PDA

View Full Version : eVC ++

Um
13.04.2003., 16:06
Zanima me gdje ja mogu kupit i jel ima za kupit taj Visual C++ 4.0? Jer nasao sam ga za skinut, ali tko ce skidat 360Mb... Radje ga kupim pa imam... Jel zna netko?

A sada pitanje za one naprednije t=koji znaju programirat u C++...

Koliko vam je trebalo da savladate i koliko je to po vama tesko?

Dali to slici Javi (po kodu) ili je to nesto sasvim sedmo?

Bio bi zahvalan na kojem redu objasnjenja...;)

UnholySummoner
13.04.2003., 22:39
zasto bas Visual C++ 4.0? zar nije sada Visual Studio .NET (sa Visual C++ 7.0) aktualan? a opet, i ako ne zelis najnoviju verziju onda ces zavrsiti sa Visual C++ 6.0;
sve sto je "Visual" je od M$, pa moze biti da mislis na neki drugi C++....

Java i C++ imaju ako nista drugo onda prakticki istu sintaksu;
Java prakticira single inheritance za klase a multiple za interfaceove; C++ single i multi za klase, mixins, a za interfaceove ne znam; kod C++ moras vise paziti kako nesto radis (pritome mislim na pointere), znanje o strukturi racunala dolazi vise do znacaja itd. dok je java neovisna o platformi....

koliko je C++ tezak i koliko mi je trebalo da ga savladam?
radim (izmedju ostalog) u C++ barem 5 godina i jos ga uvijek ne znam napamet; ah, bezveze: sam C++ kao OO C razumijem, ali svakom verzijom Visaul C++ dolazi i tona novih librarya i templatova i sta-ja-znam-cega-sve-jos-ne koje u biti i ne moras znati; meni C++ (vise?!) nije tezak, bolje bi bilo pozabaviti se necime kao Haskell (Hugs98), u njemu se donekle moze lijepo programirati;

Um
15.04.2003., 16:56
Pa zato sto 4.1 podrzava mobitel za koji zelim radit app-e i igre. Pa se nadam i da cu naucit (a kao prvo i naci taj C++) sto se brze moze, iako znam koliko je tesko i zahtjevno...

M-klasse
16.04.2003., 18:17
di si vidio eVC++ 4.0? imas link?

Um
16.04.2003., 20:52
tu:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=1DACDB3D-50D1-41B2-A107-FA75AE960856

M-klasse
16.04.2003., 23:08
Unholy.. ovo nije onaj stari VC 4.0.... ovo je eMbedded 4.0... :)

Ne pise nista na sajtu da mozes naruciti negdje... nadji nekoga sa brzom vezom i przilicom :)

Shane
16.04.2003., 23:52
A za koji mobitel ti to treba?

Um
18.04.2003., 19:45
Za Neonode N1...

piper
19.04.2003., 21:22
Pocket PC 2002 Software Development Kit (sto ukljucuje i "... all the necessary application programming interfaces (APIs) to develop for both Pocket PC 2002 and Pocket PC 2002 Phone Edition devices") nije kompatibilian sa eVC++ 4.0. To mozes procitati i u "readme" file-u, koji ti se downloada sa PocketPC 2002 SDK:Pocket PC 2002 SDK not compatible with eMbedded Visual C++ 4.0
The Pocket PC 2002 SDK is not compatible with the eMbedded Visual C++ 4.0, product that is released with the Window CE.Net Platform Builder product. Smartphone 2002 SDK radi sa eVC++ 3.0. Distribuira se i uz "eMbedded Visual Tools 3.0 - 2002 Edition". Link na eVisual Tools 3.0: eMbedded Visual Tools 3.0 - 2002 Edition (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=F663BF48-31EE-4CBE-AAC5-0AFFD5FB27DD&displaylang=en) (cca 200MB). eVisual Tools 3.0 mozes naruciti na CD-u, direktno od MS-a, cijena je svega US$ 8.0, no ne znam kolika je postarina: Buy a copy of eVTools 3.0 (https://microsoft.order-5.com/trialstore/product.asp?catalog%5Fname=MSTrialandEval&category%5Fname=Developer+Tools&product%5Fid=X09%2D17298) Na ovom site-u mozes kupiti i eVC++ 4.0 SP1, ako se N1 "vrti" na CE .NET-u.

Um
20.04.2003., 19:52
Isuse, nemas pojma kako sam ti zahvalan na ovom opsirnom odgovoru! :top:

Nisam siguran na sta se tocno "vrti" N1, znam da je windows CE 4.1, ali oni imaju i neki njihov "Neoshell", kao potprogram, ali sada to nema veze... I mislim da Pocket PC isto nema veze sa N1... Hmmm, mislim da se N1 vrti na CE.netu, da...

U .PDF file-u za N1 pise da je OS "Windows CE.NET with Neoshell
graphical user interface", znaci da se vrti na CE.net-u... sta bi ja onda trebao skinut? 3.0 ili 4.0?

Shane
20.04.2003., 21:09
Najbolje ti je pricekati da izdaje njihov developer software kit za N1,
pise da ga planiraju uskoro izdati

Um
20.04.2003., 21:13
A je i to sto kazes, mislim, to i radim, ali ipak i ako naucim radit u C++, nije za bacit, moze mi samo dobro doci, a htio sam to poceti i prije nego sto dodje taj njihov developkit (SDK) za N1...

Vec sam izdizajnirao nekoliko stvari (app) za N1, sada jos samo da to sklopim sa softwerom i to je to...:p

piper
20.04.2003., 22:06
Shane kaže: Najbolje ti je pricekati da izdaje njihov developer software kit za N1, pise da ga planiraju uskoro izdati Yup, to je najbolji savijet. Upravo sam procitao da N1 Running Windows CE.NET v4.1 with "Neoshell" running on topSDKs koji su trenutno available su Smartphone SDK - za onaj Orange-ov phone, te novi E SC1100 Smartphone. Trenutni Smartphones su bazirani na Microsoft Windows CE 3.0. Znaci, eVTools 3.0, 2002 Edition, sa Smartphone SDK & PocketPC SDK ti nece puno pomoci. Ukratko, trebat ce ti eVC 4.0 SP1:eMbedded Visual C++ 4.0 Service Pack 1 (SP1) allows users to target Windows CE .NET 4.0 and 4.1 devices. Na zalost eVC++ 4.0 SP1 neces moci pokrenuti bez instaliranog odgovarajuceg (napr. N1) SDK-a.
Trenutni PocketPC 2002 SDK & Smartphone SDK se ne racunaju - nece raditi s njima - eVC 4.0 ce ti javit gresku: Microsoft eMbedded Visual C++ has discovered no CE platform SDK installed on the desktop.
Please install at least one CE platform SDK before launching Microsoft eMbedded Visual C++.bez obzira ako si i instalirao navedene PPC SDKs.
Ako se zelis malo zagrijati, instaliraj si eVTools 3.0 (ukljucuje eVC), pa se igraj sa emulatorom za SmartPhone. Kad stigne SDK za N1, ocistis si masinu od 3.0, i instaliras 4.0SP1 + N1 SDK.

Um
21.04.2003., 17:42
Hvala! ;)

Upravo sam si ovo stavio pod "favorites" jer ce mi trebati...

E sada, savjeti su za deset!!!! Ali... mene kopka nesto...

Ja ako skinem original SDK za N1, pa necu valjda morat skidat jos nesto? Mislim, oni ce najvjerojatnije u tom paketu izbacit sve sto treba, program + emulator, zar ne? Ili grijesim? Nadam se da necu uz Neonodov SDK morat skidat jos nekolicinu stvari sa Microsoftovih stranica...:rolleyes: :confused: :confused:

Shane
21.04.2003., 18:44
Emulator ces sigurno dobiti u tom paketu, ali moguce je da ces ipak trebati skinuti i nekakav Visual Studio.

piper
21.04.2003., 19:56
Tocno. SDK bi svakako morao sadrzavati emulator, no SDK je samo SDK - trebat ce ti compiler: eVC++ 4.0 SP1. Ako negdje imas pristup high-speed internet konekciji, nebi trebao imati problema sa dl-om. Ako ti je to problem, mogu ti poslati kopiju snail mailom (to je legalno u ovom slucaju :)) No, ovisno gdje si, moglo bi potrajati i preko 2 tjedna...

Um
21.04.2003., 23:20
Huh... 2 tjedna... ha nista, sta se mora - mora se...:D

Mislim da kada i bude pusten SDK za N1 da ce pisat sto se sve treba skinut i gdje... ali i ako ne pise... sve sto mi treba imam ovdje...;) ]

Hvala! :top: