View Full Version : Amiga is back!
Shadowman
10.12.2002., 11:50
Ima li neko još uvijek staru, dobru Amigu? Ima li onih koji su je nekad imali? Legendarna mašina, koja je u vrijeme DOS-a radila s 4096 boja i stereo zvukom, koju su vlasnici doslovce voljeli. Statusni simbol za kompjuteraše u to vrijeme. Jedna i jedina, AMIGA. Iako je tvrtka Commodore propala prije desetak godina, entuzijasti su Amigu održavali živom sve ovo vrijeme. Sjećam se kad sam, kao srednjoškolac, 1987-me, kupio Amigu. Bio sam glavni i najsretniji. I koliko sam sati proveo pred ekranom ili igrajući igre ili tražeći bug u Basic programu po čitavu noć. Ne žalim ni sekunde. E, pa
Amiga is back!!!
http://www.forefronttechnologiesinc.com/Products/?item=103
Biće opet bolja i od PC-a i Mac-a. Počinje isporuka poslije Nove Godine. I obavezno kupujem jednu, čim dobijem saglasnost od žene.
:D :D :D
Imam jos doma Amigu1200 i Amigu500 ... i s vremena na vrijeme s frendovima odigram koju partiju Sensible Soccer ... :D
Thurgood
10.12.2002., 15:57
ja još uvijek imam 500+. a nostalgije... :)
upali se još ponekad :D
Thurgood
10.12.2002., 15:58
ej,ali baš i nije nešto posebna... :confused: :(
Shadowman
10.12.2002., 17:01
ej,ali baš i nije nešto posebna...
Misliš ona stara ili ova nova? U vrijeme kad je izašla ona stara je bila fenomenalna, a i ova sad je odlična. Brza mašina (Power radi više operacija po taktu nego Intel), a Amiga OS je standardno nevjerovatno brz. Plus user-friendly i fleksibilan.
Thurgood
10.12.2002., 19:03
mislio sam na novu... sve je već viđeno osim OS-a,ne?
Shadowman
10.12.2002., 19:15
U OS-u i jeste štos. OS je bio napredan još prije 15 godina. Sad su ga modernizovali. Biće još ljepši i jako intuitivan. A Amiga OS jako dobr iskorištava hardware. Ako tome još dodaš nostalgiju, ...?
Originally posted by Shadowman
U OS-u i jeste štos. OS je bio napredan još prije 15 godina. Sad su ga modernizovali. Biće još ljepši i jako intuitivan. A Amiga OS jako dobr iskorištava hardware. Ako tome još dodaš nostalgiju, ...
... gdje joj je kraj ...
:)
Thurgood
10.12.2002., 20:41
a vidjet ćemo... :)
AxMi-24
16.12.2002., 17:23
Malo previse para za poprilicno los hardware. Ali ima valjda i za nju fanatika :)
Ma Patkina Amiga 500 1 mb ram-a je zakon!
A tek Piletova i Groganova 1200 sa 16 rama, 32 kbps modemom i 4x cdrom-om...
Prdim u smjeru kapitalističkog šljama/nusprodukta bolje znanog kao PC (Personal Computer)...:B :rigo:
DOista losa konfiguracija za one pare... Kao i obicno preskupo, a to je bila najveca mana amige.
Kupi komp, kupi adapter, kupi dodatnu memoriju, kupi, ono govno da je spojis na tv...
I normalno, kao u doba C64 kasetofona, sve sto kupujes mora imati ono hebeno C
Budem cekao da se neko razocara pa proda za neke razumljive pare tu amigu. :)
ps. Amiga nije nikud ni isla. ViVa WinUAE!
ja imam Amigu ali ne koristim vise.....kupio PC. Nisam mogao surfati po svim stranicama(WarpOS only Flash,pseudo-jscript,No Java,itd....), igrati bezbrizno novije igrice, morao sam gubiti dane da bi pronasao jedan nacin prikazivanja wordovih dokumenata jer bi mi netko to poslaopreko maila-a, a da ne govorim o ppoint ili excel aplikacijama. Mah, previse sam se iznervirao, jos ako pomislim da sam morao traziti po piratskim sajtovima jedan najobicniji software za prikazivanje MPEG-a.......a da ne govorimo o drugim standardima poput avija ili QTimea. Stress!!!!
bilo je tesko ali sad mi je bolje :) :p
Shadowman
21.12.2002., 22:53
Ti imaš Amigu staru 10 godina. Dobro je da može i to što može. Ja govorim o potpuno novom hardware-u i software-u. Pogledaj link.
