PDA

View Full Version : UN dijeta

stranice : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191

Mayo
31.10.2006., 09:24
Zar nisu gljive proteini?

Admin
31.10.2006., 09:25
Na pizzu mogu ici i gljive.
A za drugi dan... princip je da se jede povrce uz skrobne namirnice, tako da bi zbog zdravlja trebala jesti bar neko povrce. Mozes umjesto rize probati jecam, slanutak, grah, krumpir, proso...

Nisu li gljive proteini? Možda se to ipak ne bi trebalo uzimati kad je ugljikohidratni dan, s obzirom da se pizza s paradajzom jede taj dan.

Clare
31.10.2006., 09:49
Tek sam dosla na ovaj forum, pa vidim da ima nekih nedoumica oko ove dijete. UN dijeta je zapravo "90-dnevna dijeta" o kojoj je nedavno i izdana knjiga kod nas autorica Brende Hrobat i Mojce Poljansek.
Dijeta se temelji na saznanju da se od 4 h ujutro do 12 u tijelu odvija proces ciscenja organizma, zatim od 12 do 20 proces hranjenja i onda od 20 do 4 proces probave. Slazem se da ima nekih nelogicnosti u dijeti, ali bitno je da djeluje i da nije previse rigorozna. :)

Na proteinski dan razmaci izmedju obroka trebaju biti najmanje 4 sata, na skrobni i UH 3 sata, a na vocni 2 sata. Ako ste gladni ujutro mozete pojesti jos voca do 12 h. (A ja bih rekla i bilo kada u danu ako ste gladni. Nema smisla gladovati. Takodjer, ako netko ima preveliku rupu izmedju rucka i vecere mislim da moze podijeliti hranu od rucka i vecere na tri dijela, pa pojesti tri obroka.)

Nadalje, knjiga kaze:
Na proteinski dan se ne smiju mijesati razliciti proteini zbog lakse probave. Znaci, ili meso, ili jaja ili sir.
Vodeni dan ide svaki 29. dan.
Dan bi trebalo zapoceti sa casom vode, obicne ili donata, moze i sa zlicom jabucnog octa i/ili zlicom meda.
Ako netko ima jos neodgovorenih pitanja, pogledat cu u knjizi sto pise. Ako pise. :)

Neki recepti: (Ne radi stranica od Cornera s receptima ciji ste link slali, pa ne znam sto je na njoj, ali valjda se necu ponoviti.)

Gljive u skrobnom danu: Na zlicici ulja poprzite nasjeckanu manju glavicu luka, dodajte 3 sake narezanih sampinjona ili drugih vrsta gljiva, 2 reznja narezanog cesnjaka, pa zalijte s malo vode. Kad prokuha, poslite i popaprite te obilno pospite nasjeckanim persinom. Dodajte saku kuhane heljde. Pojedite uz krisku kruha. Za veceru pojedite upola manji obrok.
Takav "umak" se moze iskoristiti i u UH danu s palentom recimo.
PR dan
1. Pripremite tanjur salate s narezanom pilecom kobasicom (light), 20 dag za rucak, 10 dag za veceru. (To su valjda hrenovke. smile) Potom pojedite 3 dl bistre juhe koju mozete pripremiti i s jusnom kockom.
2. Pureci odrezak s radicem
2 pureca odreska, 1 rezanj cesnjaka, 1 zlica narezanog persina, 1 zlicica ulja, 1 zlicica octa, sol, papar, 1,5 dl vode, 2 glavice crvenog radica, 1 zlicica zacina za salatu. Purece odreske preprzite na zlici vrelog ulja. Dodajte narezan cesnjak, zlicicu octa, sol, papar. Pirjajte oko 15 minuta, povremeno zalijevajuci vrucom vodom. Kad voda zakuha jelo pospite nasjeckanim persinom. Salata od radica. Potom pojedite 3 dl bistre juhe koju mozete pripremiti i s jusnom kockom. Za veceru pureci odrezak i nekoliko listova crvenog radica.
3. Pripremite tanjur salate s kuhanom sunkom ili hrenovkom koju mozete i isprziti. Salatu pripremite od glavice mekane salate, naribane mrkve, zlice naribanog celera, na kolutice narezanog manjeg krastavca i narezane jabuke. Sve sastojke izmijesajte i zacinite po zelji. Salatu mozete oplemeniti s pola zlicice senfa i izgnjecenim avokadom prelivenim limunovim sokom. (Umjesto mesa uzmite tofu, dimljeni ili sa zacinskim biljem.) Potom pojedite 3 dl bistre juhe koju mozete pripremiti i s jusnom kockom.
ŠK dan
Peceni kiseli kupus. Na zlici ulja isprzite sitno nasjeckani luk, dodajte 50 dag kiselog kupusa i przite 30 minuta. Za vrijeme kuhanja jelo vise puta promijesajte i po potrebi zalijte vrucom vodom. Posolite na kraju. Jedite uz kuhani krumpir (2 za rucak, 1 za veceru). Priprema ce biti jednostavnije ako jelo ispecete u pecnici.
Voćni
Sljive, grozdjice, smokve... neka se namacu u vodi otprilike 2 sata ili preko noci. Odlijte tekucinu (mozete je i popiti), a namoceno voce usitnite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Orahe, brasno od rogaca i kokosovo brasno izmeljite pa sve dodajte vocnoj kasi. Oblikujte tortu ili kuglice.
UH dan
1. 10 dag kuskusa, 2 sake gljiva, 1 rezanj cesnjaka, 1 zlicica ulja, 1 zlica nasjeckanog persina. Kuskus skuhajte i ocijedite. Na vrucem ulju preprzite nasjeckane gljive, zalijte ih s malo vode te dodajte narezani cesnjak. Gljive dodajte kuskusu i sve zacinite nasjeckanim persinom.
2. Skuhajte 12 dag tjestenine od integralnog brasna i prelijte s pesto umakom. Umak pripremite tako da u mikseru usitnite vezicu svjezeg bosiljka, pesto pinjola, nasjeckani cesnjak, maslinovo ulje i sol.
3. 10 dag palente, sol, 1 zlica ulja, 1 zlica mljevene slatke paprike. Palentu skuhajte po uputama na pakovanju. U zagrijano ulje dajte jednu cajnu zlicu mljevene slatke paprike. Posudu odstranite s vatre da paprika ne zagori. Prelijte palentu. Kuhanu palentu mozete preliti umakom od gljiva ili pak rajcica, ili samo isprzenim lukom.

Clare
31.10.2006., 10:08
Ja sam danas na 16. danu, s tim da nisam nisam bas bila disciplinirana :), jednom sam ponovila proteinski dan, jednom UH dan, i nastavila sa sljedecim. Ne znam da li je to pravilno, ali mi se cini pravilnije nego da recimo nakon dva UH dana pocnem s proteinskim. Imam dvije kile manje, no vjerujem da je to jos uvijek voda.
Zapravo sam tek od danas na "pravoj" dijeti, tj. napravila sam si kolicinu rizota kako pise u knjizi, a to je 12 dag rize. Do sad sam ipak jela malo vise. :) Isto tako, za tjesteninu se isto spominje po 12 dag - sve skupa i za rucak i za veceru. 10 dag palente ili 10 dag kuskusa. Malo mi je to malo, a vidjet cu, mozda malo povecam kolicinu. Salate se spominje po glavicu, kupusa po pola male glavice itd.
Salata se slobodno moze jesti i na UH dan, a moze se zaciniti sa zlicom maslinovog ulja, octom i malo soli.

Mayo
31.10.2006., 10:18
Knjiga se čini dobrom, makar su sve to varijacije na temu.. I Montignacova knjiga je OK, isto propagira odvajanje ugljikohidrata od proteina i mislim da je to jedino pravilo kojeg se svi trebaju držati, uz pojačan unos voća i povrća i smanjivanje porcija - ostalo su improvizacije.

Količinu mi je teško odmjeravati dok sam na poslu pa se time ni ne zamaram. Ne pretrpam tanjur, to mi je jedina mjera :D

Meni je UN dijeta (ona osnovna, 4 dana i par nabrojenih namirnica) dobra jer me sprječava da svaki dan jedem slatko, koje mi je boljka i bez kojeg inače ne mogu. Ovako se ipak po nečemu natjeram da se strpim s čokoladom, sladoledom ili kolačima tri dana.. I najvažnije je da djeluje, a ja ne gladujem :mig:

Clare
31.10.2006., 10:54
Slazem se, najbitnije je ne mijesati proteine i ugljikohidrate. Ja se tako hranim vec tri-cetiri godine, ne bas striktno, ali trudim se. To mi je pomoglo da odrzim istu masu cijelo to vrijeme dok sam prije stalno dobivala, malo po malo.
Ja imam isti problem sa slatkim. :) Skoro svaki dan sam gricnula nesto slatko, a to je ipak malo previse. Ovako mi je i veci gust svaki 4. dan.

Admin
31.10.2006., 15:24
Jebemti!
Zanijelo me, pojela sam tri peciva namazana s kajmakom i namazom od sira. Pojma nemam na koji sam ja to način računala količinu. Jebiga. Kaj da sad izbjegnem večeru? Jesam jako usrala stvar? :(

Mayo
31.10.2006., 16:21
Nisi niš usrala. Pojedi za večeru voće ili samo dijelić onog što si planirala jesti ako baš ne možeš izdržati.
I opusti se, svima se dogodi :)

Admin
31.10.2006., 16:48
Budem naveče suknula još jednu kavu s mlijekom. I to je to. E, zlo mi je, jedva dišem. :životinjski obžderana:

Hvala Mayo, već sam krenula spremat doma sve redom, trošit kalorije...:zubo:

roza1
31.10.2006., 21:26
ajme ljudi mojim, šta sam ja sev danas pojela.... bio mi je voćni dan, ali organizam mi je toliko iscrpljen da to nije normalno! lijepoi sam započela sa doručkom,izdržala na faksu, došla kući oko 2 i onda mi je bilo preteško oprati jabuku i na ovalila sam na knedle(koje je moja mama spremila za familly-toliko o podrši unutar obitelji!!!) nakon toga sam slistila pola linolade.... a do večeras sam pojela i čipi čips.....:mad: :mad:
ali od sutra OBEĆAJEM samoj sebi da ću se držati do kraja dijete.

inače može li mali savjet koje bi vitamineili nešto slično bilo dobro uzimati jer spremam ispite,a zbog dijete nemam dovoljno koncentracije....

Ava Adore
31.10.2006., 21:28
Nakon toga što si pojela moraš opet od prvog dana krenut jel? :misli:

Tinchi
31.10.2006., 21:53
Da, od prvog :)

LEJLAKADRIC
31.10.2006., 22:00
Zahvaljujem vam se na odgovorima, ali to nije ono što sam vas pitala, zar ne? Nisam tražila savjete, nego iskustva s tom dijetom....

Cao! Ja bih voljela ako mi mozes mail-om poslati tu dijetu. Kazu da je extra stvar i da su zastupljeni i proteini, ugljikohidrati, bjelancevine i sve ostalo. Znam djevojku koja je sve pokusala i nije uspjela skinuti ni grama. Voljela bih joj ovu "dijetu" pokloniti za "rodjendan".

Mayo
31.10.2006., 22:22
Već je bila na ovim stranicama, ali evo za sve one kojima se ne da tražiti :)

UN DIJETA

Cilj je ove dijete, uz skidanje viška kilograma, dovesti do promjena metabolizma u organizmu čime će se isključiti vraćanje tjelesne težine.
Dijeta traje 90 dana i za to vrijeme smršavi se 18-25 kg. Ako je potrebno skinuti manje kilograma, dijeta se može prekinuti bez neželjenih posljedica (vraćanja težine).

DORUČAK: uvijek isti tokom svih 90 dana – VOĆE
Jede se uvijek u paru (2 jabuke, 2 kruške, 2 naranče) ili šaka sitnog voća

REDOSLIJED DANA NE SMIJE SE MIJENJATI!

Prvi dan – PROTEINSKI DAN

RUČAK: Meso, kuhano ili pečeno u količini od 3 hotelske šnicle, šnita kruha, salata neograničeno. Na kraju popiti 2 dl juhe bez rezanaca. Umjesto mesa mogu se pojesti 3 jajeta, kuhana ili pečena. Mlijeko i sir dopušteni su samo ovaj dan. Juha se mora obvezno popiti.
VEČERA: Isto kao i za ručak samo bez juhe. Mora se voditi računa da ako se ručalo meso mora se i večerati meso (ista stvar s jajima). Ako se dodaje sir količina mesa tj. jaja proporcionalno se smanjuje.

Drugi dan – ŠKROBNI DAN

RUČAK: Grah, grašak, riža, krumpir. Obavezno kuhano uz dodatak začina (sol, vegeta, papar, kečap, kuhani paradajz, origano, lovor), 1 šnita kruha, salata
VEČERA: Isto kao za ručak, samo u manjoj količini (količina svega što se jede treba biti 1 tanjur za ručak, a za večeru ½ tanjura)

Treći dan – UGLJIKOHIDRATNI DAN

RUČAK: Kuhano tijesto uz dodatak začina ili pizza samo s kečapom ili bilo koje slano pecivo
VEČERA: Dva manja komada torte ili 3-4 komada kolača ili 3 kugle sladoleda te obvezno 1 rebro čokolade za kuhanje

Četvrti dan – VOĆNI DAN

RUČAK I VEČERA: voće – miješano

Tri puta za vrijeme dijete (jednom mjesečno) treba održati ''vodeni dan'' koji uvijek ide iza voćnog dana, a poslije njega se nastavlja proteinski dan. Kava i čaj mogu se piti u neograničenim količinama, ali bez šećera.
Poslije završene dijete jede se normalno, s tim da voće ostaje za doručak još 90 dana. Ako se u naredna 3 mjeseca od svršetka dijete izgube 3 kg, znači da je došlo do promjene u metabolizmu. Ako se ne izgube, dijetu treba ponoviti. Dijeta se ne smije odmah produžiti ako je potrebno skinuti još kilograma, već tek za 3 mjeseca.
Djeluje komplicirano, ali nije. Količina hrane je veća od one koju svakodnevno unosimo, ali kilogrami se gube. Ne treba gubiti nadu i volju jer se događa da prvih 10 dana težina ne pada, ali onda se naglo izgube 3-4 kg. Ako ponekad popijete sok, gledajte da bude gaziran (sadrži manje šećera). Ništa se ne smije preskakati, svaka namirnica ima svoju namjenu i organizam ne smije ostati bez nje. Nije uobičajeno da se voće jede za doručak, ali organizam iz njega prvo iskoristi integralni šećer koji hrani živčani sustav, ili čokoladu, ona sprječava alergije koje su prisutne baš pri dijeti.
Poželjno je na polovici dijete kontrolirati krvni tlak i krvnu sliku. Svi koji su držali ovu dijetu izgubili su najmanje 10 kg bez bilo kakvih zdravstvenih problema. Dijeta pomaže boljoj regulaciji krvnog tlaka.

