View Full Version : UN dijeta
3,5djeteta
05.06.2007., 13:34
Majko mila... ovo naše zdravstvo.
Krvna slika joj se vjerojatno poboljšala jer se dotična osoba prije još lošije hranila. To ne znaći da je UN-dijeta sama po sebi zdrava.
Nalazim se pozvanom da odgovorim na ovu provokaciju:mad: (iako neznam zašto)
Ja sam svoj način prehrane promijenila prije par godina - zbog zdravstvenih razloga- i dosta kila u međuvremenu skinula(otprilike 22kg do početka UNke), ovaj način prehrane samo je dao poticaj mom sporom metabolizmu da nastavi raditi - i kile idu dolje:s - ova prehrana djeluje pozitivno na moj organizam fizički a i psihički jer daje rezultate- zato bilo kakve argumente protiv ove ishrane čitam ali ne prihvaćam- nikad se nisam bolje osjećala:top: a ja nisam od jučer i probala sam milion načina u pokušaju skidanja kila:top:
klonirana papiga
05.06.2007., 15:02
:cheer: za 1000.str. na kojoj nisam stigla postat:zubo:
preletila sam zadnjih par postova jer mi se neda citat kaj je lose a kaj dobro u nasoj dijeti:D
danas na rucku sam skoro umrlaaaaa...svi jedu meso,piletinu (njaaam)
a ja nekakav kompot tamanim:zubo:
a ko za peh se svaki proteinski dan mojoj mami zapece meso:lol:valjda ju previse sekiram s tim :meso meso meso:lol:
klonirana papiga
05.06.2007., 15:07
više nemam ni jednu ribicu,jučer uginula i treća,kćerka sad hoće htčka,ali to će malo pričekati dok se vratimo s mora, hoće li više ta slavna stranica:confused:
ja sam isto imala ribice kad sam bila mala...prvo 2.onda je jedna iskocila iz vode a druga je isplutala na pavrsinu:cry:
zakljucila sam da nisam za domace zivotinje:cry:pa cak ni ribe...
klonirana papiga
05.06.2007., 15:09
nego nešto drugo mene zanima.....neki dan je netko od vas spominjao kako pravi špinat na voćni/vitaminski dan. pa me zanima kako? i kako pravite juhu od rajčice isto na VV dan? hvala
nisam bas neka kuharica pa se nadam da bu ti netko dao i bolji savjet:zubo:
ja kupim onaj zamrznuti spinati i bacim ga u vodu i kuham i kuham i kuham dok vise nije vodenkast:zubo: meni je fino (uz napomenu da sam naucena na neukusnu hranu):zubo:
i špinat jedeš na VV dan? ok je meni voće al mi nije tolko zasitno. evo, dosad sam već pojela konzervu kompota od marelice i jednu bananu i gladna sam ko vuk. al nema boga da pojedem nešto sto ne smijem. a jel fino kad se sam tak skuha? i ja baš imam ledin špinat.
klonirana papiga
05.06.2007., 15:17
meni je isto danas vocni;)jela sam neki kompot...
prosli put sam na vocni jela blitvu.netko je napiso da mozemo povrce jer je to zaprevo vitaminski dan;)
meni isto najvise fali nes toplo za pojest...baci taj spinat u vodu:cheer:ak se ne varam ti pise na pakiranju kak se priprema;)
pozz svima,
ev ja se moram nekome pozaliti,na un-ki sam 65dana,i sve je bilo super do nekih zadnjih 7 dana,smrsala sam 9kg,osjecala sam se fenomenalno,tako lagano,i cak su i drugi primjetili da sam smrsala,al onda prije sedam sam postala nervozna(kraj skolske god,PMS,a i usla sam u onaj period kad kile stoje) i koliko se god se ja trudila da ne jedem nisam mogla i grijesila sam,ono pokusavala sam odvajati namirnice i to je bilo dobro,odvajala sam ih za rucak i veceru,al pored toga sam sam, imala mnostvo medjuobroka,i jutros sam stala na vagu i imala sam 2kg vise:(:(,i sad sam totalno bed,osjecam takvu krivnju da je to nemoguce opisati....et ja sam se samo morala nekome izjadati....:(:(
P.S.svaki put kad sam pogrijesila,govorila sam sebi od sutra se ponovo vracam strogom rezimu dijete,al ev vec 7 dana to sebi govorim,i sad svatam da sam se upravo tako i udebljala ranije,uvijek bi sebi govorila "nece ti naskoditi da uzmes jos malo,od sutra neces"....
meni je isto danas vocni;)jela sam neki kompot...
prosli put sam na vocni jela blitvu.netko je napiso da mozemo povrce jer je to zaprevo vitaminski dan;)
meni isto najvise fali nes toplo za pojest...baci taj spinat u vodu:cheer:ak se ne varam ti pise na pakiranju kak se priprema;)
Osim toplog kompota na voćni (vitaminski) dan možeš pojesti i pečene jabuke ili banane (i ostalo voće). Recepte imaš tu http://forumskiunrecepti.blogspot.com/
pozz svima,
ev ja se moram nekome pozaliti,na un-ki sam 65dana,i sve je bilo super do nekih zadnjih 7 dana,smrsala sam 9kg,osjecala sam se fenomenalno,tako lagano,i cak su i drugi primjetili da sam smrsala,al onda prije sedam sam postala nervozna(kraj skolske god,PMS,a i usla sam u onaj period kad kile stoje) i koliko se god se ja trudila da ne jedem nisam mogla i grijesila sam,ono pokusavala sam odvajati namirnice i to je bilo dobro,odvajala sam ih za rucak i veceru,al pored toga sam sam, imala mnostvo medjuobroka,i jutros sam stala na vagu i imala sam 2kg vise:(:(,i sad sam totalno bed,osjecam takvu krivnju da je to nemoguce opisati....et ja sam se samo morala nekome izjadati....:(:(
P.S.svaki put kad sam pogrijesila,govorila sam sebi od sutra se ponovo vracam strogom rezimu dijete,al ev vec 7 dana to sebi govorim,i sad svatam da sam se upravo tako i udebljala ranije,uvijek bi sebi govorila "nece ti naskoditi da uzmes jos malo,od sutra neces"....
Nemoj si nametati taj osjećaj krivnje... naravno da kada je čovjek pod pritiskom da mu je teže odricati se hrane, ali nemoj odustati. Pričekaj malo da taj pritisak popusti i kada opet budeš psihički jača ponovno kreni na dijetu i vidjet ćeš da ćeš je opet pratiti bez problema :top:
I ja sam imala sličan problem i još se ne osjećam dovoljnom jakom da ponovno krenem :( ali nisam odustala jer znam da će opet doći mojih pet minuta kada ću odlučiti ponovno krenuti i bez problema istrajati i skinuti tih zadnjih 5 kg :)
pozz svima,
Mislim da je svima (pa i meni) najteže i najgore to što povremeno hrana služi kao utjeha...nešto ne štima u životu?, pa ajmo na sladoled, ili čokoladu, ili nešto što će nam raspoloženje poboljšati, a kad pojedeš, puna je tiba, ali još uvijek nešto fali...moramo te probleme drugačije riješiti, a ne hranom. Sto puta sam se sama pitala zašto ne idem se šetati ili vježbati, ili čitati, ili bilo što drugo ne radim, a da ne posegnem za hranom? Trebat će vremena da si to promijenimo, pa da ovakve dijete imaju bolji učinak :top:
Čestitam svima na 1000 stranica! Svaka nam čast! :lux: :cheer: :five: :jumping: :trio:
klonirana papiga
05.06.2007., 16:10
Osim toplog kompota na voćni (vitaminski) dan možeš pojesti i pečene jabuke ili banane (i ostalo voće). Recepte imaš tu http://forumskiunrecepti.blogspot.com/
tenx;)imam knjigu al nis me to ne zasiti...evo pojela sam za rucak 2 tanjura kompota od jabuke i sljiva i vec me glad hvata:zubo:
tenx;)imam knjigu al nis me to ne zasiti...evo pojela sam za rucak 2 tanjura kompota od jabuke i sljiva i vec me glad hvata:zubo:
Kada si ručala? Za voćni/vitaminski dan smiješ svaka 2 sata jesti :zubo:
Ništa cure, vidim da vas nema...čujemo se kasnije! :kiss:
maserka80
05.06.2007., 16:55
ooopa pa 1000stranica!! Super
Nadam se da se isplatilo ispisati ovoliko stranica!!
ashibad
05.06.2007., 17:14
Nalazim se pozvanom da odgovorim na ovu provokaciju:mad: (iako neznam zašto)
Ja sam svoj način prehrane promijenila prije par godina - zbog zdravstvenih razloga- i dosta kila u međuvremenu skinula(otprilike 22kg do početka UNke), ovaj način prehrane samo je dao poticaj mom sporom metabolizmu da nastavi raditi - i kile idu dolje:s - ova prehrana djeluje pozitivno na moj organizam fizički a i psihički jer daje rezultate- zato bilo kakve argumente protiv ove ishrane čitam ali ne prihvaćam- nikad se nisam bolje osjećala:top: a ja nisam od jučer i probala sam milion načina u pokušaju skidanja kila:top:
Ti si poseban slučaj (zbog svoje enormne pretilosti) i nije čudo da ti se stanje poboljšalo nakon skidanja kila, unatoč UN-dijeti. Skinula si 22kg prije početka UNke promjenom prehrane. Zašto nisi nastavila na isti naćin.
Narode, Ignore je krasna opcija :mig:
momak, proguglaj značenje pojma "internet troll". I prošeći nakon toga. Malo dulje. Dobro je za zdravlje.
Rekla sam dosta. ;)
Neću više ni brisat ni upozoravat nego ću banat svakog tko se ogluši na upozorenje.
Dosta je bilo svađe, vratite se temi. Lijepo miroljubivo.
mustrica017
05.06.2007., 18:02
pozdrav djevojke!!! čestitke na 1000.-oj stranici!!! :cheer:
danas mi je voćni dan i dosta lako ga podnosim (vjerojatno zato jer sam pola dana prespavala :lol: ). a ovo čudo koje truje naš topic jednostavno ignorirajte! a sad odoh učit :trk:
klonirana papiga
05.06.2007., 18:09
Kada si ručala? Za voćni/vitaminski dan smiješ svaka 2 sata jesti :zubo:
:eek: :eek: :eek:
zakaj sam ja to uspjela previdjeti u knjiz?!?!:bonk:
hvala na ovoj informaciji:s :s ja bi nastavila crkavat od gladi svaki vocni:rofl:
:eek: :eek:
zakaj sam ja to uspjela previdjeti u knjiz?!?!:bonk:
hvala na ovoj informaciji:s :s ja bi nastavila crkavat od gladi svaki vocni:rofl:
:rofl: Znam po sebi....ja sam 2 puta držala UNku i skapavala na voćnom danu jer ovo nisam znala :cerek: Zahvaljujući ovom forumu sam saznala :zubo: Mislila sam da bi ti mogla biti korisna informacija :top:
klonirana papiga
05.06.2007., 18:17
:rofl: Znam po sebi....ja sam 2 puta držala UNku i skapavala na voćnom danu jer ovo nisam znala :cerek: Mislila sam da bi ti mogla biti korisna informacija :zubo:
ja sam vec mislila da nekaj ne stima samnom...a i sama si valjda procitala kak se svaki vocni jadam da sam gladna:rofl:
hvala:s spasila si me:kiss:
ja sam vec mislila da nekaj ne stima samnom...a i sama si valjda procitala kak se svaki vocni jadam da sam gladna:rofl:
hvala:s spasila si me:kiss:
Nisam ja, nego cure tu koje su to i meni rekle :zubo:
LaraFabian
05.06.2007., 18:19
PREDLAŽEM: Ashibada POTPUNO ignoriramo, ne odgovaramo na njegove postove UOPĆE kao da ih uopće nema... I nastavimo sa svojom temom. Dakle, ja sam ipak nastavila s (uglavnom) voćnim danom, nastavljam iako sutra idem na vađenje krvi... Nema veze, ovako ću utvrditi pravo stanje... neću zavaravati samu sebe.
Voćni dan - 2,5 banane, malo integralno pecivo i večera mi je bio krastavac u jogurtu.
Očito se ne držim tako strogo dijete, niti mislim, ali to je uglavnom-to!
E da, i ako nećeš voće, možeš povrće ili orašaste plodove (ovo isto nisam prije znala i spasilo me!) znači možeš orahe, lješnjake, kikiriki, sjemenke od bundeve, suncokreta....bilo što da spada u ove vrste hrane možeš, ali ne pretjerivati :zubo:
klonirana papiga
05.06.2007., 18:22
Nisam ja, nego cure tu koje su to i meni rekle :zubo:
;) glavno da sad i to znam...:zubo:
;) glavno da sad i to znam...:zubo:
Drago mi je da se forum koristi u prave svrhe :cerek: :top:
ante dumbledore
05.06.2007., 18:33
ixes evo obećajem nećeš više bit brisana samo molio bih te nemoj još dodavat ulje na vatru :D
dobro doktore,samo kakvi je to cirkus da ne brišeš onog argusa,a brišeš mene?s kim sam se ja svađala?:flop:
3,5djeteta
05.06.2007., 18:42
Evo mene , jedem krušku za večeru-voćko danas- najela sam se višanja , pojela sam paradajz juhu kad sam došla s posla(nešto toplo),a sutra vodeni:eek:- ali prošli je prošao dobro- napravim si litru prirodne limunade, i pijem čaj, a budem i vitamine i paradajz-sok(zbog kalij)
PREDLAŽEM: Ashibada POTPUNO ignoriramo, ne odgovaramo na njegove postove UOPĆE kao da ih uopće nema... I nastavimo sa svojom temom. Dakle, ja sam ipak nastavila s (uglavnom) voćnim danom, nastavljam iako sutra idem na vađenje krvi... Nema veze, ovako ću utvrditi pravo stanje... neću zavaravati samu sebe.
Voćni dan - 2,5 banane, malo integralno pecivo i večera mi je bio krastavac u jogurtu.
Očito se ne držim tako strogo dijete, niti mislim, ali to je uglavnom-to!
zašto banane,pored sveg drugog voća?a baš su banane naajgore:cool:
3,5djeteta
05.06.2007., 18:45
Drago mi je da se forum koristi u prave svrhe :cerek: :top:
Bok mom.., jel stigneš vježbati, ili radiš pa nestigneš- kako zdravlje? si bolje?
hej,sta se radi?ja sam bas sad dosla s faxa,frendica je imala rodendan pa je castila pizzom i kolacima ok sam ja ta cijeli dozivljaj promatrala sa strane:)
vidim da sam propustila jubilarnu stranicu:cry:
danas mi je proteinski dan,jela sam svjezi sir koji sam malo mijesala sa tvrdim,nadam se da sam to smjela...:confused:
3,5djeteta
05.06.2007., 19:15
hej,sta se radi?ja sam bas sad dosla s faxa,frendica je imala rodendan pa je castila pizzom i kolacima ok sam ja ta cijeli dozivljaj promatrala sa strane:)
vidim da sam propustila jubilarnu stranicu:cry:
danas mi je proteinski dan,jela sam svjezi sir koji sam malo mijesala sa tvrdim,nadam se da sam to smjela...:confused:
Ja mislim da je sve u redu-pa nisi tog tvrdog pojela kilu nego malo- ja ću prvom prilikom za proteinski jesti svježi sir i vrhnje - baš se guštam:top: :top:
dobro veče svima! meni je danas bio VV dan. pojela sam 2 konzerve kompota od breskve(onu vodu sam bacila), jednu bananu,jedan krastavac i jednu normalni breskvu. šta mislite, jel to previše?:zubo: i nisam pazila na razmak od dva sata...
3,5djeteta
05.06.2007., 19:26
hej,sta se radi?
Samo da te pitam jesi li pojela šnitu kruha, 2-3 dl biste juhe- da ti taj sir ne bude premalo?- vjerojatno ima razloga zašto to u knjizi navode:rolleyes:
ashibad
05.06.2007., 19:33
Svečano objavljujem da sam prešao na UN-dijetu. Jedino što ću OBAVEZNO miješati sve hranjive tvari svaki dan. Neće biti proteinskih, škrobnih, ugljikohidratnih i vočnih dana već će svaki dan biti proteinsko-ugljikohidratno-masno-povrčno-vočni dan. Ali će svaki biti drugačiji. I neću koristiti umjetne zaslađivaće. I jesti ću svaka tri sata. I trajat će mi cijeli život a ne samo 90 dana.
WindOFChange
05.06.2007., 20:28
ej bok cure! nije me bilo par dana...vidim da je bilo uljeza :mljacko: ma ko ih šiša sve, meni danas vocni, najela sam se svakakvog voca, mozda malo i pretjerala s kikirikijem al kako po cijele dane učim neću razbijat glavu takvim stvarima. ne znam ovih dana di mi je glava a di guzica od guzve :eek: u petak il subotu mi je drugo vaganje nadam se da cu vam se moci pohvaliti jos kojom kilicom dolje nakon drugih mjesec dana :)
ne mogu vjerovat da sam propustila jubilarnu stranicu :mad:
idem sad nastavit druzenje s knjigom...jedva cekam da prođu rokovi, pozzzzz :kiss: :kiss: :kiss:
pa dobro veče drage i dragi moji :D
kaj ja nesmem nigdje otić na jedan dan?
jel si smijem sutra(proteinski dan) ispeć pileće šnicle u grill tavi bez ulja bez ičeg onak na naglo i onda gore na njih stavit sira da se rastopi. mislim da kod kuće imam edamera! i kolko bi onda šnicli smjela pojest? pošto mi je danas VV dan već razmišljam za tjedan dana uneprijed šta ću sve jesti. danas sam baš bila užasno gladna al dobro dan je pri kraju pa sam bar zbog tog sretna......
A, tu si. :D
A ja taman krenula banat ove što me ne slušaju. Aj preuzmi. ;)
I ja pričam o un-dijeti samo u negativnom kontekstu. Ako možeš shvatit ovo što sam rekao onda dobro, ako ne onda nema smisla ni ponavljat.
Ovo je podforum o zdravlju a vi pričate o NE-zdravlju (ilti UN-zdravlju). Tako da vi malo ofsubforumarite. :D
ti se kužiš u zdravlje? ono to ti je baš struka? završio medicinu und nutricionizam?
s a v r š e n o :D :D :D
fino si otvori ne-un-dijeta topic i piši po njemu
OK?
a uz put možeš još koji di ćeš stručno i argumentirano prosvjetliti jadne žene kako da kilažu održavaju u propisanim granicama
to je pravi put, ne pljuvanje po drugima :mig:
fala :)
A, tu si. :D
A ja taman krenula banat ove što me ne slušaju. Aj preuzmi. ;)
malo obilazila susjedne i susjednima susjedne države :D
idem sad prvo pročitat zaostatke :boli glava:
bobo171
05.06.2007., 21:04
malo obilazila susjedne i susjednima susjedne države :D
idem sad prvo pročitat zaostatke :boli glava:
posveti ashibad-u paznju jer taj voli opcenito provocirati
Mitch_B
05.06.2007., 21:08
Dakle, da svaka dva sata, ali ne više od 5 obroka.
Svih pet obroka nisu ravnopravni, dva su među-obroci,
nešto su manji i knjigom su propisani(predloženi)...
Samo da te pitam jesi li pojela šnitu kruha, 2-3 dl biste juhe- da ti taj sir ne bude premalo?- vjerojatno ima razloga zašto to u knjizi navode:rolleyes:
jesam,pojela sam juhu ali nisam kruh,bas i ne volim kruh i nemam neku zelju za njim...
sad sam opet vecerala to isto,4 zlice svjezeg,posnog sira i 10dg gaude,valjda nije previse,nadam se...:)
jel si smijem sutra(proteinski dan) ispeć pileće šnicle u grill tavi bez ulja bez ičeg onak na naglo i onda gore na njih stavit sira da se rastopi. mislim da kod kuće imam edamera! i kolko bi onda šnicli smjela pojest? pošto mi je danas VV dan već razmišljam za tjedan dana uneprijed šta ću sve jesti. danas sam baš bila užasno gladna al dobro dan je pri kraju pa sam bar zbog tog sretna......
koliko sam citala u knizi smijes pilece snicle ali bez sira,vazno je da je samo jedna vrsta namirnica ili sir ili meso,ne smijes mijesat proteine
ti se kužiš u zdravlje? ono to ti je baš struka? završio medicinu und nutricionizam?
s a v r š e n o :D :D :D
fino si otvori ne-un-dijeta topic i piši po njemu
OK?
a uz put možeš još koji di ćeš stručno i argumentirano prosvjetliti jadne žene kako da kilažu održavaju u propisanim granicama
to je pravi put, ne pljuvanje po drugima :mig:
Gospodin ashibad pravo zbori. Ove sve dijete će ljude prije uništiti, nego ih oporaviti. A osim toga što se trebaju kvalitetno hraniti na način koji je prethodni opisao, a određeni Ropf Haldor potvrdio, trebaju i vježbati i iznači načina da kontroliraju i svedu na minimum stres. To nije teško, to je samo pitanje stanja duha i određivanja prioriteta.
Dijeta znači način života, a ne znači kura za mršavljenje.
Dok se to ne razumije, nema napretka za zdravlje čovjeka.
gle da ja sad i tebi kažem
topic je o un-dijeti i tu si osobe na toj dijeti pružaju podršku
izabrale su tu dijetu jer su je izabrale :D
pljuvanje po njima i soljenje pameti nije potrebno
jel to jasno? kad ste svi vi toliko pametni, nadam se da shvaćate :mig:
otvorite si svoj topic i pronosite svoje istine
od toga bu više koristi nego od ovakvih uleta
ajmo sad u revijalnom tonu da se ne moraju kartoni dijeliti :E
gle da ja sad i tebi kažem
topic je o un-dijeti i tu si osobe na toj dijeti pružaju podršku
izabrale su tu dijetu jer su je izabrale :D
pljuvanje po njima i soljenje pameti nije potrebno
jel to jasno? kad ste svi vi toliko pametni, nadam se da shvaćate :mig:
otvorite si svoj topic i pronosite svoje istine
od toga bu više koristi nego od ovakvih uleta
ajmo sad u revijalnom tonu da se ne moraju kartoni dijeliti :E
Savršeno razumijem, gospođice. Nemojte se ljutiti.
Ni po kome ja ne pljujem, a ako smatram da je nešto istina i da imam puno iskustva u nečemu, onda ću rađe poučiti o ispravnom načinu ljudima, nego da šutim ili da govorim o više ili manje lošim modelima prehrane. :mig:
Shvatite da to nije soljenje pameti, to je duboko razumijevanje. No dobro, uvažit ću vašu zamjerku i neću ovdje više postati.
LaraFabian
05.06.2007., 22:18
ignoriramo ashibadaaaaaa!!
vidim da se u zadnje vrijeme vode razne diskusije...moje misljenje je da svi ljudi imaju pravo na svoj odabir i uvjerenja pa i na to sta ce radit sa svojim tijelom i kako ce mrsaviti. Danas postoji preko sto razlicitih djeta i svaka preporucava nesto drgacije i pitanje je sta od toga je dobro za nas i koliko je zapravo sve to djelotvorno. Prije ove djete nisam bila na drugima jer mi to nikada nije bilo potrebno ali sam proucavala mnoge djete. U zadnjih nekoliko mjeseci sam shvatila da nisam u potpunosti zadovoljna svojim tijelom i da zelim nesto uciniti. Prvo sam smanjila unos hrane na najmanji moguci dakle samo osnovne namirnice,niskokaloricne,voce i povrce itd. i skinula sam 6kg u mjesec dana ali s vremenom dode zelja za slatkim i drugim "zabranjenim" namirnicama koje zelimo kusati...
Ova djeta mi se cini super jer ipak svaki dan je raznovrsna hrana,a jedan dan je cak dopusteno i slatko,a uz sve to stvarno jedes i mrsavis,osim cura na forumu imala sam to prilike vidjet i na prijateljicama iz kvarta koje su se uz pomoc ove djete doslovno "prepolovile" i zato zelim reci sve mi koje smo na ovom forumu dajemo podrsku jedni drugima i savjetujemo se,a ako se nekima to cini glupo i sulodo ovo nije tema za njega ima jos tisuce drugih tema s kojima se mozete srodno povezati,ocito ova nije za vas i zasto onda vrijedati nesto samo radi razlicitih misljenja,stavova i uvjerenja...
evo bas sam se raspisala:)
imam pitanje-sutra mi je skrobni dan pa me zanima da li se smije jest krumpir ili grah salata?:rolleyes:
maserka80
05.06.2007., 23:16
I agree!!
Cure, pozdrav, evo da vam se malo javim.
Imate puuuno veći izbor finog voća i povrća nego mi stara ekipa koja je još u prvom mjesecu krenula, idite svaki dan na plac i uživajte u svježem voću i povrću
mustrica017
05.06.2007., 23:33
pozdrav!!! evo, gotov i voćni dan, sutra fino proteinski, jedva čekam :cerek:
uopće se nemojte obazirat na ove padobrance, samo ignorirajte! :zubo:
i ostanite mi fine mršave (ili i mršavije)! svima :kiss:
mujsapujsa
05.06.2007., 23:43
Dakle danas je bio dan intrudera
a bogme i vrlo kišovit dan
mujsapujsa
05.06.2007., 23:45
Pa zar opet svi spavate?
Vjerojatno mlade snage spremaju ispite a ostali nanaju
jelena_maric
06.06.2007., 00:01
Bokić,
Ja sam nova na forumu. Kak se bliži ljeto htjela bih malo smršaviti. Jučer sam si kupila novi kupaći kostim koji mi je mrvicu premali, al sam ga ipak uzela kao motivaciju da smršavim :cerek:
Svi pričaju o toj UN dijeti pa sam odlučila vidit o čem se tu radi. Jel me možete uputit na neku dobru stranicu o UN dijeti. Sorry, ak je ovo već bilo. Imate prek 1000 stranica pa mi se nije dalo čitat.
:W
mujsapujsa
06.06.2007., 00:33
Dobro došla!
Na prvoj stranici imaš za skinuti prvu i drugu knjigu
mujsapujsa
06.06.2007., 00:52
Praznoća,samoća
odoh ja mužeku u krevet pa-pa :cice:
Novobeogradjanka
06.06.2007., 07:05
E, nema me dan i po i ovde svašta uspe da se desi....
Curetci, i po koji clever guy, svaka vam čast na 1000 strana, ove tri zadnje, kakve su, možemo i zanemariti.
(btw, vidim da se tu jede kuvano povrće i juhe na vitaminski dan... no no to raditi.... mislim, sve je bolje od pola pileta i hrpe krompira u masti, ali ako pričamo o UN onda na vitaminski dan SVEŽE povrće, salate bez ili sa maaaalo začina... sad makar ima svega... mi kad smo počinjale u januaru bankrotirale smo svaki vitaminski dan ako nismo htele jesti samo jabuke i banane)
E, da! Dobro jutro!
intruder
06.06.2007., 10:25
Dakle danas je bio dan intrudera
a bogme i vrlo kišovit dan
nemoj ti mene spominjati...haha...
ja bi danas inace moral imati uh dan...ali budem ga preskocil i isel na vocni..jer bi je bitno da nemam sutra vocni...imam neke obaveze koje nebi htel izvrasvati a da sam gladan ( a na vocni sam gladan ;) )
to je ok ili loshe? :cool:
...dan svima:) ...da to sam i ja vidla da su se spominjale neke juhice na vitaminski dan pa mi nije bilo jasno kak...ja ju pijem samo na proteinski i vodeni koji je btw sutra:rolleyes: ...mislim da cu prespavat vecinu dana...
...ja inace na vitaminski jedem u zadnje vrijeme samo povrce jedino ujutro voce i puno manje sam gladna nego od prokletog voca,i bas mi drago da sam presla na povrce :s jer su ga svi zvali vocni pa automatski mislis to je jedino kaj smijes jest...
3,5djeteta
06.06.2007., 10:40
nemoj ti mene spominjati...haha...
ja bi danas inace moral imati uh dan...ali budem ga preskocil i isel na vocni..jer bi je bitno da nemam sutra vocni...imam neke obaveze koje nebi htel izvrasvati a da sam gladan ( a na vocni sam gladan ;) )
to je ok ili loshe? :cool:
Pozdrav, malo sam proučavala knjigu, možeš dan preskočiti , samo ne smiješ mijenjati raspored dana, ako misliš da si gladan na voćni, pa onda budi danas UH a sutra proteinski:rolleyes: :top:
koliko sam citala u knizi smijes pilece snicle ali bez sira,vazno je da je samo jedna vrsta namirnica ili sir ili meso,ne smijes mijesat proteine
ma nemam pojma. piše da se dio mesa smije zamjeniti sirom. valjd, ak sam ja dobro skontala. samo se sir i jaja ne smiju zajedno jesti. jel ima netko još kakvu informaciju? jel smijem meso i sir?
...meso ILI sir ILI jaja,ne zajedno...mozes zamjenit meso sirom kao samostalni obrok a ne sve skupa odjednom;) ...mjesanje proteina usporava metabolizam i u knjizi se ne preporuca,a sad na tebi je kak bus :top::)
3,5djeteta
06.06.2007., 10:50
...dan svima:) ...da to sam i ja vidla da su se spominjale neke juhice na vitaminski dan pa mi nije bilo jasno kak...ja ju pijem samo na proteinski i vodeni koji je btw sutra:rolleyes: ...mislim da cu prespavat vecinu dana...
...ja inace na vitaminski jedem u zadnje vrijeme samo povrce jedino ujutro voce i puno manje sam gladna nego od prokletog voca,i bas mi drago da sam presla na povrce :s jer su ga svi zvali vocni pa automatski mislis to je jedino kaj smijes jest...
Da tim se pohvalim , ja sam danas na vodenom:D - Popila sam 1/2 l čaja, pijem vindi- vodu s kruškom i napravila sam litru prirodne limunade- pa i to pijuckam- nornalno radim:top: spremam se na put i baš se veselim pa mi i nije do hrane- od sutra- proteinski:cerek:
i jel smijem ajvar? domaći naravno!
...meso ILI sir ILI jaja,ne zajedno...mozes zamjenit meso sirom kao samostalni obrok a ne sve skupa odjednom;) ...mjesanje proteina usporava metabolizam i u knjizi se ne preporuca,a sad na tebi je kak bus :top::)
aha! hvala ti!:top:
Da tim se pohvalim , ja sam danas na vodenom:D - Popila sam 1/2 l čaja, pijem vindi- vodu s kruškom i napravila sam litru prirodne limunade- pa i to pijuckam- nornalno radim:top: spremam se na put i baš se veselim pa mi i nije do hrane- od sutra- proteinski:cerek:
ja sam čula da se na vodeni smije i sok od rajčice! mislim da ima čak i vindijev ili čiji je već.
...daaaaa sjecam se,i prvi put si imala vodeni prije mene kad smo krenule sa danom razmaka i znam da sam ti bila zavidna samo tako sto si sa tim zlom gotova prije mene:E :cerek: ...super da ga tak lako odradis,mislim da bum se i ja ovaj put pripremila tipa te limunade,kupit cu si jos dva tri caja i to je to...:)
3,5djeteta
06.06.2007., 11:08
ja sam čula da se na vodeni smije i sok od rajčice! mislim da ima čak i vindijev ili čiji je već.
Sok od rajčice ću popodne ili predvečer- kad me uhvati kriza:rofl: :rofl:
klonirana papiga
06.06.2007., 11:16
:w
i meni se blizi vodeni,tocnije u nedjelju pa skupljam informacije...za sad zaobilazim vagu:zubo:posto smo se posvadjale:D
nakon vodenog bum stala na nju...
hannah_st
06.06.2007., 11:25
dobar dan.........evo i mene k vama... meni danas vocni,ali vec krivo poceo... nemam pojma sta cu jesti,vise po ducanima nema kupit normalnog povrca(brokule,cvjetače..) sta ima s vama?? slazem se sa larom u prvom postu na ovoj str.
hannah_st
06.06.2007., 11:27
vidim da se u zadnje vrijeme vode razne diskusije...moje misljenje je da svi ljudi imaju pravo na svoj odabir i uvjerenja pa i na to sta ce radit sa svojim tijelom i kako ce mrsaviti. Danas postoji preko sto razlicitih djeta i svaka preporucava nesto drgacije i pitanje je sta od toga je dobro za nas i koliko je zapravo sve to djelotvorno. Prije ove djete nisam bila na drugima jer mi to nikada nije bilo potrebno ali sam proucavala mnoge djete. U zadnjih nekoliko mjeseci sam shvatila da nisam u potpunosti zadovoljna svojim tijelom i da zelim nesto uciniti. Prvo sam smanjila unos hrane na najmanji moguci dakle samo osnovne namirnice,niskokaloricne,voce i povrce itd. i skinula sam 6kg u mjesec dana ali s vremenom dode zelja za slatkim i drugim "zabranjenim" namirnicama koje zelimo kusati...
Ova djeta mi se cini super jer ipak svaki dan je raznovrsna hrana,a jedan dan je cak dopusteno i slatko,a uz sve to stvarno jedes i mrsavis,osim cura na forumu imala sam to prilike vidjet i na prijateljicama iz kvarta koje su se uz pomoc ove djete doslovno "prepolovile" i zato zelim reci sve mi koje smo na ovom forumu dajemo podrsku jedni drugima i savjetujemo se,a ako se nekima to cini glupo i sulodo ovo nije tema za njega ima jos tisuce drugih tema s kojima se mozete srodno povezati,ocito ova nije za vas i zasto onda vrijedati nesto samo radi razlicitih misljenja,stavova i uvjerenja...
ma jedina zamjerka un dijeti su moje strije :cice: :klap:
mujsapujsa
06.06.2007., 11:38
dobro jutro
čekamo kišu,nebo samo šta se nije spustilo
Moj dragi mužek ima danas redovno Sljeme srijedom
ekipa ide svake srijede popodne na Sljeme,pješaće po svakom vremenu.
ma jedina zamjerka un dijeti su moje strije :cice: :klap:
to trebaš zamijerati onom razdoblju njupanja
sad se samo bolje vide :D
mujsapujsa
06.06.2007., 11:51
Mene hvata malaksalost - ne fizička,već mi polako ide na živce misliti stalno šta kuhati,prilagoditi ostatku obitelji........
Hoćem reći blaga depra
Odlazimo u vikendicu (i sutra) a tamo je trenutno teški rusvaj.Mijenjamo pločice,podove,namještaj tako da nema kuhinje ni kuhanja.
Meni je sutra UH i nemam pojma šta nositi sobom da ne moram kuhati,ni podgrijavati a da istovremeno paše i dečkima
Mitch_B
06.06.2007., 12:12
Mene hvata malaksalost - ne fizička,već mi polako ide na živce misliti stalno šta kuhati,prilagoditi ostatku obitelji........
Hoćem reći blaga depra
Odlazimo u vikendicu (i sutra) a tamo je trenutno teški rusvaj.Mijenjamo pločice,podove,namještaj tako da nema kuhinje ni kuhanja.
Meni je sutra UH i nemam pojma šta nositi sobom da ne moram kuhati,ni podgrijavati a da istovremeno paše i dečkima
Napravi pizzu ili soparnik, pa nosi,
dobro je i hladno ..
3,5djeteta
06.06.2007., 12:17
Hoćem reći blaga depra
Znam da ti je teško još i za druge kuhati- a veliš da nemaš tamo sad kuhinju-
ja bi ili ispekla neke kiflice- njima sa sirom i šunkom , a za sebe prazne:rolleyes: ili pizze i kolače- teško reći što bez kuhinje- ja mojima danas kuham mahune varivo s mesom- pa ova koja je na dijeti sutra nek jede meso , a preksutra ostatak variva:top:
3,5djeteta
06.06.2007., 12:20
Ja ću svoje dane sve pretvoriti u proteinske:D - pazit ću da ne miješam namirnice, doručkovat ću voće i jogurt, ali neznam što mislite da si ponesem par energetskih pločica za pješaćenje- ipak su to visine iznad 2500m:confused:
dobro je i hladno ..
ajme soparnik! :s mmmm...hvala ti što si me sjetio!! ja ga obožavam..:kiss: iako,ja priznajem samo izvorni soparnik,dok mi ovaj iz pećnice i nije najdraža alternativa,al poslužit će..vidim da si iz splita pa ćeš onda vjerojatno znat šta znači 'izvorni'..da sad ne opisujem da curama ne bude muka..:lol:
mujsapujsa
06.06.2007., 12:52
Ja ću svoje dane sve pretvoriti u proteinske:D - pazit ću da ne miješam namirnice, doručkovat ću voće i jogurt, ali neznam što mislite da si ponesem par energetskih pločica za pješaćenje- ipak su to visine iznad 2500m:confused:
S obzirom na tvoj izlet,te pločice si svakako ponesi i ne obaziri se previše na dijetu,ne mislim da sad počneš žderati ali ipak će ti trebati više energije i snage,pa pazi.
I uživaj :kiss:
ajme soparnik!
A što je to ?!
mujsapujsa
06.06.2007., 12:55
dobro je i hladno ..
Bravo,hvala. :kiss:
Sad sam se sjetila,mojima ću napraviti španjolsku pitu a u moj dio staviti blitve i još koje povrće,yeeeeeeees
A što je to ?!
tijesto gore,tijesto dolje,a između blitva..inače se radi na 'kominu' i prekrije se žeravicom..ali može i u pećnici..makar onda nema taj poseban okus,ali dobro..
tijesto gore,tijesto dolje,a između blitva..inače se radi na 'kominu' i prekrije se žeravicom..ali može i u pećnici..makar onda nema taj poseban okus,ali dobro..
Da li se blitva začini nečim ili se samo složi na tjesto (vjerojatno se ipak prije zblanšira ?!)
Mitch_B
06.06.2007., 13:02
Sad sam se sjetila,mojima ću napraviti španjolsku pitu a u moj dio staviti blitve i još koje povrće,yeeeeeeees
Španjolska pita ?? Objasni !
Povlačim pitanje , progooglao sam !
3,5djeteta
06.06.2007., 13:03
Hajde pleeaseee, reci meni što je španjolska pita i u UN verziji:rofl: :rofl:
mujsapujsa
06.06.2007., 13:07
Hajde pleeaseee, reci meni što je španjolska pita i u UN verziji:rofl: :rofl:
Nije pogodna za UN ali mala modifikacija i eto..
Uglavnom napraviš tijesto od 1-2 jajca,mlijeka ili jogurta,brašna ,praška za p.,malo ulja i u to nasjeckane šunke i sira,može kis.krastavaca,začina ili jednostavno čisti frižider.To lijepo ispečeš i uživaš ali ne baš na UN.
3,5djeteta
06.06.2007., 13:07
Da li se blitva začini nečim ili se samo složi na tjesto (vjerojatno se ipak prije zblanšira ?!)
Ja sam ti skinula recept sa HRTweb- Dobro jutro Hrvatska- to je obični za pećnicu a ne za otvorenu vatru:D
3,5djeteta
06.06.2007., 13:10
Nije pogodna za UN ali mala modifikacija i eto..
Uglavnom napraviš tijesto od 1-2 jajca,mlijeka ili jogurta,brašna ,praška za p.,malo ulja i u to nasjeckane šunke i sira,može kis.krastavaca,začina ili jednostavno čisti frižider.To lijepo ispečeš i uživaš ali ne baš na UN.
Hvala, super:s obožavam recepte s "varijacijom na temu"- prilagoditi potrebama:top: - vidim da može i za UNku
nareži luk,posoli,pomješaj i pusti nek malo odstoji..ma nema je potrebe blanširati s obzirom da je nasjeckaš,pošto je između dva sloja tijesta,i tako će se 'skuhat' ..možeš i špinat umjesto blitve..ja je uvijek stavljam sirovu..
Mitch_B
06.06.2007., 13:11
Ja sam ti skinula recept sa HRTweb- Dobro jutro Hrvatska- to je obični za pećnicu a ne za otvorenu vatru:D
peršin,luk(kapula), maslinovo ulje te sol po ukusu
kad je pečeno pospe se lukom(bijeli) i maslinovim uljem
znam da netko radi dosta debelo tijesto,ali meni je bolje kad je tijesto tanje..možeš je staviti na neki pleh ili okreni naopako protvan(tepsiju),krajeve zarolaj da ne ispada..ma probaj,nemožeš pogriješit..:kiss:
Mitch_B
06.06.2007., 13:32
Kažu bolje je stavit stariju blitvu, jer mlada ide u vodu,
u pravi soparnik,al u pećnicu može i špinat?..I suppose..:confused:
Mitch_B
06.06.2007., 14:03
Naravno, što god ti paše .
jelena_maric
06.06.2007., 14:30
Što ste tako zapeli za tu UN djetu (koje glupo ime, inaće) kad se zna da je ona loša za organizam. Ne mogu vjerovat da ste napisali 1000 stranica o tome. Zar ne možete mršavjeti na zdrav način: smanjit ukupan unos kalorija, zasičenih i trans masnoća, šećera, bijelog brašna; povečat unos povrća, voća, integralnih žitarica, polinezasičenih masnih kiselina, vlakana, vode; jesti više puta dnevno (5-6 obroka) i balansirat masti (30%), bjelančevine (15-20%) i ugljikohidrate (50-55%), malo tjelovježbe (trčanje, šetnja...) i to je to. Mršavite i osječate se odlično, a ne ova glupa UN dijeta. U čemu je problem? :confused: Je li to moda, ili što? Placebo efekt?
Kak to misliš loša za organizam? Zakaj bi u UN-u smislili tu dijetu da je loša za organizam. Nekužim. :confused:
WindOFChange
06.06.2007., 14:52
Zakaj bi u UN-u smislili tu dijetu da je loša za organizam. Nekužim. :confused:
:lol: :lol: :lol: nisu u UN-u smislili dijetu, ona se zove UN što u prijevodu na naški znaći NE-dijeta, samo što su ju neki preveli kao Ujedinjenih Naroda :zubo:
inace pozdrav svima! danas su mi proteini, naribala sam tikvice i unutra jaja, to su trebali ispasti uštipci, al je ipak bila kajgana s naribanim tikvicama :lol: al bilo je fino pa nje bitan izgled, inace mami mi je danas rođendan (žena ima tri šestice u datumu rođenja :E ) pa je pravila kolače, uopće me ne privlače, sutra mi je uh i neću ih jesti :confused: pomalo samu sebe zbunjujem :cool:
Kak to misliš loša za organizam? Zakaj bi u UN-u smislili tu dijetu da je loša za organizam. Nekužim. :confused:
:lol::lol::lol::lol::lol: dobro šta sad
šta mislite o PR-UH-VT??..ja bi sad malo tako jer sam završila ovih 90 dana,netrebam više mršaviti više za održavanje..al mi se ne ide na 2 knjigu,nekako mi ovo najbolje zvuči,al me strah da se ne udebljam,nešto mi prečesto taj UH dolazi..puuuno kalorija..recite mi..........al nemojte mi govoriti da idem na 2 knjigu,jer neću!!!
kiss:kiss: :kiss:
ljudi....... a što vi jedete za međuobrok ak slučajno ogladnite?
meni danas proteinski dan i neznam zbog čega al bila sam jako gladna i našla kod kuće jednu onu pločicu od pahuljica i marelice. pogledala jako dobro šta piše i nigdje ni š od ikakvog šećera.....
jesam to smjela il bolje ne?
jelena_maric
06.06.2007., 17:09
:lol: :lol: :lol: nisu u UN-u smislili dijetu, ona se zove UN što u prijevodu na naški znaći NE-dijeta, samo što su ju neki preveli kao Ujedinjenih Naroda :zubo:
inace pozdrav svima! danas su mi proteini, naribala sam tikvice i unutra jaja, to su trebali ispasti uštipci, al je ipak bila kajgana s naribanim tikvicama :lol: al bilo je fino pa nje bitan izgled, inace mami mi je danas rođendan (žena ima tri šestice u datumu rođenja :E ) pa je pravila kolače, uopće me ne privlače, sutra mi je uh i neću ih jesti :confused: pomalo samu sebe zbunjujem :cool:
A joj, kak sam glupa :o
Ja sam fakat mislila da UN ima nekaj s tim. A šta ću, plavuša :cerek:
Tko je onda smislio dijetu? I jeli to, fakat, loše za zdravlje kak su ovi neki pričali?
mujsapujsa
06.06.2007., 17:15
ljudi....... a što vi jedete za međuobrok ak slučajno ogladnite?
meni danas proteinski dan i neznam zbog čega al bila sam jako gladna i našla kod kuće jednu onu pločicu od pahuljica i marelice. pogledala jako dobro šta piše i nigdje ni š od ikakvog šećera.....
jesam to smjela il bolje ne?
Mene kad ćopi glad pojedem jedan (ili 2,3) dvopeka ili žlicu-dvije onoga od ručka ali nastojim to prevladati uz pomoć vode,kave.
Te pločice pokušaj izbjegavati,sadržajno su bogate svačim
mujsapujsa
06.06.2007., 17:17
Ja sam fino ručala,
napravila sam sataraš -kod mene je sve sitno nasjeckano jer klinac jedino tako jede -pa prilagodi se narode,uz to punu zdjelu mix salate
Sad idem malo hodat po Kiki,možda se otopi koja masna stanica
suzana_kc
06.06.2007., 17:20
Mujsa,ak se ne istope kalorije, smanjit će se novčanik...
jelena_maric
06.06.2007., 17:25
Dobro došla!
Na prvoj stranici imaš za skinuti prvu i drugu knjigu
Mislim da sam uspjela skinut knjigu. Ali ne mogu je otvorit. Pokaže mi se poruka: Windows cannot open this file.Kaj da radim?
Mislim da sam uspjela skinut knjigu. Ali ne mogu je otvorit. Pokaže mi se poruka: Windows cannot open this file.Kaj da radim?
koje windowse imas, win xp bi to trebao sam otvoriti. probaj s win rar-om
LaraFabian
06.06.2007., 17:41
Naglašavam, ne slušati i ne komentirati ništa što ashibad kaže!!
NALAZ mi je super, sve u granicama normale...
:-)
eto, i ja sam (zdravstveni) dokaz da je dijeta skroz O.K. i nakon skoro 2 mjeseca... malo sam se manje držala u zadnje vrijeme, ali sutra krećem od početka!!! :-)
YEAH!!!!!!!
LaraFabian
06.06.2007., 17:45
Pa zar opet svi spavate?
Vjerojatno mlade snage spremaju ispite a ostali nanaju
POLOŽIH oba... i zaspah ko' zaklana... i danas cijeli dan hodala (7 sati!), ako se već ne držim dijete tako strogo, bar da potrošim te viškove :-)
večeras krećem učiti za idući ispit sljedeći tjedan...
evo i mene napokon dosla s faxa i DOBRA VIJEST imam 58 kg,nakon 5 dana otisla je jedna kila,a ipak jedem,supač!!!!!!!!!!!:) :cerek: danas mi je skrobni dan,baka mi je napravila grah salatu pa jedva cekam veceru da pojedem ostatak:) makar,moram priznat tesko sam se maknula od bakinih lepinja i grah variva-jedno od mojih najdrazih jela,bas mora to sad napravit kad sam na dijeti:flop:
Ova dijeta mi je fakat super samo me muci taj UH dan ja fakat ne znam kaj bi jela,tortellina mi je vise preko glave,a tjestenina s rajcicom:flop:
jos moram stalno ove tortelline sa gljivama,danas sam si kupila od sparoga,malo za promjenu makar sam najradije htjela zgrabiti one sa cetiri vrste sira:p
kaj vi sve jedete na taj dan,za rucak mislim
hannah_st
06.06.2007., 18:55
evo i mene napokon dosla s faxa i DOBRA VIJEST imam 58 kg,nakon 5 dana otisla je jedna kila,a ipak jedem,supač!!!!!!!!!!!:) :cerek: danas mi je skrobni dan,baka mi je napravila grah salatu pa jedva cekam veceru da pojedem ostatak:) makar,moram priznat tesko sam se maknula od bakinih lepinja i grah variva-jedno od mojih najdrazih jela,bas mora to sad napravit kad sam na dijeti:flop:
Ova dijeta mi je fakat super samo me muci taj UH dan ja fakat ne znam kaj bi jela,tortellina mi je vise preko glave,a tjestenina s rajcicom:flop:
jos moram stalno ove tortelline sa gljivama,danas sam si kupila od sparoga,malo za promjenu makar sam najradije htjela zgrabiti one sa cetiri vrste sira:p
meni je uh super,ja ti jedem tjesteninu sa salsom-rajcicom ili kako vec vi to kazete... ili ako sam na poslu pa nemogu kuhat onda kupim 2-3 kravate ili integralno pecivo i te gluposti....ili lisnato sa povrcem.....ili samo povrce..a za veceru lisnato sa cokoladom :klopa:
evo i mene napokon dosla s faxa i DOBRA VIJEST imam 58 kg,nakon 5 dana otisla je jedna kila, bravo :top: . iako meni zadnjih dana stoji necu se predati
krpice sa zeljem
žganci s nekim dinstanim povrćem
imaš sad razne tjestenine, kuruzne, rižine, heljdine,...pa isprobaj
hannah_st
06.06.2007., 18:58
jeli neko od vas vec presao na 2 knjigu.. ja se mislim bi li ili ne bi,cak sam na netu nasla da autorice preporucavaju.. da osobe koje trebaju skinuti 10 kg i manje idu odma sa 2 knjigom...pa ako neko vec je molim da mi napise kako je... ja imam skinuti jos 2-3 kg..ali nikako ali veci mi je cilj zadrzati skinute kilograme..
3,5djeteta
06.06.2007., 19:03
Naglašavam, ne slušati i ne komentirati ništa što ashibad kaže!!
NALAZ mi je super, sve u granicama normale...
:-)
eto, i ja sam (zdravstveni) dokaz da je dijeta skroz O.K. i nakon skoro 2 mjeseca... malo sam se manje držala u zadnje vrijeme, ali sutra krećem od početka!!! :-)
YEAH!!!!!!!
Baš mi je drago zbog tebe da su ti nalazi dobro:kiss: , jesi li riješila problem modrica?
3,5djeteta
06.06.2007., 19:08
Pa zašto si se patila i nisi pojela tanjur bakinog grah-variva i komad lepinje- nebi ništa pogriješila i bila bi zadovoljna:top:
Pizza s povrćem, žgance i dinstane gljive,noklice od brašna na preprženom luku i još mnogo finih stvari:klopa:
pa da...mogla sam ali moja baka je prava slavonka:) ona koje god jelo radi fino to zacini,a i lepinje su na puno ulja,jos k tome i dizano tijesto...zamalo sam popustila ali onda sam si pomislila jer mi to zbilja potrebno pa sam odustala...;)
hvala,dale ste mi puno ideja...sad znam sta cu sutra,pravac pekara,ako nadem koju koja radi i kupujem lisnato sa ketchapom il nes u tom stilu:p
Mene kad ćopi glad pojedem jedan (ili 2,3) dvopeka ili žlicu-dvije onoga od ručka ali nastojim to prevladati uz pomoć vode,kave.
Te pločice pokušaj izbjegavati,sadržajno su bogate svačim
ma ja sam stvarno dosad uspjela da se baš pridržavam svega. al juče i danas me baš neka glad spopala pa sam to pojela iako sam se poslje osjećala krivom....... al bome neću više.....:top:
mujsapujsa
06.06.2007., 20:28
Mujsa,ak se ne istope kalorije, smanjit će se novčanik...
Kalorije sve na broju :rofl:
ali novčanik se opasno stanjuje - kupili krevet za viksu,bankrotirat ćemo prije nego što i prespavamo tamo :D
mujsapujsa
06.06.2007., 20:32
POLOŽIH oba... i zaspah ko' zaklana... i danas cijeli dan hodala (7 sati!), ako se već ne držim dijete tako strogo, bar da potrošim te viškove :-)
večeras krećem učiti za idući ispit sljedeći tjedan...
Čestitam za nalaze i za ona OBA :cheer: :cheer:
ali novčanik se opasno stanjuje - kupili krevet za viksu,bankrotirat ćemo prije nego što i prespavamo tamo :D
to i meni fino ide ovo godine :rofl:
inače vele selaki da je u oroslavju otvorena lesnina kaj tam po selu vozi namještaj zabadaf
kak imamo neke radove na hiži nis još otišla do tamo, u planu su dve spavaće sobe
al' je novi šparet danas stigel :cerek:
LaraFabian
06.06.2007., 20:42
Baš mi je drago zbog tebe da su ti nalazi dobro:kiss: , jesi li riješila problem modrica?
polako mi nestaju, tako da....:)
LaraFabian
06.06.2007., 20:44
hvala na čestitkama... svima..... i mir u svijetu..... :)
Idem leć u krevet i čituckat psihoanalizu. Pusice.
evo curke sam da vas pozz prije nego odem leci,gladna sam ko pas,ne znam kaj mi je danas,nadam se da cu sto brze zaspat da me prode ova glad jer cijelo vrijeme se prosetavam do frizidera,otvorim:eek: ...i zatvorim:o
jedva cekam sutrasnji UH dan,fakat cu se najest:p
pusa
vi mene sustavno ignorirate...
šta mislite o izbacivanju škrobnog dana???jel to previše UH??oću se udebljat??odgovorite mi da znam šta ću sutra kuhat!!!!!
WindOFChange
06.06.2007., 22:09
veče cure, napokon sam slobodna, cijeli dan puna kuća ljudi...sad krećem učit i do jutra :top: nisam gladna uopce a večerala u 4 popodne :eek: ustala sam jako rano pa sam sve obroke obavila 2 sata ranije nego inače, znam da ne bi trebala al danas mi je bio takav leteći dan, sad sam popila još pol litre vode i krećem u nove pobjede :rofl: opet sam dobila kompliment da sam smrsavila od osobe koja me nije vidjela od nove godine i ne zna da sam na dijeti :cerek: :cerek:
e još jedno pitanjce, u subotu mi je proteinski i idem u svatove pa ce mi se lijepo poklopit al u nedjelju idem na jednu drugu feštu i opet bi trebala meso, pa me zanima mogu duplat proteinski da ne brljam i onda nastavit samo vocni ( jer sam na 3+3) ili da imam dva proteinska i onda škrob pa voćni? a ? šta mislite? ajmo recite koke koje hodaju po feštama :kiss:
WindOFChange
06.06.2007., 22:12
šta mislite o izbacivanju škrobnog dana???jel to previše UH??oću se udebljat??odgovorite mi da znam šta ću sutra kuhat!!!!!
:kiss: eo ja te necu ignorirat, al nemam pojma jel izbacit škrobni, ja sam na 3+3 već više od mjesec dana i mijenjam škrob-uh, jednom sam zaredala dva uh jer mi je baka imala rođendan pa da jedem kolače kod nje :kiss: inače mrzim škrobni i najrađe bi ga zauvijek izbacila al eto izdržim svakih 6 dana :top:
:kiss: eo ja te necu ignorirat, al nemam pojma jel izbacit škrobni, ja sam na 3+3 već više od mjesec dana i mijenjam škrob-uh, jednom sam zaredala dva uh jer mi je baka imala rođendan pa da jedem kolače kod nje :kiss: inače mrzim škrobni i najrađe bi ga zauvijek izbacila al eto izdržim svakih 6 dana :top:
ja neznam šta da raaaaadim...ja bi bila malo bez tog škroba..u principu završila sam dijetu-svih 90 uspješno..i zadovoljna sam rezultatom..al htjela bi još samo jednu kilicu ili bar da održim ovo što imam..al me strah da ću se udebljati..da ću sjebati sav trud..
WindOFChange
06.06.2007., 22:29
kolko ja znam, a sve što znam su rekle tete na ovom forumu :kiss: autorice za 3+3 savjetuju izbacivanje škrobnog potpuno, samo se netko ovdje dosjetio da mijenja jer su se bojale da ce im to usporiti mršavljenje, al ako su slovenke rekle ovako onda mislim da ne bi trebala imat problema, i mislim da ti se nece nista vracat ako nastaviš doručkovat voće i ne miješat
ja neznam šta da raaaaadim...ja bi bila malo bez tog škroba..u principu završila sam dijetu-svih 90 uspješno..i zadovoljna sam rezultatom..al htjela bi još samo jednu kilicu ili bar da održim ovo što imam..al me strah da ću se udebljati..da ću sjebati sav trud..
...vecer curke:) ...Vedra pa kak bus se zdebljala ak si do sad na dijeti imala i skrob i uh jedan za drugim pa si mrsavila:confused: ...ja si nekak mislim da je skrobni ipak malo kaloricniji od uh,riza recimo ima vise kalorija nego tjestenina,ja sam isto mislila izbacit skrobni ak cu ic na 3+3...probas pa vidis,makar ne vjerujem da ces se sad odjednom pocet debljat ak ces bit na uh,ne vidim zasto :misli: :o
maserka80
06.06.2007., 23:25
zašto bi izbacila škrobni?
Nema potrebe, za škrobni dan jedi fine namirnice tipa graha, leće,boba, slanutka, pa ih kombiniraj.Bez riže(bijele rafinirane) i krumpira.
Sve to možeš fino hladno na salatu.
Od škroba i UH se ne debelja ukoliko nisu siromašni potrebnim vlaknima i sastojcima.Ukoliko koristiš što bolje i kvalitetnije ugljikohidrate to su ti šanse veće da budeš zdravija i da nećeš dobijati kile
jelena_maric
06.06.2007., 23:36
koje windowse imas, win xp bi to trebao sam otvoriti. probaj s win rar-om
Imam windows xp. Otvorila sam taj file i onda mi se pojavi prozor na kojem piše taj win rar (kaj god to bilo) i u njemu je neka datoteka koja se zove "un_dijeta_-_90_dana.pdf" i kada kliknem na nju onda mi kaže da se ne može otvorit. Morat ću pitat svog bratića. On se kuži u te stvari a ja baš i ne :cerek:
mustrica017
06.06.2007., 23:42
Imam windows xp. Otvorila sam taj file i onda mi se pojavi prozor na kojem piše taj win rar (kaj god to bilo) i u njemu je neka datoteka koja se zove "un_dijeta_-_90_dana.pdf" i kada kliknem na nju onda mi kaže da se ne može otvorit. Morat ću pitat svog bratića. On se kuži u te stvari a ja baš i ne :cerek:
moraš imat instaliran win rar da bi to mogla otvoril. fino ukucaj u google free win rar download, skini ga, pa onda probaj. valjda je problem u tome što ga nemaš, nisam baš neki stručnjak... :rolleyes:
meni danas bio proteinski, fino sam salaticu s tunom jela :cerek:
sutra - pečene krumpirove polovice
samo sam vas došla nakratko pozdravit, bježim učit...
Novobeogradjanka
07.06.2007., 07:06
Draga, ja sam izbacila skrobni. Idem već duže vreme Pr+UH+Vit i meni tako poprilično paše (ponekad, ali samo ponekad, umesto UH ubacim skrobni, ako mi se baš nešto takvo prijede, ali uvek ostajem na tim trodnevnim ciklusima).
Dakle, meni to savršeno odgovara, jeste da je voćni svaki treći, ali isto tako je i proteinski... i UH...
Ja, inače na UH ne jedem slatkiše, nego jedem "slaniše" i za večeru, ali se desi da se zasladim još nečim i pojedem 2 rebra čokolade.
Probaj, pa ćeš videti. Mislim da za bilo kakvu probu ovde mora da se izdvoji makar 15-20 dana, ali svejedno ne možeš ništa pokvariti. Probaj, pa ako ti ne odgovara, vrati se na 4. :kiss:
mali_miš
07.06.2007., 10:11
danas sam si baš smislila super ručak.napravit ću si salatu od račića i začinit malo s maslinovim i vlascem.njami
to ti uopće nije loša ideja..možda još ubacit malo tune..i zelena salata..njamii:kiss:
mali_miš
07.06.2007., 10:21
i to ću si sve nabacat na dvopek.cure vi koje ste zamjenile kruh za dvopek,koliko ga inače jedete.ja sam si kupila onaj integralni
DOBRO JUTRO! VIDIM DA JE NEKIMA JUTRO VEC ODAVNO POCELO...
JA SAM BAS SAD PRONASLA PEKARU KOJA RADI I KUPILA SI KRISKU PIZZE,PA ME SAD ZANIMA JEL TO SMIJEM NA UH DAN JER NAIME PIZZA JE SA SIROM...ZNAM DA NE BIH SMJELA ALI NISTA NE RADI PA NE ZNAM KAJ BI DRUGO MOGLA ZA RUCAK,KAJ VI ONDA MISLITE,DA JU POJEDEM ILI IPAK DA NESTO DRUGO SMISLIM?:rolleyes:
klonirana papiga
07.06.2007., 10:35
meni je danas 26.dan...do sad sam skinula jedva 2,5 kg.
ocito da nesto krivo radim...mozda premalo pijem...
da dorucak uglavnom uvijek popijem cesu,2 soka jer nemrem nist grist ujutro:zubo:
naravno da tu i tamo malo nest zgrijesim,al ipak mislim da sam trebala vise skinut do sada.nije da nemam kaj za skinut:D
kaj vi mislite?jel nest krivo radim il je to normalno da tako sporo mrsavim i da kile vec vise od 10dana samo stoje?:tuzni:
a ljeto se blizi...:tuzni:
WindOFChange
07.06.2007., 10:38
jutro svima :) meni uh, sama pravim pizzu sa šampinjonima, valjd ce uspjet :rolleyes:
lorčy vidm da baš nemaš nekog izbora pa onda skini taj sir, i salamu ako je ima, ili si skuhaj žgance za ručak ak te baš jako jako peče savjest :D
WindOFChange
07.06.2007., 10:39
papigo, ne se sekirati, krenit će, jednom ces se samo probuditi par kila lakša :D
jutro svima :) meni uh, sama pravim pizzu sa šampinjonima, valjd ce uspjet :rolleyes:
lorčy vidm da baš nemaš nekog izbora pa onda skini taj sir, i salamu ako je ima, ili si skuhaj žgance za ručak ak te baš jako jako peče savjest :D
BUDEM DA,SAD SAM NASLA I VRECICU TORTELLINA SA SPAROGAMA PA CE TO BIT RUCAK,ALI STA CU S TAKO FINOM PIZZOM...SMRC:o
DOBRO JUTRO!
molim te nemoj se derati
mali_miš
07.06.2007., 11:16
meni je danas 26.dan...do sad sam skinula jedva 2,5 kg.
ocito da nesto krivo radim...mozda premalo pijem...
da dorucak uglavnom uvijek popijem cesu,2 soka jer nemrem nist grist ujutro:zubo:
naravno da tu i tamo malo nest zgrijesim,al ipak mislim da sam trebala vise skinut do sada.nije da nemam kaj za skinut:D
kaj vi mislite?jel nest krivo radim il je to normalno da tako sporo mrsavim i da kile vec vise od 10dana samo stoje?:tuzni:
a ljeto se blizi...:tuzni:
a koliko kila inače imaš?jer oni koji imaju manje za skinut teže im idu kile dolje.
klonirana papiga
07.06.2007., 12:05
a koliko kila inače imaš?jer oni koji imaju manje za skinut teže im idu kile dolje.
imam sad 70kg na 170cm.znam da ima i tezih od mene al frustrira me kaj tak tesko idu te kile:mad:
klonirana papiga
07.06.2007., 12:06
papigo, ne se sekirati, krenit će, jednom ces se samo probuditi par kila lakša :D
nadam se ce krenut nakon vodenog:)
evo utjeha za kloniranu papigu...mojoj frendici kile uopce nisu isle sve do 25 dana kad je najednom bila 3 kile laksa,za dva dana jos dvije kile,a za 10 dana cak osam kila laksa,to ti ima veze samo s organizmom,koliko mu treba da preusmjeri metabolizam te s koliko se unutarnjih zaliha bori..drz se,brzo ce kilice ici dolje,sam budi uporana!
skoro sam sasvin sigurna da ti fali pdf preglednik. to moras instalirati. ako nije to pitat cemo moga muza on je geek
klonirana papiga
07.06.2007., 12:48
evo utjeha za kloniranu papigu...mojoj frendici kile uopce nisu isle sve do 25 dana kad je najednom bila 3 kile laksa,za dva dana jos dvije kile,a za 10 dana cak osam kila laksa,to ti ima veze samo s organizmom,koliko mu treba da preusmjeri metabolizam te s koliko se unutarnjih zaliha bori..drz se,brzo ce kilice ici dolje,sam budi uporana!
e ovo me stvarno utjesilo;) znaci ima nade i za moje kile:zubo: :cheer:
tenx lorcy:mig:
mali_miš
07.06.2007., 13:23
imam sad 70kg na 170cm.znam da ima i tezih od mene al frustrira me kaj tak tesko idu te kile:mad:
e pa zato ti ide sporije jer imaš malo za skinuti.tako je i meni bilo.ali poslije ti ide brže.nemoj se ti ništa brinuti :kiss:
da li na Uh veceru se smije jest kolac od sira?svaki kolac sadrzi nesto mlijecno u sebi dakle jel bi onda mogao i sir?ja obozavam sir i sve vezano uz njega... ili dal moze biti pita od visanja ili jabuke ili bas mora biti cokoladan kolac?
maserka80
07.06.2007., 13:59
i to ću si sve nabacat na dvopek.cure vi koje ste zamjenile kruh za dvopek,koliko ga inače jedete.ja sam si kupila onaj integralni
mislim da se zamjenom kruha za dvopek baš ne dobiva ništa jer dvopek i dalje sadrži i kvasac i aditive.
Najbolje je kupavati zdravi kruh/dvopek ili sama doma to radi.Brašno pšenično tip 1100 ti je samo 3,80kn u dm-a raženo je 8kn,3,5 kn zdravi kvasac i imaš kruha za cijeli mjesec.Fino i mekanog, zašto lomiti zube dvopekom
pulp_fiction
07.06.2007., 14:39
prije 7 dana sam napisala da ponovo počinjem sa dijetom ali mi se toliko toga izdogađalo, i imala sam hrpu obaveza, tako da nije bilo moguće započeti, ali dobra stvar je to što sam pala 1,5 kg.....
hvala svima koji su mi odgovorili i pružili mi podršku da se vratim na dijetu
danas ponovo počinjem, samo je problem to što znam da se 10 dana u 7. mjesecu neću moći pridržavati dijete, ali probat ću bar odvajati hranu... ima tko kakav savjet?
kiss :)
LaraFabian
07.06.2007., 15:11
pa ne baš, samo ti odvajaj hranu i pij puno vode!
I ja to radim, ali danas sam krenula od početka, baš pravog početka... jer sam počela JAKO brljati sa svim tim...
Znači, krećem od 63 kg i 168 cm... i cilj mi je smršati 5 kg... Ma zapravo 2-3 kg, jer očekujem da će "na drugoj knjizi" spasti još 2-3...
Evo, danas sam nakon par dana vidjela prijateljicu i naprosto sam se šokirala koliko je brzo smršavila 14 kg! Prvih mjesec dana skoro ništa i onda 14 kg! Eto vam cure, ne brinite - sve ćemo mi smršati!
pulp_fiction
07.06.2007., 15:53
ja sam visoka 156 cm i htjela bi doći do nekih 49-50 kg.... a trenutno imam 58....
please ljudi moze mi netko pomoc kolac sa sirom na UH dan,da ili ne?
WindOFChange
07.06.2007., 16:33
lorčy nisam 100 % sigurna al mislim da možeš, pa i sladoled se pravi od mlijeka, u kolike kolače ide i mlijeko i jaja i opet se jedu na uh, ne znam zašto se onda sir ne bi smio jesti, možda ove tete što se kuže u nutricionizam znaju bolje :top:
klonirana papiga
07.06.2007., 16:33
po mojoj logici NE
jer sir smijes na proteinski umjesto mesa il jaja:mig:
WindOFChange
07.06.2007., 16:37
po mojoj logici NE
jer sir smijes na proteinski umjesto mesa il jaja:mig:
kako onda možemo kolače s jajima, ili je to zabranjeno a ja nisam znala :eek: :eek: :eek: a već 2 mjeseca na dijeti...
da ni to meni bas nije jasno,svi kolaci se rade od mlijeka i jaja ili u vocne ide razno voce,a i kuhana cokolada se dobiva s mlijekom,ne kuzim zasto sir ne bi mogao?
