View Full Version : Printer
Riknuo mi je printer. :(
Sad bih kupila novi, ali uopce ne znam sto kupiti. Bilo bi super kad bih mogla kupiti neki pa da sama punim cartridge jer inace je sve to fakat skupo... :( Ali, sada svi imaju chipove koji ne primaju potroseni cartrdge pa me zanima kaj se isplati kupiti. Moze li se kako zaobići ta zastita??
Što biste vi kupili?
Originally posted by Chloe
Ali, sada svi imaju chipove koji ne primaju potroseni cartrdge pa me zanima kaj se isplati kupiti.
Sigurno je da originalni HP-ovi cartridgei imaju cipove "protiv punjenja", ali ima i "zamjenskih" cartridgea drugih proizvodjaca - trebalo bi provjeriti - mozda ih oni nemaju...
Ja sam prije 4 godine kupio HP DJ 610C (smece od printera, ali je u to vrijeme bio jedini za 850 kn koji je nesto valjao, a da ima odvojenu crnu tintu od boja). Trenutni cartridge koji je u njemu nema cip - tinte da ga napunim imam jos oko 50 ml (zanimljivo je da me 80 ml crne tinte kostalo, ako se dobro sjecam, 130 kn, zamjenska kosta oko 150, a originalna HP-ova oko 250 kn). Napomena: za taj printer, cartridge je velik 28 ml (uz Printer dolazi crna sa samo 20 ml), a ne 40 ml kao kod jacih HP-ovih modela! Vidis pi*ke! Jako jeftino kupis printer (prakticki platis samo boju i nesto sice za sam uredjaj), a oni si to nadoknade s ultra-skupom tintom (stvarno nema opravdanja za tako visoku cijenu tinte).
AxMi-24
03.04.2003., 19:14
Za sta ce ti printer??? Jel zbilja mora biti u boji??? Jer ako ti to nije bas vazno (meni nije bilio) onda je neki jeftiniji laser daleko bolje rijesenje.
Skuplji su u pocetku ali to se isplati dosta brzo jer im je "tinta" daleko jeftinija.
JaBitTe
03.04.2003., 19:28
presipanje iz supljeg u prazno
Originally posted by AxMi-24
Za sta ce ti printer??? Jel zbilja mora biti u boji??? Jer ako ti to nije bas vazno (meni nije bilio) onda je neki jeftiniji laser daleko bolje rijesenje.
Skuplji su u pocetku ali to se isplati dosta brzo jer im je "tinta" daleko jeftinija.
A koliko kostaju toneri za laserski u prosjeku i koliko dugo traju?
Ja sam imala Lexmark 1100... Tinta za Lexmark je oko 300 kuna, ako ne i vise, ali sam ja sama punila cartridge pa mi je ok bio. Sada ne znam sto da kupim. :(:rolleyes:
AxMi-24
03.04.2003., 19:37
Zavisi prosijecni toner dodje oko 1000 SEK (oko 900 kn mislim) ali traje za oko 6000 stranica sto je strahovito puno vise od inkjeta. (sta mislsi zasto su tako jeftine sprave. Sve se zaradjuje na tinti i zato kenjaju toliko oko punjenja istih).
AxMi-24
03.04.2003., 19:38
Originally posted by JaBitTe
presipanje iz supljeg u prazno
Sta je pijesnik htio reci??
kako si najjači kad škvadri koja nema pojma ideš objašnjavat njihovim rječnikom.. strašno. :D :top:
TINTA!!! bwaaaahahahahahahahahaaaaaaaa (padne sa stolice na pod) TINTAAAAAAAAA !!! hahahahahah!!
danas su svi printeri full jeftini nego prije. proizvođači (čitaj: HP; jer ostale ne uzimam ozbiljno) znaju da je najveća zarada na potrošnom materijalu (čitaj: tinta, JE NEKO REKO "TINTA" ?! TINTAAAA HAHAHAHA TINTAAAA!!, da iii, uhmmm, papiri. da papiri su isto potrošni materijal) a zašto je tome tako: printer je u samo hrpa plastike s par zupčanika. na samom printeru je još najskuplji onaj HP logo kaje naljepljen :D. glave dolaze posebno, boje isto... znači kaj god kupila davat ćeš puno para za potročni materijal. za par godina će printere dijelit besplatno i na akcijama tipa "5 kila persila i dobijete HP A3 inkjet printer" :D
eh da, iz vlastitog iskustva ću ti reć da se jedino isplati kupovat ORIGINALNE tonere. ovi 3rd party su smeće.
Originally posted by slafko
kako si najjači kad škvadri koja nema pojma ideš objašnjavat njihovim rječnikom.. strašno. :D :top:
Khm... Slafko, jel ti to... hm... insinuiraš da ja nemam pojma? Ha? ;) :D :p
ja?! :confused:
nikad!! :D
AxMi-24
03.04.2003., 23:49
E jebali vi misa (znam da se kaze jebem ali onda bi me cura natukla :D a i ovako vam bude kazna :) ) ja tu hocu pomoc onda me tu rade budalom.
Kupi si HP inkjet pa ce se primjetit ko je budala :mad:
Ma koja tinta, i najeftiniji laser je bolji od tih idi mi dodji mi u boji printera..
Imam Lexmark AllInOne i samo mogu reci da je falilo 0000,1% da ga bacim kroz prozor, sam aparat, sve u jednom printer,scaner,kopirer 230 chf a samo dvije patrone tinte crna i u boji kostaju 190 chf zajedno, pa tko tu kogaa,, Nije bitno, nego je najbitnije da sam nabavio polovni laser i nema brige sto i koliko printam, ali sad je problem papir svaki peti dan punim ladicu hehehehe:D :D :D
ček malo, kupiš lexmarka i onda se žališ? cccccccccccc ko ti je kriv kaj si kupio lexmarka. :D
kaj si ti axmi htio reć u zadnjem postu, osim da ćeš jebat miševe?
sick_boy
04.04.2003., 09:02
Vidi ovo: za kucne potrebe, kupis lijepo jeftinog Epsona (42ux ili sl.), pa placas crnu tintu (zamjensku, of skroz) cca. 20-30 kn, a onu u boji cca. 30-50 kn. I pjevas borbene.
U jednoj trgovini u Zupanji (!!) je komplet crna + boja kostao 50kn. Pa, toliko para potrosi tvoje decko kad te povede u kino (ne racunajuci kokice i kolu)!!!
HP je neosporan prvak u kvaliteti Ink Jet printera, ali glave mu stoje na tinti, sto je dobro rjesenje (sa svakom zamjenom tinti mjenjas i glave), ali brate, skupo. Zamjenske tinte nisu puno jeftinije (jer glave kostaju, a ne tinta), pa ti ostaje neko "udrimenogom" rjesenje punjenja cartridge-a sto je gnjavaza i ne mora uvijek uspjeti, a i glave ce se s vremenom sj.bati, pa ces opet morati kupiti novi komplet tinit za cca 500kn.
Epson nije puno losiji printer, jeftin je, glave mu se nalaze na printeru i ako riknu, moras kupiti novi uredjaj (jer same glave kostaju vise od kompletnog printera), no trajace ti sigurno koju godinu, sto je vise nego dovoljno uzevsi u obzir cijenu kompletnog uredjaja, a printanje jeftinooo.....
Eh da, ono sranje sa chipovima se odnosilo samo na neke modele (Epson 680, npr.), dok vecina ovih malih novih printera to nema. Ipak, provjeri prije kupnje.
Za iole profesionalniju primjenu zaboravi ove savjete i kupi si laser (ili neki heavy duty Inkjet ako ti je boja neophodna).
a za ultra-heavy duty preporučam HPov A0 ploter :top:
Već 5 godina imam Okija (laser), puno je isprintal.......još uvijek je ista "TINTA" u nutra
[BJna samom printeru je još najskuplji onaj HP logo kaje naljepljen :D:D
A jel se može kupiti bez tog LOGO-a???
:D :D :D
AxMi-24
04.04.2003., 19:40
ček malo, kupiš lexmarka i onda se žališ? cccccccccccc ko ti je kriv kaj si kupio lexmarka. :D
kaj si ti axmi htio reć u zadnjem postu, osim da ćeš jebat miševe?
Eto nis nisi skuzio.
Htjeo sam reci da znam da se kaze toner i da ides jebat stalu punu miseva :p
Ziskis :D
znam ja da ti znaš da je toner u igri... :rolleyes:
ali nisam si iz glave mogao izbit scenu laserskog printera kako pokužava zapržit TINTU.. bwaahaha, sve bi otišlo u 3 pi pi pi pi materine (ovo samo zato da ne popušim ban i na ORu).. aj probaj zamislit kak bi to zgledalo...! bilo bi mrtvih sigurno :D
AxMi-24
04.04.2003., 23:00
E budem jednog dana napravio jedan tebi za inat :p
misery-
04.04.2003., 23:48
ček, vi dečki imate neke materijalne koristi od hapeja?
AxMi-24
05.04.2003., 02:34
Originally posted by Luđakinja
ček, vi dečki imate neke materijalne koristi od hapeja?
Pa treba nekog hvalit. Ako nije intel ili MS onda je HP :D
ponekad, ali većinom je to čisti altruziam i zadovoljstvo pomaganja drugima :D
a i ljepo isprintaaaa, ahahahaahahjkadahahhga :DF
shef Sale
05.04.2003., 13:56
Moj bi savjet isto bio - ako ti boja nije bas nuzna - kupnja jeftinijeg laserskog pisaca.
Em sto je na dulje staze jeftiniji, em sto je - ako ces vecinom pisati tekst - kvalitetniji.
Pred 3 godine (manje 3 mjeseca :D) sam kupio Canon LBP-800, tad medju prvim jeftinijim laserima (HP-i su onda kostali minimum 4000 kn, ovaj me dosao 2500.). Toner sam prv put promijenio prosle godine (znaci nakon 2), a printao sam...kako kad, al poprilicno.
Toner kosta oko 500-600 kn (recimo 550)...i fakat sam jako, jako zadovoljan.
Danas vec ima puno vise tih jeftinijih, i HP-ovih, i Samsung (isto tako prilicno zadovoljan, na poslu...docim stariji HPi 5L i 6L imaju poprilicno problema s printanjem pod Windowsima XP).
Moj savjet - neki jeftiniji laser... jest da je u startu skuplji - oko 2000 kn, ali se isplati.
imaš problema s 5L i 6L ?
doduše, neznam za XP, ali na 2000 rade super i bez beda. s drajverima od 4L. :s :D
AxMi-24
06.04.2003., 11:44
4,5,6 sta je neka razlika
nema nikakve. u tom i je fora. a najveća fora je to kaj 4L drivere instaliram za gotovo sve HP lasere (4000, 4050, 1000, 1100, 2100, ...). s tim driverima nikad nikakvih problema. :top:
shef Sale
06.04.2003., 13:12
Uf, sad skrecemo s teme :D
[iako moje preporuke ostaju ;)]
Ma stvar je u sljedecem:
Instalirani XPSP1, OFF XP, manje vise to...xp-i sami prepoznaju printer (uglavnom 5L, ali i 6L zna zezat), instaliraju Windows drivere za njega, ali kad treba printat nesto imalo slozenije, par stranica, nedajboze tablica pocne zezat, pise hijeroglife, ili dijelove teksta pise u nekoj turbo velkoj rezoluciji s kockicama i slicno... :D
Ako nije kasno moj prijedlog je cannon S 200, crna tinta je cca 60 kn a color cca 130 kn i mali printa fotografije bez problema.
A koliko dugo traje tinta?
ovisi koliko puno printaš. :p
Eto nis nisi skuzio.
Htjeo sam reci da znam da se kaze toner i da ides jebat stalu punu miseva :p
Ziskis :D
A znaš li da se još kaže Kartuša? Hehehehe....
A ovo miševa jel sad puna štala ili i dvorište'':D ;)
AxMi-24
17.04.2003., 00:37
Originally posted by FANCY
A znaš li da se još kaže Kartuša? Hehehehe....
A ovo miševa jel sad puna štala ili i dvorište'':D ;)
Samo ti izazivaj ja sam sada mod. I to evil verzija :D :E
Chloe kaže:
Riknuo mi je printer. :(
Sad bih kupila novi, ali uopce ne znam sto kupiti. Bilo bi super kad bih mogla kupiti neki pa da sama punim cartridge jer inace je sve to fakat skupo... :( Ali, sada svi imaju chipove koji ne primaju potroseni cartrdge pa me zanima kaj se isplati kupiti. Moze li se kako zaobići ta zastita??
Što biste vi kupili?
Možda je kasno za savjet, ali prije nisam stigao......
Chipovi više nisu problem ( Epson C 60, C 42, C 62, C 82 ) postoji reprogramator koji sredi chip i refil može početi.
Kvalitetnije je raditi refil nego kupovati čudne zamjenske kazete.
Što kupiti................ako ti treba kvalitetna fotka onda Epson C 62 ili neki pfoto, a ako ti treba tekst i malo fotki, onda Canon tipa i 550 ili hp 3340,3325 ili nešto slično........to sve možeš puniti sama.
Lagana prednost za Canon i 550 jer ima prozirne kazete sa tintom...........Jako bitno kod refila.
Javi se ako ti treba tinta ili savjet kako............
DrBoz39
09.01.2011., 22:06
Ovako zbilja trebam pomoč!
Imam printer Epson stylus SX115, kako sam kupio novi komp na kojem je bio instaliran taj prinet izgubio sam instalacijski cd, i neznam šta da radim , mi može ko pomoči i pokazat dali to mogu negdje skinut ili??
Canesten
04.04.2011., 19:42
Jutros sam kupio Epsona stylus Sx 125 izluđivam se kako ću umetnuti papir.Pa ona luda uputstva ništa ne razumijem.Navodno treba povući nekakav vodič ruba ali ne prejako.Pokušao sam ali neće mrdne,bojim se da ću ga polomiti.Ima li tko da zna kako ću umetnuti papir,u čemu je kvaka?Ja ne znam ili sam još i glup.HELP:ne zna:
http://hr.epson-europe.com/internetLive/dctm/content/HR/hr_HR/products/all_in_one_products/HRV-Product-Model-SX125-HR.inter.jsp
Adriatix
05.04.2011., 09:32
Jutros sam kupio Epsona stylus Sx 125 izluđivam se kako ću umetnuti papir.Pa ona luda uputstva ništa ne razumijem.Navodno treba povući nekakav vodič ruba ali ne prejako.Pokušao sam ali neće mrdne,bojim se da ću ga polomiti.Ima li tko da zna kako ću umetnuti papir,u čemu je kvaka?Ja ne znam ili sam još i glup.HELP:ne zna:
http://hr.epson-europe.com/internetLive/dctm/content/HR/hr_HR/products/all_in_one_products/HRV-Product-Model-SX125-HR.inter.jsp
Odnesi ga u trgovinu da ti pokažu
Canesten
05.04.2011., 18:34
Našao sam u čemu je kvaka i to sam.Uputstva su tako debilno napisana da će svatko imati problema sa njima.Volilicu je trebalo stisnuti kao štipaljku i onda je možeš povući.Ovi su pisali prisloni, a što pisloni,kako glupo.:rolleyes:
BlackBoy :)
19.05.2011., 17:43
Ei bog. Našao sam negdje u kući printer lexmark z23,i nekim čudom radi,ali boja je pri kraju :P
Nisam mogao fotku isprintat pa nez koja je kvaliteta. A planirao sam sebi već kupit neki printer i sad da li bi ovaj valjao ili da ga bacim :)
Adriatix
19.05.2011., 18:20
Ei bog. Našao sam negdje u kući printer lexmark z23,i nekim čudom radi,ali boja je pri kraju :P
Nisam mogao fotku isprintat pa nez koja je kvaliteta. A planirao sam sebi već kupit neki printer i sad da li bi ovaj valjao ili da ga bacim :)
Baci
Ili za probu uzmi ove trajne kazete. Nezma kako rade nisam probao.
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro_INK_KIT/PICT/PEN_KIT/DSCN5701_LL.jpg
Zato je i cijeli set zajeno sa tintom super jeftina opcija.
Možda radi onda odlično za tebe. A možda nikako, To se kod Kineza danas nikad nezna, Znači novo neraspakirano. Trebate probati. Možda vam se posreći, Nažalost na lageru imamo tek tri ova seta za testiranje
Cijena je 200 kn za cijeli set. Dvije trajne katete + Magenetic tinta 4 * 50 ml
BlackBoy :)
19.05.2011., 18:33
A da a na koju opciju se umeću ove boje u boci?
Adriatix
19.05.2011., 21:10
A da a na koju opciju se umeću ove boje u boci?
U principu ovo su specijalne kazete za CISS za Lex 33. Znači na kazetama se nalazi priključak za cjevčice a vanjski tankovisa tintom su opcija Proizvođač kaže da stvar radi i bez CISS ukolike se kazete napune sa cca 1/2 tinte i priključak za cjevčice zabrtvi. Tada kao se tinta troši ekspandira zrak u kazeti drži podlak da tinta ne bi izcurila iz kazete. Kad potlak postane toliko da printer više neće da štampa dopunite kazete sa špricom. I to bi trebalo biti to.
Nis se igrao sa tim kazetama i Lexsmarkom. Previše je drugih tržištu zanimljivijih stvari za testiranje.
Zato je i cijena tako povoljna. Jer kad uračunaš utošeno vrijeme za ispitivanje onda to više nije ista cijena.
Plavoki
23.05.2011., 14:04
koji multifunkcionalni printer preporučate do 400 kn, mora imat čim jeftinije zamjesnke tinte
Adriatix
23.05.2011., 18:06
koji multifunkcionalni printer preporučate do 400 kn, mora imat čim jeftinije zamjesnke tinte
Epson DX 4450
marinella91
02.08.2011., 16:22
Jel netko probao Canon pixma MP280? Molim za mišljenje. Jel prima zamjenske tinte?
Adriatix
03.08.2011., 09:28
Jel netko probao Canon pixma MP280? Molim za mišljenje. Jel prima zamjenske tinte?
Nema zamjenskih tinti
imaš
1. opciju samo punjenja preko nekog refil seta
2. punjenje u servisu
3. ugradnja CISS sistema
vukanjac
30.08.2011., 08:29
Zanima me koji printer kupiti za doma, za povremeni ispis tekstova i pokoje fotografije i za rijetko kopiranje? Cijena okvirno 500-1000kn :ne zna:
Što mislite o ovom:
Epson pisač Stylus Office BX305F, A4, 1200x2400 dpi/5760x1440 dpi, 15 ppm crno-bijelo, multifunkc. uređaj
Adriatix
30.08.2011., 10:03
Zanima me koji printer kupiti za doma, za povremeni ispis tekstova i pokoje fotografije i za rijetko kopiranje? Cijena okvirno 500-1000kn :ne zna:
Što mislite o ovom:
Epson pisač Stylus Office BX305F, A4, 1200x2400 dpi/5760x1440 dpi, 15 ppm crno-bijelo, multifunkc. uređaj
može proći
vukanjac
30.08.2011., 11:40
može proći
hvala na odgovoru.
e da ima zamjenske tinte?
Dali možda ima nešto bolje za te novce, nešto što bi preporučili?:lux:
Adriatix
30.08.2011., 11:59
hvala na odgovoru.
e da ima zamjenske tinte?
Dali možda ima nešto bolje za te novce, nešto što bi preporučili?:lux:
Ima trajnih zamjenskih kazeta bez tinte. Tinta je extra.
Za te novce eventualno pogledajte još neki Brother
kolko povremeni (susenje itd)? :misli:
Emmezeta daje popuste za printere 10% ovaj vikend, pa sam mislila uzeti neki na toj akciji, sestra i ja smo studentice i zelja nam je laserski jer dosta printamo. Može preporuke, pliiiiz.
http://www.emmezeta.hr/multimedija/informatika/pisaci/#content
Iz osijeka smo pa moze i preporuka na neki drugi printer u drugoj trgovini u blizini, ako se ovdje ne isplati ni s tih 10%.
Budžet: 1000,1200 kn, ali najbitnija je isplativost!
pogledaj pošto su toneri tamo gdje ti je najzgodnije kupovati ih i pitaj ima li zamjenskih tonera. kad vidiš koji toneri su najjeftiniji, po tome kupuješ štampač.
inače ako trebaš samo štampač, najjeftiniji xerox je odličan, nema potrebe kupovati ništa skuplje, 18ppm, usb priključak i vozi... :D
a ako trebaš multipraktik, opet xerox, onaj po 999kn. naravno, prethodno pogledaj cijene tonera kao što rekoh...
Adriatix
01.09.2011., 13:15
Emmezeta daje popuste za printere 10% ovaj vikend, pa sam mislila uzeti neki na toj akciji, sestra i ja smo studentice i zelja nam je laserski jer dosta printamo. Može preporuke, pliiiiz.
Iz osijeka smo pa moze i preporuka na neki drugi printer u drugoj trgovini u blizini, ako se ovdje ne isplati ni s tih 10%.
to ti otprilike dođe kao da kupuješ kučnog ljubimca. Dobiješ ga za 100 kn + 5kg Pedigre Pal ili Wiskas hrane. I ubrzo se ispostavi da cucak neče ništa drugo jesti doli te krokete. I kad izračunaš koliko to košta onda cucak ili mačić završi u kanti za smeće. Ili pokraj konteinera
http://www.jutarnji.hr/macice-ostavili-uz-kontejner--pse-izbacili-iz-auta----i-otisli-na-more/965204/
I vidiš takav cucak ipak završi u preodgajalištu za razmažene cucke i nauće ga tamo da maše repom i na nešto što košta 3- 4 puta jeftinije od Pedigre Pala ili Wiskasa.
I sad je pitanje želiš li radije udomiti jednog takvog cucka ili onog što traži isključivo Pedigre Pall.
Drugim riječima cijena ti je ista. A sa Pedigre Pallom ga možeš hraniti 15 + 30 dana a sa zamjenskom hranom barem 8 mjeseci duže.
Naravno usporedba je karikirana ali odgovara realnim životu danas na ovom polju.
to ti otprilike dođe kao da kupuješ kučnog ljubimca. Dobiješ ga za 100 kn + 5kg Pedigre Pal ili Wiskas hrane. I ubrzo se ispostavi da cucak neče ništa drugo jesti doli te krokete. I kad izračunaš koliko to košta onda cucak ili mačić završi u kanti za smeće. Ili pokraj konteinera
http://www.jutarnji.hr/macice-ostavili-uz-kontejner--pse-izbacili-iz-auta----i-otisli-na-more/965204/
I vidiš takav cucak ipak završi u preodgajalištu za razmažene cucke i nauće ga tamo da maše repom i na nešto što košta 3- 4 puta jeftinije od Pedigre Pala ili Wiskasa.
I sad je pitanje želiš li radije udomiti jednog takvog cucka ili onog što traži isključivo Pedigre Pall.
Drugim riječima cijena ti je ista. A sa Pedigre Pallom ga možeš hraniti 15 + 30 dana a sa zamjenskom hranom barem 8 mjeseci duže.
Naravno usporedba je karikirana ali odgovara realnim životu danas na ovom polju.
Koja bezobrazna i neprimjerena usporedba! :o čuko=printer :mad:
Nije mi problem davati godišnje za toner onoliko koliko dođe printer, ako će zbilja printati oko 3 000 stranica, onda će mi trajati i puno dulje, tako da se ne trebate meni prodavati, pogotovo ne igrajući na kartu jadnih napuštenih pasa, koji za razliku od glupih printera imaju osjećaje.
Uostalom, svaki savjestan vlasnik psa će, prije no što uzme čuku, izračunati koliko ga mjesečno izađe hrana za tu pasminu, s tim da naravno računaju s onima malo kvalitetnije tipa royal canine ili ekanube, a ne pedigre, ili nedaj bože domaćom ::B
Adriatix
01.09.2011., 16:15
Koja bezobrazna i neprimjerena usporedba! :o čuko=printer :mad:
Nije mi problem davati godišnje za toner onoliko koliko dođe printer, ako će zbilja printati oko 3 000 stranica, onda će mi trajati i puno dulje, tako da se ne trebate meni prodavati, pogotovo ne igrajući na kartu jadnih napuštenih pasa, koji za razliku od glupih printera imaju osjećaje.
Uostalom, svaki savjestan vlasnik psa će, prije no što uzme čuku, izračunati koliko ga mjesečno izađe hrana za tu pasminu, s tim da naravno računaju s onima malo kvalitetnije tipa royal canine ili ekanube, a ne pedigre, ili nedaj bože domaćom ::B
sačuvaj nas bože ovog mentaliteta. još malo pa će izaći automati za hranjenje cucaka. ubaciš u njega desetak konzervi a cucak samo pritisne gumb i evo ga flesh royal na tanjuru. a vlasnik zadovoljno to promatra on line na mobitelu kao najnoviju widget aplikaciju. i zadovoljstvu neograničenom nikad kraj. cucak tup na gumb a korisnig se topi od sreće.
A jadni mačak može pored toga automata zahvaljući navedenom mentalitetu joše jedino može učlaniti u zbor Bekkih dječaka
Kako?
Lijepo
>>>>
Royal canin je proizveo specijalnu hranu za kastrirane mačore i sterilizirane mačke koja osigurava održavanje optimalne tjelesne težine i uvjete u mokraćnom traktu koji preveniraju formiranje mokraćnih kamenaca. Od Hill'sa je to Indoor Cat Adult, a od Eukanube Hairball-Indoor Adult. Što se hrane tiče, pozvani ste da prilikom kupnje u našim trgovinama konzultirate veterinare kako bi dobili potpune informacije i kako bi Vaš mačak bio sretna i zdrava kućna maca.
@Adriatix Pročitajte boldano u mom predzadnjem postu opet. Jasno? Ako nešto nije, slobodno pitajte pa ću parafrazirati ;)
EDIT: hvala taipan :D
Od tih u emmezeti bi ja Brothera HL-2240 odabrao, ali razmisli si i o ovome: http://www.trustedreviews.com/Samsung-ML-1865W_Printer_review
U Linksu je 590 kn, toner od 1500 strana ti je oko 450 kn, ima wireless ugrađen pa ga samo moraš sa routerom povezati, staviš ga gdje hoćeš, a i malo mjesta zauzima.
I koliko je to "dosta" printanja? Tisuću listova mjesečno? 2? 5?
Za pese i mačke si nađite drugi podforum. :)
Ma ne mjesečno tisuću :O treba mi kućni printer, ali hoću laserski, neda mi se svako-malo mijenjati tonere, dam pare pa sam mirna i nekako mi je lakše dati za original laserski nego za ink jet. :D, imam trenutno epson 4450 dx i sad je počeo jako bučiti, loše printa i mulja, ne pomaže ni čišćenje. Dosta je za mene mozda 100,150 stranica mjesečno, nekad ni toliko, ali zaključila sam da mi je svakako isplativije uzeti laserski nego ink jet. Vjerojatno bih i više printala uz laserski, onaj sam štedila.
Adriatix
01.09.2011., 17:14
Ma ne mjesečno tisuću :O treba mi kućni printer, ali hoću laserski, neda mi se svako-malo mijenjati tonere, dam pare pa sam mirna i nekako mi je lakše dati za original laserski nego za ink jet. :D, imam trenutno epson 4450 dx i sad je počeo jako bučiti, loše printa i mulja, ne pomaže ni čišćenje. Dosta je za mene mozda 100,150 stranica mjesečno, nekad ni toliko, ali zaključila sam da mi je svakako isplativije uzeti laserski nego ink jet. Vjerojatno bih i više printala uz laserski, onaj sam štedila.
Za Epsone imaš opciju Neispravno za ispravno + Doplata
Znači daš pod račun neispravan Epson a dobiješ ispravan HP LJ 1300 + 4000 + 4000 otisaka u zamjenskim tonerima + garanciju za tih 8000 otisaka.
Usoporedbe radi : uzmeš li bilo koji drugi laser i ukoliko u 12 mjeseci napraviš 8000 ista stvar će te doći 800 + 3* 450 kn. Znači radi se o najobičnijem porezu na korojeviće. Nakon 12 mjeseci nemaš više garanciju a novčanik ti je duplo tanji.
Znači udomljavanje napuštenih "cucaka" je za vas i tekako isplatljivo. S tim da će onaj DX 4450 definitivno biti ponovo udomljen kod nekoga što će shvatiti ovu filozofiju udomljavanja + vlastita ušteda + zadovoljavanje potreba.
Moze li se s tim samsungom printati font 5,6? XD Nije da se bas kuzim u njihovu razlucivost, a cini mi se da laserski imaju manju od inkjeta. I koliko se dobije na početku tonera za taj laserski? Ne vidim nigdje te podatke.
Za Epsone imaš opciju Neispravno za ispravno + Doplata
Znači daš pod račun neispravan Epson a dobiješ ispravan HP LJ 1300 + 4000 + 4000 otisaka u zamjenskim tonerima + garanciju za tih 8000 otisaka.
Usoporedbe radi : uzmeš li bilo koji drugi laser i ukoliko u 12 mjeseci napraviš 8000 ista stvar će te doći 800 + 3* 450 kn. Znači radi se o najobičnijem porezu na korojeviće. Nakon 12 mjeseci nemaš više garanciju a novčanik ti je duplo tanji.
Znači udomljavanje napuštenih "cucaka" je za vas i tekako isplatljivo. S tim da će onaj DX 4450 definitivno biti ponovo udomljen kod nekoga što će shvatiti ovu filozofiju udomljavanja + vlastita ušteda + zadovoljavanje potreba.
