PDA

View Full Version : Rover 416, polovni

sergej
28.02.2005., 15:16
Da li mi se isplati kupiti rabljeni Rover 416 (97') s full opremom? Kakva je situacija s djelovima i kvalitetom vozila? Koliko troši?

Tuco-il brutto
28.02.2005., 15:28
Lijep auto, nemam pojma koko se cijene krecu. Znam da su motori hondini, ali cini mi se da su ADAC ovoj statistici bili lose rangirani.
U OS se sad otvorio Rover salon, ima ih i na cestama, sigurno ima i servisa za njih, mislim da su troskovi odrzavanja uobicajni, nisu kao za Zastavu ili Skodu, al nisu ni preskupi.
:bonk:
Sad kad procitam sto sam napisao, vidim da u biti nemam pojma o Roveru:D Samo nesto kenjam.

dmj
28.02.2005., 18:02
Ima mi ga frend i kaze da je koma s dijelovima i da mu je dosta skupo odrzavanje...

chani
28.02.2005., 18:09
jebeno skupo odrzavanje
ljetos sam skoro uletila i kupila rover 827, je mrcina od auta i sva moguca oprema, kaj kad neki vrag, ne sjecam se je li kugla ili krajnik dode oko 1400 kn
a da ne pricam o regi,
a i potrosnja mu bas nije bajna

scarz
28.02.2005., 22:50
sergej kaže:
Da li mi se isplati kupiti rabljeni Rover 416 (97') s full opremom? Kakva je situacija s djelovima i kvalitetom vozila? Koliko troši?
Moja preporuka je da izbjegavas Rover.

Banderas-Sedmica
28.02.2005., 23:33
scarz kaže:
Moja preporuka je da izbjegavas Rover.

Slažem se, skupi dijelovi a nemaju ih na lageru, jer je malo takvih auta u opticaju.

aaston
01.03.2005., 07:24
S djelovima je stvarno malo frka, ali auto je solidan, moji starci ga imaju.
Brtva glave motora je kod nas cca 1800kn, a ako je kupiš u servisu u Trstu je 700-800kn, čisto primjera radi. Tako je sa ostalim dijelovima. Zatezač remena nisu imali ni u servisu u Trstu niti u centralnom skladištu u Bologni nego su morali naručiti pošiljku iz Engleske. Starci imaju gnjavažu da je u njihov auto ugrađen model zatezača remena koji se ugrađivao samo neka tri mjeseca pa je rijedak.
Ipak isplatilo se malo pričekati jer je upola jeftiniji nego u Hr.
U Faventu (poznata trgovina u Trstu) sam uzeo svo remenje, trgovac mi je rekao da sam sretnik da sam ih uopće našao od prve.

Opet kod nas se sve to isto da nabaviti samo po provjereno duploj cijeni nego u Italiji.
Inače brtvu glave su mijenjali zbog vlastitog nemara a ne zbog lošeg auta.

Malo me čudi sva ta frka s djelovima jer rover 416 nije baš rijedak.

Ne bih rekao da je održavanje ništa skuplje od ostalih, osim ako ne kupiš smeće od auta koje će se svaki mjesec kvariti - tada si u qurcu.

mg-rover
18.08.2009., 11:40
Ima u Slatini Zastupnik i Glavni Uvoznik za Mg-rover Auto Kuca D&D Brace Radica 13 Tel: 033 492 497 Fax: 033 492 498 Email: info@mgrover.hr