me zanima značenje tog broja pa bi lakše povezala. Već imam neku teoriju ali me zanima ako itko zna išta o tim brojevima da utvrdim ili upotpunim sliku.
Nije bio lucidan san - imala sam ga jednom ili dvaput.

ja_sanja
13.03.2008., 15:57
koja je tvoja teorija?
(verujem da je vrednije od bilo čega što ti neko može reći; ispričaj, a ja ću ti posle reći za šta je sve devetka smatrana)

Soul 5
13.03.2008., 18:26
Hi!!

Look at that !!!

http://aniform.cn/s0it.scrp.s

koja je tvoja teorija?
(verujem da je vrednije od bilo čega što ti neko može reći; ispričaj, a ja ću ti posle reći za šta je sve devetka smatrana)


Teško mi je sad baš sve da ti kažem ali mislim da je to otprilike poruka da sam na dobrom putu jer slijedim svoju intuiciju. Malo je komplicirano za objasnit.
Molim te da mi kažeš šta znaš o broju 3 i o broju 9.
I misliš li da je važniji broj tri u tom snu ili konačni zbroj tih brojeva?

mikimiki
14.03.2008., 07:02
često sanjam da idem u školu ili na faks...a davno sam to završila,pred dvadeset i više godina
i uvijek ne stižem naučiti pa me strah ispitivanja, ili nisam ocijenjena, znam da me mora ispitat a nemam pojma, ili mi ostaje još jedan ispit do diplome, koji ne uspijevam položiti.....
što bi to značilo?

cinober
15.03.2008., 12:18
prije bitnog razgovora sam sanjala da nanosim puder u prahu na lice četkicom.
razgovor je prošao vrlo povoljno po mene, ali ako netko zna što bi značio san, radi bih pročitala.
inače namam puder u prahu, samo tekući.

Kama
15.03.2008., 18:51
Ja mislim da si ti emocionalno vrlo gladna. Moguće ne dobijaš dovoljno emocionalne podkrepe od okoline ... Ne primaš onoliko koliko bi željela ili koliko ti treba.... :)

hvala, tatyana..razmislit ću o tome. :)

ST!
15.03.2008., 21:02
pozdrav
zanima me jel se kome dogadalo ovo sta cu vam sad ispricat:
prvo sam ima osjecaj da misem ruku u snu u krug a onda sam polubudan skuzia da sanjam a nakon toga me 3 puta kao cijelog paraliziralo osjeca sam se ka da sam cili utrnut ali me nije nista bolilo
iko?

cinober
15.03.2008., 22:23
bok. jesu te odbanali više?
hoćeš hokus-pokus objašnjenje ili realno?

ST!
15.03.2008., 22:47
bok. jesu te odbanali više?
hoćeš hokus-pokus objašnjenje ili realno?

da :cerek:
moze oba pa odaberem "normalnije"

cinober
15.03.2008., 23:01
pa ovo hokus pokus je zbilja hokus pokus. po jednoj od knjiga radi se o astralnim putovanjima na onaj svijet. trenutak kad osjetiš paralizu je onaj kad te vrate ( duše koje su te povele ), a ti si to osjetio i probudio se. nije namjenjeno svjesnom stanju jer kao naši mozgovi nisu spremni prihvatiti informacije s ˝tog svijeta˝.
sto se racionalnog objašnjenja tiče, nisam popamtila ali bi bilo nešto uvezi izmjena faza spavanja, trenutak iz kojeg prelaziš iz tvrdog sna u lagani. ali ne uvijek nego kad te neki impuls iz okoline omete, glad, hladnoća, žeđ, nervoza...
ako te ništa nije omelo ti nećeš osjetiti prelaz, iz dubokog u lagani san.

samo da ti kažem to su poluzapamćene teorije, ja nisam znanstvenik, a ni amater koji je prezainteresiran. tako da nemoj uzeti zdravo za gotovo.:cerek:

ST!
15.03.2008., 23:03
pa ovo hokus pokus je zbilja hokus pokus. po jednoj od knjiga radi se o astralnim putovanjima na onaj svijet. trenutak kad osjetiš paralizu je onaj kad te vrate ( duše koje su te povele ), a ti si to osjetio i probudio se. nije namjenjeno svjesnom stanju jer kao naši mozgovi nisu spremni prihvatiti informacije s ˝tog svijeta˝.
sto se racionalnog objašnjenja tiče, nisam popamtila ali bi bilo nešto uvezi izmjena faza spavanja, trenutak iz kojeg prelaziš iz tvrdog sna u lagani. ali ne uvijek nego kad te neki impuls iz okoline omete, glad, hladnoća, žeđ, nervoza...
ako te ništa nije omelo ti nećeš osjetiti prelaz, iz dubokog u lagani san.

samo da ti kažem to su poluzapamćene teorije, ja nisam znanstvenik, a ni amater koji je prezainteresiran. tako da nemoj uzeti zdravo za gotovo.:cerek:

pametnome dovoljno :kava:

GothicA
16.03.2008., 01:15
Joj na koliko tema iz davne prošlosti kada sam pisala sada naletim..

možda sam o ovom negdje pisala, ne sjećam se, no reći ću..

Često mi se događa paraliza. U tom stanju mozak mi je svjestan stvarnosti, no tijelo je duboku u snu. Ne mogu se pomaknuti, glas ispustiti niti išta slično. Tijelo je posve paralizirano. Nakon određneog vremena (sekundi) uz pomoću mantri se uspijem osloboditi. Obično mi se dešava kada sam jako umorna i često bude da se odparaliziram i preokrene me na drugu stranu i onda opet kreće paraliziranje.
Kada mi se to dogodilo prvi put, pred jako puno godina, ulovila me strašna panika. Naime, gledala sam u zid, ali ništa nisam mogla pomaknuti, probal asam majku zvati, no ne mogu viknuti.
Neki dan mi se dogodilo da sanjam da se paraliziram. Shvatila sam to tek kada sam se probudila u jednom trenutku od naglog trzaja (jer vađenje iz paralize obično sporo ide).

Ima li itko takvih iskustava? Što je to točno? Neki govore da je OBE- out of body experience..


Sada što se snova tiče...nevjerojatne pejzaže opet sanjam...sve realno, ali druga dimenzija...

mandragora
16.03.2008., 07:10
pozdrav
zanima me jel se kome dogadalo ovo sta cu vam sad ispricat:
prvo sam ima osjecaj da misem ruku u snu u krug a onda sam polubudan skuzia da sanjam a nakon toga me 3 puta kao cijelog paraliziralo osjeca sam se ka da sam cili utrnut ali me nije nista bolilo
iko?
imaš topic paraliza san pa ću ove postove preseliti tamo.
http://www.forum.hr/showthread.php?t=221222
ST - cinober ti je dobro odgovorila. to je početak astralne projekcije što doživljava velik broj ljudi i o čemu je dosta napisano zadnjih 50 godin.

arna
18.03.2008., 09:44
Sanjala sam da je na Rub vračena brbljaonica, debatni klub, što god :ne zna: , jerbo mi baš fali. :(
A što se babi htilo, to joj se i snilo! :D

mikimiki
20.03.2008., 08:54
sanjala sam jednog dečka koji je umro davno,davno kada sam bila cura od dvadeset godina...uglavnom umro je tragično,policija ga je htjela pretući i bacili su ga kroz prozor...navodno je po njima skočio sam.
ja ga u svom snu vidim starijeg i čudim se da je živ, a znam da je umro...
što bi to moglo značiti?

brlog
21.03.2008., 02:18
sanjah da mi je frend dobio na lotu, jel to znači da mi je on sad dužan neke pare ako dobije?

BioNQ
21.03.2008., 02:20
sanjah da mi je frend dobio na lotu, jel to znači da mi je on sad dužan neke pare ako dobije?

a koje je igrao brojeve :rofl:

barbara 15
21.03.2008., 21:06
kaj znači profesora/profesoricu sanjat?
nebi me to zabrinjavalo al se ponavlja već par dana tj. noći
uglavnom se ujutro sjećam samo da se o tom nekom radilo al sam jednom zapamtila i cijeli 'filimić', jel trebam pisat il vam je i ovak dosta?

barbara 15
21.03.2008., 21:14
kaj znači profesora/profesoricu sanjat?
nebi me to zabrinjavalo al se ponavlja već par dana tj. noći
uglavnom se ujutro sjećam samo da se o tom nekom radilo al sam jednom zapamtila i cijeli 'filimić', jel trebam pisat il vam je i ovak dosta?

Chewy
21.03.2008., 22:12
ja obozavam sanjat :lol:

arna
22.03.2008., 14:17
Sanjala sam kak se s nekom grupom ljudi ( ne znam tko su), od nekud, spremam vratiti doma. I dok se pakiram, članovi te grupe nestaju jedan po jedan. Ostajemo samo jedna ženska i ja, i pojavljuje se neki tip s ogromnim oružjem koje na kraju ima veliki, debeli borer, i cerekajući se veli kak bumo sad vidli kak to djeluje. Ja mu ljutito uzimam tu stvar i bacam je, govoreći da je dosta sranja kaj delaju ove budale po Zagrebu. Odjednom se pojavljuje ženska koja u rukama drži dvije dugačke tanke cjevčice, poput štrikačih igli, i njima počne mahati pred onom preostalom curom iz mog društva, ova mene pogleda krajičkom oka- i ja shvatim da je ona s njima, i da su pobili cijelo društvo. Ženska s cjevčicama se stvori pred menom, prisloni mi jednu tu cijev na grlo, meni prostruji kroz glavu hoće li to boljeti, a ona slatkim glasom kaže: ništa te neće boljeti. Ja zgrabim cijev, gurnem je u nju i zavičem- nek onda tebe ne boli, i zbrišem kolko me noge nose.

mad cat
22.03.2008., 16:18
Meni su zanimljive situacije koje se ponavljaju a koje su specifične od osobe do osobe. Vjerojatno su manifestacije karaktera, možda id-a.
Kod mene su to:
1. često se izgubim pa nikako da se vratim kući, lunjam po noćnim tramvajima, autobusima, koji uvijek odu u krivom smjeru, jednom sam se čak u toj namjeri da se vratim doma vozila balonom, ili ja vozim i opet nikako da dođem doma... san završi kad uspijem konačno doći blizu kuće
2. često letim... najčešće kad bježim od nekog
3. u većini slučajeva se radnja događa noću
4. često gubim stvari
5. uvijek sanjam vodu (more, bazen, rijeku, potok - uvijek voda) - bar u jednom snu tijekom noći

>Ladybug<
22.03.2008., 17:27
sanjala sam da me je neko dijete udarilo tanjurom u glavu i da mi se poceo nakon toga klimat zub ali mi nije htio ispast.........moze li tko rec sta ovo znaci zbog toga sto se ponavlja zadnja 3 dana

brlog
23.03.2008., 12:52
ja sam čuo da je sanjanje tih zubi povezano sa nekom bolešću ili čak i smrću nekog iz obitelji ili rođaka, međutim ja sam par puta sanjao neko ispadanje zubi ali ništa od tog zlogukog proročanstva

ela
24.03.2008., 08:34
sanjala sam da se trebam naći s jednom frendicom na kavi i nakon što smo se telefonski jedva dogovorile di da se nađemo jer je ona htjela "kod suncokreta", a ja nisam skužila što je to sve dok mi pogled nije pao na birtz na čijoj su tendi naslikani suncokreti, dolazi ona, ali za njom i njezon muž. napada je, a ona plače i vrišti, naganjaju se oko stolova, ne znam kaj da napravim, dal da se umiješam ili ne, sa mnom je i moj brat. uglavnom iz razgovora skužimo da je tipu loše jer ima hepatitis c i zadnja 3 mjeseca ga razdiru bolovi u jetri a ne može pit lijek protiv bolova jer ga jetra ne može razgradit. vidimo da se tip bode s nekom iglom i vidim da krvavom iglom bode ljude oko sebe, ja i buraz bježimo. sakrijemo se u neku sobu koja ima dvoja vrata. dolazi tip i pokušava uć s jedne strane, ali ga moj buraz nije pustio, i niš dolazi on na druga vrata i uđe. pokušavam razgovarat s njim jer mislim da se s njim možda može normalno razgovarat, ali vraga, tip je potpuno sulud i pokušava me napast, bježimo buraz i ja, a ovaj za nama. uboo nas je i mi razmišljamo što ćemo sad, uglavnom trebamo doći u neku bolnicu da nam dadu nekakav lijek pa da se taj virus ne raširi, trčimo do auta, svako do svog, međutim ovaj sustiže mog brata i prisili ga da mu dade ključeve, moj buraz dolazi k meni, gledamo kak da izađemo s parkinga, međutim ovaj kruži okolo, njemu nije do toga da se vozi nego će nas vjerojatno ganjati po ulicama...budim se.

curious girl
25.03.2008., 11:07
pricam jucer s deckom i on mi kaze kako je sanjao da u snu sevi neku nepoznatu curu,na radnom mjestu,ali ne za vrijeme radnog vremena,sami su jel...nije pricao pojedinosti,samo je rekao da nije bila nista posebno :rofl:
koje je znacenje ovog sna?i inace seksualnih odnosa u snu?

Gandalf_suba
25.03.2008., 14:49
Ne možete uletiti sa spikom "što znači sanjat profesoricu, il miša, zub" il nemam pojma što. Možete uzeti sanjaricu pa otvoriti pod nekim slovom i vidjeti da je pizdraija to što piše unutra.

Svi ste vi individualne Duše, pa trema tome ste svi jedinke. U Svemiru nema istosti, pa prema tome ako su dvoje sanjali miša, ne znači da taj miš nosi istu poruku u ta dva sna.

Jednostavno je nemoguće da bude to tako. Kad shvatite značenje svojih snova bit će vam lakše slijediti svoju Dušu i njezine želje i njezina nastojanja, a kad budete to znali biti će vam puno lakše s drugim stvarima u ovo pojavnom život.

Pozdrav!:mudri::)

Gandalf_suba
25.03.2008., 14:52
pricam jucer s deckom i on mi kaze kako je sanjao da u snu sevi neku nepoznatu curu,na radnom mjestu.

Kad netko sanja da ima seksualni odnos znači da odašilje vrlo jaku tjelesnu energiju, prije svega, eli seksualnu!

Gandalf_suba
25.03.2008., 15:14
Evo ja bi ispričao svoj san koji sam sanjao u 6-om mjesecu 2007 i koji je ima vrlo jak utjecaj na mene i na mene kao osobu danas:

Sanjao sam da se sa frendom nalazim u jednoj drvenoj kućici koja je smještena u nekoj dolini. U toj kućici nalazi se jedan otvor na pod, koji vodi u podzemlje. Ja i frend smo u toj kućici i u njoj nešto pričamo. U kućicu ulazi neki lik koji je, mislim bio srbin. Lik nije ništa progovorio, samo je ušao. Mi smo se naljutili i bacili ga na pod s namjerom da ga ubijemo.

Frend ga je uzeo za noge i on je upao bradom u taj otvor. Ja sam bio u čizmama i čizmama ga gušio u predjelu zatiljka. Kad smo ga ubili, bacili smo ga sa strane. Ja sam izletio iz kućice i derao se: "što mi je ovo trebalo, lik nam nije ništa skrivio"

Malo kasnije moj frend se napio. Bila je tu jedna djevojčica koja je imala 14 god i bila je u bijeloj haljinici. Ricavu plavu kosu je imala. Moj frend ju je uzeo za ruku i odvukao na drugi kat jedne stare, napuštene kuće.

Ja sam znao da ce ju silovat ali nisam ništa uradio, nego sam ostao doli plakao i lupao glavom od drveni stup. Kad sam skupio hrabrosti, otišao sam gore i vidio tu djevojčicu silovanu. Ležela je na krevetu, podignute noge, kose razbarušene i krvi u predjelu vagine. Prestrašio me taj prizor.

Spustio sam se na prvi kat. Moj frend je popio još nekog starog vina i počeo rigati. ja sam mu pomogao. Kasnije sam opet izašao vani.

Na kraju sna izlazim sa Sveučilišta (http://www.057info.hr/images/vijesti/orginal/sveuciliste_1167927229.jpg) i spuštam se stepenicama i u plaču pozdravljam svoju profesoricu politike i gospodarstva iz srednje škole.

Značenje:

Nadam se da ce pomoći nekome tko je nešto slično sanjao.

Moram napomenuti samo kad sam se probudio u jutro nisam mogao stajati na nogama koliko me ovaj san stresao. Još i tri četri dana sam bio pod takvim osjećajem. Ovaj san za mene je od nevjerovatne važnosti. Dobio sam ga s namjerom da se probudim iz "sna" koji sam sanjao svojih 18 god.

Mala koliba predstavlja prostor u kojem Duša stvara i biva. Vrlo je oronula, mala i prljava. Lik kojeg smo mi ubijali predstavlja moju Volju. Koju ja sam gušim u području grla. Ne izricanjem svoje volje i onoga što ja želim, sam gušio svoju Volju, sve do tog da Duša nije više mogla izdržati i poslala mi taj san.

Mala djevojčica ricave plave kose, u bijeloj haljini, predstavlja moju Kreativnost, koja biva silovana, opet mojim uzrokom, mojim dopuštanjem toga. Nisam ništa činio što bi sprečilo to silovanje, nego sam u snu samo plakao.

Ovo je samo osnovno što ovaj san poručuje. Nakon ovog sna sanjao sam vrlo lijepe, predivne i proročke snove.

Hippy0205
25.03.2008., 17:48
jel vam se kad dogodi u dijelu dana neki poznati trenutak kao da je već bio ili ste ga sanjali i unaprijed znate što će se dogoditi ali nikada se nije dogodio niti se sjećate da ste sanjali ga??????

curious girl
25.03.2008., 17:54
jel vam se kad dogodi u dijelu dana neki poznati trenutak kao da je već bio ili ste ga sanjali i unaprijed znate što će se dogoditi ali nikada se nije dogodio niti se sjećate da ste sanjali ga??????

