View Full Version : Svjetska Formula
Budući da su gospodari znanstvenog foruma izgleda fizičari sveznalice, pitanje za njih: Znaju li Svjetsku formulu? Ili možda je to bila samo Heisenbergova, ili po običaju na ovom Forumu to samo još jedna gezina, glupost?
Može li uopće ljudski um spoznati svjetsku formulu, formulu koja izražava i vrijedi za sve što postoji?
Jango Fett
09.04.2003., 01:08
Ovo sliči na provokaciju. Ako ne govoriš o GUT-u (Great Unifier Theory) odmah brišem, čak neću ni na Filozofiju slati.
Offtopic (sori)
Jango, gdje di je lijepi avatar?
jebote geza, pa sta ti ne mozes zapoceti niti ednu znanstvenu temu? teska filozofija je maksimalno egzaktno dokle mozes ici. pa sta radis ovdje?
AxMi-24
09.04.2003., 02:10
Upozorenje!!! Geza ako ovako nastavis pocet cu te brisat po principu. Do sad ti uvijek dajemo sansu da das argumente i da obrazlozis svoju teoriju ali ako pocnes izazivati onda ce biti uvodjenje reda.
Cini mi se da Geza u svojim postovima stalno trazi Boga. Ali Boga ne treba traziti kroz znanost. Boga tamo nema. A nece ga nikad ni biti.
Jango Fett
09.04.2003., 12:21
Čini se da je geza romantik koji traži viši i savršeniji smisao, ali griješi ako misli da je Znanost pouzdaniji mediji na kojem će njegove ideje biti ozbiljnije shvaćene.
deran kaže:
Cini mi se da Geza u svojim postovima stalno trazi Boga. Ali Boga ne treba traziti kroz znanost. Boga tamo nema. A nece ga nikad ni biti.
*Ti si stvarno ovdje presao samoga sebe! Pa "geza" upravo opovrgava ( obara ) "boziju opstojnost", a ti ludujes!
Svasta! Kreten ostaje uvjek kreten, bilo sta da radi!:confused:
Stribor cumez
09.04.2003., 15:03
On mozda opovrgava tvog boga, ali trazi svog - samo na krivi nacin ...
AxMi-24
09.04.2003., 15:27
Aganore molim da se pripazi na rijecnik
Nema veze ko sta trazi ali ako se hoce o tome pod znanosti onda se mora biti spreman argumentirati za svoje misljenje. A do sada nije ih bas bilo.
Aldebaran
09.04.2003., 15:48
AxMi-24 kaže:
Upozorenje!!! Geza ako ovako nastavis pocet cu te brisat po principu. Do sad ti uvijek dajemo sansu da das argumente i da obrazlozis svoju teoriju ali ako pocnes izazivati onda ce biti uvodjenje reda.
E ja ovdje dajem svoj glas za Gezu:) Protiv sam automatskog brisanja. Gezini postovi me u vecini slucajeva dobro zabavljaju, a jos vise komentari na te postove, pa onda gezina ignorancija i tupljenje po svome u nedogled i copy paste iz neke njegove knjige :D Ja bih zelio i dalje citati Gezine izvitoperene teorije:p
skeptik
09.04.2003., 15:50
Formula svega se zna. Ona glasi
A=0
Jedino se jos ne zna sto je A. :p
No znaju se neke aproksimacije za A koje vrijede samo u nekim slucajevima. ;)
Hi!
kaze on:
"Može li uopće ljudski um spoznati svjetsku formulu, formulu koja izražava i vrijedi za sve što postoji?"
moze ljudski mozak puno toga spoznati, ali jednostavno Great Unifier Theory kod mene ne prolazi, ne vjerujem u mogucnost dokazivanja niti za sto godina, a neke druge teorije koje sam proucavao na tu temu samo djelomicno iskazuju ozbiljnost
AxMi-24
09.04.2003., 16:00
A nes ti svjetske formula koja ponekad vrijedi :D
Onda mos odmah newtona proglasit za GUT :D
Inace mislim da bi se mogo desiti poprilican skok uskoro kad CERN proradi opet i uspiju dokazat mikro crne rupe :) Mos mislit onda opet nazad u skolu ponovo naucit sve. I to sa jos vise matematike. BLJAK :D
Nije provokacija, a primljeno je kao provokacija jer je za Vas ovako što, kao što se pokazalo pravi ŠOK. Prema svemu sudeći Vi nikada niste čuli niti čitali o Svjetskoj Heisenbergovoj formuli, i njegovom demantiju da se radi o običnoj " novinarskoj patki ". Iza toga usljedila je serija komentara eminetnih znanstvenika ranaga Oppenheimera koji su opovrgavali i dokazivali mogućnost nalažanje Svjetske formule. Vi vjerojatno nikada niste čuli za fizičara Teplova koji je jasno napisao tu, po njegovom mišljenju Svjetsku formulu.
A eto imate ovdje i onoga koji stalno prijeti, a nikada nije čuo za fizikalnu fromulu koja kaže da je suma svih fizikalnih sila u ma kojem fizikalnom prostoru jedanaka Nuli, a naravno nije čuo ni za Arhimeda, a ponajmanje za njegovu čuvenu izreku: " Dajte mi čvrstu točku u svemiru pokrent ću Zemlju " . Dakle, Jango nije riječ o GUT- u, ( GUT nema pojma o Svjetskoj formuli, tek pokušava... ) a ti po inkvizicijskim pravilima koje izgleda uvodiš sjeci i odsjeci ( galvu ) protivniku! U podnaslovu moje knjige piše
" SVJETSKA FORMULA ". Eto imaš priliku sječi! ( Predlažem ti , zato što si Osječanin, razmilsi prije nego što pustiš " giljotinu ". )
Stribor cumez kaže:
On mozda opovrgava tvog boga, ali trazi svog - samo na krivi nacin ...
*Ja se uopce s njim ne slazem u misljenju, ali i on ima pravo pisati i zastupati svoje misljenje kako zna i umije.
Moja kritika na njegove teme i argumentaciju je porazna, a to mozes vidjeti na onom preseljenom topicu, gdje mi nije uspio uopce odgovoriti niti na jedno pitanje. To pak ne znaci, da njegovi upisi nisu znanstveni. Naravno, oni to jesu, sudeci po metodologiji danasnjih znanosti. Cak je i njegov nacin argumentacije daleko bolji od tvoje, jer ti uopce nisi u stanju argumentirati.
Zato je tvoj upad u ovu diskusiju bio potpuni promasaj.
Jer to sto ti ne vjerujes u Boga ne daje ti uopce pravo osujetiti drugoga da on vjeruje, dajuci sulude komentare, bez pokrica.
Si tacuisses, philosophus mansisses! :flop:
Pokusaj malo argumentima, pa ti onda mozda nesto podje za rukom, ovako mlataras praznu slamu!:B
geza kaže:
Nije provokacija, a primljeno je kao provokacija jer je za Vas ovako što, kao što se pokazalo pravi ŠOK. Prema svemu sudeći Vi nikada niste čuli niti čitali o Svjetskoj Heisenbergovoj formuli, i njegovom demantiju da se radi o običnoj " novinarskoj patki ". Iza toga usljedila je serija komentara eminetnih znanstvenika ranaga Oppenheimera koji su opovrgavali i dokazivali mogućnost nalažanje Svjetske formule. Vi vjerojatno nikada niste čuli za fizičara Teplova koji je jasno napisao tu, po njegovom mišljenju Svjetsku formulu.
A eto imate ovdje i onoga koji stalno prijeti, a nikada nije čuo za fizikalnu fromulu koja kaže da je suma svih fizikalnih sila u ma kojem fizikalnom prostoru jedanaka Nuli, a naravno nije čuo ni za Arhimeda, a ponajmanje za njegovu čuvenu izreku: " Dajte mi čvrstu točku u svemiru pokrent ću Zemlju " . Dakle, Jango nije riječ o GUT- u, ( GUT nema pojma o Svjetskoj formuli, tek pokušava... ) a ti po inkvizicijskim pravilima koje izgleda uvodiš sjeci i odsjeci ( galvu ) protivniku! U podnaslovu moje knjige piše
" SVJETSKA FORMULA ". Eto imaš priliku sječi! ( Predlažem ti , zato što si Osječanin, razmilsi prije nego što pustiš " giljotinu ". )
*Iako se nigdje ne slazemo u pogledima i argumentaciji, ali ipak uzivas moju punu podrsku glede tvojih topica i tvog nacina argumentacije. Onaj, tko s tobom zeli diskutirati neka uziva u tvom Menüu, a onaj tko to ne zeli, neka poljubi i ostavi.
Pisi ti samo kako mozes i umijes, jer imas daleko vece znanje od onih koji te toliko zele usutkati. To nemaju pravo, jer tvoje teme su sadrzaj danasnjih modernih znanstvenih stremljenja, iako nisu bas puno uspjesne.:top:
AxMi-24
09.04.2003., 21:29
Geza ako nisi skuzio nema tog fizicara zivog ili mrtvog cija rijec toliko vrijedi da cim on nesto kaze da je odmah tako sigurno. To je bilo za newtna i zbog toga se kasnila sa novim teorijama dobrano. Ti koji se toliko protivi protiv inercije znanosti bi tako nesto morao razumijeti.
Sto se tice tih svjetskih formula. Nijedna nije niti blizu dokazana a i pitanje je je li to bila samo zajebancija.
Tako da jos jedanput molim argumente za te tvrdnje. Po kojim ti podatcima dolazis do zakljucka da je tako??
AxMi-24
09.04.2003., 21:31
Aldebaran kaže:
E ja ovdje dajem svoj glas za Gezu:) Protiv sam automatskog brisanja. Gezini postovi me u vecini slucajeva dobro zabavljaju, a jos vise komentari na te postove, pa onda gezina ignorancija i tupljenje po svome u nedogled i copy paste iz neke njegove knjige :D Ja bih zelio i dalje citati Gezine izvitoperene teorije:p
Nije misljeno doslovno. Ali necu mu davati mali milion sansi ko do sada.
deran kaže:
Cini mi se da Geza u svojim postovima stalno trazi Boga. Ali Boga ne treba traziti kroz znanost. Boga tamo nema. A nece ga nikad ni biti. ej, sto se tice siga, jel se drzis te istine?
Stribor cumez
10.04.2003., 10:57
Aganore, Aganore, :) zaista me dira kad osoba koja argumentaciju nikad nije vidjela i mirisala komentira moju argumentaciju. Da li je moja argumentacija savrsena, odlicna - nije, ovo je forum na kojem se pise nabrzinu ne vazuci rijeci kriticnoscu kojom se pisu clanci. No tvoja je argumentacija bila i bice - katastrofalna, iz jednostvnog raloga sto si tii umisljeni intelektualac, velike memorije i ocito izrzenih interesa no nesposoban da povezes malo kompliciranije stvari. :D :D :D
ciao, uzivaj
skeptik
10.04.2003., 10:59
Stribor, dosta zajebavanja! Ajmo malo radit! PRAVU znanost!
AxMi-24
10.04.2003., 11:39
Oli si se poceo baviti eksperimentima??? :D
Svasta! Kreten ostaje uvjek kreten, bilo sta da radi!
Ohoho ! Vidi ti kako tastina umisljenog intelektualca pocne raditi kad malo pocnu njega provocirati...
Sto se mene tice, i ovakvi postovi su mi drazi nego tvoja buncanja o onome sto ti nazivas "znanost". Samo naprijed !
Jango kaže: Ovo sliči na provokaciju. Ako ne govoriš o GUT-u (Great Unifier Theory) odmah brišem, čak neću ni na Filozofiju slati.
Ma briši prijatelju jer ovakve umišljene osobe kao što si ti i AXMI teško je naći na planeti. Što Vi to sebi umišljate zato što ste kojekavim putevima stigli do mooderatora?? Nemate pojma o onome što pišem i onda gomila gluposti koje odašiljete.
Konačno, koja je uloga moderatora, pogotovo na temi o kojoj nema pojama?
Gdje je pravilo ponašanja modertatora, a gdje nositelja teme?
Čije je ovo Forum?
Odgovori na pitanja:
Je li Heisnbereg ikada razmišljao ili napisao svjetsku formulu?
Što je o svejtskoj formuli govorio Oppenheimer?
Što je govorio i pisao fizičar Teplov?
Što je govorio jedan bezimeni fizičar?
Što znaš o svjetskoj formuli?
Što znaš o gezinoj svjetskoj formuli?
Tko je otkrio svjetsku formulu?
Je li uopće otkrivena?
Ti nemaš znanja da bi mogao odgovoriti na ova pitanja, što ne znaći da ti uopće nemaš znanja. Možda neke fizikalne pojmove, relacije i furmule poznaješ, ali o svjetskoj formuli nemaš pojma!
AxMi-24
11.04.2003., 14:02
Kao prvo ta su pitanja irelevantna u jednoj znanstvenoj diskusiji.
Ako imas svoju teoriju onda samo izvoli i napisi kako ti mislis da je. Nece te niko ni brisati a ni micati.
Ali molim lijepa da das SVOJE misljanje i argumente/dokaze po kojima si doso do tog misljenja.
Da je neko nekada reko nije dosta. Jer za razliku od vecina normalnih teorija to tvoje je HIPOTEZA i trazi dokaze da bi se svatila ozbiljno. Ako to nerazumijes onda preporucam da si nabavis nekui knjigu koja opisuje kako znanost radi.
Dakle da cujemo.
Ako ti se cini da je ovaj thread zagadjen otvori novi ali molim lijepa TVOJE misljenje i ARGUMENTE nikakav copy paste i ovaj je reko ovo!!!
Stribor cumez
11.04.2003., 14:22
Gle Geza, ti cak nisi u stanju korektno navesti "literaturu" kojom se koristis, a o tome da si u stanju nesto reci nema ni govora.
Da li je Newtron otkrio teleportaciju?
Koliko je Einstein bio daleko od njegove jabuke?
Tko je sakrio istinu o teleportaciji?
Fizicar Neterk i njegova "druga teleportacija"
Filozof i matematicar Meres i teorija spiralnog uzvoja!!!!
Da li si ikada cuo za te klasike?!?!?!
Ako nisi onda odi sa foruma dok ih ne nadjes!!!!
p.s.
;)
pendergast
02.05.2003., 10:23
Levati, pa Geza je jedini tocno rekao da medju elementima postoji otprilike 270 stabilnih izotopa i više od 2000 nestabilnih izotopa!!! Tkodjer, jedini mi je znao objasniti defekt mase!!!
AxMi-24
02.05.2003., 15:05
pendergast kaže:
Levati, pa Geza je jedini tocno rekao da medju elementima postoji otprilike 270 stabilnih izotopa i više od 2000 nestabilnih izotopa!!! Tkodjer, jedini mi je znao objasniti defekt mase!!!
Ma o cemu ti to??? Geza nema pojma ni sta je transmutacija a kamoli ista drugo. Mozda je srecom citiro nesto tocno.
Do sada, kao i imače, gomila ispraznih rijeći i komentara. Pitanje je jasno postavljeno: Postoji li Svjetska formula? Tko ju je do sada istraživao? Što je spoznao? Što je rečeno? Može li se uopće pronaći Svjetska formula? GUT to nije i s moje strane nije nikakva " podvala " , već normalno pitanje na koje gospoda nemaju odgovora je za tako što jednostavno nemaju znaja! Narvno nitko neće priznati da NE ZNA, i zato udri ga " blaž " po gezi..... ha, ha, ha........... Zato evo nešto jednostavnijeg pitanja: kako se logički vrši transformacija pravocrtnog kretanja u kružno, i obratno, te tko je pronašao taj genijalnih izum? Ima li taj izum bilo kakve veze sa Svjetkom formulom?
hammond
31.05.2006., 23:20
Može li uopće ljudski um spoznati svjetsku formulu, formulu koja izražava i vrijedi za sve što postoji?
Možda može, ponekad. Rijetki onako iskreno. Formula za sve je LJUBAV.
Galileo
01.06.2006., 12:49
Do sada, kao i imače, gomila ispraznih rijeći i komentara. Pitanje je jasno postavljeno: Postoji li Svjetska formula? Tko ju je do sada istraživao? Što je spoznao? Što je rečeno? Može li se uopće pronaći Svjetska formula? GUT to nije i s moje strane nije nikakva " podvala " , već normalno pitanje na koje gospoda nemaju odgovora je za tako što jednostavno nemaju znaja! Narvno nitko neće priznati da NE ZNA, i zato udri ga " blaž " po gezi..... ha, ha, ha........... Zato evo nešto jednostavnijeg pitanja: kako se logički vrši transformacija pravocrtnog kretanja u kružno, i obratno, te tko je pronašao taj genijalnih izum? Ima li taj izum bilo kakve veze sa Svjetkom formulom?
Geza, objasni nam što bi uopće trebala biti ta Svjetska formula? Što bi ona obuhvaćala i kakve bi nam rezultate trebala dati?
crazyGauss
01.06.2006., 22:18
Budući da su gospodari znanstvenog foruma izgleda fizičari sveznalice, pitanje za njih: Znaju li Svjetsku formulu? Ili možda je to bila samo Heisenbergova, ili po običaju na ovom Forumu to samo još jedna gezina, glupost?
haha...
na ovom se forumu moze nac pun sveznalica, a jedan od njih si ti.
da je Slarti ovdje slozio bi se samnom:
Svjetska formula postoji, ali nije formula vec broj, i iznosi 42.
:p
Galileo
01.06.2006., 22:51
haha...
na ovom se forumu moze nac pun sveznalica, a jedan od njih si ti.
da je Slarti ovdje slozio bi se samnom:
Svjetska formula postoji, ali nije formula vec broj, i iznosi 42.
:p
Gauss, pojasni mi ovo. O tome pojma nemam.
crazyGauss
01.06.2006., 23:01
ma, ja pricam gluposti, tj. nekog humora na tu temu ima u knjizi Douglasa Adamsa "Vodic kroz galaksiju za autostopere", inace meni jedna od najboljih ( film ne obadajite, nema to veze s vezom).
inace, gezina Svjetska formula, (ili GUT po nekima drugima) bi pretpostavljam bio nekakav izraz, teorija ili sl. koja objedinjuje sve druge.
neznam ti ja puno o tome. :)
Galileo
01.06.2006., 23:02
ma, ja pricam gluposti, tj. nekog humora na tu temu ima u knjizi Douglasa Adamsa "Vodic kroz galaksiju za autostopere", inace meni jedna od najboljih ( film ne obadajite, nema to veze s vezom).
inace, gezina Svjetska formula, (ili GUT po nekima drugima) bi pretpostavljam bio nekakav izraz, teorija ili sl. koja objedinjuje sve druge.
neznam ti ja puno o tome. :)
Zar GUT ne bi trebao označavati jedinstvenu teoriju sila, kojoj fizičari toliko streme?
salvador2
05.06.2006., 11:40
Razmišljao sam da li da vam kažem tu formulu ili ne, pa sam danas impulzivno odlučio da ju ipak kažem. :zubo:
Dakle (udahnite duboko):
1 = 0 + beskonačno
skeptik
05.06.2006., 14:14
Mislis "puta", ne "plus"?
salvador2
05.06.2006., 14:47
He, he, pa nismo u osnovnoj školi. Mislim upravo kao što sam i napisao:
1 = 0 + beskonačno
Razmisli malo što ti to govori.
crazyGauss
05.06.2006., 17:33
hm... ako se ne varam, za bilo koji x iz R vrijedi x+ beskonacno=beskonacno
tako da bas i ne vidim smisao ovoga.
salvador2
05.06.2006., 18:51
Nemoj misliti o matematici i njenim zakonitostima. Probaj malo misliti van tih kategorija (mislim ovih do danas spoznatih).
skeptik
07.06.2006., 14:49
Ako zelis da ne mislimo matematicki, nemoj koristiti matematicki jezik i simbole.
To kao da ja sad tebi kazem da je tvoj imenjak Dali bio veliki umjetnik i najpoznatiji nadrealist, ali da to ne shvatis u umjetnickom smislu. :zvrko:
salvador2
07.06.2006., 15:59
To je jedini način kako je moguće u najkraćim crtama i najpreciznije opisati najbitniji događaj prošlosti i trenutno stanje nakon tog događaja. Razmišljaj o tome.
Ja čak nisam tu formulu niti izmislio, meni je pala na pamet (iz još mi nejasnih razloga), ali sam poslije saznao da su za nju znali i prije. Pogodi tko?
skeptik
07.06.2006., 16:20
To je jedini način kako je moguće u najkraćim crtama i najpreciznije opisati najbitniji događaj prošlosti i trenutno stanje nakon tog događaja. Razmišljaj o tome.
Najbitniji dogadjaj u proslosti je Big Bang, dakle to je beskonacno (singularitet), ima smisla. Nula je trenutno nakon. Rezultat je 1, jer imamo jedan svemir (a ujedno i jednog Boga). Jesam li bar blizu?
salvador2
07.06.2006., 16:26
Svaka čast Skeptiče. Uz male korekcije: iz nule je sve krenulo (iz beskonačno malog), širi se u beskonačno veliko, a kako si sam rekao Svemir je samo jedan, kao i Bog. Bravo! Čestitam!
:klap: :top:
A što misliš, gdje je formula nađena u zapisu?
skeptik
07.06.2006., 16:37
Da nije u nekom udzbeniku iz kozmologije? Ali ti vjerojatno mislis na neku religijsku knjigu.
No opet, cak i sa takvom interpretacijom, bolje bi odgovarao znak "puta" nego "plus".
Inace, imas dobar potpis. Volio bih vidjeti cijeli kontekst u kojem je to bilo izreceno. Link na takvo sto bio bi super! :)
salvador2
07.06.2006., 17:58
Puta uopće ne odgovara, niti malo. Odgovara isključivo plus. Kada je mene to pucalo plus još neke stvari, sve sam to ispričao prof. Zoranu Šoncu, koji mi je na to rekao da je to stvarno interesantno jer je ta formula nađena, ni više ni manje, već u egipatskim piramidama.
A piramide su me isto grdo pucale, tako da znam i o njima par stvari, ali nije niti vrijeme, niti mjesto za to. Reći ću samo toliko, da su svojim karakteristikama rađene tako da odražavaju stvoreno ustrojstvo Svemira.
Btw, potpis je sa teme pobačaja (stara), a link na nju je na top temi u politici o pobačajima (novi topic), na prvoj strani (http://www.forum.hr/showpost.php?p=5325532&postcount=1). Gdje je to Pallas napisao, trebalo bi tražiti jer je preko 100 strana teksta, ali po sjećanju mislim da je u prvoj polovici. Pa, ako te zanima i imaš vremena...
crazyGauss
07.06.2006., 18:14
Ja čak nisam tu formulu niti izmislio, meni je pala na pamet (iz još mi nejasnih razloga), ali sam poslije saznao da su za nju znali i prije. Pogodi tko?
ali, to onda nije formula, nego samo krace zapisana recenica. formula bi, ako se ne varam trebala iskazivati matematicku ovisnost određenih parametara.
usput, nisam siguran da su egipcani u matematici koristili nulu. beskonacno gotovo sigurno nisu.
salvador2
07.06.2006., 18:28
Ona je i formula svih formula i rečenica - kako ti god drago na nju gledati. A ako laže prof. Šonc, onda lažem i ja (još je hvala Bogu živ i zdrav, pa možeš slobodno provjeriti).
Daniels
07.06.2006., 22:52
Formula svega se zna. Ona glasi
A=0
Ova ti je najjača!
:s:s:s
Daniels
07.06.2006., 22:55
Razmišljao sam da li da vam kažem tu formulu ili ne, pa sam danas impulzivno odlučio da ju ipak kažem. :zubo:
Dakle (udahnite duboko):
1 = 0 + beskonačno
Meni se čini da bi tu ipak trebalo umjesto plus biti puta (i trebala bi stajati napomena da vrijedi samo za posebne slučajeve...) :zubo:
skeptik
08.06.2006., 11:17
Puta uopće ne odgovara, niti malo. Odgovara isključivo plus. Kada je mene to pucalo plus još neke stvari, sve sam to ispričao prof. Zoranu Šoncu, koji mi je na to rekao da je to stvarno interesantno jer je ta formula nađena, ni više ni manje, već u egipatskim piramidama.
Hm, a tko moze posvjedocit da su egipcani (ili vec tko ju je napisao) interpretirali tu formulu na isti nacin kao i ti? :misli:
skeptik
08.06.2006., 12:09
Btw, potpis je sa teme pobačaja (stara), a link na nju je na top temi u politici o pobačajima (novi topic), na prvoj strani (http://www.forum.hr/showpost.php?p=5325532&postcount=1). Gdje je to Pallas napisao, trebalo bi tražiti jer je preko 100 strana teksta, ali po sjećanju mislim da je u prvoj polovici. Pa, ako te zanima i imaš vremena...
Uspio sam naci (str. 53, ako nekog zanima). Iako je Pallas inace obicno logicki konzistentan, ovo mu je stvarno bila provala koja mu nije trebala. :rofl:
salvador2
08.06.2006., 15:36
Hm, a tko moze posvjedocit da su egipcani (ili vec tko ju je napisao) interpretirali tu formulu na isti nacin kao i ti? :misli:
Pa koliko ja znam nitko, jer upravo po riječima prof. Šonca nije pronađena nikakva interpretacija iste formule.
Ja mislim da je moja interpretacija točna iz slijedećih razloga: s menom se događalo to da su me prvo u glavu lupile piramide (razmišljanja o njima - svrsi i karakteristikama), pa mi je onda došla određena spoznaja, a koja se je na kraju završila formulom za koju prije nikada nisam čuo, a tek nakon svega toga (a bilo mi je sve to muka, kao neka groznica, vjeruj mi, zašto me uopće te stvari napadaju) ja sam to ispričao prof. Šoncu, koji mi je rekao što je rekao. A sve to što sam spoznao mi je logično da ne može biti logičnije. Stoga zaključujem da je neka viša sila umiješala u to svoje prste i odlučila da ja spoznam nešto što nije dano svima. Možda nisam jedini, ne kažem, pa čak i ne znam što s tim učiniti, ali znam da znam. U to sam siguran kao što znam da imam lijevo i desno uho na glavi.
salvador2
08.06.2006., 15:39
Uspio sam naci (str. 53, ako nekog zanima). Iako je Pallas inace obicno logicki konzistentan, ovo mu je stvarno bila provala koja mu nije trebala. :rofl:
Po meni, on je samo logično slijedio tuđu naopaku logiku. I to tako dobro da sam to stavio u potpis.
skeptik
08.06.2006., 15:59
Po meni, on je samo logično slijedio tuđu naopaku logiku. I to tako dobro da sam to stavio u potpis.
Ne bih rekao.
Naime, doticna je rekla da je dijete prije izlaska "poluzivo", a Pallas je to onda izvrnuo u "mrtvo".
Osim toga, daljnje slijedjenje te logike bi znacilo da ud postaje ziv, a ne covjek.
salvador2
08.06.2006., 16:03
Ma, nije bitan samo taj post, već cijeli kontekst dotadašnje rasprave. Uostalom što je to poluživo? Ili je živo ili nije. Ili kako Ameri kažu: You can't be a little bit pregnant, ne. Ali nema smisla ovdje o tome
skeptik
08.06.2006., 17:33
Ali nema smisla ovdje o tome
Slazem se. Evo, bas sam se ukljucio tamo na Politici. :)
ugly duck
17.06.2006., 14:53
Najbitniji dogadjaj u proslosti je Big Bang, dakle to je beskonacno (singularitet), ima smisla. Nula je trenutno nakon. Rezultat je 1, jer imamo jedan svemir (a ujedno i jednog Boga). Jesam li bar blizu?
ako je bb beskonacno sta je onda ono prije bb-a? i zasto
je nula trenutno nakon? nema ti to smisla :confused:
hm... ako se ne varam, za bilo koji x iz R vrijedi x+ beskonacno=beskonacno
tako da bas i ne vidim smisao ovoga.
ne daj da te skrene s pravog puta :cerek: :zubo:
1 = 0 + beskonacno
u biti znaci
sve i nista je jedno
:D
Ma o cemu ti to??? Geza nema pojma ni sta je transmutacija a kamoli ista drugo. Mozda je srecom citiro nesto tocno.
Ovo čudovište iod čovejka nekada je uveliko pisaloo da je transmutacija isto što i transformacija, a ovdje opet " kaka " jer nema pojma o člemu pišem, kao i inače!
Možda može, ponekad. Rijetki onako iskreno. Formula za sve je LJUBAV.
Rekao sam već nekoliko puta kakom je Svjetska formula već odavno pronađena. Ostala je nezapažena zato što iza stoji bezimeni pronalazač, a ne neki naduti " znalac ". Svjetska formula uvijek i na svakom mjestu izražava RAVNOTEŽU sila, pojava ili fenomena. Drugi literarni i emocionalni izraz za to je LJUBAV, upravo kako kažeš! Kao što sam već rekao fizičar Teplov je to ovako pisao: ( + 1 ) + ( - 1 ) = 0 ( Ovdje je Nula simbol ravnoteže,a ne ništavila, upravo onako kako se primjenjuje u inženjerstvu ). Zatim Teplov kaže: Ako + 1 i - 1 impliciraju Nulu, onda je logično da Nula implicira + 1 i - 1.
Naravo to AxMi - 24 i Skeptik ne razumiju, niti mogu razumijeti. Ovako napisana Svjetska formula je njihovo neznanje koje nadilazi svako ljudsko znanje čak i u slučaju kada je suma svih sila u nekom polju sila jednaka Nuli, ili kada je suma svih boja ma koliko ih bilo uvijek jednako BIJELOM.
Radi ovakih moji izjava ja sam sa zadovoljstvom neznalica i glupan, pred " pametnima " koji uče djecu da su 1 : 2 = 1/2 !?
Koje li umne sramote za " pametne " ?
Zato dragi gospodine vrijedi, kako i ti naslučuješ: TAMO GDJE JE JEDINSTVO, TAMO JE LJUBAV, TAMO JE BOG, TU JE I SVJETSKA FORMULA, A SVE TO ČINI LJUDSKI PAR.
To nisam ja izmislio, to ljudi već znaju odavno od kada stvaraju sami sebe iz sebe posredovanjem biološke ljubavi. Narvno za poneke " znastvenike " LJUBAV nije prirodo - znanstveni pojam i pojava, već nešto drugo što ne zavrijeđuje pažnju doktora znanosti koji je doktorirao, recimo, na temi " integralni račun i marksizam ".
crazyGauss
27.06.2006., 13:10
...
Zato dragi gospodine vrijedi, kako i ti naslučuješ: TAMO GDJE JE JEDINSTVO, TAMO JE LJUBAV, TAMO JE BOG, TU JE I SVJETSKA FORMULA, A SVE TO ČINI LJUDSKI PAR.
To nisam ja izmislio, to ljudi već znaju odavno od kada stvaraju sami sebe iz sebe posredovanjem biološke ljubavi...
e, dobro, i sta s time? sve je ljubav, bog, bla, bla...
to su polufilozofska trabunjanja, koja ti mozes pokusavat trpat pod znanost, ali to ce i dalje ostat gluposti.
e, dobro, i sta s time? sve je ljubav, bog, bla, bla...
to su polufilozofska trabunjanja, koja ti mozes pokusavat trpat pod znanost, ali to ce i dalje ostat gluposti.
Ne bla - bla znansteviče to je sinteza, to je sjedinjenje o kojem ti i znnstvenici poput tebe nemaju pojma. Kad se napiše: SUMA SVIH SILA U NEKOM POLJU SILA JEDNAKO JE NULI, ti naravno nemaš pojma što je Nula, ti nemaš pojma što je ravnoteža, kao što nemaš pojma što je NEUTRALNO u fizici, biologiji i t.d. a usuđuješ se nekulturno i primitivno drugom napisati da piše gluposti i to kada je tvoj teklst očigledna glupost koja ne kaže ništa drugo osim " što s tim " ?
crazyGauss
27.06.2006., 17:09
ja kao prvo, nisam znanstvenik. nemoj svoje teznje da se prikazes necim sto nisi projicirat na druge. kao drugo ja (za razliku od tebe) ne tvrdim da sve znam, i ne znam samo odakle ti tolika sigurnost da ja nemam pojma o navedenim pojmovima.
i tko si molinte ti, kad treba biti toliki strucnjak da bi se netko usudio reci ti da pricas gluposti? znas li ti mozda sto je nula? (pise se malim slovom ako nisi znao). mozda ces biti toliko milosrdan pa prosvjetliti nas jadne i neuke koji cijeli zivot zive u lazima znanosti i zlih znanstvenika?
i, da kao trece, ja mozda pisem gluposti, ali ja barem ne pravim toliko gresaka :p
Daniels
27.06.2006., 19:01
Rekao sam već nekoliko puta kakom je Svjetska formula već odavno pronađena. Ostala je nezapažena zato što iza stoji bezimeni pronalazač, a ne neki naduti " znalac ". Svjetska formula uvijek i na svakom mjestu izražava RAVNOTEŽU sila, pojava ili fenomena. Drugi literarni i emocionalni izraz za to je LJUBAV, upravo kako kažeš! Kao što sam već rekao fizičar Teplov je to ovako pisao: ( + 1 ) + ( - 1 ) = 0 ( Ovdje je Nula simbol ravnoteže,a ne ništavila, upravo onako kako se primjenjuje u inženjerstvu ). Zatim Teplov kaže: Ako + 1 i - 1 impliciraju Nulu, onda je logično da Nula implicira + 1 i - 1.
Naravo to AxMi - 24 i Skeptik ne razumiju, niti mogu razumijeti. Ovako napisana Svjetska formula je njihovo neznanje koje nadilazi svako ljudsko znanje čak i u slučaju kada je suma svih sila u nekom polju sila jednaka Nuli, ili kada je suma svih boja ma koliko ih bilo uvijek jednako BIJELOM.
Radi ovakih moji izjava ja sam sa zadovoljstvom neznalica i glupan, pred " pametnima " koji uče djecu da su 1 : 2 = 1/2 !?
To nisam ja izmislio, to ljudi već znaju odavno od kada stvaraju sami sebe iz sebe posredovanjem biološke ljubavi. Narvno za poneke " znastvenike " LJUBAV nije prirodo - znanstveni pojam i pojava, već nešto drugo što ne zavrijeđuje pažnju doktora znanosti koji je doktorirao, recimo, na temi " integralni račun i marksizam ".
Ljudi, te njihovi ljubavni i religijski osjećaji NEMAJU VEZE S SVIJETSKOM FORMULOM!!!
Galileo
28.06.2006., 13:55
Ljudi, te njihovi ljubavni i religijski osjećaji NEMAJU VEZE S SVIJETSKOM FORMULOM!!!
Što se čudiš, čovjek je pravio (u prošlosti, koja je prije moje ere :zubo:) još radio aparate s "lampama", a sad lamentira o integralnom računu, marksizmu, ljubavi i biočipovima.....
:lol: :lol: :lol:
ja kao prvo, nisam znanstvenik. nemoj svoje teznje da se prikazes necim sto nisi projicirat na druge. kao drugo ja (za razliku od tebe) ne tvrdim da sve znam, i ne znam samo odakle ti tolika sigurnost da ja nemam pojma o navedenim pojmovima.
i tko si molinte ti, kad treba biti toliki strucnjak da bi se netko usudio reci ti da pricas gluposti? znas li ti mozda sto je nula? (pise se malim slovom ako nisi znao). mozda ces biti toliko milosrdan pa prosvjetliti nas jadne i neuke koji cijeli zivot zive u lazima znanosti i zlih znanstvenika?
i, da kao trece, ja mozda pisem gluposti, ali ja barem ne pravim toliko gresaka :p
Budući da ti nemaš poriv ni potrebu za istraživanjem nema nikakva smisla voditi dijalog u negativnom kontekstu. Tako, ti na primer mene " učiš " kako se piše " NULA " , s malim ili početnim velikmm slovom. Gramatika je vrlo loša za pojam pa tako i za pojam NULE. Ako je ništica - prazni skup kao k - k = 0 onda je to ništica s maloim " n ". Ako se iskazuje.na primjer, ravnoteža sila na " dječijoj ljuljaci " onda je to Nula s veliki8m " N " jer izražava istodobnost pozitivne i nergativne sile u ravnoteži. Tako kada pišem " čovjek " onda mislim na žensdko ili muško, a kada pišem Čovjek s veliko " Č " onda mislim istodobno na žensko i muško kao cjelinu Čovjeka. Naravno gramatika nema nikakve veze s time niti taj pojam može izraziti drugačije nego s oznakom cjeline i za to koristim uvijek VELIKO SLOVO.
Dakle, ako ti i drugi vidite greške tamo gdje ih nema pa za greške uzinmate tipfelere ili neke beznalajne gramatičke pogreške ( nisam gramatičar niti lingvist ) pri izražavanu nekog pojma, onda tu ne mogu pomoći. Eto na primejr s jednil lingvistom tragakli smo s kojom riječi izraziti " jedno te isto jedno četvorno ", ili kako izraiti polarnu inverziju u dvosmjernom procesu, pa nikako ne ide!?
Prema tome ako te ne zanimaju takve stvari okani se komentara pa se bavi sa stvarima koje te zanimaju .
To je naravno tvoje mišljenje, no nije i moje. Ja mislim drugačije, a tko je bliže istini trebaju suditi činjenice a ne mišljenja. Ja recimo uopće ne govorim niti koristim termin " religijski osječaj ", već koristim termin " religijska umnost ", ili " religijska anticipacija ",a to je nešto bitno drugo. Dakle, vrijedi i za tebe, ako kojim slučajem nemaš punu informaciju o povijesti religije i o razlikovanju vjere i teologije, onda se i ti okani komentara. Bavi se s oniom što zunaš i razumiješ.
Što se čudiš, čovjek je pravio (u prošlosti, koja je prije moje ere :zubo:) još radio aparate s "lampama", a sad lamentira o integralnom računu, marksizmu, ljubavi i biočipovima.....
:lol: :lol: :lol:
Jasno nisam ograničen kao ti koji je stao na tehnološkim fosilima prošlosti. Inače u nas je vrlo izražena psihologija da neznalice uče znalce. Jedan od takvih si upravo ti. Pišeš koještarije jer je za tebe najviši domet domet RADIO VAL, kao što je za nekog ograničenog strojara " Šatufer mazalica ".
Jasno je da je tu svaka istraživačka frazumska komuniklacijska povezanost između takvih kao što si ti i mene isključena. Ti češ ostati vječno pametan a ja vječno glup. No, kako vrijeme prolazi sve sam ponosniji na moje " gluposti " koje polako postaju i svjetske.
Eto tetraedralne igračke pojavile su se i u Zagrebu.
Daniels
30.06.2006., 11:39
To je naravno tvoje mišljenje, no nije i moje. Ja mislim drugačije, a tko je bliže istini trebaju suditi činjenice a ne mišljenja. Ja recimo uopće ne govorim niti koristim termin " religijski osječaj ", već koristim termin " religijska umnost ", ili " religijska anticipacija ",a to je nešto bitno drugo. Dakle, vrijedi i za tebe, ako kojim slučajem nemaš punu informaciju o povijesti religije i o razlikovanju vjere i teologije, onda se i ti okani komentara. Bavi se s oniom što zunaš i razumiješ.
Sve religijsko je od čovjeka i posljedica je njegovog mentalnog stanja, pa je najprirodnije to nazvati "religijskom osjećajem".
I svijetska formula bi trebala biti formula koja bi obuhvatila sve čestice u Svemiru, te njihove interakcije i polja, uključujući i njihove kvantne brojeve, da bi opisala kako se Svemir gdje i kad ponaša, a ja ne vidim zašto bi u tome ljudi trebali imati veliku ulogu, kad su oni posljedica i dio Svemira.
Galileo
30.06.2006., 16:44
Jasno nisam ograničen kao ti koji je stao na tehnološkim fosilima prošlosti. Inače u nas je vrlo izražena psihologija da neznalice uče znalce. Jedan od takvih si upravo ti. Pišeš koještarije jer je za tebe najviši domet domet RADIO VAL, kao što je za nekog ograničenog strojara " Šatufer mazalica ". Radio val je (nažalost) još uvijek krajnji domet čovječanstva, što se komunikacije tiče. A sad se pitaš što sam ono o pisanju koještarija podebljao...... Čitaj dalje....
Jasno je da je tu svaka istraživačka frazumska komuniklacijska povezanost između takvih kao što si ti i mene isključena. Ti češ ostati vječno pametan a ja vječno glup. No, kako vrijeme prolazi sve sam ponosniji na moje " gluposti " koje polako postaju i svjetske.
Eto tetraedralne igračke pojavile su se i u Zagrebu.
Frazumska komuniklacijska....... :lol: :lol: :lol:
češ.... :lux:
Sve religijsko je od čovjeka i posljedica je njegovog mentalnog stanja, pa je najprirodnije to nazvati "religijskom osjećajem".
I svijetska formula bi trebala biti formula koja bi obuhvatila sve čestice u Svemiru, te njihove interakcije i polja, uključujući i njihove kvantne brojeve, da bi opisala kako se Svemir gdje i kad ponaša, a ja ne vidim zašto bi u tome ljudi trebali imati veliku ulogu, kad su oni posljedica i dio Svemira.
Tradicionalno je tako kako ti kažeš t. j. da jer Čovjek objekt ( proizvod ) svemira. No u poslijenje vrijeme sve je drugačije. Čovk postaje subjek i prestaje biti objekt prirode ili svemira. Čovjek se od vegatativnog bića prirode pretvara u superkretaivno biće koji stvara staru i novu prirodu. Ta NOVA PRIRODA poanta je mojih izlaganja u kojoj je Svjetska formula jasno ono što sam prethodno napisao.
Daniels
01.07.2006., 23:00
Ali kako god čovijek mijenjao prirodu, on samo mijenja prirodu Zemlje - mijenja joj biološka i elološka svojstva, možda i kemojski sastav i to je to, a Zemlja je beznačajna u odnosu na svemir i sve i da nije, čovjek ne mijenja zakone fizike, a još manje da bi bio Važan faktor u zakonima fizike.
Ali kako god čovijek mijenjao prirodu, on samo mijenja prirodu Zemlje - mijenja joj biološka i elološka svojstva, možda i kemojski sastav i to je to, a Zemlja je beznačajna u odnosu na svemir i sve i da nije, čovjek ne mijenja zakone fizike, a još manje da bi bio Važan faktor u zakonima fizike.
To je čovjek radio do " jučer " samo je mijenjao prirodu " oranjem njiva ", dok sada STVARA NOVU PRIRODU! Razlika je vrlo velika!
Da je Zemlja beznačajna to je fatalistička teza neznalica ( oprosti ). Zemlja nikako ne može biti beznačajna ako je PEPEL DAVNO UGALSLE ZVIJEZDE SUPERNOVE, prema astrofizikalnoj priči, ili, Zemlja nikako ne može biti beznačajna ako ju je STVORIO BOG prema religijskoj priči. Dakle, prema znanstvenoj i religijskoj priči Zemlja je itekako značajna za Svemir, a ne beznačajna.
Radio val je (nažalost) još uvijek krajnji domet čovječanstva, što se komunikacije tiče. A sad se pitaš što sam ono o pisanju koještarija podebljao...... Čitaj dalje....
Frazumska komuniklacijska....... :lol: :lol: :lol:
češ.... :lux:
Ti da si imalo kulturna, dobronamjerna i pristojna osoba ti bi " frazumska komuniklacijska " ispravio u " razumska komunikacija " i n bi običan tipfeler " nabijao nekome na nos " ? Jadno je to što činiš kao što si ti vjerojatno jadan pa zato ti je malicioznost manira.
Daniels
02.07.2006., 10:12
To je čovjek radio do " jučer " samo je mijenjao prirodu " oranjem njiva ", dok sada STVARA NOVU PRIRODU! Razlika je vrlo velika!
Da, ali on stvara novu prirodu samo na Zemlji.
Da je Zemlja beznačajna to je fatalistička teza neznalica ( oprosti ).
Zašto bi Zemlja bila značajna, osim za život koji je na njoj nastao i za ljude dok su još na toliko niskom stupnju razvoja, da definitivno nemogu bez nje?
Zemlja nikako ne može biti beznačajna ako je PEPEL DAVNO UGALSLE ZVIJEZDE SUPERNOVE, prema astrofizikalnoj priči, ili, Zemlja nikako ne može biti beznačajna ako ju je STVORIO BOG prema religijskoj priči. Dakle, prema znanstvenoj i religijskoj priči Zemlja je itekako značajna za Svemir, a ne beznačajna.
Prema znanstvenoj priči Zemlja nije pepel davno ugasle supernove, nego dio tog pepela, ali sve da je i na neku foru Zemlja pepel svih supernovi naše galaksije(samo što bi onda bila crna rupa:zubo:), ne vidim zašto bi ju to činilo značajnom za Svemir, kad je Svemir mnogo veći od galaksije, te je čak i naša galaksija gotovo beznačajni dio Svemira, budući da ih samo u vidljivom svemiru ima cca 100 000 000 000. (koja nula više lil manje, nemojte mi sad zamjeriti:D)
U okvirima ove rasprave nema beznačajnih stvari ili događaja. Negdje leptir zamahne krilima ...
Daniels
02.07.2006., 12:49
Ali ovdje ne raspravljamo o teoriji kaosa.
Da, ali on stvara novu prirodu samo na Zemlji.
Zašto bi Zemlja bila značajna, osim za život koji je na njoj nastao i za ljude dok su još na toliko niskom stupnju razvoja, da definitivno nemogu bez nje?
Prema znanstvenoj priči Zemlja nije pepel davno ugasle supernove, nego dio tog pepela, ali sve da je i na neku foru Zemlja pepel svih supernovi naše galaksije(samo što bi onda bila crna rupa:zubo:), ne vidim zašto bi ju to činilo značajnom za Svemir, kad je Svemir mnogo veći od galaksije, te je čak i naša galaksija gotovo beznačajni dio Svemira, budući da ih samo u vidljivom svemiru ima cca 100 000 000 000. (koja nula više lil manje, nemojte mi sad zamjeriti:D)
Više ne samo na Zemlji, sada ju već stvara i na Mjesecu, Marsu a ubrzo će i na drugim svemirskim tijelima. Naravno sve se to još uvijek čini " beznačajnim " no sve beznačajno vremenom postaje značajno. Osim toga Čovjek ne penetrira u svemir samo fizički već i mentalno. Uzmi samo arteficirane radio valove koji već uveliko oplahuju svemir.
Tradicionalna percepcija Zemlje je po mom mišljenju vrlo loša, naprosto stoga što nije uzeta atomska struktura Zemlje kao kriterij koje je jedinstvena u odnosu na druge objekte jer sadrži sve elemente Mendeljeve tablice. Osim toga takva Zemlja je kolijevka i stanište života u svemiru. Te činjenice daju Zemlji naročito mjesto i značenje u svemiru i to je moj glavni argument za postavku da se na Zemlji odigrava silni kreativni rad s velikim stvaralačkim značenjem u budućnosti u koju se uračunava i budućnost svemira.
Ja ne govorim o nikakvim " pričama " već o znanstvenim gledištima, a prema takvom gledištu Zemlja je " pepeo " davno ugasle zvijezde, jer se po toj teoriji samo u zvijezdi mogu stvoriti atomi kakvi su na Zemlji. Smatra se da je ta davno ugasla zvijezda bila supernova!? Da li je to dio pepela ili ukupn i pepel o tome znanmstvenici ne govre i smatram to irelevantnim.
A što se tiće naših zabluda o velikom i malom je neka druga priča, pa tako imamo sićušnu stanicu i ogromni ( svemir ) organizam od više milijardi stanica, kao što si na primijer. ti. Korelacija između sićušne stanice i organizma je u identitetu. Smatram da je ista situacija i u svemiru.
Naravno to su moja gledišta i ne moraju biti i tvoja. Ja samo pokušavam dati neke argumente zašto smatram da Zemlja ima naročit položaj u svemiru i siguran sam da je moja argumentacija korektna.
U okvirima ove rasprave nema beznačajnih stvari ili događaja. Negdje leptir zamahne krilima ...
Vrlo korekltni komentar. Nema beznačajnih stvari! U prehodnom postu napisao sam sve što je beznačajno vremenom postaje itekako značajno. Efekt leptirova krila koji spominješ je dobar aktualni primjer za to, ali mi imamo i primjer da je prva kila dinamita bila beznačajna, a onda je postala itekako značjna!!
Ali ovdje ne raspravljamo o teoriji kaosa.
A što je teorija kaosa bez teorije fraktala? Svjetka formula koja izražava ravnotežu svemira i svega u svemiru je istodobni izraz kaotičnog i fraktalnog reda koji se izmjenjuju.
Daniels
02.07.2006., 21:00
Nisu čovjek i Zemlja jedini koji su značajni, ako ćemo već tako gledati svaki je objekt u svemiru značajan i time Zemlja gubi svoje povlašteno mjesto.
UmpaUmpa
02.07.2006., 22:27
Kako da ne. http://www.geocities.com/igala1/
Gij, j=0 gdje 'G' pretstavlja boga a zarez promjenu u formuli.
To je osnova GAGUT-a, iliti God Allmighty Grand Unified Theorem, sto je centralni teorem ToE, ili Theory of Everything. Nigerijski profesor Gabriel Oyimba je dosao do iste u prorockoj viziji.
:cool:
Endimion17
02.07.2006., 22:32
ne znam stvaaaaaarno zašto, ali ne vjerujem stranicama na geocities domeni koje imaju slova veličine 48... :rofl:
Nisu čovjek i Zemlja jedini koji su značajni, ako ćemo već tako gledati svaki je objekt u svemiru značajan i time Zemlja gubi svoje povlašteno mjesto.
Ja ne mislim tako kao ti. Za mene je Zemlja evidentno značajnija od Meseca ili Merkura. Time da se slažem da je svaki objekt u svemiru značajan ali sasmo u mjeri svoje značajnosti.
Da li Zemlja ima ili nema povlašteni položaj je pitanje prošlog, pretprošlog i stoljća prije. Danas je takvo pitanje upravo smiješno kada se sa Zemlje šalju " DUHOVI " na Mars i druge svemirske objekte. U tome je razlika između povlaštenosti i nepovlaštenosti u sadašanjoj stvarnosti ili konceptu.
A što će biti već u bliskoj budućnosti?
UmpaUmpa
03.07.2006., 02:48
ne znam stvaaaaaarno zašto, ali ne vjerujem stranicama na geocities domeni koje imaju slova veličine 48... :rofl:
Inace, na istom URLu na geocities je home page offapit institute of technology gdje je doticni nigerijski profesor Oyimba zaposlen. Ali nigerija je priznala svog najveceg matematicara prigodnom postanskom markom sa oyimbinim likom. I nominiran je za nobela :s
Simpa su te piramide na logou, samo zasto egipatske? Pa oridjidji je ona bosanska.
Treba procitati press release:
Press Release 1/29/06
God Reveals the Secrets of Longevity Through GAGUT
God Almighty’s Grand Unified Theorem (GAGUT) is a revelation of the secret codes of the universe to humanity in the simple equation, Gij, j = 0. The Gij represents God and the comma defines a change in the equation, Gij, j = 0. Therefore, Gij, j = 0 can be interpreted as the change in God is zero. Creation therefore becomes a transformation of God, the only ENTITY that was in existence at the beginning of creation. Since part of God transformed into the material universe during creation it can be understood that God existed in Non-material form before creation. One version of that Non-material form is Waves that is called Spirit. GAGUT was blessed with a mathematical proof that God existed in the form of Waves, called Spirit before creation. GAGUT also reveals that the material universe is a concentration of some of these Godly Waves. Using this proof and conclusions GAGUT was able to, in a series of mathematical logic deduce that human lives exist in a form of waves. Through these GAGUT deductions that defined life, God revealed the answer to one of humanity’s toughest unanswered questions, which is-What is life? Medical sciences attempt to protect life. But, how can one protect life that one doesn’t know, see, or understand? This is another way of saying that all the good intentions of medical sciences is, at best, gambling or trial and error set of exercises. This is because in order to protect anything one has to know, see or understand what one is supposed to be protecting. God has now blessed GAGUT with the definition and knowledge of life as well as the opportunity to search for ways to protect life in order to achieve longevity. God has revealed to us through GAGUT a new dimension of the criticality of breathing to life and longevity that focuses on the reality that the only time human beings are considered dead is when they stop breathing. Another revelation through the GAGUT search for longevity is that distilled water is critical to life and longevity. Distilled water is the purest form of water that is known to or can be produced by humanity. The US Geological Survey states that, “Water is of major importance to all living things; in some organisms, up to 90 percent of their body weight comes from water. Up to 60 percent of the human body is water, the brain is composed of 70 percent water, and the lungs are nearly 90 percent water. About 83 percent of our blood is water, which helps digest our food, transport waste, and control body temperature. Each day humans must replace 2.4 liters of water, some through drinking and the rest taken by the body from the foods eaten.”* GAGUT is therefore requesting all the governments in the world to provide distilled water as drinking water for their populations. You are what you eat, drink and inhale and it is those things that make you sick. Therefore, since water is the highest portion of our human system, we are compelled to assure that the water we drink be the purest water possible, which is distilled water, if we are interested in longevity. Since these revelations from God, those mentioned above being a partial list, have been proven mathematically through GAGUT, they therefore form a basis for a rational, new paradigm for pursuing longevity. The more comprehensive list of these revelations is to be found in Professor G. Oyibo’s new book,
“God Almighty’s Grand Unified Theorem (GAGUT), New Paradigm and Formula for Longevity, “and at the GAGUT WORKSHOPS, every Spring, Summer and Fall, beginning this spring (MARCH 27-31, 2006) to be held in Long Island, New York. USA. All nations, particularly African nations and other nations with less technology and resources, and those that are overwhelmed with deadly diseases, such as AIDS, must help their citizens obtain distilled water or at least boiled water as a matter of urgency and national policy.
[QUOTE=Daniels]
Prema znanstvenoj priči Zemlja nije pepel davno ugasle supernove, nego dio tog pepela, ali sve da je i na neku foru Zemlja pepel svih supernovi naše galaksije(samo što bi onda bila crna rupa:zubo:), QUOTE]¸
:flop:
nema dovoljnu masu da bude crna rupa...
[QUOTE=Daniels]
Prema znanstvenoj priči Zemlja nije pepel davno ugasle supernove, nego dio tog pepela, ali sve da je i na neku foru Zemlja pepel svih supernovi naše galaksije(samo što bi onda bila crna rupa:zubo:), QUOTE]¸
Ti se samo bavi s crnim rupama, a ja ću se i dalje baviti s bijelim rupama!?
Ljubitelji " bijelih rupa " kažu da se materija stvara u ZVIJEZDAMA u BIJELOM AMBIJENTU ZVIJEZDA. Što rade " CRNE RUPE " to bi nam ti trebao opisati i objasniti.
Inace, na istom URLu na geocities je home page offapit institute of technology gdje je doticni nigerijski profesor Oyimba zaposlen. Ali nigerija je priznala svog najveceg matematicara prigodnom postanskom markom sa oyimbinim likom. I nominiran je za nobela :s
Simpa su te piramide na logou, samo zasto egipatske? Pa oridjidji je ona bosanska.
Treba procitati press release:
Ako ćemo o Nigerijcima onda postoji crnac - gospodin koji je postavio tezu o izgradnji i oblikovanju GLOBALNOG MOZGA - SUPEMOZGA o čemu sam već dosta pisao.
GUT je nastajonaje fizičara unificirati četiri fizikalne interakcije ( sile ) svemira, dok ja govorim o VELIKOJ OBJEDINJENOJ TEOPRIJI UMA ( VOTU ) ?
Za tako što zaisgurno do sada nikada nisi čuo?
Daniels
03.07.2006., 18:31
Danas je takvo pitanje upravo smiješno kada se sa Zemlje šalju " DUHOVI " na Mars i druge svemirske objekte.
Na kakve sad to "DUHOVE" misliš???
Daniels
03.07.2006., 18:33
[QUOTE=Daniels]
Kažem da bi bila crna rupa ako bi bila pepeo SVIH supernovi naše galaksije i to sav pepeo, a to je i više nego dovoljna masa za crnu rupu.
Daniels
03.07.2006., 18:47
Ti se samo bavi s crnim rupama, a ja ću se i dalje baviti s bijelim rupama!?
Ljubitelji " bijelih rupa " kažu da se materija stvara u ZVIJEZDAMA u BIJELOM AMBIJENTU ZVIJEZDA. Što rade " CRNE RUPE " to bi nam ti trebao opisati i objasniti.
Ti opče kužiš što su to crne i bjele rupe? :eek:
Ili me samo zajebavaš s metaforičkim postovima?
Crna rupa (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole) je tijelo tako zgusnuto da zbog njegove gravitacije svijetlost ne može pobjeći od njega.
Crna rupa ti ima jednu matematičku granicu, koja se naziva horizont događaja, a ako netko prijeđe taj horizont događaja više se ne može vratiti, budući da je brzina oslobađanja veća od brzine svijetlosti, a zato ni svijetlost ne može pobjeći i upravo zato se to tijelo zove crna rupa.
Bijela rupa (http://en.wikipedia.org/wiki/White_hole) bi bilo suprotno od crne rupe, iz nje bi materija mogla samo izlaziti, ali ne i ulaziti i zbog toga kontrasta se one nazivaju bijelim rupama. Valja naglasiti da su bijele rupe za sada još samo hipotetske.
A, u zvijezdama NISU nikakve bijele rupe ni "bijele rupe", nego zvijezda svijetle zbog energije fuzije.
I ljudi se ne dijele na nikakve ljubitelje crnih rupa i ljubitelje bijelih rupa, jer to nema smisla, a ja sam crnu rupu spomenuo tek onako usput.
IsusBog
03.07.2006., 20:50
pretpostavimo da misli na "Spirit", rover na marsu, osim ako opet nije neka njegova vantjelesna teorija
Pa robot na Marsu se zove " SPIRIT ", što ako se ne varam na Hrvatskom znaći " DUH ".
Dečki moji pa gdje vi živite? Zar se mora objašnjabvti svaki " kukuruzni čep " u boci rakije?
pretpostavimo da misli na "Spirit", rover na marsu, osim ako opet nije neka njegova vantjelesna teorija
Mladiću gdje si ti čuo ili pročitao da ja imam neke vantjelsne teorije?
Izgleda da si dobar u fantazijama?
Galileo
03.07.2006., 23:12
Ti opče kužiš što su to crne i bjele rupe? :eek:
Ili me samo zajebavaš s metaforičkim postovima?
Crna rupa (http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole) je tijelo tako zgusnuto da zbog njegove gravitacije svijetlost ne može pobjeći od njega.
Crna rupa ti ima jednu matematičku granicu, koja se naziva horizont događaja, a ako netko prijeđe taj horizont događaja više se ne može vratiti, budući da je brzina oslobađanja veća od brzine svijetlosti, a zato ni svijetlost ne može pobjeći i upravo zato se to tijelo zove crna rupa.
Bijela rupa (http://en.wikipedia.org/wiki/White_hole) bi bilo suprotno od crne rupe, iz nje bi materija mogla samo izlaziti, ali ne i ulaziti i zbog toga kontrasta se one nazivaju bijelim rupama. Valja naglasiti da su bijele rupe za sada još samo hipotetske.
A, u zvijezdama NISU nikakve bijele rupe ni "bijele rupe", nego zvijezda svijetle zbog energije fuzije.
I ljudi se ne dijele na nikakve ljubitelje crnih rupa i ljubitelje bijelih rupa, jer to nema smisla, a ja sam crnu rupu spomenuo tek onako usput.
Da vam malo pomognem s rupama (ideš, tako mi se sviđa ova moja uvodna rečenica :lux:):
dakle, kako je Daniels naveo, sve to je crna jama, ili pojednostavljeno, crna jama je zvijezda čija je druga kozmička brzina jednaka ili veća od brzine svjetlosti... Sad će se Geza slatko nasmijati:"evo veće brzine od svjetlosti u svemiru". No, oprez: zato ništa ne može prijeći horizont događaja od crne jame prema svemiru, jer sve materijalno ne može prekršiti jedan od osnovnih zakona fizike: brzina svjetlosti je najveća brzina u svemiru....
Bijele jame su još uvijek izuzetno hipotetske, bile bi protuteža crnim jamama... no bile bi povezane svaka sa svojom crnom jamom putem "crvotočina". E, to je izazov za dokazati.... Čak se jedno vrijeme sumnjalo na mogućnost da su QSO (kvazari) zapravo bijele jame, ali se od tog odustalo, iako ni dan danas zapravo ne znamo što su QSO.
Daniels
04.07.2006., 13:00
Pa robot na Marsu se zove " SPIRIT ", što ako se ne varam na Hrvatskom znaći " DUH ".
Dečki moji pa gdje vi živite? Zar se mora objašnjabvti svaki " kukuruzni čep " u boci rakije?
Inače dok mi netko spomene riječ DUH, ja si to na engleski prvo prevedem kao GHOUST, tako da dok kažeš da šaljemo "DUHOVE" na Mars, to me baš ne asocira na sondu Spirit.
To je kao da te pitam dali si gledao Prsten, a onda se ti čudiš, pa ti objasnim da Ring znači prsten, i čudim se kako to ne možeš shvatiti. :zubo:
(nema veze što je naš oficijalni prijevod naslova tog filma Krug, ja sam to dao samo kao primjer)
Zanimljivo, ali iz tvojeg posta, gdje su prvo spomenuti ti "DUHOVI", mi se čini da ti u tom imenu vidiš "nešto više". :D
UmpaUmpa
04.07.2006., 17:12
Ako ćemo o Nigerijcima onda postoji crnac - gospodin koji je postavio tezu o izgradnji i oblikovanju GLOBALNOG MOZGA - SUPEMOZGA o čemu sam već dosta pisao.
GUT je nastajonaje fizičara unificirati četiri fizikalne interakcije ( sile ) svemira, dok ja govorim o VELIKOJ OBJEDINJENOJ TEOPRIJI UMA ( VOTU ) ?
Za tako što zaisgurno do sada nikada nisi čuo?
Jel ima link na http://www.crank.net ?
Ako nema, onda nije ozbiljna teorija.
Daniels
04.07.2006., 18:13
To i nije ozbiljna teorija, kao ni GAGUT (http://www.forum.hr/showpost.php?p=5648343&postcount=83).
Evo ja kandidiram jednađbu:
lamda x frekvencija = c= const.:cool:
S napretkom znanja fizika postaje sve jednostavnija za razliku od matematike.
Daniels
05.07.2006., 09:31
Evo ja kandidiram jednađbu:
lamda x frekvencija = c= const.:cool:
S napretkom znanja fizika postaje sve jednostavnija za razliku od matematike.
Neće ići jer vrijedi samo za čestice koje nemaju masu mirovanja (fotoni i možda gravitoni ako postoje), a sve čestice imaju valnočestičnu prirodu.
Neće ići jer vrijedi samo za čestice koje nemaju masu mirovanja (fotoni i možda gravitoni ako postoje), a sve čestice imaju valnočestičnu prirodu.
Ne samo da vrijedi za sve čestice, nego ova jednađba pokazuje jedinstvo materije/energije i prostor/vremena..
Inače u ljudskoj je prirodi da tvrdo brani ono što je teško naučio, gotova da svoja znanja uzima kao vječne istine.
Ti si tu jednađbu shvatio kao jednađbu jednolikog gibanja, a ona je mnogo više.
Daniels
05.07.2006., 09:49
Onda je bolje uzeti:
c = 1 (U Planckovim prirodnim jedinicama)
Ovdje se vidi jedinstvo odnosno jednakost materije/energije i prostor/vremena.
Onda je bolje uzeti:
c = 1 (U Planckovim prirodnim jedinicama)
Ovdje se vidi jedinstvo odnosno jednakost materije/energije i prostor/vremena.
Može lamda x frekv. = 1
Daniels
05.07.2006., 10:58
Ta formula nije općenita nego vrijedi samo za čestice bez mase mirovanja, kao što sam već napisao.
Ti si spomenuo jedinstvo materije/energije i prostor/vremena.
Ono se kod c=1 vidi jer:
E=mc^2 koristeći c=1 postaje E=m (jedinstvo materije/energije)
x =ct, gdje je x put koji svijetlost prevali, a t proteklo vrijeme koristeći c=1 postaje x=t (jedinstvo prostor/vremena)
Sad ti meni objasni po čemu lamda x frekv. = 1 pokazuje jedinstvo materije/energije i prostor/vremena
Emegvali ima svoj link,a imam i ja svoj. No bilo bi pametnije kazati ovako: ono što je već na linku to je poznato,a što je poznato više nije nešto naročito. Um jer zato tu da otkriva ono neotkriveno, dakle ono što još nije na linku.
Ja se ovdje stalno moram " prepirati " s onima koji misle da znaju zato što nešto znaju, dok ja kažem, pravo je znanje ono koje se javlja spoznajom još neotkrivenog, nepoznatog, što je na samoj " krijesti valova " spoznavanja. Razlika između jednog i drugog ZNANJA je velika! Prvo znanje znaju svi, čak i dječica u školama, dok drugo znanje znaju samo " odabrani ".
Daniels
06.07.2006., 20:32
Ovo drugo znanje nema toliku sigurnost točnosti i ispravnosti.
Ovo drugo znanje nema toliku sigurnost točnosti i ispravnosti.
Neznam po čemu ti to zaključuješ? Naprotiv, znastvene paradigme se stalno zamijenju jer su netočne i nesigurne, nisu dugiotrajne, dok su spoznaje koje novidim vječne. Svjetska formula je, ili vječna i Apsolutna, ili je ništica. To su pojmovi koji ne podnose relativna gledišta i mišljenja, slično kao plemeniti metali ne podnose oksidaciju?
nitmko ne može reči da formula koja kaže: Suma svih sila u nekom polčju sila ma kolikom ono bilo veliko ili malo uvijek je jednako Nuli. To je apsolutna formula, apsolutni iskaz i apsolutna Istina.
Žalosno je da znanost nerma pojma o toj formuli samo zato što ju je pronašao bezimeni čovjek,a ne neki razvikani i eksponirani znanstvenikl? Žalosno je i to da tu formulu dobro poznaju inženjeri konstruktori - graditelji, a znanstvenici, stanovnici raznih simpozija o tome nemaju pojma?
Nije znanstvena istina uvijek ono što kažu ili pišu znanstvenici s jednom ili više znanstvenih titula. Znanstvene istine poznaju i obični ljudi !!
Daniels
07.07.2006., 20:57
Hoćeš reći možda reći: "Suma svih sila koje se javljaju u zatvorenom sustavu je jednaka nuli" ?
Što se kraće veli da ništa ne može samo na sebe djelovati silom, tj. za svaku akciju postoji reakcija.
I to je bo tvome famozna Svijetska formula?
Očekivao sam nešto više.
Hoćeš reći možda reći: "Suma svih sila koje se javljaju u zatvorenom sustavu je jednaka nuli" ?
Što se kraće veli da ništa ne može samo na sebe djelovati silom, tj. za svaku akciju postoji reakcija.
I to je bo tvome famozna Svijetska formula?
Očekivao sam nešto više.
Pogrešno shvaćeno i interpretirano. Ja sam ravnotežu sila u nekom polju sila naveo samo kao aspekt Svjetske formule koja je naravno univerzalna, a ne partikularna.
Naravno ti ni ne možeš više očekivati od Nule, no Nulu koja se tu ispisuje nije tako jednostavna za razumijeti kako se tebi možda čini.
To nije samo moja formula, to je i formula fizičara Teplova, to je zapravo formula svih ljudi svijeta.
Ako nije tvoja, ili ti se ne sviđa, bože moj, uvijek možeš birati između NIŠTICE I NULE. Ti izgleda odabireš praznu ništicu dok ja odabirem punu Nulu.
Razlika je golema.
No ti uvijek imaš legitimno pravo odabrati ništicu!
Daniels
08.07.2006., 02:34
Kao što kažeš zbroj sila je uvjek nula, u zatvornom sustavu naravno. To sam i ja napisao tako da ne vidim razlike.
Uglavnom Svijetska formula je PIJAČA! (to me sad drži i ima neke energije...)
insaninside
12.03.2007., 00:12
( + 1 ) + ( - 1 ) = 0 ,
mislim da bi trebalo biti ( + 1 ) ^ ( - 1 ) = l1l
( + 1 ) + ( - 1 ) = 0 ,
mislim da bi trebalo biti ( + 1 ) ^ ( - 1 ) = l1l
Prvi je napisao kao ja ruski fizičar Teplov, koje s riječima izražava ovako:
Ako plus jedan, plus minus jedan implicira Nulu, onda Nula implicira plus jedan i minus jedan. I to je aposlutna Istina, to je aposlutno točno, samo Nulu treba tretirati kao iskaz ravnotežnog stanja, ili kao Ishodište komplemntranih jedinica postojanja. Nula ovdje nije matematička ništica kao oznaka praznog skupa. Nula u formuli upravo izražava + 1 i - 1 kao cjelinu broja plus - minus Jedan. ili kao cjelinu PARA.
Kao što kažeš zbroj sila je uvjek nula, u zatvornom sustavu naravno. To sam i ja napisao tako da ne vidim razlike.
Uglavnom Svijetska formula je PIJAČA! (to me sad drži i ima neke energije...)
Nacugaj se dobro i u deliriju shvati implikaciju Nule na pijanstvo? Neznam je li ti poznato da su kinezi pronašli četvrtu dimenziju prije svih, ustvrdiviši da samo pijan čovjek zna što je četvrta dimenzija jer u pijanom stanju gubi " osjet " prostor - vreena?
insaninside
12.03.2007., 13:20
Prvi je napisao kao ja ruski fizičar Teplov, koje s riječima izražava ovako:
Ako plus jedan, plus minus jedan implicira Nulu, onda Nula implicira plus jedan i minus jedan. I to je aposlutna Istina, to je aposlutno točno, samo Nulu treba tretirati kao iskaz ravnotežnog stanja, ili kao Ishodište komplemntranih jedinica postojanja. Nula ovdje nije matematička ništica kao oznaka praznog skupa. Nula u formuli upravo izražava + 1 i - 1 kao cjelinu broja plus - minus Jedan. ili kao cjelinu PARA.
pa dobro ne znam ti tog čiku iz rusije, al eto recimo, brez fale neke, da je onda pravilnije napisano to što je taj čiko rekao na način koji i govori 1 i 1 ne 1+1 .
I za tvoju informaciju
to nije apsolutno jedan !
to je univerzalno jedan!?.
jer Jedan nije par !
Zato se ti gubiš malo u svojoj "matematici" :cool: , i ne osporavam te nego samo želim reći da je to Ok al sa tvoje tačke gledišta, ima tu još al eto samo nako :).
Želim ti uspjeh u potrazi ;) .
Btw Treba bit fin, pa ce bit i uspjeha
.
markotros
12.03.2007., 14:03
geza:
procitao sam samo prvu i zadnju stranicu, i evo jedna formula koja tebe opisuje dobro...
socjalni zivot i drustveno prihvatljiv pristup = Nula :)
normall
12.03.2007., 14:55
jadni geza :bicedobro:
..pa sada tek vidim da si ti završio "na rubu" jer su svaku tvoju temu šutnuli s Prirodnih znanosti.
..daj se malo iskompletiraj :zubeki:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.