WindOFChange
07.06.2007., 16:48
ma ja sam vec pojela svašta na uh večeru, nigdje u knjizi ne piše točno kakav kolač mora biti ili kakav sladoled pa ja jedem šta imam doma, baš me zaboli jel unutra imam neki zabranjeni sastojak, i nije mi to zaustavilo mršavljanje
Mitch_B
07.06.2007., 16:50
da ni to meni bas nije jasno,svi kolaci se rade od mlijeka i jaja ili u vocne ide razno voce,a i kuhana cokolada se dobiva s mlijekom,ne kuzim zasto sir ne bi mogao?
Ne komplicirajte, djeta je djelotvorna, i zato joj se prilagođavajte,
strpi se ovaj period, možeš valjda toliko izdržat bez kolača sa sirom !!
Onda bi mogla i mesni burek, pa ga ne jedeš za UH večeru.
Mitch_B
07.06.2007., 16:54
Nisu ni količine strogo definirane, pa ti zdrav razum kaže otprilike koliko čega
...pa ja si mislim posto se vec svaki kolac na uh dan radi sa tim sastojcima s kojima se radi a pise u knjizi da se kolaci smiju i onda uz sve to jos i sir,to je malo previse nekak:o ...onda bi se mogla i pita od sira a to nejde bas...ako ti se jede taj kolac uzmi si jedan komad da si utazis zelju ali mislim da takve vecere nebi smjele biti na uh dan:o
pa ok ali mislim da je kolac od sira puno laksi nego neki kremasti od cokse ili s nekim teskim kremama ili orasima...al dobro ak se vec tak ne slazete cini se da cu ostat bez svog sira;) ,ipak mi je cilj lijepo izgledat u badicu,a ak je to cijena sira e pa onda odricem ga se...:top:
...ma ne radi se o neslaganju;) ...barem kod mene,i ja sam u pocetku imala tisuce pitanja,a eto posto postoje neka pravila ipak ,to je bio dobronamjeran savjet;) ...jer jos uvijek se radi o odvajanju namirnica a sir ne spada u uh,jedino o tome se radi;) ...dobar tek u svakom slucaju koji god kolac odaberes;)
blacky87
07.06.2007., 18:15
hej ljudi,citam vas vec jako dugo, preko 30 dana sam na dijeti i mnogo lakse mi je bilo citajuci vas.svaka cast :top:
bilo je vrijeme da vam se pridruzim, i postavim naravno jedno pitanjce, spominjale su cure da mozemo papati paradajz juhicu na vocni dan,pa me zanima kako to ,buduci da se spravlja sa brasnom (a vocni je dan) .ako sam nesto pogresno skuzila slobodno me uputite :zubo:
ante dumbledore
07.06.2007., 18:29
dobro doktore,samo kakvi je to cirkus da ne brišeš onog argusa,a brišeš mene?s kim sam se ja svađala?:flop:
ej sori što nisam ranije odg,inače nije moje područje UN dijeta tako da ja nisam ni vidio sva sranja,al kao što si do sad vjerojatno vidjela izbrisan je onaj freak...uglavnom nadam se da neću morat u buduće često svraćat na UN
pozz
ej sori što nisam ranije odg,inače nije moje područje UN dijeta tako da ja nisam ni vidio sva sranja,al kao što si do sad vjerojatno vidjela izbrisan je onaj freak...uglavnom nadam se da neću morat u buduće često svraćat na UN
pozz
svejedno ti hvala..:kiss:
hannah_st
07.06.2007., 19:21
cao cure moje drage,evo i mene da vam se javim... htjela sam vam reci da sam u jednoj staroj knjizi tradicionalno-alternativne medicine nasla jedan zanimljiv PRIRODNI caj za ove malko jace cure kojima tesko ide skidanje kila,kao dodatak un-ki,pa evo ako nekoga zanima(i ja cu poceti piti)
-usitniti i smjesati po 20g hrastove kore donje,listova breze i listova sumske jagode. u 1/2 litre proključale vode staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava,promješati,poklopiti i ostaviti da se ohladi.
-piti 3 puta dnevno po 1dcl prije jela sa 1 žlicom svježeg limunovog soka... evo pa ko voli....
kako onda možemo kolače s jajima, ili je to zabranjeno a ja nisam znala :eek: :eek: :eek: a već 2 mjeseca na dijeti...
teorija ti je da se smije povremeno do 20% namirnica koje su zabranjene u tom danu
pa zato imaš šnitu kruha na proteinski dan i zato jajca i mlijeko u kolačima na UH dan
OK?
:D :D :D
hannah_st
07.06.2007., 19:33
sto se tice rasprave o siru jajima i mlijeku u kolacima ja smatram da 7 kolaca od cokolade(znaci u cokoladi je mlijeko) je ravno 1 kolacu od sira.... radi kolicine a osim toga za 1 kg sira potrebno je 10 litara mlijeka!!!
WindOFChange
07.06.2007., 19:37
teorija ti je da se smije povremeno do 20% namirnica koje su zabranjene u tom danu
pa zato imaš šnitu kruha na proteinski dan i zato jajca i mlijeko u kolačima na UH dan
OK?
:D :D :D
e fala fala, sad mi je jasnije :s :top:
sto se tice rasprave o siru jajima i mlijeku u kolacima ja smatram da 7 kolaca od cokolade(znaci u cokoladi je mlijeko) je ravno 1 kolacu od sira.... radi kolicine a osim toga za 1 kg sira potrebno je 10 litara mlijeka!!!
da ali cokolada i svjezi sir se bitno razlikuju po tezini kalorija,manja kalorican je taj kolac od sira nego tih cokoladnih 7 kolaca
Novobeogradjanka
07.06.2007., 22:07
hej ljudi,citam vas vec jako dugo, preko 30 dana sam na dijeti i mnogo lakse mi je bilo citajuci vas.svaka cast :top:
bilo je vrijeme da vam se pridruzim, i postavim naravno jedno pitanjce, spominjale su cure da mozemo papati paradajz juhicu na vocni dan,pa me zanima kako to ,buduci da se spravlja sa brasnom (a vocni je dan) .ako sam nesto pogresno skuzila slobodno me uputite :zubo:
nikakva juha na vitaminski dan :nono: niti bilo kakvo kuvano i pečeno povrće... Dakle, na voćni, tj. vitaminski dan SVEŽE voće i povrće (salate i to bez začina ili sa minimum začina), eventualno pečeno voće, kompoti bez šećera. Što se paradajza tiče - svež, ili sok ukoliko nema šećera.
LaraFabian
07.06.2007., 22:09
eeee... 62 kg sad imam!!! znači, izgubila sam jednu!! jupi!!!!!
još 4 samo!
LaraFabian
07.06.2007., 22:13
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wfBIxI5/weight.png
Kandela
07.06.2007., 23:16
evo pitanje za vas iskusne , ovdje ima puno-puno stranica i pratim vas tu i tamo i evo ja se odlucila da krenem, imam ja toga dosta za skinut :cerek:
uglavnom ono sto me zanima je kako to sve uskladit posto radim u smjenama, dakle, od 6-14, 14-22, i 22-6. dali ima koja od vas koja tak radi pa kak je slozila vrijeme papanja, hvala
jelena_maric
07.06.2007., 23:29
skoro sam sasvin sigurna da ti fali pdf preglednik. to moras instalirati. ako nije to pitat cemo moga muza on je geek
Je, bio je pdf preglednik. Bratić mi je sredio stvar. On je isto geek :D
Nego, zanima me kaj ovi briju da UN-dijeta nije zdrava. Htjela bi čut neko objašnjenje od nijh zakaj nije zdrava ali niko se ne javlja. Valjda zato kaj nemaju objašnjenje. Malo sam čitala knjigu i čini mi se dosta komplicirano. Ima, fakat, puno nekih pravila. Zanima me od kud je došla UN-dijeta? Pa, ak neko zna da mi kaže.
mujsapujsa
08.06.2007., 02:08
Dojurila
odjurila :W :W
jagodaherb
08.06.2007., 08:32
deračina mit reklamiranje herba life-a
zna se da to ne prolazi nikako :D :D :D
polly
body builderica
08.06.2007., 10:07
Iskustva su - obavezan jo-jo efekt! I nije NORMALNO,da svaki dan nešto jedemo.
Treba OBAVEZNO SVAKI DAN TIJELU DATI SVE ( uravnoteženo)!!! Uostalom,NIJEDNA dijeta ne funkcionira,JER da funkcionira,nebi ih bilo bezbroj!
:top: :top: :top:
To na žalost žene nikak da shvate. Većinu što ih znam da drže dijetu - stalno drže neku dijetu. :kukuc:
Moja frendica je držala UN dijetu prije više od dvije godine - donio joj muž s posla na nekom papiru, za knjigu još nismo tada čuli. Ona je imala samo malo viška, ali ju je privuklo to što se tvrdi da će se metabolizam srediti i da se više neće debljati. Brus! Izgubila je par kila, a sad nakon dosta vremena ima deset kila viška, a kaže da jede isto što i prije. Ona tvrdi da joj se metabolizam pogoršao od te dijete. Moguće, sudeći po svemu.
Redovni obroci, redovna fizička aktivnost... kakve dijete...:flop:
Iskustva su - obavezan jo-jo efekt! I nije NORMALNO,da svaki dan nešto jedemo.
Treba OBAVEZNO SVAKI DAN TIJELU DATI SVE ( uravnoteženo)!!! Uostalom,NIJEDNA dijeta ne funkcionira,JER da funkcionira,nebi ih bilo bezbroj!
Pogledaj ovu stranicu i garantiram ti najzdravije,NEPOVRATNO gubljenje kilograma,dobar osjećaj i ljepši izgled!
www.zdravaprehrana.com (www.zdravaprehrana.com)
nisam znala da je ovo postao sajt za reklamiranje...ocito da nekima je...
gle ljudi mi smo odabrali ovu dijetu jer mislimo da je dobra za nas nekima drugima mozda nije...njihova stvar...
u svakom slucaju...nekima ode puno kila,nekima malo manje,neki za cijeli zivot ostane usvajanje ovih navika nekome ne...svaki metabolizam je jedinstven i drugaciji i ne moze nekoliko ljudi iznimka bit pravilo...nekima se kile nisu vratile nekima jesu,no da li je to bas radi UN-ke ili zbog njihovih prehrambenih navika,pitanje?:rolleyes:
WindOFChange
08.06.2007., 10:58
bokić cure :cerek: opet neki troluju :E no nije bitno, došla sam vam se samo pohvaliti sa svojim drugim vaganjem(61.dan) i nastavljam s ucenjem, inace danas sam na vocnom :cerek: bit ce trešnje, marelice, maline i ringlovi :klopa: pomalo izbacujem kikiriki i ostale koštice koje sam jela u zadnje vrijeme na vocni, sad ima svega pa bas uzivam, nego moje brojčice :kiss:
09.04. - 09.05. - 08.06.
kile 72 - 66 - 62
struk 93 - 80 - 75
noga 63 - 57 - 57
bokovi 108 - 102 - 100
grudi 101 - 95 - 95
ruka 32 - 30 - 28
visina još uvijek 170 :zubo:
inace po svim pravilima sad sam na svojoj idealnoj težini, naravno ja bi još koju kilicu dolje, no šta bude...tjeram još mjesec dana 3+3, ne zbog mršavljanja nego mrzim škrobni :D a voće mi odgovara često, onda cu po drugoj knjizi još tri mjeseca da održim sve to, s tim da razmišljam o voćnom doručku zauvijek :top: totalno se navikla i više nemam potrebu za necim drugim ujutro...dobro dost laprdanja...gibam :trk:
...dobar dan svima:cerek: ...jao petak je,obozavam petak,jao danas mogu napokon jestiiiiiiii:cerek: ...jucer prosao moj vodeni dan,litra i po limunade,zdjelica bistre juhe i litra caja i naravno vodice uz sve to,i nije bilo uopce strasno moram priznat:top: ...danas napooooookon nesto konkretno za ubacit u kljun,zazelila sam se jetrica :no: neznam sta mi bi a prije ih nisam voljela bas prevec:o ...
...enivejz kaj se obazirete na upade i upadice,nek ljudi zive po svojim uvjerenjima kak god im se zivi,mi se nikome ne moramo opravdavat:cerek: ...bit ce ih jos tisucu koji ce nam uzurpirat topic,a tu je i opomena moderatora tako da ce oni srediti sve valjda ;)...pozdrav :)
blacky87
08.06.2007., 11:54
nikakva juha na vitaminski dan :nono: niti bilo kakvo kuvano i pečeno povrće... Dakle, na voćni, tj. vitaminski dan SVEŽE voće i povrće (salate i to bez začina ili sa minimum začina), eventualno pečeno voće, kompoti bez šećera. Što se paradajza tiče - svež, ili sok ukoliko nema šećera.
hvala puno ;) i ja sam tako mislila,neke cure su napisale da jedu juhicu pa mi nije bilo jasno kako to kad ima brasna i svega tog ;) tenk ju
body builderica
08.06.2007., 12:33
Sorkač ak se neko uzrujao - samo je postavljeno pitanje zakaj se priča da dijeta nije zdrava, a s obzirom da sam vidjela iz prve ruke kak je to ispalo kod jedne od prvih konzumentica, mislila sam da ne bi bilo loše upozoriti vas. Kile se gube, nema pogovora, ali ono što dijeta obećava o trajnom uspjehu - naprosto nije točno. Ona, kao i sve druge dijete, usporava metabolizam.