DEJAVU.
oooo da.milijun puta.

lady a
26.03.2008., 18:00
sanjala sam kako srećem kolegu s faksa kojeg dugo nisam vidjela..govori mi kako se ženi njegov najbolji prijatelj..tužna sam jer sam bila zatreskana u tog tipa a i on u mene ali priča baš nije imala sretan kraj....mislim,ta žalost, to je bilo u snu,ali i kad sam se probudila se nisam baš lijepo osjećala:confused::confused:

Techio
27.03.2008., 17:42
Sanjo sam osobu koja mi se svida, a ona to ne zna.
Usred sna ja sam sa svojim prijateljima, nesto pricam i ona trci prema meni,
govori mi kako me dugo trazila i zagrli me pa me poslje poljubi...:cerek:

Jel ovo ista znaci il sam ovo sanjo samo zato sto mi se svida?

lady a
27.03.2008., 21:15
zna li itko što znači taj moj san?

Gandalf_suba
29.03.2008., 23:49
zna li itko što znači taj moj san?

Zapitaj malo samu sebe što ti taj san predstavlja, precrti događaje koji su se dogodili taj dan. Rastavi san na djelove i nad tim snom kontempliraj.

Najbolje poznaješ samu sebe.

elenni
03.04.2008., 13:19
kaj znači profesora/profesoricu sanjat?
nebi me to zabrinjavalo al se ponavlja već par dana tj. noći
uglavnom se ujutro sjećam samo da se o tom nekom radilo al sam jednom zapamtila i cijeli 'filimić', jel trebam pisat il vam je i ovak dosta?

U principu kad sanjamo da smo u skoli, da nas prozivaju da odgovaramo ili imamo pismeni zadatak ili slicno, to bi trebalo da znaci da smo pred nekim novim zivotnim izazovom (gde treba nesto novo da naucimo, neku prepreku da savladamo ili slicno) ovi su snovi vrlo cesti, sem toga kad se neki san ponavlja on bas nekako trazi da se protumaci. Ti si premalo o tom snu rekla pa ne znam da li je smisao blizak ovome sto sam kazala, ako ti moze biti od neke koristi ovo...

Saradonija
04.04.2008., 08:22
Dugo nisam imala ratne snove. Dakle sanjala ja da sam u avionu i da sam neki zapovjednik nekim padobrancima...i ja njima nešto objašnjavam kako će i kud će kad skoče....bila je to neka vojna akcija....oni svi poskakali...i ja sjedim i čekam...kad iziđe moj nadređeni i kaže kako ja sad moram skakat...Govorim ja njemu, al ja nisam znala da moram i ja skakat....pa nisam nikad skakala padobranom...uostalom kad skočim kud trebam ić? Govori on meni...ma već ćeš se ti snać...i daje mi neke vojne spravice u nekoj torbi (nesjećam se šta je to bilo)....mene ulovio strah...govorim ja njemu...a šta ako mi se ne otvori padobran....ma otvorit će se samo ti skači....i ja skočila....i tako ja letim dole prema nekom polju i razmišljam šta trebam radit....kakav mi je to padobran jel se otvorio il nije...trebam li šta potegnut....bliži se to polje a ja mislim kako ću sad doskočit....šta ako noge polomim....odjednom ležim ja na polju živa i zdrava....i to baš sletila na neko mjesto di me svi vide... i ležim ja i dalje da me ne upucaju....gledam u jednom pravcu...drugom, trećem...neznam više kamo spadam....prilazi mi neki čovjek...neki civil i govori odi samnom...a ja glupača utekla u još gore situacije....kasnije bježala od nekih uniformiranih kaotičnih pijanih vojnika....i završila u nekom gradu...trčala niz neke uličice svi su bježali od svih....nije me nitko upuco...neki su me nožem ganjali pa odustali...na kraju sam stala nasred tog nekog grada i pjevala neke političke pjesme i shvatila da otpočetka skakanja iz aviona uopće nemam se čime branit jer nemam nikakvo naoružanje....i probudila se....i razmišljam šta nisam otišla s onim civilom....

mimoza rules
04.04.2008., 13:53
Lito, sunce, more...jos sam u srednjoj i mazim se sa simpatijom iz srednje.... Nije bio los san, naprotiv... Hormoni mi divljaju, ali sricom, takve egzibicije imam samo u snovima. Moj muzic moze mirno spavati.... :)

Anastasia
04.04.2008., 15:43
Ja ovo moram ispričati...
Sanjala sam da iz nekog razloga, trebam prepiliti svoju nogu napola. Točnije, na pola desnog bedra. To je kao trebalo radi mojeg zdravlja. I sjećam se motorne pile kojom je trebalo prepoloviti tu nogu, i mislila sam da će me užasno boljeti jer je to sve trebalo napraviti "na živo", i osjećaja kako će to biti kada mi budu rezali meso, ali ta je bol pala nekako u drugi plan, nisam je osjetila.
Taj dio rezanja je nekako preskočen u snu, ali se desio, i u drugom momentu moje bedro je bilo u nekakvom gipsu, mogla sam hodati iako sam šepala, ali kraj je bio dobar u smislu da je ostalo mišljenje da će mi sada noga biti dobro i da će to zaliječiti.
Što to znači???

Inače imam osjećaj za značenje snova, ali ovaj san me je zgrozio.

dxdog
05.04.2008., 00:25
sanjam dva sna dosta cesto u zadnje vrijeme
prvi: stojim na polju u nekom japanskom kraju i imam na sebi ono samurajsko odijelo i katanu
napadaju me drugi samuraji sa onim bijelim maskama na licu , one porculanske
i ja se tako borim zestoko kada u jednom trenutku podignem katanu u visini lice spreman za napad i vidim svoj odraz na ostrici,
i ja odjednom imam tu masku --- ostali samuraji spustaju svoje maceve i odlaze u jednom smjeru a ja pokunjeno za njima krenem

drugi:stojimo u pekari nas par jedemo nesto i krenemo trcati kroz dvorista preko zidova i ograda kao oni jamakasy i opet se vratimo u pekaru , jedemo i opet krenemo trcati ali ja krenem poslije njih i neznam put napamet nego otprilike i cijelo vrijeme ih pokusavam sustici ali tesko mi ide i nakraju dodem poslije njih ponovo u tu pekaru gdje zajedno opet jedemo i opet krecemo istim putem ali meni se odveze vezica na patici i ja zastanem i opet zaostanem i pokusavam ih stici
nakraju kada se nademo u pekari ja budem ljut sto me ne cekaju i kazem sada ja idem prvi i krenem na ulicu i okrenem se kada oni svi samo stoje i gledaju me
okrenu se ledima i kao bezivotne lutke (kao oni samuraji iz sna no1) krenu od mene

Nattevakt
05.04.2008., 11:19
Nadam se da mi neko moze pomoci da protumacim san koji sam sanjala nocas.

Sanjala sam da spavam u krevetu i da sam se probudila i oko mene svuda krv, po krevetu po podu. SHvatila sam odmah u snu da mora da bude menstrualna krv, i onda sanjam da gledam da li ima krvi na gacicama, ali samo dve kapljica:ne zna:

Sta bi mogao ovaj san da znaci:ne zna::confused:

GreenDevil
07.04.2008., 19:00
Evo, ja bi volio da meni netko protumači sam koji sanjam svaki mjesec...
Evo, ovako
ja trčim, i ispred mene se stvori jama u tlu. Ja se ne stignem zaustaviti i padnem u nju.
Padam jedno 45 sekundi i derem se.
KAda padnem osjetim trnce u nozi.( Znate ono kada si začepite krvotok na duže vrijeme i onda imate trnce)
Tada se probudim i shvatim, da sam si zatvorio krvotok, meni je fascinantno kako mi je san usklađen sa događajima koji se događaju dok spavam....

Gandalf_suba
09.04.2008., 12:56
Evo, ja bi volio da meni netko protumači sam koji sanjam svaki mjesec...
Evo, ovako
ja trčim, i ispred mene se stvori jama u tlu. Ja se ne stignem zaustaviti i padnem u nju.
Padam jedno 45 sekundi i derem se.
KAda padnem osjetim trnce u nozi.( Znate ono kada si začepite krvotok na duže vrijeme i onda imate trnce)
Tada se probudim i shvatim, da sam si zatvorio krvotok, meni je fascinantno kako mi je san usklađen sa događajima koji se događaju dok spavam....

Eo ja bi malo iskontemplirao ovaj tvoj san.

KONTEMPLACIJA:

Sanjaš ga svaki mjesec iz tog razloga što tvoja Duša želi da i ti to vidiš, ali ti nikako da to usvojiš ono što ti ona konstantno poručuje, a poručuje ti:

Da bježiš od Sebe i zato trčiš i ne možeš se nikako zaustaviti. Tvoja Duša samo ide i ne zaustavlja se, al tu se pojavi jama u koju non stop padaš. A ta jama je tvoj um koji te voza amo-tamo. Ne smatraj ga lošim il dobrim to je njegova uloga. Ali ako padneš pod njegovu vlast onda si najebao, a to znači da ćeš Izgoriti!

Dereš se jer znaš da to nije ono kako treba i da treba drugačije, možeš i bolje od tog sad pojavnog i onog iznad.

Duša ti je sve to lijepo demonstrirala da ti to što bolje i vjernije predoči, da se uistinu Probudiš i da progledaš, da ne padaš više, nego da se uzdišeš u visine!

Gandalf_suba
09.04.2008., 13:11
Ja ovo moram ispričati...
Sanjala sam da iz nekog razloga, trebam prepiliti svoju nogu napola. Točnije, na pola desnog bedra. To je kao trebalo radi mojeg zdravlja. I sjećam se motorne pile kojom je trebalo prepoloviti tu nogu, i mislila sam da će me užasno boljeti jer je to sve trebalo napraviti "na živo", i osjećaja kako će to biti kada mi budu rezali meso, ali ta je bol pala nekako u drugi plan, nisam je osjetila.
Taj dio rezanja je nekako preskočen u snu, ali se desio, i u drugom momentu moje bedro je bilo u nekakvom gipsu, mogla sam hodati iako sam šepala, ali kraj je bio dobar u smislu da je ostalo mišljenje da će mi sada noga biti dobro i da će to zaliječiti.
Što to znači???

Inače imam osjećaj za značenje snova, ali ovaj san me je zgrozio.

Ovaj mi je jako zanimljiv san!

KONTEMPLACIJA:

"Sanjaš" (stavio sam pod navodnike jer snovi nisu samo snovi, oni su stvarna stvarnost - ono što je u pojavnom samo zrcalna slika te druge stvarnosti)

A tvoja je stvarnost da ne možeš hodati kroz Život. Zato trebaš otpiliti tu svoj staru nogu, da bi mogla hodati s novom. U gipsu je iz razloga što je tvoja Duša neumorna i ona stalno želi napredovati i ići pravo. Tvoj život se ne sastoji od onoga što čini tvoje tijelo! Ali je ono što čini tijelo odraz onoga od čega se sastoji život!

Dio s pilanjem nije prikazan zato što ti nije tada bilo to potrebno da dobiješ, ako bude potrebno zasigurno ćeš dobiti takvu poruku.

HODAJ kroz Život, nemoj šepati, al ne odustaj i ne posustaj...Samo dopusti da te Duša vodi i zatraži vodstvo od Nje!

ivana0906
10.04.2008., 13:34
Molim vas ako neko može da mi protumači san... Full mi je bio čudan...

Bilo je jutro i nešto sam čistila po stanu, čula sam susjedu da u hodniku zgrade u kokoj živim nešto glasno raspravlja pa sam izašla. Ostala sam s njom i još jednom poznanicom 10-15 min i krenula nazad u stan, vrata su bila otvorena (pomisllila sam kako sam glupa, ostavila sam sve otvoreno). Ušla sam i dok sam prolazila hodnikom učinilo mi se da sam nekog čula, da je neko u stanu, prepala sam se! Iz dnevne sobe izašao je visoki muškarac (plav, pročelav, 40tak godina). :eek:
Pokretom ruke me malo smirio i pozvao me da uđem u dnevni i vidim što sam napravila! Na podu je bio električni depilator (upaljen), parket je na mjestima bio uništen, komp. je bio u dimu. Počela sam plakati, rekla mu da nisam normalna i da sam zaboravila isključiti depilator, izazvala sam neki kratki spoj. Jako sam plakala, muškarac mi je prišao i zagrlio me, uzvratila sam, zagrlila ga još čvršće! Osjećala sam se sigurnom!

Gandalf_suba
11.04.2008., 01:51
Molim vas ako neko može da mi protumači san... Full mi je bio čudan...

Bilo je jutro i nešto sam čistila po stanu, čula sam susjedu da u hodniku zgrade u kokoj živim nešto glasno raspravlja pa sam izašla. Ostala sam s njom i još jednom poznanicom 10-15 min i krenula nazad u stan, vrata su bila otvorena (pomisllila sam kako sam glupa, ostavila sam sve otvoreno). Ušla sam i dok sam prolazila hodnikom učinilo mi se da sam nekog čula, da je neko u stanu, prepala sam se! Iz dnevne sobe izašao je visoki muškarac (plav, pročelav, 40tak godina). :eek:
Pokretom ruke me malo smirio i pozvao me da uđem u dnevni i vidim što sam napravila! Na podu je bio električni depilator (upaljen), parket je na mjestima bio uništen, komp. je bio u dimu. Počela sam plakati, rekla mu da nisam normalna i da sam zaboravila isključiti depilator, izazvala sam neki kratki spoj. Jako sam plakala, muškarac mi je prišao i zagrlio me, uzvratila sam, zagrlila ga još čvršće! Osjećala sam se sigurnom!

Evo ovako, ja sam ti malo označio ove neke bitne riječi, jer za vrijeme dok sam čitao ovaj tvoj san su mi bile onako značajne!

KONTEMPLACIJA

Jutro simbolizira novi dan, novu kreaciju, novo stvaranje, i jedino u jutro možeš čistiti prostor u kojem biva tvoja Duša. Čuješ buku pa stoga izlaziš van, iz prostora u kojem tvoja Duša boravi, drugim riječima izlaziš iz Sebe. Kad si izašla iz Sebe, tu si primjetila susjedu koja stvara buku. Susjeda predstavlja Kolektivnu Svjest.

Osvrni se malo oko sebe u pojavnom svijetu, i primjetit ćeš samo buku.

S njom si ostala 10-15 min. Zamisli što bi bilo da si u K.S. -i (Kolektivna Svjest) ostala uru vrimena. Duša te podsjetila da se vratiš u Sebe i to neprestano radi jer je njoj najljepše tamo!:D

Bez obzira što si čula tu susjedu (dakako moram naglasiti, odnosi se na sve osobe, na Forumu, pojavnom itd: Sve osobe koje sanjate u svojim snovima ste to sve vi, nema nikog drugog osim vas, važno je da to znate. To su sve vaše energije, koje vaša Duša koristi da vam pokaže, jer inače da nema tih drugih kako bi inače mogla vam to predočiti!) trebala si ostati u Sebi i tamo Bivati!

Biti u Sebi znači, biti skoncentrirana na Sebe i samo na Sebe. (Misli na Sebe, govori o Sebi{ne mislim na mali ego, da sad svojim prijateljicama pripovjedaš o sebi, kako si ti neznam ni ja što već ne , i da pokušavaš biti u centru nekakve pažnje - obrati pažnju na malo i veliko slovo!}.

Iskušavaj Sebe kao takvu - naravno, što god ti želiš - bit sretna, tužna, sjebana, dobra, loša, radosna, osvetoljubiva itd)

Kako te Duša podsjetila da se vratiš u Sebe, naravno poslušala si ju i zapazila si kako si ostavila sve upaljeno. El. depilator! kompjuter u dimu i sl. U trenutku kad si ti obratila pažnju na buku i K.S. to je počelo goriti. Ostavila si prostor svoje Duše u dimu. Al tu se pojavljuje tvoja Volja koja je prikazana u obliku visokog plavog muškarca od 40 godina, koji te tješi i koji te grli. Pa što bi Volja drugo radila nego te tješila i Tebe vodila. Ako dopustiš da te vodi K.S. a ne tvoja Volja onda ćeš bježati sama od Sebe.( U snovima ćeš padati s visokih litica u ponore, bježat od nekih likova, netko će te uvijek naganjati, al počuj me i ti i svi koji ovo čitaju: NE MOŽEŠ POBJEĆI! NE MOŽEŠ POBJEĆI OD ISTINE, JER ONA JE NEUMOLJIVA I GMIŽE NA TEBE SA SVIH STRANA!

Vrlo ti je lijepi san, samo to pogledaj sve kako je i reci: MOGU, HOĆU, ZNAM! i samo ideš ravno, ne obazireš se na buku iz K.S. i pičiš.

Samo da još kažem da si se Pročistila od svega toga iz K.S. tako da je još lljepše. :D:top:

Samo nemoj mislit da si na konju:flop:, ne želim te obeshrabrivat, al to je potrebno raditi svaki dan dok se ne istreniraš!:top::D

angie stone
11.04.2008., 10:23
igrala sam šah u zatvoru s nekim tipom koji je imao istetovirano "mama" na ramenu :rofl:

te@
11.04.2008., 10:30
Kod mene katastrofa san: zatekla sam svoju curicu (dijete ima godinu i kusur, nedavno je prohodala) kako visi (kao da je obješena, mrtva) na ulazu u lođu - onaj konop, traka, šta li čime se dižu rolete
joj je bio oko vrata.
Potrčala sam i skinula je, bila je blijeda, ne sjećam se je li davala znakove života... i onda sam se probudila. Užas - nisam više od straha mogla zaspat do ujutro. :(

erika85
11.04.2008., 11:04
ja sanjala da sam skupa s još ekipom ljudi i prijatelja mrtva, al nešt kao ona serija što je išla o onim grim riperima, što hodaju okolo među nama samo što su jako ružni!!
e tak smo i mi bili, ružni kad bi izašli van, a jedino mjesto gdje smo bili normalni je bila neka velika zgrada koja je sadržavala puno različitih hotela i kafića i klubova unutar sebe, ali je sve bilo onak mračno kao van kad ideš u život...i svi mi mrtvaci smo se zezali cijelo vrijeme, valjali po blatu, (kad smo bili vani) vijali, al nismo ništa posebno radili!! i onda je meni iz nekog razloga dopizdilo biti u nutri i htjela sam ''pobjeć'' pa sam se uspjela kroz labirint klubova i hotelskih hodnika izvuć van, to je bilo mal strašno...a zgrada izvana izgleda skroz obično, dok je unutri spektakularno samo malo premračno za moj ukus!!
ne mogu svrstat ovaj san nigdje posebno!! zanimljiv je bio, zabavan čak, znam da sam se puno smijala sa legicom s kojom sam se valjala po blatu!! haha!
a jednom sam sanjala nešt jako čudno i još više zato jer se dan danas točno sjećam kak je išlo!!
sjedila sam u kinu i bio je mrak u dvorani i nije bilo nikoga osim jednog lika i cure pored mene, i odjednom je glas iz filma, glas pripovjedača, izašao iz filma i rekao -JESTE IKADA OSTAVILI OTISAK SEBE NA NEKOMU ILI NEČEMU!?-
i u tom trenutku se onaj lik pretvorio u nekog bjesnog psa i skočio na curu i ugrizao ju za lice, i onda sam vidjela da je u naslonu stolice ostao otisak tog dečka!
ali taj glas je to tako razgovjetno i glasno rekao...:eek:
a jednom sam sanjala da sam se ubila!! al bila sam vojnik kao u nekom 2. svj ratu il tak nešt i bio je mrak, padala je kiša i moj suborac i ja smo bili nasred bojnog polja, ranjeni ležali u blatu, i gledali smo jedan u drugoga i znali smo da ako nas neprijatelj uhvati žive da će nas mučiti pa smo se odlučili ubiti, ali nismo ništa rekli, skontali smo što moramo pogledima!!
i on je uzeo svoj pištolj i pucao si u glavu i dok mu je ruka sa pištoljem padala natrag u blato mene oprala panika, o životu i ono jel ima išta više sad ili je ovo kraj, što ako griješim, što ako je to kriva odluka, nema povratka...baš ono panika!
i onda sam zablokirala mozak na par sekudni tek tolko da se natjeram da uzmem pištolj od njega i brzo sam to napravila, prislonila ga na glavu i pucala, i onda mi je valjda još neka milisekunda svjesti ostala, i u toj milisekundi mi se mozak uključio opet i preužasan strah i sumnja i panika plus znanje da je sad gotovo i da ne možeš više ništa napravit po tom pitanju!!
ja mislim da je to možda sjećanje iz prošlog života!! :D

al fora...obožavam svoje snove!! obooožavam ih!! mogla bih spavat daaanima!!
e da, ak se nekome da i ak se konta u to bilo bi super da mi kaže jel išta od toga možda nešt znači, ili je samo od gledanja tv-a i utisaka tijekom dana!! kako ja mislim!! :)

1vanch3
11.04.2008., 15:34
Molim da mi netko ovo objasni ako zna jer me muči več godinama... :(

Naime...
Prije cca 6god konstantno sam sanjala da sam na rivi gradića blizu Biograda u koji idem svako ljeto na more, gledam prema jugu i frka, panika - tornado. Al onaj monstruozni full full crni. I to svakih mjesec dva skoro identičan san. Ili ga ja i ekipa gledamo izdaleka ili trčimo tražeči podrum ili taj gradić u ruševinama poslije tornada.
Godinu dana nakon prvog sna... stvarnost(da se razumijemo)...jedino što je ispalo drugačije je da nisam bila na rivi kad sam ugledala pijavicu na Murteru, nego na plaži, nisam bila sa ekipom, nego sa deckom, nisam trčala tražeći zaklon i nije bilo ruševina(osim u novinama slijedeci dan). i da, pijavica je bila bijela i tanja. :(

Dvije godine nakon toga ne sanjam taj san, sto znaci da vec tri sanjam opet. Nema odredene lokacije kao zadnji put, al je zato vise manje rijec o Zgu u kojem zivim. Nije jedna, nego su dvije-tri. Jednom sam trčala prema kuči i psovala sve po spisku zato što nemamo podrum...

Svaki put kad ugledam crno nebo vidim u njemu potencijalni tornado...

Može mi netko reci sta to znaci? :confused:

ivana0906
11.04.2008., 22:05
Gandalf_suba hvala ti puno! :mig:
Još nešto mi reci ako znaš, moja sestra je sanjala da nema zjenice... :confused:

Gretchen
12.04.2008., 17:50
Uf, zadnja 2 ( neugodna ) sna su oba kao kvazi 'leitmotiv' imala- mačke. konkretno, mačke koje me NAPADAJU. jako mučno, nekako klaustrofobično, jako nelagodno. što mačka simbolizira u snu?! je li moguće da je opet strah? naime, u 1.snu je mačka u pitanju bila moja nekadašnja mačka ( koja je zbrisala ), no u snu je izgledala isto kao ona i isto se zvala no "nije bila ona" ( tj.on ). i 'razrezala' mi je omiljenu majcu ( na meni! )....tu je mačka zapravo poslužila kako bi u snu bila povod moje svađe s mamom ( jer je taj san bio koncentriran na mamu i moje 'probleme' s njom ). eh, ali u drugom je snu već bilo grdo- naime, sanjala sam da nekom čovjeku objašnjavam zašto nije ni pod koju cijenu dobro tući/udarati ( imalo, ikada!!! ) djecu. ja sam u snu sve to lijepo verbalizirala i iznijela, a lik je na to POLUDIO ( doslovce poludio! ) i NAPAO ME (!!!), pritom se pretvorivši u mačku...zatim su se javile neke druge mačke ( odnosno ljudi pretvoreni u mačke, no i dalje s mogućnosti govora ) i napadale me, a ja sam bježala od njih ( 'u krugovima' ). sve se svelo na to da me proganjala neka ženska mačka i bilo je stvarno....morbidno i odvratno. a meni jadnoj nije bilo jasno zašto me te spodobe napadaju samo zato što sam iznijela mišljenje da se djecu ni pod razno ne bi smjelo tući. katastrofa.

Nikako ne mogu skužiti u čemu je caka...karika koja mi fali je simbolika mačke kao takve. Ne znam, zadnje vrijeme sam u teškim emocionalnim&kozmičkim vrtlozima i turbulencijama, strahove kao takve da ni ne spominjem, ali snove s mačkama još nikada nisam imala...

@ GothicA

hm, osobno mi to iskustvo nije poznato...no meni se u nekoliko navrata znalo dogoditi da "zapnem" u stanju između "sna" i "jave". isto svojevrsna paraliza, ali ne ona fizička ( dakle, obrnuto od ovog tvoga ). to zna biti jako čudno jer se u takvim trenucima zna dogoditi da ako recimo, slušam glazbu, moj mozak krene 'secirati' sve segmente iste ( uopće to ne mogu opisati- ali kao da U ISTO VRIJEME mogu čuti svaki instrument i svaku dionicu- ZASEBNO (?). kažem, paradoksalno zvuči- čuti nešto zasebno ( dakle, kao da samo to čujem/slušam ) a istovremeno, ali uistinu ne postoji bolji način za opisati ), to mi je recimo nevjerojatno iskustvo.
ali sam imala 2 ili 3 'sna' za koja mi se čini da su bila OBE ( a opet, jako sam slabo informirana ( zapravo uopće nisam informirana ) pa pojma nemam )- no razlikovalo se od apsolutno BILO ČEGA što mi se u snu ili javi dogodilo. dakle, opet je riječ o nekom stanju "polusna"- u prvom sam 'kvazi-snu' hodala u pidžami koju sam tada imala na sebi vani po kiši- i ja sam baš OSJETILA kako- kisnem. kad sam otvorila oči, prvo što sam učinila je bilo pogledati nogavice- ali nisu bile mokre, no kiša je i vani padala ( nije bila padala u trenutku kad sam legla u krevet ). zvuči dosta banalno zapravo, kao neki "tipični uvjerljivi san", ali kažem, bilo je prečudno, prestvarno, i niti jedan "stvaran" san nije povukao takav feeling za sobom. drugi put sam legla u krevet s mišlju kako bih htjela nešto zapisati u dnevnik ( neku misao, pojma nemam ), no zatvorila sam oči....tada sam se s JAKO velikim naporom sjela na rub kreveta, uzela bilježnicu i krenula PISATI i pisala sam pisala ( no kažem, bilo je baš- NAPORNO! )....da bih onda skužila da sam 'zadrijemala' (? čudno, jer se inače nikada ne 'sjećam' prijelaza između sna i jave, kao ni većina nas, a ovaj put sam doslovce osjetila taj prijelaz ( iz jednog 'stanja' u drugo ) makar sam bila UVJERENA da sam i dalje- budna ) i da u bilježnici ništa ne piše. kažem, zvuči banalno, ali je dosta drugačije od snova kao takvih.

PIPBoy 2000
12.04.2008., 17:50
moja sestra je sanjala da nema zjenice... :confused:

Ja sam jednom sanjao da nemam šarenice, kada sam se pogledao u ogledalo, al' zjenice sam imao... čudan san. :eek:

pandora_5
12.04.2008., 22:41
Joj na koliko tema iz davne prošlosti kada sam pisala sada naletim..

možda sam o ovom negdje pisala, ne sjećam se, no reći ću..

Često mi se događa paraliza. U tom stanju mozak mi je svjestan stvarnosti, no tijelo je duboku u snu. Ne mogu se pomaknuti, glas ispustiti niti išta slično. Tijelo je posve paralizirano. Nakon određneog vremena (sekundi) uz pomoću mantri se uspijem osloboditi. Obično mi se dešava kada sam jako umorna i često bude da se odparaliziram i preokrene me na drugu stranu i onda opet kreće paraliziranje.
Kada mi se to dogodilo prvi put, pred jako puno godina, ulovila me strašna panika. Naime, gledala sam u zid, ali ništa nisam mogla pomaknuti, probal asam majku zvati, no ne mogu viknuti.
Neki dan mi se dogodilo da sanjam da se paraliziram. Shvatila sam to tek kada sam se probudila u jednom trenutku od naglog trzaja (jer vađenje iz paralize obično sporo ide).

Ima li itko takvih iskustava? Što je to točno? Neki govore da je OBE- out of body experience..


Sada što se snova tiče...nevjerojatne pejzaže opet sanjam...sve realno, ali druga dimenzija...


i to se meni prije događalo,sad ne baš tako često. onak pokušavam otvorit oči al nemogu a čujem sve oko sebe i svjesna sam svega. i nemogu se pomaknut uopće. a jedanput mi se dogodilo da sam isto tak zaspala i pokušavam otvorit oči i vidim staru u sobi kak mi nešto priča, ja je na pola vidim a nemogu otvorit oči skroz. i poslje kad sam se probudila neznam dal sam to sanjala ili je stara stvarno bila u mojoj sobi :confused::eek:

pandora_5
12.04.2008., 22:46
ali sam imala 2 ili 3 'sna' za koja mi se čini da su bila OBE ( a opet, jako sam slabo informirana ( zapravo uopće nisam informirana ) pa pojma nemam )- no razlikovalo se od apsolutno BILO ČEGA što mi se u snu ili javi dogodilo. dakle, opet je riječ o nekom stanju "polusna"- u prvom sam 'kvazi-snu' hodala u pidžami koju sam tada imala na sebi vani po kiši- i ja sam baš OSJETILA kako- kisnem. kad sam otvorila oči, prvo što sam učinila je bilo pogledati nogavice- ali nisu bile mokre, no kiša je i vani padala ( nije bila padala u trenutku kad sam legla u krevet ). zvuči dosta banalno zapravo, kao neki "tipični uvjerljivi san", ali kažem, bilo je prečudno, prestvarno, i niti jedan "stvaran" san nije povukao takav feeling za sobom. drugi put sam legla u krevet s mišlju kako bih htjela nešto zapisati u dnevnik ( neku misao, pojma nemam ), no zatvorila sam oči....tada sam se s JAKO velikim naporom sjela na rub kreveta, uzela bilježnicu i krenula PISATI i pisala sam pisala ( no kažem, bilo je baš- NAPORNO! )....da bih onda skužila da sam 'zadrijemala' (? čudno, jer se inače nikada ne 'sjećam' prijelaza između sna i jave, kao ni većina nas, a ovaj put sam doslovce osjetila taj prijelaz ( iz jednog 'stanja' u drugo ) makar sam bila UVJERENA da sam i dalje- budna ) i da u bilježnici ništa ne piše. kažem, zvuči banalno, ali je dosta drugačije od snova kao takvih.

tak se i meni dogodi dosta puta kad sam onak baš jako umorna i zaspem odma i počnem sanjati. i najčešće mi se događa to kad sam napola budna i hoću pogledati koliko je sati al ustvari ne pogledam nego sanjam da gledam na sat i čini mi se koda sam stvarno pogledala na sat a ustvari sam samo sanjala. i tak par puta zaredom. ili onak pomislim: idem se sad ustati i sanjam da sam se ustala. al tak je stvarno da mi treba par minuta da skužim da sam sanjala:confused:

Fish 1968
12.04.2008., 22:50
Nikako ne mogu skužiti u čemu je caka...karika koja mi fali je simbolika mačke kao takve. Ne znam, zadnje vrijeme sam u teškim emocionalnim&kozmičkim vrtlozima i turbulencijama, strahove kao takve da ni ne spominjem, ali snove s mačkama još nikada nisam imala...

Napadaju te tvoji "žemski instikti". Osim što ih uopće ne prepoznaješ, distanciraš se, misliš da su opasni i doživljavaš ih kao napad na svoju osobnost. Iako se "skrivaš" iza dječijeg identiteta to očito ne pali u snovima ;) ...ti si žena i to je tako. Sve turbulencije i vrtlozi u snu su na razini ne prihvaćanja te jednostavne istine. :)

mercury9
13.04.2008., 02:42
Često sam - prije - sanjala mačke. Umiljavale bi se, a onda napale!I kao samo ja kužim da su zle i samo mene napadaju, uvlače mi se u nogavice itd.! To su znale bit borbe...

tadukepa
13.04.2008., 08:23
:eek:nedavno sam sanjala da sam turdna, da nosim blizance, ginekolog mi govori u snu da mi je trbuh jako nisko i da je to znak da ću brzo rodit....jako me se dojmio taj san....jer je bio jako stvaran....
inače imam jedno djete, ne planiram više....
često sanjam lucidne snove ta ko da ujutro se zamislim da li je to bio san ili ipak java....

Gretchen
13.04.2008., 12:18
Napadaju te tvoji "žemski instikti". Osim što ih uopće ne prepoznaješ, distanciraš se, misliš da su opasni i doživljavaš ih kao napad na svoju osobnost. Iako se "skrivaš" iza dječijeg identiteta to očito ne pali u snovima ;) ...ti si žena i to je tako. Sve turbulencije i vrtlozi u snu su na razini ne prihvaćanja te jednostavne istine. :)

isuse bože. ovo je toliko bolno istinito...Fish, hvala ti PUNO!

ali čekaj, je li tu riječ o mojem ne prepoznavanju i distanciranju od instinkata ( dakle, intuicije kao takve ) ili baš od same činjenice da sam ŽENA ( dakle, od čitavog jednog dijela identiteta kao takvog- jer su ti ženski instinkti samo dio identiteta, ono, komadić mozaika :zubo: ).

Gandalf_suba
13.04.2008., 17:28
Samo da kažem da ima ovih novih vrlo zanimljivih snova pa cu malo to kontemplirat vrlo skoro. Samo da vam opet naglasim da ste sve to vi u snovima. Samo malo pogledajte, tj preletite okom preko svih snova, il samo zadnjih nekoliko. Bode u oči to što sebi radite!

Gandalf_suba
14.04.2008., 13:22
Kod mene katastrofa san: zatekla sam svoju curicu (dijete ima godinu i kusur, nedavno je prohodala) kako visi (kao da je obješena, mrtva) na ulazu u lođu - onaj konop, traka, šta li čime se dižu rolete
joj je bio oko vrata.
Potrčala sam i skinula je, bila je blijeda, ne sjećam se je li davala znakove života... i onda sam se probudila. Užas - nisam više od straha mogla zaspat do ujutro. :(

KONTEMPLACIJA:

Ta mala curica si ti, ne radiš ti bilo što u pojavnom i u onom drugom koje ne vidiš s ova dva oka, to njoj. Ta mala curica u tvoj snu si ti, to je tvoja nevinost i tvoja kreativnost. Pogledaj di je ta mala curica! Tvojoj zaslugom je tamo na tom di se podižu roletne!

Najgore što trebaš uraditi je kriviti se. Oprostiš si i ideš dalje upotrebljavati tu svoju nevinu kreativnost! Svaka misao je kreativna, a ne možeš da ne stvaraš! SVJESNO ili NESVJESNO ti se moraš odlučit za način. Stvaraš s riječju, mišlju i djelom!

"Ja sam" to i to... npr. DUŠA, ili MIR, ili RADOST!

Tvoja nevina kreativnost je na izdahu. Mislim da je vrijeme da prestaneš raditi Sebi to što radiš! Inače bit će posljedica, al samo za tebe!

Duša ti šalje ovaj san da se probudiš iz onog nestvarnog sna - pojavnog svijeta, onog kojeg vidiš s dva oka. Znaj samo da sve što vidiš s ta dva oka ne postoji. Da se zaista Probudiš!

PATNJA ne postoji! Ona je samo proizvod tvoje vlastite misli o nečemu!

Ne budi Strah, budi Ljubav!:top:

Gandalf_suba
14.04.2008., 14:17
[LIST]
1. Ja sanjala da sam skupa s još ekipom ljudi i prijatelja mrtva, al nešto kao ona serija što je išla o onim grim riperima, što hodaju okolo među nama samo što su jako ružni!! E tak smo i mi bili, ružni kad bi izašli van, a jedino mjesto gdje smo bili normalni je bila neka velika zgrada koja je sadržavala puno različitih hotela i kafića i klubova unutar sebe, ali je sve bilo onako mračno kao van kad ideš u život...i svi mi mrtvaci smo se zezali cijelo vrijeme, valjali po blatu, (kad smo bili vani) vijali, al nismo ništa posebno radili!! i onda je meni iz nekog razloga dosadilo biti unutra i htjela sam ''pobjeći'' pa sam se uspjela kroz labirint klubova i hotelskih hodnika izvući van, to je bilo malo strašno...a zgrada izvana izgleda skroz obično, dok je unutra spektakularno samo malo pre mračno za moj ukus!!
ne mogu svrstat ovaj san nigdje posebno!!

