PDA

View Full Version : Dvojno drzavljanstvo

malica
24.02.2005., 21:48
Hey dijasporo,

jel’ i vas muci dvojno drzavljanstvo?
Ja sam pred godinu dana dolbila njemacko i morala vratiti hrvatsko. Sad bih htjela opet uzeti hrvatsko bez da izgubim njemacko. To je moguce, samo treba dobiti odobrenje od njemaca. Da li itko zna koje razloge treba navesti da ti daju to odobrenje? Ima li tko takvih iskustava?
Puno hvala

zozon
24.02.2005., 22:32
nitko ti ne brani , ti mozes uvijek uzeti hrvatsko drzavljanstvo....samo sto ces morati vratiti njemacko :zubo:
Od 1.1.05 su tako bez njemackog drzavljanstva ostali nekoliko desetaka tisuca turaka .....
Treba ti debeli razlog
§ 12

(1) Von der Voraussetzung des § 10 Abs. 1 Satz 1 Nr. 4 wird abgesehen, wenn der Ausländer seine bisherige Staatsangehörigkeit nicht oder nur unter besonders schwierigen Bedingungen aufgeben kann. Das ist anzunehmen, wenn

1. das Recht des ausländischen Staates das Ausscheiden aus der bisherigen Staatsangehörigkeit nicht vorsieht,

2. der ausländische Staat die Entlassung regelmäßig verweigert und der Ausländer der zuständigen Behörde einen Entlassungsantrag zur Weiterleitung an den ausländischen Staat übergeben hat,

3. der ausländische Staat die Entlassung aus der Staatsangehörigkeit aus Gründen versagt hat, die der Ausländer nicht zu vertreten hat, oder von unzumutbaren Bedingungen abhängig macht oder über den vollständig und formgerechten Entlassungsantrag nicht in angemessener Zeit entschieden hat,

4. der Einbürgerung älterer Personen ausschließlich das Hindernis eintretender Mehrstaatigkeit entgegensteht, die Entlassung auf unverhältnismäßige Schwierigkeiten stößt und die Versagung der Einbürgerung eine besondere Härte darstellen würde,

5. dem Ausländer bei Aufgabe der ausländischen Staatsangehörigkeit erhebliche Nachteile insbesondere wirtschaftlicher oder vermögensrechtlicher Art entstehen würden, die über den Verlust der staatsbürgerlichen Rechte hinausgehen, oder

6. der Ausländer einen Reiseausweis nach Artikel 28 des Abkommens vom 28. Juli 1958 über die Rechtstellung der Flüchtlinge (BGBl. 1953 II S. 559) oder eine nach Maßgabe des § 23 Abs. 2 des Aufenthaltsgesetzes erteilte Niederlassungserlaubnis besitzt.

(2) Von der Voraussetzung des § 10 Abs. 1 Satz 1 Nr. 4 wird ferner abgesehen, wenn der Ausländer die Staatsangehörigkeit eines anderen Mitgliedsstaates der Europäischen Union besitzt und Gegenseitigkeit besteht.

(3) Von der Voraussetzung des § 10 Abs. 1 Satz 1 Nr. 4 kann abgesehen werden, wenn der ausländische Staat die Entlassung aus der bisherigen Staatsangehörigkeit von der Leistung des Wehrdienstes abhängig macht und der Ausländer den überwiegenden Teil seiner Schulausbildung in deutschen Schulen erhalten hat und im Bundesgebiet in deutsche Lebensverhältnisse und in das wehrpflichtige Alter hineingewachsen ist.

(4) Weitere Ausnahmen von der Voraussetzung des § 10 Abs. 1 Satz 1 Nr. 4 können nach Maßgabe völkerrechtlicher Verträge vorgesehen werden.

Verwaltungsvorschrift zu § 12:

Tvrtko1995
25.02.2005., 02:09
Sta si iz "UGLEDNE OBITELJI"?

Zbog "ugledne obitelji" smanjena kaznu vozaču koji je usmrtio dvije maloljetne Makaranke

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=251502

ADEX
25.02.2005., 03:20
malica kaže:
Hey dijasporo,

Ja sam pred godinu dana dolbila njemacko i morala vratiti hrvatsko. Sad bih htjela opet uzeti hrvatsko bez da izgubim njemacko. To je moguce, samo treba dobiti odobrenje od njemaca. Da li itko zna koje razloge treba navesti da ti daju to odobrenje? Ima li tko takvih iskustava?
Puno hvala Koliko znam, nijemci bas zajebani po tom pitanju. Ili - ili. Nema jedno i drugo.

Vilko
25.02.2005., 03:25
Nezahvalni ljudi....ja bi im oduzeo njemacko drzavljanstvo i poslao od kuda su dosli!

Ne moze se sjediti na dvije stolice...kome i zasto treba dvojno drzavljanstvo?

:flop:

ADEX
25.02.2005., 03:29
VILKO kaže:
Nezahvalni ljudi....ja bi im oduzeo njemacko drzavljanstvo i poslao od kuda su dosli!

zbog mnostva stvari, ne da mi se sada pisati o tome.

Treba i zgodno ga je imati.

Vilko
25.02.2005., 11:25
ADEX kaže:
zbog mnostva stvari, ne da mi se sada pisati o tome.

Treba i zgodno ga je imati.

Mislis recimo ako neko hicjaka aeroplan mahati ces sa hrvatskom putovnicom da te postede , a u stvari ides sa americkom radi priviledja.

Dodjes u hrvatsku izvadis hrvatsku putovnicu da svi misle da zivis u hrvatskoj ne bi li manje platili za smjestaj i stvari.

Za mene postoji samo jedno drzavljanstvo i pasos a to je australijski.

A radi familije i radi povjesti familije imamo i supruga i ja Domovnicu...koja ce biti ukljucena u nasim dokumentima i nasoj povijesti pocetka nase familije u australiji,family grane od 1700ih do danas , knjige koje su u familiji stotine godina ,tako da unuci dobro znadu povjest kakova je bila....a ne da im netka budala koja je stara kao i oni prica svakakove price, od nekih seljaka koji sire mrznju izmjedju nacija.

:) ;) :cool:

FFE
25.02.2005., 11:42
malica kaže:
Hey dijasporo,

Evo ja imam dvojno drzavljanstvo, eli me ne muci. :D Sto vise putovnica imas to lakse prolazis kroz sistem. :top: Da kojim slucajem netko zabrani dvojno, onda bih se odrekla hrvatskoga.

IAAM
25.02.2005., 14:18
A u mene trojno :) !!! Nije da ih skupljam, ali ispalo tako.

Rita
25.02.2005., 18:00
Vilko ja cu uskoro dobit americko i imat cu dvojno a vjerojatno cu i maloj napravit hrvatsko,pa nek ima za svaki slucaj.ZAsto ne;)bolje vise nego manje.Da imam sina onda bi si razmislila da ga ne gnjave zbog vojske.

margarita
25.02.2005., 18:28
IAAM kaže:
A u mene trojno :) !!! Nije da ih skupljam, ali ispalo tako.

i ja imam tri al samo jedno koje vrijedi i s kojim mogu ko normalan svijet putovat

ova druga dva mi ni za shto ne sluzhe

Evil Kanevil
25.02.2005., 18:45
malica kaže:

Ne muci me. Jedno ne koristim i ne treba mi, a s drugim sam zadovoljan. Trece sam vratio jer su ga hjeli natrag, a posto mi nije trebalo, ne fali mi.

margarita
25.02.2005., 18:54
Evil Kanevil kaže:
Ne muci me. Jedno ne koristim i ne treba mi, a s drugim sam zadovoljan. Trece sam vratio jer su ga hjeli natrag, a posto mi nije trebalo, ne fali mi.

kako mislish htjeli su ga natrag?

shta su ti trazhili da vratish putovnicu?

Rita
25.02.2005., 19:14
Putovnica je samo papir,jedan od dokaza. Drzavljanstvo oduzet je malo kompliciranije.

Sanja1
25.02.2005., 19:20
Rita kaže:
Da imam sina onda bi si razmislila da ga ne gnjave zbog vojske.

Klinci koji zive vani nemoraju vise ici u vojsku :D

dodouprolazu
25.02.2005., 19:22
Rita kaže:
Putovnica je samo papir,jedan od dokaza. Drzavljanstvo oduzet je malo kompliciranije.

tocno. Inace, za divno cudo, slazem se s vilkom.

Evil Kanevil
25.02.2005., 19:34
margarita kaže:
kako mislish htjeli su ga natrag?

shta su ti trazhili da vratish putovnicu?

Ne, nisu me trazili da im vratim putovnicu, posto njihovu nisam nikada imao.

Vilko
26.02.2005., 03:07
Rita kaže:
Vilko ja cu uskoro dobit americko i imat cu dvojno a vjerojatno cu i maloj napravit hrvatsko,pa nek ima za svaki slucaj.ZAsto ne;)bolje vise nego manje.Da imam sina onda bi si razmislila da ga ne gnjave zbog vojske.

Rita svako postivanje ali nije dostojno biti drzavljan jedne zemlje koristiti sva prava i sve dobro ,a ne biti PATRIOT , jer tvoj sin bi bio amerikanac.

Ja sam mozda cudan u tome pogledu ,ali vjerujem u postivanje svoje nove domovine ...makar sam istovremeno ponosan mojim porijeklom.

Kada dodje do postivanja i odrzavanja zakona australije nema
veceg PATRIOTA australije nego sta sam ja.

Hrvatska je bila i ostati ce uvijek mjesto mojega rodjenja, ali se ne smatram da pripadam tamo gdje ne zivim.

Interesantno je da Vi koji ste /ne ti/blize hrvatske samo tisucu km
toliko placete koliko vam fali hrvatska, a posjecujete je po mnogo puta godisnje.
Ja kada bi se tako osjecao ne bi niti odlazio ili bi se vratio.

Stari iseljenik
Vilko

:W

kaskader
26.02.2005., 08:30
To him in whom love dwells, the whole world is but one family. ~Buddha

I have no sense of nationalism, only a cosmic consciousness of belonging to the human family. ~Rosika Schwimmer

You'll never have a quiet world till you knock the patriotism out of the human race. ~George Bernard Shaw

Patriotism is the virtue of the vicious.
Oscar Wilde

Zemlje, drzave, granice..su ljudska izmisljotina te posljedica niske svijesti, pokvarenog ega i totalne nesposobnosti covjeka na ravnopravan suzivot drugog covjeka samo zato jer je drugi covjek drugacije boje koze, drugacijeg jezika ili porijekla.

Danasnji zakoni su posljedica takvog kontinuiteta.

Zasto nekome je vazno dvojno drzavljanstvo? Pa u prvom redu rekao bih zbog vlasnistva nekretnina itd...

A onaj koji nema nista...hebiga...ima pasos i drzavljanstvo.

DrSigmundFreud
26.02.2005., 12:48
PATRIOTISAM - koja glupost
:bonk:

Ja sam vjeran samo sebi - i nikom drugom :cool:

I dosta mi je jedna pametna putovnica - Austrijska :D

Vilko
26.02.2005., 15:50
RE:PATRIOTISAM,

vjerujem da sam se malo prestrogo izrazio kao "PATRIOT", ja postivam zakon i vjeran sam drzavi u kojoj zivim....mnogo ranije sam izjavio da se smatram CITIZEN OF THE WORLD...ali gledajuci samo bivsu SFRJ pozlije mi...kada vidim mrznju i koja se tjera i dalje u nedogled....a da ne kazemo cijeli svjet

Each man must for himself alone decide what is right and what is wrong, which course is patriotic and which isn't. You cannot shirk this and be a man. To decide against your conviction is to be an unqualified and excusable traitor, both to yourself and to your country, let men label you as they may. ~Mark Twain.

@ DR.Sigmund Freud,
Psycholgi würde helfen, ganz freundliches auch über dem Gebirgsweg... aber ihm helfen kann Selbst.
=========
a ti si veoma sebicna osoba , ja mogu biti glup ali imam makar postivanje za drzavu u kojoj zivim i koja je pruzila ruku meni i ja sam to i uzvratio.

I like to see a man proud of the place in which he lives. I like to see a man live so that his place will be proud of him. ~Abraham Lincoln.

diadora
26.02.2005., 16:20
VILKO kaže:
Rita svako postivanje ali nije dostojno biti drzavljan jedne zemlje koristiti sva prava i sve dobro ,a ne biti PATRIOT , jer tvoj sin bi bio amerikanac.

Ja sam mozda cudan u tome pogledu ,ali vjerujem u postivanje svoje nove domovine ...makar sam istovremeno ponosan mojim porijeklom.

hmmmmmmmmm
Nije dostojno kazes.....
Imas pravo, puno je dostojnije drzati u trokut presavijenu zastavu i drzati se DOSTOJANSTVENO nakon sto su ti sina dopremili iz neke nedodije gdje je trenutacnom kretenu na vlasti prdnulo poslati tvog 19-godisnjeg sina nakon sto je uveden obavezni draft.

I uza svo duzno postovanje prema vasim godinama ali to nema veze ni sa patriotizmom niti postovanjem nove domovine.

Vilko
26.02.2005., 16:38
diadora kaže:
hmmmmmmmmm
Nije dostojno kazes.....
Imas pravo, puno je dostojnije drzati u trokut presavijenu zastavu i drzati se DOSTOJANSTVENO nakon sto su ti sina dopremili iz neke nedodije gdje je trenutacnom kretenu na vlasti prdnulo poslati tvog 19-godisnjeg sina nakon sto je uveden obavezni draft.

I uza svo duzno postovanje prema vasim godinama ali to nema veze ni sa patriotizmom niti postovanjem nove domovine.

Ako Vam ne odgovara mozete se uvijek vratiti gdje je sve najbolje i najljepse ...HRVATSKA!

Nazalost sve u zivotu ima svoju cijenu, koju placamo bilo gdje jesmo i zivimo i ja ne volim mnogo toga, a pogotovo ne volim INVAZIJU IRAKA I AFGANISTA.

Ima vas 300 million i niste mogli da zaustavite Mr. Busha kao i mi naseg Mr.Howarda...i jos salje 450 vojnika prema zadnji novostima.

Amerika zeli vladati cijelim svijetom...ne cu odlaziti u nevolju predugo jer odlazim na holiday.

Ali potpuno razumijem i respektam vase misljenje!
I kako kazem mi sami znademo politiku zemlje u koju se useljujemo.

srdacan pozdrav

:) ;) :cool::) ;) :cool:

kaskader
26.02.2005., 17:57
Na kraju krajeva...sto je patritizam?

Odanost jednom teritoriju?

To bi bilo bezveze jer granice su umjetna ljudska tvorevina i teritorijalni dio jedne drzave je u svakom mogucem smislu povezan sa cijelom planetom.

Odanost politickom "teritoriju" koje spada pod naziv jedne drzave?

Jos gore. Jer je vrlo lako zasljepljenje masa koje vrlo brzo izgube razliku od recimo odbrane zemlje (slucaj odbrane od srpske agresije - na sto bi trebalo biti ponosan) i izmedju npr napada na drugu drzavu (slucaj hrvatske agresije u bosni - simboliziran rusenjem starog mosta u mostaru - zbog cega bi normalan covjek trebao biti posramljen).

Ameri su tu cesto najpogodjeniji jer su teski patriote...

"Amerika, right or wrong"....= ...."My mother, sober or drunk".

Zato pripadnik sam ljudske nacije koje dijelim samo na right or wrong, good or bad, a nema boje koze, nacije, rase.

Budimo ponosni ako nas oni koji nas znaju smatraju LJUDIMA, pa kazu za nas "bas je dobar covjek - ljudina"...a ponos na bilo koju zemlju kao politicko-teritorijalnu tvorevinu, na zalost nemoze imati neku racionalno-moralnu bazu, jer svi imaju putra na glavi.

Zar da budem ponosan na Britaniju u kojoj zivim...koja je majka modernog prava i zakona (magna charta)..a dan danas ima monarhijsku instituciju, 14 kolonija, i vlada obmanjuje narod huskajuci ih u ilegalne ratove pod pritiskom takozvanog straha od terorizma.

Zar bilo tko moze danas biti ponosan na Ameriku..koja se igra svjetskog policajca tjerajuci male drzave na suradnje sa politickim sudovima Haga itd, a sama amerika ne priznaje nikakav medjunarodni sud a i sami su nastali nakon sto su napravili kontinentalni genocid i etnicko ciscenje nativnih amerikanaca (indijanaca). Danas provode globalnu ekonomsku kolonijalizaciju preko mocnih korporacija (britanija je odlicni primjer njihove ekonomske kolonijalizacije) koje zapravo i postavljaju politicare da uz pomoc poreznog novca ciste prostor po Juznoj Americi, Aziji, Indijskom koninetnu i Bliskom Istokku kako bi korporacije preuzimale ekonomije tih zemalja i tako punile dzepove manjini vlasnika.

Tragedija amerike je sto od tamo cesto dolaze i najbolje stvari, isto tako kao sto u zadnje vrijeme, na zalost, vise dolaze najgore stvari.

Ma koja samo drzava nema putra na glavi?

Budimo ponosni na sebe i na druge ljude koji na najblistaviji nacin, svojom dobrotom, svijescu itd, pokazuju ono sto je najbolje u ljudskoj rasi.

Vezivanje uz bilo kakve politicko-teritorijalne organizacije i skupine istomisljenika ce neminovno donijeti do razocarenja ukoliko covjek je sposoban biti samokritican.

DrSigmundFreud
26.02.2005., 19:47
@ Vilko

Ja sam lojalan Austrijki građanin, sve drugo je naklapanje

Taj suvišan patos me podsijeća na onu gomilu polupismenih amerikanca koji svoju "star & stripes" u svaku gomilu govna zabijaju :bljak:

Njemački tekst... :misli: ne razumijem

ADEX
27.02.2005., 22:25
margarita kaže:
i ja imam tri al samo jedno koje vrijedi i s kojim mogu ko normalan svijet putovat

ova druga dva mi ni za shto ne sluzhe I hear you sister:) :)

ADEX
27.02.2005., 22:28
VILKO kaže:
Mislis recimo ako neko hicjaka aeroplan mahati ces sa hrvatskom putovnicom da te postede , a u stvari ides sa americkom radi priviledja.

Dodjes u hrvatsku izvadis hrvatsku putovnicu da svi misle da zivis u hrvatskoj ne bi li manje platili za smjestaj i stvari.

Za mene postoji samo jedno drzavljanstvo i pasos a to je australijski.

A radi familije i radi povjesti familije imamo i supruga i ja Domovnicu...koja ce biti ukljucena u nasim dokumentima i nasoj povijesti pocetka nase familije u australiji,family grane od 1700ih do danas , knjige koje su u familiji stotine godina ,tako da unuci dobro znadu povjest kakova je bila....a ne da im netka budala koja je stara kao i oni prica svakakove price, od nekih seljaka koji sire mrznju izmjedju nacija.

:) ;) :cool: Joj, Vilko.... bas ne kontas.

Prijenosi vlasnistva, opcinska papirologija, kretanje po domovini sa osobnom iskaznicom, punomoci i sl. Sve je to mnogo teze kada imas strano drzavljanstvo i naravno da vaze druge tarife za strane drzavljane.

Eto samo jedna od prednosti dvojnog drzavljanstva.

Mr Spiker
28.02.2005., 04:14
Upravo tako.

Cisto zbog tehnicke strane moras imati drzavljanstvo jer si u protivnom u teskom sosu.

Mi smo zbog toga zenskom djetetu izvadili Hr drzavljanstvo, a za musko smo odlucili da necemo.

Sto jes, jes, historijsko pamcenje i iskustvo nam nalaze da je za musko najbolje bez HR drzavljanstva. A tamosnje zakone i ostalo mos okaciti macku o rep.

Ionako je pitanje koliko ce recimo treca generacija imati afiniteta za tamosnje prostore. Ako stvarno bude imati inters iznaci ce si i nacina da si sredi nekakav status ako ga to bude zanimalo.

Sanja1
28.02.2005., 09:42
Mr Spiker kaže:

Mi smo zbog toga zenskom djetetu izvadili Hr drzavljanstvo, a za musko smo odlucili da necemo.

Nasi klinci imaju HR putovnicu, stariji je bio pozvan na predvojnicku no mi smo rekli da zivimo vani i tak je on oslobodjen i to cak nismo trebali ici nigdje niti raditi papire.
Mislim da su prosla "moras" vremena. Nemoj da ti djete zamjeri jednog dana (bas iz tih tehnickih razliga:D ).

Denys
28.02.2005., 12:09
Sanja1 kaže:

Nemoj da ti djete zamjeri jednog dana (bas iz tih tehnickih razliga:D ).

Pa dijete uvijek moze i samo jednog dana zatraziti drzavljanstvo ako bude imalo zelju ili potrebu.

Ako se varam, tj. ako postoji neki rok, obavjestite me, jer moji jos nemaju hrvatsko drzavljanstvo.

U ostalom ne znam ni gdje ni kako ga zatraziti. Sto je sve potrebno osim rodnog lista?

Sanja1
28.02.2005., 13:27
Denys kaže:
Pa dijete uvijek moze i samo jednog dana zatraziti drzavljanstvo ako bude imalo zelju ili potrebu.

Ako se varam, tj. ako postoji neki rok, obavjestite me, jer moji jos nemaju hrvatsko drzavljanstvo.

U ostalom ne znam ni gdje ni kako ga zatraziti. Sto je sve potrebno osim rodnog lista?

Ja mozda nisam najkompetentnija jer sam imala cudnu situaciju kad sam upisivala sina u maticne knjige rodjenih. Naime, kad su me pitali koje drzavljanstvo hocu ja sam rekla hrvatsko i belgijsko, na sto su mi odgovorili da se moram odluciti jer hrvatska ne priznaje dvojno drzavljanstvo.
Dakle ja sam se odlucila za hrvatsko jer ionako klinci imaju pravo na belgijsko. Sad svi imaju dvojno a Hrvatska nikada nije reagirala na to...a ja sutim:D
Moji su se rodili u Hrvatskoj (bas iz tog razloga) docim, Maxima je rodila u NL i uspjela sve srediti bez ikakve frke. Ak joj posaljes PM ona ce ti sigurno znati odgovoriti.;)

Denys
28.02.2005., 13:46
Sanja1 kaže:
Naime, kad su me pitali koje drzavljanstvo hocu ja sam rekla hrvatsko i belgijsko, na sto su mi odgovorili da se moram odluciti jer hrvatska ne priznaje dvojno drzavljanstvo.
Dakle ja sam se odlucila za hrvatsko jer ionako klinci imaju pravo na belgijsko. Sad svi imaju dvojno a Hrvatska nikada nije reagirala na to...a ja sutim:D

Koliko ja znam Hrvatsku ne smeta posjedovanje dvojnog drzavljanstva, druge zemlje su te koje traze da se odreknes hrvatskog. ;)

Sanja1
28.02.2005., 14:24
Denys kaže:
Koliko ja znam Hrvatsku ne smeta posjedovanje dvojnog drzavljanstva, druge zemlje su te koje traze da se odreknes hrvatskog. ;)

E to je i meni bilo cudno, medjutim, stvarno se dogodilo tako kako sam rekla. Nisam isla za time dalje jer me nije interesiralo, ionako sam napravila ono sto mi je i bio cilj. :cool:

Kiki
28.02.2005., 14:52
Molim one koji prijavljuju postove moderatoru zato jer smatraju da je sramotno imat dvojno drzavljanstvo da si ustede muku. Thread se nece brisat.
Svasta!

margarita
28.02.2005., 15:00
Rita kaže:

pa kako ti mogu trazhit to nazad

shto ako kazesh - ne dam :B

i meni su trazhili da vratim (shto god to znachilo) BH drzhavljanstvo i pazi sad - to bi me koshtalo cca $900 canadskih - rekla sam im da me mogu poljubit u dupe s tim zahtjevom - tamo sam se rodila, zivjela 22 godine i neche meni neki zhvaljo naplachivat nishta

majmuni jebote :rolleyes:

Rita
28.02.2005., 18:50
margarita,slazem se ne bi im ni ja dala;)

demos
28.02.2005., 21:43
VILKO kaže:

Bandi, bandi treba. Ali i ovcama - da se čudom čude!

Issa
01.03.2005., 00:15
Sanja1 kaže:
Klinci koji zive vani nemoraju vise ici u vojsku :D

od kad to?

ADEX
01.03.2005., 01:35
Kiki kaže:
Molim one koji prijavljuju postove moderatoru zato jer smatraju da je sramotno imat dvojno drzavljanstvo da si ustede muku. Thread se nece brisat.
Svasta! Slazem se.

ADEX
01.03.2005., 01:41
margarita kaže:

i meni su trazhili da vratim (shto god to znachilo) BH drzhavljanstvo i pazi sad - to bi me koshtalo cca $900 canadskih - rekla sam im da me mogu poljubit u dupe s tim zahtjevom - tamo sam se rodila, zivjela 22 godine i neche meni neki zhvaljo naplachivat nishta

majmuni jebote :rolleyes: eh, vidis, to je ono sto mene pizdi.

A onda ako ti nesto treba onda ti traze vazeci pasos, sto znaci da opet moras da vadis pasos ili da ga produzavas, naravno po cijeni za dijasporu.

Jednom sam se posvadjao sa onima u bosanskoj ambasadi jer mi je trebalo da i ovjere neku punomoc.

I onda ona meni da treba da imam vazeci pasos ciju kopiju treba da prilozim zajedno sa tom punomoci. Sto znaci opet nekih 100injak dolara troska.

Onda sam je pitao sta bi bilo da sam ja John Smith iz Australije i hocu da otvorim lanac fabrika u Bosni i naravno da nemogu to sve tamo raditi nego moram nekoga i opunomociti da radi neke poslove u Bosni za mene. Da li zbog toga John Smith treba da postane BH gradjanin da bi to mogao uraditi?

Eh, onda ona rece da je to nesto drugo, rekoh , nije to nista drugo, to je isto.

Poslije sam posao sredio drugacije, bez jebene ambasade.

Sanja1
01.03.2005., 09:29
Issa kaže:
od kad to?

U Hrvatskoj je jos obaveza, ali se moze birati i civilno odsluzenje. Za djecu koja zive van zemlje, nije obavezno. Nemogu ti se pozvati na zakon (paragraf) jer ga neznam. U svakom slucaju nama su tak reckli kad smo s nasim klincem bili na vojnom odsjeku. :top:

margarita
01.03.2005., 15:28
ADEX kaže:
eh, vidis, to je ono sto mene pizdi.

A onda ako ti nesto treba onda ti traze vazeci pasos, sto znaci da opet moras da vadis pasos ili da ga produzavas, naravno po cijeni za dijasporu.

Jednom sam se posvadjao sa onima u bosanskoj ambasadi jer mi je trebalo da i ovjere neku punomoc.

I onda ona meni da treba da imam vazeci pasos ciju kopiju treba da prilozim zajedno sa tom punomoci. Sto znaci opet nekih 100injak dolara troska.

Onda sam je pitao sta bi bilo da sam ja John Smith iz Australije i hocu da otvorim lanac fabrika u Bosni i naravno da nemogu to sve tamo raditi nego moram nekoga i opunomociti da radi neke poslove u Bosni za mene. Da li zbog toga John Smith treba da postane BH gradjanin da bi to mogao uraditi?

Eh, onda ona rece da je to nesto drugo, rekoh , nije to nista drugo, to je isto.

Poslije sam posao sredio drugacije, bez jebene ambasade.

potpuno te razumijem

a kad sam ishla da izvadim hrvatski pasosh (dok sam josh bila landed imigrant - pa da mogu s tim otoichi u US da posjetim roditelje) trazhli mi $200 :eek:

HALO ljudi pa nije Britanski jebo te pasosh :eek:

Canadski me koshta $60 i sva vrata na svijetu mi otvara - kad smi 2003 bili u CRO i u BH niko nam zhiv nije trazhio ni da otvorimo Canadske pasoshe - samo bi pogledali grb i rekli - A Kanadjani - ajde prodjite - ja ostala paf!

a oni za hrvatski - za koji mi josh trebala i viza za US oche uzet $200 - e ne dam ni to

sama pljachka

Rita
01.03.2005., 15:42
Sanja,tko kaze da to neka nova vlada ne ce promjeniti.S deckima nije lako imat dva drzavljanstva.

Sanja1
01.03.2005., 15:45
Rita kaže:
Sanja,tko kaze da to neka nova vlada ne ce promjeniti.S deckima nije lako imat dva drzavljanstva.

Imas pravo. No ak se nekaj promijeni, jednostavno nek se odreknu drzavljanstva i opet ok. :D
Ali, kako se shushka, izgleda da ce uvesti profesionalnu vojsku. To bi bilo jos najbolje;)

malica
01.03.2005., 15:51
dragi dijasporci,

razvila se diskusija oko tome kome je potrebno dvojno drzavljanstvo i zasto, ali moje pitanje nitko nije odgovorio, no nema veze ja cu vjerojatno sa hrvatskim pocekati jer mi trenutno fakat ne treba, vec cisto ono da zadovoljim staroga koji je vrlo nesretan mojim izborom da uzmem njemacko.
naravno hrvati ga daju bez problema, ali ako svabe doznaju ode svapski pasos u .....
a moje misljenje dvojnog drzavljanstva, pa mislim da je to glupa papirologija koja ti pomaze u datim trenutcima. a sve zavisi odkuda si. npr. svi eu drzavljani mogu bez problema imati dvojno drzavljanstvo i nitko se ne pita sta ce njima 2 pasosa. a da jedan papir odlucuje gdje ces zivjeti, sta ces raditi mi je apsurd apsurda.

adio
M.

FFE
01.03.2005., 18:32
Sanja1 kaže:
U Hrvatskoj je jos obaveza, ali se moze birati i civilno odsluzenje. Za djecu koja zive van zemlje, nije obavezno. Nemogu ti se pozvati na zakon (paragraf) jer ga neznam. U svakom slucaju nama su tak reckli kad smo s nasim klincem bili na vojnom odsjeku. :top:

Ja ti u ovo ne vjerujem. Nije njima za vjerovati ma kaj god oni pripovjedali. Upravo zbog toga nismo steli da nas sin ima hrv. drzavljanstvo-da ga ne bi zajebavali s 18 godina.:nono: Ima dvije svjetske putovnice, cis' dovoljno.:)

dodouprolazu
01.03.2005., 21:00
Denys kaže:

dobro znas

dodouprolazu
01.03.2005., 21:04
npr. svi eu drzavljani mogu bez problema imati dvojno drzavljanstvo

ovo je netocan podatak, neki mogu ali ne svi ovisi o zakonima pojedine drzave

meni su trazhili da vratim (shto god to znachilo) BH drzhavljanstvo i pazi sad - to bi me koshtalo cca $900 canadskih - rekla sam im da me mogu poljubit u dupe s tim zahtjevom

imas zemalja (vjerojatno Canada nije jedna od njih, na tvoju srecu) koje ti ne bi dale posjedovati dvojno drzavljanstvo tj. tako dugo dok Bosancima ne bi platila tih 900 dolara za ispis ovi bi te odbijali upisati kod sebe tj. ostala bi zauvijek sa bosanskom putovnicom.

margarita
01.03.2005., 21:06
dodouprolazu kaže:
ovo je netocan podatak, neki mogu ali ne svi ovisi o zakonima pojedine drzave

imas zemalja (vjerojatno Canada nije jedna od njih, na tvoju srecu) koje ti ne bi dale posjedovati dvojno drzavljanstvo tj. tako dugo dok Bosancima ne bi platila tih 900 dolara za ispis ovi bi te odbijali upisati kod sebe tj. ostala bi zauvijek sa bosanskom putovnicom.

nit me ko pitao koje drzhavljanstvo imam nit sam kome rekla :D

dodouprolazu
01.03.2005., 21:12
margarita kaže:

pa na osnovi kojih dokumenata su te primili Canadjani kao drzavljanina? Valjda na temelju putovnice? A u njoj se jasno vidi i drzavljanstvo. Znaci Canada dozvoljava dvojno, trojno itd. drzavljanstvo? Nista ne provjeravaju? A sto ako tako prime za drzavljanina nekog tko je recimo u Grckoj pobio grupu ljudi a oni to ne znaju jer pojma nemaju odkale dolazi? I onda on lijepo uziva canadski imunitet i ne mogu mu njegovi Grci vise nista?

gatto
01.03.2005., 21:13
margarita kaže:

Neki uđu u dućan, uzmu nešto i nikome to ne kažu. :rolleyes:

margarita
01.03.2005., 21:42
dodouprolazu kaže:
pa na osnovi kojih dokumenata su te primili Canadjani kao drzavljanina? Valjda na temelju putovnice? A u njoj se jasno vidi i drzavljanstvo. Znaci Canada dozvoljava dvojno, trojno itd. drzavljanstvo? Nista ne provjeravaju? A sto ako tako prime za drzavljanina nekog tko je recimo u Grckoj pobio grupu ljudi a oni to ne znaju jer pojma nemaju odkale dolazi? I onda on lijepo uziva canadski imunitet i ne mogu mu njegovi Grci vise nista?

dali su mi drzhavljanstvo na osnovu vize koju su mi izdali na osnovu BH pasosha

a provjeru toga shto sam tko sam i shto sam radila su napravili prije negu su mi vizu dali da uopche udjem u Canadu

ne boj se neche se oni zajebat nikako

naravno da su znali da imam BH drzhavljanstvo - a za druga me nisu pitali pa im nisam ni govorila

margarita
01.03.2005., 21:44
gatto kaže:
Neki uđu u dućan, uzmu nešto i nikome to ne kažu. :rolleyes:

kakve to sad veze ima s ovim shto sam ja napisala

ja nikome nisam nishta ukrala

ja ta drzhavljastva s nashih prostora - ha BH ha CRO ha bilo koje drugo ionako ne shvacham ozbiljno (da to shta vrijedi ne bi meni dali dva:p ) - a bome ni neke koristi ne mosh imat ovdje od toga

prema tome - ako hoche i jedno nazad eto im ga - al im ne dam ni centa :B

gatto
01.03.2005., 21:49
margarita, nisam ja rekao da si ti išta ukrala. Tako si sama zaključila...