Ali vi se ne dajte smesti...:rolleyes:
suzana_kc
08.06.2007., 12:55
Sorkač ak se neko uzrujao - samo je postavljeno pitanje zakaj se priča da dijeta nije zdrava, a s obzirom da sam vidjela iz prve ruke kak je to ispalo kod jedne od prvih konzumentica, mislila sam da ne bi bilo loše upozoriti vas. Kile se gube, nema pogovora, ali ono što dijeta obećava o trajnom uspjehu - naprosto nije točno. Ona, kao i sve druge dijete, usporava metabolizam.
Ali vi se ne dajte smesti...:rolleyes:
ti si isprobala pa nam pričaš baš iz osobnog iskustva ili ...
suzana_kc
08.06.2007., 12:57
Lijepo molim sve one koji su iz bilo kojih razloga protiv 90-dnevne dijete da si otvore topic na forumu i nek se tamo podržavajum kao što smo to mi napravili.Hvala uime svih UNovki i UNovaca
mujsapujsa
08.06.2007., 13:00
Lijepo molim sve one koji su iz bilo kojih razloga protiv 90-dnevne dijete da si otvore topic na forumu i nek se tamo podržavajum kao što smo to mi napravili.Hvala uime svih UNovki i UNovaca
:top:
suzana_kc
08.06.2007., 13:14
bokić cure :cerek: opet neki troluju :E no nije bitno, došla sam vam se samo pohvaliti sa svojim drugim vaganjem(61.dan) i nastavljam s ucenjem, inace danas sam na vocnom :cerek: bit ce trešnje, marelice, maline i ringlovi :klopa: pomalo izbacujem kikiriki i ostale koštice koje sam jela u zadnje vrijeme na vocni, sad ima svega pa bas uzivam, nego moje brojčice :kiss:
09.04. - 09.05. - 08.06.
kile 72 - 66 - 62
struk 93 - 80 - 75
noga 63 - 57 - 57
bokovi 108 - 102 - 100
grudi 101 - 95 - 95
ruka 32 - 30 - 28
visina još uvijek 170 :zubo:
inace po svim pravilima sad sam na svojoj idealnoj težini, naravno ja bi još koju kilicu dolje, no šta bude...tjeram još mjesec dana 3+3, ne zbog mršavljanja nego mrzim škrobni :D a voće mi odgovara često, onda cu po drugoj knjizi još tri mjeseca da održim sve to, s tim da razmišljam o voćnom doručku zauvijek :top: totalno se navikla i više nemam potrebu za necim drugim ujutro...dobro dost laprdanja...gibam :trk:
ne znam kaj bi pametno rekla, osim WOW!:top:
klonirana papiga
08.06.2007., 13:24
ne znam kaj bi pametno rekla, osim WOW!:top:
potpisujem!:s
62kg su i moj cilj:zubo:
al moja draga vaga jos uvijek stoji (glupo mi je to vise i spominjat):o
danas mi je skrobni,rucala sam sad zgance...nego,jel smijemo kecap?:zubo:
suzana_kc
08.06.2007., 13:30
mislim da može kečap, ali ne previše...jedino mi se čini da žganci idu na UH, nemoj me držati za riječ...ja ih uopće ne jedem jer nisam sigurna..
mujsapujsa
08.06.2007., 13:45
potpisujem!:s
62kg su i moj cilj:zubo:
al moja draga vaga jos uvijek stoji (glupo mi je to vise i spominjat):o
Greška u koracima - žganci na UH,kečap možeš ali bolje napravi sama šalšu od paradajza,u kečapu imaš i cukera,konzervansa.
klonirana papiga
08.06.2007., 16:10
eh ja sam krivo napisala,nije mi danas bil skrobni neg UH:zubo:
cao cure moje drage,evo i mene da vam se javim... htjela sam vam reci da sam u jednoj staroj knjizi tradicionalno-alternativne medicine nasla jedan zanimljiv PRIRODNI caj za ove malko jace cure kojima tesko ide skidanje kila,kao dodatak un-ki,pa evo ako nekoga zanima(i ja cu poceti piti)
-usitniti i smjesati po 20g hrastove kore donje,listova breze i listova sumske jagode. u 1/2 litre proključale vode staviti 1 jušnu žlicu mješavine trava,promješati,poklopiti i ostaviti da se ohladi.
-piti 3 puta dnevno po 1dcl prije jela sa 1 žlicom svježeg limunovog soka... evo pa ko voli....
ovo se isplati probat, al mješavine kojih trava? i dal moraju bit suhe ili "svježe" i di da otrgnem donju hrastovu koru i di ću nać listove šumske jagode?:eek: :confused:
hej ljudi...tuzna vijest,posustala sam...danas mi je vocni dan i bila sam u gradu i bilo mi je uzasno lose,crnilo mi se pred ocima i frendica me odvela da nesto pojedemo,bila je to pizza,pojela sam 4 velike kriske...sad se uzasno osjecam ali tad mi je to stvarno bilo potrebno...imate vi kakav savjet sad da opet pocnem sutra s proteinskim kak bi mi i trebalo ici ili da mi sutra ponovo bude vocni ili...please helpajte...!!!!!!!!
suzana_kc
08.06.2007., 18:28
hej ljudi...tuzna vijest,posustala sam...danas mi je vocni dan i bila sam u gradu i bilo mi je uzasno lose,crnilo mi se pred ocima i frendica me odvela da nesto pojedemo,bila je to pizza,pojela sam 4 velike kriske...sad se uzasno osjecam ali tad mi je to stvarno bilo potrebno...imate vi kakav savjet sad da opet pocnem sutra s proteinskim kak bi mi i trebalo ici ili da mi sutra ponovo bude vocni ili...please helpajte...!!!!!!!!
ajde, ajde glavu gore, večeraj voće a sutra po rasporedu-proteini
klonirana papiga
08.06.2007., 18:30
kad sam pocela citat "tuzna vijest" sam pomislila da ti se nesto desilo:eek:
mislim da se nebi smijele tolko sekirat ak zgrijesimo koji put.pa nije svrha ove dijete kaznjavanje same sebe:nono:naravno da ces pojest nesto kad ti se pocne crnit pred ocima!!!nije potrebno da se izgladnjujemo...jedino kaj bi u takvim kriznim situacijama bilo bolje pojest nesto zdravije od pizze:mig:al kaj sad,nisi ni prva ni zadnja koja je pojela nesto kaj "nije smjela".
mislim da sutra nastavis dalje po rasporedu-proteinski dan.najest ces se mesa i bit ces bolje:mig:
klonirana papiga
08.06.2007., 18:31
nego da vas pitam jel imate kakav prijedlog za veceru danas UH?
nekak nemam uopce apetita za nis slatkog:eek:
suzana_kc
08.06.2007., 18:37
nego da vas pitam jel imate kakav prijedlog za veceru danas UH?
nekak nemam uopce apetita za nis slatkog:eek:
napravi si mješanu salatu, ili ono kaj si imala za ručak, sladoled, jagode sa šlagom...
klonirana papiga
08.06.2007., 18:37
e mislim da cu se bacit na salatu:mig:
suzana_kc
08.06.2007., 18:48
e mislim da cu se bacit na salatu:mig:
Dobar tek!
mislis?pa to mi i jedino preostaje,dic glavu,jer steta je vec ucinjena...joj kak me pece griznja savjest,jucer sam se na UH dan odrekla pite od sira,a mnogo bi bolje bilo da sam se odrekla ovog danas...
suzana_kc
08.06.2007., 18:54
mislis?pa to mi i jedino preostaje,dic glavu,jer steta je vec ucinjena...joj kak me pece griznja savjest,jucer sam se na UH dan odrekla pite od sira,a mnogo bi bolje bilo da sam se odrekla ovog danas...
zaboravi grižnju savjesti, idi dalje i veseli se svakom novom uspješno odrađenom danu i izgubljenim kilama
vjerujem da svi po malo grijesimo. vazno da to nije stalno
blacky87
08.06.2007., 22:50
ma daj,ne brini nemoj dopustiti da te jedna sitnica baci u bad. bit ce sve ok ,zanemari to ;) ;)
LaraFabian
08.06.2007., 23:11
TAK JE!
Ljudi može pitanje,nakon kolko vremena opet na dijetu,znam da je 3 mjeseca,al stara bi nakon 2 jer oce jos deset dole,tj. 9kg.Kaj može,jer je uporna...
Kandela
09.06.2007., 01:09
evo cure jos jednom pitanje...
evo pitanje za vas iskusne , ovdje ima puno-puno stranica i pratim vas tu i tamo i evo ja se odlucila da krenem, imam ja toga dosta za skinut
uglavnom ono sto me zanima je kako to sve uskladit posto radim u smjenama, dakle, od 6-14, 14-22, i 22-6. dali ima koja od vas koja tak radi pa kak je slozila vrijeme papanja, hvala
mujsapujsa
09.06.2007., 01:13
evo cure jos jednom pitanje...
evo pitanje za vas iskusne , ovdje ima puno-puno stranica i pratim vas tu i tamo i evo ja se odlucila da krenem, imam ja toga dosta za skinut
Čuj ljudi rade svakako ali si uspiju klopu ukomponirati.Ne znam imaš li na poslu restoran pa kombiniraš sa donešenim.Nekako si napravi raspored,bitno da imaš volju :top:
mujsapujsa
09.06.2007., 01:20
Vidjela sam da ste jučer razglabali o kolačima,koje jesti a koje ne,ide li u njih 3 jajca,sira ili šta već.
Evo kako sam ja - kolače volim pa sam na UH dan sa takvom pažnjom išla u slastičarnu ( i to ne bilo koju) i birala si kolače da se izguštam.Bilo je tu takvih kalorijskih bombi da bi i vola ubile :rofl: (mene nisu :D ).
Unatoč tome kile su išle dolje.
Neko je nekom rekao da nek se strpi pa kao nek jede "lagane" kolače.Da se strpi -šta,dokle.Da završi dijeta pa udri opet po svemu.
Ne,nego jedite sve šta se jede po danima i ne patite.
Onaj ko je htio jesti (Lorčy? ) kolač od sira na drugi UH -slobodno i guštaj :top:
mujsapujsa
09.06.2007., 01:50
Ja sam danas na voćnom (bila),prošlo više nego dobro,najela se opet trešanja.Sutra idem u vikendicu i već sam spekla dobar komad meseka,nosim povrća za salatu,dječacima krumpir salate ak budu htjeli.
A ja ću doručkovati na stablu,popet ću se na trešnju i jesti.
mujsapujsa
09.06.2007., 01:52
Opet ja monolog,monolog,monolog......
laku noć :W
Kandela
09.06.2007., 01:55
Čuj ljudi rade svakako ali si uspiju klopu ukomponirati.Ne znam imaš li na poslu restoran pa kombiniraš sa donešenim.Nekako si napravi raspored,bitno da imaš volju :top:
imam restoran ali to ne jedem, fuj, ujutro i popodne nije bed, al nocna....uh
mujsapujsa
09.06.2007., 02:13
imam restoran ali to ne jedem, fuj, ujutro i popodne nije bed, al nocna....uh
Noću ne jedi nego pij čaj.
Večeraš prije 10 i cijelu noć dudlaj čaj :zubo:
hannah_st
09.06.2007., 13:07
ovo se isplati probat, al mješavine kojih trava? i dal moraju bit suhe ili "svježe" i di da otrgnem donju hrastovu koru i di ću nać listove šumske jagode?:eek: :confused:
hahaha,ma nemoj sama kupit trave po putu nego otidji u biljnu ljekarnu!!!!
ma znam. šalila sam se! nego kontam si da bi me mogle isterat iz ljekarne kad im kažem da trebam hrastovu koru i lišće breze.:rofl: al mislim da u tim svim starim receptima ima nečega jer ljudi u prošlosti nisu izmišljali neg su se lječili s onim šta su imali........... a to je sve bilo zdravo! hvala ti na savjetu! :kiss:
Koliko stranica rasprave oko UN dijete. :)
Ukoliko vas zanimaju razmisljanja hrvatskih strucnjaka o UN dijeti procitajte
ovaj clanak:
http://www.fitness.com.hr/prehrana/dijete/UN-dijeta.aspx
suzana_kc
09.06.2007., 14:02
ovaj clanak:
otvori topic "zašto smo protiv 90-dnevne dijete" i tamo si kopiraj link...a onda fino raspravljaj...hvala
LaraFabian
09.06.2007., 14:37
e a da mi otvorimo jedan NE-UN-DIET topic, pa da ih zamolimo da tamo s**u...?
Mujsapujsa, nisam primijetila da si rekla koliko si na dijeti i koliko si uspjela smršaviti... vidim da si stalno na voću i povrću, jako zdravo... blago tebi kak si pametna, ja nikako da se potpuno opametim
suzana_kc
09.06.2007., 17:53
hannah_st
09.06.2007., 19:28
ovaj clanak:
procitala sam i sta sad?? ta koja je to sastavila i napisala svakako je probala?? ili da je debela nebi probala? kaze da koja korist od odvajanja namirnica(mi to znamo)a da je informirana kako treba znala bi i ona...osim toga dijetu nije smislio laik,a kaze ni da oni koji su je smislili ne znaju kako ona zapravo funkcionira-sta se to desava.. pa kako bi je onda inace sastavili?? napamet pa ako upali upali..
-znate ste muka mi je vise od vaseg odgovaranja od un. bavite se svojim problemima,ako cemo mi umrijeti od un to je nasa stvar!!!!
suzana_kc
09.06.2007., 20:12
ovaj clanak:
Goorane, kao prvo, nije mi jasno kaj radiš na topicu o 90-dnevnoj dijeti,ako si tak protiv nje.Ja nikad ali baš nikad ne idem na teme koje me ne zanimaju i ne čitam ono protiv čega sam, a ti si kao pročitao svih 1008 str.ove teme pa točno znaš o čemu se radi?