Admin
31.10.2006., 22:48
Ma, ljuta sam ko ris. Sutra ne jedam količinu koja je predviđena, već samo pola. Ili još manje od pola. Večerala samisto što i za ručak, u nešto manjoj količini. Jebemu, baš sam ljuta. A tako sam fino mršavit počela. :mad:
Nadam se da će nastaviti kazaljka padati... :moli:

Mayo
31.10.2006., 23:02
A i ja sam se prejela kestena u subotu navečer, iako sam rekla da ću jesti manje i ne iza 20h.. šta sad, život ide dalje.. :kava:
Nemoj se bedirat, sutra nastavi dalje i pamti ovu grižnju savjesti za ubuduće :cool:

tratinčica
01.11.2006., 10:51
Držim se ove dijete ko pijan plota a u tri tjedna smršavila sam samo 3 kg :mad: :mad: :mad: !

Dal sam jučer pojela previše?
Ovak, za doručak 2 manje kruške, za ručak komad pizze sa kečapom i šampinjonima (odprilike 15x15cm :rofl: ) i za večeru 2 kolača. Naravno, bio mi je UH dan.

Kaj više da radim? Fuck...:mad:

Mayo
01.11.2006., 11:56
Pa super si smršavila. Više od kilograma tjedno i nije baš zdravo, ovo je idealno, a ako držiš dijetu tri mjeseca kako je propisano izgubit ćeš po svojoj računici cca 12 kg! Nije to za bacit :top:

Vježbaš li? Ako želiš pojačati tempo mršavljenja, ubaci ili pojačaj kretanje i vježbanje.

I mislim da jučer nisi pojela previše :mig:

Tinchi
01.11.2006., 12:11
Držim se ove dijete ko pijan plota a u tri tjedna smršavila sam samo 3 kg :mad: :mad: :mad: !
:O jebote, pa kud ćeš više :D
To je idealno :top: I zdravo :)

Admin
01.11.2006., 18:29
Meni ošlo isto u tri tjedna ošlo tri i pol kile. Ali me totalno ukomiralo nekaj. Ono, mislim da jedem previše. Stalno se bojim da mi sada ne stane. I brijem da sam dobila kilu od jučerašnjeg hrdanja. Ma...

Još nekaj, ako ja nisam gladna, moram svejedno jesti, budući da piše da se niti jedan obrok ne smije preskakati. :confused:

roza1
01.11.2006., 23:59
uh, ovaj forummi je baš prava podrška!!! kad vidim da ne patim sama!
pitanje: koliko količinski riže pojedete i tjestenine 2. odnosno 3. dana(mislim u gramima)?
unaprijed hvala

Orca26
02.11.2006., 02:38
Pozdrav svima.

Ako nista, ova dijeta me je natjerala da razmisljam sta jedem, i sta je potrebno unositi u organizam.
80% je bila neka brza ishrana, nije mi ni bitno sta pojedem, samo da nesto jedem da nisam gladna, i idemo dalje....
Jednostavno, kao da me vjetar okrenuo za 260 stepeni..totalno sam promijenila razmisljanje.

8. dan sam na ovoj dijeti, prije nisam bas "koristila" neke dijete.

Ovo je prva koja me zaista privukla.
Nakon 8 dana, imam 2 kg manje, i ne mogu vam opisati koliko se dobro osjecam;)

Zaista je bitno paziti koje namirnice se mogu kombinovati, a ne natrpati smao bezveze u sebe. S vecom ljubalju sad i skuham nesto i pojedem, i sve;)
I zaista, ovo ej najbolja stvar koja se mogla desiti;)
Zahvaljujem dragoj osobi na "dostavljanju dijete"
;)

Orca26
02.11.2006., 02:48
i da, jedno pitanje..
negdje sanm vidjela da se na skrobni dan moze jesti kuhani kukuruz.....

a sta je sa kestenjem?

Mogla ibih rucati kesten pire;)
a naravno i doruckovati, a;)
il se varam?

tratinčica
02.11.2006., 06:27
i da, jedno pitanje..
negdje sanm vidjela da se na skrobni dan moze jesti kuhani kukuruz.....

a sta je sa kestenjem?

Mogla ibih rucati kesten pire;)
a naravno i doruckovati, a;)
il se varam?

Varaš se, kestene NE SMIJEŠ doručkovati! Kesteni su jako čudna :rofl: namirnica, nemam pojma gdje da ih smjestim, pa ih izbjegavam. Možda bi najviše pasali u UH dan...

PITANJE: koliko pojedete riže ili krumpira ili tijesta? Meni se 12 dkg čini puno premalo...:flop:

Mayo
02.11.2006., 08:37
Ja kestene mlatim na škrobni dan i nemam neku grižnju savjesti jer su taaaako dobri.. Doduše, ne za doručak, tad je samo voće na repertoaru :mig:

Nemam pojma za količine, ne važem ih, odnosno jedem onoliko koliko sam jela i prije dijete, samo bez mesa i kruha sa strane :)

Clare
02.11.2006., 10:57
Ma nemojte se uopce zamarati ako zgrijesite. Pa nitko nije savrsen. Vjerojatno ce kile malo sporije ici dolje, ali cete biti zadovoljnije/i. :) A nikako nemojte odustati!
Da li se negdje bas izricito spominje da se ako zgrijesite treba poceti opet s proteinskim danom?
Ja sam recimo u subotu, na svoj UH dan pojela sendvic sa sirom preko dana i onda navecer otisla na tulum na kojem se nisam uspjela suzdrzati, pojela par sendvica, par malih kolaca i 4-5 juice vodke :), pa sam sljedeci dan samo nastavila s vocnim danom. Bas mi je vocni dan odgovarao zbog ciscenja organizma od svega toga.
Nakon te grijesne subote sam se opet disciplinirala i evo za 4 dana 1 kila manje, sve skupa u 18 dana 3 kile. Ja zadovoljna.

Sto se tice kolicine hrane, 12 dkg rize kako pise u knjizi za rucak i veceru mi je ipak bilo premalo (bas cudno :)), tako da cu to povecati na 15 i obavezno dodati puno sirovog ili kuhanog povrca. Salata moze ici i na UH dan za rucak, a tada kao ide 12 dkg tjestenine samo za rucak (jer je kolac za veceru), pa mislim da se to uz salatu moze izdrzati.

Tinchi
02.11.2006., 11:08
Dijeta ima jednu manu - nema mliječnih proizvoda on every day basis.
Mislim da je dobro svaki dan staviti barem light mlijeko u kavu i ubaciti jedan recimo jogurt u meni. Ako ništa, barem tablete kalcija :)

Tinchi
02.11.2006., 11:10
Varaš se, kestene NE SMIJEŠ doručkovati! Kesteni su jako čudna :rofl: namirnica, nemam pojma gdje da ih smjestim, pa ih izbjegavam. Možda bi najviše pasali u UH dan...

PITANJE: koliko pojedete riže ili krumpira ili tijesta? Meni se 12 dkg čini puno premalo...:flop:Kesteni su, kolko ja znam, škrob, srodni krumpiru ;)

Tinchi
02.11.2006., 11:14
Šta s mojom teglicom ajvara? Odustajem, ne smijem valjda.
Dalje, rižu smijem jesti u obliku npr. rizi bizi, dakle, dinstani grašak na luku i ulju? Općenito, smijem li rižu, meso, tijesto jesti u obliku s povrćem dinstanim na ULJU, ili moram sve na suho? Znam da sam pitala za salatu i rečeno mi je da smijem ulje i ocat, ali meni je to onak malo nevjerojatno, mislim, ulje deblja, ili?
Ovo je moja prva dijeta i sva sam zbunjena.
Krumpir, strogo kuhani, ili u to ulazi i pommes frites? :misli:

Aaaa!!!! Sad vidjeh na onom linku:
Škrobni dan:
Ručak: riža, kuhani grašak, kečap, ajvar i paradajz salata.

Jeee, jupi, sretna, sretna!:tulum:Luk možeš dinstati i na vodi :)
Ja kad želim uštedjeti s uljem mjerim ga na žličice - jedna za kavu ti je dovoljna :) Pogotovo ako dinstaš luk u teflonskoj tavi. To fakat nije puno :) Mislim, vjerojatno ti ne bi naškodilo ni više ali sigurno je sigurno.

Tinchi
02.11.2006., 11:21
bude išlo, polako. kod svakog mršavljenja imaju ti "pragovi". ja recimo uvijek od šuba izgubim 5 kg i onda stoji, stoji, stoji:DČitala sam negdje da je taj "prag" ustvari težina s kojom se organizam dobro osjeća i nastoji ju sačuvati.
I ja ga imam (-4kg od ovog sad) :D ali s njim sam još uvijek deblja tak da mi nije jasno zakaj moje tijelo ne stremi ipak nekoj manjoj kilaži od te :zubo:

Mayo
02.11.2006., 11:22
Dijeta ima jednu manu - nema mliječnih proizvoda on every day basis.
Mislim da je dobro svaki dan staviti barem light mlijeko u kavu i ubaciti jedan recimo jogurt u meni. Ako ništa, barem tablete kalcija :)

S tim i ja počinjem u subotu na mesni dan - jogurt ili šalica mlijeka za večeru svaki dan (osim voćnog) umjesto ičega drugog propisanog :top:

Tinchi
02.11.2006., 11:24
A jeboga! Ne mogu piti kavu bez mlijeka. Šta ću sad? Baš si jutros na wcu mislim - jebemti kak bi sve bilo okej samo da nisu oduzeli prokleto mlijeko u kavi. I sve si mislim, švercaću se s par kapi mlijeka, pa kud puklo da puklo.
Razgovam ja tako jutros sama sa sobom u kuhinji: "Sad ću si popit jednu, pa kad ostavim klinca u školi popit ću još jdnu. A gnjidi? Ne treba njemu, ionako spava. Ma da! Probudit će se, ma onda bum skuhala još kave, pa ću opet popiti. Navečer!!! E, naveče budem kod sestre, da i navečer budem jednu, za prije spavanja...

Počinjem plašiti sama sebe... ma švercat ću se. Bajdvej, ovo je moja prva dijeta, pa sam u neznanju, svaki savjet je više nego dobrodošao.Ma pol deci mlijeka u kavi nije bed, ajde :D
Imaš i ona light, zanemarivo mala kalorijska vrijednost :top:
A i zdravo je, po mom mišljenju. :top:

Tinchi
02.11.2006., 11:26
slozis sangriu i proglasis to ruckom :D

ili uzmes vocnu votku za uzinu

salim se :) da kombinacija ko stvorena za ispumpavanje zelucaBaš :D
Prijateljica je bila na strogoj dijeti i odlučila si popit na tulumu. :zubo:
Već u 21h ležala je nepomično, dva sata kasnije bila je na hitnoj :eek:
Bolje se ne igrat ako znaš da nisi baš izdržljiv :nono:

Tinchi
02.11.2006., 11:30
S tim i ja počinjem u subotu na mesni dan - jogurt ili šalica mlijeka za večeru svaki dan (osim voćnog) umjesto ičega drugog propisanog :top:Ma okej je i svaki dan. Jogurt za doručak je najbolji, i mlijeko u kavicu. Niš ti neće bit :)
Manjak kalcija u prehrani ne pari mi baš najbolji :misli:

Bajadera
02.11.2006., 11:46
Ja sam prije bila na un dijeti i za tri tjedna sam skinula 6 kila, s time da sam jela sve prženo na ulju i bijeli kruh. Nakon toga sam (naravno) počela previše jesti i opet sve ispočetka. Sad nakon 4 dana bilježim 2 kile manje, s time da vježbam na orbitreku pola sata dnevno. I uzimam tablete kalcija.

Orca26
02.11.2006., 16:51
e, nisam mislila doruckovati kestenje, nego vecerati;)
Dakle, kestenje i kukuruz mogu na skrobni dan, divno.
a, GLJIVE SU UGLJIKOHIDRATI, i u sushtini bismo ih trebali konzumirati samo na taj dan, na pizzi, uz spagete i sl.
I, ako na skrobni dan, npr rucam grasak, jel mogu za veceru krompir..ili nesto drugo, jel mroa bas biti isto grashak?
Sto se tice coffe..inace pijem uvijek s amlijekom. sad poikusavam to raditi samo na proteinski dan, a ostalim danima bez mlijeka, mada nekad KRISHOM DA NI JA NE VIDIM, stavim KKKKAPLJICU mlijeka, eto cisto....da me zelja mine.
A danas sam fino sebi spremila ramsteak. Najela se pravo. U teflon tavi na jednoj jedinoj kapljici maslinovog ulja, malcice posula vegetom i origanom, i iscijedila pola limuna, tako da nisma imala ni potrebe soliti, i jos sam skuhala mrkvu, kao salatu..mislim da je to dozvoljeno.
Secer samo totalno zamijenila saharin-om - (natren)
m...sta jos imam reci...hm..ne znam, nakon 8 dana jos stojim na 2 kg manje, nadam se da ce nakon 15.-og dana biti bar 3 kg
eto, uzivajte, i dobra je ovo stvar. NJam, umjesto kolacha, napravim sebi pitu od jabuka, i uziiiiivam

Tinchi
02.11.2006., 16:55
Ma ne mora biti baš isto, mislim da je bitnije da je za ručak veća količina, za večeru manja :)

Admin
02.11.2006., 16:59
Dakle, jesmo li ziher da su gljive ugljikohidrati? Da se mogu ko čovjek najesti pizze s gljivama na ugljikohidratni dan?:cerek:

Orca26
02.11.2006., 17:08
ja sam se danas bas raspitala, i pricala sa ljudima koji..sto posto znaju puno stvari o ishrani i svemu tome.
i svi mi kazu da su ugljikohidrati. ma jesu, nema sta.
da su proteini, to nikako ne bi valjalo;)

znaci ja veceras ne moram opet ramsteak jesti..mogu i neku salamu, dimljenu pilecu...mmmm;)
i solju joogurta, njam;)

bas sam nekako pocela voljet hranu;) svaki mali djelic, i cijenit je vise;) hahaaaaa

FREAK;)

Da, mislim da sam ovdje procitala http://www.fitness.com.hr/prehrana.aspx
al nisma bas sigurna.
Kafa, kakao, i ostali napici koji sadrze kofein i....to nesto sto kakao sadrzi, haha ne znam sad tacno sta, trebalo bi piti snajmanje sat-dva prije ili poslije jela, jer oni sprijecavaju apsorbaciju zeljeza - il tako nesto,) nevezano za ovu dijetu, nego uopce.

