View Full Version : padovi ozljede
škašiškafnjak
19.02.2005., 21:11
daklem, koliko ste puta padali i kakve su ozljede bile....
zanima jel se moze proci kroz zivot na motoru bez šerafa i metala u nogama i zglobovima?
razmisljam si kupiti motor "kad porastem":D ali me najvise strah tih padova (jos imam susjeda koji ima preko nekoliko serafa od takvih padova) pa me interesira jel se moze proci bez toga ako ti nije zivotni cilj obarati brzinske rekorde i rekorde u gluposti - znaci ako se normalno vozis...
(znam da mozes i u autu/pjeske najebat ni kriv ni duzan pa ni ne pitam sad za ekstremne slucajeve)
:w
Spinnaker
19.02.2005., 23:12
Normalno da se moze proc bez sarafa....uz malo srece i bez vecih preseravanja na cesti.
Ali,sranja se uglavnom dese.
nekidan mi je otac od prijatelja,covjek koji vozi motore preko 25 godina,prokliza sa XX-om u Makarskoj.
Ajde,on je super prosa,malo se izgreba,ali motor se dosta stuka.
Sve je to sudbina :D
Moje dosadasnje ozljede;
Slomljen zgolob lijeve ruke,krivo zarasta.Imam manju rupicu sad tu,i boli kad micem saku previse.
Kljucna kost nacikla jednom,par rebara skucano.
Par savova na bradi i na obe ruke.
Koljeno sjebano jednom.
Potres mozga jednom.
A odera sam se mali milun puta.
A opet,znam covjeka od nekih 45 god,vozi od kraja srednje skole,nikad nije ni kliznija.....
Ili me laze :D
škašiškafnjak
19.02.2005., 23:27
a ove tvoje ozljede su zbog posljedice ludovanja ili?
Spinnaker
19.02.2005., 23:31
Uglavnom.
Jednom sam naisa na fleku ulja.......motor je samo nesta ispod mene.
Drugi put mi ja neki lola u Ladi izletija mozda na 10 metara od mene.Lega sam na kocnicu malo prejako,i roknija.
Savove na bradi sam dobija ka suvozac,na kisi.Nisam ocekiva pad,i nisam uspija izvadit ruke iz depova kako treba,pa sam i glavom bubnija o pod.
Ostatak se svodi na moje preseravanje.
papa štrumf
19.02.2005., 23:40
imao sam puno padova ali bez ozljeda :)
to se ozljede ovi koji neznaju vozit :B :D
škašiškafnjak
19.02.2005., 23:40
:mad:
ovog sa uljem me najvise strah:(
škašiškafnjak
19.02.2005., 23:44
papa štrumf kaže:
imao sam puno padova ali bez ozljeda :)
ili znaju past:zubo:
Spinnaker
19.02.2005., 23:52
papa štrumf kaže:
Cujes,to ovisi o mali milun faktora.
na kraju krajeva,kad sam tek pocea vozit motor,sigurnost mi je bila zadnja rupa na svirali.
Kacigu sam stavlja samo kad bi mi bilo hladno,iz jakne sma odma izvadija protektore,jer sam sa njima izgleda prenapuhan itd,itd...
A i ako cu bit posten,cesto sam isa debelo preko svojih mogucnosti.
I svojih,i svog motora.
Danas znam da sam jos uvik totalni amater u svemu tome i ne forsiram ni blizu kao onda.
par prijatelja me sprda da sad vozim ka penzioner.....ne znam,moguce je i to,ali sad mi je jedini razlog za voznju gust,a ne pubertetsko preseravanje.
bez jakete i kacige ne sjedam ni na skuter vise.
Nedavno sam napravija dir na prijateljevom 600 Fs-u,lagano sam se poganja sa momkom na Fazeru,krenili smo po sredini ceste,dakle po bijeloj traci,cim su naisla prva auta,sasra sam se,i vratija se u svoju traku.
A prije sam samo tako i vozija.
Jebiga,kad se polomi par tvojih prijatelja,koji voze dosta bolje od tebe,i skuzis neke stvari.
A nekad se i sam trebas slomit da te iste stvari skuzis.
dosta padova dok sam bio blentav..
zadnih 35000 km nemam pada. vozim kao baba ali sam citav :cool:
a prije , svega je bilo...
nikad ozljede ozbiljnije od grebanja i manjih udesa motora i poderane robe...
uglavnom, jedan od onih di sam dobro prosao :
njemacka, frend vozio, zavoj, skliz pri 80km/h ,,, kotrljanje i sve dobro proslo
ja, u icicima po kisi ubacujem u nizu jer auto ispred mene koci...
kotac mi blokira i motor zavrsi ispod , a ja sastrane proletim.. kacigom sam (tjemenom) razbio stop svjetla autu(od tad nidje bez kacige)
sitnice na motoru , meni nista
..u uskom desnom zavoju preticem autobus s prikolicom i doleti mi s druge strane cisterna..
otrijeznio se na licu mjesta.. sreca sto sam tada bio pijan jer bi se usrao i napravio sitni potez i tko zna sta bi bilo..
uglavnom od tada potpuno sam promjenio nacin voznje... potpuno...
(to je bilo prije 7-8 godina)
inace bilo je i prevrtanja u fici (frend vozio)
sve u svemu, bilo je i pocetnickih i slicnih jos gluposti..
ali zadnjih 5 godina nista , i nadam se da ce tako biti jos dugooo..
i nije mi bed sto sad vozim kao baba
:cool:
škašiškafnjak
20.02.2005., 00:17
Eladio kaže:
kacigom sam (tjemenom) razbio stop svjetla autu(od tad nidje bez kacige)
sitnice na motoru , meni nista
si siguran???:eek: :D
salim se, dobro si prosao....
i ja bi se penzionerski vozio...ono, kruuuziiiing:D
to o penzionerskoj voznji zaboravi.. tako samo mozes ljeti vozit :D
..ali , tih par minuta godisnje gasa znas kad , gdje , i vidis da si sam, i das si malo rezerve za svaki slucaj :D
a sto se tice "nije mi nista"
..i nisam siguran , ali kazu mi da sam i dalje isto glup :zubo: ;)
cinjenica je da voznja po gradu (i dalje sam aktivan i provlacim se) ali gledam kao helikopter sto vrti elisu i ne pretjerujem kad netreba :o
:D
škašiškafnjak
20.02.2005., 00:30
ma ja kad "budem veliki mislim biti bogat":D pa onda imat i auto i motor - motor vise za gust i za taj kruuuuziiing....znaci nikakva izdrkavanja sa brzinskim rekordima i slicnim stvarima...
škašiškafnjak kaže:
ma ja kad "budem veliki mislim biti bogat":D pa onda imat i auto i motor - motor vise za gust i za taj kruuuuziiing....znaci nikakva izdrkavanja sa brzinskim rekordima i slicnim stvarima...
jea rajt - prvih mjesec dana :p Ako misliš ozbiljno rađe kupi nešto šta ne ide preko 80 :D
To uvjek počne tako, pa onda "a otvorena je cesta, neće ništa biti dam li malo gasa", pa pomalo dođe do "je da je cesta uska i auta parkirana sa obe strane, ali kasna je ura, neće nitko sad izletit"...
Osobno - nikad vecih ozljeda, pa ni na motoru, a nije da ih nije moglo biti...
kuc, kuc...
škašiškafnjak
20.02.2005., 14:26
Ibiza kaže:
jea rajt - prvih mjesec dana :p Ako misliš ozbiljno rađe kupi nešto šta ne ide preko 80 :D
To uvjek počne tako, pa onda "a otvorena je cesta, neće ništa biti dam li malo gasa", pa pomalo dođe do "je da je cesta uska i auta parkirana sa obe strane, ali kasna je ura, neće nitko sad izletit"...
Osobno - nikad vecih ozljeda, pa ni na motoru, a nije da ih nije moglo biti...
kuc, kuc...
vidim po tvom avataru da s tobom ne treba ulazit u raspravu:D :D
kad kupim bike (ako) vec cu biti malo stariji
a i nemam muda za ludovanja :no: :D
alfred stokes
20.02.2005., 14:44
Ja vozim motorine nekih 10 godina
Nikad nisam imao neku pravu ozljedu :cool:
Bubnuo sam par puta kao jako mlad i pun sebe, al srećom niš više od malo razderane ruke i koljena.
Doduse, najjači odnosno najslabiji :D moj bike je bila vespa, al svejedno mislim da se može rizik svest na minimum uz korištenje zaštitne opreme i mozga u malo većim količinama od normale:zubo:
Najopasnije doba je po meni od 14-20 godine, nema muškog koji u tim godinam trezno razmišlja za volanom bilo čega
Mogu primjetit da sam unatoč par kriznih situacija imao veliku sreću jer imam 26 i još sm cijel :D.
Sada mi se više ni na kraj pameti nisu gluposti na koje sam tada bio spreman i strah me jedino drugih sudionika u prometu.
Thurgood
21.02.2005., 08:11
koja tema :zubo:
frknuo sam u raznoraznim situacijama sigurno barem 20 puta, a vozim se od osme godine. je, bio sam divljak i da kucam u drvo nikad ništa osim otvorenih rana i natučenosti. osim u jednom slučaju kad me je neki dripac pobrao sa autom i stradala je ključna kost :rolleyes:
rossonero
21.02.2005., 10:40
Ja tek nekoliko sitnih padova s Tomosa, jedan je bio i veci pa sam cijelu desnu stranu oglodao. Čelo, šaka, lakat, rame, kuk, koljeno, sve na desnoj strani.
Nadam se da ih nece ni bit, kad stigne jednog dana bolji stroj.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.