Budući da si me povukao za jezik, pokušat ću ti što pristojnije odgovoriti na tvoj post:
1) ZNA se autor ovog načina prehrane-slovenski biokemičar je bio zamoljen da objasni za časopis (namijenjen osobama koje imaju problem s težinom) procese koji se dešavaju u organizmu
2) nije to restriktivna dijeta
3) nigdje ne piše da se njome mršavi 30 kg u 3 mjeseca, nego je ovim načinom prehrane moguće gubiti DO 18kg
4) tvoj članak spominje navodne stručnjake koji sve znaju-e pa mene zanima kako netko ko nikad ali baš nikad nije imao višak kila zna kaj to znači...npr. dr Dolibašić je navodno protiv UNke-naravno da je protiv jer svi oni koji su uspjeli izgubiti nešto kila ovom dijetom neće ići k njemu u savjetovalište i kod njega ostaviti brdo novca nego će lijepo otići u šoping i tu lovu potrošiti na novu odjeću
5) zanima me kako to da uvijek o temi UN dijete uvijek svi sve znaju ako nisu probali i nemaju pojma kakav je super osjećaj kad se svaki dan fino najedeš a kile svejedno padaju...zašto nitko ne želi dati prostor u medijima da o dijeti nešto kažu oni koji su uspjeli?
suzana_kc
09.06.2007., 20:22
LJudi sorry na dugačkom postu, nadam se da više neće biti upada sa strane...danas mi je UH dan, za ručak sam pojela zdjelu salate, sad će doći sladoled...još malo pa je gotov prvi krug UNke, 24.6. je zadnji dan...nisam se vagala od drugog vodenog, pa se nadam da će me vaga ugodno iznenaditi...idem sad na sladoled, pišemo se kasnije
pusa svima:kiss:
Goorane, kao prvo, nije mi jasno kaj radiš na topicu o 90-dnevnoj dijeti,ako si tak protiv nje.Ja nikad ali baš nikad ne idem na teme koje me ne zanimaju i ne čitam ono protiv čega sam, a ti si kao pročitao svih 1008 str.ove teme pa točno znaš o čemu se radi?
Budući da si me povukao za jezik, pokušat ću ti što pristojnije odgovoriti na tvoj post:
1) ZNA se autor ovog načina prehrane-slovenski biokemičar je bio zamoljen da objasni za časopis (namijenjen osobama koje imaju problem s težinom) procese koji se dešavaju u organizmu
2) nije to restriktivna dijeta
3) nigdje ne piše da se njome mršavi 30 kg u 3 mjeseca, nego je ovim načinom prehrane moguće gubiti DO 18kg
4) tvoj članak spominje navodne stručnjake koji sve znaju-e pa mene zanima kako netko ko nikad ali baš nikad nije imao višak kila zna kaj to znači...npr. dr Dolibašić je navodno protiv UNke-naravno da je protiv jer svi oni koji su uspjeli izgubiti nešto kila ovom dijetom neće ići k njemu u savjetovalište i kod njega ostaviti brdo novca nego će lijepo otići u šoping i tu lovu potrošiti na novu odjeću
5) zanima me kako to da uvijek o temi UN dijete uvijek svi sve znaju ako nisu probali i nemaju pojma kakav je super osjećaj kad se svaki dan fino najedeš a kile svejedno padaju...zašto nitko ne želi dati prostor u medijima da o dijeti nešto kažu oni koji su uspjeli?
Zar stvarno misliš da nece biti yo-yo efekta...
Stručnjaci su izjasnili svoja mišljenja, a nestručnjaci govore ostalo :D
đizs vi i vas yo-yo efekt:rolleyes: ...kad nemate kaj drugo za rec uvijek se pozivate na to...yo-yo efekta ce bit i ima ga poslije SVAKOG SMANJENJA TEZINE ako si covjek ne poslozi kockice u glavi i nakon toga...dakle zdebljat se uvijek moze i osoba koja nije na dijeti a isto tako netko tko se skinuo s dijete a nastavio je poslije nje sa starim navikama:flop: ...tako da vam to nikak ne drzi vodu.
Molim vas lijepo odite kod lijecnika i nutricionista i educirajte se.
MicaMaca
09.06.2007., 20:48
goorane:)
procitala sam clanak i svidja mi se.
ja sam s ovom dijetom skinula sav svoj visak (18 kg) i proslo je oko dva mjeseca od dijete i NISTA se nije vratilo, krvna slika mi je besprijekorna, koza i kosa blistaju, profunkcionirali su mi i jajnici (iako se tome ne zelim radovati unaprijed jer jos je rano za bilo kakve zakljucke) a buduci sam i skoro svaki dan vjezbala (i jos joggiram najmanje tri puta tjedno po 7 km) u odlicnoj sam fizickoj formi i misici su mi lijepi vretenasti bas kako treb.
moj zakljucak bi bio da se na ovu dijetu ne odlucuju oni koji neznaju osnove prehrane/vjezbe i na koji nacin spomenuto djeluje na nas organizam.
ali tu gotovo sve cure puno toga znaju i da si malo vise citao shvatio bi da su u zanemarivom postotku oni kojima je primaran cilj skinuti kile a poslije-tko ziv tko mrtav!
sanjo je dobro rekla-nakon svake dijete kile vrtoglavo idu gore ako se vratimo na stare navike i nema apsolutno govora o nikakvim promjenama metabolizma koje ce ucinit da zderemo i lezimo a da smo vitki i zdravi, mislim da to svatko zna 8barem se nadam da je tako)
ja ne kazem da se ja opet necu udebljati i priznajem da mi je svaki dan izazov, ali trudit cu se koliko mogu, a ako se opet udebljam sigurno necu kriviti UN nego svoj nemar;)
ti bi trebao dobro prouciti taj clanak jer u clanku na puno mjesta sami sebi skacu u rijec . dalje sto se tice dijete poznato je da nijedna dijeta nije pravo rjesenje, ako ti znas PRAVU dijetu slobodno ju prezentiraj.
klonirana papiga
09.06.2007., 21:18
zivciraju me ove rasprave :azdaja:
LJUDI GLEDAJTE SVOJA POSLA;KAJ VAS BRIGA KO JE NA KAKVOJ DIJETI!?!
mene sutra ceka vodeni:zubo:
da,moram pazit da ne odapnem sutra,ipak je UN dijete SMRTONOSNA :lol:
..budemo obećavamo:cerek: :zubo:
...jao papiga čoeče nemoj da se igraš :zubo:...sa zivotom :zubo:
anna.lee
09.06.2007., 22:36
Zar stvarno misliš da nece biti yo-yo efekta...
Stručnjaci su izjasnili svoja mišljenja, a nestručnjaci govore ostalo :D
Stvarno neće biti yo-yo efekta!!!
Bila sam na un dijeti dvadesetak dana izgubila 7 kg iako se nisam u potpunosti pridržavala, vratila se na "normalnu" prehranu i izgubila još 2 kg u tri mjeseca.
Po meni je un zakon jer prije nisam uopće jela povrće, rijetko voće...sada jedem sve. Normalnu sam stavila pod navodnike jer se sada hranim tako da unosim puno voća, povrća, ne jedem više bijeli kruh, koristim maslinovo ulje u prehrani i slično a sve te navike sam stekla kad sam bila na un-u. Ostala bi i dulje na njoj ali imam takav tempo da jednostavno ne mogu ali pridržavam se pravila da ili jedem ugljikohidrate ili voće ili proteine tj. dane u un dijete sam pretvorila u obroke. Tako za doručak imam vitaminski dan, za međuobrok jogurt (proteinski), ručak ili proteinski ili skrobni ili ugljikohidrati a drugi međuobrok i večera su mi isti ko ujutro.
Osim toga kaže se da je mediteranska prehrana najzdravija e pa samo da znaš un dijeta se u potpunosti može uklopiti u jelovnik mediteranske prehrane....
Curama koje su na un :top:
Svaka čast i ne slušajte ovakve "znalce"
mujsapujsa
09.06.2007., 23:10
Mujsapujsa, nisam primijetila da si rekla koliko si na dijeti i koliko si uspjela smršaviti... vidim da si stalno na voću i povrću, jako zdravo... blago tebi kak si pametna, ja nikako da se potpuno opametim
Ja sam na dijeti od početka veljače točnije od 28.1,imala prekid za Uskrs od 10-ak dana,kroz svibanj imala gomilu fešta pa sam malkicu griješila.
Sve u svemu skinila sam 9-10 kg,koje se meni nisu previše ni vidjele (ne tješim se :zubo: ) jer sam 1,80 visoka.Sad sam na 71-72 i nije mi toliko bitno skidanje,mada bi htjela još par kila,više mi ne bi stajalo jer dobim anorexičan izgled a nisam baš ni srednjoškolka :rofl:
Uglavnom sam zadovoljna,hranim se i dalje po UN,jedino mi ručak i večera nisu uvijek isti,kolače sam mlatila i mlatim na UH i eto.
Jedino mi je žao što sam zadnjih mjesec dana prestala sa fitnesom ali tražim novu teretanu a to kod mene potraje mjesecima (ili godinama )
mujsapujsa
09.06.2007., 23:15
zivciraju me ove rasprave :azdaja:
LJUDI GLEDAJTE SVOJA POSLA;KAJ VAS BRIGA KO JE NA KAKVOJ DIJETI!?!
mene sutra ceka vodeni:zubo:
da,moram pazit da ne odapnem sutra,ipak je UN dijete SMRTONOSNA :lol:
Pripremi se za sutra i pokušaj se odmaknuti od kuće na što dulje,bit će ti puno lakše za izdržat.
Ako posustaneš,uzmi vodicu i na forum po podršku :top: :kiss:
klonirana papiga
09.06.2007., 23:24
Pripremi se za sutra i pokušaj se odmaknuti od kuće na što dulje,bit će ti puno lakše za izdržat.
Ako posustaneš,uzmi vodicu i na forum po podršku :top: :kiss:
a ja sam bas mislila kak je super kaj mi vodeni pada u nedjelju jer mi bar nece krulit zeludac cijeli dan na faxu:lol:
zakljucat cu se u sobu s 5l vode:zubo:
kaj sve smijem pit sutra osim vode i caja?
sokove?bistru juhu?:misli:juha bi me mogla spasit:zubo:
mujsapujsa
09.06.2007., 23:31
Pij vode, čaja raznolikog,ljimunad bez cukera of kors.
Neki piju juhu ali....ne znam,probaj bez.
klonirana papiga
09.06.2007., 23:34
bum se onda natankala caja:cerek:
ah,jedva cekam sutra,to bu pravi izazov za mene:D
suzana_kc
09.06.2007., 23:54
bum se onda natankala caja:cerek:
ah,jedva cekam sutra,to bu pravi izazov za mene:D
možeš i kavu piti...i iscijediti neko voće, npr.naranču,limun, grejp...ja sam obadva vodena dana pila samo vodu i čaj...jedino sam popila za ručak kapućino...
klonirana papiga
09.06.2007., 23:57
možeš i kavu piti...i iscijediti neko voće, npr.naranču,limun, grejp...ja sam obadva vodena dana pila samo vodu i čaj...jedino sam popila za ručak kapućino...
:s o kavi sam ovisna:zubo:
kad zavrsim s UNkom krecem na odvikavanje od kofeina i nikotina:zubo: i onda cu se hvalit kak zdravo zivim:lol:
heureka
10.06.2007., 07:58
:) da se javim...
sedmica un-a... pa sedmica bez un-a (smrtni slucaj u siroj porodici, nemas vremena da razmisljas o hrani, al ipak malo jedes.. doduse, vecinom se jela brza hrana ).. pa opet sedmica un-a, al sad po principu 3+3 (vise mi odgovara, cesce mogu jesti meso, sir, ribu i te konkretne stvari)... i otisle 2, 5 kile :)
nije lose.. al sam ocekivala bolje rezultate..
no, vjerujem da je brza hrana ucinila svoje.. te stoga nastavljam:)
danas je mesni dan, i zbog niskog zeljeza cu prziti telece jetrice i skuhat cu blitvu, zaliti limunom i maslinovim uljem :cerek:
i da, idem voziti biciklo do vrela bosne (izletiste nedaleko od sarajeva)
ti sigurno hoćeš crveni karton?mora da ga žarko želiš..ja shvaćam tvoju dobru namjeru,al brate mili,šta je previše,previše je..:cool:
uostalom,svi vi koji mislite da je ovih 1010 stranica ispisano preko noći i da to baš ništa ne znači prestanite lupat praznu slamu..cure,djevojke,žene il kako se već koja osjeća su tu da razmjenjuju iskustva,da si pomažu i ako je jedna u nečem pogriješila da savjetuje druge..prema tome,padobranci,dobročinitelji i ostali,nemojte nam kvarit ovo korisno druženje i mind your own business..hvala!:moli:
klonirana papiga
10.06.2007., 13:38
sam da javim da sam jos ziva-na vodenom danas:cerek:bas mi nekak pase:D
blacky87
10.06.2007., 14:56
pa je ono bas se fino prazno osjecas :D full poletno haha
hannah_st
10.06.2007., 15:27
sta vam je opet... ni na more ne mogu otic da se ne posvadjate...
pustite ljude da mlate praznu slamu,ko da nam sta znaci to sta prtljaju....
-sad sam se najela mesine idem zalec malo... pusa svima
klonirana papiga
10.06.2007., 16:29
pa je ono bas se fino prazno osjecas :D full poletno haha
ko prava papiga:zubo:
dobar dan! jel vi uvijek za večeru jedete isto što i za ručak? meni danas bio proteinski dan al ne jede mi se naveče baš piletina(opet) pa sam mislila ako smijem salatu sa feta sirom? a ak ne smijem onda ću opet papat piletinu!:flop: znam da bi se trebalo isto što je za ručak, pogotovo na proteinski dan al me zanima kak vi to rješite?
hvala
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.