Zadržat ću epsona zbog skrenera. Jasno?
Adriatix
01.09.2011., 17:58
Zadržat ću epsona zbog skrenera. Jasno?
Krivo
skener neće raditi kad se potroše tinte. Nemoj misliti da Epson nije misli ona tu opciju.
Krivo
skener neće raditi kad se potroše tinte. Nemoj misliti da Epson nije misli ona tu opciju.
Hoćeš da ti skeniram svoje dupe za 5 min? :kava: Naravno da radi!
Hvala što se trudiš, ali zbilja me ne zanima tvoje mišljenje koje samo vuče na svoju korist i stranicu, koja btw, očajno izgleda i puna je gramatičkih grešaka (čitala sam i ostale tvoje postove).
Samo želim kupiti normalan laserski printer, i ako nemaš nešto za ponuditi ili reći što je van tvog interesa, onda me se okani! Naporan si, previše brbljaš bezveze i pokušavaš biti uvjerljiv. Ne sviđaš mi se nimalo i ne pomažeš. Što si rekao za moj upit o stranici emmezeta, ništa!!! Svi samo trebamo doći do tebe i tražiti "najjeftinije" rješenje.
I došla sam na forum jer tu ljudi, koji znaju, mogu savjetovati bez nekog vlastitog interesa, iz svog iskustva i onako kako bi sebi napravili, i onda me ti tu spopadneš :504:
Vjerujem da se jako dobro razumiješ u printere i imaš puno iskustva, za razliku od mene, ali ne zanima me tvoje mišljenje zbog toga što ti ne mogu vjerovati jer je glavni tvoj razlog dolaska na ovaj forum prodati vlastite proizvode, a ne pomoći drugima. Da ste zbilja tako dobri, drugi bi ovdje dolazili i pričali o vama, a ne vi sami. Jasno?
Adriatix
01.09.2011., 19:39
Hoćeš da ti skeniram svoje dupe za 5 min? :kava: Naravno da radi!
Hvala što se trudiš, ali zbilja me ne zanima tvoje mišljenje koje samo vuče na svoju korist i stranicu, koja btw, očajno izgleda i puna je gramatičkih grešaka (čitala sam i ostale tvoje postove).
Samo želim kupiti normalan laserski printer, i ako nemaš nešto za ponuditi ili reći što je van tvog interesa, onda me se okani! Naporan si, previše brbljaš bezveze i pokušavaš biti uvjerljiv. Ne sviđaš mi se nimalo i ne pomažeš. Što si rekao za moj upit o stranici emmezeta, ništa!!! Svi samo trebamo doći do tebe i tražiti "najjeftinije" rješenje.
I došla sam na forum jer tu ljudi, koji znaju, mogu savjetovati bez nekog vlastitog interesa, iz svog iskustva i onako kako bi sebi napravili, i onda me ti tu spopadneš :504:
Vjerujem da se jako dobro razumiješ u printere i imaš puno iskustva, za razliku od mene, ali ne zanima me tvoje mišljenje zbog toga što ti ne mogu vjerovati jer je glavni tvoj razlog dolaska na ovaj forum prodati vlastite proizvode, a ne pomoći drugima. Da ste zbilja tako dobri, drugi bi ovdje dolazili i pričali o vama, a ne vi sami. Jasno?
Čovjek ti hoće pomoći a ti nečeš. Šta ti ja mogu. Tvoja glava i tvoji novci. Jedno možeš potrošiti a drugo ne možeš. Ostaje ti za cijeli život.
Pozdrav.
Čovjek ti hoće pomoći a ti nečeš. Šta ti ja mogu. Tvoja glava i tvoji novci. Jedno možeš potrošiti a drugo ne možeš. Ostaje ti za cijeli život.
Pozdrav.
:W
Moze li se s tim samsungom printati font 5,6? XD Nije da se bas kuzim u njihovu razlucivost, a cini mi se da laserski imaju manju od inkjeta. I koliko se dobije na početku tonera za taj laserski? Ne vidim nigdje te podatke.
Sad sam font 4 isprintao i vidi se. :) 700 strana je start toner.
Sad sam font 4 isprintao i vidi se. :) 700 strana je start toner.
ee, super onda, hihi, otići ću pogledati i onog brothera jos, ako ne uzmem njega, onda samsungića iz linksa. Ispadne za 1100 kn 2200 listova.
Hvala na provjeri :zubo:
Zanima me što mislite o samsungovom printeru scx4623f? Unaprijed hvala
Vrlo solidan uređaj...imaš tu par reviewa pa si prelistaj:
http://www.trustedreviews.com/Samsung-SCX-4623F---Laser-All-in-One_Printer_review
http://review.techworld.com/sme/3214005/samsung-scx-4623f-review/
http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/pc-peripheral/3213714/samsung-scx-4623f-review/
ivano13579
08.09.2011., 21:37
trebao bi pomoć...imam epsonov printer i nekad zna isprintati da se neka slova slabo vide,a neka uopće ne...hvala
Adriatix
19.09.2011., 10:42
trebao bi pomoć...imam epsonov printer i nekad zna isprintati da se neka slova slabo vide,a neka uopće ne...hvala
Pošalji sken za mišljenje
Mladenac
20.09.2011., 15:06
1. tonera više nema
2. očisti spoj tonera i printera (tamo ti možda nakupilo tonera kao prašine pa ti friški toner ne prolazi)
Dva su umrežena računala,na obadvoma kad uđem u pisače i faksove u control panelu stoji ikona od istog printera ali sa jednog računala ne mogu printati direktno tj,moram preko ovog drugog.
Da li to što je ikona prikazana znači da je printer instaliran,ako ne šta da radim?
Može li mi netko pomoći?
Conphas
23.09.2011., 14:06
jedno pitanje
koliko printer može ispisati stranica sa jednim tonerom?
Onako okvirno
Riječ je o printeru HP LaserJet 1320.
Adriatix
23.09.2011., 19:51
jedno pitanje
koliko printer može ispisati stranica sa jednim tonerom?
Onako okvirno
Riječ je o printeru HP LaserJet 1320.
Oficijelno 4000(A) ili 6000(X) otisaka
Ali u normalo u stansardnu kazetu stane do 150 gr praha, Hp je puni sa 120 gr a 35 gr je dovoljno za 1000 otisaka.
Usporedbe rasdi novi HP printeri istih tih performansi u toneru imaju samo 55 gr praha. Dok toneri koštaju zamali jednko.
A da to nije ništa novo pogledajte si današnji Jutarnji list i priču kako istu takvu politiku vode i mnogi drugi proizvođači brand proizvoda,
WilliamsF1
28.09.2011., 19:48
Koji od ova dva printera je bolji? Koji se više isplati kupiti?
Canon Pixma MP280 ili Epson Stylus Office BX305F
Adriatix
28.09.2011., 22:50
Koji od ova dva printera je bolji? Koji se više isplati kupiti?
Canon Pixma MP280 ili Epson Stylus Office BX305F
Koji su kriteriji
WilliamsF1
28.09.2011., 23:08
Da ima printanje u boji i skener.
Adriatix
29.09.2011., 07:43
Da ima printanje u boji i skener.
Pa onda ti je nebitno koji. Jedan i drugi to uredno rade. Uzmi onog koji ti je ljepši.
Alexazg
23.11.2011., 10:04
Pozdrav svima,
koji printer da kupim - za kucnu upotrebu, sa dvije boje,koji iste ima zamjenske najjeftinije?
Stari HP je zakazao a boje su mu bile jaaako skupe....i nije bilo zamjenskih...:(
THX
Adriatix
23.11.2011., 10:27
Pozdrav svima,
koji printer da kupim - za kucnu upotrebu, sa dvije boje,koji iste ima zamjenske najjeftinije?
Stari HP je zakazao a boje su mu bile jaaako skupe....i nije bilo zamjenskih...:(
THX
Koliko vidim nema zamjenskih u toj klasi ispod cca 2 * 70 kn
Znači jedina pametna opcija uz taj kriterij ti je Ecco refil set ==100 kn i novi HP Deskjet 1050 == 230 kn.
Znači za 330 kn imaš nekih 5 ml +3* 3 ml + 20 +3* 10 ml tinte.
Inače 40 ml je normativ za 800 otisaka.
Ali daleko najpametnija ti je opcija neki Epson iz Hot Spot ponude. Zašto?
Zato jer tu za 500 kn dobiješ 440 ml tinte i kazete ne bacaš jer je u njima ugrađen resetter. Otiske izračunaj sama. I sve radi bez problema.
Dok kod HP kad potrošiš onaj Ecco refil set moraš kupiti ponovo nove kazete. == cca 250 kn + 100 kn za Ecco set.
Ista stvar Kao kop HP a ti je is sa novim Canonima sa dvije kazete,
pozdrav
eo ovako, procitao sam ovih par stranica i vidim preporucujete xerox ili samsung laserski.
dojadilo mi je vec stalno trcat kod prijatelja ili na faks da bi isprintao skripte, labose itd...
imam canon mp140 koji je naravno isprintao svojih 100 stranica prije 3 godine i to je to, nema vise tinte, a bome ni zamjenske boje za kupiti...vjerujem da se glava sprzila dosad i necu riskirat kupovanjem tinte....ugl
htio bih kupiti drugi printer i prvo pitanje sto uzeti od jeftinijih.... zatim glavna dvojba, koji se vise isplati: laserski ili ink-jet?! sad kak mi opet poceo faks printam i po 30-40 stranica tjedno. ako laserski, koji?ako ink-jet, koji?
postoje li zamjenski toneri za laserske? ili se mogu puniti? koliko to kosta otrpilike
u svakom slucaju bilo koji savjet je dobro dosao...voljan sam izdvojiti kojih 600 kn
hvala
Adriatix
28.11.2011., 07:24
pozdrav
eo ovako, procitao sam ovih par stranica i vidim preporucujete xerox ili samsung laserski.
dojadilo mi je vec stalno trcat kod prijatelja ili na faks da bi isprintao skripte, labose itd...
imam canon mp140 koji je naravno isprintao svojih 100 stranica prije 3 godine i to je to, nema vise tinte, a bome ni zamjenske boje za kupiti...vjerujem da se glava sprzila dosad i necu riskirat kupovanjem tinte....ugl
htio bih kupiti drugi printer i prvo pitanje sto uzeti od jeftinijih.... zatim glavna dvojba, koji se vise isplati: laserski ili ink-jet?! sad kak mi opet poceo faks printam i po 30-40 stranica tjedno. ako laserski, koji?ako ink-jet, koji?
postoje li zamjenski toneri za laserske? ili se mogu puniti? koliko to kosta otrpilike
u svakom slucaju bilo koji savjet je dobro dosao...voljan sam izdvojiti kojih 600 kn
hvala
Za 500 kn možeš doboiti refubrish HP 1012 ili sl. Za njega imaš zamjenske tonere na svakom koraku po cijeni 150 - 200 kn za 200 otisaka. Isto imaš i Ecco refil set za 3 punjenja za 200 kn == 6000 otisaka.
Ukoliko to staviš na papir i na pair staviš bilo koju drugu opciju, za studenta po pitanju troška stvari su neusporedive
Znači pitanje glasi koliko je 200 kn/ 6000 otisaka == ??. To se može jedino još uspoređivati sa nekim InkJetom + CISS
A tamo ti je kalkulacija 40 ml == 800 otisaka a 400 ml == 150 kn/8000 otisaka == ?
Samo pazi amortizacija i servis nije uračunata u tu cijenu otiska.
naime u fazi sam kupnje printera koji mora imati wi-fi, biti relativno kompaktnih dimenzija te imat prihvatljivu kvalitetu ispisa na photo papir. Cijena oko 500kn (+-100kn)
Printer mi zaista treba povremeno, te je za kućnu uporabu.
Imam iskustva sa Epsonom od prije 5-6 god(problematične glave), HP-om, korektan ali nemam sa Canonom. Zanimaju me preporuke, kao i iskustva sa navedenim proizvođačima.
http://www.dpreview.com/products/canon/printers/canon_pixmamg3150
http://www.dpreview.com/products/hp/printers/hp_dj3050j610a
http://www.epson.co.uk/Store/Printers-and-All-in-Ones/Epson-Stylus-SX435W
Zahvaljujem na savjetu...
Adriatix
28.11.2011., 12:08
naime u fazi sam kupnje printera koji mora imati wi-fi, biti relativno kompaktnih dimenzija te imat prihvatljivu kvalitetu ispisa na photo papir. Cijena oko 500kn (+-100kn)
Printer mi zaista treba povremeno, te je za kućnu uporabu.
Imam iskustva sa Epsonom od prije 5-6 god(problematične glave), HP-om, korektan ali nemam sa Canonom. Zanimaju me preporuke, kao i iskustva sa navedenim proizvođačima.
http://www.dpreview.com/products/hp/printers/hp_dj3050j610a
http://www.epson.co.uk/Store/Printers-and-All-in-Ones/Epson-Stylus-SX435W
Zahvaljujem na savjetu...
http://www.dpreview.com/products/canon/printers/canon_pixmamg3150
Ukoliko govorimo iz pozicije servisa i pozicije korisnika koji kupuje nešto na 5 godina onda treba znati da je prethodnik ovog Canona bio MP 520 i iP 3600 i da su se ove inkjet glave pokazale jako kratkog vijeka već nakon 12 mj.
A od ova druga dva Epson je dobar za text. I vrlo isplativa kombinacija uz Colibri trajne kazete. Jedini problem su kazete malog kapaciteta. Sa ovim HP om nemamo nikakva konkretna iskustva u servisu jer ih je pre malo u opticaju. Ali je u principu riječ o kopiji Canona
hvala na odgovoru....kakva je situacija sa glavama kod Canona...one se nalaze na catridgu (kao kod HP-a) ili je princip kao kod Epsona...isto tako obzirom da printer nemam namjeru svakodnevno koristiti....postoji li opasnost od sasušivanja boje?
Adriatix
29.11.2011., 13:45
hvala na odgovoru....kakva je situacija sa glavama kod Canona...one se nalaze na catridgu (kao kod HP-a) ili je princip kao kod Epsona...isto tako obzirom da printer nemam namjeru svakodnevno koristiti....postoji li opasnost od sasušivanja boje?
Opet govoreći sa pozicije servisa : Glave kod Canona kod nekih modela su fiksn e a kod drugih za bacanje. E sad pošto Canonu kao i HP nije u interesu da neka glava traje neograničeno onda on gleda kao da limitira tu trajnost s time da ipak ta glava ne krapa unutar garantnog roka.
I sad u čemu je kvaka ?
Kvaka je u tome da je taj cilj teško ostvariv i nije izvedi egzaktno. Što to znači drugim riječima? Znači da ovisno o tehnološkom postupku neka šarža Canononovih inkjet glava ima kraču trajnost grijača a druga osjetno dužu. I naravno to kupac a ni sam Canon ne može predvidjeti. Tako da neke glave krepavaju hrpimice nakon 18 mjeseci a druge izdrže po 2 - 3 godine. S tim da nema neke bitne tehnološke razlike u njima. A ni to što ste uzeli skuplji uređaj nije neka garancija po tom pitanju.
Dok kod Epsona danas više nema takvih problema. Bilo ih je prije. Kod Epsona je jedini problem što je za istu kvalitetu otiska duplo sporiji ili duplo skuplji od Canona slične kvaliete otiska. A plastika i mehanika je svakim danom sve sličnija papir ili alu macheu.
Ali generalno gledano moraš si postaviti pitanje: Tko to ima interes da ja jefino štampam. Jeli to proizvođač Canon Epson ili HP? I kad nađeš odgovor na to pitanje onda češ znati što trebaš uzeti.
laaaraL
29.11.2011., 19:13
navodno postoji samo original boja :ne zna:
zanima me je li moguće, ako kupim original, poslije puniti zamjenskom (tj. odnijeti u obrt koji to radi)
apsolutno se ne razumijem u to pa ako može bilo kakva pomoć :)
hvala
Adriatix
29.11.2011., 20:58
navodno postoji samo original boja :ne zna:
zanima me je li moguće, ako kupim original, poslije puniti zamjenskom (tj. odnijeti u obrt koji to radi)
apsolutno se ne razumijem u to pa ako može bilo kakva pomoć :)
hvala
Može pod pitanje: Koliko puta očekujete puniti tu kazetu.
laaaraL
29.11.2011., 22:42
Može pod pitanje: Koliko puta očekujete puniti tu kazetu.
iskreno, nemam pojma, printer mi treba ponekad, samo za faks
Adriatix
30.11.2011., 12:12
iskreno, nemam pojma, printer mi treba ponekad, samo za faks
Onda uzmite neki Laser za 350 - 400 kn
Anita2507
11.12.2011., 19:03
Print Cartridge(s) Not Detected/Cover Open
Check one of the following.
-No cartridge(s) are set.
-Cartridge(s) are set incorrectly.
-Right Front Cover is open.
Open the indicated cover and check the cartridge(s), then close the cover.
Što učiniti, jel možda zato jer mi 1 boja ni unutra??
maystor1
11.12.2011., 19:09
Print Cartridge(s) Not Detected/Cover Open
Check one of the following.
-No cartridge(s) are set.
-Cartridge(s) are set incorrectly.
-Right Front Cover is open.
Open the indicated cover and check the cartridge(s), then close the cover.
Što učiniti, jel možda zato jer mi 1 boja ni unutra??
Pa da lijepo ti piše...ne ide engleski?
Prva stavka...fali ketridge
Druga stavka..ketridge nije dobro "sjeo"..
Treća stavka ..poklopac ketridgea nije zatvoren..
Koji je to štampač?
Evo ti malo pa si pročitaj o štampačima i problemima.
Možda i svoj nađeš tamo.
http://adriatix.hr/
Anita2507
11.12.2011., 19:25
Ma ok, mislila sam da nije nužno da ta boja budu unutra, ionako ću printat u drugoj koja je unutra.
Hvala
Adriatix
11.12.2011., 21:33
Ma ok, mislila sam da nije nužno da ta boja budu unutra, ionako ću printat u drugoj koja je unutra.
Hvala
Neće raditi samo sa crnom.
Može raditisti samo sa kolorom ukoliko nije u pitanju Epson
Anita2507
12.12.2011., 12:29
Ima netko praznu crnu boju od Aficio gx2500
Imam Epsonov printer s četiri boje i prvih par puta sam kupovala originalne, i zadnji put sam kupila sve četiri zamjenske.
Žuta i crvena su bile prazne pa sam stavila zamjenske i onda sam normalno printala, nakon što mi je nestalo plave stavila sam plavu zamjensku i onda mi je počelo pokazivati da ne prepoznaje tintu koja bi trebala biti žuta, pa sam kupila original žutu (mislila sam da možda nije nešto bilo u redu s tintom) i opet je normalno printao, nakon što sam ostala bez crne(koja je bila original) stavila sam zamjensku i sada opet izmišlja kako ne prepoznaje plavu, s kojom printa već neko vrijeme.
Ja sam primijetila da ukoliko postoje dvije zamjenske i 2 original on normalno printa, a kada su 3 zamjenske ona šalje poruku da ne prepoznaje tintu s kojom je jučer printao normalno, jesam li ja to umislila ili to ima neke veze i zna li itko što da radim ili da jednostavno sve tinte bacim i kupim original jer će me izluditi.
Rendolf
14.12.2011., 17:00
Pozdrav,
brat želi kupiti printer, za faks. E sad, ima nekakav ink-jet, relativno nov, sve pet, samo je neekonomičan. Skripti, e-knjiga i prezentacija do mile volje.
Pa sada trebam preporuku. Traži laserski printer.
Nikada u životu se nisam informirao o njima. Uglavnom bitno je slijedeće. Da nije preskup..Nekakvih 400-500 kuna..Da printa c/b, otprilike nekih 1500-2000 stranica mjesec..
Vidio sam da se kreću id o 30.000 mjesečno a to je ipak previše, al dobro. Pa sad..
Našao sam neke Xeroxe i Samsunge. Kvaliteta ispisa stvarno nije bitna. Ako se vidi fino pročitati s njega, milina. Bitno je da nije skup i da refill nije ludilo.
Što se tiče refilla, jel u pitanju toner, koliko otprilike dođe crna boja i koliko dugo ona traje, tj. koliko stranica.
Hvala na informacijama i lijepi pozdraf.
Adriatix
14.12.2011., 18:24
Pozdrav,
brat želi kupiti printer, za faks. E sad, ima nekakav ink-jet, relativno nov, sve pet, samo je neekonomičan. Skripti, e-knjiga i prezentacija do mile volje.
Nikada u životu se nisam informirao o njima. Uglavnom bitno je slijedeće. Da nije preskup..Nekakvih 400-500 kuna..Da printa c/b, otprilike nekih 1500-2000 stranica mjesec..
Vidio sam da se kreću id o 30.000 mjesečno a to je ipak previše, al dobro. Pa sad..
Našao sam neke Xeroxe i Samsunge. Kvaliteta ispisa stvarno nije bitna. Ako se vidi fino pročitati s njega, milina. Bitno je da nije skup i da refill nije ludilo.
Što se tiče refilla, jel u pitanju toner, koliko otprilike dođe crna boja i koliko dugo ona traje, tj. koliko stranica.
Noje problem u kvaliteti ispisa. Problem je u uvlačenju papira. Ni jedan Samsung/ Xerox ne doživi treću godinu upravo zbog te kvaltete. Zato se za low cost Samsung ne ispčlati držati najnovije CHIP ove a mijenjaju se 2 puta godišnje. Vrlo brzo ćeš nakon kupnje zaključiti da moraš trošiti samo origimale.
Startni toner ne možeš puniti pa ti se onih 500 600 kn u trenu pretvori u 1100 - 1200 kn. A za te novce možeš dobiti daleko bolji laser sa 14 000 otisak uračunato. A problem uvlačenja papira je riješen ne kao servisni već kao korisnički dio.
Znali pamet u glavu
Adriatix
14.12.2011., 20:12
Pozdrav,
Noje problem u kvaliteti ispisa. Problem je u uvlačenju papira. Ni jedan Samsung/ Xerox ne doživi treću godinu upravo zbog te kvaltete. Zato se za low cost Samsung ne ispčlati držati najnovije CHIP ove a mijenjaju se 2 puta godišnje. Vrlo brzo ćeš nakon kupnje zaključiti da moraš trošiti samo origimale.
Startni toner ne možeš puniti pa ti se onih 500 600 kn u trenu pretvori u 1100 - 1200 kn. A za te novce možeš dobiti daleko bolji laser sa 14 000 otisak uračunato. A problem uvlačenja papira je riješen ne kao servisni već kao korisnički dio.
Znači pamet u glavu
Rendolf
14.12.2011., 20:25
Znači pamet u glavu
Koji je onda savjet? Koji da traži tj. gleda s obzirom na navedeno..Dakle za studentske potrebe do nekih 1500-2000 stranica mjesečno i da boja tj. taj refill nije preskup..Generalno da nije skupo jer ne tražim laserski pisač za firmu il slično, treba burkiju za faks..Ono, prezentacije, skripte, e-knjige i te pizdarije..
mederlane
14.12.2011., 22:20
Trebam novi printer, ali se ne razumijem previše u to... Ne treba mi previše, laserski ili ne, nebitno, samo da tinta traje malo duže od tjedan dana:rolleyes:
Do nekih cca 500 kuna.(ne očekujem previše za te pare:D)
Adriatix
14.12.2011., 22:28
Koji je onda savjet? Koji da traži tj. gleda s obzirom na navedeno..Dakle za studentske potrebe do nekih 1500-2000 stranica mjesečno i da boja tj. taj refill nije preskup..Generalno da nije skupo jer ne tražim laserski pisač za firmu il slično, treba burkiju za faks..Ono, prezentacije, skripte, e-knjige i te pizdarije..
Ako novo onda neki Epson + glava koja ima što više mlaznica + trajne kazete + provjerena tinta. Samo kad to zbrojiš treba ti oko 1000 kn. Ista stvar u refubrished verziji te dođe 800 kn ali zato moraš duplo rjeđe iči na "šekret". Duplo rjeđe moraš puniti kazete nego kod novih printera.
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro_PRINTERI/Canon/A_adriatix_Canon%20iP1800%2B%20CISS.htm
Sa druge strane ukolio tražiš price perfomance onda ova opcija jednostavno nema konkurenta. I što se tiće cijene i brzine i jednostavnosti održavanja pouzdanosti. Evo uporavo danas donio jedan gospodin neke diplome na 300 gr papiru koje se moraju doštampavati. I ovaj mali crni vrag je to prožvakao bez ikakvog problema. Ukoliko ne vjerujete pogledajte si malo niže zahtjev za teške paipre.. I otisak ne nije razljevao na ovom kartonu, Jednostavno ne nadj.... printer
Adriatix
14.12.2011., 22:30
Trebam novi printer, ali se ne razumijem previše u to... Ne treba mi previše, laserski ili ne, nebitno, samo da tinta traje malo duže od tjedan dana:rolleyes:
Tako nešto novo ne postoji za te novce
mederlane
14.12.2011., 22:40
Tako nešto novo ne postoji za te novce
a što se najbolje može ponuditi za te novce?
Adriatix
15.12.2011., 08:38
a što se najbolje može ponuditi za te novce?
Moraš poći od stražnje strane. Odnosno od cijene otiska. Najeftinija je ova opcija. Naravno još dovnload instrukcija direktno u tvoj mozak neije u funkciji, Tako da nema grancije za tu opciju.
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_TANK_DRIVE/HP/HP%20DeskJet%203420.htm
Investicija cca 300 kn za printer + 100 kn za refil set.
Nakon toga
IP 1800 + ugrađen CIIS
Investicija 600 kn
Nakon toga
DX 4450 + Colibri paket
Investicija 500 kn
Nakon toga neki novi
Epson SX 130 + colibri paket
Investicija 400 kn +
150 kn + 120 kn + PDV
Nakon toga
Canon iP 4850 + Ecco refil Paket
Investicija
750 kn + 140 kn
Nakon toga
Canon iP 2700 ili HP Deskje 16??+ refill paket
investicija 300 kn + 100 kn
Nakon toga dolazi neki Brother + Magnetic Refil paket = puno otisaka. Loša kvaliteta otisaka . Nepoznat rok službe
Ivesticija
700 kn + 70 kn
itd
Znači sve ove opcije imaju svojih prednosti i mane i poredane su po nekoj skali od 1 - 10.
mederlane
15.12.2011., 12:24
Moraš poći od stražnje strane. Odnosno od cijene otiska. Najeftinija je ova opcija. Naravno još dovnload instrukcija direktno u tvoj mozak neije u funkciji, Tako da nema grancije za tu opciju.
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_TANK_DRIVE/HP/HP%20DeskJet%203420.htm
Investicija cca 300 kn za printer + 100 kn za refil set.
Nakon toga
IP 1800 + ugrađen CIIS
Investicija 600 kn
Nakon toga
DX 4450 + Colibri paket
Investicija 500 kn
Nakon toga neki novi
Epson SX 130 + colibri paket
Investicija 400 kn +
150 kn + 120 kn + PDV
Nakon toga
Canon iP 4850 + Ecco refil Paket
Investicija
750 kn + 140 kn
Nakon toga
Canon iP 2700 ili HP Deskje 16??+ refill paket
investicija 300 kn + 100 kn
Nakon toga dolazi neki Brother + Magnetic Refil paket = puno otisaka. Loša kvaliteta otisaka . Nepoznat rok službe
Ivesticija
700 kn + 70 kn
itd
Znači sve ove opcije imaju svojih prednosti i mane i poredane su po nekoj skali od 1 - 10.
Hvala puno. :)
Adriatix
15.12.2011., 13:02
Hvala puno. :)
Nema problema
Nego stavi na stol bilo koju alternativu pa ćemo ti argumentirano odgovoriti kako ta alternativa stoji u usporedbi sa nekom od ovih opcija,
OK?
Rendolf
15.12.2011., 14:53
Ako novo onda neki Epson + glava koja ima što više mlaznica + trajne kazete + provjerena tinta. Samo kad to zbrojiš treba ti oko 1000 kn. Ista stvar u refubrished verziji te dođe 800 kn ali zato moraš duplo rjeđe iči na "šekret". Duplo rjeđe moraš puniti kazete nego kod novih printera.
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro_PRINTERI/Canon/A_adriatix_Canon%20iP1800%2B%20CISS.htm
Sa druge strane ukolio tražiš price perfomance onda ova opcija jednostavno nema konkurenta. I što se tiće cijene i brzine i jednostavnosti održavanja pouzdanosti. Evo uporavo danas donio jedan gospodin neke diplome na 300 gr papiru koje se moraju doštampavati. I ovaj mali crni vrag je to prožvakao bez ikakvog problema. Ukoliko ne vjerujete pogledajte si malo niže zahtjev za teške paipre.. I otisak ne nije razljevao na ovom kartonu, Jednostavno ne nadj.... printer
Oke, imam osjećaj da me ne razumijete ili...
Trenutno imamo novi Epsonov printer star ni par mjeseci..SX serija. Copy/Print/Scan i šta ja znam šta ne. Ima 4 glave, ink-jet. Problem je što se brzo troši boja jer imam brdo toga za printati..Neisplativo mi je..Što će mi taj Canon iP1800??
Dakle ajmo ispočetka..Tražimo:
LASERSKI PISAČ
uvjeti:
- da je jeftin (ne kupujem za firmu već za brata koji je student)
- da može printati mjesečno do 2000 stranica
- crno/bijeli ispis
- da je boja za njega (crna) relativno jeftina, tj. da mi se ne okrene i da ne kupujem svakih mjesec dana boju..
Znači ne dolaze u obzir ink-jet taman da je boja đabe..
Laserski pisač za kućnu upotrebu i printanje skripti i prezentacija u crno/bijeloj izvedbi...Oke?
http://www.links.hr/?naziv=printer-samsung-ml-1675-laser-1200dpi-8mb-usb&option=artikl&id_kategorija=1007101050&id_artikl=100.710.074
Adriatix
15.12.2011., 16:02
http://www.links.hr/?naziv=printer-samsung-ml-1675-laser-1200dpi-8mb-usb&option=artikl&id_kategorija=1007101050&id_artikl=100.710.074
Ukoliko probate otvoriti prednji poklopac na tom printeru sa jednom rukom, nema šanse, Imat ćete osječaj da će puknuti. Morate ga otvoriti sa dvije ruke. Nakon 12 mjeseci kad otapala u plastici malo izhlape ili ukoliko bude u prostoriji malo hladnije taj poklopac će vam ostati u ruci. Baš me zanima nakon 24 mjeseca koji od tih printera će još imati u funkciji taj držać papira. A ukoliko je tome tako sa tim držaćem onda je i sve ostalu u njemu dizainirano po istom principu.
Znači obavezno napravite ovaj test u nekom šoping centru prije nego li otvorite lisnicu. Naravno ukoliko ga mislite koristiti nakon garantnog roka.
Rendolf
15.12.2011., 16:08
http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.0c4106894ba1406d92b48f8912a6833f .pisac-lm-canon-i-sensys-lbp6000-akcija.aspx
Adriatix
15.12.2011., 17:40
http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.0c4106894ba1406d92b48f8912a6833f .pisac-lm-canon-i-sensys-lbp6000-akcija.aspx
http://www.brochures.canon-europe.com/getFile.php?productid=8481&languageid=26
Startni toner == 700 stranica == 25 gr tonera
Nornalni toner == 1600 stranica == 55 gr tonera == 400 kn
Usporeba
Toner za HP LaserJet 1300 == 150 gr == 200 kn == cca 3*55 gr == cca 3* 1600 otisaka
HP LJ 1300 + 3 * 150 gr = 1000 kn + PDV
Canom 6000 + 2*normal toner == 500 + 800 kn == 135 gr tonera
GDI vs PCL 5 & Pcl 6 & Postscript
5000 vs 10000 month duty cicle
Nercjeger
15.12.2011., 20:34
Laserski pisač za kućnu upotrebu i printanje skripti i prezentacija u crno/bijeloj izvedbi...Oke?
Koji god da uzmeš novi printer, gledaj samo da ima što dulje jamstvo, jer kad se jeftin printer pokvari nakon 12 mjeseci ( ako uopće i izdrži 12 mjeseci ) možeš ga baciti u smeće.
Adriatix
15.12.2011., 21:14
Koji god da uzmeš novi printer, gledaj samo da ima što dulje jamstvo, jer kad se jeftin printer pokvari nakon 12 mjeseci ( ako uopće i izdrži 12 mjeseci ) možeš ga baciti u smeće.
I zaboravio si reći dan čim staviš zamjenski toner izgubio si to jamstvo jer se to jamstvo finansira iz cijene tonera.
OK?
Ukoliko probate otvoriti prednji poklopac na tom printeru sa jednom rukom, nema šanse, Imat ćete osječaj da će puknuti. Morate ga otvoriti sa dvije ruke. Nakon 12 mjeseci kad otapala u plastici malo izhlape ili ukoliko bude u prostoriji malo hladnije taj poklopac će vam ostati u ruci. Baš me zanima nakon 24 mjeseca koji od tih printera će još imati u funkciji taj držać papira. A ukoliko je tome tako sa tim držaćem onda je i sve ostalu u njemu dizainirano po istom principu.
Znači obavezno napravite ovaj test u nekom šoping centru prije nego li otvorite lisnicu. Naravno ukoliko ga mislite koristiti nakon garantnog roka.
Moj 1665 je više od godinu dana star i niš na njemu ne škripi ni ne zapinje. Kad smo već kod plastike, koji kućni printer nije "kanta"? :)
mederlane
16.12.2011., 11:14
Poznajem osobu koja ima ovakav printer i radi više od 2 godine bez problema... Meni ionako nije toliko važna dugotrajnost, godinu dana mi je dovoljno da radi. Isplati li se onda uzest taj ml-1675?
Vjerojatno je neki stariji 16xx model u pitanju, 1675 je prilično nov model. Za kućni printer se isplati, o kojoj količini printa se radi? Cca, mjesečno?
Adriatix
16.12.2011., 13:25
Vjerojatno je neki stariji 16xx model u pitanju, 1675 je prilično nov model. Za kućni printer se isplati, o kojoj količini printa se radi? Cca, mjesečno?
Upravo smo prije par dana sahranili dva ML 1510 i 1520 zbog problema uvlačenja papira a jedan je još imao startni toner u sebi a drugi je potrošio 3 tonera. Printeri su stari 3 godine. To se zove kvaliteta made in Samsung. Vjerujem da su novi daleko gori.
Rendolf
16.12.2011., 14:19
Upravo smo prije par dana sahranili dva ML 1510 i 1520 zbog problema uvlačenja papira a jedan je još imao startni toner u sebi a drugi je potrošio 3 tonera. Printeri su stari 3 godine. To se zove kvaliteta made in Samsung. Vjerujem da su novi daleko gori.
Sva IT oprema je HP & Samsung..Nikada nisam imao neugodnosti niti sa jednima..Imao sam dva Samsungova printera..Jedan 3, jedan 5 godina..Oba funkcioniraju kao prvog dana samo što za ovaj stariji više ne proizvode boju..Sad imam Epsona SX ali želim neki laserski..Osim brdo nagađanja i uspoređivanja nisam dobio kvalitetnu preporuku..Samo smjernice na ''što bi moglo vrisnut/pokidati se/odlomiti/zaštekati kod pojedinog printera..Bože moj, pa bilo bi čudno da radi savršeno..Al dobro..
Uglavnom surfajući i tražeći pomoć na drugim forumima sukladno mojim željama došao sam na:
1) Epson M1400 Aculaser
2) Canon i-Sensys LBP 6000
Adriatix
16.12.2011., 16:53
Sva IT oprema je HP & Samsung..Nikada nisam imao neugodnosti niti sa jednima..Imao sam dva Samsungova printera..Jedan 3, jedan 5 godina..Oba funkcioniraju kao prvog dana samo što za ovaj stariji više ne proizvode boju..Sad imam Epsona SX ali želim neki laserski..Osim brdo nagađanja i uspoređivanja nisam dobio kvalitetnu preporuku..Samo smjernice na ''što bi moglo vrisnut/pokidati se/odlomiti/zaštekati kod pojedinog printera..Bože moj, pa bilo bi čudno da radi savršeno..Al dobro..
Uglavnom surfajući i tražeći pomoć na drugim forumima sukladno mojim željama došao sam na:
1) Epson M1400 Aculaser
2) Canon i-Sensys LBP 6000
Reci ti meni jednu stvar. Koji su to bili direktni prethodnici ova dva spomenuta printera. Koliko dugo su bili prisutni na tržištu. I sad zašto su povučeni.
Ponuđena su ti dva odgovora:
1. Zato što su se pokazali kao loši i proizvođač ih je zamjenio još boljim pouzdanijim i močnijim uređajima za iste novce.
2, Ili proizvođač nije moga više pokriti troškove proizvodnje i osigurati si dobit te pritisnut konkrenciomm morao je i sam ponuditi adekvatan proizvod. Po cijeni i kvaliteti.
Ajde reci koja od ove dvije opcije odgovara stvarnosti?
Rendolf
16.12.2011., 18:20
Reci ti meni jednu stvar. Koji su to bili direktni prethodnici ova dva spomenuta printera. Koliko dugo su bili prisutni na tržištu. I sad zašto su povučeni.
Ponuđena su ti dva odgovora:
1. Zato što su se pokazali kao loši i proizvođač ih je zamjenio još boljim pouzdanijim i močnijim uređajima za iste novce.
2, Ili proizvođač nije moga više pokriti troškove proizvodnje i osigurati si dobit te pritisnut konkrenciomm morao je i sam ponuditi adekvatan proizvod. Po cijeni i kvaliteti.
Ajde reci koja od ove dvije opcije odgovara stvarnosti?
Koja dva printera? O čemu govoriš? Rekao sam samo da pljuvanje po Samsungu kao izuzetno lošem proizvođaču printera ne stoji. Imao sam dva modela, tj. imam ih još, koja rade. Nisam nikad potrgao ladicu, nisam imao problema sa glavom ili tonerima ili bilo čime drugim.
Niti jedan proizvođač neće zamijeniti ''loš'' proizvod ''boljim'' za iste novce. To su priče za malu djecu.
Adriatix
16.12.2011., 19:12
Koja dva printera? O čemu govoriš? Rekao sam samo da pljuvanje po Samsungu kao izuzetno lošem proizvođaču printera ne stoji. Imao sam dva modela, tj. imam ih još, koja rade. Nisam nikad potrgao ladicu, nisam imao problema sa glavom ili tonerima ili bilo čime drugim.
Niti jedan proizvođač neće zamijeniti ''loš'' proizvod ''boljim'' za iste novce. To su priče za malu djecu.
Očito imamo različite kriterije
sharkhos
18.12.2011., 21:54
Da li sx130 može funkcionirati kao stari bx300F za običnim zamjeniskima tintama za 20kn,
nije mi jasno da li se sad moraju te tinte resetirati.
adriatix, ono što si pisao trajne tinte + boja, to znači da su te tinte mogu resetirati,
i da se stalno nadopunjavaju? ona cijena od 120kn to je za koliko boje?
Adriatix
18.12.2011., 22:35
Da li sx130 može funkcionirati kao stari bx300F za običnim zamjeniskima tintama za 20kn,
nije mi jasno da li se sad moraju te tinte resetirati.
adriatix, ono što si pisao trajne tinte + boja, to znači da su te tinte mogu resetirati,
i da se stalno nadopunjavaju? ona cijena od 120kn to je za koliko boje?
SX 130 ne može funkcionirati kao BX 300 iz više razloga.
Chipovi su različiti. 3.5 vs 5.5 za boju 5.5 vd 7.5 za crnu.
Zatim postoje Colibri trajne kazete za BX koje se same resetiraju. Za SX Colibri trajne kazete morate resetirati sa spajalicom i to zamalo 100% češe. Zato je pametno uzeti SX 525 u koji idu Colibri standardne i XL kazete. Colibri XL kapacitet su jednakog kapaciteta kao i Colibri kazete za BX.
I sad ukoliko kupujete SX 525 sa figom u džepu vrlo brzo čete otkruti da ste se zeznuli jer uvoznici više zarađuju na zamjenskim starndardnim kazetama neko li na XL. I iz prostog razloga jer XL kazete ne pašu u SX 130. A ukoliko pogledate tržište je preplavljeno sa SX130. I XL če biti prava rijetkost ili duplo skuplje. Znači za one koji ovdje igraju sa figom u džepu ostat če konačno ta figa u džepu.
Jasno?
Zato pazite ukoliko postavlajte pitanja koji printer uzeti a u principu gledate kao čete nekoga nasamariti. Igrači na ovom polju nisu toliko blesavi koliko vi to mislite.
mederlane
19.12.2011., 17:38
Da li je bolji od ovih jeftinih, da traje neko vrijeme pa šta bude...
Canon LBP6000 ili samsung ML-1675?
Adriatix
19.12.2011., 17:42
Da li je bolji od ovih jeftinih, da traje neko vrijeme pa šta bude...
Canon LBP6000 ili samsung ML-1675?
Pojma nemam. Znat ćemo to tek za 12 mjeseci kad današnjim novim printerima istekne garancija i kad ih više ne bude u ponudi pa počnu dolaziti u servis na dijagnostiku.
Znači to moraš pitati nekog trgovca koji stalno ispituje kvaliteu novih uređaja.
OK?
tomo-os1
04.01.2013., 20:45
trebao bi neki printer/skener/ do 350 kn i da zamjenske boje nisu skupe, ima li tko sta za preporuciti?
Adriatix
04.01.2013., 21:55
trebao bi neki printer/skener/ do 350 kn i da zamjenske boje nisu skupe, ima li tko sta za preporuciti?
Ukoliko malo štampaš
HP Deskjet 3050 + usluga refila
Izvrsno radi i jako jako je brz ali kazete kratko traju: nema jeftinih zamjenskih
Epson SY 435 + Colibri kazete i tinta za punjenje
u startu osjetno skuplje ali daleko daleko jeftiniji otisak.
tomo-os1
04.01.2013., 22:56
hvala na odgovoru, sto kazes na ovaj model HP pisač DeskJet 2515
Adriatix
05.01.2013., 08:25
hvala na odgovoru, sto kazes na ovaj model HP pisač DeskJet 2515
Još nismo punili HP 678 kazete pa ne znamo kave su smicalice ugrađenje u taj model. Koja konfiguracija i kapacitet
HP 350 ili 301kazete su mezerija od kapaciteta ali jako lijepo radi nakon refila ukoliko se pune odmah nakon što se potroše. ZNAČI NE SMIJU SE OSTAVITI ZA KASNIJE PUNJENJE
Možda govorite o nekom drugom modelu kod nas dostupnom.
tomo-os1
05.01.2013., 13:22
evo kupio sam ovaj model printera sto sam ti napisao, stvarno je odlican i preporucio bih ga svakome, dođe oko 400 kn a boje su mu originalne crna i u boji zajedno oko 110 kn
Kupujem MFC laserski do 1200 kn, nije mi toliko bitna cijena tonera i sl jer printam manje od 1000 str godišnje...
Najbitnija mi je pouzdanost i dugotrajnost. Koliko vidim do ove cijene teško je moguće naći nešto sa garancijom od preko godine dana.
Što kažete za ovaj xerox ?
http://www.xerox.hr/promocije/workcentre-3045/index.php
Cijena mu je 1000 kn
Kakva bi bila ova opcija BROTHER DCP-7055 LASER ALL-IN-ONE
- JAMSTVO - 2+1 godina (za dodatnu jednu godinu gratis potrebna registracija na brotherovim stranicama)
???
Kakvi su se pokazali samsunzi MFC do cca 1200kn? Vidim u tom rangu i HP LaserJet M1132...
ElPadrino
10.01.2013., 19:06
Jel može nekog preporučit povoljnog servisera za HP printer ( HP Color Laserjet 2550 L ) na području ZG?
Prestao je iz čistog mira printat, prvo javlja da nema žute, pa da nema crvene, a neće pokrenut bubanj, a i jedna i druga boja su unutra tako da mi nije jasno o čemu je riječ..
Adriatix
10.01.2013., 19:36
Jel može nekog preporučit povoljnog servisera za HP printer ( HP Color Laserjet 2550 L ) na području ZG?
Prestao je iz čistog mira printat, prvo javlja da nema žute, pa da nema crvene, a neće pokrenut bubanj, a i jedna i druga boja su unutra tako da mi nije jasno o čemu je riječ..
Neisplativo
Za ovaj uređaj nema servisa ispod 500 kn + PDV
rrrrregoc
19.01.2013., 15:48
bok imam pitanje ako mi tko može odgovoriti ....koliko bih mogao dobiti za printer skener i kopirka 3u 1 ovaj model hp psc 2175 pošto mi više ne treba a usčuvan je i neznam kolika bi mu vrijednost bila no u izvrsnom stanju je a koristio se samo u svrhu djeteta za školu...
evo slike
http://i50.tinypic.com/35lrjno.jpg
Eto ako koga interesira, naletio na kul firmu sto ima original HP printere, tonere, boje za printere, vrhunski servis i slično. Stvarno preporuka!
http://www.facebook.com/reton.hr
kvisko123
30.01.2013., 10:33
Pozdrav svima,
iman u uredu dva stara printeraHp Laserjet 1005 series i Xerox phaser 3100MFP, kupljen je novi comp sa windows 7 i kad spojim ova dva printera ne pronalaze windowsi drajvere za njih, proba sam ih sam naći ali također nisan uspija naći za windows 7 nego samo za starije OS. Može li se kako rješit ovaj problem osim kupnje novog printera?
Btw.novi printer za A3 printanje su windowsi uredno prepoznali i skinili drajvere
Katharina
31.01.2013., 10:33
Hell-o!
Imam problem s printerom Canon Pixma iP4200.
Driveri instalirani, sve izgleda kao da štima, a na kraju neće printati.
Unutra su zamjenske boje. Sve od reda svijetle, ne znam možda je to problem, ako jest, zašto se to događa i kako to riješiti?
Puno hvala unaprijed,
Neznalica :rolleyes:
EDIT: Proradio.
Pozdrav!
Trebam preporuku nekog jeftinog ink pisača sa jeftinim tintama,obični kućni printer.
Adriatix
31.01.2013., 17:43
Pozdrav!
Trebam preporuku nekog jeftinog ink pisača sa jeftinim tintama,obični kućni printer.
najbolji idnos uloženo dobiveno
240 ml = 600 kn > 1 ml = ?
sljedeća opcija
http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c02217508/c02217508.pdf
5 +8 ml = 300 kn > 1ml = ?
Kod epsona nije ništa bolje
3* 3.5 + 5.5 ml = 400 kn > 1 ml =?
Pozdrav svima,
iman u uredu dva stara printeraHp Laserjet 1005 series i Xerox phaser 3100MFP, kupljen je novi comp sa windows 7 i kad spojim ova dva printera ne pronalaze windowsi drajvere za njih, proba sam ih sam naći ali također nisan uspija naći za windows 7 nego samo za starije OS. Može li se kako rješit ovaj problem osim kupnje novog printera?
Btw.novi printer za A3 printanje su windowsi uredno prepoznali i skinili drajvere
Za Xerox imaš drivere: http://www.support.xerox.com/support/phaser-3100mfp/downloads/enus.html?operatingSystem=win7
Za HP-a možeš probati XP driver instalirati u compatibility modu: http://www.sevenforums.com/tutorials/316-compatibility-mode.html
Ma nemoj se uopce zamarati sa inkjet printerom. Nema smisla! Uzmes LaserJet za 700kn ili manje, toner traje par tisuca stranica, najbolja opcija.
Adriatix
04.02.2013., 07:54
Ma nemoj se uopce zamarati sa inkjet printerom. Nema smisla! Uzmes LaserJet za 700kn ili manje, toner traje par tisuca stranica, najbolja opcija.
Startni toner == 500 otisaka
Novi toner == 1500 otisaka == 450 kn
1+2 == 2000 0tisaka = 1150 kn
Pazi za cca te iste novce dobiješ 14 000 otisaak i HP LaserJet 1300
Odakle ti ova racunica gore? Imas hrpu ponuda gdje uz printer dobivas jos jedan toner bestplatno, za 700kn otprilike. I sa kojim to tonerom za HP LaserJet 1300 ces dobiti 14 000 otisaka molio bih?
Adriatix
04.02.2013., 12:06
Odakle ti ova racunica gore? Imas hrpu ponuda gdje uz printer dobivas jos jedan toner bestplatno, za 700kn otprilike. I sa kojim to tonerom za HP LaserJet 1300 ces dobiti 14 000 otisaka molio bih?
Ukoliko dobiješ dodatni toner gratis to samo znači da netko iz marketinga očito čita ovu priću o printeru i 3 tonera za 14 000 otisaka i da ga cijela stvar i te kako žulja.
Samo pazi to ti je klasična priča isto kao kod raznih Telekom opera. Platis malo imaš 3 mjeseca pretplatu gratis ali nakon 14 000 otisaka ili 24 mj odrali su te ko mečku.
trash11
11.02.2013., 12:15
dobar dan, molim preporuku jeftinog printera kojemu se boje mogu lako i jeftino puniti, a da pritom zadrzi kvalitetu kod sitnog printanja, da nije muljavo. broj isprintanih stranica tj potrosnja tinte mi nije bitna
hvala
kramo_17
12.02.2013., 20:46
Poštovanje!
Kupujem novi printer/skener pa bih trebao vašu preporuku!
Kod printera mi je bitno da ima čim bolju kvalitetu skeniranja te da me tinta neće skupo koštati! E sad znam da ne mogu dobit i ovce i novce ali eto zanima me što je najbolje što mogu dobit za kojih 700kn?
mario1774
19.02.2013., 03:10
Pozdrav! imam problem sa printerom HP F2180...radio je cijelo vrijeme najnormalnije, i odjedamput mi kaze da je problem sa tintama...incompatible catrige. tinte sigurno nisu potrošene, praktički su nove, software je najnoviji mogući, neznam u čemu je problem ako je dosada normalno radio??
Adriatix
19.02.2013., 07:36
Pozdrav! imam problem sa printerom HP F2180...radio je cijelo vrijeme najnormalnije, i odjedamput mi kaze da je problem sa tintama...incompatible catrige. tinte sigurno nisu potrošene, praktički su nove, software je najnoviji mogući, neznam u čemu je problem ako je dosada normalno radio??
nove zamjenske ili nove nove ?
mario1774
19.02.2013., 12:42
Nove zamjenske cini mi se
Adriatix
19.02.2013., 16:16
Nove zamjenske cini mi se
Nove zamjenske ili stare refilirane == ista svar
== Isto potrošeni grijači
I sad ukoliko proizvođač stavi lošu ili jeftinu tintu odu grijači.
Znači nema spasa
mario1774
19.02.2013., 23:03
Nove zamjenske ili stare refilirane == ista svar
== Isto potrošeni grijači
I sad ukoliko proizvođač stavi lošu ili jeftinu tintu odu grijači.
Znači nema spasa
ppfffff:504:
taman sam kupio i boju i crnu, cca 230kn.....imaš li za preporučiti koji novi printer, mislim da cu na laser, cca 500tinjak kn..??
Adriatix
20.02.2013., 08:01
ppfffff:504:
taman sam kupio i boju i crnu, cca 230kn.....imaš li za preporučiti koji novi printer, mislim da cu na laser, cca 500tinjak kn..??
Zapamtite jednom za svagda
NITKO NE PRODAJE NOVE PRINTERE BEZ INTERESA
A koji je njegov interes ?
Pa valjda da što više zaradi.
Prema tome ukoliko ste popušili na starom novom printeru nemojte misliti da je proizvođač promjenio kožu.
Zaključak: Ukoliko želite jeftino štampati morate uzeti neki printer od kojeg je proizvođač digao ruke iz prostog razloga jer više nema interesa za taj model. Ili čitaj između redova. Više nije krava muzara za njega. Odnosno ukoliko želite biti krava muzara samo napred obavezno morate uzeti najnoviji model.
Sa druge strane postoji opcija koja više manje uspješno funkcionira i kod novih uređaja. A to je relil . Bilo iz usluge bilo samorefil. Ali opet tu sve zavisi od mnogo parametara i razlikuje se od modele do modela.
Za one koji hoće konkretan prijedelog. Evo imao na testiranju HP DeskJet 1050. U principu odličan minimalistiki uređaj za te novce. Odlično i brzo štampa i jenu te istu kazetu sa jednom te istom tintom smo punili već 3 puta. Znači sve skupa bagatela. Međutim kad ti rikne jedna kazete bacaš sve skupa jer ti se ne isplati kupiti novu.
Usporedbe radi kod nekg sličnog najnovijeg Canona u sličnom cjenovnom razredu. Refil više en funkcionira. Zašto ? Proizvođač stavio minu u svoju crnu tintu i ta mina zabetonira mlaznice.
A za Epson morate uzeti Colibri trajne kazete.
I što je najpametnije uzeti. Najpametnije je uzeti Epson + Trajne kazete jer tu ima najmaje okapanja ukoliko malo više štampate. Ali i kod HP i Epsona morate puniti kazete kao da imate proljev. Mak 3.5 - 5 ml po boji. A to je cca 100 otisaka.
I sad ukoliko sutra HP stavi onu minu u svoje kazete, a nemojte misliti d ato nije radio, opet ste u dreku sa nekim najnovijim modelom. Odnosno nemojte misliti da bude danas sve to netko isprobavao i testirao bez interesa. !
nestasko
21.02.2013., 16:34
Pozdrav,
nakon dugi niz godina korištenja INK-JET printera poput HP (od kojeg sam odmah digao ruke)
Canon Pixma iP4200 koji me služio dobrano te otišao počasnim vodom u kontejner zbog neisplativosti popravka,
odlučio sam se na kupnju novog ali ovog puta Laserskog printera ali samo C/B.
Da li mi možete preporučiti "dobar" laserski printer sa time da mu ispis dobrahno potraje + duplex ispis
i naravno ne pretjerano skupi toner za zamjenu,
fond je cc 1300 kn (+-100)
multi-funkcionalni ne želim.
Hvala
mario1774
28.02.2013., 21:21
Zapamtite jednom za svagda
NITKO NE PRODAJE NOVE PRINTERE BEZ INTERESA
A koji je njegov interes ?
Pa valjda da što više zaradi.
Prema tome ukoliko ste popušili na starom novom printeru nemojte misliti da je proizvođač promjenio kožu.
Zaključak: Ukoliko želite jeftino štampati morate uzeti neki printer od kojeg je proizvođač digao ruke iz prostog razloga jer više nema interesa za taj model. Ili čitaj između redova. Više nije krava muzara za njega. Odnosno ukoliko želite biti krava muzara samo napred obavezno morate uzeti najnoviji model.
Sa druge strane postoji opcija koja više manje uspješno funkcionira i kod novih uređaja. A to je relil . Bilo iz usluge bilo samorefil. Ali opet tu sve zavisi od mnogo parametara i razlikuje se od modele do modela.
Za one koji hoće konkretan prijedelog. Evo imao na testiranju HP DeskJet 1050. U principu odličan minimalistiki uređaj za te novce. Odlično i brzo štampa i jenu te istu kazetu sa jednom te istom tintom smo punili već 3 puta. Znači sve skupa bagatela. Međutim kad ti rikne jedna kazete bacaš sve skupa jer ti se ne isplati kupiti novu.
Usporedbe radi kod nekg sličnog najnovijeg Canona u sličnom cjenovnom razredu. Refil više en funkcionira. Zašto ? Proizvođač stavio minu u svoju crnu tintu i ta mina zabetonira mlaznice.
A za Epson morate uzeti Colibri trajne kazete.
I što je najpametnije uzeti. Najpametnije je uzeti Epson + Trajne kazete jer tu ima najmaje okapanja ukoliko malo više štampate. Ali i kod HP i Epsona morate puniti kazete kao da imate proljev. Mak 3.5 - 5 ml po boji. A to je cca 100 otisaka.
I sad ukoliko sutra HP stavi onu minu u svoje kazete, a nemojte misliti d ato nije radio, opet ste u dreku sa nekim najnovijim modelom. Odnosno nemojte misliti da bude danas sve to netko isprobavao i testirao bez interesa. !
http://www.microteam.hr/shopexd.asp?id=17471&bc=no
http://www.microteam.hr/shopexd.asp?id=15683&bc=no
jel moze savjet? sta mislis o ova dva modela? dvojba mi je uzeti ovaj laser ili ink...
Adriatix
28.02.2013., 22:25
http://www.microteam.hr/shopexd.asp?id=17471&bc=no
http://www.microteam.hr/shopexd.asp?id=15683&bc=no
jel moze savjet? sta mislis o ova dva modela? dvojba mi je uzeti ovaj laser ili ink...
1. Imaš Colibri trajne kazete za njega. Printer radi bez CHIP ova. Ali isto tako imamo na servisu 2 takva sa sa Origigi tintama gdje je crna tako zabetonirana da ih možeš otpisati.
2. Bio danas jedan kolega u servisu i smije se. Uzeo HP LaserJet 1300 drugi po redu. Danas za nekog advokata. Kaže da bi uz ovaj gore HP dobio startni toner sa 30 gr tonera. A novi sa 55 gr tonera bi ga koštao cca 400 kn. Znači za cca 1100 kn dobio bi 85 gr tonera. A ovako uz HP LJ 1300 za iste novce dobio je cca 400 gr tonera. Znači 4-5 puta više. Odnosno 4 -5 * više otisaka. Znači smiju ti se dva dipl. ing. elektotehnike.
Zakljući što hočeš
mario1774
01.03.2013., 01:32
1. Imaš Colibri trajne kazete za njega. Printer radi bez CHIP ova. Ali isto tako imamo na servisu 2 takva sa sa Origigi tintama gdje je crna tako zabetonirana da ih možeš otpisati.
2. Bio danas jedan kolega u servisu i smije se. Uzeo HP LaserJet 1300 drugi po redu. Danas za nekog advokata. Kaže da bi uz ovaj gore HP dobio startni toner sa 30 gr tonera. A novi sa 55 gr tonera bi ga koštao cca 400 kn. Znači za cca 1100 kn dobio bi 85 gr tonera. A ovako uz HP LJ 1300 za iste novce dobio je cca 400 gr tonera. Znači 4-5 puta više. Odnosno 4 -5 * više otisaka. Znači smiju ti se dva dipl. ing. elektotehnike.
Zakljući što hočeš
imas link od tog modela? samo da okvirno vidim cijenu i gdje ga mogu kupit:ne zna:
Adriatix
01.03.2013., 13:52
imas link od tog modela? samo da okvirno vidim cijenu i gdje ga mogu kupit:ne zna:
Brother
drugi red
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_TANK_DRIVE/A_COLIBRI%20_Kazete.htm
Imam ink-jet printer Cannon Pixma 210 i nastaju mi vodoravne crte prilikom printanja. Zbog čega to nastaje i da li se može to kako popraviti? Odabrao sam u programu za printer "cleaning" ili slično i printao je ispravno jedan dan i onda opet po starom.
Adriatix
02.03.2013., 16:42
Imam ink-jet printer Cannon Pixma 210 i nastaju mi vodoravne crte prilikom printanja. Zbog čega to nastaje i da li se može to kako popraviti? Odabrao sam u programu za printer "cleaning" ili slično i printao je ispravno jedan dan i onda opet po starom.
Vidiš kako da ti neko pomogne klad nećeš da priznaš čime hraniš svoje mlječne krave.
Sve je super dok ti netko ne dokaže da si ih hranio sa zaraženim šrotom. Onda se praviš toša i tražiš državu da te vadi iz g.
Tako ti je i ovdje ista stvar isti mentalitet samo drugo pakiranje.
Molim Adriatix-a i dobre ljude da mi pomognu. Treba mi a3 inkjet printer odmah. Printer mi treba za tekst i nacrte. Dvoumim se oko dva modela: HP Officejet Pro K8600 (cca 3150kn) i HP Officejet 7110 Wide (cca 1400kn). Prije preporuke molim da se uzme u obzir da se K8600 više ne proizvodi i da nema wireless (što ovaj jeftiniji ima). Nažalost ne mogu čekati da HP izbaci neki svoj ozbiljniji a3 printer (što ne znam hoće li uopće učiniti s obzirom da je ovaj dječji za 1400kn stavljen u rang 12000 str mjesečno, prije je u tom rangu bio HP Businessjet 2800 za 4200kn). Eto, molim savjet jer nisam stručnjak, samo polovično nešto znam i ne znam što učiniti. Zahvaljujem dobri ljudi.
Adriatix
04.03.2013., 21:59
Molim Adriatix-a i dobre ljude da mi pomognu. Treba mi a3 inkjet printer odmah. Printer mi treba za tekst i nacrte. Dvoumim se oko dva modela: HP Officejet Pro K8600 (cca 3150kn) i HP Officejet 7110 Wide (cca 1400kn). Prije preporuke molim da se uzme u obzir da se K8600 više ne proizvodi i da nema wireless (što ovaj jeftiniji ima). Nažalost ne mogu čekati da HP izbaci neki svoj ozbiljniji a3 printer (što ne znam hoće li uopće učiniti s obzirom da je ovaj dječji za 1400kn stavljen u rang 12000 str mjesečno, prije je u tom rangu bio HP Businessjet 2800 za 4200kn). Eto, molim savjet jer nisam stručnjak, samo polovično nešto znam i ne znam što učiniti. Zahvaljujem dobri ljudi.
Sve zavisi jeli ti treba boja ili ne i koliko tinte misliš potrošiti u 12 mj
1. Ja bi išao na K8600 + Long kazete za kolor
2. ali mislim da je Business 2800 robusniji uređaj
imaš ga za 3000 kn + PDV gotov sa CISSom A CP 1700 je traktor za sve njih.
3. A ukoliko ti treba samo B&W otisak za nacrte onda onda neki stari HP DeskJet 1220 ili Canon BJC 4650 je naj isplatljivija ocija
== 1000 kn + PDV
Zašo ?
Zbog kapaciteta
1== 100 ml
2.== 100 ml
3. == 40 ml
Pogledaj si ovaj prilog. Govorimo o A 3 printerima kapaciteta 10- 20 ml Black.
http://adriatix.hr/A_news/Adriatix%20NewsLetterl_12_5.html
ili ovaj
http://adriatix.hr/A_Isk/A_Isk_INK/HP/Isk_HP%20A3.htm
Zašto je CP 1700 i 2800 zakon
zato je rse na toj platformi još dan danas proizvode HP A0 ploteri HP DesignJet 560 == cca 9000 kn
Iste glave isti CISS ista tinta za CISS
Vidiš kako da ti neko pomogne klad nećeš da priznaš čime hraniš svoje mlječne krave.
Sve je super dok ti netko ne dokaže da si ih hranio sa zaraženim šrotom. Onda se praviš toša i tražiš državu da te vadi iz g.
Tako ti je i ovdje ista stvar isti mentalitet samo drugo pakiranje.
Printer sam hranio sa originalnom tintom tako da u tome sigurno nije problem.
Adriatix
05.03.2013., 14:05
Printer sam hranio sa originalnom tintom tako da u tome sigurno nije problem.
Imaš dva scenarija
optimistički i pesimistički
Optimističi je da ti se zapekla origi tnta u kazeti od dugog stajanja ili si ga naganjao pa je priter povukao zrak kroz mlaznice a sa zrakom je povukao i prašinu sa papira pa je prašina nabubrila u tinti i zabetonirala neke mlaznice.
Ili pesimistična varijanta
iz istih onih gore razloga pregorili ili su se pregrijali pojedini grijači pa sad više namaju kompresiju za izbacivanje tine. Čitaj nema tinte nema hlađenja grijača.
U optimističoj varijanti ti može pomoći neki od ovih alata za čišćenja mlaznica + tekučina za čišćenje
A u pesimističkoj opciji pomaže jedino kanta za smeće.
alate za čišćenej možeš potražiti pod Search Alati za inkjet čišćenje
ili
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_PROIZVODI.htm>> Refil alati
nestasko
05.03.2013., 14:15
Molim Adriatix-a i dobre ljude da mi pomognu. Imam
Canon Pixma iP4500, ali je prestao raditi, kod elekt. mi je kazao da je navodno otišlo napajanje i matična (simtomi je kada ga upalim lampica od power samo zasvijetli par puta, čuje se da počinje čistiti glave, te se samo isključi, nakon nekog vremena ponovno ga upalim ali isto uradi kao i prije) pa me zanima (volio bi ga popraviti jer dosta radim ispis dokumenata i cd/dvd-a) da li mi se po Vama isplati popraviti, te da li bi se moglo ubaciti tj. ugraditi od Adriatix sa dodatnim bojama (mislim da se zove kolibri) Do sada sam koristio isključivo original boje koje me dosta koštaju ali mi se isplatio (mislim pod time da sam sa printanjem bio jako zadovoljan kvalitetom)
Hvala
Sent from my LT26i using Tapatalk 2
Adriatix
05.03.2013., 16:58
Molim Adriatix-a i dobre ljude da mi pomognu. Imam
Canon Pixma iP4500, ali je prestao raditi, kod elekt. mi je kazao da je navodno otišlo napajanje i matična (simtomi je kada ga upalim lampica od power samo zasvijetli par puta, čuje se da počinje čistiti glave, te se samo isključi, nakon nekog vremena ponovno ga upalim ali isto uradi kao i prije) pa me zanima (volio bi ga popraviti jer dosta radim ispis dokumenata i cd/dvd-a) da li mi se po Vama isplati popraviti, te da li bi se moglo ubaciti tj. ugraditi od Adriatix sa dodatnim bojama (mislim da se zove kolibri) Do sada sam koristio isključivo original boje koje me dosta koštaju ali mi se isplatio (mislim pod time da sam sa printanjem bio jako zadovoljan kvalitetom)
Hvala
Sorry Pall ali prošla godina je bila godina masovnog crkavanja napajanja na Canon iP 4500 uređajima. Očito je ti tvoj Canon iz istog kontigenta.
Barem 10 takvih Canona iP 4500 naj je prošlo kroz ruke. Proizvođači znaju da si bio zadovoljan i da češ sigurno kupiti novog Canon. Odnosno da ga sigurno ne bi kupovao danas da ti ovaj iP 4500 još uvijek uredno radi.
Drugim riječima osigurali su se na vrijeme da danas ne moraju staviti ključ u bravu.
Jasno?
Ne sekiraj se to ti više manje tako kod svih Low Cost uređaja.
nestasko
05.03.2013., 17:28
Ne sekiraj se to ti više manje tako kod svih Low Cost uređaja.
Šteta :o
Sada sam u nedoumici što da uzmem
Doduše, više imam ispisa c/b dok u boji koristim malo osim za cd/dvd i pokoju sliku ( 4-5 slika u godini).
Ne-znam da li da uzmen neki malo bolji laserski sa tonerom većeg kapaciteta ili
neki sličan ovom što sam imao do sada :confused::confused:
Samo je pitanje koji onda c/b laserski uzeti, Samsung, Hp itd. :confused::confused::confused:
Sa laserskim baš i nemam nekog iskustva, a uzeti u boji laserski možda se ne isplati?? :confused:
Išao bi i na opciju i neki stariji ali pouzdan kao što se nudi na Adriatix
Znači da nisam tip baš da je novo i sjajan iz pakiranja kao u dućanima već da je kvalitetan i normalno da mogu nadopunjavati tonerom za podosta ispisa A4
Adriatix
05.03.2013., 18:52
Šteta :o
Sada sam u nedoumici što da uzmem
Doduše, više imam ispisa c/b dok u boji koristim malo osim za cd/dvd i pokoju sliku ( 4-5 slika u godini).
Ne-znam da li da uzmen neki malo bolji laserski sa tonerom većeg kapaciteta ili
neki sličan ovom što sam imao do sada :confused::confused:
Samo je pitanje koji onda c/b laserski uzeti, Samsung, Hp itd. :confused::confused::confused:
Sa laserskim baš i nemam nekog iskustva, a uzeti u boji laserski možda se ne isplati?? :confused:
Išao bi i na opciju i neki stariji ali pouzdan kao što se nudi na Adriatix
Znači da nisam tip baš da je novo i sjajan iz pakiranja kao u dućanima već da je kvalitetan i normalno da mogu nadopunjavati tonerom za podosta ispisa A4
Od rabljenih najpametnije je uzeti neki laser u koji idu HP 12 toneri
Nžalost na lageru imao tek nekoliko takvih printera i nije izvjesno da ih bude u kontinuiranoj ponudi
Potražite jedan takav laser u slobodnoj ponudi.
Kod nas vam je jadan takav u paketu sa full tonerom == 500 kn a u veleprodaji koliko sam vidio bilo je istih takvih zamjenskih tonera (nepoznate kvalitete) svojevremeno je bilo već od 50 kn + PDV.
A što se tiće Samsunga ( Phaser je ista stvar druga etiketa) pogledajte si ovja link.
>>>>>>>>>>>>>>>>hr.ponuda.hardver.periferije
Da se ne mucim nositi na reciklazno dvoriste, mozda netko ipak nadje
nesto sto mu je zanimljivo... preduvjet je da sam dodje po to i sve
odjednom odnese...
Ako se nitko ne javi do kraja tjedna, ipak ja nosim na reciklazno...
- Samsung ML-1520 (91260 stranica)
- Xerox Phaser 3117 (26327 stranica)
- HP Laserjet P2015 (206741 stranica)
- HP Laserjet 1200 (263616 stranica)
svi odreda imaju "prljav" ispis - ali isto tako svi odreda nemaju
originalne tonere nego Print-rite tonere...
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
palidrvce
05.03.2013., 23:12
Molim preporuku za ink-jet printer, može i stariji model.
Ono što mi je bitno:
-male dimenzije
-jeftine zamjenske tinte
-zasebni spremnici s tintom
Ne želim multifunkcijski uređaj već samo printer.Nekad sam imao Canon i250 i
njime sam bio jako zadovoljan. Danas naprosto ne znam šta kupiti, o svakome
čujem samo loše (a nemoguće je da je baš svaki uređaj loš), ili je preskup,
ili ne postoje zamjenske tinte, ili su mu i zamjenske tinte preskupe... Tako
da molim ako tko ima kakav printer za preporučiti da mi napiše. Može biti i
stariji model kojeg bih onda potražio polovnog. Kvaliteta ispisa mi nije
bitna, i najgori mi je sasavim dobar. Ne printam fotografije, treba mi za
tekst, formulare, grafikone, eventualno isprintati neku web-stranicu.
Hvala!
Adriatix
06.03.2013., 07:26
Molim preporuku za ink-jet printer, može i stariji model.
Ono što mi je bitno:
-male dimenzije
-jeftine zamjenske tinte
-zasebni spremnici s tintom
Ne želim multifunkcijski uređaj već samo printer.Nekad sam imao Canon i250 i
njime sam bio jako zadovoljan. Danas naprosto ne znam šta kupiti, o svakome
čujem samo loše (a nemoguće je da je baš svaki uređaj loš), ili je preskup,
ili ne postoje zamjenske tinte, ili su mu i zamjenske tinte preskupe... Tako
da molim ako tko ima kakav printer za preporučiti da mi napiše. Može biti i
stariji model kojeg bih onda potražio polovnog. Kvaliteta ispisa mi nije
bitna, i najgori mi je sasavim dobar. Ne printam fotografije, treba mi za
tekst, formulare, grafikone, eventualno isprintati neku web-stranicu.
Hvala!
pročitaj ova dva priloga pa reci što miskiš
ili
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro_PRINTERI/Epson/A_INK_CISS_Epson%20DX%204450.htm
S tim da je I opcija osjetno brža za istu kvalitetu otiska
Ali II opciju imaš ojetno jefunije bez CISSa ali a trajnim kazetama. Nažalost aktuelni i Canon i Eponi po pitanju tinte i trajnosti su definitivno lošije rješenje od ova dva primjera i s te pozicije nisu pogodni za CISS istalcuju.
Čitaj žali bože novaca i uloženog vremena.
Eppur si muove
11.03.2013., 20:04
Pozdrav,
u potrazi za printerom u nekom cjenovnom razredu 100€ +/- 100kn u dučanu su mi preporučili HP 3525 (http://hpstore.hr/index.php/multifunkcijski-uredaji/tintni/36-multifunkcijski-tintni/1127-hp-deskjet-ink-advantage-3525-eaio-cz275c-67900-kn) i Brother MFC-J220 (http://www.brother-usa.com/MFC/ModelDetail/4/MFCJ220/spec#.UT4n7tafGSo)
Prema ovim specifikacijama mi se kao laiku čini Brother boljim, veća rezolucija u ispisu i veća brzina ispisa ali za razliku od HP nema Wi-Fi koji dosta igra u izboru printera zbog skučenog prostora u stanu.
Zanimalo bi me Vaše mišljenje o ova dva printera u vidu kvalitete ispisa u kojoj je print fotografije bitan u toj mjeri da je fotka pristojne kvalitete (za dokumentaciju).
Možete slobodno preporučiti nešto u ovom cjenovnom razredu printera sa Wi-Fi.
Adriatix
11.03.2013., 23:34
Pozdrav,
u potrazi za printerom u nekom cjenovnom razredu 100€ +/- 100kn u dučanu su mi preporučili HP 3525 (http://hpstore.hr/index.php/multifunkcijski-uredaji/tintni/36-multifunkcijski-tintni/1127-hp-deskjet-ink-advantage-3525-eaio-cz275c-67900-kn) i Brother MFC-J220 (http://www.brother-usa.com/MFC/ModelDetail/4/MFCJ220/spec#.UT4n7tafGSo)
Prema ovim specifikacijama mi se kao laiku čini Brother boljim, veća rezolucija u ispisu i veća brzina ispisa ali za razliku od HP nema Wi-Fi koji dosta igra u izboru printera zbog skučenog prostora u stanu.