"Alkohol - izvor suvišnih kalorija"

Opa------
a napit cu se za Novu Godinu pa makar;)
haha, a sutradan samo paradaiz corbu da se dozovem, i onda opet ispocetka;)

e, da evo jos nesto, o gljivama.

http://www.coolinarika.com/clanak/gljive-u-prehrani

hm..kaze da imaju i proteina u sebi, ali i ugljikohidrata, kako god, one sadrze najvise vode ima i zanimljivih recepata

Orca26
02.11.2006., 17:21
Npr...

"Tako, primjerice, osušena shiitake gljiva sadrži oko 10% proteina i 75% ugljikohidrata, apsolutni rekord od 135 mcg selena, 14 mg niacina, 21 mg pantotenske kiseline i 163 mcg folne kiseline. No, ono što najviše čudi je visok sadržaj vitamina D koji nedostaje u zimskim danima, a iznosi 1660 IJ"

Orca26
02.11.2006., 17:28
E jesam i ja zaredala sa postovima, hahah.

Bas sam se pitala, sta je sa medom. Navikla sam na med, i moram ga uzimati zbog grla, stalno, svakodnevno.

Kad vidim, pise nesto diiivno, krasno;)
Dan bi trebalo poceti casom vode i kasičicom meda;) pa onda pojesti 2 vocke;) To mi se vec svidja.

Gipsyqueen
02.11.2006., 19:21
Evo meni je 14. dan i vec sam se skroz navikla..skinula sam 3.5kg. Nisam se jako strogo pridrzavala dijete u smislu da sam povrce dinstala na kolicini masl.ulja kao i kad nisam na dijeti, ali sam jela namirnice po pravilima, strogo po danima. Nisam bas luda za slatkim pa mi je muka kad moram jesti kolace, zato jedem sladoled:D

tratinčica
02.11.2006., 19:39
Evo meni je 14. dan i vec sam se skroz navikla..skinula sam 3.5kg. Nisam se jako strogo pridrzavala dijete u smislu da sam povrce dinstala na kolicini masl.ulja kao i kad nisam na dijeti, ali sam jela namirnice po pravilima, strogo po danima. Nisam bas luda za slatkim pa mi je muka kad moram jesti kolace, zato jedem sladoled:D

Jooojjj, kak zavidim takvim ljudiimaaa :eek: , ja živim za kolač-dan :D

tratinčica
02.11.2006., 19:43
Kesteni su, kolko ja znam, škrob, srodni krumpiru ;)

Vidiš, vidiš...pa da..sili mi :zubo:

Orca26
02.11.2006., 19:43
Nevjerovatno da je ovo ona.:)

nakon ove dijete.
odlicno.

http://www.gloria.com.hr/site/mainpages/slike/2006/616/Indira2.jpg

Admin
02.11.2006., 19:57
Jooojjj, kak zavidim takvim ljudiimaaa :eek: , ja živim za kolač-dan :D

I ja! Sad sam počela hodočastiti Interspar, jer su mi iz Bille prejednostavni. Katastrofica jedna! Već me hvata neka nervoza, danas je K-dan i strpljivo čekam da kucne 20 sati, počne BB i da ja mogu startat. :s

Admin
02.11.2006., 19:58

nakon ove dijete.
odlicno.

Nda... da mi je znat, jel će mi i cice tako narasti nakon dijete...:confused:

Tinchi
02.11.2006., 19:59

nakon ove dijete.
odlicno.

http://www.gloria.com.hr/site/mainpages/slike/2006/616/Indira2.jpgZanimljivo ali ona uopće nije puno sitnija nego prije već nekako - elegantnija :D

Tinchi
02.11.2006., 20:03
Dakle, jesmo li ziher da su gljive ugljikohidrati? Da se mogu ko čovjek najesti pizze s gljivama na ugljikohidratni dan?:cerek:http://www.coolinarika.com/clanak/proteini-gljiva-ili-mesa

Hmmm... imaju proteina ali izgleda da su ipak više UH namirnica.
U svakom slučaju, imaju malo kalorija tako da ih možeš staviti na pizzu :) Svakako bolje nego sir :D

Mayo
02.11.2006., 21:16
Hmh.. ugljikohidrati ili proteini? (http://www.hrana.com/pt/povrce/gljive.htm)

Shiitake gljive su priča za sebe..

Admin
02.11.2006., 21:47
... i onda si ja hrabro nagrabim tri kolača... i uspijem pojesti samo jedan i pol. I još razmišljam kako ugurati čokoladu za kuhanje u sebe...:zubo:

Lazanje bi, ljudi moji, lazanje. Iako i pizza s gljivama mi se trenutno čini kao ulazak u raj...

Gipsyqueen
02.11.2006., 22:00
Jooojjj, kak zavidim takvim ljudiimaaa , ja živim za kolač-dan

Ma zato ja imam drugu boljku, a to su tjestenina...krumpir i grickalice a la stapici i krekeri. Na svoju srecu odnedavno imam problema s visokim tlakom pa sam morala izbaciti sve te slane divote. Nikad nisam voljela przene grickalice poput smokija, cipsa ni slatko poput kolaca...ali nije da ih nikad ne jedem, samo mi nisu slabost (cokoladu napadnem eventualno u one dane u mjesecu:D)!

Tinchi
02.11.2006., 22:04
... i onda si ja hrabro nagrabim tri kolača... i uspijem pojesti samo jedan i pol. I još razmišljam kako ugurati čokoladu za kuhanje u sebe...:zubo:

Lazanje bi, ljudi moji, lazanje. Iako i pizza s gljivama mi se trenutno čini kao ulazak u raj...To se i meni događalo - jedva pojedem drugi, a trećeg gledam i čini mi se velik ko kutija od cipela :zubo: A inače ubijam za slatko :s
Jebeno se smanji želudac :top:

Mayo
02.11.2006., 22:12
Ja još uvijek nemam problema sa slatkim. Tri kugle sladoleda plus dva kolača.. prokleta sam :bang:
Sutra ću se patiti s voćem i povrćem, a idući tjedan za kaznu nema kolača ni sladoleda :bonk:

Admin
02.11.2006., 22:20
I ja bum se sutra jako patila s voćem, jučer sam pretjerala sa kupusom iz sarme i restanim krumpirom... :E
Sutra u kino na Parfem nosim grožđe u kutijici. Ne mrem reć da sam napaljena (mislim da bu sutra bio dan D. Dijete spava kod bake (večeras i sutra navečer) :zubo:

Ja se nabrusila za proteinski dan - sendvič od dimljenog sira i kuhana šunka, hren - smije se to? :moli:

Ugljikohidratni dan palim u pizzeriu i naručujem jednu sa paradajzom i gljivama. Jedva čekam. :s

Kava i mlijeko spremni za jutro...

Mayo
02.11.2006., 22:43
I ja bum se sutra jako patila s voćem, jučer sam pretjerala sa kupusom iz sarme i restanim krumpirom... :E
To je bio i moj ručak jučer, njamac :top:
Sutra u kino na Parfem nosim grožđe u kutijici. Ne mrem reć da sam napaljena (mislim da bu sutra bio dan D. Dijete spava kod bake (večeras i sutra navečer) :zubo:
Nakon filma izgubit ćeš volju za hranom, vjeruj mi :zubo:
Ja se nabrusila za proteinski dan - sendvič od dimljenog sira i kuhana šunka, hren - smije se to? :moli:
Jedi :)

Tinchi
02.11.2006., 22:46
Ja još uvijek nemam problema sa slatkim. Tri kugle sladoleda plus dva kolača.. prokleta sam :bang:
Sutra ću se patiti s voćem i povrćem, a idući tjedan za kaznu nema kolača ni sladoleda :bonk:Nije se ni meni to desilo odmah, tek nakon desetak dana :D

Tinchi
02.11.2006., 22:48
Kaj papate kruh na prot. dan? :confused:
Šta ja znam, skužih da nekako proteini moraju prevladavati, recimo 3-4 jaja plus mala žemlja. Svakako više proteinske klope nego UH.

Admin
02.11.2006., 22:53
Bit će to sendvič s malo crnog kruha, a puno sira, hrena i šunke. Koncentrirat ću se na šunku, sir, hren. Onak, roladice... njamac!!!!:cerek:

Tinchi
02.11.2006., 22:55
Aha, to može :D
Super je ideja :D
I kad već spominješ hren, ne mogu vjerovati da se nijednom hrenovki nisam sjetila :bonk:

Orca26
02.11.2006., 23:31
haha, ti bi da ti narastu cice.;))

ona je koliko znam silikone ugradila, pa eto;)

Admin
02.11.2006., 23:32
Fakat: hrenovke, jaja, senf (si znala da se od senfa isto mršavi?);)

Admin
02.11.2006., 23:33
...ona je koliko znam silikone ugradila, pa eto;)

Ma neeeee, to je njoj "Narcis masiroooo"....:rofl: Kakvi te silikoni spopali?:zubo:

Orca26
02.11.2006., 23:34
da, vidis, hrenovke;)

meni je sutra skrobni dan....

hm, mogla bih fazol - ili ti grah, nisam ga jos nijednom jela,) njam
hahaha

Orca26
02.11.2006., 23:36
e,t ek sad vidim ovo gore - lazanje.
njamm
zasto da ne;)
nasla sam super recept za lazanje, sa patlidzanom i... cek da ga nadjem;)

evo gaaaa;)
njam, e moj je .....next time;)

Priprema

1. Patlidžane operite, narežite na uzdužne ploške srednje debljine,
malo posolite i ostavite stajati oko 15 minuta. Zatim ih osušite na upijajućem papiru.
2. Tikvice i rajčice također narežite na ploške. U tavi na malo ulja popecite
patlidžane i tikvice pa ih ohladite.
3. Za bešamel na maslacu kratko popecite brašno i postupno dolijevajte mlijeko
uz stalno miješanje. Malo posolite, popaprite, dodajte naribani muškatni oraščić i
Vegetu te kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Na kraju dodajte parmezan.
4. Na dno vatrostalne posude (22×32 cm) stavite malo bešamela. Po bešamelu
rasporedite dio lazanja te dio pripremljenih patlidžana i tikvica pa ih malo
pospite Vegetom Twist mediterana. Po njima rasporedite mozzarellu narezanu na
ploške, a zatim zalijte s malo bešamela.
5. Drugi sloj započnite lazanjama, po njima rasporedite popečene patlidžane
i tikvice te narezane rajčice. Pospite Vegetom Twist mediterana i stavite ploške
mozzarelle. I ovaj sloj prelijte s malo bešamela.
6. Treći red započnite opet lazanjama, a zatim stavite na njih preostale
patlidžane s tikvicama i narezanu mozzarellu. Završite lazanjama i bešamelom.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje

Lazanje malo ohladite, narežite i poslužite uz sezonsku salatu.
Savjet

Za pripremu bešamela koristite se hladnim mlijekom, a miješajte pjenjačom
kako biste izbjegli stvaranje grudica.

haham, samo ovaj beshamel sos......
al nesto razmisljam, ustvari, zasto da ne..brasno ne smeta, a u kolachima svakako ima mlijeka, a vjerovatno i dana, a jedu se taj dan.....
mozda umjesto beshamel sosa moze paradaiz sos;)

Tinchi
02.11.2006., 23:39
Fakat: hrenovke, jaja, senf (si znala da se od senfa isto mršavi?);)
Jel? :confused:

Admin
02.11.2006., 23:51
Jel? :confused:

Da. Moja sestra je diplomirala s dijetama. Pa sam ju jednom pitala zakaj stalno u sendvič maže senf. Pa mi je rekla - Od senfa ti se, draga moja sekice - mršavi.:cerek:

Evo, čisto da se zna.Dakle, hrenovke, jaja, senf - nova ideja.

Ava Adore
02.11.2006., 23:54
Kako hrenovke i jaja mogu ići zajedno?

Admin
Bešamel i mljeveno meso bi se moglo, možda na proteinski dan, ali jel ima neka alternativa za tijesto za lazanje, nekaj umjesto toga?

I da, još, a mesna štruca punjena tvrdo kuhanim jajima? Znate ona rolada od mljvenog mesa, kaj su unutra jaja... :bolje da pobjegnm u krevet:

Admin
Kako hrenovke i jaja mogu ići zajedno?

Kaj? Ne? A jooj... šteta :cry:
Meni se malo čini da sam negdje vidjela da se jaja s nečime ne smije kombinirat? Jel to s mesom? Ili sirom? Ili meso i sir samo smiju skupa? Ah, tada otpada i mesna štruca... :buuhuuu mama:

Ava Adore
02.11.2006., 23:56
Pa ako jedeš meso ne jedeš jaja, ako jedeš jaja ne jedeš meso :D Kakva bi to dijeta bila da možeš meso, kruh, sir, jaja, salatu i 2 deci juhe? :confused:

Orca26
02.11.2006., 23:57
Pa meso i jaja se ne bi trebali mijesati.

Mijesajte vi, al onda nema vecere;) za veceru....casa vode;)
hahaha

a jaja i sir ni slucajno zajedno. sir moze sa mesom, al u tom slucaju manja kolicina mesa.

Tinchi
02.11.2006., 23:57
Da. Moja sestra je diplomirala s dijetama. Pa sam ju jednom pitala zakaj stalno u sendvič maže senf. Pa mi je rekla - Od senfa ti se, draga moja sekice - mršavi.:cerek:

Evo, čisto da se zna.Dakle, hrenovke, jaja, senf - nova ideja.Ja misilila da ćeš detaljnije obrazložit :zubo:
Svejedno, kod senfa je meni super kaj ne deblja ko majoneza a fini je :top:

Ava Adore
02.11.2006., 23:58
Pa meso i jaja se ne bi trebali mijesati.

Mijesajte vi, al onda nema vecere;) za veceru....casa vode;)
hahahama nema mijesanja uopce...

Tinchi
02.11.2006., 23:59
Pa ako jedeš meso ne jedeš jaja, ako jedeš jaja ne jedeš meso :D Kakva bi to dijeta bila da možeš meso, kruh, sir, jaja, salatu i 2 deci juhe? :confused:Pa mislim da ne bi bila velika šteta :D Ako recimo ne pojedeš kruh, i ak je sve sirovo ili barem kuhano :D

Kajjaznam, ja sam uglavnom jela samo jedno od tog. :confused: Eventualno drugu vrstu za večeru :D

Orca26
02.11.2006., 23:59
Bešamel i mljeveno meso bi se moglo, možda na proteinski dan, ali jel ima neka alternativa za tijesto za lazanje, nekaj umjesto toga?