Ako je tebi BIH ili hrvatsko državljanstvo sprdnja, to je tvoja stvar. Ja mogu neke stvari zaključiti o tebi, ali to je moja stvar...

margarita
01.03.2005., 22:23
gatto kaže:
margarita, nisam ja rekao da si ti išta ukrala. Tako si sama zaključila...

Ako je tebi BIH ili hrvatsko državljanstvo sprdnja, to je tvoja stvar. Ja mogu neke stvari zaključiti o tebi, ali to je moja stvar...

ja nisam nigdje rekla da sam ukrala

ovdje je sasvim legalno imati dva ili vishe pasosha ( btw ja imam samo Canadski koji je vazhechi)

samo sam rekla da me nisu pitali a sama nisam rekla - kao shto im nisam rekla da imam machka ili da mi je djed umro - da im je bilo bitno pitali bi me valjda

shto ti tu nije jasno?

i da - MENI ni BH ni Cro drzhavljanstvo nit za shto ne suzhe niti shto sentimentalno znache - sorry ali ja sam potpuno usvojila svoju novu domovinu - 100%

tako isto vjerujem ni tebi nishta ne znachi npr Canadsko drzhavljanstvo, jel da?

ja se osjecham jednako kao i kad ne bih imala ni BH ni Cro drzhavljanstvo - apsolutno sam ravnodushna prema tome

ako treba ispishem se iz BH i CRO u roku keks (jer nit glasam kad su im izbori, nit imam neke imovine ili polsova tamo - ja kad dodjem dole ja sam turist) - samo im ne dam ni centa - al mi se sve chini da njih vishe zanima kako da mi to naplate a ne da li cu ja imati njihov pasosh ili ne
fuj - lopovi

kontash?

gatto
01.03.2005., 22:32
margarita kaže:

...

shto ti tu nije jasno?

i da - MENI ni BH ni Cro drzhavljanstvo nit za shto ne suzhe niti shto sentimentalno znache - sorry ali ja sam potpuno usvojila svoju novu domovinu - 100%

...

kontash?

Pokušavam shvatiti.

A zašto se tako uzbuđuješ kad pričaš o tome ako si potpuno usvojila svoju novu domovinu? Zašto uopće pišeš ovdje na hrvatskom? Vježbaš li ga da ga ne zaboraviš?

Sanja1
01.03.2005., 22:33
FFE kaže:
Ja ti u ovo ne vjerujem. Nije njima za vjerovati ma kaj god oni pripovjedali. Upravo zbog toga nismo steli da nas sin ima hrv. drzavljanstvo-da ga ne bi zajebavali s 18 godina.:nono: Ima dvije svjetske putovnice, cis' dovoljno.:)

Ma znas kaj, kad bolje razmislim, netreba klincima hrvatsko drzavljanstvo. Nemaju nista od toga (momentalno). Ja sam ti razmisljala ovako; nikad neznas kaj se moze dogoditi, i ak budu oni htjeli tam zivjeti onda ce pizditi zakaj im nisam to napravila. Naknadno traziti drzavljanstvo nije jednostavnije nego ga dobiti rodjenjem i to mi je nekak bila zvjezda vodilja. :D
Ma vidjet cemo! ;)

margarita
01.03.2005., 22:46
gatto kaže:
Pokušavam shvatiti.

A zašto se tako uzbuđuješ kad pričaš o tome ako si potpuno usvojila svoju novu domovinu? Zašto uopće pišeš ovdje na hrvatskom? Vježbaš li ga da ga ne zaboraviš?

uopche se ne uzbudjujem

pishem ja i na francuskom - isto da ga ne zaboravim :D

jezici su bogatstvo - ne morash se osjechati dijelom neke drzhave da bi znao jezik :D

Crveni Grof
02.03.2005., 00:09
gatto kaže:
Ako je tebi BIH ili hrvatsko državljanstvo sprdnja, to je tvoja stvar.
Naravno da je sprdnja. Kakve drzave, takva i drzavljanstva.
margarita kaže:

majmuni jebote :rolleyes: To je jos i dobro. Ovde kosta 5000 sek, cca 500 euro, samo taksa, a kad'/ako dobijes pozitivan odgovor, onda jos 1500 usd. Sve skupa cca 20 000 sek, sto je otprilike 2 000 euro. To su podaci od prije nekoliko godina. Moguce da su promjenili cjenik.

Upis u svedsko drzavljanstvo kosta 1 500 sek, cca 150 euro. Preko deset puta jeftinije od ispisa iz BiH. :D Pasos kosta 225 sek, cca 25 euro. BiH pasos kosta neku malu milijardu eura, ne sjecam se, nisam ga nikad' imao, ali cijena je bla ogromna, k'o da je od zlata, nabijemimkevulopovsku..

Druga mogucnost je odricanje drzavljanstva. Razlika je da se ne mozes ponovo postati drzavljanin. Za to nemam info o cijeni, ali sam cuo da je mnogo jeftinije/besplatno i da je proces jednostavniji i brzi.

Zna li neko ista o odricanju? Ne bi bilo lose da i to malo istamburamo.

Tvrtko1995
02.03.2005., 01:07
Prije dvije (2!!!!) godine sam poslao zahtjev za produzenje putovnice u hrvatski konzulat u New York.

Kad sam 7 mjeseci (!!!) kasnije pitao sta je sa putovnicom, rekli su mi da slike nisu odgovarajuceg formata. Napravio sam nove slike (3 razlicita formata) sto me kostalo $36, i nikad se vise nisu javili.

A trazili su $180. I platio sam.

Sad cu traziti da mi vrate lovu. Kurca nisu uradili, nikad nista poslali nisu, nek si jebu mater birokratsku, odreci cu se drzavljanstva, makar nikad ne stupio na to tlo...

NIKAD (ponavljam) - NIKAD vise necu da imam bilo sta sa hrvatskom drzavom i birokracijom!

Gola govnarska banda!

I jos frajer vodi blog kako drka, a poslali ga da radi u ambasadi!:bljak: :bljak: :bljak: :bljak: :bljak: :bljak:

Denys
02.03.2005., 09:19
dodouprolazu kaže:
dobro znas

znanje je imanje :B

dodouprolazu
02.03.2005., 11:20
margarita kaže:
dali su mi drzhavljanstvo na osnovu vize koju su mi izdali na osnovu BH pasosha

a provjeru toga shto sam tko sam i shto sam radila su napravili prije negu su mi vizu dali da uopche udjem u Canadu

ne boj se neche se oni zajebat nikako

naravno da su znali da imam BH drzhavljanstvo - a za druga me nisu pitali pa im nisam ni govorila

znaci podrzavaju dvojno drzavljanstvo?

dodouprolazu
02.03.2005., 11:23
Denys kaže:
znanje je imanje :B

cemu ovo beljenje? Nisam u toku.

Banirani
02.03.2005., 11:50
Kiki kaže:
Svasta!

:lol: :lol: :lol:

Eh Vilkec, Vilkec............................................ ...................................

Banirani
02.03.2005., 11:52
Trenutno imam dva i ako mi zatreba idem i po treće. ;)

FFE
02.03.2005., 12:09
Sanja1 kaže:
Ma znas kaj, kad bolje razmislim, netreba klincima hrvatsko drzavljanstvo. Nemaju nista od toga (momentalno). Ja sam ti razmisljala ovako; nikad neznas kaj se moze dogoditi, i ak budu oni htjeli tam zivjeti onda ce pizditi zakaj im nisam to napravila. Naknadno traziti drzavljanstvo nije jednostavnije nego ga dobiti rodjenjem i to mi je nekak bila zvjezda vodilja. :D
Ma vidjet cemo! ;)

U pravu si-no, ako si on bude stel kojim slucajem zivjeti u HR (u sto sumnjam, al' nikada ne znas kamo te odvede sudbina), onda si bude sam nabavil HR drzavlj. kada bude vec dovoljno star za to. Ja si razmiljam drugacije-sto ako decko s 18 godina ima afinitet studirati ili putovati, ili ne znam kaj vec, i sada ga ovi zezaju za vojsku. I onda mi na kraju jos predbaci-kaj sam mu ja zeznula koncept.

margarita
02.03.2005., 19:31
dodouprolazu kaže:
znaci podrzavaju dvojno drzavljanstvo?

pa valjda - cim mi nisu trazhili da se odreknem bilo kojeg

Maxima
02.03.2005., 19:33
Koliko ste uopce cekali na to novo drzavljanstvo?
Koji su uvijeti da zadrzite hrvatsko?

Ja sam u Nl, kako mi je partner nizozemac , nakon tri godine stanovanja na istoj adresi stjece se pravo za trazenje drzavljanstva. Da bi zadrzala hr drzavljanstvo moram biti udana za njega ili biti u tzv registriranoj zajednici (e nizozemci ispravite me ako je to netocan prijevod), inace se drzavljanstvo moze dobiti nakon 5 godina.....

m.

margarita
02.03.2005., 19:37
Crveni Grof kaže:
Naravno da je sprdnja. Kakve drzave, takva i drzavljanstva.
To je jos i dobro. Ovde kosta 5000 sek, cca 500 euro, samo taksa, a kad'/ako dobijes pozitivan odgovor, onda jos 1500 usd. Sve skupa cca 20 000 sek, sto je otprilike 2 000 euro. To su podaci od prije nekoliko godina. Moguce da su promjenili cjenik.

Upis u svedsko drzavljanstvo kosta 1 500 sek, cca 150 euro. Preko deset puta jeftinije od ispisa iz BiH. :D Pasos kosta 225 sek, cca 25 euro. BiH pasos kosta neku malu milijardu eura, ne sjecam se, nisam ga nikad' imao, ali cijena je bla ogromna, k'o da je od zlata, nabijemimkevulopovsku..

Druga mogucnost je odricanje drzavljanstva. Razlika je da se ne mozes ponovo postati drzavljanin. Za to nemam info o cijeni, ali sam cuo da je mnogo jeftinije/besplatno i da je proces jednostavniji i brzi.

Zna li neko ista o odricanju? Ne bi bilo lose da i to malo istamburamo.

lopovi - majku im jebem

de - gdje ima to za odricanje - evo ja cu sad potpisat da se odrichem i za sebe i za djecu koju josh nemam

nikad vishe se ja dole ne vracham - da me svaka shusha kojoj se cefne pita ko mi je chacha a ko mater :B

moj muzh je imao pravo na Njemachko drzhavljanstvo ali nikad nije htio uzet - mi se ne mislimo micat odavde (pa makar se smrzli - jebo ovu zimu - danas -18C :mad: )

margarita
02.03.2005., 19:40
Maxima kaže:
Koliko ste uopce cekali na to novo drzavljanstvo?
Koji su uvijeti da zadrzite hrvatsko?

Ja sam u Nl, kako mi je partner nizozemac , nakon tri godine stanovanja na istoj adresi stjece se pravo za trazenje drzavljanstva. Da bi zadrzala hr drzavljanstvo moram biti udana za njega ili biti u tzv registriranoj zajednici (e nizozemci ispravite me ako je to netocan prijevod), inace se drzavljanstvo moze dobiti nakon 5 godina.....

m.

ja sam doshla kao izbjeglica i odmah dobila status tzv. stalnog stanovnika (sva prava kao i drzhavljanin osim pravo glasa) i nakon 3 godine sam podnijela zahtjev, uradila test i polozhila zakletvu i vec shestu godinu sam canadjanka

Crveni Grof
02.03.2005., 22:07
margarita kaže:
de - gdje ima to za odricanje - evo ja cu sad potpisat da se odrichem :D

U ambasadi, ako sam dobro informisan. Trebas ispunit' izjavu da se odrices Bosne k'o domovine. :D
Pogledacu kasnije na google da li ima pravilnik i folovi. Mrzi me ici u ambasadu.
margarita kaže:
ja sam doshla kao izbjeglica i odmah dobila status tzv. stalnog stanovnika (sva prava kao i drzhavljanin osim pravo glasa) i nakon 3 godine sam podnijela zahtjev, uradila test i polozhila zakletvu i vec shestu godinu sam canadjanka Ovde je pet godina i nema nikakvih zakletvi i testova. Samo pljunes lovu i postom ti stigne dokaz o drzavljanstvu. K'o da narucujes nekakav katalog. :D

Tvrtko1995
03.03.2005., 01:09
margarita kaže:
lopovi - majku im jebem

de - gdje ima to za odricanje - evo ja cu sad potpisat da se odrichem i za sebe i za djecu koju josh nemam

nikad vishe se ja dole ne vracham - da me svaka shusha kojoj se cefne pita ko mi je chacha a ko mater :B

moj muzh je imao pravo na Njemachko drzhavljanstvo ali nikad nije htio uzet - mi se ne mislimo micat odavde (pa makar se smrzli - jebo ovu zimu - danas -18C :mad: )

Ne znam jesi li nasla onaj prijevod price o Bosancu u Kanadi. Ja sam nesto radio oko toga pa sam ga zakacio na kraju onog topica o Kanadi... Kod nas je bilo -2 jutros i pola drzave Georgije je stalo!:top:

Sanja1
03.03.2005., 09:44
Tvrtko1995 kaže:
Kod nas je bilo -2 jutros i pola drzave Georgije je stalo!:top:

Isto tak, -2, pao snijeg i zivi kolaps! Ste citali da smrznulo more u Rijeci?
:rolleyes:

margarita
03.03.2005., 14:43
Tvrtko1995 kaže:
Ne znam jesi li nasla onaj prijevod price o Bosancu u Kanadi. Ja sam nesto radio oko toga pa sam ga zakacio na kraju onog topica o Kanadi... Kod nas je bilo -2 jutros i pola drzave Georgije je stalo!:top:

haha nisam - moram to pokazat muzhu (mada chesto od mene chuje razne kletve povodom snijega i hladnoche dok se ujutro vozimo na posao - vec je nauchio psovat "sunce kalaisano i snijeg i jebenu zimu" :D

tako ti je i kod mojih u Pensilvaniji - padne inch sniejga - opsadno stanje - samo moj stari na cesti :D - ide covjek na posao - oni ga tamo gledaju ko da je pao s Marsa

justros je - 20 a sa vjetrom -29 :D

jebo ih "proljeche" njihovo

:D

Tvrtko1995
04.03.2005., 04:44
margarita kaže:
jebo ih "proljeche" njihovo

Sto ti je PRAVA DOMACA RIJEC!

LIJECI!:) :)

dalmoshica
06.03.2005., 20:34
malica kaže:
Hey dijasporo,

Puno hvala

Ja mogu pouzdano reci samo za Njemacku i Austriju!
Nepomazu ti nikakvi razlozi, ako si dobila Njemacko, morala si vratit Hrvatsko drzavljanstvo.
Hrvatsko opet mozes uzeti, ali bez znanja Njemacke, no cim Hrvatska udje u EU, radit ce medjusobno i sve saznati, a onda ces u roku "keks" izgubit Njemacko drzavljansto, a vjerojatno jos i kaznu uz to.
Ja imam obadva drzavljanstva, jer je to prije mnogo god. bilo moguce.
Dakle pazi se :w

demos
06.03.2005., 23:48
dalmoshica kaže:
... , ako si dobila Njemacko, morala si vratit Hrvatsko drzavljanstvo.....
Ja imam obadva drzavljanstva, jer je to prije mnogo god. bilo moguce.
Dakle pazi se
:w

enigma
15.05.2005., 00:03
Da li netko zna da li je moguce imati dvojno drzavljanstvo u Engleskoj.
Ako netko ima bilo kakve informacije, iskustva ili link molim da proslijedi.
Nakon dugogodisnjih problema vise manje prisiljena sam zatraziti britansko drzavljanstvo sto nije problem ali ja zelim zadrzati svoje hrvatsko.
Hvala!

Vilko
15.05.2005., 07:03
Mislis da imas nesto ovako kao ja?
(ova slika je bila odgovor nekima da nisam porijeklom Hrvat niti katolik)

1998 nakon 29 godina sam prvi puta posjetio Zagreb od 1969!
drugi dan sam izvadio domovnicu, trajalo je 10 minuta!
Ne vjerujem da u Australiji uopce znaju ili da ih zanima.
Na Cenzusu...uvjek pitaju kada sam dosao i od kuda sam dosao i
ulaznu vizu i da li sam Australijan drzavljan ...ali ne da li imam Hrvatsko drzavljanstvo.

Imali smi temu koja je pokrivala to sve pogledacu ,ako mozem naci....sjecam se netko je pisao da njemacka radi probleme za dvojno drzavljanstvo.

http://au.geocities.com/vilimkov/Forum-Hr.-Hrvat.jpg

http://www.theodora.com/flags/as-t.gif :) ;) :cool:

http://www.photius.com/flags/thumbnails/hr-t.gif :love:

Za pisanje spreman!

Vilko

:w :W

Vilko
15.05.2005., 08:37
nesto sam nasao ?

ispis is hrvatske (http://www.forum.hr/showthread.php?s=&threadid=71381)

:W

Vilko
15.05.2005., 09:09
BN18 - Information about dual nationality
I am here: Home > Applying > British Nationality > Advice about Nationality > BN18 - Dual nationality

The Law in the United Kingdom

In general there is no restriction, in UK law, on a British national being a citizen of another country as well. So, if you get another nationality, you will not lose your British nationality. Similarly, you will not need to give up any other nationality when you become British. (Different rules apply in the cases of British protected persons and certain British subjects. A person who is a British subject otherwise than by connection with the Republic of Ireland will lose that status on acquiring any other nationality or citizenship. Similarly, a British protected person will no longer be a British protected person on acquiring any other nationality or citizenship.)

Other countries

Many other countries will not let you have dual nationality (two nationalities). If you get British nationality, and are also a national of a country which does not allow dual nationality, the authorities of that country may either regard you as having lost that nationality or may refuse to recognise your new nationality. The Consulate or High Commission of the country whose nationality you also hold will be able to tell you whether that country allows dual nationality.

If you are a British national, and you get the nationality of a country which does not allow dual nationality, you may be required by the other country to renounce (give up) your British nationality.

Travelling abroad

Under international law, a State may not give diplomatic protection to one of its nationals in a country whose citizenship that person also holds. For example, if you are British and have another nationality, for example, Chinese, and are visiting China, the British representative in China cannot give you diplomatic help.

If you are planning to visit your former homeland, and you are not sure whether you have lost your old nationality, you should ask its Consulate or High Commission in the United Kingdom. If you have not lost the old nationality and want to give it up, they will be able to tell you what to do.

If you receive written confirmation that you have given up your old nationality, or you no longer have it, send the letter to the Foreign and Commonwealth Office. It shows that you have the right to British protection while you are in your former country. The address is:

Foreign and Commonwealth Office
Consular Division
Old Admiralty Building
London SW1D 2AF.

Under the nationality laws of some countries, a married person automatically has his or her partner's nationality and children have a parent's nationality wherever they were born. So, if your wife, husband or child is visiting the country of your nationality, this advice may apply to them also, but you should check this.

Renunciation

If you are a British citizen, British overseas territories citizen (see Note below), British Overseas citizen, British subject, British National (Overseas) or British protected person, you may renounce (give up) your citizenship or status if:

you have a nationality other than the one you want to renounce; or
you can show that you will get another citizenship or nationality; and
you are over 18 (or you are under 18 but have been married); and
you are of full capacity (ie not of unsound mind).
You can renounce your British citizenship, British Overseas citizenship, British National (Overseas) status and British subject status by filling in a declaration of renunciation. You will no longer hold that status on the date we register your declaration. If you do not get another citizenship within six months, the declaration does not take effect and we consider you to have kept your British nationality.

Please remember that:

declarations of renunciation of British overseas territories citizenship are registered by the Governor of a British overseas territory; and
declarations of renunciation of British protected person status are registered by the Secretary of State for Foreign and Commonwealth Affairs.
Resumption

If you renounced your British citizenship or British overseas territories citizenship (see Note below) to keep or get another citizenship, you have a right to be registered and resume the citizenship you renounced but you can make use of this only once. If you have already given up and then resumed one of these citizenships, and renounced again, the Home Secretary (for British citizenship) or the Governor of a British overseas territory (for British overseas territories citizenship) will decide whether you can resume it again.

You may not resume any of the other types of British nationality once you have renounced them.

If you have any questions about dual nationality, please contact the Home Office Immigration and Nationality Policy Directorate at:

Home Office IND
Immigration and Nationality Policy Directorate
3rd Floor
India Buildings
Water Street
Liverpool L2 0QN.

Telephone: 0845 010 5200

Vilko
15.05.2005., 10:43
07.05.2005 18:43

ZAKONSKE MOGUĆNOSTI
Hrvati uvijek mogu na svoje državljanstvo

U MVP-u su upoznati s mjerama, ali im se, kažu, nitko od hrvatskih državljana u SRNj nije obratio za pomoć, zbog čega hrvatska diplomacija nije slala nikakve zahtjeve njemačkim vlastima.
Najavljene mjere rezultat su restriktivnijeg zakona donesenog zbog brojnih Turaka koji su, suprotno njemačkim zakonima, došli u posjed njemačkog državljanstva, a da se nisu odrekli turskog. Njemačka spada među zemlje koje ne priznaju multidržavljanstvo, već za slučaj uzimanja njemačkog traže odricanje od drugog državljanstva.

I nakon brisanja iz hrvatskog državljanstva, radi stjecanja stranog - na što bi se mogao odlučiti veći broj Hrvata u Njemačkoj - moguće je ponovo dobiti hrvatsko državljanstvo.

Hrvatsko državljanstvo mogu ponovo dobiti svi oni koji i inače ispunjavaju propisane zakonske uvjete, ali pritom moraju voditi računa o tome jesu li ponovo u neskladu s propisima druge zemlje u kojoj žive ili su živjeli. (S. D.)

http://www.theodora.com/flags/as-t.gif :) ;) :cool:

http://www.photius.com/flags/thumbnails/hr-t.gif :love:

Za pisanje spreman!

Vilko

Dunj@
15.05.2005., 11:03
VILKO kaže:
1998 nakon 29 godina sam prvi puta posjetio Zagreb od 1969!
domovnicu sigurno nisi mogao dobit 1969.g. tad si mogao dobit eventualno izvadak iz knjige yu državljana, a mislim od 1974 i izvadak iz knjige hrvatskih državljana...

Vilko
15.05.2005., 12:46
Dunj@ kaže:
domovnicu sigurno nisi mogao dobit 1969.g. tad si mogao dobit eventualno izvadak iz knjige yu državljana, a mislim od 1974 i izvadak iz knjige hrvatskih državljana...

VILKO kaže:
1998 nakon 29 godina, sam prvi puta posjetio Zagreb od 1969!

Peggy 62
15.05.2005., 13:32
VILKO kaže:
07.05.2005 18:43

ZAKONSKE MOGUĆNOSTI
Hrvati uvijek mogu na svoje državljanstvo

U MVP-u su upoznati s mjerama, ali im se, kažu, nitko od hrvatskih državljana u SRNj nije obratio za pomoć, zbog čega hrvatska diplomacija nije slala nikakve zahtjeve njemačkim vlastima.
Najavljene mjere rezultat su restriktivnijeg zakona donesenog zbog brojnih Turaka koji su, suprotno njemačkim zakonima, došli u posjed njemačkog državljanstva, a da se nisu odrekli turskog. Njemačka spada među zemlje koje ne priznaju multidržavljanstvo, već za slučaj uzimanja njemačkog traže odricanje od drugog državljanstva.

I nakon brisanja iz hrvatskog državljanstva, radi stjecanja stranog - na što bi se mogao odlučiti veći broj Hrvata u Njemačkoj - moguće je ponovo dobiti hrvatsko državljanstvo.

Hrvatsko državljanstvo mogu ponovo dobiti svi oni koji i inače ispunjavaju propisane zakonske uvjete, ali pritom moraju voditi računa o tome jesu li ponovo u neskladu s propisima druge zemlje u kojoj žive ili su živjeli. (S. D.)

Izvod iz njemackog zakona kaze slijedece:

Dvojno drzavljanstvo generalno nije dozvoljeno. Ako njemacki drzavljanin stekne drzavljanstvo neke druge drzave automatski gubi njemacko drzavljanstvo (pod uvjetom da ga ulove i to mu i dokazu).

Tu postoje slijedece iznimke:
- djeca roditelja razlicitog drzavljanstva (pod uvjetom da jedan roditelj ima njemacko drzavljanstvo a drugi neko drugo u trenutku rodjenja djeteta) imaju pravo na dvojno drzavljanstvo
- djeca roditelja od kojih oboje imaju strano drzavljanstvo stjecu rodjenjem njemacko drzavljanstvo a nakon napunjenih 18 godina zivota imaju godinu dana vremena odluciti koje drzavljanstvo zele uzeti. Tu je dvojno drzavljanstvo iskljuceno
- strani drzavljani koji zele uzeti njemacko drzavljanstvo a kod kojih bi odricanje od dosadasnjeg prouzrocilo gubitak imovine i prava stecenih na osnovu rada, nasljedstva i drugog. To je samo naravno moguce dokazati u komunikaciji izmedju organa vlasti obiju drzava i sluzbenih potvrda takvih smetnji.

Dakle ako se hrvatski drzavljanin u svrhu dobivanja njemackog drzavljanstva odrekne Hrvatskog i nakon dobivanja istog ponovo zatrazi hrvatsko drzavljanstvo naravno da ce ga na osnovi vazecih hrvatskih zakona i dobiti jer je u hrvatskoj dvojno drzavljanstvo dozvoljeno. Kao sto vec rekoh, ako takvoj osobi na granici, kod rutinskih pregleda, trazenja posla ili drugih mogucnosti bude dokazano da protivno njemackim zakonima posjeduje dvojno drzavljanstvo, po kratkom postupku automatski gubi njemacko.

U Francuskoj i Nizozemskoj je dvojno drzavljanstvo legalno moguce (za ostale zemlje nemam tocne podatke).

Dunj@
15.05.2005., 13:33
oprosti, nisam dobro pogledala...:)

pez
15.05.2005., 13:44
Enigma, jeste moguce je imati dvojno drzavljanstvo, tj Britansko i Hrvatsko. Ja ih oba imam vec 11 godina

enigma
15.05.2005., 13:57
Hvala Vilko na vremenu i trudu!:top:

Ja znam da nema problema s Engleskom sto se tice dvojnog drzavljanstva ali mene zanima da li Hrvatska to dopusta ili bi mi pravili kakve probleme.

Da li ja samo zatrazim britansko drzavljanstvo, mislim da li trebam obavijestiti hrvatsku vladu ili samo sutim kad dobijem britansko drzavljanstvo? Uopce ne znam kakva je procedura.
Zahvaljujem.

enigma
15.05.2005., 13:59
pez kaže:
Enigma, jeste moguce je imati dvojno drzavljanstvo, tj Britansko i Hrvatsko. Ja ih oba imam vec 11 godina

Pez znas li kakva je procedura, sto se treba napraviti? I gdje?

pez
15.05.2005., 14:10
Proces je jako jednostavan, trebas popuniti aplikaciju za drzavljanstvo i poslati to i svoju putovnicu i jos par nekih stvari i citav proces traje otprilike izmedju 6-12 mjeseci.

Evo pronasla sam i ove informacije na http://www.ukpa.gov.uk/textonly/english/t_where_to_apply.asp :

Where to Apply for British Citizenship
The United Kingdom Passport Service is primarily concerned with the issue of British passports and cannot help with enquiries regarding acquisition of British citizenship.

All questions regarding this should be addressed to:

Home Office IND
Immigration and Nationality Policy Directorate
3rd Floor
India Buildings
Water Street, Liverpool
L2 0QN

Telephone 0845 010 5200

Further information is available at: http://www.ind.homeoffice.gov.uk

Sa srecom!

pez
15.05.2005., 14:16
Zaboravih jos dodati da ti u Hrvatskoj nece praviti nikakvih problema. Ja imam i hrvatsku putovnicu i osobnu kartu, mada uvijek putujem u hrvatsku sa britanskom putovnicom jednostavno da se ne bih morala zafrkavati sa onima na engleskoj granici.

Sto se tice dvojnog drzavljanstva i britanci i hrvati su stvarno opusteni u vezi toga i nikada nisam imala s time nikakvih problema.

Peggy 62
15.05.2005., 14:20
Po Hrvatskim zakonima je dvojno drzavljanstvo definitivno dozvoljeno i nema nikakvih smetnji uzeti i neko drugo pored hrvatskog.

enigma
15.05.2005., 14:22
Hvala Pez,;)
Samo ne mogu da vjerujem da se ceka 6-12 mjeseci...koji klinac rade tako dugo?:mad: :confused:

Peggy 62
15.05.2005., 14:39
enigma kaže:
Hvala Pez,;)
Samo ne mogu da vjerujem da se ceka 6-12 mjeseci...koji klinac rade tako dugo?:mad: :confused:

Svuda je tak. Provjeravaju da li si masovni ubojica, interpolom trazeni krijumcar urana, pripadnik krvolocnih sekti i kaj ja znam. Sve u svemu prave se vazni i da imaju puno posla. Ne zele ti dati utisak da je dobiti drzavljanstvo djecja igra.

pez
15.05.2005., 14:59
Enigma, nemoj zaboraviti da ti koji ce raditi na tvojoj aplikaciji su Public Service, tj oni koji rade za drzavu i ne boje se da ce izgubiti posao ako su spori i lijeni

Vilko
15.05.2005., 16:04
http://www.vecernji-list.hr/system/galleries/pics/050507/hrv-putovnice-txt.jpg

07.05.2005 19:00
Autor Zoran Paškov

PRAVILA Nove mjere u Saveznoj Republici Njemačkoj pogađaju brojne hrvatske državljane koji žive u toj zemlji.

Oko 20.000 Hrvata pred izgonom iz SR Njemačke
Hrvatima koji su nakon 2000. godine uz svoje državljanstvo stekli i njemačko, MUP njemačke pokrajine Hessen oduzeo je ovih dana njemačko državljanstvo.
No, Hessen je tek početak, jer prema najavama nadležnih njemačkih službi, stroga primjena rigoroznog Zakona o državljanstvu donesenog prije pet godina počinje u cijeloj Njemačkoj.

Kršenje zakona

Taj zakon propisuje automatsko oduzimanje državljanstva onim građanima koji su svjesno prekršili zakon uzimajući drugo državljanstvo, nakon što su već postali njemački državljani.

Procjenjuje se da će na udaru tog zakona biti oko 20.000 Hrvata u cijeloj Njemačkoj, koji su de facto već ostali bez njemačkog državljanstva, ali o tome još nisu obaviješteni.

MUP u Hessenu poziva građane koji imaju dvojno državljanstvo da se najkasnije do 30. lipnja jave policiji kako bi bili evidentirani.

Neće biti kažnjeni za kršenje zakona, već amnestirani, te će dobiti novu mogućnost podnošenja zahtjeva za njemačko državljanstvo.

No, građani koji se ne prijave policiji do tada više neće moći biti amnestirani, izgubit će pravo na novi upis u njemačko državljanstvo, a ni u Hrvatskoj im se putovnici neće produžiti ni boravišna ni radna dozvola, bez obzira na to što su tu rođeni ili su proveli najveći dio života.

Slijedi im izgon iz Njemačke kaže Franjo Akmađa, predstavnik Hrvata u Vijeću stranaca grada Frankfurta.

Novi zahtjev

O svemu sam odmah obavijestio i hrvatsku diplomaciju. Nas trojica hrvatskih zastupnika u Vijeću stranaca tražili smo produljenje roka za oprost do kraja godine, ali je mala vjerojatnost da će naš zahtjev biti prihvaćen.

Akmađa i njegovi kolege privatnim kanalima nastoje obavijestiti što više Hrvata, jer im je jasno koliko je Njemačka, opterećena velikim brojem stranaca i s više od pet milijuna nezaposlenih koji se koriste socijalnom pomoći, odlučna da se taj zakon strogo poštuje.

