PDA

View Full Version : Lan- TCP/IP problem

tvor
28.03.2005., 22:19
Imam problem s LANom...povezujem 2 kompa u lan. Sve je uredu, mogu slat podatke, izmjenjivat ih......ali kad pokusavam igrat nesto preko LANa na jednom kompu javlja se problem.
Konkretno kada igram pokusavam igrat warctraft na jednom kompu kada kliknem na multiplayer prikaze mi gresku...kao greska sa TCP/IP, kao nemoze pronaci mrežu ....tako nesto
Probao sam i u nekim drugima igricama , opet neuspjesno.

Jel zna netko ucem u je problem, ili ima kakvu ideju za rjesenje tog problema.

Maky
28.03.2005., 23:52
Jesu li na oba stroja instalirani IPX/SPX protokoli?

tvor
29.03.2005., 11:30
Da.........ma sve postavke su indenticne......prakticki sam samo pokrenuo onaj network wizard...ili kako vec......tj. stavio isti naziv workgrupe...i mogu sve podatke izmjenjivat izmedu kompova ali kad pokusam igrat.....nista

tvor
29.03.2005., 15:11
Evo jos nesto.....maticna je GA-K8VT800 PRO....i naravno mrezna je na maticnoj.
Prbat cemo jos s novijim driverima. E da, na jednom kompu se recimo u Warcraft multiplayer moze uc uvijek..i kad je kabl iskopcan...itd e a ovaj drugi pise COULDN T CONECT TO THE NETWORK kao sto sam vec prije napisao....to me najvise zbunjuje, znaci greska je u maticnoj ili diriverima zar ne?

Maky
29.03.2005., 21:58
tvor kaže:
Da.........ma sve postavke su indenticne......prakticki sam samo pokrenuo onaj network wizard...ili kako vec......tj. stavio isti naziv workgrupe...i mogu sve podatke izmjenjivat izmedu kompova ali kad pokusam igrat.....nista
Ako si radio mrežu preko wizarda, ipx nije instaliran, al dobro kad kažeš da je, onda je ;).
hmm, probaj natjerat karticu u "Force 100 Full Duplex" modu, sad ti je vjerovatno na auto.

GameDeveloper
30.03.2005., 01:31
Isključi firewall, nema to veze s driverima, čim radi izmjena podataka sve je uredu.

tvor
30.03.2005., 19:02
pa naravno da sam iskljucio firewall, nesto drugo je u pitanju???'

kpt. Willard
30.03.2005., 19:08
tvor kaže:
pa naravno da sam iskljucio firewall, nesto drugo je u pitanju???'
Pa čovječe božji instaliraj IPX/SPX protokol.