PDA

View Full Version : UN dijeta

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191

mama12
03.01.2007., 11:02
joj puno hvala
ja sam nova u svemu pa me sve zanima
a ja sam citala u onoj kjizi da se temeljci tipa za rizoto i neke tak stvari mogu isto raditi od gotovih kocak,povrtne,govede...
da li tko od vas ima tu praxu

mama12
03.01.2007., 11:04
Mogu preskočiti te kolače i sladolede i uzeti nekaj drugoga? Sastojci kak u kolačima (brašno, masnoća, jaja.....) ali drugačije skombinirani

to se mora koliko su meni cure rekle
ali nije ti to dragi kolač već kolačić

a ove juhe instant kao dolaze u obzir

polly
03.01.2007., 11:05
juha - bistra mesna, bez ićeg zakuhanog (tijesto, jajca, ..)

riža - 2. dan, kak smo rekli na taj dan su zrnja kak su zrasla, treći dan su prerađena
na drugi dan možeš i kuskus, bulgur, ričet i slične divote

povrće - karfiol, brokula, mrkva, kelj, zelje,.... možeš lešano i salatirano 1., 2. i 3. dan
nezačinjeno možeš i na voćni dan, ako ne možeš baš po cijeli dan hasat samo voćke

polly
03.01.2007., 11:07
Mogu preskočiti te kolače i sladolede i uzeti nekaj drugoga? Sastojci kak u kolačima (brašno, masnoća, jaja.....) ali drugačije skombinirani
možeš pol ručka
inače mjera za ručak je pun tanjur, a za večeru pola

a ove juhe instant kao dolaze u obzir
samo kocka

deatwin
03.01.2007., 11:09
E da, dok ja napišem.....i drugi su pisali :)

DUDA, hvala i tebi, puno...

Daklem, čajevi mogu, bez šečera, stalno... I kava bez mlijeka... Ok, tu vidim slamku spasa :)

Ček, ček, juha je samo taj prvi dan????

Slažem jelovnik u glavi.... Tako da se uklope i ostali ukućani... A čini mi se da ću i u restaću na poslu moći se provući i ispoštovati....

Nego, juha stvarno samo prvi dan? Znam da sam drugi put pitala :zubo: ali i to vidim kao "spas"... Recimo - paradajz juha mene ful zasiti... Ne mislim količinom, nego me "zasiti" okusom. Kiselkasto-slana je i to mi paše.

Naime, nisam od onih koji se debele i od najmanje kličine hrane. Ja se zdebelim zato jer puno, ma P U N O papam, kad me krene :zubo:
Đir oko stola, pa kaj god je na susjedovom stolu, pa ostanjke od Makeca u tanjuru, pa pomazati s kruhom, pa nemoš proć pored pekarnice kad tak fino miriši, kad god me netko pita: hoćeš malo?..ja velim da hoću :zubo: pa taman sad s ručka došla...
Daklem, oči su mi stalno gladne, zubi su mi stalno gladni, stalno bi nešto mljela po zubima, imala neki okus u ustima...

Joj drage moje, kako ja volim jesti :cool:

Gipsyqueen
03.01.2007., 11:13
hm..
e, da....da ne zaboravim;)
evo je cure..

http://img63.imageshack.us/img63/2826/dsc05256pt2.jpg

i da pitam za masline.....nesto sam se navukla na njih, ja bih ih rado svaki dan jela...

smijem jel tako;)
Opa! Nije to bas mala tetovaza;) Svaka cast na odlucnosti:top: Nije jako boljelo:)?
Inace ja sam na svom Fit for life programu otkad sam prestala s UN i nista mi se nije vratilo. Ujutro jedem voce, a kasnije dva obroka u kojima kombiniram hranu i zasad super funkcionira:)

polly
03.01.2007., 11:14
.. Recimo - paradajz juha mene ful zasiti... :

ak' buš si radila čistu paradajz juhicu, onda možeš svaki dan
nesmeš stavljat brašna, nema zaprške u niš

.. Naime, nisam od onih koji se debele i od najmanje kličine hrane.
Ja se zdebelim zato jer puno, ma P U N O papam, kad me krene :zubo: :
.. Joj drage moje, kako ja volim jesti :cool:

i ja, i ja
em moram puuuuuuuuuno jest, pred koju godinu sam još i puuuuuuuuuuno trošila pa je obujem bil OK, sad sam kak ona slonica u baletnoj haljinici :zubo:
em volim jest i sve mi fino :tuzni:

duda
03.01.2007., 11:21
Ma svi se mi volimo fino i dosta napapati :o
Na početku dijete stvarno jedem velike porcije (onako kako je i preporučeno tj isto toliko koliko pojedem kada nisam na dijeti) ali onda nakon tjedan dana to mi je previše i jednostavno ne mogu toliko pojesti pa pojedem koliko mogu i to mi je OK.
Zato mislim da ova dijeta ima dugoročne rezultate jer se tijelo prilagodi na manje obroke pa kad se krene s normalnom prehranom nakon djete količinski se jede puno manje.

tonya
03.01.2007., 11:33
Joj, danas prvi dan! Pojela sam 2 naranče i nisam gladna. Ma, preko ovih sam praznika jedva čekala da idem na dijetu, tako da vjerujem da ću izdržati.
Inače, svaki recepti su dobrodošli, prošli sam put odustala zbog monotonosti.
Muči me jedino što za dva tjedna idem na vikend s prijateljima, pa ne znam kako da se hranim (nosimo hranu od kuće, konzervice i slično pa mi je malo teško uskladiti s dijetom). :confused:

deatwin
03.01.2007., 11:33
Fakat, SVE je fino :o
Kak i Poli, i ja inače puno "toršim"...rolam, hodam, vozim orbić, stalno u pokretu, predavanja sim-tam....
Ali ubi me zima.... onda sam puno doma...a kad sam puno doma - JEDEM. koliko sati sam doma, toliko sati jedem :rofl:
Svakog proljeća skinem kile, ali svake godine sve kasnije :zubo: Bojim se godine kad će se još-debela i već-debela Dea srest u 10 mjesecu :zubo:

Je, paradajz juhica ovako: na žlici ulja zdinstam luk (sitno narezan, puno luka), pa gore stavim končentrato...onaj iz tube.....zamuljam to malo...dodam vode (ali tako da bude relativno gusta juha), posolim...i MLJAC!!!!

Ok, u NIŠTA zapršku...

Povrće, dakle, može svaki dan skuhano, začinjeno, osim četvrti.
Tada može sirovo, nezačinjeno, ak je baš frka :)

Vodni dan kod mene otpada, samo da se zna. Dobila bih otkaz, bila ostavljena, dijete bi mi uzela socijalna služba... Ne, biti gladna-to nije za mene i moju okolinu :zubo:
Jesam jednom...ma jesam i više puta, ali bila sam bolesna tada..... I bez snage za piždenje zbog gladi.... :cool:

mama12
03.01.2007., 11:35
ja sam sada jela
tako da za veceru cu jos malo sira i to je to

deatwin
03.01.2007., 11:37
Poli, Duda, skužila sam da ste se poklopile u danima...
Kad vam je Prvi dan (mesni dan)? Onda ću i ja taj dan proglasiti-prvim...
Idem s vama, da mi bude lakše :)
Onak, niti jedna od nas nije tinejđerka baš :zubo: volimo jesti, ne debljamo se od zraka, imamo decu (čitaj kuhamo i za druge)...

Primite me :)

polly
03.01.2007., 11:37
Kak i Poli, i ja inače puno "toršim"...

polly je puno trošila
obrati pažnju na vrijeme
prošlo :tuzni:
svršeno :mama:

deatwin
03.01.2007., 11:40
polly je puno trošila
obrati pažnju na vrijeme
prošlo :tuzni:
svršeno :mama:

Ni onak, polako, po doma ništa?
A hodanje? Onak u nedogled, za nosom.....

polly
03.01.2007., 11:40

dobro došla :)

mesni je na rasporedu u subotu
ja bum si smazala ribetinu :klopa:
čeka me jedan ogromni, svježi bakalar u ledenici

u normalno, proždiruče razdoblje nisam tak opterečena klopom kak u dijetalno :rofl:

deatwin
03.01.2007., 11:49
U subotu, ujutro, počinjem!
Tak!
I ak bum na Sljeme išla, i tamo ima mesine i salate!

i HVALA :)

polly
03.01.2007., 11:49
Ni onak, polako, po doma ništa?
A hodanje? Onak u nedogled, za nosom.....

malo sam loše u zadnje, evo skoro će bit, 2 godine
za nosom da, svaki dan, imam psicu, ali i to puno manje nego nekad
nekad je bilo ujutro i navečer po više od sata svaki put

tonya
03.01.2007., 12:01
Je li nekom danas mesni dan da zajedno prolazimo muke?

deatwin
03.01.2007., 12:03
Uh...nadam se da ćeš krenuti na bolje....želim ti to za sve nove godine, rođendane.... :)

Dobit ćemo po tamburi zbog zaćatavanja :zubo: i kad su u najboljim namjerama :)

"Kad se mnogo malih složi, tad se snaga stoput množi.....
.... Kad se male ruke slože, sve se može, sve se možeeee..... ":)

U subotu - Juriš u boj za mršaviji guz svoj!

duda
03.01.2007., 12:10
Poli, Duda, skužila sam da ste se poklopile u danima...
Kad vam je Prvi dan (mesni dan)? Onda ću i ja taj dan proglasiti-prvim...
Idem s vama, da mi bude lakše :)
Onak, niti jedna od nas nije tinejđerka baš :zubo: volimo jesti, ne debljamo se od zraka, imamo decu (čitaj kuhamo i za druge)...

Evo primamo te objeručke :grli:
Znači od subote krećeš s nama :top:
Koliko planiraš skinuti ?
Ja sam u prvoj turi (od 16.11 do 21.12.) skinuta 7, pa sam za blagdane vratila 1 tako da mi je ostalo još 5 kg za skinuti.

njasa
03.01.2007., 12:16
hmmmm.... hmmmm....
evo sam se odlucila pridruzit djeti. iden vas procitat od pocetka (koliko je to moguce). do sada mi moji kili nikad nisu smetali, ali pocela sam bit sve tromija i vrime je da nesto poduzmen. a cini mi se da uz pomoc/podrsku okoline dobro dode i forum :)
p.s. treban skinit 25 kg :(

duda
03.01.2007., 12:25
hmmmm.... hmmmm....
evo sam se odlucila pridruzit djeti. iden vas procitat od pocetka (koliko je to moguce). do sada mi moji kili nikad nisu smetali, ali pocela sam bit sve tromija i vrime je da nesto poduzmen. a cini mi se da uz pomoc/podrsku okoline dobro dode i forum :)
p.s. treban skinit 25 kg :(
Ovom dijetom to možeš skinuti u tri-četiri mjeseca :) , taman da zabljesneš za ljeto :cool:
Podrška na forumu ti je strašno bitna jer se možeš uvijek izjadati kada si gladna a da te svi razumijemo :top: Meni je strašno pomoglo, pogotovo na početku dijete kada sam imala krize.
Vjerujem da tada nisam imala podršku na forumu da ne ih prebrodila tu početnu krizu i uspjela skinuti sve te kile :cerek:

crazybee
03.01.2007., 12:32
Hm, zabrinjavaju me postovi da je ovo jako nezdrava dijeta, ali tješim se time, da sam se prije puno gore hranio nego sada. Sada barem jedem voće i povrće, a prije sam jeo nekakve pizze za marendu, pa sendwich-i, itd...

Ma pusti ti nezdravo, ja sam samo htjela upozoriti na to da ces s tom dijetom izgubit vise misica nego sala, a misici su ti najveci "trosaci" sala i onda ces bit slampav i nis od toga...
Pogledaj si malo ovo:

http://www.fitness.com.hr/savjeti/mrsavljenje/Masno-tkivo.aspx (http://www.fitness.com.hr/savjeti/mrsavljenje/Masno-tkivo.aspx)

to ti je pisao prvi hr bodybuilder jaksic lik je legenda ugl.

Vaga nikad ne bi trebala biti mjerilo mrsavljenja neg ogledalo ljudi, ogledalo! No kao sto rekoh necu previse vam ubijati zelju za dijetom ali razmislite malo o posljedicama.. Ja sam cak i onu knjigu s receptima za tu UN dijetu kupila al sad mi zao novaca jer definitivno odustajem...

njasa
03.01.2007., 12:45
Ovom dijetom to možeš skinuti u tri-četiri mjeseca :) , taman da zabljesneš za ljeto :cool:
Podrška na forumu ti je strašno bitna jer se možeš uvijek izjadati kada si gladna a da te svi razumijemo :top: Meni je strašno pomoglo, pogotovo na početku dijete kada sam imala krize.
Vjerujem da tada nisam imala podršku na forumu da ne ih prebrodila tu početnu krizu i uspjela skinuti sve te kile :cerek:

iman par pitanja? evo da vas osma iskoristim, kako ne bi radila greske odma na pocetku.

1. ne jedem meso, ali jedem ribu. mogu li umisto mesa jest ribu, ovde pise da se moze jest pastrva, skusa, sta je sa drugon vrstom ribe ili morskim plodovima tipa lignje, skoljke?

2. u koji dan bi spada jogurt i mliko. volim radit frapeje- dvi vocke smiksam sa jednim jogurtom i to popijem kao obrok- jel se to moze ubacit u koji dan?

3. jel se moze jest muesli? i pod koji dan to spada?

to je za sada sve :) sitit cu se ja jos necega, a od sutra pocinjem :D

p.s. unaprid hvala na odgovorima

elinas
03.01.2007., 12:55
jooj koje dobro (i iskusno;) ) društvo za mršavljenje se skupilo...

Jučer sam se prijavila, a vidi već danas koliko nas ima...

Eto prijavljujem 2. dan. Doručak je bio 2 kruške i kava bez šečera i mlijeka.

A i ručak je obavljen prije par minuta: mala glavica zelene salate i mala konzervica graha, sve skupa smučkano u salatu sa maslinovim uljem i octom i soli, sa malo origana, bosiljka, kurkume...mljaaac! i naravno integralno pecivo - malo.
To će biti i za večeru. Nadam se napola :rolleyes:

Inaće i ja sam čitala malo ove postove vezano za nezdravost ove dijete. Ne kužim se previše u prehranu niti sam popila svo znanje ovog svijeta, volim saslušati, ako mi se nešto svidi i isprobati, ako daje rezultate - nastavljam, (vrijedi za sve u životu) ali moram napisati mali osvrt za ove negativno konotirane postiće.
Naime, završila sam makrobiotički tečaj kuhanja, vegetarijanstvo mi je poznato još od prije 10 godina kad mi je rođeno dijete - vegetarijanac, Fit for life kuharicu sam kupila prije 6-7 godina, ne sjećam se točno i hranili smo se svi doma po njoj i nikad se nismo svi skupa tako dobro fizički osjećali kao nakon tako "pravilno" posloženih obroka, i onda mi je frendica diplomirala nutricionizam, i kad sam s njom razgovarala, onako bih mogla izdvojiti jednu rečenicu koja mi se usjekla: ...jedi namirnice jednu po jednu, ne pretpavaj se u jednom obroku raznolikom hranom raznog podrijetla...
Eto, ja sam se zbog tih razloga odlučila na UN dijetu, jer mi "zvuči" dobro, i u skladu sa svim znanjem koje imam o različitim načinima hranjenja...

Eh, i sad na kraju, baš mi nešto ono zagolicalo sivu masu, pa se sjetih "života na prani"...lol mogli bi i taj topic otvoriit:rofl: ..naravno kad apsolviramo ovu UN dijetu...

Pozzz i podrška svima

Dobro, možete i vi mene malo podržati...:)

polly
03.01.2007., 13:08
iman par pitanja?

1. može sva riba i plodovi mora
samo ne smiješ pohati, stavljat brašno u saftove
2. mliječni proizvodi u prvi dan, frapei ni u jedan jer miješaš različite namirnice
3. oni s sušenim voćem i orašastim plodovima? spadaju u ni jedan dan :zubo:
na drugi dan možeš jesti samo žitarice iz njih, ali ne smiješ ništa mliječnog

polly
03.01.2007., 13:09
Dobro, možete i vi mene malo podržati...:)

:lux: dobro došla i bravo na početku

duda
03.01.2007., 13:12
1. ne jedem meso, ali jedem ribu. mogu li umisto mesa jest ribu, ovde pise da se moze jest pastrva, skusa, sta je sa drugon vrstom ribe ili morskim plodovima tipa lignje, skoljke?

2. u koji dan bi spada jogurt i mliko. volim radit frapeje- dvi vocke smiksam sa jednim jogurtom i to popijem kao obrok- jel se to moze ubacit u koji dan?

3. jel se moze jest muesli? i pod koji dan to spada?

to je za sada sve :) sitit cu se ja jos necega, a od sutra pocinjem :D

p.s. unaprid hvala na odgovorima
1. Mislim da možeš svu ribu jesti na proteinski dan kao i lignje (za školjke ne znam)
2. Jogurt i mlijeko možeš jesti samo na proteinski dan. Iako je predviđeno da se proteini kombiniraju sa povrćem vjerujem da se mogu kombinirati i sa voćem (koje opet sadrži šećer tako da nisam sigurna) :confused:
3. Muesli su žitarice i to cijele (ako se ne varam) pa bi po toj logici spadale u škrobni dan ali opet u kombinaciji sa suhim voćem... i još se preliju mlijekom ili jogurtom...tako da pojma nemam :o
Žao mi je što ti nisam više pomogla :( ali kad imaš sve neke bijesne kombinacije hrane ;)
Meni je bilo najjednostavnije pratiti ovu dijetu kada sam prehranu potpuno pojednostavnila tj. nisam miješala puno namirnica u jedan obrok.
Danas sam napravila varivo od kelja i krumpira. Na bijelom luku zdinstala sam blanširani kelj, zalila vodom. Kad je prokuhalo dodala sam malo vegete, sol i papar i krumpir narezan na kocke. Pri kraju kuhanja dodala sam 2 žlice ljutog ajvara. I varivo je bilo za prste polizati.
Kuham s onim namirnicama za koje znam kamo spadaju i kada i s čime ih mogu jesti. Sada napravim 3 kompletna obroka od onih namirnica koje sam prije stavljala u samo jedan ručak :rolleyes:

polly
03.01.2007., 13:21
duda,
mi smo se tak ufurale u to da još malo i savjetovalište bumo mogle otvorit :rofl:
a ak' nam redovni posel zašteka i restoranček s dostavom "4 dana, ne-dijeta" :zubo:

deatwin
03.01.2007., 13:29
Evo primamo te objeručke :grli:
Znači od subote krećeš s nama :top:
Koliko planiraš skinuti ?
Ja sam u prvoj turi (od 16.11 do 21.12.) skinuta 7, pa sam za blagdane vratila 1 tako da mi je ostalo još 5 kg za skinuti.

Mislim otkačiti desetku :)
NIje da toliko imam viška - naime vrtim se oko 8 previše - ali bolje više nego manje.
Deset manje sam imala kad sam s Markecom zatrudnila i bila sam si tak lijepa :cerek:
E onda u trudnoći nabacih 38!!!!!!!!!!!!!
Ostalo ih je 5 više.

Pa sam počela pušiti (opet) i prestala (ovaj puta Z A U V I J E K) .... e i u tom zadnjem sam nabacila 12 kila!!!! Ma vjerojatno i više, ali me bilo strah vagati se :) Skinula sa Orbićem 8...prestala vrtiti gada (navela razlog) i hop, opet 5 gore.
Po lojtrici gor i dooooool :zubo:

I sad mislim 10 odvaliti, pa taman dođe lijepo vrijeme i ja na role, hodanje....plivanje, jedrenje.... To su bar još 3-4 doolje... I imam "lufta" za zimu...
Neki u zimu s poplunom, ja ću sa UN-kom, ako uspijem :)

deatwin
03.01.2007., 13:30
duda,
mi smo se tak ufurale u to da još malo i savjetovalište bumo mogle otvorit :rofl:
a ak' nam redovni posel zašteka i restoranček s dostavom "4 dana, ne-dijeta" :zubo:

Hebote, eto ti ideja - UN dostava od Veselih curetaka :)

Admin
03.01.2007., 13:33
Jutro, dragi UN-ovci :kiss:
Danas mi je škrobni dan i spremila sam si varivo od kelja i krumpira :klopa:
Za sutra se dvoumim između špageta s umakom od rajčice i žganaca sa kiselim dinstanim zeljem :confused:
Baš mi se poklopilo i to da sutra idem na rođendan pa ću oko 18.00 pojesti samo par kolača :) I naravno da ću si ponijeti i čokoladu u torbici ;)

Joj, Dudač, pa ti i ja vozimo isti vozni red. I ja sam danas na škrobu, sutra na UH... Jupiii!!!:cerek:
Skupa smo!:kiss:

polly
03.01.2007., 13:37
Hebote, eto ti ideja - UN dostava od Veselih curetaka :)

je, je
duda se prva tog domislila :D

duda
03.01.2007., 13:40
Joj, Dudač, pa ti i ja vozimo isti vozni red. I ja sam danas na škrobu, sutra na UH... Jupiii!!!:cerek:
Skupa smo!:kiss:
Ima nas još; i polly a od subote i dea... :kiss:

duda
03.01.2007., 13:45
je, je
duda se prva tog domislila :D
I tražit ću naknadu u naturi za korištenje moje ideje ako se netko odluči pokrenuti taj biznis :cerek:

Admin
03.01.2007., 13:57

Jeeee!!!! :cheer:

deflinic
03.01.2007., 14:34
bok, cure!!!evo i mene opet na UNovoj dijeti!!bila sam prosle godine 2 i pol mjeseca, zgubila 13 kila i onda ih natovarila opet.sada je novi pocetak!!!
nisam bila ni svjesna da je toliko vazno drzati 90 dana nakon dijete voce ujutro!!!
prosli put kad sam bila sam svasta jela a nisam ni znala da se ne smije, npr. sampinjoni!kada se smiju jesti??neki su rekli samo na proteinski dan!!a ja bi s pizzom, rizom.....
vise ne znam kaj da kombiniram!!!

blackpirate
03.01.2007., 14:41
znate li možda gdje na net-u mogu pronaći tu dijetu?

sleeping satellite
03.01.2007., 15:26
Pitanje o proteinskom danu: posudila sam knjigu od frendice ( brzo morala vratiti pa nisam sve detaljno proučila i upamtila ) i tamo piše da se na proteinski dan uz meso, sir itd. pripremi svježe salate i drugog povrća koje možemo pirjati ili peći.
Ja danas u woku na luku ispržila pileća prsa ( nasjeckana na kockice), zatim dodala 1 tikvicu, 1 papriku i brokulu. Međutim, nije se činilo puno ali kada sam to isjeckala i stavila tog povrća je na kraju bilo ohohoho, čini mi se i više nego mesa, pa mi je malo čudno:zubo: Može li to tako? To mi ne liči na proteinski dan:D
A zelenu salatu začinite normalno ili?

Hvala!

deatwin
03.01.2007., 15:31
A kak se zove knjiga?
Ima netko? Gdje se kupi, koliko košta? Koliko stranica (pitam da odšacam jel' mi se kopira ili ne :zubo: )

polly
03.01.2007., 15:36
knjiga ti daje prijedloge jelovnika po danima
niš bolje nego što mi možemo smislit
ako nisi previše nestrpljiva ja ti skeniram par stranica i pošaljem da dobiš uvid
samo kaj imam doma rusvaj (maleraj & novi, još ne sklopljeni namještaj) pa tek kad ju iskopam od nekud, poslije vikenda

ak' ti ide slovenščina http://www.mojplanet.si/
bome ti u knjižici niš pametnije ne piše

Astrice
03.01.2007., 16:21
A kak se zove knjiga?
Ima netko? Gdje se kupi, koliko košta? Koliko stranica (pitam da odšacam jel' mi se kopira ili ne :zubo: )

Imaš i na "Coolinarika" forumu neke recepte. Knjiga se zove 90-dnevna dijeta i košta upravo tolko kuna.:zubo:

Dee-Dee
03.01.2007., 18:05
O vidim fino se napreduje sa dijetom. Ja sam prekinula prije blagdana i sad cu krenuti ispocetka. Najvjerovatnije od vikenda, a ova dva dana cu iskoristiti da popapam nesto sto bas volim a zabranjeno je. Drzim nam fige, malo upornosti i kilice idu doleeeee:s

SilentDriver
03.01.2007., 19:16
ajd dee dee ocemo zajedno?

SilentDriver
03.01.2007., 19:21
Evo osnove:
Za sve dane vrijedi da za doručak jedeš po dvije voćke a kroz dan piješ čaj bez šećera, kavu bez mlijeka i šećera i sokove bez šećera.
Pa onda po danima;
Na proteinski jedeš meso ili jaja ili mlječne proizvode. Uz bilo što od toga jedeš još šnitu kruha i salatu i na kraju zaliješ juhom bez rezanaca. Za večeru pola ručka ali bez juhe. Nema međuobroka.
Na škrobni dan jedeš kukuruz, krumpir, rižu, kestene, grašak, grah (ugljikohidrate koji su u komadu ili cijelom zrnu) i uz to kombiniraš opet povrće kao prilog ili salatu i naravno opet šnita kruha. Za večeru pola ručka. Nema međuobroka.
Na ugljikohidratni dan jedeš tjesteninu, žgance, peciva ili kruh (prerađene ugljikohidrate) sa povćem na umak ili salatu (na ovaj dan možeš i gljive kombinirati) Za večeru dva kolača ili sladoled i rebro čokolade za kuhanje. Nema međuobroka.
Na voćni dan jedeš 5 obroka, 3 glavna; po dvije voćke i 2 međuobroka; možeš opet voće ili voćne sokove ali možeš i koštunjičavo voće (kikiriki, pistacio, bademe orahe i sl.) u količini od 20-25 g.
To ti je osnova a onda svako od nas to prilagodi svojim navikama i potrebama.
Sretno :kiss:

hvala dudi i polly,nadam se da cete mi pomoc meni prosjecnom kuharu da nest napravim

ovak je to izgledalo prije par mjeseci

proteini:mesina neka
škrob riža i zelje ili zelena salata
ugljikohidrati tjestenina sa sirom
voće i povrće:skuhana brokula

lol

i kaj da jos delam a da je jednostavno

SilentDriver
03.01.2007., 19:25
e da di su tipsevi????

polly
03.01.2007., 19:57
sir nije ugljikohidrat neg protein :raspa:

daria1
03.01.2007., 20:19
Hej komadi!
Moj ugljikohidratni dan (brojim 3 dan dijete:zubo:) je priveden kraju! Uspješno, opet...ja zadovoljna. Ujutro dve jabucice, rucak tjesto kuhano sa salsom, vecera 2 baklave i jena mala domaca bajaderica i na kraju red cokoladice za kuhanje. Sad idem odvoziti svojih 30 min na biciklicu i na tusiranac!!!! Ma prava sam sljedbenica postala :D

Pitanje: Kavu pijem bez mlijeka ali sa natrenom....jel griješim??? A i čaj pijem sa natrenom, jer jednostavno nemogu bez ičega:confused:

I da....kaj mislite jel moguce skinuti 15 kg u 3 mjeseca ako je tpocetna kilaza 70 kg????
Ma nisam neki freek, zadovoljna bi bila i sa manje skinutih kg, al pala neka okladica...pa da znam...onak...:rolleyes:

Ima li netko tko je danas bio na ugljikohidratima da udruzimo snage?

:cerek:

SilentDriver
03.01.2007., 20:28
a dobro to sam 2-3 puta u 2 mjeseca

i da dajte mi recepte kak se radi nes drugo

i da kak da napravim juhu lol radila mi je stara uvijek ocu se i ja n auciti

kak se to dela?

ktopic
03.01.2007., 22:39

Cure, mogu i ja s vama? Danas mi je bio taj skrobni dan, jeo rizi-bizi twice!

Moje pitanje: raspored obroka mi je ovakav - doručak oko 7h, ručak oko 16h, a večera oko 20h - jel to valja? Mislim jel mi prevelik razmak između doručka i ručka?

Dee-Dee
03.01.2007., 22:45
ajd dee dee ocemo zajedno?

Kako da ne :) :top:

Orca26
03.01.2007., 22:47
Opa! Nije to bas mala tetovaza;) Svaka cast na odlucnosti:top: Nije jako boljelo:)?
Inace ja sam na svom Fit for life programu otkad sam prestala s UN i nista mi se nije vratilo. Ujutro jedem voce, a kasnije dva obroka u kojima kombiniram hranu i zasad super funkcionira:)

wow, gipsy.....
super kad se nije vratilo.
aj sam bas pocela razmisljati o ishrani poslije..
i dalje cu isto paziti na kombinacije, medjuobroci dovidjenja za citav zivot..i brza ishrana ..jednom dnevno samo da sta bilo pojedem, dovidjenja forever.

a da, nije bas mala, 13 cm;)

ma nije toliko boljelo, vise nekako..."stipkanje"
gori je period poslije, dok ne zaraste.....dok se ne oguli...
evo meni je u fazi guljenja, vise ne boli, nije upaljena, sad svrbi;) al proci ce i to za par dana.
pusa svima

Orca26
03.01.2007., 22:51
SilentDriver

nista sir sa tjesteninom;)
ja sa paradaizom i gljivama najcesce jedem...

a supica....
najcesce skuham neki mali komadic mesa i mrkvu, posolim, celer...persun...
i maalo vegete
i njamiiii

e sad ljudi, ja imam jedno pitanje.

SOJA

nije mi bas jasna...

da li je mogu negdje strpati u ova 3 dana......

sta je soja?
hm...

ja sam cesto na meso stavljala soja sos, haha

polly
03.01.2007., 22:59
sta je soja?
hm...

kaj ni ona grahorica = 2. dan

i :top: za tetovažu

baby_bitch
03.01.2007., 23:02
Curke svaka vam čast na upornosti i izdržljivosti! Nije lako bit na dijeti koliko god drugi misle, najtezi dio je disciplinirat se. Evo naletilo je i meni kilica viška na moj visak koji imam i čitam vas tu i dobila sam veeliki poticaj s tom vasom UNkom. No ja ne mislim samo bit na tome , brijem skombinirat UNku i Herbalife jer mi je pasao. Postam kak idee ;) Kiss svima i drzim vam fige

polly
03.01.2007., 23:05
svaka čast na hrabrosti za herbalife
samo kaj ti njega tu baš ne vole, pa pssssssssssssst

Mayo
03.01.2007., 23:08
Pozdrav, curke i dečki :w

Evo i mene nakon nekog vremena s izvještajem - krenula sam opet s dijetom, ali malo sam si ju izmijenila pa nisam skroz offtopic.. daklem, khm, raspored je sljedeći: P, Š, UH, P, Š, UH, V.. voćni dan mi je pred kraj prošle godine stvarao dosta problema pa mislim da ću ga lakše prebroditi ako je samo jednom tjedno. Ciklus je sedam dana što jako olakšava planiranje svih događaja u mom životu jer sad točno znam što jedem kojeg dana u tjednu, a ako mi se nešto poklopi na neki dan kad je voće, samo ću ga pomaknut i ubacit nakon prva tri dana..
Danas mi je treći dan, krenula sam s 1.1. i to sa UH danom kako bi mi subota i nedjelja ostale na proteinima i škrobu, u svrhu lakšg preživljavanja obiteljskih ručkova :zubo:

Danas se ubih na poslu u njokima s rajčicom, tikvicama i paprikom :D

Uglavnom, drago mi je da nas se velika većina vratila dijeti nakon što je prošlo vrijeme proslava :top:

Orca26
03.01.2007., 23:30
Ja sam danas... rucala i vecerala - grasak, mrkvu i krompir...samo skuhani u vodi. bez ikakvih zacina....sa vrlo malo soli.
zaboravila sam na kruh i za rucak i veceru, i relativno sam amlo jela, tako da sam sad malo gladna, al vjerovatno je lazna uzbuna;) Ustvari kakva god je, ignorisem je.
pijem limunadu i cedevitu.
ali sma danas malcice zgrijesila;)
bila sma kod prijateljice, nismos e duugo vidjele...uselila je u novi stan, i udala se, i trudna je...treba uskoro roditi..i bila je toliko dosadna sa gostoprimljivoscu, da sam na kraju morala popiti nesto U ZDRAVLJE;)
maaaallaaaaaa najmaanja casica likera od visnje...
:(
koji ne da je dobarrrrrr.vec odvaljuje...neki domaci, njeni u Hercegovini prave..

tako da...bila su to dva-tri gutljaja, nadam se da nece skoditi;)

a sutra...past ce integralne spagete..ne znam sa cim, vidjet cemo..vjerovatno s tikvicom i necim slicnim...

i da, sretno svim novim i starim UN gigantima;)

Orca26
03.01.2007., 23:34
Kopam malo o soji......

Prirodni izvori proteina
Prirodni izvori proteina su gotove sve namirnice biljnog i životinjskog porekla, s tim što se razlikuju po aminokiselinskom sastavu. Namirnice koje sadrže 8-10 esencijalnih aminokiselina u adekvatnom odnosu, tj. kompletne proteine, su jaja, mleko, meso (namirnice životinjskog porekla) i soja (namirnica biljnog porekla). Ostale namirnice ne sadrže dovoljan broj aminokiselina, ali njihovim kombinovanjem dobija se kompletan sastav aminokiselina. Ovo kombinovanje je značajno kod vegeterijanske ishrane gde se isključivo konzumiraju namirnice biljnog porekla koje nemaju kompletan aminokiselinski sastav. Inače ovakve namirnice obezbeđuju samo kvantitet, tj. zadovoljavaju potrebe u azotu (nekompletni proteini). To objašnjava zašto se toliko pažnje posvećuje vrsti proteina u namirnicama

Ma ustvari.evo ovako...
http://www.studpol.co.yu/savetovalista/dijetetika/pravilnaishrana.htm

pa malo citajte;)

Usled prekomernog unosa proteina dolazi do:
povećanja telesne težine
dehidratacije (kada se izlučuje putem bubrega, višak proteina za sobom povlaći i veće količine vode)
gubitak Ca (ova razmatranja su još u toku, a smatra se da prekomerna količina proteina dovodi do gubitka Ca iz kostiju i nastanka osteoporoze), npr. uzimanje suplemenata proteina bez adekvatnog unosa mlečnih prozvoda.

zato kod nas samo jedan dan u ciklusu unosimo proteine.

Pravim sebi neki plan ishrane za poslije dijete.....
pa.....

hahaa

Orca26
03.01.2007., 23:54
Još nekoliko preporuka

* Nikad ne jedite brzo.
* Izbegavajte napetost za vreme jela, kao što je gledanje TV.
* Jedite uvek u isto vreme, jer tako želudac najbolje funkcioniše.
* Uvek uživajte u hrani, čak i kad postoje ograničenja. Upotrebite maštu da stvorite zanimljive i ukusne jelovnike.

Neka jela bi trebalo izbegavati: kobasice, slaninu, salame, grickalice, usoljeno meso, slane sireve, prženu hranu, gazirana pića, pavlaku, viršle, konzervisane supe, jake začine i začinjena jela, mnogo kafe.

baby_bitch
04.01.2007., 00:17
Jedno pitanjce UN iskusnjarama ;) Jel se moze soja skombinirat u UNku, nije da je ne volim meso vec onak malo za promjenu..
@POLLY: ne brine me to kaj ga ne vole, meni pase.. kile idu lepo dolje bez problema uzrokovanih glađu, nedostatkom minerala i umorom a i na kriticnim mjestima rezultati se najvise vide a to je najveca motivacija;)

Orca26
04.01.2007., 01:35
Pa evo ja kopala malo po netu.....i ovako..
u sustini, soja je biljka i trebalo je na skrobni dan...
hm...ali je puna i proteina koji su lakse varljiiv od mesnih....
i kao takva je super zamjena za meso.
tako da ja vise necu puno razmisljati, vec cu je malo ukljuciti na proteinski dan.

SilentDriver
04.01.2007., 01:37
ma ne kuzim ono kak da kazem stepove odnosno korake kak radit juhu neznam
stavis vodu u lonac i onda ....... i onda dodas ovo i ondda..... i tak

e dee-dee jel ti igras hattrick

SilentDriver
04.01.2007., 03:39
ja nemrem cekat pocinjem od sutra evo jabuku sam pocel sad jest v 4 ujutro

polly
04.01.2007., 08:05
@POLLY: ne brine me to kaj ga ne vole, meni pase.. kile idu lepo dolje bez problema uzrokovanih glađu, nedostatkom minerala i umorom a i na kriticnim mjestima rezultati se najvise vide a to je najveca motivacija;)

nije stvar u ljubavi :zubo:
nego u ne etičnom poslovanju
te u tome kaj je to smeće od proizvoda koje baš i ne prolazi na našim prostorima, ipak smo mi pametnice male ;)
ima podosta ljudi koji su si totalno zaribali zdravlje zbog njega
imali smo prije godinu-dve nekoliko velikih topica kad je naš slavni MacGrga probao uvaljivat to prek foruma

nikad to u moju kuću ući neće :zmaj:
mislim, tko voli neg izvoli
ali svakom bi preporučila da ga nikad niti ne proba
a i koštaaaaaaaaaaaa za svisnut
što se tiče samog mršavljenja, bolje se pomućit i onda lovu spiskat u šopingu na nove krpice, nego potrošit na HL

polly
04.01.2007., 08:10

1 grinceg - 3 mrkve, 1 veči peršun, krišćica celera
2 unutarnje ljuskice luka popržene na ringu
1 lijepi, posni ramstek
sol, 5-6 zrna papra
voda
sve stavit u lonac odjednom i stavit kuhat
cca 2 sata na blagoj vatri ili se spasi pa stavi u expres lonac

ako hoćeš bolju juhu, stavi u hladnu vodu
ako hoćeš ukusnije meso, stavi u provrelu vodu
ako jedeš grinceg, stavi ga nakon što meso kuha 1 sat, neće biti raskuhan

duda
04.01.2007., 08:12

Kupiš jedno zelenje za juhu, komad mesa s kostima i vegetu, sol i papar.
Staviš oko litru hladne vode u lonac, dodas oprano meso s kostima (piletina ili junetina), poklopiš i upališ štednjak. Dok se voda sa mesom grije, očistiš mrkvu, peršin i celer i to dodaš u vodu zajedno sa listom kelja. Kada voda prokuha smanjiš plamen tako da samo lagano kuha i kuhaš jedno sat vremena (može i pola ako ti se žuri). Nakon sat vremena procjediš juhu i u nju dodaš samo mrkvu i peršin koji se kuhao u njoj (a meso i ostatak povrća ne), posloliš, popapriš i dodaš žlicu vegete. Vratiš sve to na kuhanje (ako kuhaš sa rezancima ili nekim drugim dodacima oni se tu dodaju) i nakon jedno 10 min dodaš sjeckani list peršina i to je to. Dobar tek.

mama12
04.01.2007., 08:31
:o također je dobro ako hoćeš da juha ne bude mutna da se stavi komad mesa sa sto vise kosti
mozes cak kupiti posebno kosti za juhu i tek mali komadić mesa i tako sve kuhati :s Kupiš jedno zelenje za juhu, komad mesa s kostima i vegetu, sol i papar.
Staviš oko litru hladne vode u lonac, dodas oprano meso s kostima (piletina ili junetina), poklopiš i upališ štednjak. Dok se voda sa mesom grije, očistiš mrkvu, peršin i celer i to dodaš u vodu zajedno sa listom kelja. Kada voda prokuha smanjiš plamen tako da samo lagano kuha i kuhaš jedno sat vremena (može i pola ako ti se žuri). Nakon sat vremena procjediš juhu i u nju dodaš samo mrkvu i peršin koji se kuhao u njoj (a meso i ostatak povrća ne), posloliš, popapriš i dodaš žlicu vegete. Vratiš sve to na kuhanje (ako kuhaš sa rezancima ili nekim drugim dodacima oni se tu dodaju) i nakon jedno 10 min dodaš sjeckani list peršina i to je to. Dobar tek.

mama12
04.01.2007., 08:33
meni je danas na redu riza i grasak donesla sam si to u kutijici na posao
koje kolegice koje su na dijeti kazu da se moze kako salata koristiti i kiseli krastavci te cikla
da li tko od vas zna sto o tome

polly
04.01.2007., 08:49

:five:
kak nama dvema dobro ide

polly
04.01.2007., 08:51
danas sam doma jer mi dolaze tata i njegov sused pomoč složit ormar
susedu, koji obožava sve iz vode, samo obečala za trud i muku nadnicu u obliku lignji punjenih pršutom
a ja bum njupala žgance i zelje :tuzni:
volim ja žgance i zelje, ali lignje :mama: s pršutom :mama:

duda
04.01.2007., 08:55
meni je danas na redu riza i grasak donesla sam si to u kutijici na posao
koje kolegice koje su na dijeti kazu da se moze kako salata koristiti i kiseli krastavci te cikla
da li tko od vas zna sto o tome
Ja ti po zimi skoro uopće ne jedem svježu salatu (jer mi nije prirodnog okusa) već uživam u cikli, kis. krastavcima, kis. paprici, ajvaru, kis. zelju i sl. i naravno da ga jedem i sada kada sam na dijeti.

duda
04.01.2007., 08:56
a ja bum njupala žgance i zelje :tuzni:
volim ja žgance i zelje, ali lignje :mama: s pršutom :mama:
I ja sam si jutros napravila žgance i dinstano kiselo zelje i ponijela sam si to za ručak.

mama12
04.01.2007., 08:58
duda hvala na odgovoru
ja sam nova u dijeti i slabo se snalazim u forumu i svemu
doma imam onu knjigu pa sam si isplanirala meni za cijeli tjedan
polly zasto zganci i zelje
zar ne bi ti bilo bolje s krumprirom ???

duda
04.01.2007., 09:00
duda hvala na odgovoru
ja sam nova u dijeti i slabo se snalazim u forumu i svemu
doma imam onu knjigu pa sam si isplanirala meni za cijeli tjedan
polly zasto zganci i zelje
zar ne bi ti bilo bolje s krumprirom ???
Krumpir spada pod škrobni a žganci pod UH dan !

mama12
04.01.2007., 09:04
a tako eto vi imate vise ipak iskustva
koliko ste do sada smrsavile i koliko ste dugo na dijeti

duda
04.01.2007., 09:29
Bila sam 36 dana i izgubila sam 7 kg. Onda sam napravila pauzu za blagdane (11 dana) i vratila sam 1,5 kg. Od 02.01. sam ponovno na dijeti a vagat ću se tek u utorak (jednom tjedno, kao i prije) pa onda podnosim izvještaj.

deatwin
04.01.2007., 10:17
knjiga ti daje prijedloge jelovnika po danima
niš bolje nego što mi možemo smislit
ako nisi previše nestrpljiva ja ti skeniram par stranica i pošaljem da dobiš uvid
samo kaj imam doma rusvaj (maleraj & novi, još ne sklopljeni namještaj) pa tek kad ju iskopam od nekud, poslije vikenda

ak' ti ide slovenščina http://www.mojplanet.si/
bome ti u knjižici niš pametnije ne piše

Ošla ja na slovensku stranicu... Pa tak, kužim nekaj - nekaj baš i ne :cool:
Ne valja to, zaboraviti susjedni jezik...ili susjedno pismo...sram me bilo!
A još više me sram kaj s pismom bolje stojim neg sa slovenšćinom :zubo:

OT: Polly, kad ti ne bu panika po stanu, ja bi se preporučila za knjigicu :o skopirala bih ju radi (ali psssst, tak da nitko ne zna..to se ne smije)...
Zakaj knjigica - zato kaj pročitam, dobim "big pikčr" i manje zvocam tu po Forumu :rofl:

duda
04.01.2007., 10:22
Cure, mogu i ja s vama? Danas mi je bio taj skrobni dan, jeo rizi-bizi twice!

Moje pitanje: raspored obroka mi je ovakav - doručak oko 7h, ručak oko 16h, a večera oko 20h - jel to valja? Mislim jel mi prevelik razmak između doručka i ručka?
Naravno, dobrodošao :)
Malo ti je prekasno i ručak i večera; zadnji obrok bi ti trebao biti oko 18.00 sati.
Ja doručkujem u 8.00, ručam između 12 i 13 a večeram oko 18.00.

peppsi
04.01.2007., 10:47
Bok!
danas sam na voću. Do sada 2 jabuke i 1 banana. Koliko i kojeg voća je dozvoljeno?

duda
04.01.2007., 10:49
Da se malo potužim :( Upravo me uhvatila prva kriza... doručkovala sam dvije mandarine u 8.00 i već sam strašno gladna. Popila sam cedevitu da malo utažim i zavaram glad pa da izdržim bar do 12.00 ali ne pomaže.
Tješim se da je ova glad pokazatelj trenutka kada ustvari počinje mršavljenje. Ova dva dana kako sam ponovno na dijeti vjerojatno sam trošila zalihe koje sam nakupila preko blagdana i zato nisam niti bila gladna.
Sjećam se da mi je tako bilo i prvi puta. Prve dane sam umirala od gladi ali onda se organizam prilagodio i dalje je išlo bez problema. Nadam se da će i ovaj puta biti tako :)
Samo da izdržim ovo kruljenje u želudcu :mad:

duda
04.01.2007., 10:51
Bok!
danas sam na voću. Do sada 2 jabuke i 1 banana. Koliko i kojeg voća je dozvoljeno?
Sve voće je dozvoljeno u količini cca 2 jabuke (ne pretjeruj s bananama, max 2 na voćni dan). Umjesto svježeg voća možeš za međuobroke jesti i koštuničavo voće (bademi, orasi, kikiriki, postaccio i sl.)
Na voćni dan imaš 3 glavna obroka kada jedeš po 2 voćke i 2 međuobroka kada možeš opet jesti voće ili voćnu salatu ili voćni sok ili koštuničavo voće.

peppsi
04.01.2007., 10:58
Hvala Duda,
Mislila sam da će biti malo lakše...

deflinic
04.01.2007., 11:00
imam tjesteninu danas a vec mi je dojadilo jedno te isto pa kak vi to cure radite zgance s zeljem???na luku malo zdinstati zelje i pomijesati s zgancima??
VEC SAM GLAAAAADNA........

deatwin
04.01.2007., 11:04
Naravno, dobrodošao :)
Malo ti je prekasno i ručak i večera; zadnji obrok bi ti trebao biti oko 18.00 sati.
Ja doručkujem u 8.00, ručam između 12 i 13 a večeram oko 18.00.

Dudać, a jel' moguće malo "rastegnuti" količinu hrane, pa uzeti na 5 obroka?

Recimo: jednu voćku čim se probudiš, drugi iza prve jutarnje kave na poslu....pa (mesni dan) dve šnicle, kruh i salatu oko 12 a onu treću oko 3....pa večeru oko 18...i dva zalogaj aod te večere ostaviti za 20H...

Zakaj ja to pitam....prvo zbog sebe, a onda zbog sela :zubo: ...dakle prvo zato jer ja nekak imam filing da bi mi bilo lakše....a onda zbog onoga kaj nam govore: puno malih obroka kroz dan, stalno nešto po malo jedi-to ubrzava metabolizam, ako stalno po malo jedeš-organizam nije u panici i ne "futra" zalihe...

duda
04.01.2007., 11:09
imam tjesteninu danas a vec mi je dojadilo jedno te isto pa kak vi to cure radite zgance s zeljem???na luku malo zdinstati zelje i pomijesati s zgancima??
VEC SAM GLAAAAADNA........
Žgance skuhaš normalno a zelje samo malo propereš, ugriješ ulje u tavici i baciš to zelje u tavu i dinstaš ga dok sva voda ne ispari i ono se počne peći u tavi, onda malo popariš i to je to (ja ne stavljam nikakav luk). Kombinacija žganaca i dinstanog kiselog zelja je nenadmašna kao i kombinacija pola sa ajvarom :klopa:
Ti to mene pokušavaš utješiti :)

duda
04.01.2007., 11:12
Dudać, a jel' moguće malo "rastegnuti" količinu hrane, pa uzeti na 5 obroka?

Recimo: jednu voćku čim se probudiš, drugi iza prve jutarnje kave na poslu....pa (mesni dan) dve šnicle, kruh i salatu oko 12 a onu treću oko 3....pa večeru oko 18...i dva zalogaj aod te večere ostaviti za 20H...

Zakaj ja to pitam....prvo zbog sebe, a onda zbog sela :zubo: ...dakle prvo zato jer ja nekak imam filing da bi mi bilo lakše....a onda zbog onoga kaj nam govore: puno malih obroka kroz dan, stalno nešto po malo jedi-to ubrzava metabolizam, ako stalno po malo jedeš-organizam nije u panici i ne "futra" zalihe...
Mislim da ne bu išlo, jer ova dijeta preporučuje i optimalno vrijeme potrebno da se svaki obrok preradi (provari) i u tom vremenu se ne smije ništa jesti (možeš jedino piti najkasnije pola sata prije i najranije pola sata nakon obroka)
Nakon voća treba pričekati cca 2 sata, nakon UH i škroba cca 3 sata a nakon proteina cca 4 sata da bi se ponovno uzela hrana.

deflinic
04.01.2007., 11:15
idem se onda baciti na posao!!!danas zganci s zeljem!!mmmmmmm.....
meni je frendica rekla da ne mogu pole jer to nije kuhano a pise da mora biti obavezno kuhano jer da se inace mijenja sastav namirnice!
inace mi je taj dan KOMA!bljuje mi se iskreno od tog skroba!jucer sam jela kilu blitve i 3 krumpirica.jedino to i sataras mogu probaviti.tako da ak imas kakve recepte za taj dan, spasila bi me!!

deflinic
04.01.2007., 11:22
duda nam je ovdje pod opsadom!!!!pitanja sa svih strana....sta reci osim hvala!odmah sam bolje volje!!!
malo su me bacili oni u bed kaj pisu da je ova dijeta jako nezdrava

duda
04.01.2007., 11:22
Ja sam bez problema jela pečeni krumpir (čak i onaj iz Mc-a sa kečapom) i mršavila sam, tako da ga i dalje mislim jesti i pečenog.
Ja ti kuhani krumpir stavljam u variva; sa blitvom, sa graškom, sa prilukom ili (opet) sa kiselim zeljem. Naravno radim ga kuhanog i sa blitvom, maslinovim uljem i češnjakom ali mi je to malo suho bez ribe ;)

duda
04.01.2007., 11:27
duda nam je ovdje pod opsadom!!!!pitanja sa svih strana....sta reci osim hvala!odmah sam bolje volje!!!
malo su me bacili oni u bed kaj pisu da je ova dijeta jako nezdrava
To mi odvlači misli od kruljenja... :top:
A već sam bila pisala o nezdravosti dijete tj prehrane općenito
Treba samo malo mućnuti glavom i doći do zaključka da se nažalost večina ljudi nezdravo hrani bili na dijeti ili ne, jer da su se zdravo hranili ne bi bili debeli i ne bi niti trebali ići na dijetu :rolleyes:.
Pa ako već mogu birati između nezdrave prehrane koja me udebljala i nezdrave dijete pomoću koje mršavim, izabrat ću ovo drugo.
Mislim da je dijeta prvi pozitivan korak u početku razmišljanja o tome što, kada i koliko jedemo. Jer tek kad si na dijeti vidiš koliko si i što si u stvari prije jeo i što je dovelo do nakupljanja viška kila. Mislim da se ovom dijetom mogu skinuti prekomjerni kilogrami bez velikih odricanja (što je jako važno da se dijeta može održati par mjeseci) Naravno da obroci nisu savršeno uravnoteženi ali za večinu ljudi su čak i kvaliteniji i zdraviji od njihove normalne prehrane.
Oni koji se kvalitetno i zdravo hrane niti nemaju viška kilograma pa time nemaju niti potrebu za ovom "nezdravom" dijetom :top:

SilentDriver
04.01.2007., 11:33

Hvala ti tak to ocu da mi velite,danas mi je dan prociscivanja nema zderanja sam tekucina samo sto sad ispred sebe imam pivu lol

Imate jos kakve JEDNOSTAVNE recepte za mene ala stavis rizu/tjesteninu u vodu i cekas probas jel omekanilo i tak

SilentDriver
04.01.2007., 11:37
e da vele da ne smije kava,jel smijem kapućino?

deflinic
04.01.2007., 11:44
meni ti je odlicno i stvarno jednostavno skuhati tjesteninu(meni najdrazi spageti) i imas vegetu twist za tjesteninu za kupiti i kad ti je tjestenina gotova ocijedis, vratis u lonac, dodas malo maslinovog ulja ili maslaca i stavis tu vegetu na to!!cijela mudrost u 5 minuta!!a moji to doma obozavaju... :)

duda
04.01.2007., 11:58
Smazala sam svoj ručak u 5 minuta; toliko sam bila gladna da sam samo nabacala u sebe :( Tek zadnjih par zalogaja sam baš guštala u okusu i mirisu hrane :o
Nadam se da me neće boliti trbuh od prebrzog jela. Sada sam mirna... trbuh je pun... i sada blaženo preživam :D

polly
04.01.2007., 12:23
OT: Polly, kad ti ne bu panika po stanu, ja bi se preporučila za knjigicu :o skopirala bih ju radi (ali psssst, tak da nitko ne zna..to se ne smije)...
Zakaj knjigica - zato kaj pročitam, dobim "big pikčr" i manje zvocam tu po Forumu :rofl:

otpjevala sam im jednu ljubavnu pjesmu o psu i majci :mad: dostavili mi pol mog ormara i pol regala od nekog čovjeka iz čakovca
al' bar nis gladna, napila se krvi dostavljačima :E

da, da dam ja knjigicu da ju "pročitaš" :zubo:

polly
04.01.2007., 12:25
Kombinacija žganaca i dinstanog kiselog zelja je nenadmašna )

meni isto :klopa: i isto zelje pripremamo
a pole s ajvarom moram tek probat

duda
04.01.2007., 12:31
meni isto :klopa: i isto zelje pripremamo
a pole s ajvarom moram tek probat
Ja ti volim domaću hranu i puno toga kuham po starim receptima moje pokojne none. Jedino sam iz pripreme izbacila mast i umjesto nje koristim ulje, ali mogu ti reći da su njeni žličnjaci od žganaca (palente) pečeni na luku i masti bili još ukusniji od ovih mojih na ulju.
Obožavam baš ova "sirotinjska" jela bez mesa jer su jednostavna za pripremu, jeftina, a ukusna :klopa:

polly
04.01.2007., 12:47
Obožavam baš ova "sirotinjska" jela bez mesa jer su jednostavna za pripremu, jeftina, a ukusna :klopa:

je, je
i ja tak volim
vrhunsko jelo su mi ašmalcane mahune na način siromašnih zagoraca (samo mahzne i krumpir na malo poprženog luka) i zelena salata, ubit se mogu u tome

moram u jedan od idućih ciklusa ubacit krpice sa zeljem
joj kak je to meni fino
a ne kuham jer ovi moji doma ne vole, svima se zamjerilo jer su ih u školi jeli, onar raskuhano tijesto i zagoreno zelje

patriot
04.01.2007., 12:50
ja nemrem vjerovat da vi pusite ove dijete tipa un..neam sad vremena objasnjavat zasto,al ak stigem cu elaborirat zasto..i zajebite vise vagu jer bi ja prema njoj bio gojazan isto kao i mirko filipovic,ogledalo je jedino pravo mjerilo onog sta hocete napravit od tijela

duda
04.01.2007., 12:58
je, je
i ja tak volim
vrhunsko jelo su mi ašmalcane mahune na način siromašnih zagoraca (samo mahzne i krumpir na malo poprženog luka) i zelena salata, ubit se mogu u tome

moram u jedan od idućih ciklusa ubacit krpice sa zeljem
joj kak je to meni fino
a ne kuham jer ovi moji doma ne vole, svima se zamjerilo jer su ih u školi jeli, onar raskuhano tijesto i zagoreno zelje
A tek "granatirmaš" (tako se izgovara a kako se piše pojma nemam) :klopa:

Um
04.01.2007., 13:29
PITANJE: Što je s ribom? Kada mogu jesti ribu? A bakalar?

polly
04.01.2007., 13:31
PITANJE: Što je s ribom? Kada mogu jesti ribu? A bakalar?

ribu na proteine
bakalar s mlijekom na proteine
bakalar s krumpirom - poslije dijete :D

kemik
04.01.2007., 13:33
patriot, molim te lijepo, nemoj se vise ovim tonom javljat na ovu temu. djevojke (jel ima koji decec ovdje :misli: ) ovdje dolaze dijelit iskustva, pricat o svojim iskustvima o dijeti, po podrsku... Ne treba im netko da im prodaje pamet i objasnjava zasto je ta dijeta losa i sto bi trebale raditi, a posebno ne da im to objasnjava takvim tonom i rjecnikom.

smatraj se upozorenim :mig:

duda
04.01.2007., 13:34
ribu na proteine
bakalar s mlijekom na proteine
bakalar s krumpirom - poslije dijete :D
Bakalar se s mlijekom se ne bi smjelo mješati, ako se ne varam :confused: ali me zanima kako radiš taj bakalar (ja ga uvijek radim na lešo s krumpirom ili na bijelo s krumpirom)

deatwin
04.01.2007., 13:35
A tek "granatirmaš" (tako se izgovara a kako se piše pojma nemam) :klopa:

Ijaooooooo,GARNADIR!!!! Mrak, di me nađe!!!!

Slinim....ko boxer slinim :rofl:

Znaš kaj, odi vrit lijepo :kiss: to bum si za večeru složila...

Info: Jedem sada SVE, u svim mo9gućim kombinacijama, guštam prije subote :zubo: Ak treba napravit ću i obred Odvezivanja od hrane :rofl: sam da uspijem....

Od kad sam počelačitati ovaj topic - samo o hrani razmišljam. Ajde dobro, tu i tamo o djetetu, pomalo o dragome :zubo: Ali H R A N A je svakosekundno u mislima :rofl:
Kad krenem nejest - bit će kuku-pomagaj :cool:

Pollyška, hvala ti za literaturu koju bum "čitala" pa onda čitala :E

polly
04.01.2007., 13:37
ja ne, vidjela sam drugdje da rade pa napisala
kuhan se drobi, tuće, miksa uz dodavanje ulja i mlijeka, dobiš paštetu

ja ga lešam s krumpirima ili kad ima friški spečem ga u rolu, takav jedan bu u subotu

patriot
04.01.2007., 13:41
patriot, molim te lijepo, nemoj se vise ovim tonom javljat na ovu temu. djevojke (jel ima koji decec ovdje :misli: ) ovdje dolaze dijelit iskustva, pricat o svojim iskustvima o dijeti, po podrsku... Ne treba im netko da im prodaje pamet i objasnjava zasto je ta dijeta losa i sto bi trebale raditi, a posebno ne da im to objasnjava takvim tonom i rjecnikom.

smatraj se upozorenim :mig:alo mozda sam i sam bio na tom nacinu ishrane pa ipak govorim o necem sto znam,a ne pravim se pametan,al tada to nije bila un dijeta nego neki moji eksperimenti sa prehranom..i nisam ja prvi poceo zescim tonom..samo sam rekao da ja nemogu vjerovat da se netko tako hrani,a zauzvrat dobijem odgovor da se pravim pametan od nekog tko se kuzi u prehranu jednako kao ja u floru i faunu mora i oceana..nego tko bi im trebao reci da je ta dijeta loa ako jest lose..ti mozda??samo naprijed..prepustam ovaj topic aristotelima prehrane..

duda
04.01.2007., 13:45
ja ne, vidjela sam drugdje da rade pa napisala
kuhan se drobi, tuće, miksa uz dodavanje ulja i mlijeka, dobiš paštetu

ja ga lešam s krumpirima ili kad ima friški spečem ga u rolu, takav jedan bu u subotu
Pa uz dodatak češnjaka, soli i papra to bi mogla biti i OK pašteta :top:
Ja ću u subotu (ako preživim sutrašnji voćni dan ;) ) pečenog piceka i kiselu papriku :klopa:
Sutra bi ovdje moglo biti zanimljivo jer nas je večina samo na voću :E

kemik
04.01.2007., 13:47
prepustam ovaj topic aristotelima prehrane..

ajde :mig:

sretan put. tvoj je posao ovdje odradjen, rekao si im da je dijeta losa, one te nisu saslusale, same su si krive...

polly
04.01.2007., 14:02
Sutra bi ovdje moglo biti zanimljivo jer nas je večina samo na voću :E

dan za slom živaca :E

polly
04.01.2007., 14:03
rekao si im da je dijeta losa, one te nisu saslusale, same su si krive...

gorit ćemo u paklu

(sorry, ovo je bilo jače od mene, nećem više)

elinas
04.01.2007., 14:14
Dobardanček!

Evo podrške i s ove strane kompa!!!

Ja danas na tjestastom danu, doručak 2 klementine, ručak 2 šnite kruha s paradajz sosom, bez zaprške i s par kapi maslinovog ulja, pa malo bijelog luka i origana....

Na večer me čekaju kolači! Juuupi.

Inaće prevrtjeh par postića unatrag i vidim da se postavlja pitanjce o soji. Ja osobno ga koristim na mesnom danu, tj. dan br. 1.
Služi mi kao zamjena za meso zbog sastava, i spremam ga kao meso. Možem ga ponekad zamjeniti sa seitanom, koji isto pržim, ili dinstam s dosta vrsta povrča.

E da, sjetih se još nečeg. Bilo je tamo negdje pitanje o apsorbciji kalcija, zbog male količine mlijeka u UN dijeti.

Eto riješenja: jedite sezam.

Inače sezam sadrži jako veliku količinu kalcija, koji se bolje i kvalitetnije probavlja od kalcija u mlijeku i mliječnim prerađevinama. Mlijeko u sebi sadrži kazein koji se oblaže oko stanice, kao recimo nekakva slabo propusna membrana i kalcij se loše apsorbira u organizam.
Sezam stavljam na svaku salatu. Svaki dan ga koristim. Kad napravim bilo koju salatu, stresem još žličicu sezama po njoj, i jako je ukusno. Inaće se može stavljati i u topla jela, ali nije baš preporučljivo da prolazi proces kuhanja da se ne gube vrijedne tvari i da ne gubi na sastavu. Ali se može staviti po bilo kojem čušpajzu dok je u tanjuru.
Inače je dobro napraviti tako zvani "gamaši" koji je kombinacija soli i sezama.
Recept:
15 žličica sezama (može i crni iz bio-bio, taj ima još više kalcija)
3 žličice soli (može krupna, ak je nema može i obična)

To sve smeljete ili u mlincu za kavu(ali ga treba predhodno dobro oprati da sezam ne navuče miris kave), možete ga gnjaviti u suribačiju nekoliko minuta, ili ga staviti u plastičnu vrečicu za dubinsko, uzeti valjak za tijesto, i malo ga izvaljati...
Dobijete slanu smjesu soli i sezama (ha-ha, hebate ko da to ne znate), kojim se soli hrana. Ja to obično koristim za soljenje sira, salata, variva...ma mašti na volju.

duda
04.01.2007., 14:21
Hvala na prijedlogu :top:
Ja obično uzimam sezam pecivo pa to jedem umjesto kruha uz obrok. Volim taj okus sezama. Možda bi ga mogla stavljati i na varivo :)
Nekada sam kuhala i juhu od sezama i bila je jako fina :klopa:

njasa
04.01.2007., 14:24
moj prvi dan je skroz ok prosa. jutros sam popila dva grejpa, nije mi se dalo jest pa sam ih iscidila. prije 15 minuta sam rucala 3 jaja, 1 wasa knaeckebrot (umisto kruha) i salatu od kupusa zacinjenu samo sa soli i 2 deca juhe iz kesice. zasad sve ok :)
skuzila sam da bi bilo dobro da napravim neki tjedni plan sta da kuham, jer ce inace bit problema sa izmisljanjem kojekakvih jela. jel mogu di na forumu nac recepte za UN djetu? ili jel se kome da otvarat takav topic, to bi bilo zanimljivo i pomoglo bi nama "pocetnicima"

jel mogu za 3 dan jest pizzu (tjesto od pola razenog, pola bjelog brasna) sa salsom i sa blitvom (bez sira naravno)?
cila sam uzivljena :D

njasa
04.01.2007., 14:25
evo mene opet :D
jel se za 3 dina mogu jest bilo kakvi kolaci, ili ima nekih ogranicenja?
vec sanjam o trecem danu lol

duda
04.01.2007., 14:28
moj prvi dan je skroz ok prosa. jutros sam popila dva grejpa, nije mi se dalo jest pa sam ih iscidila. prije 15 minuta sam rucala 3 jaja, 1 wasa knaeckebrot (umisto kruha) i salatu od kupusa zacinjenu samo sa soli i 2 deca juhe iz kesice. zasad sve ok :)
skuzila sam da bi bilo dobro da napravim neki tjedni plan sta da kuham, jer ce inace bit problema sa izmisljanjem kojekakvih jela. jel mogu di na forumu nac recepte za UN djetu? ili jel se kome da otvarat takav topic, to bi bilo zanimljivo i pomoglo bi nama "pocetnicima"

jel mogu za 3 dan jest pizzu (tjesto od pola razenog, pola bjelog brasna) sa salsom i sa blitvom (bez sira naravno)?
cila sam uzivljena :D
Super, baš mi je drago da si krenula bez problema :top:
Možeš pizzu sa rajčicom i blitvom (bez sira naravno) na UH dan.

duda
04.01.2007., 14:29
evo mene opet :D
jel se za 3 dina mogu jest bilo kakvi kolaci, ili ima nekih ogranicenja?
vec sanjam o trecem danu lol
Možeš 2-3 kolača ili 2 šnite torte ili 3 kuglice sladoleda... pa što ti paše :D a možeš i pola ručka (kao i ostale dane).

elinas
04.01.2007., 14:36
a još mi je zazvonilo nešto, što bi moglo pomoči: - alge -

Zbog zahtjevnosti prehrane moja tri tasmanijska devila i dragog mi mužička, da bi nadomjestila omega masne kiseline, onda u čušpajze ubacim alge. Trenutno imam arame, i njih namočim, pa isjeckam i ubacim u variva dok se kuha. Mogu poslužiti i wakame, ili bilo koje nađete u trgovinama zdrave hrane. Imaju različite okuse, pa kako kome odgovara.

