View Full Version : Koji program da nabavim za slikanje svega sa desctopa
Andrenalin
12.04.2003., 14:14
Koji program je za slikanje svega sa desctopa.Jednom sam bio procitao cini mi se da se zove nesto kao ,,Screen schot desctop"ali njega ne mogu naci na netu,vjerovatno sam ime pobrkao.Ako neko zna ime nekog dobrog molim neka kaze.
A jesi probao stisnut Print Screen ??? I onda odesh u svoj omiljeni pic. editor i stisnesh Edit->Paste (Ctrl+V) ???
To ti jedino nece radit u OpenGL igricama...
butters
12.04.2003., 14:31
Ili, ako zelis da "snimis" samo aktivni prozor pritisni Alt+PrintScreen i zatim otvori program za obradu fotografija - Ctrl-V i to je to.
Naravno, postoji i mnogo programa koji su specijalizovani za ovo, pa uz pomoc njih mozes potpuno kontrolisati koju oblast zelis da snimis. Medjutim, oni realno treabju samo ljudima koji to rade jako cesto. Svi veci programi za obradu fotografija imaju u sebi mogucnost da naprave screen capture - ako imas neki od njih, ne treba ti nista drugo.
Evo ti google link za programe koji ti trebaju:
http://www.google.com/search?q=screen+capture&sourceid=opera&num=0&ie=utf-8&oe=utf-8
Noordung_NSK
13.04.2003., 14:36
...pa kaj ste vi neki, došli sa Linuxa?
Kakavi programi, kakvi bakrači? Kaj za sve mora postojati PLUG-IN, programčić, shareware?
Pa samo treba naučiti. Kao što se uvaženi forumaši iznad mene rekli PRINT SCREEN tipka (desno od funkcijskih tipki) salje citav ekran na clipboard.
Poslije ga samo zalijepite (PASTE) u npr. Photoshop. I ne treba vam nikakvo internet sranje koje morate skidati, i koje još i ne radi kako treba.
To ti jedino nece radit u OpenGL igricama...
Nekad i hoće. Ovisi o grafičkoj.
Andrenalin
13.04.2003., 15:54
Hvala momci.Za ovu precicu nisam znao.
:top:
blago tebi, akj nisi znao. a jel znaš da kad stisneš start gumb .... :rolleyes:
nego.. uvjerljivo najbolji progić koji hvata SVE živo je SnagIt. mislim da je zadnja verzija 6.0
dobar je Hyper Snap DX. Reže sve živo i mrtvo sa desktopa i s raznih dokumenata, slikica i inih stvari.
Spremiš u razne formatiće...
Jako koristan, amali programčić:cool:
pfranoli
10.04.2006., 14:27
Probaj sa www.download.hr ima dobrih stvari!
zivot u zivo
10.04.2006., 17:00
SnagIt v8.0,čak može i ostavit linkove u slici da budu klikabilni.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2013, Jelsoft Enterprises Ltd.