View Full Version : kondenzatori
kako prepoznat loš kondenzator?
teško ćeš ga prepoznati !
meni nikako to ne uspjeva, no nikad se ne zna...nova generacija možda ima kakvo "kapacitativnije oko" za takve procjene:cool: ;)
PLAVI_9
19.04.2005., 23:33
u kojem smislu loš ?
PLAVI_9 kaže:
u kojem smislu loš ?
pa da mu se nešto desilo da malo struje ipak propusti ali ipak zayebava cijeli krug
IQ500 kaže:
kako prepoznat loš kondenzator?
Najlakse sa kapacitansmetrom!
Ponekad,rijetko,mozes vidjeti neki elektrolit da je nabubrio gore i znas da je otisao,cesta pojava na maticnim karticama oko CPU-a..
Elektrolite mozes odprilike sa multimetrom mjeriti dok ostale ne mozes...
Ako su pod naponom mozes dosta toga vidjeti sa osciloskopom,pod uvjetom da nije kondenzator prema 0....
Kratke spojeve u keramickim je lako naci ali su vrlo rijetki...Za prekid mozes stavljati paralelno neki ispravan preko tog u koji sumnjas pa ces vidjeti ima li neke reakcije u slici/zvuku...Nije 100% metoda zbog izmjenjenog kapaciteta ali zna cesto puta pomoci da lokaliziras koji zajebava...
ma reciver mi je otišo, ti i tamo se počne palit pa zablokira na pola boota pa sam predpostavio da se radi o kondenzatorima
IQ500 kaže:
ma reciver mi je otišo, ti i tamo se počne palit pa zablokira na pola boota pa sam predpostavio da se radi o kondenzatorima
daj napisi koji je model?
pbi sdk 5518ci
za njega vjerovatno nikad niste čuli, ali ste čuli za neotiona!
ovaj je klon neotiona 3000 samo bez videolinka (isti procesor, memorija, software)
Nema o tome nista,nazalost...
IQ500 kaže:
a gdje si gledo?
EURAS
javili mi iz servisa da trebam zamjenit dva 470uF 50V kondenzatora
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.