I da, još, a mesna štruca punjena tvrdo kuhanim jajima? Znate ona rolada od mljvenog mesa, kaj su unutra jaja... :bolje da pobjegnm u krevet:

a ti napravi mljeveno meso na proteinski dan, a lazanje zamisljaj;) eto ti rjesenja, haha;)

samotaj ga u sir, haha;)

kaze: ne mijesati ugljikohidrate i proteine, dakle, lazanje i ostalo sa mesom ne dolazi u obzir.

a ja bih tako rado makarone sa sirom i jajima.......mmmmmmmmmmm njjjjjjjjammmmmm. jos bih ih u pecnici zapekla malo;)

Ava Adore
03.11.2006., 00:00
Onda to nije un dijeta nego samo smanjivanje unosa hrane koji se inače pojede

Admin
03.11.2006., 00:02
ma nema mijesanja uopce...

Ima. Jasno piše da se dio mesa smije zamijeniti sirom. :zubo:

Ipak će pasti roladice od šunke, sir i hren...:cerek:

Orca26
03.11.2006., 00:02
Pa mislim da ne bi bila velika šteta :D Ako recimo ne pojedeš kruh, i ak je sve sirovo ili barem kuhano :D

Kajjaznam, ja sam uglavnom jela samo jedno od tog. :confused: Eventualno drugu vrstu za večeru :D

hihi, fino pise, akos u za rucak jaja, za veceru MORAJU biti jaja, ako je za rucak meso, za veceru MORA biti meso;)

mislim da to vazi samo za proteinski dan, da vecera mora biti potpuno ista.

Tinchi
03.11.2006., 00:03

I da, još, a mesna štruca punjena tvrdo kuhanim jajima? Znate ona rolada od mljvenog mesa, kaj su unutra jaja... :bolje da pobjegnm u krevet:A brijem da može, al ja bi to onda definitivno bez kruha :D
Mislim inače pod normalno uz to jedem kruh i salatu (bez priloga) pa ne mršavim :D

Admin
03.11.2006., 00:03
Onda to nije un dijeta nego samo smanjivanje unosa hrane koji se inače pojede

I ja mislim da malo pretjeradosmo, zabrijali jebote.:eek:

Kaj se tiče ručak i večera - ja jedem ono kaj je bilo za ručak, isto i za večeru - sve dane, osim ugljikohidratnog - tada idu kolači. Ili palačinke s namazom (ne šećer niti nutella naravno, može dijetalni pekmez) ali ja uzmem najčešće tri prazne.

Ava Adore
03.11.2006., 00:04
Ima. Jasno piše da se dio mesa smije zamijeniti sirom. :zubo:

Ipak će pasti roladice od šunke, sir i hren...:cerek:Ma govorim za jaja aaaa :D

Orca26
03.11.2006., 00:05
hahaha.....
vidi nas..cc
fol na dijeti, a stalno mislimo sta cemo jest
haha

freak-ovi:)

Tinchi
03.11.2006., 00:05
Onda to nije un dijeta nego samo smanjivanje unosa hrane koji se inače pojedeDa :klap:
U tome i jest štos, ovo nemiješanje je samo zavaravanje mozga :) I da nam pruži iluziju kako se najedemo a ustvari ćorak :D

Makar, čitala sam na raznim mjestima da Hrvati tradicionalno loše kombiniraju hranu i da je to nemiješanje ustvari najzdravije za probavu. :) Što može bit jer meni se na toj dijeti ne spava (dobro, malo 2. i 3. dan ipak) i nekako sam aktivnija, življa :)

Tinchi
03.11.2006., 00:07
hihi, fino pise, akos u za rucak jaja, za veceru MORAJU biti jaja, ako je za rucak meso, za veceru MORA biti meso;)

mislim da to vazi samo za proteinski dan, da vecera mora biti potpuno ista.Ma radilo je meni i ovako. I to odmah, drugi dan se već osjećam ko da ću poletit :lux: Čim ne miješaš već je ok.

Ava Adore
03.11.2006., 00:09
Ja sam prije par dana za večeru jela rižu i piletinu u sweet&sour umaku, pa pečene kestene pa puding s keksima... Da postoji dijeta pomiješaj namirnice na nemogući način pobijedila bih :rofl:

Admin
03.11.2006., 00:10
Ma govorim za jaja aaaa :D

Uh (briše znoj sa čela), a ja se već prepala... :zubo:

I ja sam nekako postala hiperaktivna. Padnem jedino kad je voće (voćno sam jedino uzimala kao sok, a vitamine u tabletama). Ovo s voćem me ubija, nije fino kao - dobar slavonski kulen, koji samo mogu gledat kak se na klimi suši, pas mtr...:E

Moja baka fakat nema milosti, ali mogu ja to, gledat ću ga do Badnjaka, a onda će nastradati...

Orca26
03.11.2006., 00:11
Da :klap:
U tome i jest štos, ovo nemiješanje je samo zavaravanje mozga :) I da nam pruži iluziju kako se najedemo a ustvari ćorak :D

Makar, čitala sam na raznim mjestima da Hrvati tradicionalno loše kombiniraju hranu i da je to nemiješanje ustvari najzdravije za probavu. :) Što može bit jer meni se na toj dijeti ne spava (dobro, malo 2. i 3. dan ipak) i nekako sam aktivnija, življa :)

e, da.
i ja sam nekako zivlja, pokretnija..sta ja znam,. vjerovatno se kile tope, haha.

a mi Balkanci ne bi bili mi kad se ne bismo najeli mesa i krompira, jos uz to i nekih jaja, sira i slicno:mad:

kod nas je, sto vise razlicitih jela, nama bolje. e necu vise pa makar crkla!

U svakoj knjizi o pravilnoj ishrani, o ocuvanju linije i slicno, lijepo pise da je najzdravije u jednom danu unositi istu namirnicu vise puta dnevno. ja sam se bas navikla na ovo voce ujutro, ne znam hocu li ikad vise doruckovati nesto drugo.
Jednostavno, mislim da cu totalno promijeniti navike.
Kvaka je u tome sto se ovako ODABRANA hrana lakse svari i brze ogladnimo, kad pomijesamo svasta naravno da cemo duze biti siti, jer to nema sanse da se svari kako treba i brzo.

e da, kad je vocni dan, jedetel vi banane?

Ava Adore
03.11.2006., 00:12
ja sam se bas navikla na ovo voce ujutro, ne znam hocu li ikad vise doruckovati nesto drugo.
ja ne bih bila skroz sigurna :D

Orca26
03.11.2006., 00:14
Ja sam prije par dana za večeru jela rižu i piletinu u sweet&sour umaku, pa pečene kestene pa puding s keksima... Da postoji dijeta pomiješaj namirnice na nemogući način pobijedila bih :rofl:

mmmm
njam;)
mislim da piletina sa rizom i nije neki zlocin;)
meni je sutra 10. dan dijete, i za sad se stvarno strogo pridrzavam.

mislim....strogo.....hm. Nisam jos za.ebala i jela nesto sto ne smijem, i nekako sam ponosna na sebe, mada kazem, nekad stavim kap mlijeka u kafu, cisto..d ami nije dosadna kafa;)

Ava Adore
03.11.2006., 00:15
mmmm
njam;)
mislim da piletina sa rizom i nije neki zlocin;)
ma nije to bila dijeta :mig: kao sto se vidi iz nabrojenog :rofl:

Orca26
03.11.2006., 00:16
Ma ja znam da cu sutra jesti grah, a vecerati cu...hm, izaci cu napolje i usput kupiti peceno kestenje, jedno 10-15 komada pojest i gotovo;)

Ljudi, nekako mi postao drag i blizak ovaj slatki osjecaj gladi;)
haha
mislim da cu izdrzati do january
;)

Tinchi
03.11.2006., 00:17
e, da.
i ja sam nekako zivlja, pokretnija..sta ja znam,. vjerovatno se kile tope, haha.

a mi Balkanci ne bi bili mi kad se ne bismo najeli mesa i krompira, jos uz to i nekih jaja, sira i slicno

kod nas je, sto vise razlicitih jela, nama bolje. e necu vise pa makar crkla!

U svakoj knjizi o pravilnoj ishrani, o ocuvanju linije i slicno, lijepo pise da je najzdravije u jednom danu unositi istu namirnicu vise puta dnevno. ja sam se bas navikla na ovo voce ujutro, ne znam hocu li ikad vise doruckovati nesto drugo.
Jednostavno, mislim da cu totalno promijeniti navike.
Kvaka je u tome sto se ovako ODABRANA hrana lakse svari i brze ogladnimo, kad pomijesamo svasta naravno da cemo duze biti siti, jer to nema sanse da se svari kako treba i brzo.

e da, kad je vocni dan, jedetel vi banane?Voće ja preferiram za doručak već više godina :) Stvarno, kad ti jednom sjedne to je to :top:
Ipak, bilo bi mi draže da sam navikla jesti ga za večeru. U tom slučaju sad ne bih bila ovdje na ovom topicu :D

Ma nema poletnost veze s kilama, jednostavno se ne opterećuje probavni sustav i sama probava je lakša :) Brža izmjena tvari, bla... Ja se recimo na skoro niti jednom obroku nisam pretrpala, ono, da moram malo odmorit :D, već se odmah ustajem i u akciju, bez problema. :)
I što više prolaze dani, osjećaj je bolji, ustvari tolko je dobar da ti prestaje bit bitno gubiš li još kile il ne :D:D
Nda, pretjerujem , al sam blizu :)

Ja jedem banane na voćni dan, mislim, ne znam koju količinu voća bih morala pojesti da se udebljam (valjda dvije kašete) tako da si ne uskraćujem niti te "debljajuće" voćke :D

Orca26
03.11.2006., 00:24
Voće ja preferiram za doručak već više godina :) Stvarno, kad ti jednom sjedne to je to :top:
Ipak, bilo bi mi draže da sam navikla jesti ga za večeru. U tom slučaju sad ne bih bila ovdje na ovom topicu :D

Ma nema poletnost veze s kilama, jednostavno se ne opterećuje probavni sustav i sama probava je lakša :) Brža izmjena tvari, bla... Ja se recimo na skoro niti jednom obroku nisam pretrpala, ono, da moram malo odmorit :D, već se odmah ustajem i u akciju, bez problema. :)
I što više prolaze dani, osjećaj je bolji, ustvari tolko je dobar da ti prestaje bit bitno gubiš li još kile il ne :D:D
Nda, pretjerujem , al sam blizu :)

Ja jedem banane na voćni dan, mislim, ne znam koju količinu voća bih morala pojesti da se udebljam (valjda dvije kašete) tako da si ne uskraćujem niti te "debljajuće" voćke :D

Banane ne debljalju!

4. Banane, prije svega, sadrže materije koje reguliraju probavu. Ipak, za razliku od ostalih namirica koje ih također sadrže (npr. musli ili orasi), bananu odlikuje nizak stupanj masnoće. U 100 grama banane ima svega 0,5% masnoće, što je oko 80 puta manje nego postotak masnoće u prosječnom hamburgeru. Banana, međutim, trenutno stvara osjećaj sitosti, te je idealna namirnica za držanje dijete. Prosječna banana sadrži svega 90 kalorija.

-Kupila sam danas integralno jechmeno brasno, pa cu od njega praviti pizzu

ja moram staviti MMAALLLOOOOOO MAAAALOOOOO sira na pizzu.....bas mi bljakec bez njega
hahaaaa..mmm da kupim neki umjetni sir, ili tofu ili nesto slicno

Tinchi
03.11.2006., 00:27
Al mislim da imaju d0osta visok glikemijski indeks, i zato ih nutricionisti ne daju u dijetama za mršavljenje, već onima za debljanje :)
A zdrave jesu, to da :top:
Mislim zdrav je i kikiriki i lanene sjemenke (i to jako!) pa ih ipak nitko pametan ne preporučuje kad trebaš smršavit :D

Ma ustvari, u svakom slučaju bolje banana nego buhtla iz pekare :D

Orca26
03.11.2006., 00:32
haha.
lisnato ono sa hrenovkom, i to vruce, pa vruci pereci, pa kifle...buhtla s cokoladom i to vruca
hahaaaaaa itd.........
jao, sta je sve u mene uslo, bljak.
a cips uz film.......a.a......ne ne.....
radije cu stavit susheno voce pred sebe i pravit se pametna;)

Astrice
03.11.2006., 00:36
@ Roza 1 ja imam knjigu koju spominješ,a nedavno je izašao i drugi dio nazvan Reguliranje dijete. Inače čula sam da nutricionisti podosta pljuju po ovoj dijeti. Zašto? Jer postoji neki vitamin ili nešto što se uskraćuje.

Tinchi
03.11.2006., 00:36
Sorry al sušeno voće je :s :s :s
Lik sa suhim voćem popravi mi odlazak na plac. Dođem pa biram, malo ananasa, malo papaje, malo manga, malo marelica, malo banana, pa kokosa :cerek: I onda mi pukne 50kn račun za neku bijednu vrećicu :eek:
A na štandu do 3 čokolade za 10kn. E jebemu sunce :D
Jeboga, ja ga baš ne jedem jer je skupo, inače mi uopće ne bi bio neki problem zamijeniti slatkiše njime.

Ipak, u suhom voću ima šećera i dosta je kalorično. I iskreno, ne znam jel toliko bolje od čokolade, možda ima više nekih hranjivih tvari, kajjaznam :D

Orca26
03.11.2006., 00:45
ima itekako;) kazu: zamijenite bombone suhim vocem;)
itd-----bla bla bla:)

Tinchi
03.11.2006., 00:47
Valjda zbog udjela vlaknastih tvari. :D
I bome ih ima :s Probajte jest suho voće cijeli dan pa bute vidli druženja s WC-om :D
Al je kalorično jebemu :mad:
http://www.cromaps.com/de/crokuharica/kalorije/kalorije-voce.html

Orca26
03.11.2006., 01:01
al zato kestenje i nije toliko;)
joj, odoh, umjesto sto peglam pozadinu na ovoj stolicu, odoh malo skakati;) pa u kadu

Astrice
03.11.2006., 01:14
Ja sam imala druženje ali zbog hipertitoze,a ne UN dijete. Sušeno voće nisam nikad probala.

tratinčica
03.11.2006., 06:27
Ja još uvijek nemam problema sa slatkim. Tri kugle sladoleda plus dva kolača.. prokleta sam :bang:Sutra ću se patiti s voćem i povrćem, a idući tjedan za kaznu nema kolača ni sladoleda :bonk:

Cariceee...:s ;) , to sve staviš za večeru?

tratinčica
03.11.2006., 06:28
Mislim, i ja bih mogla, da se krivo ne razumijemo :rofl:

tratinčica
03.11.2006., 06:32
Ovi moji doma me samo gledaju ispod oka, kao, dobra ti je dijeta, te jedeš pizzu, te za večeru zagrebačke...rekli su mi da tolko nisam jela kad nisam bila na dijeti :flop:

A iskreno da vam velim, i mene to muči. Meni je to prefina dijeta i valjda sam si u glavi zabrijala da s njom neću smršaviti. Ajde, tih 3 kg je otišlo, al dalje nikud nikam, psmtr.

Mayo
03.11.2006., 08:06
Cariceee...:s ;) , to sve staviš za večeru?

E jesam carica :zubo:
Za večeru, da.. ali ozbiljno sam mislila kad sam rekla da ću se idući tjedan kaznit i odreći sladoleda i kolača na UH dan.

I da se kaznim još više, stanem jutros na vagu uvjerena da zbog jučerašnjeg izleta ništa nije otišlo od prvog dana dijete dolje, kad ono dva kilograma manje nego na početku :klap:

Danas je dvanaesti dan :top:

Clare
03.11.2006., 09:48
Proteini se ne bi smjeli mijesati zbog lakse probave, zato u knjizi pise da se jedu ili jaja ili sir ili meso.
Kolicine kolaca su jedan komad torte ili 3 manja kolaca, npr. roscici i slicno. Ja sam si prvi put kupila 2 torte i tiramisu koliko sam se zazeljela slatkog, nisam sve uspjela pojest, i jos mi je i zlo bilo. :) Sad sam puno umjerenija i ne fali mi slatko vise.
Suseno voce je super, ali se preporucuju kolicine od 8 komada jer je kaloricno.
Jaja kaze 2 za rucak i 1 za veceru uz obilnu salatu i povrce. Ja sam danas na jajima, ali 4 kom + kiselo zelje + radic salata.
Nekak kak gledam te kolicine u knjizi, jasno mi je da se prema njima moze smrsaviti 20 kg, ali srecom, ja toliko ne trebam, pa mogu vise jesti. :)
I to sam htjela reci - nije isto ako netko treba smrsaviti 5 ili 15 kg. Naravno da ce teze ici onome tko treba malo smrsaviti. A pitanje je i sto nas organizam misli koliko trebamo smrsaviti i hocemo li ga previse izmaltretirati dijetom. Treba imati umjerenosti u svemu.

Gipsyqueen
03.11.2006., 11:51
Ja cu danas jesti hrenovke, za promjenu.. Vec sam jela meso, pa u 2. ciklusu jaja, pa sir.. Samo ne znam kako cu se natjerati opet jesti hrenovke za veceru!

Astrice
03.11.2006., 11:59
Jaja i sir se mogu jesti u kombinaciji isto kao i meso i sir. Jedino meso i jaja ne idu u kombinaciji. A može i riba.

Clare
03.11.2006., 13:19
Jaja i sir se mogu jesti u kombinaciji isto kao i meso i sir. Jedino meso i jaja ne idu u kombinaciji. A može i riba.

Citat iz knjige "90-dnevna dijeta":
"Ne kombinirajte razlicite vrste proteina (meso i mlijecne proizvode, meso i jaja ili jaja i mlijecne proizvode)."
Takodjer, "Fit for life" knjiga i dijeta na tom principu (nemijesanje ugljikohidrata i proteina) isto ne preporucuje mijesanje proteina, pa tako ni mijesanje mesa i sira u jednom obroku.

Mayo
03.11.2006., 13:22
Citat iz knjige "90-dnevna dijeta....

Gdje kupiti tu knjigu? Čujem da je ima u Profilu, a navodno i u Algoritmu?

plavusa
03.11.2006., 13:33

nakon ove dijete.
odlicno.

a sise su naravno prirodne i normalno je da se ne smanje nakon izgubljenih
10 kg
i uopce mi na ovoj slici ne izgleda nesto mrsavije. samo je sad vrat dobila nazad
:rofl:

Astrice
03.11.2006., 13:40
"Mozaik knjiga "u Bogovićevoj,tamo sam je ja kupila.

Mayo
03.11.2006., 14:40
I isplati se dati 90 kn za nju? Navodno nije loša..?

Astrice
03.11.2006., 15:08
Mnogo raznovrsnih recepata,žao mi je što je nisam imala kad sam počela dijetu. I to su recepti za svih 90 dana. Moram razočarat neke sa onim o pizzi. Dakle to nije pica sa svim onim sranjima na njoj već samo kalup i kečap.Prema tome to je gola pizza.

Mayo
03.11.2006., 15:22
Mi na poslu (nas četiri babe na dijeti plus peta koja kaska jedan dan za nama :zubo:) naručujemo iz pizzerije pizzu s umakom i povrćem (paprika, rajčica, tikvice).. žena me neki dan prokužila kad sam to tražila, odmah je pitala jesam li na toj dijeti :D

Usput, ona je bila prošle godine i skinula deset kilograma u manje od tri mjeseca, no veli da je dobila gastritis nedugo nakon toga. E sad, je li povezano ili ne, nemamo pojma ni ona ni ja, ali zato pripazite na to :mig:

Astrice
03.11.2006., 15:27
To je neka druga dijeta.

Mayo
03.11.2006., 15:31
Ma ne mogu se ja strogo držat pravila UN dijete koje veli da jedem tijesto s kečapom :bljak:
Pa da je i neka druga dijeta (ja volim reći 'modificirana UN dijeta' :D), meni je lakše malo povrća pojesti uz tjesteninu, kruh ili na pizzi :mig: To je dodatnih stotinjak kalorija, a mene veseli i olakšava mi put vitke linije (i kao što smo vidjeli, većih sisa :zubo:)

Astrice
03.11.2006., 15:34
Tvoja stvar i ja sam par puta zgriješila.

Clare
03.11.2006., 16:01
I isplati se dati 90 kn za nju? Navodno nije loša..?

Ja sam se prvo razocarala kad sam vidjela sto sam dobila - narucila sam si je. To nije knjiga nego knjizica. :)
A onda kad sam je malo istrazila nije losa, stvarno su svi recepti jednostavni i primjenjivi i inace. Najbolje da odes u knjizaru i pogledas je pa zakljucis da li ti se isplati.

maturantica
03.11.2006., 16:39
Ja sam na dijeti već 8 dana....
Svaki dan šetam, vozim bicikl sat vremena a nekad i trčim..
Dijetu si malo prilagođavam, tako da nekad pojedem nečeg malo više, jer sam užasno gladna... Npr, jednu jabukui mandarinu između ručka i večere...
Na voćni dan pojedem 2-3 prepečenca...Jer me ubija taj voćni dan...
Ali bedira me što je i nakon 8 dana kazaljka na vagi uvijek ista...Niti 1 kg dolje...
:(

Orca26
03.11.2006., 16:42

lakse je kombinovati meso i jaja, nego ja ja i sir.
jasno pise da jaja i sir ni slucajno zajedno

Mayo
03.11.2006., 16:51
Ja sam na dijeti već 8 dana....
Svaki dan šetam, vozim bicikl sat vremena a nekad i trčim..
Dijetu si malo prilagođavam, tako da nekad pojedem nečeg malo više, jer sam užasno gladna... Npr, jednu jabukui mandarinu između ručka i večere...
Na voćni dan pojedem 2-3 prepečenca...Jer me ubija taj voćni dan...
Ali bedira me što je i nakon 8 dana kazaljka na vagi uvijek ista...Niti 1 kg dolje...
:(

Imaš li veliki višak kilograma? Jesi li prije dijete puno jela?
Teško je drastično promijeniti prehrambene navike, od vrste hrane koja se jede do količine. Osoba koja je navikla puno jesti teško će podnijeti dan kad ne smije ništa jesti osim voća.
Ako ti između obroka fali hrane, nastavi jesti voće i probaj se suzdržati od ičega drugog :mig:

Polako smanjuj količinu hrane koju unosiš, super je da vježbaš pa nastavi i dalje i kazaljka će krenuti :top:

Astrice
03.11.2006., 17:19
Orca ne trabunjaj. Di si to pročitala? I ko to jede meso i jaja? poznaš nekog?

Mayo
03.11.2006., 19:15
Jedem ja inače hrenovke s jajima.. a jaja zamutim sa sirom.. :misli: a i hrenovke su sa sirom... mljac :klopa: :D

Astrice
03.11.2006., 19:19
Ajme kombincije. Garant je na oko. Samo naprijed!

Mayo
03.11.2006., 19:35
Nije na oko, zamućeno je uz dodatak naribanog sira.. neki bi rekli omlet, a moja mama bi rekla - zašprudlano jaje :D

Probaj, super je :zubo::zubo::zubo:

Astrice
04.11.2006., 00:18
Ili na usta kak bi reko moj deda D:,ja počinjem u siječnju tako da ću pričekat. A možda probam i ovako.

Admin
04.11.2006., 20:43
Dakle, ne znam dal sam rekla, ali ja se važem dva put dnevno, minimalno.:zubo:
Pitanje - Jel moguće da sam dobila dvije kile od jutra? Vaga mi već dulje vrijeme pokazuje, kako kad. U principu, tri kile manje nego vaga kod moje mame. E, sad me fakat vaga zbedirala, mamicu joj...:mad:

Astrice
04.11.2006., 20:48
Otkači vagu,nisu one baš najpouzdanije mjerilo. Bolje izmjeri obujam struka.

Tinchi
04.11.2006., 20:55
Obujam svakako :top:
Puno bolje mjerilo nego vaga :)

roza1
04.11.2006., 22:27
ljudi moji, meni se čini da mi malo puno pričamo o hrani, posebice o svim konbinacijama.....

a sad da vas pitam, koliko velike kolače jedete? kakve? nikako mi nije jasno , da li u ta tri kolača spadaju 3 male vanilije kiflice ili npr. tri komada študela?

ideja za voćni dan: malo z apromjenu zapecite jabuke u pećnici
ili za ručak u jednu veću zdjelu izrežite na komadiće jabuke, jednu bananu, mandarine,višnje.... i to lijepo jedide za ručak ili večeru ili cijeli dan.
ja uživam u voćnom danu!!!!! danas sam, mislim, pojela 2 kg jabuka.
TO JE MALO PREVIŠE!!!!????!!!!:p :p

Astrice
04.11.2006., 22:50
Imaš u kinjizi recepata pa si je kupi.

mmella
05.11.2006., 11:34
ej ljudi ja hocu da zapocnem ovu un dijetu.pa samo me interesuju reakcije ljudi koji su je vec drzali.jeste imali nekih zdravstvenih problema i ugl koliko ste smrsali i tako to.hvala unaprijed:) :)

Astrice
05.11.2006., 12:48
Ovak smršavila 15 kila,a zdravstvenih problema nisam imala bar one koje su u vezi sa dijetom. Njega sam imala prije držanja dijete.Nadam se da si zadovoljna odgovorom.

Admin
05.11.2006., 13:16
Na njoj sam tri i pol tjedna. Smršavila 4 kg. :cerek:
Držat ću ju do Badnjaka, pa nastavljam iza Nove g.:zubo:

Orca26
05.11.2006., 14:15
Cao ljudi moji;)

Meni je danas 12. dan.

Da sam se strogo pridrzavala svega, mogu reci da jesam, mozda mali mali izleti, ali to je to.
Danas moja vaga kaze 4 kg manje;)
pa sam presssssretna;)
eto
lalallaa

roza1

a sto se tice kolaca, mislim da je svejedno, bar ja tako radim.
bitno je samo malo secera unijeti, onaj kolac koji mi taj dan naumpadne, ono sto mi se jede, pojedem, a kolicina..
svakako ne mogu pojesti 3 cijela kolaca, mada mislim da se ovdje radi o manjim kolacima;)

Ja sam npr. zadnji put jela pitu od jabuka, nesto mi se jela, i pojela sam tri komada i rebro cokolade;) da sam mogla vise, pojela bih ja vise, al valjda mis e i zeludac smanjio, a i apetit kroz ovu TORTURU;)
Salim se, nije tortura, bas uzivam;)

Tinchi
05.11.2006., 14:34
ej ljudi ja hocu da zapocnem ovu un dijetu.pa samo me interesuju reakcije ljudi koji su je vec drzali.jeste imali nekih zdravstvenih problema i ugl koliko ste smrsali i tako to.hvala unaprijed:) :)3 kile u mjesec dana (s dosta prekršaja!), nakon toga sam prestala.

Astrice
05.11.2006., 15:17
Da nisi kršila bilo bi i više. Ja samo 2-3 puta,a ti sigurno svako malo.

Tinchi
05.11.2006., 15:23
Pa sigurno :D
Bilo je tu tuluma, pa dostava iz pizzerije drugi dan i svašta nešto. :zubo:
Zamisli, budiš se, glava puca, jedva hodaš, želudac zalijepljen za kičmu i vapiš za vodom. Pogledaš na kalendar kad ono - voćni dan :tulum:
Aha, da :zubo: :rolleyes:

Mislim, i ovo je super :top: Tolko prekršaja a fakat ide dole ;)
Sporije al ide. Ustvari, i zdravije je tak :D

mmella
05.11.2006., 15:59
haha haj da znam.ja od sutra krecem.hvala vam svima.:kiss:

Astrice
05.11.2006., 17:41
Mislim ak si znala da će bit tuluma,a znala si onda nisi trebala ni počinjat. Ja ne bi zajebala ni da me zovu na rođendan ,a nije mi ugljikohidratni dan.

maturantica
05.11.2006., 18:00
evo javljam se s 9.dane ove čudesne dijete... Obožavam juuuuuuuuuu!!!
mrsavim lijepo polako....a uopće ne gladujem, jedem ono što mi je fino...puno puta prekršim...ali onak sitno...pojedem više kruha il čokolade na primjeeeeer:zubo:

tratinčica
05.11.2006., 18:55
Ja krećem na svoju dijetu od sutra (onu po kojoj sam prije smršavila), ova UN je ok, al meni je prefina :confused:

Tinchi
05.11.2006., 19:09
Mislim ak si znala da će bit tuluma,a znala si onda nisi trebala ni počinjat. Ja ne bi zajebala ni da me zovu na rođendan ,a nije mi ugljikohidratni dan.E jebiga, uvijek ima tuluma :D
Tri mjeseca bez njih još nisam doživjela :D
Al nisam puno pila, šta jes jes :)

Astrice
05.11.2006., 20:51
Pa na tulumima se baš ne jede nešto više se loče pardon opija.Ako misliš pit alkohol bolje prijeđi na neku dijetu di je to moguće. Ovako se samo mučiš i zajebavaš organizam.Nemoj mislit da je alkohol niskokaloričan.

Admin
05.11.2006., 22:27
Dakle, definitivno se smije jesti tijesto za pizzu, samo s paradajzom? :kme:
Sutra su mi ugljikohidrati, pa da još provjerim - šampinjoni njet?

roza1
05.11.2006., 22:37
ehej ljudi moji,sutra ću zgriješiti-moram pit alkohol!!!!!!! idem na party, a tako dugo nism bila vani.... pa što bude....:E :E

Orca26
05.11.2006., 22:42
Dakle, definitivno se smije jesti tijesto za pizzu, samo s paradajzom? :kme:
Sutra su mi ugljikohidrati, pa da još provjerim - šampinjoni njet?

ma ja sampinjone jedem na pizzi....

cak stavim i malo sira, ne mogu ja onako GOLU;)

i opet 4 kg manje;)

zato navecer manje slatkog pojedem

Admin
05.11.2006., 22:46
Ajd, stavit ću onak, par šnitica šampinjona, čisto da negdje osjetim pokoji... Ufff...

Clare
06.11.2006., 10:54
3 tjedna - 3,5 kg manje, s tim da sam jednom dva dana za redom grijesila, od sendvica svakojakih i kolaca do vodke. :)
Masa i inace uvijek varira ovisno o kolicini vode koje imas u organizmu, tako npr. na vocni dan imam i 4 kg manje. (Iako znam da to nije pouzdano mjerilo i da treba mjeriti centimetre, i ja se vazem 2 puta dnevno. :) Pokusavam se odviknuti. :))
Nikakvih zdravstvenih problema nemam, ali kako vec par godina nisam napravila krvnu sliku idem ovaj tjedan po uputnicu, pa da se osiguram i s te strane.

Na pizzu moze ici "dvije sake" gljiva, kaze knjiga.

Kolaca je kolicina jedan komad torte ili 3 manja kolaca kao sto su kiflice. Ja recimo umjesto toga pojedem pola cokolade. :)

Ja isto uzivam u vocnom danu, bas volim voce. Danas sam si donijela na posao kruske, grozdje i mandarine. Mljac.

Mayo
06.11.2006., 11:46
Danas sam u suknji koju nisam nosila od prošle zime :cheer:

Petnaesti dan dijete, tri kilograma manje :cool:

Admin
06.11.2006., 14:03
Upravo smazala pol, ili manje od pol pizze s paradajzom i gljivama. Sita jesam, zadovoljna okusom - nisam.

Brijem da moram smanjit unos neke hrane, u namjanju ruku, prestati kuhati kako kuham tu hranu koja je na tog dana na repertoaru. Mislim da je ipak bolje maznut kuhani krumpir, umjesto kaj sam jučer smazala restani. Ok, možda bi i prošao restani, al ne u količini koju sam ja smazala.:zubo:

Tinchi
06.11.2006., 14:07
Pa na tulumima se baš ne jede nešto više se loče pardon opija.Ako misliš pit alkohol bolje prijeđi na neku dijetu di je to moguće. Ovako se samo mučiš i zajebavaš organizam.Nemoj mislit da je alkohol niskokaloričan.
Pa znam koliko je kaloričan, pogotovo moje najdraže piće - rakija :zubo:
Nije meni problem popit malo, problem je drugi dan - i jedna čašica plus lijeganje u 5 ujutro naprave svoje.

Tinchi
06.11.2006., 14:10
Upravo smazala pol, ili manje od pol pizze s paradajzom i gljivama. Sita jesam, zadovoljna okusom - nisam.

Brijem da moram smanjit unos neke hrane, u namjanju ruku, prestati kuhati kako kuham tu hranu koja je na tog dana na repertoaru. Mislim da je ipak bolje maznut kuhani krumpir, umjesto kaj sam jučer smazala restani. Ok, možda bi i prošao restani, al ne u količini koju sam ja smazala.:zubo:
Ja sam si napravila mali okrugli pleh i stavila tonu fino začinjenog paradajza, šaku gljiva, pol šake kuruze i dosta luka (obožavam ga :D)
I bilo fino :top:
Ali trudila sam se ne gledati tuđe pizze, s puuuuno sira i domaće šunke. Al lakše mi je bilo izdržat sa svojom sirotom pizzom nego da sam recimo morala jest neku salatu :zubo:

Admin
06.11.2006., 14:42
Mene šora taj neki osjećaj da jedem previše. Ko da sam si nekak - podbuhla?! PMS, ili... ma ne znam.

Astrice
06.11.2006., 15:49
@ Clare imaš problem sa vidom. U knjizi ne piše da se išta stavlja na pizzu zato ne trabunjaj.

Admin
06.11.2006., 15:53
Gljive nisu ionako nikaj podigle. Tak da se vraćam ja fino na golo tijesto i paradajz. Ili najjednostavnije - neko pecivo. Nije loše niti pecivo s ajvarom.

Neka faza mirovanja kod mene, jebemu!!!:mad:

Astrice
06.11.2006., 17:56
Bar ima tjestenina na x načina.

Snoopy84
06.11.2006., 19:32
Bok ekipa!:w
Svaka cast vama koji izdrzavate ovu pricu...:s
Planiram vec dulje vrijeme krenuti na ovu dijetu i cim me pusti ovaj PMS :E (...naime danas je bez traga nestala kutija Domaćica... pokoj joj duši;) He-he!:rofl: )krecem sa 90 dana restrikcija...:visi:

Nego muci me par stvari pa bi vam bila zahvalna da mi odgovorite:

1.) Smiju li se banane jesti na voćni dan?
2.)Moram li jesti kruh na proteinski dan? (Nisam navikla meso mijesat sa kruhom vec godinama...)
3.)Moram li pojest kolac na UH dan?

To mi zasada pada na pamet... Hvala!:kiss:
Odoh ja sad na ples potrosit ove domacice... :cheer: :lux:
:w

Ava Adore
06.11.2006., 20:18
Na pizzu moze ici "dvije sake" gljiva, kaze knjiga.
Šaku :mig:

Ava Adore
06.11.2006., 20:21
@ Clare imaš problem sa vidom. U knjizi ne piše da se išta stavlja na pizzu zato ne trabunjaj.Ti bolje pogledaj, u knjizi prvi recept za pizzu, tj. recept br. 3, na dnu stranice piše da se može dodati šaka gljiva.

I što si tako nabrijana? Opusti se :mig: :D

Astrice
06.11.2006., 20:56
Vidjela sam,a piše i svježe rajčice (mislim ploške). A nabrijana sam jer imam čvor na štitnjači.

Orange Boy
06.11.2006., 22:15
Evo od danas sam i ja na UN dinjeti..krenuo sam pretprošlog vikenda ali odustao jer, čemu sad to jer neču moći pretrpjeti sve te praznike..božić kolači..mmmm..ali ne odlučio sam makar trajalo godinu dana..idem i nitko me nemre zaustavit..hebiga potpora če mi biti ono koma ali ajd bum se ja sam podupiral lol...imam frendicu ona če to..ajd ja krećem slijedeči tjedan lol..ma neznam..već prvi tjedan te dijete..zgubil sam 4 kg..prvenstveno kaj mi je metabolizam baš proradil..takoda...eto nadam se da za 3 mjeseca bum imal oko 80 g, jer imam više nego previše..tj..imam pravi zdrastveni višak koji prvenstveno radi zdravlja moram krenut..ajd epozz

maturantica
06.11.2006., 22:44
ma ja vam na pizzu stavljam domaću šalšu (živjela mama!) i krdo začina gore....origano, bosiljak, malo ružmarina...
i like it ;)
bolje neg samo ketchup....

danas sam se prešla...umjesto 3 kolača pojedoh 3 palačinke s nutellom....
Jeb ga, sve mi uzmite, al NUTELLU mi ne dirajte :)
sutra strogo voćni dan! aj promis:D

maturantica
06.11.2006., 22:47
1.) Smiju li se banane jesti na voćni dan?
2.)Moram li jesti kruh na proteinski dan? (Nisam navikla meso mijesat sa kruhom vec godinama...)
3.)Moram li pojest kolac na UH dan?[/U]

1. Ja pojedem jednu bananu, naaaajviše 2 i to ak su malene....banane i dijeta ne idu baš zajedno ;) bar po meni....
2. Ako nemaš želju za kruhom, još bolje...manje ugljikohidrata... Uff, blago se tebi onda... Ja svoj crni kruh sa žitaricama žderem žešće ;)
3. Nisam sigurna, pa se neću miješati...Ima tu iskusnijih...

Samo naprijed!! :top:

Astrice
06.11.2006., 22:51
Evo Snupiju odgovor na 3 pitanje. Ako nećeš kolač imaš sladoled 3 kugle pa ti vidi.

Snoopy84
06.11.2006., 23:09
Hvala vam na odgovorima! :kiss:

Znala sam ovo za banane, al' si cijelo vrijeme mislim sta ako mi vocni dan padne kad imam trening od 2 sata, kao recimo sto je veceras bilo... pa nema sanse da izdrzim:zvrko: , onda bolje i bananu maznut pa kud puklo:bonk:
Glavno da ja imam snage cagat..:cheer: :cheer:
:rock:
Sto se tice UH dana muci me jos i to dal' ja mogu uz tjesteninu i kakvu salatu pojest?... U verziji koju ja imam ne spominje se nikakva salata,... samo kečap...:misli:

Mayo
06.11.2006., 23:46
Hvala vam na odgovorima! :kiss:

Znala sam ovo za banane, al' si cijelo vrijeme mislim sta ako mi vocni dan padne kad imam trening od 2 sata, kao recimo sto je veceras bilo... pa nema sanse da izdrzim:zvrko: , onda bolje i bananu maznut pa kud puklo:bonk:
Glavno da ja imam snage cagat..:cheer: :cheer:
:rock:
Sto se tice UH dana muci me jos i to dal' ja mogu uz tjesteninu i kakvu salatu pojest?... U verziji koju ja imam ne spominje se nikakva salata,... samo kečap...:misli:

Ne mogu voćni dan zamisliti bez banane (jedna do dvije), a odnedavno mi je trik za ručak pojesti pun tanjur povrća s roštilja koje me totalno zasiti. Navečer još par komada voća i ja mirna..

Na UH dan jedem salatu i povrće uz tijesto ili kruh.. ali ja i inače puno improviziram :zubo:

Astrice
06.11.2006., 23:46
Pa ne može ti škodit. Banane jednu najviše dvije.

Admin
06.11.2006., 23:53
Ne mogu voćni dan zamisliti bez banane (jedna do dvije), a odnedavno mi je trik za ručak pojesti pun tanjur povrća s roštilja koje me totalno zasiti. Navečer još par komada voća i ja mirna..

Ovo me povrće s roštilja zanima. Koje je to povrće i gdje naručuješ?:cerek: :zubo:
Naime, sutra je dan D. Psihički se pripremam, voće ne volim. Jako ne volim (čitaj, gnušam se), tako da taj dan ako pojedem grozd grožđa, puno sam jela.

Astrice
07.11.2006., 00:06
A da ti Admin kupiš knjigu? 90 kuna nije puno love.

Mayo
07.11.2006., 00:09
Ovo me povrće s roštilja zanima. Koje je to povrće i gdje naručuješ?:cerek: :zubo:
Naime, sutra je dan D. Psihički se pripremam, voće ne volim. Jako ne volim (čitaj, gnušam se), tako da taj dan ako pojedem grozd grožđa, puno sam jela.

Uf.. radim na Žitnjaku i u blizini je restoran orijentiran na gablece i ležernije poslovne ručkove. Tamo uvijek jedem, a kako sam si dobra s konobaricama i kuharicama, naprave mi sve što zatražim, s tim da mi kažu da je sad pola njihovih gostiju na UN dijeti :rofl:

Od povrća mi na roštilj bace mrkvu, papriku, tikvice, patlidžane, prokulicu, karfiol.. sve zajedno pomiješaju i spakiraju. Inače je to kod njih u jelovniku povrće na mediteranski, ali meni naprave bez aceta balsamica i maslinovog ulja. Jako, jako fino, jako zasitno :mig:

Probaj tamo gdje inače jedeš, ako uopće imaš restač negdje u blizini posla, zamoliti da ti slože nešto slično. Imaju ovi moji u ponudi i povrće na pari, ali navukla sam se na ovo s roštilja pa na pari još nisam probala.. vjerujem da je i to dobro.

Mayo
07.11.2006., 00:10
Eh da, našla sam knjigu danas u Bogovićevoj, ali nije me se dojmila.. Ima dosta ideja, ali dođeš i sam do njih kad malo daš mašti na volju.

Admin
07.11.2006., 00:34
A da ti Admin kupiš knjigu? 90 kuna nije puno love.

Kao što Mayo reče - Nije me se dojmila. Ne tražim ideju kaj pojesti, već kako ideju realizirati, a u tome mi knjiga neće previše pomoći. Mislim. Kapisko?:namig:

Astrice
07.11.2006., 01:09
Vidim da ti je jako važno njeno mišljenje pa ono... Ako imaš vremena razmišljati probaj sama realizirati ideju,nisi nesposobna.

Admin
07.11.2006., 07:21
Vidim da ti je jako važno njeno mišljenje pa ono... Ako imaš vremena razmišljati probaj sama realizirati ideju,nisi nesposobna.

Briješ ;)
Vidim da cura kombinira na način koji ja nisam u svojoj verziji diijete dobila. Kod mene je voćni dan, voćni. Ne voćno povrtni. Pa pitam. Ono, ne znam niti sama - držati se ko pijan plota svoje verzije, ili kombinirati. Zanima me, zakaj vaga stoji? Izgledam si deblja kilu. Privid? :confused:

Clare
07.11.2006., 08:17
@ Clare imaš problem sa vidom. U knjizi ne piše da se išta stavlja na pizzu zato ne trabunjaj.

Vec mi drugi put proturjecis s dezinformacijama. Jesi li uopce procitala "knjigu"? Mozda je preteska za tebe? Nema slika pa te to buni?

I da ne pise u "knjizi" svaki iole inteligentan i obrazovan covjek bi zakljucio da, ako postoje za UH dan recepti s kuskusom i gljivama i palentom i gljivama, onda ocito gljive mogu ici i uz tijesto. Pa ne moramo se valjda drzati "knjige" k'o pijan plota, valjda imamo mozak. Valjda.

Molila bih te da ne odgovaras vise na moje postove. Ili ako bas jako moras onda se normalno razgovaraj i provjeri informacije. Ja sam dosla ovdje razmijeniti ideje i iskustva o ovoj dijeti, a ne raspravljati se s nekom bahatom balavicom ili frustriranom kokosi. Izaberi jedno. Ili oboje. Hvala.

Clare
07.11.2006., 08:25
Šaku :mig:

Istina, nisam imala knjigu, pa sam pomijesala kolicinu s onom od kuskusa. :)
Ali gljive i tak imaju malo kalorija da jedna saka manje-vise nece raditi problema.

Danas puuuno salate od plodova mora + obicna salata.

Durica26
07.11.2006., 09:22
Ja danas krećem s dijetom. Nadam se da će biti uspješno:s

Mayo
07.11.2006., 09:32
Ajd kreni sutra pa si sa na istim danima sa mnom i Admin :D

Mayo
07.11.2006., 09:34

Moje mišljenje je svima važno, Astrice, svi osim mene su nesposobni.. gledajte mene, gledajte mene, ja sam kraljica UN dijete :lol:

Ajd smiri malo :mig:

Admin
07.11.2006., 10:56
Moje mišljenje je svima važno, Astrice, svi osim mene su nesposobni.. gledajte mene, gledajte mene, ja sam kraljica UN dijete :lol:

:lol: :krepatću::top:

Gipsyqueen
07.11.2006., 11:13
Eto sto se dogadja kad se na jednom mjestu nadje puno zena koje su na dijeti:D :D :D

Keep it cool girls.

Ja sam 2 dana poklekla zbog nekih obaveza, nisam mogla kuhati pa sam jela najslicnije onom sto je propisano po dijeti. Dobro se osjecam, jedino mi je malo nezgodno kad sam na fitnessu na vocni dan.. Jel vi namjeravate prestati s dijetom kad skinete koliko ste namjeravale.. Ja ne mislim biti svih 90 dana..da se ne pretvorim u trijescicu:)

Gipsyqueen
07.11.2006., 11:24
BTW kakve kolace na kraju treba jesti?! Netko je napisao da su to npr. 3 vanil kiflice. Pa to je keksic, a ne kolac?! Ja sam dosad jela sladoled i mislila sam sad uzeti kolace (neke vocne) pa dvojim oko toga koje velicine moraju biti.

Sto se tice pizze samo s kecapom.. Ja sam na luku i cesnjaku zdinstala svjez (oguljen i bez kostica) paradajz, eventualno dodala malo onog iz tetrapaka i razne zacine pa to stavim na pizzu ili integralnu tjesteninu. Nije neki grijeh ako se jede pizza s povrcem, pa nije smak svijeta ako se ne drzimo skroz strogo.

zaista_ja
07.11.2006., 11:27
...pridružujem vam se od sutra...
...inače sam veteran s dijetama ali ovu još nisam probala...mogu samo reć da sam od jo-jo efekta nakupila 30 kg povrh svega...
...danas se pripremam... :)
...inače - svaka vam čast na idejama i temi općenito... :kiss:

Mayo
07.11.2006., 12:02
.. Jel vi namjeravate prestati s dijetom kad skinete koliko ste namjeravale.. Ja ne mislim biti svih 90 dana..da se ne pretvorim u trijescicu:)
Neću prestati s dijetom, ali probat ću se držati dalje od slatkog... dijetu držim do Božića pa možda nastavim dalje nakon Nove godine, zavisi hoću li još trebati skinuti.
Inače, voće za doručak jedem već više od godinu dana, otkad sam prvi put bila na ovoj dijeti. Skroz sam se navikla :)
BTW kakve kolace na kraju treba jesti?! Netko je napisao da su to npr. 3 vanil kiflice. Pa to je keksic, a ne kolac?! Ja sam dosad jela sladoled i mislila sam sad uzeti kolace (neke vocne) pa dvojim oko toga koje velicine moraju biti.
Ja jedem dva kolača veličine kremšnita, ili dvije šnite torte, ili tri kugle sladoleda.. nemrem si pomoć :zubo:
... nije smak svijeta ako se ne drzimo skroz strogo.
To i ja kažem :top:

Gipsyqueen
07.11.2006., 12:06
Thanx na savjetima Mayo474:D..
Ja sam inace 2 godine odrzavala tezinu pomocu Fit for life prehrane(kombiniranje hrane, slicno ovoj dijeti).. Prije 2-3 godine sam skinula 14kg i od onda do podneva jedem samo voce tako da meni voce za dorucak i vocni dan ne predstavljaju problem. Bit cu na UN dijeti do kraja studenog pa cu onda vidjeti..cilj mi je skinuti jos nekih 5-7kg maximalno..

Mayo
07.11.2006., 12:29
...inače sam veteran s dijetama ali ovu još nisam probala...mogu samo reć da sam od jo-jo efekta nakupila 30 kg povrh svega...

Ako bude kriza, a nadam se da ih neće biti, dođi se ovdje ispucati.. sretno! ;)

Clare
07.11.2006., 12:49
Jel vi namjeravate prestati s dijetom kad skinete koliko ste namjeravale.. Ja ne mislim biti svih 90 dana..da se ne pretvorim u trijescicu:)

Ja cu jos vidjeti, ali mislim da cu biti. Oko Bozica cu malo zgrijesiti, a sto sad. :)
Mislim da ovom dijetom i ne mozes smrsaviti 15 kg ako imas npr. 5 viska. Ovisi o kolicini hrane, naravno, ali nije tako kolicinski rigorozna da bi s njom isla ispod svoje idealne tezine.
Sto kazu oni koji su je vec cijelu ili skoro cijelu prosli?

Astrice
07.11.2006., 12:50
@ Clare što si se uhvatila mog posta umjesto da si čitala što sam poslije napisala.
.@ Admin to kombiniranje je njena stvar pa ako ti to hoćeš raditi radi.
@ Mayo nisi ti kraljica ti si božica :zubo:

Clare
07.11.2006., 13:07
Ja sam inace 2 godine odrzavala tezinu pomocu Fit for life prehrane(kombiniranje hrane, slicno ovoj dijeti)..

I ja isto, sasvim sam prihvatila taj nacin prehrane i super sam se osjecala. To bih preporucila svima za odrzavanje tezine. Sad jos da skinem tih 6-7 kg viska do idealnog 60 kg na 170 cm i vracam se na fit for life.

Durica26
07.11.2006., 13:36
Jel se moze na mesni dan za veceru pojesti hrenovka???
Ja sam nova u ovoj dijeti i vi ste mi jedine koje mogu pitati za svjet pa se nemojte ljutiti ako vas uavim pitanjima?:kiss:

Mayo
07.11.2006., 13:46
Može!
Meso, jaja, sir, riba, hrenovke :D

Znači, danas si krenula?

Admin
07.11.2006., 13:50

Aj, dobro ti nama došla!!!!! Dakle, od sutra si sa mnom i Mayo po rasporedu - proteinski dan?:klopa: :lux:

Admin
07.11.2006., 13:52
@ Clare što si se uhvatila mog posta umjesto da si čitala što sam poslije napisala.
.@ Admin to kombiniranje je njena stvar pa ako ti to hoćeš raditi radi.
@ Mayo nisi ti kraljica ti si božica :zubo:

Astrice, zbilja mi djeluješ malo... nervozna? :bojim se:
Ne biti ljuta.:)

Admin
07.11.2006., 13:55
Jel vi namjeravate prestati s dijetom kad skinete koliko ste namjeravale..

Križam dane na kalendaru, ko zatvorenik - do Badnjaka, onda pauza do iza Nove g., pa nastavak dijete. Još 47 dana :cerek:!!!

Admin
07.11.2006., 14:00
Jel se moze na mesni dan za veceru pojesti hrenovka???
Ja sam nova u ovoj dijeti i vi ste mi jedine koje mogu pitati za svjet pa se nemojte ljutiti ako vas uavim pitanjima?:kiss:

Znam da sam sad naštancala... ali...

Samo ti daj, ako mene prestigneš s pitanjima, fijuuuu, konačno netko "dosadniji" od mene.:zubo:

Durica26
07.11.2006., 14:11
Može!
Meso, jaja, sir, riba, hrenovke :D

Znači, danas si krenula?

Da jer ako čekam sutra moglo bi se to odužit pa nikad počet ovako kad sam već odlučila idem od danas pa šta bude.

Durica26
07.11.2006., 14:12
Znam da sam sad naštancala... ali...

Samo ti daj, ako mene prestigneš s pitanjima, fijuuuu, konačno netko "dosadniji" od mene.:zubo:

Eh čekaj danas mi je tek prvi dan:D :D :D

Astrice
07.11.2006., 14:16
@ Admin čeka me operacija štitnjače i normalno da sam razdražljiva
ovo je sad offtopic

Admin
07.11.2006., 14:29
@ Admin čeka me operacija štitnjače i normalno da sam razdražljiva
ovo je sad offtopic

Nema beda, samo polako. Sretno na operaciji.:kiss:

Kolko još do operacije?:)

Astrice
07.11.2006., 14:44
Nadam se da će bit sljedeći tjedan jer idem preko veze.

Admin
07.11.2006., 14:56
Nadam se da će bit sljedeći tjedan jer idem preko veze.

Ajd, nek nam se vatiš sretna i bolje volje onda. ;) Sretno!:kiss:

Sorki cure za offtopic.:zubo:

Urica
07.11.2006., 15:54
Danas mi je drugi dan UN dijete.
htjela bih izgubiti nekih 7kg.

Imam pitanje, da li je obavezno jesti za veceru isto sto ste jeli za rucak?
mogu li ako sam danas jela onaj kukuruz iz limenke za veceru jesti grasak ili krompir?

Tek sada vidim koliko vi ideja imate, pa to je nevjerovatno. Ja se stiktno drzim onih natpisa grasak grasak, nikako mi ne padaju napamet neke kombinacije.
hm:confused: moram se potruditi.
:D

Sutra mi je dan samo za tjesteninu mislila sam skuhati pastu pa je jesti sa tabasko sosom umjesto kecapa, nadam se da moze :)

A sto se tice slatka navecer može li se jesti Čokolino?:cerek:
ili ako je kolač koji? ona voćna košarica ili???

imam hiljadu pitanja, al eto

Ali mi mooooolim vas odgovorite je li primarno to, da što se jede za ručak mora se jesti i z večeru? isto baš isto samo u pola manje?

Astrice
07.11.2006., 16:06
Nažalost moraš jesti isto što i za ručak. Nemreš mješat namirnice istog porijekla. To se odnosi samo na prvi i drugi dan. Što se tiče kolača nema određene vrste dakle možeš bilo koji." Čokolino" ne bi preporučila. Uzmi sladoled i to se može jesti umjesto kolača.

Slonica Nelyy
07.11.2006., 16:36
Ej ljudi! Ja sam nova..mada se tako ne osjećam jer vas dugo čitam. I ja sam od jučer na dijeti.. i isto trebam skinuti nekih 7 kilica (imam 57, a htjela bih 50-51kg) Vele mi cure da je moguće da ću ja teže gubiti kg budući da nemam jaaako puno kg viška (mada se trenutno tako osjećam)!!:confused:

Bila sam već na toj dijeti 2 tjedna..izgubila 4 kg s tim da sam doručkovala oko pola 8, 2 jabuke i Nescaffe (nikud bez Nessa), ručala oko 2 (ovisno šta imam na rasporedu) i večeru sam preskakala tj. popila sam Cedevitu i 4kg otišlo.. :kava:
Mene je jaaako strah ovih večera..imam filing da ću se udebljati.. I sad ih preskačem..:tuzni:
Joooj... radije bi pojela Čokolino nego 3 kremšnite..oooobožavam Čokolino...:trk:
P.S. Prvi i drugi dan može šnita kruha? Ja sam pojela uz pečeno jaje šnitu..ili drugi dan uz povrće..nadam se da može..:misli:

Slonica Nelyy
07.11.2006., 16:40
Eh da...inače imam velikih problema s probavom..na Wc idem samo uz pomoć Čajeva za čišćenje.. :rolleyes:
Pa sad..dal su oni dozvoljeni u dijeti?? Thanksss;)

Snoopy84
07.11.2006., 16:47
P.S. Prvi i drugi dan može šnita kruha? Ja sam pojela uz pečeno jaje šnitu..ili drugi dan uz povrće..nadam se da može..:misli:

Pise da treba ići kruh 1. i 2. dan! Dakle nema bad-a;)
Iako meni stvarno uz meso to ne ide... pa sam preskocila...
Danas 1. dan na UN dijeti:klap: .. Curke wish me luck!!

Astrice
07.11.2006., 16:49
Sretno! Ja ponovo počinjem u siječnju.

Snoopy84
07.11.2006., 16:51
Eh da...inače imam velikih problema s probavom..na Wc idem samo uz pomoć Čajeva za čišćenje.. :rolleyes:
Pa sad..dal su oni dozvoljeni u dijeti?? Thanksss;)
Ti i ja slonice Nelice imamo sl. problema... :ceka:
Ja bez obzira bila ili ne na dijeti svako jutro strusim caj za ubrzanje metabolizma...
Mislim da je to o.k. ;) Sta kazu veterani?

Snoopy84
07.11.2006., 16:53
Sretno! Ja ponovo počinjem u siječnju.
Hvala ti Astrice... trebat ce mi;)
Bit cu ja tu i kad se ti vratis... Izracunala sam da do 2. mjeseca nema odustajanja:top:
Srteno na operaciji! :kiss:

Slonica Nelyy
07.11.2006., 16:54
Eee bilo bi supač da si i ti drugi dan pa da si potpomažemo zajedno! ;) Ovak sam ja jedan dan u napretku.. Al nije bad!

Snoopy84
07.11.2006., 17:00
Eee bilo bi supač da si i ti drugi dan pa da si potpomažemo zajedno! ;) Ovak sam ja jedan dan u napretku.. Al nije bad!
Krenula ja jucer... Samo me malo tezi PMS drmo, pa umjesto vecere otisla kutija Domaćica...:zubo:
Nema veze kaskat cu ja za tobom;) Jel planiras vodeni 29. dan?

Slonica Nelyy
07.11.2006., 17:06
Aha..planiram.. Moram to uspjeti..izgubiti taj višak i ADIO :D

Snoopy84
07.11.2006., 17:07
Naime svi koji su danas krenuli kako se ne bi mucili racunat, izracunala sam da nam je divni vodeni dan 5.12.-utorak, (ako kome sta znaci).... juuuupiii!!
Veterani jel' tko od vas to proveo i prezivio... i nije izaso u crnoj kronici?!:azdaja: :tuctuc: :clint: :Snajper:
Mislim kako ste zbog onih gljiva zakrvili...He-he! :lol: sta kad dodje vodeni dan?!?:zubo:

Snoopy84
07.11.2006., 17:10
Aha..planiram.. Moram to uspjeti..izgubiti taj višak i ADIO :D
Bas tako! Dosta je bilo!;)
Sve nesto odgadjam, al' nema vise majci!!! guzovi proć!:D
Ja bi voljela 10-ak kg izgubit:zubo:

Snoopy84
07.11.2006., 17:19
.. isto trebam skinuti nekih 7 kilica (imam 57, a htjela bih 50-51kg) Vele mi cure da je moguće da ću ja teže gubiti kg budući da nemam jaaako puno kg viška (mada se trenutno tako osjećam)!!:confused:

Koliko si visoka?
Bojim se slicne price da ne dodjem jednostavno na neku tezinu, koja odgovara mom metabolizmu, a onda dalje da bude ni makac...
A ja ne bi gladovala!!!!:mama: :mama: :mama:

Astrice
07.11.2006., 18:33
Ja preživjela sva tri vodena dana,a sad kad je bio pun Mjesec bila sam više na vodi i malo na čaju. To ti je čisto radi čišćenja organizma. Definitivno se nisam rušila u nesvjest već sam išla malo češće na wc. Tnx Snoopy na dobrim željama.

Admin
07.11.2006., 19:05
Naime svi koji su danas krenuli kako se ne bi mucili racunat, izracunala sam da nam je divni vodeni dan 5.12.-utorak, (ako kome sta znaci).... juuuupiii!!
Veterani jel' tko od vas to proveo i prezivio... i nije izaso u crnoj kronici?!:azdaja: :tuctuc: :clint: :Snajper:
Mislim kako ste zbog onih gljiva zakrvili...He-he! :lol: sta kad dodje vodeni dan?!?:zubo:

Ovak, budući da su moji dečki doma jedva preživjeli moj voćni dan, bez kave, odlučila sam svaki dan piti kavu s mlijekom (malo mlijeka) i definitivno preskakati vodeni dan. Njihove sigurnosti radi. Teško bi to krvoproliće bilo. Crna kronika bi slikovnica bila, kaj bi se desilo kod nas. Tako da, nikaj kaj se mene tiče, od vodenog dana, a i kava se kuha svako jutro.

Napomena - Ja sam jedno jako milo i umiljato bićence, inače. :cerek:

Gipsyqueen
07.11.2006., 20:03
I ja isto, sasvim sam prihvatila taj nacin prehrane i super sam se osjecala. To bih preporucila svima za odrzavanje tezine. Sad jos da skinem tih 6-7 kg viska do idealnog 60 kg na 170 cm i vracam se na fit for life.
Ja namjeravam skinuti jos 5-7kg i onda se isto vracam na Fit for life makar je i UN dijeta slicna tom programu..

Gipsyqueen
07.11.2006., 20:07

Ja sam i prije znala biti samo na vodi (mjeseceva dijeta) i jos sam ziva hehe;) Alive and kickin'!

Snoopy84
07.11.2006., 20:31
Ja sam i prije znala biti samo na vodi (mjeseceva dijeta) i jos sam ziva hehe;) Alive and kickin'!

Nismo svi isti... Ja sam ti fina guza koja se ne voli puno patit... :raspa: Zato sad i moram na dijetu:p
Zato me taj vodeni dan malo plaši, al' kad dodje valjda cu ga i ja prezivjet...:bicedobro:

Slonica Nelyy
07.11.2006., 20:31
Koliko si visoka?
Bojim se slicne price da ne dodjem jednostavno na neku tezinu, koja odgovara mom metabolizmu, a onda dalje da bude ni makac...
A ja ne bi gladovala!!!!:mama: :mama: :mama:

1,65m :cool:

E da i pitanjce još... Dal mogu u proteinski dan ići pečene kobase ili hrenovke? I.... dal pečeni kesteni idu u koji dan?? ;)

Snoopy84
07.11.2006., 20:36
Ovak, budući da su moji dečki doma jedva preživjeli moj voćni dan, bez kave, odlučila sam svaki dan piti kavu s mlijekom (malo mlijeka) i definitivno preskakati vodeni dan. Njihove sigurnosti radi. Teško bi to krvoproliće bilo. Crna kronika bi slikovnica bila, kaj bi se desilo kod nas. Tako da, nikaj kaj se mene tiče, od vodenog dana, a i kava se kuha svako jutro.

Admin me kuzi...:top:

Nego ovo sa kavom nije loša ideja... Ja ne mogu bar ujutro bez kave, a ova bez mlijeka me dovodi u očaj:confused:
Admin da zbog toga ne stagniras?:confused:

Snoopy84
07.11.2006., 20:41
E da i pitanjce još... Dal mogu u proteinski dan ići pečene kobase ili hrenovke? I.... dal pečeni kesteni idu u koji dan?? ;)

Cure su ti o kestenima vec raspravljale i koliko sam skuzila zakljucile su da je to nesto ko krumpir... Valjda ce ti netko tko ima knjigu odgovorit... Ja ne znam da budem iskrena!
Osim toga ti si dan ispred mene, ja bi tebe trebala ispitivat... He-He!;)

Valjda ce veteranke doci pa ti odgovoriti...:zubo:
Cure gdje ste kad vas trebamo?!

Admin
07.11.2006., 21:22
Admin me kuzi...:top:

Nego ovo sa kavom nije loša ideja... Ja ne mogu bar ujutro bez kave, a ova bez mlijeka me dovodi u očaj:confused:
Admin da zbog toga ne stagniras?:confused:

Ma jok, mislim da ja stagniram zbog restanog krumpira sa sekelim gulašom bez mesa (malo previše nagrabljeno, i malo premasno brijem) umjesto kuhanog krumpača. Mislim da sam protekli tjedan jela malo previše. Ne znam, cure su mi na par str prije ove rekle da ne bi trebalo problema bit. A ja si sve nekak mislim ipak oduzet kavu osim proteinskog dana. Pa do kad izdržim... :usama: :Pop:

Astrice
07.11.2006., 21:28
Pečene kobase nikako,al hrenovke možeš. Za kestene neznam jer nisam upoznata u koju kategoriju spadaju.Mislim da se ne smije jest ništa pečeno osim ako imaš gril tavu.

Mayo
08.11.2006., 00:06
...A ja si sve nekak mislim ipak oduzet kavu osim proteinskog dana...

Molim te nemoj, bit će opet gadno ako makneš svoju kavicu :zubo:

Mayo
08.11.2006., 00:19
Sretno svim curama koje kreću s dijetom!

Još jedan voćno-povrtni dan je iza mene i super je prošao, s obzirom da sam se u petak rušila u nesvijest zbog gužve na poslu i jako male količine voća i povrća koju sam unijela u sebe.. jedva sam izdržala do subotnjeg ručka :tuzni:

Ne znam hoću li kome pomoći, ali ja sam sa svih strana čula da su kesteni škrob pa ih ja tamanim na škrobni dan, zajedno s kukuruzom i kokicama :cool:

Sutra Sirelin zrnati sir i salata.. a vjerojatno i mala, majušna porcija ćevapa predvečer :D:D

Admin
08.11.2006., 07:07
Molim te nemoj, bit će opet gadno ako makneš svoju kavicu :zubo:

Tako je reagirao i moj muž jučer navečer kad sam mu rekla da ostavljam kavu. Pa, kava ipak ostaje.
Spasila ih vaga - pokazala je jednu znamenku manje...:D

Gipsyqueen
08.11.2006., 08:00
Tako je reagirao i moj muž jučer navečer kad sam mu rekla da ostavljam kavu. Pa, kava ipak ostaje.
Spasila ih vaga - pokazala je jednu znamenku manje...:D
Blazena sam sto inace uopce ne pijem kavu:D Po vasim postovima vidik koliki je bad kad si covjek uskrati neku takvu naviku.. Zapravo meni je puno lakse jer se ne moram niceg posebno odricati. Ja sam sad u fazi kad su svi poceli kuziti da sam malo smrsavila, komplimenti samo prste na sve strane, ah kako cu se umisliti hehe:)
Keep up the good work girls:top: :top: :top:

Durica26
08.11.2006., 09:45
Dan bez kave - to bi bilo krvoproliće, a da ne velim kakve bi glavobolje uslijedile u poslijepodnevnim satima. Ja sam totalni ovisnik o kavi i odlučila sam je ostaviti, ali sam izbacila šećer i stavim samo par kapi mlijeka. Tako da mislim da to neće biti veliki problem.
Meni je jučer prošao prvi dan i moram priznati da sam se osjećala vrlo čudno kad sam za večeru smazala hrenovku i šnitu kruha i salatu. To nije kao sve one prijašnje dijete kada sam morala bježati iz kuhinje i ležati skvrčena od gladi na krevetu čekajući da moj dragi povečera.
Uglavnom danas sam na povrću.
E, da ja isto moram 7-8 kila smršavit da dođem na svoju idealnu težini.
Držite fige!

Astrice
08.11.2006., 09:50
Svi se držimo zajedno ovdje. Ja sad nisam na dijeti već za 2 mjeseca na 2 turi. Naime ja imam podosta za skinut pa ne mogu sve u 3 mjeseca.

Admin
08.11.2006., 13:47
Ej, pipl

Krpice sa zeljem, na ugljikohidratni dan? Da? Ne?

silvija
08.11.2006., 13:50
drage moje, meni je danas treci dan dijete i drzim je se kao pijan plota. Zelim skinuti 8 kilograma i cak niti mastu u kuhanju ne zelim primjenjivati jer se bojim da cu nesto zeznuti i da cu se udebljati :(
Samo en znam kako cu za Bozic i N. Godinu :( morat cu odbiti finu papicu :)
Hocete vi tada prestati s dijetom ili ne?

silvija
08.11.2006., 13:59
jos me zanima, mogu li u medjuobrocima jesti voce ili je zabranjeno?

Mayo
08.11.2006., 14:03
Ej, pipl

Krpice sa zeljem, na ugljikohidratni dan? Da? Ne?

Uf, da! Može! Njamac! :klopa:

mujsapujsa
08.11.2006., 14:06
Prijavak!
Danas treći dan,za ručak ću šalšu sa špagetima-to obožavam i vjerojatno ću to jesti svaki put na UH dan.
A večera ljudi,jedva čekam.Cijeli dan razmišljam koje kolačiće ću si kupiti,pa fino sjesti i pooolako,:klopa: pooolako uživati.
Meni je najveći bed kasno navečer jer sam navikla jako kasno večeravati,jer idem u krpe uglavnom oko 2 pa ako večeram oko 6-7 onda mi do odlaska u krpe prorade svi živci koje imam i rado bi ubijala.
Do daljnjeg:kiss:

Slonica Nelyy
08.11.2006., 14:18
Ooo i meni je 3 dan!!;) Ručala sam malo veće integralno pecivo i napunila ga svježom paprikom. Fino bilo! :top: Sad pijuckam kavicu i jedva čekam 5,6 sati da njupam kolačiće.. Kupila sam 2 roščića punjena jabukom i cimetom! mmmmljac.. :frajer:
A sutra voće... Ma sve će biti ok.. treći dan je tek a ja se već bolje osjećam!!
(U pon je bilo 58kg danas je 56.. brijem da bu tak i ostalo do nedjelje jer ovo je bila voda..) Ali who knows...:kiss:

silvija
08.11.2006., 14:25
ja sam u ponedjeljak imala 58 kilograma i nisam se jos vagala :)

Slonica Nelyy
08.11.2006., 14:29
O znači i tebi je cilj imat 50kg? I meni.. Al ajd..i sa 51-52 bi bila zadovoljna! Inače sam uvijek imala 54 i patila na 52kg i samo se odjednom udebljala..depra i tak to..i došla na 58..Dok je vaga to pokazala..GOTOVO!! Sad lagano po UNu i vjerujem da budem to izgubila! ;)
Super da imamo istu kilažu i da su nam isti dani..budemo si pomagale i lakše bude! Kad se misliš vagati?

Mayo
08.11.2006., 14:31
Curke sa željenom težinom od 50+ kilograma, koliko ste visoke?!

silvija
08.11.2006., 14:31
moram prvo kupiti vagu :)

ja sam imala 52 kg, onda sam pocela piti antibebi pilule i u dva tjedna sam se udebljala pet kilograma
koma. Sad bih htjela doci do 50. Osim dijete idem i na vjezbanje. Aerobic

silvija
08.11.2006., 14:32
[visina mi je162 cm

Slonica Nelyy
08.11.2006., 14:34
I ja..svaki uto i čet! Pričaj mi o antibebi.. koma koma.. ja bila samo gladna..samo bi slatko.. Ne pijem ih više. Mojoj frendici nikakve nuspojave a meni depra,razdražljivost,glad.. sad treba to skinuti! Visoka sam 1,65m. I imam sala, kaj je-je. :(

Admin
08.11.2006., 14:34
drage moje, meni je danas treci dan dijete i drzim je se kao pijan plota. Zelim skinuti 8 kilograma i cak niti mastu u kuhanju ne zelim primjenjivati jer se bojim da cu nesto zeznuti i da cu se udebljati :(
Samo en znam kako cu za Bozic i N. Godinu :( morat cu odbiti finu papicu :)
Hocete vi tada prestati s dijetom ili ne?

Definitivno prekidam s dijetom od Badnjaka, pa nastavljam poslije Nove g.:zubo:

plavva
08.11.2006., 14:39
Definitivno prekidam s dijetom od Badnjaka, pa nastavljam poslije Nove g.:zubo:

:top:
ja počinjem vježbati :mljacko:

silvija
08.11.2006., 14:40
I ja..svaki uto i čet! Pričaj mi o antibebi.. koma koma.. ja bila samo gladna..samo bi slatko.. Ne pijem ih više. Mojoj frendici nikakve nuspojave a meni depra,razdražljivost,glad.. sad treba to skinuti! Visoka sam 1,65m. I imam sala, kaj je-je. :(

I ja utorkom i cetvrtkom u 22 sata :) tesko mi je jer je kasno, ali sto cu..
Antibebi! Koma. Imala sam sve moguce nus pojave osim proljeva :D

A sad dijeta. Ovo mi je prva u zivotu. :p

silvija
08.11.2006., 14:42
mozda bi i ja trebala. Fakat ce mi tesko pasti Bozic bez kolaca :)