PDA

View Full Version : let the bass kick

paučko
21.03.2005., 01:10
ovak, znam da je bilo puno tema o bass gitarama, ali da budem iskren, ne da mi se pretraživat.

ono šte mene zanima je: gdje se kod nas, pogotovo u zagrebu, može naručit izrada custom gitare kod nekog dobrog majstora? koliko takav jedan job može koštat?

a na što sve treba pazit kod kupnje bass gitare? povoljne ili nove...

Pepy the Killer
02.04.2005., 21:23
imaš mislim u međimurju negdje firmu Aries...gdje jedan tip imenom Arijan radi handmade baseve...čuo sam da je odličan....ali to košta...raspiraj se malo

ali ako nisi profić..a vidim da nisi...traži nešto polovno..oko 1500-2500 kn...

kod kupovine basa treba pazit na dosta stvari...pa sad..najbolje da nađeš nekog iskusnijeg da ide s tobom..

paučko
02.04.2005., 21:47
mislim da sam našao svoj bass (http://fr.audiofanzine.com/produits/avis/index,idproduit,18614.html) a i pojačalo (http://www.music123.com/Ibanez-SW35-Bass-Amp-i59622.music)

mišljenja?

p.s. jel može ko preporučit dobar bass srednje klase koji nema "glavu" nego je na vrhu vrata odrezan a naštimava se "u dupetu" , if you know what I mean?

no idea
02.04.2005., 21:52
Pepy the Killer kaže:
kod kupovine basa treba pazit na dosta stvari...pa sad..najbolje da nađeš nekog iskusnijeg da ide s tobom..

jel mozes to malo pojasniti posto mi frend kupuje bas...pa ga zanima

Narantxa
03.04.2005., 00:22
paučko kaže:

mišljenja?

p.s. jel može ko preporučit dobar bass srednje klase koji nema "glavu" nego je na vrhu vrata odrezan a naštimava se "u dupetu" , if you know what I mean?
još nisam čuo apsolutno ništa o ibanez bass pojačalima.
od bezglavih hohner basseve preporučam, dosta su jeftini po oglasima, pogotovo ako su butt-ugly "veslo" oblika :)
imaju grafitni vrat, raštimavaju se zanemarivo (prijatelj ga ima i svakih mjesec dana provjeri štim), posebno dizajnirani za pičit svadbu cijelu noć i neraštimavanje dok se po njemu prelijeva znoj i pivo od pijanog kuma :D

Pepy the Killer
03.04.2005., 10:21
ibanez bass pojačala su škovace...

i to teške...

fali im snage....a sound je šupalj ko da sviraš na gitarskom pojačalu....

traži za amp možda polovnog bassmana 65..ili trace elliota.također 65.....

Balkanijan Pig
04.04.2005., 17:35
Rucno radjeni osim Ariesa kod nas su na glasu Nickovi uradci.

Ali ispod milje i po eurica nemoj ni razmisljat o tako necemu.

Nisam imao prilike koristi to pojacalo, ali imam doma slabiju verziju (20). Pojacalo je krama, ali ipak ga proteravsi kroz 4 eq-a (aktiva na bassu, zasabni parametric eq, eq na sansampu i eq na samom pojacalu :D ) i amp simulator ucinim jedva donekle podnosljivim za vjezbu :rolleyes: :zubo:

Sad ovisi za sto ti treba. Ako je za vjezbu doma snaga je dovoljna, ali potrazi neki drugi model. Za probe to je slabo, gotovo beskorisno.

Nadam se da znas da je taj ibanez od Luthita, a ne od drva?

Kazu da jest kvalitetan. Ipak bolje da ga probas prije kupnje. Inace kazu da se osjeca odredjeni karakteristicni miris kod takvih instrumenata...

Isplati se pogledat oglase i odvuc nekog iskusnijeg sa sobom da procjeni instrument. Polovno se moze jako dobro proc, a mogu i podvalit...

wyrm
04.04.2005., 18:06
Bass OK, pojacalo ne bas. :zubo:

Rodriquez
05.04.2005., 01:06
Pepy the Killer kaže:
imaš mislim u međimurju negdje firmu Aries...gdje jedan tip imenom Arijan radi handmade baseve...

Samo ispravka - nije u međimurju nego u Varaždinu, kvart 'Banfica'.

Puno likova sa hr-scene svira na aries basovima.

the rythm
06.07.2007., 19:52
iam problem oko izbora pojačala za bass. planiram kupit ibanez sr500,a za ibanez soundwave65 sam na netu vidio dosta loših komentara, da su sranje,kanta itd. soundwave 100 je dobar i dosta skup, i koliko sam vidio nije za žešću svirku,pa ako biste mi mogli preporučiti nešto dobro i jako da košta do 2500 kn i da je barem nabavljivo u istri.
poz i hvala unaprijed

Narantxa
06.07.2007., 21:36
http://www.musicshop.hr/

ovi ljudi dilaju ashdown pojačala koja su više nego dobra za cijenu, plus mislim da imaju neki opak popust na cash. nazovi i pitaj gdje se može u istri nabaviti...

dilaju i laney comboe ali to preporučam da izbjegavaš jer ništa gore nisam probao :zubo:

ili pokušaj u oglasniku naći nešto... ako uloviš mali crate bx50, nećeš zažaliti. odlično pojačalo za malo novaca. samo sumnjam da će ti biti dovoljno jer
problem je tvojih 2500 kn - a s tim ćeš teško pokriti nešto što ti treba za žešću svirku a to je 100W minimalno

EvilSmurf
07.07.2007., 04:11
od bezglavih hohner basseve preporučam, dosta su jeftini po oglasima, pogotovo ako su butt-ugly "veslo" oblika :)
imaju grafitni vrat, raštimavaju se zanemarivo (prijatelj ga ima i svakih mjesec dana provjeri štim), posebno dizajnirani za pičit svadbu cijelu noć i neraštimavanje dok se po njemu prelijeva znoj i pivo od pijanog kuma :D

takozvano veselo veslo :s
zice za headless bass su nesto skuplje, al dulje traju :D

Narantxa
07.07.2007., 11:34
nije da čuvaju ton dulje koliko vlasnicima istih nije stalo do viših frekvencija :zubo:

d._m.
07.07.2007., 12:38
mislim da imaju neki opak popust na cash
20%:top:

EvilSmurf
08.07.2007., 02:55
nije da čuvaju ton dulje koliko vlasnicima istih nije stalo do viših frekvencija :zubo:
:top: :D

the rythm
08.07.2007., 17:59

ovi ljudi dilaju ashdown pojačala koja su više nego dobra za cijenu, plus mislim da imaju neki opak popust na cash. nazovi i pitaj gdje se može u istri nabaviti...

dilaju i laney comboe ali to preporučam da izbjegavaš jer ništa gore nisam probao :zubo:

ili pokušaj u oglasniku naći nešto... ako uloviš mali crate bx50, nećeš zažaliti. odlično pojačalo za malo novaca. samo sumnjam da će ti biti dovoljno jer
problem je tvojih 2500 kn - a s tim ćeš teško pokriti nešto što ti treba za žešću svirku a to je 100W minimalno

ne bi kupio ništa polovno...a za pare mogu naštekat još eventualno 1000 kn...

vidio sam ashdown EB 15-180 Combo al ne mogu nać cjenik i zastupnike u hr,a niti mi se neda jer neam adsl:mad:...

šta kažeš na ibanez sw100 ili na ashdown five 15?

Narantxa
09.07.2007., 14:29
beži od ibanez pojačala, koga si vidio da to actually svira? :zubo:

radije navuci na 3500 pa si kupi neki ashdown MAG combo barem
a strah od polovnog je nepotreban. probaš pa vidiš...
također preporučam warwickove glave, ako nađeš negdje (kod nas teško novo). jeftino a solidan zvuk.

Mcnuggetdistorzion
09.07.2007., 14:38
j, pogotovo ako su butt-ugly "veslo" oblika :)

:cerek: :cerek:

kolko cijene otprilike, ja bi to kupijo odmah

Narantxa
09.07.2007., 14:40
vidi oglasnik, nitko ih neće iz očitih razloga. a to što su žice skupe nek te ne brine. ionako ih ne trebaš mijenjati za dub :zubo:

Mcnuggetdistorzion
09.07.2007., 14:49
šta se mene tiče trebaju mi samo dvije najdeblje, ostalo ću bacit

the rythm
26.07.2007., 09:10
jel zna ko di se može nabavit kakvo ampeg pojačalo i kakve su cijene?

Narantxa
26.07.2007., 09:51
može u tmsu kraj zelenog vala novi. a i prijatelj prodaje V4 monstruma, stari model. ali cijene oči da izbečiš. jbg ampeg ti je to.

the rythm
03.08.2007., 22:18
može u tmsu kraj zelenog vala novi. a i prijatelj prodaje V4 monstruma, stari model. ali cijene oči da izbečiš. jbg ampeg ti je to.

a koliko para je taj v4? i kakve karakteristike ima?

iam i neku jeb.. kopiju fendera sa 20 polja i roknuo bi mu gore jedan novi vrat od 24 i da je fretless...pa bi bacio malo :s pastoriusa :rofl: ..

1.jel to moguće (nabit novi vrat)??
2.šta kažete o fretless basu??

Narantxa
04.08.2007., 12:29
2. a što ti kažeš? koji će ti vrag fretless?
1. da

v4 ima karakteristike možda najboljeg/najrazvikanijeg cijevnog pojačala svih vremena :rofl:

google, damn it

the rythm
04.08.2007., 15:23
nisi mi reko cijenu...

koje je godište?

mislio sam mišljenje o fretlessu ono tipa kakav je za sviranje,
koliko treba žice stiskat i sl...skinuo bi pragove i ispunio rupe nekim kitom ili smolom...

Narantxa
04.08.2007., 15:32
vjerojatno iz sedamdesetih, s tim da su lampe nove. glava dođe oko 5500 kn

a što se tiče fretlessa, probaj ga sam, ne može ti nitko ovim putem dočarati

the rythm
20.08.2007., 20:14
e našo sam fender bassman 200/115 za oko 5 i po soma...

tražio sam malo po netu al ne mogu nać baš neš pošteno o njemu ni na fender.com...

jel znate možda neke karakteristike?

Narantxa
20.08.2007., 21:17
ima ali nisi dobro tražio
http://www.instrumentpro.com/P-FEN0224504000.html
ovo 115 se odnosi na zvučničku kutiju - jedan petnaestoinčni zvučnik
riječ je o novoj verziji bassmana koja nema veze sa starom osim imena

edit: čuo sam da lijep zvuk ima