PDA

View Full Version : Padanje

Blue
03.05.2005., 10:05
U ovo malo skuteraškog staža koje imam, skupio sam nekoliko padova.

Dva puta sam pri minimalnim brzinama lovio motor koji je zaplivao ispod mene, tako da sam ili ostao na nogama ili se lagano polegnuo s njim. Prvi put razlog je bio šljunak i to što sam tek počeo voziti. Drugi put sam loše procijenio kretanje tipa ispred sebe.

Druga dva puta sam pošteno pao. Na križanju Miramarske i Vodnikove kad sam prebrzo uletio u zavoj i na tramvajskim tračnicama proklizao u rinzol. Meni ništa, skuteru ništa, samo nije baš lijepo izgledalo. I danas u kvartu. Kako sam danas pao, nemam blage veze. Ravna cesta, pred raskršće. Pretpostavljam da sam jače stisnuo prednju kočnicu, od čega je skuter poskočio i proklizao. Poderao sam odijelo (išao sam na posao) i ogulio pošteni komad koljena. Došlo mi je da više nikad ne sjednem na njega. Umjesto toga otišao sam doma, povezao krvavo koljeno, presvukao odijelo i iz inata došao skuterom na posao.

Zanima me koliko često (i da li uopće) padate sa svojih motora & skutera i u kakvim situacijama?

alfred stokes
03.05.2005., 10:20
10 godina staža
Tomosi, vespa, skuteri - još ni jedan ozbiljan pad
Najviše razderano koljeno lakat pre cca 7-8 godina na bt-u
Imao sam očito nešto sreće, al i ne volim ludit previše
Samo je jedna glava na ramenima

Blue
03.05.2005., 10:24
alfred stokes kaže:
10 godina staža
Tomosi, vespa, skuteri - još ni jedan ozbiljan pad
A koliko "neozbiljnih" padova si ubilježio? Ono, bez ozljeda, samo neka mala pizdarija iz ovog ili onog razloga?

Spinnaker
03.05.2005., 10:59
Ne da mi se pisat opet sve padove,ali bilo ih je.
Kljucna kost napukla,ligamenti na zglobu live ruke otisli skroz,to je bilo skroz zajebano.Lomija sma obe ruke,i liva mi je na kraju lose zarasla,ima sam i par sivanja........itd.
Ali,zadnje 2-3 godine nisam uopce pa.
Doduse,i vozim dosta manje nego prije,jer sam motor proda,ali na skuteru se vrtim po gradu relativno cesto.
Samo,ne radim pizdarije vise.

alfred stokes
03.05.2005., 11:58
Blue kaže:
A koliko "neozbiljnih" padova si ubilježio? Ono, bez ozljeda, samo neka mala pizdarija iz ovog ili onog razloga?
Možda 4,5 ali sve ko još friški mopedist
Mladost ludost :zubo:
Zadnjih 5 godina ni jedan (kuca u drvo)

April
03.05.2005., 13:14
mozda si zbunjen.. zamisljen? prica se ovdi da se zenis?!

:D

Kameni
03.05.2005., 21:23
u vise od 10godina samo jedan pad, i to zahvaljujuci usijanoj glavi i yamahi r1 s 17godina... pao sam s nekih cca170kmh, otklizao u neku livadu i prakticki mi nista nije bilo zahvaljujuci full opremi koju sam imao:s a inace u to vrijeme malo kad sam nosio i kacigu a kamo li sto drugo...:flop:

nexsus
06.05.2005., 19:56
Ja sam se 2 put skuca sa svojom apriliom u skutere :hebemu:
I 2-3 puta nešto proklizao ali ništa ozbiljno :driver:

vaci
06.05.2005., 20:11
Blue kaže:
I danas u kvartu. Kako sam danas pao, nemam blage veze. Ravna cesta, pred raskršće. Pretpostavljam da sam jače stisnuo prednju kočnicu, od čega je skuter poskočio i proklizao. Poderao sam odijelo (išao sam na posao) i ogulio pošteni komad koljena. Došlo mi je da više nikad ne sjednem na njega. Umjesto toga otišao sam doma, povezao krvavo koljeno, presvukao odijelo i iz inata došao skuterom na posao.

:rofl: :rofl:

sori, al baš si me nasmija

ja sam pala 3 puta + sudar kad me kreten skupija

sva 3 puta u prih misec dana kad nisam usavršila kočenje :zubo:
inače vozila sam motor 5 godina

rossonero
06.05.2005., 22:17
Tek 2-3 pada s tomosa..najaci kad sam cijelu desnu stranu zgulio, desno koljeno, kuk, lakat, čelo na desnoj strani, desno rame....ostali padovi nisu vrijedni spomena

mwm
10.05.2005., 09:41
Imah ih, imah. :D
Najbolniji mi je bio zadnji, prije par godina. Piaggio Typhoon 125 dvotakt. Kasno sam skužio kočenje auta ispred mene, a i vozio sam podosta brzo. Zajeb je bio što mi je noga ostala ispod motora pa me vukao po cesti.
Par dana nisam mogao hodat normalno, a i sve me je bolilo. No, ima to veze i sa "zubom vremena". :zubo: Naime, nije baš isto past sa 15 i 40 godina. :D

Spinnaker
10.05.2005., 10:03
mwm kaže:
....Par dana nisam mogao hodat normalno, a i sve me je bolilo. No, ima to veze i sa "zubom vremena". :zubo: Naime, nije baš isto past sa 15 i 40 godina. :D

Ja sma par puta ka klinjo,kad bi prokliza,navlacija skuter na sebe,da se sta manje ofriza.
Par puta sam se dobro ogulija,a i jos nemam dlake na desnom listu noge.
Jos nemam 40,ali definitivno nije isto padat sa 15 i 40.

mwm
10.05.2005., 10:06
Spinnaker kaže:
Ja sma par puta ka klinjo,kad bi prokliza,navlacija skuter na sebe,da se sta manje ofriza.
Par puta sam se dobro ogulija,a i jos nemam dlake na desnom listu noge.
Jos nemam 40,ali definitivno nije isto padat sa 15 i 40.
Ma gle, ja san bija prije gori nego doli. :D I sija na skuter i otiša dalje.
Ali posli je bio AUČ. :D To posli se ne dešava dok si klinac. ;)

Spinnaker
10.05.2005., 10:12
mwm kaže:
Ali posli je bio AUČ. :D To posli se ne dešava dok si klinac. ;)

Mi smo jos mladi ovdi :D

Vidi Eladia,noga u gipsu,ruka izderana,a on ka da mu nije nista.

Svejedno,virovat cu ti na ric :cool:

Vec par godina moram ic pisat nakon svake pive,i ruka koju sam slomija me boli hebacki cim je losije vrime.Imam i kronicnu upalu sinusa,kazu isto najvjerovatnije od motora.
Sta ce bit kad uvatim 40?

mwm
10.05.2005., 10:15
Spinnaker kaže:
Mi smo jos mladi ovdi :D

Vidi Eladia,noga u gipsu,ruka izderana,a on ka da mu nije nista.

Svejedno,virovat cu ti na ric :cool:

Vec par godina moram ic pisat nakon svake pive,i ruka koju sam slomija me boli hebacki cim je losije vrime.Imam i kronicnu upalu sinusa,kazu isto najvjerovatnije od motora.
Sta ce bit kad uvatim 40?
Vozit ćeš auto. :D

Spinnaker
10.05.2005., 10:19
Eh sad..........to bi bija easy way out.

Vidis da si i ti jos uvik na 2 kola.
Ali ko zna.....

mwm
10.05.2005., 10:21
Spinnaker kaže:
Eh sad..........to bi bija easy way out.

Vidis da si i ti jos uvik na 2 kola.
Ali ko zna.....
Nisan više na dva. :tuzni:
Iako mi proradi žila glupača u proljeće kad motori počnu zujat okolo. No, suzdržim se. :zubo:

vaci
10.05.2005., 10:24
mwm kaže:

Iako mi proradi žila glupača u proljeće kad motori počnu zujat okolo.

:rofl:
al istina ;)

Spinnaker
10.05.2005., 10:27
mwm kaže:
Nisan više na dva. :tuzni:
Iako mi proradi žila glupača u proljeće kad motori počnu zujat okolo. No, suzdržim se. :zubo:

Aha......ja sam pretpostavija da ovog Typhoonica jos dipas.
Suzdrzis se...lijepo opisano. :cool:

mwm
10.05.2005., 10:33
Spinnaker kaže:
Aha......ja sam pretpostavija da ovog Typhoonica jos dipas.
Suzdrzis se...lijepo opisano. :cool:
Prodan prije dvije godine. I puno puta ga se sitin dok čekan u kolonama. ;)

vecicrnogorac
16.05.2005., 19:27
vjerovatno sam imao srece do sad podosta, al ni jednom nisam pao(eo lupam u drvo junacki). imao sam i touring, i enduro, i vozio sportase al nisam imao padova... ako Bog da brzo cu nastavit tradiciju za Yamahom FZ6

fifa
16.05.2005., 20:07
vecicrnogorac kaže:
vjerovatno sam imao srece do sad podosta, al ni jednom nisam pao(eo lupam u drvo junacki). imao sam i touring, i enduro, i vozio sportase al nisam imao padova... ako Bog da brzo cu nastavit tradiciju za Yamahom FZ6

svaka čast, fingers crossed...

to se zove pametna vožnja :top:

papa štrumf
16.05.2005., 20:50
nikad ozbiljniji pad, jednom u brzom zavoju po kiši prejako stisnuo prednju kočnicu i odeee, ja se malo otklizao po asfaltu a motor odletio u 2m duboki kanal. :misli: i to je to :o :B :D

fifa
17.05.2005., 18:11
papa štrumf kaže:
i to je to :o :B :D

nemoj coprat, da nebi i ti otvarao topic kao eladio:nono: