View Full Version : Kupnja skutera...
Pozdrav!
Za koju lovu se moze dobiti neki rabljeni skuter?Konkretno me zanima Yamaha Aerox i Peugeot Speedfight 2.Nisu obavezni bas ti dva ali nek je onda bar u tom rangu.Peugeot ide jako dobro a Yamaha me preodusevila!
I na kaj treba paziti kod kupnje skutera opcenito?
Nisam jos nikad imal svoj motor ili skuter pa neznam bas puno o tome.
Spinnaker
04.04.2005., 18:45
Ako ne mislis prckat po masinama,odaberi onog koji ti ljepse izgleda.
A ako mislis prckat,onda Aerox.
Peugeot sam radi masine za svoje skutere.
Klipnjaca je tanka ka papir,i kad se stavi jaci kit,radilica voli puknit.
Karburatore je tesko nabavit,jer su skroz cudno smjesteni.
Uglavnom,shvatio si poantu.
Sa serijskima nisam nigdi cita da su ljudi imali problema,pa te sve ovo gore ne treba zabrinjavat ako se ne mislis zahebavat sa garniturama,auspusima i slicnim pizdarijama.
A za cijene,pogledaj oglasnik, idu za oko 1000 eura,2-3-4 godine stari,ovisno o stanju.
Ne mislim nist prckati po njemu da bi ga pojacaval pa zato i ciljam na Aerox, jer ide ko sotona!I kaj su to A, B i C servisi?
Spinnaker
04.04.2005., 22:40
Bas da ide ko sotona,ne znam.
Ali ide solidno,sta je je.
Sta su A,B,i C servis ti nemam blage.U biti prvi put cujem za to.
Pa cuj znam da ima jacih pila ali u klasi skutera ide jako jako dobro :) Zapel mi za oko sad jedan Peugeot SF1 pa budemo vidli kaj bude izaslo iz toga...
nisam neki znalac al ne mozes yamahu i peq usporedjivati.... pogu je kvaliteta na samom dnu:flop:
Pa zato sam tu da mi objasnite...napomenul sam da neznam o skuterima i da nikad nisam imal nijednog. :)
aj ja cu ti sutra objasniti ono sto znam ako se ne javi do tad netko drugi, sad mi je kasno za pametovanje, noc
Spinnaker
05.04.2005., 10:18
Nema tu velike filozofije,nije se nitko zalio ni na jedne ni na druge.
Peugeot cak ima i serijski aluminijski cilindar.To u Piaggio grupi dobijes tek kod 200 ccm nadalje.
Ali,Peugeot ima nekvalitetnu radilicu,koja voli puknit nakon bilo kojeg zahvata na masini.
I zbog toga je sva ta fama oko Peugeotove nekvalitete.
Gledam malo strane skuter forume,vidim da masu dicurlije zna ovo gore,a opet idu na blef,ono,nemam para za radilicu,stavit cu kit i auspuh,pa kad skupim,onda ide i radilica.
Jebiga,skuter u meduvremenu zariba,bude oko 5 k kn stete,i onda se uvati srat po Peugeotu.
A,ka sta sam toi reka,za Yamahu kompletne masine radi Minareli.
Uz Piaggia,najbolji su.
Dakle nemas frke.
A meni Aerox i lipse izgleda.
A kakva je situacija kod odrzavanja skutera?Cijene najcesce mijenjanih dijelova, cijene redovnih servisa itd?Kolko kostaju gume za njega?
Oprostite ako sam dosadan ali hocu znati u kaj se upustam :)
Spinnaker
05.04.2005., 10:35
Ja uzimam SL36,to je oko 450 kn komad,13 cola.
Po svim testovima ispada najbolja.
Kad sam uzea NRG-a,vec su bile SL na njemu,i pasu mi skroz.
Najcesce mjenjani djelovi?
Remen ti je oko 200 kn,rolice 100-tinjak,filter mozda 30.
To bi bilo to od potrosnih djelova.
Solidan servis sa izmjenom onog gore navedenog ti je oko 500-600 kn.
To obavi kad ga kupis,i treba bi bit miran dugo.
Ako pretjerujem recite pa budem prikocil...
Kaj znaci ovo...SF1, MHR replica, vario, karb i ostalo...?
SF1 je model to znam :)
A ovo ostalo nemam pojma ni najmanje.
Spinnaker
05.04.2005., 10:38
MHR replica ti je aliminijski kit od od 70 ccm.
MHR-Malossi Hyper Racing.
Vario-variomat,karb,veci karburator,a pod ostalo nemam blage sta misli.
Uglavnom,neisplativo je kupovat tako nesto.
Skupo za odrzavanje ili nema trajnosti ili nekaj trece?To je na SF1 koji mi je zapel za oko.Pise da ga treba postelati pa ako znas kaj se pod tim misli feel free da napises :)
alfred stokes
05.04.2005., 11:48
VirMan kaže:
Skupo za odrzavanje ili nema trajnosti ili nekaj trece?To je na SF1 koji mi je zapel za oko.Pise da ga treba postelati pa ako znas kaj se pod tim misli feel free da napises :)
Znači da neko oće uvalit skuter s kojim ima problema :D
Šteta da nisi bliže u mom sigu se krije rješenje :zubo:
Thurgood
05.04.2005., 12:13
virmane, jel imaš barem 16?
pa daj gledaj onda recimo Gileru Runner 125! ili 180 ako imaš 18.... :top:
ovo zujanje će ti dopizdit. usfalit će ti snage i brzine i onda nikad kraja kemijanju...
Imam inace skoro pa 23 a ne 16 :D
Nemam polozenu A kategoriju i u tome je problem zakaj ne uzimam neki enduro od oko 250ccm ili jace.A skuter mi treba zato da imam malu vozilicu koja trosi ko upaljac a nije neki bed za put od max 100 km.
Nego Stokes, daj malo o svojoj pili koju napisi.
Thurgood
05.04.2005., 12:57
frizirani 50 ccm nije za put od 100 km :(
ja imam 2T 125-icu skuter i to još uvijek malo troši, ali si dobro jaja nažuljam dok navučem 50 km u komadu :zubo:. kako ćeš na otvorenu cestu ak mu je max brzina nekih 70 km/h? :(
polaganje A kategorije je bilo 900 kn kad sam zadnji put gledao :misli:
popizdit ćeš na pedesetaku, ozbiljno. isto to sam pričao frendu... nemoj... ma dosta je to meni... ma neće biti... kupio novu Gileru Runner 50 i prodao za 2 mjeseca. kupio 180 :E
I opet napominjem da ako sam dosadan da mi velite, ali predomislil sam se u zelji kaj hocu...
Cagiva super city 50ccm, to sam vozil na moru prosle godine i bil mi je super motorcek, 6 brzina, elektrostarter, enduro i vuce cisto ok.
Ima tko kakva iskustva i u krajnjoj liniji ako zna nekoga ko to prodaje?
Ljudi ,zanima me ako mi mozete pomoci,pod hitno bi mi trebala doljnja prednja plastika za aerox...odnosno trebao bi mi neki kontakt-broj...da se javim nekom koji ju moze nabavit ili ju ima...bilo bi pozeljno da je u rijeci..moze me se dobit na ovaj broj:098 241-280
ryder on the storm
19.02.2007., 17:18
Pozdrav!
Za koju lovu se moze dobiti neki rabljeni skuter?Konkretno me zanima Yamaha Aerox i Peugeot Speedfight 2.Nisu obavezni bas ti dva ali nek je onda bar u tom rangu.Peugeot ide jako dobro a Yamaha me preodusevila!
I na kaj treba paziti kod kupnje skutera opcenito?
Nisam jos nikad imal svoj motor ili skuter pa neznam bas puno o tome.
BACI OKO NA RUNNERA I STALKERA, A I TYPHOON SOLIDNO IDE:top:
Rockatansky
19.02.2007., 18:42
BACI OKO NA RUNNERA I STALKERA, A I TYPHOON SOLIDNO IDE:top:
Baci oko na datum posta :mig:
Baci oko na datum posta :mig:
:rofl: :rofl: :rofl:
naFRljen
01.03.2007., 15:17
hhahahaahhahahahahahahahhahah
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.