PDA

View Full Version : zimski vrt

abrakadabra55
11.03.2005., 15:14
može li mi netko reći kako da napravim zimski vrt od aluminijske konstrukcije sa lexan pločama........
ako angažiram majstora, koliko bi to koštalo i koliko traje izrada i postavljanje?

fikus
11.03.2005., 16:23
ako misliš staviti polikarbonate u čelijastim pločama na strop i taj prostor misliš grijati onda je to velika filozofija i toga je bolje da se ne hvataš ili ćeš po zimi i dok kiša pada hodati sa lavorom po zimskom vrtu
inače za napomenu koliko ja znam u hrvatskoj još do sada nije napravljen ni jedan pravi zimski vrt, naravno pod pravi podrazumijeva se da su korišteni namjenski materijali za to i ispoštivane sve tehničke norme za takav rad
radi orijentacije u njemačkoj zimski vrt od cca 30 m2 sa staklenim krovom košta preko 50.000,00 €, a kod nas se nešto što neki nazivaju zimskim vrtom sa identičnom površinom može dobiti za cca 10.000,00 do 15.000,00 € onda si možete misliti koje su razlike u kvaliteti
napomena kod pravog zimskog vrta silikon se ne koristi nigdje, ama baš nigdje

lego
11.03.2005., 18:53
abrakadabra55 kaže:
može li mi netko reći kako da napravim zimski vrt od aluminijske konstrukcije sa lexan pločama........
ako angažiram majstora, koliko bi to koštalo i koliko traje izrada i postavljanje?

Zasto aluminiska konstrukcija?

Jel imas kakve dimenzije, sta na krov, zidovi....?

abrakadabra55
14.03.2005., 11:26
Ono što želim uraditi je neka vrsta zina 4atvorene nadstrešnice sa dimenzijama:
Širina 1.80m
Duljina: 4.5m
Visina 3.5m
Krov nakošen

Može li netko napisati koju cijenu mogu očekivati za to i da li ima negdje za kupiti gotove elemente, pa da to sam napravim.

lego
14.03.2005., 23:59
abrakadabra55 kaže:
Ono što želim uraditi je neka vrsta zina 4atvorene nadstrešnice sa dimenzijama:
Širina 1.80m
Duljina: 4.5m
Visina 3.5m
Krov nakošen

Može li netko napisati koju cijenu mogu očekivati za to i da li ima negdje za kupiti gotove elemente, pa da to sam napravim.

Nema gotovo, konstrukcija 20kn po kili zeljeza;)
Alu 2000kn po m2, plastika 1000kn po m2;)

Noa0204
04.06.2007., 21:59
abrakadabra,imam nesto slicno kao i ti koje bih zelio napraviti i sad se raspitujem o svemu tome.
moje su dimenzije 2m širine,4 m duljine i 2,80 visina sa jednom svjetlom stranom.
e mene zanima ako je vec tesko znati cijenu onda da li netko zna gdje bi to mogao pogledati,pitati....
naravno cijena igra najvecu ulogu,cuo sam price o raznoraznim konstrukcijama i zakonskim odredbama,ali isto tako znam da gradevinska insprekcija ne moze nista ako je sve to montazno...
zato zimski vrt ispada kao idealna opcija.
pa ako nestko zna vise o tome bio bi jako zahvalan za svaku informaciju..

cicko1
05.06.2007., 22:53
abrakadabra,imam nesto slicno kao i ti koje bih zelio napraviti i sad se raspitujem o svemu tome.
moje su dimenzije 2m širine,4 m duljine i 2,80 visina sa jednom svjetlom stranom.
e mene zanima ako je vec tesko znati cijenu onda da li netko zna gdje bi to mogao pogledati,pitati....
naravno cijena igra najvecu ulogu,cuo sam price o raznoraznim konstrukcijama i zakonskim odredbama,ali isto tako znam da gradevinska insprekcija ne moze nista ako je sve to montazno...
zato zimski vrt ispada kao idealna opcija.
pa ako nestko zna vise o tome bio bi jako zahvalan za svaku informaciju..

Okvirna cijena kvalitetnog zimskog vrta je oko 1500 eura po kvadratu podne povrsine

Špranja
09.06.2007., 02:45
Čemu će vam služiti zimski vrt i jeste li baš sigurni da ga želite?
Pitam zato što već par godina gledam susjedov, a ni dan-danas ne shvaćam čemu su ga napravili. Zimi je u njemu prehladno da bi se sjedilo, pijuckalo čaj i čitalo knjigu, a u proljeće/ljeto je to paklenski vruć prostor (jer nije klimatiziran, a naslonjen je na dnevni boravak kojeg tako još dodatno zagrijava) koji, opet, ne služi ničemu, jer nitko nije lud da sjedi unutra, pored otvorene i ugodne terase. Jedina aktivnost koja se tamo događa jest da je to postao prostor za odlaganje svega i svačega, te prostor za stalak za sušenje veša...A napravili su to prilično ambiciozno (konstrukcijski) i prilično velike kvadrature (oko 5x4m). Po meni, bačen novac...