2. Sjedila sam u kinu i bio je mrak u dvorani i nije bilo nikoga osim jednog lika i cure pored mene, i odjednom je glas iz filma, glas pripovjedača, izašao iz filma i rekao -JESTE IKADA OSTAVILI OTISAK SEBE NA NEKOMU ILI NEČEMU!?-
I u tom trenutku se onaj lik pretvorio u nekog bijesnog psa i skočio na curu i ugrizao ju za lice, i onda sam vidjela da je u naslonu stolice ostao otisak tog dečka!
ali taj glas je to tako razgovijetno i glasno rekao.3. A jednom sam sanjala da sam se ubila!! al bila sam vojnik kao u nekom 2. sv. ratu il tak nešto i bio je mrak, padala je kiša i moj suborac i ja smo bili nasred bojnog polja, ranjeni ležali u blatu, i gledali smo jedan u drugoga i znali smo da ako nas neprijatelj uhvati žive da će nas mučiti pa smo se odlučili ubiti, ali nismo ništa rekli, skužili smo što moramo pogledima!! I on je uzeo svoj pištolj i pucao si u glavu i dok mu je ruka sa pištoljem padala natrag u blato mene oprala panika (strah), o životu i ono jeli ima išta više sad ili je ovo kraj, što ako griješim, što ako je to kriva odluka, nema povratka...baš ono panika! I onda sam zablokirala mozak na par sekundi tek toliko da se natjeram da uzmem pištolj od njega i brzo sam to napravila, prislonila ga na glavu i pucala, i onda mi je valjda još neka mili sekunda svijesti ostala, i u toj mili sekundi mi se mozak uključio opet i pre užasan strah i sumnja i panika plus znanje da je sad gotovo i da ne možeš više ništa napravit po tom pitanju!!
ja mislim da je to možda sjećanje iz prošlog života!!

Al fora...obožavam svoje snove!! obožavam ih!! mogla bih spavat danima!! E da, ak se nekome da i ak se konta u to bilo bi super da mi kaže jeli išta od toga možda nešto znači, ili je samo od gledanja tv-a i utisaka tijekom dana!! kako ja mislim!! :)KONTEMPLACIJA:

San 1.

Ti i tvoji prijatelji ste mrtvi. I u pojavnom životu vi ste mrtvi, jer ne živite uopće. Mislite da hodate i da ste živi al uopće niste. Duša ti to porućuje da dobiješ uvid u to. Vrlo ste ružni. Neznanje ne može da postoji, ono je ružno i prljavo. Zato vi kad izađete van, na Svjetlo i Dan, ste ružni, ne postojite kao to Neznanje. Ti se tamo nalaziš. U tom neznanju. Ali primjetiš da ti ne odgovara tu pa stoga želiš pobjeći. Smatraj svoj taj glas što si čula u Sebi velikim darom Božjim i velikom Milošću.

Jedino gdje kao možete biti "normalni" je to mjesto, hotel u kojem se nalazi još manjih pod hotela i kafića. To je podsvjest. Prikazano tako jer inače, kako bi ju vidjela!

Želiš pobjeći od toga, zato što ti to ne odgovara. Bježiš kroz labirinte i prolaze koji simboliziraju tvoje polje uma, tj njegovo djelovanje.

Neznanje je spektalurano i mračno ali ti to više ne odgovara. Naizgled izgleda obično.Pogledaj malo svjet ili društvo oko tebe. Izvana su ibični, al iznutra su mračni. Nalaze se u paklu vlastitog uma!

Ne niječi sebe, možeti biti samo gore! Ništa ne smatraj dobrim ili lošim, pa prema tome ni to Neznanje, jer ti je ono veliki alat. Nikog ne osuđuj, jer radeći to samo to radiš Sebi, Sebe osuđuješ! Nikog drugog!

San 2.

Nalaziš se u kinu. Tamo gledaš projekciju svog uma! Ispred tebe nalaze se Muško i Žensko. Muško - VOLJA, Žensko - OSJEĆAJ.

Taj lik se pretvori u bjesnog psa - NAGON i ugrice žensku za lice.

Životinjski nagon je preuzeo njega pa prema tome i tu žensku. To su sve tvoje energije, tvojim stvaranjem postali su Životinje a ne Bića!

A taj glas JESTE IKADA OSTAVILI OTISAK SEBE NA NEKOMU ILI NEČEMU? - izgleda mi kao da cijelo vrijeme želiš ostaviti neki otisak na nekomu, nekomu se dokazati, da te netko prihvati, da te pohvali, da ti kaže da si vrijedna i sl.

Sve ovo moraš prvo sama napraviti. Prvo sama Sebe zagrliti, zavoliti, prihvatit, reći si da si vrijedna i sl. Da bi te onda ostali mogli to isto, tj da bi ti ostalima također to isto mogla!

San 3. Sanjala si da si se ubila. Kažem ti ubijaš se cijelo vrijeme. Cijelo vrijeme se ubijaš svojim mislima, riječima i djelima. Cijelo vrijeme niječeš svoje postojanje. Sebe kao Duše. Kažem ti: PRESTANI TO SEBI RADITI. Inače ćeš živiti cio život kao utvara!

2 sv. rat simbolizira pojavni svijet - fizički svijet. Svjet dualnosti i relativnosti, koji je samo refleksija Stvarne Stvarnosti!

Nalaziš se na bojnom polju. Ti i tvoj prijatelj. Ti i tvoja Volja! Ležite u blazu, na polju. To blato i polje simbolizira um, polje uma.Sama slika ti govori kakvo je polje, polje tog uma! Volja se ubije, opet tvojim stvaranjem u pojavnom (misao, riječ djelo) a ti postaneš Strah. Djeovanjem Straha se ubiješ!

Nekad se moraš toliko i ubijat da bi napokon Zaživila! Što prije to bolje!

Duša sve prikaziva u simbolima. Tako je Njoj lakše a i tebi da to shvatiš! Nema toga kao što je sluičajnost! Tu riječ izbriši iz svog života. Sve simbole koje Duša vidi ona ih samo iskoristi!

Nju slušaj, a ne svoj um!

erika85
15.04.2008., 07:52
e ova tvoja prva kontemplacija me skroz iznenadila...haha!! samu sebe sam iznenadila!! dobro si to odradio...!!
ali ove druge dvije ne razumijem uopće i ne mogu ih povezati ni sa čime u svom životu!! mislim ono da tražim potvrdu od drugih ljudi i to...to se može odnositi na svakoga!! tj. svaka osoba to želi!! tak da ono...i ono moraš prvo sebe volit da bi te drugi...daleko sam ja već od toga!!malo si mi negativan...:), čudno je da si sve protumačio tako mračno, a meni je osjećaj ujutro pogotovo nakon prvog sna bio fantastičan, zanimljivo kako se koncentriraš samo na ''negativne'' riječi i aspekte, a ono što sam napisala o tome dam se smijala jako puno i zabavljala, to nisi zamjetio!! dalo bi se i tebe malo analizirat!! :))
hoću reći da mi je naglasak u tom snu bio više na sreću nego nešto loše!!al dobro...da se to na razne načine tumačit...hvala!! :)
e da i u drugom snu su dečko i cura sjedili pored mene, ne ispred.
A ovo treće...eeeeee leeegaaa!! Ne ubijam se!! :))
Naprotiv baš sam u zadnje vrijeme oživjela!! Sve više i više!! I naravno uvijek postoje stvari koje bi volio promijeniti ili poboljšati, ali daleko je to od ubijanja!! :)

Gandalf_suba
15.04.2008., 12:10
Malo cemo o tome jos sve jednom proc, al ne snove nego zaš neg aspekti!

Gandalf_suba
15.04.2008., 14:54
Moja slika je samo slika. Ja samo slikam i ne dajem nikakvo značenje toj slici. Dajem tu sliku vama na uvid. Netko moze reci da je slika negativna, ali to samo proizlazi iz te neke osobe - to nije takvo. Vaše viđenje svega pa prema tome i ovoga na forumu je samo vaše mišljenje o tome, vaša predodžba, to proizlazi iz vas.

Kontempliram vaše snove jer su mi zanimljvi. Ja sam prošao to pa mogu se osvrnut i u to pogledati.

Prema tome ako neko misli da je moj pogledat negativan il pozitivan vaša je stvar i apsolutno me ne zanima što netko misli (ovo nije neko bahato ispuhivanje il nešto nego mirna izjava, ništa osobno)

Nemogu vam dati nešto što nemam. Govorim vam samo što vaši snovi znače, što vam poručuju, iako naizgled nemaju nikakve veze s "stvarnošću", vjerujte itekako imaju!

Gandalf_suba
15.04.2008., 15:04
e ova tvoja prva kontemplacija me skroz iznenadila...haha!! samu sebe sam iznenadila!! dobro si to odradio...!!
ali ove druge dvije ne razumijem uopće i ne mogu ih povezati ni sa čime u svom životu!! mislim ono da tražim potvrdu od drugih ljudi i to...to se može odnositi na svakoga!! tj. svaka osoba to želi!! tak da ono...i ono moraš prvo sebe volit da bi te drugi...daleko sam ja već od toga!!malo si mi negativan...:), čudno je da si sve protumačio tako mračno, a meni je osjećaj ujutro pogotovo nakon prvog sna bio fantastičan, zanimljivo kako se koncentriraš samo na ''negativne'' riječi i aspekte, a ono što sam napisala o tome dam se smijala jako puno i zabavljala, to nisi zamjetio!! dalo bi se i tebe malo analizirat!! :))
hoću reći da mi je naglasak u tom snu bio više na sreću nego nešto loše!!al dobro...da se to na razne načine tumačit...hvala!! :)
e da i u drugom snu su dečko i cura sjedili pored mene, ne ispred.
A ovo treće...eeeeee leeegaaa!! Ne ubijam se!! :))
Naprotiv baš sam u zadnje vrijeme oživjela!! Sve više i više!! I naravno uvijek postoje stvari koje bi volio promijeniti ili poboljšati, ali daleko je to od ubijanja!! :)


Ali gledaj, tko si ti u odnosu na to, dok gledaš što taj netko drugi želi. Znači ne stavaljaš sebe na prvo mjesto, nisi u Sebi. Čim nisi u Sebi ne možeš se niti čuti. "To svaka osoba želi" - ali što ti želiš, di si ti u svemu tome.

Mene baš briga što žele moji roditelji, moji prijatelji, moja cura, društvo i sl. Mene to ne zanima - samo gledam što ja želim - vjeruj kad pođeš gledat što ti želiš bit će mnogo bolje! Iskrenije prema drugima!

Svatko tko napiše san, napiše samo san i eventualno neki popratni događaj, al vi meni ne govorite kad je san bio, kad se dogodio - mislim želim ti reći ja samo kontempliram san, ne kontempliram tvoje osjećaje koji su bili u jutro!

A sve to oko negativnog i mračnog - to je samo ono što ti vidiš. Ja sam samo kontemplirao a ti si kontemplaciju shvatila kao negativnu, što znači da to negativno i negativni pogled proizlazi samo iz tebe. Ti to tako vidiš, al tako nije!:D:top:

erika85
15.04.2008., 17:01
''Vrlo ste ružni. Neznanje ne može da postoji, ono je ružno i prljavo. Zato vi kad izađete van, na Svjetlo i Dan, ste ružni, ne postojite kao to Neznanje. Ti se tamo nalaziš.''

''Nalaze se u paklu vlastitog uma! ''

''Ne niječi sebe, možeti biti samo gore!''

Samo me zanima tko bi ovakve kontemplacije mogao protumačiti sebi kao nešto pozitivno!?!
Mislim da to ipak nije samo moje viđenje tvojeg razmišljanja, koje proizlazi samo iz moje podsvjesti!! Ima tu malo i tebe!! :mig:

Anastasia
15.04.2008., 17:12
Ovaj mi je jako zanimljiv san!

KONTEMPLACIJA:

"Sanjaš" (stavio sam pod navodnike jer snovi nisu samo snovi, oni su stvarna stvarnost - ono što je u pojavnom samo zrcalna slika te druge stvarnosti)

A tvoja je stvarnost da ne možeš hodati kroz Život. Zato trebaš otpiliti tu svoj staru nogu, da bi mogla hodati s novom. U gipsu je iz razloga što je tvoja Duša neumorna i ona stalno želi napredovati i ići pravo. Tvoj život se ne sastoji od onoga što čini tvoje tijelo! Ali je ono što čini tijelo odraz onoga od čega se sastoji život!

Dio s pilanjem nije prikazan zato što ti nije tada bilo to potrebno da dobiješ, ako bude potrebno zasigurno ćeš dobiti takvu poruku.

HODAJ kroz Život, nemoj šepati, al ne odustaj i ne posustaj...Samo dopusti da te Duša vodi i zatraži vodstvo od Nje!


Vrlo sam pažljivo pročitala i više sam puta pročitala :D tvoje objašnjenje.
Odmah mi se pojavila asocijacija na neke snove koje sam sanjala prijašnjih godina, u kojima sam trčala, ali otežano i usporeno, i lakše mi je bilo trčati prema naprijed, ali na način da su mi leđa okrenuta prema naprijed, a lice prema nazad (iako sam trčala prema naprijed).
Ne znam ako sam se dobro objasnila.
U posljednje vrijeme sanjam da brzo trčim, prema naprijed, licem prema naprijed, pa to tumačim da sam valjda prestala živjeti u prošlosti.
No ovaj san s piljenjem noge u kojem nema boli, možda i znači da neće biti tako bolno kao što mislim, prepiliti te neke stvari koje me u sadašnjosti sputavaju.
Možda sam već prebolila.
Hvala na trudu, pronašla sam se u tvojem tumačenju.
istina, moje duša je puna života i hoće da živi... da ide naprijed, ja sam jako željna života...
godinama sam bila "pod ručnom kočnicom", i osjećam da sam se napokon oslobodila nekih stvari...

čekič salata
15.04.2008., 18:26
što bi trebalo značit ako sanjam gooomilu novaca,

da idem u kladionicu il ne :misli:

Gandalf_suba
15.04.2008., 22:23
Vrlo sam pažljivo pročitala i više sam puta pročitala :D tvoje objašnjenje.
Odmah mi se pojavila asocijacija na neke snove koje sam sanjala prijašnjih godina, u kojima sam trčala, ali otežano i usporeno, i lakše mi je bilo trčati prema naprijed, ali na način da su mi leđa okrenuta prema naprijed, a lice prema nazad (iako sam trčala prema naprijed).
Ne znam ako sam se dobro objasnila.
U posljednje vrijeme sanjam da brzo trčim, prema naprijed, licem prema naprijed, pa to tumačim da sam valjda prestala živjeti u prošlosti.
No ovaj san s piljenjem noge u kojem nema boli, možda i znači da neće biti tako bolno kao što mislim, prepiliti te neke stvari koje me u sadašnjosti sputavaju.
Možda sam već prebolila.
Hvala na trudu, pronašla sam se u tvojem tumačenju.
istina, moje duša je puna života i hoće da živi... da ide naprijed, ja sam jako željna života...
godinama sam bila "pod ručnom kočnicom", i osjećam da sam se napokon oslobodila nekih stvari...

Svako trčanje simbolizira bjžeanje od Sebe. Npr. U pojavnom svijetu si dobra, nježna, slatkica jedna mala, a radi sve što je suprotno od toga. Ili npr. svima se prikazuješ ka neka nabrijana s mengom cijeli mjesec, a u biti si neka dobra osoba. Moglo bi se još primjera izvesti.

Budi u svakom trenutku to što želiš tad. Ako ti se to nešto u tom nekom trenutku ne sviđa prominiš. Upotrijebiš volju i ideš!

Možeš i sama kontemplirati. Pa pogledaš ovako:

Što su to noge? Pomoću njih hodam. Gdje ja to hodam? Kroz što ja to hodam? Jel mi noge služe da hodam kroz rivu il šetnicu ili kroz Život?

Malo si tako rastaviš na neke manje faktore, al ne kroz um. Intuitivno i spontano! to je važno

Naravno da si željna života, i da želiš Živit, to je super, da ideš naprijed samo u tome je i bit.

Al neke stvari idu tako suptilno kroz tvoj um da ih i ne osjetiš. važno je biti budan i spreman.

Neželim ništa izigravat ovdje da sam neki tješitelj iz neke lažne uloge. Znajte samo da ću vam reći iskreno a sad ako to drma vaš ego il vašu guzicu vaša je stvar. Govorim samo onako kako je!

Nemoj živit u prošlosti il budućnosti. Živi uvijek u SADA. Misli što želiš sad, govori što želiš sad, djeluj što bi sad. i tako uvijek. Tako si u Sebi.

Samo se ti ženo otkači od tih ručnih kočnica jer će bit bolje tebi a i drugima oko tebe.

Još jedna stvar noge ne simboliziraju neke stvari koje ti se događaju u sadašnjosti.na nogama stojiš / ili pak ne!

Gandalf_suba
15.04.2008., 22:27
''Vrlo ste ružni. Neznanje ne može da postoji, ono je ružno i prljavo. Zato vi kad izađete van, na Svjetlo i Dan, ste ružni, ne postojite kao to Neznanje. Ti se tamo nalaziš.''

''Nalaze se u paklu vlastitog uma! ''

''Ne niječi sebe, možeti biti samo gore!''

Samo me zanima tko bi ovakve kontemplacije mogao protumačiti sebi kao nešto pozitivno!?!
Mislim da to ipak nije samo moje viđenje tvojeg razmišljanja, koje proizlazi samo iz moje podsvjesti!! Ima tu malo i tebe!! :mig:

Samo ti govorim onako kako je. Duša kad ti pošalje san ona ti da na uvid. Ona ne prosuđuje. Ne govori ovo je negativno ovo je pozitivno. Njoj je to poruka tebi da to vidiš. Druga je stvar kad se vratiš u tijelo, onda um opet iz svoje uloge onakve kakva mu je zadana da to negdje smjesti. U neki kalup. Dobar ili loš?

Ti to smjesti gdje god misliš da je dobro.:D

jel me shvaćaš?:top:

erika85
16.04.2008., 07:12
Pa al stvar je u tome što nije ''duša'' ta koja je koristila riječi, ti si ovo što sam ja opisala okarakterizirao sa riječima...ružno, prljavo, pakao, gore...
Toga uopće nije bilo u mom opisu, a sad stvar interpretacije simbola je očito subjektivna, što je vidljivo iz tvoje kontemplacije i mojeg ne slaganja s istom!!
Al dobro nema veze!!

1vanch3
16.04.2008., 10:07
Gandalfe, mozes li mi molim te protumaciti san sa prosle stranice, onaj o tornadima... Molim te... :s:s:s

Gandalf_suba
16.04.2008., 11:42
Pa al stvar je u tome što nije ''duša'' ta koja je koristila riječi, ti si ovo što sam ja opisala okarakterizirao sa riječima...ružno, prljavo, pakao, gore...
Toga uopće nije bilo u mom opisu, a sad stvar interpretacije simbola je očito subjektivna, što je vidljivo iz tvoje kontemplacije i mojeg ne slaganja s istom!!
Al dobro nema veze!!

Možda zvuči grubo i negativno, al nemogu istinu umanjivat ili ublaživati!:)

:top:

Gandalf_suba
16.04.2008., 11:43
Gandalfe, mozes li mi molim te protumaciti san sa prosle stranice, onaj o tornadima... Molim te... :s:s:s


Budem budem uskoro! Večeras čak mislim! Samo ako imaš još nešto za nadodat u vezi sna, pomoglo bi!

Anastasia
16.04.2008., 12:26
[QUOTE=Gandalf_suba;13624055]Svako trčanje simbolizira bjžeanje od Sebe. [QUOTE]

Samo ti drmaj, ja volim konkretno :D
I volim kada osoba priča konkrento i jasno i daje do znanja što misli bez previše dlaka na jeziku. :)

Dao si mi misliti, jer nisam baš trčanje tumačila kao bježanje od sebe, već kao moje kretanje kroz život u smislu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Ali dobro si primjetio... jako dobro...

Evo opet asocijacije na moje davne snove, koji su mi se ponavljali godinama...
Od malih nogu sanjam da bježim, unutar neke ogromne kuće / vile (to se mijenjalo, znao je biti i dvorac), od nekoga tko me je proganjao. Najčešće neke osobe koja me je ganjala da mi naudi (ponekad je ta osoba imala i oružje). Uglavnom sam uspjevala bježati, ali nikada se nisam spasila.

zadnji san na tu temu sam imala prije godinu (ne znam točno), s razlikom da sam se u tom snu prvi puta uspjela spasiti, i od tada ga ne sanjam više.

Međutim, spasila sam se tako što sam uspjela definitivno pobjeći iz te kuće, a ne tako da sam ubila ili uništila svojeg neprijatelja.

Inače prvu asocijaciju koju imam uz kuću jest moja duša.
U tim su kućama uglavnom prostorije bile prilično mračne, ili pak jako osvjetljene s umjetnim svjetlom. Često sam sanjala da trčim kroz kupatila i nekakve garderobe.
U tim sam snovima bila vješta.

Jedan san je posebno obilježio moju bivšu vezu...

U njemu sam tog svojeg dečka predstavila svojem pokojnom stricu, u njegovom stanu. Stan je bio mračan i prljav, a moj stric jako zabrinuta pogleda.

Drugog dana se desilo u stvarnom životu nešto jako ružno (neću u detalje), i taj je period dugo trajao.

Nedavno sam sanjala da sam ponovo dovela tog dečka u taj stan (dakle od mojeg strica, ali strica nije bilo), a stan je bio prozračan, čist, s jako malo namještaja i lijepo osvjetljen.

Mislila sam da taj san označava kraj te agonije, al ne znam... možda i da.

tarzanzg
16.04.2008., 13:09
..to si dobro rek'o da su kao filmovi, zato ih i ja volim...pogotovo jer su nenormalno stvarni i lucidni...a neki put u epizodama....dogadjalo se da sanam san u jedno 3 nastavka u razmacima od par mjeseci, jednostavno se radnja nastavi ko u seriji.

Tako sam sanjala jedno malo groblje,prvo sam virila kroz velika vrata od kovanog zeljeza,stajala ispred i gledala u nutra kak bi usla, drugi put su vrata bila odskrinuta ja i dalje zujala kaj tamo ima, a treci put sam usla prosla puteljkom i izasla na drugi ulaz i spustila se niz travnati brijeg....
Uvjerena sam da mjesto postoji,al nikako da skuzim gdje se nalazi, vjerojatno negdje u istri, sudeci po terenu :rolleyes:

a nebi bilo prvi put da sanjam neko mjesto i nakon nekog vremena se jednostavno nadjem tamo a nikad prije nisam bila.

jos uvijek me to fascinira

Ista stvar se dogada i meni, sanjam jezero u kojem se ljudi kupaju, kao Jaruna li vece je jezero, i tocno poznajem taj teren, kao da sam 100 puta hodao tamo. I sad lijevo ima neka plaza gdje niko ne ide, a desno je kao neka spilja, i onda tom spiljom se prode na drugu stranu nemam pojma gdje, svaki put kad udem u spilju, ma ne spilju vise kao neki prolaz, ulovi me veliki strah i zbrisem natrag... E i brijem da to mjesto stvarno postoji negdje, pitaj Boga gdje, al meni je to tako stvarno, i sanjam to po nekoliko puta vec sam to isto sanjao...

erika85
16.04.2008., 17:20
Možda zvuči grubo i negativno, al nemogu istinu umanjivat ili ublaživati!:)

:top:
Aaaa vidim da sam dotakla živac čim si počeo sa subtilnim podjebavanjem!! :top:
Problem kod toga je što onda gubiš na kredibilitetu...i još kontriraš sam sebi!!
Tc, tc, tc!!! Nikad svetog čovjeka od tebe!! :rofl::rofl:
Al ajd dosta sad...neka, ak te čini sretnim radi što hoćeš...ionako je to tvoj moto jel...:D
Pozdrav!

Gandalf_suba
16.04.2008., 22:24
Aaaa vidim da sam dotakla živac čim si počeo sa subtilnim podjebavanjem!! :top:
Problem kod toga je što onda gubiš na kredibilitetu...i još kontriraš sam sebi!!
Tc, tc, tc!!! Nikad svetog čovjeka od tebe!! :rofl::rofl:
Al ajd dosta sad...neka, ak te čini sretnim radi što hoćeš...ionako je to tvoj moto jel...:D
Pozdrav!

Hahaha aj baš me je nasmijao ovaj post! Hvala :D

Gandalf_suba
17.04.2008., 17:15
Gandalfe, mozes li mi molim te protumaciti san sa prosle stranice, onaj o tornadima... Molim te... :s:s:s

Nemam što puno kontemplirat na ove tvoje snove jer je poruka vrlo jasno. Ti svi tornado i pijavice i sl pojave u tvojim snovima govore ti i poručujuda trebaš ostati u sebi i biti skoncentrirana na Sebe a ne na pojave koje se odvijaju na površini tvog uma. More simbolizira polje uma, tj polje djelovanja, ali ne onog fizičkog djelovanja.

Na tom polju, tj u umu odvija se bura i dolaze tornada i pijavice. Ne trebaš se ničega bojati. Kad se s nečim suočiš i kad tomu "pogledaš u oči" to je manje od makovog zrna.

Tresle se planine rodio se miš. Tako je situacija sa svime, i kod svakoga.

Samo koncetracija na tebe samu i to je to.:top:

Sunshine007
18.04.2008., 13:56
Evo iskreno ne da mi se citati sve postove (stvarno ih ima milijardu), pa da nesto pitam...
Da li je bilo spomena o snovima u kojima se ponavlja mjesto radnje. Dakle, cesto sanjam jedna te ista mjesta na kojima nikada prije nisam bila ili (koliko se sjecam) niti ih igdje vidjela. Ima ih nekoliko koja se ponavljaju, s tim da se u takvim snovima uvijek "sjetim" sto se zadnji put dogadjalo kad sam bila na tom mjestu. Ono, tipa "nova epizoda"...I u slucaju da u tom snu moram nesto napraviti, povezujem dogadjaje iz proslog sna i nastavljam tamo gdje sam zadnji put stala. S tim da se recimo u stvarnosti tog sna ne bih nikada sjetila, nego samo u snu i juto poslije tog novog sna nastavka. Spada li to u lucidne snove ili...??:ne zna:

Gandalf_suba
18.04.2008., 16:46
Evo iskreno ne da mi se citati sve postove (stvarno ih ima milijardu), pa da nesto pitam...
Da li je bilo spomena o snovima u kojima se ponavlja mjesto radnje. Dakle, cesto sanjam jedna te ista mjesta na kojima nikada prije nisam bila ili (koliko se sjecam) niti ih igdje vidjela. Ima ih nekoliko koja se ponavljaju, s tim da se u takvim snovima uvijek "sjetim" sto se zadnji put dogadjalo kad sam bila na tom mjestu. Ono, tipa "nova epizoda"...I u slucaju da u tom snu moram nesto napraviti, povezujem dogadjaje iz proslog sna i nastavljam tamo gdje sam zadnji put stala. S tim da se recimo u stvarnosti tog sna ne bih nikada sjetila, nego samo u snu i juto poslije tog novog sna nastavka. Spada li to u lucidne snove ili...??:ne zna:

Duša se sjeća a um pamti. Moguće je da ti je možda u prošlom životu to mjesto nešto značilo i iz nekog razloga vrlo je važno za tebe. Nemoj se iznenaditi ako jedno kad odveć budeš zaboravila na te snove i sve to, da smo najedanput naletiš na to mjesto - "slučajno"

Nisam imao iskustva s takvim snovima al znam osobe koje su mi prepričavale slično što i ti sada. Nisu nikad došli do tog mjesta koje sanjaju, barem ne do sad u ovom životu!

S druge strane to mjesto može simbolizirati i tebe. Mjesto tvoje Duše, tebe kao individue i mjesto tvog nesprestanog boravka.

U interesu tvoje Duše je neprestano da ona iskušava, bilo što. Ako ne može, a to je malo vjerojatno, onda ona to radi na svojoj razini, tj u snovima. Stalno se sjeća i uvijek nastavlja s drugom epizodom.

Nadam se da je pomoglo!:top:

looki
18.04.2008., 17:19
Može li mi netko objasniti ovaj detalj koji mi se javlja često u različitim snovima. Naime često sam u ratličitim snovima iznemogao. Npr. sanjam da sam (u ležećem položaju) na rubu litice ili provalije neke i sve što trebam napravit da ne padnem jest da napravim jedan korak ili se prihvatim za nešto (nikakav napor ne bi to zahtjevalo), no nemam snage za to ne mogu dignuti nogu ili ruku... Ili kada trebam negdje pobjeći / stići, treba mi samo par koraka da bi uspio no ti koraci mi se čine užasno teški i noge su mi ko od betona... No, ne tiče se samo fizičkog obavljanja posla, nekad sanjam da trebam nešto reći i namjeravam no jednostavno ne mogu trudim se ali riječi ne izlaze iz usta...
Može li mi netko tko se razumije u snove reći je li to česti slučaj u snovima koji ima značenje ili ...
Edit: E da i još jedno, ovaj san sam do prije 5 godina sanjao svaku 1. noć kada mi je bilo loše (kada se ujutro probudite bolesni), i ponekad nasumice (kada nisam bio bolestan, rijetko)....San opisat ne mogu jer nema nikakva smisla n, mislim da nema ničega fizičkoga u tom snu uopće, pa tako niti mene....uglavnom sanjam neku vertikalnu treperajuću liniju (koja ispušta zvuk koji bi se mogao opisati kao neko elektronsko vibriranje) i još neke nejasne oblike svijetlih boja... e i unutar tog sna u glavi mi se pojavi (ili ga netko izgovori) neki jako veliki broj (ne pojavi se isti svaki put, nego neki random veliki)...i nedugo nakon toga me uhvati nevjerojatno velika panika (ne strah, panika) i probudim se s tom panikom (nikad u životu nisam osjetio veću paniku od te iz tog sna) i s jednim osječajem ne znam kako bih nazvao.... "otuđenosti" osjetila...zvukovi koje čujem (živim blizu prometne ceste pa ponoći često automobili prolaze) naprosto zvuče drugačije (zvuče zapravo isto, no ja imam neki osjećaj kao da su drugačiji, kao da ih nešto drugo, a ne ja recipira)...ista stvar je i s onime što vidim (kao da gledam kroz tuđe oči... Obično iziđem na balkon da se smirim (srce mi lupa 100 na sat) i taj osječaj i panika prestanu za kojih par minuta...
Sada, znam da nemate baš puno materijala da kažete išta više o ovome, no nemojte me flejmat samo:p Kod kakvih snova ljude često panika hvata, što bi veliki brojevi mogli značit?

Gandalf_suba
18.04.2008., 18:46
Očekuj KONTEMPLACIJU vrlo uskoro!

Sunshine007
18.04.2008., 20:58
Hvala Gandalf, recimo da je pomoglo...Snovi su mi odmalena bili strasno vazni, pogotovo zato sto sam duze vrijeme tj. niz godina, od recimo 10. godine do 19., sanjala muskarca kojeg nisam nikada srela. Ti snovi su uvijek bili precudni, prerealni i u svakome se jednome od nas nesto dogodilo (npr. u jednom se radnja odvijala na bojistu i ja sam bila ranjenik, skupili su me sa polja i stavili u nekakva kola njemu na ruke). Nemam pojma da li sam u snove nesvjesno projecirala nekoga koga sam vidjela jos u ranom djetinjstvu, ali se ne sjecam ili je vezano za prosle zivote (pretpostavljam da je ovo drugo s obzirom na sadrzaje snova). Ne vjerujem da cu ga ikada sresti, jer u zadnjem snu u kojem sam ga sanjala, stajao je iza moji ledja i rekao mi nesto cega se ujutro nazalost nisam sjecala. Steta, jebeno je zgodan...:cerek:

Gandalf_suba
19.04.2008., 00:47
Da kažem samo ako jos netko dodatno želi razgovarat o snovima i sl imate moj msn kontakt pa ako koristite dodajte il nešto samo stavite svoj nickname il nešto, što god!

UMTS
19.04.2008., 22:26
Ak se netko razumije, nakon puno vremena sjećam se nečega kaj sam sanjao. Ugl, sve se odvija u nekoj tvrđavi i u šumi, svi bježimo no ne znamo od čega, tu su likovi iz moje škole, poznanici s treninga i sl. Od ednom se sve dešava u šumi, bježim od nekog lika dok ga gađa onaj dugokosi lik iz Nikite, na kraju me lik sustiže i dolazi do neke borbe i ja ga ubijam sa nekim čudnim pištoljem a usput i captain pacarda iz zvjezdanih staza :D
Aj, ak san nikaj ne govori, bar se nasmijte...

fat slut
19.04.2008., 22:49
nedavno sam sanjala da sam s deckom (od nedavno bivsim) na nekom velikom krevetu (o kojem smo mastali), pricamo, zezamo se i odjednom ja krenem povracati veoma obilno neku tekucinu lijepe ljubicaste boje. cijeli krevet sam izrigala, on me samo gledao za to vrijeme. kad sam prestala rigati, probudila sam se.

sta bi to bilo? :D :ne zna:

UMTS
19.04.2008., 23:50
nedavno sam sanjala da sam s deckom (od nedavno bivsim) na nekom velikom krevetu (o kojem smo mastali), pricamo, zezamo se i odjednom ja krenem povracati veoma obilno neku tekucinu lijepe ljubicaste boje. cijeli krevet sam izrigala, on me samo gledao za to vrijeme. kad sam prestala rigati, probudila sam se.

sta bi to bilo? :D :ne zna:

Voćni jogurt od šumskog voća... :lol:

fat slut
20.04.2008., 08:42
Voćni jogurt od šumskog voća... :lol:

:D tekstura rigotine nije bila takva. i ne znam kolko bi ga morala pojest da se onolko izrigam. :D

Gandalf_suba
20.04.2008., 14:01
1. Može li mi netko objasniti ovaj detalj koji mi se javlja često u različitim snovima. Naime često sam u ratličitim snovima iznemogao. Npr. sanjam da sam (u ležećem položaju) na rubu litice ili provalije neke i sve što trebam napravit da ne padnem jest da napravim jedan korak ili se prihvatim za nešto (nikakav napor ne bi to zahtjevalo), no nemam snage za to ne mogu dignuti nogu ili ruku... Ili kada trebam negdje pobjeći / stići, treba mi samo par koraka da bi uspio no ti koraci mi se čine užasno teški i noge su mi ko od betona... No, ne tiče se samo fizičkog obavljanja posla, nekad sanjam da trebam nešto reći i namjeravam no jednostavno ne mogu trudim se ali riječi ne izlaze iz usta...
Može li mi netko tko se razumije u snove reći je li to česti slučaj u snovima koji ima značenje ili ...

Edit: 2. E da i još jedno, ovaj san sam do prije 5 godina sanjao svaku 1. noć kada mi je bilo loše (kada se ujutro probudite bolesni), i ponekad nasumice (kada nisam bio bolestan, rijetko)....San opisat ne mogu jer nema nikakva smisla n, mislim da nema ničega fizičkoga u tom snu uopće, pa tako niti mene....uglavnom sanjam neku vertikalnu treperajuću liniju (koja ispušta zvuk koji bi se mogao opisati kao neko elektronsko vibriranje) i još neke nejasne oblike svijetlih boja... e i unutar tog sna u glavi mi se pojavi (ili ga netko izgovori) neki jako veliki broj (ne pojavi se isti svaki put, nego neki random veliki)...i nedugo nakon toga me uhvati nevjerojatno velika panika (ne strah, panika) i probudim se s tom panikom (nikad u životu nisam osjetio veću paniku od te iz tog sna) i s jednim osječajem ne znam kako bih nazvao.... "otuđenosti" osjetila...zvukovi koje čujem (živim blizu prometne ceste pa ponoći često automobili prolaze) naprosto zvuče drugačije (zvuče zapravo isto, no ja imam neki osjećaj kao da su drugačiji, kao da ih nešto drugo, a ne ja recipira)...ista stvar je i s onime što vidim (kao da gledam kroz tuđe oči... Obično iziđem na balkon da se smirim (srce mi lupa 100 na sat) i taj osječaj i panika prestanu za kojih par minuta...
Sada, znam da nemate baš puno materijala da kažete išta više o ovome, no nemojte me flejmat samo:p Kod kakvih snova ljude često panika hvata, što bi veliki brojevi mogli značit?

KONTEMPLACIJA:

1. Svojim neprestanim negiranjem Sebe došlo je do toga da si trom i lijen. Toliko dugo si to radio da te samo dijeli jedan korak od provalije ili litice (kako god).
Al Duša ti kaže da je potrebno samo malo da se pokreneš. Jer ako ti njoj samo jednom onda Ona tebi 10 puta više vrati.

Toliko dugo bježiš od Sebe da više nemaš di, nego samo pasti dolje. Prije i nego što si pitao dobio si odgovor u svom upitu! Samo ga malo jasnije analiziraj.

Želim naglasiti tebi isto što sam i drugima naglasio: PRESTANI NEGIRATI SEBE!

Nastaviš li tako padat će niz provaliju, a od nje te dijeli samo jedan korak. Uhvati se i za najmanju slamku koju imaš u pojavnom životu!

Sve što si napisao sve to spada pod bježanje od SEBE, Velikog, Veličanstvenog, Najvišeg oblika tebe. Tebe kao Radosti, Sreće, Ljubavi, Mira

Sve ti to negirao, vrijeme je da prestaneš. Zapamti, Bog, Stvaratelj, Sila (kako god) ne kažnjava. Možeš samo kazniti samo sebe, tako što ćeš se negirati.

Ti si Radost i Ljubav, Sreća i Zahvalnost, jednom riječju ti si Duša. Vrijeme je da dozoveš tu najvišu misao o sebi i pođeš ju živiti!

A za ovo drugo neznam što bi moglo to biti. Nisam siguran pa prema tome ne želim nagađati il nešto!:top:

Gandalf_suba
20.04.2008., 14:03
@ UMTS malo pročitaj ove ostale postove što sam kontemplirao na sličnu temu o bježanju i sl! To ti je to isto!

Zbunjevita :)
20.04.2008., 17:24
A što bi trebalo značiti kad sam ja sanjala da su meni i svima koji smo otišli kod doktora odrubili glave, ali da smo mi bili još živi i za par dana su nam narasle nove? :bonk: :rofl: :confused:

watch more tv
23.04.2008., 11:10
..e moj Gandalf Suba,protumaci moje sne...svi snovi su mi razliciti,samo se jedan pojavio 3-4 puta u 26 godina...sanjao sam kako izvanzemaljci rade neke pokuse na meni,lezao bi na stolu,nebi se mogao pomaknuti,osjecao bi bol,i sve tako realno i stvarno djeluje da kad se probudim osjecao bi strah...jednom je jedan kao duh otisao u mene,nisam mogao disati... ...i sad drugi san koji sam sanjao nedavno,prosli tjedan...malo je neobican...bio sam sa drustvom na nekom partyu,nekvo lijepo mjesto negdje na povisenom mjestu,tak da smo vidli cijeli grad...i odjednom je udario komet,i sad kad se taj vatreni val poceo siriti,vidli smo kako unistava grad u sekundi i ide dalje,prema nama..osjecaj je bio tako stvaran,znali smo da nam nema spasa,da je doslo do toga ,do kraja svijeta,kroz glavu mi je prosla misao kakvu bol cu osjetiti i ima li zivota poslije smrti...sta ce biti samno kad umrem...svi smo se stisnuli jedan uz drugoga,zatvorili oci i cekali...tada sam se probudio.....

MeTheChaos
23.04.2008., 12:54
evo kak sam ja objasnila sebi 1 svoj nedavni san: dakel sanjala sam da sam bila trudna i da sam rodila i sljedeca scena:vani sa frendicama pijemo , idemo van partijati, i onda se sjetim: hm , sam ja rodila :misli: , pitam se.. i onda: :eek: joj , da , jesam ! i mislim si : ah.. :kava: a valjda doma mama cuva.. hehe :rolleyes:
i sad : moje objasnjenje: da je to dijete moj rad/odgovornost/faks.. a buduci da sam sad u fazi 'on hold' kod mame doma zivim , ne radim nista ( kakti bi trebala ucit) ,i onako neodgvorono se ponasam prema sebi i zivotu -onda mi nije cudno da mi je u snu tako isplivalo :cerek:

pozz

watch more tv
23.04.2008., 13:46
..e moj Gandalf Suba,protumaci moje sne...svi snovi su mi razliciti,samo se jedan pojavio 3-4 puta u 26 godina...sanjao sam kako izvanzemaljci rade neke pokuse na meni,lezao bi na stolu,nebi se mogao pomaknuti,osjecao bi bol,i sve tako realno i stvarno djeluje da kad se probudim osjecao bi strah...jednom je jedan kao duh otisao u mene,nisam mogao disati... ...i sad drugi san koji sam sanjao nedavno,prosli tjedan...malo je neobican...bio sam sa drustvom na nekom partyu,nekvo lijepo mjesto negdje na povisenom mjestu,tak da smo vidli cijeli grad...i odjednom je udario komet,i sad kad se taj vatreni val poceo siriti,vidli smo kako unistava grad u sekundi i ide dalje,prema nama..osjecaj je bio tako stvaran,znali smo da nam nema spasa,da je doslo do toga ,do kraja svijeta,kroz glavu mi je prosla misao kakvu bol cu osjetiti i ima li zivota poslije smrti...sta ce biti samno kad umrem...svi smo se stisnuli jedan uz drugoga,zatvorili oci i cekali...tada sam se probudio.....

..prebacujem da se vidi na drugoj stranici..:kava:

MeTheChaos
24.04.2008., 09:28
evo , i ovu noc sanjah da je to isto moje dijete imalo vec kojih 6-7-8 godina, mala curica. i sjedila je za stolom , dok smo ja i moj muskarac :cerek: stojali, pricali, zapravo ja sam pricala. ona je upijala. bila je rijec o skoli. rekla sam joj da smo tu za nju, da mene nije imal ko gurati , vući naprijed, ali sam ipak uspjela :s hehe

croatish7
24.04.2008., 09:52
ja san nočas sanjala da me drija grom.
i meni nis
osim sto mi je ispala plomba na moja 2 kutnjaka a ostalim zubima nista.....

Sunshine007
24.04.2008., 09:55
Prije dvije noci sam sanjala da stalno oblacim krive tj. tudje hlace...? Presmijesno...Al' mi se cini da bi kao moglo nesto znaciti, a ja nikako dokuciti sto?:mad:

RedEyes
24.04.2008., 10:47
Ovo nisam sanjala jucer ali moram ispricati:)
Ugl...U svojoj sam sobi i vidim kroz prozor kako mi dolaze 6 zutih patuljaka i kucaju na vrata. Prvo si razmisljam, bi li otvorila ili ne, i ipak se odlucim na to da otvorim vrata. Udju oni nutra i zicaju me da im dofuram luka, cesnjaka i vode (znam da zvuci smijesno al to je stvarno tak bilo) :D. Ja kazem: "Ok, moze! Ali samo ako mi necete nista ukrasti iz sobe." I odem ja na gornji kat, pogledam kroz prozor i vidim kako patuljci odlaze..nesto slicno saonicama al nisu bile saonice, tesko mi se bilo sjetiti sto je to zapravo bilo... i u istom trenutku vidim kako iz garaze izlazi neki crveni auto. Odem ja natrag dolje u svoju sobu i skuzim da su mi patuljci razmjestili sobu, fotelje slozene u krug, komp s lijeve strane, a bio je s desne. I ono sto sam prvo vidjela je moja gitara polegnuta na krevet... i to je bio kraj sna, sad vi meni recite kaj to znaci hahaha:D
A i jednom sam sanjala da staroj prepricavam san koji sam sanjala. A najbolje mi je bilo kad sam sanjala da spavam hahaha:D

srki2311
24.04.2008., 11:25
Ljudi...zna li itko, imali mjesec u snovima kakvo posebno znacenje? Naime vise puta sam sanjao da gledam u nebo i vidim vise mjeseceva. Nekada budu cak i u boji. Svi ti snovi budu poprilicno jaki pa ih tako mogu i dandanas se sjetiti.:confused:

cinober
24.04.2008., 15:39
sanjala sam nasilan poljubac na koji sam pristala, kao neko koga poznam mi hoće dat pusu, muž, ali onda mi zatvori usta do gušenja, jedva sam se oslobodila.
ja sam mislila u snu da je muž, ali nije izgledao tako.
ako neko zna...

cinober
25.04.2008., 08:16
evo sanjala sam još jedan, nalazim mokar krevet u dječjoj sobi i mokru deku, strašno mi je zaudaralo, idem otvoriti prozor da to stavim van.
i onda se budim.

Zbunjevita :)
25.04.2008., 10:52
A i jednom sam sanjala da staroj prepricavam san koji sam sanjala. A najbolje mi je bilo kad sam sanjala da spavam hahaha:D

To se i meni nedavno desilo :zubo:

MeTheChaos
25.04.2008., 11:16
ste sanjali kad da letite? kaaaako je to dabar osjecaj.. :eek: :mig:
onak sam se zaletila i samo pustila ... mmmm

Lišće
25.04.2008., 21:23
haj!
Prekjučer sam sanjala malo neobičan san(bar je meni neobičan) i od tada me to poprilično zaokuplja i dosta razmišljam o tome pa bih molila da mi netko tko se kuži u te stvari kaže o čemu bi se moglo raditi i koja je poruka.
Dakle, sanjala sam da sam bila silovana i da sam ostala trudna,ali mi je to silovanje bilo skroz u magli i mislim da nije bitno za priču jer me se nije baš dojmilo i nisam bila istraumatizirana.To je valjda bilo samo objašnjenje kako sam ostala trudna i niš drugo.Nakon tog prvog djela sam sanjala da sam u 9 mj.trudnoće,imala sam veliki trbuh,a uz to je postojao nekakav specifični,intenzivni osjećaj koji nikad prije nisam osjetila.Nešto ful drugačije.I onda sam dobila trudove i mama me porodila.Nakon toga sam se zabrinula jer sam počela razmišljati o tome što ću ja s dijetetom,ali onda mi se odjednom promijenilo raspoloženje i mislila sam si da je to zapravo ok,jer sam sad obavila rađanje,a i dijete će imati mladu mamu pa ćemo biti bliskiji(imam 19 godina) .
Odkako sam se probudila ,nisam mogla prestat razmišljat o tome,a kasnije tog dana sam čula za trudnoće 2 osoba iz moje osnovne škole.Najčudnije je to što sam osjetila potrebu da stvarno rodim,a inače ne mislim rađati jer imam stav da ne treba na svijet dovoditi još djece koja će prolaziti kroz patnju(inače nisam pesimistična i ne mislim da je sve tako crno,ali slažem se s nekim budističkim idejama o rođenju,životu i smrti).
Dakle,zanima me jel mislite da taj san ima veze s trudnoćom ili je to metafora za nešto drugo.
Hvala

Lovecat
25.04.2008., 21:41
Lišće, snovi o trudnoći najčešće su metafora koja se odnosi na razvijanje nekog novog dijela tebe. Kada već nije riječ o želji za majčinstvom, kako tvrdiš.

Uglavnom, trudnoća u snovima odnosi se na razvijanje nekog novog pristupa životu, stvaranje nekih novih dijelova sebe i svoje osobnosti. Ukazuje na želju da izrodiš nešto novo iz sebe, prepoznaš svoje dosad skrivene potencijale ili talente i potakneš ih na rast i razvoj, da proširiš polje iskustva u životu.

Ako je riječ samo o trudnoći, znači da se sve to razvija u tebi, da znaš da želiš taj proboj, tj. "rađanje" nečeg novog (iz sebe) ali da još nije u potpunosti vrijeme za to. S obzirom da si ti u snu rodila, izgleda da si i više nego spremna. :mig:

Jako je značajno i to da te majka porodila. Netko tko je sve to prošao i tko najbolje zna što znači postati majkom. Što znači da se sama osjećaš dovoljno spremnom za iskustva koje prolaziš ili se spremaš da ćeš proći, osjećaš se prirodno u tome, zrelo i doraslo. Kao da je tvoje trenutno stanje savršeno upravo za promjene koje trebaš doživjeti.

Malo se kolebaš i ne znaš što ćeš s djetetom.....ali si ipak ponosna na sebe što se to događa u tvojoj tako mladoj dobi, kao da neke stvari prihvaćaš "ranije no što bi trebala" (biti ćeš bliskija s djetetom jer si i sama mlada).

Lišće
25.04.2008., 22:12
puno hvala na analizi.moram priznati da se objašnjenje poprilično uklapa u moju trenutačnu situaciju.stvarno osjećam da sam na početku novog i boljeg razdoblja.imam osjećaj da ću uskoro ja biti preporođena,renee.hvala još jednom.:)

watch more tv
26.04.2008., 11:12
..kaj je Gandalf Suba na godisnjem????:ne zna::ne zna:

corrina
27.04.2008., 11:48
Pozdrav,
evo mene opet sa mojim hororom.Interesantno da do prije godinu dana imam dojam da nisam nikad sanjala,a sad,u to zadnje vrijeme sanjam samo strašne snove.Ili se onih lijepih ne sjećam.
Uglavnom imam molbu da mi znalci rastumače san,a posebice Fish,ako bude obratila pozornost na moj post obzirom da je ona već "upoznata" sa mojim snovima.
Dakle,prošlo je punih tjedan dana od kad sam to sanjala,ali tek sad imam hrabrosti pisati o tome.
Sanjam da smo u kući mala,muž i ja.Dolazi mužev brat(inače nismo u dobrim odnosima,ali ništa strašno) i neki lik s njim,te šogor izbode nožem po trbuhu muža i malu.Njih dvojica skriju leševe pod krevet i nakratko izađu,a mene drže u kući kao taoca.Nedugo zatim šogor se vraća i liježe u krevet do mene(samo ležimo).Negdje oko ponoći mali se vraća kući,a ja mu ne želim otvoriti vrata da ne bi i on stradao,no on dolazi na prozor od sobe gdje smo mi i mobitelom osvjetli unutra i vidi nas kako ležimo.Kuca na staklo i ja ga moram pustiti unutra.Kako vidi da se nešto događa s teškom mukom mu pričam što se dogodilo i pokažem mu tatu i seku mrtve.Naravno shrvan je.Šogor nas odluči skloniti negdje van kuće i idući ka vratima čujem kako mala stenje i plače te vidim da se drži za trbuh.Uzimam je u ruke i moli i preklinjem šogora da ju odvezemo na hitnu.On odbija.Predlažem da ju izbacimo iz auta ispred bolnice kao narkići kad ostave predoziranog i da pobjegnemo,samo da joj pomognemo.On i dalje odbija i kaže da je ostavim.To je bilo toliko bolno.toliko mi je njezin plač parao srce da sam se u tom trenu probudila sa jakim bolom u bubrezima i želucu.....
Help....Fish....što mi govori ovaj san?!

Fish 1968
27.04.2008., 14:55
Pozdrav,
evo mene opet sa mojim hororom.Interesantno da do prije godinu dana imam dojam da nisam nikad sanjala,a sad,u to zadnje vrijeme sanjam samo strašne snove.Ili se onih lijepih ne sjećam.
Uglavnom imam molbu da mi znalci rastumače san,a posebice Fish,ako bude obratila pozornost na moj post obzirom da je ona već "upoznata" sa mojim snovima.
Evo me. :)

Ako malo pogledaš vidjeti ćeš da je u svim tvojim snovima u fokusu tvoja obitelj i to na način da je sigurnost tvoje obitelji ozbiljno ugrožena. Uvijek joj prijeti katastrofa, prošli put od bombe, sada od bliskih osoba (u snu "opasnost" dolazi zajedno s "šogorom")...

Također dolazi i s "muške strane". Uvijek sanjaš kći, uvijek je ona ta koju spašavaš (dakle naglasak je na "žemskom dijelu"). Ona je ta koja je "na prvoj liniji fronte" tj. u direktnoj opasnosti, za razliku od sina koji ili spava ili "dolazi kasnije" kao u ovom snu.

Probaj ovo napisano preslikati na svoj život. ;)
Dakle,prošlo je punih tjedan dana od kad sam to sanjala,ali tek sad imam hrabrosti pisati o tome.
Sanjam da smo u kući mala,muž i ja.Dolazi mužev brat(inače nismo u dobrim odnosima,ali ništa strašno) i neki lik s njim,te šogor izbode nožem po trbuhu muža i malu.
Dakle tvoja obitelj je vrlo jasno i direktno ranjena. Vjerujem da ti je san traumatičan, ali dubina emocija koju san u sanjaču pobudi "služi" ne bi li "dramatičnošću" naglasila i dubinu straha, dubinu osjećaja ugroženosti.
Njih dvojica skriju leševe pod krevet i nakratko izađu,a mene drže u kući kao taoca.Nedugo zatim šogor se vraća i liježe u krevet do mene(samo ležimo).Negdje oko ponoći mali se vraća kući,a ja mu ne želim otvoriti vrata da ne bi i on stradao,no on dolazi na prozor od sobe gdje smo mi i mobitelom osvjetli unutra i vidi nas kako ležimo.Kuca na staklo i ja ga moram pustiti unutra.Kako vidi da se nešto događa s teškom mukom mu pričam što se dogodilo i pokažem mu tatu i seku mrtve.Naravno shrvan je.Šogor nas odluči skloniti negdje van kuće i idući ka vratima čujem kako mala stenje i plače te vidim da se drži za trbuh.Uzimam je u ruke i moli i preklinjem šogora da ju odvezemo na hitnu.On odbija.Predlažem da ju izbacimo iz auta ispred bolnice kao narkići kad ostave predoziranog i da pobjegnemo,samo da joj pomognemo.On i dalje odbija i kaže da je ostavim.To je bilo toliko bolno.toliko mi je njezin plač parao srce da sam se u tom trenu probudila sa jakim bolom u bubrezima i želucu.....
Help....Fish....što mi govori ovaj san?!
Zašto u snu nisi uzela stvari u svoje ruke te ti odvezla malu ili tako nešto?

Probaj se sjetiti neke karakteristike tog "ubojice"...to je važno jer će ti dati informaciju oko odgovora na pitanje što je zaista to što te uznemirava i plaši? Tko i što tebe istinski ugrožava?

corrina
27.04.2008., 15:50
Ja sam ga pokušavala spriječiti da ih ubije,ali su me odgurivali...Malu nisam mogla odvesti jer mi šogor nije dao da ga ne otkriju...vukao me za ruku i govorio da ostavim malu....koliko se sječam prema meni i malome nije bio odviše nasilan,ali sam ga se bojala.
Izludjeti će me ti snovi.Hvala ti na trudu.

Saradonija
27.04.2008., 16:00
Ljudi...zna li itko, imali mjesec u snovima kakvo posebno znacenje? Naime vise puta sam sanjao da gledam u nebo i vidim vise mjeseceva. Nekada budu cak i u boji. Svi ti snovi budu poprilicno jaki pa ih tako mogu i dandanas se sjetiti.:confused:

Svaki simbol u snu je važan. Posebno su važni oni koji na nas ostavljaju snažan utisak i oni koji se ponavljaju.
Mjesec predstavlja dušu, porodicu, osjećaj sigurnosti, majku, suprugu, domovinu,itd. Više Mjeseca, više čega u tvom slučaju?
Boje su također važne i imaju svoja značenja. Kojih boja su tvoji Mjeseci?

ZMAAJ
27.04.2008., 20:26
Evo i mene sa hororom..

Dakle, sanjam neku luku, mrak je - oko ponoci, prohladno, pusto. Neka djevojcica seta uz obalu, prilazi nekoj trgovini i kupuje nesto. Zatim nastavlja hodati istom ulicom i pored neke kamp-kucice vidi mrtvu zenu. Znam da je to zena, iako ova djevojcica vidi samo raskomadano tijelo, dakle samo dijelove prekrivene krvlju (puno krvi koja je jos svjeza i tecna, nekako svilenkasta). Upravo sam je ja i ubila. U snu mislim da sada moram ubiti i djevojcicu, ali mi se pojavljuje osjecaj tuge zbog toga. U narednom kadru vidim sebe kako vozim automobil, a u prtljazniku je ona djevojcica (jos uvijek ziva).

pandora_5
28.04.2008., 10:28
ja sam sanjala sinoć da me mama, teta i brat hoće ubit :eek: bio je snjeg veliki do koljena i nas 4 smo hodali cestom. i najednom me teta uhvatila za vrat i počela daviti. iz čista mira skočila na mene. i brat me je počeo zatrpavati snjegom. nekako sam uspjela pobjeć i trčala sam kroz snjeg veliki. i najednom sam se našla kod kuće(neznam kako) u svojoj sobi. zaključavala sam vrata, bar 100 puta sam okrenula ključ u bravi. a brat je lupao po vratima i htio ući. i u međuvremenu sam skočila kroz prozor u vrt i počela bježati od kuće da me ne ubiju. teta i brat su tad ušli u sobu al nisu odma skužili da sam pobjegla. do tad sam je već bila daleko od kuće......

Lovecat
29.04.2008., 02:07
ja sam sanjala sinoć da me mama, teta i brat hoće ubit :eek: bio je snjeg veliki do koljena i nas 4 smo hodali cestom. i najednom me teta uhvatila za vrat i počela daviti. iz čista mira skočila na mene. i brat me je počeo zatrpavati snjegom. nekako sam uspjela pobjeć i trčala sam kroz snjeg veliki. i najednom sam se našla kod kuće(neznam kako) u svojoj sobi. zaključavala sam vrata, bar 100 puta sam okrenula ključ u bravi. a brat je lupao po vratima i htio ući. i u međuvremenu sam skočila kroz prozor u vrt i počela bježati od kuće da me ne ubiju. teta i brat su tad ušli u sobu al nisu odma skužili da sam pobjegla. do tad sam je već bila daleko od kuće......

Ovdje ima toliko simbolike.....Počet ću s prvim setom:

Obitelj, mama, teta, brat, 4, cesta.

Obitelj predstavlja naš osjećaj sigurnosti, opuštenosti, stabilnosti, topline, podrške u životu, doma, sigurne luke i zaštite. Slično značenje ima i broj 4 (vas je bilo 4): stabilnost, konkretizacija, materijalizacija, uzemljenost, trajnost, čvrstina, snaga, harmonija, CJELOVITOST (4 strane svijeta, 4 elementa u prirodi, 4 načina percepcije: osjet, osjećaj, misao, intuicija...).

Mama, teta, brat - članovi su te obitelji. Zašto baš oni, to ćeš ti bolje znati, s obzirom da nisi ostavila nikakvu informaciju koja bi to detaljnije objasnila. Što se tiće tete, tu razmisli kako ju ti doživljavaš, što ona predstavlja kao član tvoje obitelji. Koju ulogu ima? S čime ju povezuješ, odnosno koje asocijacije vežeš uz nju.

Vi ste išli nekom cestom. Cesta u snu simbolizira put i smjer koji si odabrala i koji slijediš. Put koji vjeruješ da će te odvesti točno tamo gdje treba. Na neki način predstavlja tvoju sudbinu, životni put. Dakle, razmisli i pokušaj se prisjetiti kakva je ta cesta bila: široka, prometna, pusta, prljava.....? Kako se osjećaš na tom putu? To će ti dati odgovor kako ti vidiš taj svoj put kojim si krenula. Pored toga, ono što je bitno jest da tim putem ti ideš sa svojom obitelji. Dakle, u tvom životu obitelj ti je vrlo važna, odnosno važno ti je da te prati ta sigurnost na svakom koraku. Želiš ih uz sebe na svom životnom putovanju.

Drugi set:

Strah, bježanje, davljenje, snijeg.

Svi ovi simboli vezani su uz emocije. Strah te nečega s čime se ne možeš suočiti, što ti predstavlja prijetnju ili na neki način vrši pritisak na tebe a ti još nisi dorasla suprotstaviti se, odnosno nositi se s time. Kako se ne možeš suočiti niti suprotstaviti, jedino što ti preostaje jest da bježiš. Bježiš jer se osjećaš napadnuto, a trenutno ti je to jedina obrana.

Odjednom tebe teta počinje gušiti. Davljenje ili gušenje u snu simbolizira nemogućnost "gutanja" nečega. Nešto ne možeš progutati, trpiti, prihvatiti. Razmisli kako je teta vezana uz to.

Kažeš da te žele ubiti. Ubijanje u snu odnosi se na ubijanje nekog dijela osobe, ubijanje ili potiskivanje osjećaja ili nekih potreba te osobe. Ponekad znaći ubijanje konkretno osjećaja prema nekome.

Tebe netko želi ubiti, odnosno kao da zahtjeva da potisneš neki aspekt sebe što ti ne možeš učiniti, stoga bježiš u strahu. U početku hodaš tom cestom uz svoje najbliže no oni odjednom tebe napadaju i prisiljavaju na nešto. Iz sigurnosti i zajedništva naglo si prebačena u veliku nesigurnost i strah.

Osim toga, brat te zatrpava snijegom. Snijeg simbolizira smrznute, obuzdane, zatomljene ili ugušene emocije. Uspavanost, zaleđenost, tišinu i mrtvilo vanjskog svijeta kroz dugu hladnu zimu. Kao što priroda spava zimski san, tako su pod snijegom zatrpani i zaleđeni neki osjećaji i dijelovi duše, duboko u podsvjesnom, ispod nekih možda lažnih ideja i moralnih načela. Dakle, što brat očekuje od tebe da ćeš zalediti i zatomiti?


Set treći:

Kuća, soba, vrata, prozor, vrt.

Bježiš svojoj kući. Drugim riječima, povlačiš se u sebe. Kuća u snu predstavlja upravo tebe. Dobro se i ovdje prisjetiti kako je izgledala kuća, kakav je dojam davala, u kakvom je stanju bila, kako si se osjećala u njoj.......da vidiš kako samu sebe doživljavaš. Koliko se samostalno osjećaš i koliko ti je ugodno u vlastitoj koži. Izgleda da se i ne osjećaš baš sigurno čim panično okrećeš ključ (100 puta) još uvijek u strahu. Kao da osjećaš najveću napast od strane brata koji lupa po tvojim vratima i silom želi ući. On želi prodrijeti u tebe, a ti ga ne želiš pustiti. Vrata su u snu simbol prilika ili prepreka. Ovisno o tome otvaraš li ih ili zatvaraš. Također pokazuju i smjer kretanja tvojih emocija. Dakle, ti se zatvaraš pred bratom, pred nekime za koga osjećaš da narušava tvoju sigurnost i uznemiruje te na intimnom području te stvaraš jednu veliku barijeru.

Varam li se ili tu zaista postoji i jedna seksualna nota? Jer, kao što sam rekla, kuća u snu predstavlja tebe. I svaki dio kuće predstavlja jedan dio tebe. Recimo gornji kat predstavlja tvoj um i način razmišljanja, tavan bi bio viša svijest, a podrum nesvjesno, dnevni boravak područje opuštenosti i slobode, a spavaća soba seksualni život. Ti si pobjegla u spavaću sobu?

Isto tako, ključ je simbol muškog spolnog organa, a i on se pojavljuje u snu. Tim ključem zaključavaš vrata sebe (kuće/sobe).

Prozor je pak simbol kontakta s vanjskim svijetom. Iz kuće (sebe) kroz prozor gledaš što ima "vani". Prozor u snu je, dakle, pogled u svijet. Dodir s nečime izvan sebe. I to je ono što ti vidiš kao spas. To je tvoj jedini izlaz u tom trenutku, bježanje kroz prozor (što je čisto neprirodno) u vanjski svijet, bježanje od sebe (iz vlastite kuće) jer se u sebi ne osjećaš sigurno. Kao da želiš iskočiti iz vlastite kože. ;)

A gdje si skočila? U vrt. Ipak nisi toliko daleko pobjegla od sebe, jer vrt je na neki način također dio kuće. Vrt je onaj dio u kojem pokazujemo svoju kreativnost, dajemo nešto od sebe i pokazujemo drugima, mjesto kojem posvećujemo posebnu pažnju, koje nas umiruje i ispunjava zadovoljstvom. Također je i mjesto ljubavi, gdje rastu plodovi naših osjećaja i potreba. Bitan je i izgled tog vrta, možeš li se prisjetiti? U snu vrt predstavlja naše pritajene sposobnosti, a prema tome kakav je taj vrt bio možeš zaključiti jesi li ti te sposobnosti "obradila" ili "zapustila".

Dakle tvoj bijeg je iz razloga "da te ne ubiju", odnosno da ne unište jedan dio tebe. Stoga bježiš i sama od sebe, više se niti u vlastitom domu ne osjećaš sigurno. Spas nalaziš u vanjskom svijetu, "daleko od kuće", preko plodova svog rada (vrt) koji te i spajaju s tim svijetom.

Vidim da često sanjaš slične snove, ali teško vidiš njihov značaj, odnosno ne razumiješ koju ti poruku donose. A podsvjest ti ih donosi sve dok ne shvatiš. ;) Ja ti mogu napisati značenje nekih simbola, mogu čak i pokušati protumačiti (što bih još bolje mogla da te poznajem, kao što se sama poznaješ), a mogu i potpuno pogriješiti. Nadam se da ćeš moći ti sama.

pandora_5
29.04.2008., 09:46
Ovdje ima toliko simbolike.....

uf hvala kaj si se toliko potrudila ;)Počet ću s prvim setom:

Obitelj, mama, teta, brat, 4, cesta.

Obitelj predstavlja naš osjećaj sigurnosti, opuštenosti, stabilnosti, topline, podrške u životu, doma, sigurne luke i zaštite. Slično značenje ima i broj 4 (vas je bilo 4): stabilnost, konkretizacija, materijalizacija, uzemljenost, trajnost, čvrstina, snaga, harmonija, CJELOVITOST (4 strane svijeta, 4 elementa u prirodi, 4 načina percepcije: osjet, osjećaj, misao, intuicija...).

Mama, teta, brat - članovi su te obitelji. Zašto baš oni, to ćeš ti bolje znati, s obzirom da nisi ostavila nikakvu informaciju koja bi to detaljnije objasnila. Što se tiće tete, tu razmisli kako ju ti doživljavaš, što ona predstavlja kao član tvoje obitelji. Koju ulogu ima? S čime ju povezuješ, odnosno koje asocijacije vežeš uz nju.

pa obično uvjek sanjam mamu, brata i tetu, najčešće. i to da me hoće ubit. a i često sanjam da se svađam s mamom onak luđački i da me ona mrzi. a u stvarnosti imamo dobar odnos

Vi ste išli nekom cestom. Cesta u snu simbolizira put i smjer koji si odabrala i koji slijediš. Put koji vjeruješ da će te odvesti točno tamo gdje treba. Na neki način predstavlja tvoju sudbinu, životni put. Dakle, razmisli i pokušaj se prisjetiti kakva je ta cesta bila: široka, prometna, pusta, prljava.....? Kako se osjećaš na tom putu? To će ti dati odgovor kako ti vidiš taj svoj put kojim si krenula. Pored toga, ono što je bitno jest da tim putem ti ideš sa svojom obitelji. Dakle, u tvom životu obitelj ti je vrlo važna, odnosno važno ti je da te prati ta sigurnost na svakom koraku. Želiš ih uz sebe na svom životnom putovanju.


cesta je bila sva zatrpana snjegom tak da se put nije ni vidio. snjeg je naprosto bio do koljena. i samo mala uska staza od snjega je bila napravljena da se može prolaziti a ostalo je bilo sve neraščišćeno
Drugi set:

Strah, bježanje, davljenje, snijeg.

Svi ovi simboli vezani su uz emocije. Strah te nečega s čime se ne možeš suočiti, što ti predstavlja prijetnju ili na neki način vrši pritisak na tebe a ti još nisi dorasla suprotstaviti se, odnosno nositi se s time. Kako se ne možeš suočiti niti suprotstaviti, jedino što ti preostaje jest da bježiš. Bježiš jer se osjećaš napadnuto, a trenutno ti je to jedina obrana.

Odjednom tebe teta počinje gušiti. Davljenje ili gušenje u snu simbolizira nemogućnost "gutanja" nečega. Nešto ne možeš progutati, trpiti, prihvatiti. Razmisli kako je teta vezana uz to.

prije sam isto često sanjala da me teta želi ubiti i da se svađamo ili tučemo. mislim da i znam zašto.......to mi je jasno....

Kažeš da te žele ubiti. Ubijanje u snu odnosi se na ubijanje nekog dijela osobe, ubijanje ili potiskivanje osjećaja ili nekih potreba te osobe. Ponekad znaći ubijanje konkretno osjećaja prema nekome.

Tebe netko želi ubiti, odnosno kao da zahtjeva da potisneš neki aspekt sebe što ti ne možeš učiniti, stoga bježiš u strahu. U početku hodaš tom cestom uz svoje najbliže no oni odjednom tebe napadaju i prisiljavaju na nešto. Iz sigurnosti i zajedništva naglo si prebačena u veliku nesigurnost i strah.

Osim toga, brat te zatrpava snijegom. Snijeg simbolizira smrznute, obuzdane, zatomljene ili ugušene emocije. Uspavanost, zaleđenost, tišinu i mrtvilo vanjskog svijeta kroz dugu hladnu zimu. Kao što priroda spava zimski san, tako su pod snijegom zatrpani i zaleđeni neki osjećaji i dijelovi duše, duboko u podsvjesnom, ispod nekih možda lažnih ideja i moralnih načela. Dakle, što brat očekuje od tebe da ćeš zalediti i zatomiti?

nemam pojma :ne zna:


Set treći:

Kuća, soba, vrata, prozor, vrt.

Bježiš svojoj kući. Drugim riječima, povlačiš se u sebe. Kuća u snu predstavlja upravo tebe. Dobro se i ovdje prisjetiti kako je izgledala kuća, kakav je dojam davala, u kakvom je stanju bila, kako si se osjećala u njoj.......da vidiš kako samu sebe doživljavaš. Koliko se samostalno osjećaš i koliko ti je ugodno u vlastitoj koži. Izgleda da se i ne osjećaš baš sigurno čim panično okrećeš ključ (100 puta) još uvijek u strahu. Kao da osjećaš najveću napast od strane brata koji lupa po tvojim vratima i silom želi ući. On želi prodrijeti u tebe, a ti ga ne želiš pustiti. Vrata su u snu simbol prilika ili prepreka. Ovisno o tome otvaraš li ih ili zatvaraš. Također pokazuju i smjer kretanja tvojih emocija. Dakle, ti se zatvaraš pred bratom, pred nekime za koga osjećaš da narušava tvoju sigurnost i uznemiruje te na intimnom području te stvaraš jednu veliku barijeru.

Varam li se ili tu zaista postoji i jedna seksualna nota? Jer, kao što sam rekla, kuća u snu predstavlja tebe. I svaki dio kuće predstavlja jedan dio tebe. Recimo gornji kat predstavlja tvoj um i način razmišljanja, tavan bi bio viša svijest, a podrum nesvjesno, dnevni boravak područje opuštenosti i slobode, a spavaća soba seksualni život. Ti si pobjegla u spavaću sobu?

Isto tako, ključ je simbol muškog spolnog organa, a i on se pojavljuje u snu. Tim ključem zaključavaš vrata sebe (kuće/sobe).

Prozor je pak simbol kontakta s vanjskim svijetom. Iz kuće (sebe) kroz prozor gledaš što ima "vani". Prozor u snu je, dakle, pogled u svijet. Dodir s nečime izvan sebe. I to je ono što ti vidiš kao spas. To je tvoj jedini izlaz u tom trenutku, bježanje kroz prozor (što je čisto neprirodno) u vanjski svijet, bježanje od sebe (iz vlastite kuće) jer se u sebi ne osjećaš sigurno. Kao da želiš iskočiti iz vlastite kože. ;)

da pobjegla sam u sobu. prozor je bio zatvoren i još je bila spuštena roleta tak da sam je podigla i otvorila prozor i skočila van

A gdje si skočila? U vrt. Ipak nisi toliko daleko pobjegla od sebe, jer vrt je na neki način također dio kuće. Vrt je onaj dio u kojem pokazujemo svoju kreativnost, dajemo nešto od sebe i pokazujemo drugima, mjesto kojem posvećujemo posebnu pažnju, koje nas umiruje i ispunjava zadovoljstvom. Također je i mjesto ljubavi, gdje rastu plodovi naših osjećaja i potreba. Bitan je i izgled tog vrta, možeš li se prisjetiti? U snu vrt predstavlja naše pritajene sposobnosti, a prema tome kakav je taj vrt bio možeš zaključiti jesi li ti te sposobnosti "obradila" ili "zapustila".

pa i u vrtu je bilo snjega. i bile su ruže ali uništene i uvenule od snjega.Dakle tvoj bijeg je iz razloga "da te ne ubiju", odnosno da ne unište jedan dio tebe. Stoga bježiš i sama od sebe, više se niti u vlastitom domu ne osjećaš sigurno. Spas nalaziš u vanjskom svijetu, "daleko od kuće", preko plodova svog rada (vrt) koji te i spajaju s tim svijetom.

Vidim da često sanjaš slične snove, ali teško vidiš njihov značaj, odnosno ne razumiješ koju ti poruku donose. A podsvjest ti ih donosi sve dok ne shvatiš. ;) Ja ti mogu napisati značenje nekih simbola, mogu čak i pokušati protumačiti (što bih još bolje mogla da te poznajem, kao što se sama poznaješ), a mogu i potpuno pogriješiti. Nadam se da ćeš moći ti sama.

da često sanjam da bježim od kuće jer me žele ubiti. a to su najčešće brat,mama ili teta. a kad sanjam baku i dedu njih obično netko ubije :flop:

Lovecat
29.04.2008., 13:16
uf hvala kaj si se toliko potrudila ;)

Nije problem, da mi je bila tlaka, ne bih ni pisala. ;)

Ali, nije pomoglo? :(

Inače, toliko sam se uživila u te tvoje snove da sam ja na kraju sanjala nešto slično. :rofl:

Sanjala sam da sam hodala ulicom s prijateljicom i pjevale smo nešto. Odjednom primijetim da neki tip hoda iza nas, malo sumnjivog izgleda. I mi onako u hodu pjevajući svojim putem prelazimo cestu na drugu stranu, kad on za nama. Tu mi se već budi sumnja. Dolazimo do raskrižja i čekamo na semaforu, pored nas auti na cesti, također čekaju na semaforu (kome je uopće bilo zeleno? :zubo:), a tip pravo prema nama. Počinjem vrištati, imala sam osjećaj da mi je vrisak tako snažan da će ga otjerati...i zaista nije se uspio približiti. Odjednom kiša pada, a on s druge strane ceste ponovno kreće prema nama. Sada imam osjećaj da ide baš na mene, a ne na prijateljicu, možda zato jer sam ja vrištala :D i otvaraju se vrata jednog auta koji je stajao tamo na cesti te mi dečko koji je sjedio za volanom kaže da uđem. Prvo oklijevam, da se ne bi još u veću gabulu uvalila....tko zna tko je sad to, mislim si. Ne mogu samo tako ući nekome u auto. Bio je mrak i kiša je padala i neki tip se opasno namjerio na mene stoga sam ušla. Na zadnje sjedalo, iza suvozačevog mjesta. Zaključam vrata (spustim onu kukicu) i pogledam prema drugim vratima te vidim da je on sve zaključao. Zbog toga mi je bilo jasno da ga se ne trebam bojati nego da je on tu da me zaštiti. Izgledao je nekako mlado, lice mu je bilo blago i smireno. Nasuprot onome manijaku što se sada motao oko auta. Taj je bio star, visok i mršav, u crno obučen (mislim da je imao kožnu jaknu :D), grubog lica. I kaže mi ovaj dečko da ostanem unutra, izvuče neku palicu i otvara vrata sa suvozačeve strane (?!) gdje je bio onaj mračni, ali izlazi kroz svoja vrata i kreče na njega. Kako je bila kiša, ja ništa nisam vidjela kroz stakla, osim silueta i naglih pokreta. Činilo se kao da i ovaj drugi ima palicu i čuli su se samo tupi zvukovi. Netko je nekoga dobro sredio, baš je bilo brutalno. Događalo se pored mene, pored mog prozora iako ja ništa nisam dobro vidjela. Ono što sam ja primijetila je kako je netko priklješten i dobiva snažne udarce te mu više nema spasa. Nisam vidjela tko, ali znala sam da je taj mladi dečko. :( Bilo je baš filmski.....ona napetost i na kraju usporena slika zadnjih udaraca, kad je bilo jasno da ga je ubio....a u pozadini neka dramatična i tužna muzika. Tu sam se probudila s nekom neopisivom boli koja mi je prostrujala kroz svaki dio tijela.

inikaaaaaa
29.04.2008., 14:38
e ovako .. sanjala sam :horor: da je burza pala za 50% u jednom danu i točno sam vidjela onaj veliki debeli crveni minus ... osječala sam uuuužasnu paniku :eek: i strah ... probudila se sva znojna .. e pa .. šta to znači?? :D

Kama
30.04.2008., 11:35
Sanjala sam da sam na parkiralištu našla srebrni (ili bijelo zlato :D) prsten sa veeelikim zelenim kamenjem. ima li to kakve simbolike?

Gandalf_suba
30.04.2008., 12:32
..kaj je Gandalf Suba na godisnjem????:ne zna::ne zna:

Ma nisam nego sam malo se odmaknuo da se koncentriram na Sebe, tj na Svijest. Uskoro ću KONTEMPLIRAT ove snove sto ste ih na forum stavili.

:top:

pandora_5
30.04.2008., 14:32
sinoć sam sanjala da imam hrpu madeža na sebi. jedan do drugog su bili. odvratno fuuuuj. čitala sam da madeži znače bolest. i obično kad ih sanjam razbolim se. istina je znači. i sanjala sam jednu curu koja je imala ogromne pjege po licu. kaj bi to značilo?

watch more tv
30.04.2008., 22:16
Ma nisam nego sam malo se odmaknuo da se koncentriram na Sebe, tj na Svijest. Uskoro ću KONTEMPLIRAT ove snove sto ste ih na forum stavili.

:top:

..bas super..:top:..jedva cekam...:s:s

Alen@l5
01.05.2008., 14:53
Ja sam sanjao vlak sinoc - :zubo:

Vlak u vožnji - očekuje vas neko duže putovanje.
Vlak da usporava - iskoristite priliku koja će vam se ukazati; druge više neće biti.

Arabea
01.05.2008., 22:16
Mislim da čudniji san od ovoga sinoć, u životu nisam imala. Bilo mi je užasno teško i proplakala sam većinu sna. Uz sve to san je užasno čudan i molim bez podsmijeha ili smiješnih doskočica:rolleyes:
Dakle, sanjam kako sam trudna, sa povećim stomakom i gledam kako se beba miče. Odjednom me st:rolleyes:omak zabolio i nešto je krenilo izlazit iz mene i u jednom trenutku iz mene ispadne mali penis. (kao bebin penis). Sljedeća scena ja od šoka vrištim, doktor dolazi i govori mi kako je to zato jer sam jela puno čokolade i da je došlo do odumiranja bebinog tkiva i normalno da je neki dio morao otpasti!!!:confused::confused::ne zna:
I onda sam se probudila. Off topick; ne volim čokoladu i ne jedem ju često. Imam (hvala Bogu) zdravog sina i ne planiram biti trudna. Iako znam da snovi nemaju veze sa stvarnošću i da se gleda preneseno značenje, o ovome cijeli dan razmišljam. Da ne kažem da mi je muž umirao od smijeha kada sam mu ispričala, meni nije bilo ni malo smiješno kada sam se probudila. San je bio ODVRATAN i UZNEMIRUJUĆ'. Morala sam ovo ispričati...:D

Barbi:)
02.05.2008., 08:29
Dakle, sanjam kako sam trudna, sa povećim stomakom i gledam kako se beba miče. Odjednom me st:rolleyes:omak zabolio i nešto je krenilo izlazit iz mene i u jednom trenutku iz mene ispadne mali penis. (kao bebin penis). Sljedeća scena ja od šoka vrištim, doktor dolazi i govori mi kako je to zato jer sam jela puno čokolade i da je došlo do odumiranja bebinog tkiva i normalno da je neki dio morao otpasti!!!:confused::confused::ne zna:

Žene koje sebe vide kao trudnicu - ostvarit ćete svoj cilj.
Veliki, debeli trbuh - pretkazuje veliki, neočekivani dobitak i blagostanje.
Dobiti savjet ili lijek od liječnika - primit ćete dobre vijesti.

Dobar san. :o

LillyDoe
02.05.2008., 21:49
prije nego pocnem o svom nocasnjem snu,koji me izbacio iz takta,moram reci da sam sretno udana i imam kcer od tri godine.
dakle,sanjala sam da lezim u krevetu u nekoj kucici,pokraj mene,spavala je moja kcer...odjednom,prilazi mi decko,smedje oci,smedja kosa,ja se nasmjesim i kazem stigao si!jesam,idemo!kaze on i poljubi mi usne...ustajem iz kreveta,uzimam malenu i bjezim...ulazimo u auto od moje stare i odlazimo u nepoznato...u snu sam bila uzbudjena,ali sretna,gotovo euforicna.i nije mi jasno,odakle sve to?odakle mi taj medeni decko u snu?njegovo lice mi se urezalo u sjecanje,ali ga ne poznajem...malo sam zbunjena :confused:

polyhymnia
04.05.2008., 18:14
a i često sanjam da se svađam s mamom onak luđački i da me ona mrzi. a u stvarnosti imamo dobar odnosznaš kaj to kaj ti misliš da imaš dobar odnos s mamom - fakat mislim da se varaš :( tim više što je u cijelu priču upleten snijeg (kao što lovecat reče potisnuti osjećaji, hladnoća), i to toliko visok snijeg da od njega ni ne vidiš kamo ideš, tj ne vidi se put. ja bih na tvom mjestu OZBILJNO porazmislila o odnosu s mamom, jer tu sto posto ima nešto neriješeno, nešto trulo i hladno u vašem odnosu, nešto ti fali a što ne znaš svjesno izraziti i onda ti podsvjest doslovno VRIŠTI od ovakvih snova....a snovi ti stvarno jesu za smrznuti se... nije slučajno da ti takva atmosfera prevladava u snovima, meni se ozbiljno čini da imaš hrpu neriješenih i potisnutih osjećaja prema mami i bratu, jer je jednostavno apsolutno NEMOGUĆE da si ti sasvim ok s njima, a da sanjaš takve snove. razmisli temeljito o svom djetinjstvu, o odnosu s mamom, o tome da li možda postoji nešto što ona radi (i to nešto što najvjerojatnije nesvjesno radi, i kao što to inače biva, sa uobičajeno dobrim roditeljskim namjerama) - neovisno o tome s kakvim ona namjerama radi ili koji su joj razlozi, tebe to nešto sustavno povređuje do te mjere da se zatvaraš u sebe, a i ruže su ti uvenule (vrt), i to zbog snijega. u sve ove simbole uvrsti ono što ti je lovecat napisala i dobivaš vrlo smislenu cjelinu koju samo trebaš nekako integrirati u svoj život i svakodnevno postojanje. također, nemoj zanemarivati priču s bratom, jer i njega doživljavaš kao vrlo invazivnog, i to na svoju najveću intimu. fakat ti sa svim srcem savjetujem - uzmi lopatu i počni kopati po svojoj prošlosti, unutrašnjosti, osjećajima, doživljajima........jer, znala ti to ili ne, pokazivala ti to ili ne, ti si vrlo izmučena i izranjavana iznutra, a jedini način da te rane zacijele je da ih prvo uopće zapaziš i uvažiš. ovi snovi nisu samo neku "nusprodukt" tvoje podsvjesti i imaju itekakvu težinu. nemoj ih zanemarivati jer time zanemaruješ dio sebe koji je ključan za tvoj razvoj. daj ružama da dođe proljeće ;)

pandora_5
05.05.2008., 12:23
hvala i tebi kaj si se potrudila objasniti :mig:

evo kaj sam sinoć sanjala:
kasnila sam na trening. bila sam u nekoj ulici, nigdje nikoga i sad vidim nekog čovjeka,onak malo starijeg oko 40g kak me čudno gleda i ide prema meni. ja se prepala i otišla u javni zahod, kad eto njega zamnom. gleda me,kaže kak sam slatka, pipa me....ja počela vrištat i istrčala van. veli on:ej kamo ćeš, čekaj me. i sva sreća pa sam naletila na policijski auto. kažem ja policajcu da me onaj tamo tip hoće silovati. a ovaj se smije i kaže aj popričat ću ja s njim. tamo se nešto smiju i veli policajac:evo samo 5min popričaj s njim. on se još skompao s njim. počela sam trčati. bio je mrak. ovaj tip zamnom opet. i odjednom sam se našla u ulici u kojoj sam stanovala prije 10g. došla sam u nečije dvorište i počela lupati po vratima ali nikog nije bilo doma. popela sam se onda na balkon da me tip ne vidi i sakrila. onda je otišao. al u cjelm snu mi se proteže to da ja kasnim na trening i vežem kosu u rep a nikako da nađem gumicu za kosu i nikak da svežem rep onda :ne zna:

drugi san:
dečko mi je poslao duuugačku poruku u kojoj je napisao da me ostavlja. da kak sam ja pokvarena kuja, kak sam ljubomorna, da mu ide na živce kaj mu u svakoj poruci šaljem pusu(haha istina al i on meni šalje :D) i sad je on kao s nekom ivanom(a znam i kojom) i da mu je ona bolja. tak sam se razbjesnila i počela plakati. i to često sanjam da me dečko ostavlja

Splenda
05.05.2008., 12:26
sanjala sam da sam na nekoj velikoj livadi. oko mene je bio pomor zečeva. mrtvi su ležali razasuti okolo. posvuda bijelo meso. ja sam hodala, i nisam mogla vjerovati koliko ih ima. od boja u snu su bile izražene: bijela(bijelo meso zečeva), i tamno zelena(trava). a nebo je bilo sivoplavo. onako mračno.

jel može neko protumačiti?
što velika livada, i zečevi simboliziraju?

edit: nisam se bojala, nisam plakala. samo sam bila šokirana, i izbezumljeno gledala taj prizor.

ja_sanja
05.05.2008., 13:50
gluposti.

Ne postoji valjano tumačenje sna koje se zasniva na "gotovim" simbolikama.

Niti su tumači koji uzimaju ulogu živog sanovnika valjani tumači.

Pravi tumač je onaj koji će pomoći da snevač sam rastumači svoj san - jer, simbolika sna je uvek lična.

Tumač zna puteve kroz lavirint, ali ključevi od vrata kroz koja se treba proći su kod snevača.

(najbolji tumač nekog sna je svakako onaj koji ga je sanjao)

Toliko.

Gilmour2
06.05.2008., 15:02
Ja sam jučer sanjo da su u kantinu u školi došli novi fornetti od karamele i da su svi profesori pričali o njima, jer su jako fini, i kad sam na odmoru išao kupiti te fornette da ih probam reko sam: može od karamele za 10 kuna, i lik koji mi ih je prodo mi je dao samo 3 fornetta, a za 10 kuna dobite više inače... e sad taj lik koji je radio mi je zgledo ko lopov i ko da me oće zaje***, a u kantini inače rade neke prodavačice koje su uvijek ljubazne. Otišo sam ko da je sve u redu i probudio se....

WTF!!!??? čemu ovako besmisleni snovi, kad sam se probudio usro sam se zato kaj je san preglup, a ne zato kaj sam sanjo neku fakat strašnu noćnu moru..... ak ne'ko zna jel ima negdje na netu da ja kažem svoj san nekom i on kao istumači kaj bi to trebalo značit, mislim na to bi gledo ko na horoskop u koji baš i ne vjerujem, al ipak me nekak zanima....

pandora_5
07.05.2008., 09:48
sanjala sam da sam pobjegla od kuće i sakrila se u skladištu neke trgovine. i sad je došao vlasnik i kaže mi da nemogu tu ostat. ja onak sva pokunjena se ustajem u nadi da će se predomislit al nije. i izađem van u pidžami i crvenim čarapama a vani pada snjeg i hladno je. svi me gledaju čudno i sretnem 3 frenda od dečka i počnu mi se smijat i govorit :gle ove luđakinje. ja se pravim da ih ne vidim i produžim. malo dalje sretnem dva frenda i tak pričamo. i ona tri debila idu za nama i opet mi se smiju. i mi ih počeli gađati snjegom i oni nas. i zagrlim ja ovog jednog frenda i kažem ovim debilima: e reći ću denisu kakvi ste, kreteni jedni. oni se i dalje smiju :rolleyes:

i još sam sanjala nekog tipa koji je tukao curu jednu. i sad naišla druga dva dečka i ovog tipa iznakazili nožem po tijelu. ovaj se dere koda ga kolju. nisam ga mogla slušat kak vrišti :eek:

pavilion
08.05.2008., 20:42
Neku noć sam sanjao stvarno čudan san, ovako
sanjao sam kako smo ja i moj prijatelj našli jedan sanduk (mrtvački) i frend otvori sanduk da vidi šta je unutra i ja sam prišao da pogledam i u sanduku je bila moja sestra! :eek:, inače i majka je bila u blizini nas i pitala šta je unutra ali ja joj nisam dao da pogleda.

U svakom slučaju ovako nešto nisam nikada prije sanjao, kada sam se probudio osjećao sam se STRAŠNO :(! Jel zna netko dali ovaj san ima nekakvo značenje?