PDA

View Full Version : art-literatura-teatar-glazba-u-zg - platforma za druženje i dopisivanje

NoCode
19.02.2005., 16:46
oj!
nadam se da će ovdje biti zainteresiranih za druženja i dopisivanja...naime, budući da se spremam potpuno prepustiti znanstvenom radu, vjerojatno neću više imati vremena za upoznavanje ljudi na tisuću raznih mjesta kao do sad, a društvo iz studijskih dana se mentalno ne razvija meni zadovoljavajućom brzinom pa ih ostavljam iza sebe...jedino, a to iskustvo imaju vjerojatno mnogi od vas, ne znam kako do intelektualno jakih ljudi koji bi imali volje i vremena jako često izlaziti u kazališta, ići po raznim tribinama ili koncertima...

da, tražim nove prijatelje, a to činim ovim putem jer su vani svi nekako zakukuljičeni u svoje nekakve krugove ljudi i "nazovi-prijatelja" kojih se drže iz straha da ne ostanu sami...u takve krugove teško je ući, a usto sam i jako izbirljiv što se ljudi za moje društvo tiče pa sad pokušavam ovim putem jer, ako su iskreno i iscrpno ispunjeni, virtualni profili poput onog iskričinog o čovjeku mogu puno toga reći i upoznavanje pojednostaviti...cilj je da klub ne bude samo virtualan nego da se iz njega razvije realan krug ljudi sličnih interesa...

pogledajte, dakle, što sam zamislio, a možete si pogledati i moj - poprilično iscrpni - profil na iskrici pa se javite ako ste zainteresirani:

art – literatura – teatar – glazba – u – zg
(klub na www.iskrica.com)

ŠTA HOĆEŠ?!
www.iskrica.com – znaš da je to web-sajt i znaš da se tu upoznaju ljudi!

DA, PA? TRAŽIŠ NEKOG ZA SEX?!
ne, ne, ne, nisam ja jedan od onih koji traže seksualnu avanturu ili se žele na nekom seksualno iživljavati! stvarno nisam, časna pionirska! imam 27 godina, završio sam određeni smjer na filozofskom faksu, i volim kulturu, umjetnost, humanističke i društvene znanosti od psihologije do politologije, obožavam kazalište, dobre koncerte i slično (izložbe, kino), ali sam shvatio kako zapravo nema pravog društva za to...i moja ekipa mi jednostavno ne može pratiti ritam, ili im se ne da, ili ih ne zanima, ili nemaju vremena kad i ja, ili...tako sam se dosjetio ove ideje s klubom!

JE, PA? ŠTA SE TO MENE TIČE?!
da, je, stvarno, šta te se to tiče...ali ako i sam/ sama imaš volje ići na takva mjesta, a tvom se društvu i ne da – jer ne čitaju toliko, jer nemaju vremena, jer im je skupo, jer ih ne zanima –, ako si jedna od onih osoba koje se vole izražavati (slikom, tekstom, glazbom, stručnim radom) ili koje vole puno toga humanističkoga znati (sociologija, filozofija, psihologija, povijest...) i podijeliti s drugima (bilo preko teksta, bilo preko razgovora), a ne znaju gdje i kako, onda sigurno želiš upoznati ljude s istim interesima ili te zanima gdje bi ih mogao/ mogla upoznati...

DA, I? GDJE TO?
pa, na iskrici! postoje ti tu virtualni klubovi gdje se ljudi mogu upoznati, gdje se mogu dopisivati, razmjenjivati mišljenja, stavljati slike, dokumente, upućivati na linkove...između mnoštva seksualno preaktivnih, između neradnika i onih koji previše rade, između virtualnih klubova za rastavljene i udovice, između kružoka onih što vole samo trash metal i onih koji obožavaju šah, na iskrici se stvorio virtualni klub za one do 30 godina starosti koji bi se dogovarali za redovite zajedničke posjete nekoj kazališnoj predstavi, za pohođenje koncerata (alter)rock (pipschipsvideoclips, ekv, pearljam i dr), klasične i jazz glazbe (KSET, Lisinski, HGZ...), za posjećivanje izložaba, raznih kino-projekcija, tribina i tome sličnog. ideja je i da se na tim stranicama dogovaraju razni umjetnički projekti – bilo likovne, bilo književne prirode –, da se vode diskusije i dopisivanja iz područja poput psihologije, sociologije, filozofije...naravno, po mogućnosti sve na nekoj stručnijoj razini od one "e, to mi se stvarno sviđa – ma, to je bez veze – e, baš nije"...

AAA, PA NE ZVUČI TI IDEJA LOŠE! A KAKO DO TOG KLUBA?
treba otići na www.iskrica.com – učlaniti se (ako već nisi) – ispuniti profil od nekih 50ak pitanja najiskrenije (!) što možeš – kliknuti na početnoj stranici iskrice na "Clubs" – u rubrici "Razno" potražiti "Art-Literatura-Teatar-Glazba-U-ZG" – kliknuti na zahtjev za učlanjenje (jer ne može baš svatko u taj klub) i pričekati...nemoj se ljutiti ako zahtjev nije brzo rješen ili ako nisi primljen, osnivač je možda baš tad malo sporiji ili ima drugog posla, a možda ti profil ne zrači dovoljnom iskrenošću, intelektom ili humorom potrebnim da se postane članom navedenog kluba (moj stav kao osnivača teži elitizmu – isfurancija, pretjerana progresivnost, isprazni konzumerizam ili ako ne znaš tko su monty pythoni – sve to nije dobro!!!). no, nikako ne očajavaj, na sajtu ima još dosta klubova, sigurno i odgovarajućih za tebe, a možeš i sam stvoriti neki...

VIDI, VIDI, ZVUČI ZANIMLJIVO, JAVIM SE MOŽDA JOŠ VEČERAS...BOK!
super, bilo bi mi drago da se nešto pokrene...reci i frendovima pa ako vam se bude dalo, javite se...bok!

art – literatura – teatar – glazba – u – zg
(klub na www.iskrica.com)

:top: :W :W :top:

Blackadder
20.02.2005., 11:20
Ne mogu se oteti dojmu da ti je pristup pogrešan. Naime, ne možeš samo tako doći grupici ljudi, reći im "Želim da budemo prijetelji." i očekivati da će oni to i postati.

Zadnji put kad sam vidio da je nešto približno slično profunkcioniralo je bilo sljedeće:My name is Khan.
Please sit and entertain me. A i to je bilo na TV-u.

Jedan od boljih načina da upoznaš ljude je da se družiš s njima, a forum je relativno prikladno mjesto za takve aktivnosti, jer ostaneš dovoljno anoniman "to all intents and purposes".

A ako si krenuo reklamirati iskricu, onda ti nije neki štos, moram priznati.

NoCode
20.02.2005., 13:59
hmmmm...feel misunderstood... :rolleyes:
s obzirom na godine koje imam otprilike znam kako čovjek postaje prijateljem i otprilike znam što znači prijateljstvo...ovdje niti ne postoji namjera da se nekome skoči za vrat i onda mu se počne tupiti da budemo prijatelji...zato mislim da ti je pogrešan dojam...
znatno važnije i ono čemu težim je da ukažem na to da postoje ljudi s drugačijim interesima nego što ih većina (ne samo ovdje) ima - takve ljude se bome ne sreće na raznoraznim forumima gdje hrpa poluindividua (čast iznimkama) pokušava svijet uvjeriti da i ona ima nešto za reći, a što uglavnom nije istina...forumi su glupost i uglavnom trošenje vremena, a velika većina ljudi koja ovuda piskara nije niti pozvana u gore navedeni klub...
što se tiče reklamiranja iskrice, ja to činim rado (ali navedena platforma nije reklamni trik!) jer mi se sviđa ideja s iskričinim profilom - takva pitanja i mogućnosti odgovaranja još nisam sreo ni na kojem drugom sajtu, a sama ideja iskrice (pustimo li po strani činjenicu da se ta ideja poprilično isperverzirala, ali za to su više krivi ljudi koji tamo traže seks, a onda ovdje idu o tom ili sličnom pisati) znatno je bolja (jer ubrzava upoznavanje i čini prijateljstva vjerojatnijim budući da ljudi otprilike znaju s kim imaju posla - naravno, ukoliko su profili iskreni) nego isprazno načelo foruma "ajmo razgovarat o nečemu" (to je bliže spomenutom "sit here and entertain me" za što se slažem da je kriv pristup)...također sam oduševljen idejom iskričinih klubova - budući da ne znam sam napraviti neki websajt na kojem bi bilo moguće ispunjavati profil, ići na chat, uploadirati dokumente i slike, a istovremeno ne biti prisiljen trpiti i gledati svačije glupave komentare, prisiljen sam koristiti se iskricom...jednog dana, bude li u klubu interesa i bude li funkcionirao kako smo si ga nas par zamislili, rado bismo stvorili platformu za unaprijeđivanje duha i širenje intelektualnih i kulturnih obzora mladih ljudi s vlastitom web-adresom, no to je tek futur II...
eto malo pojašnjenja, nadam se da je sad ideja malo razumljivija...pozdrav :w

eena_
20.02.2005., 14:33
NoCode kaže:
znatno važnije i ono čemu težim je da ukažem na to da postoje ljudi s drugačijim interesima nego što ih većina (ne samo ovdje) ima - takve ljude se bome ne sreće na raznoraznim forumima gdje hrpa poluindividua (čast iznimkama) pokušava svijet uvjeriti da i ona ima nešto za reći, a što uglavnom nije istina...forumi su glupost i uglavnom trošenje vremena, a velika većina ljudi koja ovuda piskara nije niti pozvana u gore navedeni klub...

ako velika većina ljudi koji ovdje pišu nije pozvana u taj tvoj klub, a postavljaš svoj oglas ovdje, onda ispada da mamiš ljude zato da ih sa svojom grupicom ismijavaš.

Gilmor
20.02.2005., 14:37
No Code, ti u životu još puno toga trebaš proći što si do sada propustio. Odi malo među ljude. Ne glorificiraj znanstveni rad. Odi malo među ljude. Druži se. Tako ćeš biti i bolji čovjek i bolji znanstvenik.

NoCode
20.02.2005., 15:09
No Code, ti u životu još puno toga trebaš proći što si do sada propustio. Odi malo među ljude. Ne glorificiraj znanstveni rad. Odi malo među ljude. Druži se.

je, slažem se da bi mi valjalo ići među ljude...jedino je stvar u pitanju - među kakve...nije da nisam proživljavao sve i svašta tijekom svog studiranja (eh, dapače), ali - s krivim ljudima koje više ne mogu imati kraj sebe jer su jednostavno ostali na mentalnoj razini koja mene ne zanima...znaš ono, imaš osjećaj da si nadrasao okolinu...a osim toga, ne glorificiram znanstveni rad - ljudski humor jednako je važan kao i analitički pogled, ali o tom-potom...

ako velika većina ljudi koji ovdje pišu nije pozvana u taj tvoj klub, a postavljaš svoj oglas ovdje, onda ispada da mamiš ljude zato da ih sa svojom grupicom ismijavaš.

ne želim stvarno nikoga ismijavati...priznajem da sam se poprilično nezgrapno izrazio (i prije nego sam stigao te rečenice promijeniti već se netko uhvatio za njih :) )- htio sam samo reći da forumi ovakvog tipa gdje svi pišu o svemu, bez ikakve stručnosti i bez ikakvog sagledavanja dubine i kompleksnosti stvari o kojima pišu, jednostavno nemaju smisla...u klub je pozvana časna manjina s ovakvog foruma koja valjda (nadam se da ova ideja kluba nije osuđena na propast) postoji i koja se od površne većine u mnogočemu razlikuje (usp. kratak opis elitizma u tekstu skroz gore)...
zašto oglas? zato jer bi iščitavanje raznoraznih postova raznoraznih ljudi, a sve u namjeri da se nađu zanimljivi postovi i zanimljivi ljudi iza njih, iziskivalo previše vremena koje se može i puno pametnije iskoristiti...ovako ljudi znaju da postoji netko tko možda ima iste interese kao oni pa, ako su u istoj situaciji da im takav netko u njihovoj okolini nedostaje, mogu se javiti...cilj je da se preko neta skupi ekipa koja bi na svom forumu diskutirala stvari koje ih zaista zanimaju i o kojima baš oni nešto mogu reći (bilo da se bave tim stvarima, bilo da stvarno imaju znanja o njima ili da su sami kreativni), a taj klub trebao bi postati i stvaran, a ne isključivo virtualan kakvim mi se čine svi ti raznorazni forumi po internetu (bilo ovaj, bilo indexov ili neki drugi)...btw. na iskrici klub samo postoji, tamo na forum nisam ni stavljao ovakav oglas u diskusiju jer je tamošnji forum još jadniji (without hurting anybody ;) ) od ovog...

još jednom - nikog ne želim ismijavati, samo bih volio da se nađu ljudi koji bi se dopisivali na nekoj višoj razini bez kompleksa da pišu previše ili da previše toga znaju i koji bi znanosti i umjetnosti doživljavali kao nešto životno a ne isključivo kao objekte za konzumiranje (dosta mi je više onih fora "ova knjiga je prekrasna" ili "ah, taj tekst..." a da iza toga nema ni želje ni sposobnosti za dublji doživljaj ili pokušaj shvaćanja), koji bi malo detaljnije opisivali svoje posjete nekoj tribini, kazalištu ili koncertima na kojima drugi nisu bili...a sve to bez da se svako malo u diskusiju uključuju postovi koji svojom površnošću i bespotrebnošću mogu čovjeka samo nervirati...uz to, ideja je da ti što se dopisuju s vremenom postanu i ekipa koja bi zajedno izlazila, ma znate već, da ne duljim.. :w

Vojky
21.02.2005., 14:17
Mene to podsjeća na nekakav pseudointelektualni elitizam...

puffko
21.02.2005., 15:19
NoCode kaže:

htio sam samo reći da forumi ovakvog tipa gdje svi pišu o svemu, bez ikakve stručnosti i bez ikakvog sagledavanja dubine i kompleksnosti stvari o kojima pišu, jednostavno nemaju smisla...u klub je pozvana časna manjina s ovakvog foruma koja valjda (nadam se da ova ideja kluba nije osuđena na propast) postoji i koja se od površne većine u mnogočemu razlikuje (usp. kratak opis elitizma u tekstu skroz gore)...
zašto oglas? zato jer bi iščitavanje raznoraznih postova raznoraznih ljudi, a sve u namjeri da se nađu zanimljivi postovi i zanimljivi ljudi iza njih, iziskivalo previše vremena koje se može i puno pametnije iskoristiti...ovako ljudi znaju da postoji netko tko možda ima iste interese kao oni pa, ako su u istoj situaciji da im takav netko u njihovoj okolini nedostaje, mogu se javiti...cilj je da se preko neta skupi ekipa koja bi na svom forumu diskutirala stvari koje ih zaista zanimaju i o kojima baš oni nešto mogu reći (bilo da se bave tim stvarima, bilo da stvarno imaju znanja o njima ili da su sami kreativni), a taj klub trebao bi postati i stvaran, a ne isključivo virtualan kakvim mi se čine svi ti raznorazni forumi po internetu (bilo ovaj, bilo indexov ili neki drugi)...btw. na iskrici klub samo postoji, tamo na forum nisam ni stavljao ovakav oglas u diskusiju jer je tamošnji forum još jadniji (without hurting anybody ;) ) od ovog...

još jednom - nikog ne želim ismijavati, samo bih volio da se nađu ljudi koji bi se dopisivali na nekoj višoj razini bez kompleksa da pišu previše ili da previše toga znaju i koji bi znanosti i umjetnosti doživljavali kao nešto životno a ne isključivo kao objekte za konzumiranje (dosta mi je više onih fora "ova knjiga je prekrasna" ili "ah, taj tekst..." a da iza toga nema ni želje ni sposobnosti za dublji doživljaj ili pokušaj shvaćanja), koji bi malo detaljnije opisivali svoje posjete nekoj tribini, kazalištu ili koncertima na kojima drugi nisu bili...a sve to bez da se svako malo u diskusiju uključuju postovi koji svojom površnošću i bespotrebnošću mogu čovjeka samo nervirati...uz to, ideja je da ti što se dopisuju s vremenom postanu i ekipa koja bi zajedno izlazila, ma znate već, da ne duljim.. :w

NoCode.. ne ide ti to tako.

Forum bas jest za to da ljudi razmjenjuju svoja misljenja o stvarima pa cak i ako se da misljenja svode na 'ova knjiga je prekrasna'. I s vremenom, ovisno o sklonostima, stilu komunikacije itd. se mozda s nekim pronadjes i pocnes dopisivati ili nalaziti u real life. Ali za svaku stvar u zivotu treba strpljenja, vremena i ljubavi.

Ti recimo volis knjizevnost i kazaliste i sigurno si spreman za to odvojiti vrijeme, zar ne? Isto ti je i s poznavanjem ljudi. Ljepota je u raznolikosti. S ovim pristupom ces se bojim se razocarati - a vjerojatno i propustiti ljude koji bi ti inace mogli imponirati jer ce te oni ocijeniti kao (pseudo)intelektualnog snoba (kao sto Vojky kaze). :flop:

NoCode
21.02.2005., 18:14
ne zanimaju me dojmovi niti procjenjivanje ljudi na temelju tri posta, znatno više bih morao napisati pa da možete početi stjecati neko mišljenje o mojoj osobi...i nije mi jasno, čemu sve ovo postanje?...sve je to površno i zapravo nepotrebno - i neki od likova i sve te rečenice ovdje...elitizam intelektualno, emotivno i šaljivog duha snažnih u određenim granicama (!) i s određenom svrhom (!) je u redu, intelektualnost jednako tako, a glupost i ograničenost pogleda (što nema veze samo s neobrazovanošću, dapače!) su loše i nevaljale - kažem ja i stojim iza toga...uglavnom, ono što me zanima jesu fundirani i argumentirani stavovi i aktivnost za dobrobit društva (radom na sebi radimo na drugima), duhovitost i dubina (emocionalna i intelektualna)...no, ovo je ovdje - :flop: i :bljak: ...uostalom, još jednom za svagda - čemu uopće o dojmovima tako isprazno...dosta je bilo!

no, još prije ovog "dosta!" da kažem da mi se puffkov pristup sviđa (i kod nekih drugih tema) i volim pročitati kad je netko - koliko god to površno i bilo - u pravu...kad sam malo promislio, zaključih da stoji dojam da mi fali strpljenja...zato još ovo: u ovom projektu nisam sam, on je još relativno mlad pa nekako vjerujem da će se naći još nekih pet-deset ljudi koji bi znali kako povući psa za rep a da ih ovaj ne ugrize...cijela ideja o ovakvom klubu korijen ima i u ljudima koji su mi do sad križali životni put...zato sad postoji mogućnost s klubom pa tko voli više saznati nek izvoli, postoje poruke, adresa kluba je poznata, kao i moj nick ovdje i na iskrici, pa...nek se javi tko ima interesa, a vi i dalje diskutirajte ima li to smisla, ja vam samo kažem - ni sam ne znam ima li ;)

uglavnom, dosta sam napisao što mislim o forumima i dopisivanju poput ovog...sad stvarno dosta!...
srdačan pozdrav dobronamjernima

;) i :W