PDA

View Full Version : Lijepo vrijeme - jeste li otvorili sezonu?

Thurgood
15.03.2005., 12:35
ja jesam :top:

iako je prva vožnja ove godine bila već početkom prvog mjeseca kad je bilo par bolesno toplih dana, ovaj vikend je bila repriza otvorenja sezone :D

grad je bio pun motorista i skuterista, svi jedva dočekali. baš lijepo :)

Ibiza
15.03.2005., 12:52
Pa nisam je ni zatvorio :confused: :p

Thurgood
15.03.2005., 12:55
a, ti si negdje sa morske strane, ha? :)

zanima me kako je ne zatvoriti na -15C ili sa 50 cm snijega :zubo:

Eladio
15.03.2005., 13:34
same isprike :p :D

Thurgood
15.03.2005., 14:22
:B

fala, tak sam razmišljao sa 14-15. kakav snijeg, pa može se na 2 kotača po snijegu! može, ali su me koljena i gležnjevi prestali boliti pri promjenama temperatura nekih 5 godina kasnije :zubo:

ROAD RUNNER
15.03.2005., 14:40
Thurgood kaže:
:B

fala, tak sam razmišljao sa 14-15. kakav snijeg, pa može se na 2 kotača po snijegu! može, ali su me koljena i gležnjevi prestali boliti pri promjenama temperatura nekih 5 godina kasnije :zubo:

IStina :top:

Ja sam 7 godina vozio automatika po kiši, snijegu i ledu, sa duplim rukavicama i dvije jakne...

Jebiga, mladost-ludost...nisam vjerovao starijima da reuma postoji :zubo:

Snijega na cesti 20 cm, motor jedva gura u prvoj, noge na oklopu, jedna ruka na volanu a druga na čelu da spriječi ulaz snijega u oči!

(imao sam onu kartonsko-kožnu kacigu bez vizira :D:D

Spinnaker
15.03.2005., 15:03
Isto je sa svima....
Do prije par godina,kaciga mi je bila samo ukras u sobi,a stavlja sam je samo kad bi iblo prehladno.
O ostatku opreme ne trebamo ni pricat.
Neovisno o temperaturi,stalno sam bija na motoru.

Sad pisam nakon case vode,a sa sinusima imam stravicnih problema.
Prosle godine sam odleza 5 dana u bolnici,ove bi valjda treba i nekakvu operaciju imat.
temperatura se popne do 39-40,popucaju mi sve kapilare,pa stalno krvarim iz nosa,a tu i tamo pljucnem isto.
Uglavnom,sad i usred ljeta imam kacigu i jaketu na sebi.
Previse je bilo zahebancije.

Ontopic;kad god je malo lipse vrime odem bar do Omisa napravit dir,pa makar i na skuteru.
Sad bas nesto prckam,stavit cu par slika kad zavrsim,tribalo bi brzo sve bit gotovo.

rossonero
15.03.2005., 18:19
Ja se jucer i danas poceo vozat na skuteru.
Inace vozio sam se i pocetkom prvog mjeseca jer je bilo par toplih dana.

Od ovog dolaska proljeca sam sav happy:) , samo bude bilo bed kaj ce sad svi motore ispeljat van, a ja cu ih morat gledat.:(

kantara
16.03.2005., 19:39
Ja nisam jos...ali imam namjeru..nestignem...radim do 17h a onda dok dodem doma neda mi se sjedat na motor po mraku...

Mozda za vikend...

Beverly 250

papa štrumf
16.03.2005., 23:36
znaći otvorena je tema o tome, baš sam mislio da bi trebalo otvoriti.

inaće svake godine sam gledao kolika je temperatura da se idem vozit, 16 stupnjeva je bilo odlično nakon prvog zatopljenja :nostalgičan:

btw. tek sam vidim šta pišete :lol: spin i ja stalno pišam :D sinusi u komi. ali krvarenje iz nosa mi je prestalo, pomoglo je nošenje pojasa(bubrežnjaka), jel ga ti nosiš?

alfred stokes
16.03.2005., 23:51
Ja sam se malo đirao s mojom pilom :zubo:
Doduše ja nisam nikad pošteno ni zatvorio sezonu, tako da nemam sad šta otvarat. blaženo primorje :top:

Kad smo kod smrzavanja u mladosti - kacigu nisam imao do pred 3,4 godine, a da ne pričam o ostaloj opremi.
Vani zima, idemo se vrtit po snijegu, a svi barabe imaju vunene rukavice (koje ne služe ničemu) vunene kape i to je to.
Uh kakvi smo krelci bili. Ruke i noge ne bi osjećao po dva sata
Sada nikamo osim do kafića u susjedstvu ne idem bez kacige i bubrežnjaka.

Thurgood
17.03.2005., 07:43
bez bubrežnjaka samo kad je tako prokleta vrućina da je i majica previše :rolleyes:

da podijelim s vama što me je jučer naživciralo. vozim se na otvorenoj cesti izvan grada, prestignem 2 šlepera i vozim se iza golfa trice dizla. i vozimo se tak 75-80 ali meni to malko dopizdilo pa sam ga prestigao i odvrnuo skuter koliko ide - nekih 100-njak km/h. ali pederko u autu se sav uskurčio (što će mene skuter prestizat kad sam u ovavkoj pili, jelte :asshole: ) i odmah me je za par sekundi prestigao. i onda se vozio malko brže. onda sam poslije raskršća se vozio iza njega jer mi se nije dalo opet natezati sa kretenom. a svi znamo koliko je taj auto startan i koliko smrdi :flop:

ali zato mi još nitko :kucam u drvo: nije izletio ili presjekao put :)

Spinnaker
17.03.2005., 09:48
Hebiga,vec 2 godine si kontam kupit bubreznjak,pa nista od toga.
Thur,meni je najveci gust iza nekog starijeg busa zapet.Onaj miris,pa zvuk.......prekrasno.
hebate,kaciga mi iznutra smrdi po čađi jos 2 dana nakon toga.

Inace momci,jucer sam napravija dir na prijateljevom TDM-u.
nekoh 70-ak km,do vikendice i nazad.
Kacigu sam ima,ali je to jedino sta sam ima,bija sam u trenerci.

Ovo jedva pisem sad,imam fibru samo tako,grlo me toliko boli da sam jedva caj popija,i idem malo kasnije do bolnice,na bris grla,vidit jeli isto sranje ka i prosle godine........

papa štrumf
17.03.2005., 10:45
odma si kupuj bubrežnjak! kad sam ga kupio krv mi više nije išla. evo imam ga još, ali ne prodajem ga, to mi je jedina uspomena od motora :( on je dobar i zbog vibracija.
a jesi lud spin :D 70km u trenirci, ajde da je 3 km ali 70 :eek:

e da Thurgood, najgore se vozit iza nekog bez kacige kad ima prasine, sve ti uđe u uči.

Thurgood
17.03.2005., 10:51
i to sa prašinom sam davno naučio :zubo:
ma ništa bez kacige... ali sam se prebacio na jet kacigu sa skraćenim vizirom, onako malo ispod nosa, puno praktičnije mi je (je da, imali smo topik o tome i prepucavanja jet vs. integral ;)) pa sunčane očale i sve pet :cool:

ali ceste su sad strašno prljave, prašnjave, pune kamenčića. sve leti, a nije baš ni za zavoje ni za kočenje :(. treba par proljetnih pljuskova

ali Spin, bubrežnjak kupi, nemoj se zajebavat! imaš i onih "ljetnih" modela koji imaju rupičaste materijale da baš ne uskuhaš u njemu. to je obavezno, pogotovo za duže ture... em zbog truckanja, em zbog hladnoće :top:

*Girlie*
17.03.2005., 12:43
nisam ju ni zatvorila. koristim svaku priliku da se provozam.
kacigu nosim uvijek. zatvorenu. jer mi je jednom spasila zivot. ako ne zivot, jer ne znam kolko bi ozbiljan udarac bio, onda barem celjust. rukavice nosim samo sada po hladnoci. po ljeti ne. steznik uvijek. u biti po ljeti kako kad. ali treba mislit na jajnike, bubrege, ledja...
mrzim biti iza busa ili kamiona. uvijek drzim sto veci razmak jer smrde uzasno. mrzim to. i mrzim pijesak ili kamencice/sljunak na sredini uske ulicice. blablabla :D

Thurgood
17.03.2005., 12:47
e da, ti imaš jedan razlog više od nas za nošenje bubrežnjaka ;)

*Girlie*
17.03.2005., 12:58
definitivno. samo sto mnoge cure uopce ne idu za time. a nisam ga ni ja duuugo imala (glupaca!) ali eto zadnje dvije godine sam pametna :mig:

Eladio
17.03.2005., 14:37
ja nosim bubreznjak skoro uvjek od kako imam yamahu.

moram naglasiti da sam na vespi bas po ljeti cesce nosio bubreznjak.. jer inace bude sve golo :cool:

kantara
17.03.2005., 18:51
Imam namjeru sad kupit onu vindjaku za motor...nista pretjerano..ipak vozim beverlya...ne neku zuju..ali uglavnom mi treba neka zastita od vjetra..cak i ljeti u vecer zna bit chilli...

