View Full Version : Školjke
question mark
10.04.2003., 23:17
Kako ih pravite?
el_mariachi
11.04.2003., 07:20
Nikad pravio ali evo jednog vica o skoljkama.
Pitali ALbanca kakve skoljke najvise voli. A on ce srednjoskoljke[/B] .
moja mama cesto pravi skoljke. evo dva nacina na buzaru ili na sug (najbolje sa manistrom)
na buzaru:
zazuti kapulu na maslinovom ulju, dodaj skoljke, luka, petrusimula, malio bilog vina i zlicu prezle i to ti je to!
na sug:
zazutit kapulu na maslinovom ulju, dodat skoljke, dodat luka, petrusimula, zlicu konserve (iako su puno bolje dvi ti pasirane pome), malo vegeten malo chilija, i ako je pervis esuvo dodaj malo vina.
skuvaj zelenu manistru, dodaj sug pusti d astoji 3-4 minute i navali!!!
prijatno
nemoj slucajno bacat more iz skoljki, jer daju super ukus spizi.
question mark
13.04.2003., 03:22
Ma ovi su kao izvadjeni iz skoljke i okrugli i bijeli i poveliki. Obicno se prze na rostilju, ali mene zanima ima li kakav drugaciji recept. Nasla sam da ih prze uvaljane u brasno, posole i stave limuna i persuna, to cu probati.
Samantha
13.04.2003., 03:33
a da ih pohujes u brasno,jaja,mrvice i to ne odvajajuchi meso od polovine skoljke na kojoj je ,neg naopako ga stavis na vrelo ulje.
a mozes i rizot od skoljki,nesto kao paellu.To ti je jednostavno,na maslinovo ulje dinstas kapulu,luk,dodas skoljke,koju sjeckanu pomicu,bilo vino,zacini,luk,voda..nek se krcka desetak minuta,dodas rizu i kuvas dok riza ne bude gotova,ja dodam persin na kraju.
Varijacija sa repovima gambora,sipicama,lignjama na kolutice...
splicanka
15.04.2003., 07:36
predlazem ti mali savjet iz kineske kuhinje: prije przenja, potopi ih u bjelance, i onda u mrvice. Tako inace radim lignje, i ostanu hrskave, ne udju u sebe, i ne popiju ulja.
Samantha Jones kaže:
a da ih pohujes u brasno,jaja,mrvice i to ne odvajajuchi meso od polovine skoljke na kojoj je ,neg naopako ga stavis na vrelo ulje.
Baš tako sam par puta jeo (jednom spremao) dagnje, baš super. Malo gnjavaže oko čišćenja prije samog pohanja, ali vrijedi :top:
Samantha
15.04.2003., 15:34
sailor kaže:
Baš tako sam par puta jeo (jednom spremao) dagnje, baš super. Malo gnjavaže oko čišćenja prije samog pohanja, ali vrijedi :top:
ja mislim da sam ti ja to i napisala na starom forumu;)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.