PDA

View Full Version : Povrat IVE

Raven.87
16.03.2005., 13:42
Nadam se da nisam fulao sobu,ali imam problem i nadam se da ce mi netko znati odgovoriti.
Onda:
U Sijecnju sam u Trstu kupio Video i pitao da mi naprave racun i papir za povrat IVE (iliti talijanskog PDV-a).
Tog mi se dana zurilo natrag kuci,pa nisam odmah rijesio na slovenskoj carini.
i tako,proslog vikenda sam odlucio to rijesiti i stao na slovenskom granicnom prijelazu.
Objasnio sam cariniku,stanovitom Urosu Ruehu sto mi treba.
Lik mi se poceo smijati u lice i pitao me da li ga ja zajebavam ili sta.
Nisam mogao vjerovati i pitao sam u cemu je problem i frajer me i dalje pita da li se ja salim. Na to mu odgovorim da mi odmah kaze ima li namjeru staviti pecat na papiru,jer mi se ne da cekati.
I tako,nas Uros mi odgovori da on nema nikakvu namjweru staviti mi pecat jer ja nemam sa sobom tak komad,ude u svoju kabinu i pocne pisati po racunu,stavi pecat,izade i preda mi sve to s mojom putovnicom. Udem u auto,pogledam racun,i sta mi je lik napisao oko pecata?
"Anule!
NI BLAGA!
No Tax Free"
Sada ne znam sto mi je ciniti,jer i dalje mislim da imam pravo na povrat te love-ipak su u igri tridesetak eura,i ne vidim zasto bi ja trebao placati talijanski porez kad sam hrvatski gradanin.
Mogu nesto napraviti da mi vrate tu lovu?

Pink Lemon
16.03.2005., 16:05
ne kuzim zasto si to pitao slovenca? sta nije to trebalo obavit sa talijanskim carinikom? :confused:

Raven.87
16.03.2005., 17:20
Pink Lemon kaže:
ne kuzim zasto si to pitao slovenca? sta nije to trebalo obavit sa talijanskim carinikom? :confused:

Ne. Kod Talijana se to radilo dok je Slovenija bila izvan EU. Sada se to radi kod nijh.

bilde
17.03.2005., 00:17
Raven.87 kaže:

Lik mi se poceo smijati u lice i pitao me
a sto je trebao?
lupiti ti zig? :rofl:

Raven.87
17.03.2005., 00:24
bilde kaže:
a sto je trebao?
lupiti ti zig? :rofl:

Aha. Glupi Uros...:mad:

brzi
17.03.2005., 08:21
Raven.87 kaže:

naravno, ukradi im nešto u sloveniji i preprodaj na crno kod nas i imaš povrat para

tilla
17.03.2005., 19:52
Raven.87 kaže:

"Anule!
NI BLAGA!
No Tax Free"

pa normalno, na više jezika ti više da kod tax free-a moraš robu i pokazat.

DJ_SOS_
22.03.2005., 14:36
Imao si sreće.
Osobno sam bio s frendom kada je platio kaznu zbog toga što nije ima kod sebe robu, a htio je ovjeriti tax-free obrazac.

Vojky
22.03.2005., 15:42
Raven.87 kaže:

"Anule!
NI BLAGA!
No Tax Free"
Sada ne znam sto mi je ciniti,jer i dalje mislim da imam pravo na povrat te love-ipak su u igri tridesetak eura,i ne vidim zasto bi ja trebao placati talijanski porez kad sam hrvatski gradanin.

Pa mislim da si upravo priznao carinski prekršaj...

Inače, jesi li robu prijavio u Hrvatskoj i platio carinu + PDV? :)