Inaće, eto čitala sam i neke kritike ovdje i po drugim forumima na tu UN dijetu.
E sad, moram, eto, ježi ga kad mi je jezik (prst) duži od mozga, reči i poručiti svima koji tu pišu, i dijetaju, ili kritiziraju: ma sve dijete su neproduktivne, i niš ne valjaju! Valja samo naš odnos sa samim sobom i hranom koju spremamo i jedemo. Dijeta nije vremenski pretpostavljena, to je stil života.
Morala bih biti notorni idiot, da uzmem neku, bilo koju dijetu, i od A-Ž se držim isključivo i samo onog što piše u jelovniku. Pa valjda ja za sebe znam što je najbolje. I ak mi se danas ne jede meso, ja bum uzela soju jer znam da mi je po sastavu slična mesu, i ak mi se sutra ne jede grah, uzet ću nekaj slično i tako dalje....

duda
04.01.2007., 14:46
Inaće, eto čitala sam i neke kritike ovdje i po drugim forumima na tu UN dijetu.
E sad, moram, eto, ježi ga kad mi je jezik (prst) duži od mozga, reči i poručiti svima koji tu pišu, i dijetaju, ili kritiziraju: ma sve dijete su neproduktivne, i niš ne valjaju! Valja samo naš odnos sa samim sobom i hranom koju spremamo i jedemo. Dijeta nije vremenski pretpostavljena, to je stil života.
Morala bih biti notorni idiot, da uzmem neku, bilo koju dijetu, i od A-Ž se držim isključivo i samo onog što piše u jelovniku. Pa valjda ja za sebe znam što je najbolje. I ak mi se danas ne jede meso, ja bum uzela soju jer znam da mi je po sastavu slična mesu, i ak mi se sutra ne jede grah, uzet ću nekaj slično i tako dalje....
A kako onda objašnjavaš pretile ljude, jer i oni jedu ono što im odgovara i što im organizam traži. Po tvojoj logici svi bi ljudi trebali jesti zdravo i umjereno jer im tako priroda nalaže, ali nažalost to nije tako. Kao što pretjerujemo u svim segmentima života (radom od 10 i više sati dnevno, nespavanjem, potpunim nekretanjem jer koristimo automobile, liftove i stolice itd.) tako pretjerujemo i sa jelom.
Za mene je ova dijeta sredstvo koje će me potaknuti da razmislim zašto sam previše, prečesto, premasno i preslatko jela i koje će mi omogučiti da vratim ritam 3 glavna dnevna obroka bez međuobroka i da smanjim količinu hrane u pojednim obrocima. A kada se tijelo navikne na takav novi režim pokušat ću ga zadržati i sa "normalnom" prehranom.

Admin
04.01.2007., 14:54
Ah, večeras, kolači. Jao, mama, kako sam sretna. :cerek:
Idem s klincem u goste k njegovim prijateljima, samo da me puste ranije doma - da se klinac smiluje i da vratimo dosta rano, cijeli dan mislim na njih, počet će štucat. Kolači, ne klinci.

Vidjevši moje rezultate, još su dvije frendice krenule na dijetu, pa bumo vidjeli jel budu zdržale i kako će ići.

Sad, jel se kome desilo da zaboravi doručkovat (već si dva dana zaboravim ponijeti voće u školu (Algebra, ne ono, škola za djecu, jel?), a kad banem doma oko pol jedan, hamnem ručak. Pa ono, da li se ako se voće preskoči, jako pokvari plan i program?
Od sutra budem pazila...:zubo:

duda
04.01.2007., 14:56
Pojma nemam, meni se to nemre dogoditi :D ja sam ti ujutro tako gladna da mislim da bi si prste oglodala da ne stavim nešto u usta :o
Meni je šogorica prokomentirala da sam se konačno opametila (jer sam preko blagdana normalno jela) i prekinula sa dijetom :rolleyes: i da će mi se ionako sve kile vratiti (valjda je ipak primjetila da sam smršavila) i da ću još natući i koju više jer da je i ona tako... Ja sam samo hladno rekla da je to privremeno i da se nakon blagdana vraćam na dijetu :D

elinas
04.01.2007., 15:09
A kako onda objašnjavaš pretile ljude, jer i oni jedu ono što im odgovara i što im organizam traži. Po tvojoj logici svi bi ljudi trebali jesti zdravo i umjereno jer im tako priroda nalaže, ali nažalost to nije tako. Kao što pretjerujemo u svim segmentima života (radom od 10 i više sati dnevno, nespavanjem, potpunim nekretanjem jer koristimo automobile, liftove i stolice itd.) tako pretjerujemo i sa jelom.
Za mene je ova dijeta sredstvo koje će me potaknuti da razmislim zašto sam previše, prečesto, premasno i preslatko jela i koje će mi omogučiti da vratim ritam 3 glavna dnevna obroka bez međuobroka i da smanjim količinu hrane u pojednim obrocima. A kada se tijelo navikne na takav novi režim pokušat ću ga zadržati i sa "normalnom" prehranom.

U potpunosti se slažem, samo to nisam napisala. Potaknuta sam bila na neke reakcije negativno obojane, a cilj mi je bio da kažem kako unutar same dijete mogu "šarati" sa namirnicama koje mi odgovaraju ili su "zdravije" ili nutricionistrički opravdanije ili nešto treče..a da ne gubim smisao organizacije obroka, i samog cilja - smanjiti tjelesnu težinu.

zaista_ja
04.01.2007., 16:13
...da se javim...
...danas uh dan...
...zgriješih...poprilično...

...em sam pojela pizzu s kečapom u 13h em sam sada pojela još jedan komad pizze i kolač...
...tješim se da je barem danas ta hrana dozvoljena...
...a još ću i večeras pojesti kolač...:zubo:

...tako mi je uvijek nakon škrobnog dana jer se pregladnim - povrće nikako ne volim a rižu ,krumpir inače jedem sa mlječnim proizvodima ili mesom te što si god skuham od gađenja ne mogu jest...

...voljela bi i kada bi umjesto škrobnog mogla imat voćni jer voće volim papati...

...nadam se da ću izdržat 90 dana jer sam prošli put pokleknula nakon 10 dana tokom obiteljskih proslava te blagdana...

...veliki pozdrav i podrška svima koji pomažu boravku na dijeti...:kiss:

deatwin
04.01.2007., 16:13
Dobardanček!

Inače je dobro napraviti tako zvani "gamaši" koji je kombinacija soli i sezama.
Recept:
15 žličica sezama (može i crni iz bio-bio, taj ima još više kalcija)
3 žličice soli (može krupna, ak je nema može i obična)

To sve smeljete ili u mlincu za kavu(ali ga treba predhodno dobro oprati da sezam ne navuče miris kave), možete ga gnjaviti u suribačiju nekoliko minuta, ili ga staviti u plastičnu vrečicu za dubinsko, uzeti valjak za tijesto, i malo ga izvaljati...
Dobijete slanu smjesu soli i sezama (ha-ha, hebate ko da to ne znate), kojim se soli hrana. Ja to obično koristim za soljenje sira, salata, variva...ma mašti na volju.

Gomašio je super!!!!

Samo jedan dodatak: I sol i sezam se moraju prvo malo ispržiti na suhoj tavi.
Daklem, tava s debelim dnom, prst debljine sezama na nju i lagano prženje - dok ne počne pucketati. E kad počne pucketati - onda još malkice i...gotovooooo!
Pa onda tako ponavljati sve dok se ne isprži sva željena količina sezama.
Kako se koja tura prži, tako se onaj prije prženi sloj hladi, u OTVORENOJ posudi (da se ne zapari od vlasite topline).

Isto tako sa solju...s tim da sol može i u debljem sloju...i isto laganini vatrica...da ode sva vlaga vanka.

Ondak se sve fino u suribačiju izmrvi...ali ne onak do kraja...samo da sjemenke sezama napuknu...onak na pola..ili malkoviše :zubo: ...a isto tako i sol..

I onda se to sve fino pomiješa...doooobro se ipretrese u staklenki...i ja držim u frižideru, da mi se ne pokvari (čitaj - da ne dobije neki mani bljak miris).

Inače, sezam na salati, ma sezam na bilo čemu....morate ga, ako nije barem malo smrvljen, smrviti zubima. Jerbo inače kak nutra - tak i van. U istom obliku :D

Orca26
04.01.2007., 16:22
Cao.
evo kod mene je - 16

pitam se sta li je orange boy-om....
ne javlja se.....

inace je vodio na listi;)

jos 25 dana i moja dijeta gotova.

danas sam napravila integralne spagere, sa paradaizom, gljivama i maslinama
NJAM su bile bas.
a vecera vec stoji pripremljana u tanjiru;)
NJAM;)

..sljedeci proteinski dan, mogla bih telecu jetricu uzeti, malo i zeljeza da unesem.....

Liddy
04.01.2007., 17:12
E ljudi, evo i ja krenula danas na tu dijetu, ja nisam bas ni znala da smije tako kombinirati sve i svasta.Prvi dan mi je pojela sam 4 jaaako male klementine ra dorucak, a za rucak mi je bila jedna pecena snicla na ulju (nisam znala da ne smijem na ulju, negdje sam procitala medju vasim postovima da treba na teflonu) i 1 snita kruha i zelena salata sa malo ulja i malo vocnog octa i malo soli i onda poslije svega topga pojela 2dcl juhe (stavila sam u 2dcl pola knorove kocke ) i evo sada slijedi uskoro vecera, takodjer jednu sniclu (budem ju pekla na jaaako malo ulja) i zelena salata. Drzite mi fige!!
Jos jedno pitanje, jako sam zedna cijeli dan,pijem samo vodu ali decko mi je skuhao caj od sipka i stavio mi je tri natrena, jel se smije natren koristiti?! Jer ako smije to bi bilo super,ne podnosim nista bez njega! Ne pijem inace uopce kavu, pa jel smijem kapucino?!
I idem sutra kupiti onu knjigu 90 dnevna dijeta! Jel ima tamo recepata stogod?

Orca26
04.01.2007., 17:18
smije caj, naravno da smije.
smije i coffee..
ali samo umjetnim sladilima zasladjeno, dakle natren RULEZ;)

joj, a meni je i onaj jedan mali natren toliko sladak da nista ne mijesam, sam se istopi i bude mi sladje nego sto volim.

uglavnom....
ne zaboravi piti limunadu svaki dan

ja sam sad poslije rucka sebi isicjedila limun i mandarine i popila
njam

Jao......
kunem se da je ovo zadnji put da ovako uzivam i prezivam u ovim praznicnim kolacicima.....
ne mogu kad ih vec ima...da ja sad izmisljam neke dijetalne kolace;)
jos jednom za kraj......
a sljedeci uh dan.
opet pravim one svoje vocne lude sa integralnim brasnom.
ovo je sve preslatko, u glavu mi udarilo odmah.
hahaa

njasa
04.01.2007., 20:42
i moj prvi dan na djeti je pri kraju, jedva cekam dorucak da pojeden dva kivija :D a sad iden skuvat caj od hibiskusa i pijuckat...

polly
04.01.2007., 20:49
mama spakirala friške pite od jabuka :cerek:
baš na moj UH dan
joj kak je to lijepo

Orca26
04.01.2007., 23:34
mm
ta pita od jabuka na UH dan je nesto najljepse majke mi;)

njasa

sretno

daria1
04.01.2007., 23:35
smije caj, naravno da smije.
smije i coffee..
ali samo umjetnim sladilima zasladjeno, dakle natren RULEZ;)

joj, a meni je i onaj jedan mali natren toliko sladak da nista ne mijesam, sam se istopi i bude mi sladje nego sto volim.

uglavnom....
ne zaboravi piti limunadu svaki dan

ja sam sad poslije rucka sebi isicjedila limun i mandarine i popila
njam

Jao......
kunem se da je ovo zadnji put da ovako uzivam i prezivam u ovim praznicnim kolacicima.....
ne mogu kad ih vec ima...da ja sad izmisljam neke dijetalne kolace;)
jos jednom za kraj......
a sljedeci uh dan.
opet pravim one svoje vocne lude sa integralnim brasnom.
ovo je sve preslatko, u glavu mi udarilo odmah.
hahaa¨

Vauuu...presretna sam zbog natrena dozvoljenog u kavi i čaju! JUPIIII, jel meni nije problem kava bez mlijeka, već je problem GORKA kava....fujjjj

Sad mi nešto nije jasno...limunada??? Kad? Samo na vočni ili inače???

Usput....vočni dan prošao...ja zadovoljno gladna:zubo: isčekujem sutrašnji proteinski dan!

PITANJE: Može li vodeni dan prije 29-tog dana? Imam domjenak neki 18.01. a tad bi trebala škrob mazati....a meni bi bolje pasalo meseko....daklem logika veli, ak nakon vitaminskog 17.01. napravim vodeni...onda je 18.01. meseko;)
Pa sad....razveselite me...please!!!!!:cerek:

Orca26
05.01.2007., 00:25
cekaj, ti hoces nesto pomjerati dane....ili..

ma ja nisma uopce pratila to da bude poslije 29 dana i to....
nekad kad mi se da,poslije vocnog stavim vodeni

a limunada..
u mojoj verziji dijete pise

OBAVEZNO svaki dan uzeti limun u obliku svjeze limunade.

Orca26
05.01.2007., 01:34
eh
evo malo o soji

Energetska i nutritivna vrijednost

Soja je najpopularnija i jedna od najviše istraživanih mahunarki u svijetu. Ova ukusna namirnica uzgaja se preko 13 000 godina u Kini, a njena izvanredna svojstva tek su nedavno otkrivena na Zapadu.

Jedina je biljna namirnica koja sadrži sve esencijalne aminokiseline, bez kojih organizam ne može funkcionirati. Sojini su proteini po iskoristivosti potpuno jednaki proteinima životinjskog porijekla, pa upravo iz tih razloga soja može ravnopravno sudjelovati u izgradnji proteina u ljudskom organizmu. Sadrži više proteina od kravljeg mlijeka, ali bez zasićenih masnoća i kolesterola.

U 100 g ima 416 kcal / 1739 kJ, od toga 36,5% proteina, 19,9% masti i 30,2% ugljikohidrata. Proteini soje smatraju se jednako vrijedni kao i proteini mesa. Naime, jedna šalica soje ima 774 kalorije, a osigurava 108% dnevnih potreba proteina i 5,4 g zasićenih masti.

Od vitamina, odličan je izvor tiamina (72,8% preporučenog dnevnog unosa), riboflavina (72,5% preporučenog dnevnog unosa) i folne kiseline (93,8% preporučenog dnevnog unosa), dobar je izvor vitamina B6 (29% preporučenog dnevnog unosa), pantotenske kiseline (15,9% preporučenog dnevnog unosa) i niacina (10,8% preporučenog dnevnog unosa). Sadrži i vitamine C, D, E i K, ali u manjim količinama.

Karakteristična je po povoljnom odnosu kalcija i fosfora, a isto tako je bogata kalijem, željezom, sumporom, manganom, natrijem, molibdenom, bakrom, borom, jodom, kobaltom i cinkom. Upravo zbog takvog sastava, soja je postala veoma važna biljka, jer ne postoji ni jedna biljka koja bi joj po svojoj vrijednosti i iskoristivosti mogla konkurirati.

U sojinu zrnu ima 17,7% ulja, koje sadrži čak 85% nezasićenih masnih kiselina. Probavljivost sojina ulja iznosi oko 94%.

http://www.coolinarika.com/namirnica/soja

Hm......dakle ja bih...mozda salicu soje samo spremila na neki nacin...uz brdo povrca da se zasitim fino>;)

rubylife
05.01.2007., 09:31
Cure,imam pitanje: dali se isplati kupiti knjiguu 90 dnevna dijeta?

Um
05.01.2007., 09:40
Kakva je to knjiga? Jel to ova UN dijeta? Ako je, ne ispalti ti se kupovat, sve možeš pročitat ovdje.

duda
05.01.2007., 10:13
Ajme, danas mi je dan počeo koma od samog jutra a još mi je i voćni :bonk:
Zašto sam se uopće i dizala iz kreveta :rolleyes:
Nekako mi u zadnje vrijeme sve ide onako kako ne bi trebalo :( ali valjda će i tome jednom doći kraj... mora doći, prije ili kasnije...
Ali da se dalje ne tužim, danas mi je 4. dan i pojela sam jabuku za doručak te sad čekam međuobok da smažem 20 g pistacija (16 kom ;) )

duda
05.01.2007., 10:31
... a za rucak mi je bila jedna pecena snicla na ulju (nisam znala da ne smijem na ulju, negdje sam procitala medju vasim postovima da treba na teflonu) i 1 snita kruha i zelena salata sa malo ulja i malo vocnog octa i malo soli i onda poslije svega topga pojela 2dcl juhe (stavila sam u 2dcl pola knorove kocke ) i evo sada slijedi uskoro vecera, takodjer jednu sniclu (budem ju pekla na jaaako malo ulja) i zelena salata. Drzite mi fige!!

Ma možeš ispeći meso na malo ulja, nije nikakav bed. Ja stavim malo ulja i na njemu popržim luk kada radim variva, naravno ne treba pretjerivati ;)

polly
05.01.2007., 10:37
Ajme, danas mi je dan počeo koma od samog jutra a još mi je i voćni :bonk:
Zašto sam se uopće i dizala iz kreveta :rolleyes:
Nekako mi u zadnje vrijeme sve ide onako kako ne bi trebalo :( ali valjda će i tome jednom doći kraj... mora doći, prije ili kasnije...

kao da sam ja pisala
+ boli glava

maznula banane za doručak
za ručak bum spekla jabuke u mikrovalki sebi i krpici

mama12
05.01.2007., 10:38
ja danas ima UH
uopce nemam ideju kaj jesti
kolegice su mi rekle da su one jele 2 mini slanca
jučer sam malo zgriješila ali danas nastavljam jer piše u knjizi da sam nastavimo

mama12
05.01.2007., 10:38
a kaj se banane mogu jesti ??

polly
05.01.2007., 10:43
banane - pisala sam jučer, prekjučer već - na voćni i škrobni

mama12
05.01.2007., 10:44
a tako

polly
05.01.2007., 10:46
ja danas ima UH
uopce nemam ideju kaj jesti

žganci, tjestenina, kus-kus, bulgur - sa dinstanim povrćem (zelje svježe, zelje kiselo, đuveč, povrće sa žara, dinstane gljive,....)
pizza sa paradajzom i povrćem
i salata nekakva

duda
05.01.2007., 10:49
kao da sam ja pisala
+ boli glava

Da, i boli glava :(

njasa
05.01.2007., 10:51
evo mene na drugom danu, pojela sam dva kivija, pijuckam caj i mislim se kako treban otic do kamumele da kupim sezama, pa da napravim onu pastu od sezama i soli. danas za rucak radim integralnu rizu, i povrce (bizi, poriluk, mrkva) u tocu od poma.

e sad sam ja u dilemi...
sutra (subota) mi je ugljikohidratni dan, a u nedilju je vocni dan. ali u nedilju idem kod svojih i dolaze nam gosti tako da sam mislila prebacit vocni dan sutra (subota) a ugljikohidratni u nedilju. e a buduci da ciklus treba zavrsit vocnim danom mislila sam i u ponediljak imat vocni dan.
znaci: subota vocni, nedilja ugljikohidratni, ponediljak vocni i onda sve ispocetka, tj. utorak proteinski.
sori sta vas pilam ali zelim se drzat djete. ako se totalno ne preporucuje minjanje dana, onda cu se drzat dana kako treba.

polly
05.01.2007., 10:52
Da, i boli glava :(

:grli: :kiss:
bit će bolje
objema!

mama12
05.01.2007., 10:58
mene jucer bolila glava pa sam pila aspirin
Duda ti si iskusna
ja sam ovako po forumima citala da su ljudi svaki dan znali piti kavu s mlijekom
da li se to moze ili ne
i da li se moze recimo piti onaj nes 2u1 ili 3u1

ma ja razmisljam o toj pizzi s rajcicom i origanom
kupila sam jucer kuruzni kruh pa sam si mislila speci ga s kecapom i origanom ali sam tak bila umorna navecer da nisam nis radila jesti
danas poslje posla cu se opskrbiti vocem za sutra te za cijeli tjedan

deflinic
05.01.2007., 11:05
joj, cure ja umirem!!!!
vocni dan je tek poceo a ja vec tonem.....
i mene boooooli glava.....
jer se vitamini trebaju piti svaki dan? dosta cesto ih ne pijem-jednom tjedno!
a meni nista ne pise o nikakvoj limunadi svaki dan!!trebam to piti??

duda
05.01.2007., 11:11
joj, cure ja umirem!!!!
vocni dan je tek poceo a ja vec tonem.....
i mene boooooli glava.....
jer se vitamini trebaju piti svaki dan? dosta cesto ih ne pijem-jednom tjedno!
a meni nista ne pise o nikakvoj limunadi svaki dan!!trebam to piti??
Južina je i zato nas boli glava :(
Ne treba pretjerivati s ničim, pa ni sa vitaminima... mislim da ih u ovoj dijeti ima dovoljno (ali opet popiti ih još i jednom tjedno, mislim da je sasvim OK)
Limunada ne može škoditi, pogotovo ako je domaća :top:
Ja pijem cedevitu kroz svo vrijeme dijete (2-3 čaše dnevno) jer ne pijem ni čaj ni kavu i to mi je sasvim ok.

duda
05.01.2007., 11:14
mene jucer bolila glava pa sam pila aspirin
Duda ti si iskusna
ja sam ovako po forumima citala da su ljudi svaki dan znali piti kavu s mlijekom
da li se to moze ili ne
i da li se moze recimo piti onaj nes 2u1 ili 3u1

Kažu da se ne smije ni s mlijekom ni sa šećerom, osim na proteinski dan (tada se može staviti samo mlijeko) a znam da mnogi ovdje piju i kavu s mlijekom i Nes, pa ti sama odluči. Meni je bilo lakše potpuno se odreći Nes-a (pijem ga inaće pola voda, pola mlijeko bez šećera) nego piti ga samo s vodom, jer mi je tada groznog okusa.

duda
05.01.2007., 11:15
:grli: :kiss:
bit će bolje
objema!
Naravno, samo treba pregrmiti krizu i vozimo dalje :top:
Upravo sam gablala cijelih 16 pistacija :klopa: Za ručak padaju 2 mandarine :)

deflinic
05.01.2007., 11:23
kad prekrsis jedan dan, moras poceti opet s proteinskim!!!
a ak unosis mlijeko svaki dan zapravo krsis stalno jer se ova dijeta radi o tome da unosis samo jednu vrstu namirnica dnevno!!
moja sestra je bila tako pila svaki dan nes i je mrsavila ali ne ko ja!!krsis svaki dan s tim jer mlijeko ne spada u ostale dane!
ja ga pijem i kad imam kolace jer po mojoj logici sve ide u kolace pa onda si malo popijem nesa s mlijekom ko jucer..... :)

mama12
05.01.2007., 11:33
joj strasne se
mi kao da nekada sam kombiniramo kako bi sto vise mljackale
ja isto pijem nes pola pola
ja sam pocela kada sam krenula na dijetu piti caj fITONAGRA AKO SE NE VARAM DODE OKO 40KN U BIOFARMU
SUPER JE OKUSA
pijem ga bez secera i bez natrena i odlican mi je ima okus kao po menti
ja inace obozavam slatko tako da sam mislila da ce mi biti caj odvratan poput zelenog ali ovo je super

mama12
05.01.2007., 11:34
kad prekrsis jedan dan, moras poceti opet s proteinskim!!!
a ak unosis mlijeko svaki dan zapravo krsis stalno jer se ova dijeta radi o tome da unosis samo jednu vrstu namirnica dnevno!!
moja sestra je bila tako pila svaki dan nes i je mrsavila ali ne ko ja!!krsis svaki dan s tim jer mlijeko ne spada u ostale dane!
ja ga pijem i kad imam kolace jer po mojoj logici sve ide u kolace pa onda si malo popijem nesa s mlijekom ko jucer..... :)
:kiss: ja sam citala u knjizi da ako prekrsis ides dalje s sljedecim danom

deflinic
05.01.2007., 11:36
kakav je to caj??ima neki razlog zbog kojeg ga pijes ili??
ja sam prosle godine bila 2 i pol mjeseca na ovoj dijeti i navkla sam se piti caj bez icega iako mi je trebalo i otad ga pijem tako!!sve je samo navika!i sad mi je jednako fini kao i s medom!!

deflinic
05.01.2007., 11:39
meni pise i tako sam radila da ako prekrsis, ides ispocetka s proteinskim danom!!!jer ne smijes mijenjati dane!!!oni su takvi po rasporedu i to je to a ako prekrsis i uneses nesto drugo,ispocetka kreces jer si pobrkala raspored!!!
zato je meni bilo najbolje jer sam najcesce krsila vocni dan i odmah sljedeci ionako isla na meso!!!

duda
05.01.2007., 11:41
Po meni ako prekšiš malo (ako pojedeš malo (griz, dva) nečega što taj dan ne bi smjela ili ako popiješ kavu s mlijekom ili malo alkohola) kroz dan, onda nastaviš dalje kao da se ništa nije dogodilo. Ali ako cijeli dan jedeš sve krivo ili ako odeš na tulum pa se napiješ, onda bi trebalo krenuti od početka tj. od proteinskog dana. Tada bi bilo dobro između napraviti i čišćenje organizma pa ubaciti vodeni ili voćni dan.

mama12
05.01.2007., 11:45
kakav je to caj??ima neki razlog zbog kojeg ga pijes ili??
ja sam prosle godine bila 2 i pol mjeseca na ovoj dijeti i navkla sam se piti caj bez icega iako mi je trebalo i otad ga pijem tako!!sve je samo navika!i sad mi je jednako fini kao i s medom!!
:cerek: pa taj caj je za mrsavljenje kao
kaj ja znam to sam odavno kupila i stajao je jer nikako se nisam mogla suociti da moram smrsaviti
meni je zaista super okusa a i to kaj ga pijem bez secera i fini mi je
pogledat cu doma kako se zove jer tu nemam vise na jobu nis

deflinic
05.01.2007., 11:54
istina , istina!!!i ja par puta nastavim ako sam nesto pojela okusa radi!!!pa to ni nisam mislila!to je glupost ali kad malo nesto konkretnije pojedes...ispocetka!!!!

mama12
05.01.2007., 12:14
istina , istina!!!i ja par puta nastavim ako sam nesto pojela okusa radi!!!pa to ni nisam mislila!to je glupost ali kad malo nesto konkretnije pojedes...ispocetka!!!!
ja se nadam da je tak
ja sam sada papala pizzu s rajcicom i gljivama

duda
05.01.2007., 12:20
Blago tebi :Slin:
Ja čekam 13.00 sati pa da se počastim s 2 mandarine ili 1 bananom :rolleyes:
Ali zato jučer... za ručak žganci i dinstano kiselo zelje a večera 1 voćni kolač i šnita čokoladne torte :klopa: To se zove dijeta :top:

mama12
05.01.2007., 12:27
Blago tebi :Slin:
Ja čekam 13.00 sati pa da se počastim s 2 mandarine ili 1 bananom :rolleyes:
Ali zato jučer... za ručak žganci i dinstano kiselo zelje a večera 1 voćni kolač i šnita čokoladne torte :klopa: To se zove dijeta :top:dobar komentar ja sam se eto najela a budes izdrzala
ja se danas idem vagati nisam se jos vagala

duda
05.01.2007., 12:46
Ma izdržat ću ja, nije mi prvi puta... ali odmah mi je malo lakše kada se malo potužim ;)
I tako gledam ja tu moju bananu... malo bananu, malo sat, pa opet malo bananu... i tako do 13.00 :Slin: a onda :klopa:

njasa
05.01.2007., 12:58
meni se kuva rucak, sve mirice mljac!
niko mi nije odgovorija jel mogu zaminit redosljed dana samo jedan put. umisto da mi sutra bude ugljikohidratni dan ja bi vocni, a prekosutra umisto vocnog ugljikohidratni. jel to ok?
pocela sam bit gladna iako cili dan pijuckam caj. jedva cekam ruuucat :D morat cu jest polako da me od brzine ne zaboli drob

duda
05.01.2007., 13:03
Za zamjenu dana nisam sigurna tako da ti nažalost ne mogu pomoći. Možda bi bilo bolje da ti i sutra i prekosutra bude UH dan pa onda slijedeći neka bude proteinski (tako si fulala (zgriješila) samo na voćni dan i onda krećeš kao ispočetka sa proteinskim)
Ali što se tiče gladi tu sam ekspert :D jučer sam bila tako gladna da sam se doslovno bacila na ručak i pojela ga u roku od 5 min :o
Bilo me strah da mi ne bude muka, ali prošlo je sve OK !
Upravo mljackam bananu :klopa: Kako je samo fiiiiiinaaaa :Slin:

deflinic
05.01.2007., 13:09
meni pise da nema promjene rasporeda dana!!!!sad ne znam kaj da ti kazem da li jedanput mozes....ja bi na tvom mjestu radije jela vocni pa onda krenula opet s prvim danom...proteini...
idem i ja po svoju bananu....net me zabavljao dosad!!!!

mama12
05.01.2007., 13:22
ja sam svoj rucak isto smazala doslovno
u biti kako smo mi jadne jedva cekamo svi da klopamo
ja sam sada doznala da sutra imam goste tak da cu biti luda
mislimo peci rostilj a meni je voce na redu
ja bi sada isto mjenjala dane da imam proteinski

ciganche
05.01.2007., 13:27
meni se sviđa ova dijeta....doduše htjela bi izgubiti oko 5 kg:)

duda
05.01.2007., 13:36
ja sam svoj rucak isto smazala doslovno
u biti kako smo mi jadne jedva cekamo svi da klopamo

Ne bih se nikako s tobom složila da smo jadne :rolleyes:
Jadne su one koje samo jedu i debljaju se i stalno se tuže kako su debele a ne žele ništa poduzeti glede toga :(
Mislim da žrtvovati se za nešto ne znači biti jadan (biti sat ili dva gladan je teško ali izdrži se). Ako smo se, za toliko stvari u životu, spremne žrtvovati zašto bi bilo jadno žrtvovati se i za ljepši i zdraviji izgled :rolleyes:

mama12
05.01.2007., 13:37
ja zelim izgubiti 25 kila

njasa
05.01.2007., 13:38
meni pise da nema promjene rasporeda dana!!!!sad ne znam kaj da ti kazem da li jedanput mozes....ja bi na tvom mjestu radije jela vocni pa onda krenula opet s prvim danom...proteini...
idem i ja po svoju bananu....net me zabavljao dosad!!!!

hvala na informaciji... :( nema veze ja cu kako sam mislila, zamjenit vocni i ugljikohidratni, ali cu zavrsit sa vocnim i onda nastavit sa proteinskim... nadam se da nece doc do nestanka svemira zbog mog minjanja dana :D

pojela sam rucak, integralnu rizu, pvrce i za ka salatu ciklu. iden kupit sezam.cure drz te se!!!

duda
05.01.2007., 13:39
ja sam sada doznala da sutra imam goste tak da cu biti luda
mislimo peci rostilj a meni je voce na redu
ja bi sada isto mjenjala dane da imam proteinski
Ako ti gosti dolaze samo na ručak jednostavno jedi voće cijeli dan osim za ručak i dalje nastavi kao da se ništa nije dogodilo.
Ako su cijeli dan kod tebe, zgriješi taj dan i slijedeći opet neka ti bude proteinski (krećeš ispočetka).

mama12
05.01.2007., 13:40
Ne bih se nikako s tobom složila da smo jadne :rolleyes:
Jadne su one koje samo jedu i debljaju se i stalno se tuže kako su debele a ne žele ništa poduzeti glede toga :(
Mislim da žrtvovati se za nešto ne znači biti jadan (biti sat ili dva gladan je teško ali izdrži se). Ako smo se, za toliko stvari u životu, spremne žrtvovati zašto bi bilo jadno žrtvovati se i za ljepši i zdraviji izgled :rolleyes:joj duda pa to ja mislim u drugom kontekstu
na to da stalno moramo pitkati kaj jesti kaj ne te na to mislimo
nisam mislila nista lose time :s

duda
05.01.2007., 13:45
... zamjenit vocni i ugljikohidratni, ali cu zavrsit sa vocnim i onda nastavit sa proteinskim... nadam se da nece doc do nestanka svemira zbog mog minjanja dana :D

Ako ne dođe do apokalipse, čitamo se u ponedjeljak :D

mama12
ma necu ja mislim barem se nadam da zgrijesim
vi cete mi biti podrska

polly
kak je voćne dame?
meni s voćem lako, al' bi s glavom po stolu nabijala
zakaj se danas ne radi skraćeno :tuzni: zakaj, zakaj

duda
05.01.2007., 13:50
Ja sam do sada smazala jabuku, 16 pistacija i 1 bananu. U 15.30 planiram drugih 16 pistacija i u 18.00 sati 2 mandarine... a kad sutra navalim na piceka :klopa: budu samo kosti ostale... ako i one ostanu :D
Glavobolja pomalo prestaje ali dan mi je stvarno za popizdit, blago rečeno :mad:

polly
05.01.2007., 13:54
moram priznat da su moje količine veće
2 banane za doručak
2 pečene jabuke u 12
1 mandarina u međuvremenu, tješim se da je bila jako mala
mogla bi se sad spustit do dućana po bademe, to mi fino
ili pistacije, samo kaj to nemrem prestat jest

Liddy
05.01.2007., 13:55
Cure,imam pitanje: dali se isplati kupiti knjiguu 90 dnevna dijeta?

Ja sam ju danas kupil ai mogu resi da je super i ne zalim tih 90kn. Upravo mi se kuha rucak po njoj :)
Tamo je za SVAKI dan za rucak jedan lijepi fini recept a ako ti ne odgovara taj njihov rucak ond aimas na dnu stranice jos jedan recept za taj dan!Ma nei super, jer ne moram planirati sto cu jesti,vec mi tamo sve pise,ja samo odem ujutro u trgovinu po sastojke koji mi trebaju...meni genijalno :)

SilentDriver
05.01.2007., 14:02
di je dee dee,kad pocinjemo?

duda
05.01.2007., 14:11
moram priznat da su moje količine veće
2 banane za doručak
2 pečene jabuke u 12
1 mandarina u međuvremenu, tješim se da je bila jako mala
mogla bi se sad spustit do dućana po bademe, to mi fino
ili pistacije, samo kaj to nemrem prestat jest
Ja si odbrojim 12 kikirikija ili 16 pistacija a ostalo dam klincima, nema šanse da ijedan ostane :eek: i problem rješen :D

dobardan
05.01.2007., 14:48
Ajd, nagovorile ste me:D
Danas počela, smislila sam već jelovnik za prvih 8 dana.
Dobila sam od lokalnih dilerica samo šturo na papiru šta se jede koji dan, malo pogledala šta ste vi cure pisale i valjda ću sve dobro iskombinirati.

Pročitala sam da ste napisale da gljive mogu na Uh dan, zašto onda na tu jadnu pizzu od tijesta i paradajza ne smiju ići gljive? Onda bi to već bila prava pizza:confused:

Vodeni dan u startu odbacujem, niti mogu biti na vodi cijeli dan niti želim, mislim da bi oko 18h pala na koljena..

polly
05.01.2007., 14:53
Ja si odbrojim 12 kikirikija ili 16 pistacija a ostalo dam klincima, nema šanse da ijedan ostane :eek: i problem rješen :D

stuštila se u dućan, kupila kantu pistacija, svoje smazala, kantu stavila cimerici na stol, ona ih tamani, problem prekomjernih riješen na obostrano zadovoljstvo :zubo:

gljive na pizzi - kaj ne piše negdje na ovim silnim stranicama da može mala šaka gljiva na pizzu?

duda
05.01.2007., 14:56
Pročitala sam da ste napisale da gljive mogu na Uh dan, zašto onda na tu jadnu pizzu od tijesta i paradajza ne smiju ići gljive? Onda bi to već bila prava pizza:confused:

A tko je rekao da gljive ne smiju na tu "jadnu" pizzu ?

duda
05.01.2007., 14:57
stuštila se u dućan, kupila kantu pistacija, svoje smazala, kantu stavila cimerici na stol, ona ih tamani, problem prekomjernih riješen na obostrano zadovoljstvo :zubo:

Evo vidiš da se može.. ja uvijek kažem gdje ima volje, ima i načina :top:

deflinic
05.01.2007., 15:02
i kad na kraju mozemo te gljive????

polly
05.01.2007., 15:05

na 1. i 3. dan
proteinski i ugljikohidratni

imam osjećaj da se ponavljam
il' mi se samo čini :zvrko:

duda
05.01.2007., 15:06
Na UH dan se sigurno mogu jesti a na proteinski i škrobni je upitno jer se tu mišljenja ne slažu; neki kažu da se smiju na UH i proteinski dan a drugi pak na UH i škrobni.
Zato igraj na sigurno kao i ja i jedi ih samo na UH dan ! :D

polly
05.01.2007., 15:09
Evo vidiš da se može.. ja uvijek kažem gdje ima volje, ima i načina :top:

a na idući voćni dan ih bum cuclala, a ne proždrla kak sad
da mi dulje traju :zubo:

duda
05.01.2007., 15:16
a na idući voćni dan ih bum cuclala, a ne proždrla kak sad
da mi dulje traju :zubo:
Baš ti hvala na ideji, ja sam se upravo spremala maznuti mojih 16 komada :klopa:
Prvo ću ih dobro i dugo cuclati a tek onda pojesti, ako budem temeljita potrajati će mi sve do 18.00 sati kada dolazi večera :D

duda
05.01.2007., 15:21
Možda bi bilo dobro sugerirati moderatorima da otvore podforum na zdravlju pod nazivom dijete ili dijetna prehrana jer kao što vidim imamo već jako puno odgovora i čitanja. Tu bi se mogle premjestiti i sve teme o dijetama ili dijetalnoj prehrani koje se nalaze na IMF-u (znam da ih ima na gastronomiji, fitnessu a i na zdravlju).

krpica
05.01.2007., 15:23
doručak-kava + kava + kava
ručak 2 x jabuka na nekako u mikrovalki
banana + banana

kafetin + kafetin

polly
05.01.2007., 15:26
Možda bi bilo dobro sugerirati moderatorima da otvore podforum na zdravlju pod nazivom dijete ili dijetna prehrana jer kao što vidim imamo već jako puno odgovora i čitanja. Tu bi se mogle premjestiti i sve teme o dijetama ili dijetalnoj prehrani koje se nalaze na IMF-u (znam da ih ima na gastronomiji, fitnessu a i na zdravlju).

probala ja pred koji mjesec
doduše prvi prijedlog je bio na gastronomiji
pa da na jednom mjestu pišemo o svim dijetama
za ljepotu, za zdravlje,...
pa niš

polly
05.01.2007., 15:27
..............

možeš doći na pistacije

a kaj se tiče komantara o jabukama na "nekako", porazgovarat ćemo :zmaj:

duda
05.01.2007., 15:29
Ajd' dobro, onda ćemo i dalje ovako pisati, svuda po malo.
Lako za nas "starije" forumaše ali novima bi bilo lakše pronaći i snalaziti se u svim tim dijetama.

duda
05.01.2007., 15:30
doručak-kava + kava + kava
ručak 2 x jabuka na nekako u mikrovalki
banana + banana

kafetin + kafetin
Koliko si ti to kofeina strusila u sebe danas :confused: Danas je voćni dan a ne kofeinski :zubo:

Renata
05.01.2007., 15:51
kako sam i ja krenula na ovu dijetu, došla sam do zida. danas mi je 4. dan i ništa mi nije bilo problem u ovoj dijeti osim činjenice što danas moram cijeli dan jesti samo voće i da ne mogu u ove hladne dane podnijeti takvu hladnoću za svoj želudac, ma koliko to smiješno zvučalo.
tako da sam odustala danas od voća, skuhala sam si neku laganu juhu od povrća i nadam se da nisam naškodila dijeti. ionako unosim 5 puta manje kalorija nego sam inače. što vi mislite?
inače moram reći da dijeta doista djeluje jer osjećam promjene u svojoj probavi, a najviše zbog toga što su većinom izbačeni ugljikohidrati. meni, koja sam ih jela svaki dan, to je velika promjena.

Astrice
05.01.2007., 15:54
Još pet dana i evo mene k vama. Klapa dva:)

duda
05.01.2007., 15:54
kako sam i ja krenula na ovu dijetu, došla sam do zida. danas mi je 4. dan i ništa mi nije bilo problem u ovoj dijeti osim činjenice što danas moram cijeli dan jesti samo voće i da ne mogu u ove hladne dane podnijeti takvu hladnoću za svoj želudac, ma koliko to smiješno zvučalo.
tako da sam odustala danas od voća, skuhala sam si neku laganu juhu od povrća i nadam se da nisam naškodila dijeti. ionako unosim 5 puta manje kalorija nego sam inače. što vi mislite?

A na kompot se nisi sjetila, možeš ga skuhati od krušaka, šljiva, jabuka, dunja i sl. Jedeš voće a toplo ti je i fino miriši po cimetu... ajme ljudi pa gdje vam je mašta u prehrani ;)

tonya
05.01.2007., 15:56
Trebali bi ubaciti kofeinski!
Mani žao što vas nisam pratila, danas mi je tek ugljikohidratni dan. Kad ja sutra budem papala voće, vi ćete svi meseka, šmrc...
Svi na vodeni dan pa da se poklopimo :-)

polly
05.01.2007., 15:58
mene više mući toliki šećer u želucu
navečer ću definitivno natjerat karfiol da prizna da je voćka :zmaj: i skuhat ga samo u slanoj vodi i neka svježa povrćka uz to tipa paradajz
za danas sam gotova s voćkama i sjemenkama

tonya
05.01.2007., 16:02
Cure, koji vam je dan? Kakvi su rezultati?

Astrice
05.01.2007., 16:02
A što ti ne voliš bademe,lješnjake,pistaccio i slične voćke orašaste.

polly
05.01.2007., 16:07
A što ti ne voliš bademe,lješnjake,pistaccio i slične voćke orašaste.

tko? ja?
volim, volim
ali to mi dosta teško
a i masno je i kalorično

ma vikat će moj karfiol "ja sam voćka" "ja sam voćka" :azdaja:
neće to imat utjecaja na dijetu

deflinic
05.01.2007., 16:15
me bacate u bed!!!nedajte se cure!!! voce i samo voce...barem za danas!!!!
a sutra onda piletina sa sampinjonima!!!boli me jer idu u proteinski dan ili ne, sutra su meni na rasporedu!!!
valjda nas je 95 % danas na vocu, pa se medusobno podrzavamo!!!a za vodeni dan jos nikako nisam spremna iako mi je prosla 2 puta bio laksi vodeni nego vocni...

tonya
05.01.2007., 16:21
Ajde neka netko dođe s pozitivnim rezultatima za malo poticaja!

polly
05.01.2007., 16:24
voce i samo voce...barem za danas!!!!
...

može se i ne začinjeno neutralno povrće
salata, paradajz, tikvice, karfiol :cerek:, zelje,...

Renata
05.01.2007., 16:34
A na kompot se nisi sjetila, možeš ga skuhati od krušaka, šljiva, jabuka, dunja i sl. Jedeš voće a toplo ti je i fino miriši po cimetu... ajme ljudi pa gdje vam je mašta u prehrani ;)
naravno da sam se sjetila kompota, ali jednostavno mi je trebala juha a ne nešto slatko bez obzira što je bez šećera. nema veze. znam da je juha koju sam pojela imala sve skupa max. 100 kcal tako da se neću udebljati. zamisli da i nisi na un dijeti ali cijeli dan pojedeš samo 1 bananu i 3 tanjura juhe (napominjem da u juhi nije bilo rezanaca!)!

Orca26
05.01.2007., 16:38
Ja sam danas rotkvicu natjerala da prizna da je vocka....
nije se puno ni bunila;)
a pri tome joj je kikiriki pomogao tako da;)

ide lagano;)
a sutraaaaaaaa necuuu kuhatiiiiiii..
subota, ljepota
Idem s dragim na rucak....napokon da pojedem telecu jetricu sa rostiljaaaaa
ajme jest mi naumpala;)
idemot amo gdje ima i supice i salate i svega;)

Orca26
05.01.2007., 16:39
naravno da sam se sjetila kompota, ali jednostavno mi je trebala juha a ne nešto slatko bez obzira što je bez šećera. nema veze. znam da je juha koju sam pojela imala sve skupa max. 100 kcal tako da se neću udebljati. zamisli da i nisi na un dijeti ali cijeli dan pojedeš samo 1 bananu i 3 tanjura juhe (napominjem da u juhi nije bilo rezanaca!)!

hahaha
Renata, al ti JESI na UN dijeti;)))))))

ma salim se, i ja sam endavno..bio mi vocni dan i voca mi preko glave.....a navecer pravila supicu za sutradan, pa sam uzela par kasika, kao da "probam"
;)

dobardan
05.01.2007., 16:49

gljive na pizzi - kaj ne piše negdje na ovim silnim stranicama da može mala šaka gljiva na pizzu?

Odlučila sam se na dijetu noćas u 2h, tko bi pročitao 130 stranica napisanih o UN dijeti.:eek:
ok, sad znam da smije malo gljiva na pizzu, najte vikat odma ;)

polly
05.01.2007., 16:52
Ja sam danas rotkvicu natjerala da prizna da je vocka....
vidi, vidi
rotkvica
ja zaboravila na nju
stradat će koja :zubo:

.napokon da pojedem telecu jetricu sa rostiljaaaaa

joj :klopa:

i kak se onda ne bi zdebljala kad mi je 99% stvari :klopa:

polly
05.01.2007., 16:54
Odlučila sam se na dijetu noćas u 2h, tko bi pročitao 130 stranica napisanih o UN dijeti.:eek:
ok, sad znam da smije malo gljiva na pizzu, najte vikat odma ;)

ma samo ti pitaj
voćni dan je pa su neki malo nervozni :zubo:

deflinic
05.01.2007., 17:03
ma brojimo sate, minute, sekunde do spavanja da vec prode taj vocni dan :hekla:

mujsapujsa
05.01.2007., 17:24
Strašno ste postale aktivne i u pisanju i mršavljenju nakon Nove da vas čovjek jedva polovi čitajući.Ja imam još par dana papanja:cerek: :klopa: pa vam se pridružujem.
Držite se drage moje:kiss: :kiss: i ne posustajte preko vikenda.

njasa
05.01.2007., 17:41
evo ja vecerajem isto sta sam imala za rucak, pijuckam caj od trave ive (to je tako ljigavo, ali je dobro za probavu. neznam kako ce ova djeta utjecat na moja criva pa pijem travu ivu za svaki slucaj). napravila sam onu pastu od soli i sezama- kako to dooobro mirise!
koliko suhog voca (marelice, šljive) mogu na vocni dan pojest? a koliko ukupno badema, sjemenki, pistacija?

kupila sam ogromne jabuke za sutra i neociscenih bucinih kostica, tako da iman sta grickat :)

deflinic
05.01.2007., 17:44
ja sam procitala da se smije najvise 25 grama tih badema, pistacija ili cega vec..nije puno ali šakica toga dobro dode kad je voce.

njasa
05.01.2007., 17:51
ja sam procitala da se smije najvise 25 grama tih badema, pistacija ili cega vec..nije puno ali šakica toga dobro dode kad je voce.

hvala na informaciji. :)

Renata
05.01.2007., 17:53
dajte ljudi onda pomagajte da ne zeznem opet za 4 dana kad će biti samo voće. zar smijem jesti i kikiriki, orahe i bademe? što još ima takvo da nudi raznolikost? pokupovala sam banane, jabuke i mandarine ali me nekako za ručak ništa nije privuklo, sve je bilo tako, uhhhhhhh.

Orca26
05.01.2007., 18:10
Renata
pa daj malo citaj
sto put smo vec pisali o tome sve tacno
nemoj da se ponavaljamo

a Polly

NJJJJJJJAM

deatwin
05.01.2007., 18:20
vidi, vidi
joj :klopa:

i kak se onda ne bi zdebljala kad mi je 99% stvari :klopa:

Hehehehee :)

Ja se danas, s puno ljubavi i suza opraštam od špeka, zaostalih čajni po frižideru, pol litre kefira s pol talijana, točala sam kruh u mast nakon spečenog mesa...e ubila sam se od klope....majko mila, kao da nikad, NIKAD više ništa za jesti neću imati....sve kekse sam smazala.... Ijaooo, nisam sve, bum čim ovo napišem i one kojih sam se sad sjetila :zubo:

Ujutro startam s dvije velike jabuke... Onda na klizanje sa 6 komada djece - umrem s njima.
Kad se vratim - picekov filetino, malo blitve, malo mrkve, salata...juha...
Za večeru pol ručka.

Čini mi se OK i zdurala bum.

Nekaj si mislim....zakaj ja tak jako brijem na tu hranu?
Ajde ono, kad su ljudi nervozni da se prežderavaju... Ali ja kad sam u govnima - onda sam ko štap (konf.br 38, a 176 sam visoka)...a kad mi je dobar, lijepi period - skrmim se samo tako do broja 42 (jedino mi struk uvijek ostane 38...nemam blage veze kako:confused: ).
Jel' to zato kaj sam ko klinka bila gladna? Ili zato kaj imam jato kondora u glavi?

Orca26
05.01.2007., 18:30
hahaha
sretno;)

e...ja sam bila skoro do 46 broja dogurala
fuj

haha, a 38 mogu samo sanjati, a iste smo visine;)
al sam sam tu negdje, upala sam u 40...zavisi od modela, neki uzak, neki ne.
al skinut cu ja jos 8 kila pa makar;)

dobardan
05.01.2007., 18:39
deatwin, i ja sam sinoć smazala sve keksiće od crnog brašna i bla bla smeđeg šećera, corny fit s trešnjama, bez predaha strusila pola litre mlijeka...ko da sutra ne postoji:D Imala sam namjeru malo paziti što jedem pa sam gore navedene stvari kupila za napade slatkog i onda pročitala kak vama fino kile idu dolje ovom dijetom pa se odlučila pridružiti. Morala sam sve to pojesti jučer, za 3 mjeseca nakon dijete pokvarilo bi se a grehota je da se baci:D
: prasička:
:rofl:

deatwin
05.01.2007., 18:44

Tak je! Ne bu nas neki tamo špek utamničene držao iza svojih naslaga! :zubo:
Kaže meni moj dragi večeras: Ma ja sam ti čovjek od 100 kila koji furt sa sobom vuče vreču od 25 kila :cerek:

Jedva čekams utra navečer....a ne, ne, preksutra ujutro, da prijevim jesam zdurala ili ne :zubo:

deatwin
05.01.2007., 18:46

Tak je! Ne bu nas neki tamo špek utamničene držao iza svojih naslaga! :zubo:
Kaže meni moj dragi večeras: Ma ja sam ti čovjek od 100 kila koji furt sa sobom vuče vreču od 25 kila :cerek:

Jedva čekams utra navečer....a ne, ne, preksutra ujutro, da prijevim jesam zdurala ili ne :zubo:

deatwin
05.01.2007., 18:50
Morala sam sve to pojesti jučer, za 3 mjeseca nakon dijete pokvarilo bi se a grehota je da se baci:D

Je, je, pokvarilo bi se SIGURNO!!!! I grehota je baciti hranu. Sve se treba pojesti i tanjur pomazati s kruhom. I sve iz djetetovog tanjura pojesti, naravno, pa zakaj baciti ta dva krumpira i komadić mesa...i salata, kam da je bacim....gle, žlica špinata još, pa to se nemre sutra podgrijati, kaj ne? :rofl:

Isusbog koje smo prasice :cerek:

Renata
05.01.2007., 18:50
Renata
pa daj malo citaj
sto put smo vec pisali o tome sve tacno
nemoj da se ponavaljamo

a Polly

NJJJJJJJAM
umjesto svega što si napisala, mogla si nabrojiti neko voće i slično. pa neću valjda cijelu temu o ovoj dijeti morati pročitati zbog jednog reda teksta.
ako je tako, odoh drugdje tražit informacije...

deatwin
05.01.2007., 18:51
Morala sam sve to pojesti jučer, za 3 mjeseca nakon dijete pokvarilo bi se a grehota je da se baci:D

Je, je, pokvarilo bi se SIGURNO!!!! I grehota je baciti hranu. Sve se treba pojesti i tanjur pomazati s kruhom. I sve iz djetetovog tanjura pojesti, naravno, pa zakaj baciti ta dva krumpira i komadić mesa...i salata, kam da je bacim....gle, žlica špinata još, pa to se nemre sutra podgrijati, kaj ne? :rofl:

Isusbog koje smo prasice :cerek:

dobardan
05.01.2007., 19:02
umjesto svega što si napisala, mogla si nabrojiti neko voće i slično. pa neću valjda cijelu temu o ovoj dijeti morati pročitati zbog jednog reda teksta.

gladuške kak grizete:D

Ja sam tek počela ali čitala sam malo sinoć i ako sam dobro shvatila na voćni dan za doručak pojedeš recimo bananu ( ili dvije), međuobrok 12 kikirikija, pa ručak dvije naranče, pa međuobrok 16 pistacija ( ili opet kikiriki), pa večera dvije jabuke.

Ak griješim nek me isprave cure koje su već duže na dijeti.:)

ivo lola ribar
05.01.2007., 19:13
evo ja da se pohvalim da sam od 01.08-01.12 skinija 20 kg.

Liddy
05.01.2007., 19:50
Curke, ja imam 78kg,konfekcijski 46, a visoka sam 160cm... pa vi meni recite na sto sam ja spala! Na dijeti sam dok ne dodjem do 55-60kg, a to je puno za skinuti, al nedam se...Sto najgore nemam pojma kak sam dogurala do te kilaze,malo po malo u zadnje tri godine jela malo vise slatkoga i malo cesce i vece obroke imala i evo sad vraga, do 1.7 trebam biti na djeti :) A onda cu uskociti u dvodjelni badic i s deckom se setati po plazi, eto curke kak se ja tjesim :D
Evo ja sam danas na drugom danu, nije mi tesko, kuham sebi po knjizi a i decko na kraju jede to isto sto i ja, samo sto on ujutro meni neda da idem u kuhinji kada on doruckuje (tko zna sto on tamo jede,danas je trazio da mu kupim mortadelu :( ), a meni eleganto donese iz fridja neka dva komada voca :) Bar ne zeli da dodjem u napast, al curke moje, kak sam nocas sanjala neku vecericu sam puuno kolaca, svasreca sto mi je sutra treci dan pa jedem sutra neke kolace :)
Al vise me brine vocni dan, svi se vi zalite da ste jako gladne,pa me strah toga, daj mi recite kak da najbolej izdrzim taj dan? Ja planiram ujutro dvije kruske za medjuobrok jednu bananu, za rucak klementine, a za veceru neki vocni kompot
Netko je spominjao vruci vocni kompot, kak to napraviti,nemam nista domace, studentica sam, podstanarka i jedino sto mogu je otici u konzum kupiti sto mi treba i to sve slagati doma :) Dakle, uzmem kompot od ananasa (recimo) u onoj konzervi i sok prorijedim s vodom i to zagrijem, ili kaj :rofl: Stvarno me svakojake ideje bodu u mozak!
E da, jel moraju biti za veceru kolaci ili mogu i keksi? Recimo tutka, domacica ili tako nesto?

peppsi
05.01.2007., 20:15
Danas prolazi moj 2. ciklus - proteinski dan. Normalno uz meso pojela ujutro i navečer po 2 jabuke. Što mogu - strašno sam gladna. Tješim se da je bolje griješiti voćem nego nedozvoljenim namirnicama, npr. grickalicama.
Ipak sam ponosna na sebe jer uz klince i klopu uspijevam odoljeti. Čak mi se muž počeo diviti na dosljednosti. Ali je teško...:misli:

Bolje mi je da što ranije legnem

Pozz svima.

Orca26
05.01.2007., 20:17
eeejjj
sta se ljutis.
pa ne...uz duzno postovanje, svaki dan puno ljudi pita nesto....i svaki dan na ista pitanja odgovaramo isto.....

sorry
nisam htjela ispasti babaroga.

Liddy.....
moze bilos ta da je slatko.
Keksi mozda cak i bolje, vjerovatno su manje kaloricni.
ja ponekad pojedem 4-5 keksica i red cokolade za kuhanje.

dosadili mi i kolaci....
od sad cu malo...na UH dan za veceru kriskicu crknog kruha sa dzemom il medom.

a sad mi odjednom neka nervoza...pa tuchem kikiriki...
ebiga...
nije puno, al vec sam 2x po desetak komada pojela.
a jedva cekam rucak sutra maaaaaaajke mi

hahah
a kompot....
pa stavis vodu u serpu, i voce u vodu i skuhas,)
bilos ta, jabuka, sljiva, krushka......suhseno voce - sljiva, grozdjice, mozes cak malcice i oraha stavit...malo cimeta.....bilo sta.
smao izrezi na kockice i skuhaj
;)
al budi laf pa nemoj dodat secera;)

Orca26
05.01.2007., 20:22
evo ja da se pohvalim da sam od 01.08-01.12 skinija 20 kg.

oooo
bravo;)
ja sam od 25.10. do danas...skinula 16.
nadam se da cu i ja doci do - 20 do kraja dijete;)

odlicno, sad samo odrzavanje i to je to

Orca26
05.01.2007., 20:24
gladuške kak grizete:D

Ja sam tek počela ali čitala sam malo sinoć i ako sam dobro shvatila na voćni dan za doručak pojedeš recimo bananu ( ili dvije), međuobrok 12 kikirikija, pa ručak dvije naranče, pa međuobrok 16 pistacija ( ili opet kikiriki), pa večera dvije jabuke.

Ak griješim nek me isprave cure koje su već duže na dijeti.:)

dakle.
dnevno ukupno 24 zrna kikirikija.....podijelis na 2 medjuobroka i to je po 12....

8 badema po jednom obroku, dakle 16 ukupno. pistacija moze 32 ukupno na dan.i tako...
ali naravno, ne sve to, nego ili-ili.
i oraha cini mi se negdje kao i badema, jer i oni imaju masti..

na vocni dan se moze i neko povrce svjeze smazati....
eto

polly
05.01.2007., 20:29

a kaj misliš kak je tek nama bilo dok smo sve to ukucale?
koji je tu trud uložen
a sve polugladne, iscrpljene

:D

njasa
05.01.2007., 20:56
drage moje i moj drugi dan je prosa... sutra vocni dan. volim voce pa mi nece bit problem. (bar mislim da nece bit problem, vidit cemo). znate sta je najgore: napravila sam dvi struce beskvasnog kruha i sad mi se moraju 24 sata dizat, sutra ih pecem, a sutra radim i tortu od sira, svi ti mirisi ce me izludit... treban nabait stipalicu za nos da ne mogu namirisat tu divotu.

laku noc

dobardan
05.01.2007., 22:10
Gadan mi ovaj proteinski dan,mučno mi je cijeli dan. Meso mi rijetko kad paše pa sam uzela jaja, šnitu crnog kruha i zelene salate bez ikakvih začina za ručak i za večeru mi se gadilo jesti isto, sve mi došlo da ne jedem ništa ali uspjela sam zgurati nešto u sebe. Popila sam sada limunadu s natrenom i supradyn pa mi je malo bolje, baš me to osvježilo.
Mislim da će mi najveći problem biti proteinski dan ( jelovnik je sličan kao kod Atkinsonove dijete na kojoj mi je stalno bilo loše i povraćalo mi se)
Jel bi prošli kakvi čevapi taj dan? Na roštilju da ih okrenem + neka salata...to bi mi već bolje sjelo nego šnicli ili picek. Moja tetka je na taj dan mlatila po čevapima u lepinji s lukom i dijeta je funkcionirala:confused:

polly
05.01.2007., 22:20
Jel bi prošli kakvi čevapi taj dan? Na roštilju da ih okrenem + neka salata...to bi mi već bolje sjelo nego šnicli ili picek. Moja tetka je na taj dan mlatila po čevapima u lepinji s lukom i dijeta je funkcionirala:confused:

može, može
mali ćevapi (5 standardne veličine) i pol lepinje + šalata

a jel ti paše svježi sir? pa s njim jogur, šnita kruha i paradajz
meni je to fino, samo kaj ja volim i meso pa ću vjerojatno u početku više mlatit po mesu
jajca ne bum jela, ne volim ih ni pečena ni kuhana

sjetih se sad, za vegetarijance i ne ljubitelje mesa za proteinski dan, vidjela sam danas u nekoj slovenskoj kuharici
tikvice se na grubo naribaju, posole i nakon 1/2 sata dobro ocijede
pomiješaju sa svježim sirom i time pune polovice paprika
paprike se polože u vatrostalnu posudu, gore stavi žlica vrhnja i zapeče u rolu

Mel@nie
05.01.2007., 23:43
Hey Ekipo!!:)
Evo..pridružujem vam se i ja od sutra..čitam vas i potaknuli ste me!! Od sutra krećem sa proteinskim..koliko sam primjetila, dosta će nas biti na proteinima budući da ste danas njupale voće.:kiss:
Ja bih bih vas samo pitala..

Koliko kg u prosjeku izgubite u mjesec dana? :kokice:
I da..da li na proteinski može voćni jogurt (kombinacija je voća i jogurta pa sam mislila..možda..hm..) :mig: Hvala vam!! Idemo sve zajedno u napad!!
:trio:

polly
05.01.2007., 23:46
da li na proteinski može voćni jogurt

ne mre
jer voće jedeš ujutro i mora proči najmanje 3 sata da bi jela drugu vrstu namirnice, u ovom slučaju proteine

dobro došla u klub i sretno ti bilo :)

Mel@nie
05.01.2007., 23:54
Puno hvala!! :)

Edea
06.01.2007., 01:22
hej curke :) pridružit ću vam se od ponedjeljka. već sam se prije hranila na sličan način pa mi ne bi trebao it neki veliki problem, a još ću imati vas :cerek:

jedno pitanje me muči a to je 1. dan znam da se ne smiju miješati proteini, e sad da li baš ja moram papati samo meso, samo jaja ili samo sir(i mlijeko) ili ja to mogu skombinirat. Pitam jer obožavam ubaciti malo svježeg sira u salatu :cerek:

mama12
06.01.2007., 07:51
:kiss: jutro svima ja sam danas vocni
jucer nisam nista zgrijesila tak da sam ponosna na sebe
danas sam kupila Juicy od multivitamina te sam ponjela vrecicu voca

Renata
06.01.2007., 11:06
Netko je spominjao vruci vocni kompot, kak to napraviti,nemam nista domace, studentica sam, podstanarka i jedino sto mogu je otici u konzum kupiti sto mi treba i to sve slagati doma :) Dakle, uzmem kompot od ananasa (recimo) u onoj konzervi i sok prorijedim s vodom i to zagrijem, ili kaj :rofl: E da, jel moraju biti za veceru kolaci ili mogu i keksi? Recimo tutka, domacica ili tako nesto?
nemoj kupovati gotove kompote, obično imaju puno šećera u sebi. nareži jabuke, dodaj vode, stavi natren kolko treba i kuhaj sat vremena ili manje, ovisi koliko mekano voće želiš!
možeš jesti kekse, i bolje nego kremaste slatke kolače. smo pazi da ne pretjeraš ni sa keksima!
sviđa mi se ponašanje tvog dečka, kad si ti gladna je kolegijalan, znači da te podržava, ali ipak on treba normalno jesti, ;).

njasa
06.01.2007., 11:16
dooooobro jutro!!!
evo mene na vocnom danu, zvacem ogromnu jabukuza dorucak. znate sta sam zakljucila, lako se drzat ove djete kad se dignes u 10 ipo a ides spavat u 8 ipo :D

mama12
06.01.2007., 11:30
dooooobro jutro!!!
evo mene na vocnom danu, zvacem ogromnu jabukuza dorucak. znate sta sam zakljucila, lako se drzat ove djete kad se dignes u 10 ipo a ides spavat u 8 ipo :D
istina ja se isto bolje nekako svega drzim kada sam u krevetu ranije
ja sam isto vocni danas pijem sok sa natrenom
pojela sam do sada 2 male mandarine i 1 bananu:s

ktopic
06.01.2007., 11:44
Proteinke i proteinci, sto cemo danas jesti? Moram svojim dragim "kuharicama" obznaniti moje zelje, a ja nemam pojma sto bi. Pretpostavljam da snicle mogu biti bilo kakve, samo se ne smiju pohati, a riba se ne smije frigati? Da li mogu uz to spinat, blitvu ili nekakav slicni povrtni prilog?
Inace mi je jucer prosao prvi mini ciklus(4 dana) i na vagi je vec 2 kile minus.
Not bad at all!

Liddy
06.01.2007., 12:35
Proteinke i proteinci, sto cemo danas jesti? Moram svojim dragim "kuharicama" obznaniti moje zelje, a ja nemam pojma sto bi. Pretpostavljam da snicle mogu biti bilo kakve, samo se ne smiju pohati, a riba se ne smije frigati? Da li mogu uz to spinat, blitvu ili nekakav slicni povrtni prilog?
Inace mi je jucer prosao prvi mini ciklus(4 dana) i na vagi je vec 2 kile minus.
Not bad at all!

Cek cek, 4dana si na djeti i vec -2kg?!?!? Nemrem bilivit! :eek:
Zakon, evo meni treci dan :cerek: Al ti ja nemem vagu, ja se doma vagala prije 4dana i nemislim se vagati dok opet ne odem doma :) ,znaci za cca mjesec dana :) Mislim da bi bila razocarana kada bi jednom tjednom na vagu pa vidjela da nista ne ide dole :rolleyes:
Bila u konzumu kupila malo tjesto za pizzu namazala domacim maminim kecapom i naribala kiselih krastavaca, evo pece se, ...kak ti mirisi! A za veceru jednu kremsnitu i jedan mali komadic saher torte,ne znam kakva je al lijepo mi je izgledala,nadam se da nema ruma u njoj :)
Pripremila sam se i za sutrasnji vocni dan, kupila dve banane (jednu meni jednu decku :rofl: ) kupila dve kruske koje ce ici u kompot (cure fal za recept,znam da nije neka mudrost,ali ipak hvala) i naoruzala se klementinama :D cak sam kupila 16 zrna pistacija, ak bude bilo potrebno da imam.

Jos samo da nesto pitam, nadam de da sam dobro shvatila, samo prva dva dana se za rucak smije jesti jedna snita kruha i mora se popiti juha bez rezanaca,jel tako, a UH dan ide bez juhe jel tako!?Ajd nek brzo netko odgovori jer moram ici kuhati juhu ako se ona jede na UH dan! Pizza sam sto mi nije gotova