View Full Version : Inekcija u zivac?
Prije par tjedana kad sam bila u bolnici sestra mi je opalila inekciju u bedro. Valjda mi je pogodila u zivac ili slicno jer mi je nakon par dana cijelo bedro nekako otvrdnulo i utrnulo i imam osjecaj pecenja i boli na dodir.
Proslo je 21 dan od tog uboda. Bol se polako smanjuje, ali me to vec nervira jer predugo traje.
Ima li tko kakav isproban nacin da to brze prodje? Mozda stavljanje nekih obloga ili sl? I kako uopce dolazi do toga?
Da je pogodila zivac, reakcija bi bila TRENUTNA, a ne nakon par dana.
Jesi ziher da nije neka alergijska reakcija na to sto si primila ili sl.?
Ma mislim da nije alergija jer primila sam par puta tu istu inekciju u drugo bedro i sve je bilo ok.
Da, i meni je cudno kako nije reakcija bila trenutna. A mozda je bilo zato sto je to bilo neposredno nakon operacije pa je mozda jos djelovala anestezija:confused:
Drugi dan sam samo osjetila kad sam taknula to mjesto kao neki ubod ose. Ali tek poslije par dana mi je sve to utrnulo i otvrdnulo.
Poznato je da nestrucno dana intramuskularna injekcija moze izazvati ostecenje n. ischiadicusa. I moguce da je rijec o tome, ali nitko to ne moze reci ovako napamet. A mozda i nije.
Najbolje da pitas doktora.
A taj n. ischiadicus je neki vazan zivac?
Sad me i koljeno pocelo bolit kad malo vise hodam i sad nemam pojma ako i to moze biti povezano s tim...:rolleyes:
Uskoro i onako idem na pregled pa cu priupitati sta kaze teta doktor...
Uzasno je vazan :)
Ako se injekcija daje na krivo mjesto kad se daje u lateralni glutealni dio (gornji dio guze), onda moze doci do ostecenja.
Svakako pitaj.
Samantha
29.03.2003., 17:46
Uranus kaže:
Sad me i koljeno pocelo bolit kad malo vise hodam i sad nemam pojma ako i to moze biti povezano s tim...:rolleyes:
Vidis,sad se sjetih,prije 20 dana sam primala inekcije i odjednom me zaboljelo koljeno da 3-4 dana sam otezano hodala....nisam znala od cega mi je,a nije mi ni palo na pamet da je vjerojatno od inekcije:eek:
trajalo je 4-5 dana i postepeno proslo.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.