PDA

View Full Version : Ford Mustang iz 68

funkster
17.02.2005., 00:52
Zanima me koja je cijena ovog auta, koje su performanse itd.
Koliko uopce km mogu prelazit s takvim autom godisnje?

scavy
17.02.2005., 00:58
performanse lose s obzirom na konjazu jer mjenajc, spojka i sve ostalo su ocajni, ali ako sredis auto postaje pila i motor je prilicno izdrzljiv, velika kubikaza za ne tako veliku snagu, dakle generalku na njemu + promjena nekih djelova i da vidis, dakako uz uvjet da imas dosta para za sve to..

funkster
17.02.2005., 01:06
scavy kaže:
performanse lose s obzirom na konjazu jer mjenajc, spojka i sve ostalo su ocajni, ali ako sredis auto postaje pila i motor je prilicno izdrzljiv, velika kubikaza za ne tako veliku snagu, dakle generalku na njemu + promjena nekih djelova i da vidis, dakako uz uvjet da imas dosta para za sve to..

Bryina mi uopce nije toliko bitna, bitan mi je izgled i zvuk :zubo:
Cuo sam da na Ljubljanskoj ima neki salon koji ih ima 3. moram to otic vidit. Sta ja znam, moja procijena je oko 10-12 000 eura, toliko bi dao maximalno. Ali me brine koliko taj auto jos moze prec kilometara.

funkster
17.02.2005., 01:10
Jebote, ovaj auto je predivan. Evo jedne slike :cerek:

http://www.chooseyouritem.com/classics/files/60500/60915.html

STINGer
17.02.2005., 01:25
funkster kaže:
Cuo sam da na Ljubljanskoj ima neki salon koji ih ima 3. moram to otic vidit. Sta ja znam, moja procijena je oko 10-12 000 eura, toliko bi dao maximalno. Ali me brine koliko taj auto jos moze prec kilometara.

Hmm... nisam baš upućen, al' mislim da se s pravom brineš.

scavy
17.02.2005., 02:04
da, slazem se, vjerujem da ti koje oni imaju, ako imaju zbilja nemogu vise bas puno preci, ali napravis generalku i moralo bi bit ok neko vrijeme... to je ipak stari auto a dijelovi odlaze i s godinama a ne samo kilometrima, a zvuk i linija su vjerojatno jedni od najboljih ikad napravljenih, slazem se! (da imam para definitivno bi uzeo jednoga i preuredio ga kompletno da bude kao original ali novi, zakon pony car!)

chani
17.02.2005., 06:40
Stvarno je lijep.
Onaj na ljubljanskoj kad sam prije 2 godine isla gledat, nije imao mustange,ali je imao zato :s pontiace :cerek: ,
koliko se sjecam cijena je bila
oko 5000 eura za jednog zutog (mljac), cak i ne bi bilo puno da je bio malo bolje sreden i s regom.

flint
17.02.2005., 08:42
Sta, nasli ste naftu u bijelovaru?

alfred stokes
17.02.2005., 12:34
flint kaže:
Sta, nasli ste naftu u bijelovaru?

:lol:

Funkster mani se toga ako nemaš kamion para
Oldtimeri nisu baš auti za svakodnevnu upotrebu i jeftino održavanje. Pogotovo oldtimeri koji su se radili u doba kad nije bilo bitno pošto je benzin.

N3bir0s
17.02.2005., 12:36
funkster kaže:
Jebote, ovaj auto je predivan. Evo jedne slike :cerek:

http://www.chooseyouritem.com/classics/files/60500/60915.html

imaš ih na ebayu op 1000USD na više

ja slinim već duže vrijeme na jednog

ali nisam još uspio skalkulirat koliko bi me izašlo da ga kupim i dopremim sim

mada tražil sam ih po austriji i njemačkoj
nema :tuzni:

dmj
17.02.2005., 13:27
Mustang je sigurno skuplji za odrzavanje nego suvremeni auti, ali je i jeftiniji od velike vecine ostalih oldtimera (izuzmemo li benzu). Naime, radjen je u tolikim serijama i toliko ih jos ima na cesti po Americi, da ima masu rezervnih dijelova za naruciti, a uz to su i, spram dijelova za europske aute, razmjerno jeftini. To je robusna mehanika, koja se ne bi trebala kvariti prevec, dakle glavna ti je briga je li lim u redu.

funkster
17.02.2005., 13:47
Taj ljepotan ide na benzin pretpostavljam? Jel postoji ikakva mogućnost da mu se ugradi plin?

chani
17.02.2005., 14:03
funkster kaže:
Taj ljepotan ide na benzin pretpostavljam? Jel postoji ikakva mogućnost da mu se ugradi plin?
da sam vjernica,
rekla bih ti da bi to bio veliki grijeh
sad se ne mogu sjetiti pogodnije rijeci :eek:

funkster
17.02.2005., 14:15
chani kaže:
da sam vjernica,
rekla bih ti da bi to bio veliki grijeh
sad se ne mogu sjetiti pogodnije rijeci :eek:

Zašto grijeh? Vidio sam jedno Forda, mislim da je Grenada bio, s plinom. To uopće ne bi bio grijeh a ušteda bi bila ogromna

chani
17.02.2005., 14:49
Granada je klasican obiteljski auto 80' s prosjecnom potrosnjom koja zna ici cak do 20 l ovisno o stanju motora,
a mustang, capri, pontiac i sl. su auti za sminku, malo street-a i gust,
ako nemas love vozi ih vikendom

Imala sam plin na passatu i taunusu, nije to taj feeling kao kad ga prebacis na bengu i stisnes te auto poleti

mozda je to subjektivan osjecaj,
ali nekako mi se ne cini proper staviti plin :flop: na te mrcine, nepoderive americke legende

funkster
17.02.2005., 14:53
chani kaže:
Granada je klasican obiteljski auto 80' s prosjecnom potrosnjom koja zna ici cak do 20 l ovisno o stanju motora,
a mustang, capri, pontiac i sl. su auti za sminku, malo street-a i gust,
ako nemas love vozi ih vikendom

Imala sam plin na passatu i taunusu, nije to taj feeling kao kad ga prebacis na bengu i stisnes te auto poleti

mozda je to subjektivan osjecaj,
ali nekako mi se ne cini proper staviti plin :flop: na te mrcine, nepoderive americke legende

Pa i meni se ne cini, ali evo kaze mi Drito da su najslabije masine 5.0. sa 450 konja. Neka plin uzme 100 konja, 350 mi je sasvim dovoljno. :D:D

IggXy
17.02.2005., 18:07
funkster kaže:
Pa i meni se ne cini, ali evo kaze mi Drito da su najslabije masine 5.0. sa 450 konja. Neka plin uzme 100 konja, 350 mi je sasvim dovoljno. :D:D
mora da sere..jer mustang ima motor 351(model motora)sa 375ks...sad neznam jel postoji 301 sa 302ks

funkster
17.02.2005., 20:07
IggXy kaže:
mora da sere..jer mustang ima motor 351(model motora)sa 375ks...sad neznam jel postoji 301 sa 302ks

Daj napiši malo više o tom Mustangu ako išta znaš :D

HR-M3
18.02.2005., 02:54
funkster kaže:
Zanima me koja je cijena ovog auta, koje su performanse itd.
Koliko uopce km mogu prelazit s takvim autom godisnje?

Koji model???

Dole su vrste Mustang koji je Ford prodavao u USA i CDN u 1968
(svaki godine je auto malo bio drugaciji - ili masina ili nesto drugo.

1968 Mustang

200 c.i. @ 115 h.p. w/8.8:1 compression with one barrel carburator.

289 c.i. @ 195 h.p. w/8.7:1 compression with two barrel carburator.

302 c.i. @ 210 h.p. w/9.0:1 compression with two barrel carburator.

302 c.i. @ 230 h.p. w/10.0:1 compression with four barrel carburator.

390 c.i. @ 325 h.p. w/10.5:1 compression with four barrel carburator.

427 c.i. @ 390 h.p. w/10.9:1 compression with four barrel carburator.

428 c.i. @ 335 h.p. w/10:5:1 compression with four barrel carburator.

Three body types available: 2 dr. hardtop, 2 dr. convertible and a 2 dr. fastback.

Only the GT models received the 390 c.i.

So, zavisi o kojemu modelu pricas....!
Perfomance je od puza do rakete (zavisi na masini)!!!!
Potrosnja benzina? Od puno, do nevjerevatno PUNO!
Americki performace se ne mjeri tolko puno u top speed, nego u 1/4 mile acceleration. Top speed nije tako vazno ovde u sjevernoj ameriki.
Djelovi su vecinom jeftini (osim nesto orginalno od vecih masina), i mozes ih uzeti na svakom cosku.

Cijene toga auta?
Od 100 dolara do 150,000 i vise.
Za jedno US$20,000 si mozes uzeti odlican Mustang.

Americke V8 masine su dugotrajne - puno, puno vise nego ikoje iz Evrope ili Japana. Samo njim dodaj ulja i benzina i vozi...!
Isto kao neki dizel, jedino su puno snaznije..."good ole american iron" ce izdurati i tebe i tvoju djecu da mu netrebas nista pipnuti.

Evo to nekoliko links pa pogledaj sam...

http://www.fordclassics.com/mustangspecs.html

http://www.dealsonwheels.com/popular/index.cfm/vehiclemodel/Mustang

Rani Mustangs i drugi Pony cars su in demand, specijalno ako su u orginalnom stanju ("matching nubmers").
Vecina naroda uzme staru krntiju pa je napravi kako oh hoce (sa drugacijom masinom, kocnicama, diferencijalom, getribom, sve se moze promijeniti...)
Proslo ljeto sam naisao ovde na jedan mali car show (to ima svaku subotu poslije podne preko ljeta u mjestu gdje ja zivim) i onda sam pricao sa jednim covjekom koji je napravio sam svoj G.T.350 od novih djelova. On kaze da si mozes totalno novi Mustang napraviti od novih djelova sada.

Too bad da ne mogu post sliku ovde da vidis tog Mustang...fantastican auto...mozda ga je kostao oko $35-40K. Ja sam mislio da je orginalan - toliko je dobro napravljen.
Takovih ima dosta u sjvernoj ameriki za prodaju.

Drito Konj
18.02.2005., 06:17
IggXy kaže:

ja sam brijao da je 5.8 mašina oko 400-450ks
jebiga, moja greška :o

IggXy
18.02.2005., 19:23
Drito Konj kaže:
ja sam brijao da je 5.8 mašina oko 400-450ks
jebiga, moja greška :o
ma ok...nemam ni ja pojma koje motore mustang koristi znam samo da je tu 351(vjerojatno onaj od 390ks)

papa štrumf
18.02.2005., 22:32
funkster kaže:
Cuo sam da na Ljubljanskoj ima neki salon koji ih ima 3. moram to otic vidit. Sta ja znam, moja procijena je oko 10-12 000 eura, toliko bi dao maximalno. Ali me brine koliko taj auto jos moze prec kilometara. šta je rasprodan portfrelj :D da niste vi srušili burze ;)

ovaj ima opasniji izgled Trans Am (http://www.chooseyouritem.com/classics/files/88500/88620.html)

Heart of darkness
20.02.2005., 20:10
Ima sam jednom prilikom provozat jednog i to Shelbya, s tim autom je nemoguce krenit a da mu ne zapalis gume!!!

Nepregledan je totalno, pogotovo unazad di se mozes sluzit samo retrovizorima, trosi ko sam vrag, al je zakon.

Ovaj ga je tip dobio (istina u ne bas dobrom stanju) za novog Twinga.

funkster
20.02.2005., 20:24
Išao sam ih danas vidit ali bilo je zatvoreno. Imaju 2, a oba su cabrio. Sutra cu otić žicat da mi daju da probam krug pa se javim sa dojmovima. Zakon izgledaju :D

sinisa_7
20.02.2005., 20:45
funkster kaže:
Išao sam ih danas vidit ali bilo je zatvoreno. Imaju 2, a oba su cabrio. Sutra cu otić žicat da mi daju da probam krug pa se javim sa dojmovima. Zakon izgledaju :D

A gdje je to točno na Ljubljanskoj? Znam da su prije bili sparkani ispred one zgrade nasuprot Getrou ali ih tamo nema već dulje vrijeme.

funkster
20.02.2005., 21:25
sinisa_7 kaže:
A gdje je to točno na Ljubljanskoj? Znam da su prije bili sparkani ispred one zgrade nasuprot Getrou ali ih tamo nema već dulje vrijeme.

Ono križanje di je lijevo McDonalds skreneš desno i onda prva desno i malo se voziš i tamo su. :D

dmj
21.02.2005., 21:26
Ako zagledas iza, tamo je pokriven ceradom jos jedan Mustang, crveni, koju godinu stariji, rekao bih. Ima i jedan Mustang trojka, pet Zaba i jedan Citroen SM. Bas sam u subotu stao malo pogledati...

funkster
22.02.2005., 13:06
dmj kaže:
Ako zagledas iza, tamo je pokriven ceradom jos jedan Mustang, crveni, koju godinu stariji, rekao bih. Ima i jedan Mustang trojka, pet Zaba i jedan Citroen SM. Bas sam u subotu stao malo pogledati...

Vidio sam sve, ima iza i Cadillaca i Pontiaca i svega. Jedan Mustang se prodaje za 5000 eura, onaj smeđi, a onaj crveni košta 10000 eura. Nije jučer bilo gazde, htio sam ga tražit da ga upali da ga čujem :cerek:

vsurlan
17.11.2005., 10:25
Pokušal sam jučer pronaći salon iz ovog threada ali bez uspjeha. Rado bi pokušal i danas a dobro bi mi došlo da mi netko napiše malo više informacija o konkretnom salonu. Ime, tel., adresa ili web bi bilo odlično. Možda postoje i neki drugi saloni koji ih drže?

dmj
17.11.2005., 11:22
Poslao sam ti na pm, ali ako i druge zanima to je Auto kuća Krvavica, inače prodaju Nissane, pa je sve u njihovim reklamama.

polly
17.11.2005., 20:04
dmj kaže:
Poslao sam ti na pm, ali ako i druge zanima to je Auto kuća Krvavica, inače prodaju Nissane, pa je sve u njihovim reklamama.

servisiraju samo od kad ih je kupio renault
i Kie
i ova čuda

Peščanska 162
3863 984

meni servisiraju aute i jako sam zadovoljna
uslugom i cijenom

kolko se sjećam chani je imala prigovore za servis amerikanaca

chani
17.11.2005., 21:09
cula jesam neke horor price o njihovim amerima, utrape ih,a motor ode vrit za cas,pa se mjesecima cekaju dijelovi
ne sjecam se vise "stofa",ali lako pitam frenda koji je htio kupit kod njih amera pa se raspitival okolo (a i mi smo gledali jednog zutog mustanga prije 4 godine cini mi se),ali mozda su i popravili uslugu,kak kazu svatko moze pogrijesiti:)
btw mislim da smo o tome pricali na RR-ovom topiku o zaluzinama:D

bio
18.11.2005., 04:34
Ja se mislim uzet Capria, bacio sam oko na jednog, u relativno je dobrom stanju, a cini mi se da bi ga tip mogo prodat. Ako ne, onda cu malo po oglasima, uzet nekog pa ga sredit. Jel ima ko kakva iskustva s Caprijem, ili Taunusom jer se mislim izmedju ta 2?

Kakvi su opcenito, ima li dijelova za kupit, trajnost itd.

vsurlan
18.11.2005., 09:24
Ti zapravo želiš ovak nekaj: Dodge (http://www.mobile.de/SIDDRn8liAa1tVWHF-kIdn2yQ-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1132305409A 1Iindex_cgiD1100CCarY-t-vctpLtt~BmPA1B21B20B41%81G-t-vCaMkRDSeVb_X_Y_x_yrd~BSRA6D1100D7700D1980CPKWHinP ublicA2A0A0A0D1900/cgi-bin/da.pl?top=25&bereich=pkw&id=11111111187421241&)
Priznaj!!!!!!!!

chani
18.11.2005., 09:38
taunus -relativno trom,dijelova ko pljeve,bar je meni se takav cinil, izmisli si u glavi neke kvarove i nazovi auto otpade da vidis sta imaju, u Luckom u nekoj bogu iza leda ulici bil je neki tip koji je imao puno dvoriste tih taunusa za dijelove, ali to je bilo pocetkom 90-tih,sad ne znam kakva je situacija

capri - lijepo zgleda,da se sredit:D :D :D

ne sjecam se sad nekih konkretnih mana 8ali ima ih ko i svaki auto) ,mozda setra,wenze ili drito imaju kaj za reci u vezi forda
mozda o cijenama novih dijelova ;-),
koliko se sjecam bili su dost papreni

btw nisi jedini koji zeli se s tim gombat, frend limar je prije par mjeseci radil coupea granadu V6

mos stavit od bmw 5,0 v12 engine, u taunusa ti recimo ide masina od coswortha:D :D :D ,ako bas hoces "sredit" - sredit, tu imas finih stvarcica
ford power (https://www.burtonpower.com/default.aspx)

bio
18.11.2005., 11:25
chani kaže:
taunus -relativno trom,dijelova ko pljeve,bar je meni se takav cinil, izmisli si u glavi neke kvarove i nazovi auto otpade da vidis sta imaju, u Luckom u nekoj bogu iza leda ulici bil je neki tip koji je imao puno dvoriste tih taunusa za dijelove, ali to je bilo pocetkom 90-tih,sad ne znam kakva je situacija

capri - lijepo zgleda,da se sredit:D :D :D

ne sjecam se sad nekih konkretnih mana 8ali ima ih ko i svaki auto) ,mozda setra,wenze ili drito imaju kaj za reci u vezi forda
mozda o cijenama novih dijelova ;-),
koliko se sjecam bili su dost papreni

btw nisi jedini koji zeli se s tim gombat, frend limar je prije par mjeseci radil coupea granadu V6

mos stavit od bmw 5,0 v12 engine, u taunusa ti recimo ide masina od coswortha:D :D :D ,ako bas hoces "sredit" - sredit, tu imas finih stvarcica
ford power (https://www.burtonpower.com/default.aspx)

Thnx na savjetima. Ne znam sad koliko bi isao na "sredjivanje", ali bar bi ga doveo u pristojno stanje, ne razmisljam sad o perverzarijama, nego ono, kupit nesto i pomalo se zajebavat, ne zuri mi se.

A kad bi nasao nesto u dobrom stanju za kupit, jos bolje. Ionako mislim uzet neto za vozit, treba mi jebiga, pa zasto ne onda nesto tako. :D

chani
18.11.2005., 11:45
meni je od tih oldies cortina coupe simpa recimo u dvobojnoj kombi,ali uz jos neke limarske modifikacije,krom uvucene felge itd.:D :D

bio
18.11.2005., 11:58
Mene samo zanima koje su sanse za kupit nesto tako a da nije totalna olupina. Trenutno ne mogu provjerit jer nisam u hr. Dolazim nazad za mjesec dana, pa cu onda pocet obilazit, zasad samo gledam sta ima na netu.

Samo bojim se da je ovo sta ima po oglasima sve u rasulu. Ajde za dijelove kako-tako, to i nije toliki problem, ali nesto s dobrom limarijom, ne znam bi li se moglo nac. Ono, da nije trulo i izrazbijano. Ah well, saznat cu kad se vratim. Treba samo kopat.