Eladio
17.03.2005., 18:54
kantara kaže:
Imam namjeru sad kupit onu vindjaku za motor...nista pretjerano..ipak vozim beverlya...ne neku zuju..ali uglavnom mi treba neka zastita od vjetra..cak i ljeti u vecer zna bit chilli...

i to obavezno..

ja sam se preporodio od kako sam si kupio svoju.. a obicna IXS je.. nis posebno..

alfred stokes
17.03.2005., 20:00
Da malo podjelim s kolegama bikerima trenutno stanje oko mog voznog parka :zubo:
Ima jedno 90% šanse da u sljedećih dan dva prodam svoju Apriliju Sr 50 :moli:
Doduše onda ću tek bit na čudu s cca 15000 kn budžeta :misli:
Ni na nebu ni na zemlji je taj iznos

kantara
17.03.2005., 20:07
Imas u planu nesto uzimat drugo.

Ipak ce ljeto bit dugo vrelo i guzvovito:cool:

alfred stokes
17.03.2005., 20:18
Pa da uzeo bi nešto, al mi je taj iznos koji ću imat poprilično slab za pravi bike.
Izgleda da ću opet uzet skutera al nešto 4-t 200 ccm
Nemam baš želju uzimat nešto staro 10+ godina

kantara
17.03.2005., 20:47
Uzmi Beverlya 200...mozes ga nac za tu lovu.

Ocuvanog.

Neznam sad ovako iz glave ali mislim da se tako tu nede okrecu cijene...do 20 tisuca.

Mislim da se nebi zeznuo.

alfred stokes
17.03.2005., 22:43
Beverly 200 i je u igri
Da se nać solidan za te novce (19-20000)
Izgleda da niš od pravog bikea još sezonu, dvije

papa štrumf
17.03.2005., 22:50
kupi si tomosa automatika i stavi rezonantni, bit češ glavni u selu a i ponovo ćeš se osječat mlad :D

e da je meni i taj tomos.

Eladio
18.03.2005., 08:15
alfred stokes kaže:
Beverly 200 i je u igri
Da se nać solidan za te novce (19-20000)
Izgleda da niš od pravog bikea još sezonu, dvije

..tako sam se i ja razmisljao, pa sam skuzio da sam razmazen.. ako su nekad bikeri one jawe ganjali, zasto nebi ja sad jednu staru tenere...

a taman za godinu dvije ju prodam za slicne pare , naucim se vozit na motoru i kupim nesto bolje :zubo:

a ako budemo u EU za koju godinu, onda ce se vec moci i kupiti dobra pila ya jeftine novce :tulum:

Thurgood
18.03.2005., 08:16
je, pogledajte na mobile.de ili autoscout24.de za koje novce švabe kupuju pile. a i to na netu je ionako skuplje od stvarnih cijena :(

uostalom, ne moramo ni tako daleko. svaki janez plati novu Yamahu minimalno 1000 ojra manje od nas. nekima su razlike do 2000 ojra :bonk:

Spinnaker
18.03.2005., 11:05
Samo se sjetite cijena koje su bile u igri prije eura......

Radk mi je isa na brzinu prodat svog RR-a 900,jer je izlazija 954.
I bija je cili sritan sta je uvatija 13500 Dem za nesto manje od 3 godine starog RR-a.
To je bilo 99-2000,ne mogu se tocno sitit.
Danas taj isti motor niko od ponosnih vlasnika ne da ispod 5500-6000 eura........pa jeli to normalno?
Kad su izasle,2000-e godine,R6 su kostale 63-4 k kn,ilitiga danasnjih 8200 eura.

Ako nadete koju u oglasu za ispod 6000-6500 eura,mozete se tuc nogom u guzicu.

Hebiga,ja jos nikako ne mogu prezalit sta nisam tog RR-a rodakovog kupija,dava mi ga je za 12000 Dem,a evo danas,5 godina nakon,moga bi dobit iste ovce za njega.......

papa štrumf
18.03.2005., 13:44
evo i ja svoj bike pripremio za vožnju, obrisao prašinu, napumpao gume.
jedva čekam da počmem okretat pedale :D

alfred stokes
19.03.2005., 19:36
Uh moj ''sigurni kupac'' je odustao
Ispalo da nema para :D
Danas sam registrirao bike i napravio cca 50-60 km :top:
Milina. Sunce, fino toplo, samo da je još barem 50 konja jači :)

Dakle ako ima nekog iz Rijeke, Crikvenice i okolice jedna odlično očuvana Aprilia SR 50 godinu dana registrirana prodaje se i dalje za 8500 kn

Blue
21.03.2005., 12:46
Otvorio sam sezonu u nedjelju :cerek: Kasno otvaranje posljedica je zagrebačkog snijega do koljena i temperatura minus osamsto.

Zaletio se na kavu do Jaruna - prometna me dočekala na ulazu, legitimirala i "objasnila" da se tu ne smije. :zubo: Bio sam pristojan pa nije pala kazna.