View Full Version : Ford Scorpio - automatski mjenjač problem
big papa
08.03.2005., 09:31
Ovako...
Vozim Scorpia 91g. automatic i prije par dana sam primjetio da auto od 4 brzine, mjenja samo prve tri, a u četvrtu ne ulazi.
Imam nekih problema sa mjenjačom, jer svakih 2 mjeseca moram nadolit litru do dvije ulja u mjenjač.
I ovaj put sam ulio litru, al je stanje ostalo isto.
BTW. dešava se da kod naglog ubrzanja auto jednostavno ispadne iz brzine, onda laganim pritiskom gasa ponovo "ulovi".
Spremam se auto odvest mehanicaru (fordov servis u Španskom), pa nebi htio da me oženi. Ako netko zna u cem bi bio problem, bio bi zahvalan kad bi napisao.
Hvala
big papa kaže:
Ovako...
Vozim Scorpia 91g. automatic i prije par dana sam primjetio da auto od 4 brzine, mjenja samo prve tri, a u četvrtu ne ulazi.
Imam nekih problema sa mjenjačom, jer svakih 2 mjeseca moram nadolit litru do dvije ulja u mjenjač.
I ovaj put sam ulio litru, al je stanje ostalo isto.
BTW. dešava se da kod naglog ubrzanja auto jednostavno ispadne iz brzine, onda laganim pritiskom gasa ponovo "ulovi".
Spremam se auto odvest mehanicaru (fordov servis u Španskom), pa nebi htio da me oženi. Ako netko zna u cem bi bio problem, bio bi zahvalan kad bi napisao.
Hvala
Kolko sam skužio po tim automatskim getribama ne valja prčkat.
Rijetko ko ju zna složit, ima neki lik u metkoviću koji ih popravlja.
Frend je već 3 zamjenio na svom OPELU.
Bmw Touring
08.03.2005., 12:52
promjenit ulje i filter ulja automatskog mjenjaca a ako se stanje ne popravi onda ti je definitivno riknuo mjenjac i mora na popravak a to je jako skup sport.
koliko km ima auto?
big papa
08.03.2005., 15:31
auto ima kilometara i kilometara, a opće stanje odlično, osim naravno mjenjača.
Nadam se da se radi o ulju, jer sam prestao koristiti originalno fordovo ulje za automatske mjenjače, te uzeo neko Elfovo, pa se nadam da bi problem mogao biti u tome.
Vozio sam dosta automatika, i sada imam jednog već 7 god, pa mislim kako nešto znam o tome.
Razlika između min i max na mjeraču ulja sigurno nije litra-dvije nego manje. Savjetujem ti da ulje mjeriš kada je zagrijano, mjenjač u P, motor uključen. Ne mjeriti odmah nakon zaustavljanja, nego sačekati 1-2 min s upaljenim motorom u P. Ako je razina ulja OK, pogledati boju i omirisati. Ulje koje ima miris po paljevini ne sluti na dobro. Ako kod max razine ulja mjenjač i dalje ne prebacuje, prvi slijedeći korak je filter. To je ujedno i najbolji scenarij. Ne preporučam zamjenu ulja. Ja npr uz stalno dolijevanje imam i relativno novo ulje (sigurno je bolje od onog u autima koji ne puštaju a stari su 5 g). Ako je kvar veći i cijena popravka se čini visokom, predlažem ugradnju polovnog mjenjača kod preporučenog majstora ili na auto-otpadu (s jamstvom), znam neke u Hercegovini.
big papa
09.03.2005., 14:23
Puno hvala na iscrpnom odgovoru! Razina ulja mi je između MAX i MIN, taman na sredini. Mjerio sam razinu kod upaljenog motora, položaj mjenjača u P.
Inače, getriba je originalna vađena i stavljena je reparirana polovna, koju je ugrađivao mehaničar u Dubravi i to prije nekih cca 5g. Toplo se nadam da bi mogao biti filter, jer od vremena kada je mjenjač ugrađen, samo je ulje nadolijevano i ništa više.
Prekosutra auto vozim mehaničaru, pa ću vidit šta će reći!
latino05
11.11.2008., 13:40
imam pitanje za jos jedan mnenjac
vozim cl 500 coupe godina 96, nesto mnenjac klizi, ulja ima, filter novi,
cuo sam da neko u zagrebu popravlja te mnenjace,
dali neko zna ko je to?
mpozete mi napisati i na email: koloto2002@yahoo.de
hvala vam unaprijed
Pozdrav, imam Passat 1.9. 2002.g. TDI sa auutomatskim tiptornic mjenjačem, ako je do sada netko imao problema s tim mjenačem rado bi da me upozori na moguće nedostatke. Kupio sam rabljeni autommobil izuzetno očuvan, pa me zanimaju vaša iskustva...:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.