View Full Version : Pomoc...haljina i frizura za vjencanje...
Khm...
Ne znam kako poceti. :D
Ovako...pocetkom juna sam kuma,prijateljica mi se udaje. :)
Vjencanica je bijela sa par crvenih ruza...(ono,na suknji,gdje su oni kao nabori,kako li se to vec zove,a i na bretelama koje zapravo stoje oborene,a ne na ramenima).
Ja bih trebala imati nesto u crveno-bijeloj kombinaciji...
I tu pocinju problemi... :D
E sad,posto sam ja uz sve te zadane boje vanserijska,najvjerovatnije da cu siti nesto.Jer haljine koje mi odgovaraju duzinom uglavnom imaju ogromne bretele tako da mi haljina zapravo pocinje od pupka (to je mozda zato sto zaboravim ponijeti sise od kuce,samo psssttt :D ili ih mozda siju za "soferska ramena" :confused: ) i vrecaste su,siroke,ne odgovaraju mi nikako,sem po duzini.
A i nema nista pametno,nesto sto bi mi se svidjelo...
Dakle zasto bih kupila skupu stvar koja ne lici ni na sta,od ko zna kakvog sve ne materijala i morala dati jos brdo novca na prekrajanje,suzavanje,skracivanje...kad mogu sama izabrati materijal koji mi odgovara i otici kod zene koja zna sta radi da mi sasije sve po mjeri.
Doduse mozda naletim na nesto sto mi odgovara u nekom butiku,ali cisto sumnjam...
Ja bih da materijal bude lagan,za ljeto (moram tek potraziti,neka nenapadna crveno-bijela kombinacija boja,gdje crvena dominira),ali da haljina bude duga (naime jako sam bijela - imam nedostatak pigmenta pa ne bih da svijetlim na vjencanju za dzaba,kad su ljudi platili rasvjetu :D ).
Sta mi preporucujete,kakav kroj...mislim - kako da haljina izgleda?
Ima li neko neku slikicu da mi da ideju ili tako nesto?Sta se vama svidja?
Ili da mozda uzmem crvenu haljinu,a da sandale i torbica i jos neki detalji budu bijeli ili...?
Zapravo jednu finu crvenu vec imam (sila je za bratovo vjencanje),ali se nisam osjecala udobno u njoj na visokim temperaturama,a u junu ocekujem bas takve,tako da nju necu sigurno obuci.
Mislim,lakse mi je naci lagani fini prozracni materijal u jednoj - crvenoj boji,nego crveno-bijelu kombinaciju.
Kosa mi je plava,duza,ali je rijetka (ala sam se ja raskukala danas :rolleyes: :D :rolleyes: ).
Mislim,mogu ja pitati frizera da mi nesto predlozi,ali bih da cujem vase prijedloge koja frizura moze fino izgledati i sa rijetkom kosom.Cisto da znam natuknuti kad odem frizeru ili mu reci hocu bas to.
Znam ja da ste vi jako mastovite i pune informacija i prijedloga - pa na sunce s njima. :D
Shtefitza
31.03.2003., 17:50
Jao! Nemoj biti u crveno bijeloj kombinaciji. Jel se udajes za prijateljicu? Ili ce i mladozenja biti u crveno bijeloj? Nemoj se ljutit sto sam oavko iskrena! NAdji neku svoju boju. Jedino ako ona apsolutno inzistira... onda nema druge...
Razumijem ja to - ja sam plava i crvena inace bas nije za mene.Djelujem nekako kurvanjski. :D
Ali mlada je 'blago natuknula' da bi trebala biti,pa sad - ipak je to njeno vjencanje,necu da dozivi nervni slom zbog mene. :D
Shtefitza
31.03.2003., 18:58
Izgleda da ti nema spasa! :D
Ono ti je dobar prijedlog: crvena haljina, bijele cipele i torbica. A i crvenih ima svakakvih, mozda neka "hladnija" koja vise vuce na bordo ili tako nesto... :)
Čekaj, čekaj da Princeza skuži ovaj topic pa buš vidla!:D
Pa i ja sam mislila neku zagasito crvenu (jel' se to tako kaze?),neku koja nije drececa,koja ne bode oci...
Nesto bih nenapadno,tako da cu se bas nahodati dok nadjem 'nenapadnu crvenu'.
Mladozenja je dobio 'nenametljive upute' da kupi crveno odjelo (makar trula visnja) ili da bar mora imati crvenu kravatu i tamno odijelo...
Ne,nije uopste skuzio da vjencanica nije cisto bijela... :p
Cak su i cvjetovi za kititi svatove - ( kojeg li iznenadjenja ) - crveno-bijeli. :D
:o - ovako crvenu necu sigurno. ;)
Nadam se da me nece pitati koji cu ruz za usne imati (ona ce crveni)...
Cura je stvarno draga. :top:
Ali mislim da se previse opteretila.Nadam se da ce taj dan uzivati u savrsenstvu,jer to je ipak njen dan.
Shtefitza
31.03.2003., 21:33
JEl vam pomazu financirati tu zgodu? :eek:
U Americi postoji obicaj da mladenci odlucuju kako ce biti obuceni kumovi i djeveruse i djeveri. Ali onda mladenci to i FINANCIRAJU!! Ako ne, mislim da nije ok da vam postavljaju ovakve zahtjeve. Doci ce definitivno do nekog nesporazuma. Ili tvoja crvena nece biti kompliment njenoj crvenoj ili ce te nagovoriti da obuces ton koji ti ne pase uz ne-znam-ni-ja kosu ili ten.
Princeza
01.04.2003., 15:20
Originally posted by Tila
Čekaj, čekaj da Princeza skuži ovaj topic pa buš vidla!:D
He, he. :D
---
Gle, M@3x, ja mislim da ti je Shtefitza najbolje odgovorila ~ ako ona od tebe zahtijeva odredjeni tip ili boju haljine, onda bi to trebala i platit. ;) Ne znam gdje zivis, no kod nas nije bas uobicajeno nit da mladenka odredjuje sto ce joj kume nositi, niti da to placa. Ako si u Americi, onda je to druga stvar. ;)
Ako joj vec hoces ispuniti zelju, onda je najbolje da otvoreno porazgovarate, jer te dvije crvene boje svakako moraju biti uskladjene. Ako ce njezina bit jarka, a tvoja zagasita, to nece lijepo izgledati.
Sto se tice zurke, ako imas rijetku kosu, probaj pitat frizera da ti napravi neku od onih neurednih pundzi iz kojih viri pokoji pramen oko lica... Dobit ces dojam bogatstva kose i, sto je jos ljepse, cijelo vrijeme vjencanja neces morat brinut o kosi. :)
PinkyBubble
01.04.2003., 15:55
Originally posted by M@3X
Ja bih trebala imati nesto u crveno-bijeloj kombinaciji...
Ak ne smeta malo plave, probaj se umotat u hrvatsku zastavu ;)
Black Hawk Down
01.04.2003., 22:02
Ova ideja s hrvatskom zastvom nije losha iako bih ti ja vrlo rado dala svoju haljinu, naime, neiskorishtena mi stoji u ormaru, a shteta je da takva kreacija propadne........................:confused:
Originally posted by Stella
Ak ne smeta malo plave, probaj se umotat u hrvatsku zastavu ;)
:D :D :D
Ja placam haljinu.
Zivim u BiH.
Juce sam razgledala haljine i naisla na par finih,ali naravno nisu crvene.
Mislim,iskreno - od svih boja crvena mi najgore stoji.
I na vjencanici su kao krv crveni detalji,a to meni bas ne pase...
Mislim,probajte zamisliti nekoga jako svijetle puti,svijetlo plave kose i plavih ociju u kao krv crvenoj haljini. :flop:
A i ne znam kako bih se nasminkala da se uskladim sa odjecom,jer ja ne nosim takve drecece boje pa se i sminkam drugacije...
Crveni ruz ne dolazi u obzir. :D
Izgledala bih ko probudjen mrtvac koji je nalijepio nesto na usta.
PinkyBubble
02.04.2003., 20:08
A niš, imaš još dost vremena da joj poskrivečki prefarbaš vjenčanicu u boju koja tebi paše ;)
Princeza
02.04.2003., 20:24
Mislim da ti na crvenu haljinu (koja ti, izgleda, ne gine :D ) preostaju samo dva nacina da se nasminkas:
1) prvi ukljucuje crveni ruz identicne nijanse, sto, pretpostavljam, otpada ;) , a
2) drugi bi, po meni bio, sto neutralniji: dakle, malo jace istaknute oci (ipak je to svecana prilika, mozes si dozvoliti vecernji, jaci make up), ono, sivkaste boje i smoky eyes, neutralno smeckasto rumenilo i neutralni ruz boje mesa ili sasvim svijetlo bez.
Evo ti linka na Courtney Cox (http://www.klik.hr/naslovnica/showbiz/200304010002004.html) da vidis otprilike sto sam imala na umu. Istina, ona je crnokosa, ali mislim da ovakve neutralne, zemljane boje odlicno pristaju plavookima. ;) A idu i uz sve boje odjece. :)
Eh, da ~ na ovom linku Courtney ima ruz koji sam ti mislila predloziti, ali ne i oci. Pokusat cu negdje naci link na tocno onaj nacin sminke koji imam na umu pa cu ti ga stavit na forum. :)
Princeza
02.04.2003., 20:48
Evo, tocno ovako (http://www.actressarchives.com/display.php?path=/elizabeth&loc=serv16&img=elizabeth15.jpg) bi trebala bit nasminkana uz odjecu jarke boje. ;)
Shtefitza
03.04.2003., 05:56
Nemoj se bojati crvene ako si plavusa. Za svaku zenu postoji NJENA crvena boja. Probaj neku njezniju, koraljnu ili plavkastu (koja vise vuce na bordo). Ako je prozirna moze izgledati odlicno!
Cro-cutie
03.04.2003., 14:16
Ono ti je dobar prijedlog: crvena haljina, bijele cipele i torbica.
Slazem se potpuno s Princezom i s Shtefizom, samo se ne slazem da uzmes crvenu haljinu a uz to bijele cipele i torbu. To nikako ne ide. Ako ces vec crvenu haljinu, uzmi neutralne ili crvene cipele (neznam kako se kaze na hrvatsom, ali "strappy sandal heels".....:rolleyes: :)
terresy
03.04.2003., 16:20
stara, ako ti nije crvena srcu prirasla...fuckit!
a sta kazes na ovu Carment varijantu:
crna siroka svilena bogata suknja, satenski crveni pojas, bijela pripijena svecana kosulja tifrtalj rukavi sa sal ovratnikom, oko vrata plis trakica sa crvenom ruzom (ne pravom dakako), crne cipele, kosa: zalizana kosa na razdeljak te ljubim u niskoj pundzi i diskretne alkice (nakit moze bit i zlatni i srebrni pase obadvoje, ako volis srebrni raspali i jedno pet sest tankih narukvica)
ali ako ti je bas sjela na kosti s crvenom, moje omiljeno rjesenje kineska haljina ili do koljena ili duga sa slicevima, kosa moze ista kao gore. sminka: crni tus, malo bjele sjene u kut oka, maskara, i mat bordo ruz
ja sam htjela bit stilistica a evo me tipkam ovdje...:D
Cure,hvala vam na pomoci,divne ste. :)
Naime i ja sam malo nervozna,prvi put sam kuma,a te svecane prilike mi ne idu bas najbolje.
Njeno je vjencanje i voljela bih joj ispuniti zelju - jer to je njen dan,ali ipak tako da i ja licim na nesto,a ne na cudoviste iz mocvare. :D
Princeza
05.04.2003., 00:25
Originally posted by M@3X
Cure,hvala vam na pomoci,divne ste. :)
Naime i ja sam malo nervozna,prvi put sam kuma,a te svecane prilike mi ne idu bas najbolje.
Njeno je vjencanje i voljela bih joj ispuniti zelju - jer to je njen dan,ali ipak tako da i ja licim na nesto,a ne na cudoviste iz mocvare. :D
Cudoviste iz mocvare sigurno neces biti. :)
A sto se tice kumovanja, tvoja uloga je manja od njezine. ;) Ti si tu da joj organiziras djevojacku vecer (ako ju ona zeli), da joj drzis buket za vrijeme ceremonije (pogotovo ako ce biti crkveni obred), da joj pridrzavas torbicu sa sminkom i sitnicama, da za vrijeme vecere ides s njom na wc i uvjeravas ju da je lijepa i da je sve super... :)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.