Bit će dobra onoliko koliko bude dobar (i rasprostranjen) software za nju, ma koliko se netko palio na staru strast i kvalitetan hardware.
I ja imam jos AMIGA 2000, mnogo dobro radi sa Workbenchom, bolje nego neki PC sa windows-om :) .
Kada izadje nova AMIGA ili vec je izasla samo da sacekam da se preporuci odmah odmah cu uzeti jednu, mnogo su bile dobre u radu nikada se nije blokirao AMIGA OS a Windows 3.1 svakih 2-3 minuta se blokirao u to vreme.
Pozdrav svima onih koji vole AMIGA. :cool:
Shadowman kaže:
Ti imaš Amigu staru 10 godina. Dobro je da može i to što može. Ja govorim o potpuno novom hardware-u i software-u. Pogledaj link.
ono sto sam napisao cisto je moje osobno misljenje, ja sam oduvijek hvalio i jos uvijek hvalim Amigu, jednostavno na PC-u ne mozes pronaci onaj feeling koji Amiga daje, a tko je bio pravi "amigas" zna sto hocu reci. Sretan sam sto se netko jos brine za Amigu, sretan sam sto postoji novi hardware. Tko zna sto ce se dogoditi. Za sada nema jos nicega, niti OS-a, a lynux se vrti dobro i na mom PC-u....
Amiga rulez!!! :)
Pozdravljam sve suradnike, drage prijatelje amigase, koji su tih dana, jos sa verzijom 1.2 umirali od smijeha ( bila je tek pocela 1987. tek smo zaboravili Spectrum i C-64) promatrajuci kako rade PC aplikacije..
Fenomenalan dizajn, kompatibilnost, stabilnost, obilje softvera i to zabavnog i aplikativnog..
Bio je to stroj.., skidamo joj kapu
Posada Alfasofta:top:
Prva nova bit ce opet nasa
Drito Konj
11.03.2003., 13:28
prvo sam imao a500 s 2.5 mb rama...aha! :D
onda a1200...
onda a1200 sa blizzardom 030
onda a4000 sa 68040 na 40mhz, 14mb ram, 860 mb hdd (koji jos imam i ne znam kak ga prekopirat jerbo mi se ne da instalirat linux) i 1884s monitorom :D :D
sad imam nekakvu a1200 u poluraspodnom stanju ali sredit cu ja to... :)
imam i c64...sa 4 kazica od kojih se da napravit jedan
amiga razvaljuje, obozavao sam ju...
uz nju sam provodio dane i dane...worms, superfrog, ma sve od team 17...
i programi uz koji sam proveo 7 godina...od soundtrackera i noisetrackera do protrackera 3.11....uf, jebemti, zakon! :)
e, dritac, di si nabavljal programe??
Originally posted by Mika
Ma Patkina Amiga 500 1 mb ram-a je zakon!
A tek Piletova i Groganova 1200 sa 16 rama, 32 kbps modemom i 4x cdrom-om...
Prdim u smjeru kapitalističkog šljama/nusprodukta bolje znanog kao PC (Personal Computer)...:B :rigo:
kladim se da je lik godinama bio lurker na forumu, a sad se registriral samo da može lakše popljuvat PCa...
Drito Konj
11.03.2003., 17:17
programe sam nabavljal kod pun k'urac likova....
ima jedan u dubravi koji mi je bio zadnji official distributer :D
e, sad mi za ovu amigu fali hdd kabel....dal ima ovdje ko funkcionalnu a1200 na dalje da ja sebi fino sprzim taj disk?... :)
Originally posted by slafko
kladim se da je lik godinama bio lurker na forumu, a sad se registriral samo da može lakše popljuvat PCa...
muahahahahaha... :p
blue_one
18.07.2007., 10:03
i što ima novoga po pitanju prijateljice? (Amige)
zna li itko :confused:
Novo je relativan pojam, ovisi kad si se probudio iz kryo komore. :D
Thurgood
18.07.2007., 10:45
još jedan topik rezurektor :zubo:
Ima novog, kak da ne??
http://en.wikipedia.org/wiki/Minimig :cerek:
WichitaQ
07.08.2007., 18:06
open source development amige...zanimljivo...
edit : e,da sad ti vraćaš temu iz zaborava :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.