Headbanger
21.11.2005., 11:08
Ja sam inače ponosni vlasnik Chevy Camara iz 79' koji je trenutno rastavljen i do proljeća bi trebao bit gotov. Imao sam nutra mašinu 6.6l 370 ks a sad bi trebala ići 7.4l sa 450 ks-najveća serijska GM-ova mašina. Na staroj su mi pukle glave a ovu drugu mašinu, zajedno sa getribom,kardanom,hladnjakom i elektrikom sam dobio vrlo povoljno pa sam se odlučio na tu opciju jer su dve nove glave za staru mašinu bile skuplje.

Što se tiče krvavice na Ljubljanskoj, on je na glasu kao lopina za dijelove za amere jer se ljudi malo kuže u to i teško je do dijelova doć pa ih on onda dere. Sad ja sam pričao s njim i on mi je samo za ugradnju nove mašine tražio preko 1000 eura-neznam jeli to puno ili ne-ali se meni činilo dosta. Također mi je rekao da dijelove vuče iz NATO baze Aviano. Oni mustangi kaj ih ima su MACH I coupe i cabrio. Za kabria traži već spomenutih 10000 eura a za coupea 5000- s time kakva ga reputacija bije, moguće je da čovjek kupi muda pod bubrege i vozi se koji mjesec i auto onda crkne. Još onaj kabrio mi se čini ok ali nema šanse da se dobije probna vožnja ako nisi ozbiljan kupac-a to znači da si zakapario auto-jer mi je gazda rekao da mu je već pun kulac ljudi koji samo dođu gledat i malo se provozat! Što je i razumljivo!

:headbang: :headbang:

chani
21.11.2005., 11:11
kolika je realna cijena tvog camara?

muzek se zapalil za jednog iz 1971. kojeg tip drzi raskupusanog u garazi vec godinama, ali moram priznat da ima hrpa posla na njemu te i dosta love za ulozit

Headbanger
21.11.2005., 11:18
chani kaže:
kolika je realna cijena tvog camara?

muzek se zapalil za jednog iz 1971. kojeg tip drzi raskupusanog u garazi vec godinama, ali moram priznat da ima hrpa posla na njemu te i dosta love za ulozit

Teško je govorit o realnoj cijeni zato šta sam već puno uložio u njega i još namjeravam-ali mogu ti ovako reći:kad ga složim onak full do kraja-mislim da nebu išao ispod 20 000 eura jer sam se sam sebi zakleo da ga neću vadit van iz garaže dok god nebu ko sa slike-e da imam i auto plin za njega-i ne gube se performanse previše. Ali u svakom slučaju nisam baš da bi ga prodao. Dolazile mi neke seljačine koje su ga htjele kupit al su valjda mislili ga dobit badava-uglavnom, nudili mi oko 3000 eura za sve pa sam im rekao da za to mogu dobit gume i felge a ostalo kad skupe i ako skupe pare! U međuvremenu sam sam sa sobom raščistio da ga neću prodat nego uredit i sad je auto under construction!:D

:headbang: :headbang: :headbang:

chani
21.11.2005., 11:24
hm, frend bi tog raskupusanog prodal iskljucivo muzeku za kojih 2500-3000 e,ali jos minimalno toliko treba ulozit da ga se stavi na cestu,a gdje su ostale sitnice:D
kao recimo garaza koju nemam, jer bi ovaj moj slinil na njemu svaki vikend,a kad bi mu ga neko na parkingu "okrznul" mislim da bi prolupal ;-)

btw jesi ti mozda na hrawebu?

Headbanger
21.11.2005., 13:09
Ne nisam na hrawebu! Ali za takav auto bi fakat bila šteta da stoji vani a i treba ti veeeelika garaža-moj je 5m dugačak a 2m širok..... Auto:jumping: :zubo:

chani
21.11.2005., 16:53
Headbanger kaže:
moj je 5m dugačak a 2m širok..... Auto:jumping: :zubo:

:zubo: :rofl:

chani
22.11.2005., 22:32
btw original gume za njega su oko 8000kn po mojim saznanjima

edit;
to je street auto od 8 sec
onda netko brije da su ameri tromi
ali ovaj ima natucenih 1250 KS i utucenih 25 000 $ u engine
http://drag.race-cars.com/carsales/camaro/1055912946/1055912946ss.htm
:cerek: :cerek: :cerek: :cerek:

Headbanger
23.11.2005., 10:19
Ovaj Camaro sa linka je fakat bolestan! :s :s I ja ću ga složit tako jednog dana kad dobijem na lotu a možda i prije. :D :rolleyes: Meni bi i pola te konjaže kaj ovaj ima bilo dosta. Moje samo stražnje gume od Yokohame 285-ice su koštale 3500 kn komad a di su još prednje i felge pa si izračunaj.:top:

chani
23.11.2005., 11:08
ne znam koje ovaj ima na sebi,ali prije koje 3-4 godine tip je kupil origigi gume za njega, iza siroke balonke, a naprijed onak niskoprofilne,a jos imaju one bijele rajfove na sebi:cerek:

vsurlan
02.12.2005., 09:56
Ima li još koja autokuća koja drži Mustange u Zagrebu? Može i Camaro ili Dodge iz 60-tih...

chani
03.12.2005., 01:57
stvarno ne znam,
a da probas kontaktirati oldtimer klub te preko njih mozda "ulovit" kakav auto ili oni mozda poznaju koga da ti upelja amera izvana:D ???

btw
headbanger,dugujes mi one fotke, halo:D :D :D

dmj
04.12.2005., 14:18
vsurlan kaže:
Ima li još koja autokuća koja drži Mustange u Zagrebu? Može i Camaro ili Dodge iz 60-tih...

