PDA

View Full Version : pranje fasade

rafaela
31.01.2005., 13:44
Zidovi na balkonu su sivi od smoga. Ne želim krečiti nego oprati te zidove. Probala sam pri dnu sa mokrom ribačom četkom i ide, ali sporo.:(
Idealno bi bilo uzeti neki šmrk, otvoriti vodu na maksimum, ali kako živim u stanu to je nemoguće.

Jel zna netko nekoga tko se time bavi (vidjela sam jednom na tv da na takav način skidaju grafite). Ovaj moj balkon bi bio gotov za 5 min jer se radi samo o prašini i smogu.
Koliko bi to pranje koštalo po m2?

fakin
31.01.2005., 23:17
jedino a ispravno je drot kefa. polako i da vidiš ljepote. voda ti to ne napravi kak spada.

bodul
31.01.2005., 23:55
Za pranje fasada se upotrebljava visoko tlacna pumpa .
Ako ima grafita , onda se radi pijeskarenje , suho ili mokro , a ima jos nacina sa otapalima .
Neznam koliko je velika ta povrsina , ako je vise od 50 m2 onda ti se isplati kupiti stroj , ako je manje , onda posudi , ako imas auto i garazu , onda obavezno moras imati i pumpu.
Ako imas kucu , onda ti pumpa rijesava 100 poslova .

rafaela
01.02.2005., 09:02
Balkon ima 1m X1,5m, s tim da je šira strana u staklu. Znači ima nekih 6 m2 za oprat (ovih 50 m2 zvuči bajkovito):D

Znači četka mi ne gine.

Fakin, kakve su ti to drot kefe? Ja imam onu najobičniju (drveno tijelo, debele plastične 'dlake' (žute):D s placa.
Ono malo što sam oprala je :top: a razlika u čistoći- drastična

babajuna
01.02.2005., 10:17
Miniwash! Posudi ak nemaš :top:

chani
07.02.2005., 15:03
ne kuzim, zar ti nije jednostavnije to prefarbati u 15-30 minuta nego se zezati s ciscenjem tko zna koliko,
ocito ti je jako dosadno u zivotu...

rafaela
10.02.2005., 10:19
je, jako mi je dosadno. tada perem zidove i ispada :top:

gle, zakaj farbati bezveze? gadno mi je vidit pofarbane balkone svak u svojoj boji; a još kad ih idu zatvarati pa nemaš u zgradi dvije iste lođe; ružno za vidjet.
Pa i kad krečim stan, najprije operem fleke (pogotovo ono sivo oko radijatora) pa tek onda krečim.

chani
10.02.2005., 11:02
rafaela kaže:
j
Pa i kad krečim stan, najprije operem fleke (pogotovo ono sivo oko radijatora) pa tek onda krečim.

pralo se je nekad, ali znanost je napredovala, izumila nove boje za zid
ukratko, malo smo se modernizirali

samo mocis zid bez potrebe na "labilnom mjestu"
cudi me da ti cesto ne puca zid kod radijatora

chani
10.02.2005., 13:24
btw. mozes i tonirati boju da slici fasadi kakva je u originalu