Zanimalo bi me Vaše mišljenje o ova dva printera u vidu kvalitete ispisa u kojoj je print fotografije bitan u toj mjeri da je fotka pristojne kvalitete (za dokumentaciju).
Možete slobodno preporučiti nešto u ovom cjenovnom razredu printera sa Wi-Fi.
Očeš stvarno mišljenje
Imamo dva takva Brothera na servisu.Koristili su OEM tinte. Oba imaju zabetonirane Black mlaznice. Inače očistili smo hrpu Epson i Canon i HP inkjet glava ali ovdje je to tako konstruirno da jednostavno glavi ne možeš prići a da ne razvališ 3/4 printera. Znači u tom slučaju ide u konteiner.
A HP ? HP je danas postavio igru da je njemu dobro a tebi kao bog da. Inače radi jako lijepo i jako brzo.
kramo_17
16.03.2013., 14:22
Poštovanje!
Planiram kupiti novi printer/skener... Bitno mi je da je kvaliteta skeniranja dobra jer često moram skenirati dokumente!
pa ako može koja preporuka... hvala!
lexluthor84
20.03.2013., 06:32
Pozdrav,imama multifunkcijski uređaj Canon Pixma MP250 series,i ponestaje mi tinte.Gledao sam po dućanima,jedini koji je imaju u Puli je Links a tamo za obje tinte bih trebao dati skoro pa 300kn.Za taj novac bih mogo kupiti i novi uređaj.Ali čuo sam da postoje i neke zamjenske tinte koje nisu original ali idu u printer i puno su jeftinije.Dali tko zna jel to postoji i za moj uređaj i gdje se može kupiti (imam na raspolaganju Links,Eurotrade,Chipoteku,a u opticaj bi došli i dućani koji imaju i online trgovinu).Hvala.
Adriatix
20.03.2013., 11:33
Pozdrav,imama multifunkcijski uređaj Canon Pixma MP250 series,i ponestaje mi tinte.Gledao sam po dućanima,jedini koji je imaju u Puli je Links a tamo za obje tinte bih trebao dati skoro pa 300kn.Za taj novac bih mogo kupiti i novi uređaj.Ali čuo sam da postoje i neke zamjenske tinte koje nisu original ali idu u printer i puno su jeftinije.Dali tko zna jel to postoji i za moj uređaj i gdje se može kupiti (imam na raspolaganju Links,Eurotrade,Chipoteku,a u opticaj bi došli i dućani koji imaju i online trgovinu).Hvala.
Jedino razumno i pametno rješenej ti je ovaj refil set.
http://adriatix.hr/A_PROIZVODI/A_pro_INK_KIT/A_REFIL_KIT_Canon%20iP1800.htm
Made in Croatia by KMP German ink
Zašto?
Zato jer sve zamjenske kazete su jednom koištene kazete napunjene sa China ink. Iste takve imaš već u svom printeru i namjeravaš ih baciti.
monopoly
25.03.2013., 10:54
Možda malo glupo pitanje, ali ne kužim se u tehniku! :D
Koja je razlika između zamjenskih tonera i tonera koji se pune?
Imam crno-bijeli laserski od HP-a (Laserjet P1102) i punjenje dođe 220, a zamjenski 120! Pa mi nije jasno koja je razlika?
I što preporučujete?
P.S. Taj zamjenski sam našla ovdje: http://www.refill-bar.hr/toner-zamjenski-hp-ce285a-hp85a-hp-85a-laserjet-pro-p1100-p1102w-m1210-m1130-m1212-m1213.html
Adriatix
25.03.2013., 13:35
Možda malo glupo pitanje, ali ne kužim se u tehniku! :D
Koja je razlika između zamjenskih tonera i tonera koji se pune?
Imam crno-bijeli laserski od HP-a (Laserjet P1102) i punjenje dođe 220, a zamjenski 120! Pa mi nije jasno koja je razlika?
I što preporučujete?
P.S. Taj zamjenski sam našla ovdje: http://www.refill-bar.hr/toner-zamjenski-hp-ce285a-hp85a-hp-85a-laserjet-pro-p1100-p1102w-m1210-m1130-m1212-m1213.html
Razlika ti je u tome što u jenom slučaju lova ostaje u Hravtskoj ekonomiji a u drugom slučaju lova ostaje u Kineskoj ekonomiji. Naravno ne sva. Već najvećim dijelom.
Znači sve zavisi od tebe i tvojih svačanja što misliš da je za naše društvo pametnioje od te dve opcije. I perspektivnije sa pozicije tvog radnog mjesta i dohotka.
monopoly
25.03.2013., 14:41
Razlika ti je u tome što u jenom slučaju lova ostaje u Hravtskoj ekonomiji a u drugom slučaju lova ostaje u Kineskoj ekonomiji. Naravno ne sva. Već najvećim dijelom.
Znači sve zavisi od tebe i tvojih svačanja što misliš da je za naše društvo pametnioje od te dve opcije. I perspektivnije sa pozicije tvog radnog mjesta i dohotka.
Važno da nema posljedica za moj printer! :D
Adriatix
25.03.2013., 16:33
Važno da nema posljedica za moj printer! :D
Nebitno
Zašto?
Zato jer je vrijednost printera 50 kn
Katharina
27.03.2013., 09:27
Pozdrav,
zanima me ima li tko iskustva s xerox c2128 multifunkcionalnim uređajem?
Pronašla sam par informacija na internetu, ali ništa osobnog tipa. Puno hvala.
dota4ever
27.03.2013., 12:57
Pozdrav,
mene zanima da li zna netko jel ovi "printeri" u kafićima mogu printati s obje strane (to sigurno ovisi o modelu kao i kod kućnih printera pretpostavljam) ili ak ima neki link da mogu o tome pročitat. Ako postoji otvorena tema o sličnoj tematici (o hardveru i softveru potrebnom za kafić i fiskalizaciji) molim link.
Hvala :)
Evo samo da javim da sam odabrao HP Officejet Pro K8600 kao svoj a3 printer. Kako se više ne proizvodi jedva sam ga našao. Sviđa mi se, ima velike tinte. Evo još bi malo offtopic, nemojte me tući. Pitanje za Adriatix-a, može li se nekako na tom uređaju smanjiti margine na a3 formatu? Nekako na "default" razini. Ovi jeftiniji HP imaju svi margine na 0,3cm, već u tvorničkim postavkama (ili na minimize margins). Tako bi i ja htio ako se može. Hvala i isprike za offtopic.
Adriatix
29.03.2013., 10:34
Evo samo da javim da sam odabrao HP Officejet Pro K8600 kao svoj a3 printer. Kako se više ne proizvodi jedva sam ga našao. Sviđa mi se, ima velike tinte. Evo još bi malo offtopic, nemojte me tući. Pitanje za Adriatix-a, može li se nekako na tom uređaju smanjiti margine na a3 formatu? Nekako na "default" razini. Ovi jeftiniji HP imaju svi margine na 0,3cm, već u tvorničkim postavkama (ili na minimize margins). Tako bi i ja htio ako se može. Hvala i isprike za offtopic.
Generalno ukoliko otiđeš u Printer & Faxes i tamo nešto podesiš i promjeniš. Recimo Kvalitetu otiska. Onda ti je to Defaut za sve programe i kasnije. Dali se margine u tvom draiveru mogu uopće podešavati u driveru . Provjeri sam
Nercjeger
29.03.2013., 16:29
Margine za K8600 na A3 formatu su lijeva i desna 5mm gornja i donja 20mm. Tako je navedeno u korisničim uputama.
symbian0
11.05.2013., 15:28
Ima netko preporuku nekog multifunkcijsnog printer/scan/copy uređaja? Nekih 400-500kn. Da ima jeftine zamjenske boje i wifi.
Adriatix
11.05.2013., 18:23
Ima netko preporuku nekog multifunkcijsnog printer/scan/copy uređaja? Nekih 400-500kn. Da ima jeftine zamjenske boje i wifi.
Epson Dx 4450
Zašto?
Zato jer u njega idu kazete kapaciteta 5,5 i 7.5 ml a u najnovije Epsone 3,5 i 5,5. A koštaju jednako.
Zatim u DX 4450 idu kazete koje se ne moraju resetirati dok se najnovije kazete ili bacaju ili resetiraju sa spajalicom. A zamjenske imaju i bateriju na sebi pa ukoliko ih neki uvoznik ne proda za 12 mj možete sa njima u kantu za smeće.
Canon ili HP? Nemaju ništa takvoga do 500 kn.
Imate u Hot spot ponudi DX 4450 + Colibri tinte + 4* 100 ml == 88 kazeta efektivo za tih 500 kn. Ista stvar recimo Sx 130 + Colibri kazete + Coli tinta
== cca 400 + 150 + 150 kn. + PDV
U principu isti printer jer je ista glava u pitanju. Samo skener je tako napravljen da je integriran u printer. Ne vidite otisak sve dok ga ne ispljune printer. A kazete ne možete zamjeniti drukčije nego jednu po jednu.
Inače nije loša opciaj ukoliko ne možete nabaviti Dx 4450 ili sl. Pazite Sx115 treba izbjegavati u širokom luku.
Istina ima i Canon igrača MP 210 -240 ali skener se blesira jednako kao kod SX 115.
symbian0
11.05.2013., 19:12
Vidim to je dosta stari printer, nema ni wifi a to tražim.
Što kažete na neki od ova 2? https://www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/comparison/11504,11101
Adriatix
11.05.2013., 20:25
Vidim to je dosta stari printer, nema ni wifi a to tražim.
Što kažete na neki od ova 2? https://www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite/products/mainunits/comparison/11504,11101
Za nove modele nema kod nas Trajnih kazeta. Odnosno nepoznato je ponašanja. Ne postoji iskustvo i nepoznati su eventualni problemi i Mine koje je Epson postavio
Upravo ovih dana ratujemo sa proizvođačem jedne kineske tinte za jedan takav naj noviji sistem trajnih kazeta i jer jedna boja nekotrolirano kaplje iz takve neprovjerene i najnovijih zamjenskoh kazeta. A Kinezi nemaju pojma u čemu je kvaka jer druge 3 boje su odlične. I sa njima nema nikakvih problema.
I sad je pitanje želite li tako nešto ili staro i provjereno rješenje. Ili primarno želite jeftin otisak.
Pozdrav
Imam Epsona CX3200, star podosta godina. Nažalost, u zadnjih pol godine/godinu je crna počela musat, klik za sliku (http://dl.dropbox.com/u/884864/slike/printer%20(1).jpg). Boje rade normalno, probao head alignment i očistio glavu. Pretpostavljam da se jednostavno potrošio, no ako neko ima neku ideju kako bi mu mogao pomoć pucajte. Printer je ispisao stvarno puno, uglavnom sa orink zamjenskim kazetama, u zadnje vrijeme ga punim isto sa orink tintom, kao i još jedan printer (c43ux) koji radi normalno.
Žao mi ga je bacit zato što ima scanner/kopirku i jeftino printa.
Adriatix
14.05.2013., 19:05
Pozdrav
Imam Epsona CX3200, star podosta godina. Nažalost, u zadnjih pol godine/godinu je crna počela musat, klik za sliku (http://dl.dropbox.com/u/884864/slike/printer%20(1).jpg). Boje rade normalno, probao head alignment i očistio glavu. Pretpostavljam da se jednostavno potrošio, no ako neko ima neku ideju kako bi mu mogao pomoć pucajte. Printer je ispisao stvarno puno, uglavnom sa orink zamjenskim kazetama, u zadnje vrijeme ga punim isto sa orink tintom, kao i još jedan printer (c43ux) koji radi normalno.
Žao mi ga je bacit zato što ima scanner/kopirku i jeftino printa.
Odličan printer i skaner i MF puno bolji od najnovijih. Idealna za slabovidne osobe.
Zašto?
Zato jer se može podesiti na željene postavke koje se pozivaju pritiskom na samo jednu tipku. A za za slabovidne je neprihvativo povrat tih postavki iz menia. Ukoliko je još u kombinaciji sa CISS onad i slabovidni mogu progledati jer mogu uvečavati sve živo a da ih to zamalo košta koliko i list papira. Govorim to iz osobnog iskustva gdje jedna slabovidna osoba na taj način svakodnevno čita knkige i dnevnu štampu.
Znači pazi na njega ko oko u glavi i ne daj bože da ti zatreba ta funkcija.
A ovo što opisuješ je loša tinata koja čije kapljice se raspadaju u letu pri ispucavanju i udarcu o papir. Znači odlična reklama za one koji misle da je svaka tinta ista stvar.
Ma i ja sam posumnjao na tintu, no ista tinta u C43ux i u DX4400 radi dobro, a i probao sam i novu (isto zamjensku) kupit, isto se ponaša. A i nema ih baš u dućanima više, odnosno svima je istekao rok trajanja već davno.
Znam da ona spužvica nakon više punjenja ode kvragu, pa me zanima da li printer funkcionira normalno ako se ona makne i kazeta ponovno zaljepi?
E da, i pošto je punjenje te crne kod vas?
Adriatix
14.05.2013., 22:13
Ma i ja sam posumnjao na tintu, no ista tinta u C43ux i u DX4400 radi dobro, a i probao sam i novu (isto zamjensku) kupit, isto se ponaša. A i nema ih baš u dućanima više, odnosno svima je istekao rok trajanja već davno.
Znam da ona spužvica nakon više punjenja ode kvragu, pa me zanima da li printer funkcionira normalno ako se ona makne i kazeta ponovno zaljepi?
E da, i pošto je punjenje te crne kod vas?
Dobiješ crnu original Epson za 60 kn jedino moraš donjeti svoju da zamjenimo i resetiramo CHIP A u boji zamjenske su 40 kn. Ista stvar sa CHIP om.
Zato jer u Epson SC 680 C 60 C61 C62 i CX 3200 idu iste kazete jedino je razlika u CHIP ovima
Inače takav uređaj sa ugrađenim CISS on je 1200 kn. A kod tebe bi ipak trebalo napraviti servis glave ukoliko sve mlaznice ne rade. Onda bi ponovo radio kao nov, Naime ovo je jena od rijetkih glava gdje ima visok stupanj uspjeha kod čišćenja.
A pigmentirana tinta vrhunske kvalitete 200 ml je 100 kn dovoljno za 4000 otisaka. Neusporedivo bolja tinta od gore navedene. Pa si sad misli zašto je ovaj uređaj zgoditak. A koliko je robusniji od bilo čega novoga na tržištu to ti možeš potvrditi sam. Odnosno koliko je star i još je živ. A katualni modeli ukoliko dožive 18 mj dođe ti kao da su doživili punoljetnost.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.