Ne. Može se negdje nekaj slučajno zalomiti, privatno, ali koliko znam nitko se drugi organizirano ne bavi tim autima u Zagrebu, možda netko u Dalmaciji? A i preko oldtimer klubova ne znam koliko ćeš uspjeti saznati išta relevantno, Mustanzi i općenito Amerikanci se gotovo nikada ne pojavljuju na tim skupovima, njihovi vlasnici mahom nisu učlanjeni u oldtimer klubove.

No po Europi specijalista ne nedostaje, pa ti uvijek ostaje mogućnost individualnog uvoza.

Emericzy
04.12.2005., 14:49
Ljudi, tko se pali na tog Mustanga, taj mora, ali MORA pogledati film Bullit sa Steve McQueenom. Em je film apsolutno zako kompletno, em je u njemu vjerojatno najbolja scena automobilskog naganjanja ikad napravljena -- bez onih sranja s prevrtanjim 250 automobila onako 'usput' kako danas rade scene naganjanja, nego pravo pravcato realistično ganjanje po cestama San Francisca. Em taj Mustang u filmu izgleda jebeno dobro, a još se s njim se ganja jedan od drugih naj-mrak američkih auta svih vremena... uf.

Film totalno za drkanje. Ima ga u videotekama -- nedavno je izašla kolekcija filmova Steve Kraljičića i uključuje i Bullit.

chani
04.12.2005., 16:35
znam, film je zakon :eek: :D

Cooper 1300
04.12.2005., 17:55
Taj drugi auto je Dodge Charger.

http://richarda.addr.com/site/cars/1968charger/charger2.jpg

:gitara:

Emericzy
04.12.2005., 18:37
Cooper 1300 kaže:
Taj drugi auto je Dodge Charger.
Da, da, naravno! I to baš ovakav crni. Mrak auto. (Nisam ga htio detaljnije spominjati da ne kradem čovjeku topic; ipak je priča o Mustangu.)

Inače, soundtrack u Bullitu je mala prevara. Zvuk nije od Mustanga nego od trkaćeg Forda GT 40.

Hvala za super-sliku Chargera!

dmj
04.12.2005., 20:21
Štošta je u toj jurnjavi prijevara, ne samo zvuk... No, usprkos tim manama to ostaje jedan od vječnih favorita, dakako.

Headbanger
05.12.2005., 10:35
chani kaže:
stvarno ne znam,
a da probas kontaktirati oldtimer klub te preko njih mozda "ulovit" kakav auto ili oni mozda poznaju koga da ti upelja amera izvana:D ???

btw
headbanger,dugujes mi one fotke, halo:D :D :D

Sorry stara-još ga nisam stigao sfotkat što od ljenosti a što od posla! Al ti dajem časnu Titovu pionirsku da ću do kraja tjedna!:zubo:

river_city
05.12.2005., 12:47
camaro ss je auto po mom gustu ako cemo gledati ta godista.

sad ne kuzim sto se tice tog salona u zagrebu. od kud njima ti auti. Homologacija? se moze onda pojedinacno uvest? koliko kosta preinaka auta da se moze homologirat kod nas? jel toga ima tu ili negdje blize?

Headbanger
05.12.2005., 14:25
river_city kaže:
camaro ss je auto po mom gustu ako cemo gledati ta godista.

sad ne kuzim sto se tice tog salona u zagrebu. od kud njima ti auti. Homologacija? se moze onda pojedinacno uvest? koliko kosta preinaka auta da se moze homologirat kod nas? jel toga ima tu ili negdje blize?

To su auti stariji od 30 godina pa se normalno mogu uvest kao oldtimeri. :kava:

:amen: :headbang: :headbang:

chani
05.12.2005., 15:01
Prema Pravilniku o provođenju homolagacije vozila, homologacija se ne provodi za vozila muzejske vrijednosti kojima se smatraju vozila starija od 30 godina, te iznimno vozila kojima takav status odobri ravnatelj Zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo. Ovo posljednje odnosi se na vozila koja su raritetna, većinom sportski modeli, odnosno vozila koja se evidentno neće koristiti za redovitu vožnju, a mlađa su od 30 godina.

Prilikom postupka uvoza i kad vlasnik pronađe potencijalno vozilo, potrebno je od Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo, Zagreb, Avenija Vukovar 78, ishoditi izuzeće od provođenja homologacije vozila. Ono se izdaje na zahtjev kupca-uvoznika. U zahtjevu u kojem se treba pozvati na članak 16. st. 1. t. 3. Pravilnika o homologaciji treba navesti marku i tip, vrstu vozila, godinu proizvodnje i obvezno VIN oznaku (broj šasije). Uz zahtjev treba priložiti sliku tog vozila i kopiju prometne dozvole ili vlasničke knjižice. Ukoliko je vozilo staro 30 ili više godina, Zavod će izuzeće dostaviti vlasniku u kratkom roku (8 dana).

Gore navedeni postupak svakako treba napraviti prije dovoženja vozila na hrvatsku granicu kako bi izbjegli eventualnu ležarinu za vozilo i nenadane probleme oko homologacije.

Whi$key
05.12.2005., 16:27
ja sam ga imao Mod. 1988 5000GT V8 225ks. To vam je ljudi bila ljuta pila kad sam ga prvi put uzeo nisam se mogao od straha kuci dovesti da me ne razbaca po zidovima uz ulicu,doduse nisu mi gume bile bas u naj stanju ali isto je ludilo do kraja.
Trosio je oko 18-25l na 100km. I taman kad sam mislio da sam ga savlado odnese me među stabla i slomih ga na pola.Imao sam ga samo 5 mj, ako nemate para za livati bengu i za regu i ako ti je to jedini auto ne preporucam ga osim ako nisi ludi ljubitelj

vsurlan
06.12.2005., 15:33
Koliko sam uspel skužit homologacija ne priječi uvoz ni izlazak na cestu vozila starijih od 30g? Tražim camara. Planiram uzet kredit za to i uć u to 100%. Ima kakvih korisnih prijedloga. Do sad sam tražil po eu nekakve dealere koji bi se tim bavili ali na žalost bez nekog uspjeha. Gdje bi se moglo nešto ovako upecat?

dmj
06.12.2005., 20:39
Ima specijalista, i mogu ti iz časopisa izvući imena, ako trebaš, no moj je savjet drukčiji. Prvo, odi na ovaj sajt. (http://www.classicandsportscar.com/) Ondje ćeš naći linkove na, uglavnom engleske, klubove i dilere, uključujući i Camaro klub, Chevy klub i sijaset drugih čuda. Pa lijepo napiši poneki email, ti su klubovi većinom voljni pomoći, i sam sam ih zapitkivao štošta. Recimo, britanski Classic Camaro klub će vrlo vjerojatno znati za automobile na prodaju u UK, a možda i šire, dati ti korisne savjete i realniju procjenu stanja i vrijednosti vozila. Dodatni plusovi su komunikacija na engleskom, mogućnost da auto ima nižu cijenu zbog volana na lijevoj strani (zna to biti jeftinije), kao i to da ćeš na taj način doći do auta koji se prodaju mimo dilerske mreže, što u praksi znači dosta jeftinije.

Ako nećeš tako, mogu samo reći da sam najviše oglasa za Camara viđao po francuskim revijama, tamo ih očito ima dosta. Ima ih i u Skandinaviji, no to je u praksi skupo. Pronjuškaj i po linkovima dilera s ovog sajta gore, za svaki slučaj. No ja bih, da sebi kupujem auto, išao preko klubova - ako je engleski i predaleko, oni te sigurno mogu spojiti s nekim nama bližima.

Whi$key
07.12.2005., 17:30
vsurlan kaže:
Koliko sam uspel skužit homologacija ne priječi uvoz ni izlazak na cestu vozila starijih od 30g? Tražim camara. Planiram uzet kredit za to i uć u to 100%. Ima kakvih korisnih prijedloga. Do sad sam tražil po eu nekakve dealere koji bi se tim bavili ali na žalost bez nekog uspjeha. Gdje bi se moglo nešto ovako upecat?

Nekoliko puta sam vidio u plavom oglasniku da prodaje camaro pa mozda da bacis pogled na oglasnik koji put.
www.oglasnik.hr
Inace ja sam veliki ljubitelj americkih auta posebice mustang,pontiac-firebird,chevy-camaro itd. slicnih zvijeri

Headbanger
20.12.2005., 16:14
Nekoliko puta sam vidio u plavom oglasniku da prodaje camaro pa mozda da bacis pogled na oglasnik koji put.
www.oglasnik.hr
Inace ja sam veliki ljubitelj americkih auta posebice mustang,pontiac-firebird,chevy-camaro itd. slicnih zvijeri

To sam ga ja prodavao al sam se predomislio!

chani
20.12.2005., 17:21
fotkeeeeeeee....

2cool4school
20.12.2005., 21:12
Nisam siguran da mozes nabavit Mustanga u dobrom stanju za 10 - 12 tisuca eura. Pogledaj na http://www.mobile.de imas ih gro, ali nisam bas niti jednog vidio za tu cijenu. Racunaj da te uvoz kosta jos oko 25% cijene auta.

Sta se kilometraze tice, ne bi se previse brinuo jel to nisu motori sa puno elekrtonike koja, koliko god pomagala, u nekim slucajevima i otezava stvari, posebno izdrzljvost. Treba ti dobar mehanicar, koji ce rastavit motor, doslovno rastavit do zadnjeg dijela, ocistit ga i promijenit eventualno neki dio (npr remen, akumulator, instalacije itd) sto i nisu neki preveliki novci, i nakon toga rekao bi da taj auto moze proc jos 500,000 km bez beda. Jedini problem ti je benga, a to guta 15+ a za plin dal se moze ugradit, vjerovatno, ali to stvarno JE grijeh s obzirom na performanse auta i onaj old school zvuk... Nadam se da sam pomogao.

--x

romanzess
07.12.2009., 17:37
Nisam siguran da mozes nabavit Mustanga u dobrom stanju za 10 - 12 tisuca eura. Pogledaj na http://www.mobile.de imas ih gro, ali nisam bas niti jednog vidio za tu cijenu. Racunaj da te uvoz kosta jos oko 25% cijene auta.

To je američki auto... 30% ti je za sve proizvedene na području EU-a Sa svim preinakama i ako ga uvoziš iz Amerike, moze doć' i do 70-80% cijene

pinkskin
07.12.2009., 19:52
Bravo, bravo. nisi mogao nešto starije nač?

Blacky_zg2
07.12.2009., 20:37
Head jel je tvoj camaro bio u oglasu prije..nezz na kojoj str..obozavam amere

Blacky_zg2
07.12.2009., 20:48
ELEANOR JE NAJBOLJI ..http://FastFreeFileHosting.com/file/28934/173-0308-7z-1967-Ford-Mustang-Eleanor-Front-Driver-Side-view-jpg.html JEBAČKI AUTO NEMOŽE NIKO REC DA NEVALJA ZA OVAJ AUTO DAO BIH SVE

Blacky_zg2
07.12.2009., 20:58
http://www.youtube.com/watch?v=O1_MUi4B2sk evo kak pali gume

ex_1
07.12.2009., 21:02
http://www.youtube.com/watch?v=O1_MUi4B2sk evo kak pali gume

Tema stara 4 godine :rofl:

Headbanger
07.12.2009., 21:52
Head jel je tvoj camaro bio u oglasu prije..nezz na kojoj str..obozavam amere

Moj Camaro je zadnje bio u oglasu kad sam ga ja od frenda kupio, od onda se jedno vrijeme vozio i sad stoji i čeka bolje dane...

EGR
07.12.2009., 23:04
Moj Camaro je zadnje bio u oglasu kad sam ga ja od frenda kupio, od onda se jedno vrijeme vozio i sad stoji i čeka bolje dane...

Daj molim te neke slike.

Headbanger
08.12.2009., 00:26
Ma već sam 100x stavljao...

Arashi
08.12.2009., 00:49
Ma već sam 100x stavljao...

ajde, stavi i 101. put, vidiš da narod to želi... :zubo: :cheer:

što je na kraju s tvojom mrcinom?jesi stavio motor unutra, uredio ga?
ili to još sve stoji?

Headbanger
08.12.2009., 02:45
Ma stoji jeba ga ja :tuzni:

Sprema mi se velika investicija na ljeto, čak sam i kupnju kuće stavio na led...

Blacky_zg2
08.12.2009., 12:35
KAK VAM SE OVAJ CINI NASO SAM GA NA MOBILE.de
Preis: 21.900 EUR
(MwSt. ausweisbar) Kilometerstand: 79.000 km Erstzulassung: 04/1967 Mehr Details Ausstattung
Fahrzeugbeschreibung
Wir haben ein 1967 Ford Mustang Fastback S-Code Projekt zum Verkauf. Das Fahrzeug kommt zusammen mit dem Eleanor-Kit. Ebenfalls kommt es mit 2 Paletten Fahrzeugteilen. Fahrzeug ist komplett. 390cui Motor(zerlegt) und Automatikgetriebe dabei. VIN:7t02s142953 Fahrzeug braucht viel Arbeit. Wir koennen Ihnen alle notwenigen Teile in den USA kostenguenstig besorgen und zukommen lassen. Fahrzeug befindet sich bereits in Deutschland. Gerne senden wir Ihnen Fotomaterial zu. Sie suchen einen bestimmten Ami-Schlitten? Durch unsere jahrelangen und guten Kontakte in den USA koennen wir Ihnen Fahrzeuge zu unschlagbaren Preisen anbieten. Weitere Informationen unter www.Tyborec-Transports.de http://FastFreeFileHosting.com/file/29021/--rQCM--B20---KGrHqMOKkEEry7-t49jBLGUW5n-jg---24-jpg.html

HHmischko
08.12.2009., 13:27
Ne znaš njemački?

Motor je rastavljen, auto čeka jako puno posla. Piše u oglasu između ostalog.