Sve je počelo zbog namjere Njemačke da riješi problem s Turcima, među kojima ih oko 150.000 ima dvojno državljanstvo.

Oštećeni mladi

I Velimir Malović, član njemačkog CDU-a i zastupnik njemačke pokrajine Nordrhein-Westfalen, slaže se da je to velik problem.
Njemački statistički ured raspolaže brojem od 216.000 registriranih hrvatskih građana koji borave u Njemačkoj.

No, računa se da ih u Njemačkoj živi više od 450.000, a mnogi su odavno uzeli njemačko državljanstvo.

Procjenjuje se da ih je samo u pokrajinama Baden-Württemberg i Nordrhein Westfalen oko 54.000.
Oštrija će provedba Zakona o državljanstvu pogoditi najmanje 20.000 Hrvata u cijeloj Njemačkoj, posebno mladih koje je zahvatio u posljenjih pet godina zbog brže integracije, školovanja i drugih pogodnosti.
Imam ga i ja, ali sam ga uzeo znatno prije - kaže Malović.

Dunj@
15.05.2005., 17:55
enigma kaže:
Hvala Pez,;)

1.birokratska začkoljica. naime, istekao je rok valjanosti većini putovnica i sad većina dolazi po drugu pa su gužve.
2. u međuvremenu su nešto i tehnički promijenili u izgledu i većoj zaštiti od falsifikata, pa tih novih nikad nema dovoljno i nastaju zastoji.

3. kad su izdavani prvi hrvatski dokumenti...osobne i putovnice tad su bili redovi u beskonačnost, ali tad je država uvela smjenski rad i premjestila izdavanje dokumenata u n. zagreb na velesajmu. i još su bile gužve i redovi.

4. sad očito samo primaju zahtjeve, a izdaju dokumente kad stignu...

Dunj@
15.05.2005., 18:03
5. meni je isto istekla putovnica, ali kako mi trenutačno ne treba...jednostavo ne idem po novu. za moje potrebe, dovoljna mi je osobna, a ona još nije istekla.

inače, ja sam i prvi put išla po nove dokumente tek kad su prestale gužve i kad sam prvi put putovala izvan zagreba.
već su mi neki prijetili da ću platiti kaznu....nisam, bili su sretni kaj se nisam žurila... a općenito gužvu su najviše stvarali penzići, oni uvijek idu prvi i padaju u nesvijest...ali moraju prvi imat nove dokumente.

sad će meni postati problem i osobna, naime...imam na osobnoj jmbg i želim ga i ostaviti jer ga i tako trebam...a mislim da je i država konačno shvatila da je napravila glupost s ukidanjem....pa sad čekam da najprije država kaže svoje, a ja ću morati vaditi novu bar osobnu...jer mi treba bar jednom mjesečno za dizanje mirovine. :D

enigma
15.05.2005., 18:39
E vidis meni je s osobnom malo stvar zeznuta. Moja je istekla prije nekih par godina i nisam uspjela napravit novu, tako da uopce ne znam sta da radim. Netko mi je kazao da u slucaju izdavanja nove osobne nakon nekog vremena trebas platiti masu love ali pouzdano ne znam.

Ma imam masu stvari sredit a sve mi je zeznuto. Tako da sam krenula od britanskog drzavljanstva jer mi je to potrebno za posao. Posao=lova.
Brak mi u Hrvatskoj ne priznavaju zbog greske na engleskom vjencanom listu. Engleze tu gresku ne mogu da promijene tj. isprave, mogu se samo rastaviti te ponovo udati. Zbog toga ujedno i ne mogu promijeniti prezime u hrvatskoj putovnici sto mi predstavlja mnogobrojne probleme. Osobne nemam. Stan koji treba da bude na moje ime nije zbog svih ovih kerefeka.
Ma kao sto rekoh sve mi je zeznuto.:D

enigma
15.05.2005., 18:46
Peggy 62 kaže:
Svuda je tak. Provjeravaju da li si masovni ubojica, interpolom trazeni krijumcar urana, pripadnik krvolocnih sekti i kaj ja znam. Sve u svemu prave se vazni i da imaju puno posla. Ne zele ti dati utisak da je dobiti drzavljanstvo djecja igra.

Vec sam provjeravana od strane policije dva puta (za posao ali je isti vrag). Da li to znaci da ce proces biti ubrzan?

Peggy 62
15.05.2005., 21:42
enigma kaže:
Vec sam provjeravana od strane policije dva puta (za posao ali je isti vrag). Da li to znaci da ce proces biti ubrzan?

Cini mi se da su sanse slabe. Drzavne sluzbe su svuda na svijetu iste - nikud im se ne zuri a privatni problemi pojedinaca i moljakanje daju im jos vecu vaznost. Ja sam se ovdje zakacila sa upravom radi prijepisa vozacke dozvole (ukratko - izjavili su da moram ponovo polagati vozacki a ja tvrdila i dokazala da ne). Radi prijepisa su mi oduzeli hrvatsku vozacku i dobila sam pismenu zabranu voznje do izdavanja nove, a ta je procedura trajala punih 6 mjeseci. Bas mi je bilo dobro tu na selu gdje bez auta nemres ni prdnut a posao 35 km daleko sa jako slabim javnim prijevozom.

Kako citam izgleda da si u prilicnoj gabuli. Ako smijem pitati, o kakvoj se gresci radi? Da li si udata za Engleza i da li tvoj brak u Engleskoj vrijedi? Da li ti je i Hrvatska putovnica istekla? Imas li dozvolu boravka i rada u Engleskoj (pretpostavljam da imas jer Hrvati ne mogu u Englesku niti turisticki bez vize)?

enigma
15.05.2005., 23:05
Peggy 62 kaže:

Kako citam izgleda da si u prilicnoj gabuli. Ako smijem pitati, o kakvoj se gresci radi? Da li si udata za Engleza i da li tvoj brak u Engleskoj vrijedi? Da li ti je i Hrvatska putovnica istekla? Imas li dozvolu boravka i rada u Engleskoj (pretpostavljam da imas jer Hrvati ne mogu u Englesku niti turisticki bez vize)?

Ja imam njemacku vozacku i to mi zasad prihvacaju ovdi ali tribala bi je prominit, jer u Njemacku vise necu zivit.

A sto se tice vjencanog lista upisali su mi dva imena, a u knjizi rodenih u Hrvatskoj sam prijavljena samo pod jednim imenom. Ovdje to ne mogu promijeniti tako da se jedino mogu razvesti i onda opet udat i pravit novi vjencani list s tocnim podacima. Ili eventualno dodat to drugo ime u Hrvatskoj i ozakonit ga.:rolleyes: Tramak.
Moj brak ovdje vrijedi i nemam nikakvih problema, dozvola za rad i boravak mi ne treba jer sam udana za Engleza i imam dozivotnu vizu. A za taj novi posa trebam imat britansko drzavljanstvo.:mad: Inace ga nikad ne bih uzela. Da prostite jebe mi se za njihovo drzavljanstvo.:D Ionako im je cijela drzava sugava.:D

Peggy 62
15.05.2005., 23:46
Iskoristi priliku i izvadi u njemackoj EU vozacku dozvolu, ali se prije raspitaj da li sa njom imas neogranicenu mogucnost voznje u Engleskoj.

Bas si si to super slozila. Ti muza mozes u Engleskoj neograniceno naslijediti ali on tebe u Hrvatskoj ne. Pa s kojim si se to papirima vjencala kada se takva greska potkrala? Ne znam bas da ti naknadno dodavanje imena u Hrvatskoj moze pomoci ali raspitaj se. Promjena imena vrijedi od datuma podnosenja zahtjeva a tvoje vjencanje je bilo prije toga. Puno je jednostavnije da se ponovo vjencate u Hrvatskoj pa si i taj problem rijesila. Mojoj frendici nisu priznali brak sa Dancem pa su se jos jednom vjencali u Hrvatskoj i sve je bilo u redu.

Ako mozes od poslodavca dobiti potvrdu da ti je posao pod uvjetom dobivanja Britanskog drzavljanstva osiguran mozda ti to moze ubrzati proceduru dobivanja drzavljanstva. Ni Englezi nemaju nista protiv dobrih poreznih obveznika :) .

Najpametnije ti je o svemu se tome raspitati kod drzavnih organa koji dozvole, potvrde, dokumente i drzavljanstva obradjuju. Vjeruj mi da nitko od njih ne grize.

enigma
16.05.2005., 08:44
Peggy 62 kaže:
Puno je jednostavnije da se ponovo vjencate u Hrvatskoj pa si i taj problem rijesila. Mojoj frendici nisu priznali brak sa Dancem pa su se jos jednom vjencali u Hrvatskoj i sve je bilo u redu.

Vidis to nisam znala, prvi put to cujem, zar se to moze? Mislim bit cu udana dva puta u dvi drzave, doduse za istog covika ali ipak?:confused:
Kad bi to bilo moguce to bi bilo super lako.

Vilko
16.05.2005., 09:21
enigma kaže:
Vidis to nisam znala, prvi put to cujem, zar se to moze? Mislim bit cu udana dva puta u dvi drzave, doduse za istog covika ali ipak?:confused:

mozes se zeniti bez rastave koliko god puta hoces....za istoga supruga.

Ja sam obnovio moje na trideset godisnjicu braka...slijedece je za dvije godine 45 godisnjica....samo nas dvoje na holiday skroman ali ...cemo ponovo obnoviti brak!
Slijedeci put ako nam Bog dade.....za 60 godisnjicu....2022.....
ohoj biti ce u krevetu zadnja pocast istovremeno!

enigma
16.05.2005., 10:08
E znam da se moze obnoviti brak, to ovdje rade u crkvi nonstop:rolleyes: ali mislila sam da je to drugacije od ponovnog vjencanja. Koliko znam brak u crkvi ne priznaju u Hrvatskoj samo brak kod maticara.

zucchera
16.05.2005., 19:33
VILKO kaže:
mozes se zeniti bez rastave koliko god puta hoces....za istoga supruga.

Ja sam obnovio moje na trideset godisnjicu braka...slijedece je za dvije godine 45 godisnjica....samo nas dvoje na holiday skroman ali ...cemo ponovo obnoviti brak!
Slijedeci put ako nam Bog dade.....za 60 godisnjicu....2022.....
ohoj biti ce u krevetu zadnja pocast istovremeno!

Obnoviti to sto si obecao prvi put kad si se zenio i zenit se nije isto :o

Mort
16.05.2005., 19:41
zucchera kaže:
Obnoviti to sto si obecao prvi put kad si se zenio i zenit se nije isto :o Ma je, i jedno i drugo je sranje.

Peggy 62
22.05.2005., 19:54
enigma kaže:

Naravno da ide. Posto Hrvatska ne priznaje tvoj brak, u Hrvatskoj ste oboje nevjencani pa se naravno mozete vjencati. Onda mozes lijepo promijeniti dokumente i sve super.

Sretno :D

enigma
23.05.2005., 15:05
Peggy 62 kaže:
Mojoj frendici nisu priznali brak sa Dancem pa su se jos jednom vjencali u Hrvatskoj i sve je bilo u redu.

Peggy a sta ako se budu htjeli razvest, da li to znaci zaseban razvod u obje drzave?

PowerLock
23.05.2005., 19:20
Enigma,

Stjecajem prilika ja imam dvojno GB i HR državljanstvo. Dakle odgovor na tvoje prvo i temeljno pitanje je potvrdan.

No s druge strane cisto sumnjam da ces sa sadasnjom pameti koju si iskazala na ovom threadu uopce biti sposobna doci i blizu faze za ozbiljno razmatranje tvoje eventualne molbe za državljanstvo u Foreign Office-u.

Stjecanje Britanskog državljanstva, naime, ozbiljna je stvar kojoj treba ozbiljno pristupiti, a ne se zajebavati po Forumima sa izjavama tipa "6-12 mjeseci - pa kaj rade tako dugo?".

Možeš me privatnom porukom pitati što te zanima, ali odgovoriti ću ti jedino ako u pitanju otkrijem element ozbiljnosti i dostojanstvenosti u odnosu na vrlo ozbiljno životno pitanje koje želiš riješiti. U suprotnom, a kao Britanski državljanin i lojalni podanik Njenog Veličanstva, mislim da Britansko državljanstvo ne zaslužuješ, pa ti sukladno neću pomoći ni da ga dobiješ.

PowerLock

gatto
23.05.2005., 22:46
PowerLock kaže:
Možeš me privatnom porukom pitati što te zanima, ali odgovoriti ću ti jedino ako u pitanju otkrijem element ozbiljnosti i dostojanstvenosti u odnosu na vrlo ozbiljno životno pitanje koje želiš riješiti. U suprotnom, a kao Britanski državljanin i lojalni podanik Njenog Veličanstva, mislim da Britansko državljanstvo ne zaslužuješ, pa ti sukladno neću pomoći ni da ga dobiješ.

Uuu, kakav finjak...

Ako smijem pitati, Vi, kao Britanski državljanin i lojalni podanik Njenog Veličanstva, kako to da gubite vrijeme na ovako beznačajnom forumu jedne tako beznačajne zemlje u kojoj se vozi kao i u većinskom dijelu ostatka svijeta na primitivan način desnom stranom?

Tvrtko1995
24.05.2005., 00:21
Njenog velicanstva....

HAaaaaaaaa, haaaaaaaa, haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa STARA OFUCANA KRAVA SA SINOM KOJI JE MAJMUN I UNUCIMA FASISTIMA.........

enigma
24.05.2005., 10:22
PowerLock kaže:
Enigma,

Stjecajem prilika ja imam dvojno GB i HR državljanstvo. Dakle odgovor na tvoje prvo i temeljno pitanje je potvrdan.

No s druge strane cisto sumnjam da ces sa sadasnjom pameti koju si iskazala na ovom threadu uopce biti sposobna doci i blizu faze za ozbiljno razmatranje tvoje eventualne molbe za državljanstvo u Foreign Office-u. PowerLock

Kao sto vec rekoh problema nemam za dobiti britansko drzavljanstvo, ponudeno mi je bilo i prije ali me nije zanimalo drzavljanstvo jedne jebene drzave kao sto je to Engleska stoga ne brini se ti za to .

PowerLock kaže:
Stjecanje Britanskog državljanstva, naime, ozbiljna je stvar kojoj treba ozbiljno pristupiti, a ne se zajebavati po Forumima sa izjavama tipa "6-12 mjeseci - pa kaj rade tako dugo?". PowerLock [/B]

Pa ako je to tako "ozbiljno" ajde Ti meni reci koji qurac to rade tako dugo, ocito tamo radis pa znas zasto i kako.

PowerLock kaže:
PowerLock [/B]

Sve sto me zanimalo jest da li je moguce imati dvojno drzavljanstvo sa strane Hrvatske, nis vise. I dobri ljudi sa foruma su mi pomogli!

Stoga fino ti kazem jebi se ti i tvoja pomoc!!!
Britanski državljanin i lojalni podanik Njenog Veličanstva, mos mislit.:rolleyes:

PowerLock
24.05.2005., 21:19
enigma kaže:
ponudeno mi je bilo i prije ali me nije zanimalo drzavljanstvo jedne jebene drzave kao sto je to Engleska stoga ne brini se ti za to

Neshto ne mislim ni da je njima pretjerano stalo da ti ga daju...:D

gatto
24.05.2005., 21:28
PowerLock, možete li nam objasniti što predstavlja Vaš nick?

enigma
25.05.2005., 10:14
PowerLock kaže:

Neshto ne mislim ni da je njima pretjerano stalo da ti ga daju...:D

Situacija je takva da im je stalo, zbog muzevog posla, a sada i zbog mog buduceg posla.;)

Peggy 62
26.05.2005., 12:13
enigma kaže:
Peggy a sta ako se budu htjeli razvest, da li to znaci zaseban razvod u obje drzave?

Prakticno razmisljanje :) , a odgovor je da :D .

PowerLock
29.05.2005., 19:59
enigma kaže:
Situacija je takva da im je stalo, zbog muzevog posla, a sada i zbog mog buduceg posla.;)

Onda neka ti jedan od character witness-a svakako bude jedan od menagera u toj firmi koja te želi zaposliti. Trebaju ti dva character witness-a, obojica moraju biti nekažnjavani te bez prijave osobnog bankrota, odnosno bankrota firme ako su bili njezini "Directors" - a po profesijama dolaze u obzir: Odvjetnici, policajci, učitelji/profesori, liječnici, svečenici - i nitko drugi.

Svoj potpis kao character witness odvjetnici i liječnici obično naplaćuju ako ti nisu privatni-osobni prijatelji. Inače taj kriterij "proof that the applicant is of good character" Home Office najčešće koristi kada želi nekome uskratiti državljanstvo. Rekorder je dakako Mohammed al Fayad kojemu su dosada odbili čak 12 molbi za državljanstvo.

Sorry ako si krivo shvatila moj smisao za humor. Nadam se da češ državljanstvo dobiti. Ako ti treba još što - samo pitaj.

Što se vozačke dozvole tiče, preporučam ti da jednostavno položiš novi vozački. To sam ja bio uradio, a nekoliko novih lekcija vožnje mi je sasvim dobro došlo za osvježenje znanja i navikavanja na vožnju desnom stranom.

Inače ako imaš drugu EU vozačku dozvolu trebala bi je biti u mogućnosti jednostavno poslati DVLA-u i u zamjeni dobiti novu, s tim što će se možda kao problem pojaviti činjenica da istovremeno nisi i državljanka te druge EU zemlje.

Pozdrav

Crveni Grof
29.05.2005., 20:51
PowerLock kaže:
Stjecanje Britanskog državljanstva, naime, ozbiljna je stvar kojoj treba ozbiljno pristupiti, a ne se zajebavati po Forumima sa izjavama tipa "6-12 mjeseci - pa kaj rade tako dugo?".

PowerLock :eek: :D

Loknice, pa tebi se stanje pogorsava. :D

Stjecanje jebenog drzavljanstva 'ozbiljna je stvar' :confused: :D

'ozbiljno životno pitanje'??? :confused: :D

Koji kúrac je ozbiljan tu? Ljud se radjaju sa nekim jebenim drzavljanstvom. Ozbiljnija je operacija sljepog crijeva, ili stajaznam, šišanje. :D

Jes' ti normalan???

>>otkrijem element ozbiljnosti i dostojanstvenosti<<??? WTF!!?! Ti nisi normalan.....definitivno

'ebalo te njeno velicanstvo, genetska deformacija k'o i vecima "plemstva", 'lezi lebu da te jedem'. gomila bezvrijednih parazita u drustvu.

Koji podanicko sluganski mentalni sklop. Fuj! Pljuc!

Bjezi tamo...

Crveni Grof
29.05.2005., 21:03
enigma kaže:
Da li netko zna da li je moguce imati dvojno drzavljanstvo u Engleskoj.
Ako netko ima bilo kakve informacije, iskustva ili link molim da proslijedi.
Nakon dugogodisnjih problema vise manje prisiljena sam zatraziti britansko drzavljanstvo sto nije problem ali ja zelim zadrzati svoje hrvatsko.
Hvala! Najbolje ti je da kontaktiras migration board, ili kako se to vec zove tamo i trazis brosuru. Tamo ces naci detaljno objasnjenje.

Pitati to pitanje na Forumu je isto sto i otici u najblizu dusevnu bolnicu u potrazi za odgovorom. :D

Ja nisam odavle
29.05.2005., 21:08
Crveni Grof kaže:
genetska deformacija k'o i vecima "plemstva", 'lezi lebu da te jedem'. gomila bezvrijednih parazita u drustvu.

Vid ti sta je komunjara! Odma to u jamu a? :D

Crveni Grof
29.05.2005., 21:31
Ja nisam odavle kaže:
Vid ti sta je komunjara! Odma to u jamu a? :D Na lijecenje ako nije pocinio nikakav zlocin. Ako jeste, pred narodni sud, pa, ovisno o jacini krivicnog djela, od uslovne kazne do turistickog aranzmana tucanja kamenja, 20 godina kontinuirano.

enigma
29.05.2005., 23:28
PowerLock kaže:

Što se vozačke dozvole tiče, preporučam ti da jednostavno položiš novi vozački. To sam ja bio uradio, a nekoliko novih lekcija vožnje mi je sasvim dobro došlo za osvježenje znanja i navikavanja na vožnju desnom stranom.

Inače ako imaš drugu EU vozačku dozvolu trebala bi je biti u mogućnosti jednostavno poslati DVLA-u i u zamjeni dobiti novu, s tim što će se možda kao problem pojaviti činjenica da istovremeno nisi i državljanka te druge EU zemlje.

Pozdrav

Za vozacku sam vec zvala DVLA da se raspitam i kazu da mogu dozvolu zamijeniti za UK vozacku bez problema al trebala bih im platiti nekih £38, Inace nemam problema s njemackom dozvolom u UK, osiguranje mi je prihvaca i tak to ali bi mi bio bed kad bih ja nju izgubila, bio bi tramak trazit novu iz Njemacke kad tamo vise ne zivim.

Crveni Grof
30.05.2005., 01:34
PowerLock kaže:
No s druge strane cisto sumnjam da ces sa sadasnjom pameti koju si iskazala na ovom threadu uopce biti sposobna doci i blizu faze za ozbiljno razmatranje tvoje eventualne molbe za državljanstvo u Foreign Office-u. :rolleyes:

Oooo Tiiiitooo dragi, dobro je Juga i opstala tako dugo s obzirom sta je svasta plazalo po njoj. :D

Kako ti to zamisljas? Supci sto rade u uredu za strance, koji se jedva znaju potpisat' valjano, oni ce, kao, mjeriti neciju pamet? :D

I, bla, bla, odlucit' ko je dovoljno pametan da mu se pokloni "cast" da bude podanik pod krunom "njihovih visosti", gomile deformiranih kretena.

I sta velis? Nema sanse ma ni' da se priblizi presvjetloj svetosti Foreign Office? :D

Loky ,jeb'o Beni Hila koja si ti shega od co'eka. :D