PDA

View Full Version : Gljivica Candida albicans

stranice : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

kleopatra_7
13.12.2007., 11:41
evo ja jučer kod ginekologa...papa uredan, al imam neku upalu (još sa strane nadopisano jaka upala) uzrokovana gardnerellom vaginalis :(
kao terapiju dobila ARILIN RAPID (nikad čula).
jel zna možda netko nešto o tome...i kakve su to vaginalete, koliko koštaju...

hvala :)

Lilit
13.12.2007., 18:05
kandida je vise bijele nego zute boje :misli:

bjelovarcanka
13.12.2007., 18:08
ovako,danas sam se narucila kod ginekologa na pregled,idem tek 2,1i pitala sam sestru tj opisALA SAM JOJ SIMPTOME KOJE IMAM PA mi je rekla da su to gljivice,da ispirem sa toplom vodom rodnicu ,kao ja sam ju pitala da li mogu koristiti neke vaginelete na svoju ruku pa je rekla da rade pricekam pregled,ja cu dotad poludjeti ,da li postoje vaginelete koje se mogu kupiti bez recepta.i rekla mi je da to moze biti povezano sa uroloski,da napravim urinokulturu,ja sam joj rekla da sam radila prije 3-4mj i da je sve bilo uredu, a ona je rekla da ponovim.

mišica27
13.12.2007., 20:14
Možeš si kupiti canesten, 50 kn i mislim da geonistin. Tj. može se samo sam čula da ga više ne proivode.

A sad ovako. Ako zeliš pomozi si i ovako. Kupi kantarionovo ulje, tampon uroni u nj i stavi dolje i tako 24 sata. Namaži vaticom i izvana.

A druga solucija, i nemoj se smijat, ali stvarno je dobro. Uzmi Acidofil ili bioaktiv lgg. Uzmi i češnjak ili dva. Nasjeckaj češnjak ili još bolje iscijedi sok i stavi u acidofil. neka to odstoji 3, 4 sata i isto...namoči tampon i stavi na dva tri sata.

A i sam acidofil pomaže.

Možeš se smijati, ali ja sam radije stavila acidofil nego nepropisani lijek!

Sretno!:)

bjelovarcanka
13.12.2007., 21:06
ok,pokusat cu, i koliko tak tampon moram drzati dolje.

pashazg
13.12.2007., 21:46
napravi urinokulturu ,ako ti je problem u urinu,to možeš spriječiti u daljoj budućnosti tako da nosiš papuče,ne budeš bosa,toplo se oblačiš,čuvaš bubrege i def. isprobaj ove recepte i da acidofil je od velike koristi pogotovo ako osoba uzima kakve lijekove,treba popiti čašu do 2-3 na dan acidofila da očisti organizam,bio floru

Ivanicapeca
13.12.2007., 21:51
Nemoj si stavljati nikakve vaginalete sama na svoju ruku, jer ako će ti ginekolog raditi briseve neće biti dobri.
Radije si kupi Lactogyn probiotik u kapsulama da ti malo pošlihta stanje dole. gljivice su stvar čiste kemije. Poremetio ti se pH rodnice, a najbolje prvopomoćno pomaže ispiranje sa nečim kiselim. Napuni si lavor mlakom vodom i stavi nekoliko žlica octa i s tim se isperi. Jako je dobro ispirati rodnicu sirutkom isto tako.Natopi si tampon u sirutku i stavi si u rodnicu. Mislim da bi ti lactogyn u kombi s ispiranjem ili sirutkom pomogao.

maza1
13.12.2007., 22:11
kupi si acidosalus. to ti je kao acidofil samo medicinski prerađen. može se kupiti u ljekarnama po cijeloj hrvatskoj. pogledaj na web stranici http://www.hok.hr/pa/marinalab/proizvodi_hr.html.
pije se od 4-6 tjedana, dobro je ako imaš bakterije

bjelovarcanka
13.12.2007., 22:23
hej,radila sam urinokolturu prije 3-4mjeseca i bilo je sve u redu.sutra cu ici ponoviti,hvala na savjetima

mišica27
13.12.2007., 23:35
Držiš tampon 3 sata.

A inače, ja sam prije 2 mjeseca pila antibiotik širokog spektra i sad se po nalazu opet vidi da imam upalu. Dakle, ne mora biti da bi ti sad nalaz bio u redu ako je bio prije 3 mjeseca.:)

bjelovarcanka
14.12.2007., 01:18
znam, to mi je i ginekologica rekla,da ne mora biti nalaz dobar ,posto je i prosli bio, pa cu ici sutra ponoviti urinokulturu, i jos nesto, boli me donji dio trbuha, simptomi su mi ,,,peckanje,svrbes,obilni zutosmeckasti iscjedak sa neugodnim mirisom,a spolni odnos mi zna biti bolan ,da li ta upala ima veze sa sponim odnosom.

Ida Bauer
14.12.2007., 03:02
A inače, ja sam prije 2 mjeseca pila antibiotik širokog spektra i sad se po nalazu opet vidi da imam upalu.

kakva sad ima veze antibiotik sa gljivicama?:ne zna: ..njime se one ne liječe,al ih može uzrokovati..
..a gljivice jako rijetko izazivaju upalu mjehura..pročitaj si malo ovo (http://www.zdrav-zivot.com.hr/index.php?cat=infekcije_mokracnog_sustava&nrsp=3)..čekaj ginića i nalaze urinokulture...i da,to može imati veze sa spolno prenosivim bolestima npr.klamidijom

geby
14.12.2007., 09:57
mislim da ti ne moraš čekati za pregled, niti se naručivati
to ti je hitan slučaj pa ideš bez naručivanja.....
ja sam pila klavocin bid i nakon njega imala isti problem kao i ti, vjerujmi ne trebaš čekati
dođi kad nti radi, reci da ti to jako smeta i mora te primiti

mišica27
14.12.2007., 10:10
kakva sad ima veze antibiotik sa gljivicama?:ne zna: ..njime se one ne liječe,al ih može uzrokovati..
..a gljivice jako rijetko izazivaju upalu mjehura..pročitaj si malo ovo (http://www.zdrav-zivot.com.hr/index.php?cat=infekcije_mokracnog_sustava&nrsp=3)..čekaj ginića i nalaze urinokulture...i da,to može imati veze sa spolno prenosivim bolestima npr.klamidijom

Nisi razumjela. Nije ona sigurna jesu li gljivice ili što drugo, a za što bi trebala otići na urinokulturu. Nemam ni ja gljivice nego upalu mokraćovoda, a to ti se vidi iiz urinokulture.

mišica07
14.12.2007., 11:56
[QUOT i jos nesto, boli me donji dio trbuha, simptomi su mi ,,,peckanje,svrbes,obilni zutosmeckasti iscjedak sa neugodnim mirisom,a spolni odnos mi zna biti bolan ,da li ta upala ima veze sa sponim odnosom.[/QUOTE]

Na tvom mjestu ja bi tražila da te ginekologinja primi pod hitno jer, kako to opisuješ,izgleda da je upala prilično jaka a to nije baš za čekanje! Do tada se probaj suzdržati od spolnog odnosa jer to svakako da može imati veze. Ako te ona neće primiti, potraži drugog ginekologa!

bjelovarcanka
14.12.2007., 14:21
pricekat cu ginekologa, a da li to ima veze mozda sa kontracepcijom,jer pijem diane, ili mozda imam dijabetes jer mi svi u obitelji imaju dijabetes.

Deliceus-Ri
14.12.2007., 14:35
sorry,ali ja se ne bi slozila da nema veze..ja ama bas uvjek nakon antibiotika dobijem gljivice..obicno nakon nekog jaceg onaj s k.od 1000 mg,to rijesim s vagnaletama i onom kremicom u bijelo narancastoj kutijici plymacol,tako nekako,i mrzim ih.:mad:

pink5
14.12.2007., 20:33
može ti mokraća biti dobra,napravi bris cervixa

bjelovarcanka
14.12.2007., 22:33
budem,idem za dva tj kod ginekologa pa cu mu reci da zelim napraviti neke briseve,

geby
14.12.2007., 22:36
budem,idem za dva tj kod ginekologa pa cu mu reci da zelim napraviti neke briseve,

dva tjedna je predugo čekati, odi odmah dr, ako je upala može ti se proširiti i zakomplicirati
ako su samo gljivice također ih treba liječiti ćim prije
nemoj se igrati

bjelovarcanka
14.12.2007., 23:48
a kako da odem prije kad nema prije termina,a vec sam se narucila ,i to 2.1.

Mariet
15.12.2007., 00:23
a kako da odem prije kad nema prije termina,a vec sam se narucila ,i to 2.1.

Hej, to je čista glupost da do tada čekaš, to je čak i vrlo neprofesionalno od tvog liječnika, ili sestre koja te naručivala, jer se u tvom slučaju ne radi o redovnoj kontroli, a vjeruj mi, uvijek se može, kad se želi, pronaći 5 min u rasporedu...
Nikako ne bi smjela toliko čekati, jer bilo da su gljivice, bakterija ili bilo što drugo, ništa neće samo od sebe proći. Acidofil i češnjak svakako mogu pomoći, i to prakticiraj dok odmah u ponedjeljak ne odeš kod ginekologa, također i Canesten krema koja se stavlja putem aplikatora je jaaaako dobra, a mislim da ti ne može štetiti.
Što se tiče spolnih odnosa, pokušaj ih izbjegavati, jer ćeš gljivice ili bakteriju (ako se o tome radi) prenijeti partneru i javit ćeš se tzv. ping-pong efekt, tj. začarani krug u kojem ćete jedno drugom to stalno prenositi. Kada budeš dobila neku terapiju, najbolje bi bilo da ju dobije i on.
I još nešto.... nema šale s tim.... tvoje zdravlje ti treba biti na prvom mjestu, a ne neki doktor koji ima popunjene termine... a hvala bogu, ima i drugih.
Nekad se naizgled bezazlene situacije mogu zakomplicirati, i bespotrebno odužiti, što naravno ne mora biti i tvoj slučaj, ali svakako se malo više pozabavi tim, i sretno! :mig:

bjelovarcanka
15.12.2007., 00:34
znam ,pokusat cu sa ovom terapijom cesnjaka, neznam da li je tko od vas pokusao sa tom terapijom i da li je dobra,

Ida Bauer
15.12.2007., 00:40
daj pusti te gluposti...nismo na gastronomiji:rofl: ...odi kod ginića..makar jednostavno dođeš u ordinaciju i veliš da te boli i sl i primit će te...a za urinokulturu ne moraš čekati,to te tvoj liječnik pošalje,a možeš i još brže: skokneš na hitnu jer te jako peče i boli dok pišaš..snađi se..i problem riješen u dan dva:top: ..samo nemoj sad tu neke ''domaće recepture'' isprobavati i napravit si još veće sranje

bjelovarcanka
15.12.2007., 01:33
ok,kako ti kazes, u ponedjeljak idem napraviti urinkolturu,pa cemo vidjeti.

izgubljena
15.12.2007., 05:01
znam ,pokusat cu sa ovom terapijom cesnjaka, neznam da li je tko od vas pokusao sa tom terapijom i da li je dobra,

hm, ja sam pobrala nešto u toplicama toputsko i imala sam neko vrijeme iscjedak. Nije niš svrbilo samo taj dosadni iscjedak svaki dan i već sam se spremala otić giniću kad sam pročitala savjete s foruma. zahvaljujući tome, moram reći da je češnjak sredio problem u roku od 2 noći.

double
15.12.2007., 14:56
ajde i meni pomozite! Negdje pred ljeto imala sam gljivice, (kandida), otišla kod ginića=canesten vaginalete+krema i bilo je ok. Ali, uvijek ono ali, već par mjeseci sve je ok osim kad imam menzes. U stvari nemam ga jer imam "mirenu", tako da menzes i ne dobijem. Dobijem lagani, ali sasvim lagani svrab kojeg osjetim samo izvana. Mažem par dana canestenom (i suprug naravno) i ok. Do slijedećeg "menzesa". I to me izluđuje!!! Danas sam probala vaš recept - tampon+lgg+češnjak i užasno me peklo na početku. I to toliko da sam mislila izvaditi tampon, ali govorim sama sebi, možda to mora bit tako, pa sam ga ostavila. Osjećaj pečenja je prošao za minutu. Jeste li i vi to osjetile, je li to ok ili?

izgubljena
15.12.2007., 18:04
kajaznam, mene niš nije peklo. možda imaš neke ranice..ma ne brini proći će. ja sad imam toliko povjerenja u češnjak da bi ga i uho stavila ak treba.

mišica27
15.12.2007., 18:09
Pa gle nije ni mene ništa peklo. I mislim da ne bi trebalo. Daj ti probaj samo s lgg-om. Uostalom, znam da doktori to savjetuju, a od toga bi ti trebalo biti ugodno. I da, ni za Boga ne iz frižidera ravno u pi... Neka stoji vani 2 sata pa onda. Da još kakvu upalu ne navučeš!!!

double
15.12.2007., 18:39
ma nemam ranice, jer peklo me samo na vanjskoj strani, a tu nije ni crveno, ni nateknuto, o ranici nema ni riječi. Poslije 1. min. je bilo ok. Ali,...ha, ha,..:ne zna: tajne ljudskog tijela, ....ha, ha, stavila sam tampon u pi.... a u ustima imala osjećaj i miris kao da sam cijeli režanj češnjaka jela...:rofl: :eek: Koliko dana da to korisitim??:( Uh,.. ako ovo ne pomogne...:mad:

mišica27
15.12.2007., 18:55
:lol: :lol: Smiješna si!

Gle, o ovom s češnjakom sam ti ja čitala tu na forumu i cure su čak pisale da cijeli češnjak stave u gazu pa metnu. I da, sjećam se jedna cura je rekla nešto....ako te bude peklo...

Ako te zanima više utipkaj pod pretragu na forumu lgg i češnjak, acidofil i češnjak, gljivice i lgg......jako su korisni savjeti a vidjet ćeš tamo da su to curama čak doktori preporučili.

Ovo za lgg svaki kaže.

I da, kupi si acidofila i nalijevaj se s njim ovih dana.

Inače, gljivice imaš i u debelom crijevu i do namnažanja dolazi kad se unište dobre bakterije tj. lactobacilus. Do toga dolazi kod korištenja antibiotika i zato bi se za vrijeme antibiotika trebalo piti puuuuuuno acidofila, lgg-a ili kristit Eucel tablete od dietpharma koje sadrže te dobre bakterije.

June
16.12.2007., 15:28
evo ja jučer kod ginekologa...papa uredan, al imam neku upalu (još sa strane nadopisano jaka upala) uzrokovana gardnerellom vaginalis :(
kao terapiju dobila ARILIN RAPID (nikad čula).
jel zna možda netko nešto o tome...i kakve su to vaginalete, koliko koštaju...

hvala :)

kod mene ista situacija, samo sto ja imam i policisticne jajnike.
uglavnom, rekla mi ginicka da pricekam da mi menga prođe pa da upotrijebim arilin. prvi vagitorij poslije menge a drugi za tjedan dana. no, na papiricu u kutijici lijepo pise da se provodi dvodnevna terapija (jedan sad, drugi sutra) tak da me to malo zbunjuje. tablete kostaju oko 60 kn, 58 mislim, zapravo se zovu vagitoriji, neam pojma u cem je razlika i u pakiranju su 2. mislim da su novi na trzistu jer sam u ljekarni trebala cekati da ih naruce.

kod mene je problem u tome sto mi menga kasni vec 3 tjedna. :eek: a ne znam jel bi to moglo biti zbog stresa, upale ili policisticnih jajnika jer je do sada najvise kasnila 10 dana.

planiram ovih dana zvati ginicku da je pitam kaj s tim, tjesim se da mi je pokraj svih ovih simptoma + obavezni kondomi jaaako mala sansa da sam trudna. ak imao netko slicnu situaciju, bilo kakva utjeha je dobrodosla.:)

kleopatra_7
17.12.2007., 00:52
kod mene ista situacija, samo sto ja imam i policisticne jajnike.
uglavnom, rekla mi ginicka da pricekam da mi menga prođe pa da upotrijebim arilin. prvi vagitorij poslije menge a drugi za tjedan dana. no, na papiricu u kutijici lijepo pise da se provodi dvodnevna terapija (jedan sad, drugi sutra) tak da me to malo zbunjuje. tablete kostaju oko 60 kn, 58 mislim, zapravo se zovu vagitoriji, neam pojma u cem je razlika i u pakiranju su 2. mislim da su novi na trzistu jer sam u ljekarni trebala cekati da ih naruce.

kod mene je problem u tome sto mi menga kasni vec 3 tjedna. :eek: a ne znam jel bi to moglo biti zbog stresa, upale ili policisticnih jajnika jer je do sada najvise kasnila 10 dana.

planiram ovih dana zvati ginicku da je pitam kaj s tim, tjesim se da mi je pokraj svih ovih simptoma + obavezni kondomi jaaako mala sansa da sam trudna. ak imao netko slicnu situaciju, bilo kakva utjeha je dobrodosla.:)

ja sam isto morala naručiti..i rekla mi žena u ljekarni da su to neke nove i da su duplo jače od onih što se inače daju (medazol ili tako nekako). i čitam ja uputstva i piše kao što si rekla dvodnevno liječenje, a meni moja ginicka rekla da uzmem jednu odmah, a drugi za tjedan dana :confused: al ništa mi nije rekla da moram čekat mengu pa tek onda uzet..
i reče ona meni da mi jajnici djeluju policistično, ali tek nakon što prođe upala daje mi kontracepcijske koje ujedno djeluju na te ciste...

moguće je da ti kasni zbog stresa... jer i kod mene je bila ista stvar...al sam na kraju dobila :) i onda mi je doktorica rekla da je to od stresa i pada imuniteta.. stoga ne brini.. ma budeš dobila :mig:

June
17.12.2007., 10:47
thanx, kleo!
ma ovo zbog menge, rekla mi je da pricekam da mi prođe jer sam ju bas tad trebala dobiti (a znamo da od tog nije nis bilo :( )a ti vagitoriji kao nemaju smisla ak ih uzimas pod krvarenjem.
tak da sam ja odustala od cekanja i uzela jedan u subotu i planiram drugi za par dana opet. sve proslo super samo mi je drugi dan na dnevnom ulosku bilo nesto bijelo sirasto.:horor: , malo me prepalo.
ne znam kolko treba cekati da to pocne djelovati jer nisam nikad imala upalu, ali zasad ne primjecujem neke razlike.:ne zna:

kleopatra_7
17.12.2007., 13:27
thanx, kleo!
ma ovo zbog menge, rekla mi je da pricekam da mi prođe jer sam ju bas tad trebala dobiti (a znamo da od tog nije nis bilo :( )a ti vagitoriji kao nemaju smisla ak ih uzimas pod krvarenjem.
tak da sam ja odustala od cekanja i uzela jedan u subotu i planiram drugi za par dana opet. sve proslo super samo mi je drugi dan na dnevnom ulosku bilo nesto bijelo sirasto.:horor: , malo me prepalo.
ne znam kolko treba cekati da to pocne djelovati jer nisam nikad imala upalu, ali zasad ne primjecujem neke razlike.:ne zna:

i meni je bilo nešto bjelkasto sirasto drugi dan, al sam zaključila da je to taj lijek jer sam šetkala prije spavanja i ustajala se petsto puta (do frižidera naravno :) pa je valjda malo prozujilo.. :)

a ne znam ni ja nakon koliko se vide promjene. meni se ta upala vidjela na papi... dala mi te vagitorije i rekla da ponovim papu za 4mj. znači tek tada će mi reći jel upala prošla..dali je pomoglo ili ne.

ja za tu upalu ne bi ni znala, jer nemam ama baš nikakve simptome ili šta god već.. osim što ponekad imam bjelkasti iscjedak, al to je kao normalno jel..
ma ja idem u ginodermu kod silve babić i žena je stvarno super...:top:

Lilit
17.12.2007., 22:27
kandida se ne vidi na papi
iscjedak nakon stavljanje vaginalete je moguc, sama vaginaleta se znaci nije skroz razgradila tako da na gacicama moze cak bit i grudica vaginalete ali ako bas puno toga bude na gacicama onda znaci da se nije vaginaleta otopila pa mozda bolje produzit terapiju za jos jedan dan... da se to ne desi treba vaginaletu gurnut sta dublje

triler82
18.12.2007., 18:42
Sve sam procitala i moram priznati da ima super savjeta,meni je na vaginalnom brisu i brisu cerviksa otkrivena kandida species -je li to neka druga vrsta ili..
Ako neko zna...

awia
20.12.2007., 01:09
e ovak- sp. iliti species znači to da su ih otkrili više vrsta pa su samo napisali uopćeno species, nisu napisali koje sve točno.

sori na uletavanju na topic. al slušala sam mikrobiologiju pa znam barem neke osnove. ako sam slučajno fulala nek me netko ispravi al 90% sam sigurna da je to to

Zla patka
20.12.2007., 01:20
e ovak- sp. iliti species znači to da su ih otkrili više vrsta pa su samo napisali uopćeno species, nisu napisali koje sve točno.

sori na uletavanju na topic. al slušala sam mikrobiologiju pa znam barem neke osnove. ako sam slučajno fulala nek me netko ispravi al 90% sam sigurna da je to to

sp. se stavlja kada se vrsta nije tocno determinirala

triler82
20.12.2007., 15:32
hvala punooooooooooooo:)

danygirl
03.01.2008., 12:30
cure...pijte Lactogyn! stvarno pomaze! :jumping:

GiRL
04.01.2008., 13:18
Meni se stanje jako popravilo otkada pijem Lactogyn kapsule, jest da su skupe (15 kapsula 68 kuna), ali mi i koriste... Inače svako malo imam problema s kandidom, imam osjetljivu sluznicu, iako mi je papa test bio uredan, osjećala sam neugodno peckanje i zatezanje (osobito nakon tuširanja), kao i pojačani iscjedak. Koristim onaj Nivein intimni losion za tuširanje koji ne isušuje kožu toliko, a sada pijem i ove kapsule i fakat mi je bolje. Preporučujem ih!

Lilit
04.01.2008., 13:31
pijes ih svaki dan bas? koliko dugo? ja sam pila ono od twinlaba i bilo bi je dobro ali kad sam prestala pit eto opet kandide, dal se slucajno potrefilo ili ne neznam...

GiRL
04.01.2008., 14:54
Pijem jednu svaki dan, mada piše na kutiji da možeš uzeti i dvije ako već imaš problema s upalom ili piješ antibiotike (u tom slučaju moraš popiti Lactogyn 2 sata prije ili poslije antibiotika).Počela sam ih piti prije 2-3 tjedna negdje.

danygirl
06.01.2008., 14:06
68kn ode i na gluplje stvarcice koje nam ne trebaju....zato to i nije toliko skupo... :kokice: a stvarno zlata vrijede :top:
GIRL kako ih ti pijes? Ujutro....popodne...prije ili poslije jela? ili ?

stellaa0407
08.01.2008., 15:41
pozdrav veliki svima! vidim ode se vise moze naucit nego kod ginekologa...a mene gljivice ne pustaju na miru ni cijeli mjesec u komadu.
lactogyn meni nije dovoljan sam po sebi, al mislim da je ok kao nadopuna. e sad, ovdje sam puno toga procitala, pa pokusavam sad to malo sazet. kako se rijesit tih gljivica, mogla bih prije nabrojat koliko dana ih nemam u godini - i to obilno? moj zakljucak: dijeta, taj cesnjak ili jogurt (hm...sto je bolje?)...jedino mi nije jasno koja medicinska terapija najbolje suzbija jer se bas nisam usrecila s pustim kremicama i vaginaletama, a dosta sam ih koristila... mozda onaj difulcan? gdje se to nabavlja, kako, koliko ih pijem? ajme, znam da sam upilala pitanjima, al sam ocajna vise, pa moram... pomozite zene molim vas i momak pati sa mnom :(

Aviss
09.01.2008., 10:18
Poozdrav,

ja se unaprijed ispričavam jer sigurno ponavljam pitanje o kojem se već raspravljalo ali sad sam u žurbi pa ću uletit ovako kao padobranac.

Nakon kure antibioticima ponovo mi se javila kandida. Da li mogu samoinicijativno u ljekarni kupiti canesten? Bez recepta?

mia_mia
09.01.2008., 13:40
Možeš, dođe ti oko 55kn. Ali neke tete apotekarice ne daju i još ti očitaju bukvicu :rolleyes: Pa se uputiš u drugu apoteku :mig:

Lilit
09.01.2008., 22:47
dodje manje od 55kn, ubiti ovisi jel oces paket tri vaginalete ili paket vaginaleta + krema (samo vaginalete je jeftinije) i teta mene uvijek pita "jeste vec koristili" i ja kazem "da" i to je to, nista drugo...

linea4
09.02.2008., 15:19
imam jedan problem...zadnjih 4-5 dana osjecam kao da imam upalu mjehura takvo peckanje, žarenje i svrbež ali nemam upalu mjehura,vec mi je koža dole nekako crvena, peče me i jako svrbi, imam neki grudasti iscjedak bijeli inace a i za vrijeme sponog odnosa,da naglasim imam stalnog prtnera vec duze,
pa ako netko zna o cemu je rijec ili neki savjet nek javi...molim vas ozbiljne odgovore

Michaela
09.02.2008., 15:21
Pa to mi sve smrdi na Candidu vulgaris :rolleyes:

Cnesten vaginalete i mast i trebalo bi proći.
A i dr nije naodmet.

jelena-85
09.02.2008., 15:33
to je školski primjer candide...

zaručena
09.02.2008., 15:37
ja sam prije nekih 2 mjeseca takve simptome sama zaliječila mislim da canesten kremicom. inače ne preporučam kupovanje lijeka i liječenje na svoju ruku, al naručila me za 8 dana a meni je već taj dan bilo neizdržljivo. isto imam stalnog partnera. kako se to sra** uopće dobije?

nephthys
09.02.2008., 15:42
yep, candida. prvi put odeš ginekologu, da vidi, i onda znaš kakva ti terapija treba. ja sam uvijek na canesten vaginaletama i rojazol kremici.

zaručena, to dobiješ baš svakako. antibiotici, stres, znoj, pilule, drugi omekšivač...ma baš svakako. samo se mora paziti da se oba partnera liječe u isto vrijeme, da ne prenosite stalno jedan drugome

jelena-85
09.02.2008., 15:44
to sr*** se ne dobije već je stalno prisutno u normalnoj flori. problem se javi kada se candida počne nekontrolirano razmnožavati. najčešći zroci su kontracepcija, antibiotici, šećerna bolest, pad imuniteta, sintetičko donje rublje, spolni odnos (u slučaju da imaš osjetljiviju sluznicu pa se "izdere")...
uglavnom može se riješiti kremama (rojazol, canesten) i vaginaletama (royazol, a za održavanje vagisan).
a meni osobno su najviše pomogle tablete yeast fighters i chewable acidophilus, i gel Femigel.

nephthys
09.02.2008., 15:46
a, zaboravih na taj dio s vječnim postojanjem :cerek:

ali meni uopće rojazol nije pomagao. nikada. samo canesten. vaginalete, jel.
i nisam znala to za šećernu, da može biti uzrok...prvi glas, baš zanimljivo.

jelena-85
09.02.2008., 15:48
a, zaboravih na taj dio s vječnim postojanjem :cerek:

ali meni uopće rojazol nije pomagao. nikada. samo canesten. vaginalete, jel.
i nisam znala to za šećernu, da može biti uzrok...prvi glas, baš zanimljivo.

evo baš zanimljivo meni pak samo ta krema a canesten i plymicol nikada...

third eye
09.02.2008., 16:10
imam secer i imam candidu...to sam si sama dala dijagnozu po simptomima...a imam i razlog da je dobijem.prokleti secer sto ga mrzim

jelena-85
09.02.2008., 16:20
ja imam povišen šećer, a candidu sam imala od kontracepcije. preporučam ti svakako ovo: http://www.agram89.com/?pz=206

i ovo: http://www.agram89.com/?pz=179

a za šećer ovo: http://www.agram89.com/?pz=28

third eye
09.02.2008., 16:24
:) hvala.

linea4
09.02.2008., 16:46
hvala vam svima, sad mi je nekako lakše čim čujem da se i drugima događa, sad vidim da mi je to onda očito od antibiotika pila sam amoxile zbog prehlade,
ma otišla bih kod ginekologice ali moram se prvo naručit a u mom gradu se na to jaako dugo čeka pa nekako nemam volje.
Još bih vas molila da mi kažete dali taj Canasten mogu kupiti bez recepta i koliko košta te kako da ga koristim?
Još jednom hvala svima

jelena-85
09.02.2008., 16:52
znam da je rojazol oko 40 kn a canesten je uvijek bio jeftiniji. da to možeš bez recepta.ali svakako si kupi i vaginalete. ako ti ne pomogne probaj rojazol jer je drukčiji po sastavu. uglavnom jedna će ti pomoći.
korištenje vaginaleta : jedna prije spavanja, a kremu probaj uvijek imati namazanu (poslije svakog mokrenja obavezno nanositi).
i da još jedan podatak, gotovo svaka žena barem jednom u životu dobije candidu a 75% žena i više puta u životu. 5% žena ima kroničnu kandidijazu.

linea4
09.02.2008., 16:57
imam te vaginalete u kući ali moram im vidit rok trajanja mislim da su stare, znači dok je ta terapija ništa od seksa

jelena-85
09.02.2008., 17:00
može sex ali s kondomom. i da u 25% slučajeva candida se može prenijeti na partnera, pa ne bi bilo loše i da se on maže 2 tj. on ni ne mora osjećati tegobe kao i ti a može je imati. tako da ako se ti npr. izlječiš on ti je može "vratiti" pa ti je stalno tu ping-pong efekt.

linea4
09.02.2008., 17:21
a k vragu, samo smo jednom spavali otkako imam to, sad se i on mora mazat, bas nam je to trebalo, možda nije dobio on.
Može li mi krema pomoći da ne koristim te vaginalete, i smeta li to za mengu,sad ju trebam dobit za 5-6 dana.
oprostite sto ovako ispitivam ali stvarno neznam puno o tome

jelena-85
09.02.2008., 17:27
ako ste jednom spavali najvjerojatnije nije dobio...
vaginalete kao nisu preporučljive za vrijeme mjesečnice ali to zapravo sama odlučuješ...a ako počneš sad za 5-6 dana ti neće više ni trebati
krema će ti pomoći samo izvana, a s obzirom da si pila antibiotike potpuno ti se poremetio ph tako da su ti vaginalete (ili krema za unutarnju primjenu, iako ti je ona veća gnjavaža od vaginaleta, moraš staviti pun aplikator...uglavnom lošiji izbor) neophodne.
moja osobna preporuka su već u prijašnjem postu navedeni linkovi za yeast fighters i acidphilus tablete. (one se uzimaju oralno), ali vaginalete ti ne ginu.

linea4
09.02.2008., 17:46
aha, ok onda cu ja kupit te vaginalete u ponedjeljak u apoteci samo bi te zamolila da mi i za njih kažeš cijenu i ime jer ja sam u ormaru nasla neke geonistin ali su mi stare. ili navedi mi vise njih da znam i stvarno ti hvala

jelena-85
09.02.2008., 17:53
geonistin vaginalete su zapravo kombinacija i za gljivice i za bakterije, ali mislim da se više ne proizvode.
od vaginaleta imaš canesten i rojazol ( i vagisan oko 80 kn ali one su više za održavanje nego baš liječenje). a imaš i nekakve za čajevcem, ali to su više prirodni lijek.

nažalost ne znam cijene vaginaleta jer ih uvijek uzimam na recept. zadnji put kad sam uzimala rojazol na recept koštala me samo participacija oko 20 kn. krema rojazol sa receptom je 10 kn, a bez recepta 40 kn.
tako da ćeš tu dosta izdvojiti.
ali mislim da postoji jedan paket canesten kreme i 3 vaginalete ali stvarno ne znam kolko to dođe. s obzirom da vagisan vaginalete dođu 80 kn to bi ti mogao biti orijentir.

ipak ti je najbolje otić do ginekologa i uzet recept jer te tako neće doći više od 30 kn.
eh da uopće ne znam dal vaginalete (osim vagisana) idu bez recepta.

linea4
09.02.2008., 17:58
ma otišla bi ja nego da znaš koja je to procedura...ok to cu kupiti svakako, veliki pozdrav i hvala

e da i reci mi dali to može proći samo od sebe?

x-girl22
09.02.2008., 18:24
canesten i kremu i vaginalete mozes dobit bez recepta, ja jucer kupila kremu 31kn, a i vaginalete su ti tako otprilike.. ne moze proc samo od sebe iako sam se i ja nadala nije proslo..

linea4
09.02.2008., 18:37
znam da sam vec dosadna sa pitanjima, znači mogu kombinirati kremu i vaginalete? to je krema za vanjsku primjenu? koliko dugo moram mazati?

lunalu
09.02.2008., 18:44
Ako se smijem nadovezat naovaj topic da ne otvaram drugi...

Imam imace "skolski" ciklus, 28 dana kao po satu..Medjutim, imala sam ceste gljivicne upale. Zadnjih nekoliko ciklusa mi se poremetio ciklus p avise nije 28 dana kako je bilo stalno....Sad mi kasni vec 9 dana( racunam 28) pa ima li netko ideju o cemu se tu radi?

Znam da moram na pregled, ai da bar znam otprilike sto bi moglo bit prije nego odem kod ginica...

Hvala svima na odgvoorima :)

x-girl22
09.02.2008., 19:02
znam da sam vec dosadna sa pitanjima, znači mogu kombinirati kremu i vaginalete? to je krema za vanjsku primjenu? koliko dugo moram mazati?

meni je moj gin reka da kombiniram, s tim da vaginaletu stavim kad idem spavat a kremu nekih 2 puta dnevno i treci kad idem lec..a ako ti je candida tribas mazat 1-2 tjedna sve ovisi sta ti je tocno pa se ti svejedno naruci kod gina da si sigurna

jelena-85
09.02.2008., 19:57
trebaš mazati 2 tj. ako si sigurna da imaš candidu onda ni ne trebaš kod gyn.

jelena-85
09.02.2008., 20:06
Ako se smijem nadovezat naovaj topic da ne otvaram drugi...

Imam imace "skolski" ciklus, 28 dana kao po satu..Medjutim, imala sam ceste gljivicne upale. Zadnjih nekoliko ciklusa mi se poremetio ciklus p avise nije 28 dana kako je bilo stalno....Sad mi kasni vec 9 dana( racunam 28) pa ima li netko ideju o cemu se tu radi?

Znam da moram na pregled, ai da bar znam otprilike sto bi moglo bit prije nego odem kod ginica...

Hvala svima na odgvoorima :)

ja sam imala stalno gljivice ali od kontracepcije pa mi je ciklus uvijek bio uredan. ali mislim da gljivična imfekcija nije povezana sa kašnjenjem mjesečnice. razlog je neki drugi. a to ovak možeš nagađati samo...jesi pod nekim stresom, jesi promijenila podneblje nedavno (putovanja,...) itd. jesi trudna??? that would explain...hihi ma šalim se...

linea4
10.02.2008., 13:10
pa nemogu reci da sam 100% sigurna da je bas ta gljivica, ali tako mi i vi opisujete ppo mojim simptomima jer nikad nisam imala takvih problema i javili su se nakon antibiotika, ma necu ni ic kod gin prvo cu kupit te vaginalete (jesu mi dosta 3 ili treba vise, ja sam negdje citala da se svako drugo vecer jedna stavi jel to točno) i kupit cu kremu

Ivanicapeca
10.02.2008., 13:25
pa nemogu reci da sam 100% sigurna da je bas ta gljivica, ali tako mi i vi opisujete ppo mojim simptomima jer nikad nisam imala takvih problema i javili su se nakon antibiotika, ma necu ni ic kod gin prvo cu kupit te vaginalete (jesu mi dosta 3 ili treba vise, ja sam negdje citala da se svako drugo vecer jedna stavi jel to točno) i kupit cu kremu

Pošto nisi sigurna, trebala bi otići do dr.
Inače Canesten se stavlja (dobiti ćeš aplikator koji uvelike olakšava posao) u vaginu 3 večeri za redom, a vanjski dio te oko anusa se maže kremom Canesten. Jedno i drugo možeš kupiti u kombo kutiji. Prije nego ga umetneš, bilo bi dobro oprati se nekim gelom za intimnu njegu. Meni Lactacyd jako pomaže.:top:

Veky88
11.02.2008., 16:35
Evo nastavak na pitanje da se ne otvara nova tema. Doktorica mi je dala recept za Canesten 3 tablete i Vagisan tablete. I cilest za dan poslije. Pa me zanima dali moram istovremeno uzimati canesten i vagisan ili prvo jedne pa druge.

hvala

jelena-85
11.02.2008., 17:46
pa samo stavljaš po jednu vaginaletu...prvo canesten a kad potrošiš onda vagisan...bar bi ja tako napravila, s obzirom da canesten baš ubija gljivice a vagisan obnavlja floru...

dorica505
11.02.2008., 19:03
Imam jedno pitanje,mozda ce zazvucati malo glupo ali isto sam zabrinuta.
Inace imam pravilan ciklus znaci svako 28-30 dana,a sada mi menstruacija kasni vec dva tjedna.
Nemam odnose,no primjetila sam laganu bol pri mokrenju no ništa strašno.
Zanima me sto bi eventualno moglo biti u pitanju?
Hvala unaprijed.

linea4
11.02.2008., 20:54
evo bila sam maloprije na pregledu, ginekologica mi je rekla da sam od amoxila dobila tu candidu i dosta jaku upalu, dala mi je canasten vaginalete i kremu, lactogyn za obnavljanje flore vaginalne i jos neku tabletu koju samo 1 popijes i narucila me na kontrolu nakon iduce menge.
cure bile ste u pravu i hvala vam

propELa_
06.03.2008., 00:08
zanima me jel koja od vas nedavno koristila geonistin vaginalete jer koliko ja znam vishe ih se nemozhe nabavit ..a meni samo ono pomazhu..
od canestena nikakvih poboljshanja niti kad uzimam duplu dozu..

ochu geonistiiiin :(

Lilit
06.03.2008., 00:17
ja sam trazila geonistin prije jedno pola godine pa su mi isto rekli da se ne proizvodi
probaj gyno-dactarin, njih je isto 7 u pakovanju

Anais
06.03.2008., 10:29
vaginalete su spas, jer je peckanje neugodno, ali one rješavaju problem samo lokalno. kandida živi u crijevima, hrani se šećerima, pa bi trebalo pripaziti i na prehranu - smanjiti šećere (netko kaže izbaciti!!! ali meni je to prerigorozno), bijelo brašno, uglavnom rafinirane ugljične hidrate

stellaa0407
06.03.2008., 11:20
od svega sto sam probala, a probala sam sve, gyno-dactarin mi je ispao najbolji u kombinaciji s triderm kremom. inace, meni se stalno vracala jer sam imala streptokok sto ga je bris pokazao i sad moram lijecit tu bakteriju antibioticima... naravno candida se vratila nakon njih... sad jos nju istjerat i valjda cu bit mirna neko vrijeme. pa ako se nekome stalno vraca, ne bilo zgorega provjerit da nije isto sto i meni

Lilit
06.03.2008., 14:42
koja je to triderm krema? link?

propELa_
06.03.2008., 14:53
ja sam trazila geonistin prije jedno pola godine pa su mi isto rekli da se ne proizvodi
probaj gyno-dactarin, njih je isto 7 u pakovanju

hvala ti puno...pokushat chu s tim..
reci mi samo jesi li iz zagreba jer sam chula da postoji moguchnost da bi ih se samo tamo moglo nachi..

stellaa0407
06.03.2008., 15:07
koja je to triderm krema? link?

ne znam link... to mi je ginekolog dao kao kombinaciju s gyno-dactarinom, al imas je kupit u apoteci...samo pitas

Lilit
06.03.2008., 17:30
nisam iz zg, u ri sam trazila geonistin ali su mi rekli da se vise ne proizvodi ali ti probaj u zg svejedno, nemas sta izgubit
meni se gyno dactarin vise svidjaju od canestena jer mi ih manje iscuri na gacice pa imam filing da vise djeluje

Malinnna
06.03.2008., 19:45
Evo da se i ja pridruzim klubu :D

Obicno mi se kandida pojavi jednom u dva do tri mjeseca... I otprilike vec znam sve uzroke, ali me zanima jedno: Cesto sam nakon malo grubljeg sexa, osjecala da sam dole iziritirana, a poslije toga sam dobila gljivice... Pretpostavljam da to i nema neke veze, ali cisto da otkacim i tu opciju... ???

in spe
06.03.2008., 21:58
Evo da se i ja pridruzim klubu :D

Obicno mi se kandida pojavi jednom u dva do tri mjeseca... I otprilike vec znam sve uzroke, ali me zanima jedno: Cesto sam nakon malo grubljeg sexa, osjecala da sam dole iziritirana, a poslije toga sam dobila gljivice... Pretpostavljam da to i nema neke veze, ali cisto da otkacim i tu opciju... ???

Ako piješ pilule, to bi moglo biti točno. Tablete ionako djeluju na sluznicu koja je osjetljivija i tanja, još ako se uključi i problem smanjene vlažnosti, trenje kod grubljeg sexa izaziva (bar kod mene) kaos od crvenila i naotečenosti. Dodaš tome spermu koja mijenja pH rodnice na jedno 8 sati i evo ti tuluma za gljivice. Bar je takva moja sudbina... :(

didi24
07.03.2008., 16:31
Najčešći uzročnik (90 - 95%) ove infekcije je Candida albicans, gljivica koja se i prirodno u manjoj količini nalazi u našim crijevima. U 2 - 8% uzročnik gljivične infekcije je Candida glabrata. Pod različitim utjecajima, prije svega kod liječenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sustava ili korištenja imunosupresivnih lijekova, uporabe oralnih kontraceptiva, hormonske nadomjesne terapije ili antiandrogena, kod dijabetesa melitus, kao i u trudnoći, dolazi do njihovog neprirodnog razmnožavanja. Učestalost ove infekcije je 5 - 8% svih ginekoloških pacijentica, a među pacijenticama koje se žale na pojačani iscjedak u 21% se radi o gljivičnoj infekciji.

Simptomi: Veoma neugodan svrbež uz pojačan bjelkast iscjedak, sirastog karaktera. Spolni odnos je bolan, a za vrijeme mokrenja javlja se peckanje ili žarenje. U muškaraca se bolest očituje najčešće crvenilom i svrbežom glansa penisa i prepucija. Infekcija se često može dijagnosticirati samo na osnovu ginekološkog pregleda. Mikroskopski pregled uzorka vaginalnog iscjetka daje karakterističnu sliku, tako da su dodatne pretrage najčešće nepotrebne. Kod negativnog mikroskopskog nalaza, može se načiniti kultura brisa rodnice na specijalnoj podlozi (Sabouraud-agar ili Candida-II-agar).

Liječenje: Lijekovi izbora u liječenju gljivične infekcije su derivati imidazola: clotrimazol (Canesten, Plimycol) i polienski antibiotici kao što su nistatin (Nystatin, Moronal), amfotericin (Ampho-Moronal) i natamycin (Pimafucin) koji se ženama propisuju u vidu vaginalnih tableta, krema ili masti. Terapija može trajati svega jedan dan ili duže: 3 - 7 dana. Muškarcima se lijekovi protiv gljivica propisuju u obliku krema ili tableta. Kod "recidivirajućih" - infekcija koje se ponavljaju, nezaobilazno je sistemno liječenje s fluconazolom (Diflucan) ili itraconazolom (Orungal) u vidu tableta ili kapsula. Iako se u 2/3 slučajeva gljivična infekcija ne prenosi spolnim odnosom, za vrijeme liječenja se savjetuje izbjegavanje spolnog kontakta.

Alternativne mogućnosti: Ženama koje se nikako ne mogu osloboditi gljivične infekcije preporuča se prehrana bogata biljnim vlakanima uz izbacivanje rafiniranih šećera i ugljikohidrata: Anti-Candida dijeta, kao i ponovno uspostavljanje ravnoteže crijevne flore uz crijevne biokulture (probiotici) kao što su acidofilus (kapsule ili jogurt) ili LGG jogurt. Od velike koristi može biti i homeopatski lijek Candida Yeast, koji predstavlja jednu vrstu oralnog cjepiva protiv gljivica. Može se nabaviti i bez recepta, dolazi u vidu zrnaca i koristi se 3 - 5 puta dnevno po 1 - 2 zrnca (oralno). Candida Yeast podstiče imunološki sustav crijeva na stvaranje protutijela koja djeluju lokalno u crijevima i na taj način ograničavaju, odnosno ometaju rast gljivica. Izbjegavati kemijske iritanse, hulahopke, usku odjeću i tanga gaćice. Intimno rublje potrebno je prati na najmanje 60° C. Nakon završenog liječenja korisno je potpomoći u obnovi prirodne vaginalne flore. U tu svrhu se mogu koristiti vaginalete Vagisan i Döderlein Med. ili izravni unos kulture laktobacilusa u rodnicu. Jednostavna metoda koje se pri tome može koristiti je ispiranje rodnice s otopinom mliječne kiseline (Ac. lactici) ili sirutke. Na isti način možete upotrijebiti 2 - 4 kapsule Linex ili Bactisubtil, odnosno Acidofilus koje se za ovaj postupak moraju otvoriti i njihov sadržaj otopiti u 2 dl mlake vode. Kultura laktobacila može se unijeti u rodnicu i putem običnog malog tampona namočenog u LGG jogurt. Tampon ostaviti u rodnici kroz 2 sata. Ostale vrste ispiranja rodnice (sapuni, šamponi, gelovi, čajevi) se ne preporučuju zbog narušavanja normalne bakterijske flore.

otkrili su mi kandidu u stolici(vjerovatno od silnih ljekova)al ja imam nekih smetnji u organizmu kojima niko ne zna lijeka.Naime vec duze vrijeme imam sve simtome kandide sem temperature unutrasnje koja izbija iz stomaka a i sedimentacija je u redu tako da iako su posumnjali na neki upalni proces crijeva vjerovatno nije moguce.Osjecam vec duze vrijeme bolove u zglobove od kukova pa na dolje.da li je moguce da je to sve od kandide?
Unaprijed zahvalna

INDIGO22
07.03.2008., 17:10
Bok, društvo. Nisam baš često na forumu,ali bih svejedno dala mali doprinos ...
Postoji jedna stvar koja će vas riješiti muka...kisik (stabilizirani)...5 kapi kisika u čaši vode i to 3 puta na dan i više, ne samo da nećete imati problema sa kandidom, nego se više nećete ni sjećati kad ste zadnji put imali ikakve zdravstvene probleme. Ja sam živi primjer .

Lilit
07.03.2008., 17:12
nazalost je sve moguce iako da je bas kandida tako strasno da su radi nje bolovi, neznam bas, nisam strucna ali nemoj se brinut sigurno su ti rekli za koji koji test koji ce pomoc otkrit o cemu se radi... kazes temperatura koja izbija iz trbuha, mislis onako ko zarenje? to ti moze bit zelucana kiselina ili tako nesto uglavnom vezano za zeludac hmmm... a kako su ti uopce otkrili kandidu u stolici? mene zanima test za to jer svi kazu kako kandida na spolnim organima cesto moze doc bas od te crijevne i da se zna desit da se uporno lijeci vaginaletama a ono kandida u crijevima i dalje "stoji"

didi24
08.03.2008., 00:06
joj ne znam odakle prosto da pocnem...da skratim ja sam vec hlamidiju lijecila i uspjesno izlijecila prije mjesec dana ali i ona ima slicne simptome kandide sem te temp.sad treba opet da radim test na kandidu pa cu vidjeti ali eto mozda je upravo ta hlamidija ostavila te posljedice ne znam pokusavam sve da rijesim,posto doktori misle da umisljam i da je sve iz moje glave jer su mi nalazi iz krvi i zglobova u redu.Thanks puno puno javljam se kad vidim rezultate

Lilit
08.03.2008., 00:37
a kojim testom su ti dokazali kandidu u crijevima? i koje simptome si imala?

nephthys
08.03.2008., 10:49
mikrobiološki pregled stolice. nosiš stolicu u lab, to je jedna od pretraga. meni su ju jednom našli u malim količinama, nosila sam zbog gadnih probavnih problema (čiji uzrok još nije otkriven), ali to nije bilo to. rekla teta doktor da je candida mogući uzrok, ali ne u ovom slučaju, jer je nema dovoljno.
ja sam automatski iz sebe izbacivala sve što sam pojela, jedva da je prošlo kroz mene, moguće je da candida izaziva takve stvari.

propELa_
08.03.2008., 23:05
Bok, društvo. Nisam baš često na forumu,ali bih svejedno dala mali doprinos ...
Postoji jedna stvar koja će vas riješiti muka...kisik (stabilizirani)...5 kapi kisika u čaši vode i to 3 puta na dan i više, ne samo da nećete imati problema sa kandidom, nego se više nećete ni sjećati kad ste zadnji put imali ikakve zdravstvene probleme. Ja sam živi primjer .

gdje se mozhe nabavit taj stabilizirani kisik..i koliko koshta?

INDIGO22
09.03.2008., 13:56
gdje se mozhe nabavit taj stabilizirani kisik..i koliko koshta?

Nabaviti ga se može preko firme Calivita (vidi stranicu na netu) u Zg, pod nazivom Oxymax. Prodavaju ga kao dodatak prehrani ali je on puno više od toga. Cijena mu je 245,00 kn...bočica od 60 ml ali jako puno traje. Čim naručite prvi put, automatski postajete njihov član pa tako sve njihove preparate, uključujući i ovaj kisik dobivate po nižim cijenama.

snupy
12.03.2008., 22:50
jel ima itko uputstva za doksiciklin?
zametnula sam uputstva a htjela bih početi piti tablete

tate
13.03.2008., 15:04
Pronasla sam (osim super recepta sa cesnjakom :top:) jedan od `bakinih` recepata koji ukljucuje kantarionovo ulje, pa eto da napomenem, negdje sam procitala (ne pitajte gdje) kako kantarionovo ulje smanjuje djelovanje kontracepcijskih pilula.
Nemojte me uzet za rijec, to su samo procitane ali ne i provjerene izjave. Ali svejedno, imajte to na umu... `bolje sprijecit, nego lijecit`...

Pozdrav svim sampinjonkama i zelim vam da se sto prije rijesite te dosadne gamadi!!!

lana79
16.03.2008., 09:42
a sta mozes jesti umesto slatkisa? jel ima neku zamenu jer je meni nekad potrebno nesto blago?

kvido
20.03.2008., 13:35
Već mjesec dana čitam svakakve forume o ovoj temi. Rijetko se javljam, jer je moja pitanja uglavnom postavila neka supatnica prije mene. Nisam pregledala sve postove, pa ne znam jel ovo netko spomenuo prije mene. Prije sedmicu dana sam odustala od foruma i malo kopala po drugim stranicama. Ukucajte u tražilicu FEMIGEL. Ne samo da ćete naći prodajna mjesta, cijenu i opis samog proizvoda, nego i popis svih zabluda, (neke od njih se kao lijek preporučuju i na ovom forumu), općenito loših navika koje pogoduju razvoju ove napasti. Tamo čak ima i poticaj za antikandida dijetu s nekoliko ukusnih recepata, mada ljudi napominju da nema znanstvenih dokaza za njenu učinkovitost. Preporučuju je više kao postupak čišćenja organizma i jačanja prirodnog imuniteta.
Druga stvar na koju sam naišla je Cancida Yeast, homeopatski pripravak. Na njihovim stranicama također imate dosta informacija. Ja sam na sve ovo krenula jer sam sve ove lijekove klasične medicine već odavno isprobala i ne mogu se oteti dojmu da svi oni jedno liječe, a drugo izazivaju.Ako je netko već isprobao nešto od ovoga, neka nas prosvjetli. Sretno...

nety
22.03.2008., 10:15
Imam policistican jajnik i iscjedak mi je vec normalna stvar Vrlo cesto mi se zna dogoditi i da me pocne dolje peckatii svrbiti Otkrila sam nesto sto ide sam za vanjsku upotrebu ali jako pomaze Dr Forster Melkfett na bazi cajevca To je zakon Pomaze 100%
Koristim i geonistin ili slicne vginalete ali to je samo privremena pomoc Uske hlace i problem se vraca

in spe
22.03.2008., 11:23
Imam policistican jajnik i iscjedak mi je vec normalna stvar Vrlo cesto mi se zna dogoditi i da me pocne dolje peckatii svrbiti Otkrila sam nesto sto ide sam za vanjsku upotrebu ali jako pomaze Dr Forster Melkfett na bazi cajevca To je zakon Pomaze 100%
Koristim i geonistin ili slicne vginalete ali to je samo privremena pomoc Uske hlace i problem se vraca

Ja sam mislila probati s Femigelom (nakon što po stoti put odradim kuru vaginaleta:rolleyes:), pa bi bilo super da imam nešto i za vanjsku primjenu. Gdje se to može nabaviti?
Inače, ja sam uvjerena da su me pilule sredile za vijeke vjekova jer čak i kad ih ne pijem neko vrijeme, opet dobijem candidu, jedino je ne dobijem baš SVAKI mjesec kao na pilulama.
Slažem se i za stres, i za prehranu, i za usko i sintetičko rublje/odjeću, ali je činjenica da ih većina nas koje se s njima bore dobiju unatoč svim predostrožnostima, a da onim sretnicama koje s njima nemaju problema ni sto hulahopki, sitetičkih tangi, hamburgera i slatkiša neće naškoditi. Gdje je tu pravda :cry:?

propELa_
24.03.2008., 12:08

odakle si, gdje nabavljash geonistin???

nema ga nikud:ne zna::ne zna:

maja1205
24.03.2008., 12:55
za kandidu su super vaginalete ROJAZOL, ili CANASTEN u kombinaciji sa istom kremom i DIFULCAN tabletom,no još par savjeta nakon upotrebe vaginaleta, tablete i kreme uzmite kuru ACIDOSALUS-VAGINALETA, to vam je pomoć kod gljivičnih infekcija u obliku probiotika, koriste se 21 dan i stvarno pomažu.
Meni je ginekologica preporučila da smanjim unos slatkiša, prestanem nositi dnevne uloške, da ne koristim omekšivač za donji veš te da ne nosim pre usku odječu, prije 6 mjeseci sam se izlječila i do danas da pokucam u drvo nemam nikakvih problema, a prije sam se svaka 2 mjeseca iznova liječila od upale. Ja več 6 mjeseci koristim FERZIM kapsule koje su prirodni probiotici (nešto kao LAKTOGIN) ali puno bolje, pije se 1 na dan, a ukoliko koristite antibiotike 2 na dan dok pijete antibiotike.
Vrijedi probati:top:

tockica11
27.03.2008., 16:04
Imam pitanje, vidim da vas ovdje dosta ima koji već dugo vremena mučite muku sa candidom! Trudna sam 30 tjedana, zbog povišenih leukocita u krvi doktorica mi je napravila briseve i po svih beštija ispalo da imam candidu..prošvrljala sam po ovo forumu i vidim da vas dosta već samih zna da vam se bakterija vratila, da vam podivlja kad jedete puno slatkog, a ja nisam imala nikakve simptome pa me interesira kako znate da vam se vratila? Da li netko zna, ako rodim vaginalnim putem znači li to da će i moja bebica dobiti candidu? I da li netko zna ili je liječio candidu u trudnoći,...hvala

maja1205
27.03.2008., 20:31
Imam pitanje, vidim da vas ovdje dosta ima koji već dugo vremena mučite muku sa candidom! Trudna sam 30 tjedana, zbog povišenih leukocita u krvi doktorica mi je napravila briseve i po svih beštija ispalo da imam candidu..prošvrljala sam po ovo forumu i vidim da vas dosta već samih zna da vam se bakterija vratila, da vam podivlja kad jedete puno slatkog, a ja nisam imala nikakve simptome pa me interesira kako znate da vam se vratila? Da li netko zna, ako rodim vaginalnim putem znači li to da će i moja bebica dobiti candidu? I da li netko zna ili je liječio candidu u trudnoći,...hvala

Od candide je vaginalni iscjedak gust i grudast, ko svježi sir
Rađe o tome razgovaraj s ginekologom jer je ipak trudnoca u pitanju.:top:

:: Jelena ::
28.03.2008., 11:18
Bok cure! Vidim da ste se lijepo rapričale o ovim užasno dosadnim tegobama. I ja imam isti problem, od 12 mj. kandida mi se pojavljuje jednom mjesečno. Vidim da ima puno gorih slučajeva od mene, pa neću kukati. Prvo sam koristila canesten, pa gyno-daktarin vaginalete, i sada mi je gineklologinja prepisala Itrac 3. Zanima me da li je ikadaItrac netko koristio samo, ili u kombinaciji s nekim lokalnim sredstvom.
Ja sam jučer popila 4 komoda, moram priznati da mi je bolje, ali to nije to!
Zanima me da li je prerano za potpuno poboljšanje, ili je itrac ipak trebao biti u kombinaciji s nekom kremicom ili vaginaletama?
Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

GiRL
28.03.2008., 15:57
Ja sam pila Itrac 3 i to onu "blic" terapiju od 4 komada u 2 dana, mislim da je tako bilo. Koristila sam uz njega i Plimycol kremu.
Itrac 3 je isto privremeno rješenje, a budući da je dosta jak, ne preporučuje se prečesta upotreba jer ti pobije sve živo, a ne samo gljivice....najčešće ga se propisuje za gljivične infekcije na noktima nožnih prstiju koje su fakat teško iskorjenljive.
Nema ti druge nego izbjegavat dnevne uloške, tange, sintetičko rublje i preuske trapke...ja otkad nosim suknje primjećujem da mi je malo bolje, valjda se "provjetrilo" malo. :)

:: Jelena ::
28.03.2008., 18:09
Ja sam pila Itrac 3 i to onu "blic" terapiju od 4 komada u 2 dana, mislim da je tako bilo. Koristila sam uz njega i Plimycol kremu.
Itrac 3 je isto privremeno rješenje, a budući da je dosta jak, ne preporučuje se prečesta upotreba jer ti pobije sve živo, a ne samo gljivice....najčešće ga se propisuje za gljivične infekcije na noktima nožnih prstiju koje su fakat teško iskorjenljive.
Nema ti druge nego izbjegavat dnevne uloške, tange, sintetičko rublje i preuske trapke...ja otkad nosim suknje primjećujem da mi je malo bolje, valjda se "provjetrilo" malo. :)

Hvala ti puno na odgovoru. Morat ću se pridržavati, iako moram priznati, tange uopće više ne nosim, a niti bilo što drugo osim pamuka.
Znam koliko su ove sustavne antimikotske terapije jake, i znam koliko su štetne. Nadam se da će kroz nekoliko dana biti boolje. Mislim, malo bolj mi je već drugi dan, no možda je previše očekivati oporavak tik nakon ispijanja tableta. Mora da će uslijediti nakon nekoliko dana.

Marcelina
03.04.2008., 13:19
pozdrav!
evo dosla sam do 14 str.,stvarno se ima sta za procitat, al ono sta mene zanima nisam nasla pa mozda mi moze netko pomoc...
probala sam onaj tampon sa lggom (inace ne koristim tampone i bilo mi je prilicno neugodno, plus se mislim aaa, stavljam jogurt U sebe:eek:,al ok) i sad mene zanima dal se treba oprat nakon vađenja tampona ili bolje ne?
ja jesam sa laktacidom al ne znam stvarno...
a druga stvar, da li se smije pit pivski kvasac ako se ima problema sa gljivicama, to su B vitamini koji su kao korisni za to, al opet, kvasac je, pa se mislim...:ne zna:

petra593
04.04.2008., 10:48

Ako budeš imala kandidu kad budeš trebala roditi, ginekolog će ti na pregledu napraviti "ispiranje rodnice". Navuče komad gaze na metalnu šipku, otvori te dolje sa onom svojom hladnom spravicom, umoči gazu u neku otopinu(mislim da je fiziološka) i struže stjenke porođajnog kanala. Inače kandida može naškoditi bebi. U prvo vrijeme, dok se ne razvije imunitet, beba može dobiti soor na jeziku (to nije vezano za tvoju kandidu) u obliku bijelih naslaga kojih se treba riješiti-ma sve će ti objasniti u bolnici pri otpustu a tu je i patronažna sestra. Sretno:top:

stellaa0407
04.04.2008., 10:55
pozdrav!
evo dosla sam do 14 str.,stvarno se ima sta za procitat, al ono sta mene zanima nisam nasla pa mozda mi moze netko pomoc...
probala sam onaj tampon sa lggom (inace ne koristim tampone i bilo mi je prilicno neugodno, plus se mislim aaa, stavljam jogurt U sebe:eek:,al ok) i sad mene zanima dal se treba oprat nakon vađenja tampona ili bolje ne?
ja jesam sa laktacidom al ne znam stvarno...
a druga stvar, da li se smije pit pivski kvasac ako se ima problema sa gljivicama, to su B vitamini koji su kao korisni za to, al opet, kvasac je, pa se mislim...:ne zna:

to s lgg-om i tamponom ti ne znam bas jer nisam probala, a sto se tice nekih namirnica imas popis onog sto je dobro, a sto ne kad imas candidu, cak se predlaze i anti-candida dijeta... ukucaj u google pa ce ti izbacit, a tu dijetu imas i na stranicama poliklinike harni :mig:

IsadoraW
05.04.2008., 18:07
Drage moje žene, znam da ste već pisali o tome ali kao netko sa 7godišnjom borbom s sistemskom kandidijazom (posebno se očitovala na "ženskoj" regiji) tisuće geonistina, kanestena, itraca, diflucana, octenisepta, čišćenja kod ginekologa, guranja jogurta, češnjaka (marinadu sam si dolje radila hehe), homeopatije, pamučnih gaćica i svega živoga na ovome svijetu što sam probala (7 godina je dovoljno vremena)
mogu vam reći samo jedno:

ANTI CANDIDA DIJETA

Kada liječite vaginalni problem, samo privremeno (ako i uopće) ćete ga riješit. Recimo, ja sam skroz imuna na antimikotike.

Prije nekoliko mjeseci su mi u jednoj poliklinici izvadili krv, ustanovili iznimno visoku razinu kandide u krvi, dobila sam dijetu, dodatke (probiotik, kapriličnu kiselinu (vrlo bitnu) i omega ulje) i dijeta dijeta dijeta.
Jedini način da iskorijenite tu gamad zauvijek jest da je napadnete iznutra i da je ne hranite s onim što ona voli.

DIjeta je striktna ali mijenja život. Osim fantastične linije i potpuno ravnog trbuha, osjećat ćete se zdravo i poletno. Napokon se seksati kao u priči i napokon više ne biti umorni.

E, da, kandida se ne manifestira samo vaginalno. Ne morate imati niti vaginalni problem uopće. Možete imati i proljeve, ili biti naduti, ili preumorni, ovisni o slatkom...vaginalno je samo jedan od načina dokazivanja gospođice Kandide.

I najvažnije što me šokiralo: JOGURTI VAM ODMAŽU!! Proučite internet i pitajte prave kandida stručnjake, liječnike koji su se tome posvetili: kandida se hrani fermentima, a jogurt je upravo to i po najnovijim saznjanjima treba bježati od jogurta i potpuno ga izbjegavati dok se ne izliječite.

amelie7
08.04.2008., 12:57
:eek::eek: Ja gutam dva jogurta dnevno!!! Vragovi!!! OMG

mišica27
08.04.2008., 21:23
E sad ja imam jedno pitanje za sve pametne:

Dakle, mogu li se raditi papa test i brisevi ako je prisutna candida, dakle upala od candide, candida koja je na svom vrhuncu, kad peče, svrbi, suho je, iscjedak....ili se prvo to mora izliječiti??

ajme, jedva čekam da idem ginekologu!!!!!

infra red
08.04.2008., 21:36
E sad ja imam jedno pitanje za sve pametne:

Dakle, mogu li se raditi papa test i brisevi ako je prisutna candida, dakle upala od candide, candida koja je na svom vrhuncu, kad peče, svrbi, suho je, iscjedak....ili se prvo to mora izliječiti??

ajme, jedva čekam da idem ginekologu!!!!!

Papa se moze raditi, zapravo pozeljno je, tako da ginekolog ustanovi ima li jos nekih problema osim kandidijaze.

mišica27
08.04.2008., 21:59
E hvala ti na brzom odgovoru.
Ma i zakazan mi je papa i brisevi, ali pitam jer sam bila prije tjedan dana kod dr. pa mi nije to dvoje mogla radit. Idem u petak opet, pa pitam da znam hoće li mi konačno to moći obaviti ili ću hodočastiti i 3. put.
3 puta kod ginekologa u pola mjeseca....malo previše!:eek:

Hvala ti!!!!:)

infra red
09.04.2008., 11:34
Nema na cemu. Meni je radio papu kad sam imala tesku infekciju kandidom.

anaxy
09.04.2008., 14:17
Drage moje žene, znam da ste već pisali o tome ali kao netko sa 7godišnjom borbom s sistemskom kandidijazom (posebno se očitovala na "ženskoj" regiji) tisuće geonistina, kanestena, itraca, diflucana, octenisepta, čišćenja kod ginekologa, guranja jogurta, češnjaka (marinadu sam si dolje radila hehe), homeopatije, pamučnih gaćica i svega živoga na ovome svijetu što sam probala (7 godina je dovoljno vremena)
mogu vam reći samo jedno:

ANTI CANDIDA DIJETA

Kada liječite vaginalni problem, samo privremeno (ako i uopće) ćete ga riješit. Recimo, ja sam skroz imuna na antimikotike.

Prije nekoliko mjeseci su mi u jednoj poliklinici izvadili krv, ustanovili iznimno visoku razinu kandide u krvi, dobila sam dijetu, dodatke (probiotik, kapriličnu kiselinu (vrlo bitnu) i omega ulje) i dijeta dijeta dijeta.
Jedini način da iskorijenite tu gamad zauvijek jest da je napadnete iznutra i da je ne hranite s onim što ona voli.

DIjeta je striktna ali mijenja život. Osim fantastične linije i potpuno ravnog trbuha, osjećat ćete se zdravo i poletno. Napokon se seksati kao u priči i napokon više ne biti umorni.

E, da, kandida se ne manifestira samo vaginalno. Ne morate imati niti vaginalni problem uopće. Možete imati i proljeve, ili biti naduti, ili preumorni, ovisni o slatkom...vaginalno je samo jedan od načina dokazivanja gospođice Kandide.

I najvažnije što me šokiralo: JOGURTI VAM ODMAŽU!! Proučite internet i pitajte prave kandida stručnjake, liječnike koji su se tome posvetili: kandida se hrani fermentima, a jogurt je upravo to i po najnovijim saznjanjima treba bježati od jogurta i potpuno ga izbjegavati dok se ne izliječite.

Sve si napisala osim same DIJETE. Pa šta se jede? Napiši nam tu DIJETU ZA candidu.

valneahana
09.04.2008., 16:57
cure neznam dali ste probale sa betadine vaginaletama?one su od joda a jod djeluje na gljivice bakterije i viruse a kandida je gljivica,malo je bed jer se moraju stavljati 2 tjedna ali eto,možda ste već imune na plymicole.canastene,diflucane i geonistine pa probajte s ovima,meni su pomogle.

mišica27
10.04.2008., 13:26
Hm, ja ima još jedno pitanje, tj.dva.

Dakle,

1. kada vam je dijagnosticirana kandida, tko je vašem partneru propisao lijekove: vaš doktor ginekolog ili njegov doktor opće medicine?

2. ako idem privatniku i on mi kaže da bih trebala uzimati te i te lijekove, da li bi mi moj socijalni trebao najnormalnije propisati te lijekove i da li će u tom slučaju on htjeti propisati još i za partnera?

Hvala vam unaprijed. Naime, želim se pripremiti da znam koja su mi prava jer ti doktori mene totalno zbunjuju. Ponekad si mislim da oni žele da mi budemo bolesni, a ne zdravi. I onda ja dođem s nekim pitanjem ili situacijom i on me blijedo gleda.

valneahana
10.04.2008., 13:49
Hm, ja ima još jedno pitanje, tj.dva.

Dakle,

1. kada vam je dijagnosticirana kandida, tko je vašem partneru propisao lijekove: vaš doktor ginekolog ili njegov doktor opće medicine?

2. ako idem privatniku i on mi kaže da bih trebala uzimati te i te lijekove, da li bi mi moj socijalni trebao najnormalnije propisati te lijekove i da li će u tom slučaju on htjeti propisati još i za partnera?

Hvala vam unaprijed. Naime, želim se pripremiti da znam koja su mi prava jer ti doktori mene totalno zbunjuju. Ponekad si mislim da oni žele da mi budemo bolesni, a ne zdravi. I onda ja dođem s nekim pitanjem ili situacijom i on me blijedo gleda.

koliko ja znam kandida je tvoja bolest tj. ona je normalna u našim crijevima a kad dođe do pada imuniteta ili nekih drugih čimbenika onda se pojavljuje u rodnici i stvara nam probleme što hoće reći da pošto je to tvoja bolest netreba se partner liječiti jer ti nije to on prenio a teško ti njemu možeš prenijeti,no ako baš želiš da se liječi onda trebaš pitati svog ginekologa kad ideš njemu dali i tvoj partner šta treba,onda će ti on reći šta treba ali neznam dali ti može napisati recept za njega,možda može opće prakse mada nevjerujem ali ti za njega kao i za sebe možeš kupiti u ljekarni da ti recept ni netreba i onda kupiš mu canasten kremu ili plymicol kremu i on si to maže tako da si ga nategne tj. spusti kožicu ,namaže i vrati nazad ali velim ti nema smisla da se on liječi jer je to tvoje,bar je tako mene naučio ginekolog s kojim sam radila kao med.sestra,može ti privatnik napisati recept i za tebe i za njega,bar je moj tako pisao kad sam radila s njim ali ti recepti ti ne vrijede tj. hoću reći da ćeš sve platiti jer ti recepti nisu kao oni socijalni kod kojih neke lijekove ne moraš platiti

mišica27
10.04.2008., 14:05
Razumijem što govoriš. No na mnogo mjesta sam pročitala da se kandida vraća jer se partner ne liječi. Eto, zato i pitam. Imaš pravo i za kreme za dečka. One nisu tako skupe i stvarno, to se može kupiti. Mogu i ja, ali pitala sam u slučaju da dr. preporuči oralnu terapiju.

E pa kad si medicinska sestra, može još jedno pitanje. Postoji li povezanost imeđu tih genitalnih kandida i recimo, onih na koži. Na koži ruke. Da li je to znak da je kandida prisutna u organizmu. Ili na primjer kod mene, strašna nadutost, tj. zrak u crijevima i trbuhu.

Mislim, dolje je očito da je imam i ne mogu dočekat da sutra odem doktorici. A dolje svrbi svugdje. Čak i oko stražnjeg otvora pa se ja bojim da ja tog imam u organizmu.

A šta je je, pod stresom sam, već duuuuugo, duuuugo. Malo se smirim, pa opet i cijele godine sam sva nikakva. Recimo, doktorica opće mi je dijagnosticirala gastroduodenitis, tj. jaka želučana kiselina. I baš osjećam da kad sam ja mirnija, i to je mirnije. A sad više ne znam ni sama jel to s crijevima već od gljivica ili od mog gastroduo...

Hvala ti puno!

Baš si srce!!!:grli:

valneahana
10.04.2008., 14:46
Razumijem što govoriš. No na mnogo mjesta sam pročitala da se kandida vraća jer se partner ne liječi. Eto, zato i pitam. Imaš pravo i za kreme za dečka. One nisu tako skupe i stvarno, to se može kupiti. Mogu i ja, ali pitala sam u slučaju da dr. preporuči oralnu terapiju.

E pa kad si medicinska sestra, može još jedno pitanje. Postoji li povezanost imeđu tih genitalnih kandida i recimo, onih na koži. Na koži ruke. Da li je to znak da je kandida prisutna u organizmu. Ili na primjer kod mene, strašna nadutost, tj. zrak u crijevima i trbuhu.

Mislim, dolje je očito da je imam i ne mogu dočekat da sutra odem doktorici. A dolje svrbi svugdje. Čak i oko stražnjeg otvora pa se ja bojim da ja tog imam u organizmu.

A šta je je, pod stresom sam, već duuuuugo, duuuugo. Malo se smirim, pa opet i cijele godine sam sva nikakva. Recimo, doktorica opće mi je dijagnosticirala gastroduodenitis, tj. jaka želučana kiselina. I baš osjećam da kad sam ja mirnija, i to je mirnije. A sad više ne znam ni sama jel to s crijevima već od gljivica ili od mog gastroduo...

Hvala ti puno!

Baš si srce!!!:grli:

što se tiče gastroduodenitisa normalno je da kad si ti smirena da je i želudac smiren,neznam dali si radila gastroskopiju ili kako ti je već dijagnosticirano to ali ako nisi trebala bi jer čirevi na želucu,bakterija helicobacter pylori izazivaju smetnje a može i stres pa je normalno da ako si ti mirna da je želudac ok.za točnu dijagnozu gastroduodenitisa trebaš pregled gastroenterologa a ne opće prakse,ako se odlučiš ići na pregled kod gastrića onda mu i spomeni tegobe s crijevima ali te tegobe vezane za crijeva mi se ne čine kao neka bolest,nadutost zna biti normalna ali ju svakako spomeni.moraš gastriću jer ako imaš bakteriju ili čir to treba rješavati.što se tiče gljivica po rukama i nogama ili bilo gdje drugdje po tijelu sumnjam da su povezane sa vaginalnim gljivicama tj. hoću reći da si očito sklona tome i onda ti se javljaju tamo gdje im je lijepo da izbiju,te se isto mogu mazati canastenom ili plimicolom,zapamti gljivice nevole suhoću pa ta mjesta treba luftati,nositi pamučne čarape,kožnu obuću,stavljati puder u nju i tako,za vaginalne gljivice preporučam ti betadine vaginalete,ako nisi alergična na jod pa probaj s njima,možeš ih kupiti bez recepta i popij jedan diflucan od 150 mg a i partner ga može popiti.e da i kad god piješ bilo kakav antibiotik za bilo koju bolest za to vrijeme si stavljaj plymicol,canasten ili geonistin(ako ga budu opet proizvodili) jer antibiotici isto izazivaju gljivice i lactogyn kapsule na usta dva sata prije antibiotika

mišica27
10.04.2008., 15:21
Ajme, hvala ti puno!

Ovako, što se tiče tegoba sa želudcem. Zbog toga sam se već prebacila jednoj doktorici i s ovom sam generalno zadovoljna, ali i tu sam malo sumnjičava na tu dijagnozu gatroduodenitisa. Naime, prvo i jedino što sam ja radila bila je pretraga krvi i urina. I opisala joj simptome i kaže da je to to. A ja joj postavljam još tisuću pitanja, misleći da će posumnjati na što i poslati me negdje. Uzimala sam peptoran.Eto, to mi je dala. I kad sam joj rekla da ne vidim baš veliku razliku, ali da osjećam da je poboljšanje nastupilo otkako se jedna stresna situacija smirila.....od tada...nikom ništa.

Doduše, nije bilo ni stresa, a sad sve skupa. I dolje problemi pa sam jako nervozna što skoro tjedan dana čekam pregled i zabrinuta sam i neugodno se osjećam i već me i nos svrbi. Pa onda mi drugi rade veliki pritisak oko ispita, pa i taj stres i evo jučer i danas jave se crijeva i ta nadustost.

Uglavnom, u zadnje vrijeme me jako ljute ti doktori. Moj socijalni me ni ne pregledava, kad pregleda, što je bilo prije više od godine, ja bi ga pitala 100 pitanja....on samo nešto promrmlja. Kad sam mu prije tri godine došla s preporukom dr.opće med. da mi napravi pretrage zbog upale, tj. sluzi u mokraći a urinokultura je bila u redu, on kaže: ako je papa test u redu, sve je u redu......Mislim, mene je sram, stvarno me sram, ali ja do nedavno nisam znala za briseve cerviksa....jednostavno mi taj dr. ništa ne govori. Samo kaže, ako je papa test u redu, sve je u redu. A moje je vjekovito uvjerenje da je dr. tu da ti pomogne, da te nauči, da ti kaže što bi trebao, a ne da šuti jer je to skupa pretraga. Zato sam sad skupila lovu i otišla privatno. A vidiš i dr. opće medicine. Još sam se ja čudila da kako nešto tako može dijagnosticirati bez skoro ijedne pretrage. Pa i kad čovjek ima upalu grla, dr. mu gleda u grlo pa nije da telepatijom otkriva o čemu je riječ. A posebno kad je riječ o ovako osjetljivim stvarima. I još k tome u obitelji je bilo dosta malignih oboljenja, a teta je imala baš rak želudca.

Ma baš se osjećam k'o mali patuljak koji ne zna kako se u tom svemu snaći. Pa više sam na forumu naučila nego igdje.

Tebi veliko hvala, i još samo da te pitam, te vaginalete mogu kupiti u bilo kojoj ljekarni???

Kiss!!!

mišica27
10.04.2008., 15:27
Ajme, hvala ti puno!

Ovako, što se tiče tegoba sa želudcem. Zbog toga sam se već prebacila jednoj doktorici i s ovom sam generalno zadovoljna, ali i tu sam malo sumnjičava na tu dijagnozu gatroduodenitisa. Naime, prvo i jedino što sam ja radila bila je pretraga krvi i urina. I opisala joj simptome i kaže da je to to. A ja joj postavljam još tisuću pitanja, misleći da će posumnjati na što i poslati me negdje. Uzimala sam peptoran.Eto, to mi je dala. I kad sam joj rekla da ne vidim baš veliku razliku, ali da osjećam da je poboljšanje nastupilo otkako se jedna stresna situacija smirila.....od tada...nikom ništa.

Doduše, nije bilo ni stresa, a sad sve skupa. I dolje problemi pa sam jako nervozna što skoro tjedan dana čekam pregled i zabrinuta sam i neugodno se osjećam i već me i nos svrbi. Pa onda mi drugi rade veliki pritisak oko ispita, pa i taj stres i evo jučer i danas jave se crijeva i ta nadustost.

Uglavnom, u zadnje vrijeme me jako ljute ti doktori. Moj socijalni me ni ne pregledava, kad pregleda, što je bilo prije više od godine, ja bi ga pitala 100 pitanja....on samo nešto promrmlja. Kad sam mu prije tri godine došla s preporukom dr.opće med. da mi napravi pretrage zbog upale, tj. sluzi u mokraći a urinokultura je bila u redu, on kaže: ako je papa test u redu, sve je u redu......Mislim, mene je sram, stvarno me sram, ali ja do nedavno nisam znala za briseve cerviksa....jednostavno mi taj dr. ništa ne govori. Samo kaže, ako je papa test u redu, sve je u redu. A moje je vjekovito uvjerenje da je dr. tu da ti pomogne, da te nauči, da ti kaže što bi trebao, a ne da šuti jer je to skupa pretraga. Zato sam sad skupila lovu i otišla privatno. A vidiš i dr. opće medicine. Još sam se ja čudila da kako nešto tako može dijagnosticirati bez skoro ijedne pretrage. Pa i kad čovjek ima upalu grla, dr. mu gleda u grlo pa nije da telepatijom otkriva o čemu je riječ. A posebno kad je riječ o ovako osjetljivim stvarima. I još k tome u obitelji je bilo dosta malignih oboljenja, a teta je imala baš rak želudca.

Ma baš se osjećam k'o mali patuljak koji ne zna kako se u tom svemu snaći. Pa više sam na forumu naučila nego igdje.

Tebi veliko hvala, i još samo da te pitam, te vaginalete mogu kupiti u bilo kojoj ljekarni???

Kiss!!!

Lilit
10.04.2008., 16:47
nije tocno da se kandida nemoze prenijet na muskarca i muskarac bi se isto trebao lijecit...

valneahana
10.04.2008., 20:07
Ajme, hvala ti puno!

Kiss!!!

odi u neku bolnicu i traži termin za gastroenterologa za pregled i kad dobiješ termin onda idi po uputnicu kod opće prakse,nemoj prije ići po uputnicu rad toga što ćeš termin najvjerovatnije dobiti za par mjeseci,nažalost kod nas je tako ili odi privatno,nitko ti nemože postaviti dijagnozu gastrduodenitisa osim gastroenterologa,bez obzira imala ti sad smetnje ili ne naruči se jer možda sad sve miruje pa opet bukne!sve ove vaginalete i tablete koje sam napisala mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni,naravno ne u biljnoj,ako ti u nekoj ljekarni znaju reći da ti nežele dati jer nemaš recept odi u drugu i dat će ti,naime neke mlade zaposlenice se strogo drže pravila pa nedaju bez recepta pa onda odeš u drugu,pošto sam radila na par odjela i u gin.ambulanti ja ti sebe uvijek sama liječim u vezi sa vaginalnim problemima jer me to iskustvo naučilo.sve poruke šta sam ti pisala dobro zapamti i koristi preporuke.sve ove tablete i vaginalete su ti svake oko 30,40 kn osim lactogina koji je oko 90 kn.i još jedan savjet,neznam kad si zadnji put bila na papi,brisevima a ako nisi voljela bi i preporučam ti da odeš i napraviš prvo sve pa se onda možemo čuti u vezi terapije koju dobiješ,a ako želiš riješiti tegobe koristi ono što sam ti napisala pa nakon toga odi giniću da provjeriš dali si je se rješila jer nemora biti kandida u pitanju nego neka druga infekcija ali će ti to betadine vaginalete rješiti jer one djeluju na bakterije,viruse i gljivice,ali samo ako nisi alergična na jod,pakovanje je od 14 vaginaleta,mogu se koristiti za vrijeme menstruacije i moraju se koristiti svih 14, tj. znači svaku večer prije spavanja u ležećem položaju si ih stavljaš što dublje u rodnicu,gurni ih prstom što dublje s tim da vaginaletu prethodno malo navlažiš vodom i zapamti da se sve vaginalete bilo to ove ili druge stavljaju kad ideš spavati i znaš da se nećeš dizati bar par sati jer ako ih staviš i budeš se šetala one će se spustiti ili odmah iscuriti i neće biti efekta i uvijek čitaj uputstva na lijeku.za bilo koja pitanja sam ti tu pa me možeš pitati.

valneahana
10.04.2008., 20:23
nije tocno da se kandida nemoze prenijet na muskarca i muskarac bi se isto trebao lijecit...

kao što rekoh to je naša bolest,znači ako si ti bolesna nije i partner jer ona dolazi iz naših crijeva i nisam napisala da muški nemože dobiti nego da može ali jako teško i rijetko,kod njih veliku ulogu igra anatomija spolovila tako da kod muškaraca bilo koja spolna bolest je teže prenosiva tj.oni najčešće nemaju tegobe i nije im ništa tj. kod njih se bolest teže prima ili mogu biti kliconoše i prenose nama a kod nas se sve prima.ponavljam kandidu može dobiti ali teško kao što sam napisala,uostalom to je logično jer šta se vrijedi partner liječiti kad ju nedobivaš od njega nego iz vlastitih crijeva tj ako ju on izliječi neznači da ćeš i ti jer ti može opet izaći kod pada imuniteta ili drugih čimbenika koji uzrukuju promjenu ph sluznice vagine kao što je i sex,pri tom nemislim da ti partner prenosi nego pošto svaki čovjek ima svoj ph tako muškarac ima i svoj i za vrijeme sexa radi njegovog ph koji nije isti s tvojim dolazi do poremećaja tvojeg ph koji kad je poremećen je idealan za razmnožavanje raznih bakterija,gljivica,virusa.

mišica27
10.04.2008., 20:46
Još jednom, hvala.

A što se tiče pape i briseva...upravo zbog toga sam se i počela ljutiti na svog soc. doktora. Kad je prošlo godinu dana od zadnjeg, a to je bilo u 1. mjesecu, zvala sam( naručuje se svakog 1. u mjesecu) i svaki put bi me otpilili da nazovem sljedeći mjesec jer je taj već sve popunjeno. Ma strašno.

I onda sam sad 1.4. otišla privatnici. Još više sam bila potaknuta prestankom uzimanja kontracepcijskih i upalom, vjerojatno kandidom koja mi se javila kad sam bila na putu, po cijele dane u trapericama, bila na bazenu, u sauni, pa došla menga, pa ulošci....i nakon menge sam jedva sjedila. Kako sam bila naručena tek za tjedan dana, da si olakšam muke uzela sam canesten.
Naravno, zbog toga jer mi je u rodnici bilo još uvijek sadržaj canestena, doktorica mi nije mogla uraditi papu i briseve pa me naručila za 10 dana, tj. sutra. I kažem, jedva čekam jer se u tih 10 dana upala opet razbuktala. Zato što je onim canestenom vjerojatno nisam izliječila nego zaliječila.

Tako da sutra idem i baš sam sretna!:D Sad ću konačno sve provjeriti.

Javim ti šta mi je rekla pa ovisno šta mi ona da, da vidim jel da koristim ove vaginalete na tvoju preporuku!!!

Hvala!!

valneahana
10.04.2008., 20:55
Još jednom, hvala.

A što se tiče pape i briseva...upravo zbog toga sam se i počela ljutiti na svog soc. doktora. Kad je prošlo godinu dana od zadnjeg, a to je bilo u 1. mjesecu, zvala sam( naručuje se svakog 1. u mjesecu) i svaki put bi me otpilili da nazovem sljedeći mjesec jer je taj već sve popunjeno. Ma strašno.

I onda sam sad 1.4. otišla privatnici. Još više sam bila potaknuta prestankom uzimanja kontracepcijskih i upalom, vjerojatno kandidom koja mi se javila kad sam bila na putu, po cijele dane u trapericama, bila na bazenu, u sauni, pa došla menga, pa ulošci....i nakon menge sam jedva sjedila. Kako sam bila naručena tek za tjedan dana, da si olakšam muke uzela sam canesten.
Naravno, zbog toga jer mi je u rodnici bilo još uvijek sadržaj canestena, doktorica mi nije mogla uraditi papu i briseve pa me naručila za 10 dana, tj. sutra. I kažem, jedva čekam jer se u tih 10 dana upala opet razbuktala. Zato što je onim canestenom vjerojatno nisam izliječila nego zaliječila.

Tako da sutra idem i baš sam sretna!:D Sad ću konačno sve provjeriti.

Javim ti šta mi je rekla pa ovisno šta mi ona da, da vidim jel da koristim ove vaginalete na tvoju preporuku!!!

Hvala!!

javi se obavezno da čujem kaj je bilo,traži ju da ti uzme briseve i tipizaciju na hpv tako da si sve to napraviš pa si mirna šta se tiče vagine,ako te pita zašto želiš tipizaciju na hpv i briseve reci da se želiš kompletno provjeriti,neki ginići ti to nežele raditi ako nema indikacije za to ali ti joj onda smuljaj i reci da su se tvom partneru pojavile bradavice na penisu(one su karakteristične za hpv)pa da se ti želiš provjeriti a za briseve reci da konstantno imaš iscjedak i da želiš vidjeti od čega dolazi,zapamti imaš pravo na te pretrage bez obzira bio papa uredan ili ne.možda ti neprepiše betadine,njega ginići rijetko daju,neznam zašto ali znam da je jako moćan.čujemo se sutra pa ćemo sve temeljito razraditi.

amelie7
11.04.2008., 09:15
Da se i ja malo ubacim. Valneahana vidim da si jako upućena u sve i sviđa mi se da mogu čitati savjete od takve osobe. Hvala. Socijalni doktori stvarno kao da nemaju volje za pomoći pacijentima. I ja imam problema sa gljivicama, bas sam jučer bila kod ginićke. prepisala mi je vaginalete i kremu rojazol. nadam se da će mi to pomoći. prosli put mi je samo dala canesten i nije bilo baš od pomoći.
ALI, baš i ne vidim da spominjete ovdje rojazol. I sta je najbolje, vidjela sam da takvu kremu moj decko koristi protiv gljivica na nogama. malo mi je to neusporedivo i čudno :confused:
Uglavnom, meni se povuku pa se opet vrate, počelo je prije 2 mjeseca, prije nisam imala problema. Prošli tjedan sam počela piti antibiotike zbog upale zuba pa mi je vjeroajtno to bio okidač. Muku mučim s tim gljivama, a doktorica kaže ništa strašno. Možda nije, ali je neugodno. Sada bi se stanje trebalo poboljšat, a ako se opet vrati rekla je da ćemo pokušat s hormonskim vaginaletama. kakve su te, imaš iskustva s tim?

valneahana
11.04.2008., 10:07
Da se i ja malo ubacim. Valneahana vidim da si jako upućena u sve i sviđa mi se da mogu čitati savjete od takve osobe. Hvala. Socijalni doktori stvarno kao da nemaju volje za pomoći pacijentima. I ja imam problema sa gljivicama, bas sam jučer bila kod ginićke. prepisala mi je vaginalete i kremu rojazol. nadam se da će mi to pomoći. prosli put mi je samo dala canesten i nije bilo baš od pomoći.
ALI, baš i ne vidim da spominjete ovdje rojazol. I sta je najbolje, vidjela sam da takvu kremu moj decko koristi protiv gljivica na nogama. malo mi je to neusporedivo i čudno :confused:
Uglavnom, meni se povuku pa se opet vrate, počelo je prije 2 mjeseca, prije nisam imala problema. Prošli tjedan sam počela piti antibiotike zbog upale zuba pa mi je vjeroajtno to bio okidač. Muku mučim s tim gljivama, a doktorica kaže ništa strašno. Možda nije, ali je neugodno. Sada bi se stanje trebalo poboljšat, a ako se opet vrati rekla je da ćemo pokušat s hormonskim vaginaletama. kakve su te, imaš iskustva s tim?

moji ginekolozi nisu davali hormonske za gljivice tako da tu stvarno nemogu ništa komentirati,što se tiče rojazola on je isto dobar ali najviše spominjem betadine jer ih mnogi nisu koristili,a možda su već imuni na rojazole canastene i plimicole pa da probaju sa betadine vaginaletama i one su od joda a jod je jako dobar jer djeluje i na bakterije i viruse i gljivice zato ih preporučam,dobar je bio i geonistin dok ga je bilo,navodno se više ne proizvodi a kada sam pitala jel hoće opet onda su rekli da ako i hoće da će to biti na ljeto.što se tiče gljivica bilo gdje po tijelu normalno je da se one mažu istim kremicama koje mi koristimo za vaginu jer gljivice su gljivice a ti lijekovi su protiv gljivica tako da se nemoraš čuditi.normalno je da ti se kandida vraća tj. hoću reći da većina žena,napominjem većina kad jednom dobije kandidu onda joj se opet zna vraćati,gljivice je općenito teško riješiti jer njima pogoduje vlažnost i toplina kao što je u vagini ili na nogama jer su noge većinu dana u cipeli,moji doktori su znali i ručno odstranjivati naslage gljivica u rodnici sa špatulom ali to jedino ako lijek zbilja ništa ne pomogne ali ni to ti nije garancija da se neće vratiti.probaj sad za vrijeme rojazola popiti i na usta jedan diflucan od 150 mg na pun želudac(prije toga pročitaj uputstva o lijeku) i probaj sa dvije kutije lactogin kapsula(one sadrže dobre bakterije koje onda se u vagini bore sa svim lošim te lactogin uspostavlja i regulira vaginalnu floru)kad popiješ dvije kutije napravi pauzu od mjesec dva pa možeš opet jer se nepreporuča stalna konzumacija lactogina,kao što sam napisala njega možeš piti i dva sata prije antibiotika kad piješ antibiotik i uvijek si stavljaj vaginalete bio to rojazol,canasten ili plimicol kad piješ antibiotik jer je on idealan za razmnožavanje gljivica samo to nitko od dr ne spominje i neznam zašto,imaš pravo da su se doktori malo ulijenili jer nitko ništa neobjašnjava a kad ga pitaš nešto imaš osjećaj da će te opaliti,stvarno neznam zašto je tako,malo ima dobrih.ali i privatnici znaju biti koma i ništa ne reći.možeš piti i puno jogurta da se crijeva stabiliziraju jer od njih dolaze gljivice jer su one tamo normalne i to one sa lgg-om

amelie7
11.04.2008., 10:30
Diflucan bih trebala piti onda svaki dan dok se liječim? Baš uskoro trebam dobiti i mengu, rekla mi je doc da onda ne koristim ništa nego nastavim s terapijom kad završi.
što je u stvari lactogin? Jel da probam s tim nakon diflucana ili mogu sve zajedno? I jel smeta što pijem pilule? Pijem triqulare.
što se tiče jogurta, ja popijem i 2 dnevno jer ga volim ali sam pročitala na ovoj ili prošloj stranici da i nije dobar pa mi sad više ništa nije jasno.
mogu koristiti i betadine kad pijem antibiotike? imam ih doma, to sam bila uzela na svoju ruku kad sam morala dugo čekati na pregled.
Koliko koštaju one tablete - diflucan i lactogin? cca?

Puno ti hvala na strpljivosti i odgovorima. :)

valneahana
11.04.2008., 10:49
Diflucan bih trebala piti onda svaki dan dok se liječim? Baš uskoro trebam dobiti i mengu, rekla mi je doc da onda ne koristim ništa nego nastavim s terapijom kad završi.
što je u stvari lactogin? Jel da probam s tim nakon diflucana ili mogu sve zajedno? I jel smeta što pijem pilule? Pijem triqulare.
što se tiče jogurta, ja popijem i 2 dnevno jer ga volim ali sam pročitala na ovoj ili prošloj stranici da i nije dobar pa mi sad više ništa nije jasno.
mogu koristiti i betadine kad pijem antibiotike? imam ih doma, to sam bila uzela na svoju ruku kad sam morala dugo čekati na pregled.
Koliko koštaju one tablete - diflucan i lactogin? cca?

Puno ti hvala na strpljivosti i odgovorima. :)

pošto trebaš dobiti mengu nemoj opće započeti liječenje rojazolom nego se strpi pa nakon menge,tako da si svaki dan stavljaš a ne sad par dana i onda nakon menge ostatak,bit će efikasnije,diflucan se pije samo jedna tableta od 150 mg samo jednom ,znam da ćeš sada pitati kako je moguće da jedna tableta može učiniti nestanak gljivica ali eto moguće je jer je to jaki lijek i zato ga treba na pun želudac,ta tableta nije više od 50 kn,možda i manje nju možeš popiti na dan kad započneš s rojazolom a možeš i sad pa nakon menge rojazol,lactogin su ti kapsule u kojima su dobre bakterije,kao i u jogurtu i one djeluju baš na intimnu žensku zonu,dobre bakterije nas štite i one su dobrodošle i lactogin uspostavlja vaginalnu floru,ako danas popiješ diflucan onda možeš lactogin piti za vrijeme rojazola jednu ujutro a jednu navečer a ako ćeš diflucan popiti prvi dan za vrijeme rojazola onda s lactoginom počni drugi dan i pij ga dok ne potrošiš dvije kutije i nakon toga pauza od mjesec dva pa možeš opet,on košta oko 90 kn jedna kutija.betadine sad nemoj nego napravi sve ovo a onda ćemo vidjeti ako nepomogne da probaš sa betadine ako nisi alergična na jod.svakako nakon ovog liječenja savjetujem ponovni pregled i papa test pa da vidimo jer smo šta riješili.jesi razumjela upute?mislim da ništa nesmeta pilulama tj. znam da lactogin ne smeta a kod diflucana pročitaj upute ali koliko se sjećam ne smeta.

amelie7
11.04.2008., 11:07
pošto trebaš dobiti mengu nemoj opće započeti liječenje rojazolom nego se strpi pa nakon menge,tako da si svaki dan stavljaš a ne sad par dana i onda nakon menge ostatak,bit će efikasnije,diflucan se pije samo jedna tableta od 150 mg samo jednom ,znam da ćeš sada pitati kako je moguće da jedna tableta može učiniti nestanak gljivica ali eto moguće je jer je to jaki lijek i zato ga treba na pun želudac,ta tableta nije više od 50 kn,možda i manje nju možeš popiti na dan kad započneš s rojazolom a možeš i sad pa nakon menge rojazol,lactogin su ti kapsule u kojima su dobre bakterije,kao i u jogurtu i one djeluju baš na intimnu žensku zonu,dobre bakterije nas štite i one su dobrodošle i lactogin uspostavlja vaginalnu floru,ako danas popiješ diflucan onda možeš lactogin piti za vrijeme rojazola jednu ujutro a jednu navečer a ako ćeš diflucan popiti prvi dan za vrijeme rojazola onda s lactoginom počni drugi dan i pij ga dok ne potrošiš dvije kutije i nakon toga pauza od mjesec dva pa možeš opet,on košta oko 90 kn jedna kutija.betadine sad nemoj nego napravi sve ovo a onda ćemo vidjeti ako nepomogne da probaš sa betadine ako nisi alergična na jod.svakako nakon ovog liječenja savjetujem ponovni pregled i papa test pa da vidimo jer smo šta riješili.jesi razumjela upute?mislim da ništa nesmeta pilulama tj. znam da lactogin ne smeta a kod diflucana pročitaj upute ali koliko se sjećam ne smeta.

Razumjela. Ali ja sam već počela s rojazolom, jučer. A mengu tebam dobiti tek u srijedu. znači da mi ostaje samo jedna vaginaleta za iskoristiti nakon menstruacije. Pa bi onda sad nastavila s terapijom. Betadine mi sada ni ne treba jer sam odustala od antibiotika za zub. Pitam za ubuduće. Idem ja to danas onda kupit pa se nadat najboljemu. Danas popijem diflucan i prekosutra počnem s lactoginom. Smijem za vrijeme menge? koliko uopće ima tih tableta? Joj, pitanja, pitanja... sorry. i hvala opet

valneahana
11.04.2008., 11:11
Razumjela. Ali ja sam već počela s rojazolom, jučer. A mengu tebam dobiti tek u srijedu. znači da mi ostaje samo jedna vaginaleta za iskoristiti nakon menstruacije. Pa bi onda sad nastavila s terapijom. Betadine mi sada ni ne treba jer sam odustala od antibiotika za zub. Pitam za ubuduće. Idem ja to danas onda kupit pa se nadat najboljemu. Danas popijem diflucan i prekosutra počnem s lactoginom. Smijem za vrijeme menge? koliko uopće ima tih tableta? Joj, pitanja, pitanja... sorry. i hvala opet

diflucan je jedna a lactogina ima15 kom.gle bit ću tu na forumu svaki dan ako niš drugo čitat ću ga ako neće biti pitanja pa kad god kaj trebaš piši samo napiši da je za mene da znam,smiješ za vrijeme menge

Lilit
11.04.2008., 13:54
kao što rekoh to je naša bolest,znači ako si ti bolesna nije i partner jer ona dolazi iz naših crijeva i nisam napisala da muški nemože dobiti nego da može ali jako teško i rijetko,kod njih veliku ulogu igra anatomija spolovila tako da kod muškaraca bilo koja spolna bolest je teže prenosiva tj.oni najčešće nemaju tegobe i nije im ništa tj. kod njih se bolest teže prima ili mogu biti kliconoše i prenose nama a kod nas se sve prima.ponavljam kandidu može dobiti ali teško kao što sam napisala,uostalom to je logično jer šta se vrijedi partner liječiti kad ju nedobivaš od njega nego iz vlastitih crijeva tj ako ju on izliječi neznači da ćeš i ti jer ti može opet izaći kod pada imuniteta ili drugih čimbenika koji uzrukuju promjenu ph sluznice vagine kao što je i sex,pri tom nemislim da ti partner prenosi nego pošto svaki čovjek ima svoj ph tako muškarac ima i svoj i za vrijeme sexa radi njegovog ph koji nije isti s tvojim dolazi do poremećaja tvojeg ph koji kad je poremećen je idealan za razmnožavanje raznih bakterija,gljivica,virusa.

pa nije uopce tako tesko, spolni odnos u vrijeme kad zena ima kandidu i eto je na muskome, a sta je jos gore je to da muskarac nemora imat ni simptome i onda se zena izljeci a muskarac joj ju vrati nazad
koliko sam skuzila ti si med sestra, meni je gin isto rekao da se kandida ne prenosi pa sam ju prenijela decku, nije to std ali da se ne moze prenijet - moze

Danas popijem diflucan

kupila si ga sa ili bez recepta?

in spe
11.04.2008., 14:44
Diflucan je skuplji od 50 kn, bio je oko 80 kn još prije 3 godine kad sam ga ja uzimala, a kako lijekovi stalno poskupljuju, pripremi se. Ide inače na recept pa obavezno slaži da ti je to preporuka od privatnog ginekologa, od socijalnog teško da ćeš ga dobiti upravo zbog cijene. A računaj na recidiv, to zahvali pilulama :mad:...

amelie7
11.04.2008., 15:08
Diflucan je skuplji od 50 kn, bio je oko 80 kn još prije 3 godine kad sam ga ja uzimala, a kako lijekovi stalno poskupljuju, pripremi se. Ide inače na recept pa obavezno slaži da ti je to preporuka od privatnog ginekologa, od socijalnog teško da ćeš ga dobiti upravo zbog cijene. A računaj na recidiv, to zahvali pilulama :mad:...

A jel ti pomogao diflucan? Nisam baš oduševljena sa davanjem 80-100 kn za 1 tabletu..

Za Lilit: nisam još kupila

valneahana
11.04.2008., 15:27
pa nije uopce tako tesko, spolni odnos u vrijeme kad zena ima kandidu i eto je na muskome, a sta je jos gore je to da muskarac nemora imat ni simptome i onda se zena izljeci a muskarac joj ju vrati nazad
koliko sam skuzila ti si med sestra, meni je gin isto rekao da se kandida ne prenosi pa sam ju prenijela decku, nije to std ali da se ne moze prenijet - moze

može se kupiti bez recepta a ako ti ga nedaju odeš u drugu ljekarnu i tamo će ti dati

valneahana
11.04.2008., 15:30
A jel ti pomogao diflucan? Nisam baš oduševljena sa davanjem 80-100 kn za 1 tabletu..

Za Lilit: nisam još kupila

kupi ga i probaj kao što sam ti rekla,svi lijekovi ne djeluju isto na svakoga tako da nekom pomaže a nekom ne i nemoj da te to obeshrabri nego probaj

valneahana
11.04.2008., 15:38

opet ponavljam može se prenijeti ali rijetko a kod vas se eto to desilo i sama si napisala da ti je i gin. rekao da se ne može valjda on zna šta priča,ako nevjeruješ meni vjeruj njemu,pa nepričam bezveze,on ju je nažalost dobio,a možda nije bila kandida u pitanju jer ako nisi radila papu onda nemožeš biti sigurna a ako i jesi on spada u tu rijetkost a pitanje je radi čega,jel to pad imuniteta kod njega ili neka osjetljivost pa ju je dobio.

amelie7
11.04.2008., 15:44
Da, i meni je rekla gin da ne može dečko dobit od mene i ne može biti prijenosnik, da to negdje čući u njemu pa dođe na mene. da ima on, već bi se očitovalo kao crvenilo ili iritacija. znači, nema

Lilit
11.04.2008., 15:48
a mogu ja vjerovat svom gin, onom istom koji mi nije znao masu info kojih sam ja nasla na netu tako da radje ne, proucit cu ja jos i sama a ako zena vec ima kandidu mislim da je stvarno najmanji problem suzdrzat se od spolnih odnosa i dat njemu canesten ili bilo koju drugu kremu da se maze a to moze uvelike pomoc.
meni je moj gin reko da kandida nije prenosiva ali mi je svejedno dao recept i za kanesten za decka.
nemoze mi niko tvrdit 100% da se kandida nece prenijet na muskarca pa tako ni ti bez obzira sta si med sestra :mig:

in spe
11.04.2008., 16:23

Ništa više nego Geonistin... Kojeg, nažalost, više nema... Ta tableta je ubojica za želudac i jetru, pa ako ti ne pomogne, ne isprobavaj višekratno. Dok god sam na pilulama, imam candidu svakih mjesec, dva i tu mi ne može pomoći nikakvo sterilno bakino rublje, anti-candida dijeta, Lactogyini, češnjak i ostala čudesa. But, that's just me :ne zna:.

valneahana
11.04.2008., 17:14
a mogu ja vjerovat svom gin, onom istom koji mi nije znao masu info kojih sam ja nasla na netu tako da radje ne, proucit cu ja jos i sama a ako zena vec ima kandidu mislim da je stvarno najmanji problem suzdrzat se od spolnih odnosa i dat njemu canesten ili bilo koju drugu kremu da se maze a to moze uvelike pomoc.
meni je moj gin reko da kandida nije prenosiva ali mi je svejedno dao recept i za kanesten za decka.
nemoze mi niko tvrdit 100% da se kandida nece prenijet na muskarca pa tako ni ti bez obzira sta si med sestra :mig:

jel ti dobro čitaš?daj mi reci tko tvrdi da se neće 1oo %?nitko to ne tvrdi nego kažem da može,jel vidiš,može ali rijetko a to rijetko znači da može ali to što je tvoj dobio je rijetkost,znači nemoraju svi muški dobiti kao tvoj što je dobio,neki će dobiti a neki ne ali ako hoćeš evo ti u postotcima:97% neće dobiti a 3%hoće ,znači ta tri posto su rijetkost ali to znači da postoji šansa

GiRL
11.04.2008., 21:12
Očito prijenos kandide nije u tako malenom postotku jer sam ju i ja tako prenijela svom dečku, dala mu kremicu svoju da se maže i prošlo mu za dan-dva...moja frendica isto tako prenijela svom, tako da bih rekla da je veći postotak od 3, sigurno....

valneahana
11.04.2008., 22:04
Očito prijenos kandide nije u tako malenom postotku jer sam ju i ja tako prenijela svom dečku, dala mu kremicu svoju da se maže i prošlo mu za dan-dva...moja frendica isto tako prenijela svom, tako da bih rekla da je veći postotak od 3, sigurno....

valjda ginekolozi znaju što pričaju i ja što sam učila,mislite kako hoćete ali ja vjerujem u znanje medicine.neda mi se više prepucavati oko toga.mazanje kremicom nije dovoljno dva dana pa makar i simptomi prošli jer je onda to zaliječeno a ne izliječeno i pitaj boga dali je to kod vas bila kandida jer ako niste radili papu nemožete biti sigurne a i nemora da je dečko imao kandidu jer vjerojatno on nije radio pretrage,kod njega može biti i prisutna obična iritacija ili svrbež nepoznatog uzroka koji mazanjem kremica prolazi.sve dok se muškarci isto nenaprave pretrage da se vidi dali je bila kandida nemožete tvrditi da je pa makar ju vi imali a iskreno nevjerujem da je itko od vaših muškaraca(mislim na tebe i curu kojoj sam prije postala)bio na pretragama.dok nema nalaza nema ni priče,postotke sam slikovito napisala jer lilit nikako da shvati što pišem,ja govorim da može ali rijetko a ona na to kaže da joj nitko nemože 100% tvrditi da nemože.pa to nije nitko ni rekao pa mislim da sa postotcima će joj biti jasnije jel sa riječima baš i nije,očito ne vidi.tako da su postotci slikoviti ali nisu daleko od stvarnih.simptomi kod kandide neprolaze za dan dva kao što si napisala a vidim da tvoj nije bio na pretragama jer mu nebi ti dala kremicu nego bi on dobio od stručnjaka tako da nemožemo sa sigurnošću govoriti o kandidi tj. ti to nemožeš tvrditi

Lilit
12.04.2008., 14:46
jel ti dobro čitaš?daj mi reci tko tvrdi da se neće 1oo %?nitko to ne tvrdi nego kažem da može,jel vidiš,može ali rijetko a to rijetko znači da može ali to što je tvoj dobio je rijetkost,znači nemoraju svi muški dobiti kao tvoj što je dobio,neki će dobiti a neki ne ali ako hoćeš evo ti u postotcima:97% neće dobiti a 3%hoće ,znači ta tri posto su rijetkost ali to znači da postoji šansa

ti tvrdis da je taj postotak mogucnosti toliko mali da nije potrebno da se i muskarac lijeci a ja tvrdim da je potrebno da se i on lijeci /maze/ pa makar i nemao simptome.
na kraju krajeva jel moze stetit da se i on namaze? nemoze.
a jel moze stetit da se on ne namaze? moze.
i to je sve.
i ne mazanje od dva dana nece pomoc, ali u uputama ljepo pise da se maze tjedan ili dva ne sjecam se vise.
mi smo na forumu davno zakljucili da doktor i nisu bas uvijek najpametniji dapace samo nas se zele sta prije rijesit, da su doktori pravi onda mi ne bi morale na forumu saznavata info da nije dovoljan samo papa test nego i kojekakvi drugi ali vidim da si ti jedan od onih koja je najpametnija pa se necu vise raspravljat :mig: :kava:

valneahana
12.04.2008., 16:41
ti tvrdis da je taj postotak mogucnosti toliko mali da nije potrebno da se i muskarac lijeci a ja tvrdim da je potrebno da se i on lijeci /maze/ pa makar i nemao simptome.
na kraju krajeva jel moze stetit da se i on namaze? nemoze.
a jel moze stetit da se on ne namaze? moze.
i to je sve.
i ne mazanje od dva dana nece pomoc, ali u uputama ljepo pise da se maze tjedan ili dva ne sjecam se vise.
mi smo na forumu davno zakljucili da doktor i nisu bas uvijek najpametniji dapace samo nas se zele sta prije rijesit, da su doktori pravi onda mi ne bi morale na forumu saznavata info da nije dovoljan samo papa test nego i kojekakvi drugi ali vidim da si ti jedan od onih koja je najpametnija pa se necu vise raspravljat :mig: :kava:

on se može liječiti radi sebe ako ima kandidu ali to tebi neće pomoći jer ju ti dobivaš iz vlastitih crijeva a ne od partnera,nisam najpametnija nego govorim ono što sam naučila tokom školovanja u med.školi i i ginekolozi ono što su naučili,možeš pljuvati po njima ali zar misliš da svi ginekolozi na svijetu koji govore ono što i ja da nemaju pojma,malo bi bilo čudno da stručnjaci nemaju pojma a laici poput tebe imaju!istina je da postoje neodgovorni i nemarni liječnici svugdje u medicini pa tako i u ginekologiji i ja njih nebranim nego branim činjenicu iz medicine.nisam tu da se prepirem nego da pomognem onime što znam a ne nekim pretpostavkama i nagađanjima.ne želim se prepirati s tobom niti s ikim drugim jer govorim što je istina,nitko netvrdi da se nemože,naravno da se može prenijeti ali ti se prepucavaš samnom kao da sam rekla da nemože što nisam.može ali rijetko,ako je vama to teško prihvatiti uzmite stručnu literaturu,mazati se treba svatko tko ima problema bio to muškarac ili žena i tu nema rasprave ali ja sam govorila o tome da ako se muškarac ne liječi to ide na njegovu štetu a ne na tvoju jer ju nedobivaš od njega već iz vlastitih crijeva i stvarno neznam zašto si me uopće prva napala kad nikad nisam tvrdila da se nemože prenijeti(ako se nesjećaš pogledaj moj prvi post koji sam napisala prije nego si mi ti odgovorila),znači govorimo isto ali ti neželiš prihvatiti činjenicu da muškarci rijetko obolijevaju jer s imala iskustvo s tim ali to neznači da svaki koji ima spolni odnos s ženom koja ima kandidu da oboli.i ponavljam nitko pa ni ti nemože sa sigurnošću govoriti jel je to bila kandida sve dok muškarac ne napravi pretrage i čemu onda rasprava?znači nemožemo govoriti sve dok nema nalaza,to što je on nakon sexa s tobom kad si imala kandidu imao neke tegobe neznači da je bila kandida,moglo je biti sto različitih čudesa.po toj teoriji da čim netko spava sa osobom koja ima neku spolnu bolest ju mora dobiti onda nebi bilo zdravih ljudi od ginekološke strane.hvala bogu radi imuniteta,određene kiselosti i drugih čimbenika koji nas štite

amelie7
14.04.2008., 07:25
Kakva su to prepucavanja? Joj, joj...

Kupila sam Diflucan - 150 mg. Platila 37,50 kn, tako da znate one koje zanima cijena. Ipak nije ispalo tako skupo kako se nagađalo.

valneahana
14.04.2008., 08:29
Kakva su to prepucavanja? Joj, joj...

Kupila sam Diflucan - 150 mg. Platila 37,50 kn, tako da znate one koje zanima cijena. Ipak nije ispalo tako skupo kako se nagađalo.

ma nisam ti bila sigurno koliko je a napisala sam ti da mislim da nije više od 50 kn,a jesi uzela lactogin?

amelie7
14.04.2008., 09:00
ma nisam ti bila sigurno koliko je a napisala sam ti da mislim da nije više od 50 kn,a jesi uzela lactogin?

Nisam

Lilit
14.04.2008., 18:28
amelie - pa nije skupo, lactogyn ti je skuplji :mig: a jesu te pitali recept?

valneahana
14.04.2008., 20:00
amelie - pa nije skupo, lactogyn ti je skuplji :mig: a jesu te pitali recept?

ma ne treba ti recept,ako ti neće dati odeš u drugu i tamo će ti dati,ja u svakoj kojoj sam kupovala me nisu tražili,probaj betadine vaginalete ako nisi,jako su dobre,p.s.nevalja često piti diflucan,recimo dva do tri puta godišnje je ok

Lilit
14.04.2008., 22:44
nisam nikad pila diflucan i zapravo cu pitat gin dal ga pit i da mi da recept samo me zanimalo jesu li nju pitali recept jer se meni za dosta stvari i u privatnim ljekarnama desi da ne daju bez recepta

valneahana
14.04.2008., 22:53
nisam nikad pila diflucan i zapravo cu pitat gin dal ga pit i da mi da recept samo me zanimalo jesu li nju pitali recept jer se meni za dosta stvari i u privatnim ljekarnama desi da ne daju bez recepta

ma znam i to je bezveze jer kad znam šta mi treba onda bi još trebala čekati kod doktora po par sati za recept.skoro za svaki vrag treba recept a masovno kupuju i daju bez recepta.pitaj si ginića za diflucan jer ako je se zbilja nemožeš riješiti nikako probaj s tim,možeš probati i s kantarionovim uljem(ulje gospine trave) to je biljno i nemože štetiti a možda pomogne jer si ja to stavljam radi hpv-a a i dobar jr kod upala,stavljaš si tako da tampon namočiš u to i stavljaš sedam dana svaku večer i prespavaš s tim.probaj jer nemože štetiti.

amelie7
15.04.2008., 07:58
Nije me tražila recept. možda zato što sam stalno u toj ljekarni i žena me već zna. A i vjerujem da kad priđeš s nastupom u kojem ona vidi da ti znaš što želiš, dat će ti.
Uglavnom, ja se osjećam super i poletno kada me više ništa dolje ne iritira. Terapija još nije gotova, ali ja stvarno ne osjećam nikakve smetnje i nadam se da će ovaj put tako i ostati. (iako sumnjam)

mišica27
15.04.2008., 21:29
Samo da javim, jer sam baš sretna, meni brisevi svi negativni, tj. sve u redu. Jeeeeeeeeeee!!!:)

Još u četvrtak zovem za nalaz papa testa. Uglavnom, rekla je da se njoj ne čini da je candida u pitanju, ali da će se vidjeti na papa testu. Dotad mi je dala kremu za izvana, Daktarin.
E sad, pitala sam ju, od čega bi mogao biti iscjedak ako nisu gljivice, a ona je rekla da moram biti strpljiva i čekat rezultate, a inače da bi moglo biti alergija na nešto od odjeće.

A šta je je, ja se osjećam grozno nakon dana u trapericama. Pogotovo tvrdi traper. I recimo, kad sam doma u trenirci, nema iscjedka, a kad sam u trapericama, odmah i svaki put.

valneahana
16.04.2008., 10:02
Samo da javim, jer sam baš sretna, meni brisevi svi negativni, tj. sve u redu. Jeeeeeeeeeee!!!:)

Još u četvrtak zovem za nalaz papa testa. Uglavnom, rekla je da se njoj ne čini da je candida u pitanju, ali da će se vidjeti na papa testu. Dotad mi je dala kremu za izvana, Daktarin.
E sad, pitala sam ju, od čega bi mogao biti iscjedak ako nisu gljivice, a ona je rekla da moram biti strpljiva i čekat rezultate, a inače da bi moglo biti alergija na nešto od odjeće.

A šta je je, ja se osjećam grozno nakon dana u trapericama. Pogotovo tvrdi traper. I recimo, kad sam doma u trenirci, nema iscjedka, a kad sam u trapericama, odmah i svaki put.

drago mi je radi dobrih nalaza.neke žene imaju stalno iscjedak jer imaju povečano lučenje i to je normalno a neke su suhe i imaju kad su plodni dani tako da je sve to normalno,dok god nema specifičan miris,izgled,svrbež sve je ok.

GiRL
18.04.2008., 11:14
Nosite suknjice, ja isto "gljivarka" i otkad nosim suknje preporodila sam se! Traperice vas nažuljaju, stisnu, onda se to sve zagrije i pretvori u tropsku atmosferu, a gljive to obožavaju. :)

Lamb Of God
20.04.2008., 12:23
inače, ja ju imam.. heh.. nemam pojma otkud nit zašt, samo se pojavila. prvo sam imala kao neki smeđi iscjedak, menga nije dolazila pa je došla. sve bilo ok, a onda se pojavio neki bijeli sirasti pa kasnije žućkast iscjedak. bila kod ginića, reko prvi put da je to samo neka upala a kako nije prolazilo bila opet i dobila sam onda vagitorije. kao trebala sam dobit mengu, ali je nema, već sam dobila ipak neki kao slabo krvavi isjedak pomiješan s tim bijelim. idem na kontrolu drugi tjedan. a sad mene zanima da li je taj slabo krvavi isjedak (traje već 3 dana) kao baš menga ili kaj?

valneahana
20.04.2008., 13:22
inače, ja ju imam.. heh.. nemam pojma otkud nit zašt, samo se pojavila. prvo sam imala kao neki smeđi iscjedak, menga nije dolazila pa je došla. sve bilo ok, a onda se pojavio neki bijeli sirasti pa kasnije žućkast iscjedak. bila kod ginića, reko prvi put da je to samo neka upala a kako nije prolazilo bila opet i dobila sam onda vagitorije. kao trebala sam dobit mengu, ali je nema, već sam dobila ipak neki kao slabo krvavi isjedak pomiješan s tim bijelim. idem na kontrolu drugi tjedan. a sad mene zanima da li je taj slabo krvavi isjedak (traje već 3 dana) kao baš menga ili kaj?

može biti hormonski poremećaj,a može biti lažna menga(kod trudnoće)u svakom slučaju odi ginekologu i vjerojatno će ti dati neke tablete koje bi trbala piti i onda ćeš nakon njih dobiti mengu a ako nedobiješ onda si trudna

Lamb Of God
20.04.2008., 13:50
a ako uzmemo u obzir da se taj isjedak pojavio i prošli mjesec i trajao nekoliko dana prije nego što sam dobila pravu menstruaciju?

valneahana
20.04.2008., 16:48
a ako uzmemo u obzir da se taj isjedak pojavio i prošli mjesec i trajao nekoliko dana prije nego što sam dobila pravu menstruaciju?

ako ti je tako već bilo vjerojatno je hormonski poremećaj a ako ga se želiš riješiti morat ćeš ginekologu da dobiješ terapiju jer to neće prestati bez terapije,uglavnom to nije ništa zabrinjavajuće nego mali disbalans pa će se riješiti

PantaRhei
22.04.2008., 15:59
Evo, već sat vremena proučavam ovu temu i ne mogu vjerovat koliko ljudi ima s tom kandidom problema....
sad ću možda prepričat što je već odavno prepričano, ali ovih 25 strana je sad jednostavno nemoguće pročitat, bez da dobijem otkaz:D

Meni je sestra preporučila promjenu ishrane kad sam joj objasnila šta me muči...ona skoro cijeli život ima s tim problema, i nakon svih doktora, pretraga, dijeta i bolova (u želucu) došla je do alternative i riješila sve prehranom...za nevjerovat! Da ne ulazim u detalje koje još sve posljedice samo zbog načina ishrane.

A mene su gljivice napale još davno, ali je ginekolog tvrdio da je to normalno, kod nekog, kod nekog manje....no, kad taj iscjedak i svrbež nisu prestajali niti jedan dan počelo me to zabrinjavati....canesten i ostale vaginalete pomagale su samo trenutno....pa sam se odlučila na prehranu koja je ovdje spominjana, dakle izbacila sam šečer i ugljikohidrate, med koristim uglavnom za jogurt s musslijem ili za limunadu....i tako, puno voća i povrća, meso i riba (ne svinjetina), od mliječnih proizvoda ne kravlje, već kozje i ovčje....i tako...
samo naravno, ovisnik sam bila o slatkome i da mi je netko rekao da ću se toga morati odreći...:eek: no, kad vidim pozitivne promjene, lako je reći NE slatkome...
ipak, za izlaske, pokoje piće i neke fešte, priuštim si u manjim količinama opet taj "vražji" šečer:mig:
jednom u tjedan ili dva....i sve je ok....
iscjedak se pojavljuje opet tu i tamo, no kako je ginekolog rekao to može biti i zbog pada imuniteta, stresa.....bla bla...

ali od prošlog tjedna me opet zabrinjava da me je počelo svrbit jako i učestalije se opet pojavljuje iscjedak....a godinu dana se držim već spomenute prehrane....nije se valjda vratilo?:eek: ili je to samo trenutno sad?

Ne znam, vidim tu puno savjeta i stručnih i nestručnih (ono s jogurtom ću odmah danas probat), pa sam jednostavno morala i svoju situaciju ispričat:)

PantaRhei
22.04.2008., 16:01
Da, i ovi simptomi spominjani na prvim stranicama ove teme....pa od svakog imam nešto...nije valjda sve povezano s kandidom?!:eek:

Pogotovo me zaprepastio onaj kožni osip, što mi isto s vremena na vrijeme dođe i drugo jutro nestane....kao ospice, po cijelom tijelu crvene flekice....
:confused:

a pred par godina kad se prvi put javio liječila sam to kalcijem i nekom kremom, trajalo je dva dana....sad ne uzimam ništa kad se pojavi, brzo i prođe, ali....nije za bezveze ni to kad se pojavi, jel tako?:ne zna:

Za probavne smetnje da ne govorim, vjetrovi me ubili....stvarno neugodne situacije s tim, a ne možeš si pomoć :( i prošlo je to u prvoj fazi ishrane, međutim sad se vraćaju sve češće i češće, najviše kad jedem kruh (beskvasni), rižu (integralnu), kupus.... čak i gljive, cimet...tako neke stvari koliko sam uspjela zamijetit....
Najbolje je bilo u toj prvoj fazi od 15 dana, ali u toj fazi nema voća (osim jagoda, borovnica i kupina i malina), nema kruha, nema pašte i riže, nema mesa....pa ne mogu tako živjet! Samo na jajima i povrću:(
Mora postojati još neko rješenje....

PantaRhei
23.04.2008., 16:01
Zašto više nema nikog?:confused:

valneahana
23.04.2008., 16:58
Zašto više nema nikog?:confused:

pa tu smo ali šta da ti odgovorimo,nemamo kaj ,nisi niš pitala.

propELa_
24.04.2008., 21:36
evo i ja muku muchim sa tim sranjem..
:rolleyes:
i od simptoma sam imala svrbezh , peckanje i ponekad bol pri odnosu tj..razderala bi se malo..
imam i urea plasmu koje nikako da se rijeshim..:flop:

svojevremeno mi je pomogao samo geonistin..kojeg vishe nema..
molim svaku vecher da se vrati na trzishte:D
svi simptomi od njega nestali , mojoj srechi nikad kraja:D

znachi nestala je kandida , ostala urea plasma koju sam lijechila hyramicinom i sumamedom.. urea se samo smanji u neke normalne okvire i za neko vrijeme opet bukne..

sad mi se ponovo vratila kandida i onaj shugavi sirasti iscjedak ..
prochitah da su to KOLONIJE, ej KOLONIJE :eek:gljiva, riga mi se na to, to je to, od simptoma..bar nema peckanja ni zharenja..

imuna sam na canesten, nishta mi ne pomazhe.
sad sam uzela betadine u nadi da che bit bolje , iako mi ni on prije nie pomogao..

poslie ovog betadina , ako ne bude bolje, planiram uzet onu jednu tabletu, oralno, neznam tochno kako se zove, al pishe tu po forumu koju stranicu prije..
uzimam yasmin kontracepciju, vjerovatno su i one zasluzhne vrachanju kandide..ne divim se mladim majkama tako da lagano ne uzimam u obzir opciju da ih prestanem uzimat..

strah me pokushavat sa tim tamponima sa jogurtom jer je neko napisao da ti jogurti ustvari odmazhu..
pokushala sam josh onaj stari recept..s lukom..

tragedija:lol:
daaa..stavljala sam si luk u gazu, pa u p****
par dana..nie mi bilo bash bolje..pa sam prestala, neznam koliko dana uzastopce se to radi..
nechu valjda chekat dok ne bude bolje pa da mi se ona pretvori u luk:lol:

ako mi ni s tom tabletom ne bude bolje, popizdit chu i zabetonirat chu se dole i ugradit si qrc :D postat mushko, oni ionako sve prenose, nishta im se ne prima..

valneahana
24.04.2008., 23:22
evo i ja muku muchim sa tim sranjem..
:rolleyes:
i od simptoma sam imala svrbezh , peckanje i ponekad bol pri odnosu tj..razderala bi se malo..
imam i urea plasmu koje nikako da se rijeshim..:flop:

svojevremeno mi je pomogao samo geonistin..kojeg vishe nema..
molim svaku vecher da se vrati na trzishte:D
svi simptomi od njega nestali , mojoj srechi nikad kraja:D

znachi nestala je kandida , ostala urea plasma koju sam lijechila hyramicinom i sumamedom.. urea se samo smanji u neke normalne okvire i za neko vrijeme opet bukne..

sad mi se ponovo vratila kandida i onaj shugavi sirasti iscjedak ..
prochitah da su to KOLONIJE, ej KOLONIJE :eek:gljiva, riga mi se na to, to je to, od simptoma..bar nema peckanja ni zharenja..

imuna sam na canesten, nishta mi ne pomazhe.
sad sam uzela betadine u nadi da che bit bolje , iako mi ni on prije nie pomogao..

poslie ovog betadina , ako ne bude bolje, planiram uzet onu jednu tabletu, oralno, neznam tochno kako se zove, al pishe tu po forumu koju stranicu prije..
uzimam yasmin kontracepciju, vjerovatno su i one zasluzhne vrachanju kandide..ne divim se mladim majkama tako da lagano ne uzimam u obzir opciju da ih prestanem uzimat..

strah me pokushavat sa tim tamponima sa jogurtom jer je neko napisao da ti jogurti ustvari odmazhu..
pokushala sam josh onaj stari recept..s lukom..

tragedija:lol:
daaa..stavljala sam si luk u gazu, pa u p****
par dana..nie mi bilo bash bolje..pa sam prestala, neznam koliko dana uzastopce se to radi..
nechu valjda chekat dok ne bude bolje pa da mi se ona pretvori u luk:lol:

ako mi ni s tom tabletom ne bude bolje, popizdit chu i zabetonirat chu se dole i ugradit si qrc :D postat mushko, oni ionako sve prenose, nishta im se ne prima..

ta tableta se zove diflucan,probaj s njom,ako si imuna na canasten probaj s rojazolom,što se tiče ureaplazme trebala bi piti neko duže vrijeme antibiotike i to one koji se pokažu na nalazu briseva da djeluju jer svaki put kad radiš briseve onda se tamo radi i antibiogram,on pokazuje na koje antibiotike je ureaplazma rezistentna(otporna),na koje je manje osjetljiva i na koje je osjetljiva skroz i onda bi se trbali uzimati ti na koje je osjetljiva skroz i to onda duže vrijeme pogotovo zato što ti se vraća ili uzeti dvije vrste antibiotika istodobno a i partner bi se trebao liječiti protiv nje jer nema smisla da se ti liječiš i onda ju opet pokupiš od njega a ako pak mjenjaš partnere najbolje je onda kondom jer će ti se onda stalno vraćati,probaj sa kantarionovim uljem protiv gljivica(čitala sam da djeluje na neke bakterije i viruse ali za gljivice se nesjećam pa probaj potražiti na netu dali vrijedi i za gljivice pa si ga onda stavljaš to ulje na tampon i prespavaš s tim i tako 7-14 dana)ja ga koristim radi hpv jer kantarion djeluje na viruse ali kažem ti da se nesjećam dali je šta pisalo za gljivice pa potraži po netu,probaj za gljivice i lactogin kapsule koje djeluju tako da reguliraju intimnu floru jer sadrže dobre bakterije koje se onda bore sa beštijama od gljivica dolje,one su baš za intimnu zonu,koštaju oko 80 kn jedna kutija a smiješ popiti dvije kutije pa onda pauza od mjesec dva pa možeš opet.

PantaRhei
25.04.2008., 08:59
pa tu smo ali šta da ti odgovorimo,nemamo kaj ,nisi niš pitala.

Da, u biti imaš pravo, niš nisam konkretno i direktno pitala:rolleyes:
mislila sam možda će netko nešto pobit u tim mojim tvrdnjama, možda nešto radim krivo ili....svako ima svoja iskustva i reakcije?

No, javim se kad vidim kakve promjene na bolje, zapisala sam sve što se ovdje predlagalo, pa ću počet s nečim.... Za sad sam samo na prehrani i tu i tamo popijem taj Lactogyn-a moram sad prvo uloške mijenjat (ja koristim upravo one najgore Always!:eek:), a i sve ostalo što se tiče donjeg rublja, kupaćeg, pranja, sušenja...možda sve to utječe....

ALi nešto me muči na kraju čitanja.....šta je onda s tim jogurtom? Nakon svih postova u korist jogurta, zbunio me onaj jedan gdje kaže da upravo je jogurt taj koji šteti?!?:eek: Šta je na kraju istina? Jer baš jogurta pijem svaki dan 1-2 komada!

PantaRhei
25.04.2008., 09:00
Da, i to sam htjela pitat, je li imao tko iskustva s osipom po tijelu?:(

propELa_
25.04.2008., 10:43
ta tableta se zove diflucan,probaj s njom,ako si imuna na canasten probaj s rojazolom,što se tiče ureaplazme trebala bi piti neko duže vrijeme antibiotike i to one koji se pokažu na nalazu briseva da djeluju jer svaki put kad radiš briseve onda se tamo radi i antibiogram,on pokazuje na koje antibiotike je ureaplazma rezistentna(otporna),na koje je manje osjetljiva i na koje je osjetljiva skroz i onda bi se trbali uzimati ti na koje je osjetljiva skroz i to onda duže vrijeme pogotovo zato što ti se vraća ili uzeti dvije vrste antibiotika istodobno a i partner bi se trebao liječiti protiv nje jer nema smisla da se ti liječiš i onda ju opet pokupiš od njega a ako pak mjenjaš partnere najbolje je onda kondom jer će ti se onda stalno vraćati,probaj sa kantarionovim uljem protiv gljivica(čitala sam da djeluje na neke bakterije i viruse ali za gljivice se nesjećam pa probaj potražiti na netu dali vrijedi i za gljivice pa si ga onda stavljaš to ulje na tampon i prespavaš s tim i tako 7-14 dana)ja ga koristim radi hpv jer kantarion djeluje na viruse ali kažem ti da se nesjećam dali je šta pisalo za gljivice pa potraži po netu,probaj za gljivice i lactogin kapsule koje djeluju tako da reguliraju intimnu floru jer sadrže dobre bakterije koje se onda bore sa beštijama od gljivica dolje,one su baš za intimnu zonu,koštaju oko 80 kn jedna kutija a smiješ popiti dvije kutije pa onda pauza od mjesec dva pa možeš opet.

nisam imala poima da se radi taj antibiogram..evo pogledah na nalazu i ne vidim nikud da to pishe..bash chu pitat doktora...

inache, partner mi se isto lijechi..
probat chu s tim difulcanom , pa sa kantarionom ..pa opet na briseve..

jer idem kod privatnika i stvarno placham dosta svaki bris tako da mi se ned atrchat svako malo kod njega..

rojazol su isto vaginalete, reci mi samo ako znash koliko ih ima, koliko cca. koshtaju i jel idu isto na recept..

nekako si u zadnje vrijeme razmishljam da je moguche da imam staj sirasti iscjedak od urea plasme..ima li iko slichnih iskustava?

valneahana
25.04.2008., 12:48
nisam imala poima da se radi taj antibiogram..evo pogledah na nalazu i ne vidim nikud da to pishe..bash chu pitat doktora...

inache, partner mi se isto lijechi..
probat chu s tim difulcanom , pa sa kantarionom ..pa opet na briseve..

jer idem kod privatnika i stvarno placham dosta svaki bris tako da mi se ned atrchat svako malo kod njega..

rojazol su isto vaginalete, reci mi samo ako znash koliko ih ima, koliko cca. koshtaju i jel idu isto na recept..

nekako si u zadnje vrijeme razmishljam da je moguche da imam staj sirasti iscjedak od urea plasme..ima li iko slichnih iskustava?

rojazola neznam koliko ima i koliko koštaju jer ih nisam koristila ali znam da je za gljivice,sigurno nije puno i u principu ide na recept kao i diflucan ali ga možeš kupiti i bez jer ja si sve te stvari kupujem bez recepta a ako ti u tvojoj nedaju odeš u drugu apoteku i tamo će ti dati,iscjedak može biti i od ureaplazme a možeš ga imati i ovako bez ikakvih tegoba jer neke žene stalno imaju iscjedak jer imaju povećano lučenje i to je normalno a dok su neke suhe a imaju samo za vrijeme ovulacije što je isto normalno.neznam kako je kod privatnika ali preko socijalnog kad se brisevi šalju u zavod za javno zdravstvo na nalazima piše koje od bakterija su prisutne a ispod toga imena antibiotika i pored svakog antibiotika piše onda je li ta bakterija otporna na njega,manje osjetljiva ili skroz osjetljiva.za kantarion pročitaj na netu šta piše za gljivice jer kako kažem nesjećam se.uostalom on tebi nebi smio dati antibiotik napamet nego prema antibiogramu jer tako može davati bilo šta a na tebe baš taj antibiotik neće djelovati a na nekog drugog hoće jer se antibiogrami isto razlikuju od osobe do osobe,evo npr. netko kašlje a prije je pio klavocin za kašalj a kašalj mu se nakon nekog vremena vratio i njemu se uzme ispljuvak za analizu i antibiogram pokaže da je otporan na klavocin, e sad on je najvjerojatnije otporan jer ga je već pio a neko tko ga nije pio će klavocin pomoći i tako ti je i kod briseva

valneahana
25.04.2008., 12:51
Da, u biti imaš pravo, niš nisam konkretno i direktno pitala:rolleyes:
mislila sam možda će netko nešto pobit u tim mojim tvrdnjama, možda nešto radim krivo ili....svako ima svoja iskustva i reakcije?

No, javim se kad vidim kakve promjene na bolje, zapisala sam sve što se ovdje predlagalo, pa ću počet s nečim.... Za sad sam samo na prehrani i tu i tamo popijem taj Lactogyn-a moram sad prvo uloške mijenjat (ja koristim upravo one najgore Always!:eek:), a i sve ostalo što se tiče donjeg rublja, kupaćeg, pranja, sušenja...možda sve to utječe....

ALi nešto me muči na kraju čitanja.....šta je onda s tim jogurtom? Nakon svih postova u korist jogurta, zbunio me onaj jedan gdje kaže da upravo je jogurt taj koji šteti?!?:eek: Šta je na kraju istina? Jer baš jogurta pijem svaki dan 1-2 komada!

što se tiče jogurta on je dobar kad se uzima oralno jer sadrži dobre bakterije koje se bore s beštijama ostalima koje nas napadaju,u principu ti je lactogin isto kao i jogurt jer i on sadrži dobre bakterije samo se nesjećam koje jer svaki jogurt sadrži druge tj. bakterije dobre ali drugog naziva ali sve je to dobro za borbu tako da smatram da treba piti jogurt ali za ono stavljanje tampona s jogurtom u vaginu stvarno neznam.

amelie7
25.04.2008., 14:48
@propELa ja sam dobila na recept rojazol vaginalete i kremu. Za vaginalete sam nadoplatila 10 kn. ne znam koliko koštaju bez recepta. Ima ih sedam i moraju se sve iskoristit u terapiji, piše u uputama čak i ako imaš menstruaciju.

propELa_
25.04.2008., 20:16
zahvaljujem na informacijama..

sad reci jesi koristila shta prije njih ili su ti one prva terapija..i jesu li ti pomogle..

amelie7
28.04.2008., 11:13
zahvaljujem na informacijama..

sad reci jesi koristila shta prije njih ili su ti one prva terapija..i jesu li ti pomogle..

Koristila sam canesten3. Pomoglo dok sam koristila. nakon toga se opet vratilo. Sad sam završila sa terapijom rojazola i opet to nije to. Bože sačuvaj imat odnos, boli i peče. I smeđi iscjedak. Mislim da mi nema spasa.

GiRL
28.04.2008., 21:32
Smeđi iscjedak? Hm, jesi li sigurna da imaš kandidu?

valneahana
28.04.2008., 21:55
Koristila sam canesten3. Pomoglo dok sam koristila. nakon toga se opet vratilo. Sad sam završila sa terapijom rojazola i opet to nije to. Bože sačuvaj imat odnos, boli i peče. I smeđi iscjedak. Mislim da mi nema spasa.

da to sam te i ja htjela pitati,smeđi iscjedak se nikako ne uklapa pod kandidu a pod klamidiju već da jer kad se ima klamidija onda zna odnos biti bolan i zna biti iscjedaka crvene do smeđe boje.jesi napravila briseve?ako nisi trk odmah na njih i na uzv jer ako imaš taj smeđi iscjedak to ti može biti ajmo reći neka vrsta menge kad je u pitanju hormonski poremećaj,znači odi naapraviti briseve,ultrazvuk jajnika i izvaditi hormone.nemoj se igrati ako je klamidija u pitanju jer možeš ostati sterilna

ciganche
28.04.2008., 23:25
ja stalno imam gljivice. Izlječim ih canesten kremom i vaginaletama, par dana ih nemam i onda se opet vrate! Ne znam u čemu je problem! Bris na kandidozu je negativan, papa ok, šećer u krvi ok...

moses
29.04.2008., 07:27
Zar stvarno žene stavljaju tampon s jogurtom?!?!?!? :eek::eek:

Mislim, ima logike.....ali.....kako....mislim, pa taj jogurt ostane tamo, kako se to očisti nakon upotrebe?!?!?!? Prosvijetlite me molim vas :s

valneahana
29.04.2008., 08:59
ja stalno imam gljivice. Izlječim ih canesten kremom i vaginaletama, par dana ih nemam i onda se opet vrate! Ne znam u čemu je problem! Bris na kandidozu je negativan, papa ok, šećer u krvi ok...

nerazumijem kako imaš gljivice ako ti je bris na kandidozu negativan pa kandidoza su gljivice?da nisi nešto pobrkala?

valneahana
29.04.2008., 09:02

Mislim, ima logike.....ali.....kako....mislim, pa taj jogurt ostane tamo, kako se to očisti nakon upotrebe?!?!?!? Prosvijetlite me molim vas :s

pa ostane možda par sati ili jedan dan ali to izađe jel kako uvijek imaš iscjedak,zapravo većina ga uvijek ima onda izđe,pa nije nam rupa zatvorena da nemože izići a i da neiziđe to je razgradivo pa jednostavno nestane

Maslina
29.04.2008., 09:06
Ja sam to valjda 100 put napisala na raznim temama o kandidi i ovdje ću još jednom: čajevac, čajevac, čajevac!
Najbolje za prevenciju i liječenje. Kada je bilo najgore, koristila sam one vaginalete s njim, a sada ga koristim za intimnu higijenu. Ako osjetim malo peckanje, odmah se prebrišem vaticom s kantarionovim uljem i par kapi čajevca i već godinama nemam problema.

rijecanka77
29.04.2008., 10:13
Ja sam to valjda 100 put napisala na raznim temama o kandidi i ovdje ću još jednom: čajevac, čajevac, čajevac!
Najbolje za prevenciju i liječenje. Kada je bilo najgore, koristila sam one vaginalete s njim, a sada ga koristim za intimnu higijenu. Ako osjetim malo peckanje, odmah se prebrišem vaticom s kantarionovim uljem i par kapi čajevca i već godinama nemam problema.

Koje vaginalete s cajevcem i gdje se moze kupiti? Nisam iz zg, ali idem ovih dana pa mogu potraziti u centru...thnx

valneahana
29.04.2008., 10:21
Koje vaginalete s cajevcem i gdje se moze kupiti? Nisam iz zg, ali idem ovih dana pa mogu potraziti u centru...thnx

ja ti znam za cydonia ili cidonya(neznam kak se točno piše),oni imaju vaginalete od svega i svačeg od kantariona,aloevere,propolisa,ravensare,čajevca,.. .upiši u google cidonya proizvodi pa će ti izbaciti,samo bed je šta ih moraš naručiti telefonskki jer nepostoji trgovina a nema ih ni u apoteci a unutra imaš 5 kom a ta kutija košta 40 kn a meni je rekla da bi za hpv onda trebala koristiti 3 mj pa ti izračunaj koliko je to a i bila je rasprava na forumu o hpv-u da kao nije im baš za vjerovati jer kao da nesadrže onoliko koliko piše tih ulja i bilja,pa ti vidi:ne zna:

rijecanka77
29.04.2008., 11:55
ja ti znam za cydonia ili cidonya(neznam kak se točno piše),oni imaju vaginalete od svega i svačeg od kantariona,aloevere,propolisa,ravensare,čajevca,.. .upiši u google cidonya proizvodi pa će ti izbaciti,samo bed je šta ih moraš naručiti telefonskki jer nepostoji trgovina a nema ih ni u apoteci a unutra imaš 5 kom a ta kutija košta 40 kn a meni je rekla da bi za hpv onda trebala koristiti 3 mj pa ti izračunaj koliko je to a i bila je rasprava na forumu o hpv-u da kao nije im baš za vjerovati jer kao da nesadrže onoliko koliko piše tih ulja i bilja,pa ti vidi:ne zna:

hvala na info. svi hvale taj cajevac, pa vrijedi probati.

cycler
29.04.2008., 12:56

Evo, ja čitala na stranicama poliklinike Harni i učinilo mi se OK, pa sam nakon gađenja, premišljanja, gađenja, premišljanja ipak probala...
Prvo sam predugo držala tampon u LGG-u pa se napuhnuo do neslućenih granica :D, onda sam još jednom pročitala, da tampon treba samo na kratko umočiti u jogurt i dok se još ne oljigavi i napuhne implantirati :( u malu...
Takav tampon treba držati unutra 2 sata i izvaditi. To sam ja primjenjivala par dana, al ne vidjeh neko poboljšanje..
Onda sam pročitala za neke vaginalete sa LGG-om, tim acidofilnim dobroćudnim gljivicama i kupila ih. Koštaju nekih 80-tak kn, a zovu se...zovu se....mislim nekak Vagisan il tak nekak. Potrošila ja tu kutiju, al nije neko ludilo od pozitive. Ipak su se karakteristične gljivične tegobe vratile ubrzo....

Čula sam od prijateljice da si je stavaljala češnjak, kaže da je pomoglo...pa sad...ko voli...nek izvoli...

valneahana
29.04.2008., 13:02
Evo, ja čitala na stranicama poliklinike Harni i učinilo mi se OK, pa sam nakon gađenja, premišljanja, gađenja, premišljanja ipak probala...
Prvo sam predugo držala tampon u LGG-u pa se napuhnuo do neslućenih granica :D, onda sam još jednom pročitala, da tampon treba samo na kratko umočiti u jogurt i dok se još ne oljigavi i napuhne implantirati :( u malu...
Takav tampon treba držati unutra 2 sata i izvaditi. To sam ja primjenjivala par dana, al ne vidjeh neko poboljšanje..
Onda sam pročitala za neke vaginalete sa LGG-om, tim acidofilnim dobroćudnim gljivicama i kupila ih. Koštaju nekih 80-tak kn, a zovu se...zovu se....mislim nekak Vagisan il tak nekak. Potrošila ja tu kutiju, al nije neko ludilo od pozitive. Ipak su se karakteristične gljivične tegobe vratile ubrzo....

Čula sam od prijateljice da si je stavaljala češnjak, kaže da je pomoglo...pa sad...ko voli...nek izvoli...

vagisan je za uspostavljanje vaginalne flore i njenog ph isto kao i lactogin kapsule ili pijenje i stavljanje jogurta,to sve može pomoći kod slabijih upala kandidom ili kao prevencija kad se pije antibiotik ali ako netko ima kroničnu i ponavljanu kandidu onda zbilja treba nju liječiti lijekovima za gljivice a nakon toga probat s gore ovim stvarima da se ne vrati

cycler
29.04.2008., 13:07
ali ako netko ima kroničnu i ponavljanu kandidu onda zbilja treba nju liječiti lijekovima za gljivice a nakon toga probat s gore ovim stvarima da se ne vrati

Ne kužim...šta kandida zna jel je kronična, ponavljana il akutna!?
Ak nešto djeluje na nju tak da je ubije, onda je ubije!

Milim...ovo je više retorički...

Lilit
29.04.2008., 13:10

a di si nasla cisti cajevac i kantarionovo ulje...?
ja kantarion i inace koristim za kojesta, ona mala bocica iz dm-a a cajevac sam isto imala neki iz dm (kao za pristice koristila neko vrijeme da posusi) ali mislim da nije bas bio cisti cajevac ...

valneahana
29.04.2008., 14:24
Ne kužim...šta kandida zna jel je kronična, ponavljana il akutna!?
Ak nešto djeluje na nju tak da je ubije, onda je ubije!

Milim...ovo je više retorički...

nju dobivaš iz vlastitih crijeva jer je ona tamo normalna i prisutna i onda pod padom imuniteta i drugih čimbenika dospije u vaginu i tamo radi smetnje i kad iskoristiš lijek nje više nema ali ju možeš opet dobiti jer kako kažem živi u crijevima.pod akutno spada ako ju netko ima možda par puta i uspješno je se riješi ali ima nekih koji je se nemogu riješiti ili im se pak učestalo ponavlja i onda je to kronično,i kronično se da riješiti samo treba duža terapija i jača

valneahana
29.04.2008., 14:32
ja kantarion i inace koristim za kojesta, ona mala bocica iz dm-a a cajevac sam isto imala neki iz dm (kao za pristice koristila neko vrijeme da posusi) ali mislim da nije bas bio cisti cajevac ...

ova ulja iz dm-a u principu ne valjaju jer nemaju dovoljnu koncentraciju toga što piše nego su izmješani s nečim drugim tako da recimo ispada da u kantarionovom ulju imaš 40 posto kantariona i ostalo,znači 60 posto maslinovog(to sam slikovito rekla)najbolji i najkvalitetniji proizvođači su : OSHADHI,PRANAROM I PRIMAVERA LIFE-to sam saznala od cura na forumu o hpv-u jer tamo ima jedna osoba koja je aromaterapeut i ona nam je rekla da su ti proizvođači najbolji jer je proučavao sastojke i kvalitetu,tako da si uzmi ulja od tih proizvođača.

Lilit
29.04.2008., 14:59
za primaveru sam vec cula a ova druga dva ne, opcenito me ta prirodna ulja zanimaju i radi drugih stvari pa zato pitam... neznam jedino di cu to nac u ri ali dobro, hvala

Forumas-zg
29.04.2008., 15:35
Nosite suknjice, ja isto "gljivarka" i otkad nosim suknje preporodila sam se! Traperice vas nažuljaju, stisnu, onda se to sve zagrije i pretvori u tropsku atmosferu, a gljive to obožavaju. :)
Posve se slažem s tvojim mišljenjem! :top: I čudim se kako ni jedna od vas koje imate s tim problema nije ovo prokomentirala, te sama isprobala! :ne zna:

nicole76
29.04.2008., 15:59

Slažem se za čajevac! :top:
Ja preko noći stavim češnjak, a ujutro 2% otopinu ulja čajevca u kantarionovom ulju (98 kapi kantariona, 2 kapi čajevca), nakapam na tampon i to držim par sati. Doduše, ja imam puno gadnijih problema od kandide, ali mislim da s ovim udarnim tretmanom kandida odlazi ko od šale... :D
Za ulja se potrudite da budu kvalitetna, Valneahana je pobrojala, ali nije zgorega ponoviti: Oshadhi, Pranarom, Primavera life.

valneahana
29.04.2008., 18:23
za primaveru sam vec cula a ova druga dva ne, opcenito me ta prirodna ulja zanimaju i radi drugih stvari pa zato pitam... neznam jedino di cu to nac u ri ali dobro, hvala

jedna cura je pisala da je i u zg teško našla,nije bilo nigdje dok nije našla na trgu u apoteci,nešto je pisala za bio & bio apoteku pa onda probaj kod njih,vjerojatno ima bio&bio u rijeci,probaj upisati u google bio&bio pa da vidiš dali ima

cycler
30.04.2008., 08:22
Jedna me stvar muči oko češnjaka.

Nije mi jasno kako ga ujutro nađete i izvadite van!

Tampon zato i ima onaj končić koji viri da ga se može izvući, a češnjak...
Onako malen i sklizak...:eek: kako do jutra ne završi negdje tamo oko želuca...:ne zna: dobro, malo se sad šalim, ali zbilja!

nicole76
30.04.2008., 08:49
Jedna me stvar muči oko češnjaka.

Nije mi jasno kako ga ujutro nađete i izvadite van!

Tampon zato i ima onaj končić koji viri da ga se može izvući, a češnjak...
Onako malen i sklizak...:eek: kako do jutra ne završi negdje tamo oko želuca...:ne zna: dobro, malo se sad šalim, ali zbilja!

:lol:
Ja si ga privežem za končić pa izvučem bez problema. Jednom mi je pukao konac, sva sam se prepala. Zamisli da sam morala kod ginekologa da mi izvadi... češnjak!!!! :rofl: No, uopće nije problem izvaditi ga prstima, budeš vidla. Nema on kamo zbrisati :rofl:

cycler
30.04.2008., 08:55
:lol:
Ja si ga privežem za končić pa izvučem bez problema. Jednom mi je pukao konac, sva sam se prepala. Zamisli da sam morala kod ginekologa da mi izvadi... češnjak!!!! :rofl: No, uopće nije problem izvaditi ga prstima, budeš vidla. Nema on kamo zbrisati :rofl:

Izluđujete me totalno vi češnjakuše!!!!!

Pa kak ga "privežeš za končić"????

To je čudo okruglo i sklisko! Ako ga probušiš koncem, konac je previše oštar i naravno da ga raskoli u više dijelova....

Oh, my God! Samo mi još treba da mi ginekolog vadi češnjak iz one stvari u našem malom mistu :eek:

in spe
30.04.2008., 09:39
Ja češnjak malo zarežem na par mjesta da više soka pusti, umotam u komadić gaze onako da je skroz njom omotan, a da jedan kraj gaze viri kao konac od tampona. Namočim sve u kantarion ili maslinovo ulje radi lakšeg stavljanja i nikad nisam imala nikakvih problema. Osim čudnog okusa u ustima sljedeće jutro :lol:...

Maslina
30.04.2008., 09:54

Pa imaš Primaverina ulja u Bio & Bio, a ja sam koristila Aromaticino i pomoglo mi je iako neki tvrde da nisu dobra. Nije čak loše ni to iz Dm-a. Ono je pomješano s nečim, ali za prebrisati se vaticom može poslužiti.

Maslina
30.04.2008., 09:56
Posve se slažem s tvojim mišljenjem! :top: I čudim se kako ni jedna od vas koje imate s tim problema nije ovo prokomentirala, te sama isprobala! :ne zna:

Imaš pravo. Ja sam recimo noću spavala bez gaćica. Važno je i dobro se obrisati nakon tuširanja, ne smije ništa ostati vlažno jer je to najbolja klima za gljive. Uvijek pazim da mi je rublje prozračno i pamučno. Preuske hlače uopće ne nosim.
Pila sam dosta acidofila, a primjetila sam da mi je i stroga dijeta pomogla. Nisam jela ništa od bijelih i rafiniranih žitarica, ni šećere, odmah je pomoglo.

rijecanka77
30.04.2008., 10:03

I ja mislim da je to istina...do pred dvije godine sam manje-vise i usred zime bila u suknjama i nikad nikakvih problema...otkad ne radim, prakticnije mi je u svakodnevne nabavke i sl. izaci u trapkama, i otad sami problemi...zaista se najugodnije osjecam kad sam u suknji ili haljinici, nista te ne steze, mozes nositi klasicno donje rublje jer se ne vide rubovi...i ova danasnja moda sa superuskim trapkama pridonosi nasim ginekoloskim tegobama...tek sad u 31.g. znam sto je kandida!
Pa zamislite se malo kad u tangama idete u shopping!? Tko zna tko je prije vas isprobavao npr. neke uske trapke i da li ima kakve gljivice i da li su ostale na trapkama? Da li se to moze prenijeti i na taj nacin?:ne zna:

valneahana
30.04.2008., 10:25
imam jedno pitanje za vas kaj si stavljate češnjak,jel vam drugi dan vagina smrdi?smaTRam da se preko traperica nemože prenijeti ako je netko prije isprobavao jer su gljivice u vagini a ako imaš gaće ili tange one nemogu proći kroz njih da bi ušle u vaginu

rijecanka77
30.04.2008., 10:50
ma znam, ali se meni sve vec gadi vezano za bakterije i gljivice, tako da vec i umisljam svasta:D

nicole76
30.04.2008., 11:15
Izluđujete me totalno vi češnjakuše!!!!!

Pa kak ga "privežeš za končić"????

To je čudo okruglo i sklisko! Ako ga probušiš koncem, konac je previše oštar i naravno da ga raskoli u više dijelova....

Oh, my God! Samo mi još treba da mi ginekolog vadi češnjak iz one stvari u našem malom mistu :eek:

Stavim konac u iglu i provedem ga kroz sredinu češnja (iglu, naravno, maknem kad je konac proveden :D ). Samo jednom mi se dogodilo da mi se češnjak raskolio, ali kao što rekoh, bez problema sam ga izvadila prstima.

nicole76
30.04.2008., 11:18
imam jedno pitanje za vas kaj si stavljate češnjak,jel vam drugi dan vagina smrdi?

Jebiga, smrdi :rofl: ali za zdravlje sam spremna na svaku žrtvu :D

propELa_
30.04.2008., 16:12
ja sam ga inache zamotala u gazu, malo ga zgnjechila, da izadju sokovi..i stavila ga unutra..
da mi pritom dio gaze ostane vani da lakshe to ujutro izvadim..

ne mirishe na ruzhe kad izvadish , ali ako pomazhe, jebi ga..
samo mene zanima koliko dana uzastopce se to mozhe stavljat..

neznam jel to prejako da ne izgrize unutra sve...:confused::ne zna:

nicole76
30.04.2008., 16:21
samo mene zanima koliko dana uzastopce se to mozhe stavljat..

neznam jel to prejako da ne izgrize unutra sve...:confused::ne zna:

To i mene zanima. Ja sam ga stavljala svake noći 3 tjedna (naravno, u periodu između menstruacija). Ništa me nije peklo niti sam imala bilo kakve simptome, ali svejedno, možda ima neko vremensko ograničenje...

GiRL
30.04.2008., 23:15
Nedavno sam otkrila Nistatin mast, odlična je, gušće strukture i masnija od klasične kreme kao što je recimo Plimycol, samim time i bolje prekrije površinu. Košta dvadesetak kuna, odlična je! :top:

Još da dodam da mi se kosa diže na glavi koliko cura svakodnevno vidim u preuskim trapkama niskog struka, još je sad u Japanu hit ona glupost, tzv. bikini-traperice.... :eek:
Zamislite kako vas to nažulja, još ako su ispod toga tange ili sintetičko rublje...gljivice rade feštu ispod!

Možda nekome pomažu tamponi smočeni u jogurt i/ili češnjak :eek: ali meni je to too much, pogotovo češnjak, ajme majko,ako vas nagrize opet niste ništa postigle jer poremećena vaginalna flora otvara put gljivicama....a i sigurno vam isuši sluznicu koliko je jak...ne bih ja to stavljala, ali ako nekom pomaže....

valneahana
01.05.2008., 08:58
slažem se za nistatin,on je isto protiv gljivica i recimo nistatin kapi se kapaju bebama kad imaju gljivice u ustima

Suey
02.05.2008., 09:51
cesnjak:rofl:, zakon ste cure!

meni kod candide uvijek pomogne diflucan, 150 mg peroralno jednokratno, i to je to, ali, srecom, dugo ju nisam imala, a obicno mi bukne nakon uzimanja kakvog antibiotika

ja sam neka od ulja nasla u bio i bio, a postoji i neki kemig u bauerovoj koji drzi ulja. ova iz dm-a nisu cista niti kvalitetna i imaju neke sinteticke primjese koje su cak i stetne, barem tako kazu ovi s pdf "prirodna kozmetika", pa najbolje da njih pitate sve sto vas zanima o uljima, a i gdje se u rijeci mogu nabaviti

ciganche
02.05.2008., 09:55
ja sam danas kupila canesten za rodnicu plus tri aplitakora

smemy
02.05.2008., 10:32
mm je bio poslovno u drugoj drzavi 2 mjeseca. na povratku na detaljnom sistematskom pregledu nasli mu kandidu. nema nikakvih simptoma sto je cesto kod muskaraca koliko sam citala. sad se pitam jeli moguce da ima tu kandidu mjesecima? koliko dugo ''zivi'' ta gljivica na muskom spolovilu?

valneahana
02.05.2008., 11:49
mm je bio poslovno u drugoj drzavi 2 mjeseca. na povratku na detaljnom sistematskom pregledu nasli mu kandidu. nema nikakvih simptoma sto je cesto kod muskaraca koliko sam citala. sad se pitam jeli moguce da ima tu kandidu mjesecima? koliko dugo ''zivi'' ta gljivica na muskom spolovilu?

može ju imati mjesecima a i nemora,nažalost to nikad nećeš saznati jer gljive su jako otporne i mogu vječno biti prisutne ako se ne liječe a pošto nije imao simptome(kao što je normalno jer ih većina nema)tko zna od kad ju ima.bilo bi čudno da ju ti nemaš a on ima,jedino ako nije švrljao.

smemy
02.05.2008., 11:55
mozda na zasebnoj temi dobijem prije odgovor.

mm je bio poslovno u inozemstvu 2 mjeseca. kad se vratio napravio je detaljan sistematski pregled i brisom su mu nasli kandidu. jeli moguce da ju je dobio od mene prije dva mjeseca i koliko uopce kandida moze prezivjeti na muskom spolovilu?
hvala na odgovorima

Suey
02.05.2008., 12:01
može ju imati mjesecima a i nemora,nažalost to nikad nećeš saznati jer gljive su jako otporne i mogu vječno biti prisutne ako se ne liječe a pošto nije imao simptome(kao što je normalno jer ih većina nema)tko zna od kad ju ima.bilo bi čudno da ju ti nemaš a on ima,jedino ako nije švrljao.

gdje ima dima, obicno ima i vatre. jos je candida najmanji problem ako tip svrlja, mogao joj je donijeti hpv, klamidiju, ili, ne daj boze, hiv

Suey
02.05.2008., 12:03

mm je bio poslovno u inozemstvu 2 mjeseca. kad se vratio napravio je detaljan sistematski pregled i brisom su mu nasli kandidu. jeli moguce da ju je dobio od mene prije dva mjeseca i koliko uopce kandida moze prezivjeti na muskom spolovilu?
hvala na odgovorima

pa pitaj svog ginekologa, najbolje ce ti znati reci. ima li kakvih drugih elemenata da posumnjas u vjernost osim te candide?

valneahana
02.05.2008., 12:16

hvala na odgovorima

pod forum kandida sam ti odgovorila

valneahana
02.05.2008., 12:18
gdje ima dima, obicno ima i vatre. jos je candida najmanji problem ako tip svrlja, mogao joj je donijeti hpv, klamidiju, ili, ne daj boze, hiv

pa možda i je ali još nema simptome,kako smo mi žene zapravo jadne

Suey
02.05.2008., 12:34
pa možda i je ali još nema simptome,kako smo mi žene zapravo jadne

pa zato velim, candida je najmanji problem kod svrljanja. kae najgore, na hiv se moze testirati tek nakon 3 mjeseca, prije toga rezultati nisu pouzdani, a za hpv vec znamo - muskarac moze ispasti i negativan.

smemy
02.05.2008., 16:25
procitala. hvala cure na odgovorima. kako sam vam rekla napravio je detaljan pregled i ima samo to (nadam se) a doktor mu je rekao da je to od preagresivnog sapuna kojeg je koristio dok je bio na terenu i od previse pranja. u svakom slucaju idem i ja na pregled ubrzo. hvala jos jednom.

Suey
02.05.2008., 19:55
procitala. hvala cure na odgovorima. kako sam vam rekla napravio je detaljan pregled i ima samo to (nadam se) a doktor mu je rekao da je to od preagresivnog sapuna kojeg je koristio dok je bio na terenu i od previse pranja. u svakom slucaju idem i ja na pregled ubrzo. hvala jos jednom.

pa zapravo se uvijek i inficiramo vlastitom candidom:D, ona zivi u crijevima, rodnici, ustima...ako se nesto u organizmu poremeti, onda podivlja i namnozi se. to ne mozes uzeti kao nekakav dokaz nevjere, eventualno ako zaista imas nekih indicija i drugih dokaza da bi te mogao varati i ako si i prije sumnjala da tako nesto radi. obicno je to tako.

stellaa0407
03.05.2008., 13:10
candida je zadnje sto se moze vezat uz ''vjernost'' u ovom kontekstu... uostalom, strucnjaci se jos ne mogu slozit oko toga je li spolno prenosiva il ne, a i mi zene je dobijemo ni iz cega po tom pitanju...tj. na milijun nacina, a sex nije ukljucen u jedan od... prema tome....

tessaa
03.05.2008., 21:06
Inače gljivice (koje uzrokuju candidu) se ne dobiju, njih imamo, ali povremeno "polude" i prave sranja... pad imuniteta, antibiotska terapija, previše slatkog u prehrani... sve to može dovesti do toga! Više jogurta i svako večer čaj od kamilice - rješava oko 70% tih problema...

tessaa
03.05.2008., 21:13
GLIVIČNE GENITALNE INFEKCIJE

Najčešći povod odlaska na ginekološki pregled su upravo gljivične infekcije genitalnih organa. Simptomi su pečenje,»peckanje»,pojačani ,bijeli, mrvičasti iscjedak iz rodnice. Rodnica a i stidnica su crvene, otečene i izrazito bolne kod pregleda. Sluznica rodnice je pokrivena bijelim, mrvičastim iscjetkom.
Dijagnoza je jednostavna i može se postaviti običnim, kliničkim pregledom. Pregled nativnog preparata sekreta rodnice mikroskopom definitivno potvrđuje dijagnozu. Ona se može potvrditi i papa testom ili kultiviranjem gljivica. Pacijentice obično pitaju gdje sam se zarazila ili kako sam dobila gljivice. Kod toga većina njih ne zna da sve žene imaju u vaginalnom sekretu gljivične spore i da su one sastavni dio vaginalne flore. Zašto je to tako? Vjerojatno zato jer gljivicama odgovaraju uvjeti kakvi su u rodnici, a tu je toplo, mračno i vlažno. Vani na svijetlu i zraku gljivice nemaju šansu za preživjeti. To objašnjava i činjenicu da muški vrlo rijetko oboljevaju od genitalne mikoze. Imati gljivične spore u rodnici ne znači imati upalu. Većina žena i nema opisane smetnje. Upala nastaje tek tada kada postoje dodatni faktori koji povoljno utječu na razvoj infekcije. Ima ih nekoliko pa ću ih pojedinačno navesti.
MENSTRUACIJA - kao i sva stanja stresa, bolesti i stanja smanjenog imuniteta povoljno utječu na razvoj gljivica. Staro se saznanje koje se prenosi iz generacije u generaciju da je vrijeme menstruacije «kritično» vrijeme kada se treba čuvati, toplo oblačiti, ne imati odnose i sl. Upravo premenstrualno i za vrijeme menstruacije gljivične su infekcije najčešće.
ANTIBIOTICI - nekontrolirano uzimanje antibiotika vrlo često uzrokuje genitalnu, gljivičnu infekciju. Antibiotik uništi tzv. Doederleinove bacile koji žive u rodnici u ravnoteži s gljivicama, pa se tako otvori prostor za gljivice koje se razmnože i dovedu do upale. Ukoliko je stvarno potrebna antibiotska terapija, potrebno je uz antibiotik uzimati i B vitamin (Plibex tablete) ili po receptu naših baka svježi kravlji sir i jogurt.
KOLAČI I ČOKOLADA - slatko a posebno prekomjerno uživanje čokolade
povoljno utječe na razvoj gljivica. Žene koje boluju od šećerne bolesti, dijabetesa imaju uvijek gljivičnu upalu rodnice.
Ukoliko ćete paziti na ova navedena tri faktora svesti ćete učestalost gljivičnih infekcija rodnice na minimum. Terapija se uglavnom provodi vaginaletama, čepićima za rodnicu u kombinaciji s kremom. Po mojem iskustvu Canesten je najbolji. Tek kod sistemskih mikoza potrebna je terapija antimikoticima per os(na usta).Ne treba zaboraviti da i nakon izliječenja gljivične spore ostaju u rodnici i da su nove upale moguće. U slučaju recidiva - ponavljanja bolesti, potrebna je i uvijek nova terapija.
I na kraju gljivice su samo uvjetno spolno prenosiva bolest. To znači da vam partner nikad neće «donesti gljivice u kuću»,jer gljivice kod muških ne ostaju.
Moguća je zaraza muških od žena kroz spolni odnos za vrijeme infekcije. Kožica penisa nateče i pokrivena je crvenim točkicama. Terapija je kod muškog jednostavna. Tri dana lokalne terapije Canesten kremom je dovoljno.

Dr.med.Damir MAMUZIĆ

ela
03.05.2008., 21:26
candida još i nije toliko opasna. ima drugih prenosivih bolesti gdje se priroda stvarno nije pokazala fer prema ženama, npr. moja je poznanica zahvaljujući svom mužu i hpv-u visokog rizika koji je dobila od njega dobila rak grlića maternice koji se proširio na jajnika, slijepo crijevo, slezenu i žuć, sve su joj izvadili. :rolleyes:
a njemu ništa. kaj se npr. nije njemu kurac osušio, nego je ona dobila rak, a ni kriva ni dužna.

tessaa
03.05.2008., 21:30
Da ponovim...

Pacijentice obično pitaju gdje sam se zarazila ili kako sam dobila gljivice. Kod toga većina njih ne zna da sve žene imaju u vaginalnom sekretu gljivične spore i da su one sastavni dio vaginalne flore. Zašto je to tako? Vjerojatno zato jer gljivicama odgovaraju uvjeti kakvi su u rodnici, a tu je toplo, mračno i vlažno. . . Imati gljivične spore u rodnici ne znači imati upalu. Većina žena i nema opisane smetnje. Upala nastaje tek tada kada postoje dodatni faktori koji povoljno utječu na razvoj infekcije.

smemy
03.05.2008., 21:30
:ne zna:
I na kraju gljivice su samo uvjetno spolno prenosiva bolest. To znači da vam partner nikad neće «donesti gljivice u kuću»,jer gljivice kod muških ne ostaju.
Moguća je zaraza muških od žena kroz spolni odnos za vrijeme infekcije. Kožica penisa nateče i pokrivena je crvenim točkicama. Terapija je kod muškog jednostavna. Tri dana lokalne terapije Canesten kremom je dovoljno.

u biti pitala sam ovo: koliko dugo ostaju kod muskih? na drugoj temi su mi rekli da buduci da moj muz nema nikakvih simptoma moze imat kandidu tko zna od kad :ne zna:
kao terapiju dobio je canesten kremu 7 dana i difulcan jednokratno. ako ne ostaju zasto su mu to dali? moze bit zbog posla, zbog kojeg je i radio sve nalaze, on je pilot i mora biti savrseno zdrav. ali ipak mi je cudno buduci da sad 2 mjeseca nece letjeti a ako to prolazi samo od sebe kako si napisala ne vidim smisao :ne zna:

tessaa
03.05.2008., 21:35
candida još i nije toliko opasna. ima drugih prenosivih bolesti gdje se priroda stvarno nije pokazala fer prema ženama, npr. moja je poznanica zahvaljujući svom mužu i hpv-u visokog rizika koji je dobila od njega dobila rak grlića maternice koji se proširio na jajnika, slijepo crijevo, slezenu i žuć, sve su joj izvadili. :rolleyes:
a njemu ništa. kaj se npr. nije njemu kurac osušio, nego je ona dobila rak, a ni kriva ni dužna.

1. Da li je HPV dobila od muža ne može znati, osim ako joj muž nije prvi!!
2. Od zaraze HPV-om do raka grlića maternice prođe jako puno godina... npr. od dijagnoze CINI do početnog raka prođe oko 7 godina...
3. U 95% slučajeva rak grlića maternice otkrije se papa testom dok je još u fazi CIN-a ... dakle, redovito na kontrole !!
4. u oko 1% slučajeva tog raka stanje se od negativnog nalaza pa do raka razvije za godinu dana, ali to su na sreću izuzeci, makar, eto... neki nemaju sreće...

ela
03.05.2008., 21:36
gle, skupa su od 17. godine, sad ona ima 37 i dvoje djece. nije se redovito kontrolirala.

tessaa
03.05.2008., 21:38
:ne zna:

u biti pitala sam ovo: koliko dugo ostaju kod muskih? na drugoj temi su mi rekli da buduci da moj muz nema nikakvih simptoma moze imat kandidu tko zna od kad :ne zna:
kao terapiju dobio je canesten kremu 7 dana i difulcan jednokratno. ako ne ostaju zasto su mu to dali? moze bit zbog posla, zbog kojeg je i radio sve nalaze, on je pilot i mora biti savrseno zdrav. ali ipak mi je cudno buduci da sad 2 mjeseca nece letjeti a ako to prolazi samo od sebe kako si napisala ne vidim smisao :ne zna:

Za pretpostaviti je da je i njemu pao imunitet (zbog putovanja i sl.) pa se zato manifestiralo... ne znam... canesten je mast koja ublažava upalu koju uzrokuju gljivice, ali ako on nema simptome, ne znam... kako su mu otkrili kandidu, kojim brisom??
Za muškarce stvarno ne znam što s tim gljivicama, to je obično ženski problem... :ne zna:

smemy
03.05.2008., 21:43
ok. mislila sam da znas. tek sad vidim da si kopirala dr mamuzica. on je napravio detaljan pregled zajedno si brisom spolovila.

tessaa
03.05.2008., 21:44
gle, skupa su od 17. godine, sad ona ima 37 i dvoje djece. nije se redovito kontrolirala.

Da, grozno... e sad, ako je on negdje pokupio HPV i prenio ga njoj, stvarno je život okrutan... jedino što se može je redovito kontrolirati sebe, jer ipak je rak grlića mislim jedina vrsta raka koja se može spriječiti! Ja sam eto imala CIN III i radila lletz-konizaciju, i sad je sve ok... bila sam i ja prilično nemarna i 4 godine nisam bila kod ginekologa, a onda kad sam otišla, paf - CIN III... e pa sad idem redovito!! I to preporučam svima... a ovakvi primjeri nas na žalost tome i uče...

tessaa
03.05.2008., 21:45
ok. mislila sam da znas. tek sad vidim da si kopirala dr mamuzica.

:):mig:
Najbolje je citirati doktora, pa ako on griješi... :ne zna:

tessaa
03.05.2008., 21:51
ok. mislila sam da znas. tek sad vidim da si kopirala dr mamuzica. on je napravio detaljan pregled zajedno si brisom spolovila.

Ali kažeš da nema simptome, nego da je ustanovljeno brisom... dakle, mogao je dobiti od tebe i kad se vratio, jer nije odmah s puta trčao na sistematski :lol:
Malo se šalim, ali ne radi se kod njega o upali izazvanoj gljivicama, nego je ustanovljeno brisom da ima kandidu... preporučam ti da postaviš pitanje nekom doktoru ne nekom od foruma... pokušaj na www.zdravljeizivot.com... tamo na forumu - pitaj doktora, imaš 3 ginekologa... možda dr. Radončića...

Suey
03.05.2008., 22:02
Inače gljivice (koje uzrokuju candidu) se ne dobiju, njih imamo, ali povremeno "polude" i prave sranja... pad imuniteta, antibiotska terapija, previše slatkog u prehrani... sve to može dovesti do toga! Više jogurta i svako večer čaj od kamilice - rješava oko 70% tih problema...

candida albicans jest gljivica

i ne samo bilo koji jogurt, vec lgg jer isti sadrzi lactobacillus koji je "dobra bakterija" i cisti rodnicu od losih bakterija i gljivica.

Suey
03.05.2008., 22:15
Ali kažeš da nema simptome, nego da je ustanovljeno brisom... dakle, mogao je dobiti od tebe i kad se vratio, jer nije odmah s puta trčao na sistematski :lol:
Malo se šalim, ali ne radi se kod njega o upali izazvanoj gljivicama, nego je ustanovljeno brisom da ima kandidu... preporučam ti da postaviš pitanje nekom doktoru ne nekom od foruma... pokušaj na www.zdravljeizivot.com... tamo na forumu - pitaj doktora, imaš 3 ginekologa... možda dr. Radončića...

slazem se, njemu je samo ustanovljeno prisustvo candide, sto zapravo ne znaci nista jer ta gljivica i inace zivi u nasem tijelu, pa tako ju je mogao pokupiti i od tebe, ali mogao je i sam sebe inficirati. nema znakova tipicne infekcije - dakle, to bi bili suha koza koja se ljusti i jak svrbez. kod nas to prati i sirast iscjedak iz rodnice, ne znam jesi li ikada imala simptome i lijecila candidu?

e, sad, ovo bi ti trebao odgovoriti netko od mikrobiologa - candida normalno zivi u nasoj rodnici, ali sam ja na brisu imala ustanovljen samo lactobacillus. kako to da nije bilo candide? ali i gardnerella obicno zivi u nama pa isto nije bila detektirana. ocito ovisi u kolikoj kolicini treba biti da bi je se detektiralo i lijecilo. ne znam:ne zna:obicno znas po ovim navedenim simptomima da se opako namnozila pa ti ne treba bris, te da ju treba necim lijeciti - canesten, plimycol ili najbolje jednokratno diflucan 150 mg (tako ja napravim).

zato smatram da je najbolje da pitas lijecnika, od nas ovdje nitko nije lijecnik i ne moze ti dati odgovor.

valneahana
04.05.2008., 08:51
suey lactobacilus je super kad ga imaš,on je zdrav i normalan u rodnici i on neizaziva upalu već sprječava ako ga ima dovoljno,kandida i gardnerela su isto normalne tj. one su prisutne u jako malim količinama i na papi se nepokazuju jer treba biti dovoljan njihov broj koji bi izazvao upalu,e i onda se one pokažu,znači trba biti određena količina tih uzročnika da bi se pokazali to jest da onda možemo reći da je riječ o upali.

valneahana
04.05.2008., 09:10

kad se nađe gljivica kod muškaraca isto se treba liječiti kao i kod žene jer ako se ne liječi one će se razmnožiti jer se jako brzo razmnožavaju,tvome mužu je na vrijeme otkrivena tj. otkrili su je dok još nije bio toliki broj njih da izazove simptome a opet bio je dovoljan broj za detekciju,terapiju koju je dobio je sasvim u redu i pazi da se maže redovito ujutro i navečer ili samo jednom kako li je već dobio upute i neka popije tej diflucan i onda bi trebalo biti sve ok,tu terapiju koriste i žene samo što za žene postoje i canasten vaginalete,dobra je i krema plimicol,postoje i njihove vaginalete a s plimicol kremom se isto može muškarac mazati,znači gljivice se isto liječe kod muških kao i kod žena jer lijekovi protiv gljivica su za gljivice što znači da se muškarac nemože drukčije liječiti samo je bitno da se vidi u kojem vidu će on te lijekove koristiti jer naravno muškarac nemože vaginalete što znači da on mora kreme ili masti.negdje sam bila pročitala da je netko napisao da se partner liječio samo tri dana,to nije dosta,jedino šta se može time postići je ublažiti i stvoriti otpornost gljivica na taj lijek što znači da više neće koristiti,neki prestanu se mazati čim prođu simptomi svrbeža i drgih simptoma što isto nije dobro jer je onda to zaliječeno a ne izliječeno,znači pa makar simptomi prošli terapija se mora nastaviti onoliko koliko je dr. savjetovao,isto sam negdje pročitala da muškarac treba liječiti kandidu 3 dana i to mi se učinilo premalo i ja sam nazvala ginića s kojim sam radila i on je rekao ovako:terapija treba trajati od 7-10 dana jer radi njihove anatomije spolovila treba duže liječiti jer oni recimo kad pišaju dio te kreme maknu,em zato što neki koji su obrezani kad stave kremu nemože im kožica nju štititi jer se odmah obriše od gaće,bokserice jer nama je efikasnije jer kod nas mi stavljmo vaginalete koje stoje preko noći,unutra su ,ništa ih neispire i mogu djelovati bez ometanja dok kod muških je malo teže baš radi te anatomije i rekao je još da bi se trebali mazati ujutro i navečer a ne jedanput kao što neki savjetuju i meni se to čini logičnim tako da mislim da je tri dana stvarno kao ništa

Suey
04.05.2008., 10:39
suey lactobacilus je super kad ga imaš,on je zdrav i normalan u rodnici i on neizaziva upalu već sprječava ako ga ima dovoljno,kandida i gardnerela su isto normalne tj. one su prisutne u jako malim količinama i na papi se nepokazuju jer treba biti dovoljan njihov broj koji bi izazvao upalu,e i onda se one pokažu,znači trba biti određena količina tih uzročnika da bi se pokazali to jest da onda možemo reći da je riječ o upali.

znam da je lactobacillus dobar, a inace pijem jako puno lgg-a, svaki dan barem dva:D, pa se vjerojatno zato namnozio. problem u tome sto sam prije nalaza briseva otisla kod jednog ginica, isto poznatog, koji mi je ovak odokativno dao antibiotik, meni i decku, plus plimycol i medazol, rekao je da imam jaku upalu, a ja taj dan bila na brisevima pa normalno da je sve dolje bilo iziritirano. njemu sam dosla na konzultacije, ali je rekao da cemo odmah obaviti pregled. sigurno sam ubila i taj jadni lactobacillus jer je ljubojevic rekao da ovaj nije normalan i da se nikad antibiotici ne daju prije nalaza briseva. sto je najgore, nisam imala upalu, brisevi su stigli negativni, osim na lactobacillus!!koji sve idioti od ginica postoje, prestrasno!

tessaa
04.05.2008., 10:53
candida albicans jest gljivica

.

Točno :), jedino što mi poznamo candidu kao "bolest" pa sam htjela to naglasiti... candidijaza bi zapravo bilo to stanje kad gljivice "polude", zar ne?

tessaa
04.05.2008., 10:56
...negdje sam bila pročitala da je netko napisao da se partner liječio samo tri dana,to nije dosta,jedino šta se može time postići je ublažiti i stvoriti otpornost gljivica na taj lijek što znači da više neće koristiti,neki prestanu se mazati čim prođu simptomi svrbeža i drgih simptoma što isto nije dobro jer je onda to zaliječeno a ne izliječeno,znači pa makar simptomi prošli terapija se mora nastaviti onoliko koliko je dr. savjetovao,isto sam negdje pročitala da muškarac treba liječiti kandidu 3 dana i to mi se učinilo premalo i ja sam nazvala ginića s kojim sam radila i on je rekao ovako:terapija treba trajati od 7-10 dana ... da je tri dana stvarno kao ništa

Citirala sam jednog doktora, a ovo je na žalost samo još jedna potvrda da oni često imaju svaki svoje mišljenje... a puno je takvih primjera, no to je možda tema za novi thread... :ne zna: