PDA

View Full Version : stomatolog- otrov, vadenje zivca..

Hoffman
04.02.2005., 11:35
evo jucer sam prosao kroz taj pakao.... 45 min. otvorena usta.. uzas... bilo je ovako... negdje u prvom mj. mene je uzasno poceo bolit zub. Htio sam se ubit... (zub je vec bio popravljan, a na njemu se nije vio nikakav znak da je zeznut osim sto boli za popiz.) . I odem ja zubaru i zena meni veli da mene ne boli taj zub nego neki drugi.. i ja NE, NE, NE.. taj zub me boli.. i sad ona ponovno otvarat zub i cacka ona po njemu i veli.. "evo, vidis da nije nista" i u tom trenutku je taknula zivac i ja sam skoro umro.. i kad je vidla kak sam ja reagiral "oooo, pa vi ste dosli prekasno" :eek: i veli asistentici. " daj toxin..(nekaj)" i zatvori zub i veli vidimo se za 2 tjedna.. i sad jucer je bilo 2 tjedna i ja opet bio... uzas majko mila... makne privremenu plombu malo po pobrusi.. i veli asistentici.. "daj crvenu, malo su vecu kanali" (to su neke igle koje imaju crveni vrh) i sad ona pocne drmat po kanalima zuba da unisti zivac do kraja.. nije boljelo nista ali prizori kad vidis koji sve instrumenti ti ulaze u usta.. majko mila... 45 min. srajfanja po zubu bez da zatvorim usta, ona sisaljka za slinu mi se vec skoro zabila u meso ispod jezika... veli asis."daj vatru"..i kad je to stavila na zub samo se pojavio dim iz usta... sta je to??? i ponovno zatvorila zub... vidimo se za 2 tjedna i donijes plombu..
i jos me zanima.. zdrastveno sam osiguran, zubarska je u domu zdravlja... jel trebam sta placat za bijelu plombu ili?? nisam dosta dugo poravljao zub. pa vise neznam dal su te bijele plombe postale standard ili su jos uvjek luksuz??

ja sam matilda
04.02.2005., 12:18
o boze ti ko da si bio na operaciji mozga!

prvo ti je u zub stavila otrov da ti umrtvi zivac tj. nije to zivac nego pulpa - sredisnji dio zuba koji kada se pokvari uzano boli i mora se iscackati van.
zatim se ti kanalici moraju napuniti nekakvim materijalom (to je ono kaj ti je palila) i poslije toga dolazi plomba obicno bijela

fairy
04.02.2005., 12:25
moj radi za džabe bijele plombe, iako ima i neke kvalitetnije koje ako sama želim(a želim) naplati! 250kn

MilkyWay
04.02.2005., 12:41
Da, a meni je čačkala s tim crvenim iglama zub jedno tri ili četiri puta. Zub imao tri korijena. Pa opet otrov. Pa opet čačkanje, a čačkanje booooooliiiii. Pa opet otrov, pa čačkanje. Za popizdit.

kpt. Willard
04.02.2005., 12:45
Pa nek ti spraši injekcije i ne bu te bolilo.

Štrikalica
04.02.2005., 12:50
dobar nick ima ovaj hoffman..

NoWa
04.02.2005., 12:54
shree_kali kaže:
hoffman..
stari tripovi:zubo:

Štrikalica
04.02.2005., 12:57
NoWa kaže:
stari tripovi:zubo:

aha..i tako dooobri :cerek:

magic
04.02.2005., 12:59
kake veze ima dastin s ovom njihovom prichom :rofl:

Štrikalica
04.02.2005., 13:02
magic kaže:
kake veze ima dastin s ovom njihovom prichom :rofl:

otprilike isto ko ova naša s pričom topica :zubo:

ali sam zahvalna pokretaču..preko njegove muke dođoh donekih lijepih uspomena.. :cerek:

fuuuj ćeteri..sve te ćetere treba banati :D

mobyXXL
04.02.2005., 20:03
Hoffman kaže:
evo jucer sam prosao kroz taj pakao.... 45 min. otvorena usta.. uzas... bilo je ovako... negdje u prvom mj. mene je uzasno poceo bolit zub. Htio sam se ubit... (zub je vec bio popravljan, a na njemu se nije vio nikakav znak da je zeznut osim sto boli za popiz.) . I odem ja zubaru i zena meni veli da mene ne boli taj zub nego neki drugi.. i ja NE, NE, NE.. taj zub me boli.. i sad ona ponovno otvarat zub i cacka ona po njemu i veli.. "evo, vidis da nije nista" i u tom trenutku je taknula zivac i ja sam skoro umro.. i kad je vidla kak sam ja reagiral "oooo, pa vi ste dosli prekasno" :eek: i veli asistentici. " daj toxin..(nekaj)" i zatvori zub i veli vidimo se za 2 tjedna.. i sad jucer je bilo 2 tjedna i ja opet bio... uzas majko mila... makne privremenu plombu malo po pobrusi.. i veli asistentici.. "daj crvenu, malo su vecu kanali" (to su neke igle koje imaju crveni vrh) i sad ona pocne drmat po kanalima zuba da unisti zivac do kraja.. nije boljelo nista ali prizori kad vidis koji sve instrumenti ti ulaze u usta.. majko mila... 45 min. srajfanja po zubu bez da zatvorim usta, ona sisaljka za slinu mi se vec skoro zabila u meso ispod jezika... veli asis."daj vatru"..i kad je to stavila na zub samo se pojavio dim iz usta... sta je to??? i ponovno zatvorila zub... vidimo se za 2 tjedna i donijes plombu..
i jos me zanima.. zdrastveno sam osiguran, zubarska je u domu zdravlja... jel trebam sta placat za bijelu plombu ili?? nisam dosta dugo poravljao zub. pa vise neznam dal su te bijele plombe postale standard ili su jos uvjek luksuz??

stari jebate ti dramiš koda je neznam kaj :D Pa meni su tri zuba bila tako sjebana. Jedan nedavno, a dva prije 7-8 godina. Al meni je to vađenje živca trajalo po sat vremena s time da sam ja kod ovog zadnjeg morao dolaziti 3 puta !! Išla ga je spašavat makar sam ja reko dal bi možda bolje bilo da ga zvadi al je rekla kaj bu vadila kad ga se da popravit. Onda sam glumio frajera pa nisam htio inekciju pa da vidiš kak boli :D Onda sam odustao od mazohizma i ipak pristao na inekciju. A plomba koja je došla na kraju je bila velka ko palačinka :D

Hoffman
04.02.2005., 21:33
a znaci moja prica 0 bodova... Bil sam sretan sta sam napokon sredil zub i morao sam otvorit temu.... :D

shree_kali kaže:
aha..i tako dooobri :cerek:

ovo je forum zdravlje... :rolleyes: zivio Albert

Elenoar
05.02.2005., 18:53
Kakav luksuz!? Bijele plombe su kod nas postale standard, a u nekim su zemljama cak zakonom zabranjene sive tj. amalgamske plombe! To zato sto je smijesa (srebro + ziva) toksicna.
Kazu da imaju dosta prednosti, osim naravno estetskog izgleda, iako malo stariji kazu da su amalgamske plombe puno rijeđe isadale tj. duze trajale od bijelih.. :confused:

p.s.nemoj se prestrasiti ako Ti lijeceni zub s vremenom posivi i postane... "ne bas lijepi". :zubo:

kpt. Willard
06.02.2005., 10:47
Hoffman kaže:
a znaci moja prica 0 bodova... Bil sam sretan sta sam napokon sredil zub i morao sam otvorit temu.... :D

ovo je forum zdravlje... :rolleyes: zivio Albert
Inače, zubi se hoće pokvarit od tripova.:rofl:

Whatever
06.02.2005., 11:43
kpt. Willard kaže:
Inače, zubi se hoće pokvarit od tripova.:rofl:

Nemoj zezat? :zubo: :zubo:

Štrikalica
06.02.2005., 11:44
Whatever kaže:
Nemoj zezat? :zubo: :zubo:

ja nif ne wjewujem u to.. :zubo:

Shadowfax
06.02.2005., 11:45
Ste vi culi za gebis? :D Ja sam sebi nabavila :D

Whatever
06.02.2005., 11:52
Shadowfax kaže:
Ste vi culi za gebis? :D Ja sam sebi nabavila :D

Mi ti to zovemo dentijera :D Ali bila mi je skupa :zubo:

Štrikalica
06.02.2005., 11:53
Whatever kaže:
Mi ti to zovemo dentijera :D Ali bila mi je skupa :zubo:

uništili smo čovjeku topic..gdje su moderatori i supermoderatori kad ih čovjek treba :rolleyes:

Whatever
06.02.2005., 11:58
shree_kali kaže:
uništili smo čovjeku topic..gdje su moderatori i supermoderatori kad ih čovjek treba :rolleyes:

Brzo nešto ontopic - evo žiga me malo u sedmici dolje desno :D

Kako vam umnjaci? Jesu izrasli? :D

Štrikalica
06.02.2005., 12:00
Whatever kaže:
Brzo nešto ontopic - evo žiga me malo u sedmici dolje desno :D

pričamo o tramvajima, naravno?

Whatever
06.02.2005., 12:09
shree_kali kaže:
pričamo o tramvajima, naravno?

Ofkors, četrnaestica je još zajebanija od sedmice :D

TiNa.
07.02.2005., 00:46
Elenoar kaže:

p.s.nemoj se prestrasiti ako Ti lijeceni zub s vremenom posivi i postane... "ne bas lijepi". :zubo:

tocnije zub kojem je izvadjen zivac. ako je lijecen i zivac ostao onda ne sivi.

tilla
07.02.2005., 00:59
TiNa. kaže:
tocnije zub kojem je izvadjen zivac. ako je lijecen i zivac ostao onda ne sivi.

meni su izvadili živac prije 6.g. i još ništa nije sivo.
nisu mi ni rekli da se to događa.

TiNa.
07.02.2005., 01:02
jel ti bijela plomba u zubu?

pretezno ako je amalgamska onda ga ona oboji..al se najvise primeti razlika kada zamijenis dotadasnju amalg. sa bijelom.

tilla
07.02.2005., 01:05
TiNa. kaže:
jel ti bijela plomba u zubu?
pretezno ako je amalgamska onda ga ona oboji..al se najvise primeti razlika kada zamijenis dotadasnju amalg. sa bijelom.

bijela je. znači neće posivit?

TiNa.
07.02.2005., 13:11
ja kako sam razumijela svoju zubaricu, ne bi trebala.

miss_Piggy
07.02.2005., 13:33
Ako se živac izvadi, a zubar dobro ne napuni kanale (znači njegova greška), nakon nekog vremena zub će obavezno potamniti.
Tako je bilo i meni, još prije desetak godina bivša zubarka mi je tako uništila zub da nije dobro napunila kanale (ma što bi se dodatno trudila za iste pare:rolleyes: ) a i stavila mi je amalgamsku plombu jer je to bio standard. Zub mi je naravno potamnio a ja sam mislila da je to zbog plombe.
Slijedeću zubarku sam molila nek mi amalgamsku plombu zamijeni bijelom, ali nije bilo rezultata...
Sadašnja zubarka (privatnica) pak pod svaku cijenu pokušava izbjeći vađenje živca ako je ikako moguće :s
A i konačno sam prošle godine odlučila napraviti nešto u svezi glede tamnog zuba (stvarno je tako izgledalo da mi je uopće neugodno bilo se i smijati) - nije bilo drugog rješenja nego krunica. Znam da to nije kao da je pravi zub, ali ako ništa drugo zubarka mi je to tako dobro napravila, da ja niti ne osjećam da imam umjetni zub. :top: