PDA

View Full Version : Zakon o dobrobiti životinja


Jani29
26.05.2005., 12:31
Stalno nalećem na pitanja koja se diraju tog famoznog zakona o dobrobiti životinja..
Kao npr. Zašto ako netko želi zabraniti ulazak psima negdje / kao groblja, dućani, banke... / može to napraviti samovoljno ? odnosno da li on to može, ili ipak mi, vlasnici kućnih ljubimaca, imamo pravo na nešto..
Ako imam susjeda agresivca, što da radim ? Ako vidim nekog kako maltretira svog psa što ja tu mogu učiniti ?

Svi smo svjesni da ima raznih vlasnika životinja, i odgovornih i neodgovornih, i da se nekih pravila pridržavamo a neka zaobaliazimo ovisno o našoj volji ili odgoju ili ...
Mislim da, umjesto da pustimo stvari da se dešavaju oko nas, moramo barem znati s čim imamo posla, odnosno koja su naša prava i obaveze..
Pa eventualno, nakon upoznavanja, pokušati dodati, izmijeniti, sugerirati..

Pronašla sam taj zakon na netu, tek čitam, pa eto ako neko već ima svoje mišljenje neka kaže..A ako ne, bacite oko..

http://www.poslovniforum.hr/poljoprivreda/zakon_o_dobrobiti_zivotinja.asp

Billi
27.05.2005., 10:59
mene zanima da ako vec pas ne smije na ogradjenu plazu, zasto ne smije na neku drugu plazu iako na njoj nema zakona zabrane.

zasto niti jedan hotel u dubrovniku (to je kakti fancy mjesto) nema dozvolu za ljubimce dok svi u austrijskim ljetovalistima (ona kaj se nude u katalozima) imaju.

Jani29
28.05.2005., 17:14
čitala i čitala ali u tom zakonu uopće nema ništa o tim stvarima koje me intersiraju..
uopće ne znam gdje da to vidim..
možda je svima dozvoljeno sve, ako nećeš pse u svom hotelu kafiću gradu dućanu, ti kupiš naljepnicu i staviš.. nitko te niš ne pita.. bar mi se tako čini : (

Jani29
28.05.2005., 17:17
Billi kaže:
mene zanima da ako vec pas ne smije na ogradjenu plazu, zasto ne smije na neku drugu plazu iako na njoj nema zakona zabrane.vidiš moji u umagu su prvo rekli nema psa na plaži i gotovo ! a gostima koji bi došli sa psom bi naplatili neku sitnicu ..onda su naučili / gosti ih stisli / i sada imaš plaža na kojima su psi dozvoljeni.. jest da je to najružniji dio plaže ali bar eto..

a to za hotele, jednostavno ne kužim.. ono što sam shvatila, većina poistovječuje jednog lovnog psa / koji može prespavati u kavezu, s mojim psom, koji ne da ne može, on ne bi preživio da ga ostavim u kavezu u prikolici..
kada će shvatiti tu razliku, ne znam..

paučko
28.05.2005., 17:39
zato se fino zavališ na svoju privatnu plažu u nekom nacionalnom parku pa se možeš kupat sa oba svoja psa :cool:

Morph
28.05.2005., 20:39
Jani29 kaže:
vidiš moji u umagu su prvo rekli nema psa na plaži i gotovo ! a gostima koji bi došli sa psom bi naplatili neku sitnicu ..onda su naučili / gosti ih stisli / i sada imaš plaža na kojima su psi dozvoljeni.. jest da je to najružniji dio plaže ali bar eto..

a to za hotele, jednostavno ne kužim.. ono što sam shvatila, većina poistovječuje jednog lovnog psa / koji može prespavati u kavezu, s mojim psom, koji ne da ne može, on ne bi preživio da ga ostavim u kavezu u prikolici..
kada će shvatiti tu razliku, ne znam..
ja bio prije negdje 15 god. i švabe su normalno imali Njemačku dogu u hotelu, Katoro "Istra"

Jani29
31.05.2005., 12:40
novi vlasnik, nova pravila..
u umagu, koliko ja znam, nema niti jedan hotel da prima pse..
apartmanska naselja da, uz naplatu..

kao za hotele ako imaju više zvjezdica to nije moguće, ali to stvarno nije istina.. uvijek ima rješenja, ali je najlakše reć, ne može i gotovo..
užas, pravimo se super zemljom, europski standardi i sl, gostoljubivi i sl.. a odnos prema životinjama nije nam ništa bolji od zemalja 3 svijeta...

Morph
31.05.2005., 20:06
Jani29 kaže:
novi vlasnik, nova pravila..
u umagu, koliko ja znam, nema niti jedan hotel da prima pse..

ma ne mogu vjerovt da smo pali na nižu granu nego kaj smo bili prije 10 godina:confused:

scripta elegans fe
10.06.2005., 00:54
ako vidis da netko vrsi torturu nad svojim kucnim ljudimce uzim sto tvrdi materijal (nije bitan oblik) i potrgaj ga na njemu.....:top: