View Full Version : Outlook attachments
*snow*flake*
09.04.2003., 00:12
Outlook 2002 u WinXP mi blokira sve attachments" pdf, ps, tex etc. To nisu Level1 attachments tako da se ne moze primeniti Microsoft patch u Regedit. Zna li neko kako da resim ovaj problem?
AxMi-24
09.04.2003., 02:19
Stavi Eudoru koja nema toliko rupa ili tako genijalna rijesenja istih :D
Ne ozbiljno nisam cuo da ima nacin da ga se natjera za odredjene fajlove. Doduse ja nisam bas uptodate na outlooku (uglavnom ga znam za ismijavanje :D)
blondie_30
09.04.2003., 08:45
Probaj ovo:
MS Outlook --> Tools --> Options --> Security --> Attachment Security --> none (not recomended)
Druga mogucnost je da imas neki security postavljen na serveru; onda probaj ovo:
- uvijek zipaj attachment; a ako ni to nije dosta
- rename attachment u .txt --> zipaj i posalji (isto kod primanja)
Nesto ce valjda raditi...
meni je atachment security na "high" pa mi sve radi... vjerojatno je to još jedan feature office paketa. :D
blondie_30
09.04.2003., 08:52
slafko kaže:
meni je atachment security na "high" pa mi sve radi... vjerojatno je to još jedan feature office paketa. :D
Mislim da nije; btw. sve skupa najvise ovisi kak je server iskonfiguriran. Ako gore postavis check nece ti ni .txt proci... Kao kad se npr. nas admin "zaigra" :rolleyes: :D
blondie, na high mi je. pogledal sam pa sam se javil... :)
dobivam čak i exe datoteke, ali me prije otvaranja istih pita hoću je ili sejvat ili otvorit..
blondie_30
09.04.2003., 08:57
slafko kaže:
blondie, na high mi je. pogledal sam pa sam se javil... :)
dobivam čak i exe datoteke, ali me prije otvaranja istih pita hoću je ili sejvat ili otvorit..
Ma vjerujem da ti je na high i da ti radi. I meni je bio na high i radio dok se admin nije poceo igrati :rolleyes: :mad:
Lijepo suti, budi sretan i plati adminu kavu jednom tjedno.
Ili si ti admin ??? :D
blondie_30
09.04.2003., 09:00
slafko kaže:
dobivam čak i exe datoteke[/COLOR]
:eek: ja .exe attachment u mailu nisam vidjela bar vec dvije godine (OK, osim onih kaj dodju s uputom: odzipaj; rename taj .txt u .exe i onda si instaliraj :rolleyes: ); ali sam zato vidjela puno mailova: "vas prijatelj vam je pokusao poslati .exe datoteku (sram ga i fuj bilo kriminalca) ali je security to skuzio i odmah to pobrisao, a vama ovo samo za info da znate s kim se druzite" (ovo je slobodan prijevod)
:D
hehehe, nisam admin. yet. :D
a tih poruka se i ja načitam dosta... totalna su mi guba. ali sam škvadru istrenirao da mi ne šalje fwd: mailove i da me ne spammaju ni na privatni mail, a kamoli na firmu... doduše firma server sve popapa prije nego kaj dođe.
:top:
a exe datoteke su najčešće neki crtići rađeni u flashu, većinom s temom prigodnih blagdana. :D
blondie_30
09.04.2003., 09:11
slafko kaže:
a exe datoteke su najčešće neki crtići rađeni u flashu, većinom s temom prigodnih blagdana.
Je :D Kao npr. onaj dearpenis.exe kojeg su mi slali 10ak puta dok je stigao :D Ne znam koji blagdani su bili u pitanju :rolleyes: :D
sreća pa tog nisam dobio...
smotana2001
09.04.2003., 09:33
Ako si stavljao/stavljala Security patcheve za Outlook teško da ćeš išta moć uradit, osim da ih deinstaliraš, ima jedan (ne znam koji je) koji blokira manje više sve ekstenzije attachmenta.. Ja se bila tako zaribala na starom računalu, kad sam dobila novo to sam lijepo izbjegla... inače sam se snalazila tako da sam sve renejmala u txt i molila druge da to isto rade kad šalju.
:::bouz:::
13.04.2003., 18:03
ovo nema veze s attachmentima al svejedno...
jel se može u outlooku podesit kakav password, tj. da samo ja mogu čitat mejl a nitko drugi koji koriste komp?
blondie_30
14.04.2003., 08:17
:::bouz::: kaže:
ovo nema veze s attachmentima al svejedno...
jel se može u outlooku podesit kakav password, tj. da samo ja mogu čitat mejl a nitko drugi koji koriste komp?
Moze; iskreiraj si personal folder koji se zove npr. "pero" --> onda odi na "tools" --> "services" --> "pero" --> pod "general" --> "change password" (ako ga setiras prvi puta samo upises dva puta novi passwd) i onda ce te svaki puta traziti password da bi ti otvorio taj folder.
Za kompletan Outlook (znaci ne folder po folder nego cijeli program) : "tools" --> "services" --> onda na ono kaj koristis kao server za mail (ili je exchange ili je internet account) --> "properties" --> "dial up networking" --> "use the following settings at logon" i tu si stavi username i password
Btw. ako se netko i NE ulogira na kompletan Outlook svejedno ce moci vidjeti sadrzaje personal foldera (primjer "pero") ako i oni nisu password protected...
Mislim da nema neko elegantnije rjesenje ... Iako; ako se na racunalo logirate sa razlicitim accountom Outlook bi trebao kreirati profile za svaki account (nazalost; cesto se s drugog accounta automatski podigne Outlook od zadnjeg korisnika koji je koristio racunalo prije tebe).
onda u XPu disejblaš "fast nešto switching" pa ti se to ne bi treballo događat...
u w2k to još nisam doživio..
blondie_30
14.04.2003., 08:36
slafko kaže:
u w2k to još nisam doživio..
OK; tocno; ali Win NT :rolleyes:
sreća pa se s njima nisam susreo... :)
u biti jesam, ali su na njemačkom bili pa sam se uspio izmotat da nemam pojma njemački :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.