PDA

View Full Version : Državni biljeg

BettyBoop
06.04.2005., 14:58
Isla sam jucer izvaditi uvjerenje o boravistu... znate, onaj mali prelose isptintani tekst na prejeftinom papiru... Morala platiti 40 kn biljega koje mi je žena na prvom šalteru dala odmah samo onako, nije ih odvajala od ostalih, imala pripremljene... Dosla na drugi salter i zena mi isprinta potvrdu i samo te biljege stavi na stranu... nigdi ih ne zalijepi... mene sad zanima zna li tko di idu ti biljezi? nazad to prve zene ili sta?

kad se vadi rodni list ili domovnica, zena ih je meni zalipila na poledjinu tako da se zna da su iskoristeni, a sada? di im je trag?

bilde
06.04.2005., 21:34
cirkuliraju :rofl:

mogla si to i nju pitati na licu mjesta isto tako.

Sebastijan
06.04.2005., 23:14
BettyBoop kaže:
...kad se vadi rodni list ili domovnica, zena ih je meni zalipila na poledjinu tako da se zna da su iskoristeni, a sada? di im je trag?

Kako ih je zalipila, tako ih je i odlipila čim si otišla pa je prodala nekome ko je zaboravio kupiti na kiosku pa ih je opet zalipila (i sebi strpala 40kn u džep) pa ih odlipila ...

Stara fora sa državnim biljezima.

Forrest2003
07.04.2005., 08:20
Sebastijan kaže:
Kako ih je zalipila, tako ih je i odlipila ...

Pa ne samo da ih treba naljepiti nego i poništiti pečatom, zar ne? :confused:

BettyBoop
07.04.2005., 09:21
da, da, i pecatirati ih treba... a moji samo lagano na stranu otisli...

Sebastijan
07.04.2005., 20:15
Forrest2003 kaže:
Pa ne samo da ih treba naljepiti nego i poništiti pečatom, zar ne? :confused:

Prilikom stalnog zamahivanja rukom službeniku/ci ruka pobjegne, pa pečat okine pored biljega, a ako lupi još koji bilo bi previše zamusano. :D :D :D

Vojky
08.04.2005., 23:39
BettyBoop kaže:
Isla sam jucer izvaditi uvjerenje o boravistu... znate, onaj mali prelose isptintani tekst na prejeftinom papiru... Morala platiti 40 kn biljega koje mi je žena na prvom šalteru dala odmah samo onako, nije ih odvajala od ostalih, imala pripremljene... Dosla na drugi salter i zena mi isprinta potvrdu i samo te biljege stavi na stranu... nigdi ih ne zalijepi... mene sad zanima zna li tko di idu ti biljezi? nazad to prve zene ili sta?

Zanimljivo pitanje.

Lijepo to napiši na papir, navedi gdje si bila i kada i pošalji na MUP - unutarnja kontrola (ako baš ne želiš s potpisom - možeš i anonimno, samo navedi šalter i smjenu), pa će ljudi lijepo provjeriti, da li ih naknadno poništi ili je nešto drugo u pitanju.

mognem
02.03.2009., 12:35
...da ne otvaram novu temu;
kaže u zakonu o upravnim pristojbama da se osoba može od istih osloboditi.
konkretno me zanima čl. 6 točka 4. tj. gdje tražiti potvrdu ili što već da mi "dohodak, uključujući i dohodak supružnika, u protekloj i tekućoj godini ne prelazi iznos neoporezivog dohotka"

ninanin
03.03.2009., 22:07
...da ne otvaram novu temu;
kaže u zakonu o upravnim pristojbama da se osoba može od istih osloboditi.
konkretno me zanima čl. 6 točka 4. tj. gdje tražiti potvrdu ili što već da mi "dohodak, uključujući i dohodak supružnika, u protekloj i tekućoj godini ne prelazi iznos neoporezivog dohotka"

U nadležnoj Poreznoj upravi.

boki_boki_
04.03.2009., 00:08
U nadležnoj Poreznoj upravi.

Ma otidji samo u poreznu i dat ce ti potvrdu:top: