View Full Version : Cool edit
dario.zg
28.03.2003., 08:42
Bok svima!
Imam problem prilikom snimanja mixanog audio CDa; naime kada prebacim track u PC on ostaje kao jedan track a ja bih želio taj track srezati na više komada ali da opet u konačnici ostane cijela stvar spojena!
Konkretno, radi se o prebacivanju mixane muzike sa MDova . Pitanje: Kako mixani materijal raščlaniti na pojedine ali da opet prilikom reprodukcije nema "pauza" odn.razmaka? Kako trackove označiti a da ih ne moram raščlanjivati svakog posebno? ili možda moram?
Hvala svima koji odluče pomoći!!!
Dario:top:
U Cool Editu raspodjeli pisme i snimi ih odvojeno ... pokreni Nero i prilikom stvranja kompilacije ubaci te izrezane pisme i ukljuci opciju "No pause between tracks"
Puki kaže:
U Cool Editu raspodjeli pisme i snimi ih odvojeno ... pokreni Nero i prilikom stvranja kompilacije ubaci te izrezane pisme i ukljuci opciju "No pause between tracks"
neće ići...
jednom sam već pisao o tome i ne da mi se ponovno tražiti, uglavnom, program koji trebaš se zove CD Wave Editor a tekst je išao nekako ovako:
"Kod CD audio standarda sektor na CD-u treba sadržavati 588 sampleova, odnosno 2352 bajta. Ako dužina WAV-a u bajtima nije multiplikator broja 2352, softver za snimanje CD-a će jednostavno ostatak zadnjeg sektora zapisa ispuniti nulama, što najčešće ne predstavlja nikakav problem. Ukoliko je zapis "kontinuiran" (album uživo) te nadodane nule rezultirat će čujnim klikom prilikom sviranja audi CD-a."
Ako dužina WAV-a u bajtima nije multiplikator broja 2352, softver za snimanje CD-a će jednostavno ostatak zadnjeg sektora zapisa ispuniti nulama, što najčešće ne predstavlja nikakav problem. Ukoliko je zapis "kontinuiran" (album uživo) te nadodane nule rezultirat će čujnim klikom prilikom sviranja audi CD-a."
Mali ispravak, iako je cijela stvar lijepo recena: ako duzina "oguljenog" CD audio (.RAW) zapisa u bajtima nije multiplikator broja...
Naime, WAV je header(iliti zaglavlje)+RAW - dakle, ako bi racunao na WAV-eove onda bi se u zadnji sektor zapisale nule koje bi odgovarale velicini headera.
dario.zg
31.03.2003., 09:10
Hvala svima na trudu ali uspio sam bezbolnom metodom;
U WinOnCDu se prvo učita track pa se ubaci u prozorčić u kojem se obrađuje(može i duplim klikom na track ili klikom na thumbnail sa strane) te se preslušava materijal i na onom dijelu na kojem želite slijedeći track/pjesmu stisnete desni klik i lijepo piše "insert track"! Probao, radi...
ByTheWay HVALA svima na pomoći, a probat ću